Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ma beszabadultam egy hobbyboltba... Névtáblát akarok csinálni Nádjának a gyerekszoba ajtajára. Betűk nem voltak készleten, úgyhogy megrendeltem őket. Volt viszont rengeteg aranyos felragasztható fafigura abból beszereztem néhányat. És most rendkívül türelmetlen vagyok. Én most és azonnal akarom a névtáblát Kép
Beszereztem 1-2 gyerkmintás szalvétát, azokból képet alkotok majd a falra.

Holnap de. megyünk Praxisba, és utána már összedobok egy albumot én is. Már mindenkinek olyan szép albula van, hoyg az csak na Kép Irigykedem...Kép

Be is fejezem, mert nemsokára indulnom kell a talira.

Sziasztok

Mariann
tmarianna

Brigi!

Brendon, Megatoys, Mamma Mia Bababolt (9. ker Baross u. 32), és a nagyobb bababoltokban lehet kapni. Rossz hír, hgy két éve is annyiba került mint most, tehát nem csökkent az ára: scc/kb:14-16 ezer ft. Viszont szerintem nagyon megéri, mert nagyon sokat segít, és el lehet tenni a következő babának is, vagy el lehet adni...

Próbáld meg esetleg őket felhívni (lehet hogy valamivel olcsóbb, mert ők hozzák be az országba, és ha jól tudom árusítanak is:
Univill Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
1147 Budapest, Fûrész u. 25.
Telefon: 221 9607, 252 9910

találtam még ezt a helyet is a neten:
Fejőgépek, szoptatási segédeszközök szakboltja: Avent-Medela szoptatási szakbolt (1141 Budapest, Dorozsmai út 52., Tel.: 363-2903)

Kár hogy én nem lehetek ma veletek a találkánKép
Remélem valaki visz fényképezőgépet, és mi is láthatjuk, ahogy egy csapat pocakos nőszemély megszállja a Vörös oroszlánt Kép

Az apás szülés témakörrel kapcsolatban: még mindig nem tudok napirendre térni a dolog felett, hogy a férjem írt oda, és effektív szerelmet vallott ott nekem (szóban sosem bír ilyen szépeket mondani, mert nem kimondottan a szavak embere)

Erika
goczane

Sziasztok!

Karmen,
orulok, hogy Orsi mar gyarapodik, csak igy tovabb.

Brigi,
sajnos ma nem tudok menni en sem a talalkara, majd legkozelebb.
Egyebkent tegnap hiaba mentem, mert kiderult, hogy ez evtol hetfonkent vannak az eloadasok. Jokor derult ki, nem? Kép Nembaj, majd hetfon is megyek. Kép

Ma kimostam mindent, holnap vasalok es pakolok. Olyan jo lesz latni, hogy minden a helyen van.

Eszty 33+2
eszty

Sziasztok!

Megint itt. Ma valahogy nem tudok elszakadni a babanettől Kép.

Erika!
Ismét köszönöm a segítséget, hamarosan úgyis nekiállunk vásárolni Kedvesemmel és akkor elnézünk ebbe a szoptatási szakboltba.
Egyébként én is elolvastam a másik topikban folyó párbeszédet, és nagyon-nagyon szimpatikus volt a férjed hozzászólása, és egyáltalán az, hogy megírta a véleményét.
Emellett pedig felháborító, hogy egyes emberek a szüléssel egy napon említik a székelést és egyéb dolgokat. Az ilyennek nem is adnék a kezébe gyereket, hogy a hülyeségeit tovább taníthassa. Tök ideges lettem, miután végigolvastam a kedves névtelen baromságait. Még enyhén is fejezted ki magad, amikor azt írtad, hogy full hülye...

Na, lassan elindulok a Vörös Oroszlánba Kép.

Üdv!
B

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Orsi 1 hét alatt pont 150g-ot hizott most meg az a gond(?) hogy ez az elvárhato min, többet kellene. Szivesen látnám itt a dokinénit, hogy nézze meg hogy nem lehet megtömni ha nem éhes a gyerek. Sose jo semmi? Amugy 3050g most. Én akkor is elégedett vagyok vele.

Eszty! sajnálom hogy mégse tudsz menni a talira, biztos jo lett volna.

Brigi! itt nézted? www.teva-med.hu

Én irigylem hogy ti találkoztok!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

bocs, rosszul irtam.

www.tiva-med.hu

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Először egy számomra szomorkás hír: nem megyek ma este. Barátnőmnél voltam pár órácskát kora délutánig, s mire hazaértem sajnos kőőőkemény volt a pocakom és feszitett is. Úgyhogy most (már feküdtem egy órát) nem merek kocsiba ülni. Kép A kisördög mocorog, de nem esik jól ülni sem, csak feküdni, mégpedig felpolcolt lábakkal. Megyek is vissza, mert asszem jól kikapok, a Kispapa nem örül neki, hogy még hébe-hóba vezetgetek. ... Úgy sajnálom, annyira szerettem volna Veletek talizni. Hosszú beszámolót kérünk holnap és ugye ha majd kibújtak a babák szervezünk egy babafotó-nézegetős találkát???

Humi
A fotel szuper! Na, mi ebben hintázunk a nappalibanKép Most már igy - 66 kilósan- alattam is szépen ringatózik. Lehet, átviszem a babaszobába. Hintaszékre gondoltam, de a babaszoba méretei nem túl nagyok, a rattan elvenné a helyet - mint Nálatok Tündi.

Karmen
De bunkók voltak a rendelőben!Kép Elszomorító, hogy egy párhetes babával várakozó nőt nem hivnak be AZONNAL soron kívülKép Sajnos csupa hasonló történetet hallok, pl. gyógyszertárban való sorbanállásról. Reméljük nem szedtél/tetek össze semmi francnyavaját a betegektől! A kisbabáknak meglepően erős tud lenni a szervezetük!

Mariann
Jó ötlet a szalvétás kép. Dekopírragasztó kell hozzá, ugye? ha végeztem a kantáros farmernacvival, a hálózsákkal és az ágyneműhuzattal, nekiállok! Kép

Pumi
Olyan édes anyagot vettem ágyneműhuzatnak! Bézs szinű alapon sárga, piros és kék mintás cicusok csücsülnek és elszórva a felirat "sweet cat". Kép Na ebből lesz olyan zsebes izé is.

Darla
Hú, az azért jó nagy különbség. Az orvos nekem is mindig egy héttel idősebbnek mérte a babát kb. a félidőtől. De egyenlőre nem módosítottunk a szülés időpontjánKép

Megyek, visszafekszem. Fáj ülni.

Sziasztok holnapig
Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Köszönöm a dícséreteket!Kép
A találkáról beszámolókat várunk!
Nálunk még csak hétfőn kezdődik a bébiszoba-festés.
Szilvus! Vigyázz magatokra!Tessék sokat pihenni!Kép
Puszi
F Kata 36(még 28 nap)
filep_katalin

Sziasztok Pocakosok!
Még fürdetés előtt gyorsan írok!
Humi!
Drága vagy a táblicskuval. Most nagyon jól jött a váltás, úgyhogy ha megengeded lepasszolom Kép És szebb is, mint az enyém volt.
Lili nyugodt baba még mindig, de éjjel azért felkel gyakran. Sajnos a sárgaság miatt ez várható volt, mert állandóan elalszik szopi közben, és nem szopizik annyit, hogy kitartson 3 órán keresztül. Nap közben is nagyon jó kislány. Csinálhatok vele bármit, nem ébred fel. Éppen ezért sajnos büfiztetni sem tudom, és gyakran csuklik. De sebaj. Hamar túl leszünk ezen az időszakon, és aztán még könyörögni is fogok neki, hogy aludjon Kép

Lányok, Ti is olyan hirtelen és észrevétlenül túl lesztek rajta, hogy fel sem tudjátok majd fogni egy darabig, hogy már külön vagytok.

Tejem van elég, a sebem szépen gyógyul, egyébként már másnap nem nagyon éreztem, a varratszedés pl. abszolút érezhetetlen volt, úgyhogy megnyugtatok mindenkit, akire csaszi vár, hogy semmiség az egész.

Amúgy összesen 14 kg-ot fogytam. Az effektív fogyásom az 10 kg volt, mivel 74-el kezdtem, és most vagyok 64. Magamra sem ismerek. Teljes ruhatár cserére lesz szükségem, mert az összes régi ruhám leesik rólam. 5 évvel ezelőtt voltam ennyi, mikor megismerkedtünk a férjemmel.
Szóval jót tett a diéta, Lili mégis szép, fejlett, egészséges baba lett.

A következő terhességnél is bevállalom a diétát.

Puszi mindenkinek!
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!

Jó hallani egy ilyen kiegyensúlyozott, életvidám kismamát!!! Örülök, hogy Orsival a kezdeti nehézségek után rendeződni látszanak a dolgok, és valóban, Te is leírtad a legnagyobb igazságot: "Hamar túl leszünk ezen az időszakon, és aztán még könyörögni is fogok neki, hogy aludjon " Kép

Ma kimondottan, és határozottan az a vélemyényem, hogy a kisfiam kinőtte a pocakom (ami nem kicsi mert már üti a derékbőségem a 108 cm-t): egész nap azon fáradozik, hogy mindenféle testrészeit itt ott szó szerint kidugdossa, miközben ezerrel teker a hólyagomon (mert persze befordulni nem akar, pedig már illene neki). Ja hogy ez a terhesség, oké... Kép

Már alig bírok magammal, olyan kíváncsi vagyok milyen volt a találkozó!

Erika
goczane

Bogi! Orsi is ilyen jo alvo volt, most már többet ébren van, de jo baba mert nem jelzi, nem sir csak nézelödik. Remélem Lili is ilyen lesz késöbb is.

SZilvus! Vigyázz nagyon magatokra, inkább tényleg pihengess otthon!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen és Bogi ezer bocsi Kép
goczane

Erika. miért? nem értem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Azt hiszem egy kis pillanatnyi elmebaj lépett fel nálam, és némi névzavarba kerültem, hogy ki kinek a kislánya... Kép
goczane

Sziasztok,

találkozó nagyon-nagyon-nagyon jó volt. Borzasztó jól éreztem magam, tényleg. Szerintem a többiek is. Most viszont megyek lepihenek.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, a tali nagyon jól sikerült! Kép Még a teaházasok sem tudták lerontani a hangulatotKép ( ugyanis 2 óra múlva kitessékeltek bennünket, hogy nem foglaltuk le többre a szeparét - persze ezt a telefonba elfelejtették közölni, hogy 2 óránkét "hosszabítást"kell kérniKép )
Sebaj, mentünk egy másik teázóba!Kép

Nagyon jó volt arcot is kötni a nevekhez! akinek még nincs fenn a profilban ill. babaalbumban kép (nem csak a babóról, a mamiról is!Kép ), légyszi, légyszi!

Én apát tegnap este 3/4 12kor befogtam, és gyorsan készíttettem és feltetettem egy képet. (A babónk és egy gyönyörű amarilisz társaságában, ami épp tegnep nyílt ki)

Remélem még legalább egy talit sikerül összehozni.)
A Szülőszobáról lemaradtam, mert tali után apáékhoz csatlakoztam egy 3.teázóban, így elég későn értem haza, de ma bepótolom a netről. Remélem mielőbb felrakják!

A táblázatot jól elnéztem, a kérdőjel helyet 7est láttam. Szóval Kittynek még mindig szorítokKép

Szép napot mindenkinek! Pussz

Móki
móki

Sziasztok!

Örülök hogy jól éreztétek magatokat, kicsit sajnálom is hogy nem tudtam menni, de így utólag, még szerencse.
Tegnap este kb 1/2 8-től 10-ig fájásaim voltak, kb 5-10 percenként, aztán már 5 percenként. A gyerekekre nem is mertem pizsit adni hát ha éjjel ugrani kell, ezért harisnyába aludtak.
Volt ami eléggé fájt de olyan is volt amikor csak keményebb lett a hasam.
Aztán beültem egy kád meleg vízbe, és aztán elmult. Éjjel volt hogy 1x 2x megkeményedett, de aztán el is mult.

Most is van néha, és a derekam is fájdogál.

Bogi örülök hogy jól vagytok.

Gabi
37+1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Erika! ja, tényleg. Kép

Örülök hogy jo volt a tali.

Gabi! azért ezt emlitsd meg az orvosodnak is.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen persze, ma megyek CTG-re.

Most is vannak keményedések, de összevissza.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

csatlakozom Gabihoz, nekem is vannak fájásaimKép
Éjjel majd leszakadt a derekam, reggel megint egy pár jó kis görcs, most csönd vanKép
Asszongyák, ha a kád meleg víztől elmúlik nem az....

Gabi, a gyerekek is menek veletek szülni? Vagy nálatok hogyan lesz a menetrend?

Nálunk elég zavaros.
Anyura biznám szívem szerint a leginkább, de anyuhoz pótlék apu is.
Akivel viszont nem szívesen hagyom itt a gyereketKép mert:
vadul játszik vele, rángatja, harapja.....
Másrészt: elég "ideges" típus, anyuval minden sz*rért torka szakadtából üvölt. A Petinek erre semmi szüksége......

Úgyhogy maradnak anyósék. Velük azon kívül különösebb gond nincs, mint hogy abban a fél napban akarják megreformálni a nevelési módszereimet, amikor egyedül vannak a gyerekkel...
Hát, tegyék......elég nagy már a gyerek, majd szól ha nem tetszik a rendszer.....egy nap alatt semmibe nem hal bele...
Amúgy jót akarnak persze, de ez az én gyerekem, én rontottam el, ahol elrontottam, én szívok vele, hopgy még mindig amikor akar, akkor fekszik le (én is szívesebben lennék "szabad" este 8-tól), nekem kell fel éjjel 3-4 szer, engem rugdos, mert nem hajlandó a szobájában aludni.......oké oké...de én élek vele...
A nagyszülőnek szerintem csak kényeztetnie kéne, nem megnevelni.

Na dugulok. Friss pocis kép a profilomban. Meg nyitottam az albumoknál egy "ladányi Annára várva" topicot is.

Pusza: Kata
LadányiKata

Kata: mi úgy beszéltük meg hogy a nővéreméknél lesznek a gyerekek, mert ő otthon van. Így ha megindul a szülés akkor megyünk egyenesen a korházba és a sógorom odajön a korházhoz a gyerekekért.
Igazad van a nagyszülők kényeztessék az unokát, és ne a neveléssel foglalkozzanak. Nálunk mondjuk a kényeztetés van, néha már talán sok is.
Igen én is halllottam ha a melegvíztől elmúlik akkor nem az. De azért nagyon remélem hogy nem fog sokáig tartani, mert elég idegörlő tud lenni hogy most ez az vagy nem, menjünk vagy ne menjünk.
Legszivesebben már ma elmennék a dokihoz hogy megvizsgáljon, de hát csak hétfőn kell mennem hozzá. Ma csak telcsin konzultálunk a CTG lelet miatt, vagy kitudja.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Csatlakozom: én is nagyon jól éreztem magam tegnap! Borzasztó gyorsan el is repült az idő, pedig végülis több, mint 4 órát voltunk együtt. Én mindenképp szorgalmazom, hogy esetleg máskor is jöjjünk össze.
A profilomba most már fogok én is feltenni képet, megígérem. Sajnálom, hogy nem tudott mindenki eljönni, tényleg jó, hogy most már arcokat is tudunk a névhez párosítani.
Teáztunk egy jót a Vörös Oroszlánban (bár a földön nem volt egyszerű ülni, ill. inkább a felállással voltak problémák Kép Aztán, amikor távoztunk, akkor egy csapat jól megnézett minket az ajtóban, ahogy kibillegtünk a teázóból. Kép Biztos jól mutattunk így együtt Kép A másik helyen viszont kényelmesen elfértünk. Nekem mindkét hely tetszett.
A szülőszobát én sem láttam, mert nálunk még vendégek voltak, de azt tulképp meg lehet nézni a neten is.
Humi, akkor majd küldöd még egyszer a weblap címét (angel-care)? Köszi!

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!

Én is nagyon-nagyon jól éreztem magam veletek.
Bár nekem az első hely jobban tetszett.Remélem a legközelebbi találkába még beférek időileg, vagy esetleg onnan visznek szülniKépLegfeljebb elkisértekKépKép
Én láttam a szülőszobát, de szerintem aki kihagyta az most nem sokat vesztett.Engem érdekelt volna, hogy egy börtönben konkrétan hogy működik a dolog, de hát biztos nem véletlenül nem lehetett felvenni...

Humi, elmeséltem a férjemnek , hogy mit vettetek, őt is nagyon érdekelné a honlap címe.(Nálunk ő van nagyon besózva a légzésfigyelőért).

Puszi nektek, és hajrá a képekkel, mert azért nekem sok volt az új arc így hirtelen és kicsit még keverem a dolgokat.
Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok Csajok!

Én is megerősítem az előttem szólókat: nagyon-nagyon élveztem a talit. Kicsit olyan volt, mintha jó rég óta ismernénk egymást személyesen is. Tök jó lenne, ha még legalább egyet tudnánk szervezni (én könnyen beszélek a táblicsku végéről Kép)! Sajnálom, hogy a Vörös Oroszlánból kitessékeltek, de mindez nem történt volna meg, ha korrekt felvilágosítást adnak a telefonban. Mindegy, nekem a másik hely is tetszett, legalább Ti is kipróbáltátok a gabonakolbászt Kép. És hogy elrepült tényleg az a 4 óra!

A Szülőszoba tényleg nem volt nagy szám, én Mariannak köszönhetően hazaértem rá időben Kép.
Érdekes lett volna egy börtönkórházas szülés, de hát nem jött össze. Viszont a Szent Imrés doki nekem nagyon szimpi volt, és most "élőben" is láthattuk a gátvédelmet, amiről néhány órával előtte Rita mesélt.

Bogi!
Szuper, hogy ilyen jól alakul minden, és biztos a sárgáság miatti kellemetelenségek is hamar elmúlnak.

Karmen!
Ne is foglalkozz a dokinő ilyen irányú megjegyzéseivel és elvárásaival. Te tudod, hogy Orsikának mi a legjobb, és szerintem az a fő, hogy most már elkezdett hízni. Majd idővel biztos még többet fog enni.

Gabi!
Húha, akkor nemsokára lehet, hogy neked is eljön Az Idő. Vigyázz magadra és pihenj sokat.

Eszty!
Akkor én is tudok járni az előkészítő tanfolyamra KépKépKép. Nagyon örülök neki, hogy áttették, mert sajnáltam, hogy ki kell hagynom. Hétfőn délután viszont semmi dolgom, úgyhogy ott a helyem. És ez is négykor kezdődik, vagy az időpont is változott?

Most először én is megmértem a hasam: 104 cm Kép. Ez olyan átlagosnak tekinthető a 28. héten, igaz?

No, rohanok tanítani!

Puszi Nektek!
Brigi (27+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hali!

Tőlem még mehet egy találka a gyerkőccel való találka előtt, de hát nekem is van még két hónapom. Elvileg.

Humi, megtaláltam az angel care honlapját, de ott nem találtam olyan kitöltős megrendelőt, sőt azt írták, hogy a légzésfigyelős babaőr ügyében forduljak a forgalmazóhoz. Jó helyen jártam? én ezt az oldalt néztem: www.angelcare.hu
köszi!!

pusza nektek!

Kata
katca

Sziasztok!

Én is nagyon jól éreztem magam tegnap és tényleg sokkal személyesebb így írni, hogy már tudok arcokat kötni a nevekhez. Nekem a 2. teázó tetszett jobban, de az első sem volt rossz. Én is örülnék neki ha sikerülne összehozni majd még egy hasonló találkozót a babák előtt (aztán pedig később babákkal Kép ).

Kata, Léna,
A site ahonnan a légzésfigyelőt+bébiőrt rendeltük:
http://store.yahoo.com/dsguide/babymonitors.html

(Érdemes a többi oldalán is körülnézni.)
Az ott lévő árakhoz Magyaro-ra +50$ szállítási költséget adjatok hozzá (de ezt rendeléskor ki is írja). Vám nincs és kb. másfél hét alatt sértetlenül megérkezett a csomag. Két negatívum van benne: az egyik, hogy 110V-os a hálózati adaptere amit adnak hozzá, azaz itthon nem használható, de olyan alacsony a fogyasztása, hogy normál ceruza elemről is nagyon sokáig működik úgyhogy ez nekünk nem volt szempont. A másik negatívum, hogy ahol sima tetőantennával a régi típusú M1-es TVadást nézik ott az egyik lehetséges vételi helyén bezavarja azt (ha kell a férjem tud pontos infót róla, hogy milyen frekvencián megy a bébiőr). Minket ez a része szintén nem érint. Viszont kipróbáltuk és tényleg nagyon jónak látszik ennyi pénzért.

Bogi,
Rendben a táblicskut átveszem amíg nem kezdünk mi is babázni. A külleme nekem is tetszik. Az F.Bea érdeme. Ő csinálta!

Most szaladok, mert épp bútort szerelünk össze.
A táblázat javításokat később pótolom.

Puszi:
Humi (28+4)
humi

Még annyit az előzőhöz, hogy ha a rendelést feladjátok jól nézzétek meg milyen árukat ír ki, mert egy helyen hibás az oldal és nem azt írja a rendelési táblicskuba amire ráklikkelsz.

Humi
humi

Képzeljétek Orsi éjjel nem kelt fel enni, evett este 11-kor meg reggel fél 7kor. A dokinéni jobb ha ezt nem tudja meg, de olyan jolesett végigaludni nekünk is az éjszakát.

Szoval egyre többeknek van fájása? Lassan sorra megszaporodnak a babák idekintKép

Látom mindenki élvezte a talit, gondoltam hogy jo nektek!

Kittyröl senki se tud?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Örülök, hogy jól sikerült a találkozó, és még jobban sajnálom, hogy én a távolság miatt nem lehettem ott.
Ma voltam CTG-n, bébivel minden rendben, de méhösszehúzódás egy darab se volt. Nem is éreztem keményedést sem (csak a múlt hétn egyszer), szóval Tomi még nem nagyon igyekszik kifelé. Végül is van még ideje, csak furcsa, hogy már a sorban utánam következők is fájásokról írnak, én meg azt sem tudom, mi az. De a lényeg az, hogy Tomika jól van.
Én egyébként nem vagyaok valami jókedvű: a fogorvossal még nem tudtam egyeztetni, ráadásul elkezdett fájni a fölső kettes fogam is, amit már háromszor tömött be. Szóval nagyon rossz a kedvem. Már úgy érzem, hogy a doki direkt nem hív vissza, mert nem akar velem foglalkozni. Persze biztos nem erről van szó, csak olyan rossz ez az egész! Én meg már nem hívom föl többet. Majd lesz velem valami!

Móki!
Jó ötlet, én beírtam a profilomba az albumom címét.
Szépen nő a pocakod! Az amarillisz is gyönyörű!

Bogi!
Nagyon jó, hogy Lili nyugodt baba, és hogy minden rendben veletek! Én is szeretnék már ott tartani, ahol Ti! Nagyon kiváncsi vagyok már Tomikára!

Gabi!
Nehogy még megelőzz a végén! Én hivatalosan egy héttel előtted vagyok!

Ladányi Kata!
Nekem bezzeg semmi tünet nem mutatkozik. Fájásokat csak a fogamban érzek.
Nagyszülő ügyben teljesen igazad van, szerintem is az a dolguk, hogy kényeztessék. Nálunk ez lesz.
Megnéztem a képeket, nekem is kb.ekkora a hasam.

Bocs, a kesergésért, de hát kinek sírjon az ember...!?

Üdv mindenkinek!
PTünde
ptünde

Tündi! azért a fogdokinak is ciki lehet hogy ennyi bajod van, lehet hogy tényleg kerül? Elég csunya dolog lenne, de láttam már ilyet sajnos.

Én azért azt akarom hogy ne csak a hagyományos értelemben kényeztessék a gyerekeket, hanem tartsák be azokat a szabájokat amiket megszabunk. pl. Láttuk hogy a másik unokánál hiába kéri az anyja tömték csokival. De sok ilyen egyéb van. Igy mi ha nem muszáj nem akarjuk amig kicsi rájuk bizni, látogatoba megyünk de otthagyni jaj dehogy!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Brigi,
az idopont nem valtozott, csak a nap. Nekem sincs bajom a hetfo nappal, csak jobb lett volna ha elore jelzik, mert akkor nem mentem volna oda kedden. Kép

Karmen, Bogi,
nagyon jo, hogy a pici babok ilyen jok. Remelem az en fiam sem lesz rossabb. Kép

Eszty 33+3
eszty

Brigi!Kép

Ha jól emlékszem én hétfőn (27+6) vagy kedden (28+0) mértem a pocakom, és 97 cm volt. Az enyémre már mondják, hogy szép nagy, de gondolom alkati kérdés is. Hogy érzed magad? Én az elmúlt 2 hétben kezdtem először érezni, hogy mostmár kicsit nehézkesebben mozgok, nem minden olyan egyszerű már, nem tudok könnyen hajolni.

Örülök, hogy jó volt a tali, gondoltam rátok. Sajnos ilyen messziről nem lenne egyszerű talira menni.

Debrecenben is lesz 3D-s UH, hétfőtől. Sokan tanácsolták, hogy menjünk el, de még nem döntöttünk, hogy rászánjuk-e magunkat. Ugyanis mi csak a születésénél szeretnénk megtudni a baba nemét, a 3D-n meg nagyon valószínű, hogy kiderül...

Leone(28+2)

KépKép
leone

Leone,

Szerintem nem szabad kihagyni a 3D-t. Felejthetetlen élmény! Ha rögtön az elején szóltok, hogy ti nem akarjátok tudni a baba nemét, biztos nem fogják megmondani és nem is nézik meg. (Csak akkor látszik, ha úgy tartja a doki az UH fejet, hogy látsszon.) Én laikusként csak akkor ismertem fel a látottakat mikor kifejezetten mutatták hol kell nézni.

Humi (28+4)
humi

Karmen!

"Láttuk hogy a másik unokánál hiába kéri az anyja tömték csokival. De sok ilyen egyéb van." Ez tiszta olyan mintha az én anyámékról beszélnél. Nekik is az egyik fülükön be a másikon ki... Kép

Erika
goczane

Sziasztok!Kép

Sóvárogva olvasom a találkozó híreit..Kép Én pedig itthon feküdtem, felpóócolt lábakkal. Mára jobb lett, egy rövid sétát is bevállaltam a halashoz.

Párom épp most "parancsolt" ágyba, de még írok pár sortKép

Karmen
DejóKép Már átalussza az éjszakát Orsi? Ne is keltsd fel, bizotsan megeszi a magáét este, s utána reggel is.Kép

Voltunk ma orvosnál, ime a 36. heti adatok (F. Kata! Figyusz!Kép Kép
BPD: 8,9 cm
Súly: kb. 2800-3000 gr
Számított terhességi kor: 36 hét + 4 nap
Méhszáj: C3000
Fej lennt, még nem illeszkedett be
CTG: nagyon jó
Lepény állapota is jó.

Mama állapota: fáradt és fáj a lába, iy el is köszön Tőletek!

Szilvus
35+6 (szerintem...)
szilvus

Sziasztok,

Voltunk ma a Praxisban. Most már fényképes bizonyíték is van arról, hogy kislányunk lesz. Ellenben aggódom egy kicsit, úgy néz ki Nádja nem lesz pici. A feje legalább is eléggfé nagy Kép Mondjuk apukájának is Kép, úgyhogy volt kitől örökölnie. De akkor a hosszú combokat miért nem örökölte tőlem Kép

Szóval az adatpok 31+2:
BPD: 8,9 cm
OFD:11,23
HC: 31,83
FL: 6,23
AC: 27,92
MAD: 8,89

Placenta: I-II.
Számított súly: 2048 g

Bár most már nekiálltam magam kiszámolni a fogantatástól a 38 hetet (azt hiszem tudom mikor volt), és akkor Manó 04.16-ra várható, és akkor már a 33. hétben járok, és akkor nem is olyan extrém a mérete. Legalább is a uh adatos német honlappal összevetve.

Kép sajnos nincs egyenlőre, mert van minden video, dvd meg kinyomtatott kép, csak elfelejtettem velük kiiratni a képfájlokat is kiiratni cd-re. Szerintetek megőrzik az adatokat egy ideig, és lehet ezt utólag kérni? Azért majd megpróbálom a dvd-ről kiügyeskedni valahogy a képeket. Ma már kísérletezgettem, de nem sikerült még. Esetleg tudtok valami progit, amivel ilyet lehet?

LeoneKép
szerintem is szuper a 3D, ne hagyjátok ki. Ha nem kérdezitek meg a nemét, biztos nem mondják meg. Nekem a szülésig kifúrta volna az oldalam a kíváncsiság. Igaz, akkor ott legalább kibújhatott volna a kölök. Így marad a szülés Kép

KarmenKép
örülök, hogy Orsival ilyen szépen alakulnak a dolgok. És persze úgy irigyellek.... még 2 hónapot kell várnom.

HumiKép
milyen bútort szereltek? Talán csak nem bababútort? Ha igen kérünk képet.

SzilvusKép
ha kész van amit varrtál, lécci-lécci tegyél fel képet róla. Képzeld, anyukám majd megmutatja, hogyan kell varrógépet használni. Remélem varrni is sikerülni fog majd rajtaKép

Ma megvattük a kiságyat, nagyon szép Kép. Kispapa vasárnap összeszereli. Akkor majd csinálok fotót.

Jó éjszakát

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Szilvus!Miattad néztem még be ilyen későn.KépGratulálok a méretekhez.Szép nagy baba lesz.Vasárnap majd hasonlítunk, de szerintem ti nagyobbak vagytok.Pihenj amennyit csak tudsz, fogadj szót apucinak.Kép
Puszi mindenkinek!Kép
F Kata 36+2
filep_katalin

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy a tali ilyen jól sikerült, és fáj is a szívem picit, hogy nem tudtam menni, de képzeljétek, egész nap nyűgös és rosszkedvű voltam, és estére pedig jól be is görcsöltem. Egész éjjel nem aludtam semmit, csak vaciláltam, hogy hívjam a mentőket vagy sem. Aztán párom hajnalban kelt, és kikérdezett, hogy mi bajom. Mondtam neki, hogy iszonyat fáj a gyomrom és görcsöl emiatt az egész hasam, és rájöttünk, hogy azért, mert nem vacsiztam, csak egy narancsot, és emiatt a sav szétmarta a hasim. Úgyhogy gyorsan bedobtam egy zacskó pattogatott kukoricát, és jobban is lettem, egész nap aludtam és az ágyban fetrengtem. Most meg fenn kukorékolok, nem tudok aludni Kép Azért ha legközelebb lesz tali, csak egyetlen esetben hagyom ki Kép Egyébként erre a savas gyomorra nincs valami jó ötletetek?

Gabi, Kata,
drukk-drukk-drukk Kép Aztán majd gyors jelentést kérünk, ne izguljunk úgy, mint Kittyért Kép

Mariann,
akkor már ti is jól álltok babaszoba ügyileg, kíváncsi vagyok KépEzek a méretek tényleg szerintem is nagyobb babára utalnak ám! Kép

Szilvus,
remélem jobban vagy már!

Tünde,
te szegény, hogy a fogaddal mennyit szenvedsz! Kép Azért ne hagyd magad! Hívd fel!

Humi!
Most nézem, hogy mi napra pontosan egyidősek vagyunk Kép Tökjó!

Lemértem a pocimat, nekem pontosan 100 cm most Kép
Sajan digitális gépünk még nincs, hogy friss képeket tegyek fel, de csináltam én is albumot, az elérhetősége: http://babanet.hu/album/main.php?own=5&album=1739&page=1&logout=1

Puszi mindenkinek!
Móni
kirmon

Sziasztok!

Lehet, hogy tegnap valami front volt? Mert hogy nemcsak nekem volt rossz kedvem. De tegnap egyszerűen nem tudtam összeszedni magamat. Csak feküdtem, és nagyon el voltam keseredve. Már a kiskutyám is odajött vigasztalni. De talán mára javult a kedvem. Eldöntöttem, hogy nem szerencsétlenkedem tovább: fölhívom ma a fogorvost, hogy mi az ábra. A bal fölső kettes fogam (ami tegnap igen érzékeny volt) most jobb, hátha magától elmúlna.Így szülés előtt 12 nappal pont egy gyökérkezelés hiányozna még! Szóval ma már nem kesergek, és még egyszer bocsi a tegnapi siránkozásért (szegény férjemnek is jutott belőle délután).

Karmen! Erika!
Az én szüleim unoka ügyben abszolút megbízhatóak. Láttam a húgom kislányánál (ő nagyon sokat volt velük, sőt egy időben a húgommal otthon is laktak). Szóval nyugodtan rájuk lehetett (és lehet majd nekem is hagyni később) a gyereket, nem adnak neki olyat, ami mi nem szoktunk. A kényeztetés inkább a vele való törődésben jelentkezik. Az apukám pl. simán beült az unokájával az ebédlőasztal alá óvodást játszani. Meg persze őt könnyű volt rábeszélni, ha a boltban láttak valami szépet. Már el is tervezte, hogy az első fiúnak a családban végre megveszi a villanyvasutat (amivel világ életében játszani szeretett volna). Már most karácsonyra tervezte, de aztán "megbeszélte" az unokájával, hogy inkább digitális fényképezőt vesz először. De persze a vonat is meglesz.
Az Anyukám meg nagyon gondoskodó tipus. Szóval én nagyon örülök, hogy ilyenek a szüleim, mert bármikor nyugodt szívvel rájuk bízhatom majd Tomikát, tudom, hogy jó helyen lesz. Na, nem dicsérem tovább őket így korán reggel.

Szilvi!
Vigyázz Magasra és pihenj sokat!

Móni!
Nekem gyomorsav ellen a háztartási keksz szokott jó lenni. Van, akinek jó a hideg tej is. Meg nem jó túl fűszeres vagy olajban sült vagy bármilyen nehéz kaját enni. (Nekem ezt este kell betartanom, napközben nincs gondom.)
Megnéztem az albumot: igazán szép pár vagytok az esküvői fotókon.
A 3D-s képek is nagyon aranyosak. Legjobban az tetszik, ahol keresztbe teszi a lábát.

Holnap megyünk a kedvesemmel Budaőrsre a barátnőmhöz. Nem maradunk, csak elhozzuk még a bébi autósülést, meg egy csecsemőszéket, amibe pár hetes korától lehet belerakni a bébikét, és tud benne nézelődni. Mivel semmi jel nem mutat arra, hogy Tomika ki akarna bújni, én is elmegyek. Egyébként jól birom a kocsit (bár nem én vezetek), meg szeretek is utazni. Hátha aztán ha meglátja a kisfiunk a kényelmes üléseket, elgondolkodik, hogy lassan mégis előmerészkedjen.

Jó reggelt kivánok!
PTünde
ptünde

Sziasztok, jó reggelt!

Képzeljétek, mához 6 hétre itt a nagy találkozás!Kép
Már annyira várom!Kép Kép

Ma éjjel sem kímélt a lábgörcsKép Apa már annyira rutinos, hogy csak felül és teszi a dolgát. Olllllyan hasizmai lesznek, mint a betonKép

Kirmon, csudaszépek a képek! remélem jobban vagy!!! ( a babanet album címet feltennéd a profilodba, és akkor többször nézegethetjük a képeketKép )

Léna, a baba mocorog, vagy pihizik? Sokat gondoltam rád tegnap is, mert babika egész nap edzést tartott.

Szilvus, remélem nálad is minden ok, anya állapota is szuperKép

Remélem lesz még tali, (babókkal a pociban, ill. a kocsiban.) Én is arra gondoltam, hogy még a 'végén' is eltotyognék, jó kezekben lennék, ha akkor döntene úgy manócska, hogy előbújik.Kép

Tudtok v.mi anyagboltot, ahol jókat lehet venni ágyneműhuzathoz? Ma már nagyon szeretném megvenni az anyagot, és ha kész az ágynemű, akkor becserkészem apát, hogy rendezzük be végre a szobácskát!

Szép napot!

Móki
móki

Jó reggelt mindenkinek,

Bocs de a tegnapom zűrös volt és már nem kukkantottam be a gépbe.
Annyit én is szeretnék megjegyezni, hogy nagyon nagyon jól éreztem magam a talin, és számomra egy csomó hasznos dolog is kiderült. Na meg dúlaként rettentően fontos, hogy minél több mamától minél több érzést, információt halljak, bár a dúlaságom most felfüggesztődik a gyakorlatban amíg babázás és szoptatás lesz.Én is készítek egy albumot megigérem a családról. NA most megyek mert meg kell reggeliztetnem Ritát. Ha egyben leszek akkor 9.-én még én is elmegyek 4d-re majd az adatokat megírom nektek. Humi, 2-án megyek dokihoz, akkor megkérdezem a szülésznőmet a gátvédelem ügyben.

sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Tegnap voltam CTG-n, elvileg a szülésznőhöz kellett volna mennem de beteg lett a gyereke és így ő nem tudta megcsinálni. Felhívtam a dokimat és azt mondta akkor menjek hozzá a rendelőbe és ő megcsinálja. Igen ám de Ráka baba olyan vigonc volt hogy teljesen értékelhetetlen lett az eredmény.
Így ha már úgy is ott voltam és pont volt is üres hely szóltam a dokinak hogy nem lehetne e megcsinálni a hétfői vizsgálatot és akkor nem kell bejönnöm megint Pestre.

Így aztán volt uh minden rendben van, méhlepény tökéletes állapotban van, jók a szívhangok,
Méretek: BPD 93mm, FL 74mm és kb 3000 g körül van
Méhszáj pedig 2100-es. Szóval én is megindultam a szülés felé.
Remélem már nem kell sokat várni. Azt mondta ha megint lesznek olyan fájások mint a multkor akkor hívjam felnyugodtan, nem fog megharagudni érte. Olyan jól esett.

Minden finisben lévőnek megy a drukk.
Jó lenne ha már Kitty is adna valahogy magáról hírt. Remélem minden rendben van velük.

Bocsi hogy ilyen hosszú lettem

Gabi
37+2

Kép

gabi1

Karmen Kép
Jobbulast! Gratula Orsinak a hizashoz!

Fkata Kép
Ne izgulj a pici pocak miatt! Az egyik ismerosomnek szinten az volt, megis teljesen normalis meretu babaja lett.

Fbogi Kép
A dieta az volt, hogy szenhidratokat szamolgattal?

Gabi Kép
Ezek meg gondolom joslok voltak csak, de lehet hogy hamarosan kibujik a bebi?

Brigi Kép
Azert az nem kicsi pocak a 28. heten. Kép En most vagyok a 34.-en es kerek 1 m-es.

Leone Kép
Tudsz pontos infot a 3D-s uh-rol? Telefonszam, helyszin?

Moni Kép
Nekem a savra a hideg tej valik be.

Ptunde Kép
A fogfajas pocsek lehet.

Moki Kép
Nekem ha begorcsol a labam, kiugrok az agybol, mintha bolha csipett volna meg es probalaok ralepni, marmint a labamra. Ez is hatasos. Kép

Humi Kép
Esetleg azt beirhatnad a tablazatba, hogy kislanyunk lesz. Kép

En jol vagyok, csupan kezdek visszeresedni, emiatt sokat kell fekudnom felpolcolt labbal. Estere igy is nagyon csunya szokott lenni, pedig hasznalok gyogyharisnyat is.
Tegnap a korzeti doki azt mondta - miutan megtapizta a hasamat, es megkerdezte hany kiloval szulettem -, hogy a baba sem lesz nagyobb, sot... Mondjuk meg van nehany hete, hogy magara szedjen vmennyit. Kép
Jovo heten megyunk a ferjemmel a valasztott korhazba szules felkeszitore, szuloszoba nezobe. Mar nagyon kivancsi vagyok!

Szamoa (33+4)
szamoa

Na ezt jol kifelejtettem, szoval en 3050 g-mal szulettem,, es erre mondta a doki, hogy nem lesz ennel nagyobb a baba.

Sz.
szamoa

Szilvus!

Hogy vagy és mi volt tegnap az orvosnál?
darla

Sziasztok!

Csak egy percre jöttem vissza. Sajnos ma kommunkikációs kényszzerem van. Már az összes barátnőmet felhívtam. Szerencsére tényleg elmúlt a tegnapi rosszkedvem. Sőt a fogorvost is felhívtam: du.3-ra megyek.

Gabi!
Jó, hogy jók az eredményeid! De én most már tényleg attól tartok, hogy meg fogsz előzni. Pedig már én is nagyon kiváncsi vagyok Tomira! De persze maradjon csak, amíg jól érzi magát.

Szamoa!
A baba a terhesség végén hízik a legtöbbet. Amúgy a Te születési súlyod is pont jó volt szerintem.
Pihenj sokat!

További szép pénteket mindenkinek! Itt (Szegeden) nagyon szépen süt a nap? kissé csalóka, mert eléggé fúj a szél, de a tegnapi köd után sokkal jobb az ember kedve.

Üdv,
PTünde
ptünde

sziasztok!

Móni, nagyon jók a képeitek, az esküvői közül ami neked a kedvenced, nekem is az tetszett a legjobban, olyan mint egy újság kivágás.Kép
Én savra háztartási kekszezek.

Móki, köszi, hogy gondoltál rám, tegnap nem tudom mi történt, nagyon izget-mozgot,úgy látszik elunta az ücsörgést.Csak az a baj, hogy kitartóan a gyomrom felé rugkapál(már régóta van fejjel lefelé) és ez azért nem esik túl jól.
De annyira örültem, hogy rugkapál, hogy ez sem érdekelt igazán.

Azt hiszem, hogyha Kittynek hétfőn elindították, és minden ok(már pedig miért ne lenne az), akkor már lassan otthon lesznek.Ha nem épp ma mennek hazaKép

Tünde, mi van a fogaddal?Sikerült elérni az orvost?

Kíváncsi vagyok, hogy hétfőn mit mond az uh, mekkorák vagyunk, ja meghogy mennyit kell majd várnom, mert egyszerre lesz vérvétel, CTG és uh is.Viszek 3 napi hideg élelmetKép

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Szamoa!
Igen az volt Kép
De hatásos volt...
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!Kép

Mára nagyon jól vagyok, s gyermekem is virgonc, reggel óta zsezseg szinte egyfolytában!

F.Kata
Kép Nem lesz nagy, azt mondta az orvos. Már nem nagyon hizik, inkább érik a baba. Mondjuk én hatalmas voltam (3600 gr és 57 cm), a Papa pedig koraszülött, 7 hónapra. Na ebből mire lehet következtetni?Kép Szerintem semmireKép De - sokkolásképpen - ha arra gondolok, hogy a 89 mm BPD mekkora körkerület, na akkor megijedekKép Pocakkörméret 96 cm. Asszem a legkisebb, ahogy a Tiéteket olvasom. Az orvos erre nem mondta, hogy kicsi lenne...tehát NE AGGÓDJKép

Mariann
Nádja viszont igazán szép nagy lánynak tűnikKép Várom a képeketKép Láttatok valamit a pofikájából? Az ágyneműhuzat és a Bogi-féle zsebes izé kész, majd lefotózom és felteszem az albumba. Most vasalom éppen őketKép

Móni
Nagyon szépek vagytok! Tetszenek az esküvői képek! Kép No meg persze Balázska is a lábacskáival.

Tündi
Te szegény...Nagyon fáj az a fog? Nem lehet a szülés utánra hagyni, s akkor az egészet rendbe tetetnéd? Lekopogom, az én számban is lenne mit alkotni a fogorvosnak Kép, de úgy döntöttem, a szülés után, ha már szalonképes leszek elmegyek és hozza rendbe egyszerre.

Darla
Írok majd mail-tKép Méretek néhány üzenettel fentebb, alakulunk.Kép Találkozó a doktor úrral 2 hét múlva, azaz március 4-én, még a rendelőben, majd rá 1 hétre, de akkor már a kórházban. Szülés időpontján nem változtatott, bár szerinte sem valószínű, hogy később érkezne. No, majd meglátjuk. Feje már jó mélyen van, de még nem rögzült.

Gabi
Jó úton haladsz a 2100-elKép Még azért birja ki Rékababa egy kis ideig!Kép

Andival ma beszéltem, Lili baba adatai (F. Kata, szintén 36. heti adatok):
BPD 87 mm
Súly kb. 2500 gr
Lili még mindig farral fekszik, igy Andi megkapta a leckét: gondolkodnia kell a szülés lehetőségei között: faros szülés (mivel nem lesz nagy a baba) vagy császár. Én bízom benne, hogy megfordul, hiszen olvasni, hallani olyanokat, hogy akár a 38. héten is képes rá a baba!Kép Andi jól van, ma jönnek hozzám, cumit cserélünkKép Ő vett 2 db "cseresznye-cumit" én pedig 2 db "lapos-cumit". Elcserélünk 1-1-etKép

Pusz Nektek! Itt olyan szépen süt a napocska!

Gabi, már ihatom a finom málnalevél-teát?

Szilvus
ma 36
szilvus

Leone! Mi is ezért nem vállaltuk a 3D-t és nem bántuk most hogy a vége ilyen izgalmas volt.

Erika! Ezek szerint sok helyen van ilyen gond, én sose értettem meg miért nem fogadják el a nagyszülök hogy mit engedünk meg és mit nem.

Szilvi! Már nagyobb a BPD-d mint nekem volt szüléskor Kép
Hát ma éjjel felkelt a nagysága enni, de azota nem egy falánk. Cicin elalszik utána többször is eljátsza ezt végül kifejtem és pohárbol meg megitta.Kép
Szobatársamnak is a 38. héten fordult meg a baba. Akivel meg most szültem 37 hetes volt, neki is meg akarták forditani ö nem engedte azért lett császár.

Móni! Nekem a Rennie bevált. SZedhetö terhesség alatt is. Amugy sokan dicsérik a Maalox szirupot is. Nekem nagyon tetszenek a képek, az esküvöis is. Nagyon szépek voltatok és helyesek szoval a baba is biztos gyönyörü lesz!!

Rita! És hogy van Kata?

Gabi! Nyugi, nekem 2 honappal a szülés elött CX 2100 volt és mégsem akartam szülni. Persze sokat pihentem.

Tündi! Na mit mondott a fogdoki? Anyu mindig megsértödik ha azt mondom én nem merem rábizni az unokát,hogy ö csak azt engedi meg amit tesom is. Ebben lehet van valami, hugom is tényleg tömi mindenféle édességgel, mesterséges szinezékes, tartositos vackokkal a kislányt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?