Hát nem is igazán keresztbe... Mondtam már talán, hogy tavaly nyár óta vannak együtt, és augusztus végén költöztek össze a nagymamám lakásába, miután nagyim áprilisban meghalt. Van egy most már 7 éves kisfia, aki akkor kezdte a sulit, és mivel attól az iskolától, ahol én dolgozom, kb 1,5 percre laknak gyalog, így evidens volt, hova íratják. A leányzó és a kisfia is szlovák állampolgár, így kellett letelepedési engedély, ilyen-olyan nyilatkozat az öcsémtől, hogy vállalja a felelősséget értük meg ilyesmi, a suliban természetesen kérte az igazgató, de azt mondta, hogy folyamatban van minden, a kérvényt beadták, és amint megkapják, beviszi a suliba. Nekem nem szóltak, miért is szóltak volna, hiszen nem az én dolgom, pláne nem felelősségem.
Kb két hete az iskolában ÁSZ ellenőrzés volt, és keresték a papírokat. Persze nem voltak meg, öcsém számát nem kapták meg annak idején, csak az anyukáét, ő meg nem volt hajlandó fölvenni a telefont, mert nem írt kis semmilyen számot a készülék. (Iskolai vonalas volt. Egyébként itt gyorsan megjegyzem, hogy a drága már vagy 4 hónapja betegállományban van, mert vízhajtót szed... hahahaha, tehát ideje van elég) Miután nem értek el senkit, hívott az iskolatitkár, hogy szóljak már rájuk, hogy most rögtön kellene a papír, mert ellenőrzésre be kell mutatni. Öcsém bement az iskolába, mert nem volt papírjuk, persze, elmondta, hol tart az ügy, mondták, ok, amint meg van szóljanak, merthogy az iskola megkapta a gyerek után a normatívát, és le kell igazolni, hogy jogosan vették igénybe. Öcsém elment dolgozni, a bnője otthon maradt, fogta magát, bement a suliba, és közölte, hogy még nem is igényeltek semmiféle papírokat, engedély nélkül tartózkodnak Magyarországon, de még arra sincs engedélye, hogy a cégnél, ahonnan most betegállományban van, alkalmazásban legyen. És mindezt úgy tette, hogy az ellenőr füle hallatára számolt be az igazgatónak. Gondolhatod azt a ledöbbenést. A vége az lett, hogy az iskolát megbüntették, plusz vissza kell fizetniük a gyerek után kapott normatívát, bár az öcsém állítja, hogy minden kérvényt beadtak már- most döntsd el, ki hazudik. Ráadásul őket is megbüntették közel félmillió forintra, mert közel másfél éve nincs engedélye, visszamenőleg már nem kapja meg nyilván, és a munkahelyére képzeld el kiküldte az Állami Számvevőszék az Apehot vizsgálódni, hogy a bnő hogyan dolgozhat itt, milyen adórend szerint vontak adót tőle. A céget, ahol dolgozik, bár sztem már csak dolgozott, 5 millára büntették miatta. Szóval nem semmi egy társaság...
Jaaaaa!! És hát vannak olyan jóindulatú kollégák, (mindenhol vannak), akik azt mondták a városban itt-ott,( tudod, hogyan terjed a pletyka, a főnököm csak szatyorrádiónak hívja.
, hogy megbüntették a sulit esetleg miattam, merthát az emberek szeretik félrehallani a dolgot, és miután látják, hogy nem dolgozom, (nem kötöm mindenki orrára, hogy miért), kapom az emileket, hogy sajnálják, hogy kirúgtak a suliból.
:) Persze mindenkit informálok, de a 15. után azt mondtam, mostmár esküszöm, kiírom az iwiwre, hogy NEM vesztem össze a főnökkel, NEM rúgtak ki, sőt, nagyon jól megvagyunk ma is...
Igazából ez volt az első dolog, amin kiakadtam, és erre jön az idióta unokahúgom, hogy "hogy képzeled, hogy nem mehetek el itthonról 26-án?" Persze az első reakció naná, hogy ugyanilyen bunkó volt: Te hogy képzeled, hogy a férjem nélkül karácsonyozok?" Hát így aztán kiakadtam.
:):) Ezért bőgtem el magam.
Ma meg megint alszom egész nap. Fél 8-kor keltem, elmentem anyuval bevásárolni, de rosszul lettem, csak valami gyengeség jött rám, így hazajöttünk. Megittunk egy teát, anyukám elment, én lefeküdtem, és 3/4 1-kor ébredtem föl... de még mindig tudnék aludni...
Nem is írtam tegnap, hogy BOLDOG HÉTFORDULÓT!:):):)