Új privát üzeneted érkezett!

Írisz éjjel 2 óránként kelt,2 szer ebből alig birtam visszaaltatni,csak úgy aludt vissza hogy mellém fektettem aztán lógott a cicimen,én meg alig mertem mélyebben aludni nehogy ráfeküdjek.
Rájöttem, tuti hogy a kávé betesz neki...ezért mától át kell térnem a koffeinmentes kvra.

Bnőm reggel meglepett egy tányér fincsi sütivel.

Reggel méreckedtem,ugyanannyi vagyok mint amennyivel terhes lettem.77 kg.

Ma kettesben vagyunk babóval,nagyok oviban,apa vizsgázni ment a melóhelyére,meg állmenyezetet vesz utána.Reméljük hétvégére kész lesz a nagyok szobája.
Most a kisszobában alszok én,a baba meg Jázmin,
kinnt a nappaliban apa meg Mózes.

Elég szar igy mert jó lenne már apával aludni,de csak igy tudjuk megoldani hogy éjjel a babát én halljam meg elsőnek,és ne keltse fel a család többi tagját.
puszi.

Na meg asszongya a barinőm hogy az este rántott gombát ettem és az nagyon nehezen emészthető kaja,talán ettől kuruttyolt a kisasszony.nem tudom mert,ahhoz képest h nehezen emészthető én meg ma már 3szor meglátogattam a mellékhelyiséget.
és akinek volt már császárja az tudja mennyire nehéz dolog a nagydolog! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


bende jópofa volt a reklám átköltés! :lol: :lol: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 


Jaj képzeljétek mikor még bennt voltam a kórházban mondom apának nehogy vegyen virágot mert Mózes mikor született már akor se hozhatta be a csokrot a kórházba.Erre tegnap meglepett vett nekem fülbevalót mert azt rég szerettem volna a meglévő mellé.Azt mondta virág helyett...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon
 
 

 
 

Sarmon: Ez nagyon édi volt a párodtól. Én nem kaptam semmit :(

Tündi
Kép
Kép
trundike
 
 


Sziasztok!
Sarmon: aranyos a párod, hogy ilyen figyelmes! A gombáról nekem is mondta a védőnőm, hogy kerüljem szoptatás alatt.
Tündi: én sem kaptam semmit most, Levinél nagy csokor virág várt otthon. Kb 1 hete voltunk itthon, mikor jött a keresztapám egy csokor virággal, Laci akkor döbbent rá, hogy elfelejtette. Olyan édi volt, bántotta a dolog, utólag akart venni, de mondtam, inkább vegyünk egy gatyát, amibe beleférek!
Gégéé: nekem Dorka 38+6! De azért várd meg a Mikit, anyukád is azt jósolta!
Ezek bevált receptek nálatok?
Lara:Erre gondoltam én is, hogy később már talán nem lesz feltűnő, hogy az egyik fülbevaló feljebb van, kicsit megnyugtattál, köszi.
Vendég
 


Levikével mindennap díszítgetjük a lakást, annyira lelkes, bárki jön hozzánk megmutatja a díszítést mindenhol.
Végül Sapientino társast kap, meg egy hullahopp karikát kért, az enyémet nem tudja gurítani, mert nagy, kaptam végre lovakat, az egyik nyerít is, egy játék evőeszköz, tányér, pohár készletet is kap, fiú létére imád főzőcskézőset játszani, biztosan azért, mert mindig együtt főzünk. vettünk neki nyakpárnát az autósülésbe, mert neki már a legnagyobb ülése van és ha elalszik benne (ritka), akkor nagyon oldalra billen a feje. Anyósomnál készségfejlesztő laptopot kap, anyu orvosi táskát, meg könyvet vesz. Még nincs meg minden, mert 3 dédit kellett elintéznem + magunkat. Dorkának mindenhova vettem pelust, popsitörlőt, meg mindenhova egy játékot, textilkönyv, kocsira akasztható játék, baba. Levitől maradt egy csomó csörgő meg rágóka.
Nővérem vett Dorkának fülbevalót, de mondtam neki, hogy most már tartsa meg karácsonyig, addig ez a kis piros köves lesz benne, majd teszek fel képet.

Anyany: pont tegnap mondta Laci, hogy elmehetnénk már egy étterembe, jó, hogy elmentetek, kicsit feldobja az embert, ha kimozdul a megszokott rutinból. Észreveszem magamon én is, hogy mindig csak a gyerekekről beszélek, hiába, róluk szól az egész napunk.

Timmi szül?
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap délután óta nem volt netünk :(
Viszont tegnap 2 órára kimenőt kaptam, apa itthon volt kettesben a fiával :) A könyvtárba mentem olvasókörre, mindenről szó volt csak a könyvekről kevés, inkább nevezném asszonyklubnak :D Klassz volt :D
Csak átfutottam a recepteket jól hangzik mindegyik.
Gégéé én már hetek óta mondom a Mikulás dátumát nektek erre kiderül még az anyukád is erre tippel :D Szeretnéd már hogy igazunk legyen? :D

Fülbevalós képet kérünk szépen, hagy gyönyörködjek nekünk nem lesz :D :shock: :D

Az ágyat a tescoban vettük akciósan 12 ezer volt. Néztük több helyen is itt volt a legolcsóbb és nekem is fontos volt, hogy emelhető legyen.
Anyuékhoz ma bejelentkeztem anyukám közölte hogy nem semmi vagyok hogy már most kempingezik a gyerek :D :D :D

Anyany de jó lehetett a vacsi :D

Én amikor hazajöttünk a kórházból egy doboz after eight-et kaptam a páromtól :lol:

KépKép
winchi
 
 


timmi még nem írt sms-t...de attól lehet, hogy szül :D úgy legyen!

winchi: szeretném...

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok Lányok!

Gégéé:Jól van na csak azért irtam mert olyan aranyos volt hogy már ott azon aggódtál :D amúgy én is aggódtam azon meg még sok mindenen a doki bácsi le is cseszett hogy mindig aggódok és ilyenkor van baj úgyhogy jól megnyugtatott :DNekem is volt egy kedves ismerösöm mikor kaptam a papirt a táppénzhez rá volt írva hogy 4-5 hetes terhes vagyok erre ő meg azt mondja jaj akkor még bármi lehet énn meg mondtam neki hogy valahol el kell kezdeni de nem esett jól!
Képzeld megszült a barátnöm 12-kor burokrepesztés akkor be a szülöszobára semmi fájás egykor még mindig semmi fájás fél kettökör enyhe mesi szerü görcsök kettökor picit erösebb negyed háromkor egy erös fájás eddig labdán ült utánna fel az ágyra és már látszott a baba haja kettö 28-kor megvolt a baba,a mázlista :D
Kitti 4050gramm 57 cm :D :D :D :D :D

Trundike:Átküldöd a cimed akkor küldöm a kupont!Már hiányoztál ám!!!Szép a koszorú ügyi vagy!

Anyany:De jó muszály néha kikapcsolódni :D örülök hogy jól sikerült az este :D

Sarmon:De aranyos a párod hogy igy meglepett :D én virágot kaptam!Nem semmi hogy már elérted a terhesség elötti súlyt nagyon ügyi vagy!

Winchi:De jó legalább van valami kikapcsolódási lehetőség nekem is kell találni valamit.Holnap én is megyek céges buliba a párom lesz a Manóval :D
Vendég
 


Sziasztok!

Még nem szülünk :) Csak nem voltam itthon, délelőtt nst (ma rengetegen voltak), délután családlátogatás, nemrég értem haza.
Nem tudom, ez lehet-e előjel, de éjjel arra ébredtem,hogy iszonyatosan fáj a hasam, olyan mensi szerű görcsök-szúrások voltak, de csak lent és csak a bal oldalamon. Eltartott min. fél óráig, mire vissza tudtam aludni. De azóta semmi.
Nálunk is a legtöbb fogadás Mikulásra érkezett. Majd meglátjuk... :)

Jó éjt mindenkinek!
timmi
 
 


Levi 9-kor elaludt, Dorka most ébredt!
Timmi: pedig azt hittem már szülsz! Olyan szülést kívánok neked és Gégéének, mint ahogy Lara barátnője szült. Mondjuk az indításokat kihagyhatjátok! :lol:
Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég
 


hű Lara, nem semmi szülés...
Mi ma egész este járkáltunk, mászkáltunk...hátha lesz valami hatása...a lábaim bedagadtak....

Timmi, akkor egy szobában legyünk :) kitartás, puszik!
jóéjt csajok!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, mert egy csomó elintézni való volt. Megvettem a Milu ajándékait, kiválasztottam a menüt, keveregtünk egy csomót. Remélem ma egy kicsit előbb fog felkelni (nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyet is fogok kívánni :lol: ), mert tegnap én ébresztettem fél 10-kor 8) 8) 8)

Gégéé! MIKULÁS!!!! Nagyon szorítunk!
Visszagondolok az egy évvel ezelőtti történésekre és már szorul is torkom... :cry: Lehet, hogy most kicsit letargikus állapotban is vagyok, de még mindig nem sikerült teljesen "legyűrnöm" az akkor történteket.

Anyany!

Én Chamomilla Vulgaris 15CH-t adtam napközben a Milunak, meg elalvás előtt. Nyugodtan aludt. Van kúp is, de a nevét pontosan nem tudom Vibrucol-Viburcol... ha mondod a gyógyszerésznek tudni fogja. Unokatesóm ezt használja.
Hozzászokni nem fognak, mert ezek nem tartalmaznak olyat és mellékhatásuk sincs.

Bende! Römer gyerekülésnél van Highline kategória, ami 1000 Ft-al drágább és az anyaga nem annyira műszálas, mi ilyet választottunk.

Mancsa! Remélem elmentetek étterembe és ettél egy jót!

Kép
jaffa4
 
 


Jó reggelt! Boldog szülinapot Milunak!!!!! :lol: :lol: :lol:
Jaffa: Dehogy mentünk, megálltunk a tervezgetés szintjén. Dorkát nem tudom otthonhagyni, mert igény szerint szopizik van, hogy óránként kér egy kicsit. Tegnap kipróbáltam, hogy adok neki egy kis csipkebogyó teát laevolacot kevertem bele, mert szenvedett a kaki miatt, szombat óta nem volt. Elővettem a cumisüveget, közben rettegtem, hogy majd utána nem fogja elfogadni a cicit, mindenhol ezt mondják. Hát az én kislányom nem tud cumisüvegből inni. Egyszerűen nem jött rá, hogy hogyan kell szívni.
Spricceltem a szájába, semmi. Végül kanállal kapott belőle, éjszaka meglett az eredménye :lol:.
Milyen volt a szülésed? Ezt már minden szülinapján újra átéled!
Megyek, mert hív a banya!
Vendég
 


Hahóóó

KEDVES KICSI MILU: Boldog első szülinapot kívánunk!

Jaffa drága, meghallgatjuk ám, mi történt egy éve!!!

Csajok...tudom, untok már, és Bende is megátkozott, de nézzétek a vonalzóm...légyszi szuggeráljon mindenki meg, én szeretnék szülni!!!! :( én nem aludtam semmit. emma már akkora, hogy azt is érzem, ha elfordítja a fejét, vagy a kezét a szájához veszi...és egész éjszaka játszott.

egyre megyek a dokihoz+nst.

ja a lábaim durván bedagadtak :(

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Vissza is aludt a cicin!
Gégéé: Gratulálok! 39. hét! Én egyik kölykömmel sem jutottam el idáig. Igaz nem is akartam, dokibácsim mindig mondta, hogy ha végig kihordom 4 kg fölött lesz, mondtam neki , akkor jöjjjön ki, majd kint hízlalom tovább. Mindkettőt jól saccolta!
Holnapig már bírd ki!
Ja, 16.-án megyek a spirált felíratni! Ancsi, neked megvan? Kicsit félek tőle, mennyi idő, mire felrakják, nagyon fáj?
Vendég
 


Jó reggelt!

Milu boldog első születésnapot!!!

Gégéé délután már elindulhat Emma, mondjuk a dokitól már ne gyertek haza, jó? Már nagyon szenvedhetsz szegénykém
De a pocakosság meg hiányzik nekem, olyan jó volt még akkor is ha a bordámat rugtalta :D

KépKép
winchi
 
 


Jó reggelt!

Kicsi Milu nagyon-nagyon boldog első születésnapot!

Jaffa: írd le mi történt egy évvel ezelőtt!

Mancsa: tegnap voltam este a dokibácsinál. Feltette a spirált. Kb 2 perc sem volt. Maga a feltevés nem volt fájdalmas (mondjuk nekem a magzatvízvételt is úgy csinálta, hogy észre sem vettem), inkább kicsit kellemetlen. De mondtam neki, hogy csak akkor teheti fel, ha megígéri, hogy nem fog fájni, és mondtam neki, hogy meg akarom nézni, hogy mit "szerel" belém. Ja, és mondtam, hogy jobban félek, mint a szüléstől. Persze kinevetett.
Egy pici rugóhoz hasonlít. Szóval a feltevés nem fájt, de azóta olyan mensi szerű görcsöcskéim vannak, és picit vérzek. Azt mondta, egy pár napig fogom érzeni a hasikámat. 4 hét múlva vissza kell menni, bekukkol egy kicsit. Ja, a rákszűrésem P2 lett, de azt mondta, hogy szép a méhszájam. Mondtam neki, legalább van valami ami szép rajtam..... :)
Szóval Mancsa, nem olyan vészes, ki fogod bírni! Ha a szülést
kibírtuk, te meg 2-szer is! :)

Gégéé: igen, ha már nem is jönnétek haza a dokibácsitól.....de legyél csak türelemmel. Nekem is nagyon be voltak dagadva a lábaim szülés előt.
Vittem Áginak képet! Majd kukucskálj be hozzá. És csináltam egy kis történetet képsorokban. Majd nézd meg azt is ha lesz kedved.

Tegnap a dokibácsinál ott ült két pocakos anyuci. És én majdnem elsírtam magam. Eszembe jutott, hogy nemrég még én is úgy ültem ott, és mindig vártam, hogy láthassam az UH-on a picikémet, és izgultam, hogy minden rendben legyen. És épp úgy f**tam a szüléstől, mint Gégéé. És mindenki mosolygott, ha meglátták a nagy pocakomat. Én meg mindíg simiztem, és beszélgettem Dorkával.Szóval imádtam kismama lenni. Aztán eljött a mi napunk, és én olyan boldog voltam, és büszke magunkra, hogy igen, megcsináltuk, és a kezemben tarthattam végre azt, akire már olyan sokat vártam. Aztán azt sem tudtam mit kezdjek vele... Most meg már itt vigyorog mellettem ez a kis csöppség, akinek én adhattam életet! Jajj, lányok a világ legszebb dolga az anyaság! :wink:

Sarmon: tökjófej apa!!!! Szeressétek egymást! :)

Lara: hát ez nem semmi szülés! Ilyet kívánunk timmi-nek és Gégéé-nek is igaz?

Na, ránkfér egy peluscsere, mert betrottyantott a Macám!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Mindenképp benézek hozzá: nst, vérnyomás, pisi....meg mondjuk amúgy is be szoktam...szóval meg fogom nézni a gyönyörűséges hölgyikét!

Örülök, hogy túl vagy a spirálon!

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sarmon, Gégéé: írtam nektek privit!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


Válaszoltam! Puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek ma éjszaka 7 órát aludtunk egybe! :D Most annyira kipihentek érzem magam! Mindjárt vissza is olvasok, hogy mi újság Veletek!

Gégéé, hányra mész dokihoz? Megpróbálom ma összeszedni a gondolataimat, és leírni a szüléstörténetemet, remélem még el tudod olvasni a szülésed előtt! Nekem teljesen pozitív emlékem van róla, ne izgulj, jó lesz Neked is!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


Szia Szosz: jó, hogy jöttél! Aztaaaa mindenit 7 óra! Nagyon ügyes Réka baba! Hát nálunk ilyen még nem fordult elő. Maximum 5 óra volt. Bár ma fél 3-tól fél 8-ig aludt reggel, egész jól esett. Várjuk a szüléstörténetet. Kíváncsi vagyok nagyon!

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


azta szösz ez nagyon szép teljesítmény :D
na megyek mert bűzlik a fiatalúr :D

KépKép
winchi
 
 


Szia Szösz! 7 óra :shock: :shock: :shock: nem semmi, nálunk sem volt még ilyen! Én is kiváncsi vagyok a szülésedre.
Ancsi: de jó, hogy nem fájt a spirál, most nagyon be vagyok tojva! Remélem nekem is így lesz, a magzatvíz kukkolás nekem se fájt.
Milyen spirálod lett? Van egy csomó fajta.
Winchi:nekem is hiányzik a pocakosság :cry: . De jó ez a Matykós kép :lol: .
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Gégéé:Remélem minden ok a doki bácsinál,ha megszülsz holnapig akkor meglátogatlak a kórházba :wink: Megyünk holnap shoppinglni fehérvárra.
Kértem időpontot jövöhét péntek 13:05-re megyek a doki bácsihoz!

Ancsi:Ez jó hír hogy nem fájt :)

Winchi:Nagyon jó ez a karácsonyos kép Matyiról :D

Nagyon-nagyon boldog születésnapot Milunak :D :D :D :D :D
Vendég
 


Ancsi:Írtam privit!

Szosz:Nagyon ügyes Réka baba hopgy már ilyen nagyot alszik :D
Én is kiváncsi vagyok a történetedre meg Jaffa a tiédre is!


Ma megyek céges vacsira meglepödtem hogy meghívtak,de örülök neki legalább kicsit kikapcsolódok amúgy is hiányzik a társaság!
Hannus meg majd Apával lesz :D
Vendég
 


hahó!

megjöttem.
Méhszáj: 2210.
Ciszta: 3,7 cm.

lehet mégis császár lesz, azt mondta, majd meglátja, hogy hogyan alakulok vajúdás alatt...
király...
hurrá...

lefekszem. nincs jó kedvem.
jövő hét szerdán kell mennem megint...

puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Sziasztok!

Amikor kiderült, hogy toxémiás lettem, már akkor sejteni lehetett, hogy nem fogom tudni kihordani a 40.hétig. Már akkor összepakoltam 30 hetes terhesen a cuccaimat, ha menni kell, ne akkor kelljen.
Minden nap sokat számított egyrészt a tüdő érettsége miatt, másrészt a súlya. Éppen ma egy éve délután 4-kor rosszul lettem. Iszonyatosan fájt a fejem és a gyomrom. Mivel narancsot ettem uzsira, azt hittem, hogy a savam rendetlenkedik. Bevettem Rennie-t és egy fejfásájcsillapítót és vártam a hatását. Egy fél óra múlva kihánytam mindent. Akkor döntöttük el, hogy be kéne menni a kórházba. Édesapám vitt be délután 6-kor.
Felvettek a szülőszobán, megvizsgáltak, vérnyomásom 170/vmi volt, fehérje a vizeletben nagyon. Szóval a szervezetem kezdett rendetlenkedni. Vért vettek, az eredményre várva a vajúdóban voltam, kaptam infúzióban vérnyomáscsökkentőt. Szerencsére nem volt ott más, csak én, így bejöhetett a férjem is, aki fél 7-re ért oda. Akkor döntöttük el, hogy Emília Sára lesz. Babonából nem döntöttünk előtte.
Fél 8-kor megjött az eredményem, hogy a májenzim értékeim kissé emelkedettek, így a császár mellett döntöttek, nem akartak kockáztatni azzal, hogy húzzák még az időt. Mai napig hálás vagyok mindenkinek aki ott volt mellettem.
Szóval megkaptam az érzéstelenítést és 20:09-kor megszületett a kislányunk! Rögtön elvitték, de apukája vele mehetett, mivel bent volt a műtéten. Pár pillanatra visszahozták, akkor megpusziltam a csöpp kis nóziját, aztán elvitték.
Mivel eléggé nyöszörgött levitték a koraszülött osztályra. Utóbb kiderült, hogy valamelyik tüdőlebenye nem nyílt ki, így segíteni kellett a légzését.
Szóval ennyit láttam őt, mert engem betoltak a műtétes örzőbe. Egész éjszaka nem tudtam aludni az izgatottságtól. Másnap reggeli vérvételnél kiderült, hogy rosszabbodott az állapotom, így átvittek az intenzívosztályra. szegény családom, el sem tudom képzelni, hogy mit érezhettek. Gyerek/feleség az intenzíven, unoka/kislány a koraszülöttön. Utológ mesélte el a férjem, hogy minden este sírva jött haza tőlünk.
Én csak vasárnap,amikor ő már 4 napos volt, akkor foghattam először a kis csöpp testét a kezembe. Akkor vittek át a nőgyógyászatra.
El nem tudom mondani, hogy milyen érzés az, amikor elszakítanak a gyermekedtől akit annyira vártál. Én nem tudtam átélni a szülés örömeit, csak az aggódás jutott. Őt még jobban sajnálom amin keresztül kellett mennie, hiszen neki semmi baja nem volt, ő csak élt a kis "paradicsomában" és az én hülye szervezetem miatt kellett őt onnan kivenni. Nem volt ott senki mellette aki átölelhesse, megsimogassa, vagy elmagyarázza neki, hogy mi történik vele. Annyira fájnak ezek a dolgok, hogy most is összefolyik taknyom-nyálam, de talán a sírástól picit megnyugszom. Próbálom bepótolni azokat az öleléseket, de mindig bennem marad, hogy nem voltam ott a gyermekem mellett amikor (én úgy érzem) szüksége lett volna rám. Egyedül volt akkor, és ezen már senki nem tud változtatni.

Most nem tudok többet írni, mert Banyapók felébredt.

Gégéé! Remélem minden ok volt a dokinál. Emma petefészke?

Kép
jaffa4
 
 


bocs, látom már meg is írtad!

Gégéé! Egy a biztos: Bent nem marad!!!!!!!! :lol:

Kép
jaffa4
 
 


Jaffa csak szipogok itt a gép előtt ahogy olvasom min mentetek keresztül! Biztos mindenkit megviselt, de a lényeg hogy van egy gyönyörű, helyes kiscsajod aki nem hagyja hogy sokat irogass itt nekünk mert igényli anya figyelmét. Szépen rakd el ezeket a rossz emlékeket egy hátsó fiókban az agyadban, mert mindig megmarad ezt elfelejteni nem lehet de örülj inkább a mostani pillanatoknak.
Nekem is van rossz emlékem igaz nem a szüléssel hanem a testvéremmel kapcsolatban, kitörölni nem tudom együtt élünk vele és örülünk a jónak. Sok puszi nektek

Gégéé ne legyen rossz kedved! Mitől lettél rosszkedvű? Az újabb császárlatolgatás miatt? Ne aggódj ezen emlékezz vissza leírtam én is minden tapasztalatomat hogy mi milyen volt, sokan túléltük és most meg alig várom már hogy a kis manóm felébredjen mert még mindig a kocsijában kumik mióta megjöttünk a sétából.
Sok puszi és jókedv neked is!!!

A hétvégén nem leszek nagyon gép közelben, holnap reggel indulunk anyuékhoz, majd igyekszem néha fellesni, hogy indul e már Emma.

KépKép
winchi
 
 


Lara jó vacsizást!
Engem fel sem hívnak a kollégák nem hogy elhívjanak a karácsonyi buliba :(

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem nagyon volt időm visszaolvasni, csak az utolsó oldalt, úgyhogy bocsi.

Jaffa, már biztos bepótoltad azokat az öleléseket!

Lara, jó vacsit!

És akkor itt az én szüléstörténetem, kicsit hosszú lett:
Szombat délelőttre berendelt a dokim NST-re, meg vizsgálatra. Ez már az 5. NST-m volt, és már csak 2 nap volt a kiírt időpontig. A vizsgálat nem volt túl kellemes, de végre azt mondta a doki, hogy egy ujjnyira nyitva vagyok. Ennek nagyon örültem, mert előtte 5 hétig 2100 volt a méhszájam. Ezek után azt az utasítást kaptam, hogy tessék ma sokat sétálni, lépcsőzni, shoppigolni, és apát használni! Végül úgy váltunk el, hogy este ügyeletes lesz, majd telefonáljak, hogy mi újság. Hát mindent megtettünk aznap az ügyért, egész nap talpaltunk a városban, ahányszor hazaértünk lépcsőztünk a hetedikre, és le. Délután kicsit lepihentünk, majd este újra kezdtük a sétát. Napközben elment a nyákdugó, és többször is voltak kisebb fájásaim, de mivel nem voltak túl rendszeresek, és már a héten többször is voltak, nem tulajdonítottam nekik nagyobb jelentőséget. Miután hazaértünk 8 körül, már éreztem pár erősebb fájást is, akkor beültem a fürdőkádba, és elmúlt. Azért betelefonáltam a kórházba, és a dokim azt mondta, menjek csak be, megnézi hogyan állunk. 10-re értünk a kórházba, a vizsgálaton kiderült, hogy már szivárog a magzatvíz, és kicsit tovább tágultam. A vizsgálat közben el is folyott a magzatvíz. Szerencsére nem voltak sokan, úgyhogy apával rögtön be tudtunk menni egy szülőszobába. 11-ig nem sok minden történt, de akkor elkezdődtek a rendszeres fájások, amiket már mérni is lehetett, és nemsokára eljutottunk a 2-3 perces fájásokig. Ültem labdán is, zuhanyzóban is, végül kb. 1 körül felmásztam az ágyra. Akkor kaptam egy méhszájpuhító injekciót, és egy kis gázt, ezek segítettek tovább tágulni. 2–kor azt mondta a szülésznőm, hogy szerinte fél 4-re meglesz a baba. Ez akkor még nagyon távolinak tűnt, és 3-ig milliószor ránéztem az órára, és mondtam a Babónak indulás kifele! (Az óra pont szemben van az ággyal!) 3 óra után viszont felgyorsultak az események, és onnantól kicsit elvesztettem a fonalat. Megvizsgáltak, méhszáj eltűnt, lehet szülni. A szobába hirtelen sokan lettek, én meg már nagyon fáradt voltam, csak annyit érzékeltem, hogy szemben a szülésznő, bal oldalamon a doki (fent az ágyon), jobb oldalamon a férjem, és nagyon bíztattak. Én meg csak azt hajtogattam, hogy már nem bírom, aztán egyszer csak azt mondta a doki, „De hát már kint is van!” Végül is kb. 10-15 perc alatt 4-5 kitolással meglett a baba. November 16-án 3.40 -kor megszületett Réka 3230 g-ral, és 54 cm-rel. A férjem végig bent volt velem, pedig mikor először beszéltünk róla, ő teljesen elzárkózott a szüléstől! De aztán mégis bejött, bent maradt, és mikor meglátta a kismanót, ő volt az első aki mondta, hogy nagyon szép! És sohasem felejtem el ahogy akkor nézett! Utána rámrakták, és tényleg gyönyörű kisbaba volt! Aztán apa, és baba elmentek fürdeni, engem meg varrogattak. Hát az rossz volt, nagyon. Minden egyes öltést éreztem, és számoltam, hogy még mennyi van. Utána visszahozták a manót, meg vissza jött apa is, együtt volt a kis család! Másnap úgy emlékeztem a szülésre, hogy nem volt olyan vészes, most meg már úgy, hogy jó volt. Hiszen van egy gyönyörű kislányom, és imádom őt, és ahogy apa nézi őt!

Itt is szeretnék köszönetet mondani Dr. Blaskó Ervinnek, szülésznőmnek Szilvinek, és a Páromnak! Mindhárman nagyon sokat segítettek!

A manóm enni kér! Megyek!

Szösz

KépKép
szosz
 
 


szösz!
ez nagyon nagyon szééééép!
Vendég
 


jaffa!
meg fogom próbálni a homeos bogyót. először lehet,hogy apáján, magamon felesleges, mert akkor nem tudok majd fennmaradni fejni....
Vendég
 


Szösz köszönjük szépen! :D
Ezek szerint te is Blaskónál szültél, egész sokan vagyunk már

KépKép
winchi
 
 


Sziasztok!

Gégéé:Írtam neked egy sms-t.

Jaffa:Tényleg nem lehetett egyszerü de tényleg csak a szépre szabad emlékezni és a gyönyörü kislányod kárpótol minden egyes pillanatba,nekünk is toxémia volt de nekünk a 38-ik héten igy a Manó egyböl velem volt már 8 óra múlva.Mégegyszer boldog szülinapot Milunak!!!!

Szosz:Nagyon szép a történeted :D Ilyenkor mindig elérzékenyülök :oops: most meg két történet is!

Winchi:Sajnálom hogy ilyenek a kollégáid az enyémek nagyon aranyosak olyan fura volt hogy már nem dolgozok elég sokszor mentünk együtt vacsizni bulizni nyáron este 10-kor még a balcsira fürdeni ilyenkor párom is szokott jönni velünk de most nem jön mert ez olyan hivatalos olyan furi lkesz itthagyni a Manót most meg alszik de már jól megpuszilgattam úgy fog hiányozni erre a kis időre is.Jó utazást anyudékhoz :wink:

Na most megyek mert 10 perc múlva jönnek értem!Puszi
Vendég
 


Jaffa, nem tudtam, hogy ilyen gondok voltak...sajnálom, de ne sírj, gyönyörűséges kislányotok van! Gratu hozzá! És remélem jól sikerült az első szülinapja.

Winchi: sajnálom, hogy nem hívnak fel a kollégák...tudom, hogy szär érzés.
Attól lettem rosszkedvű (már regel is az voltam amúgy), hogy egyrészt fáradt voltam, másrészt meg, a bizonytalanság, hogy most akkor császár vagy nem császár...harmadrészt voltak sok fájásaim, stb. azt hittem már tovább nyílt a méhszáj, és semmi...negyedrészt...tudom, hogy fáradt volt a doki, mert szülésből jött, de én meg az első kisbabámat várom, akinek egy buzi ciszta van a petefészkében, és a 30. hét óta összepakolva áll a hülye bőröndöm, hogy megyünk szülni, és erre annyit bír mondani a doki, hogy szerdán menjek vissza...

Anyany: próbáld csak ki a homeós bogyókat, ártani nem árthatnak!!!

Szösz: köszi szépen, meghatódtam, nagyon sírtam, jaffán is sírtam...most is sírok...majd tegyél fel új képeket Réka babáról!

sok puszi

ancsi, winchi, hamarosan privi megy!

lara: érezd jól magad sok puszi!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Lara:

áááá tényleg :) de ari vagy! Imádlak!

Sok-sok-sok-sok-sok-sok puszi, és érezd nagyon-nagyon jól magad ;)

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Gégéé válaszoltam :wink:

Nálunk már jár a faluban a Mikulás lovaskocsin még arra is volt ideje hogy egy kicsit beugorjon Matykó álmára vigyázni :D

Kép

KépKép
winchi
 
 


nagyon szépséges :D

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 


Lányok, mindkét szüléstörténeten sírtam...
Jaffa: biztos, hogy már bepótoltad azt az időt, amit távol kellett töltenetek. És örülj, hogy van egy csodálatos kislányod, és hogy ott lehet mindig melletted, és te is vele lehetsz. (Sajnos ez nem mindenkinek adatik meg.) És tuti, hogy szuper anyuci vagy, és nagyon nagyon szereted a pici lányod, és ő is téged! :)

Szosz: szép volt. Én is hasonlóképpen éltem meg a szülést. És mostmár bennem is csak jó dolgok vannak, pedig állatira fájt, de tényleg úgy van, hogy az idő elfeledteti a fájdalmat. Ezért is vállalunk 2. 3. gyermeket is.

Gégéé: ne szomorkodj! Nem fogja azt mondani a dokibácsi, hogy ekkor, vagy akkor szülünk. Max, ha lesz 180-as vérnyomid, mint nekem a kiírt napon..de azt meg ne akard. Légy türelmes kicsit. Tudom, hogy nem könnyű, és jobb lenne már túlleni, de nyugalom. Minden rendben lesz.

Lara: képzeld engem is hívtak a munkatársaim, de nem tudok elmenni, mert apa nem kap szabit, meg nem is szívesen hagyom itt a leányzót, mert újabban mindenkitől fél. Még néha a saját apjától is. Nem értem mi történt vele. A papától is fél, meg néha még a mamától is. Tiszta ideg voltam, mikor a dokihoz is mentünk, mert mihelyt kitettük a lábunkat felébredt, és olyan keservesen sírt, azt mondta anyósom.

Winchi: nálunk is járt már a télapó. Majd dobok fel én is képet. Matyimanó gyönyörű!!

Anyany: elfelejtettem, a mazsolás rizst úgy szoktam csinálni, mint a sima rizst, csak dobok bele egy marék mazsolát is, attól kicsit édeskésebb, és jobban megy a gyümölcsös husikhoz.

KépKép
ancsi_pancsi
 
 


http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=6893

viburcol a neve.

sztem majd ki fogjuk próbálni.

képzeljétek! Zsófi fél 9óta alszik. tegnap 9kor aldut el és 2kor meg 4kor evett, de szépen aludt. reggel 8kor kelt, aztán egy óra múlva visszaaludt én meg csatlakoztam. :oops:

szösz!
ez egy jó szülés volt.

jaffa!
be tudod pótolni azt a 4 napot, már szerintem be is pótoltad.
én is nyugtatom magam, hogy végülis a kitolásnál nem tudtam egyedül, a doki nyomta ki belőlem, meg szoptatni sem tudom, hát milyen anyuka vagyok én? de amikor mosolyog, amikor odabújik, amikor elégedett, amikor a bőréből akar kiugrani ha meglát, amikor még álmában is felém kúszik, akkor úgy érzem, jól csinálom...
Vendég
 


Megkönnyeztem én is mindkettő történetet.

Jaffa: nagyon jó anya vagy, van egy egészséges, gyönyörű lányod, akit úgy szeretsz, ahogy csak ANYA tud szeretni.

Szösz: csatlakozom Ancsihoz, én is így éltem meg a szülést.
Levinél nem féltem a szüléstől és utána a szülőszobán azt mondtam igen szülök még, csodálatos élmény. Az ember tényleg elfelejti a fájdalmat, de a másodiknál eszébe jut. Dorkánál be voltam sz..va rendesen szülés előtt, hiszen jöttek elő az emlékek, hogy ez nagyon, nagyon fájni fog. Most már kellett hozzá 2-3 nap, mire azt mondtam, hogy szülnék még.

Gégéé: fel a fejjel, azt a legnehezebb elfogadnunk, hogy ilyenkor nem mi irányítunk, hanem a gyermekünk és/vagy az orvos. Nagyon nehéz már így a végén, folyton siettetni akartam én is. Volt, hogy a kisfiam nyugtatott: anyuci biztos még úszkálni akar, azért nem bújik ki. :wink:

Levi 9-kor elaludt, Dorka felébredt! Úgy látszik ez nálunk így marad.
Összeraktam a mikuláscsomagokat, nálunk holnap jön házhoz a Miku, de Levi már kapott csomagot a mamától és a déditől.
Dorka ugyanilyen Mikit kapott, mint Matykó!

Anyany: kilépsz a zombiklubból? Jókat alszik most Zsófi.

Mikulásünnepségre hívtak a munkahelyemről (gyerekekkel foglalkoztam), de 2 gyerekkel vonattal nem utazok annyit. 2 óra a mhely vonat+bkv. :cry:
Pedig hiányoznak a munkatársak, meg azok a büdös kölkök is! Bár már sokan elfelejtettek.

Bende, Tündi hogy vagytok?
Vendég
 


hát elkiabáltam a dolgot. nem lépek ki a zombiklubból. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

fél9kor elaludt, 10kor felébredt. most apja fárasztja, azaz az apját fárasztja. engem már lefárasztott...
Vendég
 


Nem irigyellek, Dorka most aludt el, megyek gyorsan alszok sokat!
Vendég
 


De nem vagyok álmos :cry:, na mindegy megpróbálok feltenni fülbevalós képet, nem élesek, mert nem volt időm megvárni a gépet, csak így sikerül vigyorogva lekapni. Kép Kép Kép
Vendég
 


fél 1ig...
úgyhogy gyorsan fejek és alszom...
különben tényleg zombi leszek...

hogy viselkedik a baba ha jön a foga?
mire figyeljek?
Vendég
 


Tegnap túl sokat aludtunk, ma nem alszunk. Vagyis amíg a kezemben van, addig szépen alszik Réka Baba, de ha berakom a kiságyba, kipattan a szeme, és kinyílik a szája! :(

Anyany, persze, hogy jól csinálod! :D Én is már nagyon várom, hogy rám mosolyogjon, hozzám bújjon...

Bende? Írjál mi van Veletek?

Mancsa, édesek a fülbevalós képek! Mikor lehet? És ki hol csináltatta?

Matyi Manó is nagyon ari a mikivel! :)

Szösz

KépKép
szosz
 
 


hahó Jó reggelt!

Boldog Mikulást Mindenkinek!

Nagyon jót aludtam. Pisilni csak 2szer voltam kinnt, és egy darab fájdalmam sem volt! :?

Dorottya baba nagyon édes!

Jaffa: vannak szülinapi képek? Kérünk szépen, ha igen :)

sziasztok! puszik!

Évi&Emma

KépKép
gégéé
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?