Új privát üzeneted érkezett!

Andy,
úgy van, ahogy PIldi írja, a szteroidos krémmel nem az a baj, hogy hozzászokik, hanem, hogy káros. Szóval csak nagyon csínján kell bánni vele.

Momo,
nem is a bőrszárazság zavar, hanem hogy most már piros kiütések is vannak, pedig az nem volt, mielőtt elkezdtem volna kenegetni ezekkel a sz@rokkal (rá ne klikkelj Kép). Semleges patikai testápoló alatt mit értesz? Mert nekünk is gyógyszertári testápolót írt fel a doki, fogalmam sincs, hogy mi van benne, de gyanús, hogy a pöttyöket az okozta, mert kétszer is akkor jöttek elő, mikor azzal bekentem... Fürdéshez már régóta csak a hidrophil nonionic-ot használjuk, azt is úgy írta fel a bőrgyógyi, mint aki most valami csodaszert ad Kép... Meg se kérdezte, hogy mit használok fürdetőnek, akkor jöttem rá, hogy ez ugyanaz, amikor kiváltottam...

Toffi,
arra még várhatsz kicsit, hogy Ankát megnyírd, alig van haja az én kis drágámnak! Kép

Andi,
az én anyám dettó, csak néha megpróbál kedveskedni, pl. mikor Anka 10 hónapos volt, azzal büszkélkedett a rokon öregnéninek, hogy lám, már 10 hónapos, és még mindig szopik, de utána kb. 5 perccel megkérdezte, hogy mégis meddig akarom még szoptatni, és miért nem adunk neki bejglit. No comment.

Hahhh, Anka nem akart elaludni, kivágta a hisztit, mert ki merészeltem mosni a bariját, amivel mindig alszik Kép... Azért végül én nyertem Kép

Na megyek festegetni, ha még engedi a lány...

F.
franyo
 
 


Sziasztok,

Megjöttünk a sétából,nagyon jó volt. Kép

Psandi,Momo,PIldi,Tündér
Köszi szépen a húsos infókat. Azt hiszem,megpróbálom,aztán majd kiderül csípi-e a gyerkőc Kép

Momo,
Émelygéssel főzni Kép Nem rendelhetnétek kaját,amíg elmúlik ez az émelygés (bár gondolom a Bosziknak úgyis főzni kell,úgyhogy lehet ez nem segítene)? Remélem nemsoká elmúlik az émelygés. Már rég meg akartam kérdezni,hogy a Boszik mit szóltak a Kistesóhoz (mármint Timi,gondolom Zsebi még nem nagyon érti)? nagyon várják már?

Tündér
Valahol olvastam,hogy amikor a hordozó a gyerek fejének középvonaláig ér akkor már kinőtte,már nem biztonságos. A miénk is 13 kilós,de Artúr 9 és fél kilósan alig fér bele Kép

Psandi
Teljesen megértem. Én ugyan nem ismerem Anyukád,de a helyedben én megvívnám vele ezt a meccset,akármilyen kellemetlen most,de később megkeserítheti az életeteket,ha állandóan mindenbe bele fog szólni. Ha ráhagyod Danit akkor nem hagynál otthon esetleg babakaját (üvegeset,ha adsz olyat vagy sk-t,ha inkább ilyet adnál)és kérdd meg,hogy ezt és csak ezt adja. Hátha akkor nem adna tiltott dolgot.
A másik meg,hogy nem tudom van-e olyasvalaki aki véleményében Anyukád megbízik? Pl ha a gyerekdokiban bízna akkor mondhatnád,hogy a doki szerint elég szilárdat adsz Daninak a tejcsi meg védi az esetleges betegségektől?
Drukkolok,hogy meg tudjátok beszélni.

Megyek,anyahiány van.

Azur
azur
 
 


Sziasztok,

Ekcémával kapcsolatban találtam ezeket az infókat a babanet rendelőben:

http://www.babanet.hu/faq/bor08.htm

van még több kérdés válasz is,de azokat nem másoltam be,nem akarlak untatni titeket. Ezekben a bemásoltakban viszont szó van a szeterodios kenőcsről ill testáplóról,hátha segít.

Azur


Kedves Szülők!
Válaszaim értékelésénél kérem, vegyék figyelembe, hogy az csak az Önök által közölt adatok alapján, és a kórelőzmény valamint a gyermek vizsgálata nélkül kialakított vélemény.
Dr. Péter György

Kérdés:
Kisfiam 20 hónapos, 10 hónapig szoptattam, 6 hónapos korától kapott tápszert, majd egy éves korában vezettük be a tehéntejet. Jelenleg a testének viszonylag nagy részén bőrgyógyász által megállapítottan ekcéma van. A Madarász utcai rendelőintézetbe járunk, már kétféle cortison tartalmú kenőcsöt is felírtak, Fenistil cseppet is adtunk a gyermeknek, azonban a tünetek csak enyhültek és később visszatértek. Próbáltuk a gyümölcsök közül kiszűrni, hogy melyik okozhat problémát, de csak őszibarack befőtt evése után volt egyértelmű jele a panaszok erősödésének, azóta azt nem evett, és most is folyamatosan terjednek ill. újabb foltok képződnek, most már a pelenka alatti területen is vannak foltok, a kukija tövénél is, amit nem merek cortison tartalmú kenőccsel kenni, mert nem ismerem a mellékhatásait. Tejet sem kapott kb. öt napig, és amikor újból adtuk neki, inkább halványodni látszottak a foltok, azonban a bőrgyógyász szerint több tej fogyasztása nem oldja meg a problémát. Természetesen rövidebbre fogtuk a fürdetést is. A hét végén sikerült kicsit napra vinni, és a hátán, talán a napozásnak köszönhetően jórészt eltűntek a foltok. A kérdésem az, hogy jelenthet-e megoldást az ekcémára a napozás (természetesen csak szűrt fényen)? Okozhatja-e vitaminhiány az ilyen tüneteket? Lehet-e cortison tartalmú kenőcsöt kenni a gyerek nemi szervére? (a családban előfordul ekcéma, valószínűleg tőlem örökölte, de nálam a panellakások téli levegőjének szárazságával indokolták, és tiszta disznózsírt írtak fel rá)
Válasz:
Az ekzema elnevezés gyűjtő fogalom. Keveset tudunk a betegség lényegéről, pedig a csecsemők és a gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati megbetegedése. Veleszületett hajlamon alapuló, gyakran visszatérő, váltakozó intenzitással zajló bőrgyulladás. Sajnos az esetek kb. 20 %-ában előbb, utóbb társulhat egyéb allergiás betegségekkel is. Az étel allergéneknek csecsemőkorban biztosan van szerepe a folyamat beindításában, de kiválthatja más környezeti allergén is. Megtalálni ezeket főleg csecsemőkorban borzasztó nehéz, leginkább tapasztalati tényekre támaszkodhatunk. Ha folyamat beindult, az szinte önmagát tartja fenn. Száraz bőr-viszketés- vakarás. A diéta hatása, eredménye, mint Önök is tapasztalhatják, nem egyértelmű. Nem valószínű, hogy vitaminhiány okozná a tüneteket. Amire fontos figyelni: a bőr kiszáradását meg kell előzni- rövid fürdéssel, detergensek használatának mellőzésével, a bőr zsírozásával. Ha a bőrgyulladás kiújul, sajnos rákényszerülünk kortizon tartalmú kenőcsök használatára (csecsemőnél hígítva). A pelenkás területeken vigyázni kell a kortizon tartalmú kenőcsök használatával, mert párás, meleg, gyulladt környezetben azok könnyebben felszívódnak. Erre a területre hígabb kenőcsöt kell kérniük a szakorvostól. Az atópiás bőrelváltozásoknak inkább klímaterápiára és nem fényterápiára van szükségük. Az ilyen gyerekek bőrére még jobban kell vigyázni, napozáskor feltétlenül használjanak fényvédő krémet / kis területen kipróbálva, mert ez is allergizálhat/ utána pedig a bőr zsírozásáról fokozottan gondoskodjanak. Főleg a tengerparti párás, allergén mentes környezetben való tartózkodás után hosszabb- rövidebb ideig szinte tünetmentes lehet a bőr.
Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés:
Kislányom 15 hónapos, enyhe ekcémája van ami hol elmúlik , hol előjön. Nagyon száraz a bőre és babatestápolók csak rontanak a helyzeten. Szeretném megtudni van-e valami speciális (nem gyógyszer tartalmú) krém, mindennapos használatra. Az ekcémás területre szteroidos krémet kaptunk, úgy hallottam ez nagyon erős. Igaz ez? Váltani lehetne gyengébbre? Kézmosáshoz szappan helyet mit használjunk?
Válasz:
Az ekcémás betegnek, legyen az gyermek, vagy felnőtt, alapvetően elég száraz a bőre, tehát igényli főleg ősztől tavaszig az állandó ápolást. Erre a gyári testápolók többnyire alkalmatlanok. Ezek sajnos tartalmaznak illatanyagokat, stabilizáló és konzerválószereket, ami még ronthat is a bőr állapotán. Létezik a gyógyszertárakban egy Cremor ad aquosum nevű készítmény, ami az ilyen bőröket szépen ápolja. Amennyiben ez nem elegendő, a bőrgyógyászok írnak fel csak testápolásra – és nem az ekcémás foltokra, hanem az egész testre – való kenőcsöt. Ezek a kisgyermekek csak ún. fürdetőkenőccsel mosakodhatnak, ill. kézmosásra is érdemes azt használni. Ez a gyógyszertárakban akár vénymentesen is kapható. Ma már a bőrgyógyászok indokolatlannak tartják az ún. „szteroidfóbiát”. Az ekcémás területek gyulladt bőrére ui. sok esetben ezt kell használnunk. A ma használható szteroidok már jóval kevesebb mellékhatást okoznak, némelyik szinte minimális mellékhatással bír, ill. ezeket a szakember gyermekeknél megfelelő hígításban rendeli (kevert kenőcs). A rendelt kenőcsöt, megfelelő ideig, bőrgyógyászati kontroll mellett, nyugodtan használhatják.
Dr. Gömöri Ágnes
azur
 
 

 
 

Próbálkozok, hátha hagyja Zsombi, hogy itt üljekKép

Mindenkinek köszi a Zsombi dicséretetKépKép

Beu
Látatlanban nem mertem kérdezni, de erre gondoltam én is (térképnyelv). Ki fogja nőni, húgom fiának is volt (elég csúnyán ki tud nézni), és elmúlt, viszont nem tudom pontosan, hogy mikorra.

Azúr
Én nem tartottam be Zsombival az egy hóig ezt, egy hóig azt. Pontosabban a zöldségekkel nem, azóta eszik jól, amióta husis kaja megyKép
Gratula a 100-hozKép

Andi
Ilyen ügyes vagy? Tök jóKépKép Viszont kár, hogy mi nem láthatjuk.
"Attól a picitől nem lesz baja" Kép. Persze sok esetben nem. És ha mégis? Akkor azt mondja, hogy bocsi??? Az már nem segít...

Timici
Voltam az ovizálban! A fr@nc, ott hagytam egy csomó péztKépKép De nagyon klassz! Még jó, hogy itthon kinéztem, mit szeretnék és nem volt sok időm nézelődni, mert még mindig ott csorgatnám a nyálam...Kép
Kész a fénymásolás! Megírok két levelet és akkor elmerészkedek a postára...

Ildi
Jobbulást Ancsinak!!!

Tündér
Mensi: ez van, már a 6 hónap is jó, nem? Nekem 7-8-ik hét körül már megvolt...
Nálunk is dolgozik a bejárat mellett egy masszázsolós csaj (tehát nincs messze), de még nem volt lelki erőm bejelentkezniKép Nem is egyszerű: hétfőn nekem angol, kedden Apának squash, szerdán angol, csütörtökön Apának német... marad a péntek (délelőtt nem tudok menni)

Franyó
Pislogtam is, miért jelentkezel, de várokKépKépKép

Zsombi letépi a saját fülét... Kép
Megyek, megakadályozomKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Zsuzsiknak Boldog nevnapot!!!!!

Franyo,
Matyival sajna mi 1x raszorultunk a szterodos kenocsre, akkor testszerte nagyon csunya piros foltos volt es lathatoan viszketett neki. Par nap alatt rendbejott es utanna en minden este furcsi utan lekenem, igy karban tarthato a bore. Otthon mi is gyogyszertari kenocsot hasznaltunk, itt talaltam egy illatanyagmentes jol hidratalo kremet es azt jott be. Ja es Matyinal fontos volt a nari, mandarinle elhagyasa egy eves korig, mert ha ivott ujra nagyon csunya lett.
Lanynal egyenlore csak a terdenel vannak piros folt, elso korben egy Aquaphor nevu kremet hasznalok, ebben nincs szteriod.
Ami meg nalunk fontos telen a parasitas, mert ha nagyon szaraz a szoba levegoje rogton csunyabb a gyerek bore.

Pandi,
Tenyleg beszeld meg anyukaddal a dolgot, hiszen te vagy a szulo. Nalunk aposom tomne csokival, ragoval.... a fiut, de mivel nem igazan szeretei, igy szerencsem van. Na lanykam mar inkabb edesszaju lesz, szoval nekem is meg kell majd vivnom a magam harcat szerintem.

Momo,
EmelygesKép.

Autosules, A mienk 9-18kg-s be lehet kotni menetiranyba es hattal is. Az van rairva, hogy 1 eves kor alatt ajanlatosabb hattal bekotni. Hogy miert pont egy eves kor alatt gozom sincs. Mi meg hattal kotottuk be, egyenlore a laba elfer, de szerintem max. meg 2 honapig.

Tunder,
Fel ev jo, nekem 3 honappal az elso szuletese utan megjott es szopiztunk am ezerrel akkor meg.

Maci2,
Auti jol hangzik. Milyen a cukoreredmenyed?
Koszi az ivastippet, ezt mi is probaltuk, sajna eredmeny nelkul,mert poharbol fujjj lett.

Toffi,
Zsombi haja jo lett. Nalunk Apa annyira utalja a fodraszatot, hogy minden hajvagasi botlasom felett szemethuny csak otthon rendezzuk leKép

Gomboc,
Milyen adatok kellenek, hogy bekeruljek a kormailbe.

Angi
angela2
 
 


Sziasztok!

Luca!
Abban nem tudok segíteni, hogy van-e különbség a különböző márkájú mikrós sterilizálók között, bocs, soha nem használtam. Mellszívóm is Aventes van, nekem nagyon bevált (pedig nagyon érzékeny mellbimbóim vannak) és az ismerőseim nagy része is ezt használja.
Viszont szerintem előre nem érdemes beruházni egy mikrós sterilizálóba, mert lehet, hogy nem is fogod használni, főleg, ha igény szerint szoptatsz és nem leszel tejleadó sem. Amit el akarsz tenni, azt akár kézzel is le tudod fejni, vagy lehet kölcsönözni is.
Lehet kapni sterilizáló folyadékokat (pl. Chicco) vagy tablettákat is, azok is jók.

Azur!
Hááát, még van mit pakolgatni: pl. még nincs a CD tartó felszerelve a falra, a konyhában nincs polcom a falon (tudjátok, mindenféle apróságnak, vázáknak, szakácskönyvnek stb.), nincs függöny a nappaliban (van reluxa), mert nem kaptunk megfelelő karnist, meg még nincsen megcsináltatva az összes függöny, nincs fogasunk az előszobában stb. stb. de már lehet itt élni Kép. Lassan, de biztosan haladunk.
Levi is kb. így evett ennyi idősen, mint Artúr. Tízórai és uzsi valami gyümölcs volt, vagy tejpép, ritkán joghurt (most már gyakrabban), ebédre pedig kétnaponta kapott husis kaját.

Andi!
Én egyszerűen figyelmen kívül hagytam egy idő után a jótanácsokat. Persze bólogattam, amikor azt mondták, hogy teáztatni kell a gyereket (sőt elkészítettem a teát és minden este kiöntöttem), meg ezt kéne adni, azt kéne adni stb. stb. Te tudod, hogy amit adsz neki, az úgy jó, Te vagy az anyukája. Az anyukád barátnőivel pedig pláne nem kell foglalkozni. Valami csámcsognivaló mindig kell. Pár év múlva mi is a gyerekeink barátnőin, barátain, öltözködésén, evési szokásain fogunk nyammogni a neten Kép.

Toffi!
Mailt megkaptam, írok nemsokára.

Levi egy kicsit takonykóros, két napja. Nincs láza, nem köhög, nem nyűgös, szerintem a játszótéren fázott meg a hét elején. Szerintetek elvihetem holnap a bölcsis foglalkozásra? Vagy inkább ne vigyem közösségbe?

Megyek, nehogy elégjen életem első Sacher tortája. Ma van a férjem szülinapja, neki sütöm meglepinek. Remélem nem rontottam el nagyon!
Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Sziasztok Lanyok!
Nekunk meg nincs babank, de mar nagyon szeretnenk. Majusban lesz az eskuvonk. Jelenleg Anyosommal, sogornommel elunk egy hazban, persze kulon bejarattal, kulon haztartassal.

Remelem nem baj, hogy meg nincs babam, es irok itt, de van ket keresztlanyom, es egy keresztfiam. A paromnak meg van harom keresztfia van. Szoval lenyegeben van 6 "gyerekunk". Most fedeztem fel ezt a babanet.hu-t. Nagyon jo dolognak tartom.

Szoval, ha engeditek, beszallnek en is a beszelgetesekbe.

Sziasztok!

EzVicc

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc
 
 


Kedves Virga, Andi, Tündér, Ildi, Momo, Orsoly, Azur!

Nagyon köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, nagyon sokat segítettetek vele!Kép

Május 14- re várjuk a csöppséget, aki 6. lombik-kísérletre "sikerült" és most nagyon boldogok vagyunk a párommal.Kép

Ha megszületik jövök Hozzátok, addig is Mindenkinek a legjobbakat kívánom, szeretettel:

Luca
luca
 
 


Sziasztok!

Lányok,
köszi a lelki támogatást, olyan jó, hogy vagytok Kép
Természetesen mindig hagyok Daninak kaját, ha másra bízom Danit, sőt még + tejcsit is, ha nem fogadná el esetleg a bébiételt. A gesztenyét is asszem a banánhoz keverte anyu, állítása szerint csak egy körömnyit, de akkor is!
A gyerekdokis hivatkozásomra azt mondja: a doki kísérletezgessen a saját gyerekén, ne az enyémen
Pedig a dokinéni külön kiemelte, hogy elég annyi, amennyit adok neki..
És úgy kérdezi (apám is, csak hogy ketten legyenek ellenem KépKép), hogy honnan veszem az infóimat, mintha a kisujjamból szopnám, pedig ha tudná, hogy hány könyvet, internetet, Titeket elolvastam, dokival, védőnővel beszéltem...
Na mindegy, most már leszállok erről a témáról, biztos mindenki unja Kép, úgyis úgy fogom csinálni, ahogy én látom jónak, mert Dani az ÉN gyerekem, és olyan jó, hogy Ti támogattok ebben KépKép


Virág
köszi a tanácsot, megpróbálok majd én is mindenre bólogatni Kép
Apának boldog szülinapot! A sacher az egyik kedvencem! hogy sikerült?
taknyos Levi Kép én asszem kihagynám még a holnapi bölcsit...

Angi
bár nem Gombóc vagyok Kép, azért leírom, hogy a körmail-hez Csucsukának kell írnod egy mailt az adataiddal,(név, elérhetőség) babád adataival (születési adatok, tesó neve), és akkor felvesz Téged is a listára

Andi
psandi
 
 


Momo: Lacko szereti igy hintatalpastul a Rody csacsitKép Igy nehezen borul, ugyhogy szivesen harapdalja a fuleitKép Rakeredzkedik sokszor, es mar probalja magat hintaztatniKép Szoval nekunk bejottKép

Te akkor most mennyi idos terhes vgay? A 7 hetest a doki hetvegen a babakorra ertette vagy a terhessegi korra? Egyebkent en is jo szarul vagyok, a bebikajatol konkretan el tudnam magam hanyni, ugyhogy Lacko etetese manapsag nem egy lanyalomKép

Autosules: amikor Lacko kinotte a hordozot, a gyogytornasz szerint meg nem szabadott elore nezve berakni a kocsiba, igy olyan ulest kerestunk ami hatrafele is bekotheto. Ezert vettunk Bebe Confort Iseost. Ez hivatalosan 0-18-as ules, de a gyarto is azt ajanlja hogy feleves kor alatt ne tegyuk bele a gyereket. Ebben kb 1 honapig volt hatrafele bekotve, aztan megforditottam, mert igy sokkal biztonsagosabban be lehet kotniKép

orsoly
orsoly
 
 


Virág
Boldog szülinapot párodnakKépKép
Torta sikerült? Sachert én is imádomKép (melyiket nem, jajj-jajjKép)

Andi
Ez az, állj a sarkadra!
Nem elrettentésül, amikor még jártam edzeni, az egyik edző lánya tejfehérje allergiás volt. Egészen addig hisztinek gondolta az anyós, míg a kislány kórházba nem került a "mama" hülyesége miatt.

Zsombi ma extra-nyűgös és nem akar enniKép (amíg beteg volt, arra fogtam, de most sem akar)

Megyek, mert vendégek jönnek és semmi vendégbe-való nincs itthonKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Én vagyok a sátán?Kép (666)
Toffi
toffifee
 
 


Ezt nem bírom kihagyni, most kaptamKépKép
Toffi

Cigány háziasszony hazavisz egy hazugságvizsgálót, ami ha valaki hazudik, sípol. A gyerek hazaér az iskolából:
-Hanyast kaptá fiam ?
-Ötöst anyám ! BIP
-Hármast ! BIP
-Jó...egyest.
Anya:
-Bezzeg amikor én iskolába jártam, sose kaptam egyest ! BIP
Apa:
-Bezzeg amikor én iskolába jártam...BIP
-Apa, nem jártál iskolába ?
-Ne szemtelenkedj fiam, az apád vagyok ! BIP
toffifee
 
 


Hali Csajok!

Zsuzsannáinkat Istenke éltesse!Kép Az öregedőknek meg virtuálisan huzogatom a fülit, jó?Kép Az én Zsófimnak persze nem lesz 11 hós fordúlója, no mindegyKép

Nos, olvasgatok, szinte mindennap, de magam alatt vagyok úgy 3 kilométerrel, így a melóba meg a gyerkőcökbe temetkezem...
Március 8án vonulok kórházba, másnap trancsíroznak, egyúttal megszabadítanak az epehólyagomtól és a benne lévő köveimtől... (ide képzeljetej egy Kaska féle zokogó + magát hanyattvágó figurát). Sajna laparról szó sem lehet, így min. 6 gyerekemelgetés nélküli hét vár rám...

Majd, ha kicsit szebbnek látom a világot, irogatok, addig csak olvasgatok (ami nagyon jó ámKép)!

Na pusssz
Zsófi
csucsuka
 
 


Na pussz csajok Kép

Majd mindjárt olvasgatok (ha hagynak), csak

ZSUZSIKNAK BOLDOG NÉVNAPOT Kép

Kép

Majd jövök :


Klár
clarissa
 
 


Andi,
Ez az allj a sarkadra!
Koszi a kiigazitastKép


Csucsuka,
MutetKép Tul sok ko van, vagy tul nagy? Miert nem lehet lapar?
Adataimat kuldom, meg jo, hogy Andi felhomalyositott, nem tudom szegeny Gomboc mit kezdett volna veleKép

Orsoly,
Nekem is ez tunt fel, hogy bar be lehet kotni hatra fele, valahogy nem igazan biztonsagos szamomra.

Angi
angela2
 
 


Lanyok nalatok is sz*rakodik a Babanet vagy csak en vagyok ilyen kituntetett ma?

Angi
angela2
 
 


Jaj, szegény CsucsukaKép, de legalább túl leszel ezen is. Majd időzítem a drukkokat, jó?Kép

Luca,
sok szerencsét a szüléshez és egészséges babócát nektekKép A többit meg mán megoldjuk, csak gyere bátran kérdezniKép

Orsoly,
a 7 hetet az UH írta ki, ez, ha jól tudom, a terhességi kor és nem a baba kora. Nekem pusztán az a gondom, hogy ez akkor egy marhára alattomban bekúszó pete volt, vagy tényleg elefántra emlékeztető ciklusom kezd lenni...csak a terhesség hosszával ne járjak ígyKépKépKép Na mindegy, majd még pontosítunk a következő alkalommal, nagyon nem tiltakozom, mert a férjem januárban se volt távol hosszabb időreKép
Rodys infót kösziKép

Franyó,
a semleges patikai testápoló alatt nem tudom pontosabban, hogy mit értek, mert a doki írja a recipét, én meg csak kiváltom, már elég régótaKép Enyhe citromos illata van. De mondom, pár napja Timinek is ettől lett látványosan randa a bőre, azóta már ki is dobtam mérgemben.
Viszont van egy Lipobase nevű krém, ami extra hidratálásra jó az ekcémára hajlamos száraz bőrre (tehát nem a pöttyökre, hanem egész test kezelésre), mi is használjuk.

Psandi,
csak jelzem, én mindíg ezeregy szopi közben szoktam teherbe esni, a dokid egy kicsit félreinformált ezügybenKép, vagy én vagyok túl szaporaKép
Anyáddal meg vívd meg a meccset, neked és Daninak is az lesz a legjobbKép Ha elég határozott vagy, előbb utóbb elül a piszkálódás, hidd elKép

Virág,
BOLDOG SZÜLINAPOT A FÉRJEDNEKKép
A sacher tortától tuti nem lenne hányingeremKépKépKép

Azúr,
se anyagi keretünk a kajarendelésre, se itthoni felvevőpiacKép A férjem ki nem állhatja a menzakosztot (neki a foodexpress is az), Timi meg csak inkább simán éhezikKép Zsebinek meg tök nyóóóc, mert max bébikonzervet fogyaszt, amitől sokkal inkább forog a gyomrom, mint a főzéstőlKép Hogy nekem semmi se jó!KépKépKép

Tündér,
boldog félévességet IlangnakKép
6 hónap kihagyás nem is rossz, nekem korábban megjött szülés utánKép

Lányok meg vagytok dícsérve, éledezik a topikKép

Megyek bébipapiztatni...meg esetleg hányni isKép

Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Szteroidos kenőcs: Ha nem kenem a kicsi bőrét akkor nagyon csúnya. Az az egy szerencsém van, hogy csak a foltokat kell kennem ami csak a kezén ill lábán van. Nem kell kennem az egész testét. Visszont találtam egy cikket, hogy már nem olyan veszélyes mint régen volt. Ide másolnám.
"Ma már a bőrgyógyászok indokolatlannak tartják az ún. „szteroidfóbiát”. Az ekcémás területek gyulladt bőrére ui. sok esetben ezt kell használnunk. A ma használható szteroidok már jóval kevesebb mellékhatást okoznak, némelyik szinte minimális mellékhatással bír, ill. ezeket a szakember gyermekeknél megfelelő hígításban rendeli (kevert kenőcs). A rendelt kenőcsöt, megfelelő ideig, bőrgyógyászati kontroll mellett, nyugodtan használhatják."

Mi folyamatossan járunk nézetni.
Hallotam ugyan, hogy gyógyszertárban lehet kapni valami kenőcsöt majd előkeresem ami állítolag nagyon jó az egcémára és nmem is szteroidos.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Ja még valami

Mellszívó: nekem avent volt és nagyon szerettem, és én mindent kiföztem cumikat a melélszívót.. Én is citromsavat használtam mint Orsoly. A mai napig azzal ferötlenítem a cumisüvegeket.

Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Hát ez a mensi meg szoptatás meg peteérés dolog Kép. Andi, szerintem cseréld le a dokidat, ha azt a mondatot komolyan gondolta! Ma már egy naiv felnőtt nőnek (szült nőnek) is illik tudnia, hogy bizony lehet peteérés szopi alatt. MÉg leginkább az mondható, hogy megbizható, rendszeres ciklus nem feltétlen van szopi alatt (én erre se mondanám, hogy nincs). Vannak tandemszoptatós ismerőseim innen a babanetről....Kép
Egyébként a 6 hó egy jó átlag, azt hiszem, azt szokták mondani szopitopikos szakértők is, hogy kb 6 hóig véd a kizárólagos szopi a teherbeeséstől, utána már nem!
Vannak szerencsések, akik egész szopi alatt kihagyják a mensit, irigylem őket, nekem 3-ból 3-szor nem igy alakultKép.

Toffi, köszi, remélem hamar túljut rajta, mert most már nagyivben kerüli a porszivót, és ahogy nő, egyre nehezebb lefogni is ugye, ráadásnak a párom is csak nyaggat, hogy ne kinozzam szegény kölköt, én meg utálom, ha szopi közben lefordul a ciciről, mert nem kap levegőt, szóval inkább szivom...

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szasztok Kép
Én is vagyok, de alig itthon, mert a hetemet jól teleszerveztem, hogy ne kelljen itthon megszottyadni ebben a csúf hidegben. Ezért nem írtam. Meg mert lustadög vagyok Kép

Momo Kép
Remélem, nem hánytál! KépKépKép Timi ekcémája Kép

Csucsuka Kép
Drukkolok a műtéthez, de ez a gyereknememelés dolog nagyon sajnálatos Kép

Andi Kép
Én is azt mondom, állj ki az akaratod mellett! Én mindig mindenkinek azt mondom, ne legyen má' másoknak téma, hogy mit hogyan csinálok. Lehet tanácsokat adni, legfeljebb nem fogadom meg, de kritizálni és napláne kötelezni valami másra, aaaazt már nem! Kép Danika egyébként is gyönyörű és egészséges, nemtom, mért baj a szopi, ha láthatólag jól fejlődik vele, dehát nem feladatom megérteni Kép
Nem is az a baj, hogy "attól a kicsitől nem lesz semmi baja" és esetleg lesz, mert azért általában tényleg nem lesz, hanem az, hogy nem bízhatsz meg benne. Ha kérésed ellenére mást ad neki, akkor később, ha pl. le kell fektetni este 9-kor, mert fél 10-re kiborul, hogy hagyod ott neki, ha nem bízol abban, hogy valóban lefekteti, és nem engedi még egy kicsit játszani, mert olyan aranyos, aztán éjfélig üvölt a szerencsétlen?!
Szerintem nagyon jó kis virtuális parahelyzetet írtam le, jó érv lehet! KépKépKép

Luca, Ezvan, üdv itt!

Akinek nem írtam, attól most bocs, de olvasok ám, és majd írok is!
Megyek, iszom egy félbarna sört. Úgyis nagylány lettem (most 28 napra, a 35-33-ak után, ki érti ezt?!), nehogy elapadjon a tejecske Kép

Pussz
Álszent Kangi
kangi
 
 


Jaaaaj, bénakangi!

ZSUZSANNÁKNAK NAAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Ezvicc Kép
Bocs. Nem tudom, hová tettem a szemem. Természetesen Rád gondoltam, mikor "Ezvan"-t üdvözöltem KépKépKépKép És drukk!

Vakkangi
kangi
 
 


Kép

Immar laztalan Jazmin anyukajakent jelentkezem! KépHaromnapos laz eleve kizarva, januarban atestunk rajta.Azota sem volt mas tunet, csak 2x 39 fokos laz...

Zsuzsiknak Boldog nevnapot! Kép

Momo
Nagyon formaba vagy! Csak igy tovabb!! Kép

Csucsuka
Nagyon szoritttunk am! Kép De nem irigyellek az teny Kép

Toffi
Vicc Kép

Virag
Boldog szulinapot a pasidnak!
Annyira orulok,hogy osszejott ez a lakas!!!
Es,hogy vegre van netetek! Kép

Franyo
Ekcema Kép
Jazinak csak kis szaraz "csikjai" vannak neha a laban es a kezen.Doki szerint eleg az ACO krem amit szoktunk amugy is hasznalni neki. Nemtom...pottyei vannak a nunijan, arra irt szteroidos kremet, de meg nem mertem kenni...sot ki sem vettem Kép

Mennem kell vacsizni.Addig is ha van kedvetek, tettem fol par uj kepet lessetek meg:
http://babanet.hu/album/main.php?album=77&page=4&image=31510

Norka
norkini
 
 


Beu,
Térképnyelv???? Még sosem halottam róla.

Azúr,
Gyorsan kellett (1/4 óra alatt), így a párom vette. Mintha Dooby lenne ráírva (lent van a kocsiban).
Szerintem Artúr normális mennyiséget és alkalommal eszik. Én nem vártam 1-1 hónapot a gyümik illetve a zöcsik után a husival.

PsAndi,
Saját sablon, ez igen, akkor még ügyesebb vagyKép
Az én nagymamám Coca-Colát itatott Ronival, csak pár kortyotKép

PIldi,
Jobbulást Ancsinak is!

Tündér,
Mi elég hamar (fél éves elmúlt Roni) váltottunk, mert a hordozó csak kölcsönben volt barátoktól (és azóta megszületett a 3. babájuk). 0-18 kg ülésünk volt, a mostani is ilyen.
Gratula a fél évhez!Kép

Franyó,
Mit festegetsz?

Angi,
Esetleg csőrös pohár (szelep nélkül)?
Cukorértékem változó, de többnyire sz*rKép

Virág,
Jobbulást Levinek!
Boldog szülinapot a férjednek!Kép
Hogy sikerült a torta?

Luca,
Gratulálok a pocaklakóhoz! Problémamentes gömbölyödést!Kép

Judit,
Gyere bátranKép

Csucsuka,
SzegéynkémKép Drukkok mennek ezerrel!
Mi az hogy "laparról szó sem lehet"?

Norka,
KépekKép
Roni is egyfolytában nyújtogatja a nyelvét. Minden tiszta nyálKép

Átadom a gépet a páromnak. Jó éjt!

Maci_2
maci_2
 
 


Olvasó üzemmódban próbálok pótolni.
Teljesen ledöntött az influenza v. vmi hasonló vírus a lábamról 4 napig gyakorlatilag megmozdulni sem bírtam. Attól rettegtem, csak nehogy most jöjjön rám a szülés. Szegény Dana végig nagyszülőkkel. De ma végre visszatért a remény.
Ha ez a baba is úgy születne, mint Dana, akkor ma kellett volna megszületnie. Azért most kértem tőle még legalább egy hetet.
Andi,
kitartás. Tényleg elég bosszantó lehet, hogy nem bízhatsz meg abban, hogy amit mondasz/kérsz, betartják.
Kakukk,
olvastam, hogy Emma allergiás a tejre. Nagyon sajnálom, pedig eléggé próbáltál vigyázni. Ezekkel az a baj, hogy sokszor sokkal később jönnek ki.
Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Nya csóóókcsajok Kép

Luca,
Gratulálok a pocilakóhoz, tudod már, hogy lánykád, vagy kispasid lesz ?
És hát véégre újabb májusi csemete KépKép
Nekem semmiféle sterilizálóm sincs, csak egy lábosom, benne víz, meg kis citromsav. Ugyan Anna már 10 hónapos, de a mai napig az egyszem cumisüvegét napjában egyszer, meg a tejadáshoz használt mellszívóm alkatrészeit (kivéve a kis motorblokkot, meg az adaptert) minden fejés után kifőzöm. Jó, a fejőgép palackja azért az állandó főzéstől elöregedett, és elpattant, de a Rossmannban vettem egy kis Baby Nova cumisüveget, annak a palackja pont klapp a Medela mellszívóhoz Kép Szóval - szerintem a sterilezőnek az ég egyadta világon semmi értelme, csak fölösleges pénzkidobás. Ha meg úgy érzed, hogy hiányzik, akkor majd utólag veszel egyet... Kép
A cumispalackok is főzhetők egyábként, a gumit pedig minimum havonta mindenképpen érdemes cserélni. És ha szopik a babád, akkor összesen max. 2 palack fog kelleni, az egyikben víz (ha kell), a másikból pedig az esetlegesen lefejt tejet adhatsz neki Kép

Toffi, mai vicced asszem a hó vicce is lehetne Kép

És amig el nem felejtem, a képeket mindig megcsodálom,akkor is, ha nem reagálok utána (véletlenül).

Hófordulósoknak gratula Kép

azu Kép
Momoval itt kekeckedünk egymással már napok óta, de legalább kicsit helyrerázódik édes szívem Kép Pocilakónak is jobb, ha jó a kedve Kép
Egyébként a kisasszonyom 9880 gr-nak találtatott a 2 héttel ezelőtti 9550 gr-hoz képest, tehát mindenki elégedett Kép

Most viszont megyek, mert a Sajtkukac óbégat - persze, tojt aludni, és most hullafáradt. Esetleg én is ordítsak ? KépKép

Pussz, majd még jövök, ha már alszik :

Klár
clarissa
 
 


Zsuzsó Kép
Jujjuj, jobbulást, de hamar! És drukk, hogy Pocibaba adjon időt neked felépülni!

Pussz
Kangi
kangi
 
 


Sziasztok!

Momo!

ugyan nekünk nem rody-nk van csak mezei hintapacink, de Emam profin lovagolt rajta egészen kis korától, nem akarok hülyeséget írni, de olyan 11 hónapos kora körül már tuti. aztán volt egy időszaka amikro állva lovagolt rajta, most ismét ülve szereti, de olyan tempóban hogymajd felborul. És több hónapja felmászik rá egyedül, pedig nem kisméretű a ló, inkább olyan 3-4 éveseknek való.

manó2!

emma hazafelé bealudta buszon, bementünka bölcsibe az ebédért (spenót, később itthon jóízűen elfogyasztotta, többiek: nem, ne is kérjétek nm cserélem el egy rossz evőreKépKépKép)mire hazatoltam felébredt és nem is aludt estig. Szerintem nagyon jól érezte magát, és itthon mutogattam a pulcsikat neki és kérdeztem hogy tetszik e és lelkesen bólogatottKép
Dorka csuda aranyos és épp olyna kedves mint mindíg volt. Itt hívom fel a többiek figyelmét egy nyugodt, aranyos, kedve sés JÓL EVő babáraKépKépKép

Sterilizáló: nekünk petra márkájú elektromos van, én nagyon szeretm, Media Markt-ban 7000 körül volt tavaly év elején, phillips meg 9000 körül. Szerintem ilyesmit bababoltabn nem szabad venni, aventből az ugyanilyen 20 e volt már akkor is. A mikróst nem ismerem,de ha jól tudom azok sem túl olcsók, szerintem az elektromos jobban megéri. A kifőzést személy szerint én sem szerttem, mert mindíg sikerült leforráznom magam, meg sehogy sem sikerült a cumisüvegeket a víz alatt tartanom. persze nálunk eleinte rengeteg sterilizálni való volt, mert tápszeres volt Emma., Aki szoptat annál azért az egy üvegért amit esetleg teához használ tényleg nem érdemes beruházni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Maci2,
CukorKép Beszeltem egy kollegammal, szerinte is van eselyed, hogy a pajzsmirigyhormonok rendezodese utan lejjebb menjen a cukrod. Az mar sajna mas kerdes, hogy mennyi az a lentebbi ertek.

Norkini,
Laztalan JaziKép

Zsuzso,
BetegsegKép
Drukk meg egy par naphozKép

Most telcsiztek az ovibol, fiam lazasKép Megyek osszeszedem kisbetegemet. Mar csak remelni tudom, hogy lanykam nem lazasodik be.

Angi
angela2
 
 


Sziasztok!

Élünk mi is!!! CSak ebben a topikban az olvasó üzemód jutott Kép Kisnőcim nap mint nap fejlődik, kezd beszélni, mi lesz itt két hónap múlva??? Kép A BABA, és a VAUVAU teljesen tudatosan használja és speciális személyekre és természetesen kutyákra Kép CSak most már aza a macerás, hogy megyünk az utcán és a gyerek kiabál a babakocsiból és majd kiugrik belőle Kép, lépegetni egyre bátrabban mer, ha fogom az egyik kezét szépen halad, de mivel anya gonosz és nem ér rá sétálni vele, így a bútorok mellett nagyon szépen halad körbe, sőt rövidebb távolságot átfog, több kevesebb sikerrel. Étvágya továbbra is jó (hízni nem tom mennyit hízott) és nem cserélem el én se rosszevőre, az tuti Kép Ja és továbbra is imádja a kapcsolós konektorral áramtalanítania működő számítógépet, és ha az apja szerel természetesen ő is fejjel előre található meg a számítógépházban. KépKép

Zsuzsi74 és további Zsuzsik akik álnéven írnak Kép Boldog névnapot kívánunk!!!!

Sterilizáló: Én is kifőzöm a cumisüvegeket, pontosabban inkább a varázsitatókat, mert mi azt használunk szinte az elejétől. Régebben én is főztem neki citromsavval naponta, ha használtuk (6 hónapos koráig nem nagyon ivott a drága) de 6 hós kora óta ált hetente egyszer főzöm ki (vallom azt a nézetet, hogy kosz is kell a gyerekbe Kép Küldjétek a GYIVIT KépKép)

Momo
Remélem nem sikerült hányni. Kép A kiírás dátuma megvan e már, vagy az csak a következő UH-n dől el???

Zsófi (Csucsuka)
Szorítunk érted, remélem gyorsan felépülsz.

Andi
Az a doki nagyon gáz! Méghogy szopi alatt nincs peteérés, csak havi rendszeres vérzés (most röhög még a vakbelem is Kép) Akkor nekem nem lenne sógornőm, mert bíz a párom javában szopizott és úgy jött össze a tesó (még mensije se volt anyósomnak a két gyerek közt Kép), sőt, míg a párommal folyton bevérzett meg nyílt a méhszáj (semmit nem emelhetett), addig a sógornőmmel az utolsó pillanatig zárt méhszája volt, és sose vérzett, pedig cipelte a drága párom több mint 10 kg popóját az tuti. Így nincs is köztük másfél év korkülönbség.

Beu
Anyósomnak van ilyen térképnyelve. Nem fáj, csak olyan furcsa.

Na megyek kidőlök egy kicsit, hátha hagy a lányom aludni, mert foga egy sincs még, és hol kínozza hol nem, de áttörni nem hajlandó az ínyét.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine
 
 


Sziasztok!

Dani nagyon nyugtalan, kb. negyed óránként felsír Kép gondolom a foga a ludas, már kapott Panadolt is

Judit (EzVicc)
csatlakozz nyugodtan Kép

Toffi
vicc KépKépKép
nem evő Zsombi Kép

Csucsuka
műtét Kép mennek majd a drukkok

PILdi
a dokim biztos valami ezer éves tankönyvből idézett Kép (én is kétkedve fogadtam szavait...)
Ancsinak jobbulást

Kangi
barnasör Kép

Norka
láztalan Jázi hurrá Kép

Maci
a Cola se semmi Kép

Zsuzsó
jaj szegény, jobbulást! drukk, hogy a szülésig felépülj

Andi
psandi
 
 


Sziasztok Anyukák!KépKépKép


Olvasgatok ám szorgalmasan,de irni....na arra nem hagy időt a csemetém!KépKépSZERENCSÉRE!!!!
Valami nagyon erős szenvedélyt érez az elektromos vezetékek iránt és szinte 2 percenként fejtem le róla.Úgy kúszik hogy az már szinte futásKépKépKép


Na de komolyan...: tényleg vége a hawai-nak részemről,állandó felügyeletet igényel a kis picinyem,és semmire sincs időm.

Beu!
Nekem is térképnyelvem van. Én megvagyok veleKépKépKép

Zsuzsi!
Boldog Névnapot Kivánunk!!!!

Maci 2 !
Most olvasom hogy meg van az autó! Gratula!
Szurkolok hogy ezzel már ne legyen gond. Szereltettetek bele mindenféle kütyüt!
Ne ird itt le hogy miket, még a végén kedvet kap valami idegen- aki itt olvas róla!!!Kép

Momo!
Hogy van a hányingered? Tart még?
Tényleg mi a dátum?Tudod már?


Na megyek talán tudok egy kicsit aludni....
Jóéjt Mindenkinek

Mariann&Marci
Mariann&M
 


Sziasztok!

Zsuzsi nagyon szépen köszöni a névnapi köszöntőket, és ezúton is kívánunk Zsuzsinak, Zsuzsónak, Zsuzsócnak, Urszila Zsuzsijának és minden más Zsuzsinak boldog névnapot. Kép

Maci2!
Hivatalosan 9 kg-ig kell háttal ültetni, mert addigra erősödik meg annyira a gerince, hogy egy balesetnél előre fordítva is átvészelje a hirtelen rándulást. Ja nekünk a hordozó mellett 0-18 kg-ig ülésünk van emi beköthető előre ill. menetiránynak háttal is.

Luca!
A többi sterilizálót nem ismerem, mert nekünk csak Avent van, de mellszívót már próbáltam egy párat( mindhárom gyereknél tejleadó voltam, ezért sokat fejek) de az Aventtel lényegesen könnyebb-kényelmesebb a fejés. Viszont ha más fajtát is veszel, azt a sima kéz pumpás párszáz forintosat semmiképpen se vedd meg, mert használhatatlan. Ja és az első két gyereknél még kifőztem a fejőmet, hát a sterilizáló eszméletlen nagy segitség és fele annyi macera. És a sterilizálóba sem árt a citromsav.

Franyó!
Nálunk egyik sem ekcémás, de Zsuzis érzékeny bőrén néha vannak száraz foltok, akkor bekenem egy párszor a gyógyszertári fürdetőkrémmel és elmúlik. Ezt használom piros popsira is , mert ez az egy ami eddig mindig bejött. Kép

Virág!
Párodnak boldog szülinapot. Kép

Na mentem.

Magdi
gallainémagdi
 
 


Sziasztok!

Andy es tobbiek, ekcema!

Mi nem szteroidos kenocsot hasznalunk es nagyon jo. Neve: Culevit, es csak vitaminok meg aminosavak vannak benne.
Probaljatok ki!
Mondjuk szerencsem van, hogy en tudom mitol volt neki, igy az okot megszuntettem. A foltok szuperul multak tole.
Ha a feneke piros, arra mindig Sudocremet hasznalunk, szerintem annal hatasosabb nincs.

Zsuzso!
Orulok, hogy mar jobban vagy, biztos benn marad az a baba meg 3 hetig!
Igen, sajnos van ez az allergia, mindegy, lenyeg, hogy tudom mitol. Az a jo, hogy csak a tej, a tobbi mehet, es vegulis azt ugy sem adtam volna meg egy ideig.
Most csak a tapszer valtozik.
Varjuk majd a jo hireket,

pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Már megint csak gyorsan tudok jelentkezni! Kép

Ezer millió dolgom van, holnap anyósékhoz megyünk Szegedre, előtte úszás, szóval hajnalban kezdődik majd a nap, ezért ma mindent a helyére kell rakni.

Luca!
Gratula a pocaklakóhoz, és várunk szeretettel! Kép

Momo, Orsoly!
Szegénykéim az első időszak hányingere és émelygése valami rémes, abszolút átérzem a problémát. Az viszont nem semmi, ahogy a nagyobbak mellett viselitek a megprobáltatásokat!
(bár ha jól sejtem nem sok más választás van?! - nemde Kép) - jobbulást

Mariann!
Zsinórozó Marci Kép

Zsuzsó!
Kitartást, nemsokára szülés, addig pedig pihenj sokat! Kép

Andi!
Nyügi-Dani Kép - nálunk is hasonló a helyzet, de nem minden este, csak minden másnap. Ki érti ezt?

Kangi!
Barnasört én is szoktam néha inni, nem is olyan rossz! - végre van més is aki iszik néha, már kezdtem magam alkesznek érezni Kép)

Toffi!
Ez a vicc állat volt! Jobban indult a reggelem, köszike! Kép
Nemevö Zsombi Kép
Masszázs: légy merész megéri! Kép - ja és mert megérdemled!!! Kép
Sátán KépKép

Nadine!
Szépen fejlödtök! Kép

Norkini!
Láztalan Jazika! Kép

Angi!
Betegség, remélem a kislányod nem lesz beteg Kép

Manó!
Nem semmi sóska-falatozás, méghozzá jóízüen!Kép

Klár!
ordítsunk együtt!!!! - néha szoktam egyébként Ilangot utánozni, amire meglepödik és elfelejti folytatni a hisztit. Szép kis anya vagyok mi? Kép
ja, álmosság, nyügi nálunk is megvan, most is itt van a karomban....a béke kedvéért

Maci2!
Kösz az infókat! Én is arra gondoltam, hogy tavasszal úgy 8-9 hós kora körül váltunk újabb ülésre. Lehet, hogy megvárom a májusi Kismama börzét...Kép

Hát most ennyire futotta, bocs ha valakit kihagytam!

A hétvégén nem leszek, de hétfön újra jövök!
Puszi és jó 7végét

Tündér
Recus
 


Zsuzsó,
Jobbulást!
Drukk a legalább +1 héthez!

Angi,
Nagyon bízom benne. Most általában 7-11 között van étkezés után másfél órával.
Hogy van a kis beteg?

Nadine,
Kiscsajod nagyon ügyesKép

Roni még nagyon keveset beszél tudatosan. Csak a babákra mondja, hogy "ba".
Egyébként már pár 3-4 lépést megtesz kapszkodótól kapaszkodóig (ez persze lehet az apja vagy az anyja isKép).
Kiscsaj itt játszik. Kész csoda, hogy hagy netezni, máskor nem szokottKép
Ja, és tegnap miközben gépeltem valamit beleharapott a combombaKépKép Pedig ilyet még nem csinált!

PsAndi,
Csak azért írtam a Colás esetet, hogy tudd nem vagy egyedül, a gyereket mindenáron etetni akaró rokonokkal. SorstársKép

Magdi,
Köszi, a mi ülésünk is ilyen (0-18 és mindkét irányban beköthető).

Mariann,
Roni is imádja a kábeleket. Most éppen a mobil töltőjével játszikKép

Tündér,
Jó utazást és hétvégét!

Maci_2
maci_2
 
 


Jaj, akartam kérdezni, hogy hol találok vírusírtót. Azt hiszem begyűjtöttem valamitKép

Maci_2
maci_2
 
 


Sziasztok!

Zsuzsannaknak boldog nevnapot!

Maci_2,
http://www.symantec.com/

Teljesen el vagyok havazva Kép.
Bori ugyesen lepeget ahol kapaszkodot talal. Gagyaraszik. Es megtanult egyedul elaludni, csak meg kell talalni azt az almossagi fazist amikor mukodik a dolog. Ma jon a doktorneni Bori megkapja az utolso menjugate-t.

Ari
ari
 
 


Sziasztok!

Minden Zsuzsannának Boldog Névnapot!!!

Klár,
Off, szeretnék New York-ról kérdezni ha lehet. Itt vagy magánba?

Tina
tkriszta
 
 


Sziasztok!

Na végeztem a házimunkával, néha visszasírom a 49m2 nem volt ennyi takarítanivaló, igaz ott is el tudtam fél napot szöszmötölni a takarítással.

Manó: mi is szerencsésen hazaértünk, Dorka is bealudt mire hazaértünk, sajnos ahogy vettem ki a kocsiból felébredt, majd játszottam vele, hát ha látnád a tehénke-malac produkcióját, már neki is csak a feje kell, odarakja a füléhe, és hintáztatja magát...ez ment egész délután...
Jó volt egy kicsit dumcsizni, szerintem a gyerköcök is jól elvoltak.
Na majd nemsokára ismétlés következik, ok?

Köszi a mailt..

Na jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


manó2!

Amikor Dorkának vettem akkor kapta Emais a tehén-malacot, és utána amikor itthon napokig csak azt hallagattuk gondoltam si rá hogy majd hogy örülsz nekem hogy iylet vettemKép Ráadásul mindnehol megszólal, szatyorban, ha odébb teszed stbKép De Emma is imádja. neki azért sokáig kelleta lába is, keze is, csak nekünk kellett mindíg összerakni, ő szétszedte. De most már azt megunta (meg én isKép). ma voltunk sebészeten, kissé kiaksztottak, a gyermekek topicba leírtam, itt most nem fárasztok vele senkit.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szilárd!Kép
Isten éltessen sokáig!
Kép

Mariann! Írsz egy kicsit erről a térképnyelvről? Jöhet magánban is. A dokinő nem sok mindent mondott. Tulajdonképpen semmit.

Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Tegnapi etetésen baleset nélkül túlestemKép Talán Zsebi is segíteni akart, mert rekord sebességgel lapátoltuk be a kajátKép
Ekcémára visszatérve, én a múltkor (nem tudom, melyik lapbanKép) találtam egy homeos kenőcsöt, ha jól rémlik, Halicar a neve és természetesen szteroidmentes, vagyis huzamosabb ideig is használható száraz, ekcémás bőrre. A férjemnek is mutattam, de ő rálegyintett, hogy Timinek már nem kell, pedig most kiderült, lett volna értelme, ha elrakom az újságotKép Na mindegy, lehet, majd utánanézek, csak azért írtam, hátha valakinek kell.

Zsuzsó,
jobbulást hamarKép, a pocilakót meg tessék megrendszabályozni, hogy a megfelelő pillanatban kéreckedjen csak kiKép

Nadine,
kiírás dátuma??? Talán majd legközelebb, egyelőre hitetlenkedem a gyerek fogantatását illetően, de majd megvitatjuk a dokivalKép

Mariann,
akkor legalább te meséld el nekem, milyen az a térképnyelv, mert megöl a kíváncsiságKép

Megyek, mert anyahiány vanKép
pusssz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok!

Szilárdnak: NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK
Kép

Tündi: Én is szoktam néha utánozni Márkot amikor hiztizik és érdekess modon ő is abba hagyja és nézzi, hogy anya is tudja azt amit ő.KépKépKépKép

Nálunk is esztra nyügi éjszaka volt ma én nem is tudom, hogy miért már 2 hónapja végig aluszuk az éjszakát ma 2 óránként keltett. Lehet, hogy a foga mert ezerrel rág mindint.

Kakukk: Köszike a kenőcsös infokat kifogom probálni a Culevitett.

Momo: Ha jól tudom a térképnyelv az amikor a kicsinek be van repedezve a nyelve. Ha nem jól tudom akkor javítsatok ki. Nem beleszolni akartam csak én így tudomKépKépKépKép


Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Nagyon el vagyok havazva... Egész délelőtt friss levegőztünk, gyors ebéd (már aki evettKép), nemsokára indulunk a tesi-alkalmasságira a suliba (Szandival)

Örülök, hogy tetszett a viccKép Elmeséltem enyém Apának, utána ezzel szórakozott egész este. Mondta a kisfiának, hogy "Én vagyok az apád! BIP". He-he...KépKép

Zsófi
Gyors felépülést!!!

Myssnia
Sziliboynak Boldog szülinapot kívánokKép
Kép

Zsuzsónak és aki beteg, jobbulást!

Talán holnap reggel eljutok step-aerobikra... Még sose voltam Kép.

Megyek, mert Zsombi itt kókadozik a kezemben...
PusziKép
Toffi + Zsombi
toffifee
 
 


Térképnyelv: nem berepedezett, hanem foltos a nyelv. És ezek hol eltűnnek, hol előjönnek és mindenféle alakjuk lehet. Én nem is tudtam, hogy így hívják, csak mondtam a tesómnak, hogy olyan a fia nyelve, mint egy atlasz Kép Aztán tényleg...

Toffi
toffifee
 
 


Sziasztok!

beu!

Én is olvastam valahol a térképnyelvről, szerintem itt a babnet rendelőben. valami olyasmit írtak hogy eza nyelv hámlása tul képp és mindíg máshol hámlik. Ártalmataln, nem fájdalmas, tényleg nem kell kezelni. viszont zat írták hogy vagy kinövi vagy nem, szóval nem biztos. Ja, és még valami olyami is volt, hogy vannak olyna gyerekek akiknek csak betegség (főleg hurutos) kísérőjeként m előjeleként jelentkezik, aztán almúlik és ha megint beteg lesz akkor megint előjön.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Beu,
Terkepnyelvrol ezt talatam neked(gyermekkori szajnyalkahartya betegsegek c. konyvben):

Allergiás betegségek

Glossitits migrans („térképnyelv")

A betegség azért került ebbe a csoportba, mert szövettani képében nagyon magas az eosinophil leukocyták száma, és a betegek vérében emelkedett a szérum IgE szint12.
A klinikai kép a nyelv dorsali felszínén vöröses-depapillált területek láthatók, amelyet regenerálódó területek papillált fehér keretként öveznek, majd normális területek következnek. Mivel a depapillált vörös foltok a nyelvhát egyik helyén kialakulnak, majd regenerálódnak és máshol jelentkeznek ismét, úgy látszik, mintha vándorolnak. Innen a betegség elnevezése.

A betegség kezelésére szisztémás vagy lokális antihisztaminok és B vitamin komplex adható (Zyrtec, Loderix, Fenistil, Tavegyl, Calcium-Sandosten és Polybe tabletták).
Bar mashol azt irjak, hogy kezeles nem szukseges, kinoheti a gyermek.

Maci2,
Nem emlekszem mennyi volt a gyogyi szedese elott, ez hasonlo ertek mint volt?

Myssnia,
BOLDOG SZULINAPOT SZILARDNAK!!!!

Toffi,
Hogy sikerult az alaklmassagi vizsga?

Andi,
NyugiKép

Tunder,
Jo utat nektek.

Luca,
Nekem mikros sterilizalom van, mivel Jucus szopizott, a cumisuveget meg alapbol utalta igy en alig hasznaltam. Szerintem varj vele, ha meg kell meg kesobb is megveheted.

Fiam egesz este hanyt, foglamam sincs a betegseg miatt(megfazas) vagy szimplan elrontotta a gyomrat. Este 8-ra odaig fajult a dolog, hogy mar a viz is kijott beloleKép
Viszont ma reggel bar bagyadtabban kelt elso dolga volt enni kunyizniKép Remelem ma mar tul lesz rajta.
Lanyzom tegnap egesz este a toszigaval kozlekedett a lakasban, aztan egy ovatlan pillanatban megprobalta ezt anekul is, eredmeny egy kek kuko a homlokan. Viszont csak 2x kelt ejszaka, teljesen kicsereltnek erzem magamKép

Angi
angela2
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?