Új privát üzeneted érkezett!

Na, hazaértem a dokitól. Be van gyulladva a térdem. :cry: Kaptam egy szurit a térdembe, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító koktél. Most jobban fáj, mint a vizsgálat előtt :S De mondta a doki, hogy ez így természetes, pár óráig nagyon fog fájni. 24 óra szigorú fekvés, további 1 hét pihentetés. Jövő hétfőn meg vissza kell menni hozzá mindenféleképp. Anyu jön segíteni, de holnap muszáj elvinnem Marcit oltásra. Anyu nem is tudja, hogy hol van a rendelő :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hékás: a képek nekem is tetszenek, szépek vagytok! :) Én is terveztem, hogy elmegyünk, de inkább lustálkodtunk. :)
Sajnállak a térded miatt! Biztos rossz lehet. :cry: 5 hónapos baba mellett meg pont pihenni fogsz tudni. Csak rosszabb ne legyen. Jobbulást!

zsamin: Amina nagyon aranyos! Én a hisztiktől már előre félek. MI LESZ, HA EZEK A CSIBÉSZEK ÖSSZEFOGNAK?? :shock:

bjuti: mi Román doktorúrhoz tartozunk, a védőnénink pedig Pákozdiné Zsuzsa. Mindketten nagyon készségesek, a védőnénink is sok tanáccsal lát el minket, nem vagyunk magunkra hagyva. :) Dodó bácsi nálunk sem erőlteti az egyéb oltásokat, tényleg csak azt amire igazán szükség van (eddig ilyen csak a pneumococcusos volt). őt is tudom ajánlani, bár azt hallottam, mostanéban betegeskedik szegény, így valszeg kötöttebbek a kijárásai is.

Most lelépek, mert bár a kis tökösök alszanak, de a teendő tengernyi! :roll:

Petra
Kép
petricsek
 
 


Sziasztok!

ÚÚÚ de nagyon beindult itt az élet... :D :D :D
Azt se tudom hol kezdjek neki! :wink: ....

Bjuti.válaszoltam ,priviben elküldtem a számot!

Petra .akkor ti is a Ráskayba jártok?

Hékás,jobbulást kivánok , sajnálom amin keresztül mész ,anyu tavaly csinálta végig ,neki mondjuk mütét nélkül sikerült meguszni...De babával ez még nehezebb!

Orsica.Amina olyan fél10-10 körül kel, kb 2kor ebéd,utána alvás! Álltalában előtte szoktunk kimenni,ugyhogy ha az idő is engedi nekünk jo a holnap! Irok privit neked mik az ismertetőink ,mikor ,hol talizhatunk...stb.

Orsi.nagyon sajnálom hogy neked is...nem ezért hoztam fel:oops: amikor csak tudod tedd mellre Emmát,ő a legjobb orvosság!!! :wink: Amugy probáld hideg vizzel borogatni,és mielőtt szopizna,előtte meleg vizzel jol masszirozd át. Tudom hogy nagyon fog fájni,de nekem is ez segitett ! (na jo meg a védőnő...)
Meg még azt mondta multkor hogy van vmi homeopatás bogyo ,nem tudom most a nevét,de az erre kifejezetten jo,ilyen ödémák ,duzzanatok csökkentésére,!Holnapra megkérdem a nevét!

Most megyek ,annyi vasalni való jött össze megint és csak akkor tudom megcsinálni mikor alszik a lujzus!

Jo éjt mindenkinek!sziasztok
zsamin
 
 

 
 

Zsuzsó, este 10-kor kezdesz vasalni????? Egyébként anyukád meddig szenvedett a térdével? Csak hogy mennyi van még hátra... Úgy kb.....

Petra, az ismerőseim között sok helyen vannak ikrek. És hát addig sem egyszerű, amíg etetni meg fürdetni kell "csak" a gyerkőcöket, de amint rájönnek arra, hogy mi az, hogy rosszalkodás, elszabadult a pokol. Valóban többemberes gyerekek lettek :lol: (Bár ahogy én gondolom, előtte sem könnyű egy embernek ellátni az ikreket...)

Orsica, jó sűrű programod van. Hogy oldod meg? Viszed magaddal Kittit?

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hát,igen este tudok csak ilyen dolgokat csinálni,mert napközben többnyire ott játszik körülöttem ! A vasaló meg vmiért különösképp érdekli és annyira félek nehogy magára rántsa mig ne adj isten egy mp-re nem figyelek...Pedig már ismerkedünk a hideg-meleg dolgokkal!
Anyu ha jol emlékszem vmi gyogyit meg kencét kapott rá,meg vettem neki egy mágneses karkötöt,azt mondja hogy az (lehet pszihésen) de segitett neki! Ma megyek át hozzá,megkérdezem a részletekről...
Amugy honapokig küzdött vele ő is!

További szép napot mindenkinek,sétáljatok nagyokat,ki tudja meddig marad ez a szép idő.......
zsamin
 
 


Sziasztok!

Hékás: nagyon sajnálom a térded, nem lehet most egyszerű, megkapta az oltást?

Én ma reggel elintéztem a labort, EKG-t, jövő héten házidoki, a fogorvost csak januárban keresem az biztos :D

Szerencsém van, mert apának rugalmas a munkahelye, így reggel itthon marad, amíg én ezeket elintézem, később megy dolgozni, igaz, később is jön, de valamit valamiért.
Meg anyuék is tudnak jönni vigyázni, ha úgy adódik, szóval egy szavam se lehet. Nem lenne kedvem ebben az időben magammal cipelnem, na meg várni, azt ő nem tud :D

Jó éjt mindekinek!

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Zsamin: igen, Ráskay!

Hékás: srácok most kezdik tanulni a NEM jelentését, de van, hogy a pofámba röhögnek. Szerencsére azért egyedül is elboldogulok velük, csak olyankor estére kimerültebb vagyok. Kétemberes inkább az öltözés, babakocsicipelés, játszótér miatt. Ja, és szerencsém van, mert anyósom jó társaság, van kivel beszélgetnem a tátátát-n, bababa-n és mammamma-n kívül. J

Orsi: nekem is volt kétszer tejlázam, majd beszrtam a fájdalomtól. Bendust szoptattam (Zsombi még a Jánosban a Koraszülöttön) és az ipari fejőgéppel fejtem vagy ¾ órát. Két nap után elmúlt. Egyszer meg pont Zsombi sérvműtétje előtt durrant be, de szerencsére mire mentünk a kórházba, lelohadt. De tény, hogy leveri az embert rendesen a lábáról. Kitartás és szoptatás-fejés-szoptatás-fejés, ha nem múlik a doki ír antibiotikumot. Nekem megengedte mértékkel a fájdalomcsillapítót is.

Petra
Kép
petricsek
 
 


sziasztok!

Ezt most találtam,szerintem mindenki picit magár ismer...

.Anyai dolgok:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1. Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2. Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3. A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1. Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2. Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3. Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1. Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2. Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3. Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1. Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2. Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3. Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1. Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2. 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3. Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás
1. Mosás, szárítás, vasalás.
2. Mosás, szárítás.
3. Szárítás.

Babaprogramok
1. Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2. Eljártok babatornára.
3. Eljártok a közértbe. Mert kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1. Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2. Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3. Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.

Otthonlét
1. Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2. Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3. Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1. Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2. Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)
3. Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zsamin
 
 


Sziasztok ujbol!

Orsi .hogy vagy?enyhült valamit a helyzet? Azt én is elfeljetettem mondani hogy fájdalom csill. lehetett nekem is bevenni (modjával)

És te Hékás?Nálad mi ujsi,térded? Anyu a bioglükozamint szedte meg vmi zselés truttyot ami kocsonyásitja a porcot,(mert neki a térdkalácsa mintha " kiszáradt " volna...) de az nem jutott most eszébe ,mi a neve!

Orsica.nagyon örülök hogy sikerült összehozni a sétát, Amina ugy kidőlt majdnem 3 orát aludt délután!Kitti kibirta hazáig?

Petra,nekünk is az első "értelmes " szavak egyike amit kimondott Amina a NEM volt (meg az APA )! Azota is ha rosszaságot csinál és rászolok h. nem szabad rázza a kis fejét meg mutatja az ujjával hogy "nem-nem-nem" de persze csinálja ugyanugy tovább... :P :P :P

Ja,tegnap sikerült jol kidühöngenem magam! :evil: :evil:
A járdán ugy fent áll egy auto h.csak ugy tudtunk elmenni babakocsival ha lementem az uttestre,pont ott volt a tulaj és megkérdeztem nehezére esne fél métert hátrébb állnia? erre azt mondja ,nem áll hátrébb mert a multkor is nekimentek a kocsi seggének,és 30ezer forint volt a javitás,oldjam meg!!Azt hittem felrobbanok,micsoda bunko!!!
Mondtam is neki hogy ezt nem gondolja komolyan h. ÉN szlalomozzak a gyerekkel ,mikor Ő áll a járdán???Erre megvonta a vállát ""EZ VAN" és elkezdett telefonálni.....
Elmondtam apának is ,aki persze mint egy feldühödött apatigris egyből a tettek mezejére akart lépni ,ezt én sem hagyom annyiban! Most kutakodok mi van ilyenkor....Mert nem ez volt az első eset h, a kocsik miatt nem fértünk el,de most elöször tudtam szolni a tulajnak!És igazábol nem az bosszantott h,ott áll (bár az is) hanem inkább a reakcioja!!! :( :( :( ....
Mára ennyi voltam,nem veszem el előletek a helyet...:wink:

sziasztok
zsamin
 
 


Zsuzsó, köszi az infót anyukád térdével kapcsolatban. Én hétfőn megyek vissza. Most már jobban vagyok, a térdem visszatért az injekció előtti állapotba :? Pihizgetek, amennyit tudok, de ma rámtört a takarítási láz. Irtó kosz volt itthon... Már csak Marci ruháit kellene kivasalnom, mert nincs bodyja... De az ülve is tudom :wink:

az ilyen autós engem is felháborít. Ha járdán parkoló autót találsz, simán hívd a közterületeseket, azok kimennek büntetni. Engem is azok büntettek meg :twisted: A ház előtt ráadásul :twisted: :twisted: Van egy elkerített rész, azt szabadon hagytuk, mint mindenki más, és a nem hotel-területre parkoltunk. Aztán megbüntettek, mert attól, hogy nem hotel-terület, még járda, és ott parkolni tilos...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Zsuzsó!

Totál kiakadok az ilyentől!
Volt már, hogy forgalmas útra kellett kitolnom a babakocsit, mert nem fértem el.
Arra gondoltam, hogy hordok magammal kis hibajavítót és szépen kenek rá egy kicsit. Vagy meghúzom az oldalát kulccsal.
(Mikor a bicikliútra parkoltak, láttam, h valaki csinál ilyet:))
Oké, ha véletlen ráparkol, de ha szólsz, akkor legalább kérjen elnézést!!!

Köszi, a csomó szinte totál elmúlt, nagyon sokat masszíroztam meg fejtem, meg bedobtam Emmát óránként :P

Hékás!

Örülök, hogy javul a lábad!

Petra!
Szerintem én is láttalak már, de akkor nem nagyival, hanem Apával voltatok. Az ikrekre mindig felfigyelek:)

Orsica!
Hogy vagy? Voltál UH-n? Mikor kell menni?

Apa megint korcsmázik :) (összevesztünk, aztán elrohant).
Ezt bírom, hogy én ugye nem rohanhatok el.
Ő meg mint egy hisztis primadonna. Na mindegy, valakinek felnőtt módjára is kell viselkedni.

Kicsit jogosan haragudott meg, mert feleslegesen cseszegettem :oops:

Szép, nyugodt estét!
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 20 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat egyedülálló anyák nevelési stílusának vizsgálatából írom, és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. 3 kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami tudom, nem kevés, de nagyon hálás lennék érte. Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal.

A kérdőívcsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.


Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 


Jajj, az lemaradt, hogy párkapcsolatban/házasságban élő kisgyermekes anyukák válaszait is nagy szeretettel várom. Ők lennének a kontrollcsoport.

Köszi, ha tudtok segíteni!
Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 


Sziasztok!

Zsamin: hogy ez mennyire igaz, amit találtál, ugyan én még a 2. előtt állok, de már érzem, hogy ez lesz, néha már most is :D
Tényleg jó volt végre valakivel csevegni, remélem még lesz ilyen idő.

Orsi: köszi kérdésed, teljesen jól vagyok, a laborom jó lett, holnap megyek a kiskönyvért, jövő szerdán meg a 12. hetes uh.
Kiváncsi vagyok, mert olyan mintha nem is lennék terhes. vagy csak ennyire mázlim van. :D

Ezektől a "kedves" autósoktól én is ki tudok akadni, és tényleg kellene csinálni valamit ellenük. Tényleg kijönnek a közterületesek, ha telefonálsz nekik? Ez jó ötlet.
A múltkor a zöld lámpás zebra közepén állt egy csaj akinek beszóltam ( u.úgy babakocsival), ő is visszapofázott, és utána beszélt tovább mobilon, na az ilyeneket ....

Nem mérgelődök tovább, üdv
Orsi

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok!

Na most kezdem utálni ezt az időt... :( :( :(
Felakartam hivni a minimanot,és azt mondja be h. "a hivott számon előfizető nem kapcsolható.".. :shock:
Azt a számot hivtam ami az oldalukon is van! Tud esetleg valamelyikötök egy élő tel. számot adni? Előre is köszi!

Orsi:ismerős ez a helyzet,nálunk is kb ebben az időben voltak a nagy összeveszések,meg kiborulások!!! Volt h. odáig jutottunk h. na akkor ennyi ,te erre ,én arra... Biztos én is alaptalanul b...tattam mindenért,na de az egyszerüen kiboritott mikor hazajött leül a gép elé és este 11-12ig játszott!! :twisted: MERT ŐT EZ KIKAPCSOLJA!!! És engem???!!Nekem nem esne jol ha csak félorára ki tudnék kapcsolni? Na szoval ez ment majd fél évig,aztán vagy lenyugodtam ,vagy észrevette ,vagy már csak nem érdekel,de rendeződőtt minden! Volt hogy a gyerekkel együtt "leléptem " ! Este jöttünk csak haza! Nem is keresett hol vagyunk...(mondjuk ez rosszul esett!) Biztos a hirtelen ránk zuhant tennivalók,az egész napos összezártság, ezt hozza ki belőlünk,de mondom nem mindig ok nélkül kaptam el apát!!Biztos ti is nemsokára tul lesztek ezen a korszakon! Drukkolok nektek! Kitartás ,nagy levegő és ........SZUUUUSSZAAAAA!............ :wink: :wink: :wink:

Orsica,rendben , én is benne vagyok a sétákban,megvan a számunk ,majd keressük egymást! De az tök jo hogy ilyen egyforma a csajok napirendje!! :lol: Nekünk a délelőtt többnyire üres!

Amugy a hiba javito nem rossz megoldás a bunko autosok ellen... :P Mondjuk én a durvább megoldásra gondoltam először (lefestem a kocsi elejét ,azt a részt ami a járdán áll) de ha pont meglát a tulaj még jol el is látja a bajom... :oops: Meg a hibajavito kisebb helyen elfér! :wink: :wink: :wink:
Jok legyetek,majd még benézek!
Szia mindenkinek!!!
zsamin
 
 


halihó! Ez az idő engem is padlóra vág, még ha nem is merészkedhetek ki elvileg. gyerekkel meg sem próbáltam. Szegénynek annyi a levegőzés, hogy felöltöztetem, és kinyitom az ablakot... mert mire apa hazaér, tök sötét van már... hétfő óta nem volt kint...

Minimanó? Én is azt a számot hívtam, és volt hogy kicsengett, volt hogy ezt mondta be. Próbálkozz még párszor, és ha nem megy, írj nekik egy dühös mail :lol:

Csajok, én olyan mázlista vagyok a párommal. Nekünk egyáltalán nincsenek még csak összezördüléseink sem... Ha netán úgy szólok hozzá, akkor is tudja, hogy szeretem, és nem a düh beszél belőlem, hanem a fáradtság. Ha meg nagyon fáradt vagyok, akkor hétközben is átvállalja az éjszakát. Mert a péntek-szombat az övé. Sőt, ha húzós éjszakám van, akkor fél 7 körül átköltözik a gyerekhez, becsukja a háló ajtaját, hogy hagy pihenjem ki magam. IMÁDOM!!! Kíváncsi vagyok, meddig tart ez az állapot :wink: :lol:

A közterületisek tényleg kimennek, ha nincs pocsék idő :?

A ház aljában van nálunk egy női terem, tegnap beugrottam. annyira szimpik. Hétfőn rá is kérdezek a dokira, hogy csinálhatok valamilyen gyakorlatokat már, a térd terhelése kivételével. :wink: Annyira utálom magam ezer kilósan!!!! :twisted: Úgyhogy kedden megyek állapotfelmérésre és edzésterv összeállításra. Jó, mert csak fél óra, annyi időm van esténként, ha apa hazaér. vagy akár reggel is...

Orsi, szerintem jövő héten mehetünk sétálni! Hétfő nem jó, mert itt lesz anyu. Hétfő este doki, aztán meg színház :lol: :lol: :lol: De a többi nap jó nekem, ha nem szakad az eső/hó

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hékás,tényleg szerencséd van apával!!! :wink: Az elején igaz nekünk is voltak ilyen időszakok,de sajna kb 2 honap után elmúlt...Akkor jött az amit a multkor irtam!
De nagyon nem panaszkodom,mert most ,miota már "tudmitkezdenivele" azota nagy a szerelem apa és lánya között! Vagyis elötte is szerette persze,csak a maga modján...De tényleg mostmár egy szavam nem lehet! Nagyokat sétálnak,játszanak,csibészkednek...Jo apa (lesz) ! :lol: :lol: :lol:
A térded javult valamit? Remélem a doki hétfőn jo hireket mond....

Most hétvégén elég sok helyen lesz télapós rendezvény,mi lehet holnap kinézünk a vasúttörténeti parkba,Minimax szülinap lesz,had zsibogjon kicsit lujzikám!

Mindenkinek nagyon Kellemes Mikulást!
És jo hétvégét,nem tudom,mikor leszek gép közelben ,elég zsufolt a hétvégénk!
Sziasztok!
zsamin
 
 


Képzeljétek, megvettünk mindent karácsonyra!!! Már csak csomagolnom kell :lol: :lol: :lol: :lol:

Holnap drukkoljatok. 5-re megyek dokihoz. A térdem meg változatlan... De már bejelentkeztem edzőterembe kedd estére :? Azért még konzultálok a dokival, hogy hátha lehet valamit tornázgatnom. Lefaragni egy kicsit mondjuk a fenekemből :wink: Ráadásul most ingyen van, szóval nem lenne jó húzni az időt :lol: :lol: :lol:

Zsuzsó, milyen volt a vasúttörténeti park? Keresztfiam kedvenc helye amúgy. Beszélni még nem tudott rendesen, és csak úgy hívta, hogy VATÖTIPA :lol: :lol: Mi meg találjuk ki, mi az :lol: :lol: :lol:

Megmutatom Nektek, milyen volt ma az altatásunk, háromszor is:
http://www.youtube.com/watch?v=NzyX-sHt04g

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hékás!
Tényleg szerencséd van Apával.
Az én férjem sem rossz, bár elég hirtelen és én mag elég hisztis vagyok (hogy azért ne mindig csak őket szidjuk).
Irtó sokat van Emmával és főz!:)
Meg mikor olyan mint egy vadisznó, akkor sem cserélném el senkire...


Drukkolok a dokihoz.
Tornázni nekem is kellene:9
Na, majd jövőre!


Zsuzsó!
Milyen volt a Télapó-buli?

Orsica!
Jól bírod?
Kitti tudja már:? Mit szól hozzá, hogy jön a kistesó?


Emma mostanában jól viselkedik. Éjjel is csak kétszer ébred, van, hogy esténként 100 ml tápszerrel pótolunk, de eszt leszámítva csak tej, még egy hónapig.

Kaptunk egy babakocsit tegnap, igaz karácsonyi aji, de már ideadták.
Nagyon szép és könnyű!!!
nekünk egy 14 kilós volt, használt, lukas, ronda, úgy utáltam.
Most nagyon szép. megyünk is vásárolni ma már ezzel.
Majd teszek fel képet Dörmikémről, most viszont rohanno kell, várnak a könyveim:)

Hékás, akkor mi legyen a sétával?
Vendég
 


Orsi, miért nem jössz most tornázni? Én is este 6-ra fogok járni, addigra apa is hazaér. És fél óra az egész. Ráadásul jan. 31-ig ingyenes is :lol: :lol: :lol:

Séta? Úgy döntöttem, hogy nem érdekel már a pihentetés, mert semmivel nem lett jobb a térdem. Szóval ha ma nem veszik ki a helyéről, mehetünk :) Akár holnap is, ebéd után. Ha hazaérünk a színházból este, későn, akkor megírom, mit mondott a doki. És ha nem szakad az eső, mehetünk

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Végre nyugi....Kicsit kezdtem besokallni már a hétvégén!!!
Nem szeretem mikor minden annyira összejön ,hogy alig van időnk saját magunkra... :?

Igazából nem sokat voltunk kint a minimaxos bulin,épp csak "kinéztünk" -rengetegen voltak (mondjuk ez várható volt ) - de szerencsére szép idő volt, körbenéztünk ,sok gyerek volt,Amina meg még ugyse ért az egészből semmit csak a gyerekeknek örült! A télapótól viszont megijedt, nem akart vele barátkozni! Én se nagyon erőltettem ,mert azt se akartam hogy jövöre csak az maradjon meg neki hogy egy szörös öreg emberhez kellett bujnia... :wink: Este anyuéknál volt egy nagy felfujhato mikulás az udvaron azzal is csak incselkedett ,de igazábol menekült előle is! Valamiért még nem komázza! :wink:
Tegnap meg családi összejövetel volt (névnapok) és este 7 körül értünk haza ,semmit nem tudtam csinálni a hétvégén,majd a héten kell bepotolnom mindent... :(
Hékás nagyon ügyi vagy hogy már kész vagytok a bevásárlásokkal, nekünk még az is hátra van ,ráadásul azt se tudom hol karácsonyozunk (annak örülnék a legjobban ha itthon,3asban) de hát anyoshoz is jelenésünk van, meg anyuék is várnak minket...Meg igazábol jo lenne picit itthon lenni apával is többet, nem mindig csak menni,menni,menni....

Én is babakocsi nézőben vagyok most, ami van azt igy kabátostul-lábzsákostul kicsit kicsinek látom már, szeretném lecserélni vmi nagyobb-szélesebbre! (bár ez már a 3ik babakocsink, valamiért mindig van ami jobb annál ami éppen van...)

Voltunk ma délelött a Sugárban ,nagyon cuki zenélős macik vannak fent az emeleten,Aminát alig tudtam elvonszolni onnan!!! :D :D :D Lehet délután is visszamegyünk,mert már nem tudunk mit csinálni alvás után...Ugy felpörög hogy este 11ig fent van!
Pénteken már fogtam ,beöltöztünk és kimentünk sétálni az esőbe!Tetszett neki nagyon a pocsolyába ugrálás (na jo totyogás.. :wink: ) meg a vizes idő! De azért nem szeretném minden este szétáztatni ! Mondjuk volt utána alvás, rendesen,időben! :D :D :D
zsamin
 
 


Sziasztok!
hazaértünk. A helyzet változatlan. Csütörtökön este megyek UH-ra, 22-én meg kontroll. Megegyeztünk abban, hogy használom a lábam, mintha mi sem történt volna, csak nem térdelek. Még tornázhatok is :lol: :lol: :lol:

Orsi! Én holnap már tuti elmegyek sétálni, csak az eső az, ami visszatarthat. Még a hideg sem, mert ma tök meleg sapkát sikerült vennem :) Muszáj mennem másik pelust venni, mert újítani akartam, azt mindig elázik a gyerek, kifolyik a pelusból minden :twisted: Ha gondolod, kora délután, fél 2 körül megejthetjük a sétát. A számom megvan Neked elvileg, csörrents meg, vagy küldj sms-t, jó?

Jó éjt mindenkinek,

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de mindig van valami.

A hetem is elég zsufi, holnap 12 hetes uh, pénteken genetikai vérvétel, szombaton doki, vasárnap megyünk unokahúgomat köszönteni. Nem unatkozok.

Kitti non-stop a hasamra mászik és ugrál, ha túléli szegény odabenn, akkor biztos egy vasgyúró lesz, mert amilyen kiképzést kap most....

Mi is voltunk Mikus ünnepségen, a Minimanónál szerveztek a Beáék, ő a sok gyereket élvezte, meg a játszószobát, mire megérkezett Miki addigra elfáradt, de aztán megint erőre kapott, és alig tudtam haza hozni.

Hékás: remélem meggyógyul a térded hamarosan

Üdv mindenkinek: Orsi

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Orsi! Milyen volt az UH? Van már valami sejtése a dokinak, hogy fiú vagy lány lesz? Tényleg, hol fogsz szülni???

Én holnap megyek UH-ra, bár az enyém nem olyan izgi, mint a Tiéd :wink: Utána meg csavargunk egyet a Westendben. Azt hittem, hogy minden C&A-nak ugyanaz a készlete, de nem. Ott sok olyat találtam, ami az Árkádban nincs... Ráadásul nincs olyan tömeg sem, mint az Árkádban... És végre meglepem magam egy pár új ruhával. Hátha kirángat a depressziómból :oops:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

62 mm + a lába, és nagyon ficánka. Ez a mai nap nagy híre :D
Eddig minden ok, bár nagyon álmos volt a doki reggel, most nem volt bőbeszédű, biztos éjszakás volt. DE majd szombaton a rendelésén bővebb lesz, remélem. Nem hiszem, hogy látta volna, hogy mi lesz belőle, de legkésőbb szerinetm január tájékán kiderül. Pénteken megyek a genetikai vérvételre, remélem ott is csak jót mondanak majd.
Uzsokiban fogok szülni, remélem nem pont addigra fogják szétverni azt a részt.



Holnap megpróbálom összerakni egy kicsit a lakást, mert ami itt van.... pénteken meg megint nem vagyok egész nap, és megint itt a hétvége, és mindjárt itt a kari, ez a december mindig olyan gyorsan elmegy, nektek nem?

Jó éjt!

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Helloka mindenki!!

Hogy vagytok? Babók?
Rég jártam itt, mostanában alvás után jövünk-megyünk,( Sugár,Ikea, Westend..) ha már kint nem tudunk csatangolni... :? Tegnap apa elé mentünk,szoval mi most a BKVzást "gyakoroljuk" !! :wink: :wink: :wink:

Orsica ,a lakás nálunk is eléggé levan "lakva" ,probálok rendet tartani,de jön a kincsem és besegit egy picit anyának és hát ugyanott vagyunk mint mikor elkezdtem ...(vagy még hátrébb :lol: ) De hagyom hagy csinálja ,olyan lelkes!!! Teregetni pl, imád!! Olyan cuki,kiveszi a kosárbol a ruhákat ,szagolgatja és adja nekem,persze közbe dicsérem ezerrel és olyan büszke magára! Akkorákat kacag közben!! Meg zabálom egyszer!
Az uzsokit én ugy hallottam tavasszal épitik át, talán mire szülsz már a vadiuj részlegbe mehetsz!

Jaj,amig el nem felejtem ,volt ma egy nagyon ari sztorink: Már egy jo pár hete mondogatjuk, kérdezgetjük Aminának ,hogy " van kaka? " Eddig csak nézett meg néha mondta ő is h. KAKA , de ma láttam mikor kakilt ,közbe csináltam a konyhában a dolgomat ,odajön mondja hogy KAKA ,én nem figyeltem rá,erre odajön közelebb és elémhajolva mérgesen megint mondja KAKA!! De látnotok kellett hozzá azt a fejet amit vágott! Meg az a hang! Hát akkorát röhögtem rajta! Rendesen szová tette h. mostmár aztán tiszta pelust nekem!!! Lassan lehet elkezdünk a bilivel probálkozni :lol: !

Hékás ,az elején ne tudd meg én is mit szivtam a "nagyon szuper " márkás pelusokkal! A Pampers meg a huggies olyan szinten eláztatott minket ,mint semelyik más pelus sem! Jött a derekánál,a combjánál, a hasánál,és nem csak a pisi...!!Probálkoztam egy darabig vele, hátha én vagyok a béna ,nem teszem fel jol,aztán kezdtem feladni! Végig probáltunk mindent ,ami nekünk bevállt az a libero -éjszakára is ,meg a dm-es !Illetve még ilyen no name pelusokat is szoktam venni, eddig azzal se volt semmi gond!!!
Amugy hogy sikerült a shoppingolás? Én is elvileg arra készültem hogy nézek magamnak kabátot meg cipőt, de Aminával képtelenség vásárolni,még nézelődni is! :? Igy csak megnéztük a macikat ,a gyerekeket,a szökökutat,meg ami őt érdekelte :lol: és majd vissza megyek apával ! :)

Petra mi ujsi veletek?Ikrek hogy vannak? És ti Orsi ? Ti is rég jártatok itt...Emma jol alszik éjjel?
Ugy látszik a december mindenkinél ilyen...
Addig is jo készülődést az ünnepekre! olyan durva nemegész 2 hét és itt a karácsony,nekem meg semmi karis hangulatom!! :oops:

Kellemes délutánt!Sziasztok!
zsamin
 
 


Megjöttem a dokitól. Ma voltam UH-n a térdemmel. Víz van a térdemben, nem csinálhatok semmit. Pedig holnap mentem volna tornázni :twisted: Azaz séta meg jövés-menés azért lehet valamilyen szinten, de semmi olyan, ami terheli a térdemet, különben sosem fog felszívódni... Jó, mi????

A vásárlás tuti volt. MINDEN MEGVAN KARÁCSONYRA!!!! Ma meg sikerült magamnak bevásárolni jó cuccokat. Ja, és láttam egy tök jó készségfejlesztő kisautót Marcinak. Hiába van meg az ajándéka, azért elmegyünk megnézni, mert lehet, hogy még azt is megkapja :oops:

A pelusnál nálunk a Pampers nagyon bevált, de csak a kék zacskós. Utoljára sárgát vettem, azzal szenvedtem. De már vettem kéket, azt adom rá éjszakára meg ha elmegyünk itthonról. de nappal szenvedek a sárgával, elvégre el kell fogynia :wink:

Az Uzsokinál nagy építkezések vannak, de nem tudom, hogy melyik részlegnél tartanak. Reméljük tényleg nem akkor érnek a szülészethez, amikor szükség lesz rá :lol:

Zsuzsó, gratulálok a szobatisztaság felé vezető hosszú út elejéhez :wink: :lol: :lol: :lol:

Nekem nem csak a december telik el gyorsan, hanem minden. még csak most volt, hogy pozitív lett a tesztem. Meg most volt, hogy azt vártam, hogy mikor lesz már végre két számjegyű a heteim száma. Aztán meg amikor Marci koránál vártam, hogy mikor lesz már két számjegyű a heteinek a száma. Most meg már elmúlt fél éves...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

na most van egy kis időm írni.

Petra!
Miért nem jelentkezel? Minden oké?
Bár sejtem, hogy ikrek mellett még nehezebb lehet.

Orsica!
Az Uzsokinak a fele már kész van, a fél szülészeti osztály (én ajna pont nem abban a felébe kaptam szobát), a másik felét nem tudom, mikorra tervezik.
Kittit nem itt szülted?

Én itt szültem, ha esetleg kérdésed van még frissek az emlékek.
Fontos, hogy nem nagyon vannak alternatív módszerek és EDA-t nem igen adnak (kevés az anesztesük) sima szülésnél.


Zsuzsó!
Sose bánd, ha szalad a lakás. A kiegyensúlyozottab idegrendszer fontosann Aminának! Hogy vidám nyukája legyen.
Nálunk is csak felületi kezelésre futja:(
De én már teszek rá, az a helyzet. nem kapott el a karácsonyi nagytakarítás fíling:)

Brigi!
Bocs, h. le kellett mondanom, de anyós derült égből villámcsapásként jött.
Nem igazán szeretem ha itt van, kedves nő, de semmit soha nem segít és Emmával sem nagyon tud mit kezdeni, úgyhogy pluszmunka nekem.
Sajnálom a térded, anyunak is volt iylen vz egyszer (ő állómnkát végez), neki lecsapolták.
Szép rucikat vettél?
Már többször írtad ezt a "jót tesz a depresszómnak"-kifejezést.
nem is tudtam.
Csodálatos kisfiad van és a férjd is egy tündér.
Persze ettől még lehet. Néha engem is elkap, sajnos.
De azért ahogy nő Emma, egyre könnyebb.

Viszont tejem szinte egyáltalán nincs, napok alatt elapad, úg tűnik, pedig irtóra küzdök.
Főleg mivel Emma ne fogadja el a tápit!
Nem tud és nem is AKAR cumiüvegből inni!!!
Most nekünk ez nehezíti a napokt, de majd csak megtanulja, csak türelem!
(amiből nekem nem sok jutott).

Mindenkinek szép napot,
Orsi
Vendég
 


Nekem mázlim van, hogy anyós messze lakik :lol: :lol: Nem ugrik be csak úgy :lol: :lol: Én kedvelem az anyósomat, bár néha az idegeimre megy. Ő pont a másik véglet. Mindent meg akar csinálni. Nekem meg háziasszonyként tök ciki, hogy jön fél napra, aztán rögtön nekiáll takarítani. mintha koszban élnénk... Az tuti, ha elmegy vécére, kitakarítja. Ha elmegy kezet mosni, kitakarítja a mosdót. akkor is, ha előtte én megcsináltam... na anyu meg pont az ellentéte. mindig mondja, hogy mondjam, mit csináljon, de csak marcizik, mással nem foglalkozik. mondjuk ez is nagy segítség, mert addig sokkal gyorsabban meg tudom csinálni a dolgaimat.

A depresszióm nem orvosi eset :lol: Egyszerűen csak mikor napokig nem alszunk, és én hulla fáradt vagyok, néha teljesen a padlóra kerülök, és folyik a könnyem egész nap. De ilyenkor apa átvállalja az éjszakát, és másnapra elmúlik :lol: Szerencsére kb havonta jön elő, nem sűrűbben. Meg ilyenkor az idő is rátesz egy lapáttal. Amikor olyan idő van, hogy napokig nem jutunk el sétálni...

Szerintem szép ruhákat vettem. Egy kék kockás ing-blúzt. Nem tudom, melyik. Ing fazonú, de látszik rajta, hogy női... Meg egy blúz-mellény kombót. Kék-fehér csíkos a mellény, és egy puffos rövid ujjú blúzzal van kombinálva. Nekem tetszik, na :) Meg apának is. És az nagyon fontos :wink:

A tej nálam soha nem volt probléma. Egyszerűen nem volt, első pillanattól tápszerezünk. Eleinte tudtam fejni, mert Marci soha nem tudott szopni. De 6 hetes volt, amikor napi 2 óra fejéssel kb 30 ml tejcsi gyűlt össze. Akkor úgy döntöttünk, elapasztjuk, mert attól már semmi védettséget nem kap. Nálunk nem volt gond sem a cumisüveggel, sem a pohárral. Mindkettőt tudja használni az első pillanattól. (Utálom is, hogy mindig lejmol a teámból vagy az üdítőmből :twisted: :lol: :lol: )

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Hát az én anyósom mondjuk pont igy a kettőtöké között van,segítene ő nekem de én nem hagyom ,mondjuk nem is nagyon sürün jön (szerencsére? ), inkább mi szoktunk menni hozzájuk. De néha még igy is ki tud boritani!! Nem mutatom, mondom neki,de hazafelé párommal megszoktuk beszélni...Mondjuk amitől totál kivagyok az az hogy cigizik és amikor ott vagyunk se nagyon hajlando kimenni vagy legalább arra a kis időre felfüggeszteni a bagozást! Hiába szellőztet meg probálja elnyomni vmivel, akkor is tiszta bago szagu az egész lakás!!! :twisted: :twisted: :twisted:
A multkor is már mikor jöttünk haza a kocsiban ugy elkezdett köhögni Amina,mondtam is a páromnak na ez volt az utolso ,legközelebb nem megyünk ki vele ,ha megint ilyen füst lesz!!!Nem hiszem el hogy miért nem képes kicsit az unokája miatt legalább odafigyelni erre!! :evil:
Amugy joba vagyunk,tényleg,mindent megtesz nekem-nekünk! Imádja az unokáját, csak teljesen más a gyerekneveléshez valo hozzá állása... is... Meghallgatom,de ennyiben is maradok!Inkább anyumra hallgatok!
Na persze néha ő is tud olyat mondani... :lol: , de ugy érzem már kezdek bele jönni ebbe az "anyaszerepbe" ....azthiszem :wink:

Voltunk ma a15 hos oltáson,kicsit elszomoritott a dr néni,azt mondta olyan sovány!!! (9,5 kilo) Pedig etetem én,eszik is,csak néha ugy látom válogat a kisasszony! Probálok olyat adni neki amit szeret de néha eszik mindent ,néha meg semmit... :? Megtömni meg nem tudom!!! (meg nem is akarom) Szoval most hizlalom...Csak olyan rossz volt mikor mondta a doki néni, párom is mondta ne vegyem magamra,ha nem akar enni nem tudok mit csinálni!De akkor is... :cry: :cry: :cry:

Orsi,még ne add fel!! Probáltad a szoptatos teát meg a homeopátiás bogyot? Nekem olyan szinten bevált hogy a fagyaszto azota is tejcsivel van tele! És ne stresszeld magad!!Az egyik ismerősőm is folyton ezen rágta magát,aztán ahogy belenyugodott azota szinte "folyik " a tej a melléből...! most 18 hos a fia .Drukkolok nektek nagyon hogy beinduljon ujra!!!

Jo hétvégét mindnekinek,Orsica jelentkezz hogy mi volt a genetikán meg a dokid mit mondott!!
sziasztok
zsamin
 
 


Sziasztok!

Este 11 és itt vagyok :lol:

Orsóanya: azt már látom, hogy valami történik az Uzsokiban, mert oda járok uh-ra, és máshonann jön a reggeli vizit, csak azt nem tudom, hogy pont az a részleg mikor lesz szétbombázva. Ott szültem KIttit is, és a szülésznő felvilágosított, hogy teljesen 2010-re lesznek meg szipi-szupi szülőszobával, és isteni szobákkal , én akkor mondtam is neki, hogy ezt megvárom. Na nem így lett! :lol:
Remélem nem pont akkor lesz a feje tetején minden. De ez még odébb van, addig úgyis megyek még egy párszor.

A tej miatt tényleg ne aggódj, még visszajöhet. Nálunk 3 hónapos volt amikor kevésnek bizonyult és mellé kellett adnom, de a végén kihúztuk majdnem 9 hónapig a szopit. Ha nem fogadja el üvegből, próbáld meg kanállal, tudom ez nagyon macera, nekem is először ezt javasolták, én meg kiröhögtem, hogy mire kanállal beletukmálom addigra éhen hal, de ha máshogy nem megy...

Hékás: én is voltam depis, pont fél éves volt a Kitti, és baromira sajnáltattam magam, hogy egyedül vagyok, be vagyok zárva, ki se tudok mozdulni itthonról, stb., egy- két könnycsepp, egy kis vígasztalás, és másnapra jobb volt. Nálunk apa mindenben segít, egy szavam se lehet, de akkor úgy éreztem megőrülök, és vissza szeretném kapni a régi életemet, aztán rádöbbentem, hogy azt már sose fogom, és beletörődtem.

Zsamin: dehogy sovány Amina, nagyon cuki baba szerintem, igaz pufajkában láttam :D , de egyáltalán nem néz ki soványnak. Ne foglalkozz vele, majd rájön, hogy miket szeret, és úgy elkezd enni, hogy csak lesel.

Voltam a genetikai uh-on és vérvételen, 1 óra alatt eredményt mondtak, negatív a lelet, úgyhogy minden ok szerencsére. Összehasonlítottam az én dokim uh-val, ami szerdán volt, és ugyan azokat mérték most itt is. Ez azért megnyugtató. És nagyon ficánka, össze-vissza ugrál, fordul, kapálózik, szerinetm ezt már most eltanulta a tesótól. Szegény Kittit le kellene szoktatnom a hasamon ugrálásról, nem biztos, hogy ez már jót tesz ennek a "Ficánkának".

Most, hogy így egy regényt írtam, elköszönök, jó éjt mindekinek.

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok!

Orsica!
Örülök, hogy minden rendben a babával.
tényleg!
Neveken gondolkodtatok már?
Én 2011-re tervezem a köv. babát (na de ember tervez, Isten végez :D ), úgyhogy akkor már szipi-szupi lesz.

Remélem addigra a fájdalommentes szülést is feltalálják, mert nekem sajna azóta is rémálmaim vannak. :?

Küldj fotót Kittiről!


Brigi!
Örülok, hogy a depi nem komoly. Szerintem is rátör mindenkire, mert noha Emmát semmire sem cserélném el, azért be kell látni,hogy néha nehéz, ezt csak az nem tudja, akinek nem volt kisbabája.
Az ilyenek furcsállják, hogy nem ragyogsz mindig és néha még sírva is fakadsz.

De nem mi! :P
Séta a héten?
Mi egy körül nekilendülünk mindennap, akármi van (kiv. ha mínuszok lennének)

Zsuzsó!

Biztos nincs baj Aminával, valszeg. ilyen kis vékonycsontú kislány.
Na, az én lányom épp az ellentéte (mi meg ezért kaptunk, mikor 2 hetesen volt, hogy 200 ml tejcsit bepakolt), 8 hetesen 6 kiló volt, most meg 8, 5 kiló :shock: :shock: :shock:


De hát óriási eltérések lehetnek, mint ahogy felnőttek között is.
És az alkati adottságok számítanak.


Mi jól vagyunk. Munkám szerencsére elfogyott, de most bejelentkezett egy rakat vendég, nem sok kedvem van az a helyzet.
Itt bájologni este, mikor legszívesebben aludnék (Emma most is 4-5 ször kelt), aztán takarítani, stb.

Jobbane sik egy kis olvasgatás este.

Na mindegy.

Megyek a dolgomra. Jucikám alszik, addig teszek-veszek.

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!

Marci beteg :cry: Tegnap már elkezdett köhécselni, bekentem baby luuf balzsammal, meg reggel is. De délutánra már nagyon csúnyán, és gyakran köhög, meg elkezdett tüsszögni meg szörcsögni is :cry: Még szerencse, hogy ma este rendel a doktornő, így még ma el tudom vinni őt. Nem akarok kísérletezni a kezeléssel, így karácsony előtt... Úgyhogy a sétát megkérdezem tőle. mehetünk-e sétálni, illetve hogy találkozhat-e másokkal (azaz fertőző-e)

Hát Zsuzsó, nem egyszerű, mikor két oldalról hallod, hogy hogy kell gyereket nevelni. Én 3 oldalról, mert még a tesóm is osztja az észt. Nálunk az a rossz, hogy anyu ugyanazt szajkózza, és megsértődik, ha nem azt teszem, amit mond.

Hidd el, egyszer még hálás lesz a lányod a "soványságáért". Én világ életemben csont és bőr voltam, aztán 20 körül kezdtem "megasszonyosodni". Most meg azt sem tudom, hogy adjam le a felesleget... most hiába jönnék azzal, hogy Marci már 8 kg felett van jóval, ő mégiscsak kisfiú...

Látom, mindenkin elhatalmasodik ilyenkor a depi. Én is megrázom magam, és kész, túl vagyok rajta. De néha eléggé tudom sajnáltatni magam. Ha a régi életemet nem is szeretném visszakapni, (mert akkor nem lenne ilyen csodás kis családom) de egy jót aludni már nagyon szeretnék. Este lefeküdni és reggel felébredni. Ez az hiányzik a régi életemből :lol:

Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Annyira izgi "Ficánka" növekedése :lol: Még hozzá kell szoknom a becenévhez, mert az imádott cicámat hívtam Ficánkához :oops:

Orsi, rossz lehet rossz élményekkel nekivágni a másodiknak. Nekem azt hiszem 2 fájás volt, aminél elpityeredtem, hogy nem bírom tovább, de nekem gyors volt és viszonylag fájdalommentes. Ezért is vágunk bele a másodikba rögtön. És nem is annyi nap, mint a vonalzómon látható, hanem már egy hónappal korábban :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztató szavakat "sovimmal" kapcsolatban,mostmár kicsit én is lenyugodtam...vagyis nem is ideges voltam hanem elkenődtem picit! :oops: De már minden okés!!
Amugy mikor elkezdtünk fözeléket,gyümölcsöt enni,nekem is majd elájult a védőnő meg a dr néni,hogy 300 grokat evett egyszerre!!És azt mondták ne adjak neki annyit! De hát ha akkor tátogott,még kért (szerintem) meg minden gond nélkül bevágta! Így legyen az ember jo anya... :cry: ha sokat kap az a baj,ha keveset akkor meg az... :roll:
De nem baj ,ő ilyen ,és kész!!! Anyos mondta hogy apa se volt vmi nagyevő és 14 kg volt mikor iskolába ment,szoval mostmár téma lezárva! Annyit eszik amennyit akar!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi,sajnálom nagyon Marcit,mihamarabbi jobbulást neki, remélem semmi komoly és az ünnepekre jobban lesz!!! Millió gyógyi puszi neki!!!

Orsica,az tök jo amiket irtál,szerencsére minden rendben volt! Olyan jo fejek , ilyenkor még van hely pörögni-forogni a pocakban! :) Annyira irigyellek..... :oops: :oops: :oops: - mármint hogy megint baba lesz!!!

Nekem is nagyon könnyü, "tökjo" szülésem volt! :lol: 12kor még ott faggattuk a dokit hogy mikor lesz baba,mert már rohadtul untam a semmit tevést,annyira unatkoztam ,hogy a kocsikat számoltam a parkolóban,meg a lámpákat a plafonon! Meg k..va éhes voltam (előző nap este 7 ota nem ehettem semmit :cry: ) és úgy begyorsultak a dolgok hogy fél 1-re megszületett cuncus!! Közben is a legdurvább rész,ami fájt az kb 3-4 szer volt! (De korántsem annyira mint egy néhány ével ezelötti vesegörcsöm) Tesom volt bent velem és ő is kérdezgetett "nem fáj, mit érzel,milyen...?" Neki mindkét gyerek császáros volt ,szoval hiába gyakorlott anyuka,ez még uj volt neki (is) !! Amire viszont tisztán emlékszem ,amikor varrtak! Na az fájt!!!
Bocsi hogy kicsit hosszura nyultam,de anniyra jo élmény volt nekem a szülés hogy napokig tudnák rola beszélni!!!
Sajnálom hogy neked Orsi rossz élményeid vannak, kivánom hogy a következő tényleg kellemes legyen!! (már ha lehet ilyet mondani egy szülésre :wink: )

A hétvégén nagy dolog történt ám nálunk!!! Kapott karácsonyra Amina egy "nagylányos" ágyat és már a külön szobában alszik,olyan kis ügyin!! Nem akarom elkiabálni,de könnyebben ment mint gondoltam!
Ja mert még nem mondtam hogy velünk aludt mostanáig- kissebb,nagyobb megszakitásokkal!
Én annyira büszke vagyok rá!!!
És olyan ari volt ,mikor bevittük a kis szobába az ágyat ,mondtuk neki h. ez az ő ágyikoja és itt fog aludni és egyből rápattant és ott játszott és dumált -dumált...
Mikor átjöttek anyuék akkor is ott ült az ágyon és olyan büszkén mondta a magáét...Kár h. még nem érteni mit .... :lol:

Na most már tényleg "lelövöm" magam, mindenkinek szép napot holnapra!
Orsica ha nektek is jo sétálhatunk egyet holnap! 11-12 körül ugyanott? Hivj vagy üzenj reggel,mi legyen...
zsamin
 
 


Sziasztok!

Zsuzsó: jó nekem a délelőtt, beszélünk majd 10.30 körül, hogy hogy álltok, ok? Meg át is jöhettek, kicsit tombolni.

Hékás: Marci remélem már jobban van, és csak "egy kis Nátha" volt.

Orsi: a nevek terén, ha fiú akkor Balázs, ez az egy tuti, ezt megígérte a férjem az anyukájának anno, és ez nem kérdés ( ő szegény meghalt 3 éve). Ha lány akkor fogalmam sincs, a múltkori lányneveink most valahogy nem tetszenek, de még van egy kis időnk :D
Igaz pénteken az uh-on, megkérdezte a doki, hogy nézzük-e a nemét, és közölte, hogy elég lányos a lelkem. Ez mondjuk még nem jelent semmit. Jó lenne most egy fiú, de lesz ami lesz.

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


dr. Kállay Krisztián Miklós adjunktus kérése:

Kedves Barátaim! Amint azt talán páran tudjátok, én egy gyermek
csontvelő-transzplantációs osztályon dolgozom. Ide olyan gyerekek
kerülnek, akiknek vagy hagyományos kemoterápával gyógyíthatatlan
leukemiája van, vagy valamilyen veleszületett halálos immunhiánya,
csontvelő-elégtelensége.
Mi a beteg csontvelőt kiírtjuk, és egészséges,
más donortól származó őssejtekkel helyettesítjük. Bármilyen brutális
beavatkozásnak hangzik, az esetek kétharmadában sikerül így
meggyógyítanunk a gyerekeket. Képzelhetitek a kezelés körülményeit, a
szenvedést, a szörnyűségeket, a haláleseteket. A gyerekek hónapokig
steril szobában vannak, ahova szülő is csak műtősruhában, bemosakodva
léphet, és természetesen nem aludhat bent. A vidékről érkező nagyszámú
gyereknél ez komoly probléma, mert nem minden családnak van Pesten
alvási lehetősége. Ezért alakítottuk ki kórházunk Déméter Házát, ahol a
szülők éjszakára megszállhatnak, így a hosszú kezelési folyamat alatt a
gyermekek mellett állhatnak. Sőt, javuló állapotú vidéki betegeinket is
"haza" engedjük a Déméter Házba, ahol szabadon lábadozhatnak, de mégis
a kórház területén vannak.
Gondolhatjátok, hogy az OEP mennyit segített
ennek a háznak a létrehozásában. Most a TV2 gyűjtést rendezett
számunkra, ahol a 1771-es telefonszám felhívásával mindenki 200 Ft-al
hozzá tud járulni a Ház fenntartásához, bővítéséhez.
Kérlek benneteket,
ha módotokban áll, támogassátok kezdeményezésünket. Amennyire
szívügyednek érzed, szólj másoknak is! Az adományvonal dec. 16. éjfélig
él
. A telefonszám: 1771 Köszönjük a segítséget! Krisztián ---
Dr.Kállay Krisztián Miklós adjunktus gyermekhematológus, transzplantációs
orvos Egyesített Szent István és Szent László Kórház
Gyermekhematológiai és Őssejttranszplantációs Osztály
Osztályvezető-helyettes

avocado
 
 


Sziasztok!

Marcus már jobban van, bár reggel még köhécsel. De napközben már nem köhögött tegnap. Most gyűjtöm az erőt, mert szörcsög, szívni kellene az orrát, de annyira sír tőle, hogy alig lehet megvigasztalni :cry:

A Balázs név nekem is tetszik, de apának nem... Most úgy néz ki, hogy Csongor lesz, ha fiú lesz Ketteske. DE KISLÁNY LESZ!!!! :lol: :lol: :lol:

Pont amikor dokinál voltunk, az előttünk lévő kislány is kapott egy új ágyat, külön szobát. De nem akar ott aludni. Ki lehetett hallani a rendelőből, ahogy a doktornéni győzködte őt, hogy milyen jó lesz, és még saját karácsonyfája is lesz a saját szobájában, de nem hatotta meg :) Mondjuk a keresztfiam sem hajlandó külön aludni. Úgy volt, hogy sikerül elköltözniük, és akkor kapott volna külön szobát. Örült is neki, mondta az anyjának, hogy milyen jó, mert akkor ha felkel, átmehet játszani, mert ott bizony csak a játékait fogja tartani :lol:

Nálunk tegnap volt nagy nap. Jövök ki a hálószobából, és nézzétek, mit láttam... Olyan ügyes a nagyfiam :lol: :lol: :lol:
Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Jaj Brigi!

Ez a Marci nagyon ügyes!!!
Kicsit el is vagyok keseredve, az én lányom ugyanis még nem is forog. Elmúlt 5 hónapos és még nem fordult át :(
De nektek gratulálok.


A Balázs név telitalálat Orsica, nálunk is ment volna, de túl sok van belőle a családban.
Nálunk Dénes lett volna, ha fiú.
Bár én egyre inkább az Ambrusra hajlok.
Lányban meg Eszter, Panni, Janka, ezek tetszenek.

Visszatérve a szülésre: én 17 órát vajúdtam, de 2,5 ujjnál leálltak a fájások, azaz alig tágultam. Burokrep. után is csak 5 órával lett meg Emma, se EDA, semmi, 17 óra vajúdás és a burokrep után brutál volt. Nem engedtek zuhizni, labdázni, csak állni, hogy a gravitáció is segítsen, közben meg ömlött az oxitocin, már majdnem császár lett, de végül elindult és kikönyökölte belőlem a doki, volt előtte kézzel tágítás, leeső szívhang, szóval szinte minden rosszul alakult.
A varrás már meg sem kottyant.
Na mindegy, az eredménnyel ezért elégedett vagyok :)
Most épp durmol.

Jók legyetek,
Orsi
Vendég
 


ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS NEM FÁJ A TÉRDEM!!!!

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Brigi,örülök ,hogy minden ilyen jol alakult felétek!!! :lol: :lol: :lol:
Marci is jobban van, a térded is, ....és hát gratulálok a nagyfiu uj mutatványához!!! :P

Orsi ,te meg ne legyél elkenődve,megnyugtatlak Amina is 6 honapos már rég elmult és még mindig csak feküdt! Nagyon sokáig semmit sem csinált! Én is tök tanácstalan voltam,mert mindenki csak ontotta a sikersztorikat,kinek mikor mit csinált a gyereke,hát mi meg csak feküdtünk,de azt elég stabilan! :wink: Aztán kb 8 honaposan kezdett el mászni ,ülni ,felállni...de olyan tempoban hogy mindezeket kb 2 hét alatt "tanulta" meg!! Szerintem nekünk az uszás is sokat segitett, (márc.ban kezdtünk el járni és máj.ban már attrakciozott) de lehet hogy csak ilyen ráérős volt a kisasszony! Szoval nyugi,semmmivel sem vagytok elkésve! Engem is azzal nyugtattak hogy addig örüljek amig nem jön-megy! Most meg néha tényleg jo lenne ha csak 1 orára ott maradna ,ahova teszem... :lol: :lol: :lol:

A szülésedet végigolvasva,nem csodálom h. tartasz tőle mi lesz legközelebb! Nekem a bnőmből könyökölte ki a doki a babát,hát beleborzongtam akkor is mikor mesélte!! De drukkolok nagyon ha aktuális lesz h, a következő ne legyen ilyen brutális!

Lassan bele vetem magam a karácsonyba,bár sok kedvem nincs hozzá! Kezdek csomagolni ,meg takaritani,nem akarok mindent hétvégére meg 23ára hagyni!
Holnap nekifogok életem első bejglijének! Sosenem csináltam még.... :oops: De nagyon be vagyok most indulva a témára!!

Mindenkinek jó délutánt!
zsamin
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak bokros teendőim miatt nem tudtam írni. Múlt héten vizsgáztam, most nagytakarítok, srácok közben egyre rosszabbak, Bendus már jár, Zsombi meg csak akar, de még csámpázik. Szóval lehet már futkosni utánuk.
Én a karácsonyra nem nagyon készülök, már ami az ajándékokat illeti. Srácok nem nagyon kapnak, mert így is annyi mindenük van már. Néha elteszek 1-2 játékot pár napra, aztán előveszem és örülnek neki, mint majom a farkának. Családnak keretezett képet adunk a srácokról, másra sajna se pénzünk se energiánk.

Zsamin: bejgliről majd beszámolót kérünk, hogy sikerült! :lol: Én csak egy egyszerű sütit tervezek. Amolyan összeöntöm, oszt be a sütőbe félét.

Anyóstéma: Nekem baromi szerencsém van! Anyósom tünemény, ő segít nekem a legtöbbet (szüleim is segítenek, csak ők hétköznap dolgoznak). Nem szívbajos a srácokkal ,nem kritizál, nem szól bele a dolgaimba. Csak dícsérni tudom.

Tejtéma: Én szerencsére kb 7,5 hónapig tudtam őket szoptatni, de majd megdöglöttem attól a sok folyadéktól, amit megittam. Nem vagyok egy nagyon ivós (nem alkoholt!) fajta. De, akinek nincs teje, vagy korán elmegy, az sem baj, lényeg, hogy nem szabad rágörcsölni. Nekem az elején, amikor egyik srác itthon, másik a kórházban volt, hol volt tejem, hol nem, de akkor azt mondtam, hogy nem érdekel, ha itthon lesz mindkettő, majd lesz akkor. És szerencsére lett!

Megyek, folytatom a takarítást! JUHÉÉ …Zsombi nyüszögött, lehet, hogy felkel …

Petra
Kép
petricsek
 
 


Sziasztok!

Orsi: tényleg ne keseredj el, majd rájön a technikákra, és aztán nem lesz megállás sem :D . Nálunk fél évesen még semmit nem csinált, még megfordulni se tudott, aztán lassan-lassan, 10 hónaposan állt fel , a szülinapján elindult kapaszkodva,rá másfél hónapra egyedül, azóta megy, de szó szerint, 2 percre nem tudom leültetni, úgyhogy tényleg ne aggódj. Visszasírod ezt még :D
Úgy látom egy ízlésünk van nevek terén, mert Kittinél az első számú kedvencem Panka volt, de volt a kis cetlin Janka is. Most még nem tudom, de amíg biztos nem lesz addig nem gondolkodok rajta.

Az egyik ismerősöm mondta egyszer nekem azt, hogy az első felállástól szímítva 4 hónap múlva elindul. Nálunk ez bejött. Ő felnevelt 2 lányt, 3 unokát, náluk figyelte meg. Majd lessetek, hátha bejön.

Hékás: először is gratula ehhez a nagy legényhez, ez szép teljesítmény, azóta mi a helyzet? És örülök, hogy jobb a térded!

Zsuzsi: én is elkezdtem a takarítást, az egyik nap annyi energiám volt, egész nap sürögtem-forogtam, most napok óta a tv előtt ülnék, na meg aludnék, semmihez sincs kedvem, de biztos ez a vacak idő.
Jó sütést neked!

Üdv mindenkinek: Orsi

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok!

Tényleg örülj neki, hogy nincsenek még ilyen mutatványok. Én már visszasírom a lerakom-és-fekszik időszakot :lol: Na a mai meg aztán katasztrófa... Ha a kiságyban volt, bömbölt. Ha kivettem a habtapira, akkor vagy elcsente a kamerát, vagy tekert a rádió hangerején, vagy felborította a virágot, vagy elkapott valami kábelt. Beraktam a járókába, akkor bömbölés. Kivettem. Próbálkozik az állással folyamatosan, de néha nagyokat borul. Akkor bömbölés. Berohan a fürdőszobába négykézláb, mibe kapaszkodik, hogy felálljon? Persze hogy a törülközőbe. Visszazuhan. Bömböl. Ez a mai nap rövid története. Ja, meg kimostam, és ahogy ráztam ki a ruhákat, és raktam egymásra teregetés előtt, folyton lerántotta, és kezdhettem elölről. Úgyhogy be a járóka. Bömbölés. Most elaludt. Remélem mire felébred, hazaér az apja is. 4-kor azt mondta, még 10 perc, és indul. Hát negyed 6-kor indult :twisted:

A térdem szuper. De tényleg. Anyu elmesélte, hogy korábban soha nem hitt a buddha meg elefánt szobrokban, de a héten rákattant. És foglalkozott egy kicsit a buddhával, hogy gyógyuljon meg a térdem. És másnap telefonáltam, hogy tudok térdelni. azóta anyuval madarat lehet fogatni, olyan boldog, hogy meggyógyított :lol: :lol: :lol:

Ma karácsonyi képeslapokat gyártottam. Szerintem tök jók lettek. ugye nem baj, ha megmutatom? :lol: Kép Kép

Zsuzsó, milyen lett a bejgli? :) Én rendeltem a cukiból, túl fáradt vagyok mostanában. Meg bejgliből nem lehet 1 rudat sütni, nem??? És mivel csak 24-én vagyunk itthon, mit kezdenénk a rengeteg sütivel? :wink:

Petricsek, hogy sikerült a vizsga? Elismerésem, hogy két gyerek mellett van időd készülni. Nekem egy mellett sincs... De már ki is futottam az időből... Pedig csak 7 vizsgám lett volna hátra a diplomáig... Na mindegy...

Az energia nekem is így van... Napokig pörgök, aztán kipukkanok, és csak ülök a gép előtt meg a tévé előtt. Max a földön játszom Marcival. Hogy miért nem lehet állandóan egy átlagos feltöltöttség? Bár akkor tuti nem csinálnánk magunknak pihenős napokat, és tudja a szervezetünk, hogy szükség van erre is.

Na megyek, főzök holnapra ebédet. Hiába munkanap a holnapi, az éttermek nem adnak menüt. Apa vinni akar valami finomat. Hát vinni tud majd, de hogy finomat??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Lányok!

köszi a megnyugtató sorokat, de azért Brigi, szerintem te sem örülnél annyira, ha Marci egész nap csak a hátán feküdne, ugye? :D
perzse, oké,, könnyebb, bár Emma így sincs el magában, de azért az ember csak parázgat, na.



Petra!
Le a kalappal, hogy így bírod.
Mit tanulsz? Milyen vizsgáid vannak?

nekem is van kettő januárban, én a filozófia szakomat nem fejeztem be (de ez már csak levelező, meg főként hobbinak indult, úgyhogy ha nem lesz belőle semmi, az sem katasztrófa)


Zsuzsó!
Nagyon jól esett, amit írtál.
Látod, mindenki ilyen paramami, van aki a súly miatt, van, aki a mozgás miatt aggódik.

na, nekünk az evés az, ami irtóra megy :P

Orsi!
próbáld azért rávenni kcsi Kittit, hogy ne a hasadon ugráljon.
Tényleg, érti már, hogy kistesó van a hasadban.
Hogyan beszéltetek erről?
Hogyan reagált?

Brigi!
Én sem sütök.
Nem tudok :oops:
Marci nagy zsivány lesz, úgy tűnik :P Vigyázz rá nagyon. :P

Nálunk semmi különös, néha eléggé elfáradok, de Emmára nem lehet panaszom, ha foglalkoznak vele, akkor egy csupavigyor kismanó.

Nézzétek milyen gyönyörű!

Kép

Kép
Vendég
 


Hát, Orsi, igazad van!!! Ha a környezetemben mindenkitől azt hallanám, hogy kinek miket csinál a gyerkőce, az enyém meg bár baromi jól érzi magát, de csak fekszik, hát én is vágynék arra, hogy aktívabb legyen. És nem nyugodnék meg, hiába mondja mindenki, hogy nyugi, majd fog mozogni/forogni. És tudom, hogy hiába mondanám azt is, hogy én a 2008 júniusiakhoz is írogatok, és ott több baba van, aki még nem forog annyira, hogy a legmagasabb állásból le kellene rakni a kiságyat, az sem nyugtatna meg :lol: Inkább azt mondom, hogy legyen az a karácsonyi ajándékod, hogy Emma elkezd forogni ezerrel, jó? :wink:

Én sütni tudok, de lusta vagyok... Meg nem akarok egy nagy rohanásban lenni karácsonyra. Szeretném kiélvezni az ünnepet. Az első karácsonyt hármasban :wink: :lol: :lol: Már becsomagoltam az ajándékokat is, kész a bevásárló lista, kész az ütemterv 24-re. Szóval már csak a hangulat hiányzik :?

Nem jöttök Gyulára? Mi pénteken megyünk le, és valószínű hétfőn jövünk haza. Ha lent lesztek, akár ott is összefuthatnánk... Mert mivel apa idén már szinte nem dolgozik, csak januárban mehetünk sétálgatni...

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


hékás, orsóanya köszi a kérdést a vizsgám sikerült. ez az utsó a diplomáig (közgazdász). még a szakdolimat kell összerittyentenem, államvizsga júniusban, aztán ... :roll: ... valszeg belekezdek egy gyógymasszőr tanfolyamba. :lol:

orsóanya: szerintem se aggódj emma mozgása miatt, úgyis mindíg akad majd valami izgulnivaló. :) nekünk most például az, hogy "csak" 2-2 foguk van a csipákoknak. de hát mit aggódjak, majd kinő a többi is. ja és zsombi állítólag nem úgy fejlődik, ahogy kellene (súly). etetjük rendesen, mozgékony, 1300 grammal született, mit akarnak/akarunk?! odafigyelünk rá, oszt annyi! szóval no paramami! :lol: egyébként tünemény a csaj!

hékás: jók a képeslapok! :) én egy "szimpla képet dobok a fiúkról, mert még nem volt időm kipingálni

Kép

Petra
Kép
petricsek
 
 


Sziasztok!

Hát megvagyok! Jelentem sikerült!!! :lol: Bár ahogy egy rendes bejglinek illik szétnyilnia ,hát ez is szét nyilt! De nem baj,nagyon fincsi lett (nutellásat csináltam) ma viszek anyuéknak is kostolot,kiváncsi leszek mit szolnak hozzá! Anyu nagy szaki a bejglikben....És csak egyszer kellett felhivnom ,hogy most akkor mi van? ...(elakadtam kelesztés közben... :oops: )
Szoval a sikerélményem megvan!! Legközelebb még jobb lesz!!!

Petricsek,jo hogy te is itt vagy! Mekkorák már ezek a fiuk...! Nönek nálatok is rendesen! Már kész pasik!

Orsi neked is egy drága kis mosolygós az Emma! Nagyon kis huncutul vigyorog! Jok ezek a képek!

Hékás én is rákattantam a Blingee-re.... :lol: :lol: :lol:
Apa mondja is hogy "na most bezzeg nem vagy fáradt" (mert többnyire altatás után kerülök a gép elé) és nyomom vagy éjjel 1ig ,2ig! :P
Egyedül még arra nem jöttem rá hogy kell ugy megcsinálni hogy az ablak elött legyen a kép (mint nálad is) mert nekem mindig a képre rakja az ilyen mintákat?
De nagyon jokat kreáltam én is! Mutathatok?

Kép kat

(amugy ez az egyik kedvenc képem...)

Minden jót nektek,majd még jelentkezem kari elött!!!
Megyek csomagolni,meg befejezem a takaritást... :cry:


Sziasztok
zsamin
 
 


Zsuzsó, baromi egyszerű. Ne pecsétet rakj rá, hanem háttérképet. Ha jól emlékszem, a jobb oldali oszlopban talán a második sor. De ha nem homogén a háttér, nagy munka megcsinálni... De megéri...

Nagyon jó a kép, mint ahogy az ikrek is is édesek. Petricsek! Melyikük Zsombi? Mert ránézésre nem mondanám, hogy gond lenne bármelyikük súlyával.

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek mindenkiről - ikrekről, Mikus babáról, a rötyögő csajokról ( Emma és Amina), én is nagy képválogatásban voltam mostanában, mert naptárokat csináltunk. Keresek egy frisset én is.

Én sem sütöttem, csak apró süti lesz, de az összes rokonnál lesz mindenféle, amiből úgyis hozunk haza. Nekem idő hiány miatt nem sikerült, de persze beiglit még én sem csináltam soha, majd jövőre... És ilyenlor eszembe jut, hogy nem biztos, hogy jövőre több időm lesz :D

Kittinek mondogatjuk a tesót, de nem hiszem, hogy egy másfél éves gyerkőc ebből valamit megért. Az az édes amikor apa mondja neki, hogy adjon a hasamra puszit, és jönnek és adnak.
Mostanában már nem ugrál annyit, meg nem is engedem. Stramm kis kölyök van benn az biztos.

Még próbálok jönni, remélem sikerül!

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok!

Holnap már nem biztos, hogy tudok jönni, úgyhogy mindannyiótoknak, gyönyörű babáitoknak, a topik apró pocaklakójának és természetesen az Apáknak is


NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!


Kép

Orsi és Emma
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?