Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Ilba , 2005 október. :wink:
Vendég
 


[quote="bocipók"]S írta:bocipókziasztok! Ilba , 2005 október. :wink:


Akkor pont elkerültük egymást. :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok Lányok! Remélem mindenki jól van?! :wink: Ilba sajnálom,hogy elkerültük egymást,bár nekem így is szerencsém volt a szobitársakkal. 3 ágyasban voltam és jó kis társaság jött össze. :lol:
Vendég
 

 
 

[quote="bocipók"] írta:bocipók... nekem így is szerencsém volt a szobitársakkal. 3 ágyasban voltam és jó kis társaság jött össze. :lol:


Dettó. :D Mindkétszer. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziazstok!
Nekem sem most, sem a nagylányom születésekor nem sikerült jó társaságot kifognom :( . Először azt gondoltam, hogy velem van a baj...., de 8 év kollégium és 4 év albérlet után már nem hiszem, hogy az alkalmazkodással volt a probléma.
No, mindegy :? , talán legközelebb :wink: !!!

(Mi ma elmerészkedtünk az Ikeába! Olyan jó volt emberek között lenni, és a csajok is tök jól bírták :D )

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Csuri,
én férjem most van Ikeában. No meg bezavartam a H&M-be is, ha már arra jár. :D Szerdán bölcsis fotózás, kell valami csini ruci. 8)

Kendővel, vagy kocsival viszed Katust?

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba!

Most talán jobb lehet az Ikeában, ugyanis délelőtt szinte teltház volt. Anna viszont talált álarcot, meg "fejdíszt", úgyhogy egésznap abban pompázott itthon :) .
A fiúknak olyan jó cuccokat szoktam én is látni....olyankor mindig erősödik bennem az az érzés, hogy kell itthonra egy vagány kisfiú :wink: (a férjem amúgy is beígérte, hogyha még egy lányunk lesz, norvég rákhalásznak áll :lol: )

Katust most az autós hordozóban vittük, egyébként kendőzni szoktam. Nekem az Annánál is nagyon bejött. Ha meg hosszú túrára mentünk, a férjem vitte hátihordozóban...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Csuri,
na Te vagy az első, aki azt mondja, hogy jó fiú cuccok vannak. :shock:
Mert én tapasztalatom, hogy 1 sor fiú ruhára 5 sor lányruha jut. :evil:
Nekünk kislány kell harmadikra, ha lesz harmadik ... ha tuti lenne a neme, akkor tuti lenne ... :roll: :? :D

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba!
Igaz, hogy több láyruhából lehet válogatni, de azok többsége olyan díszes, rózsaszín, meg fodros. Én pedig az ilyenektől rosszul vagyok. A fiúknak meg ott vannak a jó kis ingek, meg kertészgatyák és bakancsok.... :)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Nekem szerencsém volt a szobatársakkal, igaz 6 ágyasba kerültünk.
Azonban csak hárman voltunk babával a többiek iker terhesség miatt voltak befektetve. :)
Nekem inkább az ággyal volt problémám. :oops:

A kendőbe hogy kötitek be a picit, ülő vagy fekvő pozícióba?
Mi is lassan kimerészkedünk, mert már kicsit kezdek besokalni az itthonléttől.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri!

Most még inkább fekve teszem be Katust. Ha egy kicsit ügyesebben tartja már a fejét, akkor fogom "ülő" helyzetben vinni.
Menjetek bátran, jót fog tenni mindkettőtöknek!!
Az ággyal nekem is volt problémám: első alkalommal inkább teknőben feküdtem, másodjára pedig nem tudtam rá felszállni, olyan magas volt...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Csuri,
a habosbabos dolgokat én sem bírom. Én is inkább sportos vagyok, mint nőies. :oops: :lol:

Kri,
én kaptam kölcsön kendőt most, eddig nem használtam és nekem a dupla X kötés tetszik a legjobban. Abban függőlegesen van a baba, de a fejét tartja a kendő. Az a baj csak, hogy kicsit rövid a kendő a 170 centimhez, így nagyon nehezen tudom megkötni.
Én most 5 napig bírtam séta nélkül, bár akkor pont azok a 20 fokok voltak még. Menjetek nyugodtan, bár itt épp akkora szél van, hogy mi nem merészkedünk ki. :(

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


A szél nálunk is tombol... :x
A kendő valóban tartja a fejét függőleges helyzetben, de én addig nem teszem be így, amíg nem látom, hogy Ő maga is próbálja emelni, tartani magát. Akkor az ágyban is hasra teszem.
Sok módja van a fekvehordozásnak is, de nekem csak egy jön be. Mi annak idején azért vettünk XXL-s kendőt, hogy a férjem is tudja majd hordozni Annát :) .

Ilba!
Annával mi is sportosan öltözködünk. Viszont Ő kap néha "cukimuki, hót csajszis" ruhákat :? , amiket nem győzök eljótékonykodni..

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


A szél itt is tombolt egész nap. Ha máskor nem szerdán mindenképp kimegyünk mert megyünk tanácsadásra :)

A kendős tanácsokat köszönöm. Zsombor már emelgeti és meg is tartja a fejecskéjét, nagyon erős baba. Már születésekor is tartotta a fejét. Édes mikor helyezkedik a mellkasomon hogy a kézfejére helyezze a buksiját :D

Ami a rucikat illeti tényleg sokkal nagyobb választék van kislány ruhákból. Szerencsére azért ki lehet fogni édes kis pasis rucikat is :lol:
Nekem inkább a kék ruhadarabokból van picit elegem, mindenki azt hiszi hogy egy kisfiú csak ilyen színű ruhában lehet. Én nem is vettem neki kéket úgy is mindenki azt hoz.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Az István kórházban szeretnék szülni jövő májusban. Eddig nem oda jártam nőgyógyászhoz, szeretnék a terhesség során végig ahhoz az orvoshoz járni, akinél szülni fogok. Elmentem körülnézni az István kórház nőgyógyászati ambulanciáján, de nem találtam senkit, akitől megkérdezhettem volna, hogy hogy is mennek ott a dolgok. Van olyan orvos, aki ott is rendel? Vagy mindenkinek csak magánrendelése van? És ha ott is van rendelés, hol lehet bejelentkezni? És persze a fő kérdés, hogy kit ajánlanátok, bár a felsorolt 50 orvos nevét látva, gondolom ez nem egyszerű kérdés. Esetleg olyan orvost tudtok, aki a Ferencvárosi Rendelőintézetben rendel és az Istvánban lehet szülni nála?
Előre is köszönöm!
Kata
kawikiwa
 
 


Szia Kawikiwa! Van egy Drnő Radnai Katalin aki az Istvánban rendel és ott is szüleszt. Én is csak hallottam róla,de már kértem hozzá időpontot. Hétfőn fogok menni hozzá,ha esetleg érdekel,akkor leírom majd a tapasztalataimat. :wink:
Vendég
 


Szia Bocipók!

Köszi! És hol kértél időpontot? Lehet, hogy rossz helyen jártam, ahol a szülészet van, abban az épületben az alagsorban van ambulancia, ott kell keresni?
kawikiwa
 
 


bocipók!
Kiváncsi vagyok a véleményedre én is!
Nekem eddig jó élményeim vannak csak Vele kapcsolatban.

kawikiwa!
Ott van Ő is abban az épületben. Az alagsorban szokott rendelni. Időpontot Tőle kell kérni (ha gondolod megadom a mobil számát...)

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Szia irusc!

Igen, légyszi add meg a mobilszámát.
Köszönöm!
kawikiwa
 
 


Szia Kawikiwa! Úgy látom Irusc kielőzött. :shock: Bízhatsz benne,nekem is Ő az informátorom! :lol: :wink: Kedden megírom az első találkozásunk történetét. :)
Vendég
 


Csuri! Mi van Veletek? Jól vagytok? Egy másik csevegőn olvastam,hogy kicserélődtek a csecsemősök. Állítólag normálisabbak vannak most,mint 2005-ben. Te mit tapasztaltál? 8) :lol:
Vendég
 


bocipók!

Köszönjük, jól vagyunk mindnyájan! Katus szépen kerekedik (két hét alatt 600g-ot hízott)...
A csecsemősök között volt jó fej és volt kevésbbé az... Én megismertem néhányat, akik 2006-ban, amikor a nagylányom született, sokat segítettek.
Azt nem hiszem, hogy kicserélődött volna teljesen a gárda.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Én megvoltam elégedve a csecsemősökkel, mind kedves volt. Elég sokat jártam a nyakukra mert Zsombor a kórházi napokat végig üvöltötte :oops: Nagyon segítőkészek voltak.
Amióta itthon vagyunk szerencsére egy angyal csak akkor üvölt ha éhes, vagy a pocija fáj :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Köszi Csuri! Tudjátok mi az érdekes? Jobban be vagyok sza...va,mint az első babámnál. Ez mitől van?
Vendég
 


bocipók!

Én is így voltam! Talán azért, mert tudod, hogy mi vár rád!
Amikor először szültem, csak annyit tudtam, amennyit olvastam, vagy hallottam róla, másodjára viszont már volt saját élményem. A tapasztalat pedig sokkal többet ér.....
A baba gondozása, ellátása viszont sokkal könnyebb!! Talán csak a két gyerek napirendjének összehangolása okoz némi fejtörést néha.
DE, ne aggódj!!! Minden úgy alakul (90%-ban :D ), ahogy Te szeretnéd! És ez jó arány!!!!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Köszi Csuri! A próféta szóljon Belőled. Nagyon félek,hogy mit fogok kezdeni 2 gyerekkel?! Amikor már megszületik a 2.babóca már biztos minden megy magától,csak addig parázom egy kicsit. :? :D
Vendég
 


Többiek! Hol vagytok? Hogy vagytok? :D
Vendég
 


Sziasztok!
Új vagyok itt, de lenne pár kérdésem hozzátok!
A 19. hetemben járok a második babámmal. Az elsőt Kanadában szültem 2001-ben, ahol tök jók voltak a körülmények, sérülésmentes ( varrásmentes ) jóélményű szülés, rooming-in és két nap múlva otthon is voltunk. Ott volt fogadott dokinőm, aki a szülés előtt egy héttel ment szabira és a szülésre beküldte a helyettesét, aki már csak a kitolásra jött be, másnap egy másik dokinő, így nemis kapott senki semmit.....
Most Kecskemétre járok dokihoz, de hallottam, az István kórház bababarát és alternatív lehetőségeiről, ezért kacérkodnék vele.

A kérdésem, hogy ha a szülésfelkészítőn részt veszünk az Istvánban, akkor ott kitudok-e nézni valaki szimpi dokit és megbeszélni vele, hogy csak szülni megyek oda, és addig Kecskemétre járok, vagy a vége felé már keverjek fel Pestre ??
A leírtak alapján a Dr. Koiss szimpinek tűnik, vagy tudtok valakit ajánlani ??
A lényeg normális legyen és ne akarjon vágni, mert lehet anélkülis !!!

egyenlőre ennyi, köszi !!!!!!!!!!
bkati
 
 


Sziasztok!

Esik a hó :D

Hogy vagytok és a babák?

Mi jól vagyunk, picurka már 600 g-ot hízott. Az is lehet hogy már többet is ez szerdai adat :lol:
Egész jó alvó, csak a hidegfront nem a kedvence.
Lehet kicsit hasfájós is. Nem tudtok esetleg valami csodaszert hogy ne üvöltsön szegény ha pukizni, vagy kakilni kell?

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok!

kri!
Itt csak 10 percet esett a hó :( Anna pedig már a hóemberről fantáziált :? :? !!!
Katus a két hetes mérésen hozta a 600g-ot, azóta már biztos Ő is több :D , és szerintem nőtt is sokat, mert ebben a 3 hétben kinőtt legalább 3 rugdalózót és 5 bodyt....
Az alvókája Neki is jó, nálunk inkább a nagylányomnak vannak újabban fel-felébredései, amiket egyenlőre nem értek :? .
A hasfájásra mi Infacol-t használunk, de nem vagyok biztos benne, hogy attól könnyebben jön ki, aminek ki kell jönnie :wink:.

bkati!
Érdemes szülés-felkészítőre menni, és szerintem tudsz választani olyan orvost, aki támogatja az alternatív szülési módokat. Viszont érdemes szülésznővel is felvenni a kapcsolatot, mert a szülés alatt nagyon sokat segítenek, sőt! Nekem mindkét szülésemnél a szülésznő végezte a dolgok "oroszlánrészét"!!!
Én a saját orvosomat tudom ajánlani, mert más orvosokkal csak futólag találkoztam az Istvánban...

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Szia Csuri !

Köszi a választ. Ki volt a dokid ? Én a fórum alapján egyenlőre dr. Koiss Róbertnél tartok .
Hogy érted a szülésznő alatt, hogy a dolgok oroszlánrészét ??
ha gondolod, írj privire: birokatalin1em@t-online.hu

Lenne még pár kérdésem !

köszi: Kati
bkati
 
 


Sziasztok!

Csuri! Köszi a tippet, kipróbáljuk hátha segít valamit :shock:

Lehet még is hóembert építhettek :D Itt egész nap esik a hó, valamennyi meg is maradt.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri!

Nem, nincs nálunk hó!!! :( Ma is csak "megmutatta", hogy ha így esne egész nap, már élvezhető lenne....
A nagylányomnak addig volt hasfájása, amíg be nem állt a 3 óránkénti szoptatásra. Ha másfél, két óránként evett, a félig emésztett tejre szívott "frisset", és az okozott nála görcsöket.

Ti akkor hógolyóztatok egész nap? :D

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Sziasztok!

Itt csak esik, csak esik a hó, de el is olvad.
Pont azt beszéltük a férjemmel, hogy jövőre már hógolyózhatunk is a kicsivel :lol:

Csuri! Zsombi 3 óránként eszik már, de még is üvöltés van puki, kaki előtt :shock: A szirupot kipróbáljuk aztán meglátjuk.

Üdv
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Kri!

Próbáld kicsit masszírozni a hasát (óramutató járásával megegyező irányban), az is segíthet!
Amikor kijött hozzánk a gyerekorvos, és vizsgálgatta Katust, a bal oldalán (a beleknél) simán kitapintott egy kis kakit :shock: .... utána ügyesen kakilt is.

Jó lett a vonalzód :D !

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Csuri! Köszi a tippet kipróbáljuk. Nállunk már lassan mehet a hóember építő projekt :lol:

Igen ez a vonalzó nekem is jobban tetszik :D

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Sziasztok Lányok! Ahogy ígértem,írok pár sort. Tegnap voltam Radványi Katalin Dr nőnél. Nagyon aranyos, kedve, kellemes volt a találkozás. Nem fogok félelemmel menni a vizsgálatokra. Köszi Csuri! :lol:
Vendég
 


Sziasztok! Csuri! Kérlek add meg a drnő telefonszámát mert elkevertem valahová és fel kellene hívnom. :oops: Köszi! :wink:
Vendég
 


Bocipók, hogy vagy?

És a többiek? Milyenek az apróságok? Marci nálunk már nem is apróság, ma fél éves :lol: És ilyen egy féléves...


Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Hékás,
nagyon helyes! 8)

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Ilba, köszi. hogy vagytok? Már elmúltatok 1 hónaposak is... Hogy szokott össze a két gyerkőc?

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 


Szia Hékás! Jól vagyunk,bár az első hetekben elég rosszul voltam,de már túl vagyok rajta. :lol: Gyönyörű a kisfiad. :D Igazi kis szivtipró! 8) :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni???? Most 23 hetes boldog kismama vagyok aki a Szt. Istvánban fog szülnni s ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
1,Milyen élményeitek vannak a kórházzal kapcsolatban???( jó rossz minden érdekel)
2, A szülésznő választás milyen módon történik??
( olvastam hogy Csürös Erzsikét istenitik valóban ilyen jó szülésznő?)
3, Nem tudja valaki hogy a kórházban most mennyi az alapítványi szoba tarifája s az mit is tartalmaz,????
4, mennyire érdemes elmenni a szülésfelkészítő tanfolyamra???( sajnos eddig éjjel-nappal dolgoztam januártól leszek szabad)

Kérlek ha valaki tud segíteni mihamarabb írjon.
Köszönök mindent: Kis Vuk :)
kis vuk
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni???? Most 23 hetes boldog kismama vagyok aki a Szt. Istvánban fog szülni s ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
1,Milyen élményeitek vannak a kórházzal kapcsolatban???( jó rossz minden érdekel)
2, A szülésznő választás milyen módon történik??
( olvastam hogy Csürös Erzsikét istenitik valóban ilyen jó szülésznő?)
3, Nem tudja valaki hogy a kórházban most mennyi az alapítványi szoba tarifája s az mit is tartalmaz,????
4, mennyire érdemes elmenni a szülésfelkészítő tanfolyamra???( sajnos eddig éjjel-nappal dolgoztam januártól leszek szabad)

Kérlek ha valaki tud segíteni mihamarabb írjon.
Köszönök mindent: Kis Vuk :)
kis vuk
 
 


Sziasztok!

Hékás! nagyon édes a kisfiad :D

Mi is jól vagyunk, ma voltunk az 1 hónapos tanácsadáson. Zsombi már 4560 g. Szépen növöget. :D

Kis Vuk!
Nekem nincs rossz élményem a kórházzal, igaz az ágyam nem volt valami kényelmes, de azt a 3 napot ki lehetett bírni. A csecsemősökkel se volt problémám. A szülészeten is minden rendben volt. Én magánrendelésre jártam és az orvosom ajánlott szülésznőt. Őt választottuk és nagyon meg voltunk vele elégedve.
Ha jól tudom az alapítványi szoba most 11000,- / éjszaka. Ajánlom ezt az oldalt itt vannak képek is az alapítványi szobáról + egyéb http://www.boldogszuletesert.hu/
Én nem voltam szülésfelkészítőn, mert a szülésznőnk mindent elmondott és a szülőszobát is megmutatta.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Hékás!
Marci nagyon aranyos!!!

Bocipók!
Küldtem privit!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc
 
 


Szia Kis Vuk,

Én márciusban szültem, a felkészítőt csak ajánlani tudom, mert egy csomó hasznosat mondtak, ha első gyerek lesz, akkor szerintem ne hagyd ki semmiképp.

A kórházról nekem rosszak a tapasztalataim, ha kérdésed van, priviben szivesen válaszolok, de nem szeretnék senkit feleslegesen elrémiszteni :lol:

Kép

KépKép
eszterxx
 
 


Eszterxx! Nekem is elküldenéd priviben? :wink: Köszi! :D
Vendég
 


Mármint a rossz tapasztalataidat.
Vendég
 


Nekem a kórház elég vegyes volt. a személyzettel nekem nem volt semmi gondom, kedves volt mindegyik. Orvos, nővér, csecsemős, szülésznő, még a takarítónő is. az ágy kényelmetlen volt, és elég magasan volt. Gátsebbel élvezet volt felmászni rá :wink: Ami borzalmas, az a kaja, a vécé, a zuhanyzó. De szerintem ez mindenhol így van. Van olyan budi, ahol mindig nyitva az ablak. éjjel is. (legalábbis nyáron tuti) a világítás meg persze folyton megy. bemenni nem lehetett a szúnyogoktól... de összességében nekem nem volt olyan borzalmas. Ha a következő gyerekkel is elvállal majd a dokim, nem zavar, hogy ott kell szülnöm

Brigi

Kép

Kép
hékás
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?