Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én is megjöttem!!

Cat!
Nagyon szupi a karácsonyi díszítésed! A "lámpáról" lelógó csillagokat is te csináltad, vagy azt vetted valahol?? Én is szeretnék díszítgetni, de valahogy nincs hozzá energiám. :roll: :oops: A szomszédok is már mind feldíszitették az ajtójukat, a nagy bejárati ajtót, még égősor is van (majd készÍtek képet este), nagyon szép....

Picikém!
Kép
Doki?
Sajnos nem voltam, mert amikor mentem volna, aznap a rendelése elmaradt. Most meg már mindegy is, hogy mi van, mert a Pé-n túl vagyok. Amúgy valahol nem is bánom az egészet, mert beleőrülnék, ha azt mondta volna, hogy most van rendesen peteérésem és meg is repedt a tüsző, ugyanis apa pont nem volt itthon az aktuális időben. A másik, meg, hogy Dani ugyan megúszta a báráynhimlőt (legalábbis a szomszéd kisfiútól nem kapta el), de most a csoportban 2 gyerek is bárányhimlős. Valahogy most nem is baj, ha nem jön tesóka!
Majd ha túl leszünk ezen és végre átesik Dani is (meg esetleg én is) a bárányhimlőn!

Ibici!
Gratula a jó hírekhez! Akkor most már mindent bele!!! :wink: :lol:

Törpiri!
Nagyon ügyes vagy! Gratula!!!

Kép
oriandy

Hú....
Mindjárt laptetőm is lett! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Ez már jelent valamit :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

törpiri!
Ügyes vagy!
Nem semmi a nők sorsa még szabi alatt sem tudunk pihenni :roll: :roll: Te azért vigyázz azzal a nagytakarítással!Csak óvatosan!!Még 9.-én én is itthon leszek szerintem az a nap is a nagytakarítással telik+vásárlás.Jó lenne,ha legalább 3-4 kezünk lenne :roll: :lol: :lol:

Andy!
[quote]m írta:ert beleőrülnék, ha azt mondta volna, hogy most van rendesen peteérésem és meg is repedt a tüsző,

Megértelek.Gratu a laptetőhöz!!

Kép
Kép
a.ibici

Csajok: lányom egyedül van az oiviban. haza küldtek . reggel óta ott van. Most hivtam az ovónőt. Azt mondta Szabina élvezi és nem is keres.
Délre megyünk be érte.

Kép
csucsu05

csucsu!
Ez szuper,nagyon kis önálló stramm kislánykád van :wink: :wink:

Zsuzskáról nem tudtok valamit?Úgy el tűnt :cry: :cry:

Kép
Kép
a.ibici

Csucsu örülj neki...
Szégyenlem de kicsit összekevertem az elöbb a neveket :oops: :oops: Ibicinek irtam a Szabinát :oops: :oops: :oops:
Ezer bocsánat....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

csucsu, nagy gratula!
Milyen érzés? Én biztos sírnék egy picit :oops:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jobban sirnál amikor úgy kell otthagynod,hogy közben áll az ablakban és zokog :cry:
Én igy voltam a fiammal anno..a szivem majd megszakadt....

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Így van! Én az első nap, amikor Dani zokogott, hogy otthagytam a bölcsiben, sírva hívtam a páromat, hogy másnak ő viszi, mert ezt én nem bírom ki! A szívem szakadt meg érte, mert annyira sírt szegény. Aztán ez is elmúlt és most szinte alig lehet visszatartani reggel. Úgy kell utánna szólnom, hogy : és a puszi???
Emellett természetesen nagyon örül, ha megyek érte, de őt szerencsére az sem viseli, meg, ha esetleg ő az utolsó. Simán eljátszik vagy beszélget a gondozó nénivel. Egyik nap is olyan édes volt. Amikor megérkeztem a szőnyegen ültek (Dani nekem háttal, így csak a gondozónő vett észre), és legalább 10 percig hallgattam, hogy mesél. Egy élmény volt!! De idáig azért elég rögös volt az út! Szóval jobb az, ha egy gyerek örömmel veszi a közösséget és könnyen elválik a szülőtől. Ettől ő még nem szeret minket kevésbé, vagy nem hiányzunk neki kevésbé, csak egyszerűen jól érzi magát a többi gyerek táraságában.

Kép
oriandy

másnak = másnap!! Bocsi! :oops: :oops:

Kép
oriandy

Ez igy igaz :wink:

Nekem azzal is meg kellett küzenem,hogy Ádi nem volt hajlandó csak az ő gondozónénijéhez bemenni és csak abba a szobába...volt,hogy még nem volt ott a gondozónő,a többiek a másik szobába,de neki úgy kellett bemenni,hogy az üres szobába és onnan csalták át a másikba....
Szóval nem volt egyszerű... :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Picimami!

Remélem nem baj de lecseréltem a vonalzómat olyanra mint a tied mert annyira tetszik :wink: :roll:

Kép
Kép
minimano74

Csajok: Most értünk haza. Kint voltak éppen az udvaron kaja előtt. ő még nem ehet ott mig nem tölti a három évet de az ovonéni mondta hogy menjünk minden nap mert igy januárban már élesben egész nap ott hagyhatom szoktatás nélkül.
Szóval mentünk az udvaron játszottak. messziről meglestük na akkor én is mega párom is elérzékenyült annyira édesen játszott. Közben a dadus nénit kifaggattuk , hogy viselte mondta egyszer indult az ajtó fele és kérdezte anya hol van?? Mondták neki elment postára. És vissza is ment játszani. Azt mondták nagyon jó volt. Na de mikro jöttek volna befele én ott vártam hogy vihessen haza. Hát a látvány nem dobott fel. Tetőtől talpig sáros volt. Most tettem be a kabiját is meg a nadrágját is a mosógépbe.
Azóta folyamatosan beszél mi volt az oviban.
Az apját meg látnátok milyen büszke rá.

Remélem hogy igy haladunk ez jó. Még 2hétig van ovi vagy 2,5 aztán szünet. Addig délig leszünk és utána már ott alhat.

Mi megy addig mig a gyerek oviban volt megvettük a mikulás ajikat és vettünk neki egy ovis cipőt.
Meg postán voltunk meg boltban. Csak kaja nincs semmi. De majd eszünk virslit.

Kép
csucsu05

De jó!!!
Édes lehet...vigyél neki udvari ruhát.... :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Hahó..sehol senki???

Cat??????

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Itt vagyok.

Megvolt az UH.
Csak sajnos nem a jó géppel, hanem egy régebbivel. Így lehet nagyon jó az orvos, ha a gép felbontása nem az.
Mindegy, nem is ez a lényeg. Ő csak egy cystát látott most, a jobb oldalon, 3,6mm. Itt először egy db 5 mm-es volt, következő Uh-on pedig 2 db 3 mm-es. A bal oldalt most nem látta rendesen.
Egyébként minden tökéletes.
A cystákról ő is azt mondta, hogy fel fog szívódni, és folyamatosan alakul. De ezt már én is észrevettem. A szív UH szerinte is kell, és nem csak emiatt, hanem a diabétesz miatt is.
Képet sajnos nem kaptunk, de ismét egyértelművé tette, hogy fiú. :D
Vendég

Ibici!

Ma láttam az orvosodat. :D
Mutattam a férjemnek is, hogy ő az egyik lány orvosa... Elcsádolkozott, hogy már főorvos. Nem akarta elhinni nekem.

Majd írd meg mit mondott Neked!

Andy!

Csillagokat a Kikában vettem. 12 db 1500 Ft volt.

Csucsu!

Sajnos a bölcsi és az ovi ilyen. Sok-sok kosz. Lhet, hogy érdemes lett volna még egy overált venni az Aldiban...
Egyébként Szabina nagyon ügyes, hogy ilyen jól bírja. :D Ebből látszik, hogy már megérett rá.
Vendég

Picikém!

Boldog névnapot kívánok!

Kép

És ne erőltesd meg magad!
Neked most feküdnöd kellene.
Vendég

Cat: Ez azért nagyon megnyugtató hír. Akkor a ciszta kisebb is lett. És legközelebb már nem is lesz:) A sziv uh. pedig akkor még jó is hogy lesz hisz a diabétesz miatt jobban ellenőriznek.De igy mindig kapsz visszaigazolást, hogy a kisfiad odabent jól van. :) De ezt úgyis tudtad eddig is:)

Kép
csucsu05

Cat nagyon örülök,hogy minden ok,és gondolom akkor az az egy is fel fog szivódni :lol:
Hurrrá!!!!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Cet!

Örülök,hogy minden rendben van nagyon drukkoltam neked csuriban volt az összes ujjam :wink: :wink: Igen,láttad a dokit?Sőt nem csak hogy főorvos,de ő az oszt.vezető helyettes ami engem is meglepett :shock: :shock: Örülök neki,mert ez valamilyen szinten elismerés a munkájáról.Most egyébként is minden bizodalmam az övé :lol: :lol: Miért hitetlenkedett a férjed?Mert fiatal?

Kép
Kép
a.ibici

Kép

előszőr is Picike boldog Névnapot kívánok :) émelygés jóóó és délután vigyázz magadra mert azért még neked pihenned kell

én most beszéltem apukáűmmal 99 % hogy jön hozzánk karácsonykor ne legyen már egyedűl azért neki nekünk ez rossz ünnep ha anyura gondolook hiszen dec 28-án halt meg remélem kicsit tud majd örülni itt :)

csucsu ez szupi hogy lánykád jól érzi magát az oviban :):):)

Cat: ez tök jó látod mondtam én hogy már felszívódóban van :):):) hurrá az meg csak jó ha jobban odafigyelnek rád mintha le se sza***nának :):):):)

nika70
Salgótarján

Ibici!

Igen, azért nem hitte el, mert olyan fiatalnak néz ki.
De én is mondtam, hogy úgy hallottam, hogy most Ő lett az osztályvezető főorvos helyettes.
Amikor benivel bent voltam három hétig, akkor sokat találkoztam vele. ügyeletes is volt, és viziteke is vezetett. Azt hiszem ő volt az, aki az utolsó este már csak beköszönt a vizitnél amikor látta, hogy a párom fekszik az ágyamban. :D Erre jók az egyágyas alapítványi szobák...

Nika!

Elhiszem, hogy nehéz lesz karácsonykor. De legalább Apukád veletek lesz.
Nekem nagypapám halt meg tavaly december 20-án. És utána 27-én volt a temetés. A legszomorúbb karácsonyom volt. :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!
Cat, nagy gratula a felszívódókhoz.
Nekem januárban halt meg a nagymamám, a 86. születésnapján, kórházban, az influenzajárvány kellős közepén, látogatási tilalom alatt... Eléggé kikészültem akkor, pedig nem is álltunk közel annyira egymáshoz.

De beszéljünk jó dolgokról:
CSAJOK, AKCIÓS A KONYHABÚTOR!!!
Már csak 88110Ft-ért árulják, 2.8MX1.4M:)
Most olyan szuper kedvem van!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Na látod Nemlajos,jönnek a jó dolgok:)

Pont azt akartam irni én is,hogy hagyjuk a halál témát...

Lassan elindulok hazafelé,elég volt mára...SŐT!!!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

nemlajos látod látod a sok negatív dolog után elkezdődött a sok jóóóó én már csak tudom nekem is volt nagyon rossz passz az életemben és a legjobb dolog ami utána jöhetett hogy megismerkedtem a párommal :):):):)

nika70
Salgótarján

Nemlajos: nagyon szupi. Mert igy megint marad egy kis pénz másra:)
Alakula költségvetésetek:)

Kép
csucsu05

Sziasztok!
Megjöttünk!

Cat!
Örülök, hogy minden rendben van és a ciszták elűnőben vannak!!

Csucsu!
Menni fog ez az ovizás, mint a karikacsapás! :wink: :lol:

Mi ma bölcsi után elmentünk a város főterére megnézni a szép kivilágítást. Ja és elötte az egyik játékbolthoz, ahová minden évben ilyenkor kitesznek egy hatalmas télapót, aki énekel és táncol. A gyerekek nagyon élevzik.
Csináltam pár fotót, igaz csak telefonnal, így nem a legjobb minőség, de azért felteszem:

Kép
Kép
Kép
Kép

Csajok! Készül a fogam... Vagyis most 3 le lett csiszolva, ideiglenes korona van rajtuk és készül a pótlásom. De kezd kimenni a zsibbadás belőle és fáj!!!!!!!!!!!!
Ez a legszarabb: eddig nem fájt semmit, most meg fáj. Mazoista vagyok én??? :roll: :lol:

Kép
oriandy

Sziasztok!

Úgy tűnik sajnos sokunknak kapcsolódnak az ünnep mellé egy kis szomorúság is.Az én mamám dec.26-án halt meg :cry: :cry: Én is befejezem és csak jó dolgokról szóljon ez a topik.Zebrás tesztekről és egyre gömbölyödő pocakokról :lol: :lol:

Nemlajos!
Akkor rajta le kell csapni az akciós bútorra!! :wink: :wink:

Andy!
Tényleg nagyon szép a főtér és ma enyhe az idő is.Ideális a sétára.Dani kapva az alkalmon ki is választotta,hogy mit hozzon neki a jézuska a kirakat előtt?

Lassan indulunk a dokihoz,ha tudok este jövök a hírekkel.Drukkoljatok nekem :wink: :wink:

Kép
Kép
a.ibici

Andy, a fogaidért nagyon nem irigyellek :shock:
Én is átestem ezen, nekem elhalt fogak voltak, és színeződni kezdtek elöl, úgyhogy mondtam, hogy héló, a dokinő meg nézett, hogy biztos? :P
Azóta sem bántam meg!
Szép a főtér nagyon.
Pest is bizonyára az (lenne), de ez a sok ember... Na, hát én nem vágyom közéjük! :x

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

andy magáért a fogorvosért nem irigyellek de azért igen hogy van bátorságod stb megcsináltatni nekem is meg kéne már mert nagyon ramaty állapotban vannak de hát kinek van rá annyi pénze még a tied aránylag jó áron van anyukámnak pár éve volt 160000 ft de csak azért nem kellett kifizetnie az egészet mert tanuló csinálta neki de nagyon szépen megcvsinálta csak anyagárat kellett neki fizetnie igy volt úgy 60 körül :)
szép a főteretek

nika70
Salgótarján

Ibici!
Igen, kiválasztotta. Mi mást, mint Thomas-os cuccokat....

Nemlajos!
Hát, én sem irigylem magamat, hiszen egy hosszú folyamatnak még csak legelején vagyok. Ez csak a bal alsó rész
még hátra van a jobb oldal, alul - felül. Sajnos az még bonyolultabb lesz, mert a fentről egykor kihúzott fog helyére teljesen felnőtt az alsó, azt valószínűleg gyökérkezelni is kell majd. és mély a harapásom, ezen is alakítani kell.
Szóval még messze az alagút vége! :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
oriandy

Nika!
Nekem ez előre láthatólag 91 ezerbe fog kerülni, mivel 13 fogról van szó, legyen az korona, vagy pótlás. Eddig 12-ről volt szó, de ma kiderült, hogy a bal alsó részen mivel 3 fogat kell pótolni, kevés a 2 korona (nem tartaná meg), így ott 3 lesz, tehát plusz 1. Darabja 7000 Ft, tehát nagyon, de nagyon barátságos az ára. Még ez a 91 ezer is soknak tűnik, de ha teljes árat kellene fizetnem, nem tudom mikorra készülne el az egész. Így meg 1-2 hónap alatt befejezzük.

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy eltüntem de elég rosszul voltam a napokban. ma talán jobb egy kicsit.
egyik ágytól a másikig jutok, nagyon gyenge vagyok, és ha egyben egy óránál többet talpon vagyok, jönnek a fájások :?
arra jutottunk, hogy a maradék 5 hetet ágyben töltöm,vagy legalábbis pihennem kell, ugyhogy tegnap intézkedtünk"bejárónő"vagy hogy mondjam ügyben, ha minden igaz a héten már lesz segítségem egészen a szülésig, aztán meg anyósék.

ráadásul a fiúk is és én is beteg vagyunk :?

Pici! Boldog Névnapot Kívánok!

Ct! Örülök, hogy relatíve minden rendben volt ma.

Ne haragudjatok de megyek is fekükni, holnap megpróbálok jönni, esetleg fotókkal(babakocsi, kelengye, poci...),
addig is vigyázzatok magatokra! :)

Kép Kép Kép
asiye

Jaj, asiye, vigyázz magadra!!! Most már lassan célegyenes!!! :)

Lányok, csütörtökön megint eltűnök, hazautazom konyhabútorozni :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Asiye!

Természetesen jogosan vagy távol!!
Pihenj sokat és vigyázz magadra meg a picúrra is!
Ja és jobbulást mindanyiótoknak!!

Kép

Kép
oriandy

asiye vigyázz magatokra pihenj sokat

nika70
Salgótarján

Sziasztok4

Bocs,hogy nem jöttem ma ill. csak most de apa itthon van és egész nap a holnapi kresz vizsgájára tanult.
Holnap is vszinű délután vagy estefele leszek,mert 4-re megy csak vizsgázni.

Asiye:vigyázz magadra és pihenj.Kell neked a segitség.

Cat.örülök,hogy alakul a cysta. Holnap sem lesz semmi gond.Mikor mész uh-ra?

Nemlajos:tök jó,hopgy akciós a konyhbutór.Ez nagyon jó hir.

Ibici:mi volt a dokinál?
Vendég

Pici:Boldog névnapot kivánok neked :D :D

Nem tudom még mit akartam irni. Holnap jövök ahogy tudok.
Vendég

Eszembe jutott :D Andy nagyon jól néz ia főtér. Kisfiad igazi Thomas rajongó?Én most néztem ki Márknak egy Thomasos párnat mikulásra.Ma megkapta Ernie-t a Szezám utcából a tesz-veszen vettem,de jó állapotban van és ha a hasát megnyomjuk nevet.
Egyébként Márk szinte minden nap mond egy új szót.Nagyon büszke vagyok rá. Olyan ügyes. :) Kicsit sem vagyok elfogult. :)

Karácsonykor megyek szinházba a bnőmmel eredetileg 30án mentünk volna,de megyünk vidékre a másik bnőmékhez.Igy a Rómeó helyett az Abigélt nézzük meg. Vszinű Márk akkor anyuéknál alszik(életében először). A Rómeót meg februárban pótoljuk(a bnőm szülinapján).

N amost már tényleg megyek.Jó éjt.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Jobbat, mint nekem... Itt van anyós... :twisted:

Reggel halkan lelopakodtam, hogy megcsináljam a reggelimet és visszafekhessek még egy kicsit pihennni. De utánamjött.
És amikor már elkezdtem csináltam a kávéját, akkor megkérdezte, hogy kávé nincs? Felvilágosítottam, hogy most csinálom. Pesrze csak csináltam volna, ha lett volna miből. Van itthon ugyanis szemes kávé (Daráló nincs), főzős koffeinmentes, kutyulós koffeines és koffeinmentes és 3in1... A főzős koffeines természetesen elfogyott valamikor, e sem a férjem, sem az anyukám nem szólt. Nekem pedig el kellett tűrni, hogy emiatt úgy nézett rám, mint a véres rongyra. Mintha én annyi kávét innék. De nálunk még a kutyulós is finomabb, mint náluk a főzött...

Így amikor kész voltam vele vissza is bújtam az ágyamba. Csináljon amit akar.

De nem baj. Délelőtt kibírom valahogy, aztán megyek 3-ra UH-ra, utána pedig Apával vacsizni. :D
Ma van a 3. házassági évfordulónk. :D :D :D
Olyan kár, hogy nem lehetünk egész nap együtt.
De annyi munkája van. Ma érkezik egy németországi fejes aláírni egy szerződést, amin már másfél éve dolgozik.
A legjobb, hogy kijelentte a pasi múlt héten, hogy szerdán 3-kor itt lesz aláírni. :shock: De szerencsére sikerült áttenni négyre, így a párom is ott tud lenni az UH-on.
Vendég

Jó Reggelt Mindenkinek :lol: :lol: :lol:

Cat! :lol: :lol: :lol:
Boldog 3. házassági évfordulót, remélem jó estétek lesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy az uh kezd minden rendben lenni. :lol:

Nemlajos!
Ez nagyon jó hír, hogy olcsóbb lett a konyhabútor :lol: :lol:

Andy!
Hát nem irigyelek a fogászat miatt de az bitzi, hogy szép leszel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ibici!
Na mi volt tegnap este a dokinál????

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!
Jó reggelt!

Cat!
Ne húz fel magad anyós pajtáson! Csinálj úgy, mintha ott se lenne! :twisted:
Sok Boldogságot a Házassági Évfordulótokhoz!! Még sok sok ilyet!!! :wink: :lol:

Sissi!
Megy a drukk a párodnak ma délutánra!!!

Én ma valószínűleg nem megyek gyakszira, mert az egyik barátunk elkérte a kocsit, viszont itt szakad az eső, és eszem ágában sincs esőben bicajozni. Így ma és holnap pihi nap lesz ! :D
A fogam még mindig fáj egy picit. Már ugyan csak a leghátsó (ami lyukas is volt), és csak érintésre, de akkor is.....
Remélem nem marad így, és nem kell majd gyökérkezelni, mert az nem akarom!!!!!!!!! :evil:
Na, lassan indulok, mert 3/4 9-re viszem a kocsit a barátunknak.
Majd jövök!

Kép
oriandy

Asiye!

Pihenj sokat azt a pár hetet már kibirod féllábon is :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggelt :):):)

sziszi jó neked Gergő még mindig nem nagyon akar beszélni :):):) lusta

Cat: Boldog 3. évfordulót :):) anyós :twisted: :twisted: mi okból ment hozzátok?

nika70
Salgótarján

Asiye: azt hiszem ez jó döntés volt, hogy pihensz és lesz segitséged is.

Cat: Boldog házassági évfdordulót :) Készülsz valamivel estére??
Az uh után várunk nagyon. :)

Kép
csucsu05

Anyós azért van itt, mert Apa is be akar jönni a szív UH-ra és ez Benivel lehetetlen.
Illetve így este is el tudunk menni vacsizni. Nem nekem kell főzni, így mindketten kipihentek leszünk. És remélem nagyon boldogok is az Uh eredményétől.

Majd küldök valakinek sms-t, hogy mit mondott a doktornő, mert szerintem ma este már nem jutok gép közelébe, ha nagyon későn érünk haza.

Egy pár ember száma még nincs meg nekem.
Ha nem titkoljátok nagyon, átküldenétek priviben?
Csucsu?
Nemlajos?
Gabi?
Ibici?
Afra?
Vendég

Újabb anyós sztori:

Beni felébredt, és első kérdései között volt szokásosan, hogy Apa hol van.
Erre a szokásos válasz, hogy Apa dolgozik.
De anyós nem hagyta ennyiben. Kifejtette, hogy Apa ma is milyen korán ment el, és magának vasalta az inget, és milyen fáradt, hogy ilyen sokat dolgozik, és nincs is még egy ilyen pasi aki magának vasalna, és az ő férje azt sem tudja hogyan működik a vasaló... :twisted:
Már most elegem van.
Még jó, hogy holnap reggel megy haza.
Vendég

Ibici!

Mit mondott az orvos tegnap?

Asiye!

Pihen sokat! Jó lesz most az a segítség Neked. Kell is. Sok már a két gyerek és a háztartás ilyenkor. Nagyon aranyos férjed van.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?