Jó reggelt!
Szilvi
hát elég ijesztő lehetett Levivel, az biztos!
Az ekcéma, vagyis hivatalosan atópiás dermatitisz, bizony allergiás tünet a gyerekeken. Annyi ingadozás van a megjelenésében, hogy a meleg, napos nyári hónapokban elmúlik, és a hűvös idővel újra kijön.
Nálunk sajnos mindkét lányon van és általában Elidel vagy hű, a másik krém nem jut eszembe (sajna szteroid tartalmú) mulasztja el. Orvos írja fel és nagyon vékonyan kell kenni pár napig. De magától nem tud elmúlni. A megelőzésre lehet törekedni max., mivel a leggyakoribb érzékenységet a tehéntejfehérje okozza, de ahol van a családban más allergiás, bármi egyéb ételféleség is kiválthatja. Pl. Sári nem kap semmi tehéntejterméket, de amit én megiszom és átmegy az anyatejbe, az is elég neki az ekcémához. Julcsival is most voltunk bőrgyógyászaton emiatt.
A gyerekkori allergiás tünet ált. a bőrön jelentkezik, tehát nincs olyan mint a felnőtteknél, mint szénanátha stb., de azért reménykedem, hogy felnőttként emiatt nem lesznek feltétlenül allergiásak.
Egyelőre csak annyit tudok én is tenni, hogy a leggyak. allergént (tejtermék) még kizárom jó darabig.
Anyós-téma
én jól kijövök az enyémmel, sosem beszélne csúnyán a gyerekekkel, bár kétségtelenül kicsit másképp foglalkozik velük. De ez lehet korosztályos jelenség is (rövid ideig képes "elfáradás" nélkül foglalkozni velük - főleg Julival, mert S. még nagyon anyás, ő nem is marad sokáig senkivel, vagy nincs olyan jó gyerek-antennája, sokszor nem tudja, mit szeretne), de egyébként tényleg semmi baj vele.
Az ilyen randa beszéddel meg.... Hát, nem tudom... Ha eleve távol áll a személyiségétől, akkor bármi baj, feszülség adódik, akkor sem jön elő. Én is csak a megbeszélést tudom javasolni, mert a hallgatás és az esetleges neheztelések magunkba tartása hosszú távon tényleg megmérgezi a dolgokat. A gyerekek érdekében különösen fontos - a nagyszülő olyan jó minta tud lenni, ha jó!
Az meg sztem természetes, hogy mindenki a saját szüleit tartja jó nagyszülőnek, mert azt a nevelési mintát követi, még akár tudatalatt is, amit ő is megtapasztalt gyekekkorában. Sőt mivel a baba is hasonlót tapasztal az anyai nagyszülő részéről, ő is jobban elvan vele.
Ja, adventi naptárat nem tudom, melyikőtök írta, hogy szeretne. Van itt egy nagyon egyszerű, 0 ktgvetésű és mutatós darab. Juli nagyon örült neki.
ez meg az ajtónkon a koszorú
ééés végül egy baromi egyszerű adventi koszorú, amikor az utsó pillanatban kell vmit összerakni.