Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata!

Szorítok én is, hogy minden rendben legyen veletek.

Annamari!
Micsoda hótenger! Nekünk is fel kellene mennünk egy kicsit a hegyekbe. Csatlakozom Benöhöz, tényleg ügyi Balázs.

OFF
Tegnap délben Daniella állt egy széken, valahogy megcsúszott és háttal leesett. Jó nagyot koppant a feje. Rá egy órára elaludt. Négy után felhívtam a kórházat, hogy még mindig alszik, mit csináljak? Mondták, hogy ébresszem fel, de ha nem sikerül, akkor hívjam a mentöket, majd ök beviszik a kórházba. Ha felébred, akkor majd esti lefekvés után is 20 percenként ébresszem fel, 3-4 alkalommal. Szerencsére, rögtön ébredt amikor szóltam hozzá, nem kellett rázogatni. De azért még Kriszti orvosát is megkérdezem mailben.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari: de jó lehetett! Kép Képek szupik, még ha csak rossz időben is készültek. Úgy látom, Mariazellben bármelyik vityillóban ellaknék. Kép
Balázs nagyon ügyes, hogy ilyen hamar megszoka a bölcsit. Mindennap megy majd?


Kata: tényleg gondolj arra, hogy már nincs sok hátra! Kép Hogyhogy ilyen sokszor kell menned ctg-re? Vagy mindenkinek ilyen sokszor kell menni?

Gabi, mizújs? Kép Március 1-én megyek terheléses cukorra meg uh-ra is.Valszeg éhenhalok 10-ig. Te hogy bírtad? Mennyi citromot lehet vinni?

szép napot, shine
shine
 
 


Csilla: Kép Remélem, nincs semmi baj! Mindenképpen írd meg, mi van!!!!
shine
 
 

 
 

Kata!

Emma ekcemajara mi Culevit kremet hasznalunk, ebben csak vitaminok es aminosavak vannak. Nagyon bejott, probaljatok ki!

Csilla!
Ugye nincs semmi gond?

Mi is megvagyunk, a pocaklko 17 hetes, Emma pedig mar nagy lany, 13 es fel honapos.
pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Shine
Annyi citromlevet teszel bele amennyi jól esik, hogy legalább meg tud inniKép
Jah és annyi mennyiségű cukor után tuti nem halsz éhen, ha még lesz kedved egyáltalán enni aznapKépKép

Csilla
DaniellaKépKép, ugye minden rendben van???

Kata
Nincs valami homeos szer az ekcémára?

Kakukkfu
Afp-t levették már?


puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben, bár tegnap este jó kis jóslófájásaim voltam, ami Petivel sosemKép

Shine: nem, elvileg hetente kel menni, a 38. héttől 2x hetente. Csak mivel nem volt oké, azért kell kétnaponta, nameg a Petivel való gondok miatt.

Csilla: Peti pont ugyanígy esett le tavaly a székről a konyhakőre....Ő kicsit hányt is ,nagyon sírt...bevittük a kórházba, megröntgenezték, de már akkor ott rohangát, úgyhogy látták nincs gond.

Kakukkfű: ezt a krémet adják recept nélkül?

Ági: hát nem tudom, belemerüljünk-e a homeopátiába, félek, nagyon "megszálott" leszek. Van itt egy anyuka, az összes gyerekét csak ezzel gyógyítja, ha antibiotikumot kapnak, nem adja be nekik, mindig betegekKép

Mennem kell Peti regelizni akar (jéééé)

Puszi: Kata

egyébként elég tisztességesen eszik mostanában, főleg ha a menü nutelláskenyér, sültcsirke, rántottcsirke, pizza .....semmi főzelék, tésztaKép

Mondjuk a banánra legalább most ráállt, meg az almára is. A narancsot is zabálta, de kiütötte az ekcéma nagyon az arcát tőle. Pedig a citromot is imádja......

Léptem, Anna is éhesKép

Puszi: Kata

ui: mostanában a shrek a menő, képes végignézni az egész filmet, na meg megtanult belőle pofákat vágni......félelmetesKép
LadányiKata
 


Sziasztok!

shine: vigyél annyi citromot/citromlét amennyit nem szégyelszKép
Én vittem egy páromat és belecsavart egy egész citromot hát még úgy se volt az igaziKép
De utána tuti nem vagy éhes. Nekem hányingerem volt és mindig mondtam a Páromnak már úgyse látja senki hagy menjen ki..de nem engedte azt mondta lélegezz nagyokat.. brrr.
Csilla: mi lett ? Ugye nincs semmi baj?
Kata: ezt az egyben levést csak így tovább már nincs sok hátra.
Annamari: mi lett a munkával? Balázs nagyon ügyi, hogy ilyen gyorsan megszokta a bölcsit!!!
Jók a képek hát innen a gép mellől csak irigykedni lehetKép
shrek: Andi is imádja a dallamra énekel dalolászik ahol sikít a shrek ott Ő is sikít ...de nálunk még menő a Jégkorszak, Szilaj, Szépség és a Szörnyeteg, Teletabbies..
picus
 
 


Picus, Kata, Lányok!!!

Ezekhez még nem tartjátok picinek őket?
solya
 
 


Solya! Én igen, de azt úgyis tudodKép.
Fulescsacsi
 


Solya!
Ezek nálunk is mennek, A shrek és a Szépség kivételével. Viszont van helyette a Toy Story, az Oroszlánkirály 1-2, ettől már virágzik a könyököm. Mi úgy szoktuk, hogy lehetőleg először megnézem én, hogy kóser-e, aztán megnézzük együtt, és akkor kérdez közben (Andris még nem, de azt ugye nem lehet, hogy az egyik nézheti, a másik meg nem). Aztán már nézheti egyedül is, de csak napi egyet (kivéve amikor itthon dolgozom és Apuci sincs itthon).
Andris napközben egyedül csak a kisvakondot nézheti, az a kedvence, hiába, a csecsemőnek minden vicc új.
a.
angi
 
 


Ja, jön hamarosan az új Shrek KépKép, láttuk a moziban az előzetest. Én speciel azért nem szeretem, mert tele van olyan dologgal, amit a gyerek egyáltalán nem ért. A többi filmben is van felnőtt fülnek való kiszólás, de azokra jobban ráfogható, hogy mese.
angi
 
 


Angi,
Kisvakond, Kockásfülű nyúl, Lapics, Marcipán cica hasonlóan nálunk is mennek. Megnéztük már a Dzsungel könyvét együtt, DE pl. hibát követtünkel, amikor moziban megnéztük a Nemot. Mert egyszer tudta megnézni, nem kérdezett Kép, és a történet egy ekkora gyereknek még nehéz, nem emészthető volt.
Ezek szerint az Oroszlánkirályt megértik?

Mert a korábban említett rajzfilmek letisztázottak, egy-egy életszituációra kihegyezett, a saját életükben is megélt dolgok vannak benne...
solya
 
 


Ez egy Vekerdy-cikk, muszáj volt idemásolnom, nem baj? Bocs ha okostojás vagy belemászós vagyok, de ez nagy kedvenc témám...

7 tézis a televízióról
1. Belső kép helyett külső kép

A külvilágból és saját belső világunkból nyert élményeinket, tapasztalatainkat, benyomásainkat folyamatosan fel kell dolgoznunk – mint mondják: én-azonossá kell tennünk –, hogy megőrizzük személyiségünk integritását. Ennek a feldolgozásnak kitüntetetten fontos formája a belső képkészítés. Legyen ez akár álomkép, nappali fantáziálás vagy regényolvasás közben keletkező belső képek áradása...

A kisgyerek zseniális belső képkészítő. Ha megfigyeljük mesehallgatás közben sajátos kettős tekintetét – egyrészt ránk függeszti a szemét, másrészt látjuk rajta, hogy már nem is minket lát, hanem a belső mozit figyeli, ahogy mi elmondjuk, hogy „felhúzza a hétmérföldes sárga csizmát, átlépi az ezüsthegyet, átlépi az aranyhegyet, átlépi az Óperenciást..." Minél dallamosabban, minél ritmikusabban mesélünk, minél több ismétléssel, redundanciával – „Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy..." mondjuk, ahelyett, hogy „Volt" –, annál erőteljesebb, kimunkáltabb belső képet tud készíteni a hallott mese alapján. És így válik a mese nagy erejű, mindennapos vigasztalóvá, a szorongások és indulatok feloldozójává és feldolgozójává, így nyugtatja meg gyerekeinket estéről estére.

Ha a kisgyerek jól tud játszani – mert három-négy éves koráig volt a közelben felnőtt vagy nagyobb testvér, aki játsszon vele –, akkor láthatjuk, amint kezében két kő- vagy fadarabkával hosszú párbeszédet folytat, eseményeket és jeleneteket játszik le elmélyülten. Tudhatjuk, hogy ezt a játékot is folyamatos belső képkészítés kíséri, a kisgyerek kivetíti játékába a külvilágról és saját belső világából szerzett tagolatlan képzeteit, és játékában, amit a belső képkészítés kísér, ezeket mindig újra feldolgozza, tagolja. Ezért a legfejlesztőbb tevékenység kisgyerekkorban a cselekvéses játék, mely egyben a kisgyerek elemi, lelki szükséglete. Nem a fejlesztő játék! A fejlesztő játék leállítja a fejlődést. Mert leállítja a belső képkészítést. Csak az úgynevezett szabad játéktevékenység az, ami valóban fejleszt.

A kisgyereknek nagyon nagy a képéhsége, mert nagyon sok feldolgoznivalója van.

De a kisgyerek nem tud különbséget tenni belső és külső kép között!

Ha odalököm valamelyik képernyő – az elektromos bébiszitter – elé, abban a reményben, hogy most majd lesz egy kis nyugalmam, tényleg nem is csalatkozom. A gyerek nem tud elszabadulni a kép, a mozgó kép – a képernyő – varázsától. Ott ül lenyűgözötten, és ha jól figyeljük, láthatjuk, hogy egyre feszültebb lesz. Egy idő után talán már körmét is rágja vagy tépkedi, vagy a haját csavargatja, vagy ugrál a kanapén, de elszakadni nem tud, teljesen függetlenül attól, hogy a képernyő éppen mit közvetít számára.

A külső kép azonban nem segíti hozzá a feldolgozáshoz, ellenkezőleg, feldolgozhatatlan információkkal árasztja el, és: blokkolja a belső képkészítést. A feszültségek, indulatok, vágyak felduzzadnak, feldolgozatlanul maradnak, majd hirtelen agresszióban csattannak ki, amit esetleg letört tétlenség követ, amíg oda nem ülhet újra az őt rabul ejtő képernyő elé.

Ha egy kisgyerek csak a legszelídebb angol természetfilmeket nézi a hétvégi tévézés óráiban, akkor is agresszív lesz a televíziózástól, mert nem mozoghatott, és nem történt meg a belső feldolgozás.

2. Agresszió

A képernyők elé kényszerített – a képernyők varázsa által odakényszerített – gyerek agressziós szintje tehát a fentiek szerint növekszik.

Természetesen, ha a képernyő szelíd természetfilm helyett agressziót (agressziós mintát) közvetít – s ma már sok vita után ezt bizonyítottnak tekinthetjük –, az agresszió még tovább nő. (Persze az igaz, hogy a gyermeki agresszivitás szélsőséges eseteinek elsődleges oka nem a képernyők hatásában, hanem a családban, a családi mintákban és az érzelmi biztonság hiányában keresendő. Az érzelmi biztonságot a családnak – elsősorban az anyának és az apának – kellene megadnia az újszülött vagy talán már a magzati kortól kezdve kialakuló testi és lelki, személyes kontaktus révén.)

Nagyhírű vizsgálatok kutatták a képernyők és a gyermeki agresszivitás összefüggéseit. Az egyik megállapította, hogy azok a gyerekek, akik 9 éves koruk körül kiemelkedően nagy óraszámban néztek agresszív filmeket, 19 éves korukra ifjúsági csoportjukban a többieknél szignifikánsan agresszívebb fiatalok közé tartoztak. (Persze hiba lenne azt állítani, hogy egyedül a képernyő volt az oka a 10 évvel későbbi beállítódásnak. Sokkal inkább arra kell gondolnunk, hogy a gyermek már 9 évesen is azért nézett a többieknél annyival több agresszív jelenetet, mert testi-lelki értelemben rossz, kielégítetlen állapotban volt.)

A másik jelentős vizsgálat arra keresett választ, hogy a valóságban, illetve filmen és rajzfilmen látott agresszió milyen hatással van a gyerekekre. Azt állapították meg, hogy a valóságban látott agressziót nagyon pontosan tudják utánozni, miközben az általános agressziós szint is emelkedik érzelmi életükben. A filmen látott agressziót kevésbé pontosan tudják utánozni, de agressziós szintjük még magasabbra nő! A rajzfilmen látott agresszió utánzása még pontatlanabb – többek között azért is, mert a rajzfilm nagyon gyakran „lenyeli" a döntő fordulatot, nem ábrázolja, nem mutatja be, ami nagyon tisztességtelen dramaturgiai szempontból – viszont az általános agressziós szint rajzfilmnézés közben növekszik a legjelentősebb mértékben!

Amikor tehát azzal vigasztaljuk magunkat egy-egy hétvégén, mikor gyerekeink órák hosszat televízióznak, videóznak vagy számítógépes képernyőre merednek, hogy hiszen csak a „nekik való" rajfilmeket nézik, hiszen csak a Cartoon Network adását bámulják, akkor tudnunk kell: agresszivitásuk, belső feszültségük – feldolgozatlan és belső képkészítés nélkül feldolgozhatatlan feszültségük – most nő a lehető legnagyobb mértékben.

3. Videoklip-kultúra

Egyre többen hallunk olyan gyerekekről, akik nem szeretnek mesét hallgatni, nem tudnak a mesére odafigyelni (sőt esetleg: nem tudnak és nem szeretnek játszani!). Az általam megismert ilyen esetekben mindig felfedezhető volt a háttérben a napi rendszeres, esetleg több órán át tartó képernyőhatás.

A videoklip-technika, az önmagukban alig vagy nehezen vagy sehogy sem megérthető részletek gyors és erőteljes benyomást keltő váltakozása az egyik legerősebb hatás, amit a képernyő gyakorolni tud. Nem véletlen, hogy kisgyerekeink a reklámokat szeretik legjobban. Anélkül, hogy megértenék, mit reklámoznak. (Sokszor mi sem értjük meg.) Aki rászokik erre a zsongító kábulatra, az „elfelejt" belső képeket készíteni – s így számára sem a mese, sem a játék nem lesz vonzó és érdekes. Ami azt is jelenti, hogy nem tudja belső élményeit, állapotait feldolgozni, és jósolható, hogy pszichikusan egyre rosszabb, egyre dekoncentráltabb állapotba kerül. Veszélyes helyzet!

És még egy távolabbi következmény: aki nem vált jó mesehallgatóvá, akit tízéves kora előtt rabul ejtettek a képernyők, az nem lesz olvasóvá, nem lesz regényolvasó, és ennek következményei kamaszkorban – kamaszkortól kezdve – lehetnek nagyon is hátrányosak. A kamasz született leselkedő, aki be akar nézni a felnőttek, a másik ember életébe (tehát nemcsak kulcslyukon át és megfúrt deszkapalánkon át leselkedik), és erre a leselkedésre a regény, a nagyregény kínál kitűnő lehetőséget. A regényolvasás a kamaszkor gátlásos magányában és viharaiban terápiás hatású (és még a későbbi években is az lehetne). A jó olvasó azért élvezi, amit olvas, mert anélkül, hogy erről számot adna magának, az olvasottakhoz fantáziájában belső képeket készít. Ha a jó olvasó egy jól leírt futásról olvas, lábikrájában mérhetően több vér gyűlik össze (természetesen anélkül, hogy ő tudna erről), és ez a testi elváltozás, amelyet öntudatlanul érzékel, tovább segíti őt a hőssel való azonosulás útján. Tehát fiziológiás, testi változások is hozzásegítik, hogy az olvasásban valódi élvezetét találja. A testi változás ugyanis tovább erősíti a belső képet, növeli az ezzel járó lelki aktivitást.

Mindettől a képernyők nem korlátozott „élvezete" egyszer s mindenkorra megfoszthat minket.

4. Kiszolgáltatottság

Ha a képernyőre meredünk, agyunk elektromos hullámszerkezete változik. Hasonlóvá lesz az alvás vagy a meditációs állapotok hullámszerkezetéhez.

De míg az alvás vagy a meditáció során ez a „védtelen" agy, központi idegrendszer teljesen elfordult a külvilágtól, és nyitva áll a belső világ hatásainak feldolgozására, rendbetételére, s ezért a meditációból vagy az alvásból pihenten, énazonosság-érzésünkben megerősödve eszmélünk fel, addig a képernyőre-bámulás énünktől idegen, külső hatásoknak nyit meg bennünket.

Növeli ezt a hatást az is, hogy a képernyőt nézve a két szem nem fókuszál, azaz nem irányul figyelmesen egy pontra – ami a fokozott figyelem és öntudat velejárója –, ellenkezőleg, kicsit „széttart", hogy a képernyő egész felületét befogja. Ez is csökkenti a tudatosságot, amivel a képernyő hatását befogadjuk. És növeli kiszolgáltatottságunkat.

5. Függőség

A hetvenes években Nyugat-Németországban érdekes kísérletet végeztek. Családoknak fizettek azért, hogy néhány hétre vagy hónapra elvitték tőlük a televíziót, s ők kötelezték magukat arra, hogy nem néznek máshol sem tévét.

A periódus elején mélyinterjúkat készítettek a családtagokkal. Nemcsak annak örültek, hogy részt vesznek a kísérletben, és pénzt kapnak érte, hanem annak is, hogy most majd újra horgásznak, bicikliznek, elolvassák a kisasztalukon feltornyosult könyveket, kirándulni és evezni járnak, többet mozognak, vagy éppenséggel színházba és moziba mennek. Mint a periódus végén felvett interjúkból kiderült, ezekből a tervekből úgyszólván semmi sem valósult meg. Ezzel szemben levertség, tétlenség, fejfájás – egyszóval megvonási tünetek jelentkeztek. A képernyő sajátos kábítószernek bizonyult.

6. Intimitás helyett...

A televízió nagyon sokszor döntően beleavatkozik a családok életvitelébe, szokásaiba, közös étkezéseibe, ezeket megszünteti vagy átformálja.

A család bizonyos értelemben elnémul egymás felé, megszűnnek a „haszontalan", de szórakoztató, az összetartozás érzését növelő bensőséges beszélgetések, együttlétek. Sokszor a vendégségeket is a televízió vagy a video uralja.

Ismerünk olyan beszámolókat, amelyek arról szólnak, hogy egy-egy befejezetlen építkezésen, vagy más okból kialakult tábori körülmények között az emberek megszabadultak a képernyőktől, netán még a villanyvilágítástól is, és az első napok téblábolása és zavarai után különleges, rég nem élvezett hangulatokat éltek át, bensőséges együttlétekben volt részük.

7. Mi a teendő?

Ha elhinnénk, hogy ilyen kedvezőtlen hatással van ránk a televíziózás, akkor mit kellene tennünk? Mindenesetre: tudatos válogatással kellene korlátoznunk a képernyő előtt töltött időt. Kisgyerekeink esetében pedig – bármilyen csalódást okoz is ez, hiszen akkor mi értelme az egésznek – velük együtt oda kellene ülnünk a képernyő elé, hogy közben is, utána is beszélni tudjunk arról, amit láttak.

Persze én jól el tudok képzelni olyan radikális megoldást is, hogy nem televíziózunk, nem videózunk, a képernyő nem otthonunk egyik fő helyén áll, mint afféle dermedt szemű istenség, házi oltár, hanem valamiféle eldugottabb helyről húzzuk elő, ha mégis meg akarunk nézni valamit.

Sokféle megoldás lehetséges.

Tőlünk nyugatabbra már a harmincas éveibe lépett egy olyan nemzedék, amelyik egészében valamivel kevesebb időt tölt a képernyő előtt, mint az előttük járó. Sőt olyanok is akadnak köztük, akik kitiltották otthonukból a képernyőt (kivéve a szövegszerkesztő monitort).

Mint a technika minden nagy vívmányával: élnünk kell, és élnünk lehet a képernyők kínálta lehetőségekkel is, de nem szabadna hagynunk, hogy uralkodjanak rajtunk.

VEKERDY TAMÁS
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Hát tudom, tudom, nem kéne....

Apa rakta be neki a hétvégén, azóta a kedvenc. Egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy ül előtte, és bámulja, hanem megy, Ő meg van sokszor, hogy háttal játszik, de ha kikapcsolom, balhé van.
A shrekből is a szamarat szereti, csak akkor nézi, ha ő szerepel, ha sokáig nem , oda kell tekerni.

Amúgy a kedvencek: Micimackó, kockásfülü nyúl, medve a nagy kék házban, Dóra a felfedező. Na meg most a shrek.

No menek mert szétesett a vonatKép

Kata
LadányiKata
 


FCS!
Lementem. Vekerdy mindig is szimpi volt.

Nálunk annyiból jó a helyzet, hogy nincs se Minimax, se semmilyen gyerek csatorna, más sem igazán, össz 4 adó jön be. Úgyhogy csak videót néz, azt meg ugye én rakom be és kapcsolom ki. Távkapcsolók elzárva.
Van némi ellenkezés, de már megtanulták, hogy napi egy, és utána hiába könyörög. A Némót mi is moziban néztük meg, de D. már végül is öt és fél éves. Andrist meg a nagypapára hagytuk.

Oroszlánkirály: szerintem Dorka már érti. Én kevésbé értem, miért ez a nagy cécó, nekem nem tetszik annyira (én a Toy Story-t meg a Bogár életét kedvelem az újabbak közül, de ezerszer inkább olvasok, és ha egyedül vagyok itthon, akkor be se kapcs a tévét. Na jó, ma este is egyedül leszek, de a Szerelmes Shakespeare lesz, azt még nem láttamKépKép, úgyhogy bekapcs). Andrist meg ugye nem zárhatom el. De ő úgyis motorozik meg autózik közben (ajándékötlet nulla, jut eszembe).
angi
 
 


Angi! Én valahogy úgy tervezem, hogy öt-hat éves koráig rajzfilmet se nagyon lásson. Nagy meló lesz, mert a nagyszülőknél reggeltől estig megy a tv. És hát az is nagy meló, hogy mindig lekösd, illetve egy idő után ő saját magát le tudja kötni. A Nemo aranyos volt amúgy! (És a Szerelmes Shakespeare-t én is megnézném!)
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Hát szó ami szó, tényleg király volt a hétvége! Kép A 17 fokos uszodáról és a szauna utáni hóban fetrengésről még nem meséltem? KépKép

Shine!
Igen, mindennap megy majd Balázs.
CTG: ha minden rendben, 36. héttől 1x kell menni hetente, nekem a 38.-tól is csak 1x kellett. Amúgy a CTG-n mindig találnak valamit, nekem is szóvá tették, hogy Balázs nem mocorog, dehát istenem, fél9-kor mit mocorogjon, hadd aludjon már szegény! KépKép Vagy ha éppen mocorgott, akkor a 100%-os fájások miatt küldtek a dokihoz, aki mindig megállapította, hogy semmi gond... Kép
Cukor: én egy citrom levét belecsavartam egy Maternás dobozba és azt öntöttem bele. Kellemesen undorító limonádé-íze volt, de legalább meg lehetett inni. Én már 20 perc múlva éhes voltam, de én édes után mindig Kép

TV-zés: nálunk napközben mostmár egyáltalán nincs bekapcsolva, régebben az Animal Planet ment háttérzajnak, de Balázs rátapadt, így most Halász Jutka szolgáltatja a zenei aláfestést KépKép

Köszi az érdeklődést meló-ügyben, azt mondták, 1-2 hét múlva értesítenek, az 1 hét ma telt le, gondolom, a héten megtudom, mi van! Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Shine, Kakukkfü, Ágiboszi, Kata, Picus!

Köszi, hogy gondoltatok ránk. Daniella úgy néz ki, hogy kiheverte az esést. Nagyon remélem, hogy a jövöre nézve sem jön elö neki vmi ez miatt.

Kata!
Amikor egy kicsit visszaolvastam, láttam, hogy Petinek ekcémája van. Hasonló van Daniellának is. Én is úgy vettem észre, hogy a téli hónapokban jobban elöjön.

De most az utóbbi héten a szemei környékén is megjelent, örökké dörzsölte.

Már egy éves kora körül kezdödött, akkor voltunk elöször börgyógyásznál, mis is kaptunk krémeket (szteroid), amiket, csak nagy ritkán használtam.

Próbálkoztam homeopatiával, de nem segített, mert még jobban viszketett tölük.

Múlt héten ismét kikértem egy gyógynövényüzletes véleményét, adott is A vitaminos kenöcsöt, de az is csípte.

Ma, két év után ismét elvittem a dokihoz, mondta, hogy elég csúnya a gyerek, ne kísérletezzek semmivel, mert ezen az ekcémán csak szteroidok segítenek. Állítólag atopiskt eksem-je van ( magyarul ?atopikus?) Ahogy a képeket mutogatta a doki, ezzel kapcsolatban, azért Daniellának nem annyira súlyos, mert nem sebes töle.

Azt mondta, hogy cukrokat, csokit, citrusféléket ne egyen és ajánlotta, hogy egy év múlva vigyük el allergia tesztre. Írt fel egy kenöcsöt gyenge szteroid, majd egy oldatot, amit a fürdövizében kell feloldani és lefertötleníti a börét. Kérdeztük, hogy más megoldás nincs? Nincs - volt a válasz. Az oldatot kaliumpermanganat-nak hívják svédül.

Ettöl ismét ideges lettem, hisz a börön vannak jó baktériumok is nem? Azokat is megöli. Teljesen tanácstalan vagyok. A svéd topikban is beszéltünk erröl, az anyukák többsége homeopátiában bízik.

Az oldatban nem fürdettem meg. Nem kentem be a szteroidos krémmel sem. Vettem egy újabb gyógynövénykrémet, azt kentem rá.

A férjem mérgelödik, hogy okoskodok, orvosokhoz rohangálunk, utána meg nem fogadom meg a tanácsokat.

Te mit használsz Petire?

Fülescsacsi!

Ez a Vekerdy cikk nagyon jó. Én is lementem.

Jó éjt!
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Kata!
Szerintem lehet recept nelkul kapni a Culevitet, mert csak termeszetes anyagok vannak benne.
Mondjuk nalunk azert is hatott, mert mi az ekcema okat szuntettuk meg.

Csilla, Kata!
Ezek szerint ti nem tudjatok pontosan miert van a kicsiknek ekcemajuk?
Szerencsere nalunk egyertelmu, hogy a tehentejtol van.
Mikor szopizott, mar akkor kijott, ha en tobbet ittam a kelletenel. Kesobb HA tapszert kapott, nem is volt gond.
Egy eves koraban valtottam a Beba 2+ ra, es akkor kb 2-3 het mulva kijott. Raadasul szunni nem akaro takonykorja is lett, ezek mind teljesen elmultak, mikor vissavaltottunk egy masik HA tapszerre.
A doki szerint 3 eves koraig valoszinuleg ezt kell kapja.

Agiboszi!
Igen, levettek az AFP -t. Hetfon lesz meg az eredmeny, de mivel 2 het van az utolso menstruacio szerinti es a tenyleges fogantatas kozott, semmi jora nem szamitok. Mert ugye ezeket a szamokat is valahogy beszorozzak az eredmenybe. (Meg nem is voltam betoltott 16 hetes, de a dokim megnezett, es azt mondta, eleg nagy ez mar, mehet. ) Kép Az a baj, hogy a klinikan 2 het, mire kesz lesz, nem tudom, utana lehet e meg egyaltalan ismetelni. Mindegy, remeljuk a legjobbakat.
na pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Kakukkfü!

Sajnos nem tudjuk, hogy pontosan mire allergiás. Több dologra is szerintem. Én is nagyon azon vagyok, hogy az okot találjuk meg. De egy átfogó allergia teszt sem ad biztos választ. Ezt a doki mondta.

Egy fél éve egy kisebb teszt kimutatta, hogy dióra, mogyoróra, mandulára nem allergiás. De amikor evett egy kis diót, rögtön kiütéseket kapott. Mogyorót, mandulát sem bírja.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilla Kakukkfű!

Petinek Kakukkfűékhez hasonlóan babaként kezdődött, valóvan, ha több tejet ittam talán. Nekünk a Beba 2+ fél éven át tartó hányást okozottKép Amire a mostani gyerektejre váltottunk.
Próbáltuk a laktózmentes tejet, de nem változott, ebben a gyerektejben viszont rendeget vitamin, ásványi anyag van. sajnos Peti (vagy szerencsére) a tápszert sosem ette meg. Igazán az a gond szerintem, hogy kakófüggő lett, összeszámoltam, 24 óra alatt minimum 1 l kakaót iszik meg.
Sajnos nagyon dilizik érte, hiába próbáljuk leszoktatni, vagy nem adni.
Most amikor az arca is tele lett, Apa rögtön a sok kakaóra fogta, de én rájöttem: a narancstól volt. A cítromot is imádja, azt is beszüntettük.

Petinek a baj hüvelyk-mutató, a jovv hüvelyk ujján van szinte állandóan, a derekán-pociján olyan "övsömörösen" - fel fellángolva, és most sajnos a térdhajlataiban elég rondán, mert vakarjaKép
Az elmúlt éjjeleken rosszul is aludt, tuti nagyon viszketett szegénynek, így elmentünk az egészséges rendelésre.
Kaptunk Zyrtecet, este kap 10 cseppet. Jól is aludt, úgyhogy elsőre ez bejött. (Csilla, ha nem ismered, ez egy allergia-ellenes csepp).
A másik: nem tudom, nektek mi a véleményetek a nem kötelező védőoltásokról, de én biza felirattam a bárányhimlő elleni oltást....
Ugyanis: Csabi is ekcémás, ráadásul gyerekként még csak "lappangott benne". Szóval 6 évesen olyan bárányhimlős lett, hogy a torka a szája a nyelve is belül vastagon az volt, enni, inni se tudott. Szerencsére egy 6 éves már okos annyira, hogy leerőltette ha fájt is az innivalót, hogy ne kelljen kórházba menni. Nomármost, Petinek még nem lehet elmagyarázni....képzeljétek el, ha most lenne bárányhimlős, ki megy be vele a kórházba??? (a fertőző osztályra?) Én nem tudok a kicsi miatt, Apa munkahelye olyan, hogy napi 5000 minúsz minden napért, ami akár táppénz, akár szabi....éhen is halunk, ha 2 hétig nem dolgozik.....Kép
Na meg a Peti ezt a vacak ekcémát nagyon vakarja, mi lenne a bárányhimlőnél......
Szóval ma megyek az oltásért, holnap beadatom...most én is sajnálom szegényt.....
2 hét a hatóideje, pont addigra megnyugszom, hogy védett lesz, amire szülök. Amúgy se vagyok normális, mániákusan nézem a gyerekeket, nincs -e kiütésükKép
Egyébként télapókor anyuék munkahelyén ráhibáztam, és apu övsömörös is lett...persze, mert mondtam nekik, közelébe ne vigyék Petit, apu meg elment azért bámészkodni......

Csilla, Kakukkfű: Nem tudom, Csilla nálatok lehet-e kapni a Pelsano elmulziót (fürdető) és a pelsano krém. Nem gyógyszer "gyógyhatású készítmény" A fürdetőt én nem a vízbe szoktam, hanem lemosom vele, kicsit "ragadós, zsíros lesz" de nagyon csillapítja a viszketést. Az ujjacskáit volt, hogy ebből csináltam kis tálba vizet, és abban áztattuk. A krém is nagyon jó. Most megyek venni.

Kakukkfű: Az AFP miatt cseppet se aggódj, nekem is sz*r lett, a kismamák 60% srossz. Ráadásul a fix jó eredmény nem 0,7-2,5 között vanm, amit itt a neten összeolvastam, és tökre megnyugodtam az 1,9 -es eredményemmel, hanem ....hűű nem akarok most hazudni, de ha jól emléxem: 0,8-1,2? A felső határ biztos, mert Petivel ennyi volt.
Szóval, nehogy izgulj miatta. Mikor vwették le?
Én felhívtam már jóval előtte a Shöfi laborját, és megmondtákKép 476-4400/58m A lelet szerint a levételtől számított 5, munkanapon csinálták meg, de a klinikán mondták (hétfőn, a levételkor) hogy csak szerdán viszik el a vért. Tehát, ha eltelt 3-4 nap, szerintem, ha kiváncsi vagy, telefonáljKép

Na megyek, mert Peti itt köröz, és már profin tudja, melyik a reset gombKép

Kata

ma is menek ctg-re utánna vizsgálatra. Kiváncsi vagyok,a jóslófájások csináltak-e valamit a méhszájammal....
LadányiKata
 


Sziasztok!

Kata!

Daniella is sok kakaót ivott mostanában, citromot is nyalogatott. Narancsot is szereti, de azt már rég nem kapott. Akkor lehet, hogy ezek is bünösök az ekcéma miatt?

Most is könyörgött a kakaó miatt, de banánban kiegyeztünk. Szegény gyerek!


Kakukkfü!

Az AFP miatt ne izgulj. Itt nem is végeznek ilyen vizsgálatot.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Haliho Csajok!

Kata: en is 3 naponta jartam Lackoval ctg-re (mint mar irtam), o amugyis lusta baba volt, nem sokat mozgott, ha a gep rajtam volt akkor annyit semKép DE en a flow utan mindig megnyugodtam....

Fulescsacsi: azert szerintem egy 5-6 eves gyereknek mar boven mehet rajzfilm. A tv nem ellenseg szvsz, csak nem szabad tulzasba vinni. DE ha nem is akarod hogy rajzfilmet nezzen, diafilmet nyugodtan. En imadtam gyerekkoromban es szerintem azert a kepi vilag kiteljesedesehz ez is kell. Ez persze szigoruan szvsz, de en majd berakom neki a regi jo kis rajzfilmeket (Pompom, Mazsola, stb) es a diafilmeket is nezegetni fogjuk ugy mondjuk 3 eves kora korulKép

orsoly

ps: pocaklako minnya 10 hetes, remelem jol van, nekem mindenesetre egesz nap hanyingerem van,szal remelemKép
orsoly
 
 


Sziasztok!

Csilla, örülök, hogy nem lett komolyabb baj!

Kata, nagy-nagy drukk!

Tényleg, friss babások, van egy légzésfigyelőnk és bébiőrünk egyben, eladó. Természetesen kifogástalan állapotban. Nekünk nagy szolgálatot tett és talán 3 téves riasztása volt a 8 hónap alatt. Akit érdekel, mélezzen rám!

Ja, ezt majdnem elfelejtettem: FELVETTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Orsoly!

Pocaklakódhoz gratulálok!

Annamari!

Gratula a munkához!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Annamari!
Congrats! Mi is lettél, most hogy nagy lettél?
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Annamari! Nagy-nagy gratula!!!!

Orsoly! Más a diavetítő, az olyasmi, mintha képes könyvet nézegetnénk a falon, azzal nekem sincs bajom. Az nem gátolja szerintem sem a fantázia fejlődését. És igen, azért vannak ezek a jó öreg, mi-gyerekkorunkbeli mesék, amik mehetnek kicsit hamarabb - bár négy alatt én azt sem tenném... De az utóbbi évek Walt Disney-jei szerintem nem mesék, hanem felnőttsztorik megrajzolva... (kevés kivételtől eltekintve.) Amúgy meg, engem nem zavar, ha más tv-zik, de én azért továbbra sem fogokKép.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Meló ezerrel.

Annamari: grat! Kép Engem érdekelne, csak időpontot kéne egyeztetnünk! Kép
shine
 
 


Most jöttünka gyerekkórházból. Máté evett a wc csészében lapuló wc illatosító gélből. Szerencsére semmi komoly. Csak ha köhögne, vagy hányna kellene visszavinni, mert akkor félő, hogy a szer, ami bejutott, a gyomorsavval együtt habot képez és bejut a tüdőbe. Ilyen eddig nem történt. Már nagy valószínűséggel nem is fog. És mostmár meg is nyugodtam.

Annamari,
gratulálok! Kép
Mikor kezdesz? És hol? és miként?
solya
 
 


Sziasztok!

Hogy lehet egy izgő-mozgó baba figyelmét lekötni, ha inkább csak tépné a könyvet, mintsem hallgatná a mesét?
A puha könyvek nem kellenek, a kemény könyveket nézi egy ideig, de az is a sarokban "landol". A TV még nem érdekli. Pakolni szeret.
Én meg imádom, de sajnos dolgozom (apájával van otthon) és az a kis idő, amit vele vagyok, háttt....
Adjatok valami okos ötletet.

Nem tudom mi van, potyognak a babák? Az enyém is hétfőn esete akkorás esett. Állt a lépcsőn (eddig még csak négykézláb közlekedett a lépcsőn) és egyszer csak felállt. Nagyon tetszett neki, majd megingott és ahogy kell a kis buksija ért először földet. Mondanom sem kell, ilyenkor nincs az a távolság, ahonnan oda lehetne érni Hozzájuk.

Annamari!
Gratula a munkához. Mi lettél?

Üdv: Krizsi
krizsi
 
 


Sziasztok!

Hát itthonKép
Dokim megnézte a ctg-met, közölte, Ő meg nem visgál, mert félő, hogy akkor ma már nem megyek haza.... (?)
Mondta, hogy péntek, hétfő, szerda, ctg, pénteken cuccostul jövök, és akkorszerinte szülünk (?)
Most jó kis dilemát adott nekem....szülünk...ez most azt jelenti, hogy ha addig nem történik semmi, akkor szülünk, vagy aznap?? De hogyan??? Vagy csak tippelt?? Na ja....de ha megvizsgálni se "mert".....
Sűrűn keményedik a pocim, meg fájdogál is, szerintem nem fog ez a baba várni jövő péntekig. A CTG-s is olyan érdekes votl...áh, ne jelentkezzek be még szerdára.....és a hétfőt is lemondhatom ám majd telefonon.....Kép

Annamari gratula!!! Mi is leszel?

Csilla: Hát a kakaó szerintem is ludas érdekesség: amikor hajnalban kakózott régen, mindig köhögött utánna. Amióta kakaószirupot kap, nem kakaóport a tejbe elmúlt....
A narancsra nagyon bólogatott a dokinéni. Az tuti szerintem.

Krizsi: az enyém is 8 hónapos és 1,5 éves kora között annyit balesetet produkált, hogy már "bérletünk" volt a sebészetre....Kép Rettegtem a nyártól, mondom tuti egy fejbetörés kéz-lábtörés.....megúsztuk.....de amikor járni tanult félelmetes volt......előre rohant hátra nézett, stb stb.....
Könyvekről: Peti most hajlandó mesét olvasni mesekönyvből, eddig tépte, lapozta, becsukta....

Solya: jajjj ízlett neki??? Szerencse Peti rossz evő. A szomszéd kissrác volt ilyen mindenevő....de jó, hogy minden rendbenKép Ő a panadolt nyitotta ki és itta kiKép

Na menek mert Apa teát főz és elakadtKép

Kata

Bárányhimlő elleni oltásról van valami véleményetek? Holnap adatjuk be, és lelkiismeretfurim van......Kép
LadányiKata
 


Sziasztok!

Solya! Az ilyen történeteiteknél mindig arra gondolok: mi minden vár még rám... Remélem, azóta is minden rendben.

Kata! Juj, úgy izgulok! Azért valahogy értesíts minket, ha az éjjel szülhetnéked támad!

Ha a gyerek bizonyos időközönként hosszan üvölt, a kezét, meg a cumit a szájába tömködi, cicit nem fogad el, de ringatásra, éneklésre megnyugszik, aztán hirtelen megint jókedvű, jóétvágyú, mindezen váltás egy napon belül többször, akkor az már a fogzás, vagy csak front van?
Fulescsacsi
 


FCS,
vagy éppen a pocit bántják a szelek. A ringatásától viszont helyrerázódik. Kép De lehet front is.

Nem olyan veszélyes ám, nemminden gyerkek ilyen! Kép Már jobban van. Csak figyelni kell.

Kata,
nézd meg a Szülőszobát a TV2-n, hátha szülhetnéked támad! Kép
Szerintem az oltást csak akor adasd be, ha így látod jónak. Én nem ismerem, így nem tudok érdemileg hozzászólni. De ha úgy érzed, jól megrágtad, akkor nosza!

Krizsi,
ülj le vele pakolni! Kép
solya
 
 


Solya! Az valahogy másfajta sírás volt! (Hallgattuk eleget heteken át, és a masszírozásra meg is oldódott. Most az sem segített...)
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Kata!

A következöt egy svéd nyelvü, finnországi oldalról fordítottam át. Svédo-ban nincs oltás bárányhimlö ellen.

"Varilrix-nek hívják az oltóanyagot. 98-99%-os védettséget ad. Egy éves kortól adható, 13 éves kortól, két oltás tanácsos. 1-3 hét múlva az oltottak kevesebb mint 5%-a kap egy kis kiütést. Ehhez egy kis láz is társulhat.
Kinek adják az oltást? Általában rákos gyerekeknek, akiknek az immunrendszerük egyébként is gyenge."

Drukk nektek!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok gratulát!

Kata!
Nagyon drukkolok, már nagyon a célegyenesben vagy!!!
Bárányhimlő: miért éppen most? A kicsit megvédi az anyatej, a nagy meg - szerintem - jobb ha átesik rajta. Én kérdeztem a dokinéninket, hogy mi a véleménye, beadassam-e bölcsi előtt, hogy arra se legyen gond, nem mondott semmi rosszat róla, csak annyit, hogy eddig összesen egy anyuka kérte, hogy oltsák be a gyereket, ő is azért, mert tervezték a kistesót és nem akart terhesen semmi gebaszt.

Krizsi!
Hú, rémálmom a lépcsőn leesés! Remélem, nem történt nagyobb baj!

Shine!
Vasárnap este?

Fcsacsi!
Nem mostanában kapott oltást a manód? lehet attól is!

Solya!
Atyagatya, éhezteted a fiadat??? Mér pont wc-gél??? KépKép
Örülök, hogy nem lett komolyabb baj!

Kérdésetekre: március 1-én kezdek, egy autóipari beszállító cégnél, minőségbiztosítási mérnökként, szóval abszolút szakmába vág és nagy-nagy öröm nekem, hogy végre autóipari beszállítónál tudok dolgozni, mert ez a minőségbiztosításnak egy igen speciális területe és nagyon nehéz belekerülni. Teljes munkaidőben megyek és azt a fizut adják pontosan, amit kértem (én hülye, miért nem kértem többet??? Kép) plusz ingyen ebéd mindennap és valami benzinktg-térítés is van, ha jól sejtem.
Hogy picit panaszkodjakis: tökre be van gyulladva a bal arcüregem és a homloküregem bal oldala. Már vagy 2 hete fájt a fogam és a fülem között minden és ma Balázs nyúlkált a füléhez, gondoltam, ha már ott vagyunk, magamat is megmutatom. Nade nem is ez a lényeg, hanem hogy felírtak egy Avelox nevű antibiotikumot, amiben 5 szem van és - kapaszkodjatok - 2700 Forintba kerül!!! Azt hittem, elájulok, mikor mondták az összeget!
Szerencsére Balázs fülének semmi baja, a tegnap kötőhártyagyuszinak hitt dolog is egy egyszerű huzattól volt, így ma bölcsiben is voltunk és az én kicsifiam egyedül iszik és egyedül eszik és ma már 3 órát töltött nélkülem!!! ÉÉÉÉs! Itthon tett-vett, egyszercsak összegörnyedt, nyögött egyet, majd közölte, hogy kaka és cibálta a pelusát. És abban a pillanatban megcsapott a szag is! És tényleg kaka volt!!!

Annamari
muter
 
 


FCS!: megkattannak néha ám.....én se mindig tudtam mi baja....de van mire fogni...mi fogtuk a fogzásra másfél évig. Kijött mind a 16 foga azóta elvétve sír....kitartás kinöviKép de Petinek is "zizegtek" a fogai már hamar, mégis, 8 hónaposan jött ki az elsőKép

Solya: hát rágom rágom az oltás témát, de már kiváltottuk (6700 Ft).
A fő indok: ha teszemazt mostanság lenne baris, és tényleg olyan durva lenne mint anno apájának, akkor tuti kórház, infúzió fertőző részleg. (mert Csabinak mint mondottam volt, a torka a fogínye, a nyelve, a szemgolyója, az összes belső szerve vastagon baris volt, de már 6 éves volt, ugye és okos. Peti is okos, de ha nem iszik, az biza kórház....én egy pár hónapos mellől fertőző kórházba tuti nem tudok bemenni....na meg tényleg tök zizi az ekcéma miatt is, mi lenne a barival.....talánn talán a zirtec segít, éjjel nem viszket neki annyira....
De ártani biztosan nem árt ugye az oltás?

Ja, azt nem mondtam, hogy most is, a múltkor is produkáltam egy jó kis fájást...közel nem volt olyan mint este itthon....Szerintetek ha megvizsgálni nem mert, akkor Apával egy kis etyepetye nem segítene??? (Mondjuk a múltkori próbálkozás is kudarcba fulladt - szegény Apa - mert úúúgy bekeményedett a pocim több percre, és fájt is, hogy lépni nem tudtam, nemhogy mást. Csak nem tudom, ez nem árt-e a babának ilyen előélet mellett....
Bár a doki a lelkemre kötötte: - még nem szülünk!! De én mááár akakroooook!!!!
MOndjuk büszke lennék tényleg egy 3500 gr fölötti csajra, ha jók a tippeim...már csak a kiváncsiság miatt is....hogy igazam lesz-e.
Csak hát a doki is azt mondta, bizony bizony a III-as lepény, a rossz ctg-k a Petis előéletem nem túl biztató, ezért találkozzunk pénteken....Mondom, neki, e én attól félek, hogy itthon nem veszem észre ha baj van....ihgaz, mondom (rögtön, nehogy azt higgye be akarok feküdni), hogy napi 2db ctg között ugyanúgy lehet gond...azt mondja, hát igen....
Na, remélem nem lesz gond..... csak oolyan hüllye vagyok...annyi gyerek születik egészségesen, ráadásul engem figyelnek isKép

Na dugulok.

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Annamari,
azért a wc gélt ette meg, mert az összes minden, ami ehető és mérges, az amióta Sára megette a mosóport, Kép azóta a szekrény tetején csücsül.

Kata,
nem tudod megakadályozni, hogy esetleg pont az oltástól ne legyen pöttyös. (Nemis merem az oltóanyagot.)
Én 14. hetes terhes voltam Mátéval, amikor Sára 3 napot a Lászlóban töltött. Iszonyú volt, de nálunk váltott műszakban voltak bent. Nappal x úránként nagyszülők és tesóm, éjjel pedig a párom. Én pedig nappal a folyosón, kint metsző hideg, szél, stb., éjjel pedig anyukáméknál nem aludtam.

Aztán, ha rendszeresek, szólj ám! Kép
Kis etye-petye, azt mondják segíthet. Kép van, aki esküszik rá.
solya
 
 


Angi,
mi találtunk Fisher Price tűzoltóautó szettet. Van hozzá nínóautó, tűzoltó és tűzoltó kutyaKép, meg egy állomás. Gondolom, hogy elemmel még nínózik is. Kép
Az én Mátém él-hal a nínókért, csak mentős ne legyen, mert felkopik az álla! KépKépKép Úgyhogy inkább a tűzoltás felé orientálom. Kép Mer az jobban fizet és veszélytelenebb. KépKépKép Na jó, félre tréfa. Ez jónak tűnt. Igaz azt írják rajta, 1-5 éves korig, de hol van még az 5? Kép És még passzol is a garázshoz. Kép
solya
 
 


Solya: ne idegelj!!! És ugyanannyira pöttyös? akkor mi értelme?
Miért volt Sára a lászlóban?

Kata

Mi van azzal a tűzoltóautóval? Peti is ninó mániás? Hol, mennyiért?Kép

Pocakos (friss) kép a profilbanKép
LadányiKata
 


Kata,
ha esetleg pöttyös lenne, korántsem annyira. Sőt. Más oltásnál előfordulhatnaka betegség tünetei. Ennél nem tudom.

Hát, én Toysaurusban láttam, itten Ravensburgban. Asszem 3o euro, vagy akörüli áron.
Bácsbenis van asszem Toysaurus. Hogy otthon hol lehet kapni?

Szép nagy a pocakod! Nincs ez már lent? Kép
solya
 
 


SziasztokKép

Mindenki szülőszobát néz?Kép Nálunk apa most nem volt ráhangolódva igy két és fél kém megy a háttérben, én meg közben képeket szerkesztek.

Annamari
Nagy gratula a munkához.

Solya
WCgélKép de az a lényeg hogy nem lett nagyobb baj, amugy milyen izesitésűre bukott rá?KépKép

Kata
Nekem a dokim annak idején kifejezetten javasolta az eszkimópuszit igy a végén, az más tészta hogy nekem akkor már semmihez sem volt kedvem, nem hogy még arraKép

Fülescsacsi
Nálunk is van hogy Dani minden átmenet nélkül elkezd sirni és nem lehet megvigasztalni még cicivel sem, egy fél órát nyüglődik majd mintha elfujták volna. Képzeljétek már 5850 gramm és még csak ma volt 10 hetes, mi lesz velünk később?KépKép

itt egy kép manóról

Kép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Annamari: rendben. Kép

ÁgiKép tündéri ez a kismanó! Kép

KataKép de izgi!!! Kép Nagyon sokat gondolok ám Rád! Lehet, hogy már csak 1 hetet kell kibírni? Az már semmi! Kép Tényleg szép nagy pocakod van! Kép

SolyaKép ez a wc gél elég durvi! Kép Még jó, hogy nem lett semmi baj! Kép

Tegnap elfelejtettem írni, hogy találkoztam Vermes dokival, és nem lesz rendelés március 1-én. Nem tudom, érint-e valakit, de ha igen, akkor kalkuláljatok így!

Szép napot nektek, shine
shine
 
 


Kakukkfű. Csak 2 nap az AFP vizsgálat és 12 nap az eredmény szállitása.De ezt az orvosodnak tudnia kell.Nyugodtan kérdezd meg töle az eredményt ha izgulsz. Bea
g.Bea
 


Sziasztok!

Na, túléltük az oltást, nem is sírtKép Csak nem tetszett a rendszer, hogy lefogták, metrt a karjába kapta

Egész éjjel fájt a derekamKépKép
Most semmi nincs, de reggel megint fájdogáltam. Ebből lezs valami.....

Ági: tányleg nagyon édes mosolygós a babádKép Most kezdem felfogni lassan nekem is lesz egy ilyenKép - azaz még egy ilyen.....

Fura, láttam a Vermes dokit, és egészen másnak képzeltem el leírásaitok alapján. Természetesen nagyon szimpi, nem azééér....csak én egy langalétát képzeltem valahogy.
A Börzsönyi doki valaki dokija? Nagyon aranyos volt velemKép

Léptem reggelizni/tetni

Pusza: KAta
LadányiKata
 


Már legalább két hete olvasom a társalgásotokat. Azért a tiéteket, mert én is ezen a Klinikán szültem, igaz x (tiz) évvel ezelőtt.
Most az ekcémával kapcsolatban szeretnék ahogy Ti mondjátok "okostojáskodni". De a jó szándék vezérel.
Szóval: a fiam is ekcémás (volt) allergiás a kakaóra és a dióra. A kakaófüggőséget a KAROB-bal lehet megoldani. Azt hiszem "szentjánoskenyérmagliszt" a neve, de gyógynövényboltokban elég KAROB-ot kérni. Ebből olyan régi kakaót lehet főzni, meg sütikbe is jó kakaópor helyett. Cukrozatlan, az íze kicsit "erősebb" mint a natur kakaóporoké, de nálunk bevált. Mostmár néha egy kisdarab tábláscsoki is engedélyezett, dehát mint irtam az én "manóm" már matuzsálem a tietek között.
De manapság is igen gyönyörű babák vannak (a fényképek alapján)
Üdv Nektek
Zsóka
zsoka69
 


Sziasztok!

Annamari,
gratula a munkához. Balázs megszokta a bölcsit?

Solya,
WC gél??? Kép Annyit biztos nem tudott enni belőle, hogy baja legyen tőle. Elképesztő, hogy mi mindent meg nem kóstolnak a babócák.
Képzeld, unokatestvérem kisfia nyáron annyit ficánkolt a pelusban, hogy a tartalma a járókába került. Amikor észrevették, épp azt ízlelgette. Kép

Kata,
kitartás! Szép nagy pocakod van! Kép
Most láttam először képet rólad. Arcról nagyon ismerős vagy, szerintem találkoztunk már rendelésen.

Shine,
vércukor terhelésen ma reggel voltam. Először vért vesznek, utána meg kell inni az oldatot, majd két óra múlva megint megszúrnak.
Volt előttem egy csajszi, úgy megsajnáltam. Levették tőle a vért, majd ugye szorítani kell még a vénát, de eközben már inni is kell az oldatot. Szegény fél kézzel próbálta kibontani az üvegecskét, amiben hozta a citromlevet. A citromlé felét sikerült csak megmentenie, mert a másik fele a mosdóban landolt.
Ezt látva én elő sem mertem venni a két fél citromomat, gondoltam, úgy sem tudom fél kézzel belecsavarni az oldatba. Így fogtam és egy húzásra megittam. Kép Hááát, tényleg csak azért sikerült mert nagyon szomjas voltam! Kép
Kosza Gabriella
 


Sziasztok!

Ágiboszi!
Nagyon gyönyörű kisboszid van! KépKép

Shine!
Oké, átjöttök Ti vagy vigyem át én?

Kata!
Hát nemdom, V. doki azért nem olyan alacsony. Szerintem majdnem olyan magas, mint én.

Gabi!
Szokja-szokja Kép Ma elkövettem azt a baklövést, hogy bementem, valamit kérdezni akartam a gondozónőtől. Utána 10 percig zengett a bölcsi Balázstól (ANYA-ANYA-ANYA!) KépKépKép

Belógtunk ma a lakásunkba, képzeljétek, már van wc-kagylónk is és le van rakva a parketta végig és a küszöbök is megvannak, már csak a szegélyléc hiányzik!
Holnap megyek felmondani, remélem, még ebben a hónapban átutalják a szabimat meg a végkielégítésemet! KépKép

Annamari
muter
 
 


Gabi!

Rólad nincs kép valahol?

Pusza: Kata

ja még semmi. már nem fájdogálok, viszont keveset mocizikKép
LadányiKata
 


Sziasztok!

Kata,
kép nincs fent, de keresek valami használhatót és felrakom.
Kosza Gabriella
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?