Új privát üzeneted érkezett!

Panndi!
Neked alig van pocid...hol rejtegeted te azt a gyerkőcöt? :shock: Nagyon jó adottságokkal vagy megáldva,bár a hányást nem sorolnám ide... :lol:

Kutyafüle!
Gratulálok a fiúhoz!Én mondjuk nem tudom ezt átérezni hogy csalódott vagy a fiú miatt.Nekem annyira mindegy!De lehet még kislányod is,mondjuk másodjára :wink: A vetélésem után nagyon sok olyannal találkoztam akinek évek óta nem jön a baba,vagy nem is lehet neki,sokadik sikertelen lombikon van túl stb.És ha rájuk gondolok akkor szerencsésnek érzem magamat,hogy nekem viszonylag hamar beköltözött a baba a pociba :wink: Szerintem nálad csak az volt a baj hogy nagyon beleélted magadat a lányba,pár nap és annyira fogsz a fiúnak is örülni mint a copfosnak :wink:

Szofi!
Herpeszről nem tok semmit...sose volt még.

Hean!
Örülök h a doki kicsit megnyugtatott!!!!Szerda meg már mindjárt itt van!!!

Emese!
Nem semmi ez a pár éves csúszás :shock: Nem készült el a ház vagy mi?

Bema!
Én soat vagyok a szomszéd kisfiúval,én nem engedem meg neki h rámmásszon.Pedig nagyo szeret átmászni rajtam,na meg rámfeküdni és társai.Emelgetni se emelgetem csak ritkán,mert 13 kiló :lol: Inkább leguggolok hozzá és úgy meg tud ölelgetni :wink:

Reny!
Remélem már jobban van a kislányod!


Ma sokkal jobb a kedvem!Ki is mozdulok vmerre!Vennem kell pár mikulást....
Én minnél elöbb szeretném külön altatni a babát.Amúgy a kiságy se lesz a mi szobánkban.Az első napokat még nem tudom hogy lesz,egy ideig bizti mellettem alszik majd,vagy nem tom....de aztán megy a kiságyba.Igazság szerint azért mert sajtkukac vagyok alvás közben is,félek h szegénykének baja esne.Apcimmal mi közelharcot vívunk éjszakánként.Van hogy fejbevág,rámfekszik,elveszi a takarómat stb :lol:


Tábliba jöhetnek az új infók akinek van.Hozom a frissítést!

annus11
 
 


Kutyafüle!
Dehogy gyűlölünk! Ne is írj ilyeneket. Viszont próbáld meg humorosan felfogni a dolgot! Mint azt már írtram, ez mindig így van! Aki kislányt akar, 1000%, hogy fia lesz. Neked is írom, amit Zsücinek! Olvasd el Janikovszky Éva "Örülj, hogy fiú!" ("Az örülj, hogy lány!" párja), biztosan másképpen fogod látni a dolgokat, nagyon vicces, és szívmelengető! Nincs kisfiús anyuka ismerősötök? Nekem akkor vált mindeggyé (én is sokáig csak lányban tudtam gondolkodni), mikor megszületett a barátnőm kisfia Donát, és ez mindent megváltoztatott!
Szerintem egy pár nap, és el fog múlni a rossz érzés!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kutyafüle, fel a fejjel, pár nap és hozzászoksz a gondolathoz, ne aggodj :) így legalább a bátyuska meg tudja védeni a hugiját, mert ugye a következő bébi meg kis rózsaszín tipegős lesz :) A nővérem hasonlóan érzett mikor megtudta hogy kukija van a gyereknek, sirt amikor elmondta :) de hamar hozzászokott. Ugyhogy gratula a kisfiúhoz :)
Mozza, várjuk ám a képeket :)
Szofi, én is félek kicsit, hogy szülés után visszaszokok a cigire, ugyhogy majd erősítjük egymást, és majd jól ellenállunk :)
Reny, kislányod hogy van?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

 
 

Sziasztok Jányik!

Szofi,
mi is egy szobában leszünk majd a babával, de sztm amíg nem nagyon tudja mi a szitu, nem lesz probléma a szexxel :)
A barátnődet, akinek Donát a kisfia, nem Eszter és nem törökbálinti véletlenül? Mert Eszti egyik bnője Zsófi, és májusra várják a babát, épp tegnep beszéltem Vele :D A BAT-ból még ismerhetjük is egymást, én még ott vagyok :)

Kutyafüle,
a lényeg, hogy egészséges! Azt hiszem ezért (is) 9 hónap a terhesség, hogy az ember szokja a gondolatot, fél évig (ha nem szégyenlós őkelme) pedig hogy Lányka vagy fiúcska lesz :D

Panndi,
jó Neked, hogy ilyen szép karcsú vagy! Gondolom genetika is jelentősen közrejátszik abban, hogy kinek mikor, hogy nő a pocija. Van egy bnőm, neki 2 hónaposan olyan nagy pocakja volt, hogy meg kellett mondani a melóhelyén, hogy baba lesz :D Nekem sem sok látszik (volt úszógumim bőven, így olyan, mintha a hájam nőtt volna csak :D

Annus,
sajnos újépítésűbe vágtunk bele, (még engedély sem volt, mikor szerződtünk, ezért cserébe igen kedvező volt a nm ár...) 2005-ben, és akkor még házasok sem voltunk, a kapcsolatunk is más volt még, így csak másfél szobás a kecó...

A Tábliba beletennél engem is? Vérvételre megyek volna, genetikai UH-ra pedig majd 18-án, a baba neve pedig Csenge / ??, kórház még nem tudom. (mint kiderült, a Rókusban nincsen szülés).

Remélem ti jobban aludtatok éjszaka, és jól megfáztam,. és szite semmit nem aludtam, annyira fájt a fejem stb...

emese1979
 
 


Kutyafüle: lelkifurid ne legyen már, hogy milyenek az érzéseid! HIdd el, hogy ezerféle dolgot érzünk, pillanatonként tud változni, de ami igazán számít, hogy hogyan viselkedsz majd, milyen anya leszel. AZ pedig nem most dől el, majd ha megszületik, szépen lassan alakul. Amíg pici, néhány éves koráig, totál mindegy is fiú vagy lány, nem a neme szerint fog viselkedni, csak egy pici baba lesz, aki gondoskodásra, szeretetre szorul. Csak akkor fog eszedbe jutni, hogy fiú vagy lány, mikor tisztába teszed. :wink: Amúgy mindegyik pici ugyanazt csinálja: eszik, alszik, kakál, bőg és aztán meg vigyorog, forog, kúszik, mászik és irtó édes. És ha még később is kétségeid lesznek (úgy értem, a harmadik trimeszterben), akkor írj egy privit, lécci! (De komolyan.)

Kép
Kép
tinu
 
 


Kutyafüle!
belekotty:)
sz.eszter írta :)
A nővérem hasonlóan érzett mikor megtudta hogy kukija van a gyereknek, sirt amikor elmondta de hamar hozzászokott. Ugyhogy gratula a kisfiúhoz

rólam van szó s így volt :) kolleganőm aki anno velem szemben ült,megkérdezte:ha lehet akkor visszacserélnéd mi? annyira lányt vártam :) de hidd el szerelem lesz első látásra(pedig 2 gyerek közt 3*vetéltem :() :wink:

KépKép
viranka
 
 


Sziasztok!

Nálunk Patrik azóta alszik külön szobában, hogy átalussza az éjszakát.Ez kb. 3 hónapos kora óta van. Volt időszak, egy éves kora körül, amikor például zavarta is ha a nagyszülőknél közös szobában aludtunk vele.
De ha beteg, akkor természetesen Velünk alszik és hallgatom ahogy szuszog :D
Mi is építkezünk. Nekünk olyan 130 eFt/nm jön ki a dolog, de kicsit túlméreteztük a házat, így összesen több, mint 2 évig fogjuk építeni. De ha egyszer beköltözünk, az már jó lesz.
Kutyafüle: én eléggé megértelek. Én még nem tudom a nemét, de most Én is egy kicsit csalódott lennék, ha megint fiú lenne. Először is a férjem miatt örültem Neki, hogy fiú, mert Ő nagyon fiút szeretett volna.
De most már imádom Őt. Ne aggódj, az tiszta szerelem, ha fiad van :)

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Emese, hát kicsi a világ! Na ná, hogy róluk van szó! :D :D :D
Én Eszterrel kezdtem a Management Trainee programot, csak HR-en, 1 évig voltam a BAT-ban, 2006-ban jöttem el. Sajnos nem igazán találtunk egymásra a céggel! :shock: Nem jól tűrte a HR vezetés, ha valakinek más a véleménye, és ezt meri is vállalni! de sebaj, most boldog vagyok, és ez a lényeg, hogy hosszú távon mindenki egymásra találjon a megfelelő munkahellyel, és nekem ez sikerült! :D A BAT-ban meg sokat tanultam mind szakmailag, mind emberileg, még a kudarcokból is! Te mit csinálsz ott? Te is marketinges vagy? Olyan rengetegen vannak ott! :lol: Ne haragudj, ha most nem ugrasz be nekem, pedig ismerjük egymást!
Írhatsz privit is, hogy a témát megvitassuk! :D

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kutyafüle, semmi gond nincs az érzéseiddel! A barátnőm ugyanebben a szituban volt, egész életében lányra vágyott és kisfia lett. Mivel igaza van Tinunak, hogy picinek teljesen egyformák, nem lett semmi gond, imádja, most már nem cserélné le egy kislányra. Egyedül az aggasztja, hogy borzalmas anyós lesz! :-)

Annus, esetleg betehetsz a babaszobába egy matracot magadnak és ameddig sokszor ébrd fel éjszaka, addig ott tudsz pihenni. ha mázlid van 2-3 hetesen már csak egyszer-kétszer ébred fel.

Esztó, köszi a táblit!

Emese, hú ez tényleg jól elhúzódott, de nézd a jó oldalát, sokan, akik ilyen korán, tervezőasztalon vágnak bele, soha az életben nem fognak beköltözni. Gödön sok ilyen eset van, még a Jusztban is benne volt.

Amikor Gyöngy egész picike volt, mi simán szexeltünk mellette, ameddig ő a kiságyban horpasztott. Most már zavar, pedig nem ébredne fel rá, de inkább a nappaliban vagyunk egymáséi (már amikor, amióta terhes vagyok, megint kevesebbet....)

Viszont mi egy kádban fürdünk vele, szerintetek ez meddig normális? Az én szüleim konzervatívabbak voltak ennél, én sosem láttak őket meztelenül. A párom szülei viszont simán mászkáltak meztelenül a lakásban, ami utólag jó is volt, mert amikor az apukája már nagyon beteg volt, akkor a férjem és a huga fürdették és nem volt szégyenlőség a dologban, nem volt megalázó a papának.
Én próbálok ráállni arra, hogy inkább a párom családját kövessük, de elég nehéz, mert engem nem erre neveltek.
Nektek mi a véleményetek erről?
Vendég
 


Mozza4
Vmit akarok neked írni már régóta,de mindig elfelejtem...na amjd ha eszembejut!

Farkas!
Nálunk a leendő babaszobában van kihúzhatós ágy,azzal nincs gond.Ha nem kel fel túl sokszor akkor apcim is ott alszik,így nem kell külön aludnunk.De ha sokat kel éjszaka akkor csak én megyek át,mert elég korán kel szegény uram...
És így megmarad a hálónk,én hamarabb szokok meg egy új helyet mint a baba :wink: Szóval így értettem az együttalvás témát,ezértnem tudom hogy lesz,Majd adja magát!
Fürdés:én öcsémmel fürödtem együtt nagyon sokáig,mert csak 10 hónap van köztünk.De amúgy nem emlékszem h a szülőkkel lett volna ilyen,ha igen akkor nagyon kicsik lehettünk.

Emese!
Hát igen,az rizikós.Mi is újépítésűben lakunk,de már csak pár lakás volt amikor ezt megvettük.És rögtön költözhettünk.Persze ennek is megvan a hátránya,semmibe nem tudtunk már beleszólni,minden kész volt.

annus11
 
 


Sziasztok!

Napok óta csak visszaolvasok és próbálom fejben tartani a témákat... most elkezdek írni is végre, amíg J engedi :).

Mikulás, Karácsony: nálunk az egyforma neveltetésből (mi is hívők vagyunk) eléggé adott a dolog. A Mikulás az Szent Miklós és dec. 6-án reggel "jön", illetve akkor már ott vannak az ablakban az éjjel kiosztott csomagjai :). Karácsonykor pedig Jézus születése van. Az ilyen piciknél szerintem még nem fontos, hogy mindent értsenek a történetekből az utolsó szögig, ha vm nem világos, úgyis kérdeznek, ha meg félreértenek vmt, az majd tisztázódik fokozatosan. Ja, és az angyalkák hozzák a fát és az ajándékokat, nagy titokzatoskodás közepette :).

Együttalvás, együttfürdés: együttalvás nálunk 5 hónapig ment, aztán J-t már zavarta, hogy a férjem később jön be, akkor mindig felébredt, ezért átvariáltuk az egész lakást, és szétszéledtünk. Ettől függetlenül még sokszor van olyan időszak, hogy egyikünk bent alszik vele (ha nem is egész éjszaka). Fürdés: jó kérdés, szerintem alapvetően az a megfelelő, amit a szülők természetesnek éreznek. Úgysem lehet erőltetni egyik megoldást sem, ami mindenkinek jó, az jó :). A szomszéd, a rokonok és stb. véleménye nem számít (ebben sem :)). Az elsőgyerekeseknél pedig úgy nagy általánosságban az válik be sztem, ha semmit nem terveznek el sziklaszilárdan. Úgysem úgy fog történni, ehhez hozzá kell szokni :).

Kutyafüle, nekünk úgy tűnik a második is fiú lesz :). És hazudnék, ha azt mondanám, hogy most azért nem örültem volna jobban egy lánynak. Kicsit összeszorul még most a szívem, ha babaruhák között járva látom a kislányos holmikat... De éppen azért, hogy nehogymár csalódás legyen egy fiú, inkább arra programoztam magam, hogy fiú lesz, így könnyebb volt :). És most már teljesen beleéltem magam, hogy a kiskrapekok hogy fognak majd együtt lógni és csajozni járni :).

No, most eddig látok vissza, de legalább sikerült befejeznem a visszaolvasást. Pedig nem lazsálok :).

KépKép
Kép
alithia
 
 


Böbi: szerintem csinálj úgy mindent, amiben jól érzed magad. Ha te nem szeretsz meztelenül járkálni otthon, akkor ne tedd, mert ha kínosan érzed magad, azt a gyerek is leveszi. Nálunk is volt olyan, hogy a szülőkkel (én érdekes, apámra emlékszem csak, biztos anyának nem volt ideje velünk fürödni :) ) fürödtünk, szerintem egész sokáig. A szüleim nem rohangásztak egész nap meztelenül, de ha kijöttek a fürdőből, még nem burkolóztak köntösbe vagy ilyesmi. SZóval csak öltözésnél láttam őket meztelenül. De volt, hogy kínosnak éreztem. Én azt javaslom ebben, hogy még a prepubertás előtt (olyan 10 éves kor körül) érdemes befejezni az együttfürdést, meg a meztelenkedést. De ezt se mániákusan, mereven kell venni, csak természetesen.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Nálam az együttalvás kérdésben egy elrettentő példa van előttem, barátnőméknél, a harmadik gyereknél, pár hetesen picit beteg lett a kisfia, és odavette magához pár napra, na azóta nem tudja kirakni a saját ágyába, 6 éves már a gyerek, ráadásul rászokott arra hogy anyuci karjára tegye a fejét, csak így tud elaludni, gondolhatjátok anyucinak milyen kényelmes, a férje tök kivan hogy alig van szex, nincs nappalis megoldás mert van 2 nagy gyerek, na úgyhogy szenvednek de rendesen :( Persze ez egy szélsőséges eset, ezzel nem azt akarom mondani, mindeki így fog járni!! De tanulságnak nekem jó volt.


Farkas
Nálunk Márk 2-3 hetes korától átalussza az éjszakát :) , persze később volt hogy a foga miatt ébredt többször, de pár napnál tovább nem tartott a dolog, azt meg kibírtam átjárkálással, de volt kihúzható ágy is a szobájában. Beteg meg nem nagyon volt.

Reny
Nagyon sajnálom a kislányodat, annyira kis elesettek tudnak lenni betegen :( , nálunk a fiam a mai napig imádja a tápszert (tej helyett :shock: ) úgyhogy én ezt szoktam adni neki dögivel ha nem tud enni a tea helyett, így legalább fogyni sem szokott.

Eszter
Köszi a tanácsot, ezt még átrágjuk Apcival :)

Kutyafüle
Én nagyon átérzem amit írtál, csak én fiúra vágytam nagyon, és tudod nekem az első terhességem megszakadt, és a fejembe vettem hogy lány volt, és büntetésből elvették tőlem, na saját magamat kikészítettem teljesen, lelkiismeret furdalás ezerrel, aztán második terhességemnél tiszta lappal indúlva elhatároztam hogy egyáltalán nem fog érdekelni, de amikor megmutatta magát hogy fiú, ott könnyeztem a doki előtt, mint egy ovis 8)
Na ezért megint furdalt a lelkiismeret hogy mégsem mindegy a dolog. Á, ilyen az ember!
Viszont majd meglátod milyen jó dolog, hogy jobban fog ímádni a kiskukis, mint eddig bárki a világon, még Apánál is szerelmesebb lesz beléd!! Hidd el roppant jó érzés :lol:
krém
 
 


Sziasztok Csajok!

Szofi,Zsuzska,Emese,Mozza,köszi a mocorgás miatti gratulát!Azóta,semmi,de szerintem is fiatalok vagyunk még. :lol: Türelmesen várok... :lol:


Pumuklii,Krém!Én is decemberi vagyok,12-ei. :D

Csadra!Nyugi,nálunk ugyanerz a felállás... :D Reggel meg vagyok dorgálva,hogy kisebb a hasam,de sztem ez normális. :P

Panndi!Nagyon édes a pocakod!

Annus!Teljesen egyetértek veled(hasonló cipőben járva)én is nagyon örülök,és az a fő,hogy egészséges legyen!!!

Legyen szép napotok!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Fürdés
Én együtt fürdök Márkkal, ő akarja, mert jókat játszunk és legalább fél órát pancsizunk :) Abszolút még nem zavaró se neki se nekem.
Később meg úgy gondoltam átszoktatom a kistesóval való fürdésre, ott meg majd meglátjuk meddig akarják, majd szólnak ha már nem :)
Meztelenkedést én abszolút nem csipem egyébként, régen mikor ketten voltunk Apával sem csináltam, biztos mert fázós vagyok :lol:
Fiam előtt meg nyilván nem is nagyon ... egyáltalán nem fogok, ha majd nagyobb lesz.
Márknak egyébként rajtam fel sem tűnik mik vannak, mármint mesztelenűl, bezzeg Apát a múltkor megjegyezte: Apa neked milyen nagy a kukid !
Na fetrengtünk a nevetéstől! :lol:
krém
 
 


Fabri
Nyilasok gyülekezete! És milyen jó jegy :lol:
krém
 
 


Na megint én.. :)

Most olyan boldog vagyok!

Képzeljétek Apcim most az előbb hazaugrott, és mondta, hogy a barátai megint megszerveztek ( minden évben ilyenkor) egy hosszú hétvégés bulit a jövőhétre, és hogy most korán reggel már indulunk pénteken, mert magállunk Pécsen, és vásárolgatunk ha akarom!! :lol: Ilyenkor még jobban imádom :lol:
Ez egy fürdős-bulizós-borospincejárkálós hétvége lesz, király!
krém
 
 


Sziasztok!

Annyit írtok, hogy mindig csak az olvasásig jutok, de most átugrottam 1-2 oldalt, így van időm írni is :oops:

Kutyafüle: én átérzem amit írtál, én ugyan fiút akartam, és meg is kaptam, de ha azt mondja a doki, hogy lány, háááát nem tudom... Én azért bőgtem, mert teljesült az álom, szegény párom meg azt hitte valami baj van a babával, de persze aztán ő is megkönnyezte kicsit, mert nagyon fiút akart ő is. Szóval azért ne keseredj el, a második, már ha terveztek két babát, még lehet kislány. Nekem is fura érzéseim vannak, mert mi másodjára is kisfiút szerettünk volna, és azon kívül, hogy ne legyen semmi bajuk az ikreknek, azon voltunk, hogy csak nehogy 2 lány legyen. De egyelőre úgy tűnik az egy fiú megvan, a másik ugyan lehet kislány, de hosszú távon lehet nekem is jobb lesz a két fiú mellett egy kiscsajszi :lol: Persze azért a bababoltban már nézegetem a rózsaszín dolgokat, el sem tudom magam képzelni, amint babákat fésülgetek és öltöztetek :oops: Nekem valahogy az autózás megy jobban :roll: És tényleg így van, hogy le fog venni a lábadról a kis pöcsös. Marci annyira bújós, hogy anyukám még a nővérem két lányától sem kap annyi szeretet, mint Marcitól egyedül. És ő a legkisebb. Szóval szerelmesek lesztek egymásba, az egyszer biztos!!! Ja, és végül sikerült orvost választanod??? Kinél maradtál végül, ha szabad megkérdeznem?

Hát a meztelenkedés jó kérdés, Marci édesen megnéz mindkettőnket, majd megy tovább. Én úgy gondolom, hogy amíg ilyen pici, addig nem baj, ha látja a különbséget apa és anya és persze önmaga között. Utána viszont ha már nagyobb, én sem kívánok előtte ruha nélkül mutatkozni. Persze ha véletlenül rám nyit a fürdőben, azért nem zavarom ki, úgyis őt fogja zavarni idővel, és nem engem. És persze ha véletlenül lesz egy kishúga, akkor azt hiszem gyorsan rendezzük majd a fiú-lány kérdést...

Mi jól vagyunk, a babócák szépen növögetnek, 1 hét múlva megyünk 4D-re, remélem akkor már megmutatják magukat egyértelműen, és minden rendben lesz. Én most jól bírom magam, ugyan estére kicsit elfáradok, de az első 3 hónaphoz képest fel sem tűnik :lol:

Próbálok majd gyakrabban jönni, és többet reagálni, de annyira nincs időm mostanában :cry:

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok!

Bema!
Én is úgy jártam, ahogy te. Egy 4 éves kiscsajt emelgettem, ill. játszottunk. Akkor nem is éreztem, de estére nagyon megfájdult a pocim. Szóval csak óvatosan! Ezt magamnak is mondom. :)

Csadra!
Írtad, hogy mintha kisebb lenne a pocid. Szerintem, lehet hogy csak a változó alakja miatt látod úgy. Pl. nekem most sokkal csúcsosabb lett, mint anno volt, szemből mintha kisebb lenne, oldalról meg nagyobb :) Folyamatosan változik...

Szofi!
Bandázs témához: felül hordva nagyon jól néz ki, ha alatta poló vagy ing van ( mell alatt egy + övvel kimondottm designer :) ), ha alul hordod, akkor viszont rá egy pulcsi, vagy garbó, és egy kicsit húzd lejjebb a bandázst a derekadra, fenekedre, hogy kilátszódjon belőle egy sáv. A legjobb mind2 variációban, hogy a régi felsőidet is hordhatod így, nem lesznek rövidek. Kezdek belejönni a kismamaruci stylingba. :)
Más: Szoptatás alatt sem lehet cigizni, mert átjut az anyatejjel. Szóval drukkolj, hogy legyen tejed minél tovább, és talán mire már rá lehetne gyújtani, addigra már nem is szeretnél. ( én legalábbis ezzel áltatom magam)

Kutyafüle!
Mi fiút vártunk, mindenki azt mondta a pocim alapján, hogy biztos fiú, ráadásul többször álmodtam is vele. Aztán először csak 'lánygyanús'-nak látta az UHs, végül az utsó UHn már tuti, 100% lánynak. Valahogy annyira beleéltem magam hogy fiú, hogy amikor először hallottam, h. lány....hát, nem is tudom...furi érzés volt. De eltelt pár nap és annyira boldog lettem a kiscicámtól, hogy most azon parázok, nehogy mégis 'kinőjjön' a kukija. :) Szóval nyugi kis idő és nem cserélnéd el semmi pénzért a kis kukist. :)

Farkas!
Szerintem 6-7 éves korig teljesen rendben van, hogy a szülőket látja a gyerek meztelenül. Legalább természetes lesz neki, hogy igen, ilyen egy néni és ilyen egy bácsi...jobb mintha a TVben szembesülne vele először... De az azonos nemű szülő szerintem akár tovább is öltözhet, vetkőzhet előtte, tök természetes lesz neki.

Annus!
Írj, ha megvan, mit akartál írni. :)
Btw mi is veszünk egy kihúzható kanapét a gyerekszobába, ha sírós lenne, vagy hasfájós, akkor max. a közelében leszek így, és a férjem se lesz mosott rongy reggelre.

Nálunk nagyon megy már a buli a pocakban. :) Főleg este-éjjel. Új szórakozásom, hogy ha előrehajolok és ut. kiegyenesedek, elkezd izegni-mozogni a babuci, és ezt már a papája is érzi ha a pocira tapasztja a kezét. Szegény gyerek, produkáltatjuk... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2008.12.02 14:28-kor.

Kép
mozza
 
 


Szeintem is! :D Persze nem magam miatt,de szeretem a vidám embereket,és alapvetően ilyen beállítottságúak vagyunk!Nyugi-vidám Kismamik! :lol:

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Krém, apuci nagyon jó fej!!!! naná, hogy akarsz vásárolni! :-) A kisfiad is vicces volt! :-)
nekem Gyöngy meztelenül szokta a cicimet csipkedni, gondolom majd kinövi. Most még egyáltalán nem zavar előtte a meztelenkedés, később majd majd kialakul. Apa fütykösét is meghúzta a múltkor, de azt nem engedte neki az apja, kicsit perverz volt! :-) Azóta nem nyúlt hozzá.
Tinu, köszi neked is a tanácsot, én sem úgy gondoltam, hogy egész nap meztelenkednénk a lakásban! :-) Csak amit te is írtál, hogy ha véletlenül benyit öltözködés közben, akkor senki ne legyen zavarban, valami ilyesmit szeretnék.

Reny, átnyálaztam a homeos könyvemet, a homéogéne 9 szert ajánlja, napi 3X1 tablettát, de bevallom, hogy én még ezt nem próbáltam.

Alithia, köszi neked is. Miből gondolod, hogy most kisfiad lesz?

Annus, Neked is köszi. Ha van a babaszobában ágy, akkor a legtökéletesebb megoldás. Eredetileg nálunk is ez a verzió lett volna, de mivel nagyon pici a babaszoba, így végül a kiságyat vittük át a mi hálónkba, mindezt a szülés előtt 2 nappal, addig a Ti felállásotok volt a nyerő.
Vendég
 


Farkas!

5 perce röhögök a lányod csipkedős-húzogatós kommandó akcióján! :))))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2008.12.02 14:40-kor.

Kép
mozza
 
 


farkas
cicicsipkedés :lol:
Na én arra leszek kiváncsi mit szól majd Márk, ha mondom hogy megetetem a picit és előveszem a cickómat. :lol:
A múltkor valahogy ez szóba jött, mondtam neki hogy ő is onnan evett, fogta a fejét úgy nevetett :) bizti nem hitte el!

Fabri
Én is vidám tipus vagyok és imádok jókat nevetni is :)
Szép a neved, már a múlkor is akartam mondani. Te szereted?
krém
 
 


Nikol
Neked azért szurkolok, hogy az egyik kislány legyen! :)
krém
 
 


Sziasztok!
Köszönöm,hogy ilyen aranyosak és megértőek voltatok.Én még most a bíztatásokat olvasva is sírtam,mert annyira szégyellem magam. Mi van,ha a baba érzi,hogy én most csalódott vagyok???Jajj,ramaty állapot.De igyekszem magam megnyugtatni,hogy sokkal több lány születik,mint fiú,és így a fiam majd válogathat a lányokból,és nem marad egyedül.De a szégyenérzet az a köbön van még mindig. :oops:
Nikole,Zoboki bácsit :D választottam.Benne megbízok,mindig megnyugtat,szóval,azóta nem is voltam más dokinál csak most a 4D-n. Neked is tényleg köszönöm.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mi lányt akartunk, már rég megvolt a Maja név is.

Én nem érzem akkora kiszúrásnak, hogy 1 hónap van a szüli- és névnap között. Emiatt nem álltunk neki másik név után nézni, amikor ebbe már rég beleszerettünk. Majd ha esetleg panaszkodik, akkor majd megkérdezem tőle, hogy jobb lett volna az Amália októberi névnappal???

Ilyen még nem volt soha, Maja nem akart aludni ebéd után, majdnem másfél órát magyarázott végén más sírt az ágyában. Valaki bömböltette a zenét,, lehet az is zavarta.
Végre elaludt, én meg már sík ideg voltam. Bezártam Maját a lakásba és elindultam felkutatni a tettest. Pont a fölöttünk lévő volt. Elkezdi a csaj, hogy azért tekerte fel a hangerőt, mert az előbb aludni akart és nem tudott, mert valaki bútort tologatott. Jó mi?
pumuklii
 
 


Pumukli
Én ha lányom lesz, Amália lesz. Mi a baj vele??


:lol: :lol: :lol: Na csak viccelek ám!
krém
 
 


Böbi,
elképzeltem, ahogy Gyöngy éppen tanulgat járni (ilyenkor már szoktak, ugye? :) majd hirtelen elveszti az egyensúlyát, és jobb híján Apa fütyijébe kapaszkodik bele estében :D

Kutyafüle,
1-2 hé, és már csak nevetni fogsz az egészen! És ahogy írtad, alig fogja tudni majd a fiatalúr a csajokat levakarni magáról :)

Mozza,
írtál múltkor az "udvarias" emberekről. Kb. kora ősszel a 4/6-os vilin felszállít egy min. 8 hónapos nőci, hatalmas pocakkal. Fitala lány (ülve) olvas, felnéz a hatalmaas pocakra, majd nagy nyugalommal olvas tovább. Mikor szóltam, hogy legyen oly kedves átadni a helyet, még ő volt felháborodva.. Ma reggel is HÉV-re szállnék fel, velem egykorú srác a semiből előbukkan, majd fellök, úgy rohan fel a hévre...

Megfázásra nem tudtok vmi jólbevált homeopátiás cumót? (azt lehet ilyenkor is, ha jól tudom), dögrováson vagyok :( Még jó, hogy babuci jó helyen van odabent!

emese1979
 
 


egy jó Klotild, mint lánynév? Vagy Dzsenifer?

emese1979
 
 


igen vagy Dzsesszika :lol:
krém
 
 


Kutyafüle, látod itt mindenki bíztat és még a nővérem is belekotyogott :) úgyhogy fel a fejjel!

Alvás
mi úgy tervezzük, hogy a gyerek a saját szobájában alszik majd, ott is lesz majd kihúzhatós ágy. A hálonk és a gyerekszoba elég közel van egymáshoz, az egyiből kilépünk és szinte egyből a másikba be, ugyhogy jelenleg úgy gondolom az olyan mintha egy szobában lennénk :)
A szex témát egyenlőre nem tudom elképzelni úgy hogy a babával egy szobában, de ez azért van mert nincs még tapasztalatom ebben (sem...) De majd hozza magát a helyzet.

Mozza, képeket nem raksz?

Krém, majd meséld el hogy mire jutottatok a burkolás festés témával :)

na megyek vissza tanulni... :x
drukkoljatok holnap.

puszi

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


http://www.simonmed.hu/termek.php?alkat_azon=1&oldal=0

itt tudsz keresgélni.
Az oscilloc. az egy általános cucc, náthára, sok hatóanyaggal, Azt érdemes próbálni. De ennél lehet a bajodra pontosabb bogyót is találni.
Nekem mindig a nővérem segít, ezer kérdést feltesz és megmondja mit szedjek.

Az a vicces, hogy 2007-ben 328 Vanessza, 231 Dzsenifer, 127 Melissza, 120 Tifani született. Csak a leggyakoribb 100 névből mazsoláztam.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, most nem volt időm visszaolvasni, majd talán később tudok rá szakítani, csak szerettem volna megosztani veletek egy újabb rémálomszerű sztorimat.

Biztos emlékeztek rá, én voltam első "rossz" AFP-s (0,75), ki is akadtam rendesen, de a doki megnyugtatott, meg aztán most a genetikai uh szerint is minden rendben odabenn.

16 hetes terhesen volt az éves fogl.eü vizsgálat, aminek része a vér- és vizeletvizsgálat is. Szóval tegnap kaptam meg az eredményeket, elég sokkoló... A vizelet üledék tele van bacival (persze a tenyésztést nem csinálták meg), de ami még ennél is aggasztóbb, az a májenzimek (GOT, GPT) értékek emelkedettsége. A vércukrom alacsony, 3,7 (bár itt a ref. tartománynak 3,5 az alsó határa, de mindenhol azt olvastam, hogy 3,9 alatt abnormálisan alacsonynak számít), ami szintén májproblémára utal.

Szóval. Minden jel arra mutat, hogy valmi gond van a májammal, ami terhességben sohasem jó jel.... A dokim azt tanácsolta, hogy szedjek naponta 1000 mg C-vitamint + kalciumot (vagyis szenteltvíz + ima) és három hét múlva ismételtessem meg a májenzim-vizsgálatot. A babanet-en is van 2 idevonatkozó "orvos válaszol"' cikk, mindkettő a "veszélyeztetett terhesség" címszó alatt... :cry: :cry:

Szörnyű ezt kimondani csajok, de én elkezdtem készülni a legrosszabbra, hogy a kiscsaj sosem fog megszületni...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Zsüci, ne is mondj ilyet!!! Ne gondolj a legrosszabbra!
Másik doki? vagy egy újabb vérvétel, hamarabb?
Sajnálom, hogy nem jó hírekkel jöttél. És igazábol a dokit se értem, hogy c vitamin meg kálcium...
Nagyon drukkolok hogy minden rendben legyen!!!

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsüci
Ne is gondolj ilyenre! Nem szabad!
Látod a rossza Afp ellenére is minden rendben van.
A vizeletem nekem is bacis volt, 1 hétig próbáltam sokat inni, aztán kitenyésztettem a vizeletet újból, nem is volt már benne bacim.
Szerintem a dokid nem kímélni akart a rossz hírtől ,nekik nem az a dolguk, sőt!
3 hét viszont sok idő, nem lehet addig valamit csinálni, magánba elmenni egy ehhez értő dokihoz és kivizsgáltatni a dolgokat?
Valaki a kezdetektől veszélyeztetett terhes, mégis egészséges kisbabát szül! Nem mondom hogy ne idegeskedj, mert én is az lennék, de a babával nem lesz baj!
krém
 
 


Zsüci,
ne is gondolj ilyesmikre, a legrosszabb, mikor az ember elkezd kombinálni, meg utánaolvasgatni, aztán nem is 100%, hogy baj van!!
Csináltassatok majd egy másik vérvizsgálatot, addig pedig nyugalom (tudom, könnyű ezt mondani, én is biztos tiszta ideg lennék :(

egy gyors gondolat: egyik ismerősünk minden vágya, hogy tűzoltó legyen - a felvételi vérvizsgálatnál kiderült, hogy a mája súlyosan károsodott... Utána csináltak 1-2 vizsgálatot, kiderült, hogy kutya baja! Erre a közös ismerősünk aki agészségügyben dolgozik, annyit mondott neki 8még a 2. vizsgálat előtt), hogy csináltassa meg ismét, mert sajnos gyakori, hogy fals adatok jönnek ki.
Szóval fel a fejjel, meglásd, minden rendben lesz!

emese1979
 
 


Zsüci!

Ilyen meg se forduljon a fejedben!!!!!! Az a baba akar jönni hozzátok és fog is!
Nekem a terheléses vércukrom lett 3,7! ( 2 órával a cukros lötty után...)!!!! Alapállapotban képzelem mennyi lehet....
A vizelet baci szintén gyakori, amiatt no para! A májfunkciódat nézesd meg, az az egyetlen, ami igazából fontos.
NO PARA! NEGATÍV GONDOLATOK TÖRÖL-TÖRÖL!!!!!

Eszter!
Csütörtökön megyek UHra, akkor rakok fel fotókat. ( Hogyha hajlandó lesz modellt állni kisnyuszkó és nem bújik megint be a méhlepény mögé...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2008.12.02 16:04-kor.

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Eszter! Köszönöm a táblát!

Pumuklii! Igen valszeg valamivel olcsóbban megusznánk, de vannak egyéb dolgok. Pl.: fűtés + kémény. Most konvektorral fűtünk. De jó érzés, hogy nem vagyunk azért olyan messze a megvalósítástól. Mondjuk a 15nm-es alapterületű bővítéssel is csak kb. 50nm lesz az alapterület, de mi nem is szeretnénk nagy házat. Nagyból jöttem és hát nem vágyok vissza.

Annus! Igen, reggel nekem is kisebb, este meg nagyobb a pocim. Kérdezni akartam tőled, hogy mennyire voltál megelédedve a Baross 4D-vel. Hány percet törődtek veled? Kedvesek voltak?

Böbi! És nem zavarták Gyöngyöt a zajok, a fények stb. ?

Reny! Nekem nincs tapasztalatom, de drukkolok, hogy minél előbb meggyógyuljon a kislányod! Lehet, hogy elkóborolt egy kicsit a pocaklakó és ezért tűnik kisebbnek??? Vaaagy idáig fel voltam fújódva egy kicsit! Nem tudom, de biztos nincs gond! :)

Tinu! Valahogyan nem tudom elképzelni én sem, hogy egy 4 éves gyerek velünk legyen egy szobában. Remélem, addig megoldjuk a bővítés dolgot. A muszáj az nagy Úr!

Kutyafüle! Ne izgasd magad ezen! Megértelek! Mi még nem tudjuk a nemét, de a férjem az elején kijelentette, hogy kislányt szeretne! Teszem hozzá bennem is ez volt! :? Éppen ezért már az első napoktól készülök mégis direkt a fiúra! Egyre erőssebben érzem, hogy kisfiú lesz. Akkor már nem fogok meglepődni, a kislánynak meg mindig örülnénk. Én mindig is szerettem volna egy bátyót kiskoromban! Erre gondolok, ezzel erősítem magam. Na meg ezek a fránya elvárásaink, na ezeket kell levetni, mert akkor folyamatosan csak csalódni fogunk! Bocsi, hogy egy kicsit elkalandoztam! A lényeg, hogy nagyon jó anyukája leszel a kisfiadnak és ez független attól hogy most milyen érzéseid vannak.

Szép estét!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Hú, lányok, rengeteget írtatok!

Először is Zsüci, tényleg nem szabad a legrosszabbra gondolni! Sok komplikáció van- lehet egy terhességben... Járj utána, hogy mit is jelent ez, mielőtt kétségbe esel!ű

Ma késő este vagy holnap hajnalban fogok visszaolvasni, mint mindíg. Most nem fér bele, dolgozom, csak kértétek többen, hogy intézzem a csokizót.
Szóval, most még van hely az alábbi időpontokban, légyszi írtátok meg, hogy mely időpontok jók. Szerintem egy 2 órás intervallumra foglalnám le a helyet. 25-30-an állítólag el lehet férni a nagyobb helységben. :)

Babát is szoktak vinni, babakocsi is levihető. (Le kell menni egy 15 lépcsőt, félszuterén kis meleg puffos, nem dohányzó hely ez, rengeteg forró és jeges csoki itallal. Én már voltam ott többször. Cím: VI. kerület, Hegedű u. 6. Noir Choco Bár. (Az Oktogontól 2 perc gyalog, a Liszt Ferenc térről induló Paulay Ede utcából nyílik.)

Jövő hetet kérdeztem meg, talán az még nem az a nagyon készülődős idő:

Hétfőn dec 8-án 14, 16 vagy 18 órától
csütörtökön 11-én 18-tól,
pénteken 14, vagy 16-tól.

Akinek csak a hétvége, vagy későbbi időpont jó, írja meg, akkor felhívom megint a helyet, csak gondoltam inkább hétköznap, és minnél korábban jobb, akkor nem széledünk szét annyira, és eséllyel babások is tudnak jönni.

Jövök összesíteni később!
Pszi mindenkinek:
Vanni
vanni
 
 


Zsüci!

Próbálj megnyugodni! Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak rajtad. Inkább gondolj másra! EGy vérvizsgálat nem feltétlenül bizonyít semmmit!!! Már volt teljeskörű vér és vizeletvizsgálatod nem? Akkor nem mutatott ki semmit?? Egy-két hónap alatt biztos nem alakul kis ilyesmi! Az internetet hagyd ki, ne olvasgass. Én is abbahagytam mikor a miómáról már olyan cikkelt olvastam, hogy inkább nem is írom le!!! Szóval kérj mielőbb új vérvizsgálatot, hogy biztosan megnyugodhass!!! A babucinak semmi baja nem lesz! KItartás!!!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Böbi, abból gondolom, hogy fiú, hogy az UH-on elég férfias csomagot mutatott :D . Persze nem százas, de elég valószínű.

Ja, még a meztelenséghez. J is szokott engem látni, sokszor vagyunk kettesben este, és ha megyek tusolni, hát ő is jön. Azt pedig nehéz takarásban végrehajtani.

Zsüci, makkegészséges bátyámat többször visszautasították, hogy ne adjon vért, mert vm gáz van a májával. Aztán a rendes vérvizsgálaton meg mindig kiderült, hogy kutyabaja... Tényleg ne is gondolj ilyenekre, inkább biztasd azt a kis nőt :)!

Mitakartammég???

Ja, mi van a találkozóval?

KépKép
Kép
alithia
 
 


Csadra, nincs mit, remélem valamennyire képet ad a költségekről.

Vanni,

nekem a csokizóstali jó hétfőn és csütörtökön is, nagyjából tök mindegy hány órától, alkalmazkodok.
Péntek nem jo elvileg a suli miatt, de loghatok is :)

Mozza,

én azt hittem vannak képek már és ezért kértem :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Csadra!
Én meg voltam elégedve.Nagyon kedvesek voltak,15-20 percig néztük babót.A csaj mindent kommentált,hogy mi micsoda.És ugye kérdezte h fiú v lány,erre mondtuk h még nem tudjuk,és egyből mondta hogy akkor azt nézi erősen.Sajna nem sikerült megkuksizni,pedig télleg mindent bevetett.Szóval nekem szimpi volt!Kulturált környezet stb.

Mozza!
Eszembe jutott!!!Kérdezted h hány cm a baba,hát ezt nem tudom,mert a 12.hét óta senki nem mérte a hosszát,nem is mondták,meg a papíron sincs.Lehet h télleg olyan hülye pózban van vagy annyit mozog h képtelenség megmérni...fogalmam nincs :roll:

Zsüci!
Szerintem is menj el elöbb vhova,ne várj 3 hetet.Lehet h télleg fals az eredmény stb.Meg talán lenne vmi hatékonyabb "kezelés rá",érdemes szakemberhez menni vele,szerintem.

annus11
 
 


Kép

Na itt egy kép Maszatkáról!Majd még hozok mindjárt!

annus11
 
 


Annus, édi nagyon :) mosolyog :lol:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Kép
Kép
Na még 2!Itt látszik h nem látszik h van e micsodája :lol:

annus11
 
 


Zsüci!

A vizsgálat miatt ne aggódj!
Ha nincs genny a pisiben csak baci, az még önmagában nem jelent semmit. Soxor előfordul az ilyen, nem is küldjük tenyésztésre.
A májenzimek lehetnek emelkedettek egy virusfertőzés után is, nem tudom, mennyire magasak, sokan megijednek attól is, ha megcsillagozzák az értékeket, holott az sem jelent önmagában semmit.
A cukor picit alacsony, de ha nincs semmiféle tüneted emelett, akkor don't worry!! :)
Vendég
 


Meg kontrollra valóban nem másnap szoktak menni vérvétlere, hanem várni kell min. 3 hetet, de valóban lehetnek fals eredmények is.

A babók hosszát ált. a 12. hétig, néha picit később is tudják megmondani, a CRL-t hivatalosan 12. hétig nézik. (az egyik könyv irta ezt :) utána a BPD és FL alapján mérik a terhességi kort és a baba súlyát, a hosszt már nem. Elviekben.. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Egész nap vásároltunk, mert ittjon nyolctól négyig áramszünet volt, és szinte kész vagyunk a karácsonnyal :lol: Most Apa díszit, aztán én, és a lakás is kész :) Bár csak a szakdcolgozatommal haladnék így :roll:

Na visszaolvasok, viranka, pussz itt is :wink:
Vendég
 


Krém!Igazából Hajnalka a teljes nevem,de ez rövidebb.Azért köszi szépen! :D Ebben a formában szeretem.

Zsüci!Fontos,hogy ne add fel,biztosan minden rendben lesz.Újabb vérvétel?Nem akarom a többieket ismételni,de kitartás!!!! No para!!!

Vanni!Nekem a hétfő nagyon szuper lenne,a csüt-pénteki időpontok,sajna munkával telnek.

Annus!Nagyon cuki a Cseppség! :D

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: