Új privát üzeneted érkezett!

lola77
nagyon szépek a gyerekeid :D
Noé nagyon sokat nőtt :D

tgabi
Nagyon ügyesen festesz :D nekem nagyon tetszik :D

Erika
Kb én is így vagyok a vasalással :? csak azt vasalom,amit tényleg muszály, főleg most a pici miatt vasalok többet,mint elötte szoktam.....
Amugy pedig direkt ugy vásárolok ruhákat is,hogy szempont ne legyen gyűrött vasalás nélkül se.

moncsi
Én most nem rendelek....
Hogy vagytok?

zsanka
Mi jót festettél?

mennem kell, megint megébredt a királylány

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: tavaly Dóriról azt feltételezték, hogy tejérzékeny, mert sokszor volt felső légúti baja és azzal is összefügghet. Vettek tőle vért, de neki 4-5 hét volt a véreredmény. Nektek hogy-hogy ilyen gyorsan meglett? Addig diétáztattam, akkor volt kb. 7-8 hónapos. Olyan vajat vettem a főzelékekbe, ami tejérzékenyeknek is jó (liga), akkor természetesen sajtot, tejterméket nem adtam neki. Sajnos akkor nagyon utána néztem, szinte MINDENBEN van tejpor, amit szintén NEM lehet enni. Akár a dörmi kismackóban is. A lipóti pékségből is elkértem a termék összetételeket, kb. 2-3 pékárúban nem volt, a többiben igen :(

Hál istennek kiderült róla, hogy nem tejérzékeny, mert hát ez a diéta nem fehér embernek való. Viszont akkor azt mondta az allergológus, ahol voltunk, hogy ha 3-4 éves koráig szigorú diétát betartja valaki, akkor kinőheti.

Cirmike Rékája különben az, de azt hiszem nem tejfehér allergiás, hanem laktóz (?). Nem biztos. Ő biztos tud tanácsot adni...

Különben tündérke Liza...

Lola: tök arik a fotók. Hallod, nálatok is az a helyzet lassan, mint nálunk, nagyobb már lassan Noé feje Somáénál :) Bence és Dóri feje is már vetekszik...

Moncsi: én sem rendelek, köszi. Tesómék munkahelye szokott és kb. két hete rendeltek, akkor én is megrendeltem Emesének az új barbies mesekönyvet.

Zsanka: most már látható az oldal, megnéztem. Édes képek... Máté némelyiken tiszta michlen baba...

Vasalás: nekünk 5 embernél rengeteg a mosni, vasalni való. Mivel Bence is bukik, napi több váltás ruha. Most még kora délután van és két body már szennyes, meg előbb engem is végighányt (még a hajam is olyan lett), mert jött fel neki slejm. Aminek viszont azért örültem (tegnap bántotta a pocakját). Meg igazából hülye vagyok, lelkiismeret furdalásom van, ha nem vasalom a ruháikat. Nem tudnám rájuk adni gyűrötten. Ma is, mivel nem kellett főznöm, vasaltam kb. 3 órán keresztül. Nagyja megvan hál istennek, bár ma is mostam egy sötétet.

Na megyek, lezuhanyzok, aztán összekészítem a kölköket, átmegyünk kicsit anyuékhoz. Tegnap nem is voltunk kint. Ott legalább kicsit kipihenem magam....

Egyébként megvagyunk, Dóri és Bence még taknyos, köhög, de azért már jobb.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Gabi, itt a zsák:

Kép
v.erika

És kinyitva:
Kép
v.erika

Rita, itt pedig a babakocsi-hordozó, ha még érdekel:
:lol:

Kép

Kép

Hordozó rajta a kocsin:
Kép
v.erika

Bosi, hogy most nem reagálok, de adventi lakásdíszítésben vagyunk... Később. :D

Csáó, V.erika
v.erika

Szilvia
Nekem azt mondta a gasztron a doki,hogy egyértelmüek a tünetei,nem kell hozzá vérvétel :shock:
De hozzá tette,hogy a vérvétel nem is mindíg mutatja ki, de attól még ugyanugy lehet allergiás :shock:

Egyépként biztosan tejallergiás is Liza,mert mióta eszi ezt a gyógytápszert,azóta már nem veszi hangosan,szürtyögve a levegőt :roll:
Viszont a többi tünete még megvan :( meglátjuk hogyan lessz

Most voltam vele az ügyeleten, és ott is mondta a dokinő,hogy itt nemcsak tej-allergia van,hanem lehet tejcukor allergia is,mert még a többi tünete megvan Lizának :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa!
Olyan édes Lizátok, milyen jó hosszú a haja is! Pedig olyan kis elégedett fejecskéje van, ahol sikerült elaludnia. Sajnálom szegényt a tejallergia miatt, de legalább kiderült.... ez olyan érdekes, hogy már így születnek. Járdd végig azért a tejcukorallergiát is azért! Én is úgy hallottam, hogy kinőhető ez, mint az ekcéma, meg a csecsemőkori bőrallergiák is. (Somának ez volt, már nem annyira gáz...)
Remélem a gyógytápszer beválik mostmár...
Kisfiadnak nagyon jó ez a cicafestés... hol festették ki?
Tesók azért bírják még a hugival járó "gyűrődést", éjszakát hogy viselik a nagyok?

V.erika!
Tegnap mi is ablakdiszítést csináltunk, papírból hópelyheket különböző méretben, úgy tetszik... meg előszedtük az ajtó-ablakdíszeket is.

Moncsi!
Én sem rendelek most, idén annyi könyvet vettünk már, mostanában is, hogy már komolyan nincs hova tennem, egyenlőre ennyi elég! :?

Ja, ami a képeken látszik Noé bal szeme alatt az hemangioma, éranyajegy... :( 7 hetesen jött ki Neki és baromira nő, már duplájánál nagyobbra nőtt 2 hónap alatt... volt valakinek ilyen? Állítólag elmúlik 1-2-3 éves korra, de most még nő. Le lehet fagyasztani bőrgyógyásznál, de még olyan kicsi, várnék vele, ha muszáj lesz is...

Megyek tökfőzi lesz natúr csirkemell csíkokkal.

lola77

Sziasztok!

Ancsa,
nagyon édes Liza baba! Milyen komolyan tud nézni! :) :)
Én sem hallottam még ilyen korán kiderülő allergiáról, remélhetőleg jobban lesztek már hamarosan, és bevállnak a tápszerek!

Gabi,
akkkor bocsi, ha nem te voltál a képen! :) :) Egyszer tettél fel képet magadról még pocakosan és úgy látszik akkor nem emlékeztem! :)

Évi,
a Noé is jó husiban van! :) Jó nagy szemei vannak! :) A Soma nagyon kényezteti gondolom! Hogy elrepült az idő, már 4. hónapos! Észrevettem az anyajegyet, az egyik ismerősöm gyerkőcének van, de az másfajta lehet, mert az nagyon megnőtt nekik, ezért nem hiszem, hogy ugyanaz mint nektek! Ha a doki azt mondta akkor biztos kinövi!

Mi is készen vagyunk a lakásdiszítéssel, kint vannak a lógó harangok, fenyőfák egyéb csetreszek.. :) Minden évben szoktam festeni üvegfestéssel a tükörre, a Máti szobájába az ablakra hogy még jobban karácsonyi hangulatunk legyen.. :) Olyan jó ez az időszak!

na megyek ebédelni - tegnapit :)
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

v.erika
voltunk hétvégén anyósoméknál Oroszlányon és ott az ő gépükön tök jól láttam a vonalzódat,ott fehér alapon volt minden,itthoni gépen meg feketén van,de hogy miért van ez???????
Holnap megkérdezem a férjemtől....olyan jó lenne a vonalzóidat látni :lol:

Ancsa
nagyon édesek a képek!!!!!!!!
Szerintem is menj el másik dokihoz Lizával,kérd ki a véleményét.....
Jobbulást nektek!!!!!!!!!!!!!!

Most csak ennyire futotta......

Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Erika: :lol: fekete háttér? Nálam világoskék, meg bugyirózsaszín! :D :D :D

Ancsa: Szegény kicsi Liza! Annyira sajnálom, hogy ennyit kell kínlódnia a tápikkal! Remélem most már rátaláltok a megfelelőre, és elfelejtitek ezt a sok bukást, meg pocakfájást! Az én kisfiam is tejallergiás volt. Ennyi idősen még csak annyi látszott belőle, hogy ekcémás volt a bőre aztán később jöttek a krónikus arcügeggyulladások, oltári horkolás, meg folyamatos taknyos hang... De az allergológián nem jöttek rá, mitől van. Igazából ilyen kis korban nem tudom mi lehet a megoldás, nekünk 2 év tejmentes diéta segített (tej helyett rizs, meg szójatej, szójajoghurt, biomargarin stb.) ÉS: kinőtte!
Gyönyörű Liza baba, és mekkora hajzuhataga van! :D

Lola: Soma annnnnyira jóképű kisfickó! Noé meg talpig bárányban! :lol: Nagyon édes!
Megkívántam tőled a tökfőzit holnap nálunk is az lesz. Köszi az ötletet! 8)

Emesedórabenceanyu: Én leszoktam a vasalásról mióta négyen vagyunk :oops: Persze a férjem ingeit muszáj, de mióta van a mosigépemen vasaláskönnyítő program azt használom gyorsan kitergetek ha lejárt és utánna már csak hajtogatok. :oops: Hát nagy könnyebbség, mert azelőtt én is órákat vasaltam és úgy utáltam!

Adventi lakásdíszítést még nem sikerült befejezni, kéne szerezni egy kis fenyőfélét a kandallóra (azt szoktam rá tenni) és arra tekerem az égősort. No ez még hátravan...

Jó éjt: V. erika
v.erika

Sziasztok!

Gondoltam még írok egyet, hátha ez az utolsó bejegyzés egy gyerekes anyukaként.

Izgatott vagyok már mert:
- sorra jönnek már a decemberi babák kifele,
- kisfiam ilyenkor már egy napja velünk volt (11 nappal hamarabb jött).
- nagyon fáj a csipőm. Két napja nagyon lecsökkent a táv, amit tudok sétálni. És a hasam is fáj még egyelőre szüntelenül.

Mocorgás még érzek. Ez azért megnyugtató. Ritkán tudok erre figyelni. Legalább is napközben, de este ahogy Dani alszik elkezdem figyelni és persze ha nem érzek azonnal, megijedek. Ilyenkor úgy tudok neki örülni, ha elkezd csuklani.

Ma megyek NST-re! Kíváncsi vagyok, hogy hazajöhetek-e. Bár már így indultam neki az első 2 alkalomnak is és mindig hazakeveredtem. Talán az első terhesség miatti félsz, mert akkor nem jöhettem már az egyikről haza.

Így akár még szülni is elvihetem magam, mert párom itthon hagyta nekem az autót, hogy kényelmesebben megjárjam az utat, Ő pedig reggeles.

Tegnap én is felraktam a girlandot a szokásos helyére. Feldíszítettem, az égőket is felraktam rá. Daninak nagyon tetszett. Hát igen ez lesz az első karácsony, amit már úgy jobban fog értékelni.
Dani amúgy jól van. Változó étvágy. Egyik nap degeszre eszi magát, másik nap takarék állás.
Megmértük hétvégén és hál istennek ezzel a betegséggel nem passzolt le sokat, sőt a súlyát tartja.

Ancsa!

Remélem mihamarabb megoldódik Lizával a probléma. Szorítok, hogy így legyen. Nagyon édes !!!!!

Lola!

A te fiaid is nagyon tündériek. Unokatesómnak a kezén volt ilyen véranyajegy, de aztán az is lehet, hogy neki nem ilyen volt. Na mindenesetre szilva nagyságú helyen piros azaz vérrel teli dudor volt neki. Felszívódott igaz nem egy pár év alatt. Talán mire suliba kezdett járni, akkor már nem volt neki.
Nagyon kellett rá vigyázni, nehogy megsérüljön az a terület. Ja és Ő azzal született.
Remélem nálatok hamarabb eltűnik.
Ha lesz valami fejlemény megy az SMS neked, mentettem a számod.

Remélem mindenkinél minden OK! Bocsánat, hogy a többieknek nem személy szerint reagálok.

Amint tudok jövök! Az is lehet, hogy már késő délelőtt.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

V.erika!
Nincs mit a tökfőzit... azért szoktam ÉN is néha beírni, hogy mit főzök, hátha valaki szintén ötlethiányban szenved, mint Én.... Mondjuk meg szoktam kuksizni a teletál, gastroyal... stb. kínálatát és onnan lopok ötleteket, aztán fölírogálom a listát, arról húzom le, amit már megcsináltam. Az elkövetkezendőkben ezek lesznek:
-mákos guba
- tepsis tarja (krumplival egyben sütve)
- brokkoli krém leves
- máglyarakás
- sült kolbi-hurka
- csirkepöri

Nálam a fiad vonalzója zöld fűben nar.sárga tökök, lánykádé pedig kék-rózsaszín sárga!!

Gabrielldaniel!
Pont ma reggel gondoltam Rád, hogy írok ide, hogy egyben vagy-e még...
Ez tetszett, hogy beviszed magad szülni... mókás lenne 2 fájás között indulnál el a zöld lámpánál.... :lol:
Daninak tényleg izgi lesz ez a karácsony...
Nekünk is vérrel teli ez az éranyajegy, félek is, ha hadonászik, nehogy megkapja véletlenül... szilvamag nagyságú az nagyobb mint a miénk, lehet azért szívódott fel később, olvastam, h van tenyérnagyságnyi is pl. háton...
Várom az sms-t, ha lesz v.mi...

lola77

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most adok életjelet magunkról, csak történt egy baleset is velem még este és már nem volt energiám még írni.

Rólunk:

Tegnap NST-n Gergő nem akart mocorogni, többszöri noszogatásra (feküdjön így anyuka..., mocorgatták a hasam...)sem. Így péntekre elő is lettem jegyezve újabb NST-re és a dokim még meg is UH-ot.
Nézett flowmetriát, méricskélt, megnézte a magzatvíz mennyiségét, megint megnéztük, hogy igen! még mindig FIÚ.
Minden rendben volt. Valószínű csak "pillanatnyi" lustaság volt Gergőnél. De szigorúan a lelkemre lett kötve, hogy számoljam a mozgásokat és ha napi 10 alá csökkenne, azonnal telefonáljak.
Végül aztán napközben beindult a gyermekem és minden órában mocorgott egy kicsit.
Menni már nehezen tudok. Rövid távokat tudok megtenni, mert nagyon feszül már csipőtájékon a csontom. És tegnapi újdonság, hogy mindkét oldalon alhason elkezdet szúrni, fájni??? Nem is tudom minek nevezzem. Először vakbélre gondoltam, de csak kifejezetten a bal oldalra öszpontosultak a szúrások. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy vannak nekem petefészkeim ám. Lehet, hogy ezeket nyomja Gergő!
Éjjel már iszonyatosan fáj. Szinte úgy jöttek mint a fájások, csak az volt a fura, hogy ügye nem ott lent éreztem, hanem balra arrébb és fentebb. Szóval elég érdekes volt, de a fájdalmak felértek a szülési fájdalmakkal. Aztán helyezkedett egy jót Gergő és megszűntek.
Az esti balesetet pedig egy eső által áztatott úttesten való "spárgázással" merítettem ki. Egy pocsolyát akartam átlépni (inkább léptem volna bele) és kicsúszott a lábam és csak csúszott és csúszott és végül egy szinte spárgapózban találtam magam a földön. Nagyon lassan estem és a fenekemre, meg a combomra. Nem lett semmi különösebb bajom, csak meghúzódott a lábam, rögtön combhajlatban. Így még nehezebben tudok menni mostmár.
Sokkal jobban aggasztott, hogy csupa víz lett a nadrágom, mert rettenetesen utálom, ha valami ruhadarab vizes lesz rajtam. Ez az egyetlen fóbiám.
Na szóval ezek vannak nálunk.
Itthon vagyok, és egybe.

Ha mindig igaz férj uram már eljön velem pénteken NST-re. Mondtam neki mikor hazajött, hogy bátor, hogy így elenged, mert rezgett megint a léc, hogy nem jövök haza.

Lola!

Remélem akkor a méretből adódóan Noénál hamarabb "elmúlik" ez az anyajegy.

Ha lesz erőm és addig nem lesz semmi, délre leviszem Danit Pneumo-s oltásra! Tudna vki segíteni, hogy milyen "oltásreakciókra" számíthatok utána???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabrielldaniell: örülök, hogy még egyben vagy, mázlista vagy, hogy ki tudod húzni a végéig. Jó is az a babának! De vigyázz most már magadra. Ezek a spárgák.... :) Nem semmi.

Dórinak és a Bencének még nem adták be a pneumot, mert itt még nem volt, most nem tudom, van e már, de most hogy taknyosak, várok vele. Nagyobbakról nem hallottam reakciót, piciknél olvastam róla, hogy többen ellenkeztek a szopizás ellen egy időre, de aztán vissza állt a rend. Lola Noénak már beadatta, úgy tudom, náluk nem lett semmi probléma.

Velünk minden ok. Dórinak még folyik az orra, de köhögni már kevésbé köhög. Napi 2-3 hurutos. Még azért porszívózom az orrát. Bencének ritkábban kell porszívóznom, ő viszont többet köhög úgy hurutosabban. Naponta azért 6-7-szer. Az sem sok már.
De az oltásra még nem viszem őket, majd jövő héten. Szegény Bencém, jövő héten a 4 hónapost kéne kapnia, de még csak a három hóst fogja. Nem baj, Dórinál tavaly egyszer picit náthásan megkapta a kötelezőt és utána nagyon lebetegedett. Úgyhogy, most várok, tuti...

Emese jól van. Elkezdtünk járni a szakmunkásképzőbe a Demeter Zsuzsihoz judora. Külön vannak a profibbak, azok a Zsuzsi apujával vannak, a kisebbek, kezdők a Zsuzsival. De tök jó, mert inkább tömegsportos, játszós, vetélkedős, egy-két judo alap mozdulattal. A lányom hősiesen végig csinálta az egy órát, mosolyogva!!! És úgy jött ki, hogy nagyon jó volt, járni szeretne. Nagyon örültem neki és büszke voltam rá. Mivel ő sem az a sportos csaj, de megértette, hogy mostanában kicsit elszaladt alatta a ló, meg egészséges a mozgás, meg a tanuláshoz is nagyon jó. Ellenpélda én vagyok, aki azért nem sovány, hogy ne akarjon ilyen lenni. :) Úgyhogy hétfő-szerda ide fog járni, a néptánc most abba marad, hiába az is nagyon jó, erre most Emesének nagyobb szüksége van és kettőt meg nem akarok neki, nem akarom leterhelni.

Lola:
Somát nem akarod hozni? Hétfő-szerda van délután. Hétfőn fél 5-fél 6, szerdán 5-6. Tényleg nagyon jó. Nem kell még judo ruha az elején, Emese és mások is vannak melegítőben.

Na megyek, Dórinak orrporszívó jön. Bence most elvan. Én ma bolognait csinálok. Mostanában Dóri elég keveset eszik, azt meg nagyon szereti.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Csak gyorsban:
Lola: Te szoktál feltenni tök jó kis szerkesztett képeket, nem tudnál nekem ajánlani olyan oldalakat, ahol tudok rávarázsolni a fényképeimre mondjuk csillagokat, vagy bármi mást? A karácsonyi naptárhoz való képeket szeretném feldobni vele. Help! :lol:

Gabi: Nem vagy semmi ám, 9 hónapos terhesen spárgát dobni az utcán! :lol: :lol: :lol: Vigyázz magatokra, és drukkolok Nektek!!!
(NST-előtt egyél egy kis csokit, attól állítólag felébred a baba és mozogni fog, én is mindíg ettem, mert soha nem akarta produkálni magát, ha figyelték... :shock: )

Emesedórabenceanyu: Tomi is járt a Zsuzsihoz még az oviban dzsúdóra, és nagyon szerette!!! Nagyon kedves lány!!! :)

Na megyek, mert romhalmaz a lakás...

V.erika
v.erika

Gabi: ezt megerősíthetem. Én is ettem csokit, kólát mikor nst kontrollra mentem Bencével, mert keveset mozgott. És akkor mindig aktívabb volt. Nst előtt kb. 2-3 órával ettem, utána óránként ettem egy kis csokit, túró rudit. Hozzá ittam egy fél literes light kólát. A szülésznők ajánlották egyébként... Engem is bent akart fogni a Málik, de Roykó (a dokim) azt mondta, hogy inkább menjek be mindennap nst-re. Péntek, szombat, vasárnap, aztán hétfőn hajnalban elindult kifelé Bencus... Biztos, ez Neked is a közelséget jelzi...

Szia, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat! Ezt a csokis "trükköt" én is tudtam, csak eddig mindig mocorgott és nem is gondoltam rá, hogy most így fogok járni. Kávét ittam 1 órával előtte, de úgy néz ki az most nem volt elég.
Jön a csoki!
Én is szeretném, ha nem kéne feleslegesen bent dekkolnom. Majd kiderül!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!
Vigyázz nagyon magadra Te,héééé. A vizes ruha a legkevesebb, de ha rádjönnek utána a fájások?
Pneumo: 2-t kaptunk már, mindkétszer 38 fölé ment estére a láza, de ugye mi egyszerre kaptuk a kötelezőkkel, védőnő szerint nem a prevenartól... szopigond nem volt!

Emesedorabenceanyu!
Ma kaptuk a 4hóst, még nincs prevenar, talán jövő héten... pedig Noénak ez lett volna az utcsó! :cry:
Jövő héten Soma kapja a 6 évest nálunk, kedden hívom a védőnőt, ha lesz prevenar, Noé is megkaphatja.
Dzsúdó: voltunk a Fellner szept. közepén 1-szer, de Soma nem akar járni, mert nincs ovistársa senki, tavaly ugye az oviban volt, ott imádta!Majd rákérdezek én is... most focizni jár, 1 héten 1-szer...

V.erika:
én itt csináltam, de ezek keretek inkább: www.frameshow.hu
Szilvia1981 ezt ajánlotta még: www.fotoflexer.hu

lola77

Sziasztok!

Voltunk gyerekorvosnál. Sokáig vaciláltam, hogy egyáltalán nekivágjak-e az útnak. De rávettem magam. Gondoltam egy kis séta nem árt. Hát tényleg csak séta lett belőle, mert nem volt Prevenar oltás. Nem érkezett meg. Talán a jövő héten, mint nálatok Lola. Csak én mondtam, hogy jövő héten már nem biztos hogy leszek.
Megállapodtunk abba, hogy mikor hazajövünk Gergővel a kórházból, úgy is kijön megnézni, akkor Daninak meg beadja a Prevenart, ha nincs semmi baja.
Szóval erre jutottunk!

Dani eddig minden oltástól belázasodott, így alapból most is erre készülök. Megkapja és már borogatom is a lábát, meg majd kúpot is fog kapni. Szegénynek múltkor is mikor a lábába kapta az oltást (az valami kötelező volt) annyira bepirosodott és beduzzadt neki. Én meg ugye hallgattam az orvosra, hogy nem lesz tőle semmi gond. Hát volt, mert nagyon fájlalta a lábát és be is lázasodott, így mostmár automatikusan kúp és borogatás lesz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Amúgy tudom, hogy a vizes ruha a legkevesebb ilyenkor, de mivel éreztem, hogy nagyon lassan és "puhára" estem, és felálláskor semmi fájdalmat nem éreztem, ezért foglalkoztatott inkább a fenekemen vizes gatya érzése.
De Gergő baba nagyon strapabíró gyerek, mert ilyenek sem nagyon tudják kicsalogatni, se a frontok, se az hogy Danit emelgetem. Nagyon ragaszkodik a bentléthez.
Már várom, hogy láthassam!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

sziasztok!

Gabi,
Áron nekem sem mocorgott NST-n, mindig vissza kellett mennem, vizsgálat, flow stb. De szerencsére nem lett semmi baj :D Biztos ilyen kis lustik ezek a fiúkák...
Én is ettem csokit, kólát, gyalog mentem, lépcsőztem, de semmi...
Vigyázz nagyon Magadra, már nincs sok hátra :wink:

Mi egy pneumo-t kaptunk eddig, be is lázasodott Áronom, reggel is kicsirt lázas volt, de a szopival nem volt gond.
Karácsony előtt megyünk a másodikra :?

Erika,

ahogy Lola írta már, én azt az oldalt szoktam használni, haláli képeket lehet vele csinálni :D

Ebédre nálunk wok-os kaja van, rizs, csirkemell, zöldségek, szójaszósz. Gyors és finom :D

Most ennyi, mert Áron úgy döntött nem alszik .... :roll:

Sziasztok

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Nagy itt a pangás. Mindenki már karácsonyi nagytakarít? Vagy őszi-téli begubózás? :)

Lola:
az általad leírt két fotós oldal nálam nem jön be, Nálad?
Jár a judo-ra a L. Dóri is, aki Somával jár egy csopiba. Nekünk nagyon bejött. Tanulnak eséseket, vetődéseket, meg erőnléti dolgok vannak, tömegsport. Nagyon jól érzi magát Emese, tényleg tök kedves a Zsuzsi. Néptáncot visszamondtuk, marad ez, de ezt mondtam, hogy akkor csinálni kell.
Vannak kiscsoportosok is. Aki már ügyes, átkerül a Béla bácsihoz, Zsuzsi apukája.

Gabrielldaniell:
még egyben vagy és nincs időd írni, vagy valami történt? Bár akkor kapnánk hírt Lolától... Most már mindent készíts be!

Ma volt nálunk kint a védőnéni. Mondta, hogy nagyon nagy fiú Bence. Hétfőn leviszem méreckedni, jó ideje nem voltunk, hogy betegek voltak. Dóri szerinte nagyon édes, Bence szép. Bence sírt nála, nálam csöndben volt. Érdekes.... :)

Képzeljétek, a rajzszakkörön a suliban a tanítónéni időnként a műveiket elküldi pályázatra és Emese megnyert egyet!!! Mikulást kellett rajzolni. Az elsősök között ketten nyertek egy másik kislánnyal. Nem semmi, mi???? Olyan büszke vagyok rá. Vasárnap délelőtt kell elmenni a közműbe a díjért, Bencsik adja át. Édes Emesém...

Holnap lesz nekik suli után mikulás buli, tök jó. Délelőtt meg átmennek állítólag az oviba valami mikulásos bábszínházat megnézni.

Nagyon rosszul állok karácsony ügyileg. No takarítás, no díszek, no ajándékok. Káosz. Szép sorjában... még mikulás ajándék sincs meg :( Majd holnap délelőtt azt lerendezem.

Emesének egy hét múlva a mekiben BENT (nem busz) lesz a zsúrja. Rájöttem, hogy most ezt a kényelmes megoldást kell választanom a két pici miatt. Ott volt most nemrég egy barátjáé és nagyon jól sikerült. Jól néz ki a felújított meki. Meg a néni (fiatal lány) is nagyon aranyos volt, játszott velük.

Na megyek, nemsoká jön apa, addig eltakarítjuk a romhalmazt a szobában, amit Dórikám addig művelt, amíg tanultunk Mesivel. Ma tök fáradt lehetett, majdnem három órát csináltuk a leckét, gyakorlással együtt :(

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedorabenceanyu!
A két oldal: www.frameshow.com és www. fotoflexer.com
Bocsi
:oops:

Na, ma kérdeztem Somától a dzsudót, azt mondja: OK. A tornateremben van, ugye? Figyu, jövő hét elég zsufi nekünk (Nekem szülinap, oltás mindkettőnek val.szeg+ajándékvásárlás) utána meg gondolom már csak januárban lesz, de akkor megyünk megnézzük sz.tem.
Egyszerre van a nagyoknak is, ugye, csak kétfelé osztják a tornatermet?

Gratula Emesének, nagyon ügyes, menjél el Te is az átadóra ám, dagadjon a melled a büszkeségtől! Kitől örökölte a szép rajzolást?

Mi múlt héten voltunk az új Mekiben szülinapon, tényleg szép, tágasabb, modernebb, de nincs több ülőhely sz.tem, sőt... a forró csoki mennyei volt, meg marha jó kávékülönlegességek vannak.A sütik nyálcsorgatóak, de 450 egy profiterol, vagy muffin, szóval:shock: :evil: :roll:
Most is 1000 Ft még/gyerek a parti?
Karácsonyi ajándékok: 1-2 órára miért nem kérsz gyerekvigyázást tesódtól v. anyukádtól, anyósodtól (ha dolgoznak, pl. szombat de.)? Ha csak Bencét viszed, 2 gyerekre biztos vigyáznának, Te meg ha célirányosan mész elég sok boltot megjárnál, nem?

Többiek mizújs?Friss babások? Timi,Gabi,Ancsa? Picúrokról képeket kérünk mekkorák már....?
És Ti Pocakosok (Ági, Zsanka,Rita,Edina) hogy vagytok, biztos tök jó lehet karácsonykor babával a pocakban lenni... amúgy is tök megható, a hormonok meg még rátesznek 1-2 lapáttal, gondolom. Én Somával ugye MÁR nem voltam terhes karikor, Noéval már igen, de még nem tudtam Róla, csak reménykedtem, de az első teszt 23-án még nem mutatta, csak 27-én a 3.! Pedig 7-ei elvileg a Drágám, tényleg holnapután lesz 1 éve, hogy a pocakomba költözött... :D

Rozi, Veletek mizújs, rég jártál erre? Készültök Ti is a szülinapokra, ugye?

lola77

Sziasztok!

Vagyok és még egyben! Holnap megyünk NST-re! Azóta sokat mocorog. De azért holnap bekávézok, csokizok mielőtt megyünk.
Majd jelentkezem, ha tudok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Nálunk a helyzet változatlan :( Liza még mindíg hasfájós,de már nem annyira,mióta ezt a gyógytápszert kapja :roll:
Kaptunk Maltofer cseppeket a vérszegénységére.
Viszont most meg hány az új tápszertől és abszulót 1 dekát sem hízik :cry: A kakija még mindíg zöld, sőt,tegnap hasmenése is volt már :(
Arra gyanakszom,hogy nemcsak a tejre,de a szójára is allergiás lehet,ha így reagál erre a gyógytápszerre,ugyanis ez szójatartalmú :(
Én már annyira elvagyok keseredve :cry: Bármilyen orvoshoz viszem,csak kísérleteznek itt vele ezekkel a tápszerekkel,de egyik sem jó neki.

Nem tudtok egy jó gasztroenterológust,akihez elvihetném magán Lizát?????????

Gabrielldaniell
megy a drukk neked ezerrel!++++++++++++
Hamarosan már babázhatsz :lol:
Sajnálom ezt az esés dolgot.Még jó hogy nem lett semmi komoly bajotok.

Szilvia
Gratulálok Emesének :) Ügyes kislány
Ne aggódj! Még én sem készültem fel a karácsonyra :?

Most mennem kell,felébredt a kisasszony

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Nálam semmi sem változott, minden a legnagyobb rendben le is kopogom: KOPP KOPP KOPP! A baba mocorog rendesen :o csak más területen vannak problémák ezért nem írogattam mostanság. :( Mindegy majd lesz vmi...
Épp előbb néztem Ádiról a felvételt (uh-os) és igazából még azon is sírhatnékom van, hogy milyen édes az ujjacskája :shock: meg persze ahogy gyűri egyfolytában a homlokát és a szemét...
"Szerencsére" semmit nem tudok most írni és remélem minden marad a rendes kerékvágásban! 5-ödike van, úgyh pont egy hónapom van hátra! :lol:
Nem tudom, hogy holnap mennyire fogok tudni bejelentkezni mert lesz ugye a babaexpo is és oda menni szeretnék pelus ügyben, úgyhogy most kívánok:
BOLDOG TÉLAPÓT MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!! :D :D

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Ancsa:nézd, ezt találtam: http://www.tankonyvtar.hu/main.php?objectID=5338039
Hátha kiszűrsz valamit belőle. Azt tudom, hogy mi a milupa aptamil HA T-t kaptuk Dórival, táplálékfehérje allergiásoknak ajánlják. Akkor kapta ezt pár hónapig, amíg diétáztatnom kellett és kivizsgálták. Ezt írták a betegtájékoztatón:

"Javallat: Táplálékfehérje-, tejfehérje és szójafehérje allergia. Az első életnapokban kiegészítésként, amikor az anyatej még nem elegendő. Táplálás kiegészítéseként olyan esetekben, amikor egészségi okból a szoptatást néhány napra fel kell függeszteni. Folyamatos táplálásra, ha a szoptatás nem lehetséges. Allergia eliminációs diéta felállításakor
Ellenjavallat: Tejcukor intolerancia, galactosaemia, glukóz-galaktóz malabszorpció."

Utána kaptuk a sinlacot, de az csak 4 hós kortól adható. Betegtájékoztató

"Fehérjetartalomban gazdag, aminosavakban megfelelő arányú, magas energiabevitelt biztosító, tápanyag összetételében kiegyensúlyozott, speciális tápszer. Rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú, tehéntej-, szójafehérje- és laktózmentes pép, mely táplálékfehérje-allergiában, illetve laktózintoleranciában, malabsorptióban szenvedő 4 hónapos kor feletti csecsemők, gyermekek és felnőttek kiegészítő táplálkozására alkalmas.
Javallat: Táplálékfehérje iránti túlérzékenység kezelése és megelőzése, laktózintolerancia, vegetáriánus táplálkozás kiegészítése.
Ellenjavallat: A rizs és/vagy a szentjánoskenyérmag fehérjéivel szembeni túlérzékenység, glukóz fruktóz és szacharózintolerancia. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas sem gyermekek, sem felnőttek számára." Gondolom csak azért lehet 4 hós kortól, mert önmagában nem adható, kiegészítés kell mellé (főzi, gyümi). De ez nagyon jó. Ez kéne szerintem nektek. Sűrűbb is. Mi tudtuk cumisüvegből enni.

Nagyon sajnálom a kis Lizát. Azért ez elég durva. Nekem van egy nagyon jó allergológus, tüdőgyógyász orvos, akit ajánlani tudok. Minket is ő vizsgált. Dózsakertben van a közösségi házban maszek rendelése. Meg a tüdőszanatóriumban dolgozik. Hátha....Én őt nagyon szeretem. Lelkiismeretes. Dr. Sipos Éva.

Lola:
Ma elindulok a tescoba a két kicsivel, Emesének ma mikulás buli van, csak délután kell menni érte. Aztán jutok, amire jutok, majd meglátjuk. Aztán a müllerbe is el kéne valamikor jutni...

Persze, hogy megyünk, szerintem még nagyik is. A közműben lesz vasárnap délelőtt a díj átadás. Igazából én is tök szeretek rajzolni, színezni, a féltesó Dávid is, meg tesómnak is tehetsége van hozzá. Ő és én is jártunk sulis korunkban rajzszakkörre. Egyszer én is nyertem díjat, pont a közműben adták át, egy rendőrt kellett rajzolni :)

Képzeljétek, tegnap Dóri kicsempészte a folyékony mosóport a fürdőből, mikor fürdéshez vetkőztettem a Bencét, elesett vele és fél üveg kidőlt a világos színű kisszoba szőnyegre :( Gondolhatjátok.... De hát én voltam a hibás, nem jó helyen volt.
Egész este sikáltam, mert habzott.

Na megyek, mert Dórim nyűglődik, Bence alszik, elaltatom Dórit és nekiállok főzni.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Tegnap irtam egy csomot, de mielőtt elküldtem volna telefonáltak és mire letettem eltünt minden! Igaz kb 20 percig dumcsiztam!!!

Nekünk a védőnő pont az ellenkezőjét mondta a védőoltással kapcsolatban mint a Lolának. Azt mondat, hogy azota jelentkeznek az oltás utáni reakciok, miota együtt adják a prevenállal. Mondjuk a Zsocinál semmi reakcionk nem volt egyik oltás után, viszont most, hogy megkapta prevenalt estére belázasodott, de szerencsére csak 1 napra! Étvágy jo!

Nem is tudom ki kérdezte, mert most sokat olvastam egyszerre vissza! Én a Heim Pál kórházban dolgozok/tam a röntgen/UH osztályon mint rtg asszi!

Ma volt az oviban a télapo! Dori rengetteget mesél t hazafele, a csomagjához senki se nyulhat hozzá! Az egy kincs!
Először kicsit megilletődött, de miutána télapó megsimogatta, már mindenre válaszolt és énekelt, verset mondott! Ovonéni mesélte el!
Csináltak képet amit majd e-mailen küldenek el!

Egyébként jol vagyunk, Dori még mindig köhög, egyszerűen kikezelem, de az oviban 1-2 nap alatt ujra elkezd köhögni! Hiába ez a kiscsoport! Ja és persze Zsoci is mindig elkap tőle mindent, meg az oviban is körbeállják a többiek! Bár érdekes, a Zsoci most nem köhög hanem náthás! Nem mindig egyformán jön ki rajtuk!
De mire Ő is ovis lesz , már átesik ezeken a betegségeken!

Karácsonnyal még kicsit hadilábon állok! Még takaritani is kéne, meg hát az ajándékok, de hétvégén egyedül megyek fel az auchanba és amit tudok ott elintézem(persze ha jo dolgokat látok)
Csajoknak a "NAGY AJÁNDÉK" már megvan! A tescoban vettünk fa vonatot, meg sok-sok kiegészitőt, imádják a vonatot! Családdal is megbeszéltük, hogy mindenki 1 féle dolgot vegyen és jo minőségűt, mert a sok "olcso" játéknak nincs értelme.
Ma este megcsinálom a télapo csomagaokat és reggelre jön a télapó itthon! Aztán meg megyünk majd még a családhoz!

Megyek is mert még hajat mososk!
Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

jaj elfelejtettem irni, sajnálom hogy senki se rendel az alexandrábol meg a booklineről!
majd legközelebb!
Sziasztok!
Jó télapozást mindenkinek!!!!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Rég jártam erre,de kb: 2 hete rettenetes hányinger,émelygés fog el,és nem csak reggel hanem frankón egész nap...
Dorkát sem tudtam vinni oviba,férjem vitte reggelente,délben már úgy ahogy elvonszoltam magaM.Délután alig várom hogy aludjunk,de nem akar,fel van töltődve,és olyan 18-kor akarna aludni,de akkor már nem hagyom,de legalább így este 8-kor már horkol...
Oviba egyre ügyesebb,már csak néha sír,de azt is kb:1 percig.
Szombatonként járok suliba,na oda nagyon nem akar elengedni,mindig sír,hogy anya ne menj,én meg jól kibőgöm magam a kovcsiba odafelé,hiába a hormonok...Tanulni nem sokat tudok,így hogy mindig rosszul vagyok,de majd csak menni fog valahogy---

Na most mennem kell,mert vaalki anyázik a kisszobából :)
Mindnekinek Jó télapózást holnapra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Rég jártam erre,de kb: 2 hete rettenetes hányinger,émelygés fog el,és nem csak reggel hanem frankón egész nap...
Dorkát sem tudtam vinni oviba,férjem vitte reggelente,délben már úgy ahogy elvonszoltam magaM.Délután alig várom hogy aludjunk,de nem akar,fel van töltődve,és olyan 18-kor akarna aludni,de akkor már nem hagyom,de legalább így este 8-kor már horkol...
Oviba egyre ügyesebb,már csak néha sír,de azt is kb:1 percig.
Szombatonként járok suliba,na oda nagyon nem akar elengedni,mindig sír,hogy anya ne menj,én meg jól kibőgöm magam a kovcsiba odafelé,hiába a hormonok...Tanulni nem sokat tudok,így hogy mindig rosszul vagyok,de majd csak menni fog valahogy---

Na most mennem kell,mert vaalki anyázik a kisszobából :)
Mindnekinek Jó télapózást holnapra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

Fúúú hát olvasom senkinek sem egyszerű az élete!!!!....

Ancsa,

Igen, Réka szintén tejfehérje allergiás. (nem tejcukor és nem szója)
3 hónapos koráig ő is rengeteget sírt, 1 éves koráig bukott. (a darabos bébiételeket is visszabukta még)
Csak szopizott és 4 hónapos kortól kapott Sinlacot, azt szereti a mai napig.
7 hónaposan kapott tápszert, anti refluxosat.
Mindig alig hízta meg a minimumot, de az megvolt.
Amikor már sok bébiételt evett: hízott.
Jártunk folyamatosan gasztron, ott nem derítették ki az allergiát, nem vetttek ez ügyben vért (akkor nem tudtam, hogy abból is megállapítható), nem akarták megszondáztatni (még jó), a fejletlen nyelőcsőzáró izomra fogták.
1 éves kora után rendben volt, csak sokat volt beteg, légúti, horkolt sokat. Gégészetre küldtek.
Közben a gégész átküldött allergológiára: itt megcsinálták az általános allergiatesztet. Negatív lett. Kivették az orrmandulát. Aztán a gy.orvosunk észrevette, hogy nem volt teljeskörű az allergia tesz: nem volt táplálék allergia vizsgálat. Egy vérvétellel kidrült majd hogy tejfehérje allergiás. Azóta diétázunk. 2 éves is elmúlt már ekkor!!! Igaz olyan durva tünetek mint nálatok nem voltak. Soha nem hányt sugárban.

Milupa Pepti Plus lett a tápszere. Elkészítem és tejként használom mindenhova, főzés, sütés. Szerintem borzasztó. Réka megeszi vele a tejberizst is! Büdös mikor főzöm! Ezzel eszi a biogabonapépeket + lekvár v. kakaópor. Ezek szójamentesek is! Müllerben kapni többféle bio Hippet. (rizs, zab, köles, vegyes gabona) De lehet fél éves kor után lesz csak jó.
Desszertként szoktunk szójajoghurtot és szójapudingot enni.
Szójatejet, rizstejet mi nem használunk.
Mivel kapott közgyógyot a tápszer és allergiagyógyszerek, fürdetők, testápolók ingyen vannak.
A bőre persze így is ekcémás kicsit.
Kinövi majd, most lesz 1 éve, hogy tartjuk a diétát, kell menni tejterhelésre, de szerintem még korai lesz.
Néha bűnözünk: beleharap a pizzámba, elcsór egy sajtdarabot, ma Mikuláscsokit lopott el Roli ovijában és jól beleharapott és elvenni se tudtam tőle így megette a felét.

Ha későbbiekben van konkrét kérdés írjál.
Néha jövök azért errefelé.
Neten is sokat olvshatsz erről.
Bárcsak megtalálnátok a megfelelő tápszert!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Többieknek:

Moncsi: én rendeltem mindkét helyről 2 nappal előbb, hogy megkérdetzted :roll: :lol:

Ági:
majd csak elmúlik a hányinger a 3 hónap után biztosan.
Kitartás a sulihoz! Bátor vagy, nekem tuti nem menne.

Mi tök betegek vagyunk.

Múlt héten szerdán Rékát már nem vittem és Rolit sem oviba.
Kint volt a doktor néni. Kezdtek betegek lenni, orrfolyás picit piros torok. Kicsi köhögés. Úgyhogy anibiot kellett vinni a hétvégére hátha rosszabbul lesznek. Sajnos Réka lett is trugymókokat porszívóztam ki az orrából, fájni kezdett a füle, és nagyon-nagyon csúnyán köhögött (mint amikor tüdőgyuszija volt), szerencsére kedve, alvókája, étvágya jó maradt. Elkeztük az antibiót szedni. (5 naposat)
Hétfőn újra dokinő: Rékával tüdőrtg. (neg. lett), azóta a gőzben rövidhullám, köptető, hörgőtágító. Roli jól van: mehetett oviba, de kicsit eldugul az orra és köhög.

Én tegnap óta szarul vagyok. Bizti elkaptam. Fájnak a hörgőim ha köhögök, fáj a fejem (náthásan)

Ma kirakjuk a csizmákat:
1-1 tárolórekesz (úgyis kellett volna) benne: mikulás, könyv, fogkefe (pókemberes és hercegnős), hétfőre a fővárosi nagycirkuszba belépő
Holnap jönnek anyósék, vasárnap anyuék...

Szép hétvégét, jó Mikulás napot!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Húúú Ancsa!
Nem semmi, min mentek keresztül! Én nem tudok gasztroent.-t sajna, pedig tényleg el kéne vinni Lizát, hogy mihamarabb kiderüljön és ne kísérletezzenek már Rajta, ez tényleg idegölő lehet Neked.
Nem is gondolná az ember, hogy 3. lurkóval is lehet ennyi "gond", te szegény, kívánok Nektek tiszta szívemből, hogy mihamarabb megoldódjon és csak rossz emlék maradjon! Kegyetlen érzés lehet, hogy nem tudsz segíteni Neki!

Moncsi!
De jó,hogy már szereti az ovit Dórid! Biztos ari volt, ahogy féltette a csomagját, igaza van!
Oltásra: most hogy csak a kötelezőt kapta is belázasodott Noé, pár tized fokkal kevésbé csak, szerintem ez is egyénfüggő. Bár tudom, hogy ezek már jobb fajta oltások, de a reakció ugye változik minden babánál.
Zsófid után gondolom nem fogsz Pestre járni melózni, nem?

Ági!
Dorkával is hányingeres voltál? Kitartás, a sulihoz is meg úgy egyáltalán... szedsz valami vitamint amúgy, mármint tudom hogy van valami B6 vagy mi a hányingere ellen? (Nekem nem volt egyikkel sem...)
Azért jó, hogy pozitívan állsz a sulihoz. Dorka ügyi, hogy már kevesebbet sír, na látod! Meggyógyultál a vírusból?

Iszonyat tömeg volt ma már a Tescóban délelőtt is,mi lesz még, a hét elején, hétfőn a DM,Rossmann,Fő téren is tele volt... én ilyenkor kezdem "utálni" a karit, utána meg itthon ülve, Télapó dalog dudorászva, ablakdísz-kivilágítva imádom csak, meg majd a fenyődiszítést!
Nálunk ma este jön a Mikulás, Soma már kirakta a gumicsizmáját, Noé kiscipőjét is! :P

Mindenkinek Boldog Télapót, sok meglepit a Piciknek, Nagyobbaknak!
Kép

lola77

javítások:

Moncsi!
Zsófid után, ha visszamész dolgozni, úgy értettem...

Bevásárlások után szeretem csak a karit+itthon+dalokat dúdolgatva...

lola77

Sziasztok !
Nem vesztem el csak egyszerüen nem jutok géphez remmélem jól vagytok mert most sincs idöm visszaolvasni remélem már lassan betudok kapcsolodni mert hiányoztok csak Apa máskép jár dolgozni és ha éjszakás akkor dédinél vagyunk hogy apa aludhason.
Velünk minden rendben már vigyorog !!!!!! :lol:

Ancsa !
Lizáink milyen egyformák!

Lola!
Nagyon arik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mióta játszik a szönyegen. én is a jézuskától már megrendeltem

Babaexpora jötök vasárnap?

Majd sürüben benézek
SZIASZTOK

Kép
xytimi

Sziasztok!

Nálunk megvolt már este a mikulásozás, mert apa ment ma dolgozni. Este becsempésztem az előtte lemosott és kirakott cipőkbe az ajándékot. Mindenki örült neki. Még kis Bencém is a plútós csörgőjének. Emese csomag+ Barbie mesekönyv, Dórika kicsi csomag+puha baba.

Tegnap elmentünk apával a müllerbe kari ajándékokért, de ahogy bementünk, már hívott is a hugom, hogy Bencus nagyon sír, nem tudja megnyugtatni, jöjjünk. Beszorult szegénynek egy böfi, de én tudtam, hogy kell hozzá állni, így hamar kijött és két perc alatt elaludt a karomban. :( Szegény hugom, nagyon ki volt. Meg volt ijedve... Így ajándék vásárlás megint elmaradt :( Azt viszont láttam, hogy az Emese által kinézett társas 10000 forint. Itthon ma reggel megnéztem a neten, mindenhol olcsóbban láttam, de volt egy hely, ahol akciósan 6100 forint, postával 7000. Olcsóbb három ezerrel és ki sem kell itthonról mozdulnom érte :) HURRÁ!!! Most bányászom a többiekét is.

Bencének fisher price első zongorám-on gondolkodom. Ti már láttátok? Van esetleg valakinek? Hasznos, jó? Múltkor akcióban volt a tescoban 7000, most megint 10000. Megéri szerintetek? Találtam neten olcsóbbat.
Dórinak még fogalmam sincs. Szerintem motrot kap. Egy csomó dolgot tegnap odaadtam a kezébe a tescoban, két percig érdekelte, aztán kész.

Lola: csak nem tegnap délelőtt voltál Te is ott? Én is. Kb. 11 körül. Gabrielldaniell-el is taliztam ott. Párjával volt. Szép nagy pocija van :)

Na megyek, Dórim alszik, Bence most kelt fel (jellemző :)), megszárítom a hajam, aztán lehet, hogy vasalok. Délután jön férjem fia és átmegyünk anyósomékhoz mikulásozni. Este meg anyuék jönnek, hugomékkal.

Na sziasztok, mindenkinek jó mikizést!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Ancsa, még a virsliben és a legtöbb sonkában, felvágottban is van tejpor. Úgyhogy iszonyat.... de csak túl lesztek rajta! Én azért szerintem elvinném vérvételre.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Lola: nem 1000/ gyerek a meki, mert ahol most voltunk 16 gyerekre fizettek 14000-et. Ebben benne van a torta is, a kaják, illetve a foglalkozás a gyerekekkel. Mi 11-en leszünk, úgyhogy én úgy számolom, hogy kb. 9-10 ezer lesz. Nem olcsó, de én idén nem tudok egy lakásos, vagy máltais szülinapot bevállalni. Ezek sem olcsóbbak különben és a két kicsi miatt nem egyszerű.

A judo a tornateremben van igen, a profibbak a Béla bácsival, a kezdők a Zsuzsival vannak. Nagyon jó, tömény mozgás. Lányom is élvezi, akkor lehet benne valami! 3000 egy hónapra. Igen, most 18-tól szünet is lesz, úgyhogy érdemes januárban kezdeni. Hétfő, szerda.

Na tényleg megyek.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emesedora!

Jó volt látni téged tegnap! Mivel elég rossz az arcmemóriám, ezért elnézést kérek, hogy nem ismertelek meg elsőre. Pedig ha jól rémlik, még a játékosztályon is álltunk egymás mellett. Igazság szerint Dórikát ismertem meg először, aztán láttam, hogy ott fekszik mögötte Bence is és ekkor láttalak téged így állt össze a kép.

Nekünk van FP Első zongorám. Dani tavaly karira azt kapta, akkor Ő még csak 5 hós volt. Így Dóri biztos jobban fogja értékelni. Nekünk már ekkor is nagyon bejött. Dani jól el tudott rajta aludni, mert jó 10 percig zenél, klasszikus zenéket játszik. És tetszik neki a "kukucskálós madár" is rajta.
Ajánlani tudom, nekünk jobban bejön, mint a zenélős forgó. Gergőnek ilyet vettünk, de nagyon ramatyul szól és nincsenek olyan jó zenék benne, mint a zongorában vagy Dani szintén elemes, de NO NAME zenélő forgójában.

Mi még egybe vagyunk. A tegnapi NST-n már voltak fájások és Gergő is aktívkodott. A doki Hiperreaktívnak nevezte.
Kedden lesz a kövi NST.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Emesedorabenceanyu!
De, tegnap délelőtt voltam, de csak célirányosan a játékokhoz mentem, ott is csak 1-et kerestem, amit múltkor láttunk, akkor nem vettük meg, valami Toy Storyst, Somának szülinapra. Persze nem találtam meg... jöttem haza. Férjem fogta magát, visszament (éjszakásból jött haza, nem feküdt le inkább!) és ő megtalálta!!! Hozzá kell tennem 1 db volt, valami alsó polcon! Nem baj, mindent a gyerekért.........

Nem semmi, szegény húgod, biztos nem akart volna hazahívni...
Nálunk is szokott éktelenül sírni Noé, tök tudom, hogy 1-2 perc és böfizni fog... és tényleg!Utána semmi baj! Hát hiába ANYA CSAK EGY VAN! :wink:

Meki: akkor lehet hogy 10 fő fölött olcsóbb, mert egy ovistársunknak tavaly is volt, 10-en voltunk és azt mondta 1000/fő tortával! Na mindegy, az a lényeg, hogy jól érzi magát a gyerek, Neked meg nem kell előkészülni, tálalni, mosogatni, pakolni.
Soma is ott akarja jövőre!

Cirmike!
Pókember Rolinál is menő? Jó szórakozást a cirkuszhoz, Réka is végig üli majd?

Gabrielldaniel!
Fájások?? Akkor már csak ki akar lassan jönni kisGergő!

lola77

Sziasztok!

Na ma reggel búcsút mondtam a nyákdugómnak. Kicsit ijesztően távozott, mert volt egy kis vérzés is, de már elmúlt. Daninál nem ilyen volt, így mint egy első gyerekét váró kismama felhívtam a doki asszisztensét, hogy ez vaj' mi lehetett és kell-e ezzel kórházba menni!!! Nem szívesen indultam volna feleslegesen kórházba. Nem akartam, hogy "üres" napokat töltsek ott.
Úgyhogy most várunk! Innen már tényleg nincs sok, meg amúgy is jövő hét péntekre vagyok kiírva.

Bocsánat, hogy most nem írok senkinek sem!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Cseriviola
Itt vannak a torták amiket csináltam.
Annyira nem voltak elragadtatva tőle a gyerekek, de azért elfogyott. Kép

Kép

Kép

Manócskával jól vagyunk. Apa is volt itthon most egy hétig. :)
Sajna már nem tudom követni az eseményeket, ne haragudjatok.
Néha felnézek, olvasgatok azért.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Jelentkezem én is.

Gabi!
Tündéri baba Gáborka és nagyon sokat nőtt.A Lányoknak utólag is boldog szülinapot!

EmeseDóraBenceanyu!
Gratula Emesének a rajzversenyhez,milyen volt a dijátadó?

V.Erika!

Köszi szépen hogy raktál fel képet de közben a férjem,még akkortájt járt arra igy elhozta a gyerekülést,amivel hálistennek teljesen megvagyok elégedve.azóta vettem már egy babafürdetőt és egy állókát is.

a terheléses cukrom elég furcsán alakult ,éhgyomrira 4.07 volt cukroslöttyi ill.2 óra után 3.98 :shock:

Védőnő szerint talán régen ettem és a szervezetem gyorsan dolgozta fel,na de ennyire?!

Nálunk gyerekek jól vannak,kopkop hálistennek még nem kapta el őket semmi téli nyavalya,nagyon várják a tesót,rendezzük a gyerekszobát,bár a baba az első 1-2 hónapban velünk fog aludni csak a pelenkázó lesz a másik szobába.már megvan a szekrény (a már meglévőt egészitettük ki 2 elemmel)és a pelenkázó komód,most volt egy kis pénzünk ugygondoltam beruházunk hátha később nem lesz.

Mostanában elég sokat szerencsétlenkedem :oops:
kb.2hete leforráztam a bal kezem mutatóujj és hüvelykujj közötti bőrrészt kb.10 centi hosszan és 4 centi szélesen.egy-két napja helyrejött,erre tegnap ugy jártam mint GabriellDaniel csak kicsit szerencsétlenebbül.
este akartunk felmenni anyuékhoz kb fél 6kor és magyarán mondva pofára estem a betonon.a bal térdemen bőr semmi,a farmerom kiszakadt(még jó hogy nemrég vettem hogy valami rámjöjjön)a jobb kezem zúzodott az ujjaimat nem tudom hajlitani,persze a legnagyobb gond hogy félig meddig a hasamra estem,amit ugye a kezem lábam valamennyit tompitott.ugyhogy volt nagy bőgés a gyerekek fölöttem én a földön ülve,a kezemet nem tudtam mozgatni de persze ugy voltam vele kit érdekel csak a babának ne legyen baja.
ugyhogy Atika hivta öcsémet(még jó hogy egy kis telefonguru)irány a kórház ahol 6-10ig megfigyelés alatt voltam.rögtön csináltak Uh-t,Nst-t aztán a Pazár megvizsgált.utána rákötöttek egy olyanra mint az nst csak nem adott hangot csak görcsöket mért, amiből hálisten nem volt semmi.
Ja és egy akkora bunkó szülésznő vett kezelésbe gondolom ment volna haza épp váltás volt.kérdezte ki a dokim mondom hogy ki,köv.kérdés:nála is fog szülni klomáromban?mondom igen .akkor mért ide jött?mondom valószinű azért mert nagyon megijedtem és ez van közel.meg egyébként ha jól tudom körzetileg ide tartozom.
de aztán hálistennek jött egy másik ö már kedves volt.
Hát röviden ennyi.Azóta hálistennek sokat mozog a bébi,meg mondta is a kedvessebbik szül.nő hogy azért elég jó védi őt a magzatvit meg a hasfalam de hát akkor is.

na most megyek lefektetem a gyerkőcöket,majd még jövök.
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!

Hál isten, hogy nem történt semmi bajotok! Tényleg szerencsétlenebbül estél mint én. Az a fő, hogy a baba is jól van!
A cukros vérvételed is jó lett. Tényleg érdekesen alakult.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

sziasztok!
Volt valaki vasárnap a baba expo-n? Én voltam... de, hogy őszinte legyek jobbra számítottam. Nem volt rossz olyan szempontból, hogy elég sok ruha volt, mert tény! De:... hiányoltam mondjuk pelenkázót de lehet csak én nem találtam :? azt szerettem volna azért esetleg vásárolni. Aztán: iszonyat kis helyre volt ez az egész bezsúfolva és ezt azért is mondom mert cipelte egyik idióta nő a műanyag nem tom én milyeit aztán egyszer kézen vágott, utána ismét "összefutottunk" akkor meg oldalba. Úgyhogy a párom kénytelen volt akkorát lépni hogy felrúgja a műanyagjait hátha úgy észre veszi magát.
Nagy vásárlást nem is csináltunk találtam egy nagyon édi kis pulcsikát azt kár lett volna ott hagynom! Meg persze hoztunk popsi törlőket és pelust. Ennyi az én expo-mról.
Mindent összevetve: elment! :D

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok

Csak jöttem gyorsan elköszönni tőletek ,Liza már nemcsak hány,hanem fullad is, azonnal be kell mennünk a kórházba :cry:
Budapesten leszünk a Heim Pál kórházban, a csecsemőosztályon.

Remélem mihamarabb hazajöhetünk és majd csak jó híreim lesznek.

Sziasztok

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Jézusom Ancsa!

Jobbulást a Lizának,remélem mihamarabb jó hirekkel jössz.

Newcdina én is voltam az expon kb.félórát de én sem voltam elragadtatva.azthittem több uj dolog lesz én is pelenkázófeltétet szerettem volna.Azért vettem a csajomnak egy bélelt gatyót karira meg a keresztlányomnak is.Meg magamnak egy 2 részes kismamaruhát bársonyból,szerintem elég jó áron volt 9000-ért.

EmeseDóraBenceanyu!
Láttam a mai ujságban Emesédet,büszke lehetsz rá!

Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Lányok most értem haza, ezért gyorsan:

"Megszületett Gergő ma 8:05-kor! 3230 grammal és 49 centivel!5 órás vajúdás után!"

Írtam vissza Gabrielldanielnek gratulációt!
Isten hozott Pici Gergő! :P

lola77

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?