Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltam tanácsadáson, meg NSt-n. A vérnyomásom 120/80 megint híztam fél kilót.. Háááát az NST-n végig piszkálni kellett a kis kabócámat, hogy mocorogjon :? onnantól egészen aktív :)
Kaptam magzatmozgás-regisztráló táblázatot, meg nálunk ilyenkor már rutinszerűen felírnak gyógyszert, Semicillint-kaptam: általános gyulladáscsökkentőnek :?
Legközelebb egy hét múlva megyek (addig hálistennek most nyugi - nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem szeretem mikor itt a vége felé állandóan valami vizsgálatra kell menni :? )

Csöre: egész aktív nekem is a baba (kivéve, ha épp nagyon annak kellene lennie :lol: )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!
na megjöttem az NST-ről! :D
Szóval a következő a szitu:
UH:BPD:94mm
AC:327mm
A magzat becsült súlya:3180gr :D (nem is olyan hatalmas,mint 32 hetesen mondták :D )
I fokban érett a lepény,hátsó falon tapad jó helyen.
NST norm.Doppler vizsgálat:Kornak megfelelő normális magzati keringési index érték.
CL:2111,álló burok.
Szóval apát holnap elengedem hetelni :wink: Bence semmi jelét nem mutatja,hogy hamarosan kiakar bújni :lol:
Hja!Ami egy kicsit megijsztett az az,hogy van egy kis vese medence tágulata. :? Azt mondta az uh-os ,hogy ne izguljak,ez a fiúknál elég gyakori,de általában mire megszületnek elszokott múlni
:?
Csöre:Rákérdeztem a kis dudorra az uhun :D Igazad volt!Az a háta :lol:
tünde733

SZiasztok!

Nekem is volt UH tegnap :D

Saci: BPD: 93 mm, THQ: 84 mm, FL: 68 mm, becsült súlya: 2600 gramm :D szépen fejlődik, kicsit nagyobbnak mutatkozik a koránál :) C: 3000, tehát semmi jele nyílásnak egyelőre :) CTG 3 hét múlva
Cukor: rendben, viszont a felhízott 1 kilóból megint lecsúszott 1/2 :? úgyhogy +6,5-nél tartok :?

Tünde: örülök, hogy Bence is rendben, ha a doki azt mondja, hogy ne aggódj, elmúlik, akkor remélhetőleg tényleg elmúlik, ne stresszeld magad :wink: 3180 gramm :) azért kicsi sem lesz :wink:
Nekem átvándorolt a dudorom a bal oldalra :D
Azt mondta az orvosom, ilyenkor átlagosan 250 grammot híznak hetente...

Kriszti: ezt a Semicilint nem értem... nem is hallottam még ilyet :? nekem külön macera ez az utolsó időszak, mert Bp-re kell utazni, a gyerekek meg itthon... szóval nem kis szervezést igényel :?

Katica: ugye nem Te pakoltad a bútorokat?

További szép napot :)

Csöre
csöre74

sZIASZTOK!

Kriszti:Örülök,hogy nálatok is minden rendben!A gyógyszert Én sem értem :roll:

Csöre:Még inkább kétsége estem,miután a sógornőmmel kielemeztük az uhus leletet :shock: Az Ő kislányának is dettó ugyanezeket írták a vesemedence -tágulatról.sajnos Ő nem nőtte ki,nem múlt el neki :cry: A mai napig járnia kell a vesegondozóba...Mondjuk csak azzal bíztatom magam,amit az uh-os nő mondott,hogy kisfiúknál gyakori ez a dolog. :cry:

Örülök neki,hogy Saci rendben van! :D Szépen fejlődik!
Az Én dudorom mindig bal oldalt van :D

Sajnos nekem pénteken megint mennem kell NST-re! :x REGGEL 7-RE!!! :twisted: Apa elment Pestre dolizni,úgyhogy gőzöm sincs,hogy megyek el :roll:
tünde733

Tünde: akkor drukkolok, hogy elmúljon neki, mire megszületik...
NST: sajnálom :( István nem tudja még rendezni a kicsiket?
Nekem csak a 38-ik héttől kell járni :roll: ha addig nem szülök :D és a Honvédban időpont sincs :? szépen végig kell állni a sort (ha van). Azt számolom, hogy az Karácsony hete lesz :) azért remélem, megcsinálják akkor is :)

Csöre
csöre74

Csöre:Megint magas volt a vérnyomim,azért kell mennem pénteken is NST-re! :? Debrecenben a Kenézyben tök jó,mert időpontot adnak,és nem kell sorban állni.
Úgy beszéltük meg a pénteki napot,hogy István fiam ébreszti Jázmint,engedi el a suliba.Utána a sógornőm elviszi Ádit oviba.Istvánnak adtam egy szabadnapot :wink:
tünde733

Tünde: :( ne idegeskedj, próbálj pihenni.. már csak 1-2 hét van hátra... István nem megy suliba pénteken? Gondolom, nem nagyon tiltakozott :wink: De nagyon tutin megszervezted a reggelt, az biztos :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok

Viki sajna egyre ramatyabbul van, és már én is köhögök :evil:

Tegnap nagyon rendi volt a pszichológusnő. Szerinte teljesen jól irányítgatom a hercegnőt, és az óvodának kellene több időt és odafigyelést szentelnie rá, mert nem kell egy átlagon felüli gyereket a köz miatt lehúzni. Foglalkozzanak az ovónők többet vele. :lol:
Hivatalos véleményt a jövő héten ad ki, mert még Vikit is szeretné látni.
Az alvás gondunk viszont valszeg neurológust igényel, ennek nem örülök.

Csőre, holnap én is a Honvédba megyek vizsgálatra és állítólag időpontom lesz. A Te orvosod nem intézi el?

Tünde, remélem tényleg kinövi és nem lesz gond.

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: jobbulást mindkettőtöknek!
Örülök, hogy a pszichológus ilyen hozzáállású :wink: sajnos az óvónők, néha lustaságból, néha kapacitás hiány miatt tényleg nem tudnak a jobb képességű gyerekekkel külön foglalkozni, de néha azt is látom, hogy a gyerek sem feltétlen igényli, és így is fejlődik :wink: Megtalálja a módját, hogyan tanuljon el olyan trükköket, amik érdeklik :D

Hát, a CTG időpontról: én csak abból indultam ki, hogy a kismamák sorba szoktak állni a rendelésnél CTG-re... de akkor lehet, hogy időpont alapján állnak sorban :roll: mire odakerülök, kiderül :wink: érdekes, hogy nekem csak a 38-ik héttől csinálnak... kezdjek parázni? Egyelőre nem :D elég aktív Saci :) 2 hét múlva újra doki, majd megint rákérdezek :)

Csöre
csöre74

Katica:Jobbulást nektek!Sajnos most ezeknek a csúnya baciknak az ideje van :?

Csöre:Igen ,itthon marad pénteken :wink: Gondolhatod,hogy örült neki :D Na de azért nem csinálunk rendszert belőle!! :!:
Ne izgulj a CTG miatt!Szerintem nekem a vérnyomim miatt,Katicának pedig a nyitott méhszáj miatt kezdték el nézni ilyen korán,meg ilyen sűrűn. :wink:

Kép
tünde733

Sziasztok!

Gyógyszer: gondolom ez helyi gyakorlat lehet (már Dávidnál is kellett szednem ennyi idősen, bár szerintem még Bálintnál nem volt ilyen)

Nst: nálunk ez is szokás, hogy problémamentes terhességnél 36 héttől indul - és hetente egyszer el kell menni, ha minden rendben van, akkor is... :roll: (amúgy előjegyzés alapján történik)

Tünde: :wink: tényleg ügyesen megoldod a pénteket

Katica:jobbulást nektek!!! Reméljük mire megérkezik a baba, mindketten jobban lesztek :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ja, amúgy az orvos 36 hetesnek számol, úgyhogy nekem is azért volt már a héten NST.... a kiskönyvben is átírta....
(a szalagomon az szerepel, ami az Uh-s papíron szokott lenni)
bfkrisztina

Sziasztok,

Elnézést, hogy így ismeretlenül írok a topikba, én a 2006. nyári babákhoz szoktam írni.

Most csak szeretném felhívni a figyelmeteket néhány kiegészítőre, amit külföldről kaptam és szeretnék eladni és talán a baba érkezése előtt hasznos lehet a számotokra (pelenkázótáska, zenélő forgó, játék hordozóra, ágynemű, függöny stb).
Ezeken kívül az oldalon a kislányom néhány használt vagy teljesen új, de már kinőtt ruháját is megtaláljátok.

Kérlek nézzétek meg az oldalamat :
http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=318810
remélem találtok olyasmit, ami megtetszik.

Köszönöm előre is és még egyszer elnézést a zavarásért.

meteor

Sziasztok!

Na megvolt az első éjszaka Apa nélkül! :D Egy kicsit paráztam,hogy mi lesz ha beindul Bence,de szerencsére jól viselkedett :D

Kriszti:Végülis lehet,hogy nem is olyan buta dolog ez a gyógyszer.Sokan nem tudják,hogy gyulladás van a szervezetükben,és mikor megszületik a baba,probláma lehet vele.Az egyik ismerősöm kb 3 hónapja szült,és szülés közben a baba nyelt a magzatvízből,és sajnos az anyukának folyása is volt,és abból is benyelt a baba.Ennek az lett a következménye,hogy fertőzést kapott ,olyan fokút hogy lélegeztető gépre került. :?

Kép
tünde733

Gyorsan bekukk, egy szüléstörténet és néhány fotó erejéig :D

Vasárnap este bevágtam egy tál pattogatott kukit egy pohár vörösborral, és lefojtottam egy adag eperpudinggal, közben azon keseregtem, hogy korán kell kelni, mert utsó vérvétel lesz reggel.

Hajnal 3/4 2-kor arra ébredtem, hogy hirtelen folyik valami meleg. Szóltam apának, hozott konyharuhát, de azt el is áztattam. Nagyon megijedtem, hogy akkor most szülünk vagy mi, felhívtam a dokimat, épp ügyeletben volt a szülésznőmmel együtt. Percekig csak remegtem az ágyban, apa nyugtatgatott, aztán öltözés, a maradék cucc behajigálása a félig összerakott táskába, és irány a kórház.

A szülőszobán megvizsgált a dokim, közölte, hogy minden teljesen zárt, és mivel akkor nem is nagyon folyt semmi, lehet, hogy nem is magzatvíz volt, de maradjunk bent. Annyian szültek aznap éjjel, hogy reggel 7-ig leginkább csak az öltözőben üldögéltünk apával. Amúgy esküszöm, kb. 10 gyerek született (ebből duplán ikrek), míg ott voltam (a Jóbarátokból rögtön Rachel jutott eszembe). Délelőtt is megvizsgált a doki, és mondta, hogy gyanús, hogy ez magzatvíz, bekötötték a kézfejembe a kanült, megkaptam az első adag antibiot meg hüvelybe valami méhszáj lazítót. A doki mondta, hogy este jön vissza, ha addig semmi változás, akkor bekötik az oxitocint. Ja, és még annyit megtett, hogy hozatott nekem ebédet az osztályról, mert egyértelmű lett, hogy nem 2 perc múlva szülök.
A nap viszonylag nyugisan telt, a vajúdóban ücsörögtünk apával, közben hébe-hóba feltették az nst-t, ami azt mutatta, hogy a baba jól van, én meg nem fájok. Még arra is rávetemedtem, hogy tévézzek. Aludni persze nem nagyon tudtam. Közben a szülésznőm mondta, hogy éjjel sajnos ügyeletben lesz az osztályon, és már két napja is elkapták, hogy átlógott az egyik kismamájához (ilyenkor cserélnek a szülőszobán ügyelővel), de mindent el fog követni, hogy ott lehessen a szülésnél.

Este, mielőtt bekötötték az infúziót, megvolt a borotválás, beöntés. Doki megérkezett, megvizsgált, semmi változás, bár a méhszáj kicsit puhább lett. Akkor elmondta, hogy tudja, milyen macerás és fárasztó ez az egész, de nem akar császárt, ha nem muszáj, viszont a méhnyaknak és a méhszájnak ugye kellett volna még egy hónap, hogy megérjen (amúgy utólag megköszönt, hogy ilyen türelmes voltam). Átköltöztünk az egyik szülőszobába, oxitocint bekötötték 1/2 8-kor, jött az anesztes főorvos is, és ő is bekötött valami infúziót meg berakta a kanült (semmit nem éreztem), hogy mire jönnek a fájások már csak adagolni kelljen az EDA-t.

Dokim jött 10 – 1/2 11 körül (addig a szülésznő nézett rám párszor meg az EDA-s dokinő), megvizsgált, és mondta, hogy 1 ujjnyi a tágulás, viszont megtalálta, hogy a tetején repedt meg a burok, megvan a buroksapka, aztán elment tűért, hogy burkot repesszen. Én meg még mindig nem fájtam… Megrepesztette a burkot, és mondta, hogy egy óra múlva visszajön. Na, akkor már elkezdtem fájogatni. Éjfélkor jött, és még mindig 1 ujjnyi voltam. Na, akkor mindenki tutira felkészült, hogy reggeli lesz a baba. Megint mondta, hogy egy óra múlva jön. Az EDA-t ugye még nem kaphattam, mert ahhoz 2 ujjnyinak kéne lenni. Fájogattam ott diszkréten, hol apa, hol a saját kezem harapdálva, felkeltem, lefeküdtem, párszor majdnem kirántottam a kanült a kezemből, elfeküdtem az nst-t, mert csak magzatpózban volt jó. Aztán 1/2 1 körül éreztem egy furcsa kis zuttyanást odabent, és onnantól erősödtek fel igazán a fájások. Már csak az órát lestem, hogy mikor jön a doki meg a szülésznő, éreztem, hogy kakilnom kell. Mondtam apának, hogy szóljon az ügyeletes szülésznőnek. A szülésznő annyit mondott (ránézve az órára), hogy akkor biztos kakilnom kell…

1 óra előtt megjött a szülésznő meg a doki (apa addig erősködött, hogy az ügyeletes szülésznő hívta őket), doki megvizsgált, és soha nem fogom elfelejteni az arcát, ahogy ránézett a szülésznőre és közölte, hogy 4 ujjnyi (!!!!) vagyok, akkor most szülünk. Később mondta is, hogy nem igazán látott még ilyet, és fogalma sincs, hogy voltam képes ilyen előzményekkel alig 1 óra alatt 3 ujjnyit tágulni.
Szóltak az EDA-s néninek, újszülöttorvosnak, csecsemős nővérnek, közben átalakították a szülőágyat, doki meg mondta apának, hogy hozhatja a fotóapparátot. Megkaptam az EDA-t, és így utólag baromira tudom értékelni, mert a kitolásból az első kettő EDA nélkül ment, a maradék kb. 3 meg azzal. És az is tök jó volt, hogy oda tudtam figyelni arra, mit mond a doki, mit hogy csináljak. Úgyhogy kb. 5 kitolásból gátmetszéssel meglett Kristóf. Felsírt, odarakták a hasamra, ettől elhallgatott. Hihetetlen érzés volt a kis kobold összekucorodva a mellemen.

Sajna belül is varrni kellett kicsit a méhszájat is meg a hüvelyt is a túl gyors tágulás miatt, de a varrásokból semmit nem éreztem, mert kaptam közben is az EDA-t a külsőknél meg Lidokaint. Mire hazajöttünk a kórházból már szinte semmit nem éreztem egyik sebből sem, és most már alig vérzek, elég a sima normál betét.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeráltam, de a nagy nap is hosszú volt.

Kép

Kép
gabilany79

És a képek:

Kép Kép
Kép Kép

A második képen anya smink nélkül nyomhatná a Drakulát, de Kiskobold arcán az az öröm-bódottág mindent megér...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: hatalmas gratula, tényleg nagyon türelmes vagy :D Kristóf pedig tündéri :) Azért nem semmi, mennyi ideig kitartottál :)
Majd mesélj, ha van időd, milyen fiú Kristóf, hogy telnek a babás napok :)

Kriszti: ezt az átszámolgatás dolgot soha nem értettem: a fogantatás kapcsán egyetlen konkrétum mondható el: az utolsó mensi időpontja... nekem mindig az alapján számolnak, akkor is, ha az UH adatok alapján Saci is meghaladja a 36 hetes méreteket :roll: de másoknál is számolgatnak, én meg mindig rácsodálkozom, hogy lehet, hogy egyik héten ekkora a baba, aztán meg kisebb-nagyobb... igazából nem lényeges a pár nap különbség, úgyis akkor jön, amikor akar :D

Tünde: hajrá, már csak pár nap, és Tiéd Apa hazajön :wink: Bence meg addig jó fiú lesz :wink:

CTG: a környezetemben mindenki a 35-36-ik hét környékén kezd el menni, nem a 38-ik héten :roll: mindegy, biztos tudja a dokim, miért ér rá a dolog... Igazából nem bánom, hogy nem kell hetente kétszer felmenni Bp-re :)

Csöre
csöre74

Gabi:Nagyon szépek vagytok mind a ketten! :D Gyönyörű kisbaba Kristóf! :D

Csöre:Ne izgulj a Ctg miatt.Vagy ha mégis,kérdezz rá a dokidnál,vagy a védőnőnél!
tünde733

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a kórházból!
Pénteken, 20.21-kor 3830 grammal és 51 cm-el megszületett Petibabánk. Császár lett végül is, elég kalandos volt, majd mesélek, de most mennem kell mert igen nehéz két gyerekkel :shock: :lol:

Sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Momi:GRATULÁLOK!VÁRJUK A BESZÁMOLÓT,ÉS HA LEHET KÉPET IS! :D
tünde733

Momi: nagy gratula Petihez, hű, mekkora lett :shock: :lol: :lol: Várjuk a beszámolót és a képeket :D

Tünde: nem aggódok :wink: 2 hát múlva doki, rákérdezek... a védőnő meg semmit sem tud mondani, rajta a világon semmi nem múlik

Csöre
csöre74

Gabi: tényleg nagyon ügyesek és kitartóak voltatok!!! (Irigykedem ám, hogy már babázol :D ) Nagyon édes és nagyon szép fiú Kristóf baba :!:

Momi: gratulálok :!: :D és várjuk a te beszámolódat is :D

Csöre: hát a számolgatásról mit mondjak :shock: Bálintnál elég konkrét volt a dolog... a párom akkoriban külföldön dolgozott, úgyhogy tudni, mikor volt itthon :lol: és kb háromféle időpontom volt a szülésre :lol: (érdekesség, hogy a mensi utáni 21.napon :!: :!: voltunk együtt, úgyhogy kissé meglepett vele a + teszt :D)
Ezek után a mostani számolgatáson már nem lepődöm meg...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: úgysem hisznek el semmit... én már nem is mondom, mikor fogant :wink: ha Apus vércsoportja sem érdekli őket, inkább böködnek ezerrel, akkor miért pont ez számítana? Valamilyen szinten igazuk is van, mert ez így nem megbízható :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ma elég mozgalmas napunk volt :wink: a szokásos napi menetrenden túl délután még visszamentünk az oviba, mert az óvónénik szerveztek egy kis közös munkát a szülőknek-gyerekeknek: egy kis asztalidíszt készítettek a gyerkőcök, meg mézeskalácsot díszítettek. Ahhoz képest, hogy először Dávid bemenni se akart, szegénykém csak azt hajtogatta, hogy ő nem akar maradni: mire megértette, hogy most én is ott leszek bent velük :lol: nagyon belejött a munkába....
Úgy volt, hogy utána még hazasétálunk, de mikor kijöttünk, vettük észre, hogy szakad az eső...még akkor ugrajtottuk Apát, hogy s.o.s. jöjjön értünk kocsival, mert igencsak eláznánk, mire hazaérünk...:shock:

Holnap jön a Mikulás :wink: úgyhogy kellemes Télapó-várást kívánok Mindenkinek!!! :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Ma megint voltam NST-n :x Bence természetesen végig aludta az egészet :wink: Minden rendben,legközelebb hétfőn kell mennem.Úgy utálom már :evil:
A dokinő megkérdezte,hogy na Tünde nem érze valamit??? :shock: Mikor fog jönni ez a baba?Mondtam neki,hogy szerintem tuti kivárja az idéjét,dec 27.-ét :D Azt mondta,hogy nyugodtan szülhetünk Szent este is,mert Ő lesz az ügyeletes :) Megbeszéltük,hogy EDA-val szülök :oops: De majd meglátjuk..

Kép
tünde733

Tünde: én se igazán szeretem az NST-t :? ez amúgy is olyan abszurd, hogy egy magzattól azt várják el tulajdonképpen, hogy abban a 10-15 percben éppen ébren legyen és mocorogjon ezerrel :? Hétfőn amúgy nekem is lesz megint - majd erősen szuggeráljuk egymás babáját, hogy ügyesek legyenek, jó? 8)
És szívesen szülnél szenteste? (Kíváncsi lennék, hogy milyen a hangulata, másrészt szerintem sokkal szívderítőbb a kis aprósággal a fa alatt együtt ünnepelni :wink: )
Már csak 20 nap a szalagod szerint :wink:
(Amekkora Bence a súlybecslés szerint- már érkezhet is, ha Aputok is otthon lesz :wink: )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Látom még mindenki egyben :D Lassacskán lehet értetek is
izgulni :wink:

Nincs időm visszaolvasni, ne hari :oops: Köszönjük szépen a gratukat!

Gabi, azért a törtidet gyorsan átfutottam. Hatalmas gratula Kristófhoz! Ügyesek voltatok és nagyon helyes kis srác :wink: :D Sok boldogságot és rengeteg tejcsit kívánunk nektek!

Most dobok egy mai képet, a nagy nap eseményeit elkezdtem írni, haladok lassancskán vele... :wink:

Kép Kép Petebaba egy hetes :D

Jajj, még annyit, úgy emlékszem még van aki az AEK-ben fog szülni (volt máv) :roll: 8) Remélem jól emlékszem :lol: Szóval, egyáltalán nem lett szörnyű hely! Szülészet szuper volt, szülésznők fantasztikusak, ügyeletes orvosok is remekek voltak. Jó hangulat volt bent. A csecsemősök is rendik bár semmit sem segítenek, első éjjel kell leadni a babát utána non-stop veled lehet és nem adnak tápot! Viszont ajánlják a cukros infuziót, amit egy kis cumisüvegben beletesznek a tolikocsiba és rábízzák az anyukára hogy ad e. Csak ha besárgul akkor adnak neki, de ha már van akkor tejcsi lehet fejni is neki amíg a kékfényben van. És 72 óra után haza zavarnak :D
És lehet hogy még rosszabbul emlékszem, de egy nagyon kedves fiatal orvos vett fel szülni, M. Rita. Nem valamelyikőtök orvosa? :roll: lehet hogy keverek aztán mindent :lol: bocsi :oops:

Jó éjt

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Halihó!

Minden oké, jól vagyunk, ma éjjel sikerült majdnem 6 órát aludni, alig hiszem el :). A cicim akkora volt reggel, mint egy hőlégballon :lol:

A szopi még mindig nem az igazi, bár amíg Kristófnak van mit enni, addig pont mindegy. Most épp egy csomóval küzdünk, apa már véraláfutásosra masszírozta a cicit tegnap, remélem, segíteni fog. Csak emiatt (vagy nemtom miért) ebben kevesebb a tejcsi, és félek, hogy nem lesz elég :roll: :( De gyűrjük az ipart, csak néha nagyon nehéz. Le a kalappal a többedik gyerekes anyukák előtt :)

Momi: Peti baba nagyon aranyos :D

Kép

Kép
gabilany79

Momi: gratula Petihez!!! Nagyon jó az emlékezeted, én szülök ÁEK-ban és az én orvosom M.Rita :D Örülök, hogy jók voltak a tapasztalataid a kórházról.

Gabi, neked így még nagyobb gratula a kitartásodhoz. Csak annak örülök, hogy a gázos szakaszod nem lett túl hosszú.
Az én cickóim sem voltak soha egyformák. Próbáld a masszír mellett melegvíz alatt előkezelni a csomós cicit szopi előtt, nem baj, ha egy kicsi tej elfolyik, nekem segített.

Viki gyógyulgat, de sajna én egyre ramatyabbul köhögök :evil:

Én is tovább nyíltam 3111 van a könyvemben. Ctg-n nekem is ébresztgetnem kellett Nikit. Egyébként szinte folyamatosan teper, de pont aznap vérvételre is kellett mennem, és az éhezéstől belassult.

Ha egyben leszek jövő hét pénteken kell mennem uh+ctg+vizsgálatra. Azt már valahogy kihagynám.

Jó pocakosodást nektek!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Momi: tündéri Peti baba :) én is az ÁEK-ben szülök :) de nem M. Rita az orvosom...

Tünde: dec. 27. szuper nap a megszületésre (én is akkor jöttem anno... 34 éve :wink:)

CTG: hát, ha mostanában lenne, Saci tuti végigtombolná... de hogy mennyire higgad le a 38-ik hétig, azt nem tudom...

Gabi: hajrá a szoptatáshoz, menni fog, ne aggódj :wink: miből gondolod, hogy kevesebb a tejcsi? Nem lehet, hogy Kristóf eszik többet?

Katica: jobbulást

Velünk minden ok, most elég fáradt vagyok, azt hiszem, le is dőlök... tegnap kezdtem betanítani az utódomat, este vásároltunk, későn estünk haza, ma meg Apus burkol odafent... Saci továbbra is, mint akit felhúztak :D eszméletlen aktív gyerek, nem tudom, mikor alszik :roll:

Csöre
csöre74

Katica: vigyázz magatokra, jobbulást nektek :) Próbáltuk a melegvizes dolgot is, most úgy tűnik, sikerült megszabadulni a csomótól. Remélem, végleg :)

Csöre: nem is tudom :roll: nem telik meg annyira, nem szopizik belőle annyit, és szopi után nem tudok arányosan annyit fejni belőle. De lehet, hogy én spirázom túl (szokás szerint) és ez normális.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Momi:Gratula Petihez!Olyan,mint egy pufók kis Angyal! :D

Csöre:Biztos jó nap lehet,mert Te is egy jó fej csajszi vagy,de Én nem szeretném addig vinni Bencét :lol:

Katica:Örülök,hogy a kis Hercegnő jobban van! :D Te meg próbáld kikúrálni magad,mire megszületik Niki! :wink:

Gabi:Milyen időközönként szopizik Kristóf?Szerintem minél többet szopizik,annál több tejed lesz. :wink:

Kriszti:Nem szeretnék karácsonykor szülni! :? Akkor már otthon szeretnék lenne Bencével! :) Egyre türelmetlenebb vagyok :shock:

Tegnap volt Jázmin szülinapi bulija!Hát mit mondjak?Totál kész voltam estére :cry: 15 percenként keményedett a hasam és úgy fájt alul,hogy csillagokat láttam.Tusoltam egy jót,utána kutya bajom nem volt :D Holnap megyek megint NST-re!Izgulok! :D Már csak 18 napom van hátra! :shock: :D
Kép
tünde733

Tünde: hát, kb. 2-3 óránként. Az a baj, hogy reggel-délelőtt megvan a mennyiség, ami kell neki, csak estére valahogy elfogy... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: én soha nem tudtam fejni... (10-20 ml-t jó esetben) pedig volt benne tejcsi... szóval a fejésen ne parázz...
szerintem biztos van este is elég neki, ha nem üvölt, mint a sakál, hogy mééééééég....
Hogy szoptatsz? Váltott cickóból, vagy mindkettőből minden körben?

Tünde: :oops: :lol: aranyos vagy :) én pillanatnyilag azért szurkolok, hogy Saci addig bent maradjon... valami azt súgja, hogy nem fog :roll: tegnap zökkent egyet, mintha lecsúszott volna vagy 5 cm-t, azóta fáj a derekam, és nagyon lent érzem... nem mondom, hogy nem pörögtem tegnap, de annyit azért nem, hogy beinduljon :? mindegy, egyelőre nincs semmi jele a szülésnek, csak továbbra is fáj a derekam, és eszméletlen lent van a csajszi :roll:
Megy a drukk a holnapi NST-re :) Majd várjuk a beszámolót :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Gabi:Ha éjszaka nagyon jókat alszik,akkor tuti elég a tejed!Igaza van Csörének :D Meg szerintem egy etetésnél csak az egyik ciciből adj neki,mert hozzá fog szokni,hogy csak addig szopizik ameddig könnyen jön a tejcsi.Ha már dolgozni kell érte,akkor nem fog neki kelleni.Én sajnos ebbe a hibába estem az első gyerekemnél,és csak 6 hétig tudtam szoptatni.
Csöre!Mi a véleményed?Igazam van? :)

Csöre:Nem ezt nevezik könnyebbedésnek?mikor a baba feje lesüllyed,és rögzül a medencében. :?
Most ,hogy utoljára uh-on voltam,teljesen le kellett húznom a gatyám annyira lent van Bence is.Mikor megvizsgált a dokinő,Ő is mondta,hogy hú tényleg nagyon lent van ez a baba :wink:
Szóval ne izgulj!Én már úgy nézek ki ,mint egy csüngőhasú kismalac :lol:
Neked is 2-3 hét,és jöhet Saci! :D

Apa megint elment :cry: Én meg egyre jobban parázok magamban :oops: :cry: Ráadásul Ádám megint lázas :?
Kép
tünde733

Csöre, Tünde: köszi szépen :) !

Váltott ciciből megy a szopi. Mondjuk épp most volt itt a védőnéni és ő mondta, hogy ha az egyik nem lenne neki elég, akkor esetleg rá lehet tenni a másikra is egy kicsit. De ha nem muszáj, inkább maradnék ennél a váltott cicis megoldásnál.
Fejni én is géppel fejek, de úgy sem jön túl sok :roll: Ami meg jön, azt eltárolom üvegbe, és este/éjjel esleg abból pótolom, ha nem lenne neki elég. Mondjuk emiatt tartok tőle, hogy megszokja a cumisüveget, és azért nem melózik annyit a ciciért :? :roll: :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok

Nem volt egyszerű a hétvégém. Annyira betaknyosodtam, hogy ilyenre még nem is emléxem a pályafutásomból. Így iszonyú ramatyul vagyok. Ma megyek doki nénimhez, de telefonba nem sok jóval bíztatott. Azt mondja húzzak ki még 1 hetet és jobban leszek. :roll:

Tegnap végre bekerült Viki összes cucca az új szekrényébe, így most már mosom Niki ruháit :D

Éjszaka 4 órát sétáltam teáztem, stb... Olyan görcseim voltak, hogy tartottam tőle, hogy menni fogunk, hát nem. Megint abba hagyta. A hasam jobb oldala viszont az éjszakai menettől, még simogatásra is fáj. Nehéz már így a végén.

Csőre, akkor mehetnénk egyszerre szülni :lol:

Gabi: nekem elég gáz volt Viki szülése, napokig nem indult neki a tej, aztán 1 hónapot tartott, mire utolérte a kereslet a kínálatot. Utána 14 hónapig szoptattam. Nem kell izgulni! Én mindig 2 ciciből etettem, mert Viki már akkor is zabagép volt és nem volt elég 1. Csak arra figyeltem, hogy mindig a másik cicivel kezdjek. Az teljesen normális, hogy du kevesebb a tej. Én ezért csak de fejtem /kevés mennyiségeket/ és du volt, hogy 1,5 óránként ettünk. Pihizz sokat, keveset stresszelj, annál jobbat nem tehetsz. Esetleg próbálkozz tejserkentő teákkal, vagy homeós bogyókkal. AZ előbbit én sokat ittam.
Mérd a legényt, ha lehetőséged van, ha hízik, akkor nincs semmi gond!

Tünde, téged sem simogat mostanság az élet. Lelkileg hogy bírod? Javulást a fiadnak, próbáld meg Te nem elkapni!

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: neked is millió hála az infókért. Teát, homeós bogyót én is iszom/eszem, napi 4 liter folyadék mellé plusz próbálok rendesen enni. Hát, a stresszmentesség már nem olyan egyszerű (mindig molyolok valamin, pedig tudom, hogy hülyeség :roll: )
Pláne, hogy egyelőre gyarapodik a kispasi szépen...

Amúgy te az "utolérés" időszakában hogy csináltad? Tápszereztél is?
Annyira furcsa ez, apa mindig mondja, hogy nincs abban semmi, ha neadjisten ki kell pótolni vele a tejet, csak már az olyan stresszelő, és rossz érzés, ahogy mostanság minden fórumon (beleértve a gyerekdokit és a védőnőt is) tűzzel-vassal irtják még a gondolatát is a tápszernek :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Szia Gabi

Igen, tápszerrel egészítettem ki. Őrület volt, így most remélem nem lesz rá szükség. Az alatt az 1 hónap alatt mérő bajnok voltam, hogy cici után mennyi tápszert adjak neki. Az pedig külön művészet, hogy mire a cicit befejezte, készen legyen a tápszer :evil: Nem kívánom senkinek.

Így tényleg ne stresszelj és pihizz sokat, az a legjobb a tejnek!!!!!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

sZIASZTOK!

Gabi:Nekem már az megnyugvást jelentett ha tudtam,hogy a szekrényben ott van egy doboz tápszer! :D Sosem kellett felbontani :wink:

Katica:Kitartás!Már nem olyan sok van hátra :D
Most eléggé kétségbe vok esve,hogy Apa nincs itthon :cry:

Voltam NST-n.Azzal semmi gond nem volt.De a vérnyomim állítólag 150/90 volt.A hülye picsa ruhán keresztül mérte,és össze sem kapcsolta a karomnál hanem nekem kellett fognom :twisted: Szerintem nem jól mérte :twisted: A legkakibb az a dologban,hogy holnap be kell mennem egy 24 órás vérnyomimérő gépért,utána holnapután vissza kell vinnem :twisted: A dokim megvizsgált és ugyanolyan a méhszáj.Semmi változás :? Ez a kis Pumukli kivárja az idejét :wink:
A még rossz,hogy Ádám egyre betegebb :cry: Haza hívom Apát :cry: :cry:
tünde733

Sziasztok!

Tünde: legközelebb is megyünk egyszerre NST-re? Nekem jövő hétfőre van a következő időpontom... A mai nekünk is igen jó lett :D végigficánkolta az egészet a kisember :D
Sajnálom a vérnyomásodat :( (Mire nst-n végeztem, már elment a tanácsadásról a védőnő :x - úgyhogy nekem most nem is mértünk :oops: de elhitték nekem, hogy 120/80 -as :wink: - ja az hozzátartozik a dologhoz, hogy most egy másik orvos volt ott, mert az "enyém" 2 hetente rendel, így viszont az utolsó hónapban már hetente kell oda is mennem)

Jobbulást Ádámnak! Mitől lázas?

Gabi: :wink: szerintem is jól csinálod a váltott mellből etetést, ha esetleg úgy éreznéd bármikor is, hogy kevés neki, akkor szerintem első körben érdemes a gyakoribb mellretétellel próbálkozni :roll: (pl. Dávid fiam háromhónapos koráig kétóránként evett) biztos vagyok benne, hogy nagyon ügyesek vagytok, és elég a tejcsi, hiszen te magad is írod, hogy gyarapszik Kristóf súlya :wink:
(Evések után eleinte én is próbáltam fejni, de nekem se túl sok maradt a mellemben, szerintem ez nem jelent gondot :roll: egyszerűen jól kiűrítette szopizáskor a baba :roll: - én legalábbis mindig ezt gondoltam róla :wink: )

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Köszi mindenkinek, jó dolog ezeket az infókat hallani :)
Próbálok nem stresszelni ezen :)

Kép

Kép
gabilany79

Kriszti:Örülök a jó NST-nek! :D Nekem is ma ficankolt Bence :D
Időpontot nem kaptam új NST-re.DE NEM IS BÁNOM! :!: Olyan fárasztó már :cry:

Ádámnak megint mandula gyuszija van :cry: 1 hetet volt oviban :x

Gabi:Én sem tudtam fejni sosem.Mégis Ádám 2 éves koráig tudott szopizni :!: :D
tünde733

Jó reggelt mindenkinek!

Készülök a kórházba a vérnyomimérő gépért,de lehet ott is maradok!Reggel egy kicsit fájt a hasam,és ilyen barnás ,véres ,nyálka lett a bugyimon :shock: Azóta keményedik a hasam,de nem úgy mint szokott hanem alul csak :shock: Nem tom mi lehet ez :roll:
Mindenesetre viszem a cuccomat :roll:
tünde733

Sziasztok!
Tünde: egyetértek :)
Sajnálom, hogy Apa megint elment... hihetetlen, komolyan, hogy pont most a végén delegálják állandóan a világ végére :evil: szép kis tesója van :evil:
Ádámnak gyógyulást, szegénykém
Gabi: Zaza és Mesi is 2 óránként szopizott, ha kevesebb volt a tej (illetve, amikor kértek). A fejéssel ne törődj, és tarts ki a váltott cicinél :wink: Azért ha nagyon tiltakoztak, hogy még úgy ennének, akkor adtam nekik a másikból is, de én nem tápszereztem (nem elvi okokból, nekünk nem volt otthon egy deka sem, nem írt az orvos). Ha tápszert kell neki adni, az sem tragédia :wink:
Katica: ok :wink: bár nekem elmúlt a "szülhetnékem" :D lent van Saci egészen, de már nem keményedik a pocak, és teljesen jól vagyok. Ok, egy kicsit lelassultam :roll: Szóval én még mindig a két ünnep közötti időszakra hajtok :D

Csöre
csöre74

Tünde: drukkolok :) remélem, minden OK

Csöre
csöre74

Csöre: :) :) :) köszi

Tünde: szorítok érted ezerrel!!!

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Holnap megyek ultrahangra :D meg néznek áramlást is, ha minden igaz - már nagyon várom. Nem tudom, hogy ilyenkor szokott-e lenni mégegyszer súlybecslés, de engem elsősorban ez érdekelne, mert nem tudom miért szurkoljak, hogy szüljek meg mielőbb, mert már akkor is időben vagyunk, vagy pedig kicsike még és jó lenne még egy kicsit bent töltenie, hogy gyarapodjon... :)

Tünde: van egy olyan érzésem, hogy legközelebb már a babáról és a szülésről számolsz be nekünk :wink: úgyhogy kezdek én is drukkolni :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: majd várjuk a beszámolót :wink:
Én jövő hétfőn megyek UH-ra, én is nagyon izgulok, de hiába van rendben a súlya, szerintem töltse csak be a 38 hetet, utána jöhet :wink: elvileg már 1 hete 2600 grammnak becsülték Sacit, az már nem kicsi, de azt mondta az orvosom, hogy még nem érett rendesen a szervezete... igaz, azóta eltelt egy hét, meg lassan még egy :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hazajöttem! :lol: Nem is tudom,hogy most örüljek-e vagy sem :? Megkaptam ezt a kütyüt :x Egész éjjel a nyakamba kell,hogy legyen :twisted: 20 percenként méri a vérnyomásomat :twisted: Mikor beindul a 3 gyerkőc,akkor mér ám szép adatokat! :lol: A dokinő szerint a reggeli barnázás még a tegnapi vizsgálat miatt lehet :? Holnap megint NST :cry: Reggel negyed 8-ra :twisted: Kölköket megint el kell ásnom :lol:

Kriszti:Mérnek súlyt!Kiváncsi vok mekkorát nőtt Babácskád :wink:

Csöre:Kitartás! :D
tünde733

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?