Új privát üzeneted érkezett!

Dóri

Kitartást a jövő héthez.
Akartam már írni neked, hogy nem semmi, hogy mit tanultál, mindig becsültem azokat akik értenek a zenéhez és hangszeren tudnak játszani.
A férjem dobol egy zenekarban. :)


Jelentem a fiam 3 napja nem szopott, pedig eddig cicifüggő volt. Lehetséges, hogy tényleg rosszízű lett a tej?
A nappali elalvással vannak még gondjaink, de ma végre sikerült az ágyban elaltatni és nem az utcán babakocsiban. Persze az utóbbi sem baj, de az ágyban is el kell tudnia aludni, ezentúl cici nélkül.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ma már csak akkor jövök, ha valaki ír. :)
A jövő héten nem leszek, mert Alsópáhokra megyünk.
sziasztok,
anika

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Annus

köszi a dícséretet Márk nevében is :) és igen mást kellett beállítanom! :) Nézd csak..

Anika
Jó pihenést nektek!

K.
krém
 
 

 
 

Krém

De jó, van vonalzód!!! :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Látom, sikeres volt Annussal az együttműködés! :) :) :) Ügyesek vagytok!

Milyen zenekar?

Na jó, most csak ennyi, ne ijedjetek meg! :)
Vendég
 


Tinu:) Hogy mit csinálok 6 kor? Kukorékolok! :) Igaz, mindíg is korán kelő voltam, de mostanság ez fokozódott. A rekord ébredési időm a 3.05. :( Gondolom akkor ébredek fel, amikor kipihentem magam annyira, hogy már zavar a drága uram hork koncertje, és mellé a cicám "kérek hajnali reggelit" óbégatása. De azért minden nap alszom 7 órát minimum. Most pl már egy jót aludtam a Megasztáron, és most, hogy átköltöztem az ágyba, elővettem a laptopot, azon pötyögök, amíg bírom....

Petrus, te vagy orvos vagy, vagy szülésznő, vagy valamelyiknek készülsz! :) Ha publikus, reagálhatsz a sejtésemre:)

Krém, azok a szemek, és a fürtök! Naggyon karakteres kis pasi!

Panndi, igen ijesztő tud lenni, ha felreped a száj, nagyon tud vérezni... a lényeg, hogy hamar elállt. Nekem egyszer repedt fel csigalépcsőn felfele rohantam kislánykoromban. És bömbölve rohantam az anyukámhoz, nem azért mert fájt, hanem megijedtem a sok vér látványától.

Ok, akkor elnézek a csokizóba, felmérem a terepet, hogy hányan férnénk el, meg a nyitvatartást. Hamarosan előrukkolok egy-két időponttal.Szerintem egy pár lurkó simán elfér az ölünkben:) Akkor azt is megnézem, hogy le lehet -e menni babakocsival.

Én is akarom érezni a babát! De jó azoknak, akik már érzik...

Na, szép álmokat mindenkinek!
vanni
 
 


Jó reggelt!Én eddig nyugodt voltam,de kezd elmúlni.Anika miért mondta az orvosod 1,9-es nyaki redőre,hogy még elmegy? 3mm alatt teljesen normális.Nekem 2,1 volt,de az orvos megnyugtatott,hogy ez tökéletes. Az AFP-nél is írtátok,hogy határétéknek vették az 1MOM alatti értékeket.Nekem 0,93 volt,és erre is azt mondta,hogy teljesen jó.Most akkor mi van?Az én orvosom nem ért hozzá,vagy másokat riogatnak fölöslegesen?????Mostmár megijedtem,é nagyon várom a holnapi 4D-t,hogy látszódjon minden jobban. :?
Anika,és ne idegeskedj!!A neten sok butaságot leírnak. Ha ikreket várni annyira veszélyes lenne,alig lenne belőlük.Már pedig teljesen egészségesen rengeteg iker születik,sőt még 3-as és 4-es ikrek is!!!!Fel a fejjel!!!Picit biztos nehezebb lesz,mert ők azért együtt nehezebbek lesznek,mint egyszem átlagos baba,így biztos hamarabb elfáradsz majd.De félni nm szabad tőle.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

A dokid ért hozzá,nyugi!!!Szélesebb az a határ!!!!Ami a lényeg hogy az uhn téllleg lehet már látni ha vmi nem stimmel.De nálad minden oké!!!!A kiugróan magas illeve alacsony értéknél szoktak tovább vizsgálódni,de ott is az esetek nagy részében kiderül h minden rendben!!!!!Szóval legalább addig ne parázz amíg nincs rá okod! :wink:
Az AFPnél amúgy 0,7-2,5 között jó a legtöbb helyen(mert ez se egységes)
Tarkóredőnél meg 3 mm alatt jó!De én sok helyen azt hallottam h 1-2 között az ideális!
Amúgy mindkettőnél nagyon fontos a pontos terhességi hét....No para!!!!

Krém!
Na csak sikerült!!!Príma!

annus11
 
 


Sziasztok!Én is kissé lemaradtam,de most gyors. visszaolvasok. :D

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Szia Emese,legyél üdvözölve közöttünk!

Mozza!Nagyon csini kismama vagy! :D

Hean!Ne próbálj ne idegeskedni,azzal többet árthatsz a babának!Én már most nyugattom magam,ha nem stimmelne az eredmény,akkor se legyek idegbajos!Holnap bizti megnyugtatnak!!!Szorítok!!!

Annus!A 4D-n majd látjátok! :D Nálunk első baba,így mindig azt gondolom(bár közhely),hogy csak egészséges legyen! :)

Vanni!jobbulást kívánok!
Én is benne vagyok a taliban!
Ha gondoljátok,én is vihetem a hallgatót,mi már hallottuk.Esténként Dr. Fábri rendel! :P :lol:

Képzeljétek!tegnap a következőket tapasztaltam:
Egész nap jövés-menés...Este 6-fél 7 körül leültem,és egy buborék,majd még 3 "felszállt" a köldököm mellett,kb. 5 cm-es magasságban.Majd mintha pici kaparás lett volna az is 1,majd még 2.
EZ AZ :?: :?: :?: Nem korai ez első babánál,és egyáltalán lehetett AZ?Olyan izgatott lettem,hogy hirtelen felhívtam a családban mindenkit! :oops: Ilyen mocorgást(bélmozgást)még soha nem éreztem.A doplerrel már egészen jól meg tudom különböztetni a gyomormozgást,és a Picurkáét.Szerintetek?

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok jányok!
Már kész családanya vagyok, eddig 2 adagot mostam, egyet mosogatógépeztem, és ágybvavittem a reggelit a drága uramnak, akinek meg névnapja van!
Pumukli, hát a szájseb tényleg nagyon tud vérezni, nehezen hegesedik be, mert nedves terület. Elhiszem, hogy jól megijedtél! :shock:
Krém, nagyon szép kisfiad van! A kis szívtipró! :D
Anika, nálunk a családban vannak 11 éves ikerlányok, és természetes úton születtek. minden rosszról annyi sok hülyeséget lehet olvasni. Engem az nyugtatott meg, mikor a genetikai rendellenességekről olvastam egy nagyan-nagyon hosszú cikket, (már épp úgy éreztem, hogy szinte csoda, ha valakinek normális gyereke születik), és akkor a végére odaírták, hogy igen, ez mind gáz, de ne feledkezzünk meg róla, hogy a gyermekek 98%-a teljesen egészségesen születik (és ha nem, akkir sem ott kezdődik, hogy mindjárt nagyon beteg!).
Fábri, hát én még nem éreztem ilyet, de ebből gondolom, hogy tuti a babamozgás volt az!!!Gratula! 8)
Puszi mindenkinek, még este igyekszem beugrani, az újabb munkahét előtt!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Dóri kössz :)

Vanni
Köszi, szurkoltam hogy Apa haját örökölje, mert neki kicsit göndi, bejött :D
Én az elsőnél 18. héten éreztem, de akkor már akkorát rúgott hogy a hasam is kidudorodott :lol:
MOst már kicsit ügyesebb voltam, és bugyogást már éreztem, de csak reggelente :)

Fabri
tuti a baba volt!

Szofi
Köszi, gondolj bele mi lesz ha már több gyerekre is mosnod kell :lol:

Nálunk a szennyestartó mindig tele van :shock: , de most a vasaló, majd föl borúl, van délutáni progim, de jó .. :?

Nyakiredő
Nekem vagy 3-SZOR IS LEMÉRTE (bocs a gyerek is belepötyögdfgh)
2-szer 1.9-et és egyszer kicsit nagyobbat.

Na most mennem kell...
krém
 
 


Látom mindenki pihizik..
Én kivasaltam egy nagy adagot, gondoltam pihenek és jövök dumálni...de kivel :lol:

Kérdeznék a gyerekesektől!! (de a többiek is mondhatnak véleményt)

Nálunk a fiam imádja a Télapót a szarvasokkal ajándékokkal stb.
A karácsonyi mesék tele vannak azzal, hogy szánon érkezik a Télapó, meg hogy hozza a karácsonyfát.
Ezért picit értetlenül néz hogy most hozzánk jön pénteken a Télapó (neki a Mikulás szó nem jön be :) ), de nem hoz karifát, sőt ajándékból is csak keveset és inkább csomagot.
Aztán idekevertem a karit, amikor lesz fa, meg díszítünk, meg Jézuska...na a gyerek értelmetlenűl nézett, hogy az meg ki, aztán hagytam Jézuskát (ennyi idősnek próbáld elmondani a történetet), és jöttem a szeretettel meg hogy megajándékozzuk egymást!
Úgy tünt megértette, aztán kis idő múlva jött, és kezdte sorolni mit kér a Télapótól karácsonyra :) :shock: Húh.

Kíváncsi lennék ti ezt hogy mondjátok el a gyerkőcöknek, vagy hogy ki mit gondol erről az egészről, írjatok és kösziii

Na majd este jövök.
krém
 
 


Fabri! Háááát... Ha a köldöködnél érezted, akkor az azért csalóka is lehet, bocs... Mert ilyenkor még nem akkora a baba, hogy oda föl érjen. http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho5.htm Itt írják az okosok a mocorgásról a tudnivalókat. Aztán mindenki, aki érzi, hogy van vmi (én is...) most érezze hülyének magát... Na, mindegy, de az objektív, hogy hol lehet a manó. Az kevésbé, hogy ki mikor érezheti őt. Szóval nem 100%, hogy nem ő volt az. Csak pont most olvasgattam a köldökhöz képesti elhelyezkedésről, és nyilván meglehetősen dilettánsan, csak parasztos logikával azt a kérdést tettem fel, hogyha nem ott lakik, akkor lehet-e ő... :) De erre Petra biztosan tud válaszolni. :) Nekem is gyanús... :) Jaj, nem akarlak lelombozni, meg én nem vagyok túl okos a témában... :)

Senki se aggódjon!!! Azoknak a kölköknek odabenn van most a legjobb dolguk, és főként akkor, ha édesanya nem idegeskedik. Szóval NYUGALOM. Mi nem irányítunk semmit, csak annyit tehetünk, hogy nem csinálunk ostobaságokat. A többi nem rajtunk múlik. És ez jó. Én nem tudnék jól összerakni egy emberkét...

Kérdezted (mmint nem pont engem), hát leírom, nálunk hogyan vannak ezek az ünnepek. Itt (bár nem sokat ért még belőle ifjú úr) alapvetően Jézusról van szó karácsonykor. Az Ő születése ünnepe az ok az ajándékozásra. Mert Ő szeret bennünket. És ha lesz vmikor nálunk Mikulás (persze, mindenki ad csokit, meg mittomén, de ha lesz ennek története nálunk), akkor az arról az emberről fog szólni, aki mindenét feláldozva, azért mert ő is megismerte Isten érte mindent feláldozó szeretetét, ajándékokat vitt a sok-sok nélkülöző gyermeknek saját neve napján. Ez Miklós. És innen ered a szokás kissé megváltozott történettel.

No, most mennem kell - néhány mosás még hátravan... - majd még benézek vlsz.
Vendég
 


Köszi Dóri!
Bár igazából a köldök mellett 2-3 cm,és kb.5 cm-rel lejjebb,volt.De lehet,még nem Ő! :( Nem baj ,türelmes vagyok,csak ilyeneket még nem éreztem. :D


Krém !Nagyon szép a kisfiad! :D


Csatlakozom a Nyugimamikhoz! :lol: Nem vagyok hajlandó idegeskedni,és ezzel ártani a babámnak.Apa pont most kérdezte,hogy az anyagiak miatt nem aggódom-e.Mondtam,hogy nem,mert ha nem is mindenből a legjobb-márkásabb lesz akkor is fel fog nőni a gyerekünk. :D Előttünk a családban 3 gyerek született-születik(2 kislány és egy fiúcska)de persze nem szeretnék a rokonságra támaszkodni...
Az orvosok is mind különbözőt mondanak.A mi nyaki redőnk 'csak' 1.0 volt,akkor ez alacsony?

Ma én vörösboros marhapörit csináltam tarhonyával.Kicsit elbódítottam vele Pocimanót! :D Most állt le a második mosásom,és még pórszívozni akarok.De nálam ez az általános vasárnap,ha nem vagyunk a szülőknél.Be kéne fejeznem,mert már csak az én monológomat fogjátok olvasni ... :shock: :oops: :D

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Jaaa, akkor ő is lehetett. Mert amit írtál, abból úgy tűnt, mintha a küöldököddel 1 vonalban lett volna. :)
Vendég
 


Na egész nap odavoltam,szerencsére nem sokat kellett visszaolvasnom!

Krém!
Szerintem a karácsony és a mikulás dolog alapvetőe abból adódik h az egyik egyházi ünnep,a másikat pedig csak átvettük nyugatról.
Én vennék egy bibliai történeteket ami kifejezetten gyerekeknek szól,van egész jó is(bár nem vagyok vallásos,de emlékeim szerint én is kaptam gyerekként)és abban érthetően le van írva ez a karácsony dolog.
Azért nehéz ez,mert az összes film az amerikai példát követi.Pl nálunk hálaadás sincs stbA lényeg h karácsonykor a jézuska jön,mikuláskor meg a télapó :wink: Esetleg a télapóról is lehet van gyerekeknek szóló mese,elbeszélés,de ezt már nem tudom :oops:

Fabri!
Bár kicsit még mögöttem vagy,már ami a terhességet illeti,de pl nekem a baba feje a köldökömnél van,oda szépen befészkelte magát...remélem nem marad ott végig... :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Cak gyors bekukkra van időm. Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat! Próbálok nem idegeskedni, de sajnos én alapból paramami vagyok. Holnap este beszámolok a fejleményekről.
Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
hean
 
 


Krém: én is már gondolkodtam azokon, amit kérdeztél. Az én gyerekem még kicsi, nem fog kérdezősködni, csak meghallgatja, amit mondunk, úgyhogy én arra jutottam, hogy egyelőre nem bonyolítok, hanem azt mondom, amit kb. én is tudhattam gyerekkoromban (nem vagyunk vallásosak). Mikulás jön (érdekes, ő meg a Télapót nem érti) majd 6-án, csizmibe csokival. Karácsonykor meg Jézuska. Mikor alszik, akkor fogunk karácsonyfát díszíteni, az ajándékokon meg még nem fog töprengeni, hogy ki hozza, miért stb. Majd érdekesebb kérdés lesz ez az egész egy év múlva. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Krém, na vicces, nekem még nincs gyedrekem, de ezen már én is annyit gondolkodtam!
Szerintem a Télapó jön karácsonykor filmekről és mesékről el lehet mondani, hogy Angliában meg Amerikában a télapó karácsonykor jön. Itt magyarországon pedig decemebr 6-án. Ide nem kell karácsonykor, mert nekünk itt van jézuska, aki hozza a karácsonyfát, meg az ajándékot...?
Velünk minden OK. Végre nőtt a pocakom. Tényleg már látszik valami! Zsüci, te hogy állsz?
Na puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Hát, ez még nálunk se téma, Maja még nem fogja felfogni. Főleg neki 3 télapó jön idén (2 céges Miki, meg egy itt a házban a kertbe), ezt nehéz lenne kimagyarázni :-)

És az ajándékokkal hogy álltok?
Nálunk izgi lesz majd a Szilveszter, megyünk barátokkal Egerbe, de Maját szüleimnél hagyjuk, ez lesz az első alkalom.
pumuklii
 
 


Végre végeztem a vasalással,tegnap+ma úgy összesen 5 óra volt.Az elmúlt két hétben ezt kicsit elhanyagoltam,így összegyült.A férjem meg összerakta a kiságyat és az új cipősszekrényünket.Most még elszaladunk varrónőhöz,aztán gyors porszívózás,aztán készülődhetünk holnapra.Mindenkinek szép estét!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Hát ez a vasalás dolog... Én pl.: kimondottan útálom!! Sajna, 10ensok év alatt nem sikerült Férjecskémet lebeszélni az állandó inghordásról. Legalább hétvégén, otthon ne... Szóval 5-ünkre vasalhatok eleget. Pontosabban: vasalhatnék, mert folyton le vagyok maradva. Most. pl.: a nyári göncök a vendégszobában, az ágyon tornyosulnak, mert az most úgy sem kell már...

Ünnepek: Mi vallásosak vagyunk. Nálunk Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, és az Angyalok hozzák a Kalácsfát. (Bocs, Karácsonyfát, csak ez úgy rajtamaradt... Mivel általában mézeskalács is van rajta, legkisebb Fiúnk, anno, beszélni alig tudott, enni viszont mindig nagyon szeretett.. és ahogy meglátta, csodálkozva felkiáltott, hogy KALÁCSFA! -és így rajtaragadt...)

Sosem kezdtem bele a magyarázkodásba. Középső gyerekünk kb.3éves volt, mikor tudományosan közölte, hogy a jó embereknek az Angyalok hozzák a Karácsonyfát, a rosszaknak meg nem, és ezért kénytelenek venni maguknak...

Nálunk Mikulás van és nem télapó, karácsonyi manó, stb. -Szent Miklós ünnepe. (Lsd.: Miklós püspök legendája.) Nálunk dec.5-ről 6-ra virradó reggelre teszi az ablakba a finomságokat. Csokit nem igazán, szerencsére, ez sosem volt gond. A rokonságnak úgyis képtelenség megmagyarázni, hogy NE csokit. Így aztán most is van még 3 éves csokimikulásunk, és 2 éves nyulunk... Már ki kéne hajítani...
Egy időben problémáztam azon, hogy november elején már az összes üzlet tele csokimikulással, és mit fog szólni hozzá a gyerek... De ezt is elrendezték, azzal, hogy akik nem érdemlik meg, annak nem hoz a Mikulás semmit, és azért, hogy mégis kapjanak ajándékot, megveszik nekik mások... :)

Annyira aranyos, hogy már mindegyik teljesen tisztába van azzal (7,5 - 10 és 11,5 évesek), hogy mi a valóság, de Ő maguk intézik úgy, hogy meglepi legyen. Mi meg örülünk Neki Apával, hogy még mindig olyan,mintha picik lennének... :)

Na, ez jó hosszú lett!...

Holnap reggel megyek dokinénihez. Majd beszámolok róla, mi volt.
Tényleg, a toxoplazma vizsgálat eredménye mennyi idő? 8 éve pár nap volt, postázták a címemre, most meg a háziorvosnak küldik, és azt mondta, hogy egy hónap is van, mire megkapja. Ennyire vacak az eü.?
szkitty
 
 


Szép estét!

De jó hogy ilyen sokan hozzászóltatok! És mindenkinek más a véleménye :lol:

Tinu
Nálunk is így volt tavaly, még semmit nem kérdezett, de most, ez a miért miért...kész vagyok!
Már azt is kérdezte hogy ha jön a télapó (dec 6) hogy fog csúszni a szánkója ha nem lesz hó? :P Repül majd kisfiam :lol:

Fabri
köszi :)

Pumukli
3 Télapó :lol:

Karácsonyi ajándék téren gyereknél jól állunk, nov végén szinte mindent megvettünk amit szeretne (tavaly szívtunk, így korábban indultunk) és azt kiosztjuk a családban. Ki mit mennyiért. :)
Apámnak már megvettem, Anyám nemtom, tesómnak meg most hétvégén megyünk együtt megvenni mert sínadrágot kért. 8)
Apa nehezebb eset, mert ő nagyon szeret vásárolni :shock: és szinte mindent megvesz magának amit akar. Úgyhogy nagy fejtörésem lesz mint minden évben.
Az ő tesójáéknak gyereküknek, anyujának még szintén nemtom. :shock: Egyéb családtaggal meg ajádékügyileg nem karácsonyozunk, csak talizunk.
Hú hát elég sz..ul állok :shock:

Jó éjszakát!
krém
 
 


Sziasztok,
néhány nap kimaradás után újra itt vagyok és megkönnyebbülve láttam, hogy azért olyan sokat nem írtatok, így vissza is lehetett olvasni :roll:

Fabri, valami hasonlókat éreztem én is, szerintem az lesz… de aztán utána egy jó darabig nem akart semmit sem tenni a kicsikém...

Annus, én soha nem tudtam igazán mit jelenthet az, hogy nem akarja megmutatni magát, hogy kislány-e a fiú… Most már teljesen értem, bár az én kicsikém elég hamar „feneket” mutatott, így kiderült, hogy mi a helyzet.

Zsüci, nekem azért ijesztő ez a plázacicás dolog, mert meg vagyok arról győződve, hogy ezen lányok anyukája nem az az igazán nőies anyuka! Szerintem is nevelés kérdése az egész, de azt már nem tudom, hogyan lehet úgy irányítani a gyereket, hogy nőiességét természetesen és szeretettel, büszkén élje meg, hasonlóan, amit Szofi vallott erről. Az nagyon tetszett nekem. És szerintem ugyanez a dolog a fiúk esetében is. Sajnos elképzeléseinket a nőies, fiús szerepekről magunkkal hozzuk otthonról, a kultúránkból, így elég nehéz ellen tenni. Az egyik unokaöcsém kissé már nehezen kezelhető, megy körbe-kereken, mindent tesz-vesz, nem lehet ellene tenni, visibál, ordít stb. de már el van könyvelve „betyár” gyereknek, de erre mindenki olyan büszke, hogy hát ez az igazi fiú!! A férjem volt benne egy körforgásban: az idősebb férfiak állandóan cukkolták, hogy tegyen valami huncutságot, ő megtette, mert hát a kedvükbe akart járni, aztán a szüleitől jól kikapott, amiért megtette. Szóval az ilyen fiúszerep elképzelésektől mászom a falra!!!

Ez a télapós, Jézuskás mese engem is jól megfogott… tényleg fogalmam sincs, hogy mit mondanék majd a gyerekeimnek. A bibliai történetekkel is kissé zavarban vagyok, mert nem biztos, hogy az elején érti miről is beszélek… Bár inkább ehhez ragaszkodnék, mint a nyugatról átvett télapó… Nálunk például nem a Jézuska hozta a karácsonyfát, hanem az Angyal, de a történetre már nem emlékszem. Vélhetően a református hagyományokhoz kapcsolódik, majd a szüleimet kifaggatom. Szerintem kell egy alaptörténet, amihez próbálsz következetes maradni, aztán ha jönnek a kérdések, hogy akkor ki a télapó stb. akkor ehhez képest lehet majd kitalálni valamit. És gondolom ez nem fog sokáig tartani, már az óvodában vannak olyan "felvilágosult" gyerekek, akik képesek elrontani a mások örömét azzal, hogy felfedik, valójában mi is szól az egész.

No egy kissé hosszú lettem, kellemes napot, hetet mindenkinek,
Zsuzs

Kép
kovzsuzska
 
 


Jó reggelt!

Zsófi hagyott éjjel aludni, rendes gyerek volt :lol:

Mi vallásosak vagyunk, szóval így adott a karácsony. A fát láthatja, azt mi vesszük, a többi pedig mesébe, csodába burkolózik.
A fát azért mi vesszük, mert ugye januárban látni fogja a sok kidobott fát az utcán, és azt nem szerteném megmagyaráézni, hogy az emberek miért dobják ki az ajándékba kapott fát. Szóval a fa saját vétel, de a díszítés és az ajándékok már az angyalok és a Jézuska dolga :wink:

9 nap múlva UH :lol:

Ééééés megkapom karácsonyi kiegészítő ajándékként+szülinapomra álmaim pelenkázótáskáját :lol: :lol: :lol: Ma megrendeltem :wink:
Vendég
 


Hát, én azért tartom fontosnak, hogy ne olyasmit higyjen a gyerekem, ami nem úgy van, mert nekem rettenetes csalódás volt, és rendes zavart támasztott bennem, amikor osztálytársaim kb 12 éves koromban felvilágosítottak, hogy nem a gólya hozza a gyereket. Nem kis trauma volt... Szóval nálunk fogják tudni, hogy a fát is, az ajándékokat is apától-anyától, nagyiktól, dédszülőktől kapják, legalábbis mi díszítettük fel, ill. tettük a fa alá, de mivel tulajdonképpen mindent Istentől kapunk, a karácsonyi ajándékokat is elsősorban Neki köszönjük meg. És az még ennél is fontosabb, hogy az évek folyamán szép lassan megértsék, hogy mégis miért van ez az ünnep. Egyébként pedig sok olyan kisebb és nagyobb családot látunk-ismerünk, ahol semmiféle gondot nem okoz a bibliai történetek értése egészen pici gyerekeknél sem. :) :) :) Így aztán semmiféle aggodalom sincs bennünk, hogy összekuszáljuk a kis fejét... :)
Vendég
 


Jaj, Panndi, örülök, hogy megkapod a táskát! Drukkoltam. :)
Vendég
 


Sziasztok!
Már elég jól haladok a visszaolvasásban, de van még bőven!!

A Karácsony - Télapó témához: tapasztalatom nincsen, de anyukámék ülön meséltek a Mikulásról (egyik kollegájuk elég sokáig jött is hozzánk beöltözve :) , Karácsonykor pedig a Jézuska hozta a fát és az ajándékokat, és angyalkák segítettek neki :) anno még lehetett kapni ún. anygalkahajat, valami vékony szalag volt, amit a fára is feltettek anyumék, mintegy bizonyítékot :))
A Karácsony már nem erről szól, viszont a mikulás még mindig nagy lelkesesn jön (na meg a húsvéti nyúl :D

Fabri
Gratula a Pindúrka mozgolódásához :D Már én is várom nagyon, dehát türelem :)

Ti kismama bandázst vettetek már? Hol érdemes esetleg? Én eddig a Brendon oldalán láttam legjobb árban ill. színválasztékban (meg is lepődtem rajta :)

emese1979
 
 


Nekem nem volt trauma megtudni, nem is emlékszem, hogy volt :)
Vendég
 


Sziasztok!
Sajna nem voltam a hétvégén, így picit le vagyok maradva, de igyekszem nagyon, már egész jól haladok a visszaolvasással, de azért van még bőven!!! :lol:

Mindenkinek szép új hetet!!! :lol:

Kép
bema
 
 


Amúgy én se emlékszem hogy hogy tudtam meg...azt tdom h mikor kicsik voltunk akkor a délutáni alvás alatt díszítették fel a fát,így mikor felkeltünk ott volt szépen díszben.Később viszont már mi díszítettük!

Na csak azért jöttem mert nagyon rossz napom van...semmihez sincs kedvem,és túl sok dolgom lenne.És még fáradt is vagyok :( Gondoltam hátha jobb lesz ha leírom :roll: Majd jövök ha végeztem a tennivalókkal!

annus11
 
 


Sziasztok!

Húúúú, de zsúfolt hetem lesz, na mindegy, azért mejd jövök. Tök jó, úgy érzem, hogy a cigi helyett van a fórum! Régen, ha pihizni akartam egy kicsit, mentem és elszívtam egy szál cigit (ne vessetek meg, és egyszerűen szeretek dohányozni), viszont természetesen nem dohányzom terhesen, nem is tudnék, ááá, eszembe se jut. Így, mikor gondolom, hogy de jó lenne 10 percre kiszakadni abból, amit csinálok, benézek hozzátok.
Krém, a karácsinyi ajándékkal egyáltalán nem állsz szarul! Én konkrétan nem vettem még semmit, de már attól boldog vagyok, hogy az András, Ferenc, Barbara, Judit és Gabriella napokra készen álltam/állok... Én rezignált beletörődéssel konstatáltam, hogy már így is úgy is tömeg lesz, szerintem majd télapó után egy hétvége alatt lezavarok mindent. Addigra más ki szoktam találni, hogy kinek mit, és úgy egyszerűbb...
Panndi, király! Szuper, hogy megvan a tatyó!
Emese, én még nem vettem, mert tavasszal fogytam 6 kilót, a hasam meg alig nőtt valamit, így még jók rám a gatyák.
Na, jók legyetek! Puszi mindenkinek!
Panndi

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Annus, kitartás! Ez a nap éppen úgy eltelik, mint a kellemes nyári sátorozásotokkor a napok! :wink:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok,
Hétvégén csak olvasni volt néha időm benneteket, mert kint dolgoztunk a házban.
Mától itthon vagyok :) úgyhogy lesz mindenre időm (remélem)

Karácsony: tapasztalatom nekem sincs.én nem is emlékszem már hogy kiskoromban mi volt a mese ezzel kapcsolatban...

Panndi, milyen az a pelenkázó táska? :) mármint kinézetre kérdezem.

Ajándék vásárlás téren még mi se nagyon állunk sehol. Egyenlőre azon pörgünk, hogy a költözéshez minden meglegyen. nem tudom ajándék vásárlásra mikor lesz időnk, na nem mintha ötletem lenne kinek mit vegyek... :oops:

Tegnap teljesen elkezdtem parázni magától a gondolattól , hogy babánk lesz , szülők leszünk, menni fog e ez nekünk... még mindig hihetetlen.
Szerdán megyek afp-re, meg vérvételre, megint megnézik a pajzsmirigyemet.
Aztán meg vizsga ... :twisted:

Na megyek, megcsinálom apának délutánra a kaját (bableves lángossal :) ) aztán meg tanulás.

Felteszek egy képet, tegnap készült házcsinosítás közben, látszik a pocak :) a hülye fejemet ne nézzétek :)

Szép napot mindenkinek.
Kép :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Annus
Kitartás!!!!
ilyenkor gondolj arra, hogy egy csoda növöget a pocakodban, nézegesd meg Őt képen, és máris gyorsabban túl leszel mindenen :D Mellé egyél ey kis csokit is :D

Szofimég nekem sem nagyon nő, csak készülök majd rá. Én is foytam majdnem 4 kilót az első 3 hónap folyamatos hányingerei miatt :( mondjuk volt miből szerencsére

emese1979
 
 


Szofi, a cigivel én is igy voltam úgyhogy én teljesen megértelek. Pont ezen gondolkoztam vmelyik nap, hogy mekkora király, hogy már nem cigizek. Persze a baba miatt nem is tenném,de már elötte leszoktam (tapasszal) és már akkor irtó büszke voltam magamra :)

Annus, kitartás. Lesz ez még jobb is ma :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


eszter: tök jó a kép :) Drukk a vizsgához!
http://www.fotexnet.hu/bababirodalom_on ... _valltaska

Ez a táska, csak feketében, és a belsejébe szerettem bele, végre mindennek lesz helye :lol:

Én is hoztam egy pocakfotót :D

Kép
Vendég
 


Sziasztok.Én is lazításként jövök munka közben,bár én régebben sem cigiztem,de kell egy kis pihi.
Szkitty nagyon aranyos,ahogy a gyerekeknek "tálaljátok" az ünnepeket. Nagyon tetszik,el is olvastam vagy kétszer,mert én is szeretném így csinálni. Nekem óvodában mondták el a felvilágosult gyerekek és az ovónő(anya be is ment hozzá és a sárga földig lehordta),az igazat. De jobb volt a mesében élni!!!!!!!!! Mi mindig kint néztük a dédimmel az eget,hogy jönnek e az angyalok. Ahogy eszember jut úgy összeszorul a szívem.Szerintem ezt egyetlen gyermektől sem szabadna megvonni,úgyis olyan hamar felnőnek. :)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Aktívak voltatok hétvégén is! :)
Én elindultam vásárolni pár ajándékot Karácsonyra, de rettenet, már tömeg van mindenhol. Végül inkább feladtam...nem tudom mikor szánom rá magam...az emberek lökdösődnek, ha nem védeném a pocimat a karjaimmal, simán beleütöttek volna, annyira figyelmetlenek...no comment

Fabri, Szofi,Vanni,Farkas,Vicus,Kutyafüle,Dori!
Nagyon arik vagytok, köszönöm a bókot! :) :oops:

Hean!
Van valami előrelépés AFP ügyben? Már van Magyarországon is olyan amniocentezis, amit nem hasba szúrással csinálnak! A hüvelyen keresztül vezetik fel a tűt és úgy szúrnak a burokba, közben nézik végig UHn! Ennek a vetélési kockázata elenyésző a sima amniocentézissel szemben!!!!! Anyum egyik barátnéja csináltatta, aki 49 évesen szült és a kora miatt indokolt volt nála. ( a babája egészséges lett! )

Szofi!
Én most csütörtökön megyek genetikaira a 20.hétben 4D UHval csinálják. Majd teszek fel képet, hogy eldöntsd szeretnél e Karácsony előtt elmenni 4Dre. Kiváncsi vagyok hogy fejlődik a kispocok. :) A cigi-babanet összefüggést kvázi én is írhattam volna...sajna én is dohányoztam, és szerettem, jó kis stresszoldó volt és a munkatársaim zöme bagós, szóval nálunk program volt a kávé-cigi szünet. Most babaoldalakat böngészek helyette. :)

Annus!
21dkg? Hú! Jó kis vasgyúró! :) Gratulálok. Mekkora a hossza?

Sz.Eszter!
Már neked is igazi kismamis a pocid! Nagyon szép! :)

Anika!
Nem Ritának hívnak, Viki vagyok btw. De ált. ismerősnek tűnök sok embernek....rendszeresen rámköszönnek vadidegenek, megállítanak és elkezdenek beszélgetni...ráadásul mivel kimondottan rossz az arcmemóriám, ezért 1-2 percig gondolkoznom kell magamban, hogy vajon tényleg ismerem e. Vicces szituk...
Mellesleg van a családodban már ikerpár? Örökölhetted a hajlamot rá? Biztos furi lesz az elején, 2 kiságy, duplababakocsi....de biztos imádni fogod, duplaélvezet. :)

Kutyafüle!
Próbálj meg nem aggódni! Én kb. másfél hete bevéreztem a stressz miatt! Nem éri meg, tudatosan nyugtatgasd magad!

Krém!
Kis szívtipró a fiad a 'hihetetlenkék' szemével! A férjemé is ilyen..remélem örökli majd a babánk. :)

Pumukli!
Maja hogy van?

Fabri!
Én pont úgy éreztem az első mocorgást, mint ahogy leírtad! Nekem inkább a kaparás volt feltűnőbb. Egyre jobban be fog indulni! :)

Emese!
Jó bandázsok vannak a Brendonban, csak figyelj a méretre, mert nekem pl. túl nagy mindegyik. Ezért inkább én a régi polóimból varrattam. De nagyon hasznos, én ált. ezt hordom, rá egy normál poló ( amik már a köldökömig érnek kb., de bandázzsal nagyon jól néznek ki, és a derekadat is védik).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2008.12.01 11:57-kor.

Kép
mozza
 
 


Sziasztok!

Panndi, örülök, hogy meglesz a táska! Imádni fogod! Látom, a pocakod most sem nő! :-) Zsófi szája rendben van?

Eszto, jó a képed!!!!

Nálunk Mikulás dec 5-én éjszaka jön, karácsonykor pedig Jézuska. Nekem sem volt törés, amikor megtudtam az igazságot. Annál nagyobb volt a törés, amikor anyukám kb 8 éves koromban elmagyarázta, hogy a kisbaba nem úgy születik meg, hogy felvágják az ember hasát...... Na, attól kikészültem! :-) (Más lehet, hogy korainak tartja az időpontot, de Ő beteges volt és nem szerette volna úgy meghalni, hogy ne adja át ezeket a női dolgokat nekem)

Szofi, én is dohányoztam, én a férjem kedvéért tettem le még régebben és már nem is hiányzik. Szerinted vissza fogsz szokni a szülés után?

Annus, a meglepi baba is nagy öröm lehet! Igazatok van, ha ennyire takargatja és idén már nem hajlandó megmutatni, akkor tartások tiszteletben az akaratát! :lol:


Megjöttem AFP vérvételről és el is szégyelltem magam, mert eddig csak szídtam a kistarcsai kórházat, most meg soorn kívül előre vettek, 20 perc alatt végeztem mindennel. Ráadásul az én beutalómat el sem fogadhatták volna, de nem törődtek vele. örök hálám nekik!

Ja, a hétvégi sokcsaládos buli nagyon jó volt, Gyöngy volt a legidősebb baba és egyetlen kislány, érdekes volt.
Vendég
 


Köszönöm az érdeklődést, Maja jól van. Sebes a szája meg az álla, be van dagadva kicsit, de nem vészes.

Átrendeztem Maja szobáját egyik nap, azt hittem több hely lesz majd a játékoknak, de sokat nem számít. Arra viszont rájöttem, mivel most a szoptatós fotelem tesóbaba ágya helyén van, hogy nem fogunk vele elférni. Ha maradna, akkor tele lenne a szoba, nem maradna semmi játéktér. Igy adhatom el valószínű. Elég elkeserítő, 50e-ért kaptam 2006 karácsonyára a családtól, most meg a tesz-veszen 20ért látok (igaz lestrapáltat) eladót....

Mi nem állunk olyan rosszul Karácsonyi ajándékok terén, már csak meg kell venni. Sok dolgot internetről rendeltem pl Apának, meg unokatesóknak. Mi is rászánunk egy hétvégét a maradékra.

Bejelentkeztem dec 20-ra a váci úti brendonba 4d-re, ez az utolsó napjuk, utána nem lesz itt Uh-lehetőség. Meglepődtem rendesen.

Csütörtökön a céges partyk előtt meg megyek fodrászhoz. MÉg míg melóztam hosszú festett barna+szőke tincses volt a hajam, de most már régóta sajnálom rá a 11eft-ot. Egyre rövidebb lett, meg egy idő után csak a szőkét festettem. Most akarok végre kis változatosságot, így úgy döntöttem barna leszek :-)
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Ma nagyon elfáradtam délelőtt, angolon voltunk Márkkal, aztán egy óra játszóház, 3 emeletet csúszok mászok vele végig a csúszdához :) aztán játékboltban nézelődés, egy másik boltban díszeket vettünk, hazafelé még tankolnom is kellett(utálom), úgyhogy most kész vagyok.


Panndi
Gratula az ajándékodhoz :) Én is decemberi vagyok (19), te hányadikai? Annyira jó kari előtt egy szülinap, úgye? :lol:
A hasam kb nekem is ekkora, ennyit arról hogy a másodiknál már jobban látszik 8)

Annus
Dőlj le picit, mint egyik nap :wink:

Emese
Nekem még nem kell vennem, simán begombolom a gatyáimat. :shock:

Eszter
Neked is jó nagy pocid van már :)
Mi is úgy terveztük hogy karácsony előtt beköltözünk az új házba, (építettünk) de nem jött össze, állandóan csúszunk, most pl a burkoló törte el a lábát, a másik meg 1 hét mire ráér :( Na meg ilyenek.

Szofi
Első gyerkőc előtt én is cigiztem, én is szerettem, de szoptatás befejezése után sikerült nem visszaszoknom, hurrá. :)

Mozza
köszi, már a terhesség elején megbeszéltem vele, hogy az én szememet örökölje, sikerült is, mondjuk az enyém kékes-zöld, a kék bejött belőle :lol:

Pumukli
Van valami Apás jó kis ajándék ötlet amit rendeltél? (ha személyes nem kell elmondani :) )
krém
 
 


Kitty
Nálunk a toxo kb 1 hét volt csak.
Na mi volt a dokinéninél? :)
krém
 
 


Na kész lett az ebéd :) ahhoz képest, hogy életem első bablevese, igazán jól sikerült (szerintem) :D

Krém, mi is építkezünk, és mivel nem kivitelezővel hanem a mestereket mi "pályáztatjuk" meg így lassabban halad. Most már csak apróságok vannak tényleg, de így a vége felé olyan lassunak tűnik. No meg aztán minden héten azt mondjuk úgy kb két hónapja, hogy két hét múlva költözünk :D

Panndi, jó világ, de vékony vagy , irigyellek :)
jó ez a tatyó :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Január 4-i vagyok, és amúgy akkor nem jó születni, a születésnapom szeret feledésbe merülni :roll:
Vendég
 


Panndi
Na csak vicc volt :) , kari előtt vagy után, mindegy mindenképp rossz szerintem.
Mi mikor nekiálltunk technikailag :) a babaprojektnek, kihagytuk a márciust, szegény ne hogy úgy járjon mint az anyja :)
A névnapot is megnéztük, hogy mennyire van a szülinaptól, 1 hónap külömbség minimum! :)

Tényleg ti figyeltek erre?

Eszter
Na mi meg állandóan egyhónapozunk és költözünk! :)
krém
 
 


Én viszont decemberi (16) :-)

Krém
Férjem szeret hétvégenként a konyhában ügyködni. De csak húsos kaják érdeklik persze. Kisérletezik a steak sütéssel, libamáj/kacsamáj sütéssel, szeret pörkölteket csinálni, levest főzni, ilyesmi. Aztán van egy Jamie-s hamburgerrecept, amit szokott néha, és mindig átkozódik, mert olyan béna húsdarálónk van. Igy kap egy elektromosat. Nem szeretünk boltban ledarált húst venni, szerintem fogjuk használni sokszor.
Nem nagy ötlet, de praktikus.
Nekem mindig 2 ajándékot kell kitalálni, anyós pénzt ad én meg vehetek ajándékot.
Tavalyelőtt pl egy jófajta (Krups) kávéfőzőt kapott :-)

Büszke vagyok magamra, mert tesóm 4 gyerekének tök jókat találtam ki (mi családunk nevében, 10/Kopf a keret), szerintem.
pumuklii
 
 


A névnnap szülinap közelsége minket nem zavart.
Kicsit gáz Majának, de ez van.
Május 2-re volt kiírva és május 1 Maja-nap :-) (a Maja név májust jelent) Aztán végül ápr 24-én született.
De van Maja-nap márc 28-án is, lehet azon kéne majd ünnepelni.
pumuklii
 
 


Építkezőktől szabad megkérdeznem, hogy kb hogy jöttek ki?
Hány nm és kb mennyi milla lesz a vége?

Mi tavasszal kezdjük elvileg...
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: