Új privát üzeneted érkezett!

Ááááá, most én vagyok a laptető. Hátha nekem is hoz egy kisbabát, én nagyon vágyom rá, de egyelőre nem kopogtat :( Vagy valaki rámtüsszenthetne...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


na, én is a kevéspénz, de apa sokat van itthon kategóriába esem. :D
De nem cserélném a sokpénzre. nincs saját kecó, de a szolgálati lakás előnye, hogy apa csak átsétál a szomszédba, mi délkörül az intézet elé vonulunk és várjuk apát, hogy hazasétáljunk enni. :) délután legkésőbb öt körül itthon van, de ha van valami extra akkor hazaugrik. Egyébként rugalmasan dolgozik, így van hogy néha hétvégére is beugrik, attól függ, hogy alakul a kísérlete. Van olyan, hogy eljön velünk sétálni és utánna visszamegy dolgozni. Ha meg nem labor munka van, akkor itthon olvas, ír. ha elmenne iparba akkor lenne pénz, de reggel hattól este 8-ig tuti nem látnánk, mellesleg nem is élvezné azt a munkát. A kutatás az élete... :)

Melcsi!

A babaeső téged is előcsalogatott... :) Pont akartam is írni, hogy nálatok nem kopogtatott-e még a gólya!
Nagyon szép amit Pompinak írtál! Engem nagyon meghatott.

Pompi!

Esetleg csinálj egy pozitív meg egy negatív listát. Ha végeztél akkor a negatív listát dobd el, és csak a pozitvra koncentrálj!

piszok nehéz, próbálkozom én is a pozitív gondolkodással, de amíg nem inogsz meg ebben addig tök jól működik. a lista segít :)

A felhők fölött mindig süt a nap!

:lol:

és hogy egy nagy embert is idézzek!!!!!!

Harcimókus azt mondta az utolsó beültetésem előtt, hogy mindent úgy csináljak, hogyha bármi történik is, utánna ne rágjam magam azon mi lett volna ha....
Azóta is szem előtt tartom ezt a tanácsát, mindenben!

Harcika!
ha olvasol, rengeteget gondolunk Rád és összeszedem magam és írok beszámolót.....


Hajni!

A medvesajt tényleg szemétsajtból van, de azért fini...
de ha itt tartunk, akkor a teljeskiörlésű cuccok sem olyan egészségesek mint látszanak, ugyanis a gabonaszemeken megtapadnak olyan penészgombák amik nem távolíthatóak teljesmértékben el, és a műzlik is televannak aflatoxinnal....
hajrá egészséges életmód. :wink:

katyerina
 
 


Zsuzsi! Igazad van! :lol: A krémsajtot illetően is! :lol: Meg Katyerinának is a teljeskiőrlésűvel... a csúcs, mikor a teljeskiőrlésű sima lisztből meg ételfestékből van, és azt hiszed, barna! :-) Ezé' kell lisztet venni oszt sütni. :lol: Egyébként meg egészségesen enni a mai világban leetetlen, le kéne költözni egy tanyára és "öntermelővé" válni, még az sem lenne igazi a körny. ártalmak miatt. Hát igen, a legtöbb szemét dolog meg elég fincsi tud lenni... :roll:

dkata
 
 

 
 

Meli
örülök, hogy te leírtad Pompinak azt, amit én leírtam, de nem mertem elküldeni....
Jó, hogy végre jöttél!

Nálunk közepes munkaidő, közepes pénz :lol: kb. 10 órát van távol (utazással együtt) a párom, este totál átveszi Zalánt, és a hétvége szerencsére teljesen a miénk!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma!
Nem merted elküldeni? Tul keménynek tartod ezeket a gondolatokat? Lehet hogy azok, elég tárgyilagosan próbáltam fogalmazni, de ezek a tények. Nekünk, akiknek segitséggel jött össze, szerintem még nagyobb érték a gyermek, és hát egy elindult élet is... még ha picike is... Volt egy film, éppen Mátét vártam, majdnem 20 éve, Néma sikoly volt a cime. Sajnos végignéztem, és nagyon felzaklatott :cry: Én kb havonta levetiteném főmüsoridőben... meg a "felvilágositó" órákon az iskolában. Nem terheseknek, és nem érző szivü embereknek való látvány az biztos ahogy az a pár hetes kis magzat küzdött az életéért, hiába. Kijött a könnnyem megint, ne haragudjatok hogy ezt leirtam, de tudni kell mindenkinek, hogy az a kis ember ott már él és élni akar!
Fogod birni Pompi, ne félj, a nők erre vannak kitalálva, csak mostanában próbálják elfeledtetni velünk!

Nálunk megbeszélés alapján müködik a "papaszolgálat", az én uram ugyan az alattunk lévő boltban dolgozik, tehát feljár ebédelni, napközben látjuk, van kis hancur, dögönyözés is, de képes este, a 6 órás zárás után 1/2 8-ig is elmenni ide-oda. De legtöbbször Ő fürdet. Ha el kell mennem valahova, tudunk egyeztetni. Sajnos másra nemigen számithatok.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Én meg azt gondolom, hogy ez egy annyira személyes és magándöntés, hogy nem igazán szabad itt kívülállóként beleszólni.
érzelmekre hatni meg végképp nem!

(azzal meg nem értek egyet, hogy a 3 nem kerül többe... max. az első 1-2 évben nem, utána többe fog, de ez a döntés szempontjából talán irreleváns :wink:)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ezzel én is egyetértek. Teljesen megértem Pompi szempontjait, és kellemetlen helyzetbe hozzátok azzal, hogy rá akarjátok beszélni valamire, amibe nekünk semmi beleszólásunk nincs. Én csodálom, h egyáltalán megosztotta velünk a vívódásait, és becsülöm érte.

Mi is beszéltünk róla itthon, hogy mi lenne ha...néha úgy érzem, szeretnék újra terhes lenni, új kis életet adni, néha meg, hogy de jó elképzelni, h most majd az következik, hogy óvodába, iskolába megyek ezért a kettőért, tanulok velük, sütök nekik (nem tudok ugyanis sütni, még ezt is meg kell tanulnom), megyünk együtt nyaralni, végre én is, mi is élvezhetjük kicsit az életet, miután 7 évünk arról szólt, hogy sajnáltuk magunkat.

Más: nincs valakinek eladó hagyományos etetőszéke? Tudjátok, kisasztal, bele kisszék fából.

KépKép
lili73
 
 


Lili,
nekünk ilyen etetőszékeink vannak,még asszem 7 ezerért vettem darabját.

Holnap nem tudjuk elkezdeni a bölcsit,mert megint van egy skarlátos kisfiú!!! :cry:
Úgyhogy bemegyek egyedül,bepakolok a szekrényükbe és elintézem a papírmunkákat!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi,
azt elfelejtettem írni, h budapestiektől kérdezem. Gondolom nem sűrűn jöttök, és mi se Komárom-Esztergom megyébe. A Máriában amúgy van 8ezerért, de nekem bőven megteszi a használt, mondjuk féláron.

KépKép
lili73
 
 


Orsi, Lili!
Nem beleszólni akarok, ez mindenkinek magánügye, de az abortusz tőlem tul távol áll...
És ha észérvek nem tudnak dönteni, miért ne közelithetnénk érzelmi oldalról?
Pompi!
Félre ne érts, nem vetnélek meg akkor sem, ha elvetetnéd. De én minden nehézségen tul is vállalnám, és hosszutávon mindenképp érdemes és értelmes dolog.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
szerintem nem korrekt az érzelmekre játszani. Különösen nem, ha olyanról van szó, ami téged semmiképp nem érint.
(ha családon belül csinálod, akkor meg érzelmi zsarolás a szakszó rá)

én magam nem tudom elképzelni, hogy valaha is ab-ra mennék, de nagyon is el tudom fogadni, hogy van olyan helyzet, amikor ez a megoldás.
én az én életem megoldom, az én ügyem, másnak meg a saját élete, az ő döntés. Akármi a döntés a következmény súlya őket terheli, nem minket.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, egyetértek, a 3 gyerek többe kerül, sőt, minnél nagyobb, annál többe. És persze, ez nem szempont, nálam legalábbis, de azért itt sztem mindannyian meg szeretnénk adni nekik mindazt, ami tőlünk maximálisan telik. Egy nagyobb gyerektől a kicsi már nem nagyon tud "örökölni", mert más lesz az ízlése, más lesz a divat, amire mi majd rácsodálkozunk, de meg kell értenünk. Ugyanúgy kell fizetni a kicsi tandíját, már bölcsitől kezdve, a könyveit, a táborozását.... Sokan vannak, akiknél ez szempont, és akiknél nem döntési szempont, annak is számolni kell vele. Ezt azért is írom le, mert én Ádámot olyan körülmények között vállaltam, ami minden volt, csak nem ideális. Semmim és senkim nem volt, szó szerint. Tudtam, hogy csak én leszek és Ő, és amit én meg tudok teremteni. Mégis vállaltam, mert nagyon vágytam rá, hogy legyen. És azóta sem volt még pillanat, hogy bántam volna. Szerintem se szabad beleszólni, befolyásolni ilyen döntést. Ez Pompi döntése. Ahogy dönt, azon az úton kell mennie. És sztem úgy kell döntenie, hogy neki/nekik a lehető legjobb legyen. Tényleg nem szabad befolyásolnunk, még akkor se, ha a jó szándék vezérel.

Zsuzsi, kérdezted, hogy az emberem 9ig dolgozik? Igen, addig dolgozik, amíg agyilag meg fizikailag bírja. :cry: Van, hogy éjjel 1kor, 2kor jön. Ezer dolgot csinál, és pl. termelőgépet javítani és beállítani pl. akkor lehet, ha nem megy a gép. Meg a munkahelye mellett a saját cégét is csinálja. Most pl. egy péknél telepít kamerarendszert (biztos látni akarja a pék, hová folyik el a lisztje. :lol: ). Mondtam neki, legalább kenyeret hozzon tőle. :lol:
Én még soha sehova nem jutottam el Bálint nélkül, épp most terveltem ki, hogy bemegyek az sztk-be rákszűrésre, mert az délelőtt van. Csak akkor majd ott ülök a gyerekkel a sok göthös között....

Orsi, szerinted ha hpv szűrést akarok kérni, azt megcsinálják tb-re? Mert tudni szeretném, most van-e, és mivel nekem volt, elvileg indokolt a szűrés. Úgy tudom ,ha indokolt, mehet tb-re.

dkata
 
 


Orsi

a pszihológus nem ugyanígy mutatja az utakat?
Más. A 9. napon kijött tegnap a láz, a 15 hós oltás után. ez meddig fog tartani? ma is lázas Olivér.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, nekünk 2 nap volt a láz és pöttyös is lett. 9. nap normális, Bálint is szerdán kapta, és köv. hét péntek-szombat volt lázas.

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

a pszihológus nem ugyanígy mutatja az utakat?

milyen témában kérded ezt???

Kata :D
szerintem neked indokolt a TBs szűrés a HPVre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


gyerekvállalás/abortusz témában.

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:gyerekvállalás/abortusz témában.

utat mutat???
saját meggyőződése szerint vagy hogy gondolod???

semmiképp sem ez a dolga, az adott helyzet/érzés okait segít felkutatni, de problémákat helyettünk semmiképp sem old meg.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem meg Melcsinek és mindenkinek joga van leírni a véleményét, hiszen arról szól a fórum, hogy különböző emberek, különböző gondolkodással leírják, mit gondolnak az adott dologról.
Szerintem Pompi sem haragszik meg, ha nem mindenki csak annyit ír, hogy úgy lesz jó, ahogy lesz.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
nem gondolom, hogy 17 hetes pocaklakóval pártatlan tudsz lenni ab témában :wink:
nem azt mondtam, hogy nincs joga, annyit mondtam, hogy szerintem nem túl szép (pontosabban etikus, de ezen sértődés lenne), érzelmi alapon apellálni bármire is...

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én most nem értem ezt a hpv szűrést. :oops: Kb. két hete voltam a dokimnál rákszűrésen, direkt rákérdeztem, hogy hpv szűrést nem csinálna-e, mert szeretném. Azt mondta, hpv szűrést akkor csinálnak, ha a sima rákszűrés nem ok. Utána tipizálják tovább. :roll: Most ez tényleg így van?
Ja, meg hogy a gyerkőcöket kell beoltatni kb. 12 éves kor körül , asszem ennyit mondott, és a fiúkat is nemcsak a lányokat, mert a magyar populáció elég fertőzött.

Kép
jud71
 
 


Jud :D
nem tudom, nekem csináltak HPV szűrést, tipizálás nélkül is. Csak annyi van benne, hogy HPV poz. vagy neg.
szerintem ez is orvos és kórházfüggő.

(hozzáteszem és P2-vel vagyok HPV poz, P2nél nem nyomoznak semmit, az a normális citológiai jelet)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szerintem azért ab. témában nem árt tisztában lenni az érzelmi oldallal sem. Van aki csak akkor fog rádöbbenni mit tett amikor már megtette.
Nyílván Pompi "hangjában" is van egy kis segély kérés, mert őrlődik, de sajnos mi nem dönthetünk helyette. A döntése után nem haragudhat Melcsire mert azt mondta hogy...., nem haragudhat Orsira mert ő azt mondta hogy.... és bárkire mert azt mondta hogy... és saját magára sem...
Én továbbra is fenn tartom, hogy úgy kell döntenie, hogy ne tegye fel azt a kérdést, hogy mi lett volna ha....
A felelősségét nem vállalhatjuk át, de itt lehetünk, ha szüksége lesz ránk.


A rákszűréssel most mi a helyzet? Én a szülés óta nem voltam nődokinál... :oops: :oops: a doktornő már sajnos nem vállal és itt még nem találtam ideálisat. na jó nem is nagyon kerestem... :oops:
Viszont a viszereimmel elmentem dokihoz! :)

Ma voltunk a kiscsajokkal a mamut játszóházában. Nagyon jó volt! A két kis majom olyan gyorsan mászott a szivacs bigyókon, hogy nem értük utol őket! :D Borzasztóan el is fáradtak, már majdnem a kezünkbe elaludtak amíg mentünk a kocsiig. Kár, hogy nem volt nálunk fényképező. :(

katyerina
 
 


Katyerina!
Én is ugy érzem Pompi szavaiból, hogy őrlődik. Hogy "hátha azt mondja a doki kedden, hogy nem vállal abortuszt".
Orsi!
Lehet hogy nem etikus, de hát a nő már csak nőből van, és általában érzelmi oldalról közelit. Én legalábbis, bennem aztán sajnos semmi racionalitás nincs. Ezért kell egy férfi a nő mellé, hogy kialakuljon a kerek egész. Na most, ha a férje azt mondta, "ahogy Neked jó", azzal sajnos semmit nem segitett. És nem tudni, később, bárhogy dönt is Pompi, nem fogja-e felhozni. Jobb lett volna, ha állást foglal, bármi legyen az...

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Mi karácsonyi nagybevásároltunk a hétvégén, és a nagyját sikerült is elintézni, éljen! :D

Na Pompi, föl van adva a lecke! :lol: Akkor még pár szót én is, nehogy kimaradjak! :lol: Nekem is fáj a lelkem minden meg nem született babáért, de azokért a megszületettekért is, akiknek jobb lett volna, ha nincsenek e világon - és itt most nem rátok gondolok. Szóval én is megértem, hogy vannak olyan helyzetek és körülmények, amikben inkább nem vállalják a babát, amikor ez tűnik ésszerűnek, reálisnak!

Katyerina, Zsuzsi,
tudom, mocsokból van minden kaja, dehát akkor mit együnk?! Zsuzsi, nálunk is talán 2 napig tartott a láz, valahogy így volt... Jobbulást!
Katyerina,
a Kaális doktornőre gondolsz? Nála szültél?

Kata,
holnap mész hpv-t nézetni végre? :D

Andi,
szerintem már csak januárban kezditek a bölcsit! :lol:

Wish,
barnával mi van? Eltűnt már?

Szerintem úgy van a hpv, hogy sima rákszűrésnél nézik, és kijön mondjuk, hogy p2 hpv+, vagy pedig, p2 vagy p3 simán... Vagyis a hpv-t mindenképp odaírják az érték mellé, ha az van. És ha már van, akkor kell újabb minta, amit el kell küldeni vmi központi helyre tipizáltatni, ez olyan 5 ezer körül volt pár éve. És ott mondják meg, hogy melyik hpv vírus van benned, vagy van-e egyáltalán, mert csak elbénázták a rákszűrést. Legalábbis nálam így volt. :roll:

Lányok, egy nagyon kedves rídonli lány kölcsönadta a dvd-it, amiken a Miből lesz a cserebogár összes része rajta van. :D (A 1,5 évesek meg az ötévesek is. ) 10 db dvd-ről van szó, amiből egy még hiányzik vmi lemezhiba miatt, de ha vki gondolja szívesen kölcsönadom én is lemásolni. :D
20140901102739
 
 


Melcsi,
Olyan jó, hogy írtál! Mindig nagyon szeretem olvasni az írásaidat. Persze ez is szíven ütött, mint ált.ban a többi hsz-sod. Igen, én is hiszek valahogy benne, hogy egy gyermek kiválasztja, hova akar születni. De lehet, hogy ez egy romantikus marhaság, és én meg majd jól depresszióba esek a hétköznapoktól és akkor meg szegénynek nem biztos, hogy jobb, ha mellettem van… Nemtom.
Volt egy mondatod, amit félreértettem először (tudod, freudi félreértés), a pakolásról. Hogy mindegy, hogy 2 vagy 3 után pakolok. Én ezt úgy értettem, hogy ha elköltöznék a férjemtől. Ez is motoszkál bennem, hogy 3 gyerekkel már olyan nagyon függő az emberlánya, nemtom, hogy ez egészséges-e. Nem beszélve arról, hogy hol fogok én valaha munkát találni 3 gyerekkel?!?

Katyerina,
Jó ötlet a lista. Egyelőre magamban írom, mert arra gondoltam, mi lenne, ha szegény gyerek majd egyszer megtalálná… Brrr!
Pozitív gondolkodás: ebben nagyot csalódtam valamikor, és nem mernék újra erre támaszkodni.
Az biztos, hogy a pozitív az, hogy megtartom, hiszen annak mindenki örül.
És valahogy bennem van az is, hogy tisztességes nő nem veteti el a gyerekét.

Orsi, Lili,
Én örülök minden hsz-nak, és igazából nekem könnyebbség, hogy leírhattam nektek a problémáimat. Mondjuk itt, a neten persze sokkal könnyebb. A környezetemben még a férjemen kívül senki de senki nem tud róla, nem véletlenül. Tudom, hogy a végső döntés és a felelősség abszolút az enyém.
Orsi,
Melcsit pont az érzelmességéért szeretem, téged meg a racionalitásodért! Ne aggódj, nagylány vagyok már. Csak most nehéz helyzetben… De ezen is túl leszünk valahogy. Én örülök minden szempontnak. Annak is, hogy kiálltál értem. Nagyon aranyosak vagytok. Mindenki, de tényleg.
Lehet, hogy nevetni fogtok, de még a férjemnek is szoktam mesélni a hsz-saitokról, és pl. ennek kapcsán megint feljött, hogy mi az, hogy én döntsek. Ő megint csak megerősített, ahogy mondta, hogy neki abszolút nem probléma a 3. gyerek (egyelőre most úgy néz ki, hogy anyagilag sem akkora. Max. lakáskérdésben, de azon meg én nem aggódom, mert szerintem nem azon múlik, hogy valaki mennyire lesz tisztességes, hogy mekkora lakásban nő fel), sőt úgy érzem, hogy ő büszke is lenne rá. Inkább csak magam miatt aggódom, a mostani fásultságom miatt elsősorban. De majd csak megoldódik ez is…
Éééés…! Ma édes uram itthon volt egész nap! Jahhj de fincsi volt! Egész más így!

Na puszi Nektek és nehogy miattam veszekedjetek!

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi!
Csak gyorsan, mert megyünk kifelé itt állnak a sarkamon.
Eszembe se jutott a költözés! Egyébként se a gyerekek tartják össze a házasságot. Ismerek olyan csajt, aki 3 gyerekkel otthagyta a férjét, majd talált egy másikat, és szült még 2-t, azóta is boldogok. Szóval, ne költözz, hanem éljetek boldogan!
Tegnap beszélgettünk az urammal erről (is), és mi arra jutottunk, hogy ez azért nincsen jól igy! Hiszen kettőtöké az a gyerek, és a felelősség vele szemben is! bármilyen döntést vele kapcsolatban kettőtöknek kell meghozni.
Na de, ha már mégsem meri kimondani az urad a gondolatait. Ugye egész más szinben pompázik a világ egy-egy ilyen napon? Az sehol sincs megirva, hogy nem követik zsinórban ilyenek a mait! Tehát, fel a fejjel, és ne a pillanatnyi helyzet alapján mérlegelj! Képzeld Magad mondjuk 5 év mulva! Ahogy peckesen viszitek a csapatkát az állatkertbe pl. Meg ahogy sorbarakod a cipőcskéket az előszobában :D (Meg hajtogatod naponta a ruhákat a száritóról :wink: )
Hogy hogy találsz munkát 3 gyerekkel? Ez szerintem mostanában akár gyerek nélkül is necces kérdés lehet. Különben is: "ajövőt nem sejtheted, ahogy lesz ugy lesz, bárhogy lesz, ugy lesz!"
És van még 1 idézetem Számodra a Kormorántól:
Es az eső sulyosan,
A fészkekben enni kérnek,
Lesz idő mikor elfelejted
Az árnyakat, mik elkisértek"
Puszi

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Bocs. Az emlitett csaj természetesen magával vitte a 3 gyerekét.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi! Boldog szülinapot Emesének! Képek? :lol:

Pompi! Nekem 1 apás estém volt, mindössze kb. 1 óra, de mintha nyaraltam volna! Csak feküdtem az ágyon, és néztem ki a fejemből. Má' hogy ne csak mindig panaszkodjak... :lol:

dkata
 
 


Pompi!

Hajrá! Erős, "tökös" csaj vagy! Én mindenesetre szurkolok!
A pozitív gondolkodás meg.... Néha én is legszívesebben összetépném a titok könyvet, meg Müller Pétert is kioktatnám és még a lámához is lenne egy-két szavam, de ilyenkor általában a mindent rózsaszín szemüvegen keresztül látó férjemet osztom ki. :)
na és egy kép a rendről :) ez csak egy kis részlet. ehhez kézelj hozzá kidöntött zsírkrétát, az előszobába krétát és ledöntött újságos polcot, szétszórt dvd-ket.... Kép Kép Kép
ezen meg Gaja éppen átugrál valamiről a kanapéra....


Hajni?

mi az a cserebogaras dvd?
Tényleg, ez már sokszor felmerült, de másfél évesek mit néznek szívesen a teletubbie-n kívül? az enyémek csak teletubbiest. :shock: :shock:

a dokim a Hajdu drnő volt. Nála szültem. És fáj a szívem, hogy nem vállal, már csak uh-ik. :(

katyerina
 
 


Katyerina,

ez tök jó, akkor én sem szégyenkezem!!! Nálunk is kb. ez van, és még olyan fehér ikeás ágytakarónk is van az egyik szofán :D
És mit kutat a rózsaszín szemüveges férjed? Én is kutattam.

KépKép
lili73
 
 


Katyerina! Ez nekem is nagyon tetszik! Nálam is ez van... Már kezdem feladni. Most az emeleten takarítok, ott nem lakik a gyerek, de a nagyobb is elég kupit csinál (még nem szó szerint, csak átvitten :oops: ).
Kutató apa engem is érdekel, hogy mit kutat.
Lili, az is érdekel, Te mit kutattál...

Hihi, most hallottam, hogy a hátrányos helyzetűeket oktató tanárok kapnak + 20 ezer Ftot havonta. Hát ettől igazán megjött a kedvem visszamenni, az enyémet meg nevelje a bölcsiben az, akiket én képezek ki a suliban... Hátborzongató gondolat, de komolyan. :twisted: :twisted: :twisted: (Nálunk van dajkaképzés, a felhozatal nem túl "elhivatott" egyénekből áll, sajnos. :twisted: )

dkata
 
 


Kata,
én algákat, tágabban vízbiológia. De most labvez. vagyok rutinlaborban.

KépKép
lili73
 
 


Apa mennyit van itthon téma:
Nekem azt gondolom szerencsém van ebben bár eljár dolgozni (nem itthon dolgozik) de reggel háromnegyed hétkor megy és este legkésőbb ötre itthon is van hétvégén soha nem dolgozik. Nem keresi a legtöbbet de én is úgy vagyok hogy inkább legyen többet itthon mint hogy van egy csomó pénzünk (nyilván az sem rossz ha van) és nincs itthon. Bár ez biztos megszokás kérdése is. Mert ott van Orsi szuperül neveli szerintem a gyerekeket élőben is láttam már őket és nagyon klasz gyerekek látszik hallgat rájuk. Ezt azért írtam így mert van ismerösöm akinek pl. apa alig van otthon és a gyerek nem hallgat az anyjára mert valahogy elcsúszott a dolog.

Katyerina!
édesek a képek. Ilyenkor amikor látom hogy a képek hátterében máshol is szét vannak a játékok mindig megnyugszom. Mert itt estére mindig úgy néz ki a gyerekszoba ahova egy bomba becsapódott.

Andi!
Sajnálom hogy nem tudjátok kezdeni még most sem a bölcsit. Elvileg most mi a köv. időpont. Szegénykéim mire pont megszokják meg karácsonyi szünet jön.

Erika!
Napszemcsinek neked és nekem egy az orvosunk :) Tényleg a kórházban még mindig ott van a rendelője ahol eddig? A héten megyek hozzá rákszűrésre. :)

Tényleg aki már tapasztalt a témában hegy átlag gyerek mennyi idő alatt szokik be a bölcsibe?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zseboroszlán írta:Orsi szuperül neveli szerintem a gyerekeket élőben is láttam már őket

:oops: :oops: :oops: köszi.
Én sokszor nem így érzem. Ez olyan furcsa, mert kívülállók tényleg sokszor dicsérik őket, de bennem meg ezer és 1 kérdés van állandóan.

bölcsi: Lilinek olyan bő 1 hónap kellett, a fiúknak 1 hét. Szerintem ikrekkel ez könnyebb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


elkészült az adventi naptárunk, megmutatom :oops:
link

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili! Az tuti érdekes lehet! Te biológus vagy? (Volt 1 biológus "szerelmem" az egyetemen... :oops: :oops: :oops: Pusztán plátói alapon... a férjem meg biológia szakos tanár is. Úgyhogy valami bejött a dologból. :lol: )

Emma! De jó, hogy csupa jó dolog történik a pocakoddal kapcsolatban! Márhogy nincsennek negatív tünetek! :lol: :lol: :lol:

Hajni! Miket vettetek? (Nem, nem voltam szűrésen, csak tervbe vettem. :oops: )

Orsi, köszi az infót, akkor bepróbálkozom. Megkérdezem enyém dokit, de Ő tuti nem tudja tb-re. :cry:

dkata
 
 


Lili,
az etetőszékeink még nem eladóak,csak azért írtam,hogy nekünk ilyenek vannak,mert totál jók,felesleges drágábbat venni!Nemsokára szétszedem asztallá és székké.

Hajni,Zsebi,
szerencsére nem a skarlátot kapta el a kisfiú,az ügyeletben félrenézték,így holnap kezdhetjük a bölcsit! :lol:
Azt javasolták,hogy 2 ünnep között is vigyük őket,-ha nyitva lesznek,-így nem esnek ki a beszokásból annyira.

Melcsi,
Emesének boldog szülinapot kívánok!

Katyerina,
képek aranyosak!Nálunk is mindig kupi van,de ezen én már túltettem magamat!A lényeg,hogy nem esz meg minket a kosz,a rendetlenség már nem zavar! :oops:

Kata,
bölcsődében NEM dajkák dolgoznak!!!
Ők az oviban vannak az óvónők mellett!
Sajnos én is észrevettem az IQ béli különbségeket,hogy mind2 tanfolyamra járok!A dajka sulihoz 8 általános elég,a bölcsis gondozónőire csak érettségizettek jelentkezhetnek!De van olyan is,aki fősulival gondozónő,és nem ért a gyerekek nyelvén,és ez fordítva is igaz szerencsére!

Orsi,
blog:hogy mikre van időd! :lol:

A hétvégénk jól sikerült,szombat-vasárnap jöttek a vendégek,fiúk jó sok ajándékot kaptak,torták fincsik voltak!A markoló dobos,a versenyautó gesztenyés volt!Képeket Zsebinek küldtem át,Ő fogja felrakni!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi, nem akarok vitatkozni, de akkor minek tanulnak csecsemőgondozást? A bölcsiben nincs dajka? Akkor nem értem, úgy látszik Ádám rég járt bölcsibe. :oops: (Ja, és az érettségizett képzésen hasonlóak vesznek részt... bocs, de nekem ez a szomorú tapasztalatom. És engem nem az IQ hiány, hanem az elhivatottság hiánya bánt. Vannak szakmák, amiket nem engednék "gyakorolni" mentális szűrés nélkül. És ez tudod, hogy nem NEked szól, hanem pont az lenne a jó, ha csak olyanok lennének a pályán, akik SZERETNÉNEK gyerekekkel foglalkozni, és nem azért mennek oda, mert nincs jóbb. Ez a tanítónéni képzésre meg tanárképzésre is vonatkozik, nem annak kéne tanárnak menni, akinek nem jutott jobb sors. :cry: :cry: :cry: És annak aki szereti a gyerekeket és szeret tanítani, nem kéne elhagyni a pályát a kevés pénz miatt. :cry: :cry: :cry: Bocs, hogy kijött belőlem, csak nekem is agyalnom kell most, hogy visszamenjek-e.)
Boldog szülinapot a fiúknak! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Andi

én is n agyon boldog 2. szülinapot kívánok a fiúknak!

Lányok

A P1-es cytológia mit jelent? nem P2 a negatív?

Kép
zsuzsi73
 
 


Orsi

hát én csak ámulok és bámulok! hogy Te milyen kreatív vagy!!!

Kép
zsuzsi73
 
 


Katyerina :)
Mi is így kb nézünk ki. Holnap jön az új segítségem, aki takarítani fog helyettem. Remélem nem menekül el sikítva ;)

Hajni :)
Barnázás abbamaradt mióta szedem az utrót. (kopp-kopp-kopp).
Viszont nem nagyon van semmiylen tünetem, még az álomkórom is alábbhagyott, mostanában több nap is volt, mikor nem aludtam délután. Remélem minden rendben van odabenn. Jövő hét szerdán megyek UH-ra, ha minden rendben, az még olyan messze van. De persze inkább legyen minden rendben!
Cserebogár dvd-k lemásolásán gondolkozom, csak nem tudom mikor lenne időm megnézni. Pedig nagyon jó lenne, szóval azt hiszem lemásolom, aztán majd valamikor csak sor kerül rá. Majd januárban leboltoljuk, jó? Igyekszem nem elfelejteni.

Pompi :)
Úgy érzem kicsit megnyugodtál az első sokk után :) Meglátod, sikerülni fog meghozni a megfelelő döntést, és onnan minden könnyebb lesz. (én persze a babának drukkolok :) )

Orsi :)
Neked mennyi mindenre van időd :) Nekem eszembe sem jutott adventi naptárt csinálni :oops:

wish
 
 


zsuzsi73 írta:Lányok

A P1-es cytológia mit jelent? nem P2 a negatív?

p1 citológiája kb. újszülött lányoknak van
a negatívság nem feltétlenül a Pap skálával függ össze.
http://www.nogyogyaszat.eu/szures/mehny ... elese.html
itt elég jól le van írva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára icsilya 2008.12.01 21:52-kor.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi, P1 kb. a szűz lányoknak szokott lenni... :lol: A P1 az nagyon jó eredmény, de függ attól is, hogy ki vette le a mintát, honnan, és ki értékelte - mert minden amit ember csinál, az ugye szubjektív. Azt meg, hogy a P2 negatív, nem mondanám, mert P2 mellett is lehet annyi minden. Általában a P2 ugyan a normál lelet, de mint Orsi is írta, amellett még hpv és ezer dolog (gomba, gyulladás is lehet). Keresek neked linket:
http://hpvteszt.hu/lexikon
Itt benne van a hpv és a Papanicolau teszt is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.12.01 21:52-kor.

dkata
 
 


jah, Hajni
engem nagyon érdekelnének a DVDk :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni, engem is érdekelne a dvd...lebótolhatom valahogy veled? :oops:
Vendég
 


Sziasztok

Zsebi
a klinikára mész be hozzá? én a magánjába szoktam,
amúgy én utoljára a 6 hetesen voltam, kb. 1 éve nála a klinikán, és akkor még ott volt a helyén.
Amúgy tudtad, hogy nemsokára babázni fog?

Melcsi
Boldog Szülinapot Kívúnk Emesének!!!

Anda
a Fiúknak is Nagyon Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!!!

Orsi
Fiúknak is Nagyon Nagyon Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ mennyi szülinapos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi!
Tényleg amennyit láttam a gyerekeidet azt gondolom látszik rajtuk a kezed munkája jó nevelést kapnak és szerintem természetes hogy te belülről nem mindig látod így :)

Az adventi naptárad nagyon szép. :)

Nekünk is van ma meg is ették az első zseb ajándékát ami szaloncuki volt (egy-egy) BAlázs azonban nem kérte és odaadta Esztinek viszont féltem hogy majd egésznap ki akarják enni a cucokat de aztán csak örültek neki :)


Na végre valami ami egyszerűbb az ikrekkel :)

Andi!
Nagyon sok boldog szülinapot a srácoknak. Küld a képeket és felteszem és csináljunk új vonazot is :)
és a tortához mit szóltak?

Az jó hogy tudnak kezdeni :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


jah, még annyit akartam, hogy ezt a "fát" leszámítva mindent este csinálok, mikor már alszanak a gyerekek.
elúsztam kicsit, ezért ma ez napközben készült, 11-14 között kb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,
bölcsiben nem dolgozik dajka,"csak" a gondozónők,ők látnak el minden feladatot,ill.van egy ún.technikai ember,aki takarít,kaja után rendet rak,ágyakat kirakja,stb.De gyerekhez nem nyúl,max.felügyel,és segít az öltöztetésben udvarra készülődéskor.
Az apróbetűs résszel egyet értek!

KÖSZÖNJÜK A SZÜLINAPI KÖSZÖNTÉSEKET!!!

Andi
Kép
aanda
 
 


Melcsi,
Emesének boldogat!:D

Katyerina,
megnyírtátok a csajokat? :D Nagyon cukik!:lol:
A 'Miből lesz a cserebogár' című sorozat a Spektrumon ment, és angol gyerekek tanulmányozásával foglalkozik nagyon érdekes módon. Az egyik korosztály az pont a mi gyerekeink.
Az én gyerekem legszívesebben csak reklámot nézne minden mennyiségben! :shock:

Anda,
nagyon boldog szülinapot a fiúknak! :D Nagyon jól hangzik mindkét torta, jól meg is kóstoltam volna mindkettőt! Az a baj, hogy így is egész nap eszem... :? Feltétlen számolja be a bölcsiről, hogy ment!

Lili,
nagyon érdekes szakma! De most is dolgozol?

Orsi,
komolyan, én is azon akadtam meg, hogy mikre van időd! :shock: Ráadásul még szép is lett, úgyhogy igen irigy vagyok! :lol:

Kata,
most már kollektíven elzavarunk arra a szűrésre, de komolyan! :twisted: Amit muszáj, azt muszáj! (Milyen okoska vagyok! :lol: ) Megkérdeztem a Shirazt, egy kutyás szobájuk van, az persze foglalt. Egyelőre úgy néz ki, 20-21-én mennénk anyósékhoz. :roll:

Zsuzsi,
nekem most lombik előtt volt rákszűrésem a Kaáliban, és P1 lett.
:shock: Mondanom se kell, én is meglepődtem. Lehet, hogy elrontották...

Zsebi,
a gyerekek mennyit fognak fel szerinted az adventből? Tényleg kíváncsi vagyok, én még úgy gondoltam, az enyém nem sokat, így nem nagyon adventezünk. :roll:

Wish,
jó soká' mész uh-ra, tényleg, én is csak jövő hét pénteken!:(

Képzeljétek, Olivér 3 napja nem cumizik!:shock: Sőt, még a kedvenc alvós kutyája se érdekli! Nem értem, mi történhetett....

A cserebogarak még csak a gépen vannak fönt, de majd "ütöm" apát, hogy írja ki minél előbb! Szólok, amint kész!

És még egy közszolgálati: aki ismer olyan sokat próbált lombikos párt, akik már elhasználták az összes tb-s lehetőségüket, és minden vágyuk egy baba, de nincs anyagi lehetőségük további lombikra, az írjon nekem, jöhet priviben is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2008.12.01 23:38-kor.
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: