Új privát üzeneted érkezett!

Hajni,
bocs,előbb elfelejtettem írni,hogy szuperek a képek!Arnoldkám munkagépmániás,kedvence a "maaakolóóóóóóó!"
Építik az ovit,és mindig el kell menni megnézni a markolót!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi, úgy sajnálom, ami Veled történt... Nagyon nehéz lehetett mindkét esetben. És ha fiú lenne a 3. is? Szerintem az se baj.... (Ilyen hülye gondolataim nekem is voltak, a vetéléseim kapcsán, hogy biztos kislányok voltak és én titokban fiút szerettem volna, így nem maradtak velem. De ilyeneket nem szabad gondolni. Neked is lehet egészséges lányod és fiad is - sőt fiúból van is már egyből kettő.)

dkata
 
 


Ja, Petyaanya, laptető csupa-csupa jót jelent! Pl. egy babát, vagy még egyet... Vagy mit még csajok?
Ne csak akkor gyere, ha fasírt van, olyan jó, hogy most többet jöttél. :lol:

dkata
 
 

 
 

Na jó, itt vagyok, csak hát fél egy és még nem fürödtem.
Word-be írtam a hsz-mat, majd bemásolom, de kicsit szégyellem magam, hogy ilyen borúlátó vagyok, ti meg ilyen aranyosak! BocCs...! :oops:

Köszi mindenkinek a gratulációkat, bár nem hittem, hogy mertek majd az írásom után gratulálni. Nagyon rendik vagytok. És persze végigröhögtem az írásaitokat!

Emma, Wish,
Emelgetés: egész nap mást sem csinálok, mint kiságyból ki-be, ablakba nézelődéshez fel-le, etetőszékből ki-be, autóba be-ki, babakocsiba be-ki, Ha nem emelgetek, akkor hajolgatok, a rumlit próbálván eltűntetni.

Wish,
Bencsi is szereti a már egyszer bevált dolgokat.

Orsi,
Köszi! Sokat számít a bíztatásod.

Aanda, Zsebi
Apának volt mozgásos gond, nálam semmi. Első lombik sikerült, mindkét beültink megmaradt.
Ne nevessetek ki, de én egy olyan hülyeség miatt félek a vetéléstől, mert anyukámnak azt jósolta a Joshi Bharat, hogy két unokája lesz!
Zsebike! Drukkolok Nektek!

Emma,
Szülészdokim nekem is mondta anno, hogy a lombik beindíthatja a dolgokat, de mivel a férjemnél volt a gond, csak legyintettem rá magamban, mivel ő kb. annyit érzett a lombikból, hogy egy csészébe... Minden más meg velem történt.
A dokival még bele is kezdtünk a gondolkodásba, hogy tabletta vagy spirál legyen, abban maradtunk, hogy majd szoptatás után elég eldönteni. Hát, kicsit sokáig gondolkoztam…

Kata,
Én biztos voltam benne, hogy nem esem teherbe, úgyhogy a Kaáli óta egyáltalán nem védekeztünk (mert akkor ugye azzal bíztattam magam, hogy na legalább ez megoldva – de ezek szerint meg nem éppen). Mondjuk mióta anya lettem elég gyatra szerető vagyok, és elég ritkán vagyunk együtt (mostanában mondjuk havi 1). Egyszer már volt ilyen, hogy kimaradt egy vérzésem, de utána mintha mi sem történt volna, 2. hónapban rendesen megjött. Ezért nem aggódtam most sem. Kicsit kezdett furcsa lenni, hogy nem kívánom a tejet-kávét-kakaót (amit eddig literszámra ittam) és egyébként is egész nap undorodom az ételektől. Mint az előző terhességem, ez is úgy kezdődik, már fogytam 2 kilót. Mikor a férjemnek meséltem ezt az undorodás dolgot, egyből rávágta, hogy nem vagy terhes? Mondom nemtom, de vettem tesztet, majd holnap… Másnap meg jön haza, nem is tudtam, hogy kezdjek bele. Egyszercsak valamire azt kérdezi: Mérges vagy? Mondom nem mérges vagyok, hanem terhes. Ő meg erre nevetett. De rám bízza a döntést. Mondjuk örülök a hozzáállásának, de mostanában annyi munkájuk van, hogy este fürdetésre sem ér mindig haza és hétvégén ugyanez. A vasárnapokat nagyon durván élem meg. Mostanában már azért nincs kedvem játszóházba menni, hogy ne lássam az apukás családokat. Úgyhogy amikor kedvesem azt mondja, „hogy ha te bírod…”, akkor mindig arra gondolok, hogy egyedül azért nem. Amúgy is kezdem kicsit azt érezni – talán a korai besötétedés miatt -, hogy teljesen kiürültem, és hogy kicsit besokalltam az itthonléttől. Nekem nem vigyáznak rájuk a nagyszülők vagy apa, csak úgy, ha én is ott vagyok. Már nem tudom, hogy én hibás vagyok-e ebben, hogy így alakult, de én mindenkinél azt láttam, hogy nem tudnak úgy figyelni rájuk, mint én. Anyukám teljesen felpörög, még WC-re sem mer elmenni, meg egyébként sem hallgatnak rá agyerekek, az apósom figyelme el-elkalandozik (pl. ott hagyja az üvegpoharat az asztalon – ami nem nagy dolog, de én már látom magam előtt, hogy Bencsi leveri és csupa szilánk lesz a szoba. Vagy pl. nem veszi észre, hogy az egyik felmászott valahova). A férjem meg nyugodtan számítógépezik háttal nekik, percekig rájuk se néz, amikor én már a gyanús csendből sejtem, hogy lehet valami. És ált.ban van is. Most én vagyok paranoiás??? De szerintem két gyerekhez két felügyelő kell, ha nem az anyjuk az, aki ismeri minden mozdulatukat. Szóval, a lényeg, hogy én aztán tényleg ki sem tudok mozdulni. Minden a gyerekek körül forog. Így meg azért elég egyformák a napok. És erre kopogtat a tesó.
Bencsi amúgy odavan a kisebb babákért, tuti imádná.
Az összes cucca is biztosítva van ugye, akár fiú, akár lány. Csak azt nem tudom, hogy én tudnék-e vele (velük) eleget foglalkozni. Mostanában veszem észre, hogy azért jó, ha jön valaki velük játszani, mert én már tök fásult vagyok. Nagypapával iszonyú jókat rötyögnek egy üres flakkonon, a szomszéd lány leveleket szed nekik – nekem ilyenek már eszembe sem jutnak. Ciki, ez van. Fel kéne töltődnöm valahogy…
Bocs, ha hosszú voltam.
Kata, ez a kutyás-botos story, ez jó! :lol:

Zsuzsi,
Apa aszonnya, bárhogy döntök, neki úgyis jó. Csak hogy fogom-e bírni. Én meg úgy érzem, hogy a kettő is sok.

De közben meg arra gondolok, hogy ha hiszem, hogy az első kettő Isten ajándéka, akkor a harmadikat sem dobhatom csak úgy el. (nem vagyok vallásos, de ezt így érzem)
Jaj, annyi minden kavarog bennem!

Erika,
Amnio után nem emelhettél 3 hétig?

Bandika,
Az első gondolatom az volt, hogy na akkor a „nagyoknak” irány a bölcsi. (Csak onnan meg majd hazahurcolnak mindenféle francnyavaját.)

Hajni,
Viszontgratula a szívecskéhez! Szagok miatt ne aggódj, én pl. irigyellek. Gyönyörű kisfiú Olivér! Én az emelgetéssel kapcs.ban aszondom, h ha kibírja, jöhet. Ők voltak itt előbb. Gonoszság, de ez van.

Én a keddet várom, akkor megyek a dokimhoz. Benne nagyon bízom, hogy miket mond, bár a férjem szerint úgysem fog helyettem dönteni. Gondoltam, hogy ecseteltetem vele az abortuszt, hogy mennyire szörnyű. Ahogy elmondja, abból úgy is kiderül. El is képzeltem ezt a jelenetet, nemtom, ti hogy látjátok a szülészorvosotokat, én egy angyalnak, és kigondoltam, hogy azt fogja mondani, hogy ő olyat nem csinál.

Nna. Ilyenekkel van tele a fejem. (Meg most már ez az oldal is!) :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Visszaolvastam magam. :oops: Hát a felügyelet rész elég szörnyen hangzik. Szerintem már látjátok magatok előtt, ahogy 1-1 ember rátapadva figyeli a gyerekeim minden lépését.
De amúgy szó sincs erről. Csak tényleg vannak olyan periódusok, mikor csak olyanokat csinálnak, amit nem szabad. A konvektorba nyulkálnak, felmásznak mindenhova, kirángatják a fiókokat, de úgy, hogy szétesik a fiók, lesöprik a könyveiket a polcról, de napi 5x és az összeset, sokszor már össze sem szedem, csak nap végén.
Na, most méxebb képet festettem magunkról... mindegy. Lehet, h kezdek megőrülni...? :?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
nagyon is emberi, amit írtál, és én megértelek.

KépKép
lili73
 
 


Pompi

remélem a doki megkönnyíti a döntésedet, de tudod, hogy ezt neked, meg a férjednek kell meghozni.
A gyerekekkel kapcsolatban talán lehetnél egy kicsit lazább, s bátrabban ráhagyhatnád másra is a felügyeletet. Hidd el, a nagypapa és a nagymama is meg tudja oldani, semmi baj nem történne akkor se, ha pl. 1 órát csak velük lennének.
A barátnőmnek 20 hónapos ikrei vannak. Ő meg szokta azt is csinálni, hogy a lányok a szobájukban vannak (semmi veszélyes körülmény nincs ott) mondjuk egy fél órát, a barátnőm pedig csinálja a dolgát addig. Soha semmi baj nem történt még.
Mi járunk rendszeresen játszóházba, az első héten le se vettem a szememet Olivérről.
Aztán tegnap már ott hagytam kb. fél órára, muszáj volt, dolgom volt. Észre se vette, hogy nem voltam ott.

Orsi

erről eszembe is jutott egy kérdés. Lilit nem szokták a bölcsiben meggyepálni? Nálunk van egy elég agresszív kisfiú (15 hónapos), többször ütötte, lökdöste már Olivért. Lili nagyobbakkal is együtt van, ugye?

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi, de jó, hogy írtál! Teljesen normális dolgokról írsz, és átérzem a helyzetedet. De tényleg neked kell dönteni, a férjed meg legyen ebben partner, ne RÁD bízza, az Ő felelőssége éppolyan fontos. Persze az én férjem ugyan ilyen, és ugyanezt tenné. Én is mindig egyedül vagyok a gyerekekkl, és míg Te azért a kettőt együtt szemmel követed, én tegnap fél 1-ig azért virrasztottam, hogy Ádám a gólyabálból hazaérjen, fél 5kor meg már keltem, mert indult a férjem (egész hétvége egyedül). Én sem hagytam még másra Bálintot hosszabb időre, csak míg vizsgáztam, akkor is anyukámra vagy az apjára.
Lehet, hogy jó megoldás lenne a bölcsi, nem minden nap, vagy nem egész napra, pl. 3 délelőttre, vagy ahogy neked jó. Akkor kicsit pihennél és kitalálnád, hogyan tovább. A gyerkőcöket meg fogd szigorúbban, ne nőjenek a fejedre! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi meg itt leszünk, és osztjuk Neked az észt, hogyan csináld, meg hogyan ne. Én mindenesetre nagyon irigyellek, és nálam ez igazán nem is lenne döntéshelyzet. Ügyes legyél, keddre szorítok, és minden rendben lesz és úgy lesz jó, ahogyan Te döntesz.

dkata
 
 


Anda,
apa is ikreket jósolt - illetve szeretett volna. Én meg most tök örülök, hogy egyedül van, legalább (remélhetőleg ) nem kell Olivért sok időre magára hagyni, meg még talán elférünk a lakásban is. :D Máskülönben mindenképp költözni kellett volna.

Pompi,
megértelek én is. Nálunk is apa kb. ennyit vesz részt mindenben, persze ő száz gyereknek is örülne, csak az ő kis élete maradjon meg. :?
Joshi Bharat jóslatán jót nevettem, tolmácsoltatom neki apával! :D Nekem egyébként azt jósolták, hogy nem lesz gyerekem. Én meg már akkor is röhögtem rajta, utálom a handabandát, sose hittem ezekben. Bár ezt szerintem már tudjátok.
Szeretettel meghívnálak a nőgyógyászomhoz, abortuszról lebeszélni nagyon tud. Bár anno a tesómat véletlenül nem sikerült, de mindent megtett, pedig jóindulatúan szólva se veti meg a pénzt! :lol: Ha ez vigasztal, a tesóm azt mondta, hogy legközelebb - ha úgy adódik, de nem fog - inkább megtartja, annyira gáz volt!
Erőt kívánok a döntésedhez!

Olivér megint tiszta láz volt egész éjjel meg reggel is, kúppal kezdtünk. Először azt hittem, hogy csak a szuritól, de folyik az orra, meg szerintem a torka is fájhat, ráadásul egyfolytában sír! Doki meg kikapcsolva, még jó, hogy tegnap látta! :?
20140901102739
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

erről eszembe is jutott egy kérdés. Lilit nem szokták a bölcsiben meggyepálni? Nálunk van egy elég agresszív kisfiú (15 hónapos), többször ütötte, lökdöste már Olivért. Lili nagyobbakkal is együtt van, ugye?

Lilit gyepálják eleget a tesói, az ilyet fel sem veszi. (nem verik, de meglökik véletlenül, rálépnek a kezére.. stb. Nem direkt agresszió, de sokszor azért kap)
biztosan a bölcsiben is van ilyen, kifejezetten agresszív gyereket nálunk nem láttam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Pompi
mint már más is írta szerintem is beszéld meg apjukkal, milyen dolog az hogy a Te döntésedet elfogadja, ez is nagyon rendi, de aztán majd véletlenül évek múlva valamiért ne hánytorgassa fel neked, hogy ez a te döntésed volt. Most az mindegy hogy hogy döntesz! A lényeg hogy a Kettőtök döntése legyen.
Amúgy pedig a jóslatok, nekem ketten is azt mondták hogy 3 gyerekem lesz, hát ahhoz hogy nekünk legyen 3. babóca ahhoz Isteni kettős csodának kell történnie!
Én nagyon várom ezt a csodát, hogy bekövetkezzen, de mennyi erre az esély, sokak szerint a 0-ál is kevesebb a mi esetünkben. Úgyhogy szerintem ilyeneken ne gondolkozz, mert ebbe is bele lehet rokkani!
Ja és azon hogy hogy néz ki a lakás szerintem ne idegesítsd magad, nálunk csak éjjszaka van úgy-ahogy rend, nappal úgy nézünk ki mint ahova 1 atombomba támadt be, + sokszor még a ruhákat is csak összehajtogatom, mert minek rakjam a szekrénybe, mert míg én 1-et berakok addig ők 6-ot kivesznek és szétdobálják őket, hiába mondom hogy nem szabad,

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Húúúú
Sziasztok :lol:
Ez a sok kismami engem is előcsalogatott :oops: :lol:
Azért ez nem semmi :lol: Tuti hogy van valami a levegőben. Nekem pl most érkezett meg a Mikulásom, annak ellenére hogy az esti szopi mellé beiktattunk még egy délelőtti szopit is :roll: . Valami termékenységi köd lepte be a világot, vagy csak ezt a topikot?

Wish, Hajni és Emma boldog pocakosodást :lol: :lol: .

Pompi drága :) . Neked is gratulálok. Nem semmi :lol: . Igaza van Katának. Bárhogy döntesz úgy lesz a jó. Hallgass a szívedre, bármit is mond.

Most egyébként én is nagyon irigy vagyok minden pocakosra. Nálunk is megy a harc a kistesóért. Nálunk apa sokat foglalkozik Borcsimmal de neki egyenlőre bőven elég. Sőt néha sok is :lol: . Ő fáradtnak érzi magát és a kistesó még várni akar de még nem tudja mennyit :( . De most hogy megjött Mikulás közöltem vele hogy ha nem akar tesókát akkor hajrá védekezzen ő mert én tutira nem veszek be még1 hormontablettát fogámzásgátlás végett. Ergo nem fogunk védekezni :lol: .

Én el vagyok veszve jelentem:). Valahogy röpülnek a napok, hetek. ÉS sajnálom de valahogy sosem jutok el addig hogy írjak is :oops: .
Annyi mindent szerettem volna megosztani veletek és most semmi nem jut eszembe :? .
Illetve mégis. Egy könyvet szeretnék javasolni nektek. Nekem nagyon bejön és bár Borcsi még picike mégis sok mindent tudok már hasznosítani belőle. Szerintem szenzációs ez a könyv. Teljesen megváltoztatta a szemléletmódomat. És nem utolsósorban a szakmámban is óriási hasznát veszem majd remélem(tancsinéni vagyok :wink: ). Szóval mindenkit buzdítok hogy szerezzen be egyet otthonra.
http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... d_ugy_hogy

És végül egy kép, mert már rég jártunk erre:
Kép
Puszilok mindenkit :)

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Kata,
hogy még egy fiú?Hát nem tom!Ha jönne spontán,nem vetetném el,de úgy érzem,hogy teljes az életünk 4-esben!

Pompi,
teljesen megértelek,nem fogsz megőrülni,nyugi!Egyedül iszonyú nehéz lehet,nem csodálom,hogy kivagy!A felügyelettel kapcsolatban is tök igazad van,enyémek is 2 embert igényelnek,ha nem én vagyok velük!Az előző 3 napban egész nap gyakorlaton voltam,délelőtt Apa,délután anyósék vigyáztak rájuk,és közölték,hogy "jó lesz már,ha velük leszel,mert nem lehet bírni velük!"Hát talán nem kéne mindent megengedni nekik és tudni kéne nem-et mondani,akkor nem nőnének a fejetekre!!!Az ebédhez is alig nyúltak hozzá,mert rájöttek,hogy ha nem esznek többet,anyós egyből adja nekik a túró rudit!Hát ma nálam is bepróbálkoztak,de mondtam,hogy elfogyott a rudi,egyél még főzeléket,mert éhes maradsz,és a gyerekek ettek még!Érdekes,mert ha Anyu vigyáz rájuk,mindig jól esznek,és Ő nincs kiakadva rájuk,pedig egyedül szokott velük lenni!

Hajni,
Olivérnek jobbulást!

Zsuska,
de jó,hogy írtál!
Borcsi gyönyörű nagylány lett!

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompika,
Úgy bírom, hogy ilyen nyílt és őszinte vagy! Várom nagyon, hogy mi lesz kedden a nőgyogyinál! Bölcsi sztem nem rossz, bárhogy is döntesz. Kicsit kikapcsolsz és edződsz Te is meg a gyerkőcök is.

Hajni,
Gratulálok a Kicsi Szívecskéhez!
Nagyon jók a képek, a közeli a legjobb! Irtó helyes kispasid van! Ja, és jobbulást Neki!

Zsu,
Jó, hogy előkerültél és gyere gyakrabban! Lehet, legközelebb már Te is a kétcsíkos teszt hírével jössz? :D
Borka gyönyörű!

Kép
bandika
 
 


Pompi :)
Látom dúlnak benned a érzések. Megmondom én is a tutit, jó? Szóval szerintem az a lényeg, hogy bárhogy döntesz/döntötök (én is azt gondolom, hogy ez közös döntés kellene legyen) olyan meggyöződéssel tegyétek, hogy évek múlva ne legyen szemrehányás belőle, se egymésnak se magatoknak. Egyébként meg ha több gyereket szeretnétek amúgy is, akkor lám itt van, ha meg kettőben gondolkodtatok, akkor gondoljátok végig, hogy milyen lenne hárommal.
És ne arra gondolj, hogy pocsék anya vagy, mert ez hülyeség. Te olyan anya vagy, amilyen a gyerekeidnek a legjobb. Kérdezd csak meg őket :)
És próbáld meg nyugodtan rábízni másokra is őket. Senki nem fog úgy vagy annyira figyelni rájuk, mint te, mert nem vagyunk egyformák, de hidd el, hogy nem lesz semmi bajuk attól, ha más vigyáz rájuk. A konnektort be kell dugni, a rumli szerintem mindenkinál megvan. Emlékszem amikor egy éve Balázs kedvenc foglalatosság az volt, hogy az összes DVD-t leszórta a földe. Húú mennyit pakoltam. Elmúlt, kinőtte és biztos vagyok benne, hogy mire megszületik a kistesó addigra még ügyesebb és okosabb lesz. Lesznek persze nehézségek, de majd megoldjuk. És ha kell még egy kis támogatás, tudod mindenki azt mondja, akinek egy babája van, hogy el sem tudja képzelni, hogy bírná ezt ikrekkel. Az ikresek mégis megoldják, ahogy megoldják a 3-4-5 gyerekes anyukák is. Szóval fel a fejjel, úgy még sose volt, hogy valahogy ne lett volna ;)

Zsu :)
De jó, hogy jelentkeztél :D Nagyon aranyos Borcsa :)

Hajni :)
A kistesó mindenképpen kevesebbet kap, mint a nagyok (most). Emlékszem Balázzsal mindig "beszélgettem" a pocakban, ezzel a babaával, meg csak esténként egy kicsit. Ez van, a bátyja egyelőre kisajátít :D Aztán ha nagyobbak lesznek a kicsinek az tök jó lesz, hogy majd a nagyobb harcolja meg a szülökkel a dolgokat és amit ő elért az már ugye a kicsinek is jár automatikusan. Legalábbis nálunk így volt.

wish
 
 


Lányok

ezt el kell mesélnem, hogy hol voltam ma du.
Kaáli Géza előadásán
:D :D :D :D
Itt, a mi városunkban járt gimnáziumba, és ott tartott előadást. Szuper volt, kaptam egy dedikált könyvet is :D
Ja, és van egy legújabb eljárás, a 8 sejtes embrióból kivesznek egy sejtet, és 24 óra alatt meg van a teljes körű vizsgálat eredménye (a neme, genetika, stb)

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuska! De jó, hogy előkerültél, gyere gyakrabban! Nagyon édes a kislányod! Képzeld, én is ezt a könyvet néztem ki magamnak, csak annyit vettem Bálintnak, hogy én lecsúsztam róla. De akkor ha így ajánlod, még beakciózom valahogy magamnak! :lol:

Zsuzsi! És hol volt addig Olivér? Vitted? Én már hallottam ezt az eljárást, csak persze drága, meg nekem olyan parát okoz megbontani egy 8 sejtes egységet... Tudom, hogy még egyformák a sajtak azon a szinten, csak matematikus agyam retteg elrontani egy gyönyörű kettő hatványos osztódást... :roll: :roll:

Kismamik, tünetek? Minden élménybeszámoló érdekel!

Mi ketten Bálinttal, apa elutazott, Ádám meg anyukáméknál, mert ott lehet lazulni. (A tesóm fuvarozza koncertre, anya meg tálcán hordja fel neki a szobájába az étkeket... :lol: )

dkata
 
 


Kata

Olivér az apukájával volt addig itthon, aki 2-szer hívott közben, hogy haladjak hazafelé.
De úgy voltam vele, hogy végig hallgatom, ha a fene fenét eszik is.
És ilyenkor tudsz nyugodtan aludni, amikor Ádám a mamánál van? Hisz akkor se tudod, hogy mikor ér haza éjszaka.

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata

annyiszor akartam már kérdezni, hogy Bálint hogy tudott kimászni a kiságyból?

Kép
zsuzsi73
 
 


Ádámot felszedi a tesóm, aki addig amíg a koncerten van, dekkol a városban. :lol:
Bálint felteszi a bokáját a kiságy szélére és áthúzza magát a rácsokon. Azóta már nagyon fürgén gyakorolja, bár valamelyik nap megütötte magát, furdalt is a lelkiismeret, mert Ádámmal épp "meglestük", hogy is csinálja, Ő meg közben megütötte magát mert kicsit felakadt.

dkata
 
 


Zsuzsi, akkor is megvárom, hogy hazaérjenek, ha a tesóm fuvarozza, az az utasítás, hogy mikor hazaérnek, felhívnak.

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:Ja, és van egy legújabb eljárás, a 8 sejtes embrióból kivesznek egy sejtet, és 24 óra alatt meg van a teljes körű vizsgálat eredménye (a neme, genetika, stb)

ez már azért jó pár éve van, az összes nemhez kötött betegséget ezzel szűrik.
4 sejtesből is vesznek ki sejtet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi!
Köszönöm hogy ezt a nagyszülős részt leírtad. Pont ezt zerettem volna megfogalmazni Zsuzsinak valamelyik nap csak nekem nem sikerült. Nekem is ez a bajom hogy mindent ráhagynak a gyerekekre és mikor nekik kell rájuk vigyázni akkor nem bírnak velük csak neked legalább bevallják nekem anyósom semmi pénzért nem vallaná be hogy nem bír velük.

Pompi!
Megértem én is a vívódásodat és csak azt tudom mondani amit atöbbiek hogy bárhogy döntesz is azt soha ne bánd meg. Valóban így nehéz lenne a harmadikkal de azt gondolom hogy ha vállaljátok akkor ugyan olyan szuperül el fogod őket lánti mint most ezt a kettőt. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi :D
máshoz szólnék hozzá.
Hidd el, hogy 2 gyerekre más is tud figyelni az anyjukon kívül. Ezt kell kell tudni fogadni ahhoz, hogy nyitni tudjon az ember. hidd el, hogy van élet anya nélkül is, és az még jó is tud lenni.
Ne keresd, hogy mi baj tud lenni, mert azzal tényleg paranoiás leszel szépen lassan! Próbáld meg elfogadni, hogy kezdenek felnőni, és igen, más is meg tudja őket etetni, más is tud velük játszani, más is le tudja kötni őket.
Apa keveset van otthon témát átérzem. Én bírom, de azt hiszem ez a ridegtartásnak köszönhető, bele kell ebbe is rázódni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


mi az, hogy ridegtartás?

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi
én igyekszem megérteni a vívódásodat, de ezerrel azon drukkolok, hogy úgy döntsetek, hogy éljen az a picike.

Én ma délelőtt 2, du 2 órára hagytam itt anyuékra Zalánt. Szuperjól elvoltak. Mama-papa-dédi trió szórakoztatták, hát sokkal bulibb volt neki, mint velem :D Nekem anyuék azok, akikre teljes nyugalommal hagyom rá néhány órára - többet még nem bírok ki :oops: én és nem a gyermek :)

Zsuska
lányod gyönyörűség, kár, hogy ritkán jössz!

Kata
én csak este 9 kor érzem néha, hogy a hasamnak sok volt a mai napra, egyébként eddig ez a terhesség is olyan, mint az álom

Wish
hát igen, én is alig-alig szólok a kisebbemhez.
Az a jó, hogy a 4D óta apánál is leesett, hogy tényleg itt a tesó, azóta minden nap van egy kedves szava hozzá :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Pompi!

Remélem, hogy kicsit jobb, hogy sikerült kiöntened ami benned motoszkál. Talán visszaolvasva is könnyebb rendezned az érzéseidet. Átérzem, hogy mi játszódik le benned, nekem is néha olyan az ikrekkel, mintha kihúzták volna a lábam alól a talajt. Pedig nekem apa rengeteget van itthon, mégis néha úgy érzem megbolondulok tőlük. Szerintem természetes, hogy így érzel. A lakás meg atom támadás idején....
Szerintem a segítségeket meg fogadd el. Lassan elég nagyok hozzá, hogy tényleg mással is el legyenek, főleg ha jól el vannak "idegennel" is. Tisztázd az igényeidet és ha fel is rúgnak pár szabályt még nem fog összedőlni a világ.
Ha meg nincs a közeledben nagyszülő, vagy ilyesmi aki tud vigyázni a gyerekekre akkor van egy alapítvány akik szívesen segítenek. Ingyenes, általában nyugdíjas hölgyek segítenek, meg lehet velük beszélni, hogy mire lenne igényed. Pl a gyerekekre vigyázzon pár órát, amíg te elmész boltba, vagy segítsen elvinni őket ide-od, vagy főzésbe, takarításba segítsen be... Egyik ismerősömhöz egy informatikus hölgy járt és nagyon szimpatikus volt neki. Ha érdekel megkérdezem az alapítvány nevét...
remélem, kicsit jobban érzed magad.

Zsu!

Nagyon szép csajszi Borka, nagyon dögös az a kis ruci rajta


:D :D

Ma megkaptuk a 18 hós oltást, meg a prevanart. Majának úgy tűnik, kúszik fel a hőmérséklete :(

katyerina
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
nagyon édes a nagylányod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pompi
igen, amnió után 2-3 hét Tilos az emelés és utána is csak fokozatosan lehet visszatérni, de egy idő után én ugyan úgy emeltem Ákost, akár babakocsival is lépcsőn felfelé cipelve - muszály volt

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


zsuzsi73 írta:mi az, hogy ridegtartás?

az, hogy ált. heti 5 napot egyedül vagyok a gyerekekkel :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


az alapítvány:
http://otthonsegitunk.hu/
szerintem erre gondoltál.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Valószínűleg ez az.

Már 4 évesek a fiúk? Ezt eddig nem vettem észre????
Hát ha utólag is, de Boldog születésnapot nekik!

katyerina
 
 


Zsuzsi,
Hja, ha lányaim lennének, őket én is ott merném hagyni. De Bencsit??? Nekünk végül is csak a konvektor a veszélyes abban a szobában, de az épp elég. Már messziről hallom, mikor nyitogatják az ajtaját és jól frászt kapok.
Nagyszülőkkel ez a helyzet: anyukámat írtam, apukám beteg (elváltak amúgy, külön jönnek, apám havi egyszer és amúgy se nagyon tud mit kezdeni a gyerekekkel), anyósom nagyon beteg, annyira, hogy apósom nem is nagyon meri otthagyni hosszabb ideig felügyelet nélkül, apósomról is írtam, hogy elkalandozik nagyon a figyelme. Úgy veszem észre egyébként, hogy idegenek kb. egy-másfél óra hosszat bírják a gyerkőcöket, aztán kész. De hát végül is… a’sszem én is így lennék más gyerekével.

Ma viszont szomszédoltunk egy másik ikerpárnál (két fiú), és olyan tündibündik voltak az én kis manócskáim! Kedvesek és nyugodtak voltak, úgy játszottak, ahogy a Nagy Könyvben meg van írva. Nagyon büxe voltam!

Kata,
Nagyon ari vagy!!! Tudom, hogy Neked sem könnyű, és mégis öntöd belém a lelket! Köszi!
Tünet: gyomorgörcs és nagyon fááázom!

Hajni,
Köszi! Én is nagyon félnék az abortusztól. Főleg mert sok nő meg is kattan tőle. Szerintem én is ide tartoznék… Az amúgy ambuláns műtét vagy bent kell feküdni valameddig?

Erika,
Szorítok annak az Isteni kettős csodának! Amnio: húha! Tuti el fog pedig küldeni a dokim, ha…

Zsuzska!
Úgy örültem Neked, h előkerültél! Jó hallani Rólatok! Borka gyönyörű!

Aanda,
Jaj, de jólesett, hogy valaki megért a felügyeletet illetően! Köszi!

Wish,
Elolvadtam és megkönnyeztem, amit írtál!
Közös döntés: hát, ez nehéz. Én értem, hogy miért mondta ezt így a férjem, és egyébként én ebben a támogatást érzem, (sokkal rosszabb lett volna, ha mondjuk azt mondja, hogy meg kell tartanod, vagy az ellenkezője meg pláne), mert mindketten tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy ő továbbra is sokat dolgozik, hiszen kell a pénz is. Nem csak A Pénz miatt, hanem szerintem ez nála belső igény. Mindent meg akar adni a gyerekeinek, gondolom, ahogy az ő szülei is mindent megadtak neki – és ezt megértem. Nekem pl. az én anyukám sose gondolt arra, hogy hol fogok lakni vagy miből fogok élni. Emlékszem, mikor énekeltem, úgy kellett kikönyörögnöm, hogy ne egy újabb ágyhuzatot vegyen, hanem egy mikrofont, mert csak úgy hívnak a zenekarok.
Másrészről. Ha akarom, ebből azt hallom ki, hogy továbbra sem lesz itthon, ami engem már most kiborít. Ha ez így folytatódik, az egésznek nincs sok értelme. Ma pl. egész nap emiatt azt mondogattam magamban, hogy nem lesz 3. gyerek. Sorry.

A ti férjeitek mikor érnek haza? Hétvégén otthon vannak?

Orsi,
Értem. Ridegtartás, heti 5 nap: brrrr! Te jó Isten, ezt el sem tudom képzelni! És Neked segít valaki? Más: Te biztosan emlékszel még: az Istenhegyis teszt az hanyadik héten van?
Köszi az Alapítványt!

Emma,
Édes vagy!

Katyerina,
Úgy beszéltél, mint egy féltő nővér, aki kézenfogva vezet, nagyon jó érzés töltött el, amíg olvastalak. Köszi az Alapítványt!

Zsebi, Bandika,
Nektek is köszi!

Remélem, senkit nem hagytam ki! Nagyon arik vagytok!
(és már megint éjjel egy óra, ez hihetetlen!)

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok

Pompi
amnió: miért küldene el a dokid?
Neked nem ugyanaz a dokid mint nekem meg Zsebinek?

Orsi
Nagyon Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk a Fiúknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Pompi! Enyém ember beosztása a következő: mindennap úgy megy el, hogy általában Bálint még alszik, kb. 2x 1 héten nem. Akkor látja kb. 5 percet. Este átlag 10-kor jön, néha 9, de Bálint akkor már alszik. Délután ritkán jön haza. Hétvégén nincs itthon, csak kb. 1 hónapból 1 napot, és akkor viszont jó eséllyel a lányával tölti az időt. Nálunk ezért nem lesz újabb gyerek. Mert nekem már van kettő, neki meg nem igazán kell, mert tudja, hogy Bálintot ellátom, szeretgetem rendesen, a lányánál meg igyekszik kompenzálni, hogy "otthagyta". Néha olyan érzésem van, hogy velünk lakik ugyan, de a lányával több időt tölt (már ami hasznosnak minősíthető és együttlétnek). :cry:

Zsebi! Anyóskérdést én is értem, csak nálunk ez úgy van, hogy anyósom pl. többet beszél a párom exfeleségével, mint velem. És a párom lányáért el tud menni, meg vissza tudja vinni, hozzánk meg nem jön el Bálinthoz, mert olyankor mindig "beteg". Ebben a helyzetben nem csak én vagyok lesz@rva, hanem Bálint is. És hiába írja Zsuzsi, könnyebb lenne elengedni a sérelmeket, de nem tudom, nagyon bánt. A párom testvére pl. még nem látta Bálintot, mert nem volt rá igénye. És nincsennek rosszban, szinte minden nap beszélnek. A párom kislánya meg heteket van nálunk. Egyrészt értem, mert Ők voltak előbb, csak mi nemhogy örök másodikok maradtunk, hanem nem is vagyunk sehanyadikok. :cry:

dkata
 
 


Olivér jobban van, nem lázas. :D Remélem, ennyi volt!

Zsuska,
de jó, hogy írtál, írj gyakrabban!Borka gyönyörű! :D

Pompi,
én emberem tök változó, hogy mikor ér haza. Jó esetben fél 7-fél 8 körül, de van, hogy este 10-kor. Ez főleg felvételi napokon van, ami 1 hónapban kb. 8-10 nap. Általában ebbe minden második hétvége beleesik. Reggel 8-9 körül megy, de ha felvétele van, akkor kb. 7-kor. Nekünk a hétvégék a legrosszabbak, legalábbis én azt viselem a legnehezebben. :(
Az abortusz ambuláns műtét, ami kb. 15 percig tart, a kórházban tartózkodás meg néhány óra - kórháztól függ. Az benne a leggázabb, hogy föltesznek a méhnyakba egy un. lamináliát (a még nem szült nőknek, vagy a nem hüvelyi úton szült - ), ami állítólag piszkosul fáj! A tesóm üvöltött, azt mondta olyan, mintha kést szúrtak volna a hasába! :cry:
Amikor nekem volt a missed ab, akkor előrelátóan mondtam a dokinak, hogy felejtse el a laminált, és bevállaltam, hogy altatás alatt kézzel feszegeti (tágítja ki ) a méhszájamat. Úgyhogy elvileg hasznos és kíméletes a laminál, a kézi feszegetés meg a későbbi terhességeknél tehet be pl. hamarabb kinyílik a méhszáj.
Egyébként egy csomóan meg úgy járnak abortuszra, mint más vásárolni, elég gáz. Olyanról is hallottam, aki már kilencedjére volt! :shock: :twisted:

Kata,
én megértelek! Én is nagyon utálnám apát, ha ilyen lenne.
20140901102739
 
 


Hajni, én nem utálom, mert mindig is tudtam, hogy munkamániás. De igazságtalannak érzem a helyzetet, és ez főként azért alakult így, mert a lelkiismeretfurdalása miatt nem egészen mellettem áll. Ha Ő kiállna mellettem, sztem a családjának se lenne ez kérdés. A másik, hogy konfliktuskerülő is, mint nagyon sok férfi, és inkább ráhagyja a másikra a dolgot. Ez mindegy, hogy az anyja, az exe vagy én, vagy Bálint. Ebben meg az a legbénább, hogy itthon én vagyok a házimumus, mert Ő ugyan nem fegyelmezi a gyereket, és ha nem eszi meg az ebédet, bedug a szájába egy kis medvesajtot vagy túrórudit. Ez olyan nagyszülős-elrontós viselkedés. :lol: :lol: :lol:
szuper, hogy Olivér jobban vagy! Gyógyszer nem kellett most, ugye?
Szuper a legújabb vonalzód is!

dkata
 
 


Kata,
Medvesajt! :lol: Milyen az a medvesajt, esküszöm nem tudom..:oops:
Olivér csak nurofent kap. A vonalzóm nekem is úgy tetszik! :oops: :D
20140901102739
 
 


Lányok,
férj, munka, gyerek témához. Én élvezhetetlennek gondolnám a gyereknevelést, gyerekekkel otthon levést, ha tök egyedül lennék állandóan. Szerencsére a férjem otthon dolgozik, és nem számítástechnikus vagy hasonló jól kereső foglalkozása van, szóval valamit valamiért: itthon van, segít, sokat játszik is a gyerekekkel, hogy szusszanhassak, kaját csinálhassak, stb., viszont nem sok a pénz. A másik véglet meg, h gürizik éjjel-nappal, viszont jól keres, és akkor lehet élvezkedni másban (is). Meg akkor ki lehet élvezni a nyaralást, hétvégi síelést, meg mit tudom én. Nálunk pl. egybefolynak a napok, nincs hétvége, nem megyünk családilag sehova, mert a férjemnek állandó határidőse van, és mióta a babák vannak, azóta alig bír leadni egy munkát. Viszont szuper, h nagyon kötődik a gyerekekhez, és ők is hozzá, mert együtt vagyunk szinte mindig. Mondjuk van is azért feszkó emiatt (állandó együttlét, pénz, stb...).

KépKép
lili73
 
 


pompomlány írta:A ti férjeitek mikor érnek haza? Hétvégén otthon vannak?

Orsi,
Értem. Ridegtartás, heti 5 nap: brrrr! Te jó Isten, ezt el sem tudom képzelni! És Neked segít valaki? Más: Te biztosan emlékszel még: az Istenhegyis teszt az hanyadik héten van?
Köszi az Alapítványt!

azért a ridegtartást nem kell szó szerint érteni :wink:
Általában nem segít senki, ha szerdán -tornás napon- korán érünk haza néha áthívom Lili bébiszitterét, akkor ált. pár órát itt van és lefoglalja a gyerekeket, míg én ezt azt megcsinálok a lakásban.

istenhegyi: meg kellene nézni, nekem 10-12. hét rémlik.

K. hétvégente amúgy itthon van, de hétközben nagyon esetleges, hogy mikor ér. Szerda este ált. hazajön, de akkor is csak 5-6 körül, utána meg pénteken ugyanígy. Néha csütörtökön jön, és akkor pénteken már nem megy vissza, itthon van.

de pl. most decemberben 8-13 között elutazik, nem lesz itthon egyáltalán.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili,
hát ez az: vmit vmiért! :( Bár apa ha itthon van is inkább gépezik... :roll: Dumál a gyereknek, közben üt néha egyet-egyet a klaviatúrán... :?
Bár tegnap jófej volt, kidőltem, ő meg addig játszott a gyerekkel. :roll:

Pompi,
tényleg, Istenhegyi! Én is mindenképp menni akarok. Nekem vmiért a 10-11. hét rémlik, de majd a köv. UH után felhívom őket.
20140901102739
 
 


Lili! :lol: :lol: :lol: Én emberemnek mindig azt mondom, hogy keresi Ő a pénz, csak nem találja. Jó lenne, ha végre megtalálná.... :lol: :lol: :lol: :lol: Szóval az, hogy éjjel-nappal dolgozik, nálunk nem eredményez síelést meg hasonlókat, ami irigylésre méltó lenne. A nyáron nyaraltunk a Balcsin 10 napot, és kb. ennyi. (Az tényleg szuper volt egyébként, de a "kivettünk" egy házat és kifőzdében ettünk téma volt, nem a 4-5 *os wellnes.) Ja, és apa "jól kereső" villamosmérnök-informatukus amúgy, és munkája is van bőven, alig győzi. Én meg ellátok bármi mást, a kerttől a gyerekekig, sőt lassan be is kell neki segíteni (majd éjszakánként csinálom, hacsak fel nem vesz egy takarítónőt :lol: ).

dkata
 
 


Hajni, nálunk a Medve sajt a Medve sajt.... :lol: :lol: :lol: :lol: Tudod, kerek doboz, ráírva: Medve sajt, oszt háromszög alakú medvesajtok vannak benne. Krémsajt. No, nekem azért minden családtagom megőrül, nem is értem, miért. :shock: :shock: :shock: De Bálintnál a szemétbevitelt próbálom még korlátozni, elég kevés sikerrel.

dkata
 
 


Kata,
jaaa! :o :lol: Meg is kívántam nyami! 8) :lol: Azt hittem vmi különleges érlelésű, hagymás-penészes izé! 8) :lol: :lol: :lol:
20140901102739
 
 


Apát most kűttem sajté' :oops: Kicsit röhög rajtam... 8) :lol:
20140901102739
 
 


Hajni, a medvehagymára gondolsz? Az nagyon egészséges. Jövőre akarok is ültetni! :lol: Nálunk a hagymás, a penészes sajtok is mennek. Mint Gombóc Artúrnál a kerek, a töltött, a ... csokoládé, nálunk a sajt. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2008.11.29 14:35-kor.

dkata
 
 


Hajni, mondd meg apának, hogy bocsánatáért esedezem, hogy így agyadba villantottam, Neked, aki most éppen kívánós! Én most a savanyú káposztát nem tudom a fejemből száműzni... 8) Azt kéne szereznem valahogy.

dkata
 
 


Kata,
hmm, mennyei! :lol:
20140901102739
 
 


Hajni

neked van vonalzód? észre se vettem.

Kata

a sérelmek elengedése azért lenne jó, mert neked lenne könnyebb. azzal, hogy harag van benned, csak magadnak ártasz, senki másnak.
Neked akartam még írni, hogy ma rekordot döntött Olivér, 10 - ig aludt. (este 9 -től)
A férjed este 9-ig dolgozik?

Pompi

nálunk elég jó a helyzet, a párom 4 körül jön haza. 2-szer egy héten megy edzésre, azok a napok teljesen kilőve. szombatonként egész nap meccsen van. nekem soha semmilyen segítségem nincs, csak a párom.
ja, a maradék 3 napban, amikor 4-kor itthon van, én megyek spinningre, thaiboo-ra, mikor mire. ez heti 3*1 óra távollét.

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni

az ömlesztett sajtok mind szemétből vannak (ezt tanultam)

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok Lányok!
Lelkifurdalásom van, mert olvasni szoktalak Benneteket, de irni nekem sincs energiám...
Most viszont: hatalmas gratula a Kismamiknak, spontán, ez aztán nem semmi! (Bár, én is igy jártam Lukuval ugye...)
Pompika, Neked külön!
Megértelek. De. Összejött ez a kis ikerpár, nehézségekkel, orvosi segitséggel. Most spontán kopogtat egy kis élet, aki Veletek akar lenni. Emlékezz, mennyire vágyódtál a tesóira, mennyi sikertelen ciklus kellett, hogy orvoshoz forduljatok. Már csak ezért is meg kell adni a lehetőségét, hogy élhessen!
A kicsik, ugyan kicsik még, de gondolj arra, hogy eltelik még kb 8 hónap, addig mennyit fognak ügyesedni, értelmesebbek lesznek, szófogadóbbak, megértik a kéréseidet.
Az egyedülléten is tudsz segiteni. Szóba jöhet a bölcsi, mondjuk délelőttre, vagy heti 3 alkalommal pl, addig szusszanhatsz kicsit. És igen, kölcsön lehet Őket adni, Ők gazdagodnak azzal, örülj, ha ajánlkozik valaki! (én pl. ugy örülnék, de az én szüleimnek még mindig csak kampányjelleggel kellenek, pedig Emesén különösen érdeklődik irántuk).
Apa folyton dolgozik- ez is változhat! Lehet hogyha megérkezik a kisbaba, többet lesz Veletek. És lehet beszélni kompromisszumokról (nekem sikerült heti 1 estét elérnem, akkor énekelni megyek).
Az meg majdnem mindegy, hogy 2 vagy 3 gyerek után pakolsz, és el kell mondjam, hogy a lány sem különb, az én Emesém kenterbe ver minden kismajmot mászsában, veszélyes dolgok müvelésében, és erre kiválóan megtanitja az öccsét is, ugyhogy gyülekeznek az ősz hajszálaim.
De: Nóriból majd előtör a gondoskodó nővér, aki mindig segit a kisbaba körül, és 3 gyerek, az már igazi kis Csipet-csapat.
És gondold el, 3 gyerekre már komoly anyagi kedvezmények vannak, adó, főállásu anyaság és egyebekben is, viszont a 3. gyerek már nem kerül annyiba, hiszen minden megvan otthon. (na persze ez az utolsó az érvek között
:D )
Biztosan kiveszed, én drukkolok ennek a kis babának! Hosszutávon csak nyerni fogsz Vele, és a családod is, az első pár év (meg a többi) iszonyu gyorsan eltelik, aztán csak arra eszmélsz, hogy már érettségiznek!
Reménykedem, hogy az anyai érzések elhatalmasodnak Rajtad!
Sok-sok puszi!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: