Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is nagyon nehezen tudlak követni Titeket, néhány oldal kimaradt. Fantasztikusak vagytok, hogy így figyeltek egymásra, le a kalappal előttetek. Szeretnék Én is ilyen aktív lenni, de nem nagyon sikerül. Én még mindig nagyon hulla vagyok, lépten-nyomon elalszom, pedig ez már elvileg az aktívabb trimeszter.
Lehet, hogy kicsit sokat vállalok: muka, suli, Patrik, Testvérke, és közben még építkezünk is :shock: Úgy szép az élet, ha zajlik.
Ma voltam AFP vérvételen, és már alig várom a 18 hetes ultrahangot. Szeretném tudni, hogy fiú vagy lány. Én eléggé kislányt szeretnék. Ez egy eléggé lányos fórum, a meglévő és a leendő babákat is nézve. Hátha ez segít. De akkor sem adom vissza, ha fiú lesz :)
Én is mondtam ma a dokimnak, hogy sokat fáj a pocakom, sőt volt hogy nagyon bekeményedett. Az mondta belefér. Nem nagyon izgatják magukat, csak mi vagyunk ilyen izgulósak.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Emese, Téged elfelejtettelek üdvözölni, ne haragudj, szia!!! :-) Annus táblázatában már benne vanak a leendő nevek!

Ancsika, jó, hogy Te sem távoztál!! Így, hogy írjátok az alhasi húzódást, eszembe jutott, hogy az elsőnél nekem is volt és megnyugtatott a doki, hogy ez normális. Most nincs ilyen. Érdekes ez a story a tornászlányoknál.... :roll:

Mozza, gyönyörű vagy!!!!!!!

Bema, Mozza, Zsuska, köszi a köszöntést a mozgásra. Második babánál jobban felismerhető, mert tudod, hogy mit várj. tegnap este éreztem először, többször is ezt a kis bugyogást, de még vártam vele, hogy ma mi lesz és ma is már jelezte, hogy ott van, akkor írtam. Azt vezsem észre, ha nem elég kényelmesen ülök, akkor aktiválja magát.

Hean, próbálj megnyugodni! Többször is elhangzott, hogy ez egy elavult módszer, biztos, hogy semmi baj nincs a babucival! Kor meg súlyfüggő, illetve hányadik baba, ez mind befolyásolja az értéket.

Annus, te ma mész 4D-re, izgulok helyetted is! Én is ennél a cégnél voltam tavaly és nagyon jól esett nekem is az sms!

Hétvégén sokcsaládos baráti hétvégére megyünk, hétfőn de. AFP, du. körzeti, addig is mindenkinek kellemes babavárást!
Vendég
 


Sziasztok!

Nekem Emmánál volt alacsony az AFP-m,0,56.A leadott vérböl megismételték a vizsgálatot,aminek az eredménye jó lett,illetve megcsinálták a genetikai uh-t,ami nem mutatott elváltozást.Szerencsére a kislányom egészséges,de akkor nekem is voltak átbögött éjszakáim.
Nagyon sokat számít a terhesség valódi kora,de pl. az anya testsúlya is nagyban befolyásolja az eredményt.Ezért szokták feltüntetni a vizsgálat kérö papíron(legalább is nálunk).Én dagi vagyok és ez is közre játszott a fals eredményben.

Mona

Kép
KépKép
monaszisza
 
 

 
 

Szia Böbi!

Na, akkor megkukkantom a táblázatot, kissé még le vagyok maradva

:D

emese1979
 
 


na, nem sikerült a ticker :(
emese1979
 
 


Na sziasztok!

Hean, sajnálom! Tudom, hogy hiába minden, én is izgulék. De hétfőn minden kiderül. Tényleg szar vizsgálat!!! :evil: :evil: :evil:

Nos, voltam orvosnál. Hála istennek minden rendben. Viszont kb. fél percet UH-ztunk, :( azt se tudom mekkora lett pontosan... Azt láttam, hogy szép nagy, és olyan hosszú a lába, mint egy kis békának! Nagyon szép gyerek, de most komolyan. Szívműködés, mocorgás rendben.
Jövő hét pénteken megyek AFP-re. Szerintem korai lesz, mert nem számoltza bele a 35 napos ciklus miatti csúszást. Most én meg trenírozom arra, hogy nem érdekel! Genetikai Uh-ra a 20. héten fog küldeni, Annus, megírom, hogy pontosan mikor megyek.
És mostmár tuti, hogy még karácsony előtt szeretnék egy 4D-t.

Na puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Na megjöttem!Láttuk Maszatkát,és hát még mindig Maszatka....negyed órán át csak azt próbálta meglesni hogy mi van a lába közt,de a baba nem akarta megmutatni.Törökülésben ült már megint,és a lábait nem nagyon aktivizálta,ráadásul még a köldökzsinór is pont ott van.Amúgy a feje pont a köldökömnél volt,tehát úgy trónol :wink: Egyfolytában boxolt a kiskezeivel,láttuk a kis ujjait,hallottuk megint a szívverést.Szóval nagyon édes volt.Annyit mondott csak a nő hogy mivel lusti és mindkét hólyag tele volt ő fiúnak gondolja,és nagyon lelkesen kereste a kukit,aztán nem láttunk semmit.Pontosabban azt se láttuk h kislány lenne,mert egyáltalán nem engedte hogy megnézzük...pedig fordultam oldalra is,kicsit zörgettük de semmi.
Azért örülök h minden oké és láttuk őt,majd hozok videót meg képet róla megint.És már 21 dkg a drágám :wink:
Én már úgy vagyok vele ha nem akarja hogy tudjuk akkor már engem se érdekel. :lol:

annus11
 
 


Hean
szia! :)
Tuti minden rendben lesz, próbálj nem idegeskedni!

Vanni
örülök hogy segíthettem! :)

Emese
Szia!

Annus
Jó hogy minden rendben, hogy milye van vagy nincs, max kb 5 hónap és kiderül :lol:

Szofi
De jó hogy minden rendben! :) Kár hogy csak ilyen rövid időt uhuzott :shock:
Az ember lánya alig várja hogy menjen és akkor csak ennyi :(
Én azt hittem az AFP-hez el kell éni a 16 hetes kort :shock:

Ma voltam a munkahelyemen, hogy szeretném ha visszavennének és táppénzre mennék, sőt kértem a bruttom megemelését is, hogy a maxokat kapjan majd mindenből, és mindenre rábólintott főnököm, tök jó :lol:

Tegnap óta én is érzem a kisbabámat, olyan jó érzés, majd a könnyem csordúlt :)
krém
 
 


Sziasztok,

Azt hiszem nekem is rá kell szánnom egy napot , hogy képbe kerüljek :)
Üdv az újaknak.

Ancsi
Az ikrekhez gratula, nem semmi :)))

Annus,
múltkor nálunk is ez volt, hogy törökülésben ült, és nem volt hajlandó semerre se mozdulni.

Ma volt az utolsó napom a melohelyen...:(
Na de most annál több időm lesz készülödni a bébire, a költözésre, a sulira és nem utolsó sorban arra, hogy uptodate legyek itt :)

Jó éjszakát mindenkinek.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


bruttom :oops: bocs

És Jó éjszakát mindenkinek!
krém
 
 


Krém, én már réges régen elveszítettem a fonalat! :shock: De majd lesz vmi... :D

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Nekem már ekkora a pocak :)


Kép

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Ja, Krám, értelek, nos igen. szóval az utolsó mensimtől számítva 6 nappal idősebb vagyok, mint a vonalzóm mutatja, tehát elérem a 16 hetes kort dec. 5-re. Viszont nekem 34 napos a ciklusom, az UH is csúszást mutat, ezért számolok máj.24-re. És ez az, amit a dokim nem vett figyelembe, hiába beszéltem. Hát ő tudja...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

NAgyon álmos vagyok, így csak pár mondat.

MOzza

Nem Ritának hívnak téged? :) Mintha ismernélek.

Köszönöm a gratulációkat! Egyébként az előző uh-n látni kellett volna a két babát, ez 1 héttel korábban volt, csak az orvosom gondolom meglátta az egyiket, lemérte és kikapcsolta a készüléket, így nem vette észre. Nem bántom érte, mert nálam már az első babánál bizonyított. Neki köszönhetem, hogy Apor nem császárral született. A második uh-n gondolom mérte a nyaki redőt, tovább vizsgálódott és meglátta a másikat is. :))))

Petra

Pont ezen érvek miatt én is lemondog a géndiagnosztikáról. HA az egyik baba beteg, akkor melyik? A terhességet meg nem szakítanám meg, mert egy egészséges babát nem bántanék. Vagy ikreknél nem mindkettő beteg vagy egyik sem? Semmit nem tudok az ikerterhességről, mert ahány könyvet olvastam a témában, mindig átlapoztam, mert azt hittem engem sosem fog érinteni. MIndenesetre nem lesz baj, csak a koraszüléstől félek, de majd vigyázunk. A munkatársam babái a 32. hétre érkeztek, de szerencsére jól vannak.
Tudod hogy 1 vagy 2petájűek? Ez mikortól látszódik. Nem kérdeztem az orvosomat.

Táppénz

Intézem, azt hiszem mindent megfontolva belemegyek, mert 50 ezer ft.-tal több pénzem lesz, mint előtte.

PAnndi, Pumukli

Valaki azt írta nekem, hogy szabadságokat kellene kivennem előtte. Nem értem. Ti tudtok ilyesmiről? Még ezt kell megkérdezzem.

anika

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mit szóltok az új vonalzómhoz? :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


JA még valami, erről jut eszembe, amit Szofi írt. Nekem is hosszabb ciklusaim voltak, pláne hogy szoptattam, nag7yon ritkán menstruáltam. A férjemmel a ciklus huszonvalahányadik napján alkottuk az ikreket. :) Az uh alapján 1 héttel fiatalabb a terhességem, viszont tudom a fogantatás napját. No ha a fogantatás napját veszem, akkor én kedden már lemaradtam a diagnosztikáról. Beszéltem velük telefonon, a nő azt mondta őket csak az uh érdekli semmi más. Mondom nekik, de lehet én már nem férek bele. Azt mondja az aktusra rá 1 hétre is foganhatott a baba. :shock: Ez nem marhaság? :shock: Mindenesetre úgy döntöttem nem megyek, bár a férjemmel megbeszélem, most nincs itt, vasárnap érkezik.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hean

Nem lesz semmi baj. Várd meg a teszt eredményét. A magzatvízből ne vetess mintát, mert végzetes is lehet. Én nem vetetnék.
Tapasztalat: sok kismamának rossz az AFP-je és egészséges a baba, ne aggódj. A munkatársamnak is rossz lett és egészséges kislányt szült.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Még valami Pumukli, Panndi

Képzeljétek valaki azt mondta, hogyha most táppénzre megyek, akkor ki kell vennem a szabadságaimat, ami bent van és akkor valószínű átcsúszok 2009-re és akkor lőttek az egésznek. Igaz ez? Még egy utolsót kell beszélnem a bérszámfejtőnkkel mielőtt lemondanék a GYED-ről, nehogy ne mehessek táppénzre.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nagy valószínúséggel az eddigi UH-okon már átszott volna, ha gondo van. A legtöbb fejlődési rendellenesség jól szűrhető UH diagnosztikával. Nem véletlen, hogy az AFP eredménnyel a tartsolyodban UH-ra kell menni... Nagyon alaposan meg kell nézegetni a babát, hogy mi újság vele, de nem vlsz., hogy baja lenne. Az amniocentézisnak meg (nem tudom, itt olvastam, vagy vholmáshol?) tudtommal van egy kevésbé veszélyes formája, amikor nem hasba szúrnak, hanem a hüvelyen át történik az akció. Így nincs is kockázata.

DE 1. attól, hogy ez a vizsgálat most ilyen eredményt hozott, lehet, hogy semmi baj sincs. 2. Egyikünk sem tudhatja, hogy a gondos szűrések ellenére biztosan minden rendben lesz. Viszont azon nyuvasztani magunkat, hogy mivan, ha mégsincs rendben, teljesen felesleges, és ártalmas is.

Már egyszer írtam, de egyébként nekünk Samuval nem volt AFP leletünk egészen a szülés előtt 2 hónapig, mert a kórházban elveszett. Semennyire sem izgattam magam, mert tudtam, gondosan nézegeti őt az orvosom, és annál többet babusért nem tehetek, minthogy betartom orvosom utasításait, és bízom.

NAGYON jó a vonalzó! Már akrtam is írni, hogy ésszrevettem, csak elfeljtette.

Ez a táppénz ügy nekem most +30 ezer volna, de szülés után a korábbi GYÁShoz képest -40-50 ezer, és a GYED is kevesebb lenne 20-30 ezerrel. Szóval sajna nekem nem jó... :(

MIndenkinek jó éjszakát!
Vendég
 


Ja, a szabi kérdés: itt a fórumon asszem írogatták már többen is, hogy nem, a szabit nem kell kivenni, hanem lehet csúsztatni, és majd munkábaállás előtt ki lehe 1ben venni.
Vendég
 


Petra

Akartam még kérdezni, hogy mikor voltál nyaki redőn és mekkorák a babák?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Értem Dóri, köszönöm, emlékszem, csak nem tudtam hogy pontosan erre az esetre vonatkozott.

anika

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Valaki mesélte, már nem emlékszem ki, Apor fórumán, hogy a szobatársa dawn kóros babát szült jó eredményekkel. Nem derült ki. Állítólag jól fogadta és boldog volt a babával, függetlenül a betegségtől. Szóval az a baba jó helyre érkezett.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hány százalék szja-t vonnak? Ugye nem 36 százalékot?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Érdekes a baba neme téma... nekem valószínű fiam lesz, hú, most írtam le így nagyon bizsergető érzés. De: én tudom, hogy egy lánnyal tudnék mit kezdeni, a fiúcskával már nehezebb elképzelni. A helyzet majd hozza remélem. A férjem pl nem szereti a focit, még nézni sem, nem iszik sört, (alkoholt sem egyáltalán), én iszom helyette:)

Egészségileg rám jár a rúd: sikerült valami fertőzést kapnom alul, a számon meg herpesz jött ki... (igaz sokat idegeskedtem az elmúlt 1 hétben, a házunkkal vannak nehézségek, de lassan kezdek lenyugodni.

Annus, édi lehetett, ahogy törökülésben ült, még ha nem mutatta meg a kis valamijét akkor is!

Mozza, nagyon szép vagy! Micsoda hajkorona! :) :)

Eszter, nagyon formás nagy pocakod van!

Szofi, lenne kedved elhozni a talira a szívhang- hallgatót?:)
Na, lányok, egy csokizós tali? Én az Oktogonnál tudok egy nagyon jót, még le tudunk könnyen menni a lépcsőn, jó meredek, de nagyon hangulatos kis hely!Ott lehet foglalni előre...
vanni
 
 


Anika: a kozmetikusom nyáron szült ikreket és a mai napig nem tudja, hogy egy- vagy kétpetéjűek! :P A terhességnél állítólag nem lehet megmondani biztosra (nem biztos, hogy mindent látni ám az UH-n), a szülésnél már igen (asszem a méhlepényből), de valamiért nem figyelt oda a dokija a császárnál és végül nem tudta meg. Mondták neki, hogy figyelje, mennyire hasonlítanak a lányok, meg hogy lehet genetikai vizsgálatot csináltatni. A koraszüléstől ne félj, nem törvényszerű. Hallottam én már végig hordott ikrekről. A kozmim asszem a 36. héten szült. Tudom, hogy én voltam az utolsó vendége pénteken, és hétfőn jött az sms, hogy megszülettek a lányok. :lol:

Csokis tali: akkor oda csak a most még babátlanokat várjátok? Gyerekkel a csokizó nem pálya. :roll: Meg gondolom, este, vagy délután. Én olyan időpontban nem nagyon tudnék elmenni, kivéve a férjemmel megbeszéljük, hogy vigyáz TÜncire, de nem szívesen vállalja a plusz melót, mert így is sokat vigyáz rá. Hiába, ilyen bolygóhollandi vagyok, oszt folyton mennem kell valahova. :roll:

Ja még az jutott eszembe, nem hogy riogassak, éppen ellenkezőleg, hogy még Tüncivel voltam egy-két szülésfelkészítő előadáson a kórházba és ott az egyik doki elmondta (mondhatjuk: beismerte), hogy hiába minden hiper-szuper technika, a terhesség akkor is titok egész addig, amíg a baba meg nem születik. Lehet ezer vizsgálati eredmény, még akkor is van esélye, hogy a babánál valami nincs rendben. Én számtalan ilyen sztorit hallottam, de ebből nem is az a lényeg, hogy parázni kellene, hanem inkább az ellenkezőjét, hogy fogadjuk el, ez egy ilyen titokzatos, mondhatni sorsszerű dolog. Meg lehet tenni sok mindent, de el kell fogadni azt is, ha minden ellenére mégse stimmel minden. ÉS ez nem az orvos, nem a mi hibánk, hanem ezt a lapot osztották nekünk odafönn. Lehet elfogadni. ENgem spec. ez megnyugtat, nem félek tőle, hogy elmulasztok valamit.

Kép
Kép
tinu
 
 


Vanni, de mi a rossebet csinálsz szombat reggel 6-kor a gép előtt??? :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt!

Apcim dologzik hétvégén :( De igyekszem nem teleírni az oldalt!

Vanni!
Én benne vagyok!Szerintem dobj fel egy időpontot és hátha ráérünk páran :wink: Aztán úgyis csinálunk még tavasszal is egy nagyobb talit :wink:

Eszter!
Csini pocakod van neked is!Te is milyen vékony vagy :shock:

Anika!
Tuti a vonalzód!Nekem is hosszabb volt a ciklusom.Vagyis én clostyt szedtem elöte és az 35 napra állította be.És én így számoltam gyógyszer nélkül is,de a baba kicsit nagyobb.És sajna nem tudom megmondani h mikor készült....túl sok a lehetőség :oops:
Amúgy lehetséges h 4-5 nappal a pé elött jutott be a sperma,mert eléldegélnek addig!Főleg a kislányok :wink:

Krém!
Tök jó h neked is ilyen rendesek a munkahelyeden!Amúgy újfent megfordult a fejemben hogy csak szüléskor derüljön ki h fiú v lány :wink: Lehet meg is beszélem apcimmal hogy ha karácsonyig nem mutatja magát akkor véglegesítjük a 2 nevet és nem foglalkozunk a témával többet :wink:

annus11
 
 


Na még egyet, aztán eldugulok mára, mert megyünk bababörzézni (a tavaszira nem biztos, hogy kijutunk már nagy hassal, vagy pici babával :wink: ).
A nem. Én nagyon sokáig jóóóval fiatalabb koromban (huszas éveim elején) nem is tudtam volna elképzelni, hogy fiam legyen. Aztán mire odakerültem, már el tudtam volna fogadni egy fiút is (a férjem nem :) ), de végülis lány lett. Na most már simán jöhetne fiú is, csak az uramnak kell kóstolgatni a gondolatot erősen. Ő se az a tipikusan férfi (foci, alkohol nem jöhet szóba :P ), meg szerintem azt hiszi, hogy egy fiúval nehezebb, de nem hiszem, hogy így lenne.

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus, sajnálom, hogy nem sikerült megtudni... Pedig olyan kíváncsi lennék rá, hogy a Te jós-álmod is bevált-e... :D

Böbi, én ugyanígy vagyok vele, ha összegörnyedve ülök, vagy túlzottan előrehajolok, a naccságos asszony azonnal elkezd rúgkapálni! :D Sőt, az uh reggelén azt vetten észre, hogy "féloldalas" lett a hasam, vagyis az egyik oldalon sokkal jobban kiemelkedett, és az uhun kiderült, hogy azon az oldalon volt a fejecskéje! Biztos egy kis simire vágyva "dugta ki"... :D

hean, kérelk, ne aggódj!!!! Ha visszalapozol, pár oldallal korábban én is átestem ezen az AFP-parán. Ez egy vacak, elavult vizsgálat, ahol még végzik egyátalán Európában, ott is csak akkor, ha a genetikai UH valami gondot mutatott ki. Szóval egyelőre ne gondolj az amniora, mindenképp várd meg a genetikai uh eredményét!!!!!

Zsuzska, hát úgy tűnik, akkor itt csupa "nem-nőcis" anyuka jött össze... (leszámítva persze Szofit, akinek emiatt tuti fia lesz!!) :lol: :lol: Mindenesetre tegnap elsírtam a félelmeimet a Kedvesnek, aki megnyugtatott, hogy ő majd megtanítja sminkelni a Kiccsajt, ha én nem! :lol: :lol: Komolyra fordítva a szót: én nem bánom, legyen "csajszis" csajszi, csak azt szeretném, ha nem lenne üresfejű plázacica belőle, akit csak a divatos és márkás ruhák, a smink meg a pasik érdekelnek. De azt hiszem, ebben a nevelésnek is legalább akkora szerepe van, mint a genetikának.

Kép

Kép
zsüci
 
 


Jah, és Vanni, én örömmel csatlakoznék a csokizós talihoz!!! Mikor? :D

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok, csak gyorsan pár dologra :)

Csokizós tali jó ötlet ;)
A hasfájás az én dokimat izgatta, ezért jött a kórházzal :? Tömöm befelé a magnéziumot, igyekszem pihenni, aztán majd lesz valami :? Én is érzem, hogy sok néha úgy minden...
Vendég
 


Csokizós tali nekem is tetszik :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Zsüci,tiltakozom!!! :lol: Én a nagyon nőcis csoportba tartozom!!! :lol: Nem a pláza macska típusba,de én nagyon nőcisnek tartom magam.Bár szerintem ez egy nagyon összetett dolog,és nem a szoknya viselése,vagy a rózsaszín szeretete határozza meg.Ahogy az sem ki tud főzni pl.én nem. Sokkal inkább a viselkedésen,a tartáson,a járáson,a beszédstíluson,stb. múlik.A focit(csak a nemzetközit) én is nagyon szeretem,ahogy régebben a Forma 1-et is. Mondjuk jelen pillanatban el sem tudnék fiút képzelni,de a megérzésem azt súgja az lesz.Pedig már előszedtem a babáimat meg a barbijaimat.De nem akarok autózni!!!!!! :oops: Persze,ha fiú lesz is imádni fogom,csak nehezebb lesz hozzászokni a gondolathoz.Persze(sablon szöveg ugyan) az egészség az egyetlen,ami számít.
Emese,üdvözöllek én is!!!Itt tutira nem fogsz unatkozni,mert kell idő mindig,mire visszaolvasom én is a hozzászólásokat.
Mozza!!Hát Te aztán tényleg gyönyörű vagy!!!!!Le a kalappal!!Irigy vagyok! :D
Bema,én még szégyen,nem szégyen nem érzem őt biztosra.Már egyébként kezdek is aggódni,mert nálam fiatalabb terhességeket is éreztek. Illetve érzek néha ezt-azt,de nem állítanám,hogy ő az.Ez olyan rossz!!!! Semmi buborék,semmi kaparás.Csak olyan érzés néha,mintha lenne bent a hasamban valami(illetve valaki :D )
De nem a méhem súlyát érzem,mert azt már tudom milyen. Remélem nincsen semmi baj.Pedig,a korábbi uh-kon nagyon mozgékony baba volt,mondjuk az előzőt végigaludta szerintem. De azt mondják a 20.hétig bármikor meg lehet érezni,addig nincs baj.Meg most sajnos úgy jön ki,hogy minden héten uh-ra megyek,így ha baj van ott csak észreveszik.
Hean!Én értem az aggodalmad,mert én is aggódós vagyok.Próbálj arra gondolni,hogy az AFP egyrészt,ahogy a lányok írták elavult vizsgálat.Másrészt a dokim azt mondta,ez csak egy érték,úgy mint a süllyedés. Önmagában nem jelent semmit,csak más vizsgálati eredményekkel jelez bajt.És szerinte az uh az egyik legbiztosabb módja a baj szűrésének.Menj el 4D-re,ott pontosabban látják a babát!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk aztán megyünk dolgunkra :)

Hean!
Amniocentezis:
Hasfalon, steril körülmények között történik uh vezérléssel, magzatvizet nyernek, amiben sejtek vannak, azokat vizsgálják. Hüvelyen keresztül NEM, mert az nem steril! És be lehetne vinni fertőzést.

Nem kötelező vizsgálat, megajánlják és el lehet fogadni. 1 % a vetélési kockázata.

Ami hüvelyen keresztül történik, az az amnioscopia, amikor bevilágitanak és megnézik, hogy nem szurkos-e a magzatvíz, ez a szülés előtt történik, van pár kritérium, hogy mikor csinálják.

Anika!
Ikrek.
Ha külön neműek, akkor tuti kétpetéjűek. Ha egyneműek, akkor mindkét variáció lehet. Genetikai vizsgálatot lehet csináltatni, ha megszülettek, dehát úgyis látszik, ha növekszenek, és hasonlitanak egymásra :)
Koraszülés lehet, nem evidens, láttam egy táblit, amiben statisztikák szerint a 36. hét után jönnek legnagyobb arányban az ikerbabák, az meg nagyon jó, megfelel az egyes terhesség 40. hetének.
Mi a 12. héten voltunk dokinál, akkor 59 és 61 mm-esek voltak, 0.9 és 0.8 mm tarkóredővel.

Császár sem kötelező, az esetek legnagyobb részében spontán is meg tudnak születni :)
És csak 1 tágulási szakaszt kell túlélni. A kitolás meg dupla öröm... : ))))

Jó börzézést :)

pápá
Vendég
 


Sziasztok! :lol:

csak bekukkantok :D

Mozza!
hogy te milyen szemtelenül szép vagy!!!!! :lol:

Eszter!
arayos a pocakod! :D

Hean!
kérlek ne aggódj!!!!!a lányok már mindent leírtak, amit akartam!az integrált biztos kimutatja, h minden rendben! :D az Afp meg monnyon le! :twisted:

Annus!
akkor rejtély maradt a kisbabád neme!de ez így olyan izgi, nem? :wink:

Jó hétvégét mindenkinek! :D

a csokis tali jó ötlet, kár h nem pesti vagyok :(
Vendég
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Most sikerült felkelnem, ti aztán korán kelők vagytok :)
Remélem mindenkinél mionden ok a csúf időjárás ellenére is!!
Én kicsit meg vagyok fázva, de majd egész nap mézes teát nyomok :( Na egyek folytatom a visszaolvasgatást :D

emese1979
 
 


Sziasztok, jó reggelt, de jó, hogy hétvége van!
A csokis tali jó ötlet! Én nagyon örülnék neki! Tinu, szerintem nyugodtan hozd el Tüncit, biztos elleszünk vele egy kicsit Vagy naív volnék???
Annus, de izgi, fokozódik az izgalom! Én sem szeretném annyira tudni a nemét, de a párom teljesen rá van izgulva.
No mindegy, ma rengeteg dolgom van, de azért majd benézek!
A pocim megint nőtt picit, viszont én sem érzek SEMMIT. De úgy határozta, hogy a 20. hétig nem vagyok hajlandó ezen parázni.
Vanni, szivesen elviszem a hallgatót, bár én eddig nem voltam vele szerencsés!
Na puszi nektek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Lányok egy férfi attól férfi hogy focit néz és iszik?? :lol: 8)
Na azért csak nem.
Nálunk az elsőnél Apának mindegy volt mi lesz, de elhiszitek ha azt mondom hogy iszonyú büszke hogy fiút tudott .. :lol:
Én abszolút csajos csajnak érzem magam, de mégis elsőre minden vágyam fiú volt :wink:
Most egyenlőre lánynak néz ki, de teljesen mindegy mi lesz. Talán a fiamnak jobb lenne hugica, mert nagyon anyás. Féltékeny még az Apjára is (ha puszit ad).

K.

vonalzó ügyben kérhetném valaki segítségét? mert érintős laptopom van és a fenéér se tudok vele bemásolni :?
krém
 
 


Krém!
Igen ez olyan mint h attól nő egy nő ha sminkeli magát és rózsaszínbe jár :wink: :lol:

Én segítek szívesen a vonalzóban!Hol akadtál el?A kódokat már megcsináltad akkor?A profilba kéne amúgy másolni,az aláíráshoz!
Akkor kijelölni se tudsz?A másolás amúgy Ctrl+C,a beillesztés meg Ctrl+V.
Na most jó sokat segítettem :wink: Szóval pontosan mi nem sikerül?

annus11
 
 


Ha lesz tali, én is csak zsófistól tudok menni, szóval jöjjön csak Tünci is :)

Annus: tök jó lehetett a tegnapi UH :)

Engem már nagyon izgat a baba neme, mert ki kéne pakolni Zsófi szekrényét, de amg nem tudom, hogy a kicsi fiú vagy lány, nem állok neki, viszont zavar a kupi :?

Amúgy a nőiesség tényleg belülről fakad, én mondjuk mindig is lányos anyának éreztem magam, de azért fiúnak is örülnék biza ;)
Vendég
 


Kép

Kép

Ő lenne a kisfiam. A sisakban épp tűzoltó!! :)
krém
 
 


Annus
köszii!!
Több problémám van, ez egyik hogy ha bemásolom a profilba az aláíráshoz, akkor állandóan azt írja ki hogy túl nagy. :(
krém
 
 


Na írok privit Krém!

annus11
 
 


Ja és nagyon aranyos a kisfiad!A tűzoltós kép nagyon cuki!Apósom tűzoltó,vagyis volt,mert már nyugdíjas :wink:

annus11
 
 


Helló!

Tényleg nagyon szép a kép, Mozza!

Meg a pocakok is! :)

Hát, nekünk nagyon izgi volt kivárni, hogy Samu kisfiú... És, amikor előbújt, édesapja olyan boldog és büszke lett, hogy kisfia született! :) Mondta dokink, hogy ő nagyon kiváncsi volt már sokkal korábban, úgyhogy ő tudta nagyon jól, hogy kukacos gyerekünk lesz. :)

Már csak fél év és Pindurról is kiderül. :)

Na jó, nem csacsogok.

A tali nálunk is olyan program, hogy nem tudom, hogy legyen Samuval. De ha van időpont, majd kiderül, lehet, beugrunk.

Mindenkinek addig is minden jót.
Vendég
 


És milyen szép szemei vannak!

Anika
a táppénz előtt biztos nem kell szabit kivenni, nem is értem, hogy mondhatták. Én is táppénzen vagyok és nem vettem ki semmit, majd akkorra tartogatom, amikor visszatérek. De azért, hogy 100%-ban megnyugodjál, írj privit Ancsikának, ő tudni fogja.

Én is ismerek természetes úton megszült ikreket. Azt mondta az anyuka, hogy nem volt gáz. Az első megszületése után benyúlt a doki, beirányította a 2.-kat a szülőcsatornába (gondolom ilyenkor a hirtelen sok helytől nem tudja merre) :-)

Képzeljétek, Maja tegnap elcsúszott (pedig tapadós zokniban volt) és ömött a vér a szájából, az egész csap, ruhám, ő ruhája tiszta vér volt. Egyedül voltam itthon, apa céges vacsorán. Para volt. Nem tudtam mit csináljak, csak ömlött, azt hittem tök nagy seb, össze kell varrni. Aztán egyik pillanatról a másikra elállt. Két kis vágás, lehet a fogával sértette fel. Meg karcolások az állán.

Nekem is nehéz elképzelni egy kisfiút Maja után, de szeretném. Remélem dec 22-én megmutatja magát.

Én nem tudom még, hogy el tudok-e menni a csokis talira. Szervezzétek csak, aztán meglátjuk. Függ a dátumtól, időponttól, lesz -e kocsim, vagy pont Apának kell stb.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Ma bowlingozni voltunk a haverokkal. Este meg vacsizni megyünk
:D

Zajlik az élet! Jó is egy kicsit kimozdulni a lakásból.
Csak ez a fránya öltözködés... Nem nagyon jön már rám semmi. Vettem múltkor egy kismama farmert. Ezen kívül nincs más gatyóm. :(
Derékban és hasban már nem jönnek fel sajna. Anyásodom :)

Zs

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Petra

Hát igen, megint természetes szülést szeretnék.
A méretek nekem mindkettőnél 6,2, de a 12. hét + 4 napon voltunk a dokim szerint. :) A nyaki redő nekünk vastagabb 1,9 de ez is belefér.

Pumukli
Igen, közben kapcsoltam. Elhiszem neked is, és Dóri is írta.
Egyszer Apor is elesett úgy, hogy a két első foga felsértette a száját, de nem vérzett ennyire.

Kutyafüle
Ne izgulj, hogy még nem érzed, majd fogod biztosan hamarosan.

Tinu

Mintha én írtam volna a sorokat a baba egészségéről. Ezzel én is százszázalékosan így vagyok. Majd kiderül és bármi is lesz az én gyerekem és imádni fogom. Vagy gyerekeim, jut eszembe ketten vannak. :) Azért nyugodt vagyok és nem hiszem, hogy bármi gond lenne. Aggódhatnék, mert nem vettem észre őket időben, viszont a szoptatás miatt egyáltalán nem ittam és nem kávéztam, viszont valami vitamin rámfért volna.

Jó, hogy többen írtatok a koraszülésről, ez az egy félelmem van. A neten már nem szívesen olvasgatok, mindenhol azt látni, hogy mennyire veszélyes ikreket várni. Azért sem lesz baj és kész. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Azt hiszem, lányok, megint nehéz hetünk lesz, úgyhogy nem nagyon fogom bírni követni az eseményeket... Még mindig nem gyógyult meg kolléganőm... És azt sem tudom, hova dugjam ezen a héten Samut, a múlt hét sokkal könnyebb volt ebből a szempontból, de akkorra már kilőttem a számba jöhető embereket...

Na mindegy, majd csak megoldódik vhogyan...

Holnap még próbálkozom...

Üdv nektek!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: