Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Huncut
Nálunk a Gergőnek elég jó napirendje van, és ehhez próbálom igazítani majd Dávidét is. Így tudom Gergő mikor alszik, előtte egy órával elkezdem etetni a kisebbet, mire megeszi böfizik, addigra a nagyobb pont elalszik, utána mi ketten befekszünk a nagyágyba és előbb-utóbb elalszunk. Magamhoz húzom, kicsit babusgatom, a testmeleg szerintem megnyugtatja és elalszik. Ha nyekken persze felébredek én is, kicsit simogatom (félálomban :wink: ) és visszaalszik.
Hogy találtál olyan bölcsit, ahol évközbe felveszik? Főleg, hogy túljelentkezés van mindenhol :roll:

Jajjjj mennem kelll

Kép

Kép
gabek
 
 


Gabek!

A védőnőnk segítségével bekerültünk a körzetes bölcsi várólistájára és onnan (a rettenet hosszú várólista miatt) átirányítottak mindenkit ebbe a bölcsibe, ahol még volt szabad hely. Gondolom kevesen vállalták be a hosszú utazást, ezért is vettek fel minket.

Móni
huncut
 
 


Sziasztok,

Móni: Akkor a fiad meg a lányom pont egy súlyban van! És mi is kezdjük kinőni már a 68-as rucikat is. :shock:

A séta nálunk hasonlóképpen alakul általában. Pont írtam erről asszem tegnap a blogban,ha még olvasol. Kész katasztrófa. Bálint néha bemondja az unalmast és nem akar lejönni, de Abigél miatt meg kéne menni, mert megszokta, hogy délután babakocsizás közben alszik. Aztán mire meggyőzöm Aby elalszik fent, akkor Bálint visít, hogy miért nem megyünk le.
Na meg mire felöltözünk, egyszer tuti tüdőgyulladást kapok, mert ugye először öltözök én be, utána jön Bálinti, aztán meg a kislány, de mire vele végzek már szakad rólam a víz. Aztán a babakocsit lecipelem Abyvel a másodikról, utána lecipelem Bálint motorját vagy biciklijét, és akkor még félúton Bálinttal is talizok, aki visít,hogy vegyem fel. Visszafelé ugyanez mégegyszer csak felfelé. :lol:
Viccesek lehetünk ilyenkor. De nem stresszelek, mert ilyen időszak még max. 1x lesz az életünkben, ki akarom élvezni, és nem idegeskedni feleslegesen.

Nekem is volt egyszer Campylobacter fertőzésem. Nagyon nehezen ürült ki. :( És én konkrétan egy kínai étteremben kaptam. Nekem akkor azt mondta a háziorvos, hogy a háziállatok (kutya, macska) is okozhatják. Inkább bele se gondolok mit ehettem.

A déli alvás nekem néha összejön, néha nem. De amikor nem jön össze, akkor örülök annak,hogy kicsit kettesben lehetünk Abyvel, és ilyenkor tök jókat játszunk. Igaz néha már úgy zuhanok az ágyba...

Panzej: Én Abyt végig fiúnak éreztem... :wink:

Brik: Édes a kis maszatgyurid!

Timi: De jó, hogy írtál!!! Örülök, hogy jó albérletet sikerült találni, meg jó helyeket a gyerkőcöknek! Szuper! Remélem hamarosan az állás is összejön. Drukkolok.
Miért nem próbálod meg ezügyben felvenni a kapcsolatot a kedvenc dokinkkal??? Egy próbát megér,nem???

szép estét! Jó hétvégét!
Lilla

lilló
 
 

 
 

Sziasztok!

Lilló,
már gondoltam rá.(a dokinkkal kapcsolatban)csak egy a bibi,hogy a klinikán nincs forgás.Tudom az ember ne válogasson,de én nem szeretnék olyan helyen melózni,ahol nem kerülhetek be szülőszobára. :( De azért beszélek vele,hisz mennem kell rákszűrésre!
A gyereksétáltatás nem egyszerű ilyenkor az biztos.Emlékszem,amikor még Veszprémben vittem a gyerkőcöket oviba,bölcsibe....Rebi már tudott öltözni,nekem meg ott volt Zsolti,Hanna.Annyival volt könnyebb dolgom,hogy nem volt emelet.Én Hannával kezdtem,kivittem a kocsiba,ott nem sült rá a ruha,aztán Zsolti,közben Rebi is elkészült,és nekem már csak a kabát maradt,de így is leizzadtam!
Nagyon szépen fejlődik Abigél.

Panzej,
sajnos az ombudsman nem megoldás,hisz hivatalból ilyet senki nem mond,csak belső infóból szereztem.Nyilván,ha megkeresnék őket mondanának más indokot,ami nem ütközne a megkülönböztetéssel.

Most Hannát beszoktatom a bölcsibe,aztán rávetem magam a munkakeresésre.Talán januárra összejön vmi,amit Bandi melójával is összeegyeztethető.

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a hiányolást! :)

Megvagyunk mi is, pocakosságom minden napját élvezem, olyan jó! :)

Boti imádja a Kistesót, rengeteget beszél hozzá simogatja, reméljük így marad ha kibújt akkor is.
Ultrahang szerint a fiús kétgyermekes anyukák táborát fogom erősíteni.

Pár szösszenetet leírok Boti dumáiból:

-Ebéd közben félig teli szájjal így szólt:
"Kistestvérnek még nincs foga, majd én megrágom helyette a ropis krumplit és kiköpöm neki, úgy megtudja enni."

-Boti, húzd fel tökig a zipp-zárat! (hálózsákon)-mondta Apa
-Apa, miért mondtad azt, hogy húzzam fel tökig? MIért nem azt mondtad, hogy csutkóig?
:lol:

Nyár óta szinte non-stop egyedül vagyunk, talán pár hétvégét leszámítva, Apa folyton kiküldetésben. Hol törökországban, hol horvátországban. Meg lehet szokni, de azért nagyon hiányzik.

Botival voltak kisebb gondok, ami miatt Nevelési Tanácsadóhoz fordultam. Kiderült, hogy pont az Apa hiány váltotta ki belőle ezeket. Én olyan tanácstalan voltam, de Hála Istennek minden megoldódott.

Alziza!
Örülök, hogy minden rendben!

Timi!
Sajnálom a munkát, de az új albérletnek örülök, meg hogy közel van hozzá a bölcsi , a suli.

Prücs!
Mi sem szedtük szét a kiságyat egyből én addig hagytam amíg a Boti nem mondta magától hogy szétszerelhetjük.
1. héten a kiságyban aludt, a nagyágyon csak játszott.
2. héten a nagyágyon aludt, a kiságyban játszott.
3. héten azt mondta szétszedhetjük a kiságyat.

Szép hétvégét Mindenkinek!

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Haho!

jo olvasni rolatok lanyok!

[quote]D írta:e nem stresszelek, mert ilyen időszak még max. 1x lesz az életünkben, ki akarom élvezni, és nem idegeskedni feleslegesen.


Lilla, ezen olyan jot nevettem, mert annyira igaz!!!! Olyan jo, h ezt igy atlatod es ilyen nyugis vagy. Kesz anya, tok jo!

hjaj, ezek a lepcsohazas jelenetek :lol: nekem mondjuk nem hianyzik, de en nem vagyok olyan turelmes, mint Te :wink:

Joe, nem lehet egyszeru igy apa nelkul pocakosan. Ahoz kepest milyen jol viseled, ugyes vagy!
a kisfutyishez gratula :)
Botinak tok jo dumaja van! :lol:

Moni, nincs tippem beszoktatasra. Remelem menni fog! A setara sem tudok mit irni, Vince mindig ki akar menni akar mi van :lol: (ma este is kiment havat taperolni a kuksotetben :lol: )
Sanyikanak jobbulast!

Timi, jo, h a lakas problema legalabb megoldodott! Remelem a melo is osszejon hamarosan!

Gabek, milyen baba David? O is olyan nyugis, mint Gergo volt?
Mi is ugy aludtunk, mint Ti delutan :P Most is ugy szoktunk.

Boga, koszi kerdesed :D a hazat megszoktam, mostmar szeretek itt lakni, nem tudnek mostmar lakasba visszamenni.
Alvasra nincs tippem. Esetleg, amit a lanyok is javasoltak, probald meg korabban lerakni. A regi jatszonkon az egyik kisfiu este 7kor kidolt minden este (viszont 5-kor kukorekolt :shock: ).

Rolunk roviden: Piro lassan forma 1-en indul 4kezlab maszasban olyan profi, imadom ahogy a kis mancsai csattognak a padlon :) Sokat acsorog, tancol a zenere!
Nappali alvas mostmar egy kicsit jobb, volt egy idoszak, amikor 2x 10 percet aludt egy nap :shock: az kicsit huzos volt.
Szep dundus csaj, rengeteget dumal, most is olyan baratsagos mosolyosgos, mint volt.
Vince is rengeteget dumal, be nem all a szaja, egesz nap magyaraz es miertezik. Amit tud azt kozvetiti Pironak :lol: Mostmar van, amikor eljatsznak, annyi, h Vince epit es Piro rombol, emiatt kissebb osszetuzesek alakulnak ki :) de osszesegeben edik nagyon. Vincenek nagyon jo, h kerteshazba koltoztunk, mert fontos neki, h sokat lehessen kint. Egyre ertelmesebb, jovo szeptembertol megy oviba, ha minden igaz, varja mar.

Nekem sajnos meg nem jott helyre a derekam, gyogyulgat, de nagyon-nagyon lassan. A legkissebb hulyesegtol ujra elkezd fajni, eleg vacak :(
Szoval, ha tanacsolhatom, ne legyetek olyan benak, mint en es ha faj a derekatok menjetek el egybol szakemberhez, ne varjatok meg mig kialakul a baj. Nekem sajnos sokaig fajt elotte es nem foglalkoztam vele, hat igy jartam.... :roll:
Ja es meg egy: ne derekbol hajoljatok le, foleg ha gyereket emeltek!

pusz mindenkinek!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Jaj, kimaradt: Dina, sajnalom a valast! es azt, h ilyen lokott a ferjed........ :?

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Lilla! Szoktalak olvasni! Én úgy csinálom az öltöztetést, hogy először felöltözök én, kivétel a kabát, aztán felöltöztetem a picit és kiteszem a hordozóba a bejárat elé a levegőre vagy a babakocsiba, utána jön Sanyika, aztán pedig az én kabátom. Ja és persze valami mindig elmarad, ilyenkor vissza kabátban, cipőben a lakásba, szobába…

Timi! Hogy megy a bölcsis beszoktatás?

Joe! Át tudom érezni a helyzetedet, nálunk is sokat van távol apa, bár szerencsére már kevesebbet, mint régebben. Botinak is nagy dumája van, olyan jó ezeket olvasni!

Sára! Milyen nagy már Piro is, hihetetlen!

Gabek! Mesélj egy kicsit Dávidról és Gergőről is ha van egy kis időd!

Sziasztok,
Móni
huncut
 
 


Sziasztok,

A gépem nem jeleníti meg a babaneten az elküldés gombot, így kicsit nehezen applikáltam fel a hsz-emet.

Hát alakul az új ágyban alvás, bár Blanka szeretne a régi ágyában aludni. A legnagyobb baj az, hogy ő a szobájában levő kihúzott sarokkanapén aludt már egy éve, mióta
nem tudtam letenni a kiságyába, Ezt összecsukni összetudom, de
eltüntetni nem. Ráadásul én is ott szoktam dőlni vele... lehet, hogy
nekem jobban fog hiányozni. :) De ma végre apa le tudta foglalni úgy Blankát, hogy összecsukjam az ágyat és délben már ott aludt. Mondjuk nagyon meglepődött, de elég jól elfogadta, hogy eltűnt a nagy ágy. De a őelenkátóz nem engedi. Azt mondta: "Jaj, ne szedjétek szét, mert morci leszek."

Dina,
Kata nem csoda, hogy kidőlt az elmúlt hónapok eseményeitől.

Boga,
Hogy áll az altatás helyzet? Én anno úgy számoltam, hogy napközben 5 óra kell két alvás között, hogy el tudjon aludni és ez elég jól működik, ha nem szól közbe valami program. Persze ahogy nő, neki is vannak nehezebb periódusai.

Recepciós állás érdekel valakit? Angol gondolom kell hozzá és nyilván nem 6 órás, de tudok egy lehetőséget a Fehérvári út környékén.

Timi,
Jó újra hallani rólatok! És az is klassz, hogy mindhárom gyerkőcnek
sikerült jó helyet találnotok és jó albérletet. Drukkolok, hogy munkát is sikerüljön találnod!

Panzej,
Mi annak az oldalnak a címe, ahol beszámolsz a pocaklakóról?
E-mail cím ügyben Lilla a táblázatkezelő.
Milyen volt a védőnő?

Huncut,
Remélem jól megy majd a beszoktatás, Sanyika szeretni fogja a bölcsit és mindhármatoknak könnyebb lesz. Amúgy milyen a bölcsis óvónéni, találkoztál már velük?

Brik,
Aranyos, ahogy leírtad, hogy Álmos mennyire anyás.

Gabek,
Csak ne te is a bölcsin gondolkozol?

Lilla,
Ismerős a tüdőgyulladás tuti elkapásáról írt bekezdés, de megnyugtatlak, ez egy gyerekkel, kertes házban is simán összejön. De ezért ne mondjatok le a későbbi kertes házra váltásról. :)

Joe,
Nagyon jó Boti szövege, de nem irigylem, hogy apátok ennyit van kiküldetésben. Én azt hiszem nem, vagy nagyon nehezen bírnám...

Sara,
Jó hogy ti is felbukkantatok újra és már otthon érzed magad a házban.

Jó éjt mindenkinek!
prücs

prucsok
 
 


Bocs, őelenkátóz = pelenkázót :)

prucsok
 
 


Sziasztok

Prucs
Koszi velemenyt :) Megvan az 5 ora mindig, es igyekszem figyelni ill. eszrevenni az almossagra utalo jeleket is.
Ma este megusztuk 20p-cel :D

Moni
Hogy haladtok az egyedul elalvasra tanitassal?

Kép
boga
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a dicséreteket!!:-))

Képzeljétek kicsit be vagyok zsongva egyfolytában dísziteni szeretnék. Pedig annyira azért nem várom a karácsonyt, szeretem, de mégis valahogy most annyi probléma van, hogy nem várom. De díszíteni nagyon jó. Elkezdtem tanulni műkörmös szakmát. Ezt is élvezem. Igaz egyenlőre csak levelezőin aztán majd gyakorlatban is:-)) Jó lenne ha a lakás dolgaink is megoldódnának:-) Lassan ez is gondolom rendben lesz.

Gyerekekről: Álmos egyre többször engedi el azokat a dolgokat amiben kapaszkodik:-) Nagy dumagép, szokott balhézni tárgyakkal:-) Pl a vödörrel:-) Persze még nem értem mit mond, mert apa, mama, baba, papa, pápá-n kivül nem mond mást. Ha megkérdezem hol van Tibi /ő a bocija/ megmutatja, meg a Süsükét is. Puszit adni nyitott szájjal ad, de inkább küld:-)) A nem szót érti de nem érdekli.

Ti miket csináltok, hogy megértse hogy nem szabad?

Lili még mindig jól tanul, igaz egyre nehezebb vele nem jó ez se meg az se neki, ruhákban, ételben is válogat és újabban rombol /mindent tönkretesz/. Ez szerintetek miért lehet?

Ennyi elég rólunk!!!

Dina sajnálom, de szerintem jobb lesz így nektek, nyugodtabb lesz.

Timi sikerült állást találni?

Gabek örülök, hogy jól össze tudod az együtt alvásokat hozni a két gyermekkel. Ez nagyon jó lehet:-)) Legalább te is pihensz.


Mennem kell, munka van.

Sok puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Bocs a persze nem értem mit mond azt a vödörrel való veszekedésre gondoltam:-)

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Prucsok, itt az oldal:

http://velvet.hu/poronty/2008/11/26/kis ... istesonak/

Ha rakeresel az oldalon jobb oldalt a nevemre, kidobja a regebbieket is.

Jo ejszakat mindenkinek!!

P

Kép
Kép
panzej
 
 


SOS kerdes!

Baratnom vacilal vegyen-e nem porszivos orrszivot. Az van nekik csak szeretne ejszakara, h ne ebredjen fel mindenki az orrszivas miatt (lehetoleg a beteg baba sem).

Probaltatok mar egy-ket felet? Melyiket erdemes megvenni? Melyiket nem?

Minden info erdekel, koszi szepen elore is! :)

most robogok!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Szia Sara!

En csak hallottam, hogy az elemes orrszivok nem olyan hatasosak. Mindenesetre az en kornyezetemben mindenki csak porszivosat hasznal, ugyhogy erdemben nem tudok hozzaszolni sajnos..

P

Kép
Kép
panzej
 
 


Szia Sara

Csatlakozom az elottem szolohoz. En is azt hallottam, h a tobbi nem hasznal... :?

Kerdes:
Mi a velemenyetek a borostyan nyaklancrol??

Es meg egy:
Szerintetek lehet tej mennyiseget fokozni FEJES NELKUL??? :shock: :shock:

Kép
boga
 
 


Sziasztok,

Saara
Nekünk elemes van, nagyon egyszerű kis szerkezet, még talán márkája sincs. Nekünk eddig bevált, szerintem az is jól kiszívja.

Boga
Szerintem a borostyánkős nyaklánc az hülyeség, én nem hiszek benne, de ez privát vélemény.
A homeós bogyót próbáltad már, az tejserkentő, így a mennyiséget is növelheti-gondolom, ezt sem tapasztalatból mondom. No meg a Laktoherb tea.

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Sára: Nekünk van elemes, LivingLAB márkájú. Nagyon utálom. Semmit nem szed ki a gyerek orrából, csak akkor hatékony, ha mondjuk egy kis cicakakit akar kicsippenteni az ember, vagy épp ami az orrban van, de mélyebbről nem hozza a cuccot le. Szóval igazán nagy betegségnél, amikor le kéne szívni rendesen akkor megbukott. :( Én porszívó párti vagyok - mondom, mint egy folyton orrfolyós, beteges kisfiú anyukája.

Boga: most nagy divat a szeptemberi fórumon a borostyánkőlánc... Én nem vennék. Egyrészt nagyon balesetveszélyesnek érzem, másrészt meg nem is igazán hiszek benne.

A fejés a legjobb tejszaporító ez kétségtelen.
Én most nem fejek, mert így is van elég tejem, de amikor úgy érzem, hogy kezd csappanni, akkor mindig elkezdek kicsit fejni, és akkor megugrik a mennyiség.
Anno Bálintnál minden szopi után fejtem olyan 6-7 hós koráig. De akkor két babát etettem, annyi volt.

Prücsök: Nem felejtettem el a DVD-t, ne haragudj! Remélem már átírja ma a párom, mindig elfelejtette hazahozni a gépét, és azon van az író. Ma már a DVD-ket nyomtam a kezébe, hogy csinálja meg. Remélem meglesz, és akkor jövő héten küldöm!

Szép hétvégét!
Lilla

lilló
 
 


koszi lanyok! :D

a borostyankolanc szerintem is hulyeseg.
viszont letezik ibolyagyoker fogzasra, az talan kicsit hatékonyabb... :?

tuzok!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!

Jaj, de eltünt mindenki.

Azért jelentkezem csak, hogy közöljem, végre van új állásom, ami sokkal, de sokkal jobb mint az előző.
Igaz, nem 6 hanem 8 órában dolgozom, de rugalmas a munkaidő. Imi még mindig imád bölcsibe járni. (szerencsére)

Kistesó még mindig nem akar beköszönteni, na majd karácsonykor. :wink:

Megyek dolgozok egy kicsit.

Szép napot:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok,

A hétvégén írtam és nem sikerült elküldenem, mert a gépemen nem látszik az előnézet/elküld gomb. :? Így jártam.

Manó,
Gratulálok az új munkahelyedhez! :D Ez igazán gyorsan sikerült. Érezd jól magad!

Képzeljétek, Blanka is "bölcsis" lett. Múlt héten volt beszoktatás és a héten már 2x is ott maradt. Egyelőre csak heti két nap fog járni és csak délelőtt, de nagyon jól érzi magát.
Nem igazi bölcsi, de az egyik anyuka, aki korábban bölcsődében dolgozott, most otthon van a legkisebbel (és amúgy is főállású anya, mert 4 gyerekük van) vállal bölcsi jelleggel gyerekfelügyeletet náluk otthon. Nagyon kellemes hely és Kinga nagyon jól bánik a gyerekekkel. Egyelőre kevés egész napos gyerkőc van, de ha többen lesznek, lesz tücsökzene, kézműveskedés, torna és addig is olyan hancúrozások vannak az udvaron, hogy Blanka overalljának kékje ma alig látszott ki a sártól. :)

Közben nálunk beköszöntött a karácsonyi hangulat. Blanka nagyon örül minden nap az adventi kalendáriumba rejtett kincseknek. Nekem pedig idén először sikerült kipipálnom idő előtt az ajándéklistát.

Lilla,
Köszi, hogy nem felejtetted el a dvd-t.
Tényleg, tudod a császármorzsa titkát? Múlt hétvégén próbálkoztam és inkább hasonlított egy tömbösített rántottához, mint császármorzsához. :oops: Sajnos a mi családunkban nem szokott senki császármorzsát csinálni.

Sara,
Láttam a gödi fórumon is aktív vagy. Alakul a társaság? Jó fejek az anyukák,

Boga,
Remélem jól alakul Lujzi alvása! :wink:

Merre jár a társaság? Igen nagy a csend.
Hahó, jelentkezzetek! :D

prücs

prucsok
 
 


Sziasztok!

Boldog Mikulás napot Kívánunk Mindenkinek! Kép

Brik és családja

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Lemaradt híztunk végre:-))

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

10 nap Portugalia utan ujra itt :)

Ki hogy van? Visszaolvasni nem igazan volt mit, ugyhogy meseljetek :wink:

Borostyanlanc:
Mar amiota Lujzinak kiszenvedtuk az elso fogait, a vedonom mondogatta, h probaljam ki, mert sokan szeretik. En ugy voltam vele, h: ugyan mar!!! mi koze egy nyaklancnak a fogzasi fajdalmohoz??? :lol:
Es most, h elkezdett jonni egy ujabb rago foga, es az alla is tiszta seb volt a nyalatol, meg a keze is, mert az egesz markat a szajaba tomte, viszont semmit nem enged, h rakenjek az inyere, ugy dontottem, beruhazok egyre, kit erdekel, legfeljebb vettem egy nyaklancot, amit majd a macija hord...
Kepzeljetek el, egy delelott vettem neki (ra is adtam...), es masnap mar nem tomte a szajaba a kezet :)
Nem fogok a lancrol odakat zengeni, es nem is allitom, h ettol van a valtozas, de azota

Kép
boga
 
 


foltatom:

szoval azota nem sebes a gyerekem alla, es nem tomi a kezet a szajaba allandoan :)
Pedig a fogacska meg mindig uton van kifele :wink:

Ketgyermekes anyukak hogy vagytok?

Es a harom gyerekesek?

Dina?

Vanda?

Prucsok
Koszi erdeklodest :wink: A 10 nap tavollet utan Lujzi alvasa es evese teljesen felborult. Igyhat kezdunk mindent elolrol...
Pedig indulas elott 20:15-kor rendszeresen aludt a lany...

Kép
boga
 
 


Helló belló!

Megvagyunk..jobban mondva nagyon beteg vagyok..
A kiscsaj hazahozott valami vírust abölcsiből 4 hete, azóta én egyfolytában beteg vagyok, hol előjön, hol eltűnik:) Most úgy bedurrant a fejem hogy se kép se hang.. még a nyirokcsomóimis.

De a kölök apja is hasonlóan néz ki..nem bírjuk a bölcsis kiképzést.
Bezzeg a kis egy méteres vígan van:)

Nos rólunk annyi a hír,hogy mindketten elindítottuk av álást..úgy néz ki nagyon szabadulni akarunk egymástól...:) Mondjuk így egy év távlatából nagyon elbaltáztam az életem...vártam egy oylan emberre, aki meg sem édremli.
mindegy.. a lényeg,hogy Katával jól megvannak, én meg majdcsak találok egyszer egy társat.

MAnó
Tök jó,hogy van munkád! Éljen!

Boga
Én nem hiszek ezekben a dolgokban,mármint nyaklác meg miegymás.

A visszaporgramozásos dolgokat én is szeretem:)

KArácsony...hm..ha csak egyedül lennék biztos az Északi -sarkon tölteném, de így akiscsaj miatt muszáj díszíteni, gyertyázni...:))))

De remélem a 2009-es év összeszedi magát és jobb lesz:)
anid2
 
 


sziasztok!!

Dina, kivanom en is Neked, h 2009 osszeszedje magat, meg is uzenem neki :wink:

Prucsok, jaja szerencsere vannak jofej anyukak Godon, bar nem idealis a szezon ismerkedesre :)
Jol hangzik nagyon ez a bolcsiszeruseg!
En, aki sosem tudtam volna elkepzelni, h masra bizzam a gyerkoceimet most keresek valakit, mert Z olyan keveset van itt velunk, h nagyon vagyom egy kis szabadsagra neha :oops: nemtom mi lesz belole, majd referalok! :)

Joe, te hogy birod, h ilyen keveset van veletek a ferjed???

Miota bekrepalta derekam nem tudom Piroskat hordozni, o azota nyugosebbn, nyugtalanabb este meg ejszaka is felebred ZABALNI (nem tudom ennek van-e koze a hordozashoz) vagy letszamellenorzest tart es hamarfelebred akkor kajal is egyet :lol:
Szoval vege az ataludt ejszakaknak! :cry:
Es napkozben mostmar egymast valtjak fel (mire Piro felebred megy aludni Vince). Szoval tenyleg keves szabadidom van. Nekem pedig szuksegem lenne ra, h kipihenjem magam, feltoltodjek rendesen. Ilyen vagyok, be kellett latniom (eleg nehezen ment), nem vagyok egy osanya tipus... :oops:
De az is lehet, h ez mar egyszeruen nem fer bele a 2gyermekes anyak eletebe :)

Boga, erdekes, amit a borostyanlancrol irsz!!
Lehet, h muxik tenyleg...
Mi a helyzet az alvassal nalatok?
Portugalia milyen volt? hadd csurogjon a nyalunk :lol:

Tundi, eljen az uj munkahely!!! Mit csinalsz, elarulod? Messze van toletek?

Gabek? Moni? Tucsi? Cseragi?? (neked jovo egy valasz mail-el!) tobbuiek???

na megyek, mert Piro szetszedi a gepet.;;;; bocs az elirasokert!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Ez a feltöltődés érdekes dolog.
valószínűleg annyira kimerített ez az év,hogy ezért tudott leteríteni egy kis nátha.
Sajnos nulla akikapcsolódásom, pedig lehetne, mert a férjem (a leendő ex) nagyon szeret a kiscsajjal lenni, meg el is vanank egész hétvégek együtt, mikor én Miskolcon nyomom az egyetemet.

De mikor szombat este hazajövök az üres lakásba,háát mindnehez van kedvem, csak ahhoz nincs hogy elmenjek bulizni.

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy a családom, akikért küzdöttem, akiket imádok (mertbármennyire is megsebzett a férjem,még szeretem) nincsenek itt.

Ilyenkor elgondolkodm, hogy mi mit ér az ember életében.
Nagyon sokat tanultam magamról ebben az évben.Arról,hogy bántam a férjemmel, mennyire voltam hisztis, nyafogós, hogy ő sokat dolgozik, nekem meg marad a gyerek, a homokozók világa....pedig nagy kincs volt a kezembe, amit családnak hívunk.

Úgyhogy én, ha kívánhatnám, inkább szeretnék nyüglődést, nagyon sok elfoglaltságot, millió inget amit ki kell még vasalnom, ebédet főzni nagy mennyiségben...csak lenne megint családom....
anid2
 
 


Dina,

:cry:

en meg itt nyafizok, ne haragudj!!!

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sára,
jaja, nehogymár...

Ez az én nyomorom....de majd lesz nekem is jobb..csak nem vigyáztam/vigyáztunk arra amim/amink van!

Úgyhogy csajok!

Mielőtt mindenki fáradságból, bezártságból, hisztiből, kilátástalanságból nyafogna...vegyen egy mély levegőt, nézze meg este a családját, és legyen nagyon, nagyon hálás, hogy nincs egyedül.
anid2
 
 


Szép estét!

Végre bekukkantottam, de nem bírom megállni, hog "tollat ne ragadjak"!

Dina!
Csodálatos ember vagy! Csodálatos és annyira fontos dolgot mondtál ki, ami az élet értelme. A család. Ennélkül tényleg nemigem ér sokat semmi. De azt hiszem, még ha úgy is érzed, hogy nem vigyáztál/vigyáztatok rá eléggé, lehet, hogy nem ez volt a te igazi családod. Remélem megadatik majd, hogy Katával tényleg egy igazi, boldog családban éljetek. Itt párkapcsolati probléma lehetett, a férjeddel vannak talán nagyobb gondok, és ha vigyáztál volna rá, nem nyafogtál volna, szexeltél volna jókedvvel, frissen, üdén, és még sorolhatnám, gyanítom, nem ti hárman lennétek egy boldog család.
Így egyedül most gondolom nagyon nehéz a szíved, és keresed, mit rontottál el, hogy mekkora érték, mikor vár rád egy társ és néhány gyerkőc. Nem te rontottad el, nem Ő volt a megfelelő társ! Csak még szereted, még friss... De megtalálod majd, ebben biztos vagyok.
Addig meg legyél sokat azokkal, akik nagyon szeretnek!
Bár ha nem annyira ismerlek, szívesen leszek és is az!

Puszi!

És köszönöm, köszönjük, akik boldog családban élnek, de néha hajlamosak ezt elfelejteni, és "hatalmas" problémákon nyafogni, hisztizni, elégedetlenkedni, miközben a soraidat olvasva rájönnek, hogy talán nem is akkora a baj...

Na, nem lelkizek tovább!

Környékbeliek, talira fel! Dinával, ha van kedve!

Mi jól vagyunk. Nyaraltunk 3 hetet, most visszarázódunk, orrot fújunk, néha köhécselünk, de jól vagyunk!

Saara, majd ha beszélünk, elmondom, én hogy tudok kicsit pihenni! Azóta voltam én is Istvánnal, egyáltalán nem fáj a derekam, Zsófit is elvittem hozzá. Majd beszélünk erről is...

Van valakinek ismerőse, aki szereti a természetgyógyász-spirituális világot, és egy ilyen jellegű egészségcentumban szívesen dolgozna szervező/mindenes/recepciós munkakörben?

Boga, én sem hiszek ilyesmiben, de sok téren hitetlen voltam, és a tapasztalásaim után hittem! Úgyhogy elképzelhető, hogy működik!

Tündi, gyorsan találtad a munkát, ügyes vagy! Messze van?

Most futok,

Puszi mindenkinek,

Cseragi és a lányok

Kép

Kép
cseragi
 
 


Sziasztok!

Dina, rátapintottál az én állandó "bunomre". Mikor semmi sem eleg, mikor ezen azon parazom, es nem veszem eszre, hogy mennyire pici ez vagy az a problema. Felnagyitom, nem alszom miatta, mergelodom, irigykedem, ugyeskedem. Aztan jon valami sokkal nagyob baj, en meg ugy szegyellem magam. Piti dolog, de pl ez volt legutobb az ultrahangon is. Reszkettek a labaim, mikor bementem, hogy mit fog a doki mondani, biztos beteg az en babam, nem letezik, hogy harom egeszseges gyerekem van, majd most kiderul, hogy valami nagy gaz van.
Aztan kiderult, hogy egyelore minden rendben. De a doki szotlan volt, mogorva, nem mutogatta, h itt a fejecseke meg nem nezte meg, h mi a neme, es en egy oraval az uh utan mar nem azon orultem, hogy minden rendben, hanem azon mergelodtem, h igen minden rendben, DE a doki nem mondta ezt meg azt. Meg a doki szotlan volt. Meg ugy kezelt mint egy darab hust. Meg meg meg. Milyen rohadt halatlan vagyok.
Persze lehetnenek nagyobb igenyeim, miert ne, finnyaskodhatom, meg minden, lehetnek elvek, hogy azert egy doki lehetne kedvesebb stbstb, de mennyivel boldogabb eletem lenne, ha inkabb a pozitivumokkal foglalkoznek, mint az apro, atmeneti negativumokkal.

Jaj, remelem olvashato meg ertheto voltam, mit akartam elhadarni. Bocs, hosszu lettem, meg lehet, hogy felesleges.

Amit meg amugy Prucs irt, az total igaz. Dina, mozdulj ki! Olyan csini vagy, es most mar nincsen visszaut. Eroltesd, ha nincs kedved! En ugy drukkolok!!

Amugy mi jol vagyunk, ma megint megjelentem, es Ti sem usszatok meg! 8)
http://velvet.hu/poronty/2008/12/10/kis ... rult_lesz/

Ja, es kepzeljetek, a mososzoda nagyon bevalt! Ki akarom probalni a mosodiot is, nagyon jopofanak tunik a neten!

Jo ejszakat mindenkinek!

Anita

Kép
Kép
panzej
 
 


Sziasztok!

Itt egy elveszett bárányka jelentkezik! Van még, aki emlékszik rám? Én bizony sokatokra igen, örülök neki, hogy a "régi gárdából" ilyen sokan vagytok itt!

Timi, küldtem neked mailt, nem tudom él-e még az emailcímed. Azóta olvastam, hogy nincs most állásod, nagyon sajnálom!

Dina, Lilló, Prücs, Panzej, Sára, Gabek, Joe --- és mindenki, sok puszi, és örülök a jó híreknek, a rosszakat meg sajnálom. :) :(

Igyekszem gyakrabban jönni mostanában, ki találja ki, hogy miért? :lol:

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Szia Rita!

Gratula az új vonalzó kis tulajdonosához!!!
Szégyen, nekem még mindig nem sikerult osszeeszkábálnom egyet Félgyerkocnek..

A

Kép
Kép
panzej
 
 


Sziasztok,

Mi is megvagyunk, eddig azt hiszem rendben ment minden, de az utóbbi 3 napban elromlott a Dávid. Sokat sír és eléggé vígasztalhatatlan szegény :-)
Szegény férjem ha hazajön mindig (3 napja) panaszkodok neki és pont ma határoztam el, hogy ha hazajön nem fogom azt mondani, hogy kikészít a gyereksírás, hanem a jó dolgokat mesélem neki. Pedig ekkor még nem is olvastam Dina sorait, ami tökre igaz. Pont ilyesmire jöttem rá én is, belegondoltam, hogy hazajön, dolgozik egész nap, történjék már vele valami jó itthon, ne csak az én szenvedésemmel traktáljam.

Dávid túl van az első oltáson, szerencsére nem lázasodott be. Iszonyat mennyiséget eszik, sokkal nagyobb, mint a Gergő (már majdnem 6 kg), és sorra növi ki a ruhákat.

A két gyerek nagyon jól elvan egymással, Gergő mindig puszilgatja Dávidot. Gergőnek kimenője volt tegnap, egész nap Anyuéknál volt és reggel kérte, hogy "Dávidot is vigyük magunkkal".


Prücsök
Nem gondolkodom a bölcsin, de az ovira szeptembertől tuti rástartolok. Bölcsibe amúgy sem vennék fel mert nincs hely, az ovikba is a kerületben 100 gyereket nem vettek fel, ami szerintem nagyon sok. Ki tudja mikor kell elkezdeni nézelődni, beíratkozni? Mitől fogom tudni, hogy melyik lesz nekünk a jó óvoda? A körzetit nem szeretném, mert az egy nagy 4 sávos út mentén van :x

Manó
Gratula az új melóhoz, ügyes vagy hogy találtál ilyen hamar.

Rita
És mi lesz veletek, kint szülsz vagy hazajöttök?

Boga
Én írigylem a Portugáliába való utazgatást, még ha felborult a napirend akkor is. :) F :) úúú de hiányzik egy kis nyaralás :oops:

Lilla
Annyira sajnálom, hogy nem Mikulásoztunk együtt, azt hittem ti is ott lesztek. :cry:

Lépek,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Klassz, hogy így felélénkült a társaság. Húzzunk bele, mert Karácsonyra úgyis mindenki eltűnik. :lol:

Rita,
Gratulálok a pocaklakóhoz!!! Milyen arrafelé a terhesgondozás? És mi lesz a munkáddal, hogy tervezitek? Máté már tudja?
És mesélhetnél hogy telt az elmúlt időszak nálatok? Férjed talált-e munkát? Máté nem lett-e bölcsis ésatöbbi...

Boga,
Éljen a borostyán lánc! Hajrá fogacskák!
És közben én is nagyon irigy vagyok Portugália miatt. :oops:
Az alvás beálláshoz akkor most drukkolok újra!

Brik,
Jó hallani, hogy Ákos kezd hízni. Majd ne sajnáld tőle a karácsonyi menüt. Legalább nem csak ránk, anyukákra ragadnak majd a kilók. :lol:

Sara,
Biztos van valaki Gödön is, aki vállal gyerekfelügyeletet, csak meg kell találni. Remélem sikerül, mert tényleg nagy dolog néha 1-2 órára gyermektelennek lenni és utána hazarohanva látni, ahogy futnak oda az emberhez a gyerkőcök. És nekik is nagyon kell a társaság. Blankának egyre inkább látszik ez.
Ha sétáról esik szó, máris kérdezi kivel megyünk és fel kell hívjam a sétatársainkat, azaz a barátai anyukáját, hogy jönnek-e. Szerencsére mi anyukák is jóban vagyunk. :)

Dina,
Előre a 2009-es évbe! :wink: Csak pozitívan, remélem összeszedi magát.
Addig is sok puszi és ölelés nektek!

Gabek,
Beiratkozás április-május környékén van az ovikba. Ha jól tudom, az óvoda bizonyos fokig nyitott intézmény, így ha egyeztetsz velük, be lehet menni körülnézni és megismerkedni a potenciális óvónénikkel. Azt hiszem érdemes az óvónénik alapján dönteni, mégiscsak rájuk bízza az ember a gyerekét 3 évre. Persze az sem mindegy milyenek az intézmény adottságai.

Lilla,
A dvd nagyon szuper, a barátunk kisfia máris nagyon jól érzi magát kendőben. :) Mégegyszer köszi.

Nálunk a helyzet: Blanka beszerezte a hányós-hasmenős vírust, amíg anyuéknál voltunk. :( Szerencsére nem túl súlyos, csak tegnap volt bújósabb napja és ma már nem is hányt, de azért a diétát tartjuk és hát sajnos társaság megvonás van, pedig úgy menne a kis barátaihoz.
De remélem legalább karácsonyra megszabadul az összes nyavajától és nyugiban telnek majd az ünnepek. Bár igazság szerint azt tervezem, hogy karácsony és szilveszter között pár napra idén is Ajkán hagyjuk a nagyszülőknél és kicsit mi is pihenünk, mozizunk, kettesben leszünk apával...

Ha valaki fotót ajándékozna karácsonyra, van két tippem (én a barátaimnak kreáltam ilyen mókás képeket):
http://en.photofunia.com/
http://www.imagechef.com/ic/product.jsp ... oto+frames

További szép napot mindenkinek,
Prücs

prucsok
 
 


Sziasztok!

Rita!
Jujjdejó! Gratulálok a Kis Pocaklakódhoz! :) :) :)
Örülök, hogy jelentkeztél!

Sára!
Nehezen, sokszor depisen viselem ezt az állapotot.......és én sem tudom szó nélkül hagyni Dina sorait.

Dina!
Milyen igazad van! Könnyes lett a szemem is.

POcakom már elég nagy, viszont a rosszhír az, hogy elkezdtem kinyílni. Méhszájam 3100. Rengeteget keményedik a hasam a napi 3*2 magne B6 mellett is. Boti nem kímél, doki pihit , minnél több fekvést javasolt. Napi 1 órára viszem ki Botit levegőzni, de nagyon túlteng az energiája.....

Megyek fincsi ebédet főzni, Apa itthon van most, nagy a boldogság!
Hortobágyi húsos palacsintát fogok készíteni életemben először, de Apa imádja, gondoltam meglepem! Elmentek Botival sétálni egy picit.

Jó hétvégét MIndenkinek!
Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

A Portugal ut csaladlatogata volt, es mint mindig, most is nagyon jol ereztuk magunkat :)
Bar en jobban szeretem, ha a csaladnal lakunk, de mivel ott nincs futes a hazakban, telen szallodaba szoktunk menni. A kinti kb 10 fok mellett bent eleg nehez elviselni a kb 15 fokot...
Pont montam az uramnak (viccbol hivom igy), h nem semmi, h az elso gyerekes utunkat (Lujzi 7 honapos volt) telen ejtettuk meg :roll:
Emlekszem, Lujzi Bibendum babakent figyelt 3 reteg ruha, sapka, kapucnis felso alatt :lol:

Alvassal kapcsolatos erdeklodeseket koszonom, mar akartam irni, h milyen katasztrofalis a helyzet, es h ami ota hazajottunk, Lujzi nagyon nyugos. Nem is ertettem mi van vele, olyan fura volt az egesz...
Aztan tegnap este megjott a megoldas, ugyan is Lujzi belazasodott, ejjel is kellett csillapitani, es ma delelott is... Remelem csak a foga, mindig produkal virusos torkot ilyenkor, es egyszer mar volt ilyen laz is... :(

Remelem, mindenkinek jol telik a hetvege, sziasztok!!

Kép
boga
 
 


Sziasztok
Csak 1 helyzet jelentes.
Lujzinak gennyes az orrmandulaja :(
antibiotikumot kap :(
1,5 napig folyamatosan lazas volt, ma meg, gondolom a gyogyszer hatasara tulporgott este, es alig birtam (1,5 oras kuzdelem) agyba dugni... :x

Remelem, Ti jol vagytok :wink:

Kép
boga
 
 


Sziasztok!

Joe, mindenképpen oldd meg valahogy, hogy pihenhess!!!!! Nekem a 31. héten voltak keményedéseim, akkor kellett két hetet feküdnöm. Szervezz be nagymamát, anyóst vagy bárkit, de nehogy baj legyen, most ez a legfontosabb!

Gabek, Prücs,
még nem tudom, lehet, hogy otthon szülök, illetve inkább ez a valószínűbb. Innen ugyanúgy el lehet menni "gyes"-re - persze nem így hívják, és csak 20 hét. Utána fizetés nélküli szabi van, azzal csak egy minimális jutattás jár (max 6 hónap), amiből itt kint nem lehetne megélni, mert a lakbérre sem elég. Úgyhogy valószínűleg hazamegyünk. Hogy otthon maradunk-e, azt még nem tudom.

A terhesgondozás itt... más. Hát emberszámba vesznek, és nem kell várni, talán ez a két legnagyobb különbség. Az egészségbiztosítónak teljesen mindegy, hogy hova jársz terhesgondozásra, tehát akár magánklinikára islehet menni. Ami meglepő: az orvos egyáltalán nem vizsgál manuálisan. Eddig háromszor voltam nála, és minden egyes alkalommal "csak" ultrahangozott. De a saját nőgyógyászom, és nem valaki más. Mindent kedvesem elmutogatott, és még 3D módra is átkapcsolt a fiúk kedvéért (más kérdés, hogy semmit nem láttunk, mert a méhlepény minden takart, csak a kis lábija lógott ki néha.) Szóval az ember nem egy darabnak érzi magát a futószalagon, és ez kellemes.

Ami meglepő, hogy mindent egyben ki kell fizetni, és bevallom, sokkolt, amikor egy "sima" vérvételért 450 eurót elkértek :shock: - hát ennyi a piaci ára. Ez nem az a genetiaki vérvétel, csak egy általános vérkép, plusz, amit még a terhesség elején nézni szoktak. Oké, hogy ennek nagy részét visszafizeti a biztosító, csak mi otthon nem vagyunk hozzászokva, hogy ilyen összegeket hitelezzünk az egészségbiztosítónak. Az ember valahogy érzi, hogy mi az szolgáltatás értéke. :roll:

Viszont itt sokkal többet kell várni az orvosra: ha nem vagy terhes, 2-3 hónap, mire egy nőgyászhoz időpontot adnak. És otthon nem neked kell lepapírozni az összes számlát, amit vissza akarsz igényelni a biztosítótól. És azt hallom kollegáktól, hogy a gyerekorvosok otthon sokkal jobbak, az egyik kolleganő kisfiánál nem ismerték fel, hogy el van maradva a mozgásban - most haza hordja Dévény Anna módszerre meg Pető intézetbe. Szóval itt sem fenékig tejfel az egészségügy.

Hát eme "rövid" összefoglaló után lelövöm magam, és ha addig nem "találkoznánk", boldog karácsonyt mindenkinek!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Rita, nagy-nagy gratula itt is :D :D :D
Ugy orulok nektek!!!

Joe, nem csodalom a depit.... Veletek lesz a ferjed az unnepek alatt? Es tenyleg probald meg megoldani a pihit. Jobb a megelozes, tudod! :)

Boga, jobbulast Lujzinak! Mi is betegek voltunk mind, hala mar meggyogyultunk mind.

Kerdes azt hiszem Gabekhez: Hol vettetek anno maxi coso tobi gyerekulest? Piroska lassan kinovi az ovet es karira lehet azt kap a nagyszuloktol. Hatha neten olcsobb, mert boltban horror :roll:

Most mennem kell...

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Te jo eg, Sara! Pido mindjart 1 eves!!!! Ez hihetetlen!

Koszi jobbulast, 3 antibios napunk, talan tul vagyunk a nehezen. Csiri-birin kapott Lujzi egy jo kis orrmandula gyuszit :x
Koszonet a kedves mamanak :evil:

Tobi tenyleg horror, mi ezert vettunk Recarot... En nem tudok segiteni sajna....

Kép
boga
 
 


Sziasztok,

Saara
Mi anno meglepő, de a Kikában vettük a MaxiCosit, mert ott volt akkor a legolcsóbb. Érdemes utána nézni, hol mennyibe kerül, mert elég nagy különbségek.
Ezért szerintem érdemes több pénzt kiadni, mert a biztonság nagyon fontos.

Boga
Jobbulást Lujzinak.

Rita
Ez elég húzós összeg. Ezt az itthoni ellátás(gondolom OEP) vagy a kinti biztosítód fizeti vissza?

Képzeljétek voltunk ma játszóházban, először volt még 3 hülye fiú, akik egyfolytában ijesztegettek minket :x , de aztán szerencsére elmentek, így utána kb. másfél órára volt egy saját játszóházunk, mert nem volt rajtunk kívül senki sem. :lol:

Nekünk már csak egy társasjáték hiányzik a karácsonyi ajándékok küzül, annyira jó, hogy túl vagyok ezen az őrületen :oops: :D

Üdv,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok,

Sara,
A szomszédunk hoz be gyereküléseket Németországból. Megkérdezem neked, hogy mennyiért és mennyi idő alatt.

Lilla,
Ma láttam egy könyvet a barátnőmnél: Ortner, Gerlinde: Gyógyító mesék. A gyermeki agresszió és félelem ellen. Itt lehet megvenni: http://www.ingyenkonyv.com/gyogyito-mesek.html. Egy próbát talán ez is megér. Ha gondolod elkérem és kiírom belőle a félelemhez kapcsolódó mesét.

Most csak ennyi.
Jó éjt,
prücs

prucsok
 
 


Sziasztok!

Köszi a kedves fogadást, nagyon jól esik ám. :)

Nem látom, hogy idén lett volna nagy ötletcsere karácsony előtt - igaz, lehet, hogy csak vissza kellett volna olvasnom. (Pedig reméltem, hogy innen még elcsenek egy-két ötletet. :oops: )

Gabek, a kinti biztosítóm térít mindent, na nem 100%-on, de kb, úgy jövök ki belőle, mintha otthon járnék "simán" orvoshoz (tudjuk, hogy az sem sima, dehát ez van.) Úgyhogy végülis jó a rendszer, csak nekünk meglepő elsőre.

Na, megkezdem a sort, és ha addig nem jönnék boldog, békés, örömteli karácsonyt mindannyiótoknak!

Rita

Kép

Kép
rita81
 
 


Sziasztok!

Először is hatalmas nagy szeretettel gratulálok a közénk visszatért Ritának!!! Annyira örülök Nektek, a baba miatt is meg a visszatérés miatt is! Remélem mostmár gyakran jössz felénk. Én sokszor gondolok Rád, főleg mikor sütöm a beleszórós túrós sütit…

Prücsök: Köszi, megnézem ezt a könyvet. Most nagyon foglalkoztat ez a dolog, hogy miért fél éjszaka Bálint, meg miért beszél nekem szellemekről. Ez vajon a fantáziája szüleménye, vagy tényleg szellemeket lát? Ijesztő mindenesetre.
A dvd-t szívesen, én is nagyon szeretem, nagyon jól megtanultam belőle kendőzni.
Aby meg imádja a kendőt, sokszor itthon is abban van, esténként, mikor már nyűgibb. Sokszor úgy dolgozgatok itthon, hogy rajtam van, és jókat alszik. Így:

Kép Kép Kép

Gabek: Én is sajnálom, hogy nem tudtunk menni a céges mikulásra, de pont aznap volt Bálintinek a bölcsiben, és ott szerepelt is, meg ugye ott már vannak barátai. Inkább odamentünk.
Játszóházas sztori ismerős, ugyanez van a játszótéren, utálok már lemenni, van egy-két erőszakosabb gyerek, akik ugye mindig ott vannak, és azt hiszik övék a játszótér.

Rita: Én karácsonyra idén mindenkinek aszaltszilvás-mézes likőrt készítek (tavaly a limoncellonak nagy sikere volt), amit díszes üvegekbe teszek. Plusz mindenki kap likőrös poharat hozzá, amit Bálintivel kifestünk üvegfestékkel. Plusz még sütünk mézesakalácsból mindenféléket Bálinttal. Meg a szokásos naptár, idén már két gyerkőccel - ezt minden évben várják is. :)

Joe: pihenj sokat! Amennyit csak tudsz.

Sára: Tényleg hihetetlen, hogy Piró már egy éves lesz.
Mi Maxi Cosi ülést a Minimanóban vettünk anno.

Boga: A sárga irigység öl meg mindig Portugália hallatán. Annyira szeretnék egyszer oda eljutni.

Vanda? Alziza? Tücsi? Muzsu? Jaj de nagyon régen jelentkeztek. Mi lehet velük?

Ágibosziról van hírem, ő visszament dolgozni, semmi ideje nincs, azért hallottunk róla régen.

Na megyek, Abyke nem nagyon akar elaludni...
Puszi mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Lillo
Aby GYONYORU :D

Bar a reszleteket nem ismerem (szivesen olvasnalak, ha befogadsz a blogodra), de en is hallottam mar h a kisgyerekek latjak a szellemeket.
En abban sem vagyok biztos, h vannak szellemek, de egy baratnom tobb olyan sztorit is meselt az akkor alig 3 eves kisfiarol, ami nagyon arra utal, h tenyleg latnak vkiket...
Jobb nem is belegondolni...

Portugalia tenyleg szupi hely :) Szolj, ha eljuttok, mondunk par jo helyet :wink:

Kép
boga
 
 


Sziasztok,

Lilló
Nálunk is előtérbe kerültek a szellemek, de szerintem csak azért mert a tévében is ezt nyomatják, sajnos a Minimaxon volt nemrégiben egy hét, amikor szinte az összes barátságos ill. általam engedélyezett sorozatban epizódjaiban is "szellemes" epizódok voltak. Azóta játszunk szellemeset is, de nála ez nem komoly.
Viszont ha komolyan ki szeretnéd deríteni, akkkor javaslom menjetek el a Minimax hajóra, ott van egy nagyon jó gyerek grafológus csaj, aki iszonyat sokmindent meg tud mondani a gyerekek rajzából, azt is, hogy látja-e a szellemeket. Én annó elég sokat beszélgettem vele és hihetetlen történeteket mesélt pl. 1. anyuka azt hitte minden rendben van a gyerekkel, sokat foglalkozik vele és a nő kapásból azt mondta, hogy látszik a rajzon, hogy elvált szülők gyereke, csak ő ezt nem tudja kimutatni. 2. megmondta a grafológus, hogy a kislányt otthon molesztálja az apukája. Anyuka persze felháborodott, hogy képzeli stb. később kiderült, hogy valóban ez történik, per lett belőle és a grafológust is beidézték.3. Volt egyszerre két szellemeket is látó (indigónak hívják?) gyerek a hajón és az első negyedórában egymásra találtak és úgy viselkedtek, mintha mindig is jóbarátok lettek volna. És még sorolhatnám...No persze nem fontos elmenni a Minimax hajóra, ha kell valahol megvan nekem is a száma és elmehettek külön is hozzá.
Direkt gyerekekre szakosodott, mert nem mindegy, hogy milyen színeket használnak, hogy húzza a vonalat stb. Felnőtteket nem nagyon szokott elemezni, de persze velem kivételt tett és olyan valós dolgokat mondott, hogy csak tátottam a számat, na án azóta hiszek az ilyesmiben.

Én nemrég vettem egy gyerekeknek szóló szellemes könyvet (Szellem szeretnék lenni!), ami emberi oldalról közelíti meg őket pl. mit esznek, mit viselnek stb. és azóta már nem "fél" tőlük.

Na megyek mert a kisszellemem ébredezik,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Olyan érdekes, amit a szellemekről írtatok. Én naiv, azt gondoltam, hogy a gyerekek csak kitalált szellemeket látnak... álmomban sem gondoltam, hogy igaziakat. :shock: Én nem nagyon hiszek bennük, talán mert nem tudok róla, hogy találkoztam volna eggyel is, de ez nem kizáró ok a létezésüket illetően. Emellett nálunk eddig nem is nagyon kerültek elő, mert Blanka mesében abszolút könyv párti, abban is Kippkopp, Boribon valamint az Anna és Peti sorozatot nyomjuk naphosszat, abban pedig nincsenek szellemek. Nemrég kezdett el "tévézni", azaz Noddy történeteket nézni számítógépen és tegnap néztük meg először a Ne félj Noddyt!, ami pont ilyen szellemes elaludni nem tudós, de elsőre egyelőre nem foglalkoztatja a dolog.

Sara,
Mi újság Maxi Cosi ügyben? A szomszédasszonyom azt mondja, hogy nem érdemes kintről hozni, mert ennek a márkának nagyon lement az ára itthon idén és azt mondta még, hogy a Tobi nagyon szűk és például egy 2,5 évesnek kabátban már nem kényelmes, szerinte a Priory jobb. Amúgy Blankának is ez van, én nagyon szeretem és most több,mint tízezerrel tényleg olcsóbb, mint 2 éve volt.

Lilla,
Honnan szerzed a karácsonyi ital recepteket? Régen volt a Praktikában, de nem volt időm átlapozni őket, a mindmegittán pedig elég keveset találtam, ami felkeltette volna az érdeklődésem.
Tényleg, a császármorzsa készítésnek tudod a titkát? A múltkor próbáltam és inkább omlett lett. :(

Na megyek, elkezdem a karácsonyi takarítást. :)
Prücs

prucsok
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?