Új privát üzeneted érkezett!

Nicolca, egyben vagy még?
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!
Igen, még egyben... Vannak olyan fájásaim, hogy a szemem jön ki, mint a csigának, aztán órákig semmi. Fúú, szörnyű hisztis vagyok. Lehet, hogy a fájások is csak azért vannak, mert már annyira kínlódom. :oops:
Köszi a sok infót. Régen is utána kellett rohangászni a papíroknak, de olvastam valahol, hogy a születésit kiadják egyes kórházakban hazabocsátáskor. Na akkor ebben az egyesben még a Bajcsy nincs benne. A TAJ kártyáért tényleg érdemes elmenni személyesen, hogy mielőbb intézhetőek legyenek a piszkos anyagiak. Azért erre igazán találhatnának más megoldást, mint ennyi helyre rohangálni és mindenhol toporogni. Szegény apák... Igaz, valamit ők is vállaljanak a dolgok nehezéből :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

Pedig tényleg drukkolok :cry:
Mész ma NST-re? Én megyek 11-re.
pzsuzsi
 
 

 
 

Sziasztok!

Regina, Bea! Köszönöm szépen a válaszokat!

Nikolca, Zsuzsi! Kitartást! Már nemsokára babáztok! :D :D
Szorítok nektek, hogy a szülésetek szép élmény legyen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Ma sem tudunk összefutni Zsuzsi! Te már NST-n vagy, én csak kettőre megyek. Holnap meg UH-ra a Bajcsyba.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Remélem, van időpontod az uh-ra. Múlt héten iszonyúan sokan voltak. Ja, és tegnap szülésdömping volt a Bajcsyban (16), állítólag elég sok anyukának csak a szemészeten jutott hely, ha bírod, húzd ki még csütörtökig, mert a tegnapiakat elvileg akkor engedik haza.
pzsuzsi
 
 


[quote="pzsuzsi"] írta:pzsuzsiJa, és tegnap szülésdömping volt a Bajcsyban (16), állítólag elég sok anyukának csak a szemészeten jutott hely,


az igen...
remélem mi február végén nem egy ilyen front okán szülünk majd és lesz hely... :shock:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Igen, van időpontom. Neked minden rendben volt NST-n? Nekem igen. Igaz, Babóca szinte végigaludta. Viszont az jutott eszembe, hogy nemigen tudunk összefutni, mert Te a Bajcsyba jársz (szerintem), én meg a XVII. kerületi rendelőbe. :)
Lehetséges, hogy kihúzom csütörtökig, mert ma megint semmi jele semminek. Előfordulhat, hogy majd cukorkával kell kicsalogatni Babócát :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Ja, akkor tényleg érdekes lenne az összefutás....

Nekem olyan lapos volt a görbém, mint még soha. Azon is gondolkoztam, lehet, hogy rossz helyre rakta a szülésznő, mert tényleg meg se rezzent. Na mindegy, amúgy sincs semmi jele, hogy ki akarna bújni, bár mindig ilyenkor hiszem azt, hogy elkiabáltam a dolgot.

Mindenesetre ha beindulsz a kórházba, mert esemény van, add meg a személyleírásod, hátha én is ihletet kapok, és akkor lesz bent egy "ismerős arc". Már ha nem érzed tolakodásnak részemről a dolgot :oops:

És amúgy jobban is vagy fizikailag?
pzsuzsi
 
 


Szemüveg, szőkés barna, félhosszú haj, 150 cm mélység, hatalmas pocakkal :D
Majd kiabálunk a folyosón egymásnak. :wink:
Most olyan jól vagyok, hogy csak na. Se fájás, semmi. Sose szülök meg!
Regina! Ha nem vagyok indiszkrét: elárulod, hol laksz? (Nem a Földműves utcában?)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca!
Hát én gyáli vagyok, úgyhogy nem ott lakom.....
És van egy ismerősöm itt a környéken, szintén nov. 30-ra van kiírva, ő a negyedik gyermekét fogja szülni, két lány és egy fiú után még egy fiúcskát. Vele még összefuthatsz, nagyon aranyos csaj, kár, hogy nem babanetezik.

vpb76
Nagyon klassz történet és igazán jó, hogy barátság lett belőle....

Kép
regina3
 
 


Regina! Jó messzire jöttél szülni :) Csak azért kérdezem, mert a Földművesben lakik egy csajszi, szintén megelőzött, holott alig volt pocakja. Aztán ma kiderült, hogy az én pocakom iszonyú nagy. Az uh-n a Sulyok is ledöbbent, hogy mekkora. Én is ledöbbentem, hisz nem gondoltam volna, hogy Pocaklakó 3770 g!!! :oops: És külön kihangsúlyozta a doki,hogy inkább nagyobb, mert ez csak becsült súly. Remek. Jópofa volt a Sulyok, mert kérdi, hogy nem akar még megszületni? Mondtam, nem, de jó lenne már. Ideje lesz mégiscsak kérni Babócától, hogy "gyűjjék mán elő!" :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

Lehet furcsa lesz a kérdésem,de az létezik,hogy a 3 hónapos kisfiamnak jön a foga?
mert nagyon nyűgös és állandóan folyik a nyála.
az ujjammal dörzsöltem az ínyét és az tetszett neki.
napközben alig akar aludni.
köszönöm a válaszokat
sziszi24
 
 


Szia Sziszi!
Saját tapasztalatból tudom, hogy létezik. Lányom október elején született és újév napján arra keltünk, hogy kint a foga :) Később sem lett semmi baj vele, nem kezdett szuvasodni előbb stb.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca: az nem semmi méret, asszem tényleg jobb, ha "elengedlek", és nem szülünk együtt. Vagy én begyorsítok, de én még a hétfőt szeretném megérni, mert akkor lesz meg a vérvétel eredménye. Ha mán megcsapoltak....
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek!

Sziszi, igen, léteziik. Nóri is 3 hónapos és egy jó hónapja állandóan folyik a nyála és a keze a szájában van és rágja is.
Nóri is keveset alszik napközben.

Üdv,
Tündi
Vendég
 


[quote="nicolca"] írta:nicolcaÉn is ledöbbentem, hisz nem gondoltam volna, hogy Pocaklakó 3770 g!!! :oops: És külön kihangsúlyozta a doki,hogy inkább nagyobb, mert ez csak becsült súly.


ne aggódj Nicolca, az én lányom 4080 g-al született... és simán kint volt, nagyon gyorsan. nem hittem el, amikor lemérték, de más se... :lol: Ugyanis én 154 cm vagyok összvissz :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Köszi Dóri! De én már minden miatt cefetül aggódom. Kellemetlen, mert egyik Anya sem "hisztizett" ennyit, hogy már szeretne túl lenni rajt - vagy legalábbis nem írta senki. :oops:

Kép
Kép
nicolca
 
 


[quote="nicolca"]K írta:nicolcaöszi Dóri! De én már minden miatt cefetül aggódom. Kellemetlen, mert egyik Anya sem "hisztizett" ennyit, hogy már szeretne túl lenni rajt - vagy legalábbis nem írta senki. :oops:


Inkább nem írta senki. :wink:

Mikor Zsófival az utolsó két hétben voltunk (39. héten bújt ki), nagyon nehezen viseltem a létezés bármely formáját...
Minden jóslófájásnak örültem, hogy hátha végre éjjel megyünk szülni.
Folyton kérdezgettem az orvost is, mikor szülünk már, ő meg csak nyugtatgatott.
Hétfőn remek fájásaim voltak, éjjel majdnem el is indultunk, de vége lett. Kedden semmi ! Egy db fájás nem volt. Este már sírtam és hisztiztem. Szó szerint. Este 8kor négykézláb takarítottam a fürdőszobát kínomban, mert már szülni akartam. Még a mosógépet is elhúztam, az alatt is felsikáltam. Hajnalban mentünk szülni :)

Szóval ne törődj evvel, ez egy ilyen állapot a szülés előtt. Maximum nem beszélünk róla :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

nicolca: én is kezdek nyűgösebbre váltani, pedig még egy hét előnyöd is van velem szemben. Eddig egyértelműen csak húzni-halasztani szerettem volna a dolgot, mondván, rengeteg dolgot kell még elintéznem, meg a következő 20 év úgyis a gyerekekről szól, másrészt viszont kezd már elég lenni ebből a partravetett bálna érzésből :cry: Nem beszélve arról, hogy még nem szültem, és a legkisebb fájdalomra is belegondolok, hogy ennél sokkal durvább lesz...Tudom, tudom, mások is túlélték, de akkor is ott az ismeretlen, és lehet, hogy lassan jobb lenne túllenni rajta.
Különben is, ma már elvileg hazaengedik a hétfői szülésdömpingeseket, és -hacsak nem voltak azóta is ilyen hullámok- ha ma szülsz, akkor már kényelmesebb helyed lesz, babóca mellett. :wink:
pzsuzsi
 
 


Dóri, Zsuzsi! Aranyosak vagytok, hogy próbáltok vigasztalni, úgy, hogy ráadásul bennetek is van drukk bőven. :lol:
Lehet, hogy megnézem, mi van a mosógép alatt, mert négykézláb mászni nem tudok, úgy be van dagadva a lábam. (Bár a mosógép alja is üres, hisz alig két hete költöztünk) :)
Zsuzsi! Neked megadta a Mosonyi a mobilszámát? Gondoltam rá tegnap, hogy ha már a kórházban vagyok, megnézem, bent van-e. Hátha egy vizsgálat előrébb hoz bennünket. Meg hát már így a vége felé jó lenne tudni, hogy állunk a múlt hét keddi egy ujj óta. Időpontilag csak NEGYEDIKÉN kell menjek hozzá, büntetésből. Hol van az még!
Babócára képtelenség hatni. Eddig azt hittem, meghallgatja a kérésünket és azért maradt bent, de már rájöttem, hogy esze ágában nem volt/ és nincs is kijönni. Pedig már kapott szigorú apai parancsot is :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Pü-ben elküldtem a számát.
Mi az, hogy büntetésből?
Én meg ötödikén megyek hozzá, ha addig még egyben vagyok. :) Pont akartam is kérdezni, hogy mondott-e valamit, ha túlhordod. Ezek szerint nem fogja elkapkodni a szülésindítást.
Ja, és ha a héten nem bújik ki a babó, akkor Te jövő héten már naponta mész NST-re? Persze ilyen nem lehet, addig kiszuggeráljuk belőled, ok? Tudod, a porcicák gyorsan összegyűlnek a mosógép alatt...
Gondoltam rá, hogy ha hétfőn még minden ok, elmennék még egy szüléselőkészítőre, mert ott elvileg szó lesz a légzéstechnikáról, amiről halvány fogalmam sincs. Szerintetek érdemes elmenni? Nekem sok ismerősöm mondta, hogy úgyse tudok ott majd a helyes légzésre figyelni, meg úgyis mondják, mit csináljak.
pzsuzsi
 
 


[url]http://babafalva.hu/tickers/13kp.png[/img][/url][/url]
pzsuzsi
 
 


Köszi az üzit. Csak nehogy felhívjam, hogy szülni akarok most!!! :D
Azért jár a büntetés, mert addig nem szülök meg. Akkor kell menjek NST-re is. Most varrni ülök neki, aztán meg nagymosás van tervbe véve :)
Mikor a Lánykámat szültem, akkor sem volt fogalmam a légzésről. A szülésznő mondta, hogy hogyan lenne jobb (fájások alatt mély levegőt minél tovább bent tartani) és tényleg hatott! Most is olvasgattam, hogy mikor hogy kéne kapkodni a levegőt, de képtelen vagyok megjegyezni, alkalmazni meg pláne nem fogom szerintem. De ha elmész, ártani nem fog. Hangolódsz kicsit a feelingre.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Csak jövő csütörtökön lesz a kövi NST? Én meg azt hittem, ilyenkor naponta nézik :shock: Pont azon filóztam, hogy ha jövő kedden (dec.2) be kell, hogy jelentkezzek a következő időpontra, akkor már hétfőit (dec.8) kell-e kérnem. De akkor ezek szerint túlizgulom a dolgot. :oops:
pzsuzsi
 
 


[quote]m írta:ondván, rengeteg dolgot kell még elintéznem, meg a következő 20 év úgyis a gyerekekről szól, másrészt viszont kezd már elég lenni ebből a partravetett bálna érzésből


pzsuzsi: ezen mosolyogtam egy kicsit (na nem kinevetve, csak tényleg mosollyal)... nekem 3 gyermekem van, 6éves, 40hónapos, 21hónapos
Abban igazad van, hogy a következő 20 éved/évem/évünk róla/róluk fog szólni, de olvasd csak ezt el.... és rájössz miért mosolyogtam.


[quote]. írta:..Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért? Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy „ez úgyis az ő életük” és nem éreznek semmit?

A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam, hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét. Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?" A nővér azt válaszolta,
"Amikor már túl lesz a baleseten." Édesanyám csak némán mosolygott.

A harmincas éveimben egy osztályterem kis székén ülve azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a rendszámtábla-gyártó kisiparosi álma felé. A tanár mintha a gondolataimban olvasna mondta, "Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet, ellazulhat és élvezheti a társaságukat." Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.


A negyvenes éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és, hogy kinyíljon a bejárati ajtó. Egy barátomtól ezt hallottam, "Önmagukat keresik. Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást. Felnőtté válnak." Az édesanyám csöndesen mosolygott.

50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből. Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt, és ehhez hozzájött egy új ránc is. Nem tudtam eltüntetni. Az édesanyám csöndesen mosolygott. Továbbra is magamat okoltam a hibáikért, lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.

Ismerőseim azt mondták, hogy amikor megházasodnak a gyermekeink akkor véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket. El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése,

"Haloványnak látszol. Rendben vagy?
Hívj, amint hazaérsz. Rossz a hangulatod?"

Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték? Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát? Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely a magasrendű élőlénnyé tesz minket?

Az egyik gyermekem az utóbbi időkben aggódva esett nekem, hogy, "Hol jártál? 3 napja hívlak és nem vetted fel. Aggódtam."
Boldogan mosolyogtam. Megkapta a fáklyát!!!!
vpb76
 
 


Köszönöm Vbp. Ez jó volt. :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca
Ez az Én blogom, itt még találsz egy pár hasonlót...

http://3gyerekkel.blogspot.com/search/label/humor

a 3. is egész jóóóó!!
olvasd el, ez a címe: Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked.

Jó szórakozást hozzá
vpb76
 
 


Igen, ez nagyon jó volt, köszi.
Hát igen...a 20 év alatt csak arra gondoltam, hogy még születik 1-2 gyerekem, és a legfiatalabb mondjuk akkor lesz annyi idős, amikor már kicsit magára lehet hagyni. Az aggódás nyilván egész életre szól. És ők is csak akkor tudják meg, amikor gyerekeik lesznek....na de ne szaladjunk ennyire előre. :lol:
pzsuzsi
 
 


Megnézem őket hamarosan. Köszike. Képzeljétek: ablakot pucoltam, függönyt cseréltem!!! Ha ez sem segít, akkor semmi! :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Várj még 1-2 órát, nemsokára visszaér az informátorom a Bajcsyból, elmondja, hogy állnak teltházilag :wink:
Annyi front lesz az elkövetkező napokban (pl. vasárnapi melegfront), attól tartok, én is áldozatul esek az egyiknek.
pzsuzsi
 
 


Várok én, várok. Mást sem csinálok. Én meg attól tartok, hogy te is megelőzöl és én itt maradok egyben az idők végezetéig :) Mi volt a Bajcsyban?

Kép
Kép
nicolca
 
 


Bajcsyban állítólag emberibb lett a helyzet. Mit tudsz még gyorsan feltakarítani? :wink:
Szerintem az én pici fiam se fogja elkapkodni a dolgot.
pzsuzsi
 
 


Már ragyog a lakás. Hogy holnap mit csinálok?! Újrakezdem. :D Már kezdem sajnálni a páromat, mert saját magamon érzem, hogy elviselhetetlenül hisztis vagyok. :oops:

Kép
Kép
nicolca
 
 


pzsuzsi, nicolca
Nagyon szurkolok nektek, most már tényleg csak pár nap max., mert már nagyon a finishben vagytok!!! Még az ismerős anyuka is 2 in 1 itt a környékről, és ő is a Bajcsyba megy szülni.

Nálunk már leesett pár napja a köldökcsonk (hurrá!!!) és egy kicsit hasfájósak is lettünk :cry: :cry: :cry:
Sőt a nagylányom torokgyulladással itthon van pár napja és a kicsi is prüszköl, szörcsög :( Szóval mindig van min izgulni....

Kép
Kép
Kép

Kép
regina3
 
 


Nagyon édes ez a csöpp kis babóka!

Értem még nem kell annyira szurkolni, én még türelmes 2 in 1 vagyok, nekünk még lenne elég pakolásznivalónk a párommal :wink:
Nicolca: drukk, drukk, drukk, drukk, drukk, drukk
pzsuzsi
 
 


Sziasztok

25.-én nekem is megszült az egyik ismerősöm, pedig dec10.-re lett volna kiírva. Hajrá, hajrá csajok....

Regina!! nagyon aranyos ez a picuri.

Egy kis elgondolkodtató azoknak akik még várakoznak.....



[quote]2 írta: MAGZAT BESZÉLGET AZ ANYJA HASÁBAN:

• Mondd Te hiszel a születés utáni életben?
• Persze! A születés után jön az ÉLET. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik…
• Lárifári… Születés után nincs semmi. Onnan még senki sem tért vissza. S különben is, hogy nézne ki?
• Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak… S talán a saját lábunkon fogunk járni, s a saját szánkkal eszünk.
• Ez már végképp ostobaság!!! Járni nem lehet. S hogy szájjal enni?? Nevetséges – hát nem látod a köldökzsinórt? Ha már itt tartunk, gondolkodj el egy picit: azért nem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid…
• Igen de szerintem, valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.
• Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér és kész!!!
• Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk!!
• A MAMA??!!?? Te hiszel a Mamában??!!??
• Igen Én hiszek!
• Ne nevettesd ki magad! Láttad már valahol? Egyáltalán látta már valaki?
• Nem mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony neki köszönhetjük, hogy vagyunk!
• Na most már hagyjál békén, ezzel az ostobasággal jó!? Majd akkor hiszem a Mamát ha látom!!
• Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni óvó kezét. Tudod Én, tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet csak ezután vár ránk!!!!!!!



Kellemes hétvégét...Bea :D
vpb76
 
 


Nagyon aranyos ez a beszélgetés, mindig mosolygok, amikor elolvasom.
Nicolca: merre vagy? csak nem hatott a tegnapi melegfront? :wink:
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Szült valaki Tóthné Varga Ildikonál? Mi a véleményetek róla? Mennyit kell fizetni neki. Ha tudtok légyszi segítsetek ebben!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


De nagy csend van itt lányok, már babáztok ? :wink: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Hát, szerintem nicolca részéről ez a csönd oka....
Én még egyben...
pzsuzsi
 
 


Sziasztok Lányok! Hát valóban: a csönd oka Péter Csaba volt :D
A függöny és ablakpucolás megtette hatását. Pénteken éjjel negyed 12-kor elment a víz, és szombat 05:33-ra megszületett Nagyfiam! 4120grammal és 57 centivel :D Mivel ilyen méretekkel rendelkezett, császár lett belőle ("Nagyobb volt a metró, mint az alagút" - dr. Mosonyi) Már itthon vagyunk és próbáljuk megszokni a szopizást. Szerencsére tejcsi van, csak még rendszer nincs. Nem sokat alszom éjszaka, de majd változik!
Zsuzsi! Hogy vagy?
nicolca
 
 


Szia Nicolca!

Gratulálnunk kisfiad megérkezése alkalmából.
Reméljük, látunk róla képeket is!

Üdv,
Tündi Kép
Vendég
 


Nicolca :lol: :lol:
Gratulálok ! Ez igen, szép nagy fiad született :)
Sok sok boldogságot nektek és mutass majd képeket róla !
És persze várjuk a híreket felőletek!

Zsuzsi ?
Már te is babázol ?

nekem még 3 hónapom van addig ... :roll:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Köszi szépen! Lesznek képek is, csak tudjátok: az átméretezés :)
Kis türelem, és rakok fel.
Zsuzsi már biztos, babázik.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca! Gratulálok a nagy fiuhoz! Kívánok nektek sok tejcsit ésmielőbbi regenerálódást!
Ha időd engedi írd le légyszives a szüléstörténetedet és Mosonyival kapcsolatos tapasztalataidat!
A császár nem viselt meg?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Köszi Enikő! Pillanatnyilag úgy érzem, a tavaszi szél is megvisel :D Péntek este negyed tízkor kezdődtek a fájások, és negyed tizenkettőkor elment a magzatvíz egy része. Negyed egykor vizsgált meg az épp ügyeletes doki, mert a Mosonyi még nem volt ott és három ujjnyira voltam. Irány az adatok, szülőszoba, berendezkedés és nst. Hamarosan jött a doki is. Megvizsgált és mondta, hogy szépen haladunk. A fájások már két percesek voltak. Negyed háromkor már megvolt a négy ujjnyi. Aztán háromkor ugyanannyi. Fél négykor szintén marad és enyhültek a fájások. Persze ez idő alatt felváltva ültem a lasztin meg feküdtem az ágyon. A lasztit mindenkinek ajánlom, csak nekem a derekam és a lábam feladta a harcot másfél óra után. Az elolvasott légzésekről fogalmam sem volt :oops: Kapkodtam, ahogy tudtam. Szóltak, hogy lassabban, mert Babónak sem lesz elég oxigén :( Mély levegő be, két másodperc és lassan kifúj. Jól hangzik, de mikor annyira fáj....Sima vizet lehetett iszogatni. De az sem volt túl jó, mert a hányinger is jött vele. Úgyhogy maradtak a kortyok, később meg a Párom az ujjával csak nedvesítette a szám. Aztán már azt sem lehetett, mert fél ötkor mondta Mosonyi, hogy császár lesz ez. Kapok infúziót, mert az EDÁ-hoz meg kell, hogy legyen bennem folyadék. A fájások újra jöttek, háromszor olyan erősen. Aztán jött a megváltó (legalábbis azt hittem): a műtősfiú, hogy akkor ő most elvisz. Kezdtem volna megkönnyebbülni lelkiekben, de a fájások nem így gondolták. Az EDÁ-t is fájások közben és alatt kaptam meg. Na de amint bent volt sietni kellett, mert már a lábam úgy zsibbadt, alig tudtam lejjebb csúszni az ágyon. Aztán kaptam oxigént, elém egy ponyvát és közölte a doki, hogy fájni már nem fog, csak ő bögdös egy kicsit. Mosolygott végig, hatalmas nyugalommal konstatálta a dolgokat. Műtét közben nem beszélgettünk (ki tudja, miért :D). Odafordult mikor kiemelte Babót: fiú! Aztán bögdösött tovább :) Fél ötkor született Babóca, fél hétkor ott állt a doki az ágyamnál, hogylétem felől érdeklődve. Szokásos nyugalmával. Aztán bejött vasárnap este is, bár nem dolgozott, megnézett. Hétfőn éjszaka volt ügyeletes a kórházban, hétfő este is bejött megnézni. Kedd reggel lecserélte a kötést, és ha minden jól megy, vasárnap találkozunk varratszedéskor. A szülésznőt nem jegyeztem meg, ki volt, de jót nem tudok mondani róla, úgyhogy nem is érdekes a neve. A csecsemősök aranyosak nagyon, igaz nem használtam őket ki - nem volt miért. Szoba az sajnos nem volt, csak nőgyógyászati kórterem. Szerencsére egy másik gyerekágyas anyával voltunk ketten a négyágyasban. Bár ő rosszul bírta, mert "kicsi" Fiam nem igazán aludt ott sem éjszaka. :wink: Viszont a hazajövetel tipikus magyar egészségügyi eset volt. Kedd reggel mindkét mellettem lévő ágyra jöttek. No problém, megyünk úgyis haza. Igen ám, de megint kopognak, hogy pakoljak, mert az én ágyamra is fektetnének valakit. Jó-jó, de hol a zárójelentés? Sehol. Még Babócát is ezután vittem hazamenős vizsgálatra. Aztán meg ott szobroztunk a csecsemős folyosón Vele, míg végre megírták az én zárómat. Tűztünk is haza ezerrel.
Jó részletes voltam, azt hiszem. Mennem kell, mert Éhenkórászom nyöszörög. :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Hellóka!

Jól sejtettem én ezt a dolgot. Hatalmas gratula a fiatalemberhez! Szép nagyra nőtt odabent, nem csoda, hogy nyügi voltál a végére. Örülök, hogy Mosonyit még mindig pozitívan látod, ez megnyugtató. Amúgy én még egyben, pénteken megyek hozzá, ha addig nem történik semmi.
pzsuzsi
 
 


Nicolca! Köszönöm szépen a történetedet! Nagyon ügyes voltál.
Az azért nem semmi, hogy milyenek a korházi körülmények. 3 napos műtéttel és egy újszülött babával a folyosón várakozni.... No comment! Én lehet otthagytam volna őket, hogy majd postázzák a zárót!
Jól értem, hogy a nőgyógyászaton is veled lehetett a pici? Hogy tudtad ellátni? Nem fájt a heged? Nekem is az első szülés császár lett, de én alig tudtam mozogni az első hétben. Az első 3 nap a felkelés is fél órámban telt.
Végülis a baba nagysága miatt lett császár? Te milyen magas vagy?
A császár után együtt lehettél a babával és a pároddal? Mennyi ideig? Utána mikor kaptad meg legkorábban?
Nagyon szépen köszönöm, ha válaszolsz ezekre a kérdéseimre. És ne haragudj, hogy ilyen sokat kérdzek. Nekem is közeleg már az idő és nem nagyon ismerem az itteni szokásokat.
Jó éjszakát kívánok, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok

Gratulálok Én is Nicolca, hatalmas baba.
Csak mosolyogtam mikor olvastam a Mosonyiról...név nélkül is megmondtam volna, hogy róla írsz. :)))
Isarenikő ne aggodj, minden rendben lesz!!

Bennem az maradt meg egy éles emlékként a szülés utolsó pillanataiból, mikor a Magdi beállított egy zacskó gumicukorral, épp mikor a méhszájam a 4 ujjnyiról a teljes kitolási időszakig jutott. Én fetrengek az ágyon, figyelem hogy vegyem a levegőt, meg hogy ne legyek vészesen hangos, erre a szülésznőm a dokim meg a férjem nekiállnak nasizni. Arra már nem emlékszem, hogy melyikük, de még megkérdezték, hogy esetleg Én nem kérek-e??? Na amit kaptak utána....

És a végén a hazajövetelkor mi is így jártunk.
Már várakoztak az ágyamra, mert aznap csak Én mentem haza és nem is volt több ágy.
De még sem a babát, sem engem nem vizsgáltak meg, záró sehol, a Mosonyi meg a műtőben...
Én mondtam, hogy nem vagyok hajlandó a picibabával kiállni arra a huzatos folyosóra, főleg úgy hogy még etetnem is kéne.
De sajna az idő csak telt, és végül a Nyitrai könyörögve jött oda, hogy a csajt már rég műthetné, ha átadtam volna már az ágyam.

Megkegyelmeztem Neki, de mondtam, hogy a folyosón nem ácsorgok. Az volt a szerencsém, hogy a Magdi pont ügyeletes volt a szülőszobán, ami szintén tele volt, csak a franciaágyas volt szabad, így beköltöztem oda, és ott tudtam etetni, meg megvárni a papírokat.

Ezt teljesen röhejesnek tartom amúgy, és ez azóta van 2007.eleje, mióta bezárták a többi kórházat és központi kórház lett a Bajcsy is.
Szinte a felére csökkentették az ágyszámukat és megduplázták a "betegek" számát.

Jóéjt
Bea
vpb76
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?