Új privát üzeneted érkezett!

Na akkor megszavaztuk h Panndi marad 8)

Azért senki ne vegye komolyan hogy tud kb 40 embernek válaszolni!Az bizti h lemorzsolódnak páran,de szerintem akár mikor jönnek és mesélnek vagy kérdeznek szívesen látjuk őket :wink:
Részemről én maradok :lol:

Amúgy annyira rugdos már a baba,főleg így délután és este hogy szörnyű!Valószínű aludni is ezért nem tudok kb 3-4 napja,mert éjjel is mozgolódik :roll:

annus11
 
 


Kistesó is beindult, és ki akarja rúgni a ház oldalát :)
Vendég
 


Szép estét Nektek!

Anika! Nagyon gratulálok Nektek,gyorsan lettetek nagycsaládosok! :D :D Legfőképpen jó egészséget kívánok! Apa,család mit szólt hozzájuk? Részletesen,légyszi! :lol:

Mozza!Nagyon csini kismama vagy!! :D

Pumuklii!Szorítok,h.a hugoddal minden rendben legyen!

Mindenkinek gratula ajó eredményekhez! :wink: :lol: :lol:

Annnus!Ez tényleg felháborító,de ha ilyen helyzetbe kerülök,próbálom magam azzal nyugtatni,h. a picivel minden rendben van! Ja,és nagyon ügyes vagy,hogy ennyiünket észben(karban :lol: ,táblázatban)tartassz!Köszi érte!!!

Zsüci!Örülök az örömödnek!Akkor legyen kislány!! :lol:

Panndi!Csatlakozom,az előttem szólókhoz!Ha csak olvasni van időd,és épp olyan témára találsz választ(vagy tudsz esetleg kérdezni),ami téged is érint,már van értelme,hogy maradj közöttünk! Na,jól érveltem? :oops: :wink: :lol:

Jó éjt!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 

 
 

Sziasztok!


Elkezdtem írni, erre eltűntettem. :evil:

Panndi

Nem számít maradj. Én sem bírom a tempót. :) Pl. ezért is kell most olyat kérdeznem, amit ti már százszor megtárgyalhattatok, de nem tudtam végigolvasni mindent, mert azt hittem, hogy nem érint.

Köszönöm a gratulációkat. A család megdöbbent, de mindenki örül. A férjem persze nagyon kiakadt. Aggódik nagyon, de boldog.

Dóri

Ezt én nem vettem számításba. Holnap beszélek a bérszámfejtőnkkel. A GYED valóban hosszabb távú, meglátjuk. Holnap estig gondolkozom, remélem nekem megéri a táppénz, mert jó lenne még egy kicsit rendesen keresni. Már többen mondták hogy adnak ruhákat, mert lesz költségem bőven. :) 3 pelenkás gyerek :):):)

Szóval a kérdésem. Elég sokan voltatok géndiagnosztikán.
Hol? az Istenhegyin? Hányadik héten kell menni? Vajon tudok e még menni? Mennyibe kerül? A két vérvétel mikor van? Az ultrahang a vérvétel napján? Szóval, ha beleférek és döntök, akkor holnap már időpontot is kell kérnem.

anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na, csak annyi még, hogy sajnálom, hogy így alakult, Annus, de azt nem, hogy minden rendben!!! :)

Nálunk is úgy tűnik, hogy minden ok, n9v9get Pindur, mocorgott, mikor láttuk, fogta a buksiját, és láttuk a lábait is. Izgalmas nézni, hogy egymás után írjátok, hogy kislány/fiú, ígérem, annyira biztos visszajövök szülés után, hogy elárulom a nemét. :) Aztán (bár nálunk nem 3...), de a 2 gyerkőc mellet meglátjuk mi lesz.

Most ide feljegyzem, mikről szeretnék még írni, hogy emlékezzem rájuk, aztán elmegyek lassan aludni... Továbbiak, úszás, munkára ösztönzés.

Jó éjt mindenkinek, remélem menni fog az alvás!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Végre tudltam jönni, már nagyon hiányoztatok! :)

Krém, Üdv köztünk!:) Köszi az infót a hepatitisszel kapcsolatban! Én majdnem csak AFP-re mentem, mert azt az integráltnál nézik a fizetős helyen, de akkor elmegyek a kórházba is "AFP-hepatitszre"- akkor nézik alaphelyzetben.

Én is zsinórban szeretném a második babát, ha a jóisten is úgy akarja, akkor én benne vagyok! (Jövőre töltöm a 35-évet, úgy gondolom, hogy nekünk így jobb lenne több szempontból. A férjem tuti nem menne el GYES-re, nem az a babázós típus. :) Meghát sokkal többet is keres, mint én.

Szkitty, nem semmi micsoda áldozatokon és megpróbáltatásokon mentetek keresztül! Le a kalappal, hogy így bírtad!

Nagyszülőnek is át lehet adni a GYEST? És akkro az összeget hogyan állapítják meg? :)

Hú, Mozza, a cunamis történet naggyon durva! Te nagyon szerencsés! Szép nagy a pocid!

Annus, én is berágtam volna, ha ilyen rövid ideig, és tájékoztatás nélkül vizsgáltak volna. Na persze nem kizárt, hogy velem ugyanez lesz. miért mentél más helyre?

Zsüci, tényleg nem bottal ver! :) Az én férjem lányt szeretne, de már a múltkor a doki mondta, hogy talán fiú.... Nálunk ő próbálja szokni a gondolatot. (igazából arra állt be, hogy fiú lesz, legfeljebb jól meglepődik! de most csak fiú nevek röpködnek:) Talán a legközelebbi UH-n biztosabbat mond a doki.

Anika, ez aztán a hír! Gratulálok!

Panndi, ne morzsolódj le! :) Hiányoznál! kiért lehetne akkor annyit aggódni? Na, csak viccelek.... Már tényleg rugdos 17 hetesen? úgy várom már én is, hogy engem is rugdosson! :)
vanni
 
 


Vanni!
Eddig mindig a doki magánrendelésére mentem,most meg a kórházba kellett!De ugye itt minden futószalagon megy...amúgy annyira nem izgat,a lényeg h az én dokim jó legyen,a többi nem érdekel!Amúgy aki az uht csinálta nagyon jó,mindent észre vesz,szóval ha gond lett volna ő meglátta volna az bizti!Lehet h a saját betegeivel tök rendi,csak engem most látott először.....na de mindegy!

Tegnap este jött egy sms hogy várnak ma a 4D rendelőben a Baross utcában!Annyira feldobott ez az apró figyelmesség :lol: És kivételesen jól aludtam,sikerült Maszatkámat "elaltatni",csak jól oda kellett bújni az apukájához :lol: Tuti h apás lesz a baba,már most odavan érte 8)

Anika!
Az én párom örült volna ha ikrek!Mindig kérdezte hogy biztos csak 1 baba?Az öccse a múltkor azt mondta a másik biztos elbújt :lol: Kédeztem is tőle h mégis hova?! :lol:

annus11
 
 


Na bejelentkeztem 18. heti UH-ra, december 10-én megyek. Mostanában jó sokat látom a babát, kéthetente kb :lol: Viszont azt hiszem, a 4D-t jövőre hagyjuk, mert 10-én látom a babát, még karácsony előtt megyek a dokimhoz, ő mindig csinál UH-t, így szerintem majd csak jövőre mozizunk :lol:

Apa a fürdőben borotválkozik, hallom, hogy tanítja Zsófinak, hogy kell :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Hali mindenkinek!

Panndi, remélem a tegnapi csak egy "mélyrepülés" volt!! Jó lenne, ha maradnál itt köztünk!! Gyakran én sem tudok jönni, melóhelyen meg sokszor csak visszaolvasni van időm, reagálni már nincs... :oops: De akkor is sokat jelent, hogy itt szóba kerül minden dolog, ami engem / minket is érint, és csak úgy röpdösnek a hasznos infók! :D

Anika, ez nem semmi!! Huhh, biztos nagy meglepetés lehetett!!!

Annus, biztos félreértettem tegnap, akkor ma este mész Baross utcába? Izgatottam várom a fejleményeket!

Zsuzsi, már kezdek megbarátkozni a "kislányos klub"-tagság gondolatával... :D Csak nem egyszerű, mert én soha nem voltam habos-rózsaszínes-szoknyás-babás kislány, még ma sem tudok sminkelni (igen, közel a harminchoz), nem hordok tűsarkút, nem érdekel a divat, sem a fiúzenekarok... Szóval ha a lányom "csajos" lány lesz, nem igen lesz közös témánk vagy elfoglaltságunk... :cry:

Kép

Kép
zsüci
 
 


zsüci, de lesz, hidd el :) Nekem Zsófi óta van pl rózsazsín és lila felsőm :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Most bukkantam rá erre az oldalra, aminek nagyon örülök, mert eddig még nem találtam többé-kevésbé aktív fórumot :) Az utolsó mensim szerint május 26-ra vagyunk kiírva, az UH szerint május 23-ra, de 1 hét ide vagy oda nem sokat számít :)
Remélem minden rendben lesz majd, sajnos kb. 1 éve volt egy korai vetélésem (kb. 6. hétben), de most egyelőre minden rendben van. 3 hete láttuk utoljára UH-n, akkor 4,5 cm volt, és igen aktív :D Anyukám szerint kislány lesz az első unokája, én meg 100%-ban úgy érzem, hogy kisfiú, de majd kiderül nemsokára :)

Na elkezdem visszaolvasgatni a fórumot, még csak az első oldalig jutottam :)
emese1979
 
 


Helló, Emese! Üdv itt! Én pontosan ugyanígy vagyok, de a kiírt időpontot nálunk nem tették 23-ra, majd lehet, hogy a köv. vizsgálaton fog módosulni. Írj rólatok!
Vendég
 


Ja, még nagy jányos izgalmamban elfelejtettem, hogy az első babánk lesz majd, és a rókusban szülök majd, ha minden igaz. Esetleg van még valaki, aki ott szeretne?
Sajnos (vagy nem sajnos) 15 hét alatt sikerült 3,5 kilót fogynom, folyamatosan hányingerem volt. most már jobban vagyok, ez a második nap, hogy nincsen hányingerem :D
emese1979
 
 


Szia Emese! Üdv itt.

Csajok, köszi a sok drukkot, húgom már Brüsszelben vár az átszállásra. :-)

Hát én a saját példámat tudom a táppénz kérdéssel kapcsolatban. Én így nagyon jól járok, többszörösét kapom a gyed-nek, nem filóztam sokat rajta. Meg pár kollégám csinálta már ezt, ezért tudom, hogy működik.

Anika
hívd fel őket, mindent elmondanak. Szerintem még pont beférhetsz. www.gendiagnosztika.hu
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Köszi Annus,hogy beírtál a táblázatba!

Sok kiscsaj fog születni májusban, ahogy olvasom. Reszkessetek kisfiúk! :D

Az én nődokimnak sajna nincs a rendelőjében ultrahang. Így csak a kötelező ultrahangokon láthatom a babát :( Jó lenne pedig, ha havonta legalább láthatnám.

Szép napot mindenkinek!

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susycat 2008.11.28 10:25-kor.
susycat
Kocs
 
 
 
 


Emese, üdv itt köztünk!! :D :D Lassan népszámlálást kéne tartani...

Panndi, aranyos vagy, de asszem egy rózsaszínű felsőtől még nem leszek jó anya... :?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Az enyém szerencsére UH specialista is :lol:
Vendég
 


Jaj, ahogy elolvastam az előző hsz-emet, lehet, hogy kissé félreérthető voltam ezzel a rózsaszín felsős dologgal... Panndi, nem akartalak megbántani, kérlek ne értsd félre, csak nálam alapból hiányzik minden lányos "tulajdonság" vagy érdeklődés... Erre értettem, hogy egy lányos felsőtől még nem biztos, hogy működni fognak a dolgok...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Aki az első babáját várja, azoktól megkérdezhetem, hogy kb. mikortól érzi, és hogy nagyjából mit is kell keressek? Már nagyon várom, de nem érzek sajna semmit.

Emese üdv itt!

Zsüci gratula a kicsi lányhoz!

Pumuklii, röülök, hogy a húgoddal minden rendben!!!

A jó eredményekhez mindenkinek nagy gratula!!!!!!!!!!!!

Anika!
Húh, nagyon-nagy gratula a csöppségekhez! Ez tök jó hír!!!!!!!!!!! :lol: Vigyázz magatokra nagyon!

Annus, sajnálom, ami történt veled, de a 4d-s tapasztalataidat nagyon kiváncsian várom! (Én is oda tervezem, hogy megyek majd :lol: )

Panndi, szerintem azért, mert nem mindig tudsz visszaolvasni (én sem :wink: ) még nem kell elmenj. Mivel sokan vagyunk, szerintem az, hogy nem tudunk mindig mindenkinek válaszolni természetes, ha sikerül is végigolvasnom mindent, akkor is mire az írásra kerül a sor a felét elfelejtem annak amire reagálni akarok. Sajnos ez van. Úgyhogy szerintem maradj :lol:

Kép
bema
 
 


zsüci, félreértettél :)

Arra próbáltam kilyukadni, hogy engem Zsófi megváltoztatott, Téged is meg fog valamennyire a lányod. Előtte elképzelhetetlennek tartottam, hogy fekete és barna ruhán kívül lehet mást is hordani, és valahogy Zsófi mellett kinyíltam a lányos/nőies dolgok felé. Így értettem :) Nyilván nem egy rózsaszín felsőtől leszel jó anya :wink:
Vendég
 


Asszem, azt nem írtam meg, hogy AFP-m dec. 9-én lesz, ez lesz egyben a következő UH időpontja is (asszem), aztán a genetikai ultrahangra majd csak január 8-án kerül sor. (Azt hiszem, az a csütörtök, a nem, akkor január annyiadikán, amikor csütörtök van... :) )

Mi úgy szerettük volna, hogy hamar jöjjön a köv. baba (és érkezik... :) ), mert tanárként elég bugyuta, ha az ember visszamegy rövid időre, s aztán megint otthagyja a nebulóit... Így aztán örülünk, hogy Pindur már úton van. :) Majd meglátjuk, hogy a 2 gyerkőc hogyan bírja a gyűrődést (meg mi is...), és aztán kiderül, hogyan tovább. Emberileg 4 baba a közös nevező (férjuram max., én min. 4-ben gondolkoztam régóta), de mi hisszük, hogy ez nem kizárólag rajtunk múlik, hogy hogyan lesz. Ha pl. 4 felett egyszer csak kiderülne, hogy még vki szállást vett nálam, hát nem fogjuk visszaküldeni... :) Ha meg nem jön össze a 4, mi már 1 Samunkkal is nagyon megajándékozottak vagyunk. Ráadásul itt van ez a Pindur gyermek is... :) Egyébként öcsém és köztem is 5 év van, tudom, hogy így is jó lehet, mert nagyon szeretjük egmást, de nálunk jobbnak tűnt hamar érkeznie a tesóknak.

Amúgy már nyáron elképzeletőnek tartottam volna, hogy ősztől dolgozzak ismét, (mmint most ősztől), mert Samu nagyon szereti a közösséget más gyerekekkel, és nem lett volna gond neki bölcsibe menni, de télen, amikor végigjártam a bölcsiket, mondták, hogy 2009. szept.-re van már csak hely. Na, mondom, jól van, akkor talán születése előtt, ha bejelentkeztünk volna, akkor lett volna esély... :) De talán, ha akkout a helyzet, mert tényleg munkába álltam volna, akkor találtak volna vmilyen megoldást. De végül, mivel ezt a tanévet nem tudtam volna végigcsinálni (bár Samuval simán tudtam dolgozni szülésig), mert május vége azért nem a tanév vége..., ezért nem fogtam bele 1 köv. évbe. És már ott a tanév legelején sejtettük, hogy vki jelentkezik. Én már másodszor egyből a fogantatástól kezdve tudtam, hogy mi a helyzet. Nálunk a suliban meg lehetett volna csak szept. 2. hetében kezdeni, mert az 1. héten még nem tanítunk. De így épp kiderült, hogy nem aktuális. És szerintem nagyon is gyerekfüggő, hogy mikor tud az ember újra munkábaállni. Ismerek olyan másfél éves kislányt, aki mellől tutira nem lehetett volna elmenni dolgozni... Kiváncsian várjuk, hogy lesz majd Pindurral.

Nagyon helytelenítem, hogy abszolult nem támogatják azt, hogy az ember vmit is visszamenjen dolgozni, ha nem tud hosszabb időre visszamenni. Abba a farauci helyzetbe kerültünk, hogy a helyettesítést csak trükközve tudtam elvállalni (pedig csak segíteni szerettem volna a nehéz helyzetben), mert, ha ténylegesen felveszem a saját nevemmel a munkát, akkor,mint a táppénznél már írtam, ez alapján számítanák a köv. GYÁS-t és GYED-et, ami, mivel nem teljes óraszámben helyettesítek, nem volna túl nyerő... Tehát, ha mondjuk a saját helyemre, de nem teljes óraszámben mennék vissza, ugyanez volna ahelyzet, egészen addig, míg le nem telik a munkával töltött 180 nap. A másik meg, hogy azért pici gyerek mellet nem tud az ember feltétlenül teljes állásba menni vissza rögtön, de akárhány órát vállalsz is, a GYED ugrik, marad a GYES, de amit tanárként megkeresel mondjuk félállásban (és egyáltalán nem biztos, hogy annyit is tudnék csinálni, mert semmi segítségem nincs), plusz a GYES összege nem éri el azt az összeget, amit most kapok... Így aztán azzal járok anyagilag a legjobban, ha szépen maradok itthon... Persze nekem jó így, csak lehet, hogy azon kellene segíteni, hogy aki szeretne, és tudna is dolgozni vmennyit, az anyagilag ne kényszerüljön rá arra, hogy mégis otthon maradjon...

Én is úsztam versenyszerűen. Meg műugrottam is. Csak mivel folyton gond volt a fülemmel (középfülgyulladás, dobhártya beszakadása), ezért abba kellett hagynom. De még most is nagyon szeretem a vizet... :)

Huh, nagyon (túl) izgalmas dolgokat írtatok, lányok! De örülök, hogy azért vmennyire Happy End-esek!

Mi a helyzet az epilepsziás kislánnyal? (Öcsém epilepsziás volt nagyon pici korától sokáig, de már kinőtte! És semmi igazán komoly gondja nem volt sosem emiatt. Picit aluszékonyabb volt, fáradtabb sokszor, nehezen bírta a sulis gyűrődéseket, de kitűnőre érettségizett végülis, meg nagyon okos férfiember lett, szóval az a fontos, hogy megtalálják a neki való gyógyszert - ha tényleg ez a baj -, és akkor minden rendben lesz.) És a hazarepülőkkel?

Bocs, hosszú lett, de már rég készültem írni nem csak 1 perc alatt...
Vendég
 


Ok, láttam a repülős helyzet is megoldódni látszik. Azért drukkolunk, de örülünk, hogy eddig minden rendben.
Vendég
 


Sziasztok!

Panndi, örülök, hogy maradtál!

Pumukli, de jó, hogy a hugod megúszta! remélem, hogy most már tudsz pihenni!

Dóri, én tesóm kislánya volt epilepszia gyanús, hazaengedték, egyelőre nem találtak semmit, most hordják vizsgálatokra, ha lesz valami hír, akkor majd megírom.

Zsüci, én maximálisan megértem az aggodalmadat. Nekem kislánykoromban halt meg az anyukám, alig van emlékem róla és mivel nagymamák sem voltak, így nincs előttem, hogy milyen egy jó anya-lánya kapcsolat, mégis egész életemben kislányra vágytam és azt hiszem, hogy az elmúlt 1 évben nagyon jól működtek az ösztönök, bízom a Jóistenben, hogy ez így is marad. Bízz az ösztönökben, segíteni fognak!

A főnököm felesége volt nagyon fiús lány és a kislányuk most 4 éves, igazi nőci és rászól az anyukájára, hogy Anya, szoknyát vegyél fel, mert egy NŐ abban jár! :-) Mondta az anya, hogy nincs neki, erre el kellett menni vásárolni! :-)
Vendég
 


Böbi, nagyon sajnálom ami Veled történt, nem lehetett könnyű így felnőni... De jó, hogy mindazt, ami kimaradt (más "szereposztásban" ugyan, de pótolni tudod Gyönggyel!!

A sztori a főnököd feleségéről nagyon aranyos! :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Húú csajok, hát tényleg tudunk termelni! De én úgy örülök, hogy itt vagyunk együtt és nem pang a topic!
Panndi, hajrá a szakdogával, nagy élvezet lehet! :wink: Mikor kell leadni? Mi a témád?
Emese, üdv köztünk, jó hogy jöttél!
Anika, Úgy tudom, a kombináltnál az UH van előbb, az alapján van a kormeghatározás, és eszerint 13+6-ig kell elmenni a vérvételre. Én az UH-t kötelezőn csináltattam, a vérvételt és a kockázatfelmérést a Magzati Diagnosztikai Központban csinálták. A számuk: 273-0794. Maczkó Anikó tud segíteni, kedves, segítőkész. Ha van szerződése a kórháznak velük, akkor ráadásul ingyenes az egész.
Pumukli, de örülök, hogy hugival minden OK!
Zsüci, látom nagyon aggódsz ezen a kislány témán. De teljesen azt látom a környezetemben, amiről Panndi írt, majd kölcsönösen csiszolódtok össze. Ráadásul vagány is lehet egy belevaló kiscsaj, nem mindenki készül királylánynak. nem lesz itt semmi gond. Első perctől egymásra fogtok hangolódni! Olvasd el Janikovszky Éva "Örülj, hogy lány" c. művét! Hátha jobb kedved lesz!!!
Testsúly ügyben, én már annyit nyavalyogtam, most nem fogok. Én ugye elég súlyosan túlsúlyos vagyok, ez a rossz hír. A jó az, hogy minden reggel megmérem magam, odafigyelek, és eddig még nem híztam. :wink:
Fél hatra megyek a dokihoz! Jippijé, már alig várom, tűkön ülök, annak rendje és módja szerint. Majd eset írok, hogy mi volt!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Zsüci!

Szerintem se aggódj h lányod lesz!Amúgy én se sminklelem mqgamat,nincs magassarkúm,nem hordok szoknyát se,max nyáron vmi ruhát.És ilyeneket nézek h F1 meg foci :lol: De ha kislányom lene attól még nem okozna gondot.amúgy nálam se volt soha példa egy anya-lánya kapcsolat,de az ember a rossz példából is tanul,tudom h mit csinálnék másképp!De úgyis ösztönösen jön majd,nyugi!!!Amúgy tesóm is ugyanígy volt,ő is inkább fiús és 2 lánya van,na meg a 3.fiú lett végül :wink: És mindkét csajszi imád öltözködni,igazi csajszik!!!És nem az anyjuktól lesték el,szóval télleg ne izgulj emiatt!!!!

Farkas!
Tesódék jól vizsgáltassák ki a gyereket.Férjemet anno félrekezelték,ő asztmás volt...azt hitték h a szivével van a baj...

Bema!
Én először csak azt éreztem mint amikor az ember gyomra morgolódik,csak egészen lenn.És ahogy feküdtem a kezem a pocimon volt,és akkor éreztem ilyen furcsa bugyborékolást.Mostmár egyre erőteljesebben érzem,apcim minden este befülel és hallja ahogy kaparászik!Olyan jó neki :wink:

Emese!

Üdv itt közöttünk!Szerintem minimum2 nap mire elolvasol mindent.....szóval vegyél magadhoz elég kaját-piát :lol: :lol:

Anika!
Szerintem is még épp beleférsz!De minnél elöbb érdeklődd meg!!!

annus11
 
 


Mozog a babám, mozog a babám, végre!!!!! :lol:
Vendég
 


Annus köszi :lol:

Farkas nagy-nagy gratula a mocorgáshoz!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
bema
 
 


Jéééé. Én mindig is szerettem volna kislányt. Pedig én sem vagyok vmi nőies......... De sztem (és ezen még sosem gondolkoztam, úgyhogy tök jó, hogy feljött ez a téma) nem árt majd tanulnom tőle, hogy milyenek a nők. :) Mert azt hiszem, ebben nem ártana vmennyire megváltoznom... :) Úgyhogy akkor ezügyben is kiváncsian várom, mit kezdünk majd egymással, ha kislány lesz. És nem félek, örülök neki, ha változnom kell is majd. :)
Vendég
 


Tök jó, hogy mocorog! Én még mindig úgy vagyok, hogy érzem-érzem (és már milyen rég...), de majd akkor "hiszem el", ha jó alaposan megrúg. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Bema! Én a 15. hétben vagyok,de még nem érzek semmit. Ő az első babám. A védőnőm szerint a 17. héttől érezhetek majd valami kis buborékolásszerűt. De már én is alig várom, hogy jelezzen nekem :D

Kép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Zdori!

Pontosan mit érzel? Hátha én is érzem már azt, csak nem tudtam,hogy ez a mocorgása lehet :)

Köszi:Zsuzsi
susycat
Kocs
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó sokat termeltetek megint. :)

Panndi!
Tessék maradni! Kell a sok paramami közé egy földönjáró, nyugis kismami, aki engem spec. nagyon meg tud nyugtatni! :)
Egyébként én post it mániás vagyok, az irodában és itthon is tele van ragasztgatva az asztalom/képernyőm/laptopom mindenféle commentekkel. Mióta kismami vagyok kicsit érdekesen fest egy ilyen kis cetli: felhívni xy-t, prezit befejezni, babaneten Vicusnak írni a has szúrásról, végre elkezdeni tanulni a Bűntetőjog szigorlatra. :)

Emese!
Üdv közöttünk! Na, az aktivitással itt nem lesz probléma, csak bírd majd átolvasni. :)

Vicuska!
Na, neked akartam írni a hasfájásról (post it-eltem :) )Nekem még mindig szúr és bele-bele nyilalgat. A dokim szerint tágulnak a szalagok...azért várom már a kövi vizsgálatot, hogy megnézzen. Te mikor mész dokihoz?

Annus!
Gratula a jó eredményekhez. Nekem is főleg este/éjjel mocorog a babucim. Ma aludni is alig tudtam....

Bema!
Én speciel kaparásféléként érzékelem a pocimban a mocorgást, mintha 'karcolgatna' belülről. Mások szétpattanó buborékokhoz hasonlítják...( nem összetévesztendő az emésztéssel :) )

Zsüci, Sün Balázs!
Gratula a kiscsajokhoz! Én is nagyon heppi vagyok a kis nunis miatt, (mindenki fiút jósolt, még most sem hiszik el, a pocakom mindenki szerint fiús poci...)

Anika!
Gratula az ikrekhez! Az előző UHn még nem lehetett látni, hogy 2-en vannak?

Szofi!
Nem a Malévnél, hanem egy charter cégnél repültem (Travel Service). De nagyon sok Malévos barátnőm, ismerősöm van, mint ahogy gyakran mondogattuk: Ferihegy olyan, mint egy belterjes kis falu....:)

Sün Balázs!
Hízás...a kezdősúlyom 45 volt kb., arról az elején lefogytam 43-ra, most meg 50-nél járok. (ráadásul én akkor szoktam le a cigiről, amikor kiderült, hogy jön a baba és kb. azóta eszem rendszeresen, addig 1 csokival és 4 kávéval vészeltem át a napot) Szóval no para, más is hízik ám! Azért lassan próbálom fékezni magam és nem kajálni agyatlanul össze-vissza, nem szeretnék 10-15kgnál többet hízni...Rubint Réka +6kg-ja úgy tűnik nekem nem fog összejönni. :( De addig, amíg csak a pocim és a mellem hízik nem bánom...

Pumukli!
Írj majd, ha a tesód rendben hazaért. Látod, rossz pénz nem vész el...:)

Kép
mozza
 
 


Farkas!

Gratula a mocorgáshoz! :) Mikor, hogy érezted először?

Kép
mozza
 
 


Hááát. Olyankor lehet érezni (persze, csak ha ő is ébren van...), amikor tök nyugi van, és te is ráérsz figyelni. Ilyenkor tényleg hasonlót érzel, mint mikor zajlik az értékes tápanyagok kinyerése ( :) ), csak te tudod, hogy nem ott érzed. De nekem is hasonlít a buborékokhoz. És estefelé, lefekvés tájban a leggyakoribb, hogy elcsípem, de ha napközben is van nyugi, akkor is esetleg. De ha pörögnek az események, vagy este bezuhanok az ágyba és rögtön szinte alszom, akkor egyáltalán nem tűnik fel. Azért ez a későbbiekben nem lesz így lehetséges, mert elég nagyokat tudnak rúgni, legalább az ilyen nagyobb mozdulatokat mindig fogjuk érezni. Persze sokszor, mikor nagyon elfoglalt az ember akár az utsó harmadban is, megdöbben, hogy mennyire keveset mozgott a babus, de nem is igaz, csak nem tudott rá figyelni... Szóval a kulcs, hogy oda tudj nagyon figyelni rá, és az meg sztem egyénileg változó, hogy kinek mennyire érzékeny ott belül az érzékelése (meg mennyire mocorgós a baba...).

Na, most ez megint 1 kisregény... :)
Vendég
 


Ja, Panndi! Jó, hogy még itt vagy! :)
Vendég
 


Ez a babamocorgás télleg érdekes.De szerintem is egyéni ki mikor érzi meg,mit érez,mennyire figyeli stb.Na és persze a babától is függ...mi azon röhögünk h bizti vmi világhírű focista lesz ha már így rugdos :lol:

Mozza!
Te 45 kiló voltál,pontosabban 43 :shock: Furi de én jóval több vagyok :oops: Mondjuk én még nem híztam,de volt honnan elvennie a babának :wink: Rubint Réka +6 kilójával ne is foglalkozz!!!!Teljesen más kategória!!Ő minden nap tornázik/illetve tornázott elötte is!Szóval ne ő legyen a példa!!!!

annus11
 
 


Anika!

Én a Magzati Diagnosztikai Központban voltam kombinálton, filózom, hogy az integrált részére elmenjek-e, ugyanis ikreknél teljesen mások a találati arányok. Több dilemmám is van:

1. hogy ha baj van, honnan tudják, hogy melyikkel? ugyanis külön mérik fel a kettőre a kockázatot, de honnan fogják tudni a 16. héten, hogy melyik az a baba, amelyik 4 héttel azelőtt 61 és melyik, aki 59 mm volt (nekem ekkorák voltak 12. héten) válasz: sehonnan
2. és ha baj van az egyikkel, akkor igaz, hogy lehet tovább lépni és amniocentézist végeztetni, de ha az is rossz, akkor nem lehet külön "kiiktatni" az egyik babát...

Szóval én az elsőt megcsináltattam, mert ingyenes, de nem igazán érdekelt az eredmény, de azt hoiszem, a másodikat nem fogom. Bár az adminisztrátor hölgy nagyon kedves volt és elmondta, hogy ikrekre is meg lehet csináltatni és ugyanolyan pontos eredmény jön ki, de azért 6 helyen utánaolvastam, és nem pont ezt irják.

De ha mellette döntesz, a 13+6 napig van értelme megcsináltatni az elsőt, de inkább minél hamarabb.

De ne is beszéljünk ilyenekről, minden rendben lesz!
Amúgy az ikerterhesség alapból veszélyeztetettnek minősül, ha lehet, ne cipekedj!!!
Vendég
 


Sziaszok! :lol:

Döbbenet, mennyit tudtok fecsegni :D
Panndi!
el ne menj!én is gondolkodtam rajta, mert nagyon nem tudom követni a fejleményeket, és én se akarok bunkó lenni, h csk magamról irok, de mindenkinek meg névre szólóan meg nem vagyok képes!de ha nem bánjátok, én is maradok! 8)

Annus!
tegnapi doki monnyon le! :twisted: izgi lesz ma este, fiú vagy csaj.

Zsüci!
gratula a kislányhoz!én elfogadnám! :wink:

Anika!
babák????????????????????de jó!!!!csak nehogy a kkövi uhunál már 3-at lássanak! :D ezek szerint most voltál először uhuhn?

Sün Balázs!
neked is csajszi!gratula!én is én is! :D

Mozza!
éln mondtam ma tel-on a dokinak, h hogy fáj ott lent, és ő is azt mondta, hogy húzódnak az izületek meg a szalagok.
és: egy meglepő dolgot mondott.... :shock: régen a szovjeteknél a 30-40 kilós tornászlányok mind terhesen mentek versenyezni, pont ezért, mert akkor jobban tágulnak, mozognak az izületek, és verseny után meg mentek sorban abortuszra.... :shock:

Aki még ma megy dokihoz, annak drukk!
:lol:
Vendég
 


Ja, elfelejtettem:
Szofi! Sajna, nincs olyan pocakos képem, amin az arcom is látszik, a férjemet lassan rá kellene vennem, hogy csináljon... de felteszek egy képet, hogy necsak egy fejetlen pocakhoz kössetek. :)
Kép első havazás 2008 telén Kép és kb. akkortájt a pocakom :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mozza 2008.12.02 14:45-kor.

Kép
mozza
 
 


Mozza!
Most mondd h nem vagyok hülye....nézem,mondom olyan ismerős vhonnan....aztán kapcsoltam h összefutottunk már a Péterffyben :wink: Ma nem vagyok magamnál komolyan mondom :oops:

annus11
 
 


Zsüci, olyan jó dolgokat vetettél fel a kislányos klub kapcsán, hogy elmosolyogtam magam… Őszintén nekem ezek szembe sem jutottak, bár jogosak az aggodalmaid. Én sem vagyok az a nőies típus, és lehet hogy nem leszek „igazi” női modell a kislányom számára, meg persze a fidres-fodros dolgokat sem szeretem különösebben. Őszintén szólva nem is tudom, hogy miért örültem igazán annak, hogy kislányom lesz… Talán azért is, mert három kisfiú nő fel most körülöttem a rokonságban, így talán egy kis aranyos kislány mást jelentene. Abban viszont biztos vagyok, hogy az egész „nőies” dolog nem tudatosan alakul bennünk, így különösebben nem tehetünk ellene semmit, csak ha figyelünk rá! Az anyukám biztosan mindenféle kislányos dolgot fog neki vásárolni, így ha nekem nem megy, legalább mellettük „megfelelően” alakul. :lol: Szóval én azt hiszem, fogom hagyni, hogy menjen minden a maga dolgán, aztán lesz valami belőle! De érdemes lenne erről többet is beszélnünk, örülök, hogy írtál erről.

Bema…én csak a vonaton meg a buszon érzem, hogy „morog „ lent és nekiütögeti magát a hasfalamnak. Biztosan szereti az utazást. :roll:

Böbi, de jó, hogy te is érzed a mocorgást!! Annyira fantasztikus érzés!! Én a tegnap a buszon majdnem elnevetem magam örömömben.

no nekem hosszú hétvégém lesz, dolgozom szombaton is, így valószínűleg csak vasárnap érkezem újra Hozzátok,
addig is minden jót minden kismamának és kisbabának, vigyázzatok magatokra,
Zsuzs

Kép
kovzsuzska
 
 


Sziasztok!

Hú lányok tényleg olvasni is fárasztó már titeket, tegnap reggel olvastalak utoljára és most háromnegyed órába telt az azóta írottakat elolvasnom :)

Ma fáj a fejem, jön a meleg idő :)

Anika nagy nagy gratula és lefordultam volna az ágyról tutira, meglepetésemben :)

Én eddig 1 kg-ot híztam, Éduával is így volt, aztán a 7. hónap környékén hirtelen rámjött 5 kg egy hónap alatt, de összesen 9,5 kg-ot híztam vele.

Én soha nem akartam gyorsan egymás után több gyereket. Édua után sőt úgy is volt, hogy nem lesz 2. baba. Most 6 év lesz köztük, szóval nálunk tényleg volt mindenféle tapasztalás, 15 hónapos volt mikor visszamentem dolgozni, anyukám vigyázott rá 22 hónapos koráig aztán bölcsis lett aztán most meg már nagycsoportos ovis, még bölcsi alatt is szopizott reggel este, szóval tényleg volt minden.

Szofi lányom 30 hónaposan hagyta abba a szopit, és 33 hónaposan lett szobatiszta, de éjszakára is és azóta 1-szersem volt baleset éjszaka sem :)

ennyi maradt meg bennem az olvasás után:)

Ja még valami a betegszabi, ami az első 15 nap az átlagkereset 80 %-a.

Üdv mindenkinek

Ildi

Ja lányom holnap megy először cirkuszba, oviban kaptak ingyenjegyet, persze apukának 1200,-Ft lesz :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Helló lányok!

Mozza, hogy te milyen gyönyörű vagy! Olyan az a fotó, mint egy sielés-reklám!!
Mi az, hogy nőies tipus lányok? Én kétlem, hogy csak azok az igazi nők, akik a playboy címlapján vannak rózsaszín fodros bugyiban! Szerintem egy igazi nőt a tartásáról, a kisugárzásáról és a cselekedeteiről lehet felismerni!Mind nagyon szépek, bájosak vagytok, egyik kislány se fog szágyenkezni, mikor majd monja az oviban " nézzétek ott az én anyukám". Az anyaság meg szerintem ösztönösen lágyat nőiesít. Nem 6 kiló vakolat az orcán, meg a ruhák. Bár mentségemre legyen mondva, imádok sminkelni - öltözni! :) - szóval nekem tutira fiam lesz!! (Annus, azért a jó focit én sem vetem meg!)
Na mai prédikációmat hallhattátok!
Fél óra, és indulok a dokihoz! Szurk-szurk!!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Anika! gratula az ikrekhez! Ez aztán a meglepetés!

Panndi! Örülök, hogy maradtál!

Krém, Emese! Üdv itt!

Zsüci, Sün Balázs gratula a lányokhoz!

Lányok! Ma végre röpke 2 és fél óra után megszereztem a körzeti nőgyógyásztól az AFP leletemet. (szerencsére előbb kész lett, mint modták) Sajnos rossz lett az eredmény, nagyon alacsony. 0,5 MOM, és elvileg 0, 8-tól jó. Mivel a körzeti nőgyogyi nem a saját dokim nem akart velem foglalkozni (ezt nem is bánom), az aszisztense meg annyit mondott, hogy " hát ilyen alacsonynál szinte biztos az amniocentézis, trenírozza rá magát!" Hát ettől persze baromira megnyugodtam! Tudom, hogy ez nem megbízható vizsgálat, mégis nagyon idegesít. Voltam integrálton is, de annak csak jövő héten lesz eredménye. Va valakinek esetleg előző terhesége kapcsán tapasztalata alacsony AFP-ről? Alízzal szerencsére ez rendben volt anno. Egyébként hétfőn megyek a dokimhoz, nagyon várom ezek után!

Kép

Kép
hean
 
 


Hean!
Szerintem ne kezdj el aggódni!Főleg ha már voltál integrált vérvételen is!Ha más nem még elvégeznek 1-2 vizsgálatot,az esetek nagy részében nincs baj és egészséges a baba!!!!Hiszen ez az AFP eléggé elavult!Nagyon sokszor ad téves eredményt!!!Jövőhéten meglesz a vérvétel eredménye is aztán a doki is biztos mondja hogy mi a további teendő!
Lehet h csak egy genetikushoz küld,ahol jól megnézik a babát uhn mert ott úgyis látszódnia kell ha van vmi! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hát, ma túl sokat nem melóztam bent (még jó, hogy nyugi volt :), próbáltam képbe kerülni.. hát, azt hiszem, a 2 nap még kevés is lesz :D
Írt fel a doki magnéziumot tegnap, sajnos néha érzem a hasam (olyan, mintha meg akarna jönni), ált. amikor sok a melóban stressz, meg ha kicsit túlhajtom magam. Szerencsére mostanában egyre ritkább. Még jó, hogy ember sokat segít itthon :D
jövőhéten megyek majd csütörtökön vagy pénteken AFP ill. hepatis
tisz miatt vérvételre, 3 hét múlva pedig genetikai UH-ra, remélem megmutatja, hogy kukija vagy nunija van-e. :) Bár ha abból indulok ki, a tarkóredő vizsgálatnál mennyit ugrált, biztos szétrakja majd a kis vékonyka lábacskáit :)

tudok még a profilomon szerkeszteni, gondoltam, hogy egy jópofa tickert én is beteszek, de eddig nem jöttem rá, hogy kell.

Nálatok vannak már nevek a babuciknak vagy ötletek rá?

sziasztok,
Emese
emese1979
 
 


Hean: nekem TÜncivel 0,8 volt, és UM genetikai tanácsadásra küldött. Nem volt semmi vizsgálat, megnéztek még valamit a véremből, amit az AFP-nél vettek le és annyi. Még egy UH-t sem csináltak ott (Schöpf-Mérei).

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Hean!

Amikor olvasgattam erről, sok helyen meg volt jegyezve, hogyha a baba korát elnézik, akkor máris nem megbízható az érték! ráadásul valahol olvastam azt is, hogy a kismamák felénél (!!) az AFP érték az átlag alatt van! Meghát azért az AFP ahogy olvasgattam, nem a legmodernebb módszerek közé tartozik már, a genetikai uh-n úgyis alaposan megvizsgálják rendesen a babát, aztán rendben lesz majd minden! :)
emese1979
 
 


Hean

A barátnőm járt úgy, hogy az istenhegyin azt mondták neki, hogy minden okés. Utána az afp-je túl alacsony lett, a dokija még egyszer meg akarta csináltatni vele. Ő felhivta az istenhegyiseket, hogy ez az egész hogy lehet, azok meg kiröhögték, hogy ne foglalkozzon vele, mert biztos minden okés, hiszen ők kimutatták. De a dokija csak erősködött, mire ő inkább nem a kórházba vetette le megint, hanem az istenhegyin, és ott jó eredmény jött ki.
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: