Új privát üzeneted érkezett!

Szilde!
Nem tudom még hogy hány db kép, mert nem tudtam beszélni az óvonővel, csak láttam a kiirást.
Majd du.-tán okosabb leszek. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Most voltunk egy éves státusz vizsgálaton, kicsit hamarabb, de ha már úgyis méretvétel volt, megcsináltak mindent egy kalap alatt, azon a pár napon nem múlik, mondták :)

9600g és 77 cm az én nagylányom :)

Képzeljétek, már eglész ügyesen jár. Még nem hosszútávgyalogló, de egy szobányi komótosan megy neki

Karácsonyra most gyártok képeslapokat és mellék szeretnék rólunk készült fényképeket is tenni. Nem tudtok valakit, aki háznál fényképez és nem horribilis áron???

A babakocsi állítólag ma délután érkezik, a futárszolgálat már üzent emailben... tűkön ülök, annyira várjuk már, mint a karácsonyt :)

Ha megérkezett, majd teszek fel képeket róla és a kismanóról is.
Puszi mindenkinek

Anna

Kép

Kép
sznanna

Hali.

Peti beteg továbbra is, valószínűleg a jövő héten sem fog bölcsizni...
Afták vannak a szájában...tegnap nagyon szenvedett a drágám. :( Remélem, mire hazaérek, kissé jobb lesz neki.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Olvasgatni szoktalak titeket szopi közben, de írni nem nagyon tudok. Most van egy fél percem.

Enikő!

Húúú, hát nagyon bele tudom élni magam a helyzetedbe, a mi fürdőnk is valahogy így néz ki, mint a tiéd :lol: Hozzánk jövő héten jön a munkások egy következő csapata.

Karmen!

Sajnálom az allergiát :( Mit tudsz így enni adni neki??? Szinte mindenben van tej :shock: Volt 1 hónap, mikor Hajna miatt nem ehettem tejes dolgot... hááát nem volt nagy a választék :roll:

Betegeknek jobbulást! Ezúttal minket sem került el a nyavalya :x

Egyébként jól vagyunk,
Réka ovizik, kikönyörögte, hogy bent aludhasson, úgyhogy napközben megint csak 2 gyerekem van... tök fura :lol:
Hajna dacossága alábbhagyott, amióta megint ölbebabát játszok vele.
Enéh 6480 gramm 64 cm most 3 hósan. Jó gyerek... a nővéreihez képest :wink:
Kép [/img]
Vendég

Gira! Kénytelen leszek azt hiszem. Tegnap este már a kakaot, meg kis csokit kért, na meg kiflit, de megbeszéltük és megértette. Nagyon felnöttesen viselkedik most.
Nagyon szépek a csajok igy együtt!

Fotokra köszönjük a dicséreteket, Norbi valóban husis Orsihoz képest :lol:

Volt már valakinek kürete? Sürgösen lenne priviben kérdésem. :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gira!
Tündériek a Csajaid,nagyon hasonlítanak egymásra!

Íme egy mai kép:
Kép
20140113113746

Sziasztok!
Csak szeretném veletek megosztani a jóhírt :) Kész a cserépkályhánk :D Még mellé kell falazni (holnap jön a kőműves) de a kályha már kész, és 1 kép, hogy mit hagyott maga után a mester.... :D
Kép
Kép

És egy kép Zazáról, itt annyira Zazás :lol:
Kép

Gira, Anett: Tündériek :lol: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikö! de édes ez a kissrác!

Anett! Málna is nagyon aranyos! Nagyon huncut!!

Én szerdán megyek a Molnár G-hez (miután ma Sárit már 30x hivtam és nem lehet elérni) tudja valaki mi a tarifa most egy vizsgálatnak, esetleg küretnek? Priviben légyszi!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Egy gyors kerdes, minden visszaolvasas nelkul, mar bocsi!!!!
Most ramhoztak a fraszt. Majd rakerdezek a munkaltatonal is, de az csak holnap lesz, es nem akarok addig agyalni, hatha tud vki valaszolni.
A TGYAS ideje alatt mehet bolcsibe a nagyobbik gyerkoc ugyanugy, mintha munkaltatoim lenne, ezt tudom, meg is erositettek ebben a bolcsiben, tb-nel, ti is. De a TGYAS ugye csak a szuletestol indul, vagy max 30 nappal elotte. En viszont mar dec. 1tol (kb 60 nappal szuletes elott) szeretnem Lucat elkezdeni beszoktatni. Mehetunk is, irt a nogyogyi papirt, hogy szigoru agynugalom, stb. De akkor en lemnodok a GYEDrol, ha beadom? At kell mennem GYESre? Vagy ez a TGYAS-os cucchoz tartozik, es minden OK?

Ha vki ertette, es tud segiteni, pliiiiiiiiiiiiiiz, tok para vagyok.
Koszikoszi elore is!!!

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Enikő: halad ez! :wink: Bár erről beszéltem, amit a vízvezetékes csinál, majdnem mind ilyen, tisztelet a kivételnek… :(

Karmen: sajnálom :cry: (szója is annyi mindenben van…), nagyon nehéz lehet, az is elég macerás, ha a takony miatt nem kap Marcsi kakaót esténként. Ezért kóstoltattam meg vele a múltkor a rizstejet, azt ihatná betegen is, de nem ízlett neki.

szilcsi: na de mekkora zacsi fogy el abból a kukipehelyből? :roll: :lol: Mi az intézetes Mikulásra megyünk (dec.4), oda nem akarsz csatlakozni?

gira: szépek, de továbbra sem irigyellek! :D Miért ellenezted Réka bennalvását?

Anett: mit csinál a képen Málnus? :D

Nem tudja valaki, hol lehet jó pamutpizsiket kapni? (felnőtt) Centrum, Sever, ezen kívül esetleg?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ui.: En ugy tudtam, az a lenyeg, a bolcsi elfogadja a papirt, amit viszek, pl. nogyogyi papir agybanfekvesrol es szules varhato idopontjarol. El is fogadtak, toluk mehetunk is, csak most beijesztettek kedves ismerosok, hogy majd jol lebukok, hogy TGYAS elott, bolcsis a gyerek, es bukom a GYED-et. De kerdem en, hogy bukhatok le? A bolcsinek tudtommal semmi koze az en munkaltatomhoz, a MAK-hoz, nemhogy jelentsen neki... Nem tom. A francnak ijesztegetnek!!!

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Enikő: Nagggyon pasis ez a Zaza :) A szeme se áll jól, olyan huncut :)
Kitartás a felújításhoz!

Anett: Málna is nagyon huncut :) Mit evett?

Norus: Miért nem ihat kakaót Marcsi ha taknyos?!?!?!?
Azt a zoknit megnézhetem valamikor? :) Ha jó Levire nekem lehet kéne...de lehet már kinőtte....

Ma voltunk méricskélődni:
9220 gramm és 73 cm
és a ti dokitok volt :) Gréti szóba se állt vele, és Levi is kivágta a magas C-t....

Gira: Nagyon szépek a csajok!

Exi: Petinek jobbulást!

Karmen: Édesek a gyerkőcök, Orsi nagyon hasonlít rád! Norbi meg úriember :) Nálunk is volt ovis fotózás, de még nincsenek készen a képek, Gréti engedte, hogy fényképezzék, de állítólag nem mosolygott...na majd látom....

Szilcsi: Lali is nagyon ügyes! Már mikor legutóbb volt nálunk Bea, akkor se tornáztatta Levit, csak figyelte mit tud és hogyan....majd csak 1 hónap múlva jön megint megfigyelni. Levi is felül, feláll egyedül, de még nem mászik, csak kúszik, de mint a nyíl, meg négykézlábazik.

Zituska: Noncsi tünemény :) A mű elkészült, az alkotó pihen :)

Zita: Alexandra is mekkora már, cuki :) Márk jóképű oroszlán :)

Bibi: Barnit Isten éltesse!!!!!!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csak gyors kukuccs...

Norus, gondolkodom, hogy menjünk-e az intézetesre, mert Lali aznap kapja a 3. prevenart, nemtom, estére mennyire lesz nyügi. Ja és apa nem is tudna velünk jönni, egyedül kellene mennünk, és este már nem szívesen buszozgatok vele át a városon... Bár lehet, egy taxit megérne, ha Lalóci jól érezné magát... Majd hétfőn felhívom az irodát, mert nekünk csomag se kellene, Lali csak gyümit kaphatna belőle, azt meg összerakom én, azért meg nem fizetek ki annyi pénzt.

Anyuéknál vagyunk, tök jó, kikapcsolódom kicsit. :wink:

Kép
szilcsi

Macsek!

Én is úgy tudom, hogy Gyed alatt nem bölcsizhet a gyerek, csak Gyes alatt, akkor se, ha veszélyeztetett vagy. Lehet, hogy felveszik így is, és nem is továbbítják a Mák felé mondjuk, de ha nem vagy rá jogosult, bármikor lebukhattok pl. egy ellenőrzésen, ti is meg a bölcsi is.
Viszont ha Gyesre mész, és veszélyeztetett vagy, választhatod a Gyes helyett a táppénzt, csak ügyelni kell rá, hogy együtt nem mehet a kettő, ha nem dolgoztál a Gyes alatt, így le kell mondani a Gyesről a Máknál, és másnaptól lehet igényelni a táppénzt, ami macera, viszont anyagilag jobban jársz. Erről regényeket tudnék írni, ezt intéztük mostanában...

Na de ugyi én nem tuti, hogy jól tudom, mezei magánemberként. :)
Én a helyedben megnézném a dolgot a magyarország.hu-n, vagy felhívnám a Mákot, nehogy gáz legyen belőle.

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Macsek! A párom szerint a Gyed helyett választhatod azonnal a táppénzt, és akkor egyszerűbb az egész.
Nem akarok már regényeket írni ide, nyugodtan írj privit, mi hasonló ügyet intézük a Máknál most.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Anett!

Naggyon édi Málna :) :) :)

Norus!

Azért nem örülök a bennalvásnak, mert Hajnának nagyon hiányzik Réka. Egész nap azt hajtogatja, hogy menjünk Rékához. Úgy éli meg, mintha kimaradna valamiből azért mert ő még kicsi. Sokkal agresszívebb is azóta :(
Vendég

Macsek!Klzsuzsi!
Csak lesek és "jegyzetelek".Még jól jöhet vmikor! :wink:

Gira!
Az ovi nem kötekedett az ottalvással?Hanna ovijában a főállású anyukák gyermeke csak délig maradhat...

Ekcémád előjött?

Szépek a leányzók!!!:):)
Hogy bírsz velük?Hogy osztod be az idődet?
Enéh átalussza az éjszakát?

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde,
ilyet nem tehet egyik óvoda sem, én nem is hagynám!
Vendég

Zsuzsi,
ha veszélyeztetett terhes vagy, a gyereket felveszik soron kívüla bölcsődébe, ha van szabad hely! Boldizsárt anno így vették fel, és most sem kell távoznia!
Vendég

hülyeséget írtam :oops: Jozsót vették akkor fel, amikor terhes lettem Bobival és most Boldinak sem kell eljönnie
Vendég

Zsuzsi,
gyesre apa is mehet, nálunk ez van, én táppénzen vagyok és apa igényli azóta a gyest és kapja is :) a bébi születéséig vagy a legkisebb gyerek (nem a születendő) 3 éves koráig
Vendég

Enikő,
nem akartatok látható tűzterű kályhát? nekünk ilyen van
Kép
Vendég

Nori! Mi ez a VMDK és hol van a Millennium?

Orsit dec.11 viszem a gasztróra a Várkonyi Ágneshez.

Bea! Tavaly Orsi sem akart mosolyogni. De most ott voltam és mondtam neki hogy mamának lenne névnapra és akkor milyen szomoru lesz a mama ha ö nem mosolyog szépen, mert ezt nem lehet ujra megcsináltatni utána. Meg kis ajándékot is kapott utána ha szépen csinálja, igy tudtam rávenni hogy ilyenek lettek. A csoportképen tavaly meg sirt is, folyton azt mondogatta ott hogy nem mosolygok, na hát elég távol is volt tőle. :o

Macsek! SZülés után 20 hétig járhat a nagy bölcsibe, nem tovább. Ha GYED alatt akarnád vinni akkor le kell mondanod a GYED-röl és GYES-re menni. Ált. igazolást kérnek a bölcsik a kicsi mikor született és onnan 20 hétig engedik a tesot járni, utána otthon kell veled maradjon Luca is.
De ha terhes vagy és veszélyeztetett és erröl van orvosi igazolás hogy szigoru ágynyugalom akkor mehet bölcsibe már születés elött is, de szülés után csak 20 hétig viheted még Lucát. Nekem amikor nem lett volna hely akkor a bölcsödék ig. vezetöje segitett volna hogy legyen Orsinak hely hogy én tudjak feküdni a babával a pocakban. Szoval nagyon segitőkészek ebben is. Neked szerintem most tp. kellene, elkezdené Luca és késöbb meg kiveszed amikor már nem járhat. Nekem szerencsém volt, mert mire a 20 hét letelt volna pont kezdödött az ovi. Meg is bolondultam volna 2vel itthon!
Ha te tp mész akkor meg kérje apuka a GYES-t nehogy veszni hagyjátok (barátnöm igy tett mert senki nem mondta neki ezt is lehet!)

Ez törvény volt még 1 éve ezt biztos, hogy főállásu anyuka csak délig viheti oviba a gyerekét. Nálunk is felmerült, én mást kerestem a neten de aztán én is megtaláltam ezt a törvényt. Hogy most is igy van-e nem tudom. Akkor még ugyanis iskolában sem lehetett a gyerek napközis, de az megváltozott, igy lehet oviban is adtak kedvezményt. Akit érint nézzen utána én azt javaslom. De tény, tavaly szept. még igy volt!

Dancsi! Nem az ovonök szivoznak, hanem betartják azt ami előirás! EZ olyan, mint amikor nekem válaszoltak hivatalos helyröl hogy ha ügyeleti idö van, márpedig itt a nyarat annak nevezik, akkor nem mehet a gyerek oviba, ha anyuka otthon van tesoval. Engem is majd megütött a guta, de joguk van, csak nevelési időben nem tehetik ezt!

Nekünk is látható tüzterü a kányhánk, én imádom nézni ahogy ég a fa :lol: :lol:

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Dancsi, Karmen!
Nekünk is van kandallónk. Tavasszal csináltuk.Minden este be is van gyújtva. :wink:
Nálunk a szatymazi oviba nincs ilyen, hogy haza kell vinni a gyereket ebéd után. Többen vagyunk ilyen anyukák, mindenkié ott alszik. Szerintem ez az ovoda vezetőjének döntésén múlik. :wink:
pedig elvileg 24 fős a csoport. Mondjuk mindig vannak betegek, meg csak kb fél társaság alszik ott. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Dancsi,Macsek!

Tudom, hogy apa is kaphatja a gyest, mi is ezt intézzük most, ameddig én táppénzen vagyok, csak nem akartam már regényeket írni. Azért mondtam Macseknak, hogy nézzen utána a biztonság kedvéért, mert amibe mi futottunk bele most gyes-táppénz kapcsán, az egy horror, hetekig-hónapokig levelezhetünk, telefonálgathatunk, nem szívesen írnám le ide, de akit érdekel priviben megírom. Jobb félni, mint megijedni. :)
Úgy látom Karmen is úgy tudja, hogy érdemes Macseknak táppénzre mennie, mint nekem.
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zita! Mármint a főállásu anyukáknak sem kell hazavinni? Mert arra gondoltam, irtam akinek otthon van anyuka kisebbel, hanem csak a főállásu anyának kellene elvinnie, nem maradhatna

Zsuzsi! NEkem semmi gond nem volt, háziorvos tp-re vett a nődoki ig. alapján, én meg lemondtam a GYES-t és apa megkérte, megkapta. Pikk-pakk ment az egész. Láttátok a MÁK-nak uj a honlapja?

Enikő! felkerült rá az emelt csp. szükséges orvosi igazolás is láttam, tudom te tavaly kerested, postán kérted tölük. Most letölthető

Az hogy Macsek tp-re menjen v. elöbb pár nap szabi és utána tp. ez már tb ügy, melyikkel jár jobban. Ált a pár nap szabit javasolják elötte, kb. 2 hetet mert az megemeli az átlagot, de ehhez kérdezzétek meg Szakbarbár segitségét. Én sajnos késön néztem utána, nem is kapok max GYED-et Norbira már

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szilde!

Áááá, nálunk az óvónők "kérték", hogy hagy aludjon bent Réka.
Itt is van elméletben olyan szabály, hogy ha itthon vagyok, nem alhat bent, de kivételt képez ez alól ha 1. kistesó 6 hónapnál fiatalabb; 2. ha tanyán lakunk.
Az óvónéni többször felhívta a figyelmem ezekre, és hogy szívesen látják Rékát délután is. Réka is akarta, így beleegyeztem.
Vendég

Karmen,
hát, nemtom, nekünk sem az oviban, sem pedig a bölcsiben nem volt gond

Jozsó Boldi születése után még 1,5 évig járt bölcsibe,utána ment óvodába, a gyerekorvos adott igazolást, hogy nem javasolja a gyerek kiszakítását a közösségből

és Jozsónál sem szóltak sosem, hogy ha itthon vagyok Boldival, ne aludjon ott az oviban

most sem szóltak a bölcsiben,igaz veszélyeztetett terhes vagyok és táppénzen vagyok és ezt tudják is

most képzeld el, hogy a gyerek 2 évig ott alszik, jön a baba, én itthon és közölnék, hogy nem alhat ott, nem hiszem, hogy ez jót tenne egy kisgyereknek
Vendég

Karmen!
Bocs, nem figyeltem. :oops:
Szóval azoknak nem kell hazavinni, akik kis tesóval otthon vannak, mint én is. Fő állásút nem tudom. De végül is ez bennünket nem is érint. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Dancsi: Neeeeeem, nehogy Vius belökje Zazát a tűzbe :shock: :cry: Én nem merek ilyen gyerekkel mint Vius ilyen nyitott kandallót csináltatni! Nálunk bababarát kell minden legyen, másképp nem megy :oops: Amúgy gyönyörű a kandallótok :)
Mi meg beizzítottuk a cserépkályhát, olyan jól melegít és nagyon hangulatossá teszi a szobát :D

Karmen: Köszi az infót, majd ha aktuális lesz letöltöm :)

Jövőhéten jön a festő a 2 nagyszobának nekilát...legalább az legyen meg......

Csajok Szegeden van UPC??????? Néztem a UPC honlapján ott nem találtam, hogy lenne......

ceniko
Szeged

Dancsi! Ez hogy nem alhat ott irtam csak a főállású anyákra vonatkozik. Amig nem született meg a picitek, addig ez nem volt kérdés. Ügyeleti időben hogy viheti-e öket valaki ha anyuka kicsivel otthon van, ez ovi vezetőtöl függ hogyan állnak hozzá. De a törvény szerint akkor mondhatják azt hogy nem ha nem viszel munkáltatóit. Akkor is ha a gyerek megszokta ott alszik, nekem pl. Orsi itthon nem is alszik délben, oviban meg igen, akármit csinálok. Én sem örültem hogy nyáron kilökték ezért fizettem be 1 hónapjra a családi napközibe, amit imádott is és kellett neki a gyerektársaság.
Bölcsibe elvileg törvényileg 20 hétig járhat a nagy, ha kicsi megszületik. Van ahol ezzel nem foglalkoznak, ha van hely maradhat. De ha nincs akkor törvényes hogy ha onnantol kiteszik, sajnos. (én sem értek vele egyet mert anyukának 21 hetesen is elég nagy feladat a kicsivel lenni, háztartást vezetni, és ahogy irtad is a nagynak sem jo kiszakitják a megszokott barátok közül). Akkor járhat tovább ha orvos ad igazolást, ahogy nálatok is v. a bölcsiben annyira van hely hogy nem kell másnak átadnia.
Oviban nem is szolhat (kivétel és a többi lsd lejjebb)

Zita! ha csak azért küldenék haza délben mert anyuka otthon van a kicsivel, ez nevelési időben törvénysértő! Ügyeleti napokon viszont lehet erre hivatkozva élni ezzel a jogukkal.

Enikö! szerintem Dancsiék kandalloja sem nyitott, csak a tüztér látszik az üvegen keresztül. Nálunk is olyan, a gyerek amugy tudja forro mert ha közel megy megérzi és elkerüli olyankor látom. Bár lesem is olyankor de valahogy ö is megérezhette.
Látom itt mindenki keveri ezt, főálláső anya más kategória, még Dancsi sem volt olyan státuszban, tehát hogy eddig mit engedtek neki az is más tészta. UPC van, régen lehetett rendelni, előfizetni a Petőfin az Antenna szaküzletben .v mi a nevük. Kb a Szivárvány kitérőnél vannak ugy rémlik, de férjemet este megkérdezem.
Amugy nekem van ez is meg Digim is, szerintem a Digi tv sokkal olcsobb és hasonlo adások, ja és mi 2 beltérit kaptunk hüség nélkül havi 2700-ért náluk, szoval szerintem ök a jobb ár.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő! Bocs a kérdésed mégsem volt egyértelmű. UPC iroda sosem volt Szegeden, de lehetett müholdra előfizetni. Kábeltv-re nem, és most sem lehet, ahogy telefonra sem tudsz igy szerintem mert ahhoz is ez kellene. Szoval mit kérdeztél, mert én a müholdas tv adásra válaszoltam az elöbb, de azt itt is lehet tele-x sat bt. bolyai u.

Kép

Kép

Karmen
karmen

MEgérkezett a babakocsink, Nóri nagyon imádja.
Íme az első pillanat, amikor birtokbavette :)

Kép

Toncsi, hiányoltál Nóri képet, most csak neked (na jó a többieknek is) küldök :)

Kép a fogmosás fontos ...

Kép nagyon szeret hintázni

Kép és a számítógépasztal alatt csücsülni :)

Kép vidáman szép az ébredés

bocs a sok képért

Fényképészt nem tud senki, aki házhoz jönne???

Anna

Kép

Kép
sznanna

Sziasztok!

Macsek: a helyedben én nem kockáztatnék egy lebukást… Lehet, hogy sose derül ki, de mi van, ha mégis? :roll:

Jégvirág: dokinénink (aki egyébként nagy babatej- és tejpárti) határozottan ellenjavallja a tejet betegség esetén, mert a fogyasztása elősegíti a bakteriális gyulladásos folyamatok kialakulását. Egyébként az elmúlt 2-3 hónapban vagy 5 független forrásból hallottam, hogy a tej igazából nem egészséges, nem kéne itatni a gyerekeinkkel, és valahol egyetértek, ha Marcsinak ízlene a rizstej, már nem inna bocitejet.
Dóri is üvölt, ha a vizsgálóasztalra kerül. :D Marcsi már csak akkor, ha macerálják, bár nem mindig szsrencsére, múltkor az oltás hang nélkül ment, csak néztem. Amikor nyáron a ti dokinénitekhez kerültünk egyszer, akkor sírt nagyon, megijedt, persze Dóri is. :cry:

szilcsi: mondanám, hogy elviszünk benneteket, de nem férünk be. :( Mi is csak a zacsit kérjük el, én készítem a csomagokat.

gira: ja, értem, valahol igaza van neki…

dancsi: Van olyan ovi, ahol nemhogy kötekednek, de egyszerűen anyuka nem hagyhatja ott ebéd után, ha van kistestvér, akivel otthon van. Pont az a leggázosabb helyzet, amit te írtál, hogy ott alszik évekig, aztán meg egyszer csak nem alhat ott… :( A mi ovinkban sem szólnak érte egyébként, viszont azért nem rajonganak, ha oviszünetes napokon odaviszik a gyerkőcöket.
Karmen, tényleg, van erre jogszabály, hogy nem küldhetik haza csak azért mert van kistesója?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi: Hol van ez Millenium ahol lesz a VMDK-ás mikulás ünnepség? Valahogy apa cégesére nincs sok kedvem elmenni :? , de emide szivesen mennék. Részleteket írnál kérlek?! Köszi :)
Meddig maradtok Szentesen?

Karmen: értem tehát műholdas van, kábel UPC nincs. Igen én is néztem a Digi a legolcsóbb, sőt nekem a tvnetwork kábeltévéje is nagyon szimpi (2700 ft a zóna csomag 36 csatornával -bőven elég, főleg amikor mind a 36 csatornán car a műsor :D :x -) Úgyhogy valszeg nyetvörkösök leszünk, mind kábeltévé mind a net tekintetében, sőt még vezetékes telefonon is agyalok :wink:
Hja én aszittem nyitott kandalló, így mááás :) De ez adott volt, csak szétszedték, és újra összerakták a cserépkályhát, szal jóez nekünk, ráadásul akkor helyet sem foglal el, mint egy kandalló, nem beszélve egy új kandalló áráról...

Anna: Nóri nagyon cukker :D

ceniko
Szeged

Na akkor mindjárt bemásolom amit irt erről tavaly valaki a Kismama magazinban. A jogszabályt most nem tudom, bár levelem is volt töle, abban részletezte ki, de azt töröltem. Egy másik levelem van de az már az ügyeleti időről szolt, amit itt fentebb leirtam hogy tényleg joguk van csak azokat fogadni, akiknek mindkét szülöje dolgozik.

"Jogok az oviban – Sazkértő: Csillag Ferenc, a Fővárosi Pedagógiai Intézet tanügy-igazgatási szakértője

Mit lehet tenni vitás esetekben?
Ha arra kérik a szülőt, hogy vigye el a gyerekét máshova, mert nem bírnak vele, ha hazaküldik délben, mert anyuka úgyis ráér, vagy megkérik, hogy heti háromnál többször ne hozza be, meg kell kérni az óvodavezetőt, hogy a döntést írásban adja át a szülőnek. Valószínű, hogy már itt elakad a dolog, hiszen ezek mind törvénytelen kérések. De ha mégis megkapja a szülő a levelet, akkor az önkormányzatnál kell magyarázatot kérnie, és fellebbeznie a jegyzőnél a döntés ellen."

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nagyon szépen köszönöm Barni szülinapi köszöntéseit!!!! :lol: :lol:

Nagyon nincs időm semmire,mert leltározunk a cégnél,és 13-14 órákat dolgozunk....................... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Koszi, hogy irtatok, persze a megnyugvastol meg messze vagyok.
Kozben felhivtam a TB-seinket az egyetemen, mert ott dolgozom, es azt mondta a csaj, hogy ne kavarjak (szo szerint...), ha a bolcsi elfogadja a nogyogyasz agynyugalmas papirjat, akkor minden OK. Marpedig itt a szentmihalyi bolcsiben semmi gond ezzel, kertek Apa munkaltatoijat, Luca orvosijat meg ezt. Es termeszetesen tart karokkal varnak. Szoval a bolcsi nem akadekoskodik, sot! Azt mondta a vezeto, oket az OEP ellenorzi (?), de azt pl. nem mondja meg konkretan, milyen papir is kell, csak legyen vmi. Szokasos magyar vircsaft. Azert majd megkerdem a vezetot, van-e vmi jelentesi kotelezettseguk vmerre. Igazabol nagyot nem bukhatunk, mert febr. 10-re vagyok kiirva, tehat januar 14-etol mar igenyelhetem a TGYAS-t, ami alatt Luca mehet bolcsibe. Ha erre elveszik a GYEDemet, elmehetnek a fenebe, vigyek. Mar eldontottem a bolcsit, nem varhatok meg masfel honapot a beszoktatas megkezdesevel, mar most atvaltott terhessegbe az aldott allapot.

Zsuzsi: De ha jol ertem, ha nagyon gyanus a helyzet, fogom magam, papiron visszamegyek dolgozni, egybol tappenzre vetetem magam, mikozben Apanak jar a GYES, es mar mehet is a kiscsaj bolcsibe? Majd lehet, megkereslek, ha nagyon belebonyolodnank.

Na, joejt, ramfer a pihi, ez a kicsi fiu azert dolgozik ezerrel, sztem joval tobbet, mint Luca anno.

Koszi megegyszer, es ha eszetkbe jut vmi, irjatok, koszi!!!!

Kép
Kép
-macsek-

Kép Kép

Íme két kép arról, hogy mivel jár, ha az ember férje egy kiskorúval "randizik". :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,
nem nyitott a tűztér, csak üvegajtó van rajta, amin látszódik a tűz

amúgy sztem no para, a gyerekek nem hülyék, az enyémek sosem mennek a közelébe, mert tudják, hogy sz....rul járnának

ma elvitte őket a keresztanyukájuk (Jozsóé) játszóházba, látni kellett volna, mennyire várták és örültek neki. ahogy beszálltak az autóba a kis vadmalac Boldizsár felvette azt az angyali arcát, amivel mindenkit levesz a lábáról, hogy ő a jó kisfiiú :)
Vendég

Dancsi: Hát nálunk (mamáéknál) ragadt már Vius a cserépkályhához.... :cry: szal egy sérült gyerek azért más, mint egy egészséges...
Angyalarcú Boldi :lol: :lol: Ez teccik :D

Ági: Kiskorú vezette a másik autót? Mi történt? Ferinek lett valami baja? Látom a légzsákok kinyíltak nem 2 forint lesz megcsináltatni :( Sajnálom :( :cry:

ceniko
Szeged

Ági! Én is éppen ezt néztem a légzsák lett a nagyobb kár:( Nekünk nagy szerencsénkre az nem nyilt ki. De még nem fizetett a biztositó, csak most telefonáltak a napokban ez ügyben.

Enikö! Tvnetworkot nem ismerem, régen a netük szar volt, de lehet már stabilan müködik

Macsek! szerintem nem szokott lenni jelentés a MÁK felé, mert nekem bizony több ismerösöm adta már bölcsibe ugy, hogy...

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Eltűnt bárányka jelentkezik, ezer éve nem írtam már, csak olvaslak titeket :oops: :oops:
Október végén végre átköltöztünk, azóta egész jól belaktuk már az új lakást :)
Próbálok pár mondatban reagálni…

Enikő :) A cserépkályhátok nagyon klassz lett, de bakker ezért a rumliért nagyon nem irigyellek :( Milyen színű lesz a szoba fala?
Én egy ideig „mesterembert” tuti nem akarok látni :evil: :evil:
Zaza nagyon kis huncut a képen :D Vius hogy van? Mikor kell legközelebb dokihoz mennetek?

Bibi :) Barninak nagyon boldog 3. szülinapot kívánok!! :lol: :lol: Klassz volt a verdás torta :)

Dancsi :) Vérezgetés elmúlt? Gyönyörű a kályhátok, meg bizti az egész házatok is :) :wink:

Zituska :) Hihetetlen, hogy Boti még mindig képes ilyen pózban aludni :shock: :lol: :lol:
Noémi is nagyon cuki :)

Karmen :) Allergiát sajnálom :( Ez azt jelenti, hogy tejtermékeket sem ehet majd Orsi? Aranyosak a tesók a képeken :D Egyébként tesómék középső gyereke lehet olyan alkatú, mint Orsi – augusztusban volt 4 éves és 15kg, vagy még annyi sem… Múltkor, mikor voltunk nálunk, mesélték, hogy aznap (este voltunk), csak egy pogácsát evett és két teáskanál rízst. Viszont rengeteget iszik, van, hogy 3l-t egy nap :shock: :shock:

Sznanna :) Nagyon szép kislány Nóri :)

Ági :) Petinek jobbulást! Az autós kép elég rosszul néz ki – mi történt pontosan? :roll:

Bocsi, tuti kihagytam emberkéket, most ennyit tudtam megjegyezni :oops:
Mi egyébként jól vagyunk, igaz, én most benyeltem vmi vírust, fájt a torkom, meg náthás vagyok, remélem Kristóf nem kapja el :roll: Voltunk a héten dokinál, volt UH is és úgy néz ki, hogy KISLÁNYT várunk :) Persze ez még nem 1000%. Hétfőn pedig AFP-s vérvétel.
Dobok 2 képet – Klzsuzsiék pár napja voltak nálunk, a másik pedig a 16 hetes pocakom :)

Ja, és karácsonyi ajándék ötletek engem is nagyon érdekelnének, ugyanis ötletünk sincs egyelőre, mit vegyünk Krizsinek :roll: Pussz

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Üdv.

Azért jó, hogy Feri sokat fórumozik...már azt is írták, hogy lehet, GTK lesz belőle, mert a komplett műszerfalat kellene elvben cserélni. De hétfőn majd mondanak valamit.

Enikő, igen, 17 volt májusban a kiscsajszi, a jogsija szeptemberi, az autója valamivel több, mint 10 napos (volt). Annyi történt, hogy nem kaptak Feriék elsőbbséget a Londoni és a Kálvária kereszteződésében, senkinek nem lett baja, a mi autónk hazajött a saját kerekein, de a vétkesének nagyobb baja lett. De ugye nekünk valahogy térít az ő biztosítója, nekik gázosabb, mert nincs Cascojuk.

Kármen, hát amikor Feri mondta, hogy kinyíltak a légzsákok, én sokkal rosszabbra számítottam az autó elejét illetően, de ha az nem tűnik fel valakinek, hogy nincs első rendszám, akkor meg sem lehet mondani, hogy karamboloztak!

Timi, akkor várjuk a híreket, hogy tuti lányotok lesz-e. ;)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Újra itthon, megint apa nélkül. :( És ez így is lesz karácsonyig, nem sokat fogjuk látni. :cry: Én meg lemondhatok a vizsgáimról nyilván, egyedül nem megy, képtelen vagyok felkészülni. :(
Velünk minden rendben, Lali még mindig kicsit szörcsög, jó nehezen múlik el ez a takony. :? Áttört a 8. foga is. :D Éjszakák mint eddig, nem sokat alszom. :roll:

Norus, köszi a felajánlást, talán apa el tud vinni minket, csak lehet, hazafelé kell majd taxi, de megpróbálja szbaddá tenni magát valahogyan. Már telefonáltam is, felírattam Lalit az intézetes mikire. :) És én is saját csomit viszek neki.

Timi, szép pocak! :D Jó nagy már a korához képest. :wink: Nevetek van már? Gratula a kislányhoz, így az igazi, egy fiú után egy lányka! :wink:
Ajándék: elvetettük a diavetítőt, a metro katalógusban láttunk szuper felfújhatós vonatot, egész nagy, benne 50 db színes labda, na azt vennénk meg neki, ha kijutnánk valahogy a metroba. De jól tudom, hogy oda nem lehet bevinni gyerekeket??? :twisted:

Karmen, neked miért kell küret? :shock: Sajnálom. :( Mikor csinálják meg?

Exi, basszus nem semmi ez a koccanásotok. A kiscsaj tuti tanult belőle. De nem értem, friss jogsis kiskorúnak mi a fenének kell vadiúj autó??? :twisted:

Enikő, cserépkályha szép, jókat fogunk mellette forralt borozni. :wink: :lol:
VMDK-s mikire csak tagok jöhetnek, bocsi de ezt nem tudtam. :oops:

Kép
szilcsi

Macsek! Tulajdonképpen igen. Meg kell beszélni a nőgyógyásszal, hog adja a papírt a táppénzhez, le kell mondanod a gyest, ezzel párhuzamosan másnaptól igényelni a gyest a férjed nevére, és attól a naptól iratni magad táppénzre a háziorvosnál, amikortól már hivatalosan nem jár a gyes. Ha jó a munkáltatódnál a könyvelő, eleve csak úgy fogadja el a táppénzes papírodat, ha viszed már vele együtt a gyes lemondását igazoló papírt.

Ez a sok macera azért van, mert jogilag teljesen más eset, ha gyes alatt visszamentél dolgozni és úgy kerülsz táppénzre, mert akkor jár a gyes táppénz mellett, viszont akkor a táppénzt már az alapján számolják, amit azóta kerestél és amennyi időt dolgoztál. Ha nem mész vissza gyes alatt, csak rögtön táppénzre mész, akkor viszont nem jár a gyes táppénz mellett, de igényelhetitek az apa részére. Ha minden igaz, itt a tb-nél nagyon készségesek (ha jól emlékszem nekem itt a babaneten mondta valaki, hogy neki is ott segítettek) ha felkeresed őket, megmondják mire van lehetőséged és mivel jársz legjobban anyagilag.
De nyugodtan keress meg, ha van kérdésed. :)
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilcsi!
Már belehet vinni a gyereket bármikor a metroba!!! :wink:

Lányok!
Akinek van, attól kérdezném, hogy szerintetek a sütifaló kincsesbödön vagy a tanuló kutyus a jobb? :wink:
Szandinak! :D

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szilcsi! és mit jelent a VMDK? Küret valszeg még nem kell, de ha a probléma még lesz akkor igen.

Zita! Ha a szegedi Metrora gondolsz csak hétvégén.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita, Karmen, köszi a Metros infókat. Most akkor hétvégén be lehet menni gyerekkel is??? Mert akkor meg van oldva a problémánk és az ajándékok közül többet is ott akarunk megvenni.

Karmen, akkor szorítok, hogy ne kelljen menned a kórházba!
A VMDK a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége.

Zita, hát mi néztük a kutyust, de nekem nem nyerte el a tetszésemet. Én a sütifalót venném. Én most egy buborékfújóval akarom meglepni magunkat, persze szigorúan csak én fújnám, de Lali nagyon élvezi, múltkor egy ismerős ilyet játszott vele. :D

Zita??? Eltemetett a karácsonyi készülődés? :lol:

Hja nem tudja valaki, Szegeden lehet kapni kiságyra való védőt rágcsálás ellen? Hogy ne rágja a gyerek - Lali már szilánkosra rágta a kiságy tetejét, félek, szálka megy az ínyébe. :roll: Komolyan mint egy kiskutya, borzasztó. :roll: Pesten az Ikeában láttam.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Élek még! :lol: :lol:
Bár alig, disznóvágás, meg hasonló finomságok voltak nálunk. A házimunkával meg sose fogom utólérni magam, már lassan feladom... :(

Szilcsi :)
Arra gondoltam, hogy a rácsvédőt - olyat, ami teljesen körbeéri az ágyat - nem lehetne rákötni az ágy szélére, ahol rágja Lali?
Noémi is taknyos még, de ha elmúlik neki, meglátogatnánk valamelyik Apa nélküli napodon! :)

Exi :)
Bakker, szép kis koccanás! :( :( :(

Zita :)
Nekünk van sütifaló, meg kutyus is - Botitól örökölte Noémi - mindkettőt szereti. A kutyust ölelgeti, meg ő alapból imádja a zenélő játékokat.
A sütifalóval most kezdett játszani, az is tetszik neki, bár nem győzöm keresgélni a lakásban a formákat, mert széthordja :lol: , de talán ez hasznosabb játék. Meg könnyebben tisztántartható...

Timi :)
Itt is grat a csajszikához! :D Jó nagy a pocid! :D

Bocs, sokaknak nem reagáltam, de mennem kell...pusssz!!!

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?