Új privát üzeneted érkezett!

Meg nektek sem, mert ha már szentlélekezünk, akkor tudod, ha isten úgy akarja még a kapanyél is elsül... :wink:
lehet hogy járvány van? végül is cseppfertőzéssel terjed nem?

katyerina
 
 


Pompi!
Gratulálok. :) Egyetértek meg fogod oldani :) Az ikres fórumon sok lány jár hasonló cipőben és eddig mindenki túlélte. :)
Én is kíváncsi lennék hogy miért is lombikoztatok és hányadik sikerült. És apa mit szólt?

Katyerina!
Nekem ezzel soha nem volt gondom hogy szeretnek a nagyszülökkel lenni meg nyilván jót akarnak ők is nekik nekem az a gondom (még most is szokszor nehéz magamban ezt elrendezni) hogy ők mindenért ugranak nekik ha kell háromszor veszi le a mesekönyvet és nyilván velem ezt nem csinálja ill próbálkozik de én kettő után nem veszem le mert látom arra megy ki a játék. Meg ugye ők csak unokáznak nincs más dolguk mikor ott vagyunk kvázi körülöttük forog a világ. Nekem amitől a hajam a mai napig égnek áll az az amikor egy nehéz nap után anyuék jönnek de szó szerinte gész nap a nyafogást hallatom meg a semmi nem jó állapot van és anyu megjön rohannak hogy mama és vigyorog mind a kettő mint a vadalma. Na akkor kész vagyok....

:oops: :oops: :oops: :oops:

Lányok én vállalnám a holnapi pozitívat. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


te nagyon hüle vagy :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Zsebi :D
minden gyerek és nagyi ilyen :D :D
tedd túl magad ezen, vegyél be egy lexarom tablettát :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


mármint én, vagy zsebi a holnapi pozitívval? :lol: :lol: :lol:

katyerina
 
 


aki kérdez :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



Na, az elöbb el kellett mennem megtörölgetni a fiamat. Olyan aranyos, amikor végeznek a fürdésel, akkor kiabál nekem, hogy Anya :) (beszél ő, csak keveset)

Szóval én nem aggódom egyáltalán a beszéde miatt, mondogat szavakat, néhány saját, néhány rendes szót (úgy 15 szó) és ha lassan is, de gyarapodik a szókincse. És nem is akarok magyarázkodni senkinek, csak fáraszt, hogy ezzel jönnek. Holott a környezetemben van ilyen és olyan gyerek is, mindenkinek tudnia kell, főleg a szakembereknek, hogy az X hónaposan Y szót tud és Z nyelvtani fordulatot, az nem szentírás.
Egyébként azt vettem észre, persze ez sem törvény, de az én környezetemben eléggé így van, hogy minél késöbb kezdett el beszélni egy gyerek, annál tisztábban és helyesebben beszélt.

Kata :)
Mi folyton a szomszédotokba járunk :oops: , de valahogy sosem volt alkalmas, hogy találkozzunk. A tavasszal-nyáron szerintem leszünk kicsit többet anyóséknál, és akkor feltétlenül kéne találkozni.

Emma :)
Hát én is emelgetem, képtelenség nem felemelni. Ma pl voltunk téli gumit cseréltetni a kocsin és nagyon megijedt amikor levették a kocsi kerekét. Én azt hittem tetszeni fog neki, de teljes pánikba esett, szóval felvettem és vagy 10 percig hurcolásztam (miután reggel barnáztam :twisted: ) De azért ha nem muszáj nem emelgetem, és ennek pozitívumai is vannak. PL egy ideje mindig tiltakozott az ellen, hogy feltegyem a pelenkázóra, de most elkezdtem a szőnyegen pelenkázni és most magától jön és lefekszik, amikor kiterítem a pelenkázó alátétet :lol: De hát a hintba, etetőszékbe, kiságyába stb be kell tennem. Ez van, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik kisgyerek mellett terhesek lettek és másnak sem lett baja.

Orsi :)
A szentlélek... Összesen 2x voltunk úgy együtt ebben a hónapban, hogy az gyerek esélyes lehetett.

wish
 
 


Orsi

fel tudnád tenni a lexarom pirulát? egyszer már feltetted, lementettem,de eltűnt.

hogy előkerült szinte mindenki a nagy babaesőre

:D :D :D

Kata

szerintem nálatok se lenne tartós fasírt, ha el tudnád fogadni a helyzetet.

Zsebi

miért vagy kész, ha örülnek a nagymamának?
én olyan boldog vagyok, amikor szalad oda Olivér anyuhoz és ugrik a nyakába. akkor is örülök, ha előtte semmi nem volt jó neki.
kívánom neked a mielőbbi pozitív tesztet :D :D :D

Kép
zsuzsi73
 
 


wish!

beszéd nálunk abszolut semmi. Gaja még azt a 2 szót sem hajlandó mondani mit tudott, Maja meg egyáltalán nem erőlteti magát.
Még nem volt büdös a tojás. :D

katyerina
 
 


Lányok!
Mindenkinek gratulálok, akár terhes, akár nem :P

Hunci
hol a kép?

Zsuzsi,
köszi kérdésed, semmi különös újság, minden oké, a gyerekek édesek, szépen fejlődnek, esznek, isznak, csak én ordibálok a férjemmel, és fordulok le a székről a fáradtságtól és kialvatlanságtól időnként...

Petyaanya
mi ez a fasírt?, ezt nem értem...

és végül de nem utolsó sorban,

Kateyerina,
ezt a büdös tojás dolgot sem értem...

de mindegy is

KépKép
lili73
 
 


Csajok, 5 percig nem nézek ide, oszt teleírtok egy oldalt! :lol: (Valaki már biztos terhes is lett, csak nem tudjuk még... 8) )

Zsebi, holnapi pozitív megszavazva Neked!

Petyaanya, laptető!!! Tudod, mit jelent.... :lol: :lol: :lol: Kívánom, hogy a fasírt megoldódjon, mert nagyon rossz a tartós fasírt.
Zsóriban mi még nem voltunk Bálinttal, egyébként is csak ritkán. Azt hittem, Egerszalók, azt nagyon szerettük, amikor még nem építették köré ezt a nagy mizériát, csak kimentünk este munka után fürdeni... nagyon jó volt!

Zsuzsi, igazad van, nekem kellene okosan megoldani, az eszem tudja is, de sajnos a szívem vezet, legyőzve minden értelmet, amim csak van. (Tudod, adott volt egy helyzet, amit elfogadtam, és akkor ez a helyzet kezdett olyan mértékben eldurvulni és a káromra válni, hogy szót kellett emelnem miatta. És akkor megkaptam, hogy de hiszen elfogadtad, nem? Pedig nem, mert az már egy másik helyzet volt. És hogy van Bálint, ez meg már megint másik helyzet, de ezt sokan nem veszik figyelembe. No mindegy.)

Wish, vezettek, nálunk tutira nincs 15 szó. Esetleg ha hozzáadom azokat, amiket én értek. De Bálintnak is óriási a "passzív" szókincse, mert olyan bonyi dolgokat is megért, amiket nem is gondolnék. Ez egyszer úgyis "túlcsordul" és akkor beszélni kezd.
(Mondjuk nekem az volt durva, mikor szept.-ben elkezdtük a csiribiri tornát és a második alkalommal megkérdezte a nő aki tartja, hogy mesélt-e otthon róla Bálint. Persze, MESÉLT, hogyne. Sőt, balladát szőtt. :roll: )

dkata
 
 


Pompi,
Hát ez nem semmi!Gratulálok!!!
8 hónap múlva már az ikrek "nagyok" lesznek, egy pici babával meg csak elbírsz valahogy!

Wish,
A saját dokidnál voltál? Volt uh is? Pihenj sokat!

Katyerina.
Kapanyél :lol: :lol: :lol:
Boldog névnapot Neked is!

Kép
bandika
 
 


Lili :)
Összevesztünk..= fasírt

Büdös tojás= a nem beszélő gyerek akkor szólal meg, amikor valami nem megszokott történik, és reagál rá. Érthető? Pl. a tojás romlott, amit elé teszel, és ezt szóvá teszi.

Már le sem írom, hogy Eszter magától mond mondókákat, énekel, sokat beszél. Igaz néha zanzásítva, elmondja az első és az utolsó sort. :lol: Pl. mit ittál báránykám? zöld erdőben asszonykám. :lol: :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya

nem tudsz aludni? Te vagy az idegen szavak szótára. A büdös tojásosat én sem hallottam még.
ez nagyon szuper, hogy Eszter már ennyit beszél.

Kata

Téged meg nem értelek, hogy miért baj, ha nem beszél.
Én úgy örülök, hogy több, mint fél évig járunk Dévény tornára, mert ott értettem meg igazán, hogy nincs szabály, minden gyerek más. Én csak akkor kezdenék el aggódni, ha messze túl van azon a koron, ami már nem fér bele.
Bálint alszik még? Olivér javában :D Meg is főztem már neki, májat. (nagyon utálom)
Pedig tudod milyen könnyű lenne, ha a szívedben elengednéd azt a haragot?

Kép
zsuzsi73
 
 


Petyaanya, tényleg, Te már vagy még ébren voltál?! :lol:

Zsuzsi, nem nekem baj, hogy nem beszél, hanem a környezetem őrjít meg azzal, hogy miért nem beszél. :twisted: :twisted: :twisted:
Tudom. De nem harag, hanem számomra egyelőre kezelhetetlen helyzet. :cry:
Megyünk játszóba, már nem alszik. :lol:

dkata
 
 


Csak benéztem játszó előtt, hogy terhes lett-e mára valaki... 8)

dkata
 
 


Zsuzsi,

ha nem haragszol, ezt a mondatodat beírom valakinek az ikres topikban, aki aggódik a beszéd miatt...
Én úgy örülök, hogy több, mint fél évig járunk Dévény tornára, mert ott értettem meg igazán, hogy nincs szabály, minden gyerek más. Én csak akkor kezdenék el aggódni, ha messze túl van azon a koron, ami már nem fér bele.


fasírt: aha, az nálunk is sokszor van

Csak benéztem játszó előtt, hogy terhes lett-e mára valaki... Cool

:lol: :lol: :lol:

KépKép
lili73
 
 


Lili

dehogy haragszom :D

Kata

mi is most indulunk a játszóba, negyed 10-kor ébredt :D :D :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata :)
Passzív szókinccsel mi is jól állunk, Balázs mindent megért, néha csak lesek, hogy ezt honnan tudja. A 15 szóba én belszmolom a vau-vau és egyéb állathang társait is.
Volt egy ismerős gyerek, aki 3 éves koráig nem beszélt, aztán egyszer csak megszólalt, de kb valami ilyesmit "Alighanem eső lesz, mert nagyon felhős az ég" :D

Zsuszi :)
Ma Balázs is fél kilencig aludt, és szerintem csak azért ébredt fel, mert kifolyt a pisi.

Katyerina :)
Balázs "szól" ha büdös a tojás, de csak elmutogatja :D Egyébként nagyon rigolyás, mindennek úgy kell lennie, ahogy szokott, különben addig panaszkodik, amíg nem csinálom meg olyanra.

Petyaanya :)
Mondókázás nálunk úgy megy, hogy én mondom, ő mutogatja. Tényleg már annyira profin mutogat, hogy szerintem nagy sikere lenne activityben :D

wish
 
 


Zsuzsi!
Én is örülök, hogy leírtad ezt a mondatot. :D Időnként/sokszor nekem is kell vmi megerősítés, hogy a gondolataimat a normális mezőben tartsam. Egyik éjjel azt gondoltam ki, hogy lehet h. autista a gyerekem. :oops: Mert ragaszkodik bizonyos sorrendhez, megszokáshoz, időnként mindenféle ok nélkül néz maga elé és rázza a fejét, hogy nem-nem. Csak a megszokott helyeken áll fel, ahol már korábban is megtette, na jó próbálkozik máshol is stb. stb. Szóval nem vagyok normális, időnként. :oops:

Ezért is, köszi! :D

Kép
jud71
 
 


Jud :D
minden gyerek ragaszkodik a szabályokhoz, ez 2 évesen fog majd kicsúcsosodni és a dackorszak egyik alapja. Hogy ő csak a piros pohárból csak a kék kanállal, csak a zöld széken, csak másodikként felülve hajlandó fogat mosni :wink:
ezen inkább érdemes ugrani egyet, és nem gondolkozni, nem megpróbálni megérteni, hogy miért, hanem elfogadni.

dévény: én egyre inkább azt látom, hogy a dévény mellé kell más, nem elég, és nem mindenható. Megold bizonyos problémákat, de a problémák forrásának más következményei is lehetnek, ezért 1 év körül aki tartósan dévényezett szerintem valami integrált fejlesztésre is szorul.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata
Már fenn voltam.. Fölébredtem a horkolásra, és tudod, a fasírt- nem bírtam visszaaludni. :evil: Ilyenkor csak rágom magam belülről.
Laptető: mit is jelent?!

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok

Kata
utólag is Nagyon Boldog Névnapot Kívánok!!!!!!!!!!!!!!!
beszéd: nálunk Ákos emlékeim szerint már elmúlt 2 éves mikor elkezdett 2-3 szavas mondatokat mondani, manapság meg néha olyan szavakat használ hogy nem tudom, hogy honnan veszi: pl. ez nem stimme (ha valami nem jó)l, én ilyet sose mondok, de szerintem apjuk sem
és nálunk még a mondóka sem megy sajna, nem akarja, kivéve a Ha én cicia volnék-ot, de ezt is csak nagy ritkán,
énekelni is csak jóformán elalvás előtt szabad (nekem), és rajzolni is még csak irka-firkákat csinál, nálunk a rajzolás abból áll, hogy megmondja hogy én mit rajzoljak és azt nekem le kell rajzlni, ja és a zsírkrétát jóformán porrá rágja, hát nem lesz egy rajz művész, pedig lett volna kitől örökölnie
de ő csak az apjával szeret dolgozni, kint a műhelyben, vagy kint az udvaron lenni - persze ezt is apjával, - mindent az apjával, velem nem igazán hajlandó csinálni semmit nagy sajnálatomra
de azért mostanában már nem lehet panaszomse nagyon, mert újabban azért bújik hozzám is, de azért persze általában ha megpuszilom letörli, vagy már előre szól, hogy ne puszilgassam (nagy bánatomra)

Pompi
én nagyon nagyon nagyon irigy vagyok rád is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bizti meg fogod tudni oldani a dolgokat!

Olyan jó hogy ilyen sokatoknak sikerül a spontán baba
Sajna ez számomra csak álom, de azért mindig mondom apjuknak hogy én nagyon várom!

Petyaanya és Többiek
meg szeretném kérdezni, hogy a gyerekorvos-ok kérnek azért pénzt, ha a gyereknek nem kötelező oltást adnak be?
mert én valahol azt olvastam, hogy van olyan doki aki elkéri ezért akár az oltás árát is (ez a max törvényileg állítólag)

Ja és az szerintetek nem gond, hogy a mi Áronkánknak még csak 4 foga van, és hogy még nem megy egyedül?
Ákos 1 évesen már jóformán rendesen szaladt, és 6 foga volt (és most jön a 17-18. foga - az alsó utolsó rágófogak)- még hátra van a két hátsó felső.
Én mondtam a dokinéninknek hogy nem gond-e hogy a jobb lábfeje nagyon kifele áll, erre ő azt mondta, hogy ha már magától is megy és még mindig így áll akkor kell majd megnézetni, de amúgy már 1x-2x ment 1-2 lépést egyedül, de szerintem ő ezt nem vette észre.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Erika
Nemrég adattam be a Pneumoc. elleni oltást, nem kért, én pedig nem adtam pénzt. Jut eszembe, már kapott mást is, azt kiváltottam a patikában, és simán beadta.

Kép
petyaanya
 
 


Erika

rendelési időben miért kérne pénzt az oltás beadásáért?

Orsi

én nem konkrétan a dévény torna jelentőségét akartam hangsúlyozni, hanem engem a nő erősített meg, a beszélgetések során. tizenéve csinálja ezt, volt ott neki már minden, és a sok történet, amiket mesélt, azok győztek meg engem.

Kép
zsuzsi73
 
 


Pompi
látod, hogy beindítottad mindenki fantáziáját? Tényleg nálatok milyen esély volt?
Mert nekem mondta a nőgyogyim, hogy az endora a legeslegjobb gyógymód a terhesség, és másodszorra vannak esélyeim

Erika
mikor egyszer voltam előadáson "az egészséges mozgásfejlődésről", azt mondták, hogy 18 hónapos korig "illik" megtanulni járni. Akkor le is döbbentem, mert azt hittem, 1 éves korig, de legtöbb babát akit most látok 1-1,5 éves kora között szánja rá magát. Szóval semmi gond!!!

Az én fiam is az udvaron matat legszívesebben :)
Nálunk apa cserélte az én téli gumimat, hát óriási élmény volt!!!

Zsebi
én megszoktam, hogy a legtöbb nyűgösködés nekem jut, de azért a legtöbb bújás is:) Ha anyuék teszik le napközben a gyereket, 1 perc alatt alalszik, nekem ez a legritkábban sikerül.... Nálunk most a dédi a sláger, heti egyszer jön anyuékkal, z odáig van érte!

Szemfog- helyzet van nálunk keményen, pont most mikor Uram 3 napig külhonban van... Jó az időzítés :roll:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Erika,
Nem kell fizetni azért, hogy beadja a doki az oltást, csak az oltást kell megvenni (a nem kötelezőről van szó persze).

Miért lenne gond a 4 fog? Neki ilyen iramban nőnek a fogai, úgyse tudsz mit csinálni, tényleg mennyi mindenen tudunk parázni!

Erről jut eszembe,
Jud,
mi is szoktuk régebben mondani Barnusra, h "Nem autista ez a gyerek?" De persze nem valószínű, csak vannak fura dolgai...

Ja, állás: Erika, nálunk mindjárt egy évesek lesznek a gyerekek, és még egyik sem állt fel, miközben az ugyanolyan idős baráti család gyereke 4 vagy 5 hónapja állt fel először. Kicsit meg is lepődtem. Gondolom a gyerekeink a két végletet reprezentálják, és mindkettő normális. Jó, persze eléggé meg vagyunk késve, de mást csinálni nem tudok, mint tornáztatom őket, viszem ide meg oda vizsgálgatásra. Amúgy meg gyönyörűek, okosak, vidámak, egészségesek. Barnusom 11 hósan ült fel először önállóan...mondhatnám, hogy ez már a ciki kategória, de persze ezt csak viccesen mondom, mert szörnyű, h az elvárások szerint akarjuk, h a gyerekeink működjenek.

KépKép
lili73
 
 


Lányok! Hát nagyon jót mulattam a hozzászólásaitokon, tényleg döbbenet!:shock: :lol: Persze örömteljes döbbenet! :lol:

Pompi,
hát igazság szerint én is gratulálok Nektek, ez nagyon szuper hír! :D Remélem, mára már sikerült megemésztened, és inkább a jó oldalát látod a csodababátoknak!

Zsebi,
referálj: a Te teszted mit mutat? :lol:

Kata,
na odaért végre az a csizma! :lol: Látom, neked is bejön! :D Kipróbáltátok már?

Erika,
a tesóm kisfiának kb. 14 hósan bújt ki az 5. és a 6. foga, és önállóan menni is akkor kezdett kb. Jó sokáig négyfogúnak hívtuk! 8) :lol:

Beszéd: az enyém se beszél csak néhány szót (kb. 6-8-at ). :roll: Ma reggel nagyon ordítozik és mutat vmit a földön a mutatóujjával: azt mondja: szar-szar-szar (ez a pár szó egyike, az "r"-t persze nem tisztán ejti ). Odanézek, erre a kutya televágta a konyhát, azt mutogatta annyira! :lol:

És a napom jó híre, hogy egy 8 mm-es embriónk van dobogó szívvel! :D :D :D Nagyon örülünk! :D

Lányok, kb. 10-11 napja egyáltalán nem érzek sem ízeket, se szagokat. A náthám már rég elmúlt, de vmiért nem jött még vissza egyik érzékelésem se. Normális ez? Már kezdek vmi ijesztő betegségre asszociálni! Remélem nem vesztem el ezeket örökre! Komolyan aggódom, olyan rossz, hogy nem érzem pl. Olivér illatát! :(

Akkor néhány ígért kép:
Kép Kép Kép
20140901102739
 
 


Hunci,

mi van a kisfiad piros csíkjával??? Lövésem sincs, h mi lehet, de tényleg! Ha mondjuk körkörös lenne, és nőne a kör...de hát ugye nem erről van szó. Sztem ne foglalkozz vele, Alizkának meg kék az orra hegye. Mindig mondják, hogy piszkos lett az orra, én meg mondom, hogy csak kék. (Viccen kívül, valami érprobléma lehet, cak mindig elfelejtem megkérdezni a dokinénit, de neki sose tűnt fel, mintha a homlokán lévő hemangiómával lenne összefüggésben.)

KépKép
lili73
 
 


Hajni

ha ezt az én Olivérem látná :D :D
ő is elücsörögne ezen a targoncán. Mennyi ideig van el rajta Olivér?
Ez az udvar igazi csemege lenne nekünk :D
Szerintem a terhesség tünete, hogy nem érzel szagokat, ízeket.
Ja, és gratulálok a kis dobogó szivecskéhez :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Lili

Olivér is későn csinált mindent, pl. 1 éves korában kezdett el mászni.
Tegnap viszont olyan kislányt láttam, aki 9 hónapos és önállóan ment. :shock:

Kép
zsuzsi73
 
 


Hajni
a lényeg a dobogó szivecske :D szagok és ízek nem is olyan érdekesek, főként néhány esetben :D vissza fog jönni az, semmi para!
Ez a kép besz...rás! Meg Olivér szókincse is :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni! Nagyon cuki Olivér!!! Ez a Zarás kabát? Jó melegnek tűnik!
Sztem is a terhesség miatt nem érzed a szagokat. Majd fogod, és akkor majd rosszul leszel. Örülj, hogy nincs szag, Olivér meg figyelmeztet a sz@rra. :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuki vonalzó! :lol: Többi pocakos is csinálhatna vonalzót már!
Nagyon gratulálok a kis pocaklakóhoz! Elhiszem, hogy nagyon boldogok vagytok! :lol:


Képzeljétek, volt ma a játszóban egy kisfiú, aki fél évvel idősebb Bálintnál, és egy szót se beszél! :lol: :lol: :lol: :lol: És másban sem volt ügyesebb, úgyhogy még Bálint is fejlődhet! Ma úgy benyomatta a krumplistésztát a virslit meg a tejfölt egyedül, hogy öröm volt nézni! :lol: :lol: :lol: Szerintem ez is fontos.

Köszönöm mindenkinek a köszöntést, még mindig!

Zsebi! Teszt?

Pompi! Kerülj elő, és lécccci mesélj....

Erika! Enyém Bálint 14 hós volt kb., mire stabilan ment, keresztfiam 16. Nem vagytok elkésve!

Lili! Nekem volt egy osztálytársnőm, akinek a szája mellett volt ilyen lilás folt, semmit nem csináltak vele (sztem már sokmindent el tudnak tüntetni, ha zavaró - Ádámnak is a hátáról a fel nem szívódott hemangiómát, de még nem szántuk rá magunkat.)

dkata
 
 


Már lassan versenyszám lesz, hogy kinek nincs pozitív tesztje és kinek beszél legkevesebbet a gyereke! :lol: :lol:
Egyébként elsőre engem is sokkolt, mikor a barátnőm azt mondta, hogy az ő ikrei (1 hónappal idősebbek az enyémeknél) már mondják, hogy bagoly. Ledöbbentem, hogy azt hiszem még nem is láttak az enyémek baglyot nem hogy még ki is mondják :). Aztán persze rögtön mondtam, hogy de az enyémek meg ezt és ezt csinálják... aztán rájöttem, hogy amíg tényleg nem esik bele a kóros kategóriába addig nem emésztem magam miatta. Értelmesek, szépen fejlődnek, tényleg néha meglepődöm, hogy összetett dolgokat megértenek... A környezet meg ilyen, a másik kedvencem, hogy szobatiszta-e.

Szóval az enyémek már szavalják az anyám tyúkját, a wc-n ülve times magazint olvasnak és rendet tartanak a szobájukban. :D


Hajni!

Gratula a dobogó szivecskéhez!
Oliver meg még mindig szívdöglesztő. :)

Lili!

Már a te babáid is 1 évesek lesznek!? :shock:

katyerina
 
 


Emma, Katyerina,
köszi! :oops: :D

Zsuzsi,
most mondanám, hogy gyertek el anyuékhoz, de úgyse jöttök! :wink: Ők Pesttől még egy óra, nem a Ti irányotokba. Olivér egyébként meg legszívesebben sose szállna ki a gépekből, csak én sürgetem mindig!

Kata,
ja, ez az a kabát. Egyébként legszívesebben azt a kék nextet rendeltem volna meg, csak nem akartam rá heteket várni. De ennek is tök örülök!

Petyaanya,
Eszter elképesztő! :shock: :D Nagyon ügyes!

Olivér most kapta a 1,5 éves kötelezőt, egy hős volt! Épp azon tanakodtunk a gyerekorvossal, hogy melyik legyen előbb: a bárányhimlős vagy a prevenar utolsó...

Emelgetés: én tök sokat emelgetem Olivért, és annyira lelkiismeret-furdalásom van miatta. De tényleg muszáj! Emlékszem, Olivérrel még a palack ásványvizet is csak nehezen emelgettem. :oops: :lol: De tényleg, ez tök igazságtalanság a kistesóval szemben!
20140901102739
 
 


Hajni

szerintem egy jó helyen megtapadt terhességnél semmi gond nem lehet, nyugodtan lehet emelgetni.
Az teljesen más volt, amikor évekig lombikoztunk, s végre sikerült és az ember semmit nem mert cipelni.
Ahol a szüleid laknak, csak 150 km-re van tőlünk.

Kép
zsuzsi73
 
 


Katyerina :)
Balázs az ebédet is simán megfőzi, ha én nem érek rá ;)
Rendet viszont tényleg tart a szobájában (= játék után visszapakol a polcara), rejtély kitől örökölte. Mondjuk ezt a jó tulajdonságát igyekszem is erősíteni ;) Fura módon ez csak a saját szobájára igaz, a nappaliban lehetnek szétszórva a játékok, viszont az asztalán (ami a nappaliban van) szintén rendet tart.

Kata :)
Ez az, tök igazad van, az hogy egyedül eszik nagyon jó (és kényelmes is). Én örülök annak, hogy manuálisan ügyeske, majd megjön mellé a beszéd is. Annyira, jó hogy már Balázzsal egyszerre meg tudok kajálni, mert szépen megeszi a sajátját. Sőt, nem szabad segítsek neki, csak ha kéri, mert különben hiszti van, hogy ő egyedül akarja.

Hajni :)
Szuperjók a képek! :D
A dobogó szívecskéhez meg extra gartuláció. Én is, én is...
Én is néztem ezt a Zarás kabátot, szerintem nagyon jó és jól is áll Olivérnek.

icsilya írta:minden gyerek ragaszkodik a szabályokhoz, ez 2 évesen fog majd kicsúcsosodni és a dackorszak egyik alapja. Hogy ő csak a piros pohárból csak a kék kanállal, csak a zöld széken, csak másodikként felülve hajlandó fogat mosni

Cicás kanál, cicás tányér, gyertya meggyújtva :lol:
Tisztára mint egy rigolyás vénember, és nem csak az evésben... :lol:

Erika :)
Balázs is 14 hósan járt egyedül.
A szomszéd gyerek meg már 11 hósan, na bumm, akkor mi van... Viszont az én fiam mr egyedül eszik, ő meg nem. Viszont ő egyedül alszik el, Balázs meg nem. Viszont Balázs tud formabedobózni, ő meg nem. Viszont ő eljátszik az autókkal, Balázs meg nem. Nem egyformák a gyerekek, így hogy itt van a szomszédban a majdnem egyidős gyerek és napi 1-3 órát együtt vannak születésük óta, nagyon látszik, hogy mennyire másképp fejlődnek.
Szóval ne aggódj.
Ja, az oltásért soha nem kellett fizetnünk, mondjuk a mi dokinénink akkor sem fogadott el pénzt, amikor kihívtam házhoz.

Visszatérve egy kicsi a beszédre, Balázs beszédfejlődésében az a legviccesebb, hogy amit a szomszéd kisfiú mond (egy hónappal fiatalabb Balinál, és kb. ugyanott tartanak beszédileg), azt egyből eltanulja :D

Csajok, nekem tegnap este is, meg ma reggel is jött cucc. Nem nagy mennyiség, de néha barnás, néha rózsaszínes nyálka van a wc papíron :cry: Remélem az utro segíteni fog, na meg pihenek ezerrel, amennyire csak lehet. Délelött itt voltak Anyuék, úgyhogy ma könnyen ment ;). El akarták vinni magukkal Balázst, de persze nem hagytam :D De azért lehet, hogy a jövő hétre leköltözöm hozzájuk, utána meg már szabin van a férjem.

wish
 
 


Wish, szerintem jó ötlet leköltözni anyukádékhoz, pihenj, amennyit csak lehet! Az mindenképpen jót tesz! Utrót nem kéne megemelni?
Annak én is örülök, hogy manuálisan ügyeske, ahogy írod. :lol: Nekem már azt is mondták, csodálatra méltó a kitartása, meg az, hogy annyit elül rajzolással, festéssel meg hasonlókkal, amennyit egy 4 éves se. Persze ennek is megvan a hátulütője, de én örülök, hogy ilyen kis motoszka, kis korától elvan egyedül is. Pl. nekem a keresztfiam egy mondókát se mond (4 éves), de ha rosszul mondod, kijavít, hogy nem úgy van. :lol: Vagyis tudja, de szerepelni nem szeret, meg kis gátlásos, most dolgoznak is ennek levetkőzésén. Bálint is szégyenlőske, mivel keveset van gyerekek között, de ma pl. odacsapott egy kisgyerekre, mert "beleállt" a képbe, mikor szépen kellett ülni és énekelni. A kisfiú meg addig nem nyugodott, míg vissza nem adta. :lol:
És ma még egy kutya is fellökte Bálintot séta közben, volt nagy ordítás. Mindketten ugyanazt a botot nézték ki a földön, és egyszerre értek oda, aztán a kutya volt erősebb.

dkata
 
 


Zsuzsi,
akkor gyertek! :D Komolyan mondom! :D

Wish,
nekem a 4x2 utrotól múlt el végül a barna.
Az egyedül evésre kicsit irigy vagyok! Bár ha jól belegondolok, én ezt nem nagyon erősítettem Olivérben, mert amikor kanalazni akar, akkor a kanalat míg a szájához ér, vagy 3x megfordítja, így minden csak a ruhájára kerül - szóval, csinálom inkább én. Úgy a gyerek is jól lakik, meg a ruhája is tiszta marad! Viszont mindig farkaséhes vagyok, mire ő befejezi. :? :roll:
Szavak - milyen érdekes, Olivér is egyből eltanulja azt az 1-2-t, amit unokatesó tud, ő meg nem! :lol:

Még nem is reagáltam a nem szaglás- ízlelés válaszokra. Szóval akkor most ez 33,5 hétig így lesz?! :shock: Nem hiszem, hogy a terhességtől lenne.... Nem tudom... :( :roll:
20140901102739
 
 


erika13 írta:meg szeretném kérdezni, hogy a gyerekorvos-ok kérnek azért pénzt, ha a gyereknek nem kötelező oltást adnak be?
mert én valahol azt olvastam, hogy van olyan doki aki elkéri ezért akár az oltás árát is (ez a max törvényileg állítólag)

törvényt rosszul értelmezi.
gyereknél NEM kérhet ezért pénzt
felnőttnél kérhet

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

én nem konkrétan a dévény torna jelentőségét akartam hangsúlyozni, hanem engem a nő erősített meg, a beszélgetések során. tizenéve csinálja ezt, volt ott neki már minden, és a sok történet, amiket meélt, azok győztek meg engem.

nem a dévény torna ellen mondtam, csak infónak, hogy amellé nagy valószínűséggel kell más, önmagában egy ponton túl kevés.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:mikor egyszer voltam előadáson "az egészséges mozgásfejlődésről", azt mondták, hogy 18 hónapos korig "illik" megtanulni járni.

igen, gyógytornászok szerint is ez a határ, 18 hós korig, ha nem indul el, akkor jobb ránézni.
de ugye összességében kell a mozgásfejlődést nézni, nem kiragadni 1-1 mozzanatot.

Erika :D
foggal meg úgysem tudsz mit kezdeni :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Ne aggódj, azért a rendesen megeszi, azt takarja, hogy néha egy-egy kanál tartalma az előkén végzi. Újabban konyharuhát is terítek az ölébe, mert néha amíg azzal van elfoglalva, hogy a kanalából kipottyant borsószemet felvegye a tálcáról, a kanál többi tartalmát szépen csorgatja magára.
Ha odafigyel akkor elég szépen eszik, pl a joghurtot kikanalazza, csak az utolsó 2-3 kanálnál adja oda, hogy azt kaparjam ki én.
De elősször ő is nagyon nehezen evett, az volt az az időszak, hogy egy kanállal evett ő, egy másikkal meg etetettem én, aztán kb 2-3 hét alatt elég jól belejött az önálló evésbe. Addig nagy dzsuva vol, mostmr elég jó, de az előkéit azért le kellett cserélnem nagyobbakra ;)

wish
 
 


Erika :)
Ez a World Health Organization grafikonja, arról, hogy a 6 fő mozgásból melyiket mikor tanulják meg a gyerekek. Ezen jól látszik, hogy mekkora szórás lehet abban, hogy ki mikor kezd el mászni, járni stb.
http://www.who.int/childgrowth/standard ... _graph.pdf

wish
 
 


wish írta:mert néha amíg azzal van elfoglalva, hogy a kanalából kipottyant borsószemet felvegye a tálcáról, a kanál többi tartalmát szépen csorgatja magára.

:lol: :lol: :lol:
ilyenre Lili is képes.
a joghurtot már ő is megeszi egyedül, meg kb. mindent. (levest még nem kap)
előkét sem használunk mindig.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Szuper a szívdobogás akkor mostmár le merem írni boldog babavásárt kívánok neked. :)

Szuper a kép a fiadról. :) Még jó hogy nem fagyott oda :)

Áááá lányok én nem teszetelek még másfél hét múlva kell megjönnie de nem hinném hogy késik :) nekem nincs ilyen szerencsém. :oops:

Zsuzsi!
Nem bánt engem hogy szeretnek a mamával lenni de az rosszúl esik mikor (főleg anyósom ilyen ) idejön vagy mi megyünk hozzá és kvázi csak az unokákra van rákattanva mi meg le se vagyunk "tojva". Ez egy hosszú történtet nálunk már én sem tudok jó ízzel hozzáállni a dolgokhoz sok minden sérelem ért az elmúlt két évben megpróbálok nem foglalkozni vele de sokszor bánt a dolog.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

MINDENKINEK nagyon nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!!!!!!!!!
Megnyugtattatok hogy akkor semmi nincs elkésve egyik gyereknél sem!

Orsi
pedig én ezt a fizetést ha jól emlékszem valahol egy babás oldalon olvastam :cry:

Hajni
nagyon jók a képek, tiszta fiúknak való "paradicsom"
gyerek emelgetés: én mikor Áronnal terhes lettem simán emelgettem Ákost, múszály volt, egyedül hasböki után nem emeltem kb. 3- hétig és utána is csak fokozatosan, de végül már utána is ugyan úgy emeltem mint előtte, és most is van sokszor hogy egyszerre ölbe jön mindkettő, mert ha nem veszem fel valamelyiket akkor ordítás van. És a napokban pedig már Áronka is féltékenykedik, mert ha meglátja hogy Ákost ölbe veszem jön és addig rángatja rajtam a ruhát és persze közben üvölt amíg őt is ölbe nem veszem.
Úgyhogy szerintem ha a terhességgel minden OK akkor nyugodtan emelgess csak.

Zsebi
azért én drukkolok nektek is!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


erika13 írta:Orsi
pedig én ezt a fizetést ha jól emlékszem valahol egy babás oldalon olvastam :cry:

én is tudok olyan orvost, aki kért, de ettől még nem törvényes, mert nem kérhetett volna.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok,
ennyit már régen röhögtem a hozzászólásokon!És ha ezt előre tudom,hogy fél óráig tart visszaolvasni,hozok vmi kaját!Örülök,hogy szinte mindenki előkerült,bát Anikó még mindig hiányzik nekem!És Bzsuska,Kismokus,Melcsi,Tiko és Napszemcsi is jól eltűnt!!!

Kata,
ha "valaki"megígérné nekem,hogy spontán összejönne egy egészséges kislány,és végig ki is tudnám hordani,talán próbálkoznánk,de így nem!(2003-ban,2 sikertelen lombik után volt egy spontán terhességem,de 18.héten missed ab lett a vége és meg kellett szülnöm,és ugye a fiúknak is volt egy lány tesójuk-szóval valszeg én nem tudom a kislányokat kihordani!)

Wish,
engem "anyucikának" hívnak! :lol:

Petyaanya,
Eszti nagyon ügyes!

Erika,Lili,
a fiúk 16 hósan indultak el egyedül! :oops:

Hajni,
nagyon örülök a dobogó szívecskének!(én ikreket éreztem nálad!)

Katyerina,
utólag is NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Pompi,
gyere már és mesélj!!!!!!!! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: