Új privát üzeneted érkezett!

Böbi, reméljük hamar kiderül mi volt a baja. Azért megy a drukk, hogy semmi komoly ne legyen.

Kitty, hááát. már majdnem én is feladtam...mert konkrétan 9-től hivogattam őket, hol foglalt volt, hol már nem volt pofám a 6-dik perc után csöngetni a telefont...aztán felvette a néni, de nagyon ott voltam már, hogy nem probálkozom tovább, és hétfőre be is írt (15-re). A központi számon megadták a városi számát az uh-nak, azon probáltad?

Óóó eszerint a fogamzásnaptár szerint nekem fiam lesz :) nem baj én akkor is lányt érzek :D

Panndi, én már nem értem akkor hogy most kell e időpont vagy sem :)

Szép napot mindenkinek, no meg jó munkát :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok,jó reggelt!
Anika Apor tündéri a képen.Tök jól sikerült rólatok!!!!!
Tinu,neked pedig gratulálok a vizsgádhoz!!!!Nagyon ügyi vagy!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Dóri

Mi is úsztunk Stoller Katalinnál. Megyünk a jövő héten is Alsópáhokra. Ha lesz időd megmutathatnád a képet.

Én bírom a pelenkázást, azzal semmi gond, a baba ételeit nem mindig.

Szofi

Köszönöm!

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Jó reggelt!

Tegnap voltam védőnőnél,mindent rendben talált(vérnyomás,testsúly,vizeletből mért cukor).Este ugyan ideültem,és le is írtam bővebben,de miután kétszer elszállt a gépem,így már nem volt energiám újra írni. :x

Csadra! Dec.8-án dokihoz megyek,és 10-én megyek afp-re,mivel pont 8-án leszek 16 hetes,így a doki mondta,h.ne legyen aznap az afp.

Böbi!Az én orvosom is azt mondta,h.nem kell éhgyomorra menni az afp-s vérvételre.Remélem jobban van a bátyád kislánya!!!!


Krém!Hello itt,de jó,hogy ilyen sokan lettünk! :D Májushoz 3 évre nyitunk egy ovit!Mit szóltok?

Tinu!Nagyon gratulálok Neked!!! Ez egyedül sem semmi teljesítmény,hátmég egy picivel,és eggyel a pocidban!! :lol: :lol:

Kutyafüle!Nagyon helyes vagy a pociddal,és szuper lett az Uh! :D

Panndi!Szorítok,h.kiderüljön,amit szeretnél,de írj mindenképpen! :D

Szép napot!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk!Ma hozok táblit,szóval jöhetnek még a friss infók!!!

Nekem egyszer volt olyan h a szomszéd kisfiút kellett reggelpelusoznom...és az volt a szerencsém h pont aznap reggel már hánytam,így csak az öklendezés maradt!De pont kifogtam,mert nagyo durva adagot produkált!!!Írtóbüdi volt!No.1 anyag :lol: Másnap reggel is ilyet produkált az anyjának,majd kidopta a taccsot ő is! :wink:

Na én babaúszásra tuti enm fogok menni,hacsak apcim el nem megy vele,mert én annyira nem bírom a vizet.Eluszikálok meg minden,de ennyi :wink:

annus11
 
 


Sziasztok,csak bekukk kicsit.

Kutyafüle, nagyon szép a pocid.

Anika,szuper kép a viz alatt én is mindig vágytam hogy babaúszásra járjunk de nálunk sajna nincs ilyesmi :roll: , én is úsztam még fiatal koromban versenyszerüen.

Én a bili üritésével vagyok néha gondban nem a pelussal az sem jobb :D .

Annus, le irom még egyszer dec 4 köv uh!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tinu, óriási gratula, minden elismerésem neked!!!! Én ezt biztos nem tudnám csinálni 1,5 gyerkőc mellett... :shock:

Fabri, remek az ötlet, de szerintem már bölcsit is nyithatnánk, nem? És ha már itt tartunk (én, mint körkérdés-felelős) :D : ki meddig akar otthon maradni a babával? Vagy egből jöhet a következő?

Anika, tündériek vagytok a képen!!!! Sosem hittem el, hogy a babáknak tényleg ennyire természetes a víz alatt tartózkodás, de persze 9 hónap magzatvíz után... Nem tudom, én majd 30 éves létemre nem tudok úgy lemerülni a víz alá, hogy ne legyen befogva az orrom... (bár ez valszeg inkább az enyhe orrsövény-ferdülésemmel áll összefüggésben). Szóvál nálunk is apa lesz a babaúszás felelős! :D :D Annus, amíg apáék babaúsztatnak, mi csokizunk, rendben? :D :D

Evemama, nagyon szuper a pocid!!! És a kislányod is tündéri! Nincs kedved feltenni egy "nagy családi" képet? (Te + minden gyerkőc)

Huhh, én egyre jobban izgulok a holnap miatt! :D :D Persze, ha így rákészülök, biztos nem fogja magát megmutatni a kölök, Murphy már csak ilyen... :D :D

Kép

Kép
zsüci
 
 


Anika, tényleg te írtad a kínai naptárt, köszi a linket! Ezek szerint kislány lesz! :-) Apa fog örülni, én kisfiút szeretnék jobban.
Mi most októberben voltunk Alsópáhokon, nagyon jól éreztem magam, egyet leszámítva, hogy nem volt lift és a 2.-ról kézben kellett a babakocsit lecipelni, ezen kívül perfekt volt.

Köszönöm a bátyám kislányának, Eszterkének a drukkot, ha lesz valami fejlemény, akkor megírom.

Zsüci, mi 3 gyereket szeretnénk, ha közben visszamegyek dolgozni, akkor a 2. baba 2 éves koráig maradnék itthon, ha addigra már úton lesz a 3., akkor annak a 2 éves koráig, de anyagi helyzet függő, ha tehetném, akkor 3 éves korukig itthon maradnék.

Győzött a nem kell éhgyomorra menni, de csak keveset fogok enni, egy tejeskávé pirítóssal.
Vendég
 


Lányok, ha GYES vagy GYED alatt elmentetek táppénzre, akkor az azt jelenti, hogy visszamentetek dolgozni? Akkor mi van a ki nem adott szabadsággal? Kifizetik vagy csúsztatható a végleges visszamenésig? remélem nem voltam túl bonyolult.
Vendég
 


sziasztok!

Én hétfőn voltam vérvételen, éhgyomorra mentem én így szoktam már meg, nekem mivel nem csak afp volt, hanem hepatitis, WA, TSH és vérkép és vizelet is. (sajnos mindkét kezemet meg is szúrta a nő, mert össze voltak esve a vénáim, amit amúgy sem nagyon találnak), szóval vizet lehet inni ezt a nő mondta.

Ma pajzsmirigy Uh-n voltam, ahol egy 3 mm-es cisztát talált a doki, de semmit nem mondott, hogy ezzel mit csinálnak majd, hétfőn lesz meg a tsh eredmény ez a pajzsmirigy működését jelzi majd. Majd szerdán megkérdezem a dokimat mi legyen ezek után a teendő. Elviekben vissza kellene mennem a belgyógyászhoz, dehát jan 20-nál hamarabb nincs időpont szóval lassan megszülök mire valamit tenni fognak majd.

Mindenki nagyon csini pocakot növesztett már, nálam szerencsére a felfúvódás már elmúlt és a pocak máshogy áll már, kismamásabb :)

Itthon vagyok most én is betegszabin a héten, mert csüt óta szárazan köhögök és a bioparoxon meg c vitaminom kívül semmit nem szedhetek rá, úgyhogy már a hagymateához és csipkebogyóteához menekültem, a hársfa nem nagyon jött be.

Közben készülök az angol alapfokú nyelvvizsgára.

tinu nagyon ügyes vagy :)

Ma volt az első éjszaka, hogy csak inni keltem fel, már azt is a párnámhoz raktam, hogy a szememet se kelljen kinyitni :), és nagyon jól aludtam.

lenne egy kérdésem: tüsszentéskor, köhögéskor volt már nektek olyan, hogy mintha egy ideg becsípődőtt volna az alhasatok egyik oldalába? ( nekem pár másodpercig tartott de nagyon ilyesztő volt :( )

kínai szerint nekem fiú várható :), de én már ezt a fogantatásnál is nézegettem, mikor készüljünk az akcióra :)

én most lenyugodtam, bevásároltam 56-os és 62-es kisruhákból egy kezdőcsomagot, a kiságyat és hordozót meg majd jövőre, talán még karácsonyra egy szopipárnát rendelek, azzal kiváncsi leszek milyen lesz aludni, mert a térdcsontom már nagyon kivan reggelre, ahogy egymáson van :)

Bocsi, ha nagyon hosszú lettem, de sokszor csak olvasni van időm. most meg nagyon belelendültem az írásba :)

Mindenkinek minden jót!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Én majd a végén veszem ki a szabikat, az utolsó gyerek után :)
Mi még két babát szeretnénk, és egyhuzamban, szóval a visszamenetel nagyon nem aktuális :)
Vendég
 


Sziasztok!

Pumukli, Panndi, Zsüci, Ancsika, Anika (bocs, ha valakit kifelejtettem)! Köszönöm mindenkinek a tanácsokat a táppénzzel kapcsban. Remélem ma végre tudok valamit intézni.

Böbi! Nem emlékszem írtam-e már, hogy nekem kifejezetten azt mondták egyek az AFP előtt, sőt az előző terhességemnél eleve délután volt a vérvétel. Elvileg a szabadságokat viheted a végleges munkábaállásig, de kifizetik a táppénz előtt is, ha kéred.

Tinu! Nagy gratula! nagyon ügyes vagy! Egyébként a pszichológián belül milyen esetekkel, területtel foglalkozol leginkább?

Fabri!Én a második baba 2 éves koráig szeretnék itthon maradni, nekem az így is egyhuzamban 6 év.

Edua! Remélem minden rendben lesz!

Én még mindig nem érzem a babát, pedig nagyon figyelek, most már komolyan aggódom, van még rajtam kívül valaki ?

Kép

Kép
hean
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk csak.
Remélem mindannyian jól vagytok!!!!

Köszönöm a bókokat, nagyon kedvesek vagytok!!! :)

Képzeljétek, én hétfőn voltam AFP levételen. A Dél-pestiben egy új rend szerint sorszámot kell húzni (mint az OTP-ben), a sorszám szerint hívnak az ablakhoz, onnan lehet felmenni a vizsgálatra.
Na mi 3/4 órát vártunk apával, mindenféle beteg, idős és rosszagú ember között. Mikor felmentünk, még a dokira is várni kellett kicsit (itt is álltam, mert itt szék volt, de hogyismondjam, olyanok ültek rajta, akik mellé nem mertem leülni :shock: )
Végül levették a vért, ami valamiért nagyon fájt. Ezután a doki megnézte babóci buksiját, hogy valóban betöltött 16. hetes-e. Na amikor felkeltem a vizsgálóról, úgy megszédültem, hogy majdnem elájultam. Borzasztó volt. Utána egész nap nagyon rosszul éreztem magam, csak feküdni tudtam. Azóta 2 nap telt el, és még mindig nem vagyok jól. Úgy érzem, mint akin átment egy úthenger. Nem tudom mi lehet ez, de nagyon vacak. :(((((

Most mennem kell, de igyekszem jönni, délután!

Mindenkinek jó egészséget!!!

Puszi: évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Hean, én sem érzem még a babát, ne aggódj! Gyöngyvirágot a 19. héten éreztem először, pont villámlott, az M3-ason jöttünk hazafelé. Végig a terhesség alatt, ha vihar volt, megvadult.
Én inkább gyűjtögetném a szabikat, mert ha mégis visszemegyek dolgozni a 2. baba után, akkor szeretnék még a szeptemberi bszoktatásnál otthon lenni és csak utána dolgozni.
Köszi a tippeket!

Panndi, csodálatos családot terveztek! nekünk most nagyon rosszul megy, lassan a megélhetőségünk van veszélyben, akkor viszont vissza kell mennem. de bízom benne, hogy rendeződik az ország helyzete addigra.
Tudom, hogy nagyanyám 10 gyereket nevelt teljes szegénységben, de úgy érzem, hogy most más világ van és ha nem is mindent, de azért alap dolgokat szeretnék megadni a gyerekeknek.
Én szegénységben nőttem fel és nekik többet szeretnék nyújtani. Igaz, annál nagyobb szeretetben. Ti hogy gondoljátok?
Vendég
 


Sokan írtatok a szabadság gyűjtögetéséről, de tudtommal tavaly óta már nem lehet a ki nem vett szabadságot átvinni a következő évre (vagyis tavalyról idénre már nem lehetett). Ez tuti, nálunk kisebb katasztrófa volt, mert voltak kollégák, akiknek évek óta gyűlt-gyűlt a szabijuk (sztahanovisták, fúj!) :D , aztán a munkaügyisek szóltak novemberben, hogy dec. 31-ig mindent ki kell venni. Volt, akinek 50-60 napja volt tartalékban, vagyis fizikai képtelenség volt mindet kivenni...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Sziasztok!

Böbi! :) Aranyos vagy, én nem voltam túl egyértelmű! Nem az a baj, hogy nem adják át a helyet majd, hanem az, hogy fel sem férek reggel a hévre. Hétfőn nem akarom leírni, hogy mikhez hasonlóan utaztam rajta. :( Anyagiak miatt jó lenne végig dolgozni, de lehet hogy valamilyen más útvonalat kell választanom, mert így kizárt!

Zsüci! A Baross u-i 4D-ben szeritem nincsenek úgy teli, csak hát én voltam ügybuzgó! :) Ne izgulj, biztosan kapsz majd időpontot! Én 2 évig tervezem az otthon maradást, ha utána visszajövök dolgozni, akkor szerintem biztosabb a melóm megtartása, mintha több évig otthon maradok. Ha vállalunk 2. bébit, akkor sajnos ezmiatt lesz közöttük nem kevés év korkülönbség. De hát ember tervezz... Ugye!

Tinu! Gratula, gondolom nagy teher esett le végre a válladról! :)

Eszter! Fel a fejjel, nem csodálom, ha izgalmasabb dolgok vonják el a figyelmedet! :) Ja és nekem is volt hasonló álmom a babuci kétneműségéről! :)

Kutyafüle! Nagyon tetszik a tisztelgős kép! Nem beszélve a pocisról, na meg a kutyus is tündér! :)

Fabri! Én támogatom az ovis ötletet, de bölcsinek is nagyon örülnék. :lol: A vonalzódon most vagy 15 hetes, pont mint én, aszerint akkor 16 hetes jövőhéten ilyenkor leszel. Vagy a baba mérete szerint határozták meg neked a 16. hetet? Nekem az orvos semmit sem mondott, én kalkuláltam magamnak a dec. 4-ei AFP-s időpontot. Elvileg akkor leszek én is és a baba is 16 hét +2 naposak. Az jó AFP-re szerited?

Szép napot!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok!

Evemama, remélem ki tudod pihenni magad, és hamarosan újra a régi leszel! Én is örülnék egy nagy csalási fotónak!
Zsüci, úgy látom én leszek az "ellentábor", egyelőre egyedül... :D Szóval én a két gyermekem közt kicsit nagyobb korkülönbséget szeretnék (köztem és a hugom közt is majdnem 5 év van, és nálunk nagyon bevált), ezért vissza szeretnék menni dolgozni, mikor a babóca 1,5 éves. Ennek feltétele persze, hogy szeretni fogja a közösséget, tud már jól beszélni, menni és szobatiszta, és találok olyan bölcsit ami a kőkemény elvárásaimnak megfelel. Tudom, nem lesz egyszerű...Higgyétek el, nem vagyok egy karrierista picsa, de szerintem képtelen lennék 3 évig otthon ülni a fenekemen...
Van valaki, akinél esetleg az apa is szivesen beszáll a gyesbe? Az én uram nagyon ajánlkozott, hogy maradjak az első egy évben én otthon, utána pedig a második egy évben ő, aztán mehet a bölcsi! :D
Na jólvan, jók legyetek, vigyázzatok magatokra. Én már tiszta hiszti vagyok, még 2 nap az orvosig, de baromi lassan telik!!!
Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Zsüci,
ez tényleg így van, mi mindig trükköztünk a cégnél, papíron kivettük, amúgy meg csak nyáron, de ez minket most nem érint. Én majd ha visszamegyek, akkor tervezem, addigra össze fog gyűlni kb 3 hav. Sőt kell kérni papírt a férj munkahelyéről, hogy nem vette ki a gyerek után járó pár napot, és az is jár nekünk majd évente.

Nekünk is lehet, hogy 2010 lesz az építkezés, ha nem úgy alakulnak a dolgom. Férjem tanácsadóként dolgozik az egyik Big-nél, és nem lehet tudni hogy lesznek jövőre ügyfelek. Remélem el tudjuk kezdeni jövőre.

Ez a kínai naptár hülyeség szerintem. Ezek szerint egy 31 éves nőnek 2 hónapban jöhet össze csak fia..... Remélem nem így lesz. Persze férjem lányt akar megint :-)
pumuklii
 
 


Zsüci! Azt hiszem, bár nem tudom, csak remélem, hogy ez a szabadsággyűjtögetéses tiltás kismamikra nem vonatkozik!

Böbi! Szerintem is a szeretet a lényeg és nem az anyagi dolgok. Persze alapvető szükségletekre azért jó ha telik. A tinik azok szeritem, akik ugye jobban kívánják a drágább, szebb holmikat stb. De minden csak nevelés kérdése. Remélem legalább is, mert mindeket sem fog felvettni a pénz! :?

Sajnos egy szobás kis házikóban lakunk, de gyönyörű helyen és van lehetőség a bővítésre. :) Tervezzük is a babó miatt, csak nem tudjuk mikor merjünk belevágni. Márciusban jár le az ltp-nk, akkor lesz kb. 2,7MFt-unk, melyet szigorúan lakásra használhatunk fel. Annyira nem vagyok vele tisztában, van közületek valaki aki meg tudja mondani, hogy ennyi pénz egy 15nm +15nm(emelet) bővítésre elég-e? Szerintetek hány éves korig egészséges, hogy a gyerek a szüleivel van egy szobában?

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Hean: nincs specializációm, elvileg gyerek- és ifjúsági szakpszichológus lettem, de biztos fogok felnőttekkel is dolgozni. Nem olyan egyszerű az elején a magán, hogy válogathassak. Majd ha híres leszek. :P

Én is három gyereket szeretnék, de most eléggé el vagyok keseredve az anyagi helyzetünkön, úgyhogy azt találtam ki, hogy a második babó születése után elkezdek szépen lassan magánozni (csoportokat tartani, aztán kicsit később már egyénit is), és ha megadatik, olyan 4-5 év múlva esetleg jöhetne a harmadik. Kivéve, ha úgy alakul a sorsunk, hogy külföldre megyünk, mert akkor megszülöm gyorsan a harmadikat is, hogy mire hazajövünk, már tudjak dolgozni. Amúgy meg szeretem is a munkámat, most érzem is, hogy szívesen dolgoznék többet, de mikor megszületik a tesó, biztos elviszi majd az energiáimat.

Szofi: nem tartalak karrierista picsának, de azért egy másfél éves gyerek igen ritka esetben produkálja mindazt, amit felsoroltál (jól beszél, szobatiszta és még örvendezve is megy közösségbe). Majd meglátod. :wink: Én a helyedben megvárnám a gyerkőc 2. szülijét, vagy az is teljesen jó ötlet, hogy a férjed marad otthon a 2. évben.

Kép
Kép
tinu
 
 


Az én férjem viccelődik ezen, hogy most marad ő Majával egy darabig, most ugye már könnyű vele. Hát nem tudom meddig bírná.

Szofi
szerintem a 1,5 év utáni visszamenetel teljesen rendben van. Nekem még hiányzik is napi 4 óra munka, a 8 azért sok lenne.
Én inkább gyorsan le akarom tudni a 2 gyereket és utána vissza, nekem nem lenne sok értelme akár 1 évre is visszamenni. Nem olyan a munkám. De neked a HR az tök jó. Nálunk az egyik HR manager csaj 1 év után visszament 4 órába.
Én teljesen megértem azt is, aki így dönt, azt is aki 4 gyereket szül zsinórban és 8 évet van otthon (pl a nővérkém). Én inkább a középutat választom.
Azt meg majd a 2. után eldöntjük, hogy legyen-e harmadik :-)
pumuklii
 
 


Farkas!Nagyon együtt tudok veled érezni.Én mindig egy gyereket szerettem volna,de mióta terhes vagyok,annyira élvezem az állapotom(eddig legalábbis-majd a szülés és a 3.trimeszter után újra nyilatkozom :lol: ),hogy nagyon szeretnék egy másikat is.De ehhez a mi anyagi helyzetünknek is javulni kell,mivel mi egy 1,5 szobás 35m2-es lakásban fogunk lakni a kuttyal majd 4-en.Még egy gyerek nem fér oda.Ahhoz lakás csere,azt felújítani,stb.Szóval elég elkeserítő a kilátás.
Szofi!Én is nagy korkülönbséget szeretnék a gyerekek közt,ha összejön a második. Olyan 4 év körül. Addigra a nagyobb már elég nagy ahhoz,hogy ne kelljen 24 órában felügyelni.Én 2 évig szeretnék otthon maradni vele.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Röviden, mert nem bírom ki úgysem...

- Az AFP szerintem is hülyeség. Ráadásul többedik terhességnél már nem is reális. Ezerféle dolog módosíthatja. Pl.: testsúly, alkat, stb. Szóval, ha nem vagy szerintük „átlagos” –én nem vagyok az- , semmit nem ér.

- Éhgyomorra csak olyan laborvizsg.ra kell menni, amikor vércukrot is néznek, a többi tök független tőle.

- Az első babánkat csak a 20.hét körül éreztem -valószínűleg már korábban is, csak nem tudtam, hogy ez AZ az érzés A másodikat kb. 2 héttel hamarabb, a 3.at már kb.15 hetesen, most, a 4.et pedig már hetek óta :)

- Szerintem a szabadság tárgyévben való kötelező kivétele GYED-en, GYES-en lévőkre nem vonatkozik. De ajánlom az index.hu-n „szakbarbár”-nevű hölgy/vagy úr? segítséget igénybe venni. Nagyon profi az illető, nekem már többször segített. J

- Én egyáltalán nem tudok otthon ülni a fenekemen. Minden gyerkőc mellett tanultam + dolgoztam. Most már nem bírnám. De az tuti, hogy most sem fogok otthon ülni – persze, ha minden ok. lesz.

- Nálunk mind3 volt bölcsis. A Lányom 1,5 évesen szobatiszta volt, és beszélt már. Persze nem mesét mondott, de kommunikált. Nekem is az a véleményem, hogy amíg a gyerek nem tudja megértetni a másikkal (velem, vagy pl.: a bölcsiben a gondozókkal), hogy mi a baja, mit szeretne, addig ne menjen. Ő 2,5 évesen ment bölcsibe, a középső még nem volt 2, a Kicsi pedig elmúlt épp 2, mert így jött ki a lépés. . Mind3-an nagyon szerettek járni. Persze, ez az ottani személyzettől is nagyon függ. A gyerekeinket még így, 10 év után is megismerik az akkori gondozónőik. Szóval nem lett lelki sérült egyik sem, és szerintem sokkal könnyebben alakítottak ki kapcsolatot akár felnőttel, akár gyerekkel. Mondjuk, én pici koruktól kezdve mindenhová cipeltem őket, így társaságban voltak eleget előtte is :)

- Mi egy szobás (32nm) lakásban laktunk, Budán, egy nagy park mellett, az 5.emeleten. Nehezen léptünk tovább –az anyagiak miatt is, meg sok minden oda kötött bennünket. Aztán mikor a 3. gyerkőc is megszületett, muszáj volt lépni. Kockáztattunk. (Meg is kaptam az Anyósomtól, rendesen, hogy milyen felelőtlen vagyok…) Eladtuk az egyszobást, és megvettünk egy nyaralót, ami akkori állapotában totál használhatatlan volt, és a tul.lapja 10oldalból állt, mert jogilag annyira gáz volt… Fél évre költöztünk volna Anyósomékhoz, aztán lett belőle 1,5 év, mire utánajártam a dolgoknak, és végre kiköltöztünk a félkész házba. Lecsökkentettük 2 oldalasra a tul.lapot J, sikerült a 10.banknál hitelt felvenni (ez volt a legnehezebb), kaptunk ép.eng.t a bővítésre, és mivel „úgyis annyira ráértem” suli+munka +gyes mellett, elkezdtük az építkezést. Persze, még ma sincs kész, de egyszer csak befejezzük… Mivel mindent én irányítottam, és akkormég elég távol álltam az építőipartól, voltak nagy koppanások. De rengeteget tanultam belőle. Most már egy csomó hibát előre látnék, és nem kéne bosszankodnom miatta…

Na, ez nem lett rövid... és megint nem dolgozom… ;)
szkitty
 
 


Sziasztok, gyerkőc alszik, ki van vasalva (fúj), tudok jönni :lol:

Zsuzska
szia :) :)

Anika
Sima uh-n!
A képetek nem semmi, ez az amire én csecsemővel nem leszek képes! :lol:
Egyébként én is versenyszerűen úsztam! Te írtad hogy te is, ugye? :oops:

Farkas
A szabiról sztem te dönthetsz, én pl most ki fogom venni, és felveszem rá a zsozsómat, de jó lesz :lol:

Szofi
szia :)

Dori
Szia, nálunk a fiam már csak kakilásra használja a pelust (kis kényelmes, látszik hogy férfiből van), de kész vagyok én is mikor le kell vennem.
De jobbat mondok,egyik nap voltunk a Tropikáriumban, és a majmoknál a hugyszagtól azthittem elájulok, na mondom nekem is már csak ide kellett jönnöm! :lol:

Reny
Szia, a kiírásod Aminánál tökéletes, én is állandóan ettől vagyok ki. :)

Fabri
Szia, na ez jó ötlet, de valami tuti gyerekbarát ovodát, mert szerintem abból nem sok van!
krém
 
 


Lányok!

A hepatitis vizsgálatra nagyon figyeljetek, hogy meglegyen, meg be legyen a kiskönyvbe írva, mert szülés után megnézik, és ha nincs a kiskönyvbe, a babát fogják szurkálni!

Nekem persze hogy nem volt meg a leletem, nem lett beírva, úgyhogy gyorsan a szülésznőmmel belehamisítottunk egy negatívat :oops:
krém
 
 


Zsüci
A szabadságos dolog nem a gyesesekre vonatkozik.
De ha dolgozol, akkor tényleg így van, nekem is volt pár köcsög kollegám aki ugyan volt szabin, de nem papíron, magyarul kummantott, és örült hogy mennyi napot átvisz majd a köv évre :lol:

Szofi
Attól nem leszel karrierist picsa :) , hogy visszamész előbb dolgozni, sok minden oka lehet, szereted a munkád, kell a pénz stb, ezt mindenki szépen eldönti maga.
Persze, arra majd kiváncsi vagyok mennyit tudsz majd a fenekeden ülni :lol: :wink:

GYES!!
Aki vissza akar menni a munkahelyre állományba, de táppénzre is, akkor nem feltétlenül kell lemondani!, mert át lehet venni apucinak vagy valamelyik nagyszülőnek ám! Ezt tudtátok?
krém
 
 


Szofi, szerintem sem vagy karrierista picsa! A Te munkaköröd tényleg olyan, ahova akár rövid időre is érdemes visszamenni.

Évamama, jobban vagy már? Lehet, hogy kicsit kikészültél, amennyit csak tudsz, pihenj!!!

Kitty, nem semmi, amin keresztülmentetek! Mi 60 nm-en lakunk, a hellyel nincs gond, inkább azzal, hogy a hiteleinket hogyan fizessük, de már megírtuk a vész-forgatókönyvet! :-) A hasznaltauto.hu - n fent van a párom autója, ez az első lépés...

Tinu, a férjednek lenne álláslehetősége külföldön? Ezt nem szabad kihagyni!
Vendég
 


Naitt vagyok :)
Kistesó teljesen egészséges, jól van, picit nagyobb a koránál még mindig, de tökéletes kisbaba :lol: Épp fogta a fejét, nagyon kis édes volt :)
Holnap reggel AFP, nem kell éhgyomorra mennem.
A sok hasfájásra azt mondta, tudja, hogy nehéz Zsófi mellett, de pihenjek amennyit csak lehet, ha ne megy, szóljak,megoldjuk, a kórházban csak pihenni kell :? Mondtam, hogy ááá, inkább megoldom, szóval mostantól ha Zsófi alszik, én is pihenek, mert azt is mondta, ez a sok hasfájás nem jó.

Hát ennyi röviden :)
Vendég
 


Sziasztok!

Vanni!
Azt hiszem, te kérdeztél a harisnyáról. Az XXL-est nagyon jól fel tudom húzni a hasamra és nem nyom, és a hossza is jó. Egyébként s-est hordanék :)

Fejfájás:
Algopyrint szabad, mértékkel, max 3x, de csak ha nagyon muszáj. A Panadolt is lehet, bár egy nemrég elkészült külföldi tanulmány szerint nőtt az allergiás gyerekek száma azok között a kismamák között, akik ezt szedték a terhesség alatt. Többi nemszteroid fájdalomcsillapitót nem ajánlják. Az utolsó trimeszterben meg főleg nem szabad semmilyen hasonló készitményt szedni, mert bejut a babába és bezárja azt az eret, ami ilyenkor még kiküszöböli a tüdő keringését. Persze nagy dózisban, de akkor is fő az elvigyázatosság.

Az Algopyrin egyébként azért lett receptköteles, mert sokan cukorkaként kapkodták be és súlyos máj- és vesekárosodást okozhat... A többit sem kéne a benzinkútnál árulni... na mind1

Hasfájás:
Nekem az elején fájt, amikor tüsszentettem, vagy hirtelen felálltam, olyan volt, mintha valami becsipődött volna, ez azért volt, mert nyúltak a méhszalagok.

Hajni!
Te is a XIII. kerületben laksz, ugye? Hova jársz védőnőhöz?
Vendég
 


Panndi, és nem mutatta meg a lába közét?
Vendég
 


Böbi: konkrét álláslehetőség nincs. Kínába csak akkor mennénk, ha lenne. Amerikába meg azért merült fel, mert a sógornőm januárban folyamodik állampolgárságért, és ha megkapja, akkor a férjem legálisan tudna Amerikában dolgozni. De hogy milyen munkát talál? Szerintem semmi olyasmit, amiért érdemes lenni odamenni...

Kitty: nekem nagyon tetszett a történeted, bírom az ilyen "kalandvágyó" (bátor) nőciket. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Nem, a neme még titok :)
Vendég
 


Sziasztok! :lol:

Bema!
toxoplazmát macskán kívül összesztedhetsz nyers hústól, kertészkedéstől(föld), nem jól megmosott zöldség-gyümitől is.én 2 éve poz.voltam elvileg, most meg nega :shock: :shock: (és 8,5 éve áo.vagyok.... :roll: )

Krém!
üdv itt :D

Tinu!
gratula a vizsgához 8)

Kutyafüle!
édes a pocid meg a baba is :lol:

Anika!
nagyon jó a vizes kép :D

Afp:én se mentem éhgyomorra
én jövő hétvégén akarok elmenni a soroksári outletbe :)

csajok, nekem még mindíg megvan ez a szeméremcsonttájéki fájdalom..noooormális?a baba már nem lehet annyira lent..... :roll:
Vendég
 


Na itt!

Hát egész délelött odavoltam,aztán ebéd.De annyira elfáradtam h el is aludtam...nemrég keltem :lol: Olyan vagyok mint akit fejbevágtak...

Mindjárt csinálom a táblit is!!

Én még egyenlőre nem gondolkozom h mi lesz,legyenmeg az első baba.Aztán majd alakítja az élet h mi legyen.Lehet h a 2.baba majd jön gyorsan utána,aztán a 3.majd jóval később!De ez még nem eldöntött!

Na most ennyi :wink:

annus11
 
 


Sziasztok csajok!

Hát ma is mozgalmas napom volt, ráadásul holnap ki kell rúgnom valakit, fasza program, mi...? :?
Örülök, hogy el tudjátok fogadni az én nézeteimet, és senki nam tart rossz fejnek, amiért szivesen visszajönnék a 2 gyerek közt dolgozni. Én is nagyon reménykedem, hogy eleinte lesz vmi részmunka/távmunka lehetőség! :wink:
Petrus, köszi a hasznos infókat!!
A szabit természetesen nem kell Gyed v. Gyes alatt kivenni, a szabály nem vonatkozik rájuk, szóval senki ne izguljon! :D
Jók legyetek, megyek én is haza, mert már nem látok, olyan fáradt vagyok!
Na puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Sziasztok Csajok! :lol:

Jó régen nem írtam, de sajnos letiltottak a fórumozásról! (férjem+dokim) :cry:
De most mindegyik messze van! :P :P
Olyan gyorsan telik az idő! Mindjárt AFP, nekem is! :o
Képzeljétek, kiderült, hogy van egy cisztám a hüvelyem falán, és már évek óta ott van, csak rosszul diagnosztizálták eddig! :shock: :shock:
Még jó, hogy dokit váltottam! :roll:
A tesóm babója úgy néz ki 1 héttel nagyobb, ezért már csak 1 hét lesz köztünk! :P :P

Mindenkinek szép estét, mert még vissza kell olvasnom! 8)

KépKép
ancsika80
 
 


Ancsika, és ez a ciszta nem befolyásol semmit?
Az, hogy a tesód gyereke nagyobb, nem jelent semmit, Gyöngyöt is mindig nagyobbnak nézték, mégis napra pontosan érkezett. A mostani picimet meg még nagyobbnak nézik, pedig tudom, hogy akkor fogant amikor kellett, remélem nem egy 4,5 kilós óriásbébim lesz.

Szofi, ez a szabadság kérdés inkább arra irányult, hogy mi van akkor, ha most kiíratom magam táppénzre. Akkor uye elvileg visszamegyek papíron dolgozni. Ebben az esetben is csúsztatható?
Vendég
 


Annus

Olyan szép a táblázat. Hogy csinálod, hogy olvashatóak a betűk? Én voltam Apor fórumán a táblázatfelelős, de sokkal kisebb betűim lettek. :oops:
MI is úgy tervezzük, hogy kettő baba, aztán pihenő és jöhet a 3. :)


A szabadságról én azt tudom, hogy azok gyűlnek és ha visszamész akkor veszed ki, vagy ha megszűnik a munkaviszonyod, akkor kifizetik. Tehát a kismamák összegyűjtik az évek során.

anika

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Most olvastam a Cora katalógusban!
Figyelem!!!


Dec.1-24-ig.Kismamanadrág(szövet,elegáns)4500-4900,-
kismama tunikák: 3000,- -4500,-.


Zsüci! Csak azért jutott eszmbe az ovi,mert én óvónéni lennék. :oops: :D De persze ennyi gyakorló anyukával bölcsit is csinálhatunk! :D

Csadra! Én a 12. héten(11 hetes,2 naposan)voltam UH-n,és a dokim mondta a dátumot.De képezld én pont dec.8-án leszek 16 hetes,így 10-én, 16 hetes,2 naposan megyek.Ügyesek ezek a dokik,hogy ilyen jól tudnak számolni?!Nem? :D Ezek szeint én a 17. hétben fogok menni,tehát Te hamarabb tudod majd az eredményt!De a dokim és az itteni számítás szerint is van 2 nap eltérés.De én ezeken nem akarok idegeskedni!!! :? :) Úgy tudom,hogy az a fontos,hogy betöltött 16 hetesek legyünk,de ha valaki okosabb nálam,légyszi javítsatok! :oops: Köszönöm!!! :D

Ma felhívtam a dokimat,a dec.8-ai vizsgálat miatt,hogy csinál-e UH-t,mert akkor a férjem is jönne,de azt mondta,hogy mivel a vizsgálatra 2 héttel ugyis lesz genetikai UH,így akkor nem csinál. Emiatt részben szomorúbb lettem(még egy hónapig nem látahtom a kicsikémet??)Másrészt megértem,hogy lehet,h.Neki jobb,ha nem UH-zuk kéthetente... :?

Petrus! Igen,Esküvő köz.Bános Zsuzsanna.Te? :D

Szép estét kívánok,és MINDNEKINEK jó éjt!! :D :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fabri 2008.11.26 22:13-kor.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Gyors bekukkra van csak időm.
A kínai fogamzásnaptárhoz csak annyit, hogy a kínai születési időd (ők a fogamzástól számítják az életed, ergo +1év a normál kortodhoz) és a kínai naptár szerinti fogamzási hónap számít (ami nem azonos az európaival).De van egy jó oldal, ahol kiszámítható:
1. Anya születési ideje:
http://www.chinesefortunecalendar.com/CAge2.htm
2. Baba fogantatási hónapja kínai naptár szerint
http://www.chinesefortunecalendar.com/CLunarCal1.htm
Összesítő tábla:
http://www.babyhopes.com/pages.php?pageid=11

Szóval akit érdekel, az csekkolja így is, mert elvileg ez az eredeti kínai módszer. :)

Kép
mozza
 
 


Helló!

Én most csak annyit, hogy holnap vagy holnapután fogok tudni igazán itt lenni. Olvasni mindent olvastam.

Majd leírom a "tervezésünket"... :)

Nagyon nehezen bírjuk ezeket a napokat. De hallom, sokan vannak így... Szóval, mindenkinek kitartást!

Holnapi vizsgálatokhoz minden jót!

Üdv nektek, jó éjszakát (majd...) mindenkinek!

Ja, táppénzről mindenképpen írni fogok, mert nekem tényleg azt tanácsolták, ne menjek táppénzre, mert nagyot koppanni fogok a szülés után. Leírom majd részletesen, és kiváncsi vagyok, ti mit gondoltok. De sajnos most nincs időm.

Tényleg üdv nektek!
Vendég
 


Annus!

Engem is be tudnál írni a naptáradba?...

-Szkitty
- Kor: 33
- Pest megye
- 3
- ?
- Dr. Szigeti Katalin, ÁEK
- Szülés várható időpontja: 2009.05.23. - Bár ez nálam még változik... ;) Standard 4 nappal korábban szoktak kibújni, mint amit az utolsó UH alkalmával belő a doki... :)
- Ben(n)ő


Köszi! :)
szkitty
 
 


Krém

Melyik csapatban úsztál és mikor? Lehet találkoztunk is?

Munka
Hát velem még nem tudom mi lesz, nálunk nem létezik részmunkaidő sajnos.
Olyan mérges lettem. Láttam egy műsort a családtámogatásokról és meg akarják változtatni. Arra szeretnék ösztönözni az anyukákat, hogy hamarabb menjenek vissza dolgozni. A gyereknek a legjobb biztosan az, ha otthon lehet az óvodáig, de legalább 2 éves koráig. Mellesleg meg ha új munkahely után kellene nézni nemigen kapkodnak a kisgyerekes Anyukák után. Egy ellenzéki politikus azt mondta nem érti, ha valami jobb itthon, mint Nyugat- Európában, akkor miért kell rajta rontani? Az érv mindig az a támogatások rövidítése mellett, hogy msáhol nincs is ilyen. Inkább örülnünk kellene, hogy itt van. No mindegy, remélem nem bántottam senkit, igyekesztem tárgyilagos maradni. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


igyekeztem

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ildi

Nekem is előfordul ez az éles nyilalás, ha rosszul mozdulok. Nagyon fáj, de szinte rögtön elmúlik. Valóban ijesztő.

Ági

és te melyik csapatban úsztál? :)

Babaúszás

Nagyon tetszik és jót tesz a babáknak. Én a merülést nem erőltetem, most már a mozgásért járunk inkább. Jó immunrendszer erősítő. Apor 10 hónaposan volt először igazán beteg, de azóta többször sajnos.

Alsópáhok
Vasárnap indulunk életemben másodszor. Várom nagyon.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Böbi
100%, hogy működik, most megy vissza egy volt munkatársam 2 gyerek után, közte táppénzen volt és kap vagy 90 nap szabit.

Anika
Nekem vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Nyugaton tényleg sehol sincs ilyen, kap az anyuka fél évet kb. aztán mehet vissza. Természetesen jobb a babának, ha az anyuka minél többet vele van. De sajna Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy ennyi pénzt adjon. Muszáj a szociális juttatásokból faragni, mert sokkal sokkal többet osztogatnak az adóinkból, mint amennyit elbír az ország. Én már számítottam erre a lépésre. Ebben az országban nem divat az adózás, így nincs miből osztogatni. És valamit ki kell találni, hogy visszamenjenek az emberek meloba, ne segélyen meg GYÁS-on éljenek hosszú évekig.


Nem aludtam semmit éjszaka. Nem tudom olvastátok-e, hogy mi van Bombay-ban? Terroristák robbantgatnak, lövöldöznek külföldiekre, már 101 halott, 250 sérült. És történetesen a húgom ott dolgozik most 3 hétig. Húznak vissza,a mint lehet csak le van zárva a reptér. Gáz egy helyzet.
pumuklii
 
 


Még annyit, hogy előbb meg kellene teremteni a feltételeket, több bölcsi stb, és utána lehetne más lépéseket fontolgatni. Szerintem sok anyuka lenne, aki szívesen visszamenne részmunkaidőben, ha be tudná adni a gyerekét valahova. De amíg az oviba is csak 5 éves kortól kötelező a felvétel, addig nincs miről beszélni.
pumuklii
 
 


Pumukli,igazad van, csak az a baj,hogy akik eddig is tgyásból és társaiból éltek,azok nem fognak ezután sem dolgozni,hanem majd másfajta segélyért folyamodnak.Sajnos ez egy olyan rendelkezés lenne megint,amit mi,tisztes dolgozó,de gyermekükkel két évig otthon maradni akaró anyukák szívnánk meg,nem azok,akik valóban szipolyozzák az állam pénzét. Bocsi,amiért szkeptikus vagyok,de úgy érzem,nem jelentene ez megoldást a problémára.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hát igen, ezért nem egyszerű ez. Ösztönözni is kéne a gyerekvállalást, de pénzt is kéne megvonni.... Nemtom mi lesz ebből, mi lehet erre jó megoldás.

Annus
láttam a tábliban Torokka ?-vel szerepel. Most láttam a nevét a júniusi fórumozóknál, lehet váltott...
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: