Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is van! :roll: De már írtam, mi hajnalban kezdtük. Most újra bealudt! Tegnap is délután nyűgös volt.
Ki is maradt a fürdés :oops: :D , mert pont fürcsi időben aludt el!

Majd ha felébred megmérem újra a hőmérsékletét.
Ja, és néha köhög egyet-egyet! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ildi! Szerintem csak sima anya hiánya van! :wink: :lol:

Kata! Sok boldog névnapot és remélem csak ijesztget Norbika!

Mi ha így marad az idő, akkor ebéd után megyünk sétálni 1órácskát! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

ÉDIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! :lol:

Jaj egy story a sörhöz!
Második osztályos voltam, mikor a tanítóbácsi szilveszter után megkérdezte, hogy kinek engedték meg, hogy megkóstolja a pezsgőt! Én jelentkeztem és arra a kérdésre, hogy milyen volt a következő válaszom született: Rosszabb mint a sör! :lol: Anyumat ezzel fogadta a tanítóbácsi! (Gondolta, hogy enyhén alkesz a család!) :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Előkerültem. :lol: Gyors reakció egy-két dologra:

Nymalac - Hűűű, ez az esée durván hangzik! Én biztos szívrohamot kaptam volna!. Tök jó, hogy nem lett komolyabb baj!

More milk - Nekem abszolút használt!!!! Ha interneten rendelitek a gyártótól olcsóbb!!!!!

Alkoholmentes sör - Az is szuper, nálunk mindenapossá vált azt esti sörözés apával, csak ő nem csapja be magát! :lol:

Még egy trükk - a szopi süti recept:bio boltban tuti van minden.250 g búza, 150 g árpa, 100 g zab,150 g vaj,150 g barnacukor.kesudió is kell bele,50-100 g,de nekem most azt mondta a dokim,hogy fogjam vissza magam a diófélékkel,mert új kimutatás szerint,szénanáthát okoz a babánálk a későbbiekben,így én most nem tettem bele.ha raksz,azt meg kell kicsit pirítani.fel kell őrölni a hozzávalókat(kávédaráló)a vajat megolvasztani,és még kell hozzá olyan 5-6 ek. víz.hogy formázható legyen.na ebből kis diónyi golyókat gyúrj,és 5-6-nál ne egyél többet naponta. és ne feledd,ha máshogy nem is,de pszichésen tuti hat.

Kenguru - Aki haszálja figyeljen rá, hogy a baba lába a térde alatt legyen alátámasztva, hogy békába legyen, mert ha lóg, könnyen előidézhettek csipőficamot!!!!!!

Közben ébredés van, majd még jövök!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Köszi Emmalena! Pont emiatt voltam kíváncsi, mert valahogy' sejtettem, hogy a járókázás sem olyan magától értetődő dolog a babának.
Már csak azzal vagyok bajban, hogyha teszemazt megyünk a nagyszülőkhöz, akkor oda sem ártana telepíteni egyet. Esetleg egy műanyagot, ami összecsukható, lehet szállítani.

Boldog névnapot Katának!
Milyen az a ringató?

Kép
anhel
 
 


Sziasztok

Katalinoknak nagyon boldog névnapot!!!!

Anhel
Mi már járókázunk. Beleraktam a játszószőnyeget, azt nézegeti egy darabig, aztán vagy elalszik, vagy szól, hogy vegyem ki... De ha semmi baja, akkor fél órát simán elvan benne... Én is próbálom a kiságyat csak alvásra használni. A zenélő körforgón kívül minden játék átkerült a járókába. Eddig nekem tök jól bejött. Egyébként ha Bori megunja a járókát, akkor még átrakom a pihiszékbe és ott is elvan egy darabig. Áldott jó gyerek... :lol: Nekünk egyébként fa járókánk van, jó nagy, az ebédlőből kiszorította az asztalt... :lol: Majd rakok képet, ha odaférek a férjem gépéhez...

Hiszti? Nálunk fürdés előtt mindennapos. Ott már nem segít a szórakoztatás, a cumi, a játékok...semmi nem jó. A cici jó lenne, de azt nem kap, mert akkor fürdés után nem talál benne 200 g-ot... :lol:

Képzeljétek, ma 8-ig aludt Bori. Úgyhogy kimaradt egy evés, volt egy hosszú kajálása egytől fél háromig, de a hajnali kimaradt... Persze én felébredtem hatkor a nyöszörgésére és felkeltem, mert azt gondoltam, hogy enni készül.... :oops: :roll: De legalább nyugisan megreggeliztem, megkávéztam, meg összepakoltam egy kicsit. Mondjuk ha tudom, hogy mire készül, akkor alhattam volna még két órát... :roll:
És kaja után is elaludt, pedig nem számítottam rá, úgyhogy nyugiban tudtam tanítani....

Éjjel én is lázat mértem...tényleg csak popsiban lehet? Mert én nem akartam a gyereket felébreszteni és megmértem neki hónaljban... :lol: Most már tudom, hogy az nem ér semmit, de a férjem amúgy is azt mondta, hogy szerinte én melegebb vagyok mint a gyerek, úgyhogy gondolom nem volt lázas... Én nem akarok lázmérőt dugni a fenekébe!!! Vagy csak az első nehéz, a következő már nem fog gondot jelenteni...? :roll:

marek
 
 


ja, igen, tudom mit akatam még írni.Kérdeztétek, hogy ki mit szán az ünnepi asztalra karácsonykor. Hát íme az én menüm:

Borleves
Currys ananászos lazac
ezer féle süti

A lazac receptjét megadom, tavaly is ez volt, egyszerűen isteni.Nem is hittem volna.Olyan gasztronómiai élmény volt, hogy ez volt az ünnepi vacsi fénypontja.És idén is ez lesz.

Ananászos currys lazac

* Hozzávalók:

4 szép lazacszelet
l doboz ananászkonzerv
kis csokor friss kapor

cukor ízlés szerint
1,5 dl tejszzín
teáskanálnyi currypor
púpos evőkanl étkezési keményítő

* Elkészítés:

Megtisztítjuk a lazacokat, besózzuk, vajon-olajon megsütjük, melegen tartjuk.
A másrtáshoz serpenyőbe öntjük az ananászkonzervet, sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, a curryt és jól kiforraljuk. Néhány percnyi foralás után, hozzáadjuk az összevagdalt friss kaprot, majd kis idő múlva a vízben feloldott étkezési keményítőt is. Összeforraljuk, és a halszeletekre öntjük egy részét, a többit csészében szervírozzuk.
Tejszínes krumplipürével szoktam tálalni, ha szeretik ropogós salátával együtt.
emmalena
 
 


Marek!

Én sosem a popsiban mérem.Ábel is utálta, nem szadiznám vele Emmát sem.Mi vettünk még Ábinak egy fül hőmérőt és tök megbízhatóan működik.1 másodperc alatt megméri a lázat, nem kell levetkőzteti hozzá a babát.ez nagy előny.Ja, és ami a legfontosabb, hogy alvás közben is simán meg tudod mérni, nem ébrednek fel rá.Sokszor ellenőriztük hagyományos hőmérővel is, hogy a fülhőmérő pontos értéket mutat-e, és mindig egyezett.szóval, én ezt nagyon tudom ajánlani.
emmalena
 
 


Sziasztok!

Levegőztetés- én még a dokinőt is felhívtam evvel kapcsolatban és azt mondta vigyem, sőt, jót tesz a szoba száraz levegője után a friss levegő. Fontos, hogy rétegesen, vastagon öltöztessem fel. Én alá is teszek egy plédet! Rugi, kardigán, vastag overál, pléd 4-be hajtva felülre is, vastag sapka. Így beleteszem a mózesbe és ráhúzom a cipzárt.

Hiszti- Ezt tuti van nálunk is. Főleg este fürdés előtt és utána, mikor öltöztetem ( éhes, fáradt ). napközben is evések után, ha leteszem, nem igazán tetszik neki. Sír egy darabig a pihiszében majd bealszik. Először én hasfájásra gyanakodtam, de mivel nem rángatja úgy a lábát mint eddig, szerintem itt hisztiről ( dajkálási hiányról ) van szó. Egyébként nálunk a Gripe Water lett a befutó.

Pihiszék-- Nektek mennyit van a babaátok benne? Nálunk elég sokat, mivel nappal 1 percet se hajlandó a kiságyban lenni. Jó ez a gerincének szerintetek? A vibrálásos funkció is nagyon bejön neki...de órák hosszat azt se szoktam hagyni.

Járóka- Nekünk is valami összecsukható lenne praktikus. Van javaslatotok?

Tej tárolása- Ti hova teszitek a tejet, ha már a poharak nem férnek a hűtőben? Nekem már nincs hely, tej meg rengeteg...pár napja már kiöntöm. Szóltam a védőnőnek, hoyg odadanám valakinek, de eddig nem szólt, hogy kérné valaki...

dazsi
 
 


Emmaléna
Be fogok szerezni egy ilyen fülhőmérőt szerintem, mert én még azt se tudom, hogy mi lesz, ha kúpot kell adnom Borinak.

Dazsi
Bori fél óránál többet nincs egyszerre a pihiszékben, mert elfárad. Ha elalszik benne, akkor átrakom a kiságyba. Van, hogy sikerül és nem ébred fel, de legtöbbször nem jön be, akkor megnyugtatás, utána járóka vagy beszélgetés anya ágyán, vagy ilyesmi. Én próbálom elkerülni, hogy sokat legyen kézben Bori, mert én gyenge vagyok, ő meg baromi nehéz. Szóval csak legvégső esetben van kézben, akkor is inkább leülök vele és magamra fektetem ... nem mászkálok vele sokáig, mert leszakad a karom.

Szerintem ne a friss tejet öntsd ki, hanem inkább szabadulj meg a régitől, azt cseréld le frissre. Én ezért kerestem tejtesót, akinek elhordják a régi tejet, hogy az új beférjen a hűtőbe. Lehet, hogy te is találnál valakit itt a Babaneten, aki szívesen "megszabadítana" a tejedtől... :lol:

Cukrod rendben? Voltál már terhelésen? Vagy neked nem kell visszamenni? Én jövő héten megyek vissza a diabetológiára, mert nem lett jó a terhelés. Addig is 160 g szénhidrát diétán vagyok. Pedig úgy szeretném megkóstolni a sokat emlegetett alkoholmentes söröket... :cry:

Mi sétáltunk ma. Hideg van, de nem fúj a szél. Bori tuti nem fázott, én viszont nagyon. De tök jót aludt a babakocsiban, még most is alszik, pedig már rég kajálnia kellene.... :lol: :lol: Én szerintem nagyon túlöltöztettem. Volt rajta rugi, kardigán, kiscipő, overál, takaró, lábzsák és a mózes felső része (nemtom mi a neve.. :roll: ). Ja, és persze sapka. De ebből is kilóg a füle, ha elfordul. Pedig minden sapkánk megkötős. Most vettem egyet keresztelőre, ez szerintem jó lesz, de addig nem akarom ráadni.

Egyébként megvan a keresztelős ruhája. Nagyon szép!!! Majd teszek fel képet, ha megszárad...

marek
 
 


Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy egy gratuláció erejéig bejöjjek közétek :wink:
Közel egy éve a mi topikunkat Vera nyitotta meg 2008. szeptemberi babavárók címmel..
Többször jöttem, hogy sorsát nyomon kövessem..

Vera!
Tiszta szívemből kívánok sok-sok boldogságot és örömöt édes kicsi lánykádhoz!!!! Isten éltesse őt!!!



Mindenkinek kívánom, aki még pocakos, hogy csodálatos élményben részesüljetek szülésetek alkalmával!!!

Minden jót kívánok Nektek!!!!


-Marek:
Gyönyörű Boróka! Sok-sok boldogságot kívánok Nektek!!!! (volt idő, amikor a szeptemberiekhez is írtál :wink: Puszi nektek!!!

szeder74
 
 


Én is nagyon gyenge vagyok és nem bírok sétálgatni, de Laura, amint megmozdítom a pihiszékben felébred és kezdi a cirkuszt. Akkor sokszor hagyom sírni és beszélgetek hozzá, hintáztatom és megnyugszik jó esetben. Ha nem akkor viszont fel kell venni, de ezt csak rövid ideig bírom, mert közel 6kg és mostanában nem edzettem karra, le vagyok gyengülve... :) és hozzászoktatni se szeretném.
Cukor -Terheléses vizsgálatra januárban kell mennem , akkorra írta a beutalót a diabetológus. Félek előre. Addig nekem is azt mondta 180-as diéta. Én megkérdeztem - meddig? mire ő azt válaszolta - lehetőleg életem végéig :shock: Na ennyiben, maradtunk. Egyébként nem diétázom....nem bírok, annyira kívánom az édességet a fél év kemény elvonó után.Próbálom mellőzni a pékárút a sütit, de hetente 1-2 alkalommal mindig lecsúszik valami finomság. Szóval januárban kiderül mi a helyzet.
A sapkát a másodikat veszem ( nem is olcsót a brendonban ) de mindig belecsúszik a szemébe...
Keresztelő ruhára nagyon kíváncsi vagyok! Kecskeméten vetted vagy SVK-en?

Séta- Én is nagyon beöltöztettem, 12-13.30-ig mentünk és ő aludt én meg totál kifáradtam. Persze utána szopi és azóta se akar aludni én meg totál le vagyok zsibbadva.

dazsi
 
 


Szeder
Adél is gyönyörű. Szoktam nézegetni a képeiteket... :lol:
És majdnem szeptemberiek lettünk. Csak egy nap választott el tőle... :lol:

Dazsi
Soltvadkerten vettem a ruhát. Itt van egy tök jó bababolt, ráadásul ismerős a tulaj, ezért mindig kapok kedvezményt... Majd rakok képeket.

marek
 
 


Na itt vagyok újra. Valami álomkór szállta meg a siamat, így van egy kis időm olvasgatni, irogatni. :D
A babák gyönyörűek!!!! Gratula hozzájuk!

Rólunk, ha érdekel valakit - a 15-i hétvégén otthon voltunk Tatán a nagyszülőknél és ott valami csoda folytán megkaptam az a mosolyt, amire vágytam. Persze könnybe is lábadtak a szemeim tőle. Azóta is jóízűeket mosolyog, de fotózni még csak felemásat sikerült.
Kép

Gagyarászik is ezerrel, nagyon édes. Kb 1 hete, nyálazik veszettül és tömködi a szájába a kezét.
Voltunk kint az Expon, megkapta a karácsonyi ajándékait (játszószőnyeg, pihenőszék, rugdodód zongora stb), a családon meg majd behajtuk az árát. Az alvás még mindig nem igazán megy éjfél-1 óra előtt rendesen, utána viszont reggelig.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


sziasztok
nekünk most szörnyü hétvégénk volt
pénteken fájt a hasam, éjjelre hasmenésem volt, jött vukk is és belázasodtam.szombaton már valamivel jobban éreztem magam, de még mindig fájt a pocóm. este a kicsi üvöltött, nem tudtuk elaltatni. szopizott, de mivel egész nap nem ettem, sz@r volt a tejem és nem lakott jól, sanyim kevert neki tápot, amit kihányt, megint cicizés, pár óra múlva megint táp, aztán nagy nehezen elaludt, de nem sokáig, vasárnap is hasonló volt a helyzet. de éjjel már aludt, mert már tudtam enni és jó volt a tejem. ekkor már tudtam, hogy ez nem egyszerü gyomorrontás, hanem valami virus. sajnos sanyim is elkapta.rajta tegnap jött ki. tegnap napközben elvolt a kicsi estére volt megint nyügös.ma már én is jobban vagyok és úgy néz ki, hogy ö is. csak egy pici höemelkedése volt napközben.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


vissza olvasni most nem tudok, mert felébredt a drágám. majd holnap

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Anhel: én is szenya anya vagyok :) mindent megeszek :) Pl. sóletet 2 napig, mert olyan sokat készítettem :) Ma zöldbab főzi volt, holnap kelkáposzta lesz :)

Járóka: minnél előbb, hogy megszokja, és szeresse... Én már tervezem, hogy felhozom és összeszerelem... Csak, hogy Lili ne ugorjon a kiscsajomra véletlenül... Már egyre ügyesebb Bori, és nagyon szeret tornázni.

Bori már profin nyúlkál a játékokhoz amik oldalt vannak, ha hasal, és ha háton fekszik... És háton a felette lévő csörgőt is csörgeti ezerrel... Tehát mi beindultunk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: sajnálom a munkahelyi-pénzügyi gndokat nálatok... (És mindenkinél, aki érintett :( ) Sosem tudhatjuk, hogy kit mikor ér utól a baj :(

Mi az a ringató? :roll: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: a járókáról hasonló véleményen vagyok :)

Mindenki, akit érdekel: szerintem a fa járóka jobb mint a hálós, mert nagyobb, strapabíróbb, nem feszül a játéktérbe egy háló... Nekem az van, nagyon szeretem. Anyósomnál kipróbálhattuk a hálósat (és az öcsémnek is olyan volt baba korában), azt nem szerettem. Sőt, utáltam... Nézzetek majd bele, ha láttok olyat. Akkora mint egy kiságy, csak a térből elvesz a háló, mert befelé feszül... :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: nagyon szépen cseperedik Lotti! :) és nagyon szép kéthónapos lányka lett belőle :) Puszilom!

Lázmérés: én akkor mérem, ha melegnek érzem, de én mindig melegnek érzem, mert én általában hideg vagyok :D Bori meg legtöbbször 37,1fok :) Biztosan, mert melege van... :)

Marimer orrspray: az nagyon jó! Olcsóbb mint a sterimar, és ugyan azt tudja! :) Ajánlom mindenkinek, hogy legyen otthon. Szupi orrcsepp, és nem bántja a nyálkahártyát, nem romlik meg, mint az egyébb orrcseppek! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: én kivittem ma Borit. És nagyon beöltöztettem :) Volt rajta egy meleg rugi, meg egy sapi, beletettem egy kabátzsákba (nem jut eszembe a neve :) de nem overáll hanem zsák az alja...
Ezt a csomagot tettem (Borival) a vastag lábzsákba, ami a babakocsihoz van (az tényleg nagyon vastag ám), becipzáraztam, és rápattintottam a babakocsi felső rétegét is.
Mikor kivettem Borit, éreztem, hogy finom meleg a csajszi, de nem izzadt le... Tehát biztosan jól érezte magát...
(És még mindíg tudom fokozni a melegségét :D Király. Nem fog fázni a kis tündérke télen :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: a táj fényképezős sztori nagyon aranyos, és tényleg meglepő lehetett :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: nálunk nincs hiszti... Csak, ha nem értem meg, hogy mit akar a csaj, akkor ordít velem. De ha nem jövök rá a dolog nyitjára, akkor leteszem az ágyra, hagyom ordítani, mondom, neki, hogy sajnálom kicsim nem tudom mit szeretnél... De ha eldöntötted mit akarsz, akkor segíthetek rajtad. És akkor egy 10 perc után kezdem előről... Előszőr cici, (mert legtöbbször evés helyett hisztizik inkább) és erre rá is cuppan a sírs után, aztán minden okés lesz. De ha nem a cici, akkor lehet, hogy csak játszani akar, vagy büfizni rajtam... Ez hiszti? Mert akkor mégis van ;)

És már egyre többször lehet Borival beszélgetni :D
Beszélek hozzá, és visszadumál, hogy őőőőő, meg hogy eeee, meg ilyenek :) Nagyon komoly. Közben engem néz, vagy arcjátékozik nagyon :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: sör sztori :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: már írtam korábban is, hogy nem kell a popsiban mérni a lázat. Lehet hónaljban, ha az öledben tartod, és fogod a karját, hogy a lázmérőt jól tartsátok, de valszeg erre felébred. Viszont tuti a homlok és a fülhőmérő, amikhe egyáltalán nem kell levetkőztetni a gyerkőcöt, és aludhat is közben... :) Plusz nem kell átszámítani a fokokat sem :D

http://riztejbeg.extra.hu/Hasznos_laz.html

Borijaink egyformán vannak tartva... Nem sokára nekünk is feláll a fajáróka, teli minden jóval... És ő is néha kikéreckedik a tornázó alol, néha bealszik alatta... Nekünk a pihi szék helyett a hinta játszik. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: én kértem a karácsonyi menüt, és a recepteket :)

Köszönöm a lazac receptet, ezt tuti ki fogom majd próbálni :D

Milyen sütiket csinálsz majd?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Dazsi: ne öntsd ki a tejcsit, inkább cseréld le a készletet a hűtőben :) Vagy keress tejtesót itt a fórumon... Sokak örülnének neki szerintem... :) Ti merre felé laktok?

Járóka: miért kell összecsukhatós? Estére össze kell majd csukjátok? Csak mert nemsokára az egész napját abban tölti majd a csemete :D
Én egyenes falút választanék a helyedben... De lehet, hogy azok drágák... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: kúp beadásnál fosás lesz :D (ha szerencsétek van...) ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettyna: persze, hogy érdekel mindenkit, hogy mi van veletek! Hogy kezdheted így a mondatodat?! :(

Nagyon szépen köszönjük a felemás mosolyt! És örömmel olvasom, hogy megkaptad a krokodil könny csalogató, anyát a lábáról levevő első mosolyodat Szabitól! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: jobbulást nektek!!!! Ha nem eszik eleget a baba, vagy hasmenése van, sokat hány, akkor fokozottan kell figyelni, hogy ne száradjon ki!!!
Vigyázz magatokra! Gyógysugarakat küldünk felétek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Na látszik, hogy most szabadultam ide... Betöltöttem a fórumot :D

Katáknak sok sok boldog névnapot!!!!

Boldog 2. hófordulót

Napsuginak és Balázsnak,

Katának és Zsombinak,

Zsuzsunak és Konstinak!!!!


Várom a 2. hófordulós adatokat, képeket! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Nekünk most megint jó éjszakánk van. Bori 5 órát aludt, most épp eszik, illetve pihen, de nem fekszek le, mert lehet, hogy még kér.
:lol:

Viszont sajnos kakagondjaink vannak, lehet, hogy orvos lesz a vége. Sokszor zöld a kaki. Nem mindig, de sűrűn. Meg olyan nyálkás is. Most próbálok egyszerre csak egy ciciből szoptatni, hátha az a baj. Csak ez így elég nehéz, mert így még tovább tart egy evés, meg persze hisztivel jár, hiszen sokkal könnyebb volt neki az, hogy amikor már nehezen jött a tej, akkor átkönyörögte magát a másik cicire. Azért este összehoztunk 210g-ot egy ciciből, de a jobb cicvel ez lehetetlen lenne, örülök, ha 100 összejön, de éjjel még annyi sem, úgyhogy lefejtem a másik ciciből a tej elejét és úgy adtam neki oda a cicit. Most várom, hátha változnak valamit a dolgok, ha nem, akkor szombaton elmegyünk dokihoz. (persze ha addig nem lesz rosszabb, mert akkor korábban)

Megyek, mert még éhes. Mondjuk el is hiszem.. :lol:

marek
 
 


Akartam felrakni járókás képet, de a férjem elszórta a memóriakártyát, ami ráadásul tele volt Bori képeivel. :cry: A belső memóriáról sem tudok feltölteni, mert a kábelt már korábban elhagyta. Egy kicsit szétszórt szegény. Rendszeresen elveszíti a kulcsait, a táskáját, a telefonját. Néha ottfelejti a méregdrága fallabdaütőt a pályán és van, hogy a vonaton hagyja a táskáját... :roll: Vasárnap a szomszéd hozta vissza a mobilját, mert megtalálta az utcán... :roll: :lol: Ja, és sokszor előfordul, hogy nem találja az autót a parkolóban. Mit lehet egy ilyen emberrel csinálni???? :roll:

Elaludt a drágám. Megyek olvasni, mert elkezdtem egy tök jó könyvet, ezért most már nem csak szoptatás közben olvasok, hanem éjjel is. Aztán meg hisztis vagyok reggel...vajon miért...? :roll: :lol:

marek
 
 


De aranyosak vagytok.é Köszi szépen.
2 hós fiacskám tegnap 5.5kg 60 cm.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Marek: nem probálod ki a normaflore-t? Az a bélflórát erősíti... Hátha segít Borinak...

http://www.pirulapatika.hu/210185757/betegtajekoztato/normaflore_belsoleges_szuszpenzio

Én úgy szoktam adni Lilinek, hogy az ampullát megnyitom, és beleteszem a szájába... aztán ő kiszopizza, vagy én nyomom, ogy menjen bele... Nincs rossz íze, kb, mint a víznek... Meg szokták inni naturban is... :) Én napi 1-et adnék csak, mert nem biztos, hogy baj van a pocakkal... :) És ez nem árt! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: jó könyv! :) Én is kedvet kaptam... El is kezdek majd én is egyet, amíg lehet... Aztán az angol könyveimet is elő kellene szednem végre. Mindent elfelejtettem... Kár, hogy nem laksz közelebb, beneveznék hozzád angolra ;) Borik addig együtt fejlődnének :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Kicsit most jobb éjszakánk volt.

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntést! :D

Ildi, Emmalena...nem lett Norbika lázas! :lol: Hiszti nélkül csak 37, 2-t mértem popsiban! :lol:

NyugtonMalac ...te úgy toppon vagy! Le a kalappal!
Téged mindíg megtalálni itt, és mindíg naprakész vagy! :lol: :lol: :lol:
És szeretném újra megdícsérni a web lapunkat, nagyon jól van megcsinálva, és látom mindíg rakod fel a képeket, adatokat
...tök ügyi vagy!
Most is hoztam egy képet, de ezt ne rakd fel, csak mutiba van. Szerintetek, ami Norbi arcán van az mi, mert 3-4
napja ilyen "ragyás". :(
Ez a tejtől lehet???Vagy meleg kiütés? Vagy a hormonok ürülnek? :shock: :roll:
Kép

Kaki téma...lehetséges hogy Norbika azért kakil kevesebbet és ritkábban,mert anyatejet kap???? :)
Vagy ennyire feldolgozná a tejet???Mert a régebbi 4-5 kaki helyett, most jó ha van 2 kakis pelus! :shock:

ringató...hát lehet nem pont ez a neve, de biztos tudjátok mi ez, csak ti máskép hívjátok.
Olyan mint a bébihordozó, csak játékok vannak rá szerelve,
és ahogy mozog a kicsi úgy hintázik vele ez az ülés.
Láttam is képeket, nektek is van ilyen! Na megvan, mire gondolok??? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lovaszkata 2008.11.26 09:42-kor.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Napsugi: gratulálok a szép gyarapodáshoz! Jó lenne, ha sűrűbben jönnél :) Hogy vagytok?

Nincs kedved megírni a születés történetedet? Nagyon várjuk ám ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Timi: jobbulást kívánok, remélem, mielőbb meggyógyulsz!!!
Bettyna: én is a Nekem szóló, egyedi tervezésű Zengőmosolyra várok! Gratula :D
Mi jól vagyunk, babu a náthából gyógyulgat. Próbálok csatolni képet, de most éppen tartósan nem enged a gép (pedig a méret ok).
Mindenkinek szép hetet!
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan bekukucskáltam, mert karácsonyra kellene takarítanom. MINDEN Katalinnak utólag is boldog névnapot.

Kép

A kaki nálunk is gond. Nagyon örülnék, ha valaki tudna ötletet adni, hogy mit csináljak vele, ugyanis nem tud kakilni, és már három napja nem volt semmi. Az orvos szerint, ha egy anyatejes gyerek nem kakil három négy ... napig az is normális és ha egy nap százszor az is. Aki tud segítsen, köszi.

És akkor az ígért kép, hogy mi hogy éljük a minden napjainkat, mert ha leteszem a fiatal urat és épp nem alszik akkor üvölt. :cry: :cry: :cry:


Kép

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Karácsony...erről jut eszembe, le kell hozni a padlásról a dekor cuccokat :lol: :lol: :lol: de jóóóóóóó!!!!

A hétvégén advent! :shock: :D
Még nem vettem senkinek semmit, pénzem se nagyon van,
még semmi pénzem nem érkezett meg.
:roll: :(
Nektek van már ötlet karácsonyra???

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Elkiabáltam, hogy már végig tudjuk aludni az éjszakát, tegnap evett fél 8-kor, elaludt kb. 10-kor, 1-kor keltünk enni, majd fél 3 körül újra elaludt és keltünk fél 6-kor újra, úgyhogy hulla vagyok :roll: Ráadásul a reggeli evés óta nem alszik el, csak akkor nyugodt, ha a kezemben van, a mosogatást vagy 3X hagytam abba és jöttem be hozzá, felvettem, mert sírt, kezemben megint nyugi, szóval marha jó! Nem akarom rászoktatni, hogy csak a kezemben nyugodjon meg, de nem bírom sírni hagyni :shock:

LKata - nekünk nem voltak ilyen pöttyök Lottikán, nekünk piros foltok voltak csak, úgyhogy nem tudok nyilatkozni, hogy mi ez és mivel lehetne eltüntetni :roll:
Örülök, hogy Norbika nem lett lázas!
Kari ajcsi - már írtam, hogy nagyszülők digitális fényképkeretet kapnak, nem olcsó, de szerintem gyönyörű ajándék, két húgom valszeg megveszi magának és adok manit nekik, páromnak szerintem parfumöt veszek majd, bár most nem fújjuk magunkat Lotti miatt. Lottikának pedig már írom a listát, hogy miket kérünk, mi nem kértünk semmit, csak a gyereknek vásároljon mindenki.


Ti használtok parfum-öt???

Mtücsök - de cuki Áron a hordozóban, látszik, hogy jól érzi magát ott!
Amikor mi nem tudtunk kakilni (első héten, miután hazahoztuk a kórházból - 4 napig semmi kaki nem volt), azt mondta a gyerekdoki, hogy hőmérőzzük meg a fenekét, megcsináltuk, attól semmi kaki, majd azt mondta, hogy végülis ha 4-5 napig nem kakil, nincs baj, de azért az 5. napon adjunk neki egy glicerines kúpot és az beindítja, de a végén pont az 5. napon sikerült neki.

Kutacs - ti szoktátok nézni, hogy milyen a kutacsa? Mert azt olvastam, hogy ha be van horpadva, az azt jelenti, hogy ki van száradva a gyerek :shock: És nálunk ha nem fekve nézem, akkor eléggé behorpad. Ha fekszik és úgy fogom meg neki, akkor csak finoman van egy mélyedés. Többiek???

Járóka tök jó, csak nekünk nem férne el sehol :cry: A nagyszoba elég zsúfolt, ott a játszószőnyeg is, plusz karácsonyi ajcsi lesz még egy pihenőszék vagy hinta, a hálóban meg szintén nem férne el egy ilyen járóka :roll:

Bettyna - még jó, hogy érdekel minket, hogy megvagytok, sőt, gyere gyakrabban, ha tudsz és édes a félmosoly, a félmosoly is mosoly :wink:
Amúgy most már én sem tudok annyiszor jönni, mint régebben, már napközben szinte egyáltalán nem alszik Lottika, ha meg igen, a házimunkát próbálom elvégezni :roll: Nem sok sikerrel :?

Karácsonyi menü? Na nekem ebben szerencsém van, mert hozzánk senki se jön, mert mi megyünk, így mindenhol eszünk is és hozunk is kaját. Amúgy sem vagyok a konyhában valami ügyes, úgyhogy így jól járok, nem kell főznöm :lol:

Na megyek, megpróbálok takarítani kicsit :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kaki:
Emmának is úgy volt, hogy 4 napoig nem volt kakija.izgultam is, annak ellenére, hogy tudom, ez tök normális.na a végén már nyűgös volt, szerintem azért.Én adtam neki espumisam cseppet, rá egy órára úszott a kakiban. :lol:
Viszont az is jó módszer, hogy a lázmérővel ingerli egy picit az ember a popsiját.tudom, sokan nem szeretik a lázmérőt meg a kúpot sem, azoknak nem ajánlom.Nekem nincs gondom vele, esténként szoktam ha nem kakilt már pár napja kicsit ingerelni neki, fürdés előtt, hogy ha lehet ne éjjel áztassa el magát.és mindig bejön, pár másodperc mulva kakil is.

Nymalac!

Ha jó emlékszem te irtad, hogy Lili mellett te 9 hónapig szedted a homeos bogyót egyfolytában.De hogyan?hányszor ettél meg naponta hány golyót?
emmalena
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!!!Utólag Emmáknak és Katáknak boldog névnapot!!

Nincs sok időm csak a 2hós adatainkat hoztam:5660gramm és 58cm!Nagyon ügyes kisfiam van mert csak addig sírt amig a doki megszurta azóta alszik.Ja és már javába nyáladzik doki azt mondta ez már a foga miatt van de nem azt jelenti,hogy nemsokára kint lesz csak elindult a dolog :shock: :shock:

Később jövök!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Jól lemaradtam..elég durva éjszakáink voltak, de 5 napja megjavult Dorka! (kopp-kopp)
Éjjel max. 1 ébredés, de az is 5,5-6,5 óra után, majd még 3-4 óra alvás.
Kivéve, ha nem tud este kakilni - ezt mi szélcsővel segítjük elő, plusz babamasszázs. Hiába mondják, hogy ha 3 napig nem kakil az is jó, ha kétszer nincs kaki, amiből egy óriás, akkor nyüglődünk.
Bocsi, magunkkal kezdtem. :oops:
Ja, barátnő, javaslatára én iszom a Mecsek baby teát, 2l/nap (4 filter össz). Tuti ez is segített. Meg persze öregszünk, komolyodunk (tegnap már mi is átléptük az 5 kilót).

Marek! Zöld nyálkás kakink volt. Normaflore, fél ampulla/nap orvosi javaslatra. 1 hét után javult, de 2-3 hetet mondott a doki, addig adtam neki. Én kiskanállal. Ízetlen, nem jött be neki (ne,m szopizta ki az ampullát). Ha láztalan és csak az a baj, akkor vegyél és adj neki. A nyálkás kaki miatt több a bélgáz is, ezért nyügösebb is lehet tőle.

Bettyna! Szuper a kép! Ügyesek vagytok, hogy elkaptátok a pillanatot! Mire mi kattintunk, gyakran változik a figura :lol:

Karácsony: az én anyumnak most lesz a szülinapja, szóval összevont ajándékként kap egy digitális képkeretet (számítógépe és net nincs). Amikor látogatóba jön feltöltjük az összes képet - kap egy memóriakártyát is, és meg van oldva (nem kell Rossmannban nyomtatgatni, mint anyósnak....)
Szerintem mindegyik nagyinak kitűnő ajándék lehet! Már korábban írta valaki.

Séta: mi hóesésben is mentünk! (esővédővel)
Várom már a baba-mama talit! IX. vagy XI. kerületből jön valaki BKV-val? Szívesen elviszem. Máshol lakóktól bocs, de ezek esnek útba - és néha a kocsiban is megindul a nyafi, igyekezni kell.

No, megpróbálom a többi oldalt is visszaolvasni.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Tücsök: az 5 nap kakimentesség is normális olykor olykor. Ne izgulj! Esetleg próbálj hajtós dolgokat enni :) Meg a baba torna, masszázs is segíthet, meg a szélcső is :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Egy két hónapos mosoly: Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Karácsonyi ötletek: Én a fotóalbum mellett döntöttem. Holnap megyünk egy három hátteres sorozatra 24 eFt, CD-n az összes képpel... Így sok sok egyedi albumot tudok belőle nyomtattatni :) Veszek egy-egy szép albumot, és "előhivatok" egy halom képet 28Ft/db áron, és alkotok szép albumokat...
Nálunk ez lesz az ajándéka a húgomnak, aki Bori keresztanyukája, a nagymamámnak, nagypapámnak, akik semminek nem tudnak igazán örülni :) De szerintem ennek fognak :) Ők közösen kapják, még megtoldom egy borral, vagy bonbonnal...
Ezt kapja az anyukám is, és az anyósom meg a dédi is apai ágon... Különböző háttereset, mert ők együtt élnek... :)
Ez így 6 személy, aki örülni fog neki, plusz nekem is ajándék lesz :) és emlék is...
Akkor már nem is olyan drága :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: Én használok nívea deót a hónomra :D Szeretem az illatát, és úgysem azt eszi meg a lányom :)

Kutacs: minden gyereknek kissé be van horpadva... Nem nagyon, csak ha nézed, akkor inkább befelé feszül, mint kifelé. Ha kifelé dudorodik az is baj, melege van, vagy mi... A fejében lévő nyomás nagyobb az nyomja ki, tehát az nem jó...
Gondolom arra gondolt a szakirodalom, ha tényleg rendesen be van horpadva a kutacsa... Nem? Nem hiszem, hogy aggódnod kéne ezen is :) Tessék megnyugodni, és megnyugtató szavakat kérni a dokitoktól is ez ügyben legközelebb :D

Éjszaka: :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?