Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata, köszi a felvilágosítást, így legalább már értem is miről beszélgettekKép
De azt még mindig nem tudom, hogy ezt hogy mérikKép

Humi!Nekem a 25. héttől kezdve folyik, van amikor több van amikor kevesebb, és nálam nem függ attól, hogy van-e rajtam melltartó.Arra viszont még nem sikerült rájönni, hogy minek hatására indul be.
A nagymamám azt mondta, hogy annak idején ők, úgy mondták, hogy mikortól mozog attól kezdve jöhet a tejci.
Szóval ez nem baj.Legalábbis én így tudom, remélem tudtam segíteniKép

Képzeljétek, voltunk 4d uh-on, olyan szuper volt!
Nagyon kis "valóságos" volt a kis arca, meg mindeneKépA doktornő meg is jegyezte, hogy milyen kis csókos szája van.És 2 kg 20 dkg-ra mérték, 6 héttel vagyunk szülés előtt.Remélem ez jó érték ilyen idős korra.Mondjuk a saját orvosomnál az én eredményeim is mások voltak.Szóval Kata, szerintem ne aggódj, mert én előrébb is járok mint te, kisebb a babám súlya és nem mondták, hogy ez gond lenne. Nagyon örülök, hogy elmentünk, most már én is csak ajánlani tudom mindenkinek.A kórházi uh meg sem közelíti eztKép
Aztán bementünk vásárolni az áruházba, olyan sok szép minden van, és olyan sok mindent vásároltunk!Apu nagyon jól tűrte a dolgokat. Mondtam is neki, hogy egy hősKépNekem a kedvencem egy felkötözhető holdacska, amin ül egy pingvin, fel lehet húzni és zenél, a pingvin pedig csörögKép

Lányok, nagyon szégyelem, de már nem emlékszem és nem is találom, hogy ki írta,hogy farfekvéses a babája és most emiatt aggódik.Mert én valahol azt olvastam, hogy vannak kíváncsi babák, akik képesek azért megfordulni, mert az anyuja a hasa aljánál csenget egy csengővel, vagy csettintget.Nem tudom, hogy ez jó-e valamire, de szerintem egy próbát meg ér.

Puszi nektek, és hajrá Kitty (ha még nem indultál el), Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

KittyKép
péntek estétől olvastam vissza a topikot, és már örültem, hogy nem írtál (csak azért, mert ugye ez azt jelentené, hogy Réka baba elindult kifelé), erre itt vagy a végén. Kép EjnyeKép

BrigiKép
nagyon ügyin elintézted a helyet! Köszi! Már nagyon várom a szerdát!!!!

Móki, L.KataKép
Ma én is felébredtem hajnali 6-kor, és legalább 1/2 óra volt míg visszaaludtam. Brrr. Velem is gyakran előfordul, hogy háton fekve ébredek, pedig tényleg nem túl jó. Azért is érdekes, mert amúgy nem szoktam háton aludni. És a derekam meg minden reggel fáj. Aztán ha kimásztam az ágyból és megteszek pár métert elmúlik, de azért nem kellemes. Arról nem is beszélve, hogy mostanában már nem tudok kényelmesen ücsörögni, nyom a pocakom fölfelé. És még 2 hónap van hátra. Mi lesz még itt Kép

EsztyKép
bodyt rengeteg helyen lehet kapni. Mivel te a III. kerületben laksz szerintem nézz el a C&A-ba. Van body, 3-as csomagban jó áron, fehér valamilyen minmtával az elején (pontosan nem emlékszem már, hogy mennyi). Színesek is vannak, egyenként, de az valamivel többe kerül.
Sokan dícsérik a Prince Oliver márkanevű bodykat. Valahol olvastam, hogy hol lahet kapni, majd megpróbálom megkeresni.

Tegnap voltunk szülői/szülés előkészítőn. Megtudtam, hogy a járóka nem túl jó dolog. Ugyanis az a gyerek, aki sokat van járókába gyakran kihagyja a mászást a mozgásfejlődésben és túl korán feláll. Így a gerinc izmocskái nem fejlődnek rendesen. Állítóleg ez is okozhatja, hogy sok diszlexiás és egyéb disz-es (nem jut eszembe) gyerkőc van. Meg autós ülésben se tartsuk tovább, mint feltétlenül szükséges, mert az sem jó hosszú távon. Ellenben ajánlották, hogy lehet kapni polifoam-ot méterben és azt lehet leteríteni a földre, aztán hagy másszon a kölyök. Lehetőleg egyszínűt kell venni, nem mintásat, mert az frusztrálhatja a gyereket. Azt hiszi van ott valami, és fel akarja venni, amit meg persze nem lehet. És a játékokat is nehezebben veszi észre rajta. Szóval ilyen okosságokat hallottam pénteken.

Mariann
tmarianna

Táblázat?Ideiglenes, ha egyszer sikerül.
F Kata tesója<center> <pre>
<table>
<td align=center valign=top> Kép
156.6 K <td align=left valign=top> <font size=1>Kismami táblapróba.xls</font>
"" </pre> </pre> </center>
Névtelen

<center> <pre>
<table>
<td align=center valign=top> Kép
0.2 K <td align=left valign=top> <font size=1>resume.xlw</font>
"" </pre> </pre> </center>
Névtelen

Bocsánat!
Nem tudja valaki hogy lehet xls fájlt jpeg-be exportálni, a táblázat miatt.
F Bea
Névtelen

Bea! Excellbe lehet nyomtatást pdf-re kérni, majd a pdf-t megnyitod fotoszerkesztövel, akkor ott le tudod menteni jpg-re. Én csináltam táblázatot más forumba, most nemigen érek rá.
Meg akartam most csinálni, de nekem nem nyitja meg amit feltettél.

Orsi ma kimondottan nyügös. Du. végre lepihentem volna, azota alig alszik. Kitalálta hogy oránként akart enni, igaz nem sokat igy persze nem lakott jol, szoval eltelt igy a nap. Kaja után kb. fél ora mig büfizik, nem tudom másnál hogy van, de ha hamarabb leteszem vagy az ágyban csurog ki a száján v. nagyon sir és felveszem akkor van böfi. A sebem egyáltalán nem fáj, a korházban is csak pár nap volt kellemetlen, szoval én remélni sem mertem hogy ilyen gyorsan gyogyul. Nekem alig volt vérzésem, pedig a doki is azt mondta az császár volt nem jelent semmit. A méhem se érzem huzodna össze, nálunk ahol én szültem nem adna rá gyogyszert a másik helyen kapnak 2 hétig szurit a császárosok. Hát én remélem rendesen visszamegy a méhem, igaz sajnos nem pihenek annyit mint kellene.
Orsi imád fürödni, tavasszal majd akarjuk vinni babauszásra. Egyre gyakrabban mosolyog de szerintem még nem akaratlagosan, remélem hamarosan tényleg ránk nevet. Néha csikizem a nyakát, fülét, olyankor is nevet, nagyon édes. SZerintem a legszebb egy szülönek amikor a gyermeke ránéz és rámosolyog. Én nem gyözöm nézni a szemét ha nyitva van, olyan szépnek tartom. Majd rájöttök ti is milyen Kép
Apuka sokat segit, jövö héttöl már dolgozik, igy 1dül leszek itthon. Nem tudom hogy birom majd.

LKata! Hü, nekem elkerülte a figyelmemet hogy te is a végén tartasz már!

Kitty! Nagyon jo ötlet volt a sterilizálo, naponta 3x is kell használni. Bevállt nagyon, köszi. Nem fájt az aminoszkópia? Én nagyon féltem töle de nem kellett.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Látod,hogy változnak a kisbabák? Hol többet alszanak,hol meg sokat vannak fenn, nyüglődnek. Szerintem kb. 2 hónaposan beáll egy napirendjük, utána már könnyebb lesz.Örülök,hogy tudtam ötletet adni a sterilizálóval, kevésvé macerás,mint főzögetni a babadolgokat.

Az aminoszkópia,hát nem mondom,hogy egyáltalán nem fáj,de ki lehet bírni. Már a türelmetlenség az,amit nehezem bírok. Látom magamon,hogy sokszor olyan pici dolgok miatt is kiabálok a gyerekekkel.Utána meg olyan lelkiismeret furdalásom van. Már el sem hiszem,hogy egyszer kezemben tarthatom a babámat. Pedig most sem érzek semmit, biztos ez az éjszaka is nyugiban telik, reggel meg csalódottan ébredek,hogy még mindig semmi.

Kitty
kitty123

Humi
Dejó, hogy előkerültélKép Csak tudod az emberlánya aggódik, ha valakiről nem olvas napontaKép Kitartás a tetőtérbeépítéshez, ne idegeskedj sokat a mesterek miatt (lehet ám!) és főleg: a nagytakarítást NE Te vállald Magadra!
Jó későn kezdett el mozogni a fiacskád. Biztosan elöl fekszik a lepény, az tompítja. Nekem már bizony fájdalmas, ha elkezd mocorogni (pl. most hempergett vagy fél órát), de nem bánomKép
Lányok, nekem még egyáltalán nem folyik előtejem...pedig több helyen is olvastam (szakirodalomban is), hogy már illene.

Tündi
Valóban, igazad vanKép Nagyon régen láttam már a táblázatot. Sejtettem, hogy még vannak többen, akiknek drukkolhatok magam előttKép

Karmen
Kép A leányzó akkor is 1 tündérKép lehet, hogy az időjárás már a babákra is hatásal van, azért nyűgösebb? Anyud vagy valaki tud majd azért segiteni Neked napközben, ha férjed már dolgozik? Tudod, bevásárlás, friss kenyér, ilyesmire gondoltam. Pihenj azért légyszives.

Kitty
Na akkor ez a Valentin-napi baba nem jöt beKép Ha hétfőig semmi, akkor befektetnek?

F.Kata
A bál jó volt, a műsor csodás (főnököm beszéde is!). Bálanya és parkett ördöge már nem voltam Kép Amint a hangos zene (vagyis a TÁNC) elkezdődött, eljöttem, mert babókának nem igazán tetszett, rúgott mint a veszett ló, és a hasam is keményedett nagyon. Ja, meg mindenki a pocakomat tapogatta és azt nem szeretem.
Orvoshoz csütörtökön, azaz febr. 19-én megyek, majd beszámolok az eredményekről. Gyanítom, lesz még egy jó kis vérvétel is (brrr!!), az RH faktorom miatt. Megint olyan lesz a karom, mint 1 drogosé. Kép

Alvás projekt: csatlakozom az előttem szólókhoz - egyre rosszabb. Ma kora reggel (7 óra körül) arra keltem, hogy ördögfiókánk reggeli tornázott. Aztán irány pisilni. Persze visszaaludni nem tudtam, maradt a forgolódás, a "sehogysejó" pozíciók.

Léna
Andinak faros a baba, remélem olvassa, de mindenesetre megírom Neki! Kép már rémlik valami, egyik Kismamaújságban olvastam hasonlót.

Sziasztok !

Szilvus
35+1
szilvus

Sziasztok,

Humi, Az előtej folyása mindenkinél más és nem nagyon függ össze azzal később mennyi tej lesz. nekem mindegyik lányomnál már a 23. héttől folyt, úgy vettem észre sok minden kiválthatja amiben teljesen biztos vagyok az az érzelmi vonal ha látok vkit szoptatni, szülőszobát nézek, ha a lányaim kérdeznek az anyatejről stb. De sok olyan ismerős is van akinek egyáltalán nem folyt.
L. Kata, Kitty Hát nem tudom éltek-e vele de van egy ősi módszer a szülés elindítására (persze csak akkor indul el ha tényleg itt is az ideje): a szeretkezés. (a spermiumok hormontartalma miatt)
A bodyknál érdemes figyelni a lábkivágás méretét mert néhány márkánál ez nagyon szűk és az én manóim mindketten meglehetősen ducik voltak az anyatejtől, hurka hegyek a lábon és nekem a Kenguru-s bodyk nagyon megfeletek, de volt néhány ahol az elsőrésznél nem jött le az anyag háromszögben hanem egyenesre szabták és a popsirész háromszöge kellett volna hogy nyúljon előre majdnem a köldökig. És érdemes pelust is kipróbálni többet, különösen később mikor már ducik és pocakosak mert nem mindegyik ér be olyan könnyen.
Érdekes nekem is ez a négyjegyű szám mert ugyan már két gyemekem van de ez eddig vagy elkerülte a figyelmemet, vagy nem mértek nálam ilyet.
Holnap szép nap lesz születésre.....
sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

F.Bea,
Egy másik módszere az XLS -> JPG konvertálásnak:
Excelben megnyitod a táblázatot, az aktív ablakot kimented vágólapra majd bármilyen rajzoló progiba beszúrod. Utána már tudod manipulálni, a felesleges részeket le tudod vágni, stb... és bármilyen kép formátumban ki tudod menteni.
Ha nem megy és elküldöd mailben az XLS-t, felteszem.

Szilvus,
Mégegyszer köszi, hogy így örülsz nekem. Olyan jó érzés. Kép Kép Kép
Hátsó falon tapad a lepényem, ezért aggódtam mindig, hogy mégsem érzem a pici mocorgását. Ha még nem írtam volna: nagyon tetszik a babaszobátok, különösen a Disney-s függöny. Kép

Kitty,
Az értékek alapján úgy tünik nagyon jól halad Réka a születésre készülődéssel. Kép

L.Kata,
Neked is szorítunk. Kép

Eszty,
Body témában Mariann által írtakhoz még annyit, hogy tegnap voltunk az Auchanban és nagyon jó áron nagyon sokféle body volt. Érdemes figyelni a combkivágáson kívül a nyakára is. Én pl. pénteken vettem máshol egy nagyon aranyos Prince Oliver bodyt és csak itthon vettem észre, hogy ebbe bizony nem biztos, hogy bele fog férni a pici feje (nincs a vállán patent).

Rita, Léna,
Ezek szerint az előtej csurgásnak semmi jelentősége a későbbiekre vonatkozóan. Ugye?

Andy,
Az osztálytársam nemrég mesélte, hogy neki csak közvetlenül szülés előtt a műtőben fordult be a baba. Már előkészítették császárra végül simán fejvégű felvéssel szülte meg a babát. Ilyen is van. Ne izgulj előre ezért!

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!

Kitty nagyon haladsz előre, most már akkor 3 ujjnyira nyitva vagy, az nagyon jó, könnyű szülésed lesz.
Valaki kérdezte hogy hogyan vizsgálják: nekem mindenalkalommal kézzel is vizsgál a doki és az ujjal tudja megmérni hogy nyitva van e a méhszáj illetve rövidült e a méhnyak. Van akinél havonta nézik van akinél ritkábban.

Karmen örülök hogy szopizik rendesen Orsi, személyszerint azt mondom jobb ha sűrűbben eszik, mert akor biztos nem aggódom hogy valami baja van intha sokat alszik.

Hát lányok nekem iszonyúan fáj a derekam és a medencecsontom, ma annyit csináltam hogy összapakoltam a lakást, meg felmostam, de már mozogni is alig birok, pedig még főznöm is kell. Most egyedül vagyok itthon, gyerekek a nővéremnél aludtak , tegnap nem akartak hazajönni. Férjem meg elment az unokatesóm hajójára fényképezni.

Ja és nem tudom hogy közületek emlékszik e a párhetes mamikból egy Tina nevű kismamára akik autóbalesetet szenvedtek és a férje meghalt, ő életben maradt meg a pociban a babának sem lett baja. A mostani nőklapjában benne vannak, én ahogy olvastam ráismertem, szerintem ő az.

Sziasztok

Gabi
36+4

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szilvus! Örülök hogy jo volt a bál. Nekem már nagyon hiányzik egy társaságba elmenni, julius ota itthon feküdtem most meg még pihenni kell(ene) ill. a járvány miatt nem is merek sehova se menni. Anyu föz, a férjem minden nap elhozza a kaját. Ö is takarit, julius ota. Meg együtt fürdetünk de igy is elég fáraszto.

Kitty! Akkor jo ha nem fájt én azt hallottam volt akinek nagyon fájdalmas volt, én azért féltem töle.

Rita! nektek is gyogyulást kivánok!

Gabi! A végén nekem is nagyon fájt, még szülés után is pár napig.

Én nem emlékszek Tinára. Nagy szerencse hogy neki és a babának nem lett baja. A baleset az ö hibájuk volt?

Humi! Ez valoban igy van, az elötej nem jelenti
azt hogy késöbb mennyi tej lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

Én is úgy szeretném már, ha folydogálna a tejci, de eddig semmi. Pedig igazán lenne miből csorognia Kép.

Eszty!
Múlt héten voltunk Kedvesemmel az itteni C&A-ba (ami a Shop Stopban van), és nagyon arannyos holmikat láttunk. Mi vettünk két pulcsit, mert melegebb cuccból még nincsen sok, de jó kis bodykat is láttunk. Ugyanitt van egy Kenguru Gold üzlet is, ami szerintem nem valami olcsó, de ki lehet fogni néhány darabot. És az Auchanban valóban vannak édes bodyk.

Mariann!
Tényleg azt mondták, hogy a színes szőnyeg flusztrálja a babát? Én azt gondoltam, hogy ezek a játszószőnyegek pont ellenkezőleg hatnak, kreativitásra és érdeklődésre ösztönzik a kicsit. Hm, mik vannak!

Léna!
A sarkon jobbra kell fordulni, tehát szépen elmésze a Burger King mellett, és ahogy fordul az út jobbra, azt követed. Szűk kis utcácska, azt hiszem tálba is van kint, tehát nem nagyon lehet eltéveszteni. Antikváriumok, utazási iroda és ilyesmik előzik meg a Vörös Oroszlánt. Nem kértek nevet, szerintem úgy gondolta a telefonos, hogy nem lesz nehéz megismerni minket Kép.

Kitty!
Hát, sajnos most nem jöttek be a megérzéseim, amikről múltkor írtam. Pedig tényleg biztos voltam benne, hogy még a hét közepe felé "szaladhatsz" a szülőszobára. Azért kitartás, továbbra is megy a drukk!!

Üdv
Brigi (27+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kitty, holnap ba kell feküdnöd?vagy még nincs eldöntve?És ha be kell feküdnöd indítanak is egyből?Drukkolok, hogy még az éjjel öszzehozzátok a startotKép

Gabi én voltam az az amatőr aki kérdezte, hogy hogy mérik, köszi, így legalább ezt is tudom.Kép

Humi, én is úgy tudom, hogy semmi köze nincs a későbbi tej mennyiséghez.Nekem van egy ismerősöm, neki folyt rendesen, szülés után pedig nem tudott egyből szoptatni vagy fejni és el is apadt egybőlKép

Lányok, mi hétvégén voltunk a Soroksári úton a Megatoysba, én ott vettem Kenguru Goldos rucikat és szerintem akit érdekel, az nézze ott meg, mert 30%-os kedvezmények vannak.Így elég elfogadthatóak az áraik.
Hát nem lehet semmi, hogy vki a szülés előtt veszti el aput, szegényKép
Az alvási gondokhoz én is csatlakozom, már nem nagyon megy a dolog,sehogyse jó.Még szerencse, hogy a férjem olyan jól alszik, hogy még a vergődésemre(régen fordulásnak hívtákKép ) se ébred fel.Ja, és nálam még tetőzik a dolog abban, hogy 5 percnél tovább nem tudok háton fekve maradni, így már túl vagyunk két rosszul léten, az egyiket a kozmetikusomnál sikerült összehozni, a másikat pedig az uh-on.És még kicsit több mint 5 hét.

Rita, jól emlékszem, hogy mi vagyunk együtt kiirva?

Jó éjt mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Kitty Kép
Ma nem is jelentkeztél, már babázol? Kép

Gabi Kép
Én emlékszem Tinára, csak arra nem emlékeztem, hogy a férje meghalt....ez borzasztó. Megnézem a Nők Lapjában.
Volt egy lány, Linda, nem tudom, hogy emlékeztek-e, nagyon eltűnt....Ő csinálta a táblicskut is, talán május elejére van kiírva.

Nekem is nagyon fáj a szeméremcsontom, és a keresztcsontom, és lesugárzik a combomba. Vettem egy "csodakenőcsöt", a gyógytornász ajánlotta. Aminoerg a neve, és csillapítja a fájdalmat. Azt mondták, hogy csonthártya gyulladás lép fel ilyenkor, ami most természetes, ahogy tágulunk. Jól bedörzsölve segít.

Ma déltől este 6-ig keményedett a pocakom, óránként 4-5 alkalommal, és pár percig éreztem. Ez normális???? Én eddig csak egyetlen egyszer éreztem. Ma nem volt valami kellemes, nagyon feszült mindenem közben, egész felületén megkeményedett, olyan fojtogató érzés volt, és közben néha bele-belenyillalt.

Amikor bevittek a szülőszobát megmutatni, akkor mutatták azt a kütyüt, amivel vizsgálják a magzatvízet....nem volt valami szimpatikus szerszám...

Nekem sem folyik az előtej. Vártam egy darabig félidő után, hogy fog, de aztán mégsem....

üdv,
Pumukli
31+4
pumukli

Tettem egy pocakos képet a profilomba Kép
pumukli

sziasztok,

Léna, igen mi vagyunk egy napra kiírva. Humi, Brigi, nem érdekes, hogy csorog-e az előtej vagy nem, örüljetek neki, hogy nem megúsztok néhány pólófoltos hetet, mikor szoptattok úgyis minden úszni fog a tejciben. Na megyek, kicsit összeszedem magam, mert zűrös jövőhetem lesz, na de a szerda majd bearanyozza.

jó éjt,

Rita
boksay_rita

Sziasztok,

PumukliKép
Szép nagy pocid van Kép
Én emlékszem Lindára, de miért kérdezted? Vagy csak úgy eszedbe jutott?

Előtej nekem sincs, én őszintén szólva nem bánom. Pedig fel is készültem rá, már 2 hónapja figyel a polcon egy doboz eldobható melltartóbetét. Azért nagyon remélem, majd jó 2 hónap múlva szükségem lesz rá.

Mariann
tmarianna

Sziasztok, penteken voltam uh-on es a doki azt mondta, hogy a mehlepeny vastagabb a normalisnal, a baba meretei pedig egy hettel kisebbek a szamitottnal. Volt mar valakinek ilyen gondja? A doki nem magyarazta meg, csak annyit mondott, hogy 3 het mulva menjek ujra.

Ildiko(32+3)
kildiko

Sziasztok!

3 napot hagytam ki, de alig bírtam végigolvasni olyan termékenyek voltatok! Kép

Kitty, remélem minden rendben van veletek és hamarosan olvashatjuk a nagy hírt!

Brigi, köszi a szervezést, már nagyon várom a szerdát!

Eszty, van egy babaruha diszkont a Visegrádi utcában, pont tegnap voltunk ott, rengeteg dolog van. Kisker is, így lehet nyugodtan vásárolni. A Csanády és a Visegrádi utca sarkához van közel egy pincehelyiség szerűben, tehát lefelé kell menni a lépcsőn és nincs nagyon reklámozva, figyelni kell, hogy észrevedd. Mi azért elsőre megtaláltuk. Ha mész a Visegrádin bal kéz felé lesz. NÉzd meg, ha van időd.
Egyébként voltunk a Mini Manóban és nagyon tetszett, az eladók nagyon kedvesek voltak, szerintem mi is sok dolgot fogunk ott venni.

Lányok, tegnap voltam bent a kórházban a szülésznőnél. Majdnem 2 órát bent töltöttünk, most már sokkal okosabb vagyok Kép viszont sokkal nyugodtabb nem lettem, nem tudom, hogy miért. Megnéztem a szülőszobákat, hát.. fura érzés volt, hogy hamarosan majd én is ott leszek.

Móki, szülésfelkészéítő időpontokat még mindig nem tudtak mondani. Te egyébként szeretnél majd fizetős szobát foglalni? Esetleg tudod azt a telefonszámot, ahol ezt meg lehet tenni?

Szép napot mindenkinek!

Kata (31)
katca

Sziasztok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ahogy közeleg az idő, egyre többször álmodom a babával. Legutóbb olyat, hogy elfelejtettem, hogy megszületett, és este mentem csak vissza a szobába a kórházban és mondták a többiek, hogy mindig hozták enni a babát, és én nem voltam ott. Utána meg átkoztam magam, hogy miattam kellett tápszert adni szegénynek, és hogy én milyen anya vagyok. De ezelőtt is volt már hasonló álmom. Olyan rossz érzés!
Valahol azt olvastam, hogy az ember félelmei miatt álmodik ilyeneket (fél attól hogy jó anya lesz-e, hogy megy majd a szoptatás stb.) Ti szoktatok ilyeneket álmodni?
Amúgy meg tisztára érzékeny lett a lelkem. Mondjuk eddig sem bírtam a vad filmeket, de azért kisé túlzás, hogy tegnap délután ki kellett kapcsolni a tévét, mert egy kutyáról szólt valami film, akit elkaptak a sintérek. És én erre majdnem elbőgtem magam (ráadásul valami ifjúsági film lehetett).

Humi!
Előtejről én nem tudok nyilatkozni, mert nekem eddig még nem volt (37+5). De nagyon nem bánom.
Jó, hogy megnyugodtál, minden rendben lesz!

Karmen!
Én is nagyon várom, hogy Tomi rámmosolyogjon, biztosan csodálatos érzés lehet. De ehhez előbb meg kell születnie.

Gabi!
Azért ne vidd túlzásba a munkát! Pihenni is kell!

Mariann, Brigi!
Én is csodálkoztam, hogy a színes szőnyeg nem jó a babának. Nem gondoltam volna. Igaz, nálunk szőnyegpadló van, így szőnyeget nem vettünk.

Léna!
Én sem bírok háton feküdni sokáig kb.1-2 hónapja. Ebben az évben már azért nem is mentem kozmetikushoz, ill. csak szemöldök igazításra. Azért az UH-n én nem lettem rosszul.

Pumukli!
Szépen nő a pocakod!

Kittyvel vajon mi lehet?

Kellemes hetet mindenkinek!
PTünde
ptünde

SZiasztok!

Megvagyok ám!
Bár Anna nem igazán vitte ma még túlzásba a mocit, de megyünk 1/2 12-re ctg-re, majd kiderül. Ha nem jelentkezem, bennfogtakKép
Abban reménykedem, nem szaroznak (bocs) ha rossz lesz a ctg kiveszik, nem kockáztatnak....

Mennem is kell készülődni.
Nem tudjátok, hol lehet külön kapni az avent fejőgéphez azt az "alul lukas" üveget, amibe a zacsit kell tenni, és úgy fejni???

Pusz: Kata

Én most hogy leszek? Mert van a LKata, engem is így szoktatok hívni........
LadányiKata

Sziasztok!

LadányiKata: én a coraban vettem olyat.

Kitty nem jelentkezik lehet már azóta babázik.

Nem dolgozom agyon magam, ma nem csinálok semmit.
Derékfájás most is bejátszik, de ez már így marad szülésig.
Csütörtökön ctg, kiváncsi vagyok mi lesz.
Délután voltak jó kis jósló fájások, és éjjel is felébredtem rá egy párszor.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Nagy a csend Kitty körül, lehet, hogy már babázikKép

Kata, igen, fizetős szobába megyek, 2-3 ágyasba. Én mikor beszéltem a szülésznőmmel, ő azt mondta, hogy mindent elrendez nekem szobatéren - ha előbb v. később jön babika, akkor sem kell izgulni, rugalmasak. Úgy tudom, telefonon is lehet szobát lefoglalni, a központi számról biztos odakapcsolnak, ha mondod, milyen ügyben telcsizel.

Előtej: vicc, nekem a 20. hét körül volt egy picike, azóta néma csend. Pedig apa már ajánlgatta, hogy ne babikának kelljen szenvedni a a tejci megindításával, majd ő "előre dolgozik"Kép

Móki
móki

Sziasztok!
Ladányi Kata,én csak átmenetileg ugrottam be Hozzátok, mivel holnaptól sajnos már nem fogok tudni netezni, így továbbra is Te leszel LKata. Bocs, hogy én is így jelentkeztem be, nem láttalak. Eddig egy céges laptop volt mindig nálam, itthon így nincs is gépünk még, ha lesz, megint csatlakozom, tök jó olvasgatni az írásokat, meg megosztani a tapasztalatokat. Egyébként miért lenne rossz a mai CTG-d? Van valami erre utaló jel?

PTünde, én is olvastam ezekről az álmokról, hogy természetesek, és tudatalatti félelmet fejeznek ki az anyasággal kapcsolatban. Én azt álmodtam, hogy elfelejtem megetetni, és szörnyű lelkiismeretfurdalásom van.

Drukkoljatok, mert holnapra vagyok kiírva, és nagyon nagyon szeretném, ha ma éjjel végre történne valami. Semmi előjele, de hátha. Holnap megyek ctgre meg magzatvízszín vizsgálatra, onnantól kezdve pedig ugye mindennap, 4-5 nap múlva pedig megindítanak, ha nem történik semmi. Már felkelni sincs kedvem, mert akkora a hasam, hogy úgysem tudnék csinálni semmit. Furcsa elképzelni, és egyszer majd tükör nélkül láthatjuk ismét pl. a köldökünket, nem?

Pumukli, nagyon jó pocid van, szép a bőröd, már amennyire a képről láttam.

Kitty a múltkor írta, hogy hétfőn kell befeküdnie, szerintem akkor ma megindítják neki, hacsaknem éjjel magától beindult neki. Hajrá Kitty!!!

Rita, nekünk szülésfelkészítőn azt mondták, hogy mivel bármikor kinyílhat a méhszáj, nem szabad már ezekben az uccsó időkben apát úgy elkapni, hogy esetleg spermium kerülne a nyitott méhszájba. Van benne valami (nem tudom a nevét), ami mérgező lehet, ha átjut a méhszájon. Inkább nem kockáztatom meg.

Én a Kőbányai piacon vettem nagyon sok jó babaholmit, és kiegészítőket, pl. ugyanolyan csomagolású textilpelenkát, mint amit előtte vettem az Auchanban sokkal drágábban. A Kőbányai piac nem a Kínai az Orczy térnél, ha vki nem ismerné, nincs tömeg hétköznap, és nem egymás hegyén hátán vannak az árusok. Nagyon jó árakon sikerült vásárolnom. Ahogy a parkoló felőli bejáratnál bementek, balra kell tartani, a legszélső soron jobbra középtájt van egy hölgy, aki árul és rögtön ahogy bemegyünk szemben is árul egy nőci. Szerintem érdemes, 100% pamut dolgokban nemigen lehet csalódni, hiába "piaci".

L.Kata
L.Kata

Léna! ezek szerint nem szünt meg a MegaToys. A weboldala joideje nem müködik, azt hittük tönkrementek.

Kittynek drukkolok!!

Pumukli! Nekem nagyon tetszenek a pocakos képek, szeretem a tietetek is nézegetni!

Móki! szerintem is jobb a fizetös szoba, sokkal jobban ki tudod magad pihenni. Ahol én szültem nem volt ilyen. A klinikán van, arra azt mondta valaki hogy az árábol egy részét le lehet irni az adobol, te tudod ezt? Igaz itt a fizetös szoba 1 ágyas.

Elötej! Szerintem is örüljön akinek nem csurog még, tényleg nem gyöztem mindig átöltözni.

Rita! még hogy szoptatáskor! Meg nem sokkal utána is folyik a tej. Én ugy alszok hogy egy nejlontszatyrot tettem a párnám elé, mert mérges voltam hogy minden éjjel a lepedö és az ágy is tiszta tej lett.
Amugy én utálom a melltartot és most csak emiatt hordani kell, szörnyü. Irigylem aki azt mondja hogy neki nem szokott magátol csorogni, söt van akinek szoptatáskor se folyik ki a másik melléböl. Hát nekem 30-40ml kicsurog csak ugy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kitty sehol, remélem már babázikKép Várom a hireket, remélem a férjecskéje tudatja majd velünkKép

Gabi
Ne vidd túlzásba a takarítást, felmosást! vagány mama vagy, de nagy az a pocak, vigyázz rá!Kép Bevallom Nektek töredelmesen, én már kb. 2 hónapja csak a mosogatást, vasalást csinálom itthon, nem esik jól hajlongani,nyújtózkodni, cipekedni. Szerencsére anyu és a párom megcsinálják a heti nagytakarításokat(az anyós szemében meg nacsasasszony vagyok - ki nem sz... leKép )

Karmen
Én meg már szivesen babáznék a fene nagy társaságok miattKép Kép Ez a bál volt egy darabig az utolsó. A szeptemberi nyaralásig szerintem nem nagyon megyek majd nagy társaságba. Tényleg nem vágyom rá. A nyelvtanfolyamok (amiket kinéztem) is csak október elejétől indulnak. Kép Puszi Orsinak! Kép

Pumi
Aranyos a pocak! Szép nagy kerek! Kép

Ildi
Dejó hallani Rólatok! Kép Biztosan nem lesz baj, ne aggódj! Az UH-n mért adatok mindig heti átlagot tükröznek. Lehet, hogy azon a héten pont kevesebbet nőtt a kisbaba. A következő héten pedig behozza.

Tinára emlékszem, a szomorú történetére is. Kép El is köszönt tőlünkKép Remélem minden OK velük, a múlt heti NL-ban voltak benne?

Méhszáj: nekem kb. a 20. héttől nézi az orvos, kézzel, minden vizitkor. Eddig mindig C3000-es értéket kaptam. Kiváncsi vagyok, most mi lesz. Valszeg rövidült, de vajh nyilik is már a 36. héten?

Babaruhák: az árkádban a földszinten is van Kenguru Gold termékeket árusító bababolt, gyönyörű ruhácskák vannak (már megint elcsábultam...), egy csomó még mindig akcióban, 20-30-50 %. Igy egy body (vállán is patentos vagy olyan átfedett, jó rugalmas combikivágással) kb. 450-500 Ft-ba bír kerülni. Csodaszép szinekben vannak a tipegők. Vettem 1 Micimackós (naná, mi mást?Kép ) újjatlan hálózsákot. Kb. 800 Ft volt.Kép

Szerintetek a baba hogy helyezkedik el a 36. héten? Háttal a pocak felé, vagy háttal a gerinc felé? Azért, mert este lefekvés után, mikor mindig bekenem a hasamat, lábamat, stb. a krémmel, nagyon virgonc volt Őkelme és olyan hihetetlen kidudorodásokat produkált, hogy csak úgy néztünk! Mintha a lábát teljesen kinyújtotta volna kifelé. Még rücskös is volt a vége (biztos a lábújjai voltak). Aztán "jött" egy kb. 7 cm hosszú kitüremkedés. Talán a vádlija? Nagyon csiklandozta belűlről a hasfalamat. Mi pedig Őt kívülről. ilyenkor elhúzta a "dudorokat" és előrenyomta a másik oldalon. Csikis.

Megéheztem, ebédidő van.

Sziasztok!Kép

Szilvus
35+3
szilvus

L.Kata

Drukkolunk! Kép Csak ügyesen! És várunk, vegyetek mihamarabb gépet otthonra! Ha megvan a pici, férjeddel üzend meg ám!!!! Kép

Szilvus
szilvus

Szilvus, a 36. het korul a baba mar hattal a has fele szokott lenni, ebbol a poyiciobol fog megsyuletni.

Ildiko
kildiko

Sziasztok!

Karmen, nem szűntek meg, de a honlapjukat én se találom egy ideje, viszont a Kismamában mindig benne vannak az akcióik.

Hát lányok, nem tudom mi van babucimmal, egyre kevesebbet mozog, végülis, csak akkor produkálja magát, ha a hasamra teszem a kezem, a kezem nélkül szinte egyáltalán nem.Remélem ez nem jelent semmi rosszat!Vagy lehet hogy ez csak azért van, mert már alig több mint 5 hetünk van hátra?Azért vagyok kicsit megijedve, mert ti írjátok, hogy nektek milyen sokat mozog és én ezt a mozgást egyáltalán nem találom soknak.Lehet, hogy már nincs helye mozogni?
Bocs, hogy így rátok zúdítottam, de aggódom, és rossz így viszonyítási alap nélkül.

Puszi mindekinek, Léna

nuska

Sziasztok Lányok!
Hazajöttünk tegnap a kórházból.
Minden rendben van, Lili nagyon szép és jó kisbaba.
Szopizik is, csak állandóan elalszik a mellemen, és ezért elég gyakran eszik, de kibírható.
Tegnap nagyon féltem, mikor jöttünk, hogy mi lesz, meg az első éjszakánk milyen lesz, de Lili roppant aranyos volt. Aludni is tudtunk tőle, úgyhogy egy szavam sem lehet.
Ati szegény hajnalban ment Szekszárdra, de holnaptól ő is itthon lesz velünk.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Éppen ebédelek így írok most.

Bogi még egyszer gartulálok Lilihez nagyon aranyos, nem baj ha sűrűn szopik legalább beindul rendesen a tejcsi is.

Szilvus: ma már nem csináltam semmit, beraktam egy adag mosni valót, kaja maradt tegnapról. Cipekedni régóta nem cipekedek.
És csak a felmosás marad rám, a moogatni valót a gép csinálja. És mától már ebédet rendelek.

Marad a pihenés, meg a gyerekek, de az nem vészes.
Betti nagyon önálló, sokat segít nekem.

Nekem már a 33. héten a gerincem felé fordulva volt Réka. Viszont nekem sem viszi tulzásba a mozgásokat. Kicsi neki a hely, így inkább rugdosni szokott vagy oda tolja magát a hasamhoz.

Kitty nagyon csendben van.

Gabi
36+5

Kép

gabi1

Sziasztok!

Bogi! Nagy-nagy gratuláció! Ügyesek voltatok!
Sok boldogságot, pihenjetek minél többet.
Ha van egy kis türelmed és időd, mesélj!

Evelin
24+4
velina

Bogi
Szuper!Kép Kívánom, hogy Lili maradjon ilyen jó kislány, igy te is tudsz mellette pihenniKép

Ildi
Én is igy gondoltam, de akkor hátrafelé nyújtogatja a lábacskáit? Azt irja a könyv, ilyenkor már alig mozog a baba, hát én nem igy tapasztalom. Kép Pl most ebéd után is kifejezetten aktív.

Léna
Mozog Ő, de egyre kevesebb a helye. vagy nekisimul a lepénynek, az pedig tompítja a rúgásokat. Ne aggódj! Nyugodt baba leszKép

Gabi
No, akkor jóKép Nekem is mosás a mai programKép Az ebédet a szemközti suliból hozom, nagyon finom, én megebédelek belőle, az Attila pedig vagy este eszi meg, vagy elviszi másnap ebédre. Csak sütikéket sütök, meg hétvégén főzünk.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Na akkor írok. Bár a férjem elég részletesen leírt mindent, nincs sok hozzáfűzni valóm. Elfolyt a magzatvíz 2:10-kor, múlt kedden. Véres volt, és így rögtön, még az ágyból hívtam a szülésznőmet, aki pont ügyeletes volt, és azt mondta, hogy menjünk be. Összeszedtük a cuccunkat, aztán szép kényelmesen bementünk a kórházba. 4 körül kerültünk be a szülőszobára, ahol megvizsgált az ügyeletes orvos, és rátettek a monitorra. Az ügyeletes orvos azt írta a papíromra, hogy a magzatvíz tiszta, és azt mondta, hogy attól véres, hogy a méhszáj tágul. (Bár gyanús volt, hogy nem éppen nyákdugó méretű, hatalmas alvadtvér darabok potyogtak belőlem. Na mindegy (bocs a gyomorforgatásért).
A monitor azonnal mutatta, hogy Lili nem érzi jól magát. A szülésznő hívta az orvost, aki azt mondta, hogy jó, hát még figyeljük, és meglátjuk mi lesz. Kaptam oxit, jöttek a perces fájások, elég erősek voltak, de teljesen kibírhatók. Akinek erős mensis görcsei vannak, az majd meg fog lepődni, hogy nem is olyan vészesek a fájások.
Aztán hívták egyből a dokimat, aki jött is, rohant fel hozzám, meglátta a görbét, mondta, azonnal műtő. Eközben már 3 doki odacsődült megnézni, hogy mennyire rossz a helyzet, mind a három azt mondta, ha megjött az orvosom, megyünk a műtőbe. Úgyhogy 2:10 és 7:40 között, amíg Lilit kiemelték belőlem, annyi minden történt, hogy az egész szinte fél órának tűnt.

Aztán kiderült, hogy a köldökzsinór a nyakára tekeredett, amit a méhösszehúzódások még nyomhattak is, ráadásul a lepény is leválóban volt, ettől volt véres a víz. Szóval pont időben kerültünk kórházba!

Nagyon be voltam tojva, mert nem erre készültem. Féltem az epiduráltól, amit természetesen meg sem éreztem, úgyhogy amint beadták, megnyugodtam.
A kórházi tartózkodásról annyit, hogy a győri kórház remekelt, minden szempontból. Tényleg nem csak a szüléskor figyeltek oda mindenre, de utána is, pedig jócskán próbára tettem a türelmüket.
Szegény Lili egyetlen éjszakát töltött csak velem, mert ki kellett vinnem az újszülöttesekhez, annyira rosszul voltam minden éjjel. Pénteken éjjel pl. halálfélelmem volt, nem mertem elaludni, és szegényt kékfényestől (ja mert besárgult) ki kellett tolni, hogy tudjak pihenni. A szülésznőm pont dolgozott, és bejött hozzám, mikor hallotta, hogy nem vagyok jól, és ott ült az ágyam mellett, amíg el nem aludtam. Aztán éjjel is többször bejött, meg reggel, mikor lejárt a műszakja, akkor is odaült hozzám egy kicsit. Tudtam eludni, és elmúltak a panaszok. A kimerültség művelte mindezt velem.
Azóta jól vagyok, nincs semmi baj.

Na sok puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi! Gratulálok és örülök hogy Lili is nyugodt baba.

Képzeljétek még mindig fáj a hasam, szerdán elfogyott a gyogyszer, ma hivtam dokit gond van még mindig a holyaggal holnap megnéz megint. De legalább nincs most az a marha nagy fájdalom, de nem merem megint elhanyagolni. Kicsit félek hogy szoptatás alatt gyogyszert kell szedni.

Gabi! szerintem is csak ovatosan azokkal a házimunkákkal!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bogi, én is gratulálok mégegyszer.Nagyon kedves Lilitől, hogy hagy benneteket aludniKép

Szilvus, köszi, próbálok megnyugodni, de mindig van valami ami szöget üt a fejembe.Lehet, hogy nem vagyok normális, de én mindig alig várom, hogy talizhassak az orvosommal, mert mikor azt mondja, hogy minden ok, akkor egy két napig nem is agyalok semminKép

Lányok, tök jó ötlet a kaja rendelés, ez is sok terhet levesz a vállatokról.

Kitty most már tutira babázik, de jó neki.Vajon mikor hallunk felőlle?

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Bogi,
orulok, hogy ismet koztunk vagy es nagyon jo, hogy ilyen aranyos pici lanyotok van. Kép

Tenyleg nem jelentkezett ma meg Kitty, lehet, hogy mar a 3. baba szuletett meg?

Lena,
szerintem ne aggodj azon, hogy kevesebbet mozog a baba. Kinek tobbet, kinek kevesebbet. Biztos minden rendben van.

Holnap reggel megmerem a hasam, mert szerintem megint nott, mert annyira feszit.

Brigi,
holnap megyek az eloadasra, leirjam majd hogy mi volt, mit mondtak?

Eszty 33+0
eszty

Sziasztok!

Az én Kismanóm már a terhesség eleje óta a gerincem felé van fordulva, ülő pozícióban. Ehhez képest néha olyan képtelen helyeken dudorodik a pocim, hogy Kedvesemmel még találgatni se tudunk, hogy ez most melyik testrésze lehetett Kép.

Eszty!
Nagyon jó lenne, ha leírnád, persze csak ha nem fáraszt a dolog. Az e-mail címemre is elküldheted, ne untassuk a többieket: etiopia@freemail.hu.
Én is mennék, de a tanítványom meggyógyult, és nem tudok vele korábbi időpontot megbeszélni, mert suliba van előtte Kép.

Ildikó!
Sajnos nem tudlak megnyugtatni a méhlepénnyel kapcsolatban, még nem is hallottam olyasmiről, hogy vastagabb is lehet. Az biztos nem baj, hogy most egy héttel fiatalabbnak látta a gép, ez szerintem teljesen normális, még van ideje behozni a lemaradást, és az sem gond, ha egy picit kisebb babuci lesz. Drukkolok, hogy minden ok. legyen, és pihenj sokat!

Bogi!
Nagyon jó, hogy beszámoltál az élményeidről, és szuper, hogy ilyen kellemes emlék lehet majd a szülés. Majd ha tudsz, gyere minél gyakrabban és mesélj sokat Liliről!

LKata!
Nagy drukk, hogy mielőtt beinduljon a szülés!

Léna!
Próbálj tényleg megnyugodni, biztos nem jelent rosszat, hogy most nyugisabb a Babád. A frontok is nagyon befolyásolják a dolgot, és lehet, hogy a finish előtt már nem olyan kényelmes a szűkebb helyen mocorogni. Ha baj lenne, biztos más jelek is utalnának rá.

Szerintem Kitty már túl van a nagy eseményem. Olyan kíváncsi vagyok, remélem hamar megtudjuk, ha megszületett a Pici.

Puszi!
Brigi (27+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

LKata!
Nagyon szorítunk! Ma este már készülhetsz az indulásraKép

Bogi!
Köszönjük a beszámolót! Szupi, hogy minden a legnagyobb rendben,s Lili hagy pihizni éjjel. Nagyon szép baba!

Kata, a Schöpfis topicban benne van a szám és a név, hogy kit kell keresni a szobával kapcsolatban.

Karmen, Bogi, jó babázásT! Még pár hónap, és új témák váltják fel a mostaniakat, pl.szoptatás, stb.Kép Kép Kép (de lassan múlnak már a hetekKép !

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Bogi,
gratulálok még egyszer, de jó, hogy Lili hagy benneteket pihizni Kép És a pocid hogy van? A vágás helye szépen gyógyul?

Karmen,
jobbulást neked, de jó, hogy Orsi már jobb étvágyú Kép

Képzeljétek, engem olyan nagy öröm ért hétvégén Kép Meséltem ugye nektek, hogy kaptunk kölcsön babakocsit. Hát nem volt egy szuper darab, régi és elég egérszagú volt Kép Megpróbáltuk leszedni róla a huzatot, hogy ki tudjuk mosni, de nem lehetett. Párom persze azon a véleményen volt, hogy úgy se használjuk majd sokat, felesleges pénzkidobás újat venni, majd salggal kitisztítjuk tavassazl. Hát, Anyunál voltunk látogatóban a hétvégén Debrecenben, és elmentünk vásárolgatni, és hát kaptunk egy vadiúj kétfunkciós csodakényelmes babakocsit tőle Kép Meg kiskádat tartóval, pelusokat, szopispárnát és egy csudaédes rugit, majd abban hozzuk haza Bazsót. És még egy szépséges pólyát is vesz nekünk, a héten Kép Kezd alakulni a babakelengyénk Kép Csak azt sajnálom, hogy a cégemmel még mindig nem jutottam dűlőre jutalom ügyben, csak a jövő héten tudok intézkedni a nagyfőnöknél Kép

Szerintem is Kitty már tuttira babázik Kép Várom, mikor ír a párja Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!Kép

BogiKép!
Te is végre otthon babázol! Még egyszer gratulálok!Kép

Remélem KittyKép is a karjában tarthatja a kisbabáját mostanra!

LKata!Kép
Mostmár te is izgulhatsz, bármelyik pillanatban indulhattok! Remélem csakugyan beindul magától a szülés, nem kell indítani!

Olyan jó lenne már egy táblázat! Mivel én csak ritkán tudok jönni nem mindig tudom, hogy kik következnek sorban!

Mi jól vagyunk, sokat pihizek és már én is érzem hogy nehezebb forogni az ágyban.
Nem tudom ki kérdezte a háton alvást. Szerintem aki jól érzi úgy magát, az nyugodtan feküdhet úgy is egy ideig, a szervezet jelez, ha valami nem tetszik neki.

Leone (27+6)

KépKép
leone

Sziasztok!
Vasárnap összeszereltük tesómmal a pelenkázóasztalt és a kiságyat.1 hét múlva festik a babaszobát és utána már csak mosnom kell a ruhácskákat.
A nővérem csinált táblázatot, de még nem sikerült felrakni.Remélem menni fog.
Szép napot mindenkinek!
F Kata 35+6
filep_katalin

Sziasztok
Bocsi a belekontárkodásért, egyet kérdeznék Lénától:
igy szeretnék hivni lánygyermekünket, csak nem tudom, hogy mikor van pl a névnapja, vagy milyen becézéseket képesek kitalálni a pihent nagyik? Irtam volna privátban, de nem találtam emailcimet, szóval légyszi nyugtass meg, hogy van Léna névnap, és bejegyezhető. Momentán vmilyen kisebbségnek kell kiadjuk magunkat ehhez Kép
köszi, és puszi mindenkinek, és bocs a zargatásért
Judit
holophernes

Sziasztok!

F.Bea átküldte nekem a tablicskut amit csinált. Ez tehát az Ő érdeme! Kép Kép Kép KÖSZÖNJÜK!!!

Bogi,
Először is mégegyszer gratulálok Lilihez! Kép Jó volt olvasni a beszámolód.
Ha belefér neked a táblázat további kezelése szólj! Ez most csak egy kis tehermentesítés, nem akarunk belekontárkodni. Írd meg, hogy legyen tovább! Kép

Puszi:
Humi (28+1)

Kép
humi

Sziasztok,

Bogi, először is nektek gratulálok, kívánom, hogy Lili továbbra is ilyen nyugodt legyen és pihenhessetek mellette. Sebed gyógyul már?

Tünde,

ne aggódj az álmok miatt én is mindenfélét álmodtam az első lányom előtt és azután jókora anyatigris ugrott elő belőlem Katával együtt. Szülés után bármilyen fáradt voltam is még vagy 10 órán át ültem mellette és bámultam, nem tudtam vele betelni.

Léna,

Próbáld megszámolni napközben a mozgások számát, és írd meg mennyi, az sem baj ha a kezedre mozog, anyás lesz. egyébként vannak nyugisabb és virgoncabb időszakok. Ne aggódj minden rendben van.

Ildi, megpróbálok utánanézni ennek a lepényvastagságnak én már hallottam róla, felhívom az ismerősőmet és írom mi a helyzet.

Kittynek én is drukkolok, ma a terhestornáról is eltünt valaki, és már babaázik.

Jó éjt lányok,

Rita
boksay_rita

Brigi, Rita, koszi, varom mit tudsz meg Rita.

Ildiko
kildiko

Brigi,
akkor holnap megirom, hogy mi volt ma az eloadason.

FBea,
koszi a tablazatot!

Eszty 33+1
eszty

Sziasztok!

Én csak nem tudok elszakadni a fogorvostól: ma reggel kiesett a bal fölső első fogamból a tömés (ez is már másodszorra). Már pár napja éreztem a nyelvemmel, hogy nem úgy áll, mint eddig. Ma reggel pedig egy darabban kiesett. Fölhívtam a fogorvost, nagyon örült nekem. Nyilván holnap megyek megint. Az a baj, hogy mindig az első fogaimból esik ki a tömés, és így érzékeny is. Mert ha nem ilyen látható helyen lenne, lehet, hogy ráhagynám a szülésig. De így állati ocsmányul nézek ki (hiába volt a múlt heti fodrászkodás).
Pedig múlt héten már másodzsorra köszöntem el a fogorvostól.

L.Kata!
Remélem, nem sokat vár a baba!

Ladányi Kata!
Milyen lett a CTG?

Bogi!
Még egyszer gratulálok Nektek! Jó, hogy minden rendben volt a kórházban, és hogy megy a szopi is!

Léna!
Az én kis babókám sem mozog már olyan intenzíven, mint korábban. Én is azt olvastam, hogy a terhesség vége felé csökken a mozgás, mert kisebb a baba helye. Szóval biztos nincs baj.
Amúgy megértelek az aggódás miatt. Szerintem ez normális. Én az UH-k után voltam mindig ideges, mert mindig találtak valamit. Aztán az én dokim mindig megnyugtatott.

Karmen!
Jobbulást!

Móni!
Biztos nagyon szép cuccokat kaptatok. Én is állandóan a babadolgokat nézegetem, és a babaszobát rendezgetem.

F.Bea!
Köszi a táblát! Van egy pici hiba benne: van egy L.Kata, aki mára van kiírva, tehát ő volt tegnap 39+6 napos.
És van Ladányi Kata, aki velem (PTünde) egy napra van kiírva (márc.3.), így tegnap mindketten 37+5 naposak voltunk. Ha tudod, javítsd már ki légyszi! Köszi!

Ja, a főzés és takarítás dolgot én sem viszem túlzásba, bár pénteken nekiálltam, és kitakarítottam. A mosást, mosogatást szerencsére nálunk is gép intézi, csak az a baj, hogy az automata vasalógépet nem találták még föl, ezért annak időnként neki kell fogni. Újabban ülve szoktam vasalni. Egész jól lehet.
Főzni azért szoktam időnként, de akkor úgy, hogy másnapra is maradjon. Épp most keresgélek, hogy honnan lehetne hozatni a kaját, mert sajnos a közelünkben nincs olyan hely, ahol van menü. Bár az Anyukám igérte, hogy fog főzni, de azért jó lenne legalább heti két-három alkalommal rendelni, hogy neki se legyen annyi dolga.

Tényleg, mi lehet Kittyvel?

További szép napot!
PTünde!
ptünde

Sziasztok! Kép

Bogi Kép
Mégegyszer gratulálok Nektek, Lili csodaszép baba! Kép Jó, hogy minden rendben volt végül, és hogy már otthon lehettek! Kép

Karmen Kép
Sajnálom, hogy fáj a hasad, mit mondott ma a doki?

Judit Kép
Megnéztem, júl.21-én van Léna névnapja Kép

Tünde Kép
Mikor úszod meg a sok fogorvost? Sajnálom, hogy annyit kell menned, ráadásul az "utolsó pillanatokban"....

Ma kimostam az első adag babaruhát Kép Vagyis a gép....szép lassan készítgetem a dolgokat. Lehet, hogy túl hamar nekifogtam? Nekem valahogy az a megérzésem, hogy nem fogom kibírni a végéig....persze nem sürgetni akarom a dolgokat. Amíg jól érzi magát odabent Nándi, addig maradjon csak! Kép De legalább még 4 hetet, aztán jöhet.

Üdv,
Pumukli
31+6
pumukli

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?