Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, én még ma sem vagyok a topon, szóval csak pár dolog.

Annus: tök jó fotók, nagyon csinos vagy!

Bárányhimlő: én nem voltam még, meg mumpszos sem, meg szinte semmi gyerekbetegségen nem estem át... Ha ezt a terhességet megúszom bárányhimlő nélkül, én be fogom oltatni magam amint lehet, mert nem szeretném a többi terhességemet is végig izgulni, főleg, hogy akkor már Zsófi is közösségbe fog járni.

Cicik: háááát, nekem bezony elfelejtettek megnőni :shock: Zsófinál sem nőttek :oops: Viszont szülés után pár két nappal reggel azt hittem, lehúz a mellem az ágyról :lol: /Bocs a túl sok infoért :wink: /
Vendég
 


Szép estét!

Dóri! Kitartást a suliban! :D

Bangla!Üdv közöttünk! Mesélj magatokról!Nálunk is volt hasonló dolog tavaly.De fel a fejjel,most sokkal jobb!Fő a nyugi!!! :D :D Nekem az első 8 hétben volt nagyon érzékeny-fájós volt a cici,mostanában változó egyszer napokig semmi,máskor csak úgy elkezd fájni.

Anita!Nálunk van főzés mindennap,így igykszem változatosan.
DE van nekem egy drága uram,aki szeret főzni,így ha van szabadnapja(hétközben-vagy 7végén)bármit megfőz.És képzeljétek,még itt is néha olvasgat,ezért most leírom neki,hogy ezer köszi,és külön imádom,amiért néha főzicskél,ha én fáradtabb vagyok! Bocs csajok,az itteni vallomásért! :oops: Szülés után sztem megoldjuk.

Zsuzska!Jobbulást kívánok! Írj majd,hogy mi volt a dokinál!

Annus!Nagyon csini a tunika,és a gatyónak jó a színe!Ha nem leszek lusta,én is felteszem az új rucis képeket a hétvégén!Ma kaptam a kolléganőm lányától(azaz átvettem)két farmarnacit. :D
Gyarapszik a kismamirucigyűjtemény. :lol: Jaj és nagyon köszi,már én is benne vagyok a tábliban,és tényleg szép! :lol: :lol:

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!

Zsuzska, remélem már jobban vagy, majd írd meg mit mondott a doki! Addig is jobbulást kívánok neked!!!

Szofi, köszi! :)

Eszter, neked is jobbulást!!!! Az orrvérzés lehet a megváltozott nyálkahártya miatt is, a terhesség alatt sajnos előfordulhat!

Mozza, Igenis! ;) Mostanság nem nagyon volt időm, energiám fotózgatni, de igérem bepótolom! :) Te már tudod, hogy kislány? :D Nekem kisfiút mondtak a 4D-n, de még megvárom a dokimat mit mond hétfőn, mert bár tényleg láttunk mi is valamit a lábaközött, de a kislányomat is fiúnak nézték először, pedig nagyon is kislány, ami azt illeti! :wink:

Annus, kedves vagy, köszi! :) Nem, én nem kaptam el, pontosabban enyhén fáj a torkom, el-eldugul az orrom, de ennyi. Ez a táblázat nem egyszerü dolog. :roll: A kérdőjel jó ötlet!
Nagyon szép rucikat kaptál, igazán csini kismami vagy! :)

Dóri, örülök, hogy végülis jól telt a nap! :) Ez a bárányhimlő dolog nem semmi hallod!

Jó éjt és szép álmokat! :)

Évi

Kép
Kép
evemama
 
 

 
 

Sziasztok!
Én itthon senyvedek egyedül, az uram haverozik... És hát mi mást csinálnék, mint megint parázok :D ! Új ok a következő: Több, mint 1 hete voltam kombinálton, és még mindig nem kaptam sms-t, pedig azt ígérték a héten meglesz!!! :?
Annus, szuperül nézel ki. Néha úgy érzem, nekem soha nem lesz nmormális kismami pocakom!Persze nem szabad türelmetlenkedni, én 3 héttel mögötted és 30 kilóval előtted járok! :D
Reny, én is tüsszögök. De jó, hogy más is! Pontosan, mint amikor tavasszal kijön az allergiám. de jó, hogy van valaki ilyen cipőben!Mert én itt titokban már attól tartottam, hogy nyilván toxoplazmózis.. :oops:
Tinu, úgy tűnik pszichológusra lesz szükségem a terhesség lelki terheinek elviseléséhet! :shock: :lol: :shock:
Sok puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Bangla!
Üdv a fórumon!
Tök jó, hogy még mindig csatlakoznak újak :lol: .
Az én ciciim az elejétől nagyon érzékenyek voltak, fájtak is és nagyon nehezek voltak, főleg estére, de most már úgy egy hete kb. nem fáj egyáltalán, de lekopogom kopp-kopp.

Zsuzska!
Jobbulást! Remélem hamar meggyógyulsz.

Farkas!
Szerintem a kajarendelés jó ötlet, bár még vacillálok, hogy rendeljünk-e vagy inkább főzzek előre amennyit tudok és fagyasszam le.
Arról nem is beszélve, hogy a zén uram szeret is és tud is főzni úgyhogy lehet nem is lesz szükség rendelésre.

Annus!
Csini vagy nagyon, és hogy gömbölyödik már a pocakod! :lol:

Mozza!
Gratulálok! Olyan jó lehet tudni már a nemét!
Én is nagyon-nagyon szeretném már tudni! :lol:

Szofi!
Te még rajtam is túlteszel parában.
Ne izgulj annyit, pici náthám nekem is van, de túléljük, a babának meg tökéletes jó helye van benn :lol: Semmi, de semmi baja nem lesz. Az eredmény is hamarosan meglesz. Nekem este 6-kor küldték, úgyhogy ha erre a hétre ígérték,még mindig van egy napjuk. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bema 2008.11.20 23:03-kor.

Kép
bema
 
 


Hát én a rendeléssel anno úgy jártam, hogy 1. nem ízlett a kaja, amit hoztak, 2. az agyamra ment a futár, mert nem mindig ugyanakkor jött, hanem volt +- 1-1,5 óra. Ez így nem tűnik soknak, de mikor arra vársz, mikor jön már a kaja, mert amúgy mennél a gyerekkel sétálni, vagy jöjjön már, mert a gyerek mindjárt elalszik, és nem kéne, hogy felébredjen a csöngetésre stb. Szóval nekem több volt az idegeskedés vele, mint a könnyebbség és végülis nem rendeltem többet. Kaja úgy volt, hogy az anyósom hozott egy csomót, azon kívül meg kínai, pizza, spagetti, szóval ilyen gyors kaják. Akkor változott meg a helyzet, mikor már hozzátápláltam és Tüncinek mindennap akartam valami fincsit. Azóta általában igyekszem főzni, most mikor TÜnci bölcsiben eszik, akkor nem nagyon strapálom magam, csak ha itthon van.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jéééé, ez a kaja dolog nekem nem is tűnt fel, hogy milyen gondo lehet... :) Mert nálunk, ugye, minden hétköznap jön anya sulijából vmi főtt étel (a naygmamáimnak így van mit enniük - és azért nekem is jut vmi belőle), és a párom bent eszik a suliban. Azért kicsit mindig kell főzicskélni - nagyiknak is, magunknak is, időnként az egész bagázsnak (akkor nagyon...), szeretem is csinálni, de nem túl nagy gond. Ráadásul 6 hétig nekünk főztek barátaink (beosztották, hogy ki mikor hoz kaját). :) És annyi kaja összejött ebből, hogy tele lett vele a mélyhűtő, most az előbbi hétvégén fogyott el az utolsó adag... :)

Mondjátok csak, ki tudja, hogy milyen autós gyerekülés nem lesz már jó, mire megszületnek ezek a pici emberek? Mert nekünk sem a legújabb típus van, szóval megijesztettetek. ???????? :roll:

No, akkor jó éjszakát. Megfigyeltem, hogy nekem már többször sikerült a lap aljára írnom. Érdekes matematikai kérdés, hogy hogyan is van ez a valószínűség. Na, nem untatlak benneteket tovább, azt hiszem már elég fáradt vagyok magam is... :)
Vendég
 


Szép jó reggelt Kismamik! :D

Nekem "csodálatos"éjszakám volt! :( De jó, Ti legalább álmodtok,én bezzeg...kb.fél 3-tól 6-ig fent voltam,nem tudtam aludni,ma egy szép hosszú húzós munkanap áll előttem. :cry:

Szofi!Sztem ne aggódj,nekem és ha jól olvastam akkor a többieknek is kb.2 hét volt a kombi eredmény.Szerdán lett volna két hete,és kedden kaptam sms-t,másnap bementem a papírért a kórházba,és ott is megvolt.Tehát:NO PARA! :P Nekem most nincs allergiám.Kívánmcsi vagyok tavasszal jön-e!Állítólag ilyenkor megváltozik a szervezetünk...Jó lenne,ha ez + irányba menne... :) !

Szép napot kívánok!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!

Szofi te, miért gondolod, hogy a rossz hírt később mondanák meg, mint a jót? :roll: Amikor több kismama van, biztosan lassabban készülnek el az eredmények, no para, mami! :) Tessék már örülni, legalább egy kicsit, naaa!!!! :lol:

Dóri,nem tudom pontosan a számokat, majd utánanézek. Nekünk 2 méregdrága ülésünk van (az egyiket örökültök ugyan, de szuper), mindkettő E1-es, ami elvileg már nem jó, de én biztos, hogy nem tudok 2, mitöbb 3 új ülést vásárolni! :?

Hajna, Kitartás, a mai naphoz, sajnálom, hogy nem tudtál aludni! É
Én is alig aludtam, éjszakáztam a kislányommal :(, persze én nem megyek el dolgozni, de azért nem lesz egyszerü itthon helytállni, már nagyon fáradt vagyok idegileg, a betegség, nyügösség, nem alvás egészen kimerített :( .

Találtam valamit, talán érdekes lehet:

Sok várandós nőt érint az orrvérzés, amely egyrészt a hormonoknak, másrészt a szervezet megnövekedett vérmennyiségének köszönhető. Az igen gyakori C-vitamin hiányos állapot is vezethet orrvérzéshez, ez extra adag zöldség és gyümölcs fogyasztásával orvosolható. A testnedvek - mint az orrváladék vagy a hüvelyváladék - is bővebben termelődnek. Az orrdugulás különösen a hajnali és a reggeli órákban okoz bosszúságot. Ez az állapot a terhesség végéig fennmarad.


Mindenkinek szép napot! :)

Évi

Kép
Kép
evemama
 
 


Köszi Evamama! Kibírom! :D Nektek viszont gyógyulást kívánok!Nem lehet egyszerű babucival! Vigyázzatok magatokra! :)

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Az ADAC német autóklub közleménye szerint, a korábbi szabványnak megfelelő gyerekülések nem használhatók április elsejétől.

Az érintett ülések, illetve ülésmagasítók azok, amelyeket még az ECE 44/01, illetve az ECE 44/02 szabvány szerint gyártottak, hiszen ezek több mint 13 évesek, és már nem felelnek meg az új biztonsági előírásoknak.

Ez a szabály nemcsak Németországban, hanem egész Európában érvényes. Aki továbbra is a régi üléseket használja, pénzbírságra számíthat. Most az ECE 44/03, és ECE 44/04 szabványok az érvényesek.

automenedzser.hu


Ezt sikerült kiollóznom, remélem segít, most egy kicsit én is megnyugodtam, hiszen az ajándékbakapott Römer Kingünk is 4 éves csak. A hírek nem erről szóltak! :twisted:

Hajna, köszi! :)

Kép
Kép
evemama
 
 


Sziasztok!
Hát nem tudtalak visszaolvasni Titeket.Kedd óta nem voltam,mert óriási a hajtás,de rengeteget írtatok.Azért valamennyit sikerült,arra írok.
Karácsony. Egyrészt bennem egy 5 éves gyerek lelke lakik,szóval minden ünnepet igyekszünk a férjemmel olyanná varázsolni,mintha gyerekeknek szólna.Húsvétkor tojást,meg nyuszikat szórunk szét a lakásban,mikuláskor mikukat. Karácsonykor nálunk is van adventi koazorú meg gyertya. Az elmúlt 3 évben,mióta együtt lakunk úgy volt,hogy szenteste a férjem családjánál kezdtünk olyan 4 felé vidéken,aztán az én családomnál,és este otthon fejeztük be az ünneplést közös fa díszítéssel,ünnepléssel.Idén utoljára lesz így,mert nagyon fárasztó és egy kisgyereket,főleg babát nem fogunk elvinni mindenhová. Aki velünk akar szentestézni,az eljön hozzánk,aki meg nem,azzal majd másnap vagy harmadnap tali.
Az AFP-re nekem azt mondták,hogy betltött 16 hét kell hozzá.Nekem 2 nappal korábban csinálták,de az eredmény se az alsó,se a felső határhoz nem közelít,így nem hiszem,hogy gond lenne. A doki pedig azt mondta,ha megvan az eredmény menjek el hozzá uh-ra az eredménnyel.
Suli.Én is tanulok.Most vagyok utolsó éves. Előrehozott vizsgákkal szeretném befejezni az állímvizsga kivételével a sulit szülés előtt. De nagyon kevés a türelmem tanulni már. Nem a baba miatt,hanem,mert alapvetően útálok tanulni. :oops: De muszáj.Így most számolom hány vizsga és dolgozat választ még el a végétől. Szerdán megint lenne egy vizsga,csak nincs hozzá anyagom,így nem tudom mi lesz. A melóban is zárunk 1-10-hót,szóval a házimunka után már alig van erőm bármit is csinálni. De remélem a baba engedi és sikerül befejezni mindent.
Mozza!Gratulálok a kislányodhoz!!!Nagyon aranyos a 4D-s kép!!!!!
Torna. Én is vettem kismama tornát,de eddig nem volt időm csinálni a fent leírt okokból kifolyólag. Meg szeretnék két hetente kismama jógára is eljárni. Szerintem kell a mozgás. Én terhesség előtt hetente 3-4x futottam,2x aerobikoztam otthon. Egyszerűen kell a mozgás, hogy az izmai átmozduljanak, az agy tisztuljon kicsit stb. De nem Rékát kell alapul venni,hisz neki az a foglalkozása,hogy úgy nézzen ki,ahogy. Ez a ki mennyit hízik dolog abszolút alkatfüggő. Engem olyan nagyon nem is érdekel,majd leadom valahogy. De a mozgás,ha bírja a kismama és jól esik neki,igenis nagyon fontos. Az egészség része. Azt hogy mit mond a torna közben azt meg le kell ......ni.
Vásárlás. Én bizony vásároltam már ezt-azt. Többek között a kocsit és a kiságyunk is megérkezet az üzletbe. Nem vagyok babonás,nem ezen fog múlni a dolog. A kolléganőmnek 9 hónaposan kellett a halott babáját megszülnie. Akkor most ne vegyek semmit 9 hónapig,amíg meg nem születik. Szerintem butaság. A sorsunk fent dől el,és mi kapálózhatunk és babonáskodhatunk,akkor sem lesz másként. Ha a Jóisten úgy dönt,hogy őt elveszi tőlünk,és nem születhet meg,biztosan belerokkanok,de akkor is lesz babánk,és annak fog kelleni a kocsi és a kiságy is. Nekem ez a véleményem,ezért van a sok babaholmi már otthon. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Reggelt mindenkinek!

Kutyafüle!Egyetértek az utolsó modataiddal!Ez ellen úgyse tehetünk semmit!

Tinu!
Veled meg a kajarendelésben értek egyet.
Nekem is tud főzni a férjem,de nem akarom hogy amikro hazajön és pont kicsit velünk lehetne még nekiálljon főzni....esélyünk nincs arra h bárki kaját hozzon,a pizza az egy idő után uncsi,na meg drgága...Szóval lehet h én is betárazok a fagyóba!De az is hamar el fog fogyni.....de akkor közösen gyorsan megfőzünk,vagy ilyesmi :wink:

Ja és úgy néz ki hogy elmúlt a hányingerem teljesen...mintha nem is lennék terhes.2 napja a pocim se fájt úgy,bár volt már ilyen h pár napig jobban feszített aztán semmi.Azért fáradékony vagyok,de más tünetem nincs :shock:

annus11
 
 


Sziasztok!

Rengeteget írtatok!

Annus nagyon csini rucik,már igazi kismama vagy. :D
Szofi ne parázz annyit,nem tesz jót a kicsinek!!!
Zsuzsa sajnálom,hogy beteg vagy.
Éva örülök,hogy már meggyógyultak a kicsik.Apát meg kerüld! :)
Kutyafüle képeket kérünk a babacuccokról!!!!!
Autósülés tényleg a 03 és 04-es számú lesz elfogadott jan 1-től.Ha nincs,vagy még a régi van,igazoltatáskor 20ezer a büntetés.Nekünk is venni kell Grétinek,én egy pierre cardint néztem ki,22800ért.Inkább megveszem,hiszen a büntetés is ennyi lenne.Ezt onnan tudom,hogy nálunk rendőrök,nyomozók sűrűn megfordulnak.Ne gondoljatok rosszra,férjem baráti társasága.
Megyek,mert ma mozgalmas napunk lesz.Megyünk Újfaluba,kórházba,mert nagypapám műtötték .Meg apumnak ma van a szülinapja és ajándékot nézek neki.
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kutyafüle, én is egyet értek veled! Gyöngynek már 2 hónapos terhesen megvettem a babakocsit, mert éppen akcióban volt. Szörnyű dolog lehet elveszíteni egy babát, de nem a babona fogja Őt megóvni.


Én nem tudom, hogy milyen számú a gyerekülésünk, egy tavaly vásárolt ferrari gyerekülés, kerestem rajta számot, de nem találok. Állítólag a hordozók sem mindegy, hogy milyenek lesznek. Abból újat kell vegyek, mert Gyöngynél kaptunk egyet, de már nagyon öreg.

Panndi, megnyerted végül az övlehúzót?

Tinu, nálunk olyan jó ez a futár, hogy majdnem percre pontossággal jött, ha 10 percet késett akkor azt se tudta, hogy kérjen elnézést. nekem sem mindig ízlett a kaja, de meg lehetett enni. A férjem nem tud főzni, család nincs a közelben, így nekem tutti, hogy ez a megoldás marad.

Ági, az interneten sok helyen lehet vásárolni használtan, csak arra figyelj, hogy sokan nem vállaják külföldre a postázást!
Vendég
 


Anita! Ígérem amint sikerül oda jutnom lefotózom a kocsit is,meg a rucikat is. Meg ha elhozzuk és összerakjuk akkor az ágyikót is. Meg ígértem pocis képet is magamról is. Csak az idő!!!!Olyan nagy ellenfél!!! :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Találtam egy oldalt, ami nekem borzasztóan tetszik, remélem nektek is fog :lol: !
Én tuti rendelek majd!
Egy magyar cég készíti a ruhákat, bár sajnos csak kombidresszek, néhány póló és nadrágok vannak, rugik pl. nem.
De:
"aki beregisztrál oldalunkra, a regisztrációs oldalon a "várandós anyuka" négyzetet aktiválja, és az egyéb, bármilyen áruból történő vásárlása eléri a 5000ft-os értékhatárt.
Ezen kismamák ajándékba kapják a Kismamáknak terméklistában megjelentetett kombidresszek egyikét. A kombik 50, 56, 62 és 68-as méretben választhatók. "
Ha rendelnétek, akkor ez is érdekes lehet.
Az én kedvenceim azok, amin magyar mondókarészletek vannak, pl.:
"Feketét, fehéret, tarkát, meg ne fogd a tehén farkát"
vagy:
"Lányok, lányok, földi boszorkányok"
Olyan jó, mert mindig mindenen angol szöveg van, nekem ez nagyon bejön :lol:

Nekem nagyon tetszettek a rucik, remélem nektek is fognak, a cím pedig:

http://www.scamp.hu/index.php?action=products&id=1

Kép
bema
 
 


bema, ennek nagyon örülök, köszi!
Én imádom a Scamp bodykat, nagyon jó anyaguk van és viccesek, de üzletben 1500 körül van az áruk, így sokkal kedvezőbb! Ez egyébként a Prince Oliver utódja, ha így ismeritek.
A nadrágokkal annyira nem vagyok megelégedve, igaz, abból csak 2 van.
Már regisztráltam is! :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Nem bírtam már tovább, úgyhogy felhívtam a nénit a Sejtbanknál, és rendes volt, mert már a telefonba megmondta, hogy a kombinált eredmény negativ. Nagyon örülök neki!! :D :D :D Arányszámot meg értékeket nem mondott, de azt meg majd úgyis megtudom jövő hét elején, ha végre megjön az sms.
Ami a babonát illeti, én egyáltalán nem vagyok babonás, már csak azért sem, mert kereszténynek vallom magam, és ez a kettő kizárja egymást (szerintem). Nem az fogja a gyermeket megóvni, a bajtól, ha nem veszek neki semmit hat hónapig, még ezzel is tisztában vagyok. Egyszerűen csak nem veszek neki addig dolgokat, amíg legalább oda nem jutunk el, hogy van esélyem arra, hogy épségben hazavigyük őt a kórházból. Utána is lehet bármi, persze. De legalább az esély csökken addig is. A másik, hogy nekem a húgom lakik jelenleg a gyerekszobában, a nagyobb cuccokat tenni se tudom sehová. Mi így döntöttünk és kész. Nem hiszem, hogy ez elítélendő, maradi vagy babonás gondolkodás volna. Mindenki tegye azt, ami jól esik neki. Nekem így esik jól...
Na, befejezem a filozofálgatást, megyek interjúztatni!
Legyen szép napotok!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Övlehúzóra végül nem licitáltam.
Voltam ma védőnőnél, egy kilót híztam :lol: Még most sem értem el az induló súlyom :oops:
Vendég
 


Szép napot mindenkinek ezen a borongós délelöttön!

Evamama! Köszi az infókat! Én folyamatos orrdugulás, orrfolyás, tüsszögésben szenvedek. :?

Szofi! Ne parázz a toxoplasmától! Nekem 10 éves korom óta vannak macskáim, és még sosem voltam toxoplasmás! Most is megnézettem és tök negatív. Sőt játszótérre is járunk Aminával és szoktam turkászni a kutya- és macskakakás homokozóban is. Nem egyszer mi anyukák dobjuk ki a különböző ürülékeket a homokból. :x

Bema! A Scamp bodyk nagyon jók, az én kislányomnak is rengeteg van belőlük. Ennyi pénzért megéri!!!

Kép
Kép
g_reny
 
 


SZofi: szerintem sem babonásság, ha nem vásárolsz még. Mondjuk én a baba nemét szeretném megvárni, majd utána már lelkesebb leszek. AZ első három hónapban meg eleve nem vásárolnék, mert akkor még bármi történhet, és azért lássuk be, később mégis kisebb a rizikó. Nem azért nem vásárolnék, mert az megvédi a babát (ez lenne a babona), hanem azért, mert ha történik valami, akkor milyen sz@r érzés lenne látni az összevásárolt cuccokat. :roll: Ez önvédelem. Tüncinél is az utolsó harmadban vásároltunk. Kiságyat is, ruhákat is. Nem sokat kellett, mert egy csomót kaptunk kölcsönbe.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, ha már ruhák és bodyk!
Én a Kyngaval vagyok megelégedve (www.kynga.hu), kint szoktak lenni a börzéken is. Nagyon jó a minőség, és szépek a színek. Tünci szinte minden bodyja ilyen.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,Szofi.Én nem is arra írtam,hogy rossz,ha valaki nem vásárol túl korán. Sőt.Ezt tényleg szíve joga mindenkinek magának eldönteni. Ahogy jó.Csak azt írtam le,hogy lásd a kolléganőm 9 hónapos halvaszülését,amíg nincs kezedben a síró baba,szerintem nem érezheted teljes biztonságban,hogy nem lesz baj. Se 36 hetesen,se 16 hetesen.
Amúgy 3 hónaposan én se vásároltam még.Kb 2 hete van ez nálam.De azóta elég hatékony vagyok. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukkra van időm, aztán rohanok.
Megjött az integrált eredménye!

Negatív minden! :)))))
Papp-A: 0,82MoM
Total HCG: 0,58MoM
Inhibin-A:1,13MoM
AFP: 1,31MoM
Szabad ösztriol: 1,13MoM
Down szindróma számított kockázata: 1: 100 000
Velőcső-záródás rendellenesség számított kockázata: 1:3100

Kicsit nehezen tudom értelmezni a kapott adatokat. Nem tud valaki egy olyan site-ot ahol ezek normálisan le vannak írva egy lelet magyarázóban ( mettől meddig jók pontosan az értékek, mi mit jelent stb.). Jó lenne azért tudni, hogy a határértékek mik. ( na, már a negatív leleten is sikerül paráznom.....kezet foghatunk Szofi :) )

És ha minden igaz, ma meglesz a kórházi AFP eredménye is, nagyon kiváncsi vagyok mit hoztak ki (eltér e az integráltnál mért afp-től).
Szép napot mindenkinek!

Kép
mozza
 
 


mozza: NINCS! És ne parázz :lol: Legyen elég annyi, hogy NEGATÍV!!! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Bangla! Üdv közöttünk! Egy kis aggodalom szerintem belefér, de azért nem szabad túlzásokba esni! A cicim nekem csak egy kicsit érzékeny, bár nőt, de nekem ez csak az előnyömre válik! :oops:

Zsuzska! Gyógyulj meg mielőbb!

Annus! Nagyon csini rucikat kaptál! Ja és gratula, nagyon ügyesen vezeted a táblit! :) Én biztos nem tudnék ennyi infót feldolgozni és folyamatosan frissíteni.

Azt olvastam, hogy a második trimeszterben általában sokkal jobban érzi magát a kismama. Ez az igazán boldog babavárás időszaka. Félreértés ne essék én nagyon boldog vagyok, azóta meg pláne mióta tudom, hogy nem vagyok egyedül, de ez az állandó fáradság egy kicsit megkeseríti a mindennapjaimat. Néha ingerült is vagyok miatta és megbántok olyanokat, akiket nagyon szeretek. :cry: Sőt úgy szerettem odabújni mindig a páromhoz, most meg valahogy nem bírom, ha túl közel van hozzám (de nem csak vele vagyok így). Segítsetek, szerintetek ez normális? Tinu, mit írnak a könyvek erről? Olyan rossz érzés, hogy örülnöm kellene meg minden és közben meg ilyeneket érzek. Úgy érzem, hogy fáradt vagyok ahhoz, hogy kimutassam a szeretetemet. :( Ti hogy vagytok ezzel?

Csajok! Ez a főzés téma most megijesztett. Komolyan nem lesz időnk arra, hogy a baba mellett minden nap főzzünk? Nincsenek tapasztalataim, de én úgy gondoltam, ha nem kell dolgoznom, akkor sok mindenre lesz majd időm (pl. főzés) a baba mellett. Nem ez a tapasztalat??? A csökkent bevételei források mellett nem szívesen áldoznék még a drága kajarendelgetésre is. :(

Na de fel a fejjel, csak pozitívan! :lol:

Szép napot nektek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Mozza, ha gond lenne az értékkel, akkor szólnának! Nyugi!!! :-)

Panndi, Zsófi is az ÁEK-ban született?
Vendég
 


csadra, nagyon édes volt ez a bejegyzésed!!! :-)
Majd eldől, hogy tudsz-e főzni. ha egy jó babád lesz, aki csak eszik és alszik és éjszaka is könnyen visszaalszik, akkor biztos,hogy marad időd és energiád a főzésre.
nekem Gyöngy nem ilyen volt, sok energiát kivett belőlem, most meg még itt lesz a picike mellé egy 1.5 éves ugrabugra nagy is, ezért döntöttem az ételfutár mellett, max 2 hónapot szánok rá, addigra beáll a szopás, remélhetőleg az éjszakázás is kevesebb lesz és lesz rá energiám.
Vendég
 


Farkas!
Akkor ez babafüggő! :)
Majd megbeszélem én vele ezeket a dolgokat! :lol:

Köszi!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés, aztán később visszaolvasok (ha a főnökeim hagynak) :D

Ma megkaptam az AFP-eredményt. Megígértem magamnak, hogy nem parázom, de most... Szóval: a mililiter/mittudoménmiben kifejezett érték 26,5, a MoM 0,75.
Tudom, mindkettő határértéken belül, de nagyon alacsony, és a nőci is rámaparancsolt, hogy akkor most azonnal felhívni az orvosomat... :evil: :evil:

Ha sikerült elérnem, majd visszajövök beszámolni.

Kép

Kép
zsüci
 
 


Helló!

Mozza, meg ne merd nézni az 1:100 000-hez való eredményeidet! Könyörgöm! Ennek még én se járnék utána!!! :D :D :D Komolyan!
Tinu, tökre így érzek én is. De Kutyafüle, azt is meg tudom érteni, ha 3 hónap után az anyuka többé képtelen ellenállni!
Rajtam sokat segít az is, hogy rengeteget dolgozom, nincs mikor és hol vásároljak. Amikor meg van, akkor meg a lakásunkat igyekszünk befejezni. Abban maradtunk a férjemmel, hogy ez az idei projekt, a baba dolgok, a babaszoba pedig a jövő évi.
Csadra, légy még egy picit türelmes magaddal. Még én is fáradékony vagyok, és emiatt sokszor nyűgös. Ez egy ilyen korszak, szerintem bárki megérti. Ne legyél szigorú magadhoz. Biztos vagyok, hogy nemsokára feltöltődünk energiával! Annus, Mozza, meg akik már a 17. hét táján járnak! ti mit tapasztaltatok?
Na megyek ebédelni!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Zsüci, azonnal jelentkezz, ha sikerült a dokival beszélni!!! De szerintem minden OK lesz. Tudod mit mond mindenki, hogy ez totál megbízhatatlan vizsgálat...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Zsüci: engem Tücinél 0,8-as MoM-nál a dokim genetikai tanácsadásra küldött. De semmi, de semmi baja nincs a lányomnak és akkor is megnyugtattak. Nem volt semmi plusz vizsgálat, csak a levett AFP-s véremből megnéztek a laborban még egy értéket, amelyből kiderült, hogy nincs gond. Persze én is agyon izgultam magam, úgyhogy megértelek. A lényeg, hogy nagyon nagy valószínűséggel (ha a nyaki redő jó volt) NINCSEN semmi baj. Számít még a 18. hetes UH, ahol tüzetesen megnézik a babót, a Down-jeleinek már ott látszania kell. Szóval amennyire tudsz, azért nyugi!!!

Csadra: a tankönyvek úgyse mondanak RÓLAD semmit. :) Én is nagyon fáradt vagyok, az esetek többségében nincs energiám az uram közeledéséhez (akár szexuális, akár nem az). Ráadásul nyomasztanak az anyagi gondjaink és az, hogy hétfőn szakvizsga. Annyira el vagyok foglalva a saját bajaimmal, hogy nincs erőm nekem sem mással foglalkozni. AJánlom, hogy próbálj egy kicsit lazítani. Én januártól el fogok járni valami relaxos csoportba, biztos segíteni fog. A főzésről meg annyit, hogy Böbinek igaza van, sok függ a babádtól. Az enyém olyan volt, hogy nagyjából csak rajtam aludt rendesen, nyugodtan. Mivel éjjel is szoptattam, nekem nem volt energiám semmire sem (megmondom őszintén, kedvem és motivációm sem) a gyereken kívül. Főleg első gyereknél szerintem az ember inkább a gyerekbe feledkezik bele az első időkben, minthogy azzal törődjön, hogy hogy néz ki a lakás és mit eszik (akár ő maga, akár a családtagok). Nem véletlen volt az a hagyomány vidéken, hogy a gyermekágyas időszakban a rokonyok hozták a kaját a kismamának, hogy annak ne kelljen ezzel foglalkozni.

Kutyafüle: sőt, ha már a kezedben a síró baba, akkor is lehet bármikor bármi baja, szóval ebbe tényleg felesleges belegondolni. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszönöm Lányok a további üdvözlő szavakat, a megnyugatató cici-infókat meg külön :)!
Nekem a keddi Péterfy-s kombináltam eredményét már el is küldték emilben tegnap este:
Ülőmagasság: 67mm
Nyaki redő: 1,6mm
PAPP-A: 36,3ug/mL
1,55 MoM
Szabad béta-hDG: 60,9mU/mL
1,74 MoM
Életkorfüggő kock.: 1:970
Down-szindróma kock.: 1:5200 (negatív).

Én elégedett vagyok magunkkal, bár fogalmam sincs nekem sem, hogy az értékek mettől meddig jók.

Mi Szentendrén találtunk egy nagyon jó kismamaruci boltot, már 4000-ért vannak gatyók, irtó rendes csajszi szolgál ki, és szombat-vasárnap is nyitva vannak. Egy hétvégi kirándulás keretében szerintem érdemes megnézni, vannak klassz téli kordgatyák is.
A Rab Rábi étteremmel szemben vannak, majd mindjárt megnézem a címüket.

A betegeskedőknek sok-sok gyógyenergiát küldök, és tudom ajánlani az Oscillococcunumot, vagy hogy írják, nekem amikor el kezdett fájdogálni a torkom, meg egyéb náthás tüneteim jöttek elő, 2 nap alatt megszüntette minden bajom.

Na jó, eldugulok.
bangla
 
 


Böbi: igen, Zsófi is ott született :)
Vendég
 


Sziasztok!

Annus, örülök, hogy végre megnyugodott a gyomrod! :)

Anita, köszi! :)

Bema,Jó link, tényleg édesek a kisrucik! :) Az én kislányomnak is volt egy bodyja "Nemsokára ovis leszek címmel", ekkor volt 3 hónapos, persze mindenki mosolygott, aki csak látta! :)

Szofi, nagyon örülök a negatív eredménynek! :):)
Én ált. a 7-8. hónapban kezdtem el vásárolgatni, most azonban úgy gondoltam elkezdem jó előre, hogy egyszerre ne legyen nagy kiadás. Igazából sok mindent kapunk (mivel Pindurka meglepeésként ért, szinte mindent elajándékoztam), de rucikat muszáj vennem, legalább egy párat.


Tinu, sajnálom, ha személyeskedő kérdést tettem fel, csak az őszinte érdeklődés állt a háttérben! :)


Mozza,szuper a leleted és ez a lényeg!!! :)

Csadra, már én is írtam, hogy ingerültebbnek és türelmetlenebbnek érzem magam, Tinu írta is, hogy erre a gyógyszer a szülés! :lol:
Viszont mostmár kezdem jobban érezni magam. Igyekezz te is minél többet pihenni, majd apával is rendeződik a dolog meglátod! :)
Az én kisbabóim szinte mindig ölben voltak eleinte, de az anyukák leleményesek ám, én is főztem a lábammal babakocsit tologatva. :)

Képzeljétek, mi történt az előbb. Már egy ideje érzek bizonytalan buborék repkedést a pocakomban :)(főleg, ha eszem, vagy valami édeset iszom), de az előb miközben a kicsiknek meséltem, egy jó nagyot rúgott belém Kisbalázs, olyan igazi Kung-fus mozdulat volt! :) Nekem meg elfutotta a szememet a könny, úgy meghatódtam, a törpik persze nem értették mit is olvashattam Anna és Petiben, ami így felkavart! :P :P

Szép napot anyucik! :)

Évi
[/b]

Kép
Kép
evemama
 
 


Zsüci, és mindenki, nagggyon-naggggyon jókat hallottam Dr. Hajdu Krisztina genetikus szülész-nőgyógyászról, ha bárki bármilyen eredményében kételkedik, jelentkezzen be hozzá, nagyon kedves, és mindig igaza van, és szinte mindig csak jó híreket mond :).
Asszem van kórházi rendelése talán a Szabolcs utcába, de ez nem biztos, ami viszont biztos, az az Istenhegyi Géndiagnosztika és a Praxis rendelő. Abszolút alapossággal végignézi a kis mütyűröket, és megnyugtatja a kismamákat. Nagyon nagy szaktekintély.
bangla
 
 


Az ÁEK-ben ő csinálja a genetikai UH-t, én is nála voltam :)
Vendég
 


Evamama, Tinu! Köszönöm a megnyugtató válaszaitokat! Remélem most már mielőbb rendeződik minden! :) HÁt igen, többet kellene pihenni, akkor talán nem lennék ilyen fáradt. Főleg a napi rendszerességű hosszú utazás készít ki nagyon. De amíg nem tanulok meg teleportálni... :)

Gratula a jó eredményekhez! :)

Szép hétvégét mindenkinek! (jól öltözzetek fel, mert hideg lesz! Brrr...)

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Évi: ? :oops: . Nem értem, valami rosszat írtam? Vagy hogy nem írtam? Nem mindig jutnak ám eszembe a dolgok, mikor ideülök. :oops: Gratula a kungfu-rúgáshoz! :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Oké, akkor vissza a hírekkel.
Felhívtam a dokit, aki azt mondta, hogy koromhoz képest (28 vagyok) az érték jó, 0,6-tól felfelé minden rendben. :D :D

Közben villámgyorsan utána is olvastam, és a neten is írták több helyen, hogy fiatal kismama + 1. terhesség = alacsony AFP érték. Ráadásul az alacsony érték Down-ra utal, viszont a kombinált teszt ennek valószínűséget 1:18 000- re hozta ki (életkori valószínűség: 1:1100). Szóval, kissé megnyugodtam. Kissé.

Aztán eszembe jutott még valami. A vérvétel reggelén meg kellett mérni a súlyomat, ez az adat is kell (a mama folyadékterei alapján számítják valahogy az értéket, a folyadékterek nagyságát pedig a testsúlyból becslik), és a mérleg 78,8 kg-t mutatott! Ez héfőn volt, előtte héten szerdán a céges orvosi vizsgálaton még 75,9 kg voltam!!! Kizárt, hogy egy hétvége alatt felszedtem volna 3 (!!) kilót, szóval sztem rossz volt a mérleg, és ez is belejátszhatott az eredménybe (nagyobb -becsült- folyadéktérben eloszló ugyanakkor mennyiség = kisebb mennyiség folyadéktér-egységenként) ...

Uhh, ez a hülye vizsgálat, miért nem hagynak már fel vele, mint Európában mindenhol?! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Na most nem fogok tudni mindenkire reagálni.
fp és kombinált illetve integrált tesztnél ne parázzon senki!!!!!Főleg ha negatív az eredmény!!!!

Ami a vásárlást illeti én is a pár ksiruhán kívül semmit nem vettem még.Majd jövőre fogom ami kell,de ugye sok mindent kapunk is.

Na ma mégis volt kis hányinger...mert nagyon éhes voltam :roll:

Én szerencsére nem érzek nagy változást.Nem lettem idegesebb,nem hisztizek,apcimmal is jól elvagyunk.Eddig kb 2szer volt rossz hangulatom,de ilyen mindenkivel van,ha terhes ha nem :wink: Azt hittem majd jobban viselem,de büszke vagyok magamra hogy sokat nem változtam,igyekszem télleg kiélvezni ezt a pár hónapot.(na persze a fáradékonyság az minden nap befigyel,de legalább együtt pihizünk apcimmal :wink: )

Amúgy elég izgága vagyok,nem bírok a fenekemen megülni,folyton pörgök,be nem áll a szám(ere már rájöhetettek) kissé túlfőtött vagyok.Vagyis mindez csak voltam,most olyan nyugi van,ez talán változás.De szerintem pozitív irányba :wink:

annus11
 
 


Helló!

Azért nagyon érdekes, hogy a legtöbben már azon izgultok, hogy megkaptátok a negatív eredményeiteket... ) Nekem még 1 hőnap, mire megtudom... Mert a vizsgálat is csak decemberben lesz... De jövő héten megyünk csütörtökön megnézni Pindurt, nagyon várjuk már! :) És talán meglesz hamarosan az 1. vérvétel is... Azt mondta az orvosom, hogy ő szeretne beutalni a vérvételre, mert mindig, ha más csinálja (körzeti orvos, stb.), akkor hiányosak a vizsgálatok. Így legalább nem kell majd a hiányzó vizsgálatok miatt újra menni laborba. :) Mindenkinek gratulálok a jó eredményekhez. :)

Mi azért nem vettünk Samuval sok-sok ideig semmit, mert nem tudtuk, hogy mire lesz majd szükség, mert tényleg nagyon sokmindent kaptunk. Úgyhogy a legvégén beszereztünk 1-2 holmit, de szinte semmire nem volt szükség pluszban. Kb. a kiságy volt az egyetlen beruházás. Viszont praktukussági okból írom csak le, hogy a második trimeszterben érdemes ezeket a beszerzéseket inténi, mert nagyon sok kismama az utolsó 3 hónapban már nem érzi annyira jól magát. Én, hála Istennek, nem így voltam, de sok ismerősöm sajnálkzott, hogy húzta-halasztotta a dolgokat.

És, valóban bármikor bármi történhet a gyermekeinkkel, és ezért nyugodtan parázhatnánk a nap 24 órájában, csakhogy sokkal jobb nekik is, ha inkább azt tapasztalják, hogy nyugodtak vagyunk a sorsuk felől.

Sokszor nem a babán múlik, hogy van-e kedv/idő mást csinálni, mint vele foglalkozni. A helyzet nálunk az volt, hogy az első időszakban én hosszadalmasan magas lázzal (sebláz volt a szoptatástól - majdnem 40 fokos) küszködtem. Így aztán Samu ellátásához is sokszor gyengének éreztem magam, de azért az anyai szív ezt elrendezi. Csa jobb felkészülni esetleg ilyen nehézségre is vmilyen forgatókönyvvel. Mert Samutól bármit megtehettem volna... A világ legnyugodtab babája volt - most is az... :) Amikor érezte éjjel (amikor nagyon rosszul voltam, velünk aludt, hogy ne kelljen messzire mennem, ha szükség van rám), hogy nem vagyok jól (nem tudom megmagyarázni, de így volt, hogy tudta), akkor hajlandó volt kihagyni evést, és aludni helyette. Különben is alapból aludt egyben 6 órát, és könnyen visszaaludt, ha megetettem. Szóval éjjel nekünk volt időnk pihenni. Na jó, nem tudom, egyáltalán értelmes volt-e, amit írtam, bocsi...

Most megtanulmányozom az autós üléseket, köszönöm, Évi az infót! Gratula a rúgáshoz!
Vendég
 


Nem igen tudom kihámozni, hogy milyenek is azok az ülések, amik már nem jók. Pl. vmi kép nincs róluk? Mert honnan állapítsam meg a sajátunkról? Tudom, van rajta íromány, de most a kocsiban van a hordozó, és nem tudom megnézni. Vagy le tudjátok szavakban írni, milyen volt és milyen lett?
Vendég
 


Dóri, külsőleg nem látszik különbség. Van egy narancsszínü matrica az ülés hátulján (némelyiken jól eldugva, ezért nem is értem, hogy ellenőrzi majd a rendőr :mrgreen: ) abban egy karika egy E betü és egy szám. A régieken 1-es volt, ez nem jó, az újakon pedig, 2, vagy 3.

Kép
Kép
evemama
 
 


Na, gyors bekukk, mert most fejeztem be a melót, hatra meg rohanok vendégségbe!
Evemama, mostmár tuti kisfiú, maga a kickboxer! :D Gratula hozzá!
Legyen mindenkinek nagyon szép péntek estéje!
Puszi!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Lányok!Tényleg ne parázzatok az AFP-től.Mind negatív lett.Az enyém is viszonylag alacsony,de mivel azt írták rá,hogy 0,4-2,5MOM között jó,én bizony nem idegeskedek a 0,93-on,pedig relatíve az is alacsony. Lányok nyugi!!!!Jöhetnek ennél nagyobb bajok is,és akkor is élni kell és megőrizni a nyugit,nem csinálni a parát.Én már csak tudom.Ilyen parázós vagyok alapvetően én is,de azóta kiderült egy betegség,ami miatt épp elég aggódnom,nem csinálok még hozzá plussz parát. Nyugi!!!!!!! Na ezt jól megfogalmaztam. :lol:
Én sajnos türelmetlen kezdek lenni. Elég gyorsan kijövök a sodromból,pedig ennél türelmesebb voltam. Ez meg emésztési gond az egyetlen,ami felmerült eddig,de mindkettő a terhesség előrehaladtával erősödött,nemhogy múlt volna.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Szép estét mindenkinek!!
Mi épp anyumék vagyunk,mindjárt szegjük a tortát.
Ne parázzatok ennyit!!!!!!!!!!!!!!Én beszélek,aki mindenen aggódik. :?
Évi gratula a rugáshoz!!Biztos nagy élmény volt.Már én is alig várom az első igazi nagy rugást. :)
Az ülésekből a 03-as és 04-es számú a jó!
Na megyek,rám várnak,majd holnap jelentkezem!

Jók legyetek,pihenjetek ezen a borús estén.

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok kismamik,
úgy tűnik mégis megmaradok :lol:
A szakorvos hallójáratgyulladást fedezett fel a fülemben és hát semmi különös, majd kezelnem kell. De megkért szépen, hogy majd a kisbabámnak ne nyúlkáljak a fülébe :twisted:
Szerencsére már nem fáj annyira, így tudok néhány gondolat erejéig bekapcsolódni a beszélgetésbe.
Dóri, a babaülés számomra is nagy kérdés, 3-4 hónaposan már szeretnénk vele többet is utazni mondjuk 600 km-t…
Evemama, köszi az infókat, ezek szerint az újonnan vásárolt ülések már megfelelnek az új szabványnak. Fantasztikus érzés lehet, én már nagyon akarom biztosan érezni, de nem nagyon mozgolódik a kicsikém…
Kutyafüle, kitartást a vizsgákhoz, nekem is nehezemre esik a dolgozatommal foglalkozni, de nem szeretném, ha majd lelkileg ez is nyomna a baba mellett. A babonaságra pedig nem tudok mit mondani: a sógornőm még mindig „vizet vet” a gyerekére, ha az épen sír, és egyből elhallgat. Én nem hiszek benne, de hát annyira hatásosnak tűnik, hogy nem tudok semmit sem mondani ellene. Szerintem ez lelkiismereti kérdés, ki hogyan tud együtt élni ezekkel a kulturális szokásokkal vagy éppen babonákkal…
Annus, fura lehet tünet nélkül, nem?? Mintha nem is lenne terhes az ember…
Bema megnéztem az oldalt, nagyon jó, már kinéztem egy pár dolgot!!! Én gyűjtögetem az webáruházas oldalakat, majd ha sok időm lesz az utolsó hónapokban majd vásárolgatok, a férjem nagy örömére :twisted: Már kinéztem a szobába egy falmatricás oldalt, nekem nagyon tetszenek. Megadom nektek is, hátha valakinek lesz hozzá kedve :)
http://www.wallies.hu/tapeta_matrica_lany_szoba_1
Mozza gratula szép eredményekhez!!
Zsüci, örülök, hogy sikerült megnyugodnod, képzeld ha nem lenne fórum, meg internet. :wink:

Kellemes estét mindenkinek,
Zsuzsa

Kép
kovzsuzska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: