Új privát üzeneted érkezett!

Csi,

itt nem esett Szeged fele a ho.

gabomamo
gabomamo

Koszonom a szulinapi udvoket!

Szandra,

irtam, hogy nekem csak 1 olyan emil jott amiben 4 szalvi volt. Tobbnek kellett volna lennie, nem?

gaBOMAMO
gabomamo

Kép Köszi Kata!

Sikerült!!

Voltár már a Metropolban? Milyenek a szalvéták? Jó a választék?
Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Jamina!
Köszi! Megjött a csomag. Te elkényeztetsz engem Kép
phaedraa

Engem isKép
csii

Sziasztok!
Visszaolvastam, és megtaláltam azt ahol Phaedra leírja, hogy lehet ide linkelni, remélem sikerül.Köszi Phaedra! Kép

Íme az albumom:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1672

Kép
Kép
zsuzsimano

Veronix!

A szalvéták megérkeztek, köszönöm!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Veronix!
Nekem is, mail ment!

Kép
Kép
zsuzsimano

Lanyok,

letezik az, hogy a micimackos szalveta csak 2 retegu? Mert en hiaba kerestem a 3. reteget.
A szalvetas uvegmatricat ugy kell csinalni, hogy a szintelen festekbe belenyomom a szalvetat es ra megint szintelen? Kell vmelyik retegnel szaradasi ido?

gabomamo
gabomamo

gabomano!
Boldogságos Szülinapot!!!!

Lehúzható szalvéta:

"-Vágjuk ki a szalvétából a mintát. Az átlátszó üvegfestéket kenjük fel a fóliára a mintának megfelelő méretben.
-A kivágott mintát festett oldalával lefelé tegyük a festékbe, óvatosan simítsuk ki, s fessünk rá még egy réteg átlátszó üfestéket
-Ha megszáradt, kenjük át az egészet fehér lehúzhetó festékkel, s ezt is hagyjuk megszáradni.
-A teljes száradás után húzzuk le a mintát a fóliáról, vágjuk körbe, majd ragasszuk a kiválasztott üvegre."

Így írja a kreatívhobby újságban.

Hajni
hajnii

Lányok,
nagyon-nagyon sok dolgom volt-van, ezért csak félszemmel olvastam vissza és bocsánat, de csak szőrmenténKép reagálok.

Veronix,
mail ment.

Zsuzsimanó,
tegnap megkaptam a csomagot, mindegyik nagyon gusztusos darab és ami a fő, még egyik sem volt megKép Nagyon köszi!!!Kép

Gabomamo,
meg kell száradni a színtelennek és csak utána bele a SZt. Az más tészta, hogy én rögtön belenyomom, de ez szabálytalan!Kép Viszont a felső réteget már télleg csak akkor szabad rányomni, ha az alsó+SZ már megszáradt. És igen, van 2 rétegű SZ.

Hajni,
nagyon jó a kaktusztálad, hol lehet ilyenre szert tenni? Sztem ez már nem kíván SZtKép

Csi,
hímzőráma nem reménytelen, lehet, hogy tudok egyet szerezni és akkor az Neked is jó leszKép

Rohanok!
Jamina
jamina

Jajj most látom:
Naggggggyon boldog szülinapot, Gabomamo!!!
J.
jamina

Szandra,Ancsa!
Nézzétek meg,hogy melyikből kértek!
Jucus album

Jucus
20170114224602

Jucus,
Megnéztem, mailke megy!

Veronix,
még mindíg semmi?????? Kép
mian

Hajni!
OFF!
Hol lehet olyan felfújható autót(mozdonyt)szerezni amilyen nektek van a "Viki jól van"c.képen?Soma autómániás és szeretnék valami hasonlót neki!

Jucus
20170114224602

Jucus!
Én is kérnék néhány szalvétát, az enyémeket a hétvégén szkennelem be zsm szalvétái címen. Írok neked mailt.

Kép
Kép
zsuzsimano

Szandra,

szalvétát megkaptam, nagyon szépen köszönöm. Igyekszem én is hamarosan postázniKép

Gigóca
gigóca

Timi: nekem is megérkezett a levél, köszi: )

zsuzsimano: megjöttek a szalvéták: ) (Az első küldemény) Köszi: )

Ancsa: megjöttek: ))) Itt van minden köszönöm, Hozzád megérkezett az én küldeményem?
Gallainé Magdi, Jamina és Gabomamonak van csomag, de csak Gabomamo címét tudom.
veronix

Jucus: Tőled is megérkezett a csomag, köszi: )
veronix

Veronix!

Még csak most ért oda?A leborult szivarvégét!

Zsuzsimanó!

Ok,de van amiből már csak 1/4 van.Nem gond?

Jucus
20170114224602

Jucusmamus,

tegnap este gyorsan kiprobaltam a VF-et , hat vmi fantorpikus, hogy milyen egyszeru es szep lett. Ki fogom probalni a tartossagat mosasugyileg. Ja es 5 perc alatt keszen volt.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

na, pár nap kimaradt innen...
szégyenlem magam
elhatároztam hogy visszaolvasok minden archiv cuccot, mert abból tuti tudnék tanulni, és nem kérdeznék feleslegesen

Timi!
megvettem a képkészítéshez a formát, meg gipszet hozzá, kilós kiszerelésben volt, meg szalvétát. itt tartok.

ez pedig már mindenkinek szól.
1.milyen arányban kell keverni a gipszet és vizet hogy jó legyen??
2.ha tapétaragasztót használok, az is jó, ugye?
3.ha temperával festem a keretet, akkor milyen lakkot használjak hogy az 20 év múlva se fogjon, és a temperát se kenjem el? valami spray-s lenne a jó nem, és ennek mi a neve, márkája, hol adják? jah, azt mondta nekem vki hogy a hajlakk is jó, másnak nem ez a véleménye

na hirtelen ennyi
ma állnék neki a kiöntésnek

helpppppp !!!!!!!!!

köszke
drezsy

Sziasztok,

irtam ide az előbb,de nem tom hova tűnt
még ilyet!!!!!!!!!
drezsy

ja, megvan.
nem értem
szórakozik velem ez az oldal:-((((((((((

akkor bocsi
drezsy

Koda,
én nem tudom megnézni a szalvétáidat, mert mindíg hibát ír ki. Másnak is így van, vagy csak az én gépem szerencsétlenkedik???

Veronix!
Hurrá!!!! Kép már annyira aggódtam, hogy lenyúlták a postán!
Sajnos még a tiéd nem érkezett meg, de nagyon lesem a postást!!

Jamina! Gallainé Magdi!
SOS Veronixnak címet küldjetek, mert addig nem tud postázni Nektek!

Tegnap este kupálás közben azon morfondíroztam, hogy milyen szerencsém van, hogy még viszonylag kicsi a fiam, mert nem tud tiltakozni, hogy hagyjam már abba ezt a rengeteg mese figurás, meg állatkás kép felrakását a szobájában! Kép
mian

csii

gabomamo,
címet kérek, tündéres sz-k megjöttek. Kép Épp egy jeles napon. Kép Boldog szülinapot! Kép

meg Kata007, tőled is. Neked csak 1 kis meglepi. Kép

Koda,
örülök, hogy teszett az ötlet. Kép (Más nem reagált.)

Ancsa,
hülyeséget írtam, nem halványlilát, hanem pasztellzöldet v. pasztellózsaszínt kennék a székre.

Jamina,
remélem, a fejed már nem fáj. Kép

Jucusmamus,
köszi az infót. Kép Mennyibe kerül? És hogy kell? Körbevágom, mint a sz-t, és alá, majd zsírpapír, és vasaló?

Gipsz: én soha nem nézem, miből mennyi. Egy tálba kiöntöm a vizet, majd evőkanalanként a gipsz. Amikor kellően sűrű, akkor beleöntöm a keretbe.

Virág
Virág

Sziasztok lanyok,

elkezdtem felrakni a szalvetakat.
Majd este ha lesz idom folytatom. QAsszem lesz 1 par album. A cime: gabomamo dolgai.

Amik most latjatok, azok olyan szalvetak, amibol csak negyedeket tudok kuldeni, estleg azt sem, mert tervem van vele.. Na de azert lehet probalkozni. Kép Majd irom hozza a kommentart, barjatok meg, mig az osszes meglesz es akkor kerjetej, jo?

gabomamo
gabomamo

Hajni

Milyen lett a kaja?Kép
A kaktusztartód nagyon tuti!

Anyapoc

Ui:és ma szalvétáztam...nem tudom,mi történt velemKépKépKép

anyapoc

Mian!

Nemcsak a te géped szerencsétlenkedik, én sem tudtam megnézni Koda szalvétáit :-(((

Amúgy ma megint vettem egy rakással...
Ti hogy tudtok egyáltalán dönteni hogy milyet vegyetek??

Na jó, én nehezebb helyzetbe vagyok a választásnál, ugyanis, én még csak most kezdem, és az összes tetszik hihi

most ugrok neki az első keretet kiönteni
szorítsatok
ha kb fél 9-re végzek, bent hagyjam reggelig? vagy még ma vegyem ki a formából?
drezsy

BOLDOG VALENTIN NAPOT!!!!!!
mian

Sziasztok!
Bocsi a távollétért, de 3 Zsuzsának csinálok ajándékba képet, meg szorgalmasan katicázok.Kép

Csi!
Erről jut eszembe: ha nagyon-nagyon ráérsz, lefotóznád nekem a szalvétázott tányérod alját? Csak kíváncsi lennék, hogy milyennek kellene lennie.Kép Nekem nem valami szép. Most pár katis tányért csináltam, de nem olyan az alja mint én szeretném.Kép Jöhet mailban is, ha nem akarod közszemlére tenni.Kép

Koda!
Ott nem voltam, mert nem fért bele az időmbe.Kép Majd a jövő héten. Gyöngyöske volt, vett is szalvikat.

Veronix!
Megjött a címed, jövő héten küldök valamit.

Szandra!
Tegnap postára adtam a szalvikat!Kép

Virág!
Máris küldöm.Kép Lyukas lett az oldalam.Kép

Drezsy!
Én is teleöntöm vízzel a formát, egy picit kilöttyintek és annyi víz kell. Gipsz pedig dupla annyi. Ha picivel kevesebb, az sem baj, több időd van az akasztót belerakni. Egy tálcát vagy valami kemény lapot tegyél a forma alá mielőtt kiöntöd, mert tuti, hogy útban lesz és mozdítani nem szabad a formával.
Én tapragit használok a gipszképekhez.
"Tartósításra" pedig csónaklakkot. Vigyázz, ha tapragival ragasztod, rá ne menj a csónaklakkal, mert a szalvi magába szívja és olyan lesz, mintha leöntötted volna egy deci étolajjal.Kép Tapasztalat!KépKép A megszáradt szalvit a lakkozás előtt feltétlenül kend át dp. ragival is!
Ja, ha benne hagyod éjszakára, semmi baja nem lesz. Én 2-3 órát szoktam benne hagyni, majd finoman kiveszem. Persze csak azért mert úgy jobban szárad.
Talán Gigóca vagy Jamina tanácsolta nekem is. Így egy nap alatt 34 képet is ki tudok önteni.

Az én képeim közt is válogathattok. Majd teszek fel szalvikat is.

Kérdés: nagyon ciki olyan szalvit felrakni amit kaptam, de nem volt az egészre szükségem és maradt még belőle 1-2 negyed? Csak mert hátha valakinek pont olyanra lenne szüksége.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Köszi!
nem tom jól értettem-e..
szalvéta felragasztása tap. ragasztóval, aztán ha az fent van, újra átkened?
és erre rá a csónaklakk???

és a keretet mivel fested?
temperával, vagy hobbifestékkel?
vagy hogy van ez?
:-))
bocsi a szerencsétlenkedésért...majd belejövök
köszke
drezsy

Drezsy!

Természetesen nem napi 34 hanem 3-4 képet öntök.KépKépKép
Jól értetted.Kép Igen, átkenem híg dp. ragival száradás után. Valahogy gipszre nekem jobban meg a ragasztás tapragival.Kép Nem gyűrődik, nem ragad-tapad annyira.
A keretet Héra falfestékkel kenem amit Aquacolorral színezek. Érdemes a legkisebb (2 liter)falfestékre (Héra, Diszperzit) és egy pár szinezőre beruházni, mert nagyon-nagyon sokáig elég.
Ja, és kérdezz nyugodtan.Kép Én is azt tettem tavaly amikor elkezdtem.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Tényleg nem látjátok a szalvétákat??? Én rontottam el valamit? Ugyan úgy csináltam a hivatkozást, mint eddig. Remélem azért meg fogjátok nézni. Írjatok már, ha nem működik légyszi!!!

Drezsy!

Már pont írni akartam neked, hogy hova tüntél!!!??? Akartam kérdezni, hogy talán ezerrel szalvétázol?? És most mi lesz a következő lépés? Kiöntötted már a formát? Milyen témájú szalvétával kezded?
Nagyon cuki a kisfiad!Kép
Én most Trinát lakkot vettem. 500 ft 1/2 L. Ezzel festem be a keretet, ha temperát használok. A szalvétát azonban nem érintem!! Nagyon szép a lakk, ha megszárad. Kb. 1 nap.

Kata!
Én elmentem a Metropolba, de 50 Ft.- a szalvéta. És szerintem nem olyan szuperek. Persze sikerült venni néhányat.

Ancsa!

Neked is és mindenkinek boldog Valentin napot!Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Fotoalbum: gabomamo dolgai 1. es 2. Folyt. kov.

gabomamo
gabomamo

Kép
Kép
zsuzsimano

bocs, elrontottam vmit, szóval egyszerűbb, ha megnézed a zsm dekopázsai albumot, és írsz egy e-mailt nekem!

Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok

Zsuzsimano, Jamina: Ajándékba kaptam anno a kaktusztartómat, de valahol láttam ám ilyet, azóta is ezen agyalok, de amint beugrik, belököm ideKép)

Phaedra: köszike megavn az a másik topic, szemezgetemKépMegnéztem a képet is, és asszem értemKép) sikerült egy rontott gipszet csinálnom, kipróbálom rajta egy darab szalvónKép

Koda, én modellgipszet vettem ezen az a leírás hogy 40%gipsz 60%víz, kab így is jön ki az adag, mert ha nem tetszik, még teszek bele gipszetKép

Áfonya, hol látható a széked?

Jucus: OFF: A felfujható autót kaptuk aajiba, de hasonlókat a Coraban, Auchanban, és a Metroban, arra nem emlékszem hogy autót melyiben pontosan, de megyek hamarosan , és h meglátom írom!

Csi: CSInos nagyon a simaságodKép) tegnap éjelli mű?Kép

Anyapoc: Kaja isteni lettKép Felvéve a kedvencek közéKép) A Középsőm végigjárta mindenki tányérját egy kis repiért...Kép

KÉRDÉS: Mijaza a patina, vagyis mire használjátok? közben meglestem Kata képétKép kapizsgálomKép

Ajjajj..lett volna még pár kérdésem, ragasztás-festés közben eszembe is volt...úgy látszik toll és papír előkészítése javasolt a dekopim melléKép) Apa elvitt ma vacsizni édes kettesben voltunk, jól laktam, tompultamKép)Jó volt, Ránk fértKép Még ha csak két órácska volt is az egészKép
Holnap egy gyerekes leszek délelőtt lesz egy kis időm, jobban összeszedem a gondolataimatKép

Addig is itt az elkezdett albumom a szalvikkal amikre szert tettem (folytatom majd) , igaz eddig csak egy-egy db-ot vettem, és ha kell belőle valakinek, először is felet, vagy 2x negyedet tudok adni. Itt pedig a második kész képem látható.

Jó éjt!
Hajni
hajnii

fotoalbum gabomamo dolgai 3.

g.
gabomamo

modemesek is meg tudjak nezni? nem tul nagy a felbontas. most szolt a ferjem, hogy lehet, hogy nagy. Kép

gabomamo
gabomamo

ááááááá
Hajni leszántóföldezte a kedvenc Toscana szalvétámat.
Most mehetek beledőlni a kardombaKépKépKépKép
csii

Uhh, ez nem az én napom, az eredeti Inox-penge elgörbült (mit jelent az a felirat, hogy Made in China?Kép)

Jöttem topikot rendezniKép
Gabomamo dolgai:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1688
http://babanet.hu/album/main.php?album=1690
http://babanet.hu/album/main.php?album=1691

Zsuzsimano dekopázsia:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1672

Lányok, ezeket a linkeket másoljátok be a profilotokba, akkor legközelebb is meglesznekKép
csii

Mármegintén.
Most, hogy olvasom a topikot feltűnt, hogy kezd eluralkodni a szalvi-ragi-aji-iszi-csomi-meglepi-puszinyuszi stílus.
Engem is a lányok győztek meg, hogy jobb nélkülük, legyen csak simán SZ a szalvéta, még rövidebb is.
Ja, és errefelé a gyógypuszikat is lelövikKép

De ugyi nincs örihari?KépKépKépKép
Puszi
CsicsiKép
csii

Csak nem alszomKép

Szóval:
Lett nekem egy képem. Van neki a jobb, és a a bal oldalán is 3D-s ragyás köcsöge.
De most olyan álmos lettem, hogy elmegyek aludni. Holnap(ma) jövök mindenféle tányérral, és válasszal.

Jami!
Hol van az az összeszedett topik-esszenciád?

Csi
csii

Hajni!
Ha a képet elrontod, attól a gipsz alapot nem kell kidobni. Lealapozod és utána újra kezdhető a próbálkozás.
phaedraa

Csatlakozom.
Üntyi-prüntyi csevej itt száműzve.
Kösz Kép
phaedraa

kkk
Névtelen

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?