Új privát üzeneted érkezett!

Edi
Ne sírj, bár ez már tegnap történt, lehet azóta már rendeződtek is a dolgok. Ha olyan sok sódert hordtak el, kérjétek meg őket, hogy vegyék nektek vissza.
Örülök, hogy sikerült munkát találnod, ez a mai világban igen nehéz.
Piri ügyben hogy állsz? Drukkolok, hogy sokáig elkerüljön.

Katerina
Névnapodra drukk a + teszthez. Még 10 nap!

Andi
Hajrá lombik. Karácsonyra kiderül hányan lesztek! Utána megveheted a lámpát.

Szép hétvégét!

Kép
p__lilla
 
 


Hello csajok. Kösz a biztatást.
Andi szeretnék ha minnél hamarabb kezdenék. Sztem leghamarabb szerdán tudok, legalábbis gondolom én.
Mondjuk elég gengszter környéken van, de valamit muszáj.Hátha akad jobb majd....
Lilla piri még sehol. hasam néha szurkál, de nem olyan menszisen. Reggel egy kicsit fájt, de azóta semmi. Remélem jövő év július végéig nem is látom :wink:

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!
Bocsi,hogy csak így idejövök,de szeretnék tanácsot kérni!A férjemnek elég rossz lett a spermaszáma,szeretném megkérdezni,hogy nem e tudnátok valami vitamint vagy ilyesmit ajánlani amivel javíthatjuka számokat és a minőséget?

Köszönöm!

Kép
rena85
 
 

 
 

Szia Rena!
Üdvözöllek!
Mi nálunk is kevés a szám. Holnap megyünk épp kontrollra. Nekem api 3 hónapig clostilbegytet szedett amit a nőgyógyász írt fel. elvileg nőknek is szokták peteérés miatt, de spermaszám növelésre is jó. emelett aloe verás Multi Macat is szed, ami állítólag szintén javítja a spermaképet. Majd kiderül.
Sok vitamin, no cigi, és nyugi ez még kellene hozzá.
Csajok ti mit javasoltok?

Nálam piri még mindig nincs, nem mintha hiányozna. Ha nem lesz a héten, sztem hétvégén tesztelek!! szorítsatok!!

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!

Rena!
A spermiumok mozgékonyságát javítja férfiaknál a C-vitamin (1 g/nap), az E-vitamin (400 mg/nap), a spermiumok számának növekedéséhez vezethet a cink (60 mg/nap), szelén (50 μg/nap) és króm (200 μg/nap) bevitele. Az arginin (4 g/nap) nemcsak a spermiumok számát növelheti, de minőségüket is javíthatja. Ezen kívül: Argentum metallicum D6, Királydinnye.
+ orvos által felírt gyógyszerek.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Kisedi!
Drukk a katonakukucshoz!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Rena!
A másik topikban írtam neked.

Szép hetet Mindenkinek!

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Ma voltam a Kaáliban 21.cnes uh-n. Sajna a doki látott egy follikuláris maradványt, azaz egy 33mmes cisztát. Elő szokott fordulni a nőknél, csak épp most emiatt nem lehet elkezdeni a stimut. Illeteve eddig a long protokoll van kilőve. Menstruáció első v. második napján kell mennem uh-ra, és ha addigra eltűnik a kis mocsok, akkor kezhetjük a stimut.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi
Sajnálom a cisztát. :evil: Ennek is pont ilyenkor kell jönnie, mikor indulna a long. Reméljük a mensivel távozik, és kezdhetitek a shortot. Én még mindig nem értem amúgy, hogy a longnál mire szolgál, hogy mensi előtt kell a decapeptyl.

Edi
Mizu veled? Remélem még nincs piri, és nagyívbe elkerül.
Drukk a katonavizithez, várjuk az eredményt!

Rena
Üdv itt.
Mi az a rossz spermaszám és minőség?
A csajok már leírták, miket lehet rá szedni. De sokat ne várj tőlük szerintem. Attól függ, hogy mennyire van a minimum alatt. Ha csak egy kicsi lökés kell, akkor biztos segít. De úgy gondolom a szarból nem lehet várat építeni. Bocsi, hogy így leírom, de nálunk ez a tapasztalat.

Kép
p__lilla
 
 


Bumi sajnállak. Nem igaz,hogy semmi nem jön össze :twisted: remélem a pirivel eltünik majd. szorítok!!!
Lilla sajnos asszem piri hamarosan itt lesz. Nemrég voltam wc-n és már ilyen barnás nyálkás vmi volt a papíron. a fejem is nagyon fáj, így hát megint nem jött össze!!! NEM IGAZ!!!! Pedig annyira azt hittem hogy most sikerült. ezek után remélem apinak jó lesz az eredmény. szorítsatok holnap. Na megyek csinálok kajcsit.

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen,hogy ilyen hamar a segítségemre jöttetek!!!!!!Aranyosak vagytok!!Köszönöm a tanácsokat!!

Kissedi!Remélem minden ok lesz a kontrolon!!

Bumi!Köszönöm,hogy ilyen részletesen leírtad,hogy miből mennyit kell szedni!Sajnálom,hogy cisztát láttak!Remélem eltűnik!

Lilla!A spermium vándorlási teszt végén 4,7 M maradt meg!

Kép
rena85
 
 


Rena
Honnan van ilyen teszt? Nem doki vizsgálta? Mindenképpen el kéne menni andrológushoz, hogy kiderítsék nem-e valami hormon probléma vagy gyulladás miatt van. Ha ezek miatt, akkor könnyen tudnak rajta segíteni gyógyszerekkel. De lehet herevisszér, akkor műtét, vagy lehet, hogy nem találnak okot. Nálunk ez utóbbi a baj, és egyből a lombikot javasolták, mondjuk volt 2 sikertelen inszemem is. Nálunk az érték 6 millió volt milliliterenként. Ez nem tudom mennyi lenne ezen a vándorlási teszten, de érdekelne.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!Az I.számu nőgyogyászati klinikára járok és ott vizsgálták meg a párom spermáit.A dokim úgy magyarázta,hogy ez afféle túlélési teszt.Megnézik rögtön a spermákat és utánna van ez a teszt.

Kép
rena85
 
 


Rena
Értem, és mondott valamit? Tanácsolt valami vitamint vagy gyógyszert? Meg is vizsgálta a párod, vagy csak a spermát adtátok le?

Kép
p__lilla
 
 


Edi
Ezt neked találtam a babatervezők oldalán:

A beágyazódás során pecsételö vérzés léphet fel, ha az embrió eléri az anyai vérereket a méhben. Ez kb. egy héttel az ovuláció után következhet be. Természetesen e nélkül a vérzés nélkül is lehet valaki terhes. És sajnos nem minden pecsételö vérzés, amely a ciklus második felében lép fel, utal egy esetleges beágyazódásra, hanem sok esetben ez egy sárgatest elégtelenség jele. A terhesség esetén a hömérséklet 18 napnál tovább marad megemelkedett.

De én azért bízom, hogy nálad a beágyazódás miatt volt, és a fejfájás is inkább az időváltozás miatt. Drukkolok nagyon.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla!Annyit mondott a dokim,hogy ezzel az eredménnyel csak 2-3 inszemre lát nálunk esélyt és ha ezek nem sikerülnek akkor csak a lombik jöhet szóba,sajnos.De gyógyszert vagy vitamint nem ajánlott.Egy andrológus is megnézte a páromat és ő nem látott semmilyen elváltozást szerencsére!

Kép
rena85
 
 


Rena
Akkor egy cipőben járunk. :cry:

Kép
p__lilla
 
 


Bumi!
Ölelés neked. Nem igaz, hogy mindig van valami. Nagyon szurkolok neked, hogy induljon a stimu és ne kegyen semmi akadály. Hátha amilyen nehezn jön össze ez a lombik, olyan sikeres lesz. :wink:

Nálam semmi változás. De sokan írták más topikban, hogy a terhesség elején ugyanolyan volt a ciklusuk, mint előtte, szóval.....

Puszi

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Hello csajok! Reggel 4-től görcsölök kedves pirim miatt.
Apival voltunk vizsgálaton, majd hétvége felé lesz eredmény. Remélem jó lesz.
Jövőhét szerdán megyek átjárhatóságira. Nektek hogy volt? Azt mondta a doki be kell feküdnöm. Már most kezdek fosni :?

Kép
kissedi
 
 


Jajj csajok annyira sírós kedvem van.... :cry:
Api most mondta, hogy szerinte nem lesz jó eredménye, valahogy úgy érzi, mert hogy ilyenkor nem tudja elengedni magát rendesen, ami érthető is... Nem igaz hogy semmi sem jön össze.
:twisted:

Kép
kissedi
 
 


Edi, ne sírj előre. Szerintem nem elengedés kérdése, hogy milyen lesz az eredmény. És mért ne lenne jó? Biztosan a piri miatt vagy ilyen pityergős kedvedben, meglásd a hétvégéd szép lesz.
Akkor holnap új meló? Mosolyogj már. Le kell zárni azt ami volt és elindulni az új felé. Előre sírni pedig nagyon felesleges. Hidd el öreganyádnak, én már csak tudom.
Puszi és fel a fejjel.

remeny
bnandi
 
 


Edi
Azért mert a párod ilyenkor nem tudja elengedni magát, az természetes. De az eredménye nem ettől függ. Drukkolok, hogy apinak ne legyen igaza.
Szóval akkor beköszöntött piri. :evil: :evil: Pedig bíztam, hogy sikerül.
Átjárhatósági: Ne félj tőle! Én hetekig paráztam, feleslegesen. Nekem nem mondták, hogy be kell feküdnöm, ezért hidegzuhanyként ért, mikor mondták melyik szobába menjek be, adtak egy hálóinget, amit fel kellett vennem, és várni, hogy vigyenek a HSG-re. Kb 10 perc volt az egész mindenféle előkészülettel együtt. Kifertőtlenítették a hüvelyt, megfogták valamivel a méhszájat (ekkor egy pillanatra fájt), felrakták a katétert (nem fájt), és elkezdték nyomni az anyagot (ezt éreztem végig ahogy terül szét a szervezetemben (kellemetlen volt, de nem fájt), utána csináltak pár röntgenfelvételt és kész is volt. Visszavittek a szobámba, enyhe mensis görcseim voltak kb. 15 percig, aztán én felöltöztem és jöttem is haza az eredménnyel. Akár dolgozni is mehettem volna, de szabin voltam. Ja, és nem adtak semmilyen fájdalomcsillapítót, és nem is kellett bevennem.

Katerina
Drukk neked a babához. Jó lenne már egy pozi teszt itt a topicban.

Kép
p__lilla
 
 


Andi mama! :lol: köszönöm a biztatást! már néztegettem is másik állást,önéletrajzot is küldtem és a hó végéig 3 visszajelzést is várnék. Hát csak bejön 1.
Lilla! köszi a bátorítást. Akkor az egész max 30 perc, amit benn kell tölteni a kórházban? Én már úgy beparáztam itt, hogy éjszaka is ott leszek,meg majd mit csinálnak.... Na az altatás gondolatától is rosszul vagyok, de akkor ezekről szó sincs.MOst nagyon megnyugtattál, egy kicsivel nyugodtabban alszom.
Hát én is remélem hogy api téved, és minimum 20 milliós lesz a sereg!!! :wink:
Kat. nagyon drukkolok érted. tényleg jó lenne már egy baby vagy kettő, vagy három....úgyhogy tessék sorbaállni.. :lol:
Na megyek.Jó éjt, puszika

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok!Bekukkantottam.
Kissedi,
én is drukkolok a katonákhoz!Meg a HSG-hez!

Katerina,nálad még semmi?Hajrá!

A férjem szedi szorgosan az antibiotikumot,én voltam nőgyógyásznál,vett kenetet,hétfőn lesz eredmény,de bízom benne,hogy negatív,mert be is kukucskált és nem látott gyulladást 8)
Vendég
 


Kisedi!
Nekem HSG-nél egy éjszakát bennt kellett aludni ( mindenkinek aki azért jött) és nagyon fájt, mert össze voltak tapadva a petevezetők. Ezt azért is írom, mert nekem senki nem mondta, csak utólag tudtam meg, hogy be kellett volna venni egy-két órával előtte valami fájdalomcsillapítót. Akkor talán jobb lett volna. De altatni nem altatnak. És tényleg rövid ideig tart az egész. Akinek nincs probléma annak tényleg meg se kottyan. Remélem neked sem lesz. Nem megijeszteni akarlak, miután Lilla megnyugtatott, csak az a jó ha tudod, hogy van akinek nagyon fáj. Ez nekem áprilisban volt. és az a szomorú, hogy amikor voltam méhtükrözésen, úgy látta a doki, hogy a petevezetékek bejárata fedett. Elég szomorú vagyok, hogy egy fájdalmas vizsgálat után pár hónappal ez a helyzet. persze megkérdeztem több dokit is, van amelyik azt mondja a hiszteronál a fedetteség semmit nem jelent, lehetek spontán babás, és van aki azt írta kizárt. Na így legyen okos az ember. orvosok. Mindenesetre és bízom az első variációban. Különben még nem jött meg, ha ma nem köszönt be piri néni akkor merek már jobban reménykedni, és akkor pénteken tesztelek. :)

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina
 
 


Kissedi!Én is voltam átjárhatóságin juliusban.Nagyon féltem én is,mert nekem is azt mondták, hogy nagyon fájdalmas.Ugy mentem, mint aki a kivégzésére megy.De ugy ahogy Lilla mondja kb. fél óra volt (talán még annyi sem).Nekem még átöltöznöm se kellett kórházi hálóingbe,se altatás, se fájdalomcsillapító.Nem fájdalmas.Az egészben az volt rossz mikor átfujták inkább olyan érzés mintha tűvel szurkálnának, kicsit kellemetlen de ki lehet birni.2en voltunk a másik csajszi is mikor kijött azt mondta neki se fájt (neki 1 petevezetéke volt).Utána duán kevés vérzés van és olyan mintha kicsit erősebb menstruációs görcsöd lenne.(nekem legalábbis).Azt mondták ha kell lehet bevenni görcsoldót.olyat is mondtak hogy valaki szédült utána és elég rosszul volt ezért ajánlatos kísérővel menni bár én egyedul mentem de nem volt semmi gond.Másnap már semmi nyoma.Hazajöhettem egyszerre de papirom elvileg 2 nap kórházba vagy ugyhogy 2 nap táppénz.
horváth beáta
 
 


SZiasztok lányok!
Beáta köszönöm a biztatást. remélem nekem sem fog fájni. De jó lenne ha már végre sínre kerülnénk.....
Kat te viszont egy kicsit megijesztettél... De kemény vagyok :x én nem adom fel, és nem félek.... :roll: :wink:

Kép
kissedi
 
 


Edi
Ne félj. Neked sem fog fájni. Pedig nekem az egyik oldal nem is átjárható, és mégsem fájt. Utána egy csöpp vérzés sem volt. Táppénzen sem voltam. Ne izgulj, hamar túl leszel rajt.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok!Reggel megyünk Tapolcára megírná valaki milyen vizsgálatokat végeznek el elöször???Api azt hallotta prosztatavizsgálat is lesz neki!!!Tényleg?Eddig nem mondták sose neki hogy ilyen vizsgálat is kell!Tisztára be van parázva mert az hallotta hogy az nagyon fáj és kellemetlen!Jó lenne ha valaki még ma irna.Köszi!!!
horváth beáta
 
 


Bea
Apának lesz vérvétel (3 kémcső), aztán a kézi vizsgálat: ultrahangos és tapintásos herevizsgálat, és lesz prosztatavizsgálat is. A férjem 1 hónapig parázott tőle, de kb. 2 másodpercig tartott az egész, és nem fájt neki. Ha ő kibírta, a te párod is ki fogja. Valamint kell leadnotok kattincsokat is.
Nálad is lesz vérvétel (3 kémcső), aztán nőgyógyászati vizsgálat. Ha 1 évnél régebbi a citológiád, akkor az is lesz. Keneteket vesznek, és ultrahang is lesz.
Ne féljetek, semmilyen vizsgálat nem fáj!

Kép
p__lilla
 
 


lilla!nagyon szépen köszi az infót!!!!talán ettől megnyugszik reggelre!sokáig tartanak?mire végzünk kb???
horváth beáta
 
 


lilla!ti hol voltatok vizsgálaton?
horváth beáta
 
 


Bea
Tapolcán voltunk mi is. Úgyhogy ne izguljatok, jó kezekben vagytok!

Kép
p__lilla
 
 


Bea
A vizsgálatok nem tartanak sokáig. Kb 5 perc neked is és apinak is. De sajnos sokat kell várni. Nagyon sokan járnak ide.

Kép
p__lilla
 
 


Lilla kösz az infót. MÉg egy hét van 26-ig. Lehet hogy még addig meg kell nyugtatni egy párszor. :roll: :wink:
Tapolcán hová jártok? van vmi központ?
Képzeljétek nekem még vért sem vettek, se hormon vizsg. semmi. :roll:

Kép
kissedi
 
 


Edi
Igen, Tapolcán van egy központ.
Elég baj, hogy eddig még nem vettek tőled vért hormonvizsgálatra. Ez az első lépés, és ha minden okés, akkor jöhet csak a HSG, mert azért az nem olyan egyszerű eljárás, mint egy vérvétel.

Kép
p__lilla
 
 


Hát nekem is elég fura. Laikusan is azt gondoltam volna hogy azzal kellene kezdeni. Hát megemlítem a dokinak ha legközelebb beszélek vele, az biztos. Hát hogy minden egyes vizsgálatra ciklusokat kell várni. Ez már eszméletlen.lehet, hogy nem lenne ennyi meddő pár, ha egyáltalán tudnák a dokik mit is kell tenni??? na én azt hittem, hogy kifogtam egy elég jó dokit, erre kitudja

Kép
kissedi
 
 


Persze tisztelet a kivételnek. Tuti vannak olyan orvosok akik mindent megtesznek és értik a dolgukat, de hogy nem itt borsodban.....vagy még én nem taliztam ilyennel :roll: ?

Kép
kissedi
 
 


Edi
Úgy gondolom, hogy minél előbb meddőségi központhoz kell fordulni. Ott tudják a dolgukat. Nekünk ez volt az első lépés, miután közöltem a dokimmal, hogy mennyi ideje nem esek teherbe. Talán szerencse is, hogy odakerültünk, mert andrológia csak ott van a környékünkön és nálunk a kivizsgálások a férjemmel kezdődtek, persze mellette engem is vizsgáltak, hogy ne menjenek a hónapok feleslegesen. Kb. 1 hónap alatt lezajlottak a vizsgálatok és megtudtuk, hogy mi is a helyzet velünk. Utána egyből kezdődtek az inszemek.

Kép
p__lilla
 
 


kissedi!én vas megyei vagyok de itt elég jó orvosok vannak.akihez én jártam eddig ö direkt meddőségi orvos volt és a legelső pillanattol elkuldott mindenféle vizsgálatra vérvételre pontosan elmondta mi a menete a teljes meddőségi kivizsgálásnak.tudta a dolgát.még veszprémből is járnak hozzá.nekem is ugy ajánlották.csak mi is azért indultunk el tapolcára mert nehézkesen ment az időpontegyeztetés mindig valami közbejött.meg elég sokat kellett itt várni ha időpontunk volt is.
horváth beáta
 
 


lilla.te hány inszemen voltál eddig?
horváth beáta
 
 


Bea
Kettőn.

Kép
p__lilla
 
 


Bea
Drukk a mai naphoz. Majd kérjük ám a beszámolót.

Kép
p__lilla
 
 


:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Megjött api eredménye.
1M/ml. motilitás:-; diagnózis:oligozoospermia Max.
Kész vagyok.
Majd este jövök. Nem tudom mit tegyek.
hogy lehet ez????? egyszer 10 millió, 16 % mozgó. 280 szem closti és 120 szem multi maca után 1 millió. nincs mozgó megsemmi????
nem értem. Bocs de most nem tudok még levegőt venni sem sírás nélkül. Megyek elbújok, mert épp dolgoznék.

Kép
kissedi
 
 


Edi
Jajj, nagyon sajnállak titeket. Hiába volt a clostiszedés. Még rosszabb az eredmény???? Ez hihetetlen. Hány napos anyagot vittetek? Az is lehet gond, ha sok napos. Fogják mégegyszer vizsgálni? Mert ugye ez egy pillanatnyi állapot, szerintem meg kell ismételni, hogy biztosan ki lehessen jelenteni az oligozoospermiát.
Vagy esetleg nem volt a párod beteg és antibiotikumokat szedett? Ez is ronthatja.

Kép
p__lilla
 
 


Hát LIlla elég régi volt az anyag 5 napos. én hülye hogy szombaton még miért nem voltunk együtt, és akkor még a 3 és fél naposba benne lettünk volna. antibiotikumot nem szedett csak a clostit és multi macat. Fogalmam sincs hogy ismétlik e majd hétfőn viszem a nődokimhoz vissza. de fel kellene keresni egy andrológust, vagy nem tudom már hová kellene fordulni. Itt a falunkban van egy pár. náluk is a pasinak volt baja, és tenyésztettek ki a heréjéből spermát, vagy mi. én most már 4 éves a kislányuk. majd akarok beszélni velük, hogy ők hol jártak, meg mi volt. Most egyenlőre még nem beszéltem róla apival, hogy mi legyen. szegény nagyon maga alatt van.
Szerinted Lilla lehet, hogy nem tudta magát úgy elengedni és ezért ilyen kevés????? mert annyira feszült ilyenkor, és hiába vagyok ott vele, meg mi, de mégsem olyan.....
Már arra is gondoltam, hogy miért nem szívják le tőle? Lehet olyan?

Kép
kissedi
 
 


Edi
Mi kipróbáltuk a 2 inszemnél, hogy hány naposak a jók. Az 5,5 napos sokkal!!!! rosszabb volt, mint a 3,5 napos milliós különbségek voltak. De az, hogy nem mozognak, szerintem nem ezen a 2 napon múlik. Az, hogy nem tudja ilyenkor magát elengedni, az szerintem tök természetes, de nem hiszem hogy befolyásoló tényező. Legalábbis annyira nem, hogy ilyen rossz eredmény legyen a múltkori 10 milliós után. Apát egy andrológusnak ki kellene vizsgálnia, meg vértvenni tőle, hogy jók-e a hormonjai. Hátha ott a bibi és könnyen tudnának rajta segíteni.

Kép
p__lilla
 
 


Sziasztok voltunk Tapolcán vettek tölem vért és megvizsgáltak,kenetvétel.Doki azt mondta nálam semmi gond volt peteérésem is.(hála isten)Apitól is vettek vért de kattincsokat nem sikerült gyártania! :( Ez egy őrület!Ha uj helyre megyünk vagy ha nem ittholról viszi nem megy neki.Nem tudom mit csináljak vele?!Majd a köv prir 3.napján kell mennem megint és neki akkor már a 2.spermavizsgálat lenne.Urológiai vizsgálatot nem csinálatk neki majd dec.22re adtak időpontot.Most pár napon belul itthonról kellene neki vinni kattincsokat a mai sikertelen incidens miatt.A hely nem rossz elég barátságosak voltak,bár sokat kellett várni.Hát az geyik szemem örül a másik meg sír.
horváth beáta
 
 


Nagyon sajnálom kissedi együttérzek veled!Hogy lehet ez hogy closti után ilyen eredmény legyen???Lehet még nálunk is ez lesz api is clostit szed.De nem nagyon reménykedünk a javulásban.
horváth beáta
 
 


Lilla!hogy próbálták ki hogy inszemnél hány napos a legjobb?
horváth beáta
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: