Új privát üzeneted érkezett!

Zita,
passz....., de mindjárt megpróbálok utánanézni
Vendég

na, megvan:

nick (vatera): anaketto

mail: anaegy@gmail.hu
tel.: 70/379-7551
Csizmadia Tiborné (Zala megye)

a zsák szép és olcsó, és viszonylag vastag is, de nekem túl kemény

Jozsónak 128-as méretet vettem, ez kb. 130cm hosszú (válltól az aljáig)
Vendég

Szép estét :) Néhány kép a csemetékről:
Sznannáékkal játszóztunk néhány hete:

Kép Kép

És Bogi ovijába tökfaragás a múlt szerdán:
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dancsi! Most már délután stabilan alszik a bölcsiben nélkülem, itthon az esti cici még van. Most akarunk neki új ágyat venni (végül az átalakíthatós babaágyat viszaalakítjuk rácsossá a tesónak, és Déni kap új ágyat). Már beszélgetünk vele róla, ha jön a nagyfiúágy, akkor abban egyedül kell aludni, anya nem tud mellébújni, nem lesz esti cici. Elméletben nagyon együttműködő... :):):):) A gyakorlat nehezebb lesz, de Dénes az a típus, akiben jó előre tudatosítani a dolgot, hogy hozzászokjon a változás gondolatához. Ti nagyon ügyesen haladtok, bár gondolom a sok könyörgés miatt nem lehet egyszerű! :(
(Én egyébként nem annyira a tandemszopitól félek, nem zavarna, ha napi egyszer, mondjuk reggel szopizna egy kicsit, én arra hajtok, hogy minden elalvás menjen nélkülem, csak apával, mert az esti alvás nélkülem egyenlőre lehetetlen... :shock: :? )

Enikő! Szépek a gyerkőceid! Bogi már egészen nagylányos ezzel a hosszú hajjal! :)

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi! Orsi csak ugy aludt el amikor egy szobába kerültünk az épitkezés miatt, hogy ha vele voltam, mellette ültem. Persze akkor meg folyton beszélt, bohockodott, szoval lett 1 óra altatás. Ha otthagytam, üvöltés. Probálkoztam hagyni is, az segitett. A megoldás az lett, amikor közöltük vele, kész a ház, olyan nagykislány hogy saját szobát kap, söt saját nagy ágyat, mint a felnötteké de akkor ott egyedül kell aludna ha ezeket szeretné. Na azóta nincs vele gond, söt ö szol ránk, kikiabál ha meghallja hogy beszélgetni merünk hogy ö csendet kér mert aludni akar! Ugyanez van ha lámpát merek oltani és bevilágit hozzá, kiabálás nincs sötét :lol: Szerencsére nálunk is ez még a teso születése előtt történt, szokott át.

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok! Tudja valaki közületek, hogy hol lehet kapni Szegeden olcsó ovulációs tesztet? (Nem a rossmannosra és a gyógyszertárban kaphatóra gondolok, mert azok 3000 ft körül vannak). Vagy ha van valakinek eladó megmaradt tesztje, vevő lennkék rá. Előre is köszi! SZép napot nektek! :D
indababa

Dancsi!
Én is attól rendelek, a Csizmadia Tibornétól. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsi, kicsit elrettentő nekem, hogy Dénes ilyen nagy létére még csak veled hajlandó elaludni. Nekem ez a rémálmom. Lali is ilyen, bár tudom ő még kicsi, de egyelőre fogalmam sincs, hogyan fog maga elaludni. Bár most annyit haladtunk, hogy apa már el tudja ringatni, csak letenni nem, mert akkor egyből felébred és sír. Ha én ringatom el, le lehet tenni szépen a kiságyba, csak hát nehéz a 9 kilóját cipelni-ringatni.
Szopival okés a dolog, ha fáradt, 10 perc alatt bealszik. De tegnap tanácsolta egy gondozónő a dokinál - pont a Vitéz utcában dolgozott GYES előtt -, hogy szoktassam le a ciciről, mire bölcsibe megy, mert nagyon nehéz a cicis gyerekekkel. :shock:

Dancsi, miket rendeltetek karácsonyra? Jól vagy? Rosszullétek nincsenek?

Enikő, szépek a gyerekek, Bogi tényleg már igazi nagylányos!!

Kép
szilcsi

Zsuzsi,
nehogy azt hidd, hogy nem alszik el nélküled :) nekem amikor dolgoztam, 4 napra el kellett utaznom és azt hittem, hogy Bobi számára most jön el a világvége, hát nem jött el, semmi, de semmi gond és hiszti nem volt :!: :!:

meg kell előre beszélni vele (én is megbeszéltem, elbúcsúztam és felfogta)

Szilcsi,
Legot, mert már a duplo uncsi nekik (unokatesóknak is)
ma megvettem az egyéb ajándékokat is, vettem a thomas vonathoz vonatot (Boldi névnapjára, mert januárban semmi játék nem kapható), mert Boldi kinyírta (nekünk az a tomy márkájú elemes szett van), meg vettem a fa vonathoz síneket, kiegészítőket Mikulásra
Boldi kap még egy Fisher Price kilövős repcsit (ezt valszeg majd a szülinapjára), Jozsó puzzlet kap Mikulásra

ami még hiányzik, az egy uncsitesó karácsonyi ajándéka, egy uncsitesó szülinapi ajándéka és a srácok karácsonyi ajándéka :)

8 gyerek van a családban, lesznek szülinapok és névnapok is, a november-december kész anyagi csőd, ha csak 5-6ezer Ft/gyerekkel számolik, akkor is közel 100ezer Ft. és 5ezer Ftért alig kapok valamit :(
Vendég

Szilcsi,
rosszllétek: pár napja, mintha elvágták volna :) a gyomrom nem az igazi, estéknként néha kicsit émelygek még, de egyáltalán nem vészes

álomkór is elmúlt, hasfájás is elmúlt, hisztirohamoknak is vége (na nem Boldizsáré :D ), és bármilyen fura, de néha-néha nagy-nagy nyugalomban érzem a bébi mocorgását :)

tejem totálisan elapadt, múltkor megnyomtam és a sárgás cucc jött már belőle, 1-2 csepp
Vendég

Sziasztok!

Adok-veszek-felesleges-keresem Szegeden” topik: nagyon jó ötlet, valaki nyissa meg, és szóljon, hogy megtette! :D Én a teszveszre pakolom fel a dolgainkat (nickem ugyanaz), de van egy csomó minden, amit ingyen is odaadok (meg még mennyi lesz…), csak postázgatni nincs kedvem ingyen…

dancsi: hol rendeltél?
Tényleg, ha valaki tud ajándékos, játékos oldalt, ahonnan jó ajándékokat lehetne rendelni, írja meg!

Kell valakinek egy iwiw-meghívó? Akinek kell, írjon e-mailt!

Mindjárt beteszek egy közérdekűt…

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus, kérdezted a múltkor, mi használt Lalinak a szorulásra. Hát semmi sajnos. :( Próbáltunk sok mindent, a Laevolac-ot kihányja sugárba, utálja, sőt újabban a Cebiont is néha. :? Kecskeméti szilva talán segít valamennyit, de érdekes, nem mindig. Tízóraira minden nap azt kap Sinlac-kal. Próbáltam reggelente a langyos vizet, teát, rostos gyümileveket. Ma pl egyáltalán nem hajlandó inni. :shock: Eddig 20 ml-t ivott ma. :shock: Máskor meg van, hogy 3-4 dl plusz folyadék lecsúszik a tejcsin kívül. És persze megint másfél napja nincs kaka. :? Kamillateát nem akarok neki adni, kiszárítja még jobban állítólag. Meg hát azt sem inná meg. :roll:

Dancsi szuper, hogy jobban vagy! :D Aranyosak ezek a cicileszoktató praktikák. :D Nem semmi, mennyi ajándékot kell vennetek. :shock: Mi is azt néztük, 5-6e ft alatt semmit de semmit nem lehet kapni normális dolgot.
Lassan én is elkezdem a karácsonyi beszerzést, pláne hogy apa nem nagyon lesz itthon decemberben, egyedül leszünk nagyrészt Lalival és a vizsgák mellett nem lesz időm még vásárolgatni is. Jövő hétre terveztem elkezdeni, ha meggyógyult Lali és a bölcsi miatt úgyis mennem kell be a városba.

Karmen, SZÉFet nem tudom, nem szóltak (és gyanítom, nem is fognak, hogy mikor leszünk adásban). :twisted:

Nem tudja valaki véletlenül, idén is lesz a TIKnél fenyőfakölcsönzés? Arra pályázunk nagyon, jó lenne az idén igazi karácsonyfa, nem csak mű... 8)
Hja és akartam kérdezni, kinél mi lesz a karácsonyi menü?

Kép
szilcsi

Nóri! Én többször néztem árverésen hogy én is megvettem volna ha szólsz a cucocdat, de licitálni nem sürün szoktam, csak ha nagyon muszáj. :lol:

Dancsi! Szuper hogy Boldit sikerült elválasztani! És örülök hogy a pici is jol van, meg te is.

Karira én még semmit nem vettem:( Nekünk is lesz még egy csomo névnap, szülinap, a fene a bizt. fizet majd ugyan, de azt is előtte mi hitelezzük meg, de közben eltünt a kocsi törzskönyve, igy most azt is fizetni kell hogy ujat kapjunk. Anélkül nem fizet a biztosító:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: húú, ezt most nem nagyon értem... :D :oops: De szólj mindenképpen, ha kell valami, leveszem azonnal! :wink: Megírnád, hogy honnan rendelitek a házhozszállítós pelust? Mennyi a minimális rendelés? Meg lehet valahol nézni az áraikat a neten? Köszi!

Szilcsi: sajnálom. :( Hátha a tejtermékek beválnak majd, esetleg csempéssz egy kis Normaflore-t valamelyik kajába. Tényleg, a Laevolac-ot is bele lehet keverni kajába, úgy is kihányja? :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

És akkor a közérdekű, ma kaptam e-mail-en, szerintem érdemes csatlakozni! :wink:

"Tisztelt Címzett!

Egy nemes ügy felkarolása érdekében bátorkodunk zavarni Önt, bízván abban, hogy nem veszi sem sértésnek, sem pedig tolakodónak levelünket.

Úgy gondoltuk, nem csak kötelességünk, hanem mindannyiunk jól felfogott érdekében juttatjuk el Önhöz ezt az információt, melyről mi is csak a napokban szereztünk tudomást. Ha tud és akar is segíteni egy bátor Hölgynek, akkor látogasson el a honlapjára (seresmaria.hu), vagy írjon neki (sereslevelek@gmail.com), mindemellett pedig kérjük küldje tovább akinek csak tudja az alább olvasható kezdeményezést:

Magánszemélyként, négy gyermekes anyaként aláírásgyűjtést indítottam, melynek célja a 386 országgyűlési képviselő költségtérítésének szigorítása, pontosabban, hogy csakis a számlákkal alátámasztott kiadásaik után járhasson nekik költségtérítés, ahogy ezt elvárják mindenkitől az általuk hozott törvények alapján - ami sajnálatos módon rájuk még sem vonatkozik!

Az Országos Választási Bizottság által hitelesített kérdésem így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

Több mint száz olyan parlamenti képviselő van, aki az elmúlt ciklusban 17 millió forintnál nagyobb összegű költségtérítést kapott adómentesen, bármiféle bizonylat felmutatása nélkül! A költségtérítéseken kívül nagyon sok más kiváltságuk is van, de most hogy bajban van az ország, még sem magukon kezdik a megszorításokat. Hogy kiken, azt mindannyian érezzük.

Sajnos igen szűk csatornákon tudom népszerűsíteni az aláírásgyűjtést, pedig csak 4 hónapot ad a törvény erre. Van egy honlapom (www.seresmaria.hu), ahol minden lényeges információ megtalálható, valamint letölthető és kinyomtatható az aláírásgyűjtő ív, amit fénymásolni is lehet. Ha sikeres lesz az aláírásgyűjtés és megvan a 200 ezer aláírás, a népszavazást az EU-s választással egy időben lehetne megtartani, így nem kerülne szinte semmibe.

Amennyiben támogatja a kezdeményezést , az íveket a következő címre kérném eljuttatni:

Seres Mária, 1426 Budapest, Pf.: 122.

Egyre több a baj és virul a korrupció, miközben a megélhetésünk egyre nehezebb. Erről viszont a honatyáink mintha tudomást sem akarnának venni. Üzenjünk nekik ezzel a 200 ezer aláírással!

Üdvözlettel: Seres Mária

u.i.: Kérem, egy válasz e-maillel tájékoztasson, ha számíthatok a segítségére.

Az a legnagyobb támogatás, ha mindenkinek szól erről, akinek úgy gondolja, hogy érdemes! "

A honalpon minden megtalálható:
www.seresmaria.hu

Nóra
KépKép KépKép
norus88

norus,
legot én innen szoktam rendelni, ha lego-ban gondolkoztok, rendeljétek most meg, mert már fogynak a készleteik és karácsonyig már nem lesz új árujuk, én is lecsúsztam pár dologról

http://www.legoaruhaz.hu/
Vendég

Nóri! ok, akkor máskor megbeszéljük mennyit kérsz érte. Lett volna pár termék már. De igazábol azokra is véletlenül találtam rá, nem téged szoktalak nézni:)
Pelust telefonon rendelem 70/592-0827 minden pénteken hozza a nő Szegedre (ingyen). A maxi 30ft/db, a junior 32ft/db. A bugyis meg 36ft. Számlát is ad, amivel én ugyan nem tudok mit kezdeni, de igy korrekt szerintem is. 40db-os csomagjai vannak. Nincs min. rendelés, de gondolom egész csomagokat lehet v. illik kérni. De ha felhivod biztosan meg lehet vele beszélni probát is. Ha nem vált be egy pelus (nekem eddig csak 1 fajta volt, pedig van sokféle) akkor kicserélte szo nélkül. Van Mamia, Hápikacsás, Elmos,Movies stb.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kármen, köszi hogy szoltál a bölcsiről, majd meglátjuk. Ez a betegség kicsit visszafogott bennünket. A héten kezdtünk játszótérre menni újra.

Nórus, mi is elmentünk itt Sándorfalván a pelusosokhoz, itt is annyiba kerül, mint Kármen írta. Vannak nekik törlőkendőik is, meg babaajándékcsomag (pelus, kendő, stb.) mama kórházi csomag. Itthon hétköznap este 6-ig el lehet menni hozzájuk. Darabra is adnak pelust és darab csomagot is visszavesznek. Ha meg minőségi kifogásod van azt is orvosolják, és ami nekem is meglepő volt az a pénztárgép :). Nevetséges egy kicsit a dolog, hogy 2*40 5-ös méretű pelusért, 3 csomag popoektörlőért meg 5 db bugyipelusért fizettem 3800 Ft-ot. Ebből a pénzből 2 csomag TESCOs pelenkát sem kapok. Én most még úgy gondolom, hogy hosszútávon fogunk hozzájuk járni. Szóval egyenlőre csak ajánlani tudom őket!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Norus!
Szerintem amit Karmen és Cseppek irnak az ugyan az a pelusos. :wink:
Szegedre ingyen házhoz viszik. :wink:

Más!
A céklát hogy kell megfőzni? Héjastól?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

sziasztok

Zita
én meghámoztam daraboltam és úgy főztem a céklát.de én nem vagyok szakértő.

szilcsi
Lalika jobban van már, fenyőfakölcsönzés engem is érdekel, mert a szentestét itthon töltjük hármasban

karmen
Norbikának jobbulást!

enikő
Bogi már tényleg nagylány!.Zaza meg kiscuki. mond mostanában új szavakat? és Vius? meg felújítás, hogy halad?

csajok
enyém kölök nem akar enni(pürét). eddig szépen evett napi 2× 100-150grammot.most meg nem kér. nagy nehezen kb 50gramm. és nem akar megülni a székben meg ölben meg unja, meg felállna, meg showműsor kell neki vagy nem tom mi. mi van vele????
kicsit köhög, de nem vészes, meg időnként hapcizik.komolyan ,ez most mi???? és erőltessem??? mert ha nem szórakoztatom,akkor 3 kanál és kész.így meg olyan ,mintha erőltetném. valakinek volt ilyen?tanácstalan vagyok.főleg, mert eddig szerette.

toncsi

toncsi80

ja és kép:
Kép
toncsi

toncsi80

Zita, céklát hámozva, apróra darabolva főztem, így is soká lesz puha. Én lefőztem egy rakással és betettem a fagyóba.

Toncsi, köszi kérdésed, Lali szeme szépen javul, viszont iszonyú taknyos lett. Én még ilyet nem láttam, megtörlöm az orrát és gyakice azonnal folyik is ki belőle a cuccos. :( Szörcsög, hörög, kaja közben öklődik, mert folyik le a torkán a váladék. :o Nyűgös, éjjel megint nagyon rosszul alszunk, most is 5x kelt. :roll: Hédibébi miket eszik már? Sztem ne izgulj, hogy nem eszik, ha éhes lenne, enne ő. Nem szomjas kaja közben? Nem fáj a foga? Próbáltad kaja előtt bekenni (nekünk a Dentinox bevált).
És köszi hogy szóltál a Falovacskáról, most nem is mentünk volna így betegen, múlt héten meg későn ébredt fel és kb 20 perc késéssel értünk volna oda, így el sem indultunk inkább.

Kép
szilcsi

sziasztok

Kicsit kiakadtam azon amit Szilcsi írt, hogy mit tanácsolt a drága gondozónő... szóval egy nagy baromság. Az én lányom cicis, sőt köztünk alszik mégis ugyanannyi idő alatt szokott be a bölcsibe mint a többi gyerek, elalszik egyedül is a bölcsiben, pedig itthon én altatom cicivel és köztünk alszik. Sőt úgy vittük bölcsibe, hogy még pohárból sem tudott inni, már az első héten megtanulta, pedig nem erőltették a gondozónők.. No mindegy. mekkora egy hisztis picsa tudok lenni......

A kötőhártyagyulladást mindig taknyosság kíséri, sőt nekem azt mondta az orvos, hogy a szem a sok váladéktól gyullad be, tehát amíg nagyon taknyos a gyerek addig a kötőhártyagyulladás sem múlik el. Amúgy nem akarlak vigasztalni, de bölcsiben az egyik leggyakoribb fertőzések közé tartozik....

Mi ma mentünk tanácsadásra, hát nem kapta meg Stella a kötelezőt, mert taknyos és hörög. Úgyhogy most pár napig nincs bölcsi. Már délután négykor téptem a hajam, én nem tudom hogy bírja a gondozónője:-))) Normális az, hogy a 18 hónapos lányom "megmondja" nekem, hogy mit akar felvenni????

Szép estét

Márti
stella2007

Szilcsi, Karmen, Dancsi! Én is úgy látom, hogy a szopis picikkel nehezebb a bölcsiben, Dénesnek se volt egyszerű, de viszonylag hamar megszokta, a szopis 1-másfél évesek hetekig sírnak. :(

Én is úgy gondolom, hogy az új ágy nagyhúzóerő lesz, mint orsinak az új ház, mert Dénes már abban a korban van, hogy büszke arra, ha valamit nagyfiúsan csinálhat, de azért a jutalom (mint pl.az ágy), az kell hozzá.

Azért gondolom, hogy nem megy az alvás igazán nélkülem, mert májustól szeptemberig dolgoztam, hétközben csak délelőtt, de hétvégén de. 10-től du. 5-ig, így apáé volt az altatás. Fél év alatt sem szokta meg, pedig apa mindent bevetett, nem mindig sikerült, ha sikerült, nagyon hosszú idő alatt, apa pedig azt mondta, hogy rossz volt nézni, ahogy bánatosan egyre engem keres, vagy sír utánam, neki meg mosolyognia kellett, és magyaráznia, milyen nagyszerű apával kettesben aludni... Azért apa nagyon hősiesen próbálkozott egész nyáron. :)
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bocs a hibákért, siettem. :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea!Norus!
Jó volt összefutni:) :wink:

Zita!
Most már mi is céklázni akarunk,de nem kaptam még sehol.. :roll: :roll:
Vki azt mondta jobb,ha kicsi céklákat veszel,és héjában főzöd meg,mert több tápanyag marad benne,és ízesebb úgy.
A nagyokat én is meghámoznám.
Brokkolit próbáltátok már?

Toncsi!
Kösz,a hiányolást!Édi a Hédi bébi!!!
Nem tudom mi lehet a gond....
Kapott most új ízeket?Mert Kevin akkor csinálja ezt,ha az új kaja nem ízlik,v. pedig hasfájást csinált az előző adag a viszonylag új kajából,akkor elutasító..igaz szórakoztatni nem kell...

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Karmen!Cseppek!Zita!
Én is kipróbálnám azokat a pelusokat.

Enikő!
Szép a kis csipet csapatod!:)
Berendezkedtetek már?

Toncsi!Szilcsi!
Kevin is megáll a kaja közben mostanában,iszik aztán újra bele lehet tuszkolni pár kanállal,aztán öblít megint..
Bezzeg ami ízlik azt gyorsan kivégzi:lelkesen tátja már a száját még mielőtt a kanál a szájához érne.

Klzsuzsi!
Kevin is nagy szopis.Kicsit rémüldözök olvasva titeket,vajon hogy fogom majd levakarni annak idején..??

Bea!
Levi miket eszik?Mindent szeret?Sokat szopizik még?
A Gyöngyvirág utcai Prücsök cipőboltban jártál már vha?
Csak azért kérdem,mert közel van hozzátok..

E.

szilde
Szeged

Stella!

Nekem az 1 éves lányom lazán hasra vágta magát mert nem a mamától kapott pillangós kardigánt adtam rá.Én sem hittem el de amikor azt vettük fel megnyugodott.Most minden reggel cirkusz van hogy mit akar felvenni és este pedig azért visít hogy vegyünk fel zoknit mert fázik a lába(na jó ezt aláírom nekem is fázós a lábam),de amikor már az összes zokniját kipakolta és még mindig nem jutottunk el e megfelelő darabig akkor már kicsit nyűgös vagyok...

Ennyit tudok most írni,mert viszem csibét dokihoz.Köhögés orrfolyás és nagyon sokat bepisilt tegnap itthon is meg a bölcsiben is és a gondozónénik szerint fel van fázva,meg mondogatta hogy fáj a feneke,de ha gáz lenne szerintem minden pisinél ordítana nem???
Azért elviszem biztos ami biztos remélem nincs baj,bár ha arra gondolok hogy Niki már nagyon régóta nem pisil be... :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Szilde!
Mi a céklát apámtól kaptuk. Kicsik, de megpucoltam, most fő. Igy megpucolva viszont szerintem kifő belőle az a lila szín, mert inkább barnának látom már. :shock: Brokkolit még nem próbáltuk. :)

Szilcsi, Toncsi!
Köszi a céklás tanácsot. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita, hidd el, azért az a cékla még attól szuperul ösze tud fogni lilára mindent, hogy te barnásnak látod. :wink:

Lali nagyon beteg, tegnap este óta nem tudom levinni a lázát. Együtt aludtunk a kanapén, állandóan sírt éjjel, szívni kellett az orrát, így legalább csak hozzám bújt és szunyált tovább, bár aludni nem nagyon tudtunk. Nagyon bújós, csak piheg a kezemben szegény, úgy sajnálom. :cry:

Stella, hát ha a leggyakoribb bölcsibetegség ez, akkor jajjistenem mi vár rám. :( Ez borzasztó. Talán még a kórház sem viselte meg ennyire, mint most ez. :cry:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szilde: Céklát a Mars téri piacon vettem szombaton. Azóta itt áll, meg kéne főzni, de semmi hangulatom hozzá, emlékszem amikor 3 éve Grétinek főztem, egy rémálom volt :) Gyűjtöm az erőt hozzá!
Aztán én is fagyasztom.
Cipőboltban nem jártam még, csak kívülről láttam. De lassan aktuális lesz, csizmát kell venni Grétinek.
Levi sokat szopizik, nem igazán eszik jól mást. Most taknyos is volt, úgyhogy voltak napok, hogy semmit nem evett, csak szopizott. De egyébként 2x eszik egy nap, kb. 1-1 decit. Szóval nem viszi túlzásba. Nagyon macera etetni, mert hadonászik, csapkod, van hogy fél tál kaja rajtam landol....
Egyébként ezeket eszi: krumpli, répa, alma, sütőtök, őszibarack, meggy, gesztenye, sinlac, csirkehús, salátát is evett 1x, de az nem jött be neki
Tököt, céklát tervezek a közeljövőben adni neki még.

Kevin hogy iszik? Cumisüvegből vagy csőrösből vagy pohárból?
És mit? Forralt hűtött vizet?

Jól vagyunk egyébként, nagylányom ovizik, kisfiam alszik épp :)

Toncsi: Hédi gyönyörűség!

Enikő: Mekkorák már a gyerekek.... Suli kérdés Boginak?
Hogy álltok a lakással?

Betegeknek gyors gyógyulást!
Kismamáknak kitartás!

Dobok még 2 képet a csemetékről :) (mindkét kép jó pár hete készült)

Kép

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szilcsi: Szegény Lali :( Jobbulást neki! Mennyire lázas?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, nem nagyon, 37.7 és 38 fok között mozog. Most lement, és aludt egy órát, a kedve is jobb egy picit, most már le tudom tenni, nem kell állandóan fogni. Fél egyre viszem dokihoz.
Felhívtam a doktornőt, kb 10-edjére vette fel a telefont, mondom neki, mi van, erre ő: akarja, hogy ránézzek? :twisted: Majdnem mondtam, hogy nem, nem akarom, csak felhívtam elújságolni, mi van velünk. :twisted: Érik bennem a gondolat, hogy dokit kell váltanunk, csak hát ez itt van közel, nekem nincs jogsim, hogy messzire vigyem. :? Meg hát olyan kéne, akit el tudok érni nem csak munkaidőben és hétvégén is, és aki esetleg ki is jön házhoz.
Vagy túl nagyok az elvárásaim??? :oops:

Szépek a gyerekek, Levi tiszte Te!!! :lol: Nem teszitek még le teljesen az ágyát? Elég félelmetes, ahogy feltérdel a szélén. :o

Kép
szilcsi

Norus! igen, ahogy Zita is irta, Cseppek és én is ua. a pelusostól vásárolunk.

Toncsi! Tündéri ez a kiscsaj!!

Céklával az a jó simán áztatás nélkül kijön a cuccokból:) Csak a kaka szine ilyesztö elsőre, de aztán én is rájöttem ha mit is ettünk :lol:
Céklának én nem birom a szagát ahogy fő, igy mindig anyu csinálta meg, turmixolva kaptuk:)

Szilcsi! Remélem Lali gyorsan meggyógyul! Vége lehetne már nálatok is ennek sok gondnak! Mamád hogy van?

Bea! Én is éppen azt néztem hogy Levi mennyire hasonlit Rád! Az ágyat én is meglepődve néztem :o

Mivel nem nyitott senki új topicot, igy megirom ide, ha nincs gazdája kidobom.
Kell valakinek a köv. kupon valamelyike? Hétfőn megyünk a Siha közben, akkor át is tudom adni. Dm-es mind.
1 csomag Huggies uszópelus -350ft, 1db Ebelin Wellness masszázsladba v keszytű -100Ft , 1db Bellinda Fit in Form harisnyanadrág -200Ft
Mindegyik 2009.03.31-ig érvényes

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megcsináltam:
Babanet Társalgó » Lakóhely szerint » Szegedi - Adok-veszek-felesleges-keresem

Egyébként már napok óta úgy érzem, hogy ez a gyerek lassan kiesik belőlem. Volt valakinek ilyen? A szomszédasszonyom azzal riogat, hogy sajnos nyílik a méhszájam.

Ja, és pár napja mntha megmozdult volna :).

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Szilcsi!

Az ikrek sokkal több betegségen estek már át mint a Máté(ő soha nem volt szinte beteg amíg itthon voltam vele) a manóknak meg már volt sok bajuk és tuti a bölcsitől(amit itthoni környezetben nem kaptak volna el)Niki most is taknyos így nem mentem dolgozni.Na nagyon nem örültek neki ,de ez van mondtam rögtön hogy nekem kicsi gyerekeim vannak és igenis itthon kell maradnom velük ha betegek.Akkor nem szóltak semmit most meg ne is szóljanak,mert nem tudom mindig a papához vinni a gyereket ha beteg.Amúgy meg kiváncsi vagyok arra is ha oviba mennek ott mit kapnak el.

A bölcsire visszatérve tegnap szólt a gondozónéni hogy van tetű valamelyik gyerkőcben.(mármint nem az enyémekben)Azt sem tudom mit kell nézni ,de ha a csöppekbe is lesz én teljesen magamba leszek roskadva még akkor is ha simán lehet kezelni vagy akármi.....
Szívem szerint rögtön hazahoznám őket a bölcsiből és soha többet nem mennénk vissza,de nem tehetem meg.
Oviba elvileg mehetnének márciustól,de egyenlőre csak a Mátéhoz tennék be őket viszont az ovinéni szerint az egyáltalán nem tenne jót Máténak hogy mindenki a kicsiket babusgatná így az ovi csak szeptembertől indul.

A bölcsivel sincs bajom nagyon aranyosak a gondozónénik,de nekem marhára nem esik útba pláne munka uán amikor a bakay-ról kell a hajnóczy-ba meg az agyagosba eljutni...

Kép
Kép
zitacicu2

Zita!
Ja te azt szeretnéd,hogy kifőjön a szine?
Azért még fog,sztem is.Mondjuk mi az ami nem.... :roll:
Ezért én Kevin nyakába kötök egy hosszú konyharuhát ami végig éri a zoknijáig(így nem töri a nyakát az előke sem),és rá a merev műanyag előke.
Azért még így is volt,hogy a zoknija maszatos lett,ugyanis evés közben tekergeti a kis lábfejét..és a kanalat pont emeltem... :roll:

Bea!
Ha itthon vagyok Kevin szopizik főzelék után,ha el kell mennem akkor apa,v. mama itatja forralt vízzel cumiból...Azért merem neki cumiból engedni,mert nagyon keveset iszik,és a cumit gyakorlatilag másra nem is használjuk..
Mért kérded?Csőrös pohárra akartok áttérni?
Szépek a tesók,és egyre jobban hasonlítanak egymásra!!:)

E.

szilde
Szeged

Szilcsi!Zitacicu!
Jobbulást a csöppeknek!

Szilcsi!
Melyik dokihoz jártok?Én épp most váltottam dokit...

Toncsi!
Képzeld,hogy jártam....
Mincinek kínáltam a brokkolis krumplit:közepes sikert aratott.
Aztán a többedik alkalommal egyre kevésbé nyitotta már a száját... :roll:
Tegnap este kínáltam neki répát csirkehusival 5-6 falat után szinte szájzár..
Nem akartam kiönteni a répát,most délben újra próbáltam,és mikor megint csak küzködtünk-egy hirtelen ötlettől vezéreltetve-összekevertem a brokkolis krumplit a répás főzivel!!
És láss csodát:Kevin mint a gép úgy nyelte utána.Alig hittem a szememnek..Szóval ilyen is van.
Hédibébi eszik már?:)

Edit

szilde
Szeged

Zitacuci! Na amikor szept. már 2 hete huzodott ez a tetü dolog az oviban én is megijedtem, szaladtam és vettem egy doboz Nix-et és rákentem. Megelőzésre is jó. Nem olcso, de nem is büdös.

Cseppek! köszi:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Voltunk dokinál, piros Lalóci torka, más nincs szerencsére. Gyógyit nem is kapott, csak Nurofent, plusz orrcsepp, felírattam neki a Bronho Vaxomot, ha meggyógyult, elkezdjük. Prevenart így nem biztos, hogy megkapja kedden.
Láza lement, már csak hőemelkedése van, most be is aludt, miután sikerült Stérimar+orrszívás+Nasivin kombinációval kidugítani az orrát. És evett pár falat sült tököt is. :D

Zitacicu, gondoltam, meg hallottam, hogy sok betegségen átesnek bölcsi alatt. Csak ez olyan rémes, szegény úgy szenved. :( Én meg kivagyok, mert sajnálom és nem alszok. :( Nikinek jobbulást!

Edit, Marik doktornőhöz járunk. Nincs vele gondom, csak hogy sokat kell várni és nem mindig elérhető. De most pl 5 percet vártunk csak, nem volt csúszás. Huncut Kevinci milyen válogatós! :D

Cseppek, köszi a topikot! :) Én nem éreztem, hogy kiesik a gyerek, pedig nekem korán elkezdett nyílni a méhszáj. :shock: Szomszédasszonyod orvos netán? :shock: Sztem no para! :wink:

Karmen, mami elég rosszul viseli. Inkább lelkileg rosszabb, persze fájdalmai is vannak. Gyógytornázik, azt mondták, 8-9 hónap, mire rendbe jön. :(

Kép
szilcsi

Toncsi, Szilde!
Szandi meg azokat nem szereti amibe krumpli van. Szóval a répa-krumpli, meg a cukkini krumpli nem jött neki be. :?
A céklát akkor mivel adjam ? Magába? Almával?
Ti teljesen natur megfőzitek a zöldségeket és kész? Vagy tesztek bele valami izesitőt? :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Cseppek!
Most a Szandinál Nekem is hamar elkezdett nyilni a méhszáj. Annyit éreztem csak, hogy néha picit fájdigált a hasam. De azt, hogy kiesne azt nem. De ha megnyugtat, inkább menj el a dokidhoz. :wink: Kihez jársz?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

cső

Zita
céklát adhatod magában vagy almával vagy bármivel. pöttömök még úgy sem tudják mia rend. mi kostolásnál pár napig magában adtam, aztán krumplival.
igen , én magában szoktam adni a zölcsiket.főzőlével hígítom. a gyümikbe , ami nagyon leveses(most körte) rakok sinlacot.

ma kicsi gyümit evett sinlaccal a Mini. meg 5körül szokott főzizni. ma répa lesz a tegnapi maradék almakrumplival keverve. meg kap nyammogni darabban főttrépát.
szerintetek lehet kölesgolyót adni neki?

zitacicu
Nikinek jobbulást!

szilcsi
Lalikának is. enyim kölök is még köhög. egyelőre nem vittem dokihoz, csak telóztunk, meg homeopátia. de nincs láza. meg "érdekesen" köhög: amikor fáradt, éjszakai alvásnál és amikor nincs jobb dolga :roll: .remélem javulni fog.

szilde
Kevinci szereti a husit? Mini még nem husizik. :roll:

Bea
szépek a gyerekek

megyek, mert felkelt.

toncsi

toncsi80

Toncsi: A tiéd volt a 40000. hozzászólás, most látom :D

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

az hol látszik? :roll: :oops:

toncsi80

Toncsi: ott ahol a lakóhely szerinti topikok címei vannak
nekem is csak azért tűnt fel, mert ez a topik felett van a kereskedős topikunk és ott 1 beírás van és láttam, hogy alatta meg 40000 :D és mellette a neved, mert épp te voltál az utolsó hozzászóló

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsi,
a beszokás nekünk simán ment, az ottalvás nem, na azzal hetekig, hónapokig küzdöttünk
végül már nem volt más választásom, mert mentem vissza dolgozni, és sírt-nem sírt, aludt-nem aludt ott kellett hagyni

pár nap után megszokta és elaludt, azóta nincs gond

minden reggel megkérdezi, hogy ugye szombat van és nem megyünk bölcsibe, meg minden reggel sír, de csak 1-2 percig

ahová Boldi jár, sztem egy szuper hely, minden gondozónéni nagyon nagyon aranyos és imádják a gyerekeket, akik ezt érzik, egy olyan ember sincs ott, aki nem lenne szimpi, az udvaros bácsi, a konyhás néni és a takarítónők is élnek halnak a gyerekekért, és ez sokat számít
Vendég

Lali jobban van sokkal. :D Amilyen gyorsan letaglózta ez a valami, olyan gyorsan át is ment rajta, már kevésbé folyik az orra, és hőemelkedése sincs este óta. :D

Dancsi, Boldi hova jár?

Kép
szilcsi

Karmen!

Én is láttam pont tegnap az orvosi rendelőben ilyen balzsam szerű készítményt,gondoltam is rá hogy veszek egyet.Egyről beszélünk?mennyibe kerül?

Szilcsi!

Én is nagyon sajnálom szegényeket és ilyenkor(is) a lelkem háborog hogy jól tettem e hogy bölcsibe írattam a gyerekeket,de ha már ott vannak nincs visszaút és nem mondhatom azt a munkahelyen sem hogy bocsi mégsem akarok dolgozni és a bölcsiben sem hogy kiveszem őket amikor már megvan a napi ritmusuk és szeretik a bölcsit.Egyébként meg szerintem a betegségeket leszámítva sokkal nyitottabbak és könnyebben kezelhetőek mint a Máté,akár úgyis fogalmazhatnék hogy ég és föld.Nikinek pl. bármit el tudok mesélni vagy mondani.Tehát egyébként örülök, de valszeg a nem fogom túltenni magam a bölcsin soha pláne így hogy nagyon kevés a délutáni pár óra amit velük tudok tölteni.Viszont megfogadtam ,hogy amikor hazajöttünk nincs egy kis mosógépbe bepakolás nincs porszívózás meg ez az hanem kizárólag csak velük foglalkozom a többit "ráérek" akkor is megcsinálni ha már lefeküdtek(csak orra ne essek egyszer :lol:) .Hja meg reggel 5 kor vagy korábban kelek hogy azért ne nézzen ki úgy a lakás mint egy szemétdomb(még jó hogy nem ébrednek fel a zörgésre)

Ma pl. Nikim levest csinált és gyurmából voltak benne a galuskák ,utánna meglepit csinált a fiúknak(szinezett)szóval nagyon nagyon jól elvoltunk.
Délután meg gyümölcskosarat csinálunk szintén gyurmából ,de azt már a pasikkal együtt.

EGY KIS KÖNYVAJÁNLÓ!!MEGVETTEM CSERNUS "KI NEVEL A VÉGÉN" c könyvét aki teheti olvassa el szerintem egész jó.

Elvittük ma a pisit laborba hétfőre lesz meg a tenyésztés eredménye.Remélem minden okés.Hétfőn még nem megy bölcsibe így papáé lesz,de már előre félek hogy utánna egy hétig naponta fogja magát földhöz csapni ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.

ENIKŐ!!!
Hogy állsz pasitéren és lakástéren??Az első jöhet priviben is ha gondolod :wink:

Na megyek vasalok amíg a csibe alszik.aztán meg úgyis jönnek haza a legények :lol:

Kép
Kép
zitacicu2

Zitacicu minden tiszteletem a tiéd (és Enikőé), hogy ezt így tudjátok csinálni! Nem semmi, te is 3 pici gyerek mellett még dolgozol is... Nem lehet könnyű. :o
Engem a munkahelyre visszavárnak mindenképpen ősztől, most aki helyettesít engem, az jövő őszig lesz ott. Igaz, határozatlan idejű szerződéssel vagyok, szóval elvileg biztos állás, de nem merek kockáztatni, azért ez elég jó állás ahhoz, hogy elveszítsem, csak mert idegenkedem a bölcsibe adástól. És sztem Lalinak is jót fog tenni a közösség (remélem).

Kép
szilcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?