Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Ne haragudjatok,amiért ilyen hosszú ideje nem írtam. Megvagyok, csak egyrészt beindultak a vizsgák és eléggé elhavazódtam, másrészt annyira belemerültem az önsajnálatba, hogy nem akartalak Titeket is ezzel terhelni,de semmi optimista gondolatom nem volt. De ezzel leszámoltam, és hála Istennek, a gondoknak van már jó kilátása,és ennek nagyon örülök. Nevezetesen anyut bíztatják a betegségével kapcsolatban, hogy jó esélye van a 100%-os gyógyulásra, a férjemnek most van kilátásban munka. Hétfő óta dolgozik is, de mivel ez egy új cég,elég nehéz bármit is mondani. Sajnos az én betegségemről nem jöttek még bíztató hírek,de elhatároztam bármi is lesz az eredmény,mindent megteszek,hogy meggyógyuljak,és optimistán tekintek a jövőbe,hisz ezt az optimizmust kell átadnom a babának is.:D
Vele eddig minden rendben volt,mióta nem voltam. Szépen nőtt, a 13 hetes uh-n volt 57,8mm. A tarkóredőt rendben találta a doki, most várom az AFP eredményét. Legközelebb jövő kedden kell mennünk,remélem jól lesz és felfedi édes kis titkát előttünk a nemét illetően. Volt megint egy kis ijedtség, ugyanis 24 órás intenzív görcsöm volt,és megijedtem nehogy nyíljon a méhszáj, de szerencsére nem volt gond. A görcsöt egyébként az okozta, hogy megint vesekövem van, immár harmadjára,de most nem olyan vészes,sőt! A babának már elkezdtünk vásárolgatni, nem igazán bírtam magammal. A babakocsink megvan,meg néhány natúr színű kis ruhácska, pléd,fürdőtörölköző, és megrendeltük az ágyikót is. :D
Igyekszem visszaolvasgatni mi újság veletek, és bocsánat, hogy ilyen hosszú lettem, és hogy nem voltam.
Tényleg,ki tudja már a baba nemét????

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


na, idetévedtem ma is... alszanak a gyerkőcök, én fogadalmat tettem, hogy rendesebb leszek, és a délelőtt ennek jegyében telt, elmaradt dolgaimat háztartottam, ablakmosás, lambéria és bútortörölgetés, ennek köszönhetően nem tudok menni már megint :) tegnap kezdtem, ugyanígy jártam.

Hát, tegnap összeveszős nap volt akkor. Én már délelőtt szóltam a gergőnek, hogy ma ő hallgat, mert idióta vagyok, és nálunk így nem lett semmi. néha pityeregtem egy kicsit, és letudtam, és nem róttam fel neki, hogy nem érdeklődik (tudta, hogy úgyis ő lesz a hibás a végén, ha megkérdezi :) )


tünemény, éljen a divatbemutató! mi nem leszünk itthon hétvégén, pedig meg is néznélek :)

tisa, az csak elírás. Tudom, hogy te vagy az elsőgyerekes. Nagyon fáradt voltam tegnap. nem is tudom, miért ültem le netezni... aludnom kellett volna. Gergő lődözősfilmet nézett, és amellett is tudtam aludni simán. és a börzén szinte minden magyarországon forgalmazott babakocsi kint van (újonnan) szóval ajánlom figyelmedbe ;) bár pont ti választottatok már, nem? na, ilyenekben néha még keverlek titeket... bár mintha tasinék már meg is vették volna rég...

bogi, a nemalváshoz hozzászokik az ember. Kezdődik majd az utolsó harmadban, mikor már 5-6szor jár ki az ember pisilni, van, hogy nem is tud utána visszaaludni, szaporodnak majd a fórumon az éjszakai hozzászólások :) még csetelgetés is lesz itt 2-3 tájban :) meg vannak alvó gyerekek is ám. Meg van olyan, aki 11-kor fekszik este, és alszik másnap délig. sokféle van nagyon. Általában nem szoktatás kérdése.
Egyékbént az enyémek örülök, hogy korán kelnek, korán fekszenek. A nyugodt estékre a párommal sokkal nagyobb szükségem van, mint arra a plusz 1-2 óra alvásra reggel, ezért is nem "állítottuk át" most ősszel az órájukat. így 8kor már szundi van, és van egy kis magánélet, jóbarátoknézés, mielőtt elaludnánk.
a nagyszülők meg nálunk kilőve, lévén egyik pár mosonmagyaróváron, másik pár kaposváron lakik... van még nagynéni miskolcon esetleg... vicces is volt tavaly a szülés alatti felügyelet megszervezése. Aztán végül a programcsászár miatt nem volt rohanás :) maradnak a kialvatlan szülők...

Ildi, éljen a kiscsaj! nagyon jó elsőnek kislány!!! (bár fordítva nem próbáltam) én másodikra is azt szerettem volna, harmadikra tényleg mindegy volt. Két majdnemegykorú cserfes nagyon jó lett volna, néha irigylem az egyik barátnőmet, akinek úgy jött össze, jó őket nézni nagyon!
és ha a 12. hét óta nem változott a méhszáj, akkor biztos nincs gáz. Azt hittem, korábban mért 6cm-es értéket (uh-al, ugye? ) :) mindenesetre a magnézium és a pihenés nem fog ártani, használd ki a kényeztetést, és tök jó vagy a hímzéssel. Na, ez nekem nem ment soha :D elunom, mielőtt kész lenne.
és irigyellek a zsömle miatt. Anno rékával még nekem is az volt. Azok a boldog békeidők! :)

na, megyek, az egész alvásidőt itt töltöttem megint a net előtt, pedig telefonálnom is kellett volna, meg bkvjáratot keresni az örsre - holnap ikea a program, aztán már motoszkálnak a kis gézengúzok odafent... majd holnap... :(
szép napot!

kikocska
 
 


Jaaajj, ILDI! Gratula a Kiscsajszihoz! Én is nagyon örülök, hogy lánykával kezdünk. Már mindenkinek büszkén mondjuk, de azért halkan mindig hozzáteszem, hogy remélem nem is kukacosodik be. :lol: Mert már annyira beleéltük magunkat. Aztán jöhet az öcskös is.

Szia Kutyafüle! Te aztán tényleg nagy meglepetés vagy! Jó hogy előkerültél, már nagyon hiányoltunk. Remélem, hogy most már gyakrabban fogsz jelentkezni. :wink:
Örülök, hogy a gondok nagy része megoldódni látszik, Anyukádnak jó egészséget kívánok! Nem emlékszem, hogy említetted-e, de megkérdezhetem, hogy Te mivel is betegeskedsz? A vesekővel, vagy az csak másodlagos bajként jelent meg! Jobbulást Neked is!

Judy! Üdv. köztünk. :) Gyere mesélj Magadról néhány szót. Hányadik hétben jársz? Dobj fel egy vonalzót!

Kép
Kép
tisa
 
 

 
 

Tisa: Én is így vagyok vele, utána jöhet a kisfiú is :D Csak azt nem tudom hol fér el a kisasszony bennem, ugyanis hasam még mindig nem nagyon van :shock: A hétvégén volt nálunk egy ismerős pár, a feleség 13 hetes kismama és nagyobb a hasa az enyémnél. Mondjuk az megnyugtat, hogy fejlődik rendesen, sőt, még pár nappal nagyobb is a számított koránál :)

Kutyafüle: Jó rólad hallani, gyere gyakrabban!

Kikocska: Igen, uh-val mérte, akkor is és most is. Ezzel a mostani gobelinnel én is nagy fába vágtam a fejszém, nagyon nehéz. Csak a zöld árnyalataiból van vagy 10. Már kezdek nem látni :) A zsömlének én is nagyon megörültem, úgyis mindig nagyon éhes vagyok reggel.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok Lányok!

Egy ideig nem tudtam jönni, mert nem volt időm. Csütörtökön voltam dokinál, megvolt az AFP eredménye és minden OK. Most visszaolvasok aztán később még jövök. :D

Kép

Kép
leo50
 
 


Tisa!

Ha nem fontos, hogy a hordozót a sportrészre tudd tenni, akkor itt egy nagyon jó Chicco:

Kép

Nekem ez a másik favorit. És ez is Olasz.
Megfordítható a sportrész.
Bár szerintem ha már abban lesz a gyerkőc, akkor nem téged akar majd nézni. A hordozót pedig úgyis úgy kell rátenni, hogy feléd nézzen.
Vendég
 


Tünemény!

Így utólag, 22 évesen én sem voltam érett az anyaságra. Prsze akkor nem így gondoltam...
Akkor mit várhatnánk egy pasitól... Persze tisztelet a kivételnek.

Az én párom és egy barátunk még 29 évesen is azt fejtegette, hogy ők még fiatalok az apaságra, annyi mindent szeretnének még csinálni és nincsenek rá felkészülve.
Aztán mindketten a 30. születésnapjuk környékén (+/- 1-2 hét) tudták meg, hogy érkezik a trónörökös és nagyon boldogok voltak.

Úgyis akkor dől el, hogy a párod hogyan viselkedik, amikor a baba megszületik. Addig elképzelheted a lehetséges variációkat, de semmi értelme. Szerintem.
Vendég
 


Kutyafüle!

Jó, hogy előkerültél!
A gondok pedig azét vannak, hogy legyőzzük őket, és a végén sokkal jobban tudjunk örülni a jónak.

Judy!

Mesélj magadról!

Kikocska!

Én elsőnek mindig fiút szerettem volna. Kivétel az a néhány hét ami addig telt el amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, illetve kiderült, hogy Beni fiú.
Ez biztosan azért van így, mert minig vágytam rá, hogy legyen egy bátyám. És ezt akartam megadni a lányomnak is.
Vendég
 


Igen Cat tudom,csak mikor kemény dolgok jönnek össze több is,akkor nehéz.De remélem már tényleg túl vagyok a legrosszabb részén. Tényleg!Ti tudjátok már a baba nemét???

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!

Megértem.
Csak megpróbáltam valami bíztatót írni. :)

Nekünk a második is fiú lesz: Márton. :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Rég voltam bocsi, de mostanában apa nagyon sokat melózik. Kende meg nem igen alszik napközben és 100 %-os figyelmet akar magának (érthető) Volt olyan nap, hogy semmit nem aludt. Reggel képes 5-6 körül felkelni, délbe csak kb. fél max 1 órát aludni, és este 9-fél10 körül tudom letenni. Rendszerint elájulok vele együtt. Kissé ki vagyok fáradva. Nem tudom a gyereknek honnan van ennyi energiája.
A kis pocak meg pár napja nagyon sokat görcsöl, meg keményedik. Szedek rá magnéziumot, és olyankor jobb egy picit. Igyekszek sokat pihenni, feküdni már amennyit lehet Kende mellett. Így most nem igen ülök le a gép elé. Azért igyekszem visszaolvasni, meg írni is. De nem ígérem, hogy ma lesz az a nap!

Puszi Viri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Akkor írok magamról. Már betöltött 20. hetes vagyok. Csináltam vonalzót, remélem látszani fog. :)
Nagyon várjuk a picurkát (az egész család ), ő lesz az első babánk. Tavaly volt egy sikertelen terhességem (16 hetes), a mostani is nehezen jött össze. De most optimisták vagyunk, hogy már itt tartunk, biztos nem lesz gond. :) A múlt héten kezdtem érezni a mozgását. Illetve tulajdonképpen már korábban, de csak most jöttem rá, hogy ő az. :D
Még nem tudjuk a nemét, mert a genetikai UH-t végig aludta. A héten csütörtökön megyek dokihoz, kíváncsi leszek, hogy megmutatja-e magát.

Judy


Kép[/url]
judy_76
 
 


Sziasztok,

csak egy táblára van energiám:

Kép



Kép

 
 


Sziasztok!

Elnézést a tegnap esti bénázásért ma majd még egyszer megprobálom a vonalzos dolgot, de ha nem hagyom. Nem értem mért nem sikerül. Pedig tegnap már apával csináltuk és ő ért ezekhez......

Tünemény!
Nagyon sajnálom ami történt. Mi az első babánknál rengeteget veszekedtük, de miután megszületett mindketten belátobbak lettünk. Van hogy egyikünk hallgat van hogy a másik. De viták most is vannak és lesznek is. Viszont mikor lehigadunk mindig rájövünk, hogy ez erősíti a kapcsolatunkat. Nyugodj meg készülj a bemutatóra. Bizti nagyon cép leszel. Én mennék csak nincs kire hagyni Kolit és azt az örületet nem bizti, hogy kibirná.....

Cat!
Nagyon tetszenek a babakocsik amit felraktál. Az első a jane (lehet rosszul írtam) azt brendonban vagy hol lehet megnézni érdekelne.
Mi a véleményed a Graccoról? Ma azt ajánlották nekem...
Fiús dolog! Én is mindig fiút akartam elöször:-) és utána egy kislányt. végig úgy éreztem, hogy lány, de úgye elbizonytalanodot még a doki is és most gondoltam belehogy a fiúnak is mennyire örülnék. És nagyon szép afiúk neve. Nálunk ha újra fiú Benedek lesz.Ha lány Kata.

Mi jól vagyunk sokat mocorog a pici babó :-)Én nagyon fáradt és itt felénk nagyon hideg van.....

na megyek bénázok a vonalzóval.

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Bocsánat csajók csak egy próba a vonalzóra....

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Sziasztok lányok!

Sajnos nem tudtam meg biztosat, a dokinál voltam a magánrendelőben. Itt nem annyira komoly az ultrahang gép. Azt mondták inkább fiúnak tűnik de biztosraa nem mondták Jövőhét kedden kell bemennem az ÁEK-be a genetikai ultrahangra (ami ugyanaz csak komolyabb gépen) talán akkor megtudom.
Hétvégén meg a babamama expora kimegye és ott csinálnak kedvezményes 4D-t, oda bejeletkeztem szóval remélem lassan azért kiderül hogy valóban kukacos-e?
Nem tudom mit szeretnék...komolyan, de olyan jó lenne tudni hogy fiú e vagy lány!

Nagyon jó kis babakocsikat töltöttetek fel.
Így hirtelen egyik szuperebb min a másik, olyan jó hogy így tudjátok már, hogy mi mindent kell nézni!
Én még ezeknek nem néztem utána, de majd igyekszem pótolni!
Ezek a feltöltött babakocsik gondolom nem olcsók, mert elég jónak tűnik, és sokminden van hozzá!

Na remélem holnap jobban lesz ráidőm hogy kommunikáljak.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Kisvirág!

Megértelek. Általában Beni is 100%-os figyelmet igényel. Bár nála vannak időszakok, amikor kifejezetten egyedül szeret játszani. És persze a délutáni alvások. Ma 4-4 és fél órát aludt, és este hét után úgy kellett felébreszteni. :shock:

Azért pihenj is valamennyit.

Judy!

UH előtt 10-15 perccel egyél csokit vagy igyál colát! Tuti felébred rá.
Fiút vagy lányt szeretnétek inkább?

Ha már eddig eljutottatok, akkor szerintem minden rendben lesz!
Az kiderült, hogy múltkor mi volt a baj? Ha nem akarsz írni róla, azt is megértem.

Mó!

Nem ma voltatok UH-on? Vagy rosszul emlékszem? :oops:

Sziszike!

Jók lettek a vonalzók. :D

A Janéval az a baj, hogy én a Brendonban csak a háromkerekűt láttam és a Bocskai úti bababoltban is. Nagyon kevés helyen lehet kapni valójában. De ha rájövök, akkor megírom hogy hol lehet megnézni.

A Gracoról jókat hallottam, de nekem nehéz és nagy kocsi.

A Benedek is szép név, de az már van az egyik barátunknál.
A Kata pedug azért nem jó, mert az én nevem is az, és így nem akarjuk. Illetve az is van itt az utcában az egyik barátnál.

Bár azt is nemrég tudtam meg, hogy egy hónapja megszületett szintén az utcában egy kisfiú, és végül ős is Márton lett. :roll: De erről a névről már nem vagyok hajlandó lemondani. amikor megtudtam, hogy fiú, annyira természetes volt, hogy Marci a neve. Pedig előtte nagyon nem tudtunk dönteni. És ezt csak 1-2 nappal előtte vetette fel Apa. (Én gyerekkorom óta ezt szeretném, de neki eddig nem tetszett.)
Vendég
 


Bogi!

Ezek valóban a drágább babakocsik... :roll:
Olcsóbban is lehet jókat kapni, de sajnos nekem ezek tetszenek. És már apa is kezd hozzászokni a gondolathoz. Még pár hét és talán meg is vesszük valamelyiket.
Ő nem akart most venni, de szerintem belátta, hogy a húgoméknak szükségük van arra amit odaadtunk, és mi jobban megengedhetjük magunknak, hogy vegyünk egyet.

Hamarosan nektek is világosabb lesz, hogy mit vártok el egy babakocsitól és akkor könnyebb lesz választani.
Benivel még sem voltam ennyire tájékozott.
Vendég
 


Zsu!

Mi lett az eredmény?
Vendég
 


Sziasztok!

Ugy néz ki ,most rajtunk a sor,Botond köhög,meg foly-foly az orra,meg még pluszban kitalálta,hogy akkor kipróbálja a határokat :roll: Mindenre nem a válasz,még arra is amit nagyon szeret csinálni.csak egy példa:délután indultunk sétálni amit nagyon szeret,imádja az autókat,buszokat,de ma már a kabát is rajta volt amikor kitalálta,hogy NEM!és utána olyan bömbölés,mintha legalábbis n yúznám...öt perc és miután kiderült,hogy anya nem hagyja magát,szó nélkül indult,kint az udvaron meg mosolyogva ujságolta nagyapjának,hogy sétál-mármint,hogy megyünk sétálni!És ez csak egy a sokból! :?
Alényeg,hogy baromi fárasztó megörizni a türelmemet-bár eddig sikerült :D !
Cat köszi a segitséget,kicsit összekapom magam,és vszinü élni fogok vele :oops: Ja és csak egyesünk lett a lottón,de jövö héten újra próbálkozom,ugyhogy köszi a számokat is!
Tüneménynek is akartam irni,de a lényeget Ettike leirta,ugyhogy csak annyit,FEL A FEJJEL!
Sildi,gratulálok a lányhoz!Meg a gobelinhez is!Lehet rendelést is leadni? :lol: mert az az ami nekem sem ment soha,viszont nagyon tetszik!
Na ,mára beis fejezem,további minden szépet!
gizu
 
 


megyünk ma ikea, így csak gyorsan olvastam, és virág neked egyet!
nekem is mindig meg kellett harcolni a déli nyugalomért, és ilyen esetekben az vált be, hogy előbb letettem! mert ha korán kelnek dél-1 körül már átbillennek, és nyugtalanul, keveset alsznak. ha mondjuk meg 11-kor, simán lenyomják a két órát.

gizu, éljen a dackorszak! az vigasztaljon, hogy így valszeg túl lesztek rajta, mire a pici megszületik!!! sokkal rosszabb, ha akkor kezdődik! fő a következetesség. És a fiúknál ez egyszerűbb általában, tisztelet a kivételnek.

na, megyek készülődni, el kell érnünk a fél9-es vonatot :)

kikocska
 
 


Jó reggelt!

Óriási hírem van: LUCA BABÁT várunk. Tegnap este kiderült, hogy kislány lesz. A férjem olyan boldog, hogy madarat lehetne vele fogatni.
Mó: légy szíves írd be a táblába, hogy Lucánk lesz! Köszönöm szépen!
Az AFP eredményem is rendben, a méhszájam is zárt, úgy hogy nagyon örülök most.
Tegnap az orvosom meg is ejtette a 18. heti genetikai vizsgálatot, ami csupán egy részletes ultrahangból állt. Tényleg ennyi az egész? Én azt hittem, hogy ennél is van vérvétel, vizelet, stb.
"Idősebbek", Nektek ez hogy zajlott?

Kép
gesztenye74
 
 


gesztenye, éljen a csajszi! és igen, ennyi az egész... az uh a lényeg. lesz még vérvétel bőven :)

ildi, neked még annyit, hogy nekem rékával a derekam telt ki először, olyan lettem mint egy töltött kifli, utána lett csak pocakom. de majd győzöd cipelni ;)

kikocska
 
 


Sziasztok!

gesztenye gratulálok a kislányhoz! :))
Nagyon jó hoyg már tudod! :))
és most megyek majd a genertikai UH-ra és nekem is azt mondta a doki hoyg sima UH, csak azért nézik a kórházban, mert az sokkal komolyabb gép! :))

Cat! Babakocsi ügyebn köszönöm a tájékoztatást! Igyekszem körbenézni, de annyi mindent hallani hoyg mi kell hoyg legyen benn és mi nem?
Nem tudnátok a legfontosabbakat leírni pár sorban. ASnnyi tudok hoyg ilyen bébihordozót amit be lehet kötni a kocsiba is azt a barátainktól kapunk, arra nincs szükségem, de hoyg átfordítható legyen e a kar meg hoyg miért jobb a nagyobb meg a kisebb kerekúű meg iylenek, nem annyira tudom hoyg mi a fontos!
Akinek már nem az első babája az biztos tudja hoyg melyik szempont ami tényleg fontos!

Tisa: alváshoz visszatérve, én már azt is nehezen viselem hoyg éjjel ki kell mennem 2* WC-re, de egyenlőre mindenki túlélte a baráti körben az alvásos témát! :)) Azt remélem hoyg rám üt ebben és ő is nagy alvó lesz! :))

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Catherine!

Köszi a csokis-kólás tippet. Már én is olvastam egy 4d-s uh rendelő honlapján. Kíváncsi leszek rá, hogy tényleg be fog e válni. :)
Az első babának kisfiút szeretnénk (Rihárd lenne), és másodiknak kislányt (Viktória). De természetesen fordítva is jó lesz!

Nem derült ki semmi az előzőnél. Előtte és utána is minden leletem rendben volt, a szövettan is negatív lett. Ilyenkor mindig azt mondják a dokik, hogy biztosan volt valami baja, csak még nem tudtunk róla és a természet elintézte...

Csajok, asszem le vagyok maradva hozzátok képest. Azt gondoltam, hogy ráérek a babaholmikkal a jövő év elején foglalkozni. De lehet, hogy csak babonából. Én a babakocsikat még el sem kezdtem nézni :( , úgyhogy örömmel olvasom amit írogattok.

Judy
judy_76
 
 


Judy
Én pont így érzek a babaholmival kapcsolatban, múlthéten pont ugyanezt mondtam mint te!

szerintem nem baj ha mi még kicsit le vagyunk maradva ebben legalább tanulunk a többiektől ha már ilyen jól tájékozottak.
A babakocsikat is csak a legutóbb itt olvasottak alapján néztem meg kicsit, de így sem tudok még róla semmit! :(
Legalább a többiek elmesélik, főleg akinek már tapastalata is van! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Igen, Boglárka ebben igazad van. Az biztos, hogy a tapasztalat jó tanácsadó. Mert az első babánál még azt sem tudja az ember, hogy mire kell figyelni amikor ilyen holmikat vesz. Így legalább a többiek tudnak nekünk tanácsot adni. :D
judy_76
 
 


sziasztok.

gesztenye:

gratulálok Lucához.igen a genetikai uh csak uh-ból áll.de nagyon részletesen megnéznek mindent.ennek ez a lényege.

bogi:

jó dolog az áttfordítható tolókar.nekünk nagyon hiányzott Patrikkal.mikor fúj a szél vagy a nap süt nagyon,írtó hasznos.a nagy kerék akkor jó ha olyan szarok a járdák mint nálunk,bolygókerekeset érdemes venni mert ha nagyobb már a baba nehéz emelgetni és ha mellé még állítható is a tolókar magasága az is bánhatja(nekünk eltört ott ahol álítani lehetett)ha nem szeretnél buszozni és nagy a kocsitok csomagtartója akkor érdemes nagyobbat venni amiben a baba nagyobb korában jobban elfér és több pakolóhely van rajt.ha viszont sokat fogsz buszozni vagy kicsi az autó akkor érdemesebb egy olyan tipúsut mint amit cat is feltett.a mózes is hasznos lehet mert az jobban védi a babát.bár én pont tegnap gondolkodtam rajt hogy nem téli babák lesznek így lehet hogy nem ragaszkodom a mózeshez.

Janét a Baby Centerben lehet kapni.nálunk van egy és teli vannak vele.de amúgy én a brendon oldaláról másoltam a képet róla,ott is van a 6(4)kerekű.

Gracoról nekem azt mondták bababoltban hogy nem éri meg annyit kiadni rá.annyira nem nagy szám álítólag.és nem is lehet áttfordítani a tolókart egyiken sem.és az ülőfelületük is kicsi,Patrik 1 évesen már nem fért volna bele(jó Patrik a kocsik 80%át kinőtte 1 éves korára :roll: :roll: :roll: )

Kép
Kép
ettike
 
 


Bogi!

Babkocsi ügyben már többször értekeztünk.
Lehet, hogy érdemes lenne visszaolvasni.

Ami szerintem a legfontosabb, hogy tudnod kell, mire és hol akarod használni.
Ha ez megvan, akkor irány a Mini Manó a Nagy Lajos Király útján. Ott sokféle van és az eladók értenek hozzá, sokat tudnak segíteni a választásban. Aztán persze nézelődhettek az interneten is és más boltokban is. De ezt a vásárlást szerintem nem szabad elsietni.

Ha nem találod a régebbi hozzászólásokat a témában, akkor majd megpróbáljuk összefoglalni. Valóban nem egyszerű.

Sok sikert az Uh-hoz! És remélem Nektek is kiderül mi lapul a pocakban.

Gesztenye!

Gratulálok a kislányhoz! A Luca nagyon szép név.

Judy!

Ha nem tudták mi az oka az előző baba elvesztésének, akkor szerintem most minden rendben lesz.
És félre a babonával! Kezdj el nézelődni!
Mondom én, aki még semmit nem vett, bár nem babonából, hanem időhiány miatt.
Vendég
 


Jó reggelt!

Cat, milyen eredményre gondolsz? Az afp-re? Az elvileg ma lesz meg, de nem kérdezem meg, mert csak a doki mondhatja meg, ő meg tudom, h eltitkolná, ha rossz az eredmény, én viszont az igazat akarnám csak tudni! :roll:
Azt sem tudom, h mi lesz a genetikai UH-mmal, mert semmit nem beszéltünk mega dokival, egyelőre várjuk az amnio eredményt, de lehet, h mire megjön, kifutunk az időből?! :roll:

Tasin: neked lehet, h meglesz az eredmény a héten? Neked mit mondtak, mikorra számíthatsz rá?

Jók a járgányok, amiket feltettetek, csak irigykedek, h nekem nem lesz ilyenem! :oops: :( Jané van a Minimanóban is.
Mondjuk én egy dologgal nem lennék kibékülve ezekkel, a hordozó miatt. A mi mániánk, h igyekszünk a lehető legjobbat venni a biztonsági cuccokból, a hordozó és a mostani ülés is Römer. Persze lehet, h nincs igazán nagy különbség köztük, de mi csak ebben bízunk. :roll: :oops:

Gesztenye, gratula a kislnyhoz! Luca nekünk is tetszik! :wink: Ki a dokid?
Ha jól számolom már majdnem egyenlő a nemek aránya, a kezdeti fiúuralom megszűnni látszik!

Gizu, Botondnak jobbulást! Láza nincs, ugye? Tudott azért aludni?

Tünemény: ennyire rossz a helyzet vagy csak nagyon magad alatt voltál tegnap? Beszéltetek azóta? :?
Drukkolok, h mielőbb rendeződjön a helyzet!

Mó, ne csak dolgozz, mesélj is azért néha! Tudni már a nemüket? Nő már a pocakod?

Kutyafüle: jó, h írtál, drukkolok nektek! A betegséged rád nézve gond vagy a bébire is? Hogy vagy amúgy?

Mennem kell, a lányom megszerezte a mobilomat és magát nézegeti benne! :shock:

Pusz

Zsu
svs
 
 


Ettike!

Nagyon jó hír, hogy a Baby centerben van egy csomó Jané babakocsi, csak nincs Pesten üzletük.
Nekem még Tata lenne a legközelebb, de az is több mint 60 km.
Még megbeszélem Apával.
Vendég
 


Zsu!

Szerintem az AFP alapján meg fogják csinálni Neked a genetikai UH-ot. De még semmiről sem vagy lemaradva.
És igen, az AFP eredméynére voltam kíváncsi. Azt hittem, már hétfőn meglesz.
Amnionak mikor lesz eredménye?

A Minimanóban is van Jané?
Akkor megpróbálom apát rávenni egy szombati kirándulásra.
Vendég
 


Cat! Egy hétvégi kirándulással összkötve le lehet tudni a babakocsivásárlást is. :D No meg aztán Bécsbe is átugorhattok, nemsokára kezdődik a karácsonyi zsongás a Mariahilferstrasse-n. És az meg olyan szép és hangulatos. Szerintem Apa is benne lenne. Csak egy kicsit kunyiznod kéne. :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Cat! Nem nézted azt a honlapot, amit írtam tegnap? Ott is volt négykerekű. Próbáld meg felhívni őket és kérdezd meg.

Kép
Kép
tisa
 
 


Köszi az infokat próbálom visszakeresni a dolgokat! :roll:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Hú, Bécsbe én is szívesen elmennék csavarogni Karácsony előtt. Ilyenkor gyönyörűen fel van díszítve a belváros és nagyon hangulatos!

Cat, most honlapon nem látom a Janét :roll: , de biztos vagyok benne, h már láttam ott. Azért hívd fel őket előtte, tuti, ami tuti!
Amúgy az amnio jobban izgat, mint az apf, úgyhogy mindegy is. Jövő hét vége előtt nem hiszem, h lesz eredményem! :?

Zsu
svs
 
 


Lenne egy kérdésem, hátha másnak is van ilyen.

Az normális, hogy este ha lefekszem, akkor egyszerűen nem tudok a bal oldalamon feküdni, mert rögtön nyilalni kezd a bal ágyékomnál? Marad a hanyatt fekvés ill. a jobb oldal. Érdekes, hogy ha napközben próbálom, akkor semmi gond, de estére mindig nagyon fáj.

Judy

Kép
judy_76
 
 


Gesztenye: Hatalmas gratula a kis Lucához!! Csak gyűlnek a kislányok is :)

A fekvéssel kapcsolatban nekem is lenne egy kérdésem: az olvastam, hogy a bal oldalon szerencsésebb aludni. Ez igaz lehet?

Judy: Én is ettem csokit az uh előtt, olyan mozgékony lett, hogy alig lehetett követni :) Mondjuk csoki nélkül is elég élénk a lelkem, olyan mocorogásokat művel, hogy hullámzik a hasam :D Esténként azt sasoljuk Apával :lol:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

FIIÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!! :oops: :oops: Hát mi nagyon boldogok vagyunk mert titkon nagyon fügyire vágytunk, de mindketten ráhangolodtunk a kislányra mert mindenki azt mondta kislányunk lesz, de hát az ultrahang minden bizonyított :lol: :lol:

Mó kérlek színezd kékre a soromat, sajnos név még nincs, mivel a páromnak is és nekem is határozott fiu név elképzelésünk van, de sajnos nem egyezik :shock: , úgyhogy abban maradtunk, h kinézünk egy harmadikat ami mindkettőnknél bejön :lol:

Persze a legeslegfontosabb, hogy jól van a kis drágám. Mindene a helyén :lol: :lol:

Két napja nagyon fáj a bal oldalam nekem is... a doki azt mondta, h valószínűleg helyezkednek bennem a dolgok, meg húzodnak és ez okozza, hát néha eléggé megrémiszt amit érzek.... őrület, de lassan rá kell ébredjek, h az aggódásnak innentől kezdve már sosem lesz vége :lol: :lol:

Puszi Nektek

Kép
padri75
 
 


Nekem nem segített sem a csoki, sem a kóla. Az én gyerekem ha aludni akar, akkor alszik. Pedig én nem szeretem a kólát, nem is szoktunk venni, de a 4D-s elött gondoltam belehúzok. Hát ennyit ért, a dokinő kocogtatta a hasam, hogy a kisasszony hajlandó legyen megmozdulni. Meg engem forgatott az oldalamra, amire a gyerekem fordult velem együtt...Hát így vagyunk mi. Egy hullámhosszon.

Én is olvastam ezt a bal oldalon javasolt alvást. Azt már tudom miért ne hason :lol: , az értem, hogy miért ne háton :D , de azt nem értem, hogy miért pont baloldalon :shock: ?!
Azért sem értem, mert azt viszont tudom régről, hogy nem előnyös a bal oldalunkon aludnunk, mert a szívünket jobban terheljük. Szóval ezt végképp nem értem, főleg most, hogy jobban dolgozik a szívünk... :?

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa!

Néztem azt az oldalt, de ők is szegediek.
Én élőben szeretném megnézni és kipróbálni. Aztán donteni, mert még az is lehet, hogy olcsóbb kint megvenni. Van mmost ismerősöm, aki Spanyolországban él.

Bécsbe akartunk menni 2 hét múlva, de már nem nagyon van hely a szállodákban. Legalábbis hétvégére. Egy napra nincs kedvünk.
Ráadásul nekünk december 3-án lesz a házassági évfordulónk, így ez lett volna az ünneplés.

Sildi!

Bal oldalon fekvésnek az oka a vese. A baba ugyanis általában a jobb oldali vesevezetéket szokta nyomni, és abból baj is lehet. (Benivel már átéltem.)
De ez nem túl gyyakkori, mégis szokták javasolni.

Judy!

Nem tudom mi lehet az oka. Egy ideig még fekhetsz háton, de a harmadik trimeszterben már csak max 10-15 percig, mert a baba elnyomja a fő artériát, ami az oxigént szállítja neki.

Próbáld meg párnával kitámasztani magad, hátha úgy jobb lesz.
Vendég
 


Padri!

Gartulálok a kisfiúhoz!
Melyik név tetszik Neked és melyik a Párodnak?
Hátha lenne egy-két ötletünk azokat látva...

Tisa!

Valóban a szív miatt jobban preferálják nem terhesen a jobb oldalon alvást, de amikor már ott növekszik benned valaki, Akkor átrendezi a benti dolgokat. És ilyenkor a vesére nagyobb veszély leselkedik, mint a szívre.
Vendég
 


Ezt találtam az alvásról:

"A szakértők szerint a legelőnyösebb mind a baba, mind a mama számára, ha a várandós anyuka a bal oldalára fekszik. Ez a testhelyzet megkönnyíti a vér és a tápanyagok áramlását a méhlepény felé, valamint a vese is jobban képes kiválasztani a szervezetben felgyülemlett káros anyagokat. Éppen ezért a boka, a karok bedagadása is elkerülhető.

Az első három hónapban érdemes hozzászokni a test bal oldalán alváshoz. Lehet, hogy a kényelem érdekében helyet kell cserélnie férjével az ágyban, de egy leendő apa valószínűleg szó nélkül hajlandó a cserére.

A test jobb oldalán alvás sem veszélyes a babára nézve, azonban nem jár az ellentétes oldali alvás előnyeivel.

Háton fekve, lehetőleg ne aludjon. Így a méh teljes súlya ránehezedik a belső szervekre és a test alsó részéből a szív felé vért szállító erekre. A háton alvás fájdalmakat is okozhat ugyanezen a területen, nehezíti az emésztést, rossz hatással van a vérkeringésre, aranyér kialakulásáért is felelős lehet.

Hason aludni sem ajánlott, mivel fájdalmat okozhat a fejlődő magzatnak. De ezen a helyzeten nem is kell gondolkodnia, mivel a nagy pocak miatt, kivitelezhetetlen. Ha, azonban ez a kedvenc alvási pozíciója, nem feltétlenül kell lemondania róla. Már árulnak a boltokban terhes nők számára kifejlesztett matracokat, melyek középen süllyesztettek. Hátrányuk, hogy aránytalanul sokba kerülnek, valamint nehéz feltápászkodni belőle, ha ki akar kelni az ágyból, vagy testhelyzetet szeretne váltani. Ha mégis vásárol ilyen matracot, semmiképpen ne használja egész estére. Inkább rövidebb nappali szundításokra, vagy csak egy kis pihenésre ajánlott."
Vendég
 


Padri! Nagy-nagy gratula a FIIÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ-hoz! :lol: Azért - ahogy Cat is írta - elárulhatnád,hogy milyen nevek tetszenek nektek, hátha jön egy kis ötlet.

Tünemény!
Hol vagy? Nehogy begubozz nekem! Mi a helyzet otthon? Kibékültetek már?

Tasin! Te is régen jelentkeztél? Kaptál már eredményt az amnióról?

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, szorgalmasan olvaslak benneteket, csak amikor elkezdenék írni nektek, akkor csörög a telefon, vagy valaki jön valami munkával :?

Most is épp egy pályázat elszámoláson kellene dolgoznom.. :wink:

Otthon nem sok időm marad....elkezdtem írni a szakdolgozatomat, plusz 30-án megyek vizsgázni, főzés, háztartás, szülői....tánc.....
De már elkezdem számolni a napokat visszafelé......dec. 19-én dolgozom utoljára..........jaj de jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eredmény még nincs, remélem majd csak jövőhéten jön a postán......minnél később annál jobb, a jó hír az ha nem szólnak...

Jövő csütörtökön kell genetikai UH-ra mennem....

Amúgy gratula a NEMesitett babákhoz..... :lol: :lol:

Üdv az újaknak!!!!!!!!!
Kitartást mindenkienek!!!!!!!

Puszi, megyek az iskola gazdasági életén lendíteni valamit.....

Kép


Kép
tasin
 
 


Drága Tapasztalt Anyukák!

Segítsetek! Orrszívó... Tényleg kell az a brutál orrszívóporszívó :shock: , vagy lehet vmi humánusabb, mondjuk elemes verziót (Szívás erősség: kb. 55 kPA, 2 különböző méretű szonda) használni :roll: ?

Előre is pusza érte! :wink:

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa!

A porszívóra szerelhető orrszívó nem brutális. Az egyik legjobb dolog amit valaha kitaláltak. És örülhetünk, hogy nálunk létezik ilyen. Aki használja sokkal lerövidíti a betegségeket és minimálisra csökkenti az arc-, a homloküreg-, és a középfülgyulladás esélyét. Ezzel pedig nagyon sok, esetleg súlyos szövődménytől kíméli meg a gyereket és saját magát.

Elemeset max akkorra vgyél, ha kirándultok, és nincs elérhető porszívó a közelben. Végszökség esetén jól jöhet.

Ha nagyon brutálisnak találod, akkor próbáld ki magadon egyszer amikor meg vagy fázva. CSak jót teszel a babának, ha használod. kapni fog rendesen levegőt. És ez nagyon fontos, mert ők eleinte csak az orrukon át lélegeznek.
Nem azt mondom, hogy rajongani fog érte, de van aki megszokja.
Vendég
 


Cat! Tündéri vagy! És ha valaki nem szokja meg, az elszökik :lol: és később ha van rá módja bezáratja az anyját szadizmusért? :lol: :lol:

Különben köszi - tényleg - a tanácsot, gondoltam hogy ezt javasoljátok. :cry: Értem én, értem, de mégis...

Találtam egy 'világújdonság' címmel hírdetett elektromosat és a honlapján elolvastam a magyar fül-orr-gégész dokinő ajánlását hozzá...Nekem az is tetszett. Most mi legyen????

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa: Anya óvónő, és egy fül-orr gégész volt náluk nemrég az oviban, aki épphogy nem javasolja a porszívós orrszívót, mert halláskárosodást okozhat. Én tuti valami kíméletesebbet veszek, az az elektromos is ezerszer jobban hangzik.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Tisa!

Milyen típusú az elektromos?

Sildi!

Nekünk a gyerekorvos anyukája a gyermek fül-orr-gégész. És ő ezt javasolta.
Mondjuk nem árt egy porszívó, ami nem túl zajos.

Bár amennyit ezt hallja, attól szerintem semmi baja nem lesz. A húgomék kislánya eleve a porszívó hangjára szokott megnyugodni. Úgyhogy náluk elég sokat porszívóznak az utóbbi fél évben, mert hasfájós és sírós a kislány.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?