Új privát üzeneted érkezett!

Talán még elvan egy kicsit Bogi, megpróbálok reagálni, amennyire lehet, a teljesség igénye nélkül:

Magika: Kitartást a szakdoli íráshoz. Mikor én írtam, nekem úgy összetorlódott a 2 szakdolim, határidő meg közelgett, hogy éjjel-nappal azt csináltam, még jó, hogy nem volt akkor babám, le a kalappal előtted.

Alvóscucc: Bogit is pár héttel ezelőttig egy hosszúujjú bodyban altattam, de már vagy pizsamanacit vagy rugit adok rá. Pláne, hogy meg van fázva. Ráadásul velünk egy ágyban alszik a kisasszony, de még a nagypaplant is lerúgja magáról, nemhogy a kicsit! Hálózsákban is volt altatva, de úgy meg melege volt + utálta, hogy nem tud benne mozogni, meg is csavarodott a kis örökmozgón mindig a hálózsák.

Lekri: Gondoltam rátok, reméltem, hogy nem kell Kristófot műteni, de látom, hogy mégis kell, hát drukkolok nagyon neki, biztos hamar felépül, ügyes kisfiú, sőt, már nagyfiú.

Hozzátápi: Mi is elkezdtük, almával, pontosabban Goldennel, mert az édesebb. Imádja! Igaz, az első valódi pépadás előtt márszor megnyalattam vele, megrágcsált 1-2 szelet almát, adtam neki a levéből, aztán adtam csak a pépet. Annyira jó, hogy szereti, meg is örökítettem, ha eszembe jut, felteszem majd, hogy nézett ki a kis maszatoló-bajnokom. :lol:

Hízás: Mi nagyon lelassultunk hízás terén, mert 15 nap alatt Bogi csak 16 dekát hízott 8,19-ről 8,35-re). Kíváncsi vagyok a véleményetekre, az nem nagyon kevés? Vagy én szoktam már meg, hogy 50-80 dekákat hízik egy hónap alatt.

Újságok: Bogit is nagyon-nagyon érdeklik az újságok, ha az útjába kerül egy, akkor teljesen szétcincálja, megrágja, széttépi. Imád olvasni! :lol:

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Lekri
Ne aggódj, minden rendben lesz, gondolunk rátok ! Bár írtad, hgy az altatástól félsz. Ilyen kis korban nem túl jó?

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Bolygó

Levit műtik (kacsintos smily)a hizás nálunk változó.multkor alig hizott most meg 2hét alatt 400g-ot.szerintem semmi aggodni valód nincs.Kristóf 8,1kg :) most már szép lassan leállnak majd és egyre kevesebbet fognak hizni sőt lesz olyan is,hogy simán stagnálni fog a súlyuk.

tudjátok én örülök az újjaknak mert én is elég új voltam/vagyok.nagyon sokszor irtam és bizony nagyon sokszor nem vett észre senki.de azért próbálkoztam és nagyon jól esett amikor valaki irt válaszolt.aztán azért egyre többször kaptam választ és többen észre vettek és ez jól esett.DE soha nem éreztem magam egész "csapat" tagnak. de szeretnék az lenni ezért próbálkozom :lol: :lol: és nagyon örülök minden új embernek és remélem sokan irnak majd ide a régiek közül és az újjak közül is.

én amikor tudok majd irok és tartom a frontot,ezt vehetitek fenyegetésnek is :lol: :lol: :lol:

nagyon remélem én is,hogy akik azt mondták nem irnak többet azok meggondolják magukat és visszajönnek.nagyon remélem. Nono te is és Marcianya te is na meg Ollem és aki más még ugy gondolta,hogy "elhagy" minket.
Vendég
 

 
 

Anettoo
szerintem az altatás soha nem jó :( őszinte leszek és tudom,hogy hülye vagyok de attól rettegek,hogy nem fog felébredni :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


Lekri,

Szorítok, hogy minden ok legyen, sajnálom, hogy végül műteni kell, de legalább nemsokára túl lesztek rajta!!!

Milyen mások a babók! Látjátok valakinek melege van, van aki fázós. Ezért baromi nehéz eldönteni (nekem), hogy mikor öltöztetem esetleg túl Almát. Most jöttünk be a sétáról voltunk kint 2 órát, hát baromi hideg van!!!! Én már elővettem a szövetkabátomat, nem fáztam csak ami kilógott belőle: fejem és a kezeim azok nagyon!!!! Holnap veszek kesztyűt is, sapkát nem, mert nagyon brutális fejem van benne :lol: :lol: :lol:
De Almát holnap azt hiszem már overálba teszem, mert a keze olyan fagyos volt neki is....a teste nem fázott.

Mannogab,

Milán remélem hamar meggyógyul! Lázas is???

Gaboo,
köszi a gyümis választ!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Anetto,

merre szoktatok kirándulni???

KépKép
kisfruzsi
 
 


Lekri!
Fel fog ébredni... tuti! :wink: Hogy min mész át (a mütéttől való félelemre gondolok), tudom, amikor Atist mütötték 2,5 évesen a hugycsőgörbületével, nekem sem fért volna a szalmaszál sem a fenekembe, ráadásul azt mondták, max egy óra lesz, aztán amikor már 2 és fél órája bent volt, sirógörcsöt kaptam.... nővér sehol, orvos sehol, aki kijött volna a mütőből.... aztán kiderült, semmi komoly, csak elhúzódott, mert mégsem volt oly egyszerü kivenni és pótolni azt a hugycsőszakaszt, ami meg volt görbülve, mert akkor látták, mikor felnyitották, hogy duplán meg is van csavarodva.... persze én már mindenre gondoltam odakint....
Aztán mikor másodszorra, harmadszorra mütötték (plasztika volt az első mütét velejárója) már nem paráztam annyira, de azért kicsi félsz ott volt.... Mindháromszor altatták és nem volt gond!
Jobban birják az altatást, mint a felnőttek! :wink:
Gondolni fogok rátok jövő hét csütörtökön! Melyik kórházban mütik?

Én alváshoz egy rövidujjú vagy ujjatlan body-t adok Mukira, egy rugit és a vastag hálózsákját takaró helyett, mert a takaróval egy ágyban nem fér meg a drága, lerúgja, kituszkolja a rácson át.... :lol:

Egyébként én overállt szoktam rá adni kintre, ha visszük-hozzuk a fiúkat... attól függ, milyen idő van... van egy vékonyabb fajta és egy kályha overállunk... :wink:

Bolygó, örülök, hogy te is itt vagy! :)

Gitka irt még nagyon régen!

Zsuzsót ma még nem hivtam, de mindjárt megint megpróbálom.
Ha tudok róla valamit, feltétlen irok!!!!
Vendég
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.10 13:53-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Edina!

Milánnak jobbulást!

Lekri!

Ne izgulj, minden rendben lesz! :)

Kisfruzsi!

A piac szerintem viszonylag jó megoldás ( ennél talán csak az jobb, ha vkinek saját termése van :)), én is erre gondoltam, eddig főleg bébiételt adtam, meg ami a családban itt-ott kertben megtermett.

Amúgy én elég szigorú táblázatot kaptam a hozzátápival kapcsolatban: 6 hó után kezdeni, és első hónapban gyümiből csak alma, őszi és meggy, főzinek meg krumpli, répa, sütőtök és cékla. Egyelőre ennyi.

Kép

Kép
nóna
 
 


Ollem,

mikor jössz vissza? Látod, már megjavult a hangulat! :D

Kép

Kép
nóna
 
 


Lekri: énis drukkolok nektek :)
én a kezdetektől csapattagnak vettelek főként hogy együtt szenvedtük át azt hogy mi szültünk meg majdnem utoljára és egyikünknek sem volt könnyü :(

Nóna: tök jó hogy van aki betudja tartani a szigorú hozzátápit.
nekem mivel a fiam havi 1 kg-kat hizott és most ott tart a súlya mint 9-10 hónaposoknak és a mérete is...nos nekem hamarabb kelett minden ilyet bevezetni igy lelassult a súlygyarapodása.
mára márcsak amint elöbb irtam 3szor eszik csak tápit.
2,5 hósan evett először almát..
mára már túlvagyunk a spenóton és a paradicsomos krumplin és a husis püréken is.

azért valjuk meg a szopisoknak könnyebb késöbb hozzátáplálni...sztem persze.mert amig van tejci addig nincs gond.

na irnék még de gyerekem üvölt...:(
Vendég
 


Nóna!
Szigorú táblázatot énis kaptam a védőnőtől.... meg kioktatást is. Sőt, ő azt mondta, burgonyát nem is adhatok neki, csak 7 hónapos kortól... én padlót fogtam tőle hirtelen... :roll: a meggytől úgyszintén, nem is adtam neki még! Savat csinál... még ráérek vele. Inkább olyan gyümiket adok neki, ami nem csinál savat. Az almát is ahogy bevezettem, rögtön kevertem neki utána valamivel, mert nagyon "éhes" gyümölcs. Én megetettem Mukival egy teljes étkezésre való adagot csak almából és egy óra múlva üvöltött kajáért.... savas és marta a gyomrát, még éhesebb lett tőle egy idő után....
Egyébként banánt is nyugodtan lehet adni nekik.... én inkább azt, mint a meggyet.... mikor anyunak mondtam, csak nézett nagy szemekkel, hogy miiiit??? meggyet??? ki mondta??? hát a védőnő, ki más... :lol: meg a táblázata....

Na, de hozzátápiról ennyit, nem akarok vitát... :wink: ez csak az én véleményem és meglátásom, tapasztalatom.... megosztottam.... :wink:
Vendég
 


Lekri, tudom könnyű mondani, de póbálj meg nem izgulni, nehogy Levi is nagyon megérezze, mert akkor ő is jobban fog félni.

Bolygó, szerintem az a súlygyarapodás, amit írtál nem kevés, sőt. Neked talán az előzőekhez képest tűnik kevésnek, de szerintem teljesen jó.

Emma pár napja csinálja, hogy séta közben egyszer csak se szó, se beszéd, nekiáll ordítani a babakocsiban. Fogalmam sincs mi a baja, de kissé kellemetlen így sétálgatni vele. Talán az zavarja, hogy jobban be van öltöztetve és így nehezebben tud mozogni.
Viszont baromira érdekes, de ahogy meglátja a kapunkat, abbahagyja a sírást :shock:

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Anetto - Sajnálom, ha így látod ... Én folyamatosan olvaslak titeket, amikor nem írtam, akkor is igyekeztem követni, csak nem mindig sikerült, mert volt egy elég kemény időszak az életemben (ami még valamelyest tart is), amit a blogom olvasói tudnak - értenek. A másik fórum tagjai szívesen irnának ide, de most már nem is "új fórumot létrehozó arcok" hanem "száműzöttek" ... és nincs pofájuk írni, mert ők érzik magukat rosszul egy névtelen körüzenet miatt :( ...
Én is szívesen hozzászólnék sok dologhoz, mert feléledt a fórum, és a 2 nap alatt annyi aktuális érdekes "probléma/kérdés" hangzott el, amibe becsatlakoznék amikor Alízom engedi.
Azt hiszem a sok-sok hónap alatt megismert mindenki mindenkit alapszinten, még ha nem is találkoztunk is .. hiszen írásban sem lehet hónapokig egy felvett stílust, modort, egyéniséget mutatni.
Nem volt időm mindent visszaolvasni, de remélem, hogy ha valaki ír ide, aki a másik fórumba is, azt nem fogjátok elmarni ... :(

Peace!

Szössz&Alíz

Kép
szösszenet
 
 


Lituka!

Igazad van, tényleg könnyebb a szopizó babákkal ilyen szempontból. Én pl. soha nem számolom, h. mennyit eszik, adok amikor kér, nem mérem, nem is mértem soha. Ebédre kap gyümit vagy főzit, meg este néha ha éhesnek tűnik tejpépet, azt nagyon falja. Én viszonylag későn kezdtem a hozzátápit, azért a 6 hót nem vártam meg. :)

Azért próbálom betartani, amiket lehet, mert nekem volt többféle ételallergiám, meg mindenféle emésztési problémáim, és úgy tudom, hogy ilyenkor a babák is hajlamosak lehetnek rá. Próbálok kiküszöbölni mindenfajta veszélyeztető tényezőt, hátha így meg tudom óvni ezektől, mert nem túl kellemes... :(

Pumpóka!

Igen, a meggyen én is meglepődtem... bár ez csak elméleti dilemma volt, mivel jelenleg nem terem meggy ( de jól hangzik :)), bébiételben meg én nem láttam, úgyhogy nem is kapott. :) Így viszont maradt az alma és barack, bár a barackkal is ugyanaz a helyzet, csak egy kicsit tudtam az elején adni, meg bébiételben. A banánnál már én is gondolkodtam, hogy megszegem a szabályokat :) Amúgy az almát én sem adom külön, csak valamivel keverve ( pl. céklával nagyon finom), biztos banánnal is jó lehet.

Én nagyon örülök, ha megírjátok a tapasztalatokat, mert az ember néha bizonytalan, több szem többet lát... :) Szóval köszönöm!

Kép

Kép
nóna
 
 


Atizka!

Isti mindig elkezd egy idő után hisztizni a kocsiban... és amint kiveszem, mint amit elfújtak. :) Ha a kezemben fogom, akkor jobban látja a környezetet. Nem lehet, h. nálatok is így van? Amúgy kézben cipelve babakocsit tolni az remek dolog.... :?

Kép

Kép
nóna
 
 


Hú, bocsi, nem is tudom, h. ki kérdezte a súlygyarapodást... :oops: Isti is az elején nagyon sokat hízott, viszont most kb. 1,5 hó alatt 200-300 g-ot hízott csak... Gondolkodtam én is rajta, hogy ez kevés lehet, most tart kb. átlag súlynál ( kb. 8 kg), de a születési súlya és kezdeti gyarapodása után furi... Ráadásul elég gyakran szopizik, mondjuk szerintem nem sokat.

Mi még csak ebédre hozzátápizunk, ill. ahogy írtam este tejpép. Ti hogyan vezettétek be a plusz kajákat? Illetve aki még szoptat, hogyan alakulnak mellette a szopik?

Kép

Kép
nóna
 
 


Szösszenet!

Én elég új vagyok, de szívesen fogadnám a hozzászólásaidat, szerintem egyáltalán nem baj, bárki ír. Talán a feszültség is enyhülhetne...

Kép

Kép
nóna
 
 


Uhhh, basszus, lassan velem van tele az egész oldal... :oops: :oops: :oops: Bocsi.

Kép

Kép
nóna
 
 


Szösszenet,


"új fórumot létrehozó arcok" hanem "száműzöttek" ... és nincs pofájuk írni, mert ők érzik magukat rosszul egy névtelen körüzenet miatt ...

szerintem nem kell senkinek úgy éreznie magát, mint egy "száműzöttnek", mert innen senki nem űzte el őket, csak akkor most újra kiváncsiak ránk is???
Az én véleményem az, hogy írjon mindenki, aki szeretne! Én szívesen olvasom bárki tanácsait.

Én adok Almának banánt is néha imádja a kis szaros! Almával összemixelem, nagyon fini!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nóna,

egyébként már kérdeztem is itt, hogy másnak is hisztizik a babája a kocsiban? Alma néha olyan hisztit ver le, hogy csak na....megfesziti magát teljesen. Hiába ültetem fel, valahogy nem jó neki. Ha kiveszem persze újra béke van, de akkor nem tudom visszatenni...csak nagy hiszti árán. Inkább nem veszem ki, próbálom elterelni a gondolatait valamivel :lol: Hol vannak már a régi nyugodt alvós séták :roll:

KépKép
kisfruzsi
 
 


[quote="kisfruzsi"]S írta:kisfruzsizösszenet,


"új fórumot létrehozó arcok" hanem "száműzöttek" ... és nincs pofájuk írni, mert ők érzik magukat rosszul egy névtelen körüzenet miatt ...

szerintem nem kell senkinek úgy éreznie magát, mint egy "száműzöttnek", mert innen senki nem űzte el őket, csak akkor most újra kiváncsiak ránk is???

Én már tényleg csak azt nem értem, ki és honna vette/veszi azt, hogy bárki is nem kiváncsi "rátok"?!

Barbi nem sír a babkocsiba, sosem volt még rá precedens... általában alszik, ha mégsem, akkor felültetem, és nézelődik!

Banánt mi is ettünk már, csúszott :)
A meggy nekem is fura kicsit, még terhesség alatt sem javasolják, mert fúj... de ahány ház, annyi táblázat, ez már biztos :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


Lekri, sajnálom a műtétet, remélem hamar túl lesztek rajta, és elfelejtitek az egészet! Drukkolok majd!

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici
 
 


[quote="kisfruzsi"]c írta:kisfruzsisak akkor most újra kiváncsiak ránk is???

Most csak magam nevében beszélek ..
Én nem azért tűntem el, mert ne lettem volna kiváncsi bárkire is, hanem mert összecsaptak a fejem fölött a tennivalók.
Az új fórumot még meg sem álmodták a kivitelezők, amikor nekem ez az időhiány már beállt.
Mostanra kezdek rendeződni, de főleg januárban lesz több időm ...

Kép
szösszenet
 
 


Na egyébként ha énis mindig megjegyezném és kimondanám hogy rosszul esik akkor most azt mondanám hogy tessék hónapok óta nem tettem fel képet Mátéról most igen...mégsem reagált rá senki sem....
de nem teszem..mert nem vagyok ilyen...nekem ő a mindenem és elég ha én tudom hogy mennyire imádnivaló :)

ja és ne tessék megsértődni...ezt ironikusan irtam....engem nem zavar hogy észre sem vettétek a fiam...lényeg hogy én észreveszem őt...

:D:D:D:D

ja és mielött vki megtámadna hogy énse reagáltam senkiére akkor arra az a válasz hogy mert amióta újra irok nem volt még babakép :D
Vendég
 


Alíznak is vannak necces pillanatai a babakocsiban :? .. akkor ki kell venni, és villám sebességgel hazamenni.
Aludni már sosem alszik séta közben ...

Egy ideje ő is eszik banánt, hol almával, hol körtével. Szereti .. de úgy tűnik a gyümölcsökből mostanra mindenevő.
A főzelékek terén válogatós nagyon ... :roll: :roll:

Kép
szösszenet
 
 


[quote="nóna"]T írta:nónai hogyan vezettétek be a plusz kajákat? Illetve aki még szoptat, hogyan alakulnak mellette a szopik?

Alíz már nem szopizott, amikor elkezdtem ...
Úgyhogy ő kajci előtt kóstolgatta, majd mindig egyre többet kapott ... mostanra már 3 étkezése teljesen kanalas :) ... reggel-este pedig tápszer.

Kép
szösszenet
 
 


Pumpóka: Köszi, én is örülök, hogy végre bejelentkeztél. És jöhetnének többen is erre, akik már régen írtak és az újabban írók is. Zsuzsófiról minél hamarabb hozzál hírt, vajon mi lehet velük.

Lekri: Én személy szerint lehet, hogy nem reagáltam mindig a hsz-eidre, de olyan jó volt olvasni, mikor mit csinálnak a fiúk, nézegetni a képeket róluk. Bocsi, Levire gondoltam, nem is tudom, miért írtam Kristófot. :oops:

Milánnak jobbulást!

Lituka: De jó, hogy te is itt vagy! Már te is nagyon-nagyon régen jártál erre.

Ollem: Te is eltüntél? Légyszi gyere vissza, várunk!!!

Szössz: Nem vagytok száműzöttek, gyertek szerintem, legalábbis engem személy szerint mindig érdekeltetek. A blogodat pont a napokban olvasgattam és gratula Alíznak az önálló felüléshez! És így utólag: Boldog névnapot Alíznak! :)

Nóna: Én írtam a súlygyarapodásról. Kicsit aggódtam, mert kezdetben jobban gyarapodott Bogi, de azt írták többen is, és utána is olvastam, hogy nem baj, ha kicsit stagnál, nem mindig lehet egyforma. Meg már jobban le is mozogják, sztem. Szopi engem is érdekel, bár én úgy hallottam, hogy szopi után kell adni neki a szilárdat, mert ha utána szoptatod meg, az már elválasztásnak számít. Aztán hogy ezt meddig kell így, és mikor lehet újabb étkezést is bevezetni ht-ból, azt nem tudom...

Hozzátápi: Én is inkább dél körül adom neki a szilárdat, vagyis még csak almát. Aztán keverve akarom barackkal az almát, mert eltettem a mélyhűtőbe barackot. Aztán krumplit és a srépát gondoltam, de végülis majd meglátom. Engem is érdekel, ami Nónát: Ki milyen időt hagyott a babának, hogy megszokjon egy új ízt és bevezessen egy másikat? Pár napot, hetet esetleg? Én nem akarom elkapkodni sem, de sokat se szeretnék várni. Mennyi az ideális mondjuk, hogy pénteken bevezettem az almát, mikor adhatom neki a barackot? Leírnátok, kinek mi a tapasztalata, aki már ad szilárdat is a babájának? Köszi.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Nici,

Valóban nem Rólad vagy Szösszenetről van szó. De gondolom az új fórum alapításának alapötlete az volt, hogy olyanokkal beszélgessenek, akikre kíváncsiak és azok ne tudjanak írni oda, akikre nem. De ez szerintem nem kérdéses én azon lepődöm meg, hogy ezen bárki csodálkozik. Egy zárt fórumnak ahova sak meghívóval lehet menni az a célja hogy ne látogassák olyanok, akiket nem akarnak. Ez nem azt jeélenti, hogy aki meg lett oda hívva az azért fogadta volna el a meghívást, mert nem kíváncsi csak az új topic tagjaira, de aki/k alapította annak ez volt a célja ez nem kérdéses. De ezen nem kell felháborodni..mert ez így van és nem Rólad van szó.

Szösszenet,
én nem tudtam, hogy összecsaptak a hullámok a fejed felett mert nekem nem mondtad, hogy problémáid lennének, sajnálom őszintén és remélem minden rendeződik!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Na tessék nem felvenni amit elöbb irtam :D
mert a babanet gonoszsága volt ez a dolog...az első hsz-em...ma...vhol eltünt...pedig megnéztem előnézetben elküldtem és akkor is azt irta ki hogy bekerült a fórumba én mégsem találom :(
szóval nem is láthattátok a képet :)

és a dicsekvésem sem olvashattátok hogy Mátémnak már 4 foga van és nem viselte meg egyik sem :D

és még jó sok mindent irtam pedig akkor :(

ja és Magika mégis tett fel képet amióta újra irok és én még nem dicsértem meg :D

na aakkor a kép: (mostmár ne tessék dicsérni :D )

Kép
Vendég
 


Bolygó - Köszi! Azóta már térdel a járókában .. csak lesek ... :roll: :shock:

Amikor a gyümölcsöket kezdtem, akkor fokozatosan vezettem be, minden ízt1 hétig szokott ...
Barackkal kezdtük, amikor azt ette, akkor mixeltem almával. Aztán jött a banán (azt először elutasította, csak 1-2 hónapja eszi meg), utána a körte, azt szereti, ott nem is kanalanként szoktattam .. azonnal megevett egy üveggel .. kívánta :D
Most már sütőtökös gyümölcsös bébiételeket is adok neki, ha üvegeset kap .. de 90%-ban én csinálom.

A főzelékeket elég sajátosan kedztük .. majdnem 2 hétig küzdöttünk a krumplival, de nem ette meg .. akkor hagytam az egészet, és 3 nap alatt megszokta a répát. Mást az istennek nem evett meg ...
Aztán kapott finomfőzeléket, meg zöldségpürét (ezek bébiételek). Most megeszi a paradicsomos krumplit is, ill. kap heti 2-szer csirkehusit.
Főzelékből csak üvegeset eszik, mert amit én csinálok, azt nem eszi meg .. finnyagép ...
Üvegesekből egyre többet találok, ami ízlik neki ...

Kép
szösszenet
 
 


hát most tökre kivagyok akadva...nem értem hová tünt az a hsz-em..... :twisted:

jajj de a szerelmem képein meg elvagyok olvadva....én annyira bele vagyok szeretve a rosszcsont zsivány fiamba...rossz mint a bűn...mindent megesz...szétszed..üt vág harap és rúg....és persze már éjjel sem alszik hanem akkor is szerel....szétszedi pl a kiságyat ..de akkor is :D

aki tud majd tegyen fel képet mert régen jártam erre és sajna nem nagyon láttam mostanában a babáitok ..kivéve élőben Alma babát :D
Vendég
 


Babakocsit Bogi eleinte nagyon-nagyon utálta, mindenki csak nézett, mikor az üvöltő gyerekkel rohantunk haza, ill. ha gyorsan kikaptuk a babakocsiból, akkor elvolt, nézegetett a karunkban. Mostanában jobban elvan benne, mert kicsit ül, beleraktuk az autós-hordozót a babakocsiba, és így, hogy kilát, minden rendben, még alszik is egy-egy félórácskát, ha sokáig, és elég zötykölődős talajon tolom.

Szössz: Sajnálom, hogy sok a tennivalód, remélem hamar rendeződik minden.

Rohanok, mert sír.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó
 
 


Bolygó,

én az elején amikor kezdtük a hozzátápit 3 napot vártam egy új hamival. Őszib. volt az első majd alma követte és utána kevertem én is azokat. Utána sütőtök, s.répa, cékla, De amikor már annyit evett, hogy kitett 1 üvegnyit (190 ml), akkor már csak azt kapott ebédre és utána megmondom őszintén hogy már nem várok 3 napot, hogy új kaját kapjon, adom neki egymás után őket. De ne gondold, hogy mindig mást eszik, mert most variálom neki a zöldségeket, és néha magában is adom őket neki de az ritka.
Már eszünk:gyümi: alma, őszib., banán (néha), körte
zöldség: sütőtök,cékla, sárga és fehérrépa, cukkini, brokkoli, spenót, krumpli (ezt nem is adtam soha magában csak mással, tehát nem kostóltattam, mert szerintem nem allergizálhat), paradicsom, borsó (paszírozva).
Húst eddig csak csirkemellet és pulykamelet evett (1x), hetente 1-2x adok olyan főzit, amiben van husi. Most fogom kóstoltatni vele almás csirkamájat (üveges).
Én adok neki üvegeset is néha, amikben ezek az alapanyagok vannak amiket írtam.

KépKép
kisfruzsi
 
 


Fruzsi - Nem mindent ír azért ide az ember .. én főleg nem ... még Alízom blogjába sem írtam, csak a sajátomba. De rendeződni fognak!

Lituka - Akkor hiába kerestem az előbb. :lol: :lol: :lol:
A harmadik képen egy az egyben te nézel vissza!!!!
De a kedvenc a második, amin néz nagy okos szemekkel :) édes.

Én is hozok képet, hogy jobb legyen a kedv:

Vidám Mosoly-bajnok :)

Kép

Névnapi ajikkal :)

Kép

Fáradtan :)
Kép

Családunk


Kép

Kép
szösszenet
 
 


Lituka,

4 fog????????????????, AZTA :shock: ! Nem írta, hogy hogy tetszett az 1 órás uszi?? okan voltak??? Máté természet :shock: sen gyönyörű!!!!!!!!!!! Olyan komoly kiskrapek :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Szösszenet,

Szép család vagytokés Alíz nagyon szép kiscsaj! Persze, hogy nem mond mindent itt az ember, ez így van jól. Csak azért írtam ezt, mert nem tudhattuk, hogy miért nem jössz csak hiányoltunk egy ideig aztán csodálkoztunk hogy máshova meg mész írni (persze ezt nem tudtuk csak gondoltuk), de már értem!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok,
én kimaradtam ebből az egész cirkuszból és most nem értem, hogy mi van???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Elkezdtem visszaolvasni, de nem volt türelmem, mert előreugrottam, hogy megnézzem, minden rendben van-e, és azt látom, hogy megvan még a topic, de egyyesek hiányoznak!! Velük mi lett??? Csajok, nekem hiányoztok!! Más topicba mentek, vagy küldték őket? Valaki küldjön nekem üzit, lécci, aki érti, hogy mi folyik itt...Most kettészakadt a társaság? Ó ne, már így is nehéz két topicba (+ két blogba) irogatnom, három topicot képtelenség lenne követni.. :cry:
Sikongatós Bogi!!! Merre vagy?
Vendég
 


Szössz: köszi :)
megmutatom apukám :
Kép

engem legjobban sokszor rá emlékeztet :D
de van benne sok apája is :)

Alíz pedig sztem abszolút mindkettőtök...annyira rég láttam róla képet ..rengeteget változott..nagyon szép kislány..gyönyörűek a szemei.

megkérdezhetem milyen játék középen az a nagy fehér izé ? :D
bajban vagyok a karácsonyi ajcsikkal...a tanuló kutyus egy ami biztos...

Fruzsi: bezony...4.5 hónaposan jött ki az első...aztán 1 hétre rá a második stb...mostanra 2 nagy alsó van és 2 felső ami már kinn van de azoknak még le kell azért jönni még pár millimétert hogy teljesek legyenek :)

képzeld irtam ám én a usziról pont abban a hsz.ben ami eltünt rejtélyesen..szóval nagyon tecett az 1 órási óra...
Máté imádta...és énis mert volt hely öltözni...
a 2-es óráról majd mesélek szombaton...pökhendi nagyképű anyukákkal volt tele...és mindig megverték a Mátét a melette öltöző elit babák akikre nem lehet rászólni..és persze elit anyuci szerint nem is üt erőset áááh....dehogy csak éppen hogy benem törte Máté fejét....szóval még igy sem úsztuk meg őket sajna...
mert mi mire felöltözünk 1:35 kb és akkor már a 2 órásiak vetkőztetnek és morognak hogy nem férnek el mert mi még ott vagyunk...hát azon is nagyon kiakadtam...
nekem fontosabb akkor bennt lennem öltöztetni mint neki vetkőztetnie...persze ez is milliomos anyuci volt...dicsekedett az új bmw-vel...
majd beszólt nekem hogy miaz Máté nem tud hasról visszafordulni félévesen??? hát az ő kicsikéje már 2.5 hónaposan megcsinálta...4.5 hónaposan ült és most meg 7 hónapos és majdnem jár...
huuuuuuuu..na nem is húzom fel magam tovább..
hidd el 1 órási óra tök jó meg a fél1es is amint láttam.
de a 2-est kerüld el...:D
már várjuk a szombatot.
egyébként Máté visszafordul csak nem mindig van kedve :D

Szeretnék énis majd talit rendezni tavasszal...márciusban költözünk és utána tudunk nálunk...gondoltam akik közel laknak hozzám és a pesti talikra nem jutottak el mert messze van..szóval hogy talizhatnánk...nem klikkesedést bujtok csak jó lenne a közelben lévőkkel talizni és persze annak külön örülnék majd ha jönnének nem a közelből is :)
akiket tudom hogy a közelben vannak az: Fruzsi,Mari,Felsoa...
Bábolna és vonzáskörzete :D
Vendég
 


Litu - Egy Fisher Price asztal az, csak még nem szereltem rá a lábait, mert még csak térdel Alíz.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =9&whid=25

Bejön Alíznak, bár megmondom őszintén, a legjobban a csörgő tetszik neki, amit 800 Ft-ért vettem :lol: :lol: :lol:

Tényleg van benne Apukádból!

Én csajom meg egy az egyben Hugimra hasonlít .. majd hozok képet, csak be kell scannelnem, épp a hétvégén hoztam el otthonról, a blogra is terveztem feltenni ...

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Lányok! Aki tud adjon tanácsot nekem. A Milán 1 hete köhög,hörög és már 2-er kihányta a főzeléket. A doki azt mondta a ceclor antibiotikumtól lehet de a betegséggel is együtt járhat a hányás. Most evett tápszert este és láttam,hogy köhögni készül evés közben megemeltem a kisfejét és kihányta az addig megevett összes tápszert. Sugárban jött ki neki. Tényleg lehet attól,hogy köhög és le van rakódva a torkára a nyálka? Vagy valami más baja lehet. Nem minden evésnél csinálja de ez volt a 3.

Kezdek félni,hogy más baja van. A kedve,hangulata jó,nem látszik rajta hogy beteg és nincs láza sem.
Mit tegyek vajon? Tapasztalt már valaki ilyet?

Alíz: Ez a játék a zenélő asztal székkel? Én azt kértem a Milánnak a Jézuskától!

Kép

Kép
mannogab
 
 


Ehhez nincsen szék ...

Alízzal egyszer fordult elő, hogy félrenyelt és azonnal kijött belőle minden, amit addig evett .. pedig nem volt beteg. Most volt 1-2 hete ... Máskor nem tapasztaltam. De akkor logikus lehet, hogy irritálja a torkát valami, és ez az inger okozza a hányást .. ha a doki is ezt mondja, ne aggódj!

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm olvasni sem, csak ezért jöttem:

NAGYON BOLDOG FÉLSZÜLINAPOT ATIZKA, EMMÁNAK! Kép

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


huuuuuuuuuu mennyit irtatok,talán tányleg jó volt ez a kis vita :shock: :shock: :shock: :) :)

köszönöm a szoritást mindenkinek!!!!!!

Pumpóka
köszönöm,hogy leirtad,már jó lenne túl lenni rajta.örülök,hogy visszatértél. :lol: :lol:

Lituka
köszönöm ez jól esett :) :) nagyon helyes a kispasid és szerintem tiszta apukád :shock: viszont apukádra hasonlit itt a fórumon is egy másik kispasi de nem ugrik be,hogy kihez tartozik a gyerköc :)
a 4foghoz gratula.

Bolygó
köszönöm,ez jól esett tőled is :lol: :lol:

Szössz
nagyon szép a lányotok és annyira vidám babának látszik.szép a mosolya :) :) szerintem ő tiszta apja :wink:

Mannogab
tényleg a betegségtől lehet.ha kihányja utána ne eröltesd a kajcsit.inni adj neki majd 2óra mulva ujra kináld meg.ha nem éhes ne erőltesd.

Kristóf mostanában 3x sugárba hányta ki a tápszert.ha 200ml-nél többet iszik 1kortyal is akkor tuti kijön neki.bár mostanában nem is issza meg csak éjjel.

Gumimaci
te olyan aranyos vagy,hogy mindig mindenkinek gratulálsz azért ez jól esik ám mindenkinek ha magamból indulok ki :oops: :oops:

ma kaptam iwiwem falára egy üzit,hogy ki az aki megölte az élettársát és a 9hós kisfiúkat.olyan szép volt a fiúcska és az anyukája is csini volt.bizonyt megkönnyeztem őket :cry: :cry: :cry:

fürdés közben Kristóf megfordult a kádban és nyelt egy adag vízet.utána nem vett levegőt.ugy megijedtem alig akart levegőt venni.szegénykém ugy sirt utána :( :(
Vendég
 


Lekri még gyors mielött alszunk:

mivel járunk uszira tudom...ha a kicsi vizet nyel (gondolom próbálta közben visszatartani a levegőt szóval nem tudom pontosan elmagyarázni ez hogy van ) na de ha ez történik pl uszin a viz alatt van és feljön...nem vesznek rögtön levegőt...el telik kb 2-3 mp amig nem vesz...ez reflexes náluk még ugyh ne ijedj meg ez nem a fuldoklás miatt van.
vki cáfoljon meg ha nem igy gondolja.
de a uszioktató pont most szombaton magyarázta ezt el.

na de takarodó van

Ja Emmának Boldog FÉLÉVEST :D
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Gondoltam bekukkantok Hozzátok és adok életjelet magunkról. Remélem még emlékeztek ránk, már jó ideje nem írtam. Sajna nem igazán van időm babanetezni, mióta elkezdődött Daninak a suli és vele együtt a délutáni programok.

Velünk egyébként minden rendben. Beni egyre ügyesedik, igaz kicsit lusta. :) Egy hónapja fordult meg először. :shock: Most már kezdi emelgetni a fenekét. Anyum neurológus barátnője is megnézte, mert én már paráztam, de nincs vele semmi gond, egyszerűen csak nyugis baba.
Ő is eszik már gyümölcsöt, főzit és tejpépet, amit imád, még nem tudtam neki olyan mennyiséget csinálni, hogy ne kezdjen el sírni mikor elfogy. Még napi 3szor szopizik meg 1x éjszaka.
Ja, és tegnap bújt ki az első fogacskája. :D

Remélem mindenkivel minden rendben! Csak ezt az oldalt sikerült elolvasnom.

Lekri,
Benit is műteni fogják, valószínűleg márciusban. Januárban megyünk vissza kontrollra. Neki nem szállt le az egyik heréje. Én is az altatástól félek! :( Remélem minden rendben lesz Levivel! Arról lemaradtam, hogy milyen műtét.

Litu!
Nagyon helyes Máté! Nem semmi a 4 fog. Nekünk csak egy van, de volt jó pár húzós éjszakánk! Taliban benne vagyok, szívesen megismernélek Benneteket és Fruzsit meg Maryt is. Majd hívj.

Szössz,
Aliz nagyon helyes. Igazi kiscsaj!:D

Mannogab,
A Ceclortól is hányhat Milán, az én gyerekeim is mindig hánytak tőle!

Atizka,
Boldog szülinapot Emmának!

Jó hosszúra sikeredett. Majd még azért próbálok, jönni.

Pár kép Beniről:

Kép


Kép

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Lituka
köszike.de nyelt vízet is mert ott a hasában hallottam,hogy nyelné le de nem birja és viszont vissza se jött neki.megütögettem a hátát és utána lett jobb.kijött egy kis víz.közben Levi kiabált velem,hogy miért ütöm a Kristófót.

nézzétek: Kép kb.4hós alig van haja
Kép itt még nincs 6hós mert nov.elején készült.
2hó alatt ennyit nőt a haja :shock: :shock:
Vendég
 


Felsoa
szia
mekkora haja van Beninek na meg a szemei :shock: :shock: nagyon szép kisfickó :lol:

herezacskósérve van Levinek :(
hu akkor nálatok se túl jó a helyzet :( remélem,hogy gyorsan túl lesztek rajta majd ti is :)

lánykádnak boldog szülinapot :lol: :lol: (vagy csak nem csináltál még új vonalzót? :wink: )

lassan megyek mert velem lesz tele az oldal :oops:
Vendég
 


Törölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.06.10 13:55-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo
 
 


Sziasztok!

Juuuj de nagy minden bébi:)))

Biankának is boldog 7 hónapos hófordulót!!!!

Akinek nem áll még a babója az kapaszkodjon meg, mert izgi időszak jön,idenézzetek:

Kép Már próbálom kapaszkodás nélkül Kép Kép Már nincs akadály

Litu!
Dunaalmáson van telkünk:)

Marjan

Kép
marjan78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?