Új privát üzeneted érkezett!

Már csak 4 kép hiányzik az 1 hósból:
Bagzerka, Blúmi, Dorka, Röné

És a Megszülettünk videóba kérnék képet még Rönétől, és felteszem a bővített változatát.

Persze folyamatosan jöhetnek a 2 hós képek.

Csajok mi lenne, ha minden második hónapról csinálnék,
4 hó,6 hó,8 hó,....stb. Nagyon nehezen jönnek a képek, így nem kellene olyan sűrűn noszogatni senkit, mert lehett, hogy a végén meguntok.

Kép
Kép
noni78

noni :)
részemröl rendben. Rönétöl van egy képem, igaz, nemrége tette fel, igy lehet, hogy már 1 hós videóba való.

Játszóházról még az jutott eszembe (és tök voltam, hogy ez korábban nem jött), hogy szerdánként féláras a Lurdy is, igy ha 26-án találkozunk, akkor csak 660 ft óránként. Áttegyük a dátumot?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Én is láttam pár oldallal előrébb 4 képet is, csak nem tudom, hogy melyiket szeretné Ő. Meg persze kellene olyan nagyon kicsi is.
De, ha nem jelentkezik, akkor majd mi választunk.

Kép
Kép
noni78

Sziasztok
Nekünk sajna a talira a 17 és 25-e sem jó és igazság szerint szerintem drága 1 órára ennyiért. Ötletet nem tudok, hogy hol lenne jó, mert nem igazán ismerek játszóházakat, bár a 17.ker-ben van egy csak nem tudom mennyiért. Próbálom megtudni. :lol: :)

Kép
sugi78

Az Állatkert Játszóház nyitvatartása minden nap 9-20. Ha jól olvasom akkor a babáinknak és Nekünk is ingyenes lenne. De azért Ti is olvassátok el és mit szólnátok ha itt tartanánk?

Honlap címe:http://www.jatek-mester.hu/index.php

Díjszabás
Az ÁLLATKERT JÁTSZÓHÁZAT a 6 hónapnál fiatalabb és a 14 év feletti látogatók ingyen látogathatják.
A játékidõ elszámolása a játszóházban töltött idõ alapján történik.

Külsõs látogatók díja hétköznap: 1,000 Ft / fõ / óra
Állatkerti látogatók díja hétköznap: 500 Ft / fõ / óra

Külsõs látogatók díja hétvégén és ünnep- és munkaszüneti nap: 1,400 Ft / fõ / óra
Állatkerti látogatók díja hétvégén és ünnep- és munkaszüneti nap: 700 Ft / fõ / óra

Csoportos jegy díja: 500 Ft / fõ / óra
(csak munkanapokon, elõzetes bejelentkezés alapján, intézményeknek, 10 fõ fölött)

Sérült gyermekek csoportos belépõje: 300 Ft / fõ / óra
(csak munkanapokon, elõzetes bejelentkezés alapján, intézményeknek, 10 fõ fölött)

Külsõs bérlet: 9,000 Ft / fõ / 10 óra
Állatkerti látogatók bérlete: 4,500 Ft / fõ / 10 óra

Testvér kedvezmények:
2 testvér esetén 10% kedvezmény az óradíjból
3 testvér esetén 20% kedvezmény az óradíjból
A tesvérkedvezmény csak az óradíjaknál (bérletnél nem) és csak játékidõre vehetõ igénybe.

Gyerekmegõrzés, kizárólag elõzetes ( min. 24 óra) bejelentkezés esetén: 2,000 Ft / fõ / óra

JátszadoZOO Napközi - cégek és magánszemélyek számára: igényekhez igazodva

Megjegyzések:
- Az Állatkerti kedvezmény kizárólag érvényes belépõvel vagy bérlettel vehetõ igénybe.
- A bérletek érvénytelenítése megkezdett 1/2 óránként történik.
Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a Játszóházi kedvezmények nem vonhatók össze, azaz
egy látogatás alkalmával gyermekenként, csoportonként 1 db akciós kupon használható fel.

Megközelítés

Az ÁLLATKERT JÁTSZÓHÁZ a Budapest kiemelt zöldövezetében, a Városligetben, a Fõvárosi Állat- és Növénykert területén található.

Megközelíthetõ:

M1- kisföldalatti (Széchenyi fürdõ)
72 trolibusz
1 villamos
Személygépkocsi (ingyenes parkolás)
Kerékpár (megõrzõ az Állatkert gazdasági portáján)
Kerékpár tároló a Játszóház elõtt

Az ÁLLATKERT JÁTSZÓHÁZ átjáróval rendelkezik az állatkert felé, illetve közvetlenül is megközelíthetõ a Városligetbõl, a Nagycirkusz mellett található önálló bejáratán keresztül.

Bemutatkozás
Az Állatkert Játszóház 800 nm- en klímatizált vendégtérrel várja vendégeit.
A játszóházban egy idõben 80 gyermek tartózkodhat, akik 0-14 éves korig vehetik igénybe a játszóházat.

A játszóház egységei:

BabáZOO
PecáZOO
MászókáZOO
HomokoZOO
JátszadoZOO
TársasoZOO
BujócskáZOO
KibontakoZOO
UgrándoZOO
TalákoZOO különtermek

A Játszóházban pelenkázó / bébi etetõ helység található.
Vendégeink számára speciális vendéglátóegységet hoztunk létre, a Szülõmegõrzõt.

A JÁTÉK-MESTER Élményprogram központja:
1146 Budapest Állatkerti Krt. 6-12. (Fõvárosi Állat- és Növénykert)
Telefon: 460-95-10, 460-95-09
Mobil: 06-30-6393-009
E-mail: jatek-mester@jatek-mester.hu

Az Élményprogram vezetõje:
Kovács Virág programigazgató
Mobil: 06-30-436-45-67
E-mail: kovacs.virag@jatek-mester.hu

Kép
sugi78

Hali!

a.m.!
Ne legyen lelkiismeret furdalásod a tápszer miatt. Sajnos nekem is pótolnom kell, bár az utóbbi 1-2 hétben egyre kevesebbet. (olyan 60-80 % körül van naponta az anyatej)

Honey!
Most akkor mit állapítottak meg, hogy miért bukott véreset? Mi köze a hajszálérhez a mellbimbóhoz? Ezek szerint vért is szív? Most mi lesz? Mindezt azért kérdezem, mert nekem meg a mellbimbó udvarom van tele hajszálérrel.

Lányok!
Nekem is van valami vérezgetés, de nem mindig. Pl. a 6 hetes kontroll után másnap, meg ma, de mindkét alkalommal csak éppen volt valami. A dokimat még nem hívtam fel mi lehet, de akarom. Bár én még szoptatás közben időnként még most is érzem a méhösszehúzódást, mint amikor 7 hete elkezdtem szoptatni. A kontrollon azt mondta a doki, hogy már majdnem teljesen visszahúzódott a méhem. Lehet, hogy a hátrahajló méhem miatt nekem ez lassabban történik meg? Holka?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Noni! Pedig én küldtem képeket! Akkor valami gond van! (Néha tőlem nem mennek át a citromail-es levelek.) Megpróbálom még egyszer, vagy felteszem ide, ha tudom!
blúmi

ági,
végül is arra a következtetésre jutott mindenki (orvosok meg én is ), hogy a vér a mellemből jött. Még akkor is ha kívülröl nem látszik annyira hogy szétcsócsálta volna.
Azért tudom ezt elképzelni, mert abban a pár napban tényleg annyira fájt a szoptatás, mintha a gyerek zsilettpengét szívna a mellemből.
Amúgy ne aggódj, magától csak úgy szerintem nem fog megpattani a hajszálér, csak ha sérült a mellbimbód.
Amúgy a vért meg automatikusan "kidobja" a gyomor. Szóval Ha vért is nyel, akkor sem lesz semmi baja, mert kibukja.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sugi,
az állatkert jó ötlet! Én imádom! :D Még ha egy ennyi idős gyerek úgysem fog fel beblőle semmit sem.
Bár szerintem pont a költségcsökkentés szempontjábólnem annyira ideális. Mert gondolom azért a belépőt ki kell fizetni...
Bár nekem tök mind1...
Mivel mostanság úgysem igazán járok sehova, ezért teljesen mindegy számomra, hogy ez az egy tali "mennyibe" fog kijönni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci,
mi koponya uh-n magánban voltunk ( Praxis rendelő). 6000 ft volt, és azonnal tudtak időpontot adni, és ott sem kellett várakoznunk.Én azért nem vártam ki a kórházat, mert csak dec végére tudtak volna időpontot adni.
És mivel Flóránál volt ez az agykamra meg vese tágulat is, nem akartam addig húzni.

a.m.
szerintem ne aggódj a tápi miatt! Biztosan mindent megtettél a szoptatásért!!! És millióan nőttek már fel tápszeren!!

Sajnos most nálunk is pótolni kell. :cry: Bár egyenlőre még futja a tarcsi anyatejből, de nem tudom meddig. A tápszert gyűlöli, inkább éhenhal. ( gyogyi tápszert adhatok csak neki )
A kórház óta olyan brutál hasmenésem van, hogy a piritós is csak 5 percig marad bennem. :( 2 kg-t fogytam 2 nap alatt. És annyira leapadt a tejem, hogy pótolni kell hozzá, pedig 2 ciciből szoptatok újra.
Nem merek semmi hasfogót beszedni a szoptatás miatt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :)

Honey: Orvosi szenet nyugodtan szedhetsz a hasmenésre az nem csak megfogja de tisztít is. Én terhesen is azt szedtem mikor volt egy durva gyomorrontásom.
A tejci meg vissza fog utána jönni biztosan. Jobbulást!

Bagzerka: A krupp az kemény lehet, nekem ez az egyik félelmem, pedig egyik családban se volt senkinek, de azért költözéskor mindenképp beszerzek egy hidegpárásítót.
A tesóskép nagyon kedves :) /egyszer azt már feltetted de tényleg olyan jól sikerült hogy nyugodtan tedd fel még párszor :)/

Az én Doncekemet meg vki kicserélte az elmúlt 3 napban. Este 9 felé már alszik és én ébresztem már reggel hogy nagyon megetetném már :) Pénteken mikor anyám vigyázott rá reggel 9-ig nyomta 12 órát durmolt egyhuzamban utána meg bevágott 180 mili tejcsit.
Ma elvittük vásárolni végig aludta vagy gagyogta az utat még nyugi cumi se kellett neki.
Nem tudom meddig fog ilyen tündér maradni :)

Ez a kép tegnap készült róla, akkorát nevettem mikor megláttam :)

Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára starlark 2008.11.15 14:10-kor.

Kép

Kép
starlark

starlak,

köszi!! Megyek is és veszek, mert ez így katasztrófa. csak 40-ket tud szopizni.

Huuuu de iszonyat irigy vagyok Doncekre!! Én ma 9 órát aludtam 3 részletben és istenkirálycsászárnőnek éreztem a kiscsajt ezért a mennyiségért! :D Ha Flóra 150-et bevág, akkor sem bírja 3 óránál tovább. haspók...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja, és nagyon mókás a kép!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Jaj annyira aranyosak vagytok,hogy így vélekedtek a tápis etetésemről.Nagyon megkönnyebbültem. :D Köszönöm MINDENKINEK aki hozzá szólt!!!

El vagyok keserdve. A férjem azt mondja,hogy nem mehetek Pestre egyedül a babával,mert mi lesz ha mondjuk 120-nál kiesik a cumi Gyuzsika szájából én viissza akarom tenni és közben balestezünk,mert nem az útra figyelek. :shock:
Lehet,hogy tényleg felelőtlen vagyok,hogy fel szeretnék menni. :?: Annyira vágyom már rá,hogy személyesen is találkozzam veletek és a babákkal!!!!
Találnom kellene valakit aki feljön velünk.Most agyalok....

Jó ötletnek tartom az állatkerti talit,bár gondolom oda nehezebben találok majd oda,mint a Lurdyhoz :oops:

Bagzerka!
Nagyon édes az a tess kép!!!

Noni!
Mivel tényleg ilyen nehezen jönnek a képek hozzád ezért tényleg lehet,hogy jó ötlet a 2 havonta készülő videó :wink:
NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM előre és utólag is!!!

Kép
Kép
a.m.

starlark!
Doni képe nagyon cuki!Milyen kis mérges a drága. A hosszú éjszakákért irígy vagyok :wink:
Miini Gyuszikám kicsit megválozott. Éjjel is 4 óránként eszik :shock: Gondolom ez majd nem tart örökké...Hétfőn lesz 3 hónapos talán lesz valami változás.

Ma egyébként extra nyűgös volt. Sose volt még ilyen,de ma 2-szer 3/4 órát sírt és alig tudtam megvígasztalni :cry:

Szeder!
Nagyon komoly,hogy Adélkádnál már elindultak a fogacskák.
Kicsi fiam 2 napja dugdossa az ökét a szájába és furán fintorog hozzá. Lehet,hogy nálunk is lesz valami????Nálatok hogy kezdődött?

Kép
Kép
a.m.

am :)
én nem gondolm, hogy felelötlen lennél, hogy el szeretnél jönni talira. Persze 120-nál nem keresgetjük a cumit vezetés közben :lol: Én heti 1x vezetek csak, de akkor a két gyereket koordinálom, márpedig a dackorszakos 3 évesemmel sem könnyű néha...
és tápi: mivel az adott körülmények között a legjobbat akarod a gyermekednek, ezért sztem természetes, hogy tápit adsz. Ha nincs tejcsi, akkor ez a legjobb :) És nekem még Nándi fél éves korában is lelkifurdim volt, mikor elkezdtem neki tápit adni, igy nagyon megértelek, hogy te is vivodsz ezen, de hidd el, senki nem vet meg ezért!!!

starlark :)
ez a kééééép. Nagyon mókás! :P

bagz :)
hú, nem irigyellek a krupp miatt. És most, hogy irtad, eszembe jutott, hogy mi is kidobtuk a rectodeltet, mert kiolvadt a hütönk és nem mertem megtartani a benne lévö gyógyszereket. :oops: Úgyhogy én most remélem, nem fullad be, bár mióta odafigyelünk, hogy alszik (hüvös, párásitó, stb) azóta nem volt gond.

Kép
Kép
Kép
minyu

Starlark! Csak maradjon ez a szülőbarát változás! Nagyon vicces a kép! :lol:

A.m! Én nem merek egyedül kocsikázni Bálinttal! Mindig hívom anyut, ha kell mennem dokihoz (merthogy csak akkor ülök Bálinttal kocsiba) Megértem, ha a férjed aggódik! Biztos találsz valakit!

Bálint pénteken megkapta az oltásokat! Annyira megviselte, hogy még ma is alig bírtam etetéskor felkelteni. Nálatok belázasodott? Ráadásul az egyik oltás helyén kis csomó alakult ki.
blúmi

A.m.
Nálunk ugyan ez a helyzet, a férjemnek mondtam, hogy megyünk baba talira, erre úgy lehurrogott, hogy, hogy merek elindulni egy ilyen pici babával. Mondjuk szerintem nem lenne semmi baj az egész utat végigaludná,nagyon nyugis baba Misu, az M5-ön mi is gyorsan felérnénk, ha sír, akkor pedig megállnék. De hajthatatlan, most próbálok keresni valakit, aki feljönne velünk. :lol: (De hát mindenki dolgozik) :cry:

Stralark
Tündéri a kép, valamire nagyon oda koncentrált.

Blúmi
Mi nem lázasodtunk be az oltás után, remélem nálatok sem lesz semmi baj.
Nem jött kép, ha tudsz, akkor ide tegyél fel, majd innen lemásolom.
1+2 hósat is
Köszi

Bagzerka
Légyszi, légyszi küldjél képet!!!

Kép
Kép
noni78

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem voltam, de Zalán átváltott 0-24 óráig Anyut akarok műszakba, ma először volt nyugisabb napunk.

Márti: a védőnőd nem semmi :?

Honey: huh, kórházas sztori :(:( Remélem Flórával minden rendben és nem kapott el semmit! Az viszont jóhír, hogy a tágulatok eltűnőben! Most olvasom, hogy te viszont nem vagy jól, mihamarabbi jobbulást! 9 óra 3 részletben tényleg jó dolog, egy héten max egyszer jutnekem is ilyen sok :D

Szeder: hogy bírjáatok a fognövesztést?

Bagzerka: krupp :( Remélem Simi jobban van azóta! GYerkőcök tündériek!

Noni: nekem jó ha két havonta csinálod a videot :)

Starlark: 12 óra? Nem semmi! Nagyon meglepődött arcot vág Doncek a képen!

Am: nem hiszem, hogy felelőtlen lennél, egyébként én 50-nél se keresem a cumit ha kiesik a szájából, inkább megállok.

Nekem mindegy a tali helyszíne, de az Állatkert szimpatikus ötlet.

Itt a táblázat, hogy ki mikor ér rá, 25-e tűnik a nyerő dátumnak.

1226856722.4945.doc

Kép
kistiggrincs

kistigrincs,
az én gyerekem is elromlott. Mostanában etse a fürcsi után nem hajlandó szopizni. Szopizik kb 4 percig és utánna minden felvezetés nélkül iszonyat üvöltésben tör ki! Akkor is üvölt, ha kézben van, ha ringatom, ha a vállamra teszem... mindenhogy üvölt. Ilyenkor 20 perc üvöltés után leteszem a kiságyába. Úgysem tudok vele mit csinálni. Aztán hirtelen ahogy az óra elüti a 9-et beájul. Viszont így újra 3x szopizik éjjel. :( És én újra dög fáradt vagyok. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szép Jó Reggel! :)

Honey: használt a szén?

A.M.: Az őszintét megmondva egyedül én nem mernék menni Doncekkel még vonattal sem.
Mi mondjuk azért nem megyünk mert egy játszóházban a pihenését etetését elég nehéznek látom megoldani 2-3 órás autós/vonatos tortúra után aztán vissza újra 2-3 órás út. /adalék hogy Pesten nem vezetek ha csak nagyon nem muszáj:)/
Majd egy év múlva :)

Tegnap voltunk színházban, megnéztük az Experidance legújabb darabját :) Jó volt kicsit kettesben kimozdulni apával :)

Kép

Kép
starlark

Kicsit aggódom! Volt már valamelykőtöknél, hogy a baba több. mint 10 órát aludt? Bálint tegnap nagyon nyűgös volt, csak ötször evett, és több, mint 10 órája alszik. Remélem nem beteg!
blúmi

Blúmi: Donek mostanában 10 óra fölött alszik volt példa már a 12 órára is. Nem lázas, a náthája is elmúlt és szépen gyarapszik :)

Mikor először aludt ilyen sokáig én is paráztam :)

Kép

Kép
starlark

Bocsi,hogy nem írok mindenkinek,de tegnap írtam egy névreszóló,szép hosszút és elszállt…és most nincs kapacitásom újra írni….
Nekem a 660-as szerdai Lurdy és a 25-i Állatkert is jó.

Honey
Nagyon örülök a koponya uh eredményének!!!

Tiggrincs
Sugi is jön úgy tudom.

Sugi
És én ennek úúúgy örülök!

Ági
Neeem. A hátrahajló méh esetleg a teherbeesést nehezíti meg. Viszont nekem is sokáig fájdogált a hasim olyan mensiszerűen, most pár hete múlt el.

Emma nappal kízárólag babakocsiban alszik,ami ha programozunk nagyon jó,mert akár ez órát is utazhatok meg se moccan+ a célhelyre érve további 2 órát alszik. Viszont ha itthon vagyunk nincs alvás…csak szopik után 10 perc bebóbiskolás. Tegnap kicseleztem itthon is babakocsiba raktam,így délelőtt aludt egy órát benne…de délután nem aludt csak szopi végén a 10 perceket…
Komolyan mondom Heni többet alszik nappal mint Emma…
Viszont az éjjelein stabilak,nyugisak és hosszúak!!!
Fél 11-kor szopi és reggel 9-ig szunya.
Infacol pedig teljesen rndbehozta Emmát. Megint nincs semmi sírás.
Amúgy tök fura mert a múltkor nem aludt délután 3 és este 10 között és nem sírt,nem nyafizott csak nézelődött….persze sok szabadidőm így nem marad.
holka

Blúmi
igen Emma szokott 10, 10 és fél órát aludni. Az első esetnél már 8 óra után frászban voltam aztán a második alkalom óta más csak örülök!!! :lol:
holka

Hello lányok!

Akkor a tali az állatkerti játszóházban lesz? Nekem mindegy, csak döntsük már el, mert mindjárt a 25-i dátumot is lekéssük...

Blúmi: Sajnálom, hogy az oltás így megviselte Bálintot.

Starlark: Doncek Kép: :lol: :lol: :lol:

Honey: Köszi az infót a Praxis rendelőről, fel fogjuk hívni.
Sajnálom, hogy az éjszakáid nem egybefüggőek, az nagyon fárasztó... nekem is volt részem benne.

Noni, A.m: Sajnálom, ha nem tudtok jönni, de egyben meg is értem az apukák aggodalmát! Mi sem tervezünk hosszabb utat a közeljövőben autóval, már csak azért sem, mert nem jó, ha a baba olyan sokáig van autósülésben. Azért jó lenne, ha el tudnátok jönni!

Mi jól vagyunk, várjuk a talit!!! Bianka egyre ügyesebben alszik éjszaka. Ma pl. este 9-től fél 4ig aludt egyhuzamban...és én is! Azért 6,5 óra egyben alvással szebbnek látom a világot! :lol:
Ma délben megyünk doktornénihez, kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt 2 hét alatt!
Vendég

hahó!

Nekem is jó az állatkerti játszó.

blúmi :)
oltásOK? Többet? Csongor az első oltásnál belázasodott, fél germicidet nyomtunk neki, és reggelre már nem volt gond. Ha 1 napnál tovább lázas, mutasd meg dokinak, vagy védönönek.

bejci :)
mi is a praxisban voltunk UH-n! Nekem csak annyiból nem volt szimpi, hogy várnunk kellett a vizsgálóban, mert az egyik doki mutatta a másiknak, hogy mit hogyan csináljon a számlázásnál a számitógépen. Igazság szerint ezt késöbb is megmutathatta volna, látták, hallották, hogy a kicsi nyügösködik, és ott van a nagy is... Na, mindegy, de alaposan megvizsgálta és elmagyarázott mindent, az tény.

Kép
Kép
Kép
minyu

En is jatszok a 10 oras alvasban, nalunk is mukodik. :lol: Olyan szinten, hogy ma is annyit aludt, aztan szopizott egy gyorsat, es meg utana dobott 6 orat :shock: Gondoltam is, hogy ha most felebred, akkor baromi ehes lesz (arrol nem beszelve, hogy az en melleim is kidurrani keszultek), es kepzeljetek ebredes utan 285 gr-ot szopizott :shock: :shock: :shock: Total megdobbentem, elmentunk, setaltunk 2 orat, ebbol 1-et nezelodott, 1-et aludt, most megint zaba, furdes, kivancsi vagyok, milyen lesz az ejszakank ...

KépKép
Kép
humanka

Blúmi,Starlark,Holka,Humanka!

Nagyon örülök,hogy ilyen jók az éjszakáitok :D Csak így tovább.HAJRÁ Anya kímélő üzemmód :lol: :lol: :lol: Talán egyszer mi is megérjük.... :wink:

Honey!
örülök,hogy Flórával minde ok,de a korházas eset nem hangzott túl jól,Sajnálom!

Szeder!
Légyszi' ha lesz időd írd meg,hogy hogy kezdődött Adélkád fogzása,mert szerintem nálunk is az lehet a "ludas"Még mindig sokat sirdogál és dugdossa az öklét a szájába+fintorog,mint akinek viszket belül...

Kép
Kép
a.m.

A.m.
Gratulálok a 3 hónapotokhoz !!(Boldog 3 hónapot) :lol:

Kép
Kép
noni78

Am:
megőrülök!!!! minden elszállt, amit írtam! Most már tehetnének valamit ezzel az oldallal a szerkesztők!!!

Akkor válaszolnék:
úgy kezdődött, ahogy Nektek.. de hozzá társult még az is, hogy nem aludt.. és sírdogált.. pedig Adél híresen jó kislány :wink:
Nem is értettem,hogy mi lehet vele.. azt hittem először, hogy a tejem nem jó neki.. de akkor ugye nem hízott volna.. de mivel hízott, el kezdtem mást keresni.. és észre vettem, hogy az ínye be van picit duzzadva... és vettem dentinox gélt.. azzal kenegettem.. elméletileg nem szabadna csak a betöltött 3 hónap után... igen??!! de akkor mit kezdjek egy sírós babával, ha az ínye duzzadt..??? én adtam neki.. a védőnőt felhívtam pénteken délután.. és mondta, hogy adjam nyugodtan, hisz pár nap és Adél már 3 hónapos.. (hozzá teszem- előtte is adtam, mert csak attól nyugodott meg..)
A bal felső metsző fogának az egyik kis csücske böki már az újjam... de lehet ez még akár 2-3 hét is mire ki jön.. Most rendeltem neki a neten borostyán nyakláncot.. nézd meg belinkelem, hogy hol rendeltem.. állítólag jó.. én éjszakára egyenlőre nem teszem a nyakába, csak és kizárólag nappal.. megyek, mert 3 nap nyugi után ismért sírós nap van... :( de majd csak elmúlik.. :)

-akkor a link.. nézd meg :

http://babacsoda.hu/component/page,shop ... /vmcchk,1/ :wink:

szeder74

Szeder!

Nagyon köszi a választ. Úgyis megyünk mindjárt sétálni akkor veszek neki ilyen gélt.Aztán majd látom,hogy hat-e?Remélem igen,mert nagyon sajnálom szegénykémet. Az én kicsi fiam is egy Angyal,de csütörtök óta rengeteget sírdogál/üvölt felváltva stb. (ezeket már írtam fentebb).
Csütörtökön megyünk szurira, ha addig kibírjuk dokinéni nélkül akkor minden képpen rákérdezek.
A nyakláncot is megnéztem,köszi.Ha kiderül tutira,hogy a foga akkor én is rendelek. :)

Noni!
Aranyos vagy köszönjük szépen :D szalad az idő!

Sugi!
Neketek is Boldog 3 hónapot kívánok!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Már megint csak rövidke időm van...

Szeder!
Lehet, hogy Annácskám is a fogával küzd már???? Borzasztóan nyűgös napok óta és egyfolytában folyik a nyála. Már azt mondtam, hogy vödröt kéne alákötni! :lol:

Bejci!
Íme a fülcsis kép: :D

Kép Van már fülcsink

Kép
Kép
konan

Igen, most néztem meg, hogy Sugiék is ma töltötték a 3 hónapot! :lol:

Konan
Annácska gyönyörű a kis pöttyel a fülében, nagyon tettszik.

Mégis lesz 3 hónapos videó, majd meglátjuk, hogy mennyi időm lesz, eddig még belefér a napirendünkbe, elég sokat alszik a Törpikém.

A.m. és Sugi!!!!!
Jöhetnek a 3 hós képek.

Még 2 képet várok az 1 hós videóba és felrakom, Nekem nagyon tettszik, remélem Nektek is fog.

Kép
Kép
noni78

am:
ment privi.

szeder74

Konan!
Nagyon szép kislány Anna.. és milyen nagy már!!! :shock: :wink:
Hát lehet, hogy a foga.. én nem vagyok szakértő... de nekünk már biztosan az... :wink: :roll: úgyhogy szegénykém kínlódik is.. megyek is... -ja és nézd meg, amit am.-nek írtam.. talán nektek is beválik... puszika

szeder74

humanka,
285 gr?! Jesszus isten!! nagyon komoly! És ezt 1 cicből?! Nem volt rosszul utánna?
10 óra alvás egyben?! Nem is tudom melyikért irigykedjek jobban? :D
Tegnap este Flóra 180-at evett, és olyan rosszul volt, hogy 1,5 órát nem tudott aludni és vagy 5x bukott.

szeder,
Adél már mekkora kiscsaj, hogy jön a foga! :D Hogy elrepült az idő....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka,
azt akartam kérdezni, hogy mekkora most Benedek, hogy ekkorákat eszik?

Képzeljétek, tegnap nekimentem apának.... :oops:
Nevelési célzattal nem engedte, hogy este felvegyem a síró gyereket. Tény hogy baromi hisztis mostanában. És valóban csak hisztiről van szó, mert ahogy felvesszük nézelődik meg röhög.
A sírással még nem is lett volna baj, de 15-20 perc után átcsapott üvöltésbe. Sírás és sírás között is van különbség és az utóbbi már nem az volt, amivel benthagyom a kiságyban Flórát.
Szóval elém állt és nem engedett el. Már bőgtem én is, hogy engedjen oda.
Aztán annyira ideges lettem rá, hogy nekimentem és áttoltam a lakás másik felébe. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi erő van bennem. Egy 190 cm.-es 90 kg-s pasit toltam magam elött vagy 10 méteren keresztül.... :shock:
Végül én győztem.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

humanka :)
285 gr-ot evett??? :shock: :shock: :shock: azannya. Én az utóbbi idöben nem mértem, mennyit eszik Csongi, de sztem 150-nél többet tuti nem.

Nem nagyon dicsekedtem, de kb 1 hete Csongor is 9-6ig alszik (ma mondjuk fél 7ig) és közben már nem kel fel szopcsizni. :) Nekem is jól esik az alvás, bár 3 napja Nándi ébred éjjelente. Most meg van fázva, és félek, hogy kitakarózik, igy éjjel kb 3szor átmegyek hozzá betakarni...

honeymoon :)
apatolás :oops: ha nem csak panaszkodik, hanem sir, akkor én is felveszem, pedig én tényleg nem kapkodom fel, anno meg is kaptam anyóstól, hogy azért nem forog annyit Nándi, mert nem veszem fel eleget és csak fekve beszélek hozzá. (hozzáteszem, sokat volt az ölemben, csak én nem járkáltam vele)

kép:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu! Pmeumococcus ellenit is kaptunk! (nem tudom jól írtam-e)

Humanka! Eeeeez igen! nem bukott utána Beni? Ilyen mennyiséget még nem is hallottam!

Honey! Ne haragudj, de én nagyon röhögtem a viaskodáson! Én sem bírom nem felvenni. (Most azt olvastam egy Ranschburg könyvben, hogy a gyerek 6 hónapos koráig gyakorlatilag nincs olyen kézben töltött időmennyiség, ami a baba elkényeztetéséhez vezetne. Erre majd a 6. hónap után kell figyelni. Most azzal tesszük a legjobbat, ha annyit tölt nálunk, amennyit igényel. Tudom, hogy nem könyvből kell gyereket nevelni, de én kezdő vagyok, és minden vélemény érdekel.)
blúmi

Minyu!

Hát asszem ideültetem Kamillát reggel a gép elé, hogy válasszon! :lol: Hú, de szépek ezek a fiúk! Nekem Csongi a kedvencem a fórum kispasjai közül...

Megjöttünk a koponya-hasi uh.-ról, A Jahn Ferenc kórházban voltunk, 17.30-ra volt időpontunk, 17.45-kor már kész is voltunk! Nagyon rendes, aranyos radiológust fogtunk ki és minden rendben van Kamillával. Nagyon alapos volt a dr.-nő és kedves is a kicsi lánnyal, mindent részletesen megnézett, nekem nagyon megnyugtató volt így! Ajánlom Nektek a helyet, tényleg alaposan és ráadásul ingyen végzik a vizsgálatot, beutaló kell hozzá a gyerekorvostól és 2 héten belül adnak időpontot!

Márti
borossné becz márta

Blúmi!

Ranschburgot olvass csak nyugodtan! Sokkal inkább a gyerekek valódi igényeire, életkori sajátosságaira épít mint a Suttogó! És van egy cikk a novemberi Kismama magazinban a Valódi önállóság-vagy valami hasonló címmel. Nagyon ajánlom mindenkinek! Engem nagyon elgondolkodtatott...

Márti
borossné becz márta

Honey: egy cicibol, de nekem is –mint mindenkinek- van egy jobbik, meg egy rosszabbik cicim, ez a jobbikbol volt, amiben lenyegesen tobb van. (Meg hat elotte kimaradt egy kaja) De mar sok helyrol hallottam, hogy jobb 2 cicibol szoptatni minden alkalommal, azt hiszem, en is at fogok terni erre. Vhogy ki kell egyenlitenem a ket mellem kozotti kulonbseget, szoval most a “gyengebbre” minden szopinal rateszem, es minden 2-nal ki is fejem teljesen, no persze, amikor hagyja a fiam. Es nem volt rosszul, elmentunk setalni, 1 orat nezelodott a kocsibol, utana bealudt. Bukni pedig sosem szokott. Nem olyan nagy am, most 5,5 kilo, dehat 4,4-gyel szuletett, szoval 6 het alatt nott kicsit tobb, mint 1 kilot. Nem no orult utemben, olyan 200-230 korul gyarapszik hetente. Nagyokat eszik, az igaz, de nalunk a kimeneti oldal is igen jelentos. :lol: :lol: :lol:

Minyu: nagyon szepek a fiaid, es kezdenek egymasra hasonlitani

Blumi:
haat igen, nem veletlenul kapta a lelkem a Bendo(cske) becenevet :D :D :D

Marta: szerintem a Suttogo es a Ranschburg konyv egyarat hasznos. En mind a kettobol sokat tanultam, es szerintem MINDEN konyvben, amit az ember olvas van olyan resz, amit fel tud hasznalni a gyereknevelesben.

KépKép
Kép
humanka

Nem irtam az elobb, hogy megvolt a nyelv felvagas, szerencsere jol viselte Benedek, nem volt semmi extra. Mivel a varakozast vegigorditotta, ezert nem tudom, hogy a "muveletnel" mennyire orditott, mert ugyanugy uvoltott, mint addig. :oops: Idopontra mentunk a dokihoz, egyebkent is alvasidoben volt, de meg varnunk is kellett +fel orat, igy nagyon faradt volt, nem tudtunk vele mit csinalni :( Picit verzett a nyelve, de utana szopizott egyet, es ugy tunik, minden oke. En nem tudtam nezni, az Apja nezte, es mondta, hogy sehogy nem reagalt ra, szolal valoszinuleg nem fajt neki nagyon. Legalabbis en probalom ezt gondolni ... :(

KépKép
Kép
humanka

Humanka!

Az,hogy nekem minden porcikám tiltakozik a Suttogó ellen, nem jelenti azt,hogy bármi bajom van azzal,aki eszerint neveli a gyerekét! Nekem életszerűtlen és abszolút ösztönellenes,ez van. Ettől függetlenül egy szóval sem írtam, hogy nincsenek benne hasznos dolgok. Csupán annyit mondtam, hogy Ranschburg sokkal inkább a gyermek valódi igényeire,életkori sajátosságaira épít.Ezt pedig nem csak a sokéves fejlődéslélektani tanulmányaim miatt érzem megalapozottnak,mert az csak elmélet! Van viszont 4 gyerekem,akik viszont nap mint nap megerősítenek ebben a dologban!

Nagyon ajánlom Neked és mindenkinek a következőt,első szavától az utolsóig: http://www.kismama.hu/kisgyerek/majomsz ... etes/5265/

Eszméletlen, milyen jó étvégya van Beninek! És örülök, hogy ilyen jól átvészelte a nyelv-felvágást!

Márti
borossné becz márta

Hát igen... érdekes az a Ranschburg vs. Suttogó álláspont ( és akkor a saját spártai gyerekorvosunkat már meg sem említem ) :)
Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy 6 hónap elött nem lehet elkényeztetni.

Ma voltam végre uh-n a vérzés miatt. Bent aradt egy 6x5 mm-es darabka vagy a placentából vagy a burokból. :shock:
A dokim szerint ez annyira picike, hogy még várunk... de ha 1 hét múlva sincs változás, akkor sajna be kellfeküdnöm 1 napra egy egészségügyi kaparásra. :shock: Jaj... azt nagyon nem akarom.... és mi lesz akkor Flórával?! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Ha rendes a doki, el tudja intézni,hogy Flórát is felvegyék,mivel kizárólag szoptatott,anyatejes baba. Utánajártunk ennek tavaly,amikor a nővérem műtétre készült! Kérdezz rá!
De nagyon drukkolok,hogy ne kerüljön sor erre!

Márti
borossné becz márta

Honeymoon :)
És ez a pici cuccos okoz még mindig vérzést? Az ember azt gondolná, hogy a gyermekágyi folyással együtt kitisztulnak ezek a dolgok. :roll: Drukk, hogy ne kelljen kh-ba menni!!!

humanka :)
képzeld, én is kipróbáltam a popsipaskolást és tényleg gyorsabban bealszik, nem szenved annyit.
szopi: Nándinál csak 1 ciciböl szoptattam, ill. kb 6 hós korától, mikor kezdett megcsappanni a tejci mennyisége, akkor tértem át a 2 melles szopira. Most délelött olyan sok van, hogy csak az egyikre teszem rá, hogy azt jól kiszivja, estefelé viszont már mindkettö kell neki :) Szóval, ha neked kényelmes az 1 cicis etetés, akkor felesleges áttérni a 2 mellesre. (bár tény, hogy ha lengén öltözik az ember, akkor meglátszik, melyikböl evett és melyik következik, nálatok meg pont meleg van... nálunk a nagykabát alatt ugysem látszik :P )

Kép
Kép
Kép
minyu

Lányok!

Nem hiszitek el! Most telefonáltam a tenyésztés eredményéért, de még nem érkezett meg... Most várhatok 1 újabb hetet, hogy kiderüljön, mi van? Jó mi?
Tudom, erről nem a dokim tehet, de tartok tőle, hogy úgy járok,mint amikor pocakosan nem lett meg az eredmény, majd 2 hét után újra le kellett vennie a dokinak, hogy kiderüljön, mi van? Mondjuk most nem csupán az enyém hiányzik,az aszisztens szerint csak 3-4 eredmény jött meg a múlt hetiek közül...

Márti
borossné becz márta

Humanka!
Örülök, hogy túl van Beni a kis beavatkozáson.. :wink: és milyen jó, hogy nem viselte meg.. ennek igazán örülök
Sajnálom, hogy nyűgös volt.. de a lényeg, hogy túl van rajta.. Olyan hihetetlen, hogy ilyen sokat eszik.. :shock: :shock: :shock:

Márti!
Azért én biztosan ki kelnék magamból.. még ilyet, hogy nincs meg az eredmény.. és ismételni kellhet.. a dokid erre mit mond?? A kórházban kezelik ilyen hanyagul a leleteket?

Minyu!
Nagggggyon szépek a fiaid! Csongor egy tündérpofa.. így a képen óriásbébinek látszik
:wink: Hány kiló most???

Suttogó és Ranschburg:
Suttogóba bele olvastam (nem volt türelmem végig olvasni.. mert nem értek sok mindennel egyet.. hiába vált be családok százánál, ezrénél.. nekem nem szimpi.. jó, vannak jó ötletek benne.. de ennyi.. én más vagyok.., Ranschburg -ba még nem volt szerencsém beleolvasni....
8)
Mindezektől függetlenül.. a véleményem: ha az anya figyeli a gyermekét, akkor egy kis idő elteltével tudja, hogy mire van szüksége a babájának :wink: -ez az ősi ösztön.. :wink:

Eszike!
hiányollak!! Gyere, és hozz képet!!!

Konan!
Azért szeretném, ha írnál a kis kamasz fiacskádról.. és , ha úgy jobb akkor priviben.. (lehet, hogy nem feltétlenül jó ötlet ide a közösbe.. hisz azért a fiacskád is már egy kis felnőtt!!!) Akkor tudnánk talán egymásnak tanácsokat adni.. lehet, hogy Te már jutottál egy-két dologgal kapcsolatban előrébb.. vagy fordítva.. Hm??

Sarkantyúka??? -kérek tőled is képet :wink:

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?