Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Aki Szécsényi doktornál szült, megírná priviben mennyit adott a szülés után?

Köszönöm
kamilka
 
 


Sziasztok!
Ez az info engem is érdekelne. A magánrendelésén ki van írva, hogy szüléslevezetés 80.000 Ft, de mennyire "kell" ehhez az összeghez ragaszkodni? Mi van, ha valaki ezt nem tudja megengedni magának?
Előre is köszönöm.
mirage75
 
 


Kedves Lányok,

köszönöm az eddigi segítséget orvosválasztás terén.

Azt szeretném még kérdezni, hogy Szécsényi doktor úrhoz milyen számon kell bejelentkezni, és a rendelője a VII. Ker. Ferihegy u. 76. szám alatt van? Rendel az egészségházban is? És akkor 60 e körül van a szülés?

Illetve még azt is szeretném tudni, hogy Polgár doktor úrnál kb milyen a tarifa.

A két orvos között vacillálok, de most már nagyon gyorsan kell döntenem :oops: :oops:

Köszönöm a segítségeteket.

KépKép
trinky
 
 

 
 

Egészségházban már nem rendel, főorvos helyettes lett a kórházban.
Régen sokan írták, hogy nem mondott konkrét árat, hanem kérdezd meg a többi kismamát, de még nekem nem írt sajnos senki ez ügyben, a Szécsényinél szült kismamik babáznak. :)
(Nekem Polgár nem volt szimpatikus, egyszer találkoztam össze vele az Egészségházban.)
kamilka
 
 


www.medikard.hu/index2.html
Ez a rendelő oldala.
kamilka
 
 


Sziasztok!

Kamilka,Trinky írtam nektek privit ha még van kérdésetek írjatok.

Üdv Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt, de régóta olvasgatom a topicot és sok hasznos információt gyűjtöttem innen. Remélem, a nevemmel nem okozok keveredést (regine mostanában szül/szült, ha jól követem az eseményeket).
Nicolcával vagyok "egyidős" és nagyon jó lenne, ha összefutnánk a kórházban. Vagy bárkivel, aki november végére várja a babáját...

Én a harmadik babámat várom, fiam 14 éves, ő még a Dél-Pestiben született, a lányom 8,5 éves, ő már a Bajcsyban, de azóta annyira megváltozott a szülészet (ezt az orvosom is mondta), hogy csak kapkodom a fejem. A 20-i szülésfelkészítőre szeretnék eljutni, remélem valóban megmutatják a szülőszobákat.
De addig is lenne egy-két kérdésem, aki tud, légyszi segítsen.
Az egyik, hogy valóban kell 300 napnál nem régebbi igazolás arról, hogy valóban házasok vagyunk? Ezt itt olvastam nálatok, a dokim nem tudott róla...
A másik, hogy a császáros mamikat is olyan hamar (3-4 nap) kiteszik? Ha jól láttam most elég sokat szültek itt császárral. Nekem sajna biztos, hogy az lesz, mert mindkét csemetém faros volt és megcsászároztak. :cry: Azt persze nem bánom, ha hamar hazaadnak, mert jobb otthon, de akkor mi van a varratszedéssel? Vagy már az sem olyan mint régebben???

A válaszokat előre is köszi. (Nekem egyébként az is új volt, hogy a picinek be kell vinni pár dolgot, sőt lehet, hogy mindent :shock: )

Kép
regina3
 
 


Szia Regina!

Igen, kell igazolás, én sem értem, de begyűjtik amikor felveszik az adataitokat a szülést követően. De postán kiküldi az illetékes anyakönyvi hivatal, ahol összeházasodtatok, csak írásban kell kérni, hogy szüléshez kell.

Császár után is ua, mint egyébként. Ha du. 6-ig szültél, három nap múlva, ha később, akkor 3 plussz az azt követő nap. Állítólag az anyának már előbb is el lehetne menni, de a babákat nem adják ki előbb, a sárgaság kérdés miatt. Nekem varratszedés másfél hét múlva volt, így vissza kellett mennem, a külsőt szedik ki (az is egy mozdulat csak), a belső felszívódik.

Boldog babavárást és még boldogabb babázást! :)
kisbogarka
 
 


Szia Regina!

Gratulálok a 3. babához :lol:
A szülőszobákat megmutatják de akkor rengetegen vannak.
Általában minden előadás után meg lehet nézni, ha épp nincs sok szülés.
De ha megbeszéled az orvosoddal akkor biztos megoldja, hogy egy szülésznő körbevezessen egy du.
A kérdésekre meg már Kisbogár válaszolt :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Köszönöm Móni és Kisbogár!

Akkor még lenne kérdésem a babázó kismamikhoz, remélem másnak is hasznos lesz.

- Milyenek az ágyak? (Anno 8,5 éve amikor a lányommal ott voltam, nagyon kényelmetlenek voltak. Nem vagyok amúgy kényes típus, de a fekvőhely rettenetes volt!!!)

- Ha beviszem a mellszívómat és az anyatejgyűjtő kagylót, akkor hogyan tudom "tisztába tenni", sterilezni?

- Császáros szülésnél az apukák ugye nem lehetnek ott? Altatásnál oké, de felmerült bennem, hogy a gerincvelőinél ha úgyis magamnál vagyok, akkor talán.... szóval el tudnám képzelni.

- A varratszedésre vissza kell menni x nap után. Ti akkor hogy csináltátok a "pénzezést"? Mert az előző kettőnél varratszedés után mehettem haza és a hálapénzt akkor adtam át. Ez tiszta sor.
Most akkor vagy adjam oda amíg bent vagyok és adódik alkalmas pillanat (olyan snassz ez az egész!) vagy majd ha visszamentem a a varratszedésre???

- Használtok-e kókuszpólyát vagy patentos plédet? Mik a tapasztalatok???

- Popsikenőcsből a gyógyszertári az igazán jó, vagy első naptól használható olyan, mint Bepanthen, Neogranormon, Sudocreme???

Ennyi év kihagyás után teljesen olyan, mintha az elsőt várnám! Remélem azért fog menni a pelenkázás....

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Sziasztok
Ági

Kép
regina3
 
 


Regina, a hétfői szülésfelkészítőn azt mondták, hogy császárnál az apa nem lehet benn, miután megmosdatták stb. a babócát, akkor viszik ki hozzá. Ez annyira nem jó, sok helyen benn lehetnek ekkor is az apukák. Sajnos többet nem tudok segíteni, a pocakomban az első baba van. :)
kamilka
 
 


Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, egy kérdéssel fordulnék hozzátok!
Ismeri valaki Tóth Ferencné szülésznőt? Régóta ott van a Bajcsyban? A kiírás szerint ő fogja tartani az okt. 20-i szülésfelkészítőt.

Válaszotokat előre köszönöm; Tide
tide31
 
 


Regina

-szörnyen kényelmetlenek az ágyak :twisted:
-a csecsemősök kifertőtlenitik neked naponta akár több alkalommal is a melszívót, a cumit, a cumis üveget. Mindent amit kérsz.
-apucik sajnos nem lehetnek ott. De a kicsi fürdetésénél már igen és ha nem kell melegíteni lámpa alatt a kicsit akkor összebújhatnak :lol: :lol:
-utolsó vizsgálatnál hazajövetel előtt odaadtam a borítékot. De én nem mentem varratszedésre. Ha mentem volna akkor ott kapja meg a borítékot.
-én egyiket sem. a kiságyába tettem be egy nagy párnát ezáltal tettem"szűkebbé" és ezáltal meghittebbé a számára.
-én a gyógyszertárira szavazok, ha később kipirosodik akkor lehet kenni Sudocremmel vagy Bepantannel.

Tide sajnos nem ismerem.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok

Én is új vagyok itt:) 17 hetes terhes vagyok a Schöpfibe jártam éveken keresztül.Már van egy 13 éves fiam.Sajnos az én orvosom (Dr Villányi) a múlt héten elhunyt,igy most a Ferenczi dr úrhoz kerütem.Jártam nála egyszer kétszer,azt hiszem nem is kerülhettem jobb helyre,és amint látom Ti is jó véleménnyel vagytok róla.
Aki hozzá jár el tudná küldeni,hogy mennyi nála egy szülés és a magánrendelőis "árfolyam"? :)
Előre is köszönöm

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok lányok,

szoktalak titeket olvasgatni, főleg amióta kisbabánk végre a pocakba költözött.... :lol: Most vagyok 24 hetes kismami. Így ismeretlenül is köszönöm a sok hasznos infot, még nem ismerem igazán a kórházat és dolgozóit. Elsőszülöttem 8 éve a MÁV-ban született, most sok kacskaringó és kitérő után Ferenczi doktor úrnál kikötöttem, és azt hiszem, hogy jó lesz így, nagyon megbízom benne. Így akkor én is a Bajcsyban fogok szülni, főleg, hogy kb 10 percre lakunk tőle.... :wink:

Törpiri, magánrendelős árfolyam ha jól emlékszem (terhességi amnézia magas fokon van már nálam... :oops: ) : 9 v 10 ezer a terhesgondozás, genetikai uh 11 v 12 ezer. A szülést én face to face megkérdeztem tőle, mert nem szeretem a susmust és a bizonytalanságot, 100 ezret mondott. Nem kevés...de ezért remélem, maximálisan jelen lesz az életünkben, amikor szükség lesz rá.

Nagyon megdöbbentett, amit írtál Villányi doktorról írtál.... :shock: :cry: szeptember elején (és 3 éve is) ő csinálta a lepény biopsziát Ferenczivel együtt.... nem tűnt különösebben betegnek, bár elég sápadt és sovány volt, de most kivételesen kedves és udvarias is egyben.... mi történhetett vele ? Bár a modora néha nem volt a legjobb, azt hiszem, (úgy hallottam, )hogy nagyon jó orvos volt.....sajnálom őt.
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy ennyi Ferenczi-fun van itt a topikon, ezt jó olvasni! :)
Én is csak nemrég kerültem hozzá, és idáig nagyon meg vagyok Vele elégedve!Igaz, a szülés még csak eztán jön...
A Villányin én is megdöbbentem, de nagyon...harmadik babánk nála született...vasárnap voltam ctg-n és a szülésznőm mesélte, h nagyon beteg volt szegény...Nagyon sajnálom Őt! :(

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!

Már nagyon rég jártam itt! Aki azóta megszült, annak jó babázást és sok tejcit kívánok.
Szülésznőválasztással kapcsolatban szeretném a véleményeteket kérni: mennyit kell adni a szülésznőnek, ha választjátok és mennyit szoktatok adni, ha nem választott?
A szülésznők egyébként meg szokták mondani, hogy mennyit kérnek?
Edával kapcsolatban van itt valakinek tapasztalata? Illetve császár során kit - mivel érzéstelenítettek?

Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok!

Enikőhöz hasonló a kérdésem, ha jár erre babázó császáros kismami....

20-án voltam a szülés előkészítőn. Ott a szülésznő azt mondta, hogy a 35. hétig választani kell közülük valakit, mert utána a CTG/NST vizsgálatokat majd a választott szülésznő végzi.
Most elbizonytalanodtam, mert a két nagyobb gyerekemnél nem volt szülésznőm, főleg azért, mert császárral szültem, ami pedig az utolsó hónapban derült ki (vagyis, hogy farfekvés miatt műtét vár rám) és nem láttam értelmét. Ctg-re pedig mindig találomra kerültem, aki éppen ott volt, ahhoz. :shock: Akkor nem tűnt fel, hogy ez más is lehetne, mert úgy fogadtam el a dolgot, ahogy volt és semmi hátrányom nem származott belőle. Szülésnél pedig úgy alakult, hogy a második gyerkőc, aki ott született a Bajcsyban, nagyon hirtelen beindult. A magzatvíz elfolyása után hajnali 3-ra értünk be és fél 5-kor már megvolt (műtéttel). Közben váltás is volt, úgyhogy komolyan nem tudtam még azt sem, hogy hogyan nézett ki a szülésznő (sem egyik, sem másik), nemhogy a nevét. Így végül pénzt is csak az orvosom kapott.
De most itt a dilemma, hogy akkor válasszak vagy ne? Sajna nekem már biztos, hogy császár lesz.
Bármilyen infót szívesen veszek ezügyben és előre is köszi!!!

Kép
regina3
 
 


Enikő

Az előkészítőn Tóthné Mónika volt ott, akit nagyon szimpatikusnak találtunk, és feltették neki a kérdést, de ő állítólag nem mond összeget, mert nem lehet tudni, hogy ki milyen anyagi helyzetben van, tehát őnála a tarifa: amennyit gondolsz. (legalább is én így értettem)

Kép
regina3
 
 


regina3. Én nem a Bajcsyban szültem, de úgy tudom a szülésznő választás nem kötelező. A CTG/NST vizsgálatokat választott szülésznő nélkül is elvégzik!
Szerintem ha biztos a császár nem kell szülésznő!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Kisbogarka,
köszönjük, találtunk megoldást a tejproblémára, megint tele van a fagyasztónk:)

l.móni,
az ágyak nagyon kényelmesek lettek, mindegyiket lecserélték állíthatós hiperszuper modeern ágyra.

A babának azt visztek be, amit gondoltok, ruhát nem muszáj (nekem harmadikra fiam lett a két lány után, vittem nekik örökbe néhány rózsaszín 56-os ruhát, amit náluk hagytam, nagyon köszönték.) Pelus kell, textil és papír, takarót is adnak ők, és mindent sterilizálnak, amit kérsz (cumisüveg, mellszívó és tsai).

Rendesek nagyon, ha Te is barátságos vagy:)

Üdv,
Nuska
nuska1
 
 


Sziasztok!

Én egy éve szültem ott. épp hétőn lesz egy éve, ezért néztem be :D

Az ágyak kényelmesek, kivéve ha pótágyra kerültök, amikor én szültem olyan dömping volt hogy az első fél napot pótágyon töltöttem, az iszonyú rossz volt, de este átpakolhattam rends ágyra az szupi új.

Szülésznőt én nem választottam, nem bántam meg, jó volt ez így is. Mondjuk én a Gyopár doktor úrnál szültem, így a ctg az a magánrendelőjében volt, mondjuk ha bárki máshoz jártok a medikardba a ctg akkor is ott van, sokkal kényelmesebb.

Sterilizálnak is, de én speciál a csecsemősöknél fejtema kórházi géppel, az sokkal egyszerűbb, nagyobb teljesítményű.

Pelus kellett csak igazából a babának, meg popsikrém, a többit adták, takarót adnak neki, textil pelust is adtak és ruhát is, de aki kérte annak a saját ruhájába öltöztették.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el teljesen, csak egy picit. :)
Végre befejeztem a munkába járást, úgyhogy lehet itthon tenni-venni.
Ági! Kíváncsi vagyok, hogy találkozunk-e a kórházban, hisz tényleg teljesen egy idősek vagyunk :) Bár szerintem megelőzlek. Az orvosom ugyan "optimista", mert csak három hét múlva akar látni legközelebb, uh-ra is november 26-án megyek. Mondjuk iszonyú dühítő, hogy össze-vissza írják, hány hetes vagyok. Jó, úgyis akkor születik meg Pocaklakó, amikor Ő akar, de akkor is furcsa, hogy ilyen ráérősen kezelik a dolgokat. Vagy csak én veszem túl komolyan, vagy siettetem a dolgokat. Hát Csajok! Csak jobb volt, míg dolgoztam, nem gondolkoztam ennyit. :oops:

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!
Regina3! Két babát szültem a Bajcsyban, mindkettőt császárral, utóbbit idén januárban. Volt szülésznőm mindkét esetben, de szerintem egyáltalán nem kötelező választani. Ha előre kérsz időpontot minden NST-re, szerintem az tesz fel a gépre, aki éppen ügyeletes. De még azt is megkockáztatom, hogy időpont se szükséges, ha van elég időd várakozni. Mi úgy is sokat vártunk, hogy volt fogadott szülésznőnk. Szerintem inkább attól függ, mekkora a bolondok háza éppen.
Üdv
Vera

Kép
Kép
verona
 
 


Köszönöm lányok a hasznos infókat!

Azt még nem írtam, hogy az orvosom jövő héttől 3 hét szabira megy, de erről korrekt módon időben szólt. Átad a Sulyok doktornak, akiről nem tudok semmit. Most elkezdtem visszaolvasgatni az itteni írásokat + a 20-i felkészítőn épp ő beszélt, tehát ennyi az össz benyomás róla. Vasárnap ügyeletben váltják egymást az orvosommal, akkor fog "átadni" neki és megbeszélünk minden fontos részletet. Utána pedig már csak bizakodnom kell, hogy minden jól alakul majd.....
Azt még elmondom, hogy kissé felkavart, hogy két faros-császáros baba után a harmadik babám épp fejvégű. De az előzmények miatt már nem lehet normális szülés (a hegszétnyílás veszélye miatt). Azért persze nyösztettem a dokit és végül azt mondta, hogy saját felelősségre ugyan lehet, de nagy a kockázat. Én pedig ezt nem merem bevállalni, mert a kisbabának egy ép és egészséges anyukára van szüksége. Ugye jól gondolom? (de azért jócskán megérintett a dolog!)

Nicolca
Nekem vasárnap lesz UH, ami sok mindent elárul majd, de azért én nagyon úgy érzem, hogy hamarabb fog megszületni a kisbabám. Persze tudom, hogy a legtöbb kismama így érzi....
Szóval azért van esély, hogy összefussunk!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
regina3
 
 


Regina! Ha a dokid belemegy adj egy esélyt magatoknak a normál szülésre. Persze nem mindenáron, de akik erre kaptak esélyt sokuknak sikerült! Egyébként a hegszétválást nagyon eltulozzák, ha utánaolvasol rájössz milyen kevés az esély rá.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok! Regina! Szerintem jobb ha még egy császárod lesz. Gondolj bele! Sima szülés után is fáj alul. Neked valszínű,hogy az előző császár utáni heg is fog fájni. Figyú! Az a legfontosabb,hogy minél előbb felépülj. Nem? Attól még ugyanolyan szuper anyuka vagy. Miért kockáztatnál? Jobb egy biztos ,sikeres császár ,mint egy bizonytalan "talán sikerül simán szülni". Én így gondolom,de persze a döntés a te kezedben van. :) Kellemes hétvégét mindenkinek. :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Dec. 7-re vagyok kiírva, és a Bajcsyban fogok szülni. Van esetleg valaki, akinél hasonló időben várható a babó érkezése?

Zsuzsa
pzsuzsi
 
 


Pzsuzsi!

Nicolca és én nov. 30-ra várjuk a babát. Elméletileg akár össze is futhatsz valamelyikünkkel, ha nekünk kicsit késik vagy neked érkezik hamarabb....

Kép
regina3
 
 


Sziasztok !

Én az első két gyermekem a Schöpfiben szültem, de az orvosom most már itt dolgozik, ezért a harmadik babánk itt fog születni...

Van itt olyan anyuka, aki február vége - március eleje körül szül majd és Dulka doktor az orvosa ?

A szülésznőnk Fülöp Ilona lesz, aki szintén Schöpfis volt, onnan ismerjük már szerencsére.

Üdv. Dóra

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Hú, az tök jó lenne...bár gondolom nem szeretnétek túlhordani a babókat (azt mondják, nagyon nyűglődik az ember lánya az utolsó hetekben), én meg valahogy úgy érzem, nagyon jól érzi magát a kis porontyom odabent, és esze ágában sincs idő előtt kibújni. Bár nyilván 1 hónappal kiírás előtt korai ilyen következtetést levonni.
Ti amúgy voltatok már NST-n? Ja, és ki a doki/szülésznő?
Nekem dr Mosonyi a doki, és nincs szülésznő.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok! Orvost szeretnék váltani és sok jót hallottam a bajcsy kórházról. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy kit ajánlanátok?? Én Szécsényi doktor úrra gondoltam, bár róla sem nagyon tudok semmit. :?
Előre is köszönöm a segítséget!

szép napot és jó babázást, babavárást mindenkinek! :)
mary-ann015
 
 


Sziasztok

Nekem 3 gyerekem született a Bajcsyban, és msot újra babát várok, szintén a Bajcsyban fogok szülni. Nekem a Kardos doki az orvosom, bátran merem ajánlani mindenkinek aki még orvos választás előtt áll. Kedves, rendes, mindig lehet rá számítani, és bármikor el lehet őt érni ha valami gondom bajom van. Mary ő is abban a rendelőben van ahol a Szécsényi és egymást szokták helyettesíteni ha valamelyikőjük szabin van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi! Kardos doki hol rendel? Mennyibe kerül nála egy-egy alkalom? Mennyi a szülés? Te mindenik gyereket természetes úton szülted?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


isarenikő a Kardos doki kersztúron rendel ő csak magánban van mert külsősként dolgozik a kórházban, ez azt jelenti hogy fix összegek vannak nála, de ha kell ad számlát és ha jól tudom egészségpénztárat is lehet igénybe venni. Nála a terhesgondozás 7500 és a szülés 75 ezer. Igen mindegyik természetesen szültem, a harmadikat gátvédelemmel.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Gabi! Gratulálok az új babához. Még januárban váltottunk pár szót. Azóta az én kis törpém már kibújt és hatalmasra nőtt. Köszönök mégegyszer minden infót amit küldtél. Boldog babvárást kívánok neked.

Móni! Beszélgettünk a szoptatásról és megint lenne kérdésem vagyis kíváncsi lennék a te véleményedre is. A kis töpém már több mint 9 kiló annak elenére, hogy még csak 4 és fél hónapos. Sajnos már nincs annyi tejem, hogy elég legyen neki. Így kap este pótlásnak egy kis tápszert, de napközben is nagyon gyakran megéhezik. A gyerekorvos azt mondta ne tápszert adjak neki hanem délbe főzeléket. Ez ellentmond a mostani irányelveknek, hogy 6 hónapos koráig csak tápszert vagy anyatejet kapjon.
Tegnap mégis adtam neki egy kis főtt krimplit és annak elenére, hogy először kapta nagyon ízlett neki mind meg is ette. 2-3 alkalommal már almát is evett. Nem tudom eldönteni adjak-e neki főzeléket már rendszeresen vagy várjam ki a december végét.
Sajnos mostanában rendszeresen felébred hajnali kettőkor és négykor is és kéri a szopit, emiatt aztén végképp kevés neki a tejcsi ami napközben van. Úgy érzem kezdenek kimerülni a tartalékaim és én is. A csuklóm és a kezem nem igazán viseló jól, hogy ilyen sokat szopizik és tartani kell a babát , pedíg midíg rakok párnát a könyököm alá. Vettem újra terhes vitamint is nehogy elkapjak valami nyavaját.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de most épp alszik.
Elnézést azoktól akiket nem érint még a téma.

Teo, Marcsi hol vagytok? Mi újság a ti babáitokkal esetleg ti is tudnátok segíteni valamit nem sokkal kisebbek a ti pucurkáitok se.

Üdvözlet az új fórumozóknak.

További szép napot mindenkinek Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Sziasztok!
Pzsuzsi! Nekem is Mosonyi a dokim és nekem sincs szülésznőm :) Én holnap megyek NST-re - ma elfelejtettem.
Képzeljétek, most költöztünk (még épp időben), úgyhogy aggódom is rendesen, hogy nem ám a most jövő hidegfront és a hurcolkodás, pakolás hatással lesz ránk :oops:
Regina3! Hogy vagy? Nem írtad, hogy mi volt uh-n.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca

Köszönöm, nagyon jól vagyok. Már 2x voltam NST-n. Végül nem választottam szülésznőt, bízom benne, hogy mindegyik rendes.
Az UH-n minden rendben volt, a baba normál méretű (a pocim viszont hatalmas :shock: )
Az orvosom már szabin, de a Sulyok doki tényleg nagyon szimpatikus, jövő szerdán csinál egy UH-t és átbeszéljük a dolgokat. Akkor már tényleg nagyon a finish-ben leszek.

Kép
regina3
 
 


Regina3!

Én ma voltam először NST-n, de már megint mást állapítottak meg terhesség hete szempontjából. Most 38. hétre hoztak. Mindenesetre a holmim össze van készítve... (jó lenne azért még két-három hét, hogy itt a költözés után el tudjak pakolni)
Nálatok apás szülés lesz? Jártál valami felkészítőre? És egyáltalán: nem félsz?

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

Bogata A dokival értek egyet. Kapja a finom főzelékeket, gyümölcsöket. Sokkal jobb mint a tápszer.
Ne foglalkozz az irányelvekkel!
Ha nem megy 6 hónapos korig a kizárólagos anyatej, akkor nem megy.
Már így is nagyon ügyes és kitartó voltál pedig nagyon nehezen indult be az egész.
Szép módszeresen vezess be minden új ízt,
Pár napig csak egy félét adj neki és ha nem látsz kiütést akkor jöhet újabb.
Ha már két szopi ki van váltva akkor még sokáig elég lesz a tejed.
Sőt, még az éjszakai szopik is meg fognak szűnni mert a főzelék telíteni fogja a pocakját :lol:

További jó babázást

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Szia Móni!

Nagyon köszönöm a válszod és a bíztatást. Kedden voltunk oltáson és 9850gr volt a súlya azaz majdnem 10 kiló. Megint hízott 1 kilót egy hónap alatt. Talán azért is jobb lenne a főzelék, hogy ne hízzon ennyit igaz már 72cm is. A doktornő is azt mondta, ha eltelítődik a főzeléktől nem fog felkelni éjszaka szopni.
Tegnap főztem neki almát krumplival és nagy lelekesen megette az utolsó falatig, utána meg adtam neki még anyatejet is, azt is kiszopizta ami csak volt a cicibe.

Remélem nállatok minden rendben már biztos ügyesen lépdel a kis Gréta.
Mégegyszer köszi.
Üdv Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Szia Dojika!

En is Dulka doktornal fogok szulni, es pont marcius elejen..:)
Te mar jarsz szules-felkeszitore? En meg nem jutottam el , de tervezem, hogy december elejen megyek majd..

Nekem elso babam lesz, de latom Te mar rutinos vagy..:)

Udv.
Tavaszka
tavaszka
 
 


Szia Tavaszka !
És jó reggelt mindenkinek !

Hát szülés előkészítőre csak Máté előtt jártunk, akkor hasznos volt, mert ismeretlen volt a téma, de most már :)
Épp a múltkor mondta szülésznőnk, hogy a szülésről már nem igen akarna nekem beszélni, így a harmadik előtt :))

Most már végre tudjuk, megint kislányunk lesz, Mátéhoz és Zsófihoz Enikő baba érkezik :)

Ha jól sejtem, akkor Te is valahol a 24-25. hét fele jársz ?

Ha van kedved, vagy akár kérdésed szüléssel, bármivel kapcsolatban írj az email címemre és szívesen válaszolok !

Jó pocaknövesztést addig is :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok

Csak most találtam rátok.
Valaki még októberben kérdezett a Tóthné Móni felől, Én csak ajánlani tudom. Annyira lelkes segítőkész, hogy a mai világban ritkán találni ilyet.
Első lányomat nála szültem még 2002. 10.-ben, nemrég volt 6 éves.
A második lányt 2005.07.-ben és a fiamat 2007.03.-ban a Magdinál szültem, akit szintén nagyon ajánlok. Vele még a szülést is kacagva lehet végigcsinálni. Annyit nevet és olyan jóízűen, hogy zeng a folyosó tőle.

Az Én dokim a Mosonyi, akit senkire nem cserélnék le. Vele "csak" a 2. és 3. gyerkőcöt szültem.
Az első szülés után azt mondtam, hogy ha dokit nem is fogadok de szülésnőt MINDENKÉPP. De akkor rátaláltam a Mosonyira, és azóta megváltozott a szemléletem. Ő is kell, és a szülésznő is. :D
Szerencsére ők a megfizethető kategóriába tartoznak, a kettő együtt 60 ezrembe került.

Kellemes hétvégét Mindenkinek
vpb76
 
 


Sziasztok!

gabi1! Köszönöm szépen Kardos dokival kapcsolatos infót. Privibe esetleg a rendelőjének címét, telefonszámát el tudnád küldeni? Lehet, hogy dokiváltásra kényszerülök! Köszi!

Bogata74! Tudom nem engem kérdeztél, de leírom az én véleményemet, hátha segít neked! Ha a fiad elfogadja a hozzátáplálást, akkor szerintem nyugodtan adhatsz neki. Olyan okosak ezek a kicsik, ha nincs még szükségük rá, akkor nem fogadják el! Az én fiamnak is javasolták 4 hósan, de ő nem volt hajlandó semmit megenni. Ő is nagy baba volt és első perctől potolnom kellett tápszerrel. Tudják ezek a picik mi kell nekik!
A fekve szoptatást nem próbáltad? Én első perctől így szoptattam (császár miatt) és egyáltalán nem volt fárasztó!

nicolca! Egyelőre én is Mosonyihoz járok itt a Keresztúri egészségházba. Itt elég rémesek a körülmények, te magánrendelésre jársz? Ha igen hol van a rendelője és milyenek a tarifák? A szülést neked mennyiért vállalta? NST-re hányadik héttől jársz?

vpb76! Te mikor szültél Mosonyinál? Nekem csak ő többért vállalja, mint 60 e a szüléslevezetést!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Szia Enikő

Én 2002ben szültem a lányom az Urbancseknél, de annyira nem voltam elégedett, hogy az összeget is lefeleztem, amit megbeszéltünk, és már másnap a Mosonyiba "botlottam". De amúgy milyen a sors....ha nem lett volna fogadott dokim, pont őnála szülök.
6 hetes kontrollra már a Mosonyihoz jöttem vissza és utána 2005 júliusban és 2007 márciusban is szültem nála.
Lehet nekem azért olcsóbb mert visszajáró lélek vagyok????

De amúgy 2005 óta nagyon "felkapott" doki lett és van olyan időszak hogy meg sem lehet közelíteni, nemhogy szülésre kérni. Mondjuk ez főleg a kórházbezárások után lett.

Én mindig a kórházba mentem hozzá (azt viszont hozzá kell tennem, hogy Én nem kerületi lakos vagyok)
Késő délután vagy kora este, sokkal lazább az időbeosztása, és ráér a kismamákkal foglalkozni.
A magánrendelőben és sztk-ban egyszer sem voltam a 3 terhesség alatt.
Sőőőt, a összes vérvételt és a vizeletet is a kórházban csinálta a szülésznőm.


Huhu....most nézem hogy karácsonyra vagy kiírva????
Azt jól fixáld le azért a dokival, hogy elfogadják nehogy akkor essél kétségbe mikor már nagyon közel az idő.

Amúgy Én nem váltanék a Mosonyiról. Nagyon lelkiismeretes, szülés után is törődik a kismamáival.
Sőőőőt, Én úgy ismertem meg 2002-ben, hogy irtó nagy bajom volt szülés után, és az Urbancsek magamra hagyott..... a Mosonyi pedig ismeretlenül is segített, pedig fogalmuk sem volt hogy mi bajom lehet.

Jóéjt Mindenkinek, Bea
vpb76
 
 


Szia Bogata

Ha elfogadsz egy ötletet próbáld ki ezt, a hugom kislánya 6 hónapos lesz, 1 hónapja így esznek, és leálltak az esti evéssel.

Szóval 4kor mikor felébred a délutáni pihiből egyen egy jó kis főzit.
Fürdés előtt egy gyümölcsöt, fürdés után pedig cici.
Ők ezzel reggel 5ig bírják.
A tápszertől még hízottabb, felfújtabbak lesznek. (tapasztalat)

Elég nagy a "picurkád" de ne aggódj le fogja mozogni, mihánt elkezd mászni, meg járni.

Bea
vpb76
 
 


Sziasztok!

Megnyugtató, hogy ennyien elégedettek vagytok a Mosonyival. Én kb. félidő óta járok hozzá, nekem nagyon szimpi. Ugyan általában a X. kerületi egészségházba megyek, és mindig nagyon sokan vannak, mégsincs soha az az érzésem, hogy le akar pattintani, mindig nyugodtan válaszol a kérdéseimre, és úgy általában foglalkozik velem.
Az idei szüléstarifája amúgy 60000, legalábbis nekem még azt mondta a nyáron...magánrendelője a Ferenc krt.-on van , ott 5000 ft egy alkalom.
nicolca: Én is kedden voltam az első NST-n, kár, hogy nem olvastam hét közben, hogy Te is akkor mész. :(
pzsuzsi
 
 


Kati1! Köszi a pü-t!

Vpb76! Köszi, hogy ezeket leírtad! Én összesen 4-szer voltam nála, így aztán nem nagyon ismerem, de itt keresztúron szinte lehetetlen hozzá időpontot kérni. Nekem olyan fura ez az egész rendszer, mert a korábbi dokimnál mindig vele beszéltem meg a köv. időpontot és bármikor felhívhattam, ha valami problémám volt! Most meg az 1 hónap helyett1,5 2 hónap múlva tudok hozzá visszamenni, mert nincs időpont!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok

pzszuzsi: Én maximálisan elégedett vagyok vele, és nyugodt szívvel ajánlom bárkinek.
Nekem sem volt sosem az az érzésem, hogy lepattintana, vagy ne kérdezzek többet, mert már menne tovább. A nyugodtsága az meg egyszerűen a szülés alatt is átragad az emberre.
Én nagyon félek a tűtől a vértől, tehát az oxytocin nekem mindhárom szülésnél egy rémálon volt. A második szülésnél (az első a Mosonyival) az utolsó nyomásoknál épp a gátmetszés előtt kicsúszott a csuklóm felett beszúrt infúziós tű, és patakokban folyt a vérem.
Mikor szóltam a dokinak hogy mi történt, tök nyugisan közölte, hogy most nem érünk rá vele foglalkozni.... nem volt sértő, nem volt ideges, nem volt ingerült, csak éppen a gyerek és a szülés abban a percben tényleg fontosabb szakaszban volt .
Én, aki majdnem elájult a látványtól, totál megnyugodtam, és a kitolásra koncentráltam.
Mikor megszületett Orsi, ellátta a kezem is.
Még ma sem értem, hogy hogy bírtam így lenyugodni, mikor még ha most eszembe jut is a frász tör ki.

A másik pedig az, hogy szülés után sem felejt el. Nem addig tart nála a dolog míg kifizeted.
Mindennap bejött hozzánk, míg bent feküdtem, akkor is, ha szabadnapos volt és csak épp beesett egy vizsgálatra.

Isarenikő: Nem csak kereszttúron nehéz hozzá bejutni, a kórházba is...
Régen engem is havonta berendelt, de Én mindig a kórházba mentem.

Jaaa... Mikor Orsikám született akkor volt 2 hetes a kisfia. Azonnal jött ahogy hívtuk és nem ment haza végig velünk volt.
Máténál pedig szombati sétáját töltötte a 1,5 éves fiával, amit befejezett és bejött egy burokrepesztésre, és kivárta a szülés végét is.

Hogy miért írom ezt....mert az első szülésemnél az Urbancsek bejött 14órakor burokrepesztésre, majd hazament mert vasárnap volt.... és este 8 kor úgy esett be hozzám, hogy már rég meglett volna a gyerek csak addig nem engedtek szülni, míg ide nem ért. 20.10kor meglett a lányom. Ezt a 10 percet töltötte velem és amíg összevarrt.
De szerencsére minden rendben lett, és azóta kerülöm, mint a ....

Sziasztok, Bea
vpb76
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?