Új privát üzeneted érkezett!

Gyömbérlikőr
Hozzávalók:
1/4 liter tiszta alkohol
3-4 dl víz
8-10 dkg friss gyömbérgyökér
150 g barna kandiscukor
egy fél citrom héja és leve
Elkészítés:
Aprítsuk fel a gyömbért, majd a citrom héjával elkeverve főzzük takaréklángon kb. negyedóráig. Ezt követően adjuk hozzá a citrom levét és a kandiscukrot, és főzzük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha ezzel megvagyunk, szűrjük le az egészet, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Akkor lesz a legfinomabb, ha minimum egy hétig állni hagyjuk.

egy barátnőm citromlikőr receptjei (tavaly csináltam, sikert aratott, bár nekem egyátalán nem ízlett, ki is öntöttük, ami megmaradt :) )

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/09/26/ ... limoncello
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007 ... lvons.html
http://mover.blog.hu/2007/11/06/limoncello
http://dallacucina.freeblog.hu/tags/A-tiszta_alkohol/

Gyógylikőr( a Praktika 2003. nov. számából)

Hozzávalók:
1 gyermekököl méretű friss (vagy két diónyi szárított) gyömbér
1 tasak darabos fahéj
-egy tasak szegfűszeg
50 dkg méz
7 dl gyümölcspálinka (vodka)
egy másfél literes csavaros tetejű befőttes üveg.


Elkészítés:
A befőttesüvegbe szórjuk bele a fűszereket, a friss gyömbért vágjuk kisujjnyi szeletekre (isteni illata van). Öntsük bele a mézet és a pálinkát.
Két-három napig, amíg a méz teljesen fel nem olvad, kevergessük. Ha már egynemű, rejtsük el az üveget biztonságos helyre. Három-négy hét múlva már jó, de továbbis állhat, csak jobb lesz.
Végül apró lyukú szűrőn szűrjük át.

és majd még a házi tojáslikőr és a krémlikőr recept, ha előbányászom...

kikocska
 
 


Sziasztok csajok!

Voltam a dokinál, még a csípő ízületem miatt és megnyugtatott, hogy minden rendben van vele.De majd ellenőrizzük még a terhessé alatt ha megint kezd fájni.

Valamit szeretnék kérdezni: ha 16 héten voltam ultrahangon akkor 18 héten is elkell mennem ultrahangra?Mondjon valaki valamit!!!

köszi

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Sziasztok!

Tünemény! Nekem az a doki az orvosom, aki a szülés anatómiájáról beszélt. Nekem édesanyám egyik kolléganője ajánlotta még tavasszal. Sok mindent csinált, amit elszúrhatott volna, de eddig úgy tűnik sikeres a közös "pályafutásunk". (Az előbb begépeltem, hogy pontosan mit, de nekem sem volt jó elolvasni, s úgy döntöttem, inkább csak a lényeget.) Bármikor felhívhatom; volt mikor aug. 20-án volt problémám, s készségesen segített. Másrészről viszont nem az a lelkizős fajta, s UH-t sem gyakran csinál (bár igaz amit egyszer csinált képet, amiatt egészen a 12. hetig aggódtam, hogy minden rendben van -e, mert azon komoly ormánya volt a csöppségnek.) Dehát nem a fotó a lényeg. (Bár most erről könnyen beszélek a 4 D-s UH után :oops: )
Szóval remélem a szülésig és a szülés után csak pozitívan fogok róla nyilatkozni.

Egyébként nekem is az egyik barátnőm 5 hete szült most az ÁEK-ban, s ugyanilyen tapasztalatai voltak, mint amikről beszéltek. Elégedett volt ő is a hellyel, a dokijával, s a szülésznőkkel is. A csecsemősökről ő is azt mondta, hogy elfoglaltak nagyon, s nem mindig túl segítőkészek.

Kikocska! Köszi a sok jó tippet! Van egy külön fájlom, amibe gyűjtöm a hasznos karácsonyi ötleteket.


Tisa! Hol vagy ? Mi van veled?!

Annaszuszi

KépKép
annaszuszi
 
 

 
 

Lányok! Biztos van nálam gyakorlottabb háziasszony!

Túrógombócot szeretnék készíteni, s a receptes könyv szerint fél napig kéne álni hagynom, mielött kifőzöm. Tényleg?!

Én már piszok éhes vagyok, s vacsorára gondoltam :roll:

KépKép
annaszuszi
 
 


Én ma voltam a kórházi genetikai UH-on.

Igaz, hogy reggel le akartam mondani Beni hasmenése miatt, hiszen nem tudtam bölcsibe vinni, de Apa inkább hazajött értünk.

Utólag azt mondta, igazam volt, le kellett volna mondani, és csak jövő hétre időpontot kérni az Istenhegyire.

Szóval elméletileg szinte minden rendben.

AFP: 1,17 MOM

Placenta hátsó falon tapad.
Átlagos mennyiségű magzatvíz.
Négy üregű szív, jó szívműködés.
Telt gyomor és hólyag.
Vesék ábrázolódnak.
Ép koponya, ép gerinccsatorna.
Normál tágasságú oldalkamrák.
Zárt hasfal és mellkasfal.
Ép rekesz.
Végtagok ábrázolódnak.
Köldökzsinórban 3 ér.

BPD: 42 mm
HC: 161 mm
AC: 134 mm
FL: 28 mm
becsült súly: 260 g


Ami gond, és ami miatt gentikai tanácsadást javasolnak:
Mindkét plexusban 5 mm-es felritkulások láthatók.

Erről ennyit találtam itt a babaneten:

Két napja voltam uh-os vizsgálaton, 17 hét 6 napos terhességgel. Az orvos megállapította, hogy a magzat agyában, bal oldalon egy 5x4 mm-es plexuscysta látható, egyéb durva magzati fejlődési rendellenesség nincs. Az AFP 1,14 MoM, ami normálisnak mondható. Azt mondta az uh-os orvos, hogy sokat látnak ilyet. Akkor van gond, ha mindkét agyféltekében van és 1 cm-nél nagyobb. 1 hónap múlva kell visszamennem kontrollra. Én persze azóta is idegeskedem, semmi másra nem tudok gondolni csak arra, hogy vajyon milyen következménye lesz ennek. Tényleg gyakori ez a fejlődési rendellenesség? Általában nyom nélkül eltűnik? Ha nem szívódik fel mit lehet tenni? Szülés után leszívják? Esetleg sérült lesz a gyerekem?

Válasz:
A plexus choroideus az a szerv az agyban, ami az agyfolyadékot termeli. Az ebben látott felritkulás szövettani értelemben nem ciszta, mert nem egy fallal bíró folyadéktartalmú hólyag. Az esetek túlnyomó részében magától felszívódik.

Amit látunk, az nem fejlődési rendellenesség a szó orvosi értelmébne. Egy úgynevezett minor anomália, ami kromoszómarendellenességre hívhatja fel a figyelmet. Ha önmagában látjuk, akkor nem jelent semmi extra dolgot.

Szóval semmi ok az aggodalomra, el fog tűnni.



Namármost én ugye voltam a 12. héten integrált teszten, és annak jó lett az eredménye:

Down kockázat: 1 : 13 777
13+18 triszómia kockázat: 1 : 113 033

Úgyhogy jelenleg ennyi.

Holnap du. genetikai tanácsadásra megyünk az Istenhegyire. Majd meglátjuk, hogy ott mi okosat mondanak.
Vendég
 


Gabka!
Tuti hogy el kell menned, mert a genetikai uh-t a 18. héten végzik, gondolom akkorra alakulnak ki olyan szervek, amiket akkor vizsgálnak...
16 hetesen én is voltam, de a doki elküldött a 18. hetesre is...., az nekem kb 2 hét múlva esedékes....

Tünemény az én dokim Szabó György (egy 8-as a vizsgálat ára..)
de hallottam már Pesti viszonylatban többet is....de van UH-ja, UH vizsgája, és a 18. hetes genetikai vizsgálaton kívűl meg szokott csinálni minden kötelező UH-t. Saját kultúrált rendelője a Nyugati téren, tündéri asszisztensnővel aki elintéz minden vizsgálati bejelentkezést ( pl én kértem toxoplazmát is-amit nem nagyon szoktak megcsinálni)
Fájásmérője is van, mert tegnap láttam, hogy egy csajszi az egyik helyiségben rá volt kapcsolva---és hallottam a kis szívveréseket..

Nyamm ezek a likőrök nagyon fincsik lehetnek.....már úgy innák egy jó koktélt vagy egy pohár édes bort..
Tegnap vettem valakinek egy üveg Asti Cinzano pezsgőt, ma épp nézegettem, hogy hú de felbontanám.....na talán majd egy év múlva....... :wink:

Kép


Kép
tasin
 
 


Cat!
Biztos minden oké lesz.......De persze azért jobb ha megnyugtatnak!
Az Istenhegyin álítólag nagyon jó dokik vannak, az én dokim is azt mondta, hogy oda menjek 18. hetesre, ha nem gond, hogy 14 ezer a vizsgálat, de ebben benne van a 4. D-s UH is.
A Hajdú Krisztát ajánlotta és a Bátorfi Józsefet.....
Azt mondta, hogy azért jobb ott a vizsgálat, mert a MÁV-ba is a Hajdú Kriszta csinálja, de ott azért kevés idő van rá, és futószalagon megy a dolog.

Majd kíváncsi leszek a tapasztalataidról!
Holnap akarok én is bejelentkezni!

Aztán jelentkezz mit mondanak, majd szorítok!!!!!!!!!

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin!

Hajdú Krisztinához már nem volt hely, így Bátorfihoz kaptam. (Nála is csak az az egy volt...)

Én az Istenhegyin voltam a 12. héten a Kombinált teszten. Ezért akartam most is ide menni. Én is sok jót hallottam róluk.

Majd holnap meglátjuk mi lesz. Én kihagynám az amniot, amit most az UH-os orvos emlegetett.

Egyébként egy-két pohár pezsgő, vagy egy pohár vörösbor esténként nyugodtan mehet! Ezt az orvosom mondta. Én havonta egyszer megiszom egy rosé fröccsöt. :D
Vendég
 


Jó estét Mindenkinek!

Az Istenhegyit valóban mindenki dicséri, állítólag a legmegbízhatóbb eredményekkel ők szolgálhatnak.
Az meg plusz előny, hogy lehet náluk egészségpénztáras fizetést kérni.
Én is oda szeretnék majd menni a 18. heti genetikai vizsgálatra, de még egyelőre az AFP eredményét várom. Hétfőn megyek vissza az orvosomhoz, remélem, addigra meglesz (bár ez egy kicsit kevesebb, mint 2 hét).
Jó tudni a 18. heti vizsgálatnál a 4D UH is benne van az árban. Már épp azon gondolkodtam, hogy ezt hol kellene elvégeztetni. Így legalább az is meglesz egy helyen.
Sajnos, úgy néz ki, hogy én császárral fogok szülni, mert gerincsérvem van. Ahhoz, hogy megműtsenek, nem elég komoly, viszont a gyógytorna nem nagyon használ. Az orvosom szerint a 30. hét körül dől majd el, hogy császár lesz-e vagy sem. Nem tudom, hogy "nevessek-e vagy sírjak". Sok nő mindent megtenne, hogy császárja legyen, nekem megy sajnos "könnyedén" lehetne. Tudom, hogy mindkét szülésnek megvan a maga előnye és hátrány is, így próbálom optimistán felfogni a helyzetet.
Egyelőre nem fáj a hátam, majd biztos később kezdődik (nagyobb hasnál).
Megyek vacsizni, jó étvágyat annak, aki még szintén előtte van!

Kép
gesztenye74
 
 


gesztenye, nekem is van gerincsérvem, de ez elvileg csak a spinált és az edát zárhatja ki, nekem a nándi óta lett, úgyhogy nem tudok mit mondani, de a barátnőm kettőt szült természetesen elég durva sérvvel... szóval nem hiszem, hogy kizárt dolog lenne. Neurológussal, anesztessel, ilyenekkel is érdemes lenne beszélni. szerintem mr-t lehet csinálni a középső harmadban, nekem azért maradt el, mert pont akkor derült ki, egy nappal az mr időpontom előtt, hogy lakónk van.

cat, a fenti barátnőmnek volt a ma egészséges kétéves kisfiának ennél nagyobb agyi cisztája, én sem mennék amnióra.főleg a kombi teszt fényében, de biztos majd jól megnéznek az istenhegyin, és talán ott azért nem csinálnak agyba főbe amniókat. engem is a bátorfi vizsgált, nagyon alapos volt, és rendes is, tőle kaptam a hat lábujjas fotót :D de jó, hogy már holnap tudsz menni, és nem kell idegeskedni sokat.

gabka, el kell menni az afp eredménnyel mindenképpen! de ezt nem a saját doki csinálja általában, hanem specialisták. Eltérő mom eredménnyel pedig csak nemtommilyen szakvizsgával rendelkező csinálhatja csak.

na, megyek, már fürdenek, apa jön le, biztos öltöztethetek már. mozogni is alig tudok, úgy bevacsoráztam. Leolvasztotta nándi a fagyasztónkat titokban, egész délután főztem, sült malac-lapocka volt sültkrumplival, és marha velőscsont leves. Igazi vasárnapi ebéd így csütörtök este :)

kikocska
 
 


helyesbítek. akkor nem csináltatnék amniót, ha az esetleg kiderülő betegségen nem tudnának segíteni születés után, ha előre tudják. ha fel lehet rá készülni születés után műtéttel, vagy ilyesmivel,akkor megcsináltatnám.

kikocska
 
 


Sziasztok!

Gesztenye kedden voltam az Istenhegyi klinikán 4-es teszten, és nagyon hamar sikerült elintézni mindent és holnapra meg is lesz az eredmény. Gyorsak kedvesek voltak pedig most voltam ott először! Mivel az AFP-ben nem nagyon bízom ezért mentem a 4es tesztre. De azért ma elmentem a Szt. Jánosban AFP-re, mert csak így van meg a hepatitis vizsgálat, ami meg kell, 1 óra alatt végeztem. Az eredmény 8nap múlva lesz meg
Kiszakadt gerinc sérvvel 1,5 éve műtöttek, most azt monda a doki a ha bírom akkor mehet a rendes szülés. De mivel neked még meg van sérved talán jobb lenne ha a császár lenne, természetes szülésközben még azzal is baj lehet, persze ez attól is függ, h mennyire van kint az sérv. Tudom javasolni a Mekkenzi tornát nagyon jó és terhesek is végezhetik. Ez a terápia arra is alkalmas, hogy a sérv, a megfelelő gyakorlatokkal visszahúzódik és megszűnik a probléma. És ott hon magadtól tudod csinálni a gyakorlatokat, amiket megmutat a gyógytornász. A párom így menekült meg a műtéttől és teljesen jól van!





Kép
karneol
 
 


Sziasztok Lányok!!!
Szombat óta akkora itt a forgalom, hogy már másfél órája csak olvasok, olvasok, olvasok!!!
Minden újat köszöntök!!!!!!!!
Szilvi! Én is a II. női klinikán fogok szülni. Jól emlékszem, hogy már ez a babus a 2. lesz? Az elsőt is ott szülted? Mert én a fiam még a Budai Honvédban, de a dokim most átment a Sotéra.
Én ápr. 6-ra vagyok kiírva, tehát kb 10 nap van közöttünk!!! :lol: :lol: :lol:
Ettike! Irigykedem, hogy ilyen fiatal vagy!!! :? :? :? :? :?
Tünemény! Marci fiamnak 7 éve Pierre Cardin babakocsija volt, és most is azt néztünk ki a neten (3 féle: vagy a 2 funkciós széleset, amilyen Marcinak volt, vagy olyat, amit te is, aminek van mózes és babahordozója, a 3. az, aminek mózes kosara van csak, de majdnem vízszintesig fektethető a sportrész), majd elmegyünk megnézni, hogy élőben melyik a nyerő. Brendonban nem forgalmaznak, már néztük.
Sildi! Petikém is szokott olyat csinálni, amikor a hátamon fekszem, hogy nagyon kinyomja magát, és picit kellemetlen, de majd meglátod, hogy ha nagyobb lesz, lesz még durvább is!!!
Képzeljétek, tegnap este apa is érezte a kezével, sőt még a szemével is látta a rúgásokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
eda7
 
 


Potosabban McKenzie módszer. :oops:
karneol
 
 


eda ez olyan klasz!!! már pár hete én is érzem a babyt és apának mindig mondom, h most itt-ott, már olyna jó lenne ha Ő is részese lenne. :)
karneol
 
 


Hellóbelló Mindenkinek!

Megvagyok ám!! Nem vesztem el, és nincs semmi baj sem!

Húúú, rengeteget írtatok, úgyhogy most csak olvasgatok és asssszem, holnap már teljes egészében itt leszek. Remélem nem tűntök el hétvégére... :lol:

Minden új Kismamit sok szeretettel köszöntök én is. Jó pocakosodást Nektek.

Húúúú, nagyon sokan lettünk! :shock: Kicsit meg is vagyok kavarodva! :shock:

ZSU ÉS TASIN!
HŐSÖK VAGYTOK! SZORÍTOTTAM ÉRTETEK, ÖRÜLÖK, HOGY MÁR MINDEN RENDBEN VAN. BIZTI, HOGY AZ EREDMÉNYEK IS EZT FOGJÁK MUTATNI! NAGY-NAGY ÖLELÉS NEKTEK!

Megpróbálok, majd mindenre írni egy kicsit, csak még el kell hogy olvassalak Benneteket.

Addig is millió puszi Nektek! :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Köszi a tippeket. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan szenvedünk gerincsérvvel.
Sajnos, nekem a McKenzie eddig nem használt.
Karneol, Te a Jánosban fogsz szülni? Én is ott voltam múlt héten AFP-n.

Kép
gesztenye74
 
 


Cat!
nekem is volt olyan (Igaz csak távoli) ismerösöm,akinek ilyen problémája volt,de megnyugtatta a doki,hogy pár hét és nyoma sem lesz,és igy is volt!gyakori probléma,de szinte mindig jó a vége!Részletekre már nem emlékszem sajnos,csak nagyon megragadt bennem a dolog,akkor vártuk Botondot!
A lényeg csak amit irni akartam,hogy tuti,hogy nálatok sem lesz baj,hiszen mért is lenne?
gizu
 
 


Álmoskás jó reggelt!

Kikocska!
Te egy tündér vagy! Megkaptam a privit. Köszi!

Most már itt vagyok! Nem volt semmi baj, szerencsére. Csak egy kicsit bekuckoltam itthon. Megkezdődött a fészekrakás... :D Elmentünk megvettük a pelenkázót, a kiskádat, a polcokat, no meg 3 édes body-t. Majd lefényképezem és felteszem. Nekünk könnybe lábadt a szemünk...oly cukik :lol: . Aztán Apa mindent összeszerelt, már csak a helyét kell kitalálnunk. Aztán eldöntöttük, hogy nem tapétázunk, hanem vannak ezek az öntapadós bordűrök, meg (habszivacs)matricák és azzal fogjuk kidekorálni a Lánykám szobáját.

Volt még ajándékvásárlás, mert Édesapámnak hétfőn lesz a szülinapja. Megyünk is egy jót kajálni a Trófeába! Lesz eszem-iszom, dínom-dánom... :lol: És most csudi jó lesz, mert Márton-napi vigaszságokkal rukkolnak elő az étteremben.

Itthon meg nagyrendrakást, szortírozást csináltam. Még nem értem teljesen a végére, de most egy kis pauzát rendeltem el. Ma szépítkezés lesz - Apa elcsábítására! :lol: Bár nagyon nem kell csábítgatni, hál' istennek, csábul Ő magától is. :lol: :lol: Tegnap megpróbáltunk együtt fürdeni....Megpróbáltuk...de már nem ment, nem fértünk el a fürdőkádban együtt... :( :lol: :lol: Hát igen, kicsit megnőtt az utóbbi időben a vízkiszorításom... :lol:

Ma délután megyek a védőnőmhöz, már október eleje óta nem voltam nála. Remélem megjött a hepatitisz leleltem hozzá, hogy ne kelljen kétszer mennem. Nem hiszem, hogy gond lenne, mert akkor már rég szóltak volna. No meg kiváncsi vagyok, hogy mennyit szedtem magamra az uccccsó méricskélés óta.
Olvastam, hogy már méricskélitek magatokat. Nnna, én ezt kihagyom, mert mérlegünk sincs itthon. Fogalmam sincs, hogy mennyi volt az induló súlyom, soha nem méregettem magam, csak ha vmi orvosi nyavalyára kellett. De most sem tudom hogy hol tartok, mert a dokimnál és a védőnőmnél nem egyezik a mérleg. Illetve a védőnőmé csal plusz 3 kilót. Szóval érdekesen mutatnak a súly adataim a kiskönyvemben. Mintha jojó ditát csinálnék. :shock:

Ennyit röviden rólam. Minden a legnagyobb rendben van velünk, szerencsére. Köszi,hogy hiányoltatok. :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a bíztatást!
Én is úgy érzem, hogy minden rendben van, ez majd felszívódik magától.

De délután talán okosabbak leszünk valamivel.
Vendég
 


Húúúúú, Csajok!
Összeszámoltam, csak úgy kíváncsiságból, hogy mennyien vagyunk mostanság. Mó táblázatát kiegészítve, ha nem siklottam át véletlenül valakin, összesen 29-en vagyunk! :shock:
Gondoltátok volna??? :lol:

Nem is fogok tudni mindenkinek elsőre válaszolgatni, reagálni. Ezért előre is bocsi. Mondjuk annyi könnyebbség van a dologban, hogy vannak olyanok, akik már szinte nem is jelentkezne: Viktu, Kutyafüle, talán Békefiné Andi...

Kikocska! Olyan vagy ezekkel a receptekkel, meg a jó kis karácsonyi ötleteiddel, meg a sok okos tapasztalt tanácsaiddal, mint egy kis tyúkanyó. Olyan jó érzés! Köszi!
Nándi? Rendbe jött már? És a Kislánykád hogy van?
Te írtad, hogy messengereztek a Férjeddel? Hogy hogy? :shock: Ekkora házban laktok, vagy megfertőzött benneteket a 21. század?
Minden esetre, mókásan hangzik! :D

Cat! Ne aggódj, minden rendben van. Ha baj lenne, azt másképp közölték volna Veled (feltehetőleg)! Feltétlenül jelentkezz a mai vizsgálat után, jó?! Hogy van Beni, megy még a hasa? Segített Kikocska ötlete?

Tasin! Ugye nem fájt a hasad azóta sem? Mikor is lesz eredmény? És a vizsgádé? És a te lányaid hogy vannak?

Zsu! Pihenj sokat, vigyázz magadra! Ne parázz attól, hogy mivel most semmi bajod, akkor biztos késöbb lesz vmi rossz hír! Pozitív gondolkodás! :D Emma?

Tünemény! Lazíts már! Ne foglalkozz azzal,h ki kerül a helyedre és mennyiért! Nem neked kell nézned majd napközben a képét és nem is neked kell a fizuját odaadnod! :lol: Már csak arra koncentrálj, hogy mivel fogod magad kényeztetni, amikor már nem dolgozol. És neked ott lesz az a kis drága Csöppséged is, aki mindenik másnál fontosabb lesz. Max azon aggódhatnál, hogy a munkahelyed megmaradjon, de ilyen veszély meg nem fenyeget.
Hogy van Apa? Hogy tetszik neki az új melóhely? És a Nagyszüleid?
Remélem fogynak azok a kismama torna jegyek! :lol: :lol:

Sildi! Milyen a házasélet így egy hónap elteltével? És mi van máááár a lakhandival? Mikor költöztök? Elfelejtettem, bocsi, miért is szurkálod magad?

Folyt. köv. :wink:

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Cat: Én is gondolok Rád ma, és egész biztosan nem lesz semmi baj ilyen szép eredmények mellett!

Tisa: A házasélet tetszik, bár ugye így nem az igazi, hogy még nem lakunk külön. előre láthatóan januárban költözünk, már alig várom :) Azért kell szurkálnom magam, mert hajlamos vagyok a trombózisra (úgynevezett Leiden mutációm van, valami váralvadási faktor örökletes hiánya áll fenn). Ja, persze nem magam szúrom, az nem menne, a Férjem adja be, de még így is mindig eltakarom a fejem a kispárnával :D

Holnap már 20 hetes lesz a Babó, hihetetlen hogy megy az idő. Remélem ennek örömére végre fellibben a fátyol a nemét illetően :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Itt egy újdonsult belépő!
Kicsit későn csatlakozom, de most ajánlotta egy februári topikos kismama ezt az oldalt, így
Most üdvözölnék mindenkit! :))
Reméelm egyms segítségére leszünk és befogadtok a körbe!
Én április végi vagyok tehát most tzaposom a 17. hetem végét, és izgulva várom a jövőhetet, hoyg megmutatja -e magát a kis manó hogy tudjuk milyen nemű!

Tehát nagy puszi mindenkinek itt, és olvasgatom a korábbi leveleket hoyg kicsit megismerjelek benneteket és bekapcsolódjak4! :))
boglarkabiro
 
 


sziasztok.

cat:

bizti minden rendben lessz.ha nagy gond lenne mondták volna.
(és ne olvass utánna a neten,csak rosszabb.tapasztalat :wink: :wink: )

boglárkabíró:

üdv.gratu a babához.mesélj magadról.

ildi:

igen holnap már félidősek leszünk.és ha belegondolok hogy az ilyen haar eltelik mint az első fele........kicsit kezdek parázni :roll: :roll: :roll: :roll:

és mivel már nem bírtam magammal előszedtem Patrik pici ruháit.mennyi emlék........és a hordozója huzatát is kimostam mert kölcsönadtam barinőmnek és abban etette a kisfiát.
nem utolsó sorban arra is rájöttem hogy nem elég a szekrényünk :shock: :shock: :shock: :shock: a picinek lessz vagy egy szekrényi ruhája így egy komódot minimum be kell szereznünk,és mellé még szelektálnom is kell.így én tuti nem veszek ruhát.egy rugit és egy bodyt veszek majd amit előszőr ráadok és elteszem emlékbe mint Patriknál.

tegnap egész nap szúrkált a hasam.nem volt kellemes úgy rohangálni Patrik utánn hogy ahogy kiegyenesdtem rettenetesen szúrt.

olyan sokat írtok hogy mire válaszolni akarok elfelejtem.kvés a napi 1 olvasás,de többre mostanság nincs időm.
ugyhogy ne hari ha nem írok mindenkinek.

mennem is kell Patrik valahol elesett :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
ettike
 
 


Sziasztok!

Gesztenye!
Nekem is van valamilyen gerincsérvem, vagy kopásom, mert nyáron nagyon cefetűl voltam, és el is kezdtem szedni egy csomó gyógyszert ...épp röntgenre mentem volna, amikor kiderült, hogy terhes vagyok....mivel nekem eddig csak kétszer késett a mensim gyanussá vált a dolog és gyorsan csináltam egy tesztet, ami után le is ültem egyből........... :shock:

Nem mintha nem akartuk volna, csak én úgy képzeltem el az egészet, hogy szépen fogyok egy pár kilót, elkezdek vitaminokat szedni és majd hosszú hónapok után terhes leszek....mivel mindenki azt mondta, hogy 35 felett nehogy azt képzeljem, hogy csak úgy összejön.... :lol:
Igaz, hogy ezek szerint mind a három terhességem az első hónapban létrejött így azt gondolom a szerencsések között vagyok.. :lol:

Ja, és vigyáztunk is , mert a középső időszakot kihagytuk......de a baba kicselezett bennünket... :lol:

Így kellőképpen ideges voltam a gyógyszerek miatt, mert kb a fogantatás után még két hétig szedtem.......

Ja, a gerincsérv....azért kezdtem el mesélni......szóval igazából nme tudom hogy mekkora a gond, mert minden vizsgálatot abbahagytak rögtön......
De a baba meggyógyított, mert hason alvó voltam, és amióta csak oldalt tudok aludni már csak ritkán fáj a derekam....
Remélem majd a súly se hozza elő, de mivel januártól otthon leszek, majd sokat pihenek...

Én mondjuk nem engedném, hogy gerincbe adjanak érzéstelenítőt, hacsak nem feltétlenül muszáj.....pedig a második szülésem az olyan volt, hogy azt gondoltam, hogy ezt már nem lehet kibírni, most meg fogok halni.....az első az semmi volt ahhoz képest...
Az első hosszú ideig tarott, de nem voltak erős fájásaim....a másik sokkal rövidebb volt, de nagyon durva vot..igaz, hogy kaptam két méhösszehúzó injekciót is közben, ( szerintem sietett a doki haza :cry: )

Cat! Szorítunk neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tisa!
A vizsgám 4-es lett!!
A vizsgálat kb 1,5 hét múlva várható, remélem postán...mert ha baj van telefonálnak......
Megpróbálok nem gondolni rá.....szerencsére a hasam teljesen oké.....
27-ére kaptam időpontot a genetikai UH-ra, az Istenhegyire megyek..

Kikocska!
Tényleg jók az ötleteid!! Nekem még valahogy még mindig nincs karácsonyi hangulatom, olyan sok minden kering a fejemben, hogy nem fér bele.....30-án megyek megint vizsgázni, december végéig le kellene adnom a szakdogám, amihez még hozzá se álltam, ráadásul a konzulensem se tudom elérni.....
Elkezdtem az iratokat rendezni, szanálni, a befejeztelen ügyeim lezárni, hogy ha jön az utódom,minden rendben legyen....

Tünemény!
Én megértelek, hogy aggódsz az utódod miatt, mert én is szeretném ha valami nagyon balfék utódom lenne....és természetesen mindenki utánam sóhajtozna.... :lol:
Igaz, hogy csak arra az időre veszik fel amíg én gyesen leszek, de azért nem lenne jó ha nagyon bedolgozná magát,mert akkor nekem rossz lesz visszajönni... :shock:

Boglárka!
Üdv a csapatban!!!!Én is április végére vagyok kiirva, így majd mi leszünk a legtapasztaltabbak, mert mindenkitől beszedjük a sok jó tanácsot!
:lol:
Igaz, hogy van már két lányom, de olyan nagyok már, hogy nekem is újra kell kezdenem a szakmát!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Na megyek dolgozni egy kicsit......... :cry:

Kép


Kép
tasin
 
 


Sziasztok!

Hát akkor magamról :
27 évesvagyok, júliusban volt az esküvőm és a baba ezt követően rögtön kopogtatott!

Április 22-re jósolták a babát és ő lesz az első, szóval rengeteget próbálok olvasgatni és a baráti körömbe lévő kismamáktól tájékozódni. De igazából nem én leszek itt a leghasznosabb információforrásotok! De igyekszem.

Szerencsére egyenlőre semmi panaszom és minden leletem rendben, az egyetlen amitől tartok hogy sajnos a derekammal eddig is sok volt a gond és nem tudom hoyg viseli majd a plussz terhet! De remélem jól!

Még olvasok nagyon hoyg azonosítsalak benneteket... iygyekszem mindenkiről minél többet visszaolvasni!

Puszi
Bogi
boglarkabiro
 
 


Folyt.

Ettike!Fiatal vagy (szemtelenül :lol: ), szép és csinos! Soha ne bánd, hogy fiatalabbnak néznek! Biztos bosszantó volt, de még mindig jobb, hogy a korod volt kétséges és nem az állapotod miatt néztek rád lenézően, hogy alkoholt viszel.
Egyébként jó kis karakán csajszi vagy. Ahogy ezt a boltos nőt is helyretetted, meg a buszos sztori sem semmi. :lol:
Hogy van Patrik? Meggyógyultatok mind a ketten?

Tici! Ma mentél Afp-re? Ha megjártad, gyere mesélj!

Kocska! Nem lennék a helyedben...jó macera ez a munkahelymizériád. Normál esetben is épp elég eligazodni, hogy mikor mi jár és kihez kell benyújtani az igényléseket, de így ez nem semmi. De látom sok okosat kaptál már a Lányoktól. Én nem ütném bele az orrom, mivel én hozzátok képest elég spec. helyen dolgozom és ezáltal egy-két dolog másképp működik az én esetemben.
Még mindig nem sikerült találnom egy normális képet magamról, amit az avatarba be mernék tenni.De majd lassan megpróbálkozom vele.

Padri! Látom szépen bombáznak a kérdésekkel! Ez merész dolog volt Tőled,hogy elárultad nekünk a foglalkozásod. Most én is felteszek egy kérdést, hátha tudsz válaszolni. Azt olvastam, hogy orvosi igazolás ellenében a fogantatás 91. napjától kezdve családi adókezdvezményre jogosult a kismama. Van ilyen?
A Párod mit tanul? Meló mellett, vagy még simán fősulis/egyetemista) Miről irja a szakdolgozatát? Hogy halad vele?

Gabka! Nagyon szép vagy a képen és kifejezetten jó hozzá ez a csillogás! Te is milyen fiatal vagy, mint Etti! Meglestem az uh-s képeket a Lurkóról, szépen növöget. De sajna én nem láttam a kukacot. Az én hozzáértésem inkább egy Tejútrendszerre emlékeztetett. :oops: De biztos ott van az a kukac! :lol:
Vigyázz magadra, és ne terheld a csípődet nagyon! Még a fele hátra van!

Kisvirág! Hogy van Kende? Jó kis baleset volt, szerencse,hogy ennyivel megúszta. Mi van Veled, befejeztétek teljesen a lakásfelújítást?

Móci! Üdv. Szerintem még nem beszéltünk...Meggyógyult a torkod, vagy sikerült megbetegedned? Mintha el is tüntél volna... Nem irigyellek, hogy ágyhoz vagy kötve már az elejétől kezdve. Hogy birod? Mit szoktál csinálni, hogy elteljen az idő? Na, ha Berci kistesója majd egy sajtkukac lesz, akkor majd be tudod pótolni a mozgást, meg lótifutit.
Anyósod még dolgozik az eü-ben, vagy már nyugdíjba ment? Most is segédkezni fog? És legalább jó a viszonyotok?
Az enyém is az eü-ben dolgozott (most kint van külföldön :D ), uh-s volt az egyik szülőotthonban...

Gizu, Sziszi! Nem tesztek fel vonalzót? Úgy könnyebb lenne követni Benneteket. :wink:

Eda!Látom, Te is le vagy maradva.. :D Egy kicsit lóg az ember, és máris ódákat kell elolvasni. Hogy vagytok? Gratula Petikéhez. Marci hogy fogadja a kisöcskös érkezését? Lesz egy kis korkülömbség köztük.

Mó! Mi van az ikrekkel? Kiderült már a másik kisfiú lesz-e vagy kislány? Vagy a fiúk lesznek fölényben otthon?
Apának jó szerelést a bútorokhoz :D, olvastam, hogy meg volt a nagybevásrás.
Nem dobnál fel egy új táblát, már annyian vagyunk, hogy olyan nehéz nélküle követni. Meg aztán már szerintem egy jó pár újrózsaszín csík is bekerülhet. :D

Annaszuszi! Előkerültem! Naaa, milyen lett a túrógombóc?

Eddig jutottam. Az újaknak mégegyszer üdv. sok szeretettel. Ha valakit, vmit kihagytam, akkor bocsi. Asszem, nem tűnök el ennyi időre, mert ez horror volt visszaolvasni! Mármint a mennyiséget. :D

Kép
Kép
tisa
 
 


Szia Boglárka!
Jó pocakosodást! Olvass csak nyugodtan, de biztos hogy össze fogsz keveredni, mert rengetegen vagyunk! Veled együtt 30-an. Asszem. Inkább gyere, írj sokat! :D Szerintem jobban jársz, ha kérdezel, hamarabb kapsz választ, mint ha visszaolvasnál. De azért jó szórakozást! És légyszi csinálj vonalzót!

Húúú Csajok! Már lassan mindenki túl van az AFP-n és a biztosamibiztos vizsgálatokon! És mennyien vagytok már a 18. hétben! :shock: Nem olyan rég még én mondtam, hogy készülök oda. És már én is túlléptem a félidőt! Látjátok hol jár már a kis pingvinem???? :wink: Lassan lekőröz Ildi meg Etti!
És olyan jó, hogy mindenik jól van! :D :D :D

Cat! Te jártas vagy a babakocsi témában...csak hogy minden héten előkerüljön ez a téma... :lol: Ajánlották, még nem néztem meg élőben, csak neten... mit tusz a Neonato-ról? És a CAM-ről?

Ha vkinek van vmilyen infója a fentiekről, amit Catnek irtam, ne tartsa magába, csak írja le nyugodtan. :wink:

Kép
Kép
tisa
 
 


Tisa!
Én úgy tudom, hogy az adókedvezmény sajnos csak a 3.gyerek után jár......

Kép


Kép
tasin
 
 


Sziasztok,

olvasok ám csak a napokban el vagyuk úszva :lol: Puszika mindenkinek hétfőn este hosszabban jelentkezem, mert du megyünk uh-ra és remélem, h Mónak tudok egy színt mondani :lol: :lol: :lol:

Addig a szakmai dolgokat :lol:

tisa - létezik még mindig az hogy a 91. nap betöltéséről az igazolás családi adókedvezményre jogosít, de a törvényt úgy szigorították, hogy csak 3 gyermek esetében jár a családi adókedvezmény egyáltalán. Szóval csak az tudja igénybe venni akinek már van két gyermeke és a 3. babát várja :wink:

Pusz

Kép
padri75
 
 


Leo - privi választ ment :)

Kép
padri75
 
 


Köszi Padri, Tasin az infókat! Akkor mondom majd Apának, hogy húzzunk bele. :D Úgyi egy nagy 'olasz' családot szeretnénk! Az 'olasz' már megvan :oops: , már csak a nagy hiányzik! :lol: :lol:

Ja és majd elfelejtettem!

Most már aztán nem mondhatja senki, hogy nincs pocakja! Úgyhogy elő azokkal a fényképezőgépekkel és rajta! Példát lehet venni Ettikéről, Catről, Tasinról és rólam! És Tünemény sexi képéről! :lol:
HAJRÁ POCAKFOTÓK!!!!!

És aki még nem érzi a Babót! Ne aggódjatok...itt most én járok legelöl az időben...az első Babót várom...én is ilyen voltam mint Ti, de a jó 'öreg', tapasztalt Csajszik itt megnyugtattak, hogy nincs semmi gond. Pont akkora éreztem meg, amikor hivatalosan is becsülni szokták: 19+1 héten este lefekvéskor úgy megrúgott, hogy a Párom is érezte. És aztán jöttek (vagy már jobban figyeltem) a kis édes pukkanások és felszálló buborékok. :lol:

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!

Tisa: csináltam vonalzót de nem tudom utólag hoyg kell becsatolni már összevisszajárkálok itt az oldalon de nme jöttem rá!
Génius vagyok mi?

Ha elárulod hogy csapjam hozzá a profilomhoz utólag azonnal intézkedem!

Én így a 17. hétben érzek már valamit inkáb olyan bizsergésnek mondanám belül mint bármi másnak, de mivel korábbanm sosem éreztem hasonlót azt gondolom odabent fészkelődhet a kis manó! :))
boglarkabiro
 
 


Sziasztok Lányok!

tényleg jó sokan lettünk! Bogi neked is gratulálok! majd tegyél fel vonalzót, mert igy egyből látható, hogy ki hol tart!

De jó, hogy néhányan már átléptétek vagy már csak napok vannak hátra és átlépitek a bűvös 20. hetet!!! :D :D irtó gyorsan eltelt ez az idő!!! :( pedig én direkt ki akarom élvezni a pocakos perceket, mert nemsoká már kint lesz, ami jó, de mégis ennek is megvan a varázsa!

mi is két hét múlva megyünk majd megint a cleopatra házba 4D-re, már nagyon kiváncsi vagyok, biztos formásabb már, és talán kiderül végre, tényleg Lucánk lesz-e...apa tegnap puszilgatta a hasam és kérdezte hogy szerintem kislány vagy kisfiú, mert neki az az érzése, hogy biztos kislány! olyan aranyos volt!

van itt a west endnél egy új kilós használtruhás, és képzeljétek 1800forintért majd 12body-t meg egy tipegőt vettünk! tényleg olyan kis picik, apa megvette volna kapásból az egész kinálatot, de mondtam, hogy a rózsaszineket még hagyja, mert mi van, ha mégse kislány...igy natur szineket vettünk! otthon próbálta volna ráadni a macira, mondta hogy gyakorolni akar, de ha az egy igazi gyerkőc lett volna...hááááááát....még tényleg gyakorolnia kell, azt mondta a body elég trükkös, és nehéz beletenni egy babát (mackót) :lol: :lol: :lol:

Tasin! Gratulálok a vizsgádhoz!!! nagyon ügyes vagy, főleg hogy abban az állapotban még volt erőd ahhoz hogy tanulj is!!

nemrég irtatok erről a haskeményedésről, nekem esténként jön elő, de tényleg olyan mintha egy nagy betonfal lenne az egész hasam, pedig tegnap is bevettem 5magneB6-ot, meg ittam jó sokat, de remélem elmúlik. és nektek is van, hogy este/éjszaka megfogja a görcs a lábatokat? tegnap apa egyből ugrott mikor felkiáltottam mert hát ugye felriadtam rá. lehet hogy mellé még szedek majd kalciumot is, hátha a kettő együtt segit?

Cat majd irj hogy a doki mit mondott, bár biztos mondta volna, ha valami gond van!!

Ildi karácsonyt már az uj lakásban töltitek, vagy még nem tudtok beköltözni?? bár új év, új kezdet, az is szép lesz majd!!!

szép napot nektek, majd még jövök ebéd után, ha a főnök nem folytatja a b.szogatást, mert ma valahogy ilyen napja van :lol: :lol: de már csak azért is lazán veszem :lol:

Kép
tünemény
 
 


Tasin! Hiphiphurrá! :lol: Nagy-nagy puszi az okos fejedre! Gratula a vizsgádhoz!

Bogi!Ha megvan már a vonalzód, akkor a BBCode-os formát másold át a profilodban az aláírás mezőbe aztán klikk a mentésre. És az addig ott marad, amíg ki nem törlöd, vagy másikat nem raksz a helyére.

Kép
Kép
tisa
 
 


Sziasztok!
Megcsináltam remélem, hogy látszik a volalzóm!

Ígérem képet is rakok idővel! :)

Tartozik valaki a régi Honvéd kórházhoz? Most ÁEK asszem.
Én oda járok... mármint alapjáraton MagándoktorNŐ-m van, de a vizsgálatokat ott végzik.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


na, írok nektek, a régi fórumon éppen pangás van, meg is sértődtem, ha nem írnak, én sem :) sebaj, este megyünk a szokásos züllésre, majd kibeszéljük magunkat...

tisa, éljen, hogy előkerültél! méginkább, hogy nem volt semmi gond... én most annyira be vagyok zárva itthon nándival, hogy csak netezgetek, gondolkozok...
és a férjem kicsit őrült programozó, a házunk nagy, mert 100nm, és belső kétszintes, és az én "irodám" fent van, ő meg a lentin szokott dolgozni esténként. és ilyenkor messengerezünk :) mert nem kiabálok, mert alszanak a gyerekek, és zavarni sem akarom, majd válaszol, ha ráér, és főleg nem mászok lépcsőt :) szóval így messengerezünk mi esténként. meg napközben is, a melóhelyéről, de azt biztos más is :)
nándi meg beteg, olyan betegbeteg, rosszkedvű meg taknyos, köhögős, nem jó neki. De talán jövő hét végére rendbejön.
a tyúkanyóság meg... fura hogy mondod, a "régi" fórumon is mindenkinek ez a mániája :D

jól kicsináltam magam ma, mert kimentünk kertezni a gyerekekkel, (péntekenként rékát nem visszük oviba) és van egy kb 8nm-es konyhakertem, amit még nem sikerült rendbetenni, mióta letermett. gondoltam, ma milyen jól vagyok, és miután elpakoltam télre, és lesöpörtem a teraszt, nekiláttam a kertecskémnek is. de a gazolás és kb egy nm ásás után rájöttem, hogy ez az pontosan, amit - középső harmad ide vagy oda - nem szabad csinálni... úgyhogy maradtam a levél-összegereblyézésnél. Most fáj mindenem, és elég hulla vagyok. a gyerekek viszont begyűjtöttek vagy 20 kukacot, és igen boldogok voltak, úgyhogy megérte, úgy döntöttem. az ásást meg majd befejezi a jó uram. remélem belefér neki. a teraszt is elég régóta mondtam, de nem volt ideje, aztán már rossz volt nézni.

két hét múlva szombaton (29) lesz a kismamás bababörze az expón, érdemes kimenni akár vásárolni, akár kapcsolatokat gyűjteni, a legtöbb bababolt képviseli magát, és gyakran kedvezménnyel lehet vásárolni. én nagyon szeretem, idén mi már árulunk is, szóval velem is lehet találkozni, de tudom, ez nem igazi vonzerő :) és osztogatnak mindig régi kismama magazinokat, meg lehet előfizetni, és csomó ajándékot kap az ember olyankor. Mondjuk engem már idegesít a kismama újság, de annak idején nagyon szerettem. (az anyák lapját meg a babamagazint mindig a brendon promóciós lapjának láttam :D volt egy felszínes cikk valamiről, és a másik oldalon egy fizetett hirdetés a megoldásról a felvetett problémára... de lehet, hgoy ez már változott. )
asszem 800-900 ft a belépő. én évente kétszer megyek mindig, és megveszem a gyerekek komplett ruhatárát fél évre előre. általában 25ezer forintból ki is jöttem két gyerekre, cipő nélkül mondjuk, és még némi játék is fért bele mindig. nem gyerekes program, ne vigyetek picit. olyan rossz látni őket, ahogy üvöltenek a babakocsikban :( nagyon nagy a tömeg, kevés gyerek viseli ezt jól.

boglarkabiro! szia! szólíthatunk valahogy? vagy boglarkabiro? :)
szalagod adatait a profilban (fent segédletek/ profil) az aláíráshoz kell bemásolni, és kipipálni, hogy mindig jelenjen meg.

tünemény, akkor neked jó hamar jöttek a lábgörcsök :) előbb utóbb szinte mindenki fog panaszkodni... én sok tejet iszom, ezért engem többnyire elkerül. ezt tudom javasolni neked is, meg hogy rendszeresen szedd a magnéziumot, és elkülönítve a kálciumtól, tejtermékektől, ahogy cat mondta. a gesztenyében sok a magnézium egyébként. És a banán is segít, abban kálium van.

ettike, te császáros voltál, ugye? szúrhat az összenövésektől is! ezek dupla kellemetlenségek :( remélem már elmúlt :(

mai karácsonyvárós ötletem az ablakmatrica csinálás, lehet kapni papírboltokban is ablakmatrica-készítő festékeket. A netről meg lehet letölteni karácsonyi kifestőket, a4-es méretű lapra kell nyomtatni, aztán beletenni egy genotermbe, körbekontúrozni, majd másnap kitölteni, kifesteni a matricafestékkel. mikor megszáradt, lehúzni, és a sima felével fel az előtte lemosott ablakra. Mikor vége a szezonnak, a genotermben el lehet tenni a következő évre, ha óvatosan szedi le az ember.
én idén a szokásos kis harangocskák és hóemberek mellé csinálok egy betlehemet a nagyszoba ablakára. remélem sikerül...
Ha valaki kér, szívesen küldök sablonokat. címem még mindig a nickem és freemail-es . nem írom ki, mert aztán nem bírok majd a spam-ekkel, így is alig.

na, vagy egy órája írom már ezt, mindig van közben valami, pedig alszanak a csemeték,m ég van egy kb fél órám, olvasgatok egyet, reméltem, hogy végzek a teljes francia história újraolvasásával, mielőtt szülök, de most már érzem, hogy nem fog menni, mert egyre gyakrabban nem tudom, mit olvastam az utóbbi 5 percben... azért hátha menni fog legalább az első 7 könyv, most kezdtem az 5.et. mikor elsőre olvastam, nem sikerült folyamatosan, hanem ahogy meg tudtam szerezni a részeket. És most megvan mind, és mindet vissza is kaptam pont, úgyhogy nekiláttam újra.

kikocska
 
 


kikocska - csak olvaslak, csak olvaslak és elképedek, h mennyi energiád van :lol: Minden tiszteletem a tiéd :lol: két gyermek plusz egy pocaklakó és még az a sok minden amire mellette időt tudsz szakítani...

én már a kis pocaklakommal is úgy elvagyok, h soha nem jut semmire időm :oops: :oops: össze kell kapjam magam rendesen :roll: :roll:

Kép
padri75
 
 


Sziasztok,

kérésre tábla soron kívül, ha vki még szeretne bekerülni, szóljon. Móci, neked a nickedből találtam ki a korodat, ha rosszul gondoltam, Te is szólj :)

Velünk nincs semmi, babákok jól vannak, jövő héten lesz UH, talán akkor kiderül már mindkettő neme.

Kép



Kép

 
 


Sziasztok!
kikocska: boglarkabiro alisa Bogi így szólíthattok de minden becenévformátumon foglalt volt!

Mo Én is szeretnék a listára kerülni adatok 2009.04.22. re vagyok kiíírva.
ÁEK a korház, Bogi és Ati picije lesz és első baba! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Jó estét Lányok!

Tegnap este kellett rájönnöm, hogy végig rossz időpontot számoltam az utolsó menzeszem kezdeti napjának. Július 6-ra emlékeztem, az orvossal/védőnővel is ezt kommunikáltam. Holott ezen a napon kellett volna megjönnie, de 3 nappal korábban kezdődött. Ezek szerint a tervezett szülési dátum is 3 nappal korábban lesz?

Mó: légy szíves engem is varázsolj be a tábládba. 04.13-ra (vagy 10-re, már magam sem tudom) vagyok kiírva, a Szt. János kórházba. Nevet nem hiányában még nem tudok. Első baba és 34 vagyok.
Catherine&Tünemény: pont azokat a neveket választottátok, amin mi is sokat gondolkodunk a férjemmel. Mivel a vezetékneve László lesz, a Mártont vagy a Lucát gondoltuk hozzá. Még nem döntöttünk, ez a hétfő esti programunk lesz. Nekem a Bence a kedvenc keresztnevem, de ez sajnos nem illik a családnévhez.

Kép
gesztenye74
 
 


Csak gyorsan a genetikai Uh eredménye, majd később visszaolvasok.

NB: 5,9 mm
BPD: 42,8 mm
HC: 156,2 mm
AC: 127,8 mm
FL: 28,7 mm

Placenta hátsó fali. Köldökzsinórban 3 ér. Magzatvíz mennyisége: átlagos.

Biometriai adatok alapján grav.s. 18+5

Ép koponya konfiguráció. Arckoponya: elérés nélkül. Mindkét oldalon egy-egy 5 mm-es és 6 mm-es plexus chorioideus cysta, egyéb minor jel nem látható.
Gericoszlop követhető, zárt hasfal, csigolyák zártak, megtartottak.
Szív: 4 üregű, billentyűk ábrázolódnak. TAD: 40,1 mm.
Gyomor és hólyagtelítődés látható. Mko. norm. veseállomány.
Végtagok csöves csontjai jól ábrázolódnak, épek. HUM: 29,7 mm. Súlybecslés: 250 g.


A doki nagyon kedves volt, mindent magyarázott és megnyugtatott. Nagyon sokmindent megnézett. A kombinált teszt eredményére és az AFP-re is azt mondta, hogy nagyon jó.

Szerinte ez fel fog szívódni a 28. hétig legkésőbb. Nem tartja valószínűnek a kromoszóma rendellenességet, mert egyébként minden rendben van a babával.
A cysta miatt semmi agyi károsodása nem lehet.

Így mi most kihagyjuk az amniot. nincs értelme. Sokkal nagyobb a vetélés kockázata, mint a beteg babáé.
Vendég
 


Cat! Storno, amit a babakocsikról kérdeztem. Elmentünk, megnéztük, csalódtunk, hazajöttünk. De már megvan a végleges!
Örülök, hogy jó hírekkel tértél vissza! A leírtak alapján tényleg elég lelkiismeretesnek tűnik a doktorbácsi!

Most vacsizom, később jövök... :wink:

Kép
Kép
tisa
 
 


sziasztok csajok!
Tegnap este olvastam utoljára a fórumot és elképesztő, hogy most 3/4 órát olvastam mire elértem a végére.
Tényleg olyan jó lenne ha már mindenkinek lenne egy pocis képe fent :).
Ma elmentünk egy kicsit vásárolgatni a párommal pécsre és én egész nap csak a wc-t keresgettem merre van.
Jaj képzeljétek turiztam én is egy olyan aranyos kertészgatyót meg egy kis melegítőt a babónak.Rájöttem mire megszületik veszek neki 2-3 db új cuccot és a többit meg turizom persze normális helyen.Hiszen ezeket nincs ideje kikoptatni meg elhordani mert olyan hamar megnő és szinte új darabok vannak a turiban potom pénzért.
Néztem még annyi jó kis rucit de nem akarok annyira belemelegedni még majd januártól.

Én szeretnék márciusra közepére mindent beszerezni mert ha arra gondolok mekkora hasam lesz tuti nem nagyon fogok shoppingolgatni. :wink:


SOK SZERETETTEL ÜDVÖZLÖK ÉN IS MINDENKIT AKI MOST CSATLAKOZOTT EBBE A "KIS" CSAPATBA!

ÚRISTEN MI LESZ MÉG ITT HISZ CSAK A FÉLIDŐ ELŐTT VAGYUNK EGY PICIVEL! :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Megyek lefényképezem a rucikat!

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

olyan kis cuki


Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu



Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

ez 190 ft volt csak



Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

ez kikában kb 600 ft volt


Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu


ez volt a legdrágább 990 ft


Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

ez a kertészgatyó 690 ft-ba került



nos szerintetek?

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Bogi, Gesztenye, beírtalak. Bogi, sztem félreértettél vmit, a név oszlopban a baba várható neve kell (én legalábbis úgy értettelek, mintha a szülők keresztneveit írtad volna le). Kellene még a korod is. Köszi.



Kép

 
 


Sziasztok!
Cat,örülök,hogy jókat mondtak,bár ez nem volt kérdéses,ugye? :D

Hát lányok gondoljatok rólam bármit,nekem ez a vonalzó beillesztés sokadszori olvasatra is hottentotta :oops: Egyszerüen tök hülye vagyok mindenhez ami számitástechnika,informatika,stb.Meg ugy általában,nekem uszkve 100 évvel korábban kellett volna születnem,az lenne a nekem való világ... :lol:
Szóval bocsi,de addig biztos nem lesz vonalzóm mig vki meg nem csinálja helyettem!
Viszont a Mó,megkérnélek,a jövö heti tablába pakolj fel minket is,bár a rózyaszin csiktol kicsit viszolygok,valahogy nem a kedvenc szinem...szegény kislányom... :roll:
Szóval:Gizu,31 év,nagytesó:Botond Tamás,kistesó Boróka Sára,ha minden jól megy 04.04 a végcél,és a Bajcsy kórház!
asszem mindent leirtam!
Padrinak,meg köszönöm az in fót,sajnos nem lettem töle tul boldog,de majdcsak megoldjuk...
Szép jó éjszakát mindenkinek!
gizu
 
 


Na a rózsaszint elsöre még leirnom sem sikerült :oops: ...tehát RÓZSASZIN!
valamelyik este meg Énkicsipónimmal álmodtam... :shock:
gizu
 
 


Gizu, nagytesó melyik évben született?

Vonalzó: ahol megcsináltad a vonalzót, ott van html és bbc kódban egy szöveg. Ezt kijelölöd egérrel, majd CTRL+C-t nyomsz (egyszerre).
Belépsz a babanetre, a Segédletek feliratú izéből kiválasztod a "profil"-t. A megjelenő oldalon van egy "aláírás" rész, ami minden egyes hozzászólásod végén szerepelni fog. Ide kell beilleszteni az imént kijelölt szöveget a CTRL+V (egyszerre történő) lenyomásával.



Kép

 
 


Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak!

Cat! Örülök, hogy minden rendben! Bátorfi doki csinálta? Én nála voltam az ÁEK-ban a 12-hetes UH-n, s a 19. héten is majd hozzá szeretnék menni, mert nagyon szimpatikus és alapos volt.

Tünemény! Tojd le a főnököd és az új munkaerőt is! Első a baba!!!!
Meddig fogsz dolgozni? Biztos neked se keményedne a hasad, ha nem stresszelnéd magad a munkahelyeden! Sajnos nekem is ugyanez a helyzet. Úgy eszem én is esténként a magnéziumot, mint a cukorkát. Minden nap fáradtan jövök haza, s mindig elhatározom, hogy másnaptól nem megyek....aztán mégis. Mindegy, január közepe már nincs olyan távol, s közben van a téli szünet! Bár van olyan kollégám, aki elcsodálkozott, hogy nem csak tavasz végén kell majd engem helyettesíteni. :shock: :shock: :shock:

Tisa! Örülök neki, hogy minden rendben. A mi kis fészkünket sem ártana elkezdeni csinosítgatni, de munka után nem sok mindenhez van erőm vagy kedvem... szóval legalább az egyik mindig hiányzik. Bár! A nappaliból még hiányzik egy-két bútor, amit két hete rendeltünk meg, s ma fog hazaérkezni: egy egyajtós akasztós szekrény, s egy polc. Már nagyon ráfér a szobára. Nagyon várom!!! :D
A túrógombóc meg finomra sikerült. Utólag nem értem mit akartam rajta bonyolítani: kicsit nagyobb kanállal szaggattam ki, mintha grízgombócot készítenék levesbe.
Mi lett a végleges kocsi?

Ha minden igaz, s nem jön közbe semmi, akkor megyek kismama tornára az ÁEK-ba hétfőn. Múlt héten beszéltem telefonon a csajjal aki tartja, s nagyon szimpatikus volt. Már nagyon várom!

KépKép
annaszuszi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?