Új privát üzeneted érkezett!

Pingi Már látszik a pocid? De jó!!!
Na megyek lefekszem. Majd meg fagyok.
Jó éjt, sziasztok!!

Kép
kissedi
 
 


Jó reggelt!

Remélem nemktek jó lesz, meg a nap is, mert nekem ez lesz a legnehezebb nap bent a cégnél.

kissedi:nekem már egy - másfél hónapja is látszott a pocakom, csak most azért jelentőset nőtt az elmúlt 3 hétben. De előtte is ott púp volt ahol kb a méhem van. Te jó ég, mekkora lesz a végére... :roll:
Pont a múltkor kimértem egy csecsemő méretet a kezemmel, és azt odaméregettem magam elé. Hát én olyan kis alacsony és vékony vagyok hogy el sem tudom képzelni,hogy elfér majd bennem egy baba. Kis nőknek kis gyermekük születik? Vagy a természet (és a gének) képesek egy 6kg-os gyereket is akár "készíteni" bennem?

Na menem kell...mert elkések.

Puszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok Lányok, jó reggelt Mindenkinek!

Nitám!
Lenne egy kérdésem hozzád: a múlt hónapokban te is úgy jártál, hogy nem jött meg sokáig a mensid. Mit csináltak veled? Én ma a 38. napon vagyok és még mindig semmi. Ilyenkor mi van? Soha többé nem fogok menstruálni? Lehúzhatom a rolót? A hőm gyönyörű, 37 fok már vagy 4-5 napja, de nincs gyerek, ezt a doki is megmondta. Semmit nem érzek, csak egyre idegesebb vagyok. A múlt hónapban is 39. napra jött meg. Előtte mindig 28 napra, vagy 1,5 évig. Most miért szórakozik velem? Bőgni tudnék...

Ráadásul szerintetek mi a teendőm akkor, ha csütörtökön jön meg? Hogy megyek így 3. napi vérvételre? Szombaton? Mondjuk azt mondta a doki, hogy 3. vagy 4. napon menjek. Ajjaj, akkor a 4. nap vasárnap. Ki a túróm fogja nekem megcsinálni hétvégén?

Nem én lennék, ha nem így lenne. Tele a hócipőm... Amúgy nagyon pozitív vagyok, csak nem értem, ki és miért szórakozik velem. :twisted:

Van most itt valaki? Nemsokára mennem kell.
bikfy
 
 

 
 

Mimikém!
Köszi a cikket, de úgy tűnik, nekem ez már a 2. sőt, a 3. alkalom, hogy így össze van zagyválva a mensim. És gőzöm nincs, hogy mi lesz velem.

Pingi!
De jó neked, hogy már látszik a pocakod! Úgy irigyellek. Az egyik kolléganőm is 12. hetes terhes és már nagyon szépen látszik rajta. Mondjuk eddig olyan vékony volt, hogy a hasa és a háta össze volt száradva. Most úgy néz ki, mint aki már egyszer legalább jól lakott. :D
bikfy
 
 


Bikfy!

Ha esetleg csütörtökön jönne meg, akkor hétfőn mehetsz 3. napi vérszívásra, mert azt a 3., 4. vagy 5. napon kell levenni. Úgyhogy még a hétfő is belefér.
Ha nem jön meg, akkor 2 lehetőség van. Vagy vársz türelemmel, bár olyan sokat nem szabad, vagy elmész dokihoz és ha rendes ír fel gyógyszert, amitől majd megjön. De ha a hőd ennyire fennt van, akkor tuti volt pé és akkor meg is fog jönni.
DE!!!! Amikor Te dokinál voltál, akkor csak utána lehetett a pé nem? Akkor lehet még akár baba is.
Mikor ugrott fel a hőd? Nem tudsz rakni egy görbét?

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Anuk
Örülök, hogy azért minden rendben nálatok a rókakomát és társait leszámítva. Malackának jobbulást kívánok :) Remélem hamar meggyógyul.
A főnököd és a nődokid is mind a ketten be***tják! Bocsi :oops:

Mimi, Luli
Hát én a Karácsonyban a bevásárolósdit nem szeretem. Az a sok erőszakos ember. Lehet, hogy már most novemberben megveszem szinte az összes ajándékot, ha tudom. Bár a város díszítése nekem nagyon tetszik :).
Eddig mi mentünk mindig. Most, hogy normális méretekkel rendelkezik lakásunk, azt a merényletet tervezem, hogy mindenkit oda tódítók szentestére és inkább főzök otthon :). Így nem kell külön anyuékhoz, nagyszülőkhöz menni. Bár lehet, hogy anyósékat nem úszom meg, mert egyszerűen nem lehet őket kirobbantani vidékről. Mert persze szegény kiskutyák egyedül vannak otthon és az nem jó nekik. De ha külföldre utazik az persze más.... akkor otthon lehet őket hagyni két hétre is. :x
Na mindegy.

Edi
Szurkolok a melóhoz. Annyira jó lenne, ha megkapnád :)

Nyanya
Miért is nem vagy idevaló?????? Helló... mit szedtél be, hogy ilyen hülyeségeket írsz!!!

Encike
Nikinek jobbulást, remélem gyorsan túl lesz rajta :).
Szerintem meg az UH-n minden rendben lesz. :)

Nita
Nagyon gyanús vagy te nekem! Tuti ebben a hónapban bebabásodsz. Ezt már a laptetők is mutatták :)

Pingi
Simán elfér benned a gyerek. Nekem volt olyan ismerősöm, aki elöl deszka - hátul léc volt és nála pl. csak a 6-ik hónapban láttad, hogy terhes. Szóval nyugi. Legfeljebb jó nagy pocid lesz :) De gondolom az nem baj.

Bikfy
Ranitanak igaza van. Nekem is azt hiszem a 4-ik napon csinálták? A lényeg, hogy tényleg a 3-5ik nap közé essen. Utána általában a 21-ik nap a következő, de ha hosszabb a ciklusod, ezt simán eltolják pár nappal. Nekem a második vérvétel talán a 23-ik napon volt.
Nyugi... minden rendben lesz. Szorítunk és lélekben veled vagyunk :)

Kép

Kép
princzike
 
 


Ranita
Azért tényleg nem semmi ez a kórház!!!!
Egyre több ilyenről hallok. No meg arról, hogy nem törődömök és flegmák a dokik.

Kép

Kép
princzike
 
 


De mire fel?
Tényleg néha ugy beszélnek az emberrel, mint a kutyával!

Holnap megyek genetikára.
encike 2
 
 


Nos lányok... ígértem nektek doki sztorit tegnapról
Bocsi, hogy nem jöttem, de barátnőztem tegnap. Annyira jó volt... csak lányok :)

Szóval elmentem a dokihoz, aki jól kikérdezett étkezési szokásokról, hajhullásról, pattanásokról, éhezőképességről, no és persze, hogy a családban van-e cukros. Persze volt még egy rakat kérdés, de szerintem ezek voltak a legfontosabbak.
Aztán megmutattam a hónapokkal ezelőtti vérvételem eredményeit (mint amire te is készülsz Bikfy), no meg a papírt az első magándokis vizsgálatról, ahová kedvesen leírta a PCOS gyanut, elmondtam, hogy apa is átesett a semen vizsgálaton és jók az eredményei.
Na erre ő mondta, hogy így első hallásra és ránézésre inzulinrezisztenciám van. (gondoltam magamban... nagyszerű :(, mert ez azt jelenti, hogy hiába volt akkor minden inszem, nem jött volna össze) Jövő hét pénteken megyek vérvételre. 2 órás mutatvány lesz :(
Előző nap este 6-7-ig ehetek, onnan már csak éjfélig ihatok vizet, aztán pénteken reggel 6-7:30 között be kell érnem vértadni. Gyorsan leveszik, majd adnak egy pohár cukros vizet, amit ott meg kell innom, majd szigorúan 2 órán át ott kell ülnöm. Semmi sétafika. Majd mikor letelt a 2 óra, újra leveszik a vért.
Csak az bosszant, hogy a dokinak a következő szabad rendelési ideje a december 16 :x
Ebből nagyon úgy néz ki, hogy gyógyszer lesz és diéta :( Pont Karácsonkor!! A fene essen belé. Mindenki tömi majd magát jobbnál jobb házi sütivel, én meg majd nyelek nagyokat. Ez nem igazságos.. na de persze a babáért mindent :)

Na megyek dolgozni (vagy inkább lassan már ebédelni)

Kép

Kép
princzike
 
 


Princzike!
Sok szerencsét neked!
encike 2
 
 


Sziasztok!

Tegnap nagyon nyafka hangulatom volt, biztos azért írtam amit írtam.

Bikfy semmi okosat nem tudok sajna hozzászólni a veled történtekhez, de kívánom hogy minden úgy alakuljon, ahogy neked a legjobb és hogy minél hamarabb babás legyél :lol:

Nita de jó lenne, ha te lennél a következő zebrás köztünk... :lol:

Hát Princzike nem irigyellek, ha karácsonykor pont nem ehetsz. De ha mégis így lesz próbáld meg majd úgy felfogni a dolgot, hogy te leszel köztünk a legügyibb :lol: :lol: Mi biztos gazdagabbak leszünk 1-2 kg plusszal az ünnepek végére :roll:

Mikor Barnus a pocakomban lakott én a 16. héten éreztem először. Nagyon furi volt :wink: De persze nagyon örültem neki. Én 14 kg-t híztam vele, de sajna mire megszabadultam volna a fölös kilóktól elkezdtem baromire hízni a pajzsmirigy miatt :roll: Azóta is rajtam van 5 kg plussz, ami sehogy sem megy le :cry: :oops: A gyógyszer, amit szedek sajna gyorsítja az anyagcserét... :roll: No comment!!

Kép
nyanya77
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam afp-n, meg terheléses cukorvizsgálaton. Hát borzalmas volt az a cukros lötyi amit meg kellett inni. Azt hittem egyből visszaköszön. Még 2 óra múlva is ki akart jönni. Remélem jó lesz az eredmény, mert én nem vagyok hajlandó még egyszer ezt meginni.
Délután meg barátnőztem. Tök jót pletyiztünk. Annyira kellett ez már nekem :)

Princzike: karácsonyi menü: fogalmam sincs :lol:
Kitartás a cukros lötyihez. (én 3dl teába tettem citromlével, de így is borzalmas volt)

Ranita: milyen műtétje lesz anyósodnak?

Bikfy: tuti nem vagy babás????

Enci: drukk holnapra!

Pingi: babamozgás: már kb. 1,5 hete érzetem a bubikat, most már a kalimpálást is. De Kendével olyan 17-18 hét felé kezdem érezni ugyanezt.

Terhesség-kilók: én Kendével összesen 6 kg-t híztam. :lol: Miután megszültem visszafogytam az eredeti súlyomra és szoptatás alatt még - 4kg-t leadtam. 50 kg lettem, ez nagyon kevés nekem. Most hogy terhes lettem 54 kg-val kezdtem és még nem jött fel egy deka sem. Hasam sincs igazán, pedig lassan félidős leszek :lol:

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ja, a legfontosabbat meg nem írom!!

Vettem én is LH tesztet. Babymark a neve. A 9. napon kezdtem el használni, mert a tájékoztatón lévő tábla szerint a ciklushosszom miatt így kell. Ma használtam el az 5.-et és semmi :shock: :roll: Most totál parázom, hogy mi van. Lehet csak később lesz pé-m és azért nem mutatja?? De akkor meg vehetek még egy dobozzal, mert most már nem érdekel mennyibe kerül akkor is tudni akarom mikor van pé-m :evil: De mi van ha nincs :shock: :roll: Mi van ha eddig azért nem jött össze mert......Erre tudnak valamit adni hogy legyen??? És hogy tudják kideríteni ha tényleg nincs?
Jó kicsit sokat kérdezek bocsi, de most nagyon paragép vagyok :oops:
Csak az nyugtat meg valamennyire, hogy holnap úgyis megyek a nőgyógyászhoz pajzsmirigy kérdések miatt és akkor erre is rá fogok kérdezni.
Nem bánnám, ha már holnap este lenne... :roll:

Kép
nyanya77
 
 


Viri,
írtam privit.
Anyós: Nagyon sokszor zsibbadt az egyik keze és kiderült, hogy a nyakánaál egy porc (azt hiszem :oops: ) teljesen el van meszesedve, attól van. Most ahelyett raknak be neki egy protézist.

54 kg? Hú, valaha én is voltam annyi :oops: . De nekem az túl kevés volt, 171 cm vagyok. Nem éreztem jól magam.
De jó lehet érezni a babamozgást, úgy szerettem. Azt mondják a 2. babáét előbb lehet érezni.

Princzike,
most már reméljük sínen vagy. Ha meg kiderül hogy ott a bibi az jó lesz, kapsz gyógyszert és lehet akkor inszemelni se kell, jön a babó magától.

Nyanya,
Lehet neked később van a pé, azért nem mutatja még. Mellé esetleg még hőmérőzhetnél is.
Ha nem vagy benne biztos, hogy van e pé, akkor egy ciklusban végig figyelhetné a doki UH- on. Vagy a ciklus második felében egy vv. A progiszint ott elárulja, hogy volt e vagy sem.
Ha nincs akkor esetleg closti.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Hello csajok! már 2 napja menszisen görcsölök, piri mégsehol.
Éjszaka olyan rosszul lettem, hogy azt hittem doki lesz a vége. Hirtelen felkeltem az ágyból (egyedül voltam,és zajra riadtam fel :? ) és ahogy kimentem szétnéznielkezdtem szédülni, eszméletlen hányigerem lett,égett a nyelőcsöven, aztán elkezdett zúgni mindkét fülem, plussz olyan fehér lettem mint a fal... :( Nagyon megijedtem. szerintetek a vérnyomásom szakarodott? nagyon rossz volt.
Bikfy nekem is gyanús vagy. :roll: amúgy ha nincs péd adnak clostit, és utánna uh-val nézik lesz e.
Pingi túlélted a mai napot? sok melód volt? Te mit dolgozol?

Kép
kissedi
 
 


Virág nem irigyellek a cukros lötyi miatt. :x
Princzike anyóssal én is így állok. akárányszor van vmi mindig sietni kell, etetni a malacot, meg már sötét van....nem mintha kedvem lenne sokáig velük l lenni. :oops:

Kép
kissedi
 
 


http://www.ciklus.hu/images/diagramok/8 ... 48000_.png


Ranita, Kissedi, Kisvirág!
Sziasztok, fentebb látjátok a hőgörbémet. Múlt héten csütörtökön voltam a dokinál, ő mondta, hogy nincs gyerek, pedig már akkor látnia kellett volna, ha van valami, mert a 31-32. napon voltam. Meg hát tudjátok, mi eddig védekeztünk is. De ez a hő dolog akkor is furcsa. Ha ilyen magasan van az jelentheti azt, hogy legalább pé-m volt? Szerintetek mitől késik ennyit? Eddig minden normális volt. Befolyásolhat ennyit a stressz?
bikfy
 
 


Virág!
A teába nem tettél jo sok citromot?

Nyanya!
Ha lejjebb olvasol van olyan, hogy rendeljetek lh tesztet!
Én Huncutkátol rendeltem, tök jo árban van és amerikai minőség, nagyon ajánlom!

Holnap gondoljatok rám!
encike 2
 
 


Bikfy! nagyon szép görbe. ha a doki nem mondta volna, azt mondanám babás vagy. A stressz nem tudom befolyásolja e a hődet, de bizti. Péd sztem tuti volt.
Ha nem így van, javítsatok ki.
hhhhmmmm most ettem császármorzsát, olyan fini lett. (csajok! egyfolytában éhes vagyok :arrow: tuti megjön :cry: )

Kép
kissedi
 
 


Encike gondolok rág holnap. Ne izgulj minden ok lesz.

Kép
kissedi
 
 


Bikfy!
Szerintem lehetett pé. De én későbre tenném, mint a ciklus. Szerintem a 28. napon volt. Lehetséges? Amikor voltál a dokinál mit mondott, nem mondta, hogy látja e hogy volt pé?
Én nem hinném, hogy ez a stressz lenne, csak egyszerűen később volt a pé.
Szerintem kb 5 nap és megjön.

Encike!
Drukkolunk holnapra.

Hát lányok, nekem ez a barnázás érdekeden alakult. Lehet mégiscsak jó lesz ez a barátcserje?
Pénteken kellene megjönnie, hétfőn reggel barnáztam egy nagyon picit, mikor elmentem wc-re :oops: :oops: , aztán egész nap semmi. Tegnap ugyanez, meg este volt egy pici rózsaszínes valami. Ma is csak mutatóba volt valami, de még tisztasági betétet sem kellett raknom :oops: . Ez fura, mert rendesen szoktam barnázni :roll:
Valamit talán mégiscsak ér ez a kapszula, remélem.
De érzem, hogy meg fog jönni. Már vasárnap óta érzem, hogy mensisen fáj a hasam, van amikor nagyon erősen érzem, aztán utána egyszercsak elmúlik.
Most meg azon aggódom volt e egyáltalán pé.
Na, kíváncsi leszek még a holnapi napra.

Szétmegy a fejem :? .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Ranita nekem megjön, előző nap olyan fejgörcsöm van, hogy még a szemem is alig bírom forgatni, nem hogy a fejem. :? Mikorra várod pirit?

Kép
kissedi
 
 


Jah látom péntek. bocs elsiklottam felette. :oops: Nekem is péntek vagy szombat. :(

Kép
kissedi
 
 


Sziasztok

Csak egy-két mondat.
kissedi: túléltem a napot, de úgy hogy most gyakorlatilag hulla vagyok.
Nem vicc, szegény párom itt porszívóz, mert képtelen vagyok rá, annyira bamba vagyok...
Egyébként szállítási kapcsolattartó vagyok egy kozmetikai cégnél. Nem fizikai munka, abszolút irodai,de én sokszor inkább mennék szenet lapátolni. :roll:

Most lepihenek, csak előtte felszeletelem a csirkemellet amit vettünk. Később még bekukkantok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Jó pihit Pingi! Én is megyek aludni, mert készvagyok.
Egész nap iktattam a rohadt számítógép előtt a szemem majd ki esik. hát inkább lennék ovónéni, de nincs hely. :cry:
Jó éjt!!!

Kép
kissedi
 
 


bikfy akkor nekem gyogyszerrel hozták meg....multhonapba meg "csak" 1 héttel később jött meg 37 napra... :roll:

princzike vigyázz mert szavadon foglak....... :P

drukkolok neked hogy sikerűljön a babó hamarosan..... :wink:
nyanya mért lene jo ha én lennék a következő?
ti is megérdemlitek ugyanugy mint én !!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Enci
Köszi és nagyon szorítok neked :)

Nyanya
Köszi a vígasztaló szavakat.
Nekem pl Clostival stimuláltak és az hatott nálam :)

Viri
EGyüttérzek a vizsgálat miatt. Én is attól tartok, hogy ha megiszom azt a cukros löttyött, egyszerűen visszaköszön. Pedig jó lenne ha nem.
De ahogy olvasom elég szerencsés alkat vagy akkor hízás-fogyás terén :) Irigyellek érte. Én ha ránézek egy szelet csokira, az már tuti 2 kg pluszban. Abban reménykedem, hogy ez a hízékonyság ennek a most nálam felfedezett nyavajának tudható be :)

Ranita
De szeretném, ha így lenne. De most ez a kezelés is kb 3-4 hónapig eltart, mire eredménye lesz :evil: Néha komolyan mondom tele van mindennel a hócipőm.
Na azért neked is fel a fejjel!!!! Mert ha nem, akkor irgum-burgum :lol:


Jaj lányok... annyira aljasnak éreztem tegnap magam. A történet annyi, hogy van egy nagyon kedves házaspár ismerősünk és a hétvégén beugranak hozzánk villámlátogatásra. Mint az időközben kiderült a leányzó minden napos terhes (jövő hét péntekre van kiírva). Ezt titkolták szinte mindenki előtt, de valahogy párom fülébe jutott pár hete. Na most ahogy engem az utóbbi heteken folyamatos pechsorozat kísér (inszem nem sikerül, lehet, hogy inzulinreziszteniám van, ami még 2-3 hónap, stb), teljesen kiakadtam. Persze örülök, hogy baba lesz náluk, csak ez most nekem lelkiekben nagyon rosszul érint. Nekem miért nem lehet????? Miért kell ennyit várni???? És különben is mi jöhet még, amitől nem lehet?? :evil: :evil: :evil: :evil: Így - persze páromnak sem mondtam -, de mondtam is nekik, hogy én sajna hétvégén nem leszek otthon (egy szombati napról van szó). Anyuékkal kell elmennem dolgokat elintézni utána meg le kell mennem vidékre barátnőmhöz, hogy elhozzam a már hónapok óta ott tárolt dolgainkat, amit természetesen nem tudok másik napra áttenni.
Nagyon görény vagyok??? De most úgy érzem, hogy nem bírnám ki ezt a látogatást. Teljesen mélyponton vagyok. És természetesen jönnének a kérdések, hogy nektek mikor lesz, stb.stb.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredtem. :oops:

Kép

Kép
princzike
 
 


Sziasztok!
Ma elmaradt részemről a genetika, mert senki nem mondta, hogy beutalo kell, amit persze nem vittem. És nem is fogadtak.
Jövö7 elején ismét megyek, de remélem már sikerrel járok.
encike 2
 
 


Princzike!

Szerintem ez egy teljesen normálois reakció, ne aggódj. Az ember ilyenkor nehezebben viseli el egy terhes nő jelenlétét. És persze, hogy felmerülnek ezek a kérdések.
Mi is ma mikor sétáltunk a Hannával láttam olyan nőt, akinek az egyik gyereke kb annyi idős volt, mint at enyém és terhes volt. Én még azt kell mondjam, soha nem éreztem irigyéget, de akkor igen :( .

Én is megpróbálom magam összeszedni, most nem egyszerű. Reggel jól ki is bőgtem, sőt egész nap kerülget :cry: .
Már alig várom, hogy mehessek a dokihoz, mert ez így nem mehet tovább.
Reggel elkezdtem barnázni. Úgy rendesen, ahogy szoktam. Nem is értem az elmúlt 3 napot.
Este azt hittem megjön, mert görcsölt a hasam, meg egy picit véreztem. Meg is örültem. Erre ma csak a barna megint. És folyton úgy érzem, megjön, fáj még a jobb oldali pf. is, aztán semmi. Bár holnap van a napja. Bocsi a részletezésért :oops: :oops: :oops: .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Encike!
Akkor ezt jól megjártad :x . Gondolom nem is voltál ideges :? .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Encike
Akkor ma jól póruljártál. Ez annyira bosszantó. De remélem jövő héten minden ok lesz a vizsgálaton. :)

Ranita
Nem tudom mi van, de nekem is elég hülyén jött meg most. Ennyit nem szokott sz***kodni mikor megjön. Ráadásul vagy két napig fájt a hasam. Első nap szinte semmi sem volt, utána két napig megvolt rendesen. Aztán szinte semmi, utána meg egy kis barnázgatás. Úgy hogy most nem tudom mi a fene volt ez.
Remélem nincs veled gond és csak ez egy ilyen hülye hónap mindenkinek!
Ha jól emlékszem, akkor te írtad, hogy PCO-val szenvedsz. Nem lehet, hogy azért nem jön össze? Tudom, hogy kezelitek, de azért mégis. Nem lehet, hogy egy vizsgálat segítene a baba dolgon.
Ezt azért kérdezem, mert mostanában az IR-ről és a PCOS-ről olvasgatok a neten és elég érdekes dolgokat írnak:

http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

http://www.lombikbaba.hu/index.php?opti ... ectionid=2

No meg a második linken találtam tök érdekes dolgokat, bár neked lehet, hogy inkább az első link jöhet szóba. De gondolom ezeket ismered.
Ja... és szinte édestestvérnek nevezik a PCOS-t és az IR-t. Nekem is a dokinő azt mondta, hogy nem lehet tudni melyik volt előbb. Olyan, mint a tyúk volt előbb vagy a tojás. Tök jó mi :x

:oops:

Kép

Kép
princzike
 
 


Ranita
Itt van pl egy érdekes cikk az első linkről:

Az ovulációs problémák a meddőség vezető okának számítanak, miután az esetek bő harmadában ez (is) fennáll. Ezek további nem csekély hányada PCOS eredetű peteérés-zavar. A nőknek, akik PCOS-ban szenvednek, azoknak vagy egyáltalán nincsen peteérésük, vagy csak ritkán és rendszertelenül.

Pár évtizede, amikor még csak a szindróma kezdeti feltérképezésénél tartottak, műtéti úton úgynevezett ékrezekcióval próbáltak meg segíteni a petefészkek kóros működésén. Ez nyitott hasi műtétet jelentett, ahol az eldeformálódott petefészkekből lemetszettek egy kis darabot, ezzel a petefészek-állományt is kétharmadára csonkítva.
Azonban a gyógyszeres kezelés lassanként olyan szintre fejlődött, hogy képes volt a műtéti megoldás kiváltására. Az elsődlegesen alkalmazott gyógyszer a klomifen-citrát (itthon Clostilbegyt vagy Serophene néven ismert), amely általában a nők 80%-ban idéz elő ovulációt - míg ez az arány a PCOS-osok esetében ennél alacsonyabb.
Azon nőknél, akik nem reagálnak a klomifen-citrátra (CC), vagy gonadotropin tartalmú injekciókat használnak a peteérés további ösztönzésére, vagy felajánlják nekik a műtétet. Az injekciós kezelésnek viszont hátránya, hogy sokba kerül, illetve gyakran kell járni ultrahangos ellenőrzésre; nem elhanyagolható körülmény az sem, hogy fennáll az ikerterhesség vagy a petefészek-túlstimulálás veszélye.

A laparoszkópiás beavatkozás (amikor csak kis lyukakat metszenek a hasfalon, és azon keresztül bevezetett eszközök segítségével megégetik a petefészkek felületét, ezáltal könnyebben meg tudnak nőni és ki tudnak szabadulni a tüszők, a cisztákat pedig megszüntetik ) 60%-os arányban eredményez spontán peteérést, viszonylagos rendszerességgel, de csak átmenetileg. Ez azt jelenti, hogy a műtét hatása csupán 1-1,5 évig tart, utána visszatérnek a tünetek és a peteérés rendszeressége megszűnik. Szólni kell a műtét mellékhatásairól is, tehát sokszor visszamaradhatnak gyulladásos szövődmények, illetve felszíni-szerkezeti elváltozások a petefészkeken.

A PCOS-os nőknek gyakran adnak olyan gyógyszert is, mint a kezdeti stádiumban levő, nem inzulinhiányos cukorbetegeknek: metformint. Használatukkal általában 50-60%-os spontán peteérés érhető el - beleértve azokat a nőket is, akik nem reagálnak a klomifenre. Ezek használata nem rizikós, nem költséges, illetve kisebb ellenőrzést igényel - igaz, hosszú távon fejtik csak ki hatásukat, ez 3-4 hónap is lehet.

Végeztek egy kísérletet annak eldöntésére, hogy a metformin tartós szedésével vagy laparoszkópiás beavatkozással lehet-e jobb eredményeket elérni. A kísérleti alanyok olyan PCOS-os nők voltak, akik nem reagáltak a klomifenre. Minden pácienst laparoszkópiás beavatkozásra küldtek, de csak minden másodikon végezték el ténylegesen a petefészek-diathermiát. A műtétet követően azoknak, akiknek hozzányúltak a petefészekhez, gyógyszerként csupán placebót adtak tartós szedésre; míg a csoport másik felének, akinek nem volt diathermiája, napi 1500mg metformint írtak fel.

A 6 hónapos lekövetés során érdekes dolgokat tapasztaltak a kutatóorvosok. Mind a két csoportban egyértelműen megnőtt a spontán ovulációk gyakorisága, a diathermiás csoportban az arány 55% lett, a metforminosban 53%.
Az egy ciklusra eső teherbeesések aránya egyértelműen magasabb volt a metforminos csoportban, itt 19% volt, a másikban csupán 13%.
A félévre eső kumulatív terhességi ráta az elsőben 72% volt, a másikban 56% - ez azt jelentette, hogy 100 nőből, aki metformint szedett, 72 teherbe esett fél év alatt.
Köztudott, hogy a PCOS-ban szenvedők esetében igen magas a vetélések aránya az első trimeszterben, a magas hormonértékek miatt. Viszont a spontán vetélések aránya is nagy különbséget mutatott. A metforminos csoportban 15% vesztette el a terhességét, míg a diathermiás csoportban csaknem a dupla annyian, 29%. Éppen ezért az élveszületések aránya a metforminos csoportban szignifikánsan magasabb volt!

Összefoglalva: A klomifenre nem jól reagáló, többnyire elhízott, erős külsődleges tüneteket produkáló PCOS-os nőbetegek között jóval magasabb kihordható terhességi rátát eredményez a metformin használata, mint a laparoszkópiás beavatkozás.


Hátha egy kis reménysugarat ad neked :roll:

Kép

Kép
princzike
 
 


princzike ez természetes amit érzel..igazad van!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Princzike,
IR-em nincs, megcsináltattam az inzulinterheléses vizsgálatot, de metet azért szedek, 2 hónapig 1* 500 mg-ot, 1 hónapja 2*9* 500 mg-ot. De nem tudom így van e érteleme.

Nekem megcsinálták azt a laparoszkópiás beavatkozást, amit írt a cikk. És most van is spontán pé, csak baba még mindig nem.
Szedtem ugye 3 hónapig a clostit is, most megint elkezdem.

Egyébként a Hanna előtt ugyanígy meg volt a laparoszkópia és terhes is lettem. DE!!!! Akkor soha nem volt barnázásom. És ezért gondolom, hogy ott a bibi. A doki szerint már rég teherbe kellett volna esnem, mert semmi más gátló tényező nincs.
3. napi hormonjaim ugye jók, de ha a barnázás esetleg progeszteron hiánytól van,akkor azt csak egy 21. napi vv mutatná ki. Szerintem.
Egyébként most már szinte biztosra veszem, hogy az a gond, mert 2 hónapja szedem a bartcserjét, ami szintén erre jó. És van hatása, de teljesen nem szűnt meg ez a barnázás, csak javult.
Úgyhogy már előre sajnálom a dokimat, mert megint okoskodni fogok neki, mert nem hiszem, hogy erre nincs gyógyszer. Az lehetetlen. Tuti ki fog vágni a rendelőből :D .

Na, bocsi, hogy ezeket ár talán 20szorra írom le, csak megőrjít ez a tehetetlenség. És hogy a doki csak annyit bír mondani, hogy ettől még teherbe tudok esni, mikor látjuk, hogy nem. Annyira tudom, hogy ez a gond. És én addig most ki nem jövök abból a ***** rendelőből, amíg ezt nem orvosoljuk, legalább valami bogyót nem ad rá.
Nnnnnnna :D .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Ja és egyébként lennék én ugye türelmesebb is, csak nem tehetem. Már nem mondhatom, hogy majd a következő hónap, meg új hónap, új remény, mert neincs rá idő :cry: . Ennek az operációnak 1- 1/2 1 év a hatása és nekem már a jobb pf-be most is visszajöttek a ciszták. Úgyhogy sajnos nem ülhetek a babérjaimon.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Meg még valami. Amikor most ezt a lapart megcsináltattam, a doki még várt volna, mert volt pé, csak én erőszakoskodtam, hogy először bejött, akkor majd most is. És amikor én abbahagytam a fogamzásgátló szedését, akkor kezdődött ez a barnázás és most már biztos vagyok benne, hogy akkor is ennek kellett volna utánajárnom és nem is kellett volna az operáció.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


ranita legyél kemény és kérj hormonvizsgálatot..ha kell menj el másik dokihoz!.. :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Csajok.

Mindjárt végigolvasok, csak most azonnal írnom kell valamit!
Meg ne halljam itt a rosszkedvűséget a sírást meg a bánatot!!!
Most ezt a legmaximálisabb jóindulatból mondom.

Ti szivesen költöznétek be egy sírós, rosszkedvű, szomorú anyukajelölt pocakjába????
Na kérem, tessék pozitívan hozzáállni (tudom, rettentően könnyen beszélek) és annyian támogatjuk itt egymást, nehogy nekem bárki is elkenődjön!!
Én mindenkienk szurkolok akinek erre szüksége van, és már egész jól kezdem megtanulgatni, (mert lássuk be ennyiünket nem egyszerű megjegyezni), hogy kinek miért van szüksége drukkra, és naponta eszembe juttok napközben/munka közben is, hogy vajon írtatok-e, mert esetleg nem tudom megnézni....

Na jó csak ezt akartam gyorsan, mert ki akart jönni belőlem..most olvasok. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


pingi én pl már jol vagyok...de néha nekem is vannak mélyebb pontjaim...... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok Lányok!

Örömmel értesítelek Benneteket arról, hogy a férjem ma sikeres vizsgát tett. Nagyon örülünk, vége a hónapok óta tartó kalamajkának. Legalábbis egy időre. Ha ma nem is, mert fáradtak vagyunk, de holnap olyat, de olyat k...colunk, hogy csoda. :oops:

Majd később még jelentkezem, addig is puszi: bikfy :wink:
bikfy
 
 


bikfy akkor holnapra jó k....colunkozást!!!!!!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Köszi Nitám, ígérem, meglesz. 8)
bikfy
 
 


Szép álmokat!
encike 2
 
 


Bikfy!
Mikor elkezdtelek olvasni, én úgy, de úgy megörültem. Azt hittem más lesz a vége. De azért így is nagyon örülök és gratulálok :D :D :D

Kép

Kép
ranita1979
 
 


bikfy :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


ha érdekel valakit a ma esti kész átverésbe leszek benne!!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


komolyan???? akkor megnézem. rá fogunk jönni, hogy melyik vagy???

Kép

Kép
ranita1979
 
 


komolyan......a nézők közt leszek az öcsémmel..a 4.sor végefele vagyok...fekete felsőbe...kiengedett hajjal... :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ranitám!
Mindent a maga idejében. Hamarosan egy pozi tesztről is beszámolok majd neked. Ígérem. De ahhoz először is kell egy jó kis unga-bunga. Nemdebár? :shock: :D :D :D
bikfy
 
 


Nita!
Ha el nem alszom, megnézem. :lol: De hogy kerültél te oda? :shock:
bikfy
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?