Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnék végre hosszabban is írni nektek, de még mindig nem vagyok otthon. Most meg a gyerek is beteg.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mi a baj vele?

Aki szivesen leírja, hogy hogyan volt korábban, én szivesen elolvasom... :)

Nálunk is elég osszúra sikeredett. Ez a kis krapek sokáig gondolkodott, hogy tényleg ki akar-e jönni... :) De most nagyon anyahiánya van, szóval megyek hozzá, meg fürdünk, meg lefekszünk, meg ilyesmi. :)

Üdv, jó éjt!
Vendég
 


Sziszkó!

Megkaptad a privi üzimet?

még múlt héten írtam,azóta nem voltam net közelben,így nem tudom megkaptad-e az üzenetem!
jovana
 
 

 
 

Dóri: Tünci születése a Gyermekek, magzatok kor szerint - 2006/2007 téli babák topikjának 90. oldalán található. :) Amúgy nekem a két terhesség között eddig nincs nagy különbség: egyiknél sem volt semmi rosszullét, talán most fáradtabb vagyok. Ugyanúgy hízok kb. és a derekam is ugyanúgy korán kezdett fájni. Vérnyomim, meg minden elég hasonló.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Anika, gratulálok! szuper, dehát te úgyis tudtad:)

Annus, jobbulást a párodnak! :) Nekem teszik a pizsid:) nekem nincs is szalonképes pizsim, csak nagy pólók... Le sem tudnám fényképezni magam egyikben sem.
Nekem plusz 3 kiló eddig, lassan leállítom magam, mert azért ilyen tempóban nem akarok gyarapodni:) Eddig semmire nem mondtam nemet, és hát sok sütike és fagyi volt benne, nem beszélve a hajnali eszegetéseimről......

Mozza, te írtad ugye, hogy nem eszel szénhidrátot egyáltalán. Miért is? :)

Szofi, akkor jó kis prezit kívánok neked!

Csadra, mi babánk is augusztus 27-én fogant :) Kíváncsi vagyok ki fog hamarabb megszületni:)

Tinu, a derekam nekem is fáj, végig fog szerinted? még nincs is súly, ami húzza, akkor miért van, tudod? Csütrörtökön találkozom a kínai lánnyal rákérdezek, hogy mi van, remélem nem felejtette el...

Párom elutazott Zalaegerszegre... holnap jön haza csak :(
vanni
 
 


vanni, nekem pont az volt a gyanús auguztusban, hogy nagyon fájt a derekam, ezért csináltam a tesztet a 27. napon :wink:
Vendég
 


Vanni: Tüncivel jártam intimtornára és ott mondta a nő, hogy a gerinc sokkal sérülékenyebb a terhesség és a gyermekágy alatt hormonális okok miatt. Szóval fokozottan figyelni kell az emeléssel, meg hogy ne kifacsarodva emeljél stb. Szerintem emiatt lehet a derékfájás. Már nem is emlékszem, hogy végig fájt-e, de gondolom, igen.
Köszi a kínait. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

Jöttem életjelet adni még mindig elég rosszúl viselem ezt az első szakaszát a trehességnek.
Üdvőzlőm én is az újakat :D
Nekem is kezd már látszani a pocakom...

Annus, az nem baj ha nem hizol az első trimeszterben semmit... ne félj jönnek majd maguktól a kilók :D .
A pocija mindenkinek szépen kerekedik már!

Szofi, nagyon aranyos vagy a képen.

Hú a derékfájást ne is mondjátok nekem Jázminnal annyira fájt már az elejétől hogy, csak na. Kop kop most még nem jött elő.

Lőrincz(Varkucs) Ágnes vagyok iwiwen...eddig Annusra találtam rá. :)

Tudom sokat nem irtam de muszáj mennem is Jázmin sajna beteg lázas és hiv Anna és Petit olvasni!

Szép napot nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Helló. Én mondtam, hogy no szénhidrát. És azért, mert Samuval is ez volt a megállapodás dokimmal. De sajna eddig nem sikerült még, mert mást nem nagyon volt kedvem enni. Ha bármi másra csak ránéztem, elfogott a méla undor. De azért most már nem ez a helyzet. Úgyhogy most jön majd a negatív kilós szakasz. És mindez azért, hogy semmiképp ne legyen cukorgond (van rizikó: családilag is, és komoly súlytöbblet miatt is, ráadásul volt már magas a cukrom terhesség nélkül is, de az helyreállt), és az is kikötés volt, hogy 2-3 kg-nál több nem jöhet rám az egész terhesség alatt. Samuval 0-ra sikeredett, és így, mikor megszületett, tizenegynéhány kilóval kevesebb voltam, mint a terhesség előtt. És abszolult nem lett egyikünknek sem kárára a dolog... 100%ig egészséges kisfiú. :)
Vendég
 


Dóri!
Ez érdekes...hát én nagyon kevés mindent eszek meg,étvágyam még mindig nincs.Így nem is tudok ilyenre figyelni...eszem amit épp meg tudok enni! :lol: De az nem semmi hogy így betartod és tartottad a kilókat is!

Ági!
Visszajelöltelek!Amúgy nem az a baj h az első trimeszterben nem híztam,de jövőhéten már az 5.hónapba lépek....szóval így a 4.hónap végére gondoltam már lesz pár feles kilóm!De szerencsére nem így lett....

Tinu,Panndi!
Néha nekem is fáj a derekam....de szerencsére nem állandó jellegel.Én inkább arra gyanakszom h vagy éjjel rossz pózban alszom,vagy néha sokat ülök ilyesmi. :roll:

annus11
 
 


Kicsit megváltozik (egyre jobban az idő folyamán) a tartás. És ez megerőlteti a gerincet. Nagyon kell rá figyelni. (Nekem, mivel nem történt alakomban jelentős változás... :) , nem volt kifejezett terhességi ilyen, csak az általános néha-fáj-a-hátam-ügy.) De igaz, a csontok-porcok állagváltozása (ha nem jönne ez létre, nem tudna kibújni a baba! :) ), az esetleg rossz helyzetben alvás, és a sok ülés mind besegítenek... :)

No, majd olvasok Tünciről... :)

Meg lehet, ha lesz időm, írok rólunk.

Üdv.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát, túl vagyok rajta, jól ment a prezi, a kollégáim örültek a babának. Aztán este többen is bekarmoltak, nagyon vicces volt! Azt hiszem a mélypont akkor jött el, mikor az egyik kedves férfi kollégám (aki már nem volt szomjas) nyavalyogva közölte, hogy egy normális "supportos" kollega volt, és az is bekapta legyet, szörnyű...Közben eljutottunk egy bárba, ami volt vagy 20 nm és rajtunk kívül 4 db szakadt prostituált ült benne.Hihetetlen volt!
Dóri, ami a részegséget illeti, én elég nagy partí királynő voltam, és nem vetettem meg az alkoholt, de hála istennek jól is bírom. De azt sosem gondoltam, hogy a részeg embereket nézni ilyen vicces!
Szuper, hogy milyen kafa pocakja van már mindenkinek! Az enyém még mindig nem látszik külső szemlélő számára...
Majd ma vagy holnap még jelölgetek az iwien is.
Puszi mindenkinek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szisztok!
Végre sikerült ismét netközelbe kerülnöm. Sajnos mindent nem tudtan visszaolvasni, de igyekszem.
Nagyon szépen gömbölyödnek a pocakok!

Pumukli, Panndi! Köszi az infókat a táppénzről, elkezdtem intézni.

Csadra! Kérdezted a miómát. Még nem biztos, hogy az, azt mondta a doki, hogy majd a köv. vizsgálatra kiderül. Azt modta, feleslegesen nem akar ijesztgetni, de nem lenne jó, mióma lenne. Hát én etől megijedtem.

Ancsika! Remélem már jobban vagy. Én is megfáztam és köhögök, fáj a torkom, mert az új lakásban még nincs fűtés. A doki nekem is Tantum verdét javasolt, de a patikában rákérdeztek a pocim alapján, hogy nem vagyok-e terhes, mert akkor ne szedjem, helyette egy Isla nevű zuzmókivonatot javasoltak, ami nem árthat. Úgy érzem, használ.

Annus! Nekem már 3 kg jött fel, derékbőség plussz 12 cm. Sajnos Alízzal is sokat híztam és htalmas pocakom volt, most is erre számíthatok. Sajnos étvágyam is van.

Dóri! Kérdezted az előzőt. Nekem nagyon más, szerencsére most semmi bajom a fáradságon kívül. Remélem így is marad. Az előzőnél már a kezdetektők sok problémám volt, főleg vérzések. veszélyeztetett terhes voltam, sokat kellet feküdnöm, kórházban is voltam. A szülés sem jó emlék, indították túlhordás miatt, aztán császár lett a vége. Remélem ezúttal más lesz.

Kép

Kép
hean
 
 


Sziasztok!

Nem igazán volt időm visszaolvasni,az utóbbi 2 napban pihentem.
Most anyumék vagyunk,majd csak ebéd után megyünk haza.
Sajna alig aludtam valamit,fájt a fogam.Persze van 1-2 rossz fogam,de most egy teljesen jó fogam kezdett el romlani.Úgy látszik ez a terhességem is ilyen lesz,rontja a fogaim.El kell kezdenem calciumot inni.
Véletlen nem tudjátok,ha már minden kötél szakad,mlyen fájdalom csillapítót lehet rá bevenni??Vagy mondjuk fejfájásra??Mert az is sokat fáj,és lehet a fájdalommal többet ártok,mint egy szem bogyóval.Szerintetek??????Tud valaki tanácsot adni???,
Bocs,hogy megint rátok zúdítottam minden gondom,de nincs ki segítene.
Szerintem a fogorvossal várok,mert legutóbb mikor húzattam,annyira ideges voltam,hogy rosszul lettem,meg kb,olyan 2 hetes kismami voltam.Elöntött a vér,így ezt nost kihagynám.

Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt az AFP.
Ezen kívül megcsinálták a hepatitisz B antigén vizsgálatot, a terheléses cukrot, a nagy labort és a második vércsoportot ( RH + - összeférhetőség miatt).
Szóval 8 óriás ampulla vért csapoltak le rólam. Totál kész voltam, még most is szédelgek kicsit.
Szerintetek egy deci vörösbortól tényleg jobb lesz?
( ezt tanácsolták, de nem merek alkoholt inni )
Már csak j. hét kedden a második integrált vérvételt kell túlélnem és remélem egy ideig békén hagynak a tűkkel. :)

Kép
mozza
 
 


Mozza, nyugodtan igyál.
Férjem nagy boros, szokott esténként inni, én meg bele szoktam kortyolni. Jófajta vörösbort simán. Főleg te már 16 hetes vagy...
pumuklii
 
 


Bocs, jó hosszú voltam az előbb is, de megint én. Hiába, mostanában olyan ritkán tudok jönni, hogy ki kell írnom magamból mindent.

Szofi! Közben látom, hogy írtál, örülök, hogy jól ment minden.

Az Eü téma engem is bosszant. Ugyanabban a helyzetben vagyok, mint Tinu, ugyanaz az orvosunk. Én sem értem, miért nem tud beutalót adni, pedig én a kerületben lakom, ez a körzetes kórházam. Alízzal is magándokihoz jártam, de minden beutalót ő adott. Egyébként a házidoki csodálkozott is, hogy miért neki kell mindent adni. Ráadásul kétszer kellett vérvételre mennem, mert először a labor elfelejtette megcsinálni a vércukrot, dupla sorbanállás a házinál, alkalmanként 2 és fél óra, mert nincs időpont. Az AFP beutalónak ma másodszor megyek neki, a múltkor egy hihetetlenül goromba doki elküldött, hogy ő nem vesz részt ilyen "sötét ügyekben". Nevezetesen a saját dokim nem tud beutalót adni, ezért a körzeti nőgyógyásztól kell kérni, de hát egyébként ugye nem oda járok terhesgondozásra. Felháborító!

Egyébként egy ismerősöm ugyanabba a maánrendelőbe jár, mint mi, csak szerdánként egy másik dokihoz, aki ugyanabban a kórházban dolgozik,de az ő dokija ad beutalókat. Ezt végképp nem értem.
Jó annak akinek a védőnő mindent elintéz. Nálunk vérnyomi mérésen kívül semmit nem csinál. Nem értem ez miért nem egységes, vagy miért nem ellenőrzik.

Elnézést mindenkitől, nem akartam senkit untatni, de már nagyon unom a felesleges köröket.

Kép

Kép
hean
 
 


Nekem, mikor még nem tudtuk biztosan, hogy van-e vki, vagy nincs, volt középfül, és hallójárat gyulladásom. NAGYON fájdalmas volt, se éjjel-sa nappal nem bírtam létezni, na meg aludni sem. Eltartott az egész kb 2 hónapig, addig jártam hetente 3-4x kezelésre. Ott tanácsolták, hogyha nagyon nem bírom, lehet, hogy jobbat teszek, ha beveszek Aspirin Fortét. De előző terhességnél is volt vmi, amire Algopyrint szedhettem volna, csak mégsem kellett. Szóval néha tényleg jobb bevenni vmit, szerencsére nálunk végülis nem került sor rá. De biztos nem tanácsolták volna nekem egyiket sem, ha árt a babának. A fülésznek épp akkor született 2. gyereke, az Algopyrint pedig a szülészorvosom tanácsolta. Ráadásul az egyik barátnőmnek antibiotikumot kellett szedni, de ettől sem lett semmi baj. Asszem csak felhívják a figyelmet a lehetséges veszélyre, hogy ne legyen kedve az embernek nyakló nélkül fogyasztani a különböző gyógyszereket... :)

A vörösbor segít a vörösvérsjetek képződésében. És azt szokták mondani, hogy esetenként 1 kevés vörösbor (főleg higítva) nem árt egyáltalán. Szóval sztem, ha használ (és azért olyanok mondták, akik vlsz értenek hozzá...), akkor nincs mit félni. Pláne, ha az ember szereti. Bár én még sosem ittam alkoholt (attól a havonta 1 korty bortól eltekintve, amit úrvacsorakor lenyelek...) :)

De én a 'ne parázzatok' oldalt képviselem... :)
Vendég
 


Szofi! Én is örülök, hogy minden ok. :)

Az egészségügy meg annyit ér, hogy kb minden dokinál és minden védőnőnél más és más a tehesgondozási protokoll... Ez van. De a felesleges köröket nem lehet sehogy sem kikerülni? Vmi 3. verzió lehet, hogy van... Vagy nem?
Vendég
 


Én szoktam vörösbort inni, első 12 hétben nem ittam, de már bizony előfordul. Zsófinál is így volt, ennyi belefér :)
Vendég
 


Sziasztok!

Fabri, de jó neked hogy így láttad mocorogni. Az én csillagom éppen pihizet, vagy relaxált, férjem szerint (dvd-n látta) imádkozott, mert mintha egyik kezével a másikat fogta volna (de ez csak tipp). Lehet, hogy túlságosan megnyugtattam őt, mert már előtte egy nappal szóltam neki előre, hogy menni fogunk és hogy mi fog rá várni. Hát, elég nyugodt volt…

Vanni! De jó, hogy ti is ilyen pontosan be tudjátok határolni a fogantatás idejét. Versenyt nőhetnek a picik! Ez izgi lesz!

Hean! Három orvos mondta most már egymástól függetlenül, hogy a miómával a terhesség szakaszában nem kell foglalkozni. Hát remélem ennyien már csak nem tévednek! De azért rajta vagyok, hogy valahogy eltüntessem! Egyébként nekem a 12. uh-n egyértelműen meghatározták hogy az és még a leletembe is beírták. Megértem a bosszúságodat az eljárás miatt. Írd ki magadból, mi szívesen meghallgatunk! Ráadásul én is tanulok belőle, mert eddig nem túlságosan értékeltem a Margitot, pedig ide még beutalót sem kell vinnem. A terhesgondozáson megcsinálnak majdnem mindent helyben. Ezek után már tudom, hogy jó helyre mentem.

Az elmúlt két napban megnőtt eléggé a pocim, nem is aludtam szinte semmit éjszaka. Nem tudtam, hogy ez így megy, ilyen gyorsan. Vagy nektek fokozatosan nő? Én úgy vettem észre magamon, hogy szakaszosan, de akkor hirtelen sokat. Feszít is eléggé, na meg szúr, meg fájdogál. Estére meg elég kemény, mintha izomkolosszus lennék. Ez baj?

Más! Szerintetek a dokinak kellett volna meghatároznia az AFP pontos időpontját? Mert hogy nekem nem mondott semmit. Elvileg akkor megyek, amikorra én magam betervezem. Még előjegyzés sem kell. Vagy azért kérdezzek rá mikor a legmegfelelőbb?

Szép napot mindenkinek!

Kép
csadra
Piliscsév
 
 


Hahó,

Még én sem híztam, de méregetem is magam, mert nagyon nem szeretnék ilyen korán. Pont elég az a +25 kiló, ami már így is van...
Max. 10 kg-ot engedélyeztem magam a végéig.

Ami a vörösbort illeti, valommásal tartozom: tegnap megittam egy decit. de abszolút nem ártott meg, szépen, lassan elkortyolgattam. A dokim is azt mondta, hogy nyugodtan.

Holnap megyek kombinált vérvételre.
Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Csadra, nekem is így nő a hasam, szerintem így normális. Pár napja még begomboltam a gatyám, most hirtelen kényelmetlen. Nekem nem fáj viszont, gondolom, mert 2. gyerek és könnyebben nyúlik. Majával sokszor fájt, szúrt, akkor ittam magnéziumot vagy vettem be magne b6-t, de inkább amikor már nagyobb pocakom volt. Meg olyan dolgokat tudott művelni a hasamban :-)
De a hasfájásra is remek ellenszer a vörösbor!
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Na varrattam mégegy nadrágot!Most már 2 van :lol: Imádommmm!Ez farmer most,holnap az új fruzurámmal majd csinálok benne képet! :wink:

Nekem is így nő a pocim!11-2 napig jobban fáj,jobban nyúlnak a szalagok,aztán mintha nem is lennék terhes....(ilyenkor mindg parázok).De a varrónő mondta h nagyon sokat gömbölyödtem,mert legutóbb mikor nála voltam alig volt pocim :lol: Jövőhónapban varratok majd egy elegáns felsőt karácsonyra meg lehet h egy csini szoknyát is :wink:
Öcsém meg azt mondta h lehet csinosabb leszek mint voltam :roll: :wink: micsoda bókok 8)

Vörösbort én is fogok majd kortyolni!De persze max 1-2 deci havonta!

Anita!
A múltkor én egy advil ultrát vettem be.Elolvastam a leírást,a 3.harmadban nem javasolt szedni,de amúgy igen.Már annyira fájt a fejem....hülye front volt :roll:

Amúgy no para!

annus11
 
 


Szofi, elég szigorú vagy magadhoza +10 kg-val.
Inkább tűzz ki egy 15-öt, abba könnyebb beleférni. :-) Nekem nem sok ismerősöm van (magamat leszámítva), aki 10 alatt lett volna. (én épphogy, 9,5)
Itt a fórumon olvastam még Panndit, Dórit... Asszem 13 kg az ideális gyarapodás.

Leírtam a miómás ismerősöm történetét, de inkább kitöröltem. Happy end a vége, ha akarjátok leírom.

Tinu, elolvastam a szülésedet. Ilyen legyen most is!

Nekem is hasonló élmény volt. Csak nekem már szivárgott ébredés után reggel a magzatvíz. Fél 10-kor voltunk a kórházban, akkor már 3 ujjnyi tág volt a méhszáj, olyan 7 perces fájásokkal (ez semmi még). Aztán be a vajúdó szobába a NST-re, plusz 2 kismamával. Itt voltunk 1 órát kb, a végén már 4 percesek voltak a fájások, már kényelmetlen volt kicsit, de még ez se volt vészes. Aztán be az alternativ szobába, kádba, itt 11-13-ig ücsörögtem, Apa masszirozta a derekamat. EZt ajánlom mindenkinek, annyira jó volt a meleg víz. 13 kor megjött a doki, ki a vízből, már 8cm volt a méhszáj. Innentől kezdve nem tudom, hogy telhetett el a szülésig még 2 óra, időérzékem már nem volt. Csak ültem az ágy szélén, minden idegesített, a zene, Apa (erre mindig nevetve gondolunk vissza) :-) És hiába volt ott labda meg bordásfal én csak ültem, és hiába voltam légzésgyakorlatos előadáson, meg hasonlókon, nem tudtam ellazulni, görcsben voltam. EZért amikor már csak a méhszáj pereme volt meg én is kaptam nospa szurit a fenekembe.
Utána szültünk, én emlékszem 3-4 tolásra, férjem inkább 6-7-re. Én egy percig se izgultam, olyan biztonságban éreztem magam, a szülésznő meg a doki is végig dicsért. Aztán kicsit lelassult a szívverése és akkor nem vacakoltak tovább a gátvédelemmel, hanem kicsit vágtak, a doki kicsit megnyomta a hasamat is, aztán kinn is volt Maja. Férjemnek ez a rész para volt. Amúgy a kitolás nekem egyáltalán nem fájt, nem is éreztem.
ENgem is lekakilt :-)

Aztán megrángatták a köldökzsinórt, így a méhlepény is megszületett. Utána megnyomkodta a hasamat (ez fájt), hogy kijöjjön bentről, ami még ottmaradt. Aztán a pár öltés és kész is voltunk.
A szobában még 2 órát maradhattunk. Maja szopizott is :-)

Bocs, ha hosszú lett. Maja alszik és ráértem :-)
pumuklii
 
 


Na meg is kívántam a borocskát!Most azt lefetyelem,szépen lassan!Végre ittunk már mi is a kis Maszatkánkra :wink:

annus11
 
 


Elolvastam, Tinu! Huh, ez tényleg gyorsnak tűnik!

Nálunk úgy történt, hogy okt. 15-én reggel 3/4 7-kor elment a magzatvíz 1 része (mikor felkeltem), de tudtam, ráérünk, férjem még elment a suliba (ráadásul É-Budáról D-Pestre reggel reménytelen odajutni...). Aztán dél körül elindultunk a kórházba (addig én itthon elrendeztem mindent a hétre, hogy nélkülem ne legyen semmi gond). Ott nem akarták elhinni, hogy szülni jöttem (gondolom, mert mosolyogtam, vagy nemtom... Persze, nem is volt semmi reggel óta... Felküldtek vizsgálatra, onnan meg vissza, hogy mindenképp vegyenek fel. Ok. Akkor papírmunka, minden 3x kellett elmondani. Aztán megismerkedtem a délutános szülésznővel. Ő mondta, talán műszakja végére lesz baba. Fél négytől voltak fájások, nem sokkal később 2 percesek. Este 7-kor kaptam antibiotikumot, mert régen elment a magzatvíz, ettől rettentő hányingerem lett. De este 10-kor (már az éjszakás szülésznőt is megismertem, aki mondta, na, talán reggelre...) hazaküldték férjemet, hogy vlsz. elég reggel visszajönnie. Legalább pihenhet. Végig 2 perces fájások. Én azt hittem, hogy az a jó, ha jól fáj, ezért úgy voltam, ahogy a legjobban fáj, és nem aludtam semmit éjjel. Amikor felültem, könnyebb volt, el is szundítottam, de lelkiismeretfurdalásom lett, hogy sumákolok, így visszafeküdtem a hátamra. Mindez azért volt így, mert nem nagyon foglalkoztak velem, mindig volt, aki éppen szült, le voltak foglalva. Én meg csak néztem, hogy jönnek-mennek a kismamák... Szóval nem mondta senki, hogy próbáljak vmi jobb pozitúrát találni... Meg a védőnőnk pont a terhesség végére balesetet szenvedett, így nem volt szülésfelkészítés, pedig elvileg be volt tervezve, tartott volna. Szóval egész éjjel egyedül voltam... Orvosom reggel jött be, és elkezdett intézkedni (addig mondták neki, hogy ráér még). Már a reggeli szülésznőket is ismertem... Ja, ők ketten voltak, egyikük gyakorló volt. Így minden vizsgálat 2x történt meg. De addigra már hozzászoktam, mert mindenki vizsgálgatott - főorvos, alorvos, orvos, szülésznők. Épphogy apukák nem, de ők időnként átvonultak a függönyös színen... Nos, reggeltől már kivoltam. Nem ettem vasárnap dél óta (már kedd reggelnél tartunk), nem aludtam hétfő éjjel, és inni sem nagyon ittam, ugye. Ráadásul már jó régóta 2 perces fájások. Na, reggel azért már annyit mondtak, hogy már elvékonyodott a méhszáj, mostmár majd kezd kinyílni. Köszi... Lezuhanyozhattam, aztán mentem a szülőszobára. Itt is hanyatt feküdtem még jó néhány órát (nem szóltak, hogy tehetek másképp...), az orvosomnak még rohangálnia kellett, mert éppen akkor volt kórházi rendelési ideje, így hát párommal kettesben nem tudtuk, mi van. Aztán tágulásos hányásom is volt, burokrepesztés is, mert Samu feje nem akart leszállni magától, reggeltől oxytocin infúzió, először 5 egységnyi, majd az idő előrehaladtával felemelték 90-re. Kb fél délben átment a színen egy apasztalt bába, és közölte, jobban teszem,ha felülök, és nem ordítok. Nagyon hálás voltam neki, mert felültem, és bár a monitor nagyobb fájásokat mutatott, én nem éreztem SEMMIt. Dél körül már volt elég nagy tágulás, de Samu feje nem fért ki, mert olyan szép gömbölyű és nagy volt. Hát, Orvosom fájás közben kicsit letolta a fejéről a méhszájat, fájt, nem mondom... Ordítottam vele, hogy ne csinálja, ő közben mondta csendesen, hogy csak segíteni próbál. Mondtam, tudom, csak már nem bírom. Na, és akkor szültünk. Doktor úr nyomta a hasam, férjem tartotta nekem az oxigént, szülésznők figyelték az eseményeket. Illetve a babával foglalkoztak. Innentől tök jó volt az egész, mert én is tehettem vmit. Azt mondta az orvosom, nyomjak, mintha 1 levegőre szeretném elénekelni a 119. zsoltár első 10 versszakát. Én próbáltam, csak mivel képzett zenész vagyok, ezért így nem volt jó a nyomás. Hát másképp is próbálkoztunk, s úgy már ment. Sok nyomás (8-10), és MEGSZÜLETETT! Volt gátmetszés, mert nagy volt a fej. De nem éreztem. Lepény ok, varrás, minden már semmi nem volt a korábbiakhoz képest... Megkaptam pici időre rögtön születés után Samut, alig mertem hozzáérni. Aztán meg kellett inni 1,5 l vizet, és aztán 2 óra múlva pisilni. Majd az osztály, azt mondták, még 2 óra fekvés. De alig vártam, hgy elmenjen, aki levitt, és felkeltem, metem férjemhez, aztán vártam, hogy hozzák Samut.

Sok helyen kimaradt, ideírom: :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Bármi hosszú is volt, végülis minden megszépült. És utólag azt is tudom, mi miért volt. Pár héttel később beszélgettünk hosszabban orvosommal. És így kellett lennie, és így volt jó.

Bocs, hogy ilyen hosszú, csak tényleg hosszú volt... :)

Szép estét mindenkinek.
Vendég
 


Ja, bocs, csak még annyi, Samu 2007. 10. 16-án, kedden, 13:55-kor, 52 cm-rel, és 3500 g-mal született. :)
Vendég
 


Nagyon jó a szüléseket olvasni lányok!!!!

Én ma voltam dokinál, minden rendben, zárt méhszáj, mocorgó baba. Gyöngy kissé unta, de elég jól tűrte, hogy most nem Ő volt a központ.

csadra, nekem dec 1-re adott AFP vérvétel időpontot, ha gondolod, indulj ki ebből, 5 nap van közöttünk, akkor Neked dec. 6.

Annus, a legközelebbi dátum dec 10. és kérlek írd át Gyöngyöt is, már 1 éves! :-))

Nekem a védőnőm algopyrint javasolt fejfájsra, a nőgyógyászom pedig azt, hogy bármit, ami otthon van, ha nem viszem túlzásba. (edidg egyszer kellett bevennem)

Én szülésem röviden, mert még főznöm kell: előző este indult 30 perces fájásokkal, reggelre már 10 perces volt, aztán 11 körül 5 perces, ekkor a szülésznőm javaslatára még otthon beültem egy kád melegvízbe, mire kiszálltam már 4 perces volt, tűz a kórházba, mire beértünk már 3 perces volt és 2 ujjnyira nyitva, IKEA szobában voltam kb 20 percig, aztán már vittek is át a szülőszobába, fél 4-kor burokrepesztés, 5.10-re megszületett, gátmetszés nélkül, ez nagyon jó a Szent Imrében, hogy akinél csak lehet, megoldják. Fogadott volt a szülésznőm is, így én is végig biztonságban éreztem magamat. Apa végig bent volt, most sem hagyná ki, annyira élvezte.
Köszi, hogy elolvastátok!
Vendég
 


Hean: hát megértelek tényleg az orvosi mizériák miatti bosszúságod miatt. Remélem, engem nem hajtanak el a nőgyógyászatról, mert akkor harapok, de nagyon. :evil: Amúgy azért Gizike nekem azt mondta a múltkor UM-nél, hogy ha nem megy a beutalószerzés, akkor szóljak neki és majd csinálunk valamit.

Nekem is jó volt olvasni a szüléseket, már várom a mostanit is. Én azon az egyen izgulok, hogy beérjünk a kórházba, mert a második gyorsabb szokott lenni az elsőnél. :P

A vörösbor pont a múltkor volt a tévében, hogy azt mondta a nőgyógyász, hogy nem ártalmas egy kicsi terhesség alatt, bár hivatalból nem javasolhatja, mert egyelőre nem sok kutatás volt még eddig a témában.
Személy szerint Tüncivel az első harmadban is ittam pici alkoholt, és nem látszik meg rajta. :lol: Ma meg bon-bon fagyit ettem és tele volt alkoholos meggyel. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Majd holnap én is leírom a szülésem,de már nincs most erőm hozá.
Ez a terhességem teljesen más,mint az első volt.De majd holnap részletezem ezt is.
Vörösbor:Unokatesóm,nagyon görcsölt szinte végig,de mindig csak éjjel,fájás szerűen.Már kapott rá mindenféle gyógyszert,de nem segített semmi.A dokija mondta neki,hogy minden este lefekvés előtt kortyoljon el 1 deci bort.Az hozta helyre,utána nem görcsölt. :D Van egy szépsége 2 éves kislánya,semmi baja,egészséges. :D
Grétike már alszik,megyek én is,pótolom a tegnap estét.
Köszönöm a gyógyszeres tanácsokat!!
Még annyit,hogy nem tom ki kérdezte mit lehet náthára??Én sinupret cseppet ittam,azt lehet és nagyon bevált.Grétikét is az hozta helyre.

Szép álmokat!!! :D :D

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Nekem is nagyon jó volt olvasni a sztorikat. Főleg, hogy nekem még ugye nem volt. Szóval tanulságos volt nagyon! Meg félelmetes! :D
Jó éjt mindenkinek!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Na a születés történeteken felbuzdulva utánaolvastam h a SOTE IInmilyen viszonyok vannak,már ami a szülést illeti!Aztán annyira belejöttem hogy mondtam is apcimnak h én már szülnék :lol: :lol:
Tegnap megint éreztem ahogy úszkál a drágám,tök jó vot!!!!
Na rohanok a fodrászhoz,fél9től szépülök :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt!

Csak beköszönök,rohanok vásárolni!
Tegnap este nagyon éreztem,ahogy úszkál a kis manóm!!!Apa is érezte!!!!!!!!!!!!!!
Hoztam friss pocakképet,mivel tegnap töltöttem a 14 hetet!!!
Annus jó szépülést,kérünk fotót!!

Puszi Kép

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Miért nem jó a vonalzóm???Nálam az enyém nem látszik :evil:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Megvan a baba vércsoportja! A papájáét örökölte, B RH+, és mivel én B RH- vagyok, ezért ellenanyagot termel a szervezetem. :(
Kedden megyek a nődokimhoz. A kórházban azt mondták, hogy havi 1x kell ellenanyag szűrést csinálni, hogy nehogy gond legyen, meg antiD szurit fogok kapni. :( Meg még hozátették, hogy a lakosság 70-75%a RH+ így örüljek neki, mert könnyebb lesz vért szerezni neki, ha esetleg kell....
Van köztetek olyan, aki átesett már ilyenen?
Izgulok. Remélem azért nem lesz gond. :?

Kép
mozza
 
 


Nálunk látszik, Anita! Vlsz csak átmeneti (volt) a probléma. :)
Vendég
 


Helló! Én nem, de anyukám átesett ilyesmin. Ő - , mi + vagyunk öcsémmel. De azon túl, hogy vigyázni kellett, nehogy összevesszünk vele a pocakjában, meg szülés után hamar kellett neki a szuri, hogy lehessen máskor is babája, SEMMI GOND nem volt. Szóval ne aggódj, nekünk nem lett semmi bajunk. A ti babátoknak sem lesz. :)
Vendég
 


Mozza drága, ne idegeskedj. Gondolj arra, hogy rajtad kívül már nagyon sok anyuka átélte ezt, és hála istennek a 21. századben megvan az orvosi megoldás, és semmilyen kockázat nincs. Szóval fel a fejjel!
Annus, küldd a képet!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza drága, ne idegeskedj. Gondolj arra, hogy rajtad kívül már nagyon sok anyuka átélte ezt, és hála istennek a 21. századben megvan az orvosi megoldás, és semmilyen kockázat nincs. Szóval fel a fejjel!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Most számoltam, hogy legközelebb dokihoz a 17. héten megyek.
De úgy tudom az Afp szűrést a 16. héten kell csinálni, szerintetek nem lesz gond, ha csak a 17. héten csináljuk?
Most elkezdtem izgulni :roll:

Kép
bema
 
 


Dóri, Szofi!
Köszi a gyors választ!
Tudom, hogy nem kellene, de azért mégis izgulok picit, egyszerűbb lett volna, ha azonos a vércsopink. Na, mindegy. Azért a papájának nagy örömöt okozott vele, tök büszke, hogy 'rá ütött' a baba. :)

Dóri!
És a babák ilyenkor nem kapnak szurit, hogy ne sárguljanak be?
Vagy ezt nem lehet kivédeni? Anyukád erről nem mesélt valamit?

Kép
mozza
 
 


bema, én és így vagyok, ne aggódj :)
Vendég
 


Bema!

Az AFP vizsgálatról mindenhol azt hallom, hogy nagyon pontatlan, más országokban már nem is csinálják ( a '70-es évek maradványa nálunk). Szóval nem hinném, hogy 1 hét bármit is 'rontna' a helyzeten! Nyugi!
Ha magas az AFP érték, akkor meg úgyis továbbküldenek magzatburok vizsire, ami 99% pontosságú.
( én ezért csináltattam plusszban integrált tesztet is, ami szűri azokat is, amit az AFP)

Kép
mozza
 
 


Nincs sok időm mostanában írni,örülök,ha olvashatlak titeket!

Iwiw-en vissza jelölgetek,bár akit nem tudtam az itteni nevén azonosítani ,annak írtam üzit.

Mozza! Az afp-nek mikorra van eredménye?Én a genetikai eredményéért 19-én megyek. A vércsoportot,mikor-milyen vizsgálaton állapítják meg?Nekem '0' Rh+, a férjemé 'A' Rh -.Kérdezzek rá az orvosomnál,nehogy baj legyen? Te viszont ne aggódj,ha tudnak róla,akkor pár szurival megoldható,és nem lesz gond! :)
Annus!Jobbulást kívánok a férjednek!

Én is szívesen olvasok szüléses-születéses történeteket! :lol:

Bema!Nekem azt mondta a dokim,h.az afp-t a 16-19 hetek közt kell,csinálni,de inkább a 17.héten,mint a 16.előtt 3 nappal.Sztem nem gond.

Pumukli, Csadra!Csatlakozom,egyidősek vagyunk. :lol:
Nekünk az esküvő(aug.23.) és a nászút között fogant a babuci. :D Az lehet,h. a dokim szerirnti időpont és az itt számolt között van némi eltérés(2 nap)?Az orvosom szerint két nappal idősebb vagyok.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Betöltött 17. hét, vagy betöltött 16. plusz napok? Mert a köznyelvben én azt mondanám, hogy 13. hétben vagyok, de egészen a betöltött 13. hétig orvosilag 12. hetes vagyok. Így aztán még az is lehet, hogy pont abban az időben lesz a szűrés, amikorra időzíteni szokták. Ha nem, az sem nagy baj, mert igazán nem annyira komoly, hogy csak akkor lehet. Meg különben is, mi baj lenne? Én Samu AFP-jét a szülés előtt 2 hónappal kaptam meg, mert elveszett. És csak orvosom nyomozómunkájának köszönhető, hogy végülis előkerült, persze már nagyon mindegy volt... :) Szóval, ha esetleg később csinálják, azért már okosak annyira, hogy viszonyítani fognak, beleszámolják az esetleges késést. Ráadásul a fogantatások közt is van különbség, szóval tutira belefér 1 hét eltérés... :)

A baba sárgasága - az én tudomásom szerint - gyakorlatilag független a vércsoport-dologtól. Mi egyformák voltunk Samuval, mégis besárgult. Élettani sárgaság, ami sok újszülöttnél jelentkezik, kinél kevésbé, kinél jobban. De csak annyi a következmény, hogy figyelni kell, hogy ne aludjon napközben túl sokat a baba (de milyen jó volt, hogy éjjel egyhuzamban tudtunk aludni 6 órát már az elején!!! - és mivel ehhez volt szokva, később is aludt ennyit, és egyre többet!), rendesen szopizzon, hogy legyen a szervezetében elég folyadék. Szóval IGAZÁN nem kell ettől félni. :)
Vendég
 


Igen, elképzelhető, mert a baba kora attól függ, hogy a petesejt mikor szabadult ki (a ciklus hanyadik napján), és hogy pont akkor, vagy élete röpke 24 órája alatt később termékenyült-e meg. A baba méretei iránymutatóak egyértelműen a korát illetően.

Az AFP-nek 2 héten belül lesz eredménye, azzal kell menni a 18. heti (kb) genetikai ultrahangra.

Ha az anya + , akkor szinte elég a szülésig bármikor megcsinálni a vércsoporttesztet. Mert majdnem biztos a + öröklődése. De (úgy emlékszem) nekem az AFP-s vérvétellel együtt volt vércsoportmeghatározós vérvételem is. Sztem, ha bizonytalan vagy benne, mire ad is beutalót, nyugodtan kérdezz. Különben is, a terhesgondozást végző szakorvos az, aki felel értetek, bízni kell benne, és megtisztelni azzal, hogy fel mered tenni a kérdéseid, amiben bizonytalan vagy. :)
Vendég
 


Dóri, engem a doki betöltött 16 hét + 4 NAPON KÜLDÖTT el AFP vérvételre, itt egy hét az eredmény és utána pár nappal menjek el uh-ra, tehát kb vérvétel után 10 nappal.

Anita, hatalmas a pocikád! Grétivel is ekkora volt? De nagyon nagyon szép, ezen már látszik, hogy baba lakozik benne, nem csak jóllaktál! :-)

Tinu, én is azon aggódok, hogy beérjünk időben, mert ugye most 3 perces fájásokkal értem be, a második gyorsabb, lehet, hogy a villamos-síneken már tolni fogok! :-) De inkább ez legyen, mint 24 órás szülés.

Mozza, ne aggódj, hála a tudománynak, ma ez már nem probléma, minden rendben lesz!

Képzeljétek, mesélte a dokim tegnap, hogy van egy kismamája, aki a 13. kerületbe tartozik, oda akart menni vérvételre, de amikor meglátták a beutalóján, hogy nem ottani orvos adta ki, akkor elzavarták!!! Azért ez durva. Nekem a vérvételnél nem volt gond, de ultrahangra a kistarcsaiban is mondták, hogy ha nem ottani a dokim, akkor saját érdekemben ne menjek.

Adott táppénzes papírt, erre kiderült, hogy a cégem 50%, hogy csődbe megy, most Ancsika tanácsára valószínűleg mégsem megyek táppénzre, mert csúnyán póruljárhatok. Mindig jön közbe valami....
Vendég
 


Fabri!

Én is úgy tudom, hogy csak akkor kell az RH összeférhetetlenségre figyelni, ha az anya RH-, ha RH+, akkor a baba azt örökli elvileg.
Én szóltam előre a nődokimnak, amikor az AFP-re adta a beutalót, hogy nálam lehet, hogy 'gond' lesz, mivel - vagyok, ezért egyúttal kvázi mindent megnéztek a mostani vérvételnél ( ezért is csapoltak meg annyira, 4 helyre kellett leadnom a vérem....brrrrrr...)
Az AFPnek 10 napra lesz meg az eredménye, a Hepatitisznek meg 2 hét, de azt a védőnőhöz küldik ki. ( nem is értem miért)

Kép
mozza
 
 


Fabri!

Revidiálom. Most beszéltem anyummal, hogy elmondjam a fejleményeket és kiderült, hogy a szüleimnél pont fordítva van, anyum B Rh+, apum B RH- és én apumét örököltem. AnitDt pedig anyum nem kapott szülés után. ( mondjuk tesóm sincs)
Szóval azért kérdezz rá a dokidnál. Nekem most havonta kell mennem vér csekkre!

Kép
mozza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: