Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

hát én ehez a témához(meddig maradjon otthon egy anya a gyerekekkel), nem igazán tudok hozzászolni, mert abszolú nem nézem hogy meddig van gyes meg főállású anyaság...
ameddig a férjem keresete elég ,eddig itthon leszek, ha kell akkor majd elmegyek dolgozni. konkrét terveim nincsenek. nem vagyok lusta, de szeretek itthon lenni és családot-háztartást vezetni. viszont ha ugy alakulna, nem büdös a munka, elmennék dolgozni!

szia kislibus!!
sajnálom a rossz híreket!
:( :(

a lányom épp kirúgja ház oldalát!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Cat!
Igen, sajnos tudom.
Hisz a Leoni és a Dohánygyár is megszünt.

Jobb lenne, ha támogatná az állam.
Hisz sok nő szerete dolgozni.
Mégha csak 6 órában is.

Lilypie negyedik születésnapja tickers

Lilypie First Birthday tickers
picimami

Kislibus:Bizzunk abban, hogy a kezelések igenis hatékonyak lesznek és sikerül a baba.Bár én a lombikban azért bizok mert sok nőnek sikerült vele. És ha lombik akkro nagy az esély az ikrekre. :) Tudom én, hogy nem könnyű ez sok mindenkinek nem is sírok és sajnáltatom ám magam. Csak nehéz az biztos pedig nekem tényleg itt a kislányom.
És minden nap meg is köszönöm , hogy ő van.
Puszi Kislibus.

Kép
csucsu05

na de h.lye témával-hozzászólással kezdem az oldalt! :? bocsi!

Kép Kép Kép
asiye

Cat!

Nem biztos, hogy jól járnék az ikrekkel. Vannak dolgok, amik nem orvosolhatók, ilyen az alulfejlett méh is, ami hajlamosít a vetélésre, koraszülésre még egy babával is, nemhogy kettővel.
Félre ne érts, hiszek benne, hogy lesz gyerekünk, de abban már nem, hogy 4. Ha csak örökbe nem fogadunk...
És csak az keserít el, hogy pontosan tudom mik a buktatók és az ut amin el kényszerültünk indulni a gyermekáldásért tele van velük. És az a hihetetlen hosszú idő, amibe mindez bele fog tellni. Mondják mások, hogy legyek türelmes, de két év után még mindíg csak várni, csak várni. Minden egyes hónappal fáradtabb vagyok...
kislibus

Asiye!
A Te álláspontod is más.
Az is teljesen érthető.
Anyukám is sokat dolgozott, de amikor 3-an lettünk, ős is otthon volt, apukám el tudta látni a családot.
Most fordult a helyzet, anyukám dolgozik, apukám mozgás képtelenné vált.
A szívem sokszor rajtuk is megszakad.

picimami

Asiye!

Szerencsére úgy néz ki, hogy engem sem magam miatt érdekel.
Persze jobb, ha nekem is van biztos és rendszeres pénz a számlámon, de apa jól eltart minket. És az Ő tudásával, ez nem is lesz soha probléma.

Én majd akkor megyek dolgozni, ha találok olyat, ami jobban érdekel, mint az anyaság és a család. A mostani nem olyan.
Vendég

Szerencsére, engem sem fenyeget veszély, apa nagyon jól keres.
ha nem dolgozna most 5 évig, akkor is vannak tartalékaink.
De mégis fontos nekem hogy dolgozzam.

picimami

kislibus én is sajnálom de fel a fejjel csak pozitívan és akkor minden siokerülni fog bízz benne s magadban is

nika70
Salgótarján

Ha rajtam mullana az egész életemet otthon tölteném.
Legalább rend lenne (nem úgy mint most), lenne tisztességesen időm nevelni a gyerekeinket, a kiadások csökkenthetők pl. kerttel (zöldség gyümölcs termesztés, tikokat is lehet tartani), varrás-tudással. Persze csak akkor jöhetnek ezek szóba, ha a gyerek már ovis-isis. Addig bőven kevés az idő a háztartásra és a gyerekre....
kislibus

Kislibus!

Nem tudtam, hogy ez a baj... :(
Akkor egyszerre csak egy babát kívánok!
És az örökbfogadás is jó dolog szerintem. Segíthetsz olyan gyerekeken, akik egyébként jelentős hátránnyal indulnának az életben.

Pici!

Nekünk sajnos tartalékaink nem igen vannak, csak Apa szellemi tőkéje. De az igen nagy. Bármikor tudna jó állást találni, ha alkalmazott szeretne lenni és feladni ezt a bizonytalan helyzetet.
Csak én nem szeretném. Jobban bízom benne, mint Ő magában. És hiszem, hogy akkor tudja a maximumot nyújtani, ha a saját ura, és nem tartozik másnak elszámolással.
Vendég

Csucsu! Egyébként te még nem gondolkoztál kivizsgáláson?
kislibus

Kislibus!

Teljesen egyetértek veled.
És a gyereknek akkor is nagy szüksége van ránk, ha már iskolás.
Vendég

Cat!

Ez is. Mint irtam, egyikünk se termékenységisten....
Dehát ami javítható, azon javitunk, ami meg nem, az az Isten dolga. Segíts magadon....
kislibus

Látok örökbe fogadott babákat, mostanában megbabusgatok minden babát a közelemben, és mindíg azt érzem, hogy bármelyiket tudnám szeretni és nevelni!!!
kislibus

én tisztelem azokat akik szeretnek dolgozni.ahogy pici is mondta hogy fontos neki hogy dolgozzon!

személy szerint én az otthon teremtést is nagyon nagy feladatnak és munkának tartom. pont ezért próbálom 100%osan csinálni. más ezzel keresi a betevőjét(bejárók, takarítók, gyerek felügyelők, ...).
a felelősség pegig hatalmas!
hiszen pici babákra figyelni-vigyázni, etetni, nevelni, és értelmes -egészséges felnőtt embereket "termelni" a társadalomnak(bocsi a csúnya kifejezésért), hatalmas felelősség. mindezt úgy hogy mellette a tiszta -kényelmes ,mentálisan egészséges környezetet is meg kell teremteni!!!!

minden tiszteletem azé, aki emellett még dolgozik is ha szükség van a családnak rá!!!!!
de mikor valaki ezeket feladja és másra bízza azért hogy "önmegvalósítson", akkor nem értem miért akart családot!?
nem volt tisztában vele, hogy a család a legnagyobb "meló "a világon!!

bocsi, ha valakit megbántottam, nem állt szándékomban, mert tiszteletbn kell tartanunk mindenkit!

Kép Kép Kép
asiye

Az olyanokat akik szeretnek dolgozni a mai világban, még jobban tisztelem, mert sajnos sok a link alak, aki semmi munkával akar rakás pénzt!!

bár ez azért nem a családra vágyó nők körére igaz!! :)

Kép Kép Kép
asiye

Asiye!

Elméletben és a magam szemszögéből teljesen egyetértek Veled.

De azt is tudom, hogy vannak nők, akik nagyon szeretnének gyereket, de a munkájuk is fontos. És csak akkor tudják megadni a gyereknek mindazt a szeretetet, törődést és odafigyelést, ha közben nem kell azt érzniük, hogy emiatt nekik valamiről le kellett mondaniuk. Hogy emiatt ők nem tudják megvalósítaniuk önmagukat. Mert akkor hiába marad otthon a gyerekkel, mégis kevesebbet tud nyújtani neki, mintha dolgozna, és ezzel érezné teljesnek az életét.

Remélem érthető voltam.
Vendég

csak annyit még, hogy én sokszor megkapom, hogy minek szülöm a 3.gyereklemet 27éves fejjel? ahelyett hogy elmennék dolgozni!?

hát erre mit mondjak??
ti mit válaszolnátok egy olyan nőnek aki 36 éves és azt mondja ráér még a gyerekválalással 2-3évet??!!

ez van!
el kell fogadnunk, hogy nem vagyunk egyformák!!

Kép Kép Kép
asiye

Asiye!

Mindannyian mások vagyunk, és más a fontos. Aki pedig csak a saját felfogását tartja egyedüli helyes megoldásnak, annak sosem fogod tudni elmagyarázni a Te indokaidat és helyzetedet.
Vendég

Én a karrierre vágyó embereket is meg tudom érteni, függetlenül atól, hogy nem tartozom a tipusba. Mert mások vagyunk, és vannak olyan emberek, anyák akiknek még ha anyagilag nem is lennének rászorulva, lelkileg kell, hogy dolgozzanak , felnőttek közt értelmes társalgást folytassanak, úgy érezzék, hogy tettek valamit, jutottak valamire az életben. aki ilyen beállítottságú, annak a gyerekének is jobb, ha a mama dolgozni megy, mert önmagát tagadná meg, ha nem menne, ez frusztréciót eredményez, és egy gyerekenk biztos nem jó egy frusztrált, fáradt anyuka. Akkor vigyázzon rá dadus, menjen bölcsibe, de annak nincs értelme, hogy otthon anya és gyermeke egymás idegeire mennek....
kislibus

Igen Cat! értem mit mondassz!

Én is ismerek ilyet és a nőt maximálisan megértem, de sajnos azt látom, hogy a gyerek nem azt kapja amire vágyik!!

bár ez az én ismerősöm, nincs sok ilyen a környezetemben, de emlékszem még mikor anyú a saját kajáldánkbán főzni akart(semmi tudással), és ezért vett fel mellénk valakit!

hát.....pedig már nem voltam olyan kicsi! 10év körüli!

Kép Kép Kép
asiye

Asye!

Odadnám neki mindhérom gyereket egy hétre, elmennék helyette "dolgozni" . És kajánul vigyorognék, mikor egy hét után a csaj kócosan, tréning ruhában-bébi kajásan kijelentené, hogy ez akkora meló, hogy nem is kell neki gyerek. :lol:
kislibus

félre értés ne essék! nekem semmi bajom azzal ha valaki másra is vágyik és szüksége van rá hogy tovább érjen a keze a házimunkánál!!
épp ellenkezőleg!ugy érzem én kerülök gyakran olyan helyzetbe, hogy szinte lehülyéznek(sőt volt aki konkrétan lehülyézett mikor 25évesen 2 gyerekem volt),mert nekem nincs rá szükségem. én ugy látom hogy eléggé megtudom valósítani magam a nevelés-háztartás-kézimunka-sütés-főzés terén!

majd gyakran látom hogy ezek az emberek hirtelenen kiirigylik a kezem kezem közül a dolgokat, meggondolatlanul cselekszenek és már a gyerekágyas osztályon laptopról dolgoznak. és megint én vagyok a hülye, mert minek nekem a 3 gyerek??? neki az egy is sok!!

Kép Kép Kép
asiye

Kislibus!

Jó ötlet. :D

Amikor feküdnöm kellett, akkor volt olyan, hogy Apa vigyázott egész nap Benire. Igaz, néha én is segítettem, de még így is jobban kifáradt, mintha dolgozott volna. Ő tudja, hogy nem egyszerű ithon, még akkor sem, ha csak 1 gyerek van. Ezért is támogatta annyira az ötletet, hogy Beni hetente 2 napot bölcsiben legyen. Neki is nagyon jó, mert szereti, de nekem is könnyebb.
Vendég

Egyébként rám is mindíg ugy néztek mint egy mars-lakóra amikor elmondtam, hogy hány gyereket szeretnék....
kislibus

Asiye!

Nem is hittem, hogy bajod lenne. Annál nyitottabnak ismerlek.

Értem miről beszélsz. De ezek végletek.
Mint ahogyan van olyan nő is, aki csak azért szül, hogy az államtól több pénzt kapjon, és ne kelljen dolgoznia.
A végletek soha nem jók. Kell az egyensúly és az egészséges átmenet.
Vendég

Sziasztok!
Örülök a témának,mert lehet a munkám ellen beszélek most,de azt kell mondanom,hogy 1 gyermeknek 3 éves koráig a legideálisabb helye az anyukája mellett van.Azt gondolom,ha gyereket vállalunk azt nem 1-2 évre vállaljuk,hanem ha 50 éves lesz a gyerekem akkor is a gyermekem marad.Karrier ide vagy oda.

Kép
Kép
a.ibici

"Mint ahogyan van olyan nő is, aki csak azért szül, hogy az államtól több pénzt kapjon, és ne kelljen dolgoznia. "

És lusta disznók dolgozni....

Á lá hugom.....
kislibus

Ibici!

Igen, igazad van, én is így gondolom.
De Beninek például már nagy szüksége van a társaságra, a bölcsire, a változatosságra. Ő kérte hetekig, hogy mehessen, mielőtt elvittük volna. De nem szeretném, ha állandóan ott lenne. Szwerintem ez a heto két nap ideális. Én tudok orvoshoz járni, Ő pedig jól érzi magát.
Vendég

Persze nem azt mondom,hogy aki rákényszerül és dolgoznia kell azt is megérti az ember.Sajnos ebből van a kevesebb.Inkább több a dolgozni "büdös"szülünk nyakra főre,majd eltartja az állam jelszóval gondolkodók.

Kép
Kép
a.ibici

Cet!
Nem is a te példádról beszélek,végül is ez egy játszóház jellegű elfoglaltság Beninek is.Mégis az idő nagy részét veled tölti a hétből.Ez is más.Én arról beszélek amit az előbb leírtam.

Kép
Kép
a.ibici

Kislibus: Milyen kivizsgálásra gondolsz?, hrmon vizsgálaton voltam,. Kaptam clostit mert a progeszteronom alacsony. a doki azt mondta 3hónap closti után beszélünk.

Kép
csucsu05

ugy gondolom, hogy akik az állami jutattás reményében szülnek nyakra-főre, azok anyáknak is nullák. ezek azok akik tényleg csak otthon ülnek, de mellette semmi sincs rendben és káosz a család!

de attól kiakadok, hogy"otthon vagy egész nap, mért nem csinálsz mellette ezt-azt"!!??

köszi! én minden nap kemény fizikai munkát végzek és mellette éjjel-nappali ügyeletben vagyok a gyerekekkel!!

ha lelkiismeretesen- végzi az ember a házimunkát és neveli a gyerekeket, akkor nem érzi, hogy naplopó és bármi mást tudnának mellette vállalni!

na! jó! befejezem!! :) :) :) megyek, DOLGOZNI :lol: :lol: :lol: :lol:

(A LEGSZEBB MELÓ A VILÁGON)

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!

Mielőtt tüzetesebben visszaolvasok, megosztanám veletek a mai álmomat :lol: :lol: Azt álmodtam, h kinyitottam az újságot és látom ám, h van egy külön rovat, amiben ennek a topiknak a hozzászólásai olvashatók. ÉÉÉÉÉÉÉS! Láttam, h végre Asiye is írt! És mit látok most?! Itt van újra Asiye!! :lol: :lol: Hihi

afra.h

ohhh!!!!!!!!!!!!
Afra abla!!
gondoltam ma ha letettem a fiúkat aludni, írok neked emailt!! :lol: :lol: tegnap este óta van gépünk és ma olvastam el a beszámolót a költözésről amit küldtél!! annyira izgi!!! :lol: :lol: :lol:

hogy vagy??

te is hiányzol ám itt mindenkinek!!
akkor dec.2-án jöttök? meddig maradtok? mert nekem január 5és 12 között lesz a nagy nap!

örülnék ha itt lennél akkor!!!

Kép Kép Kép
asiye

Köszönöm kérdésed, jól vagyok. És te???

Nem, nem 2.-án, hanem 12.én megyünk haza. Nem tudom még meddig maradunk, gyanítom, nem sokáig...de nagyon szeretném megismerni a lányodat :)

Bocsánat, de nem tudok most reagálni, mennem kell.
Adéu :wink:

afra.h

Én is csak benézek még alvás, na jó, tévézés előtt... :oops:

És szólok, hogy holnap is csak este leszek valószínűleg, mert megyek diabétesz rendelésre és délben genetikai UH-ra.
Utána pedig Beniért a bölcsibe és vissza Apához, mert ajándékot kellene vennünk hétvégére. Két szülinapi partyra is hivatalosak vagyunk. A szomszéd kisfiú 5 éves, az utcában az egyik kislány pedig 2 éves lesz. :D
Vendég

Sziasztok!

Bocsi,hogy csak moast irok,de nappal egyszerűen nem tudok ide jönni. Ha Márk ébren van akkor nem enged ide a géphez, mindig megfogja a kezem és húz magával.Ha alszik akkor tudok jönni,dfe már 2. napja a babakocsiban aludt el és sajna csak 30 percet aludt.Ami egy ekkora gyerkenek nagyon kevés.

Csucsu:sajnáloma neg tesztet, de ne add fel.Mi csak július óta próbálkozunk de amikor megjön én is magamba fordulok.

Nika:te mostanában nem is csinálsz tesztet?

Asiye:nagyon jó az uh kép Yaseminről. :)

Akkor a tali 22-én 10 vagy 11 óra? Mert azért nem mindegy.

Pici:remélem a doki tud segiteni a párodon. Neked meg jó pihenést.

Ma már nem leszek mert átadom apának a gépet.

Képezeljétek meg van Márknak a kari ajándéka úgy örülök neki.
Jó éjszakát!!
Vendég

Sissi: és mit kap Márk karira??

Cat: Jó hogy szóltál így nem izgulunk.

Kép
csucsu05

Képzeljétek, kaptam egy jó tippet Beninek hamenésre. Smecta por.
És van is itthon, mert amikor Horvátországba utaztunk, vettünk a doktornő javaslatára, hogy egy kis hasmenés ne rontsa el a nyaralást. Csak már el is felejtetettem, hogy van ilyen, és mire való.
Már adtam is neki este egy adagot. Remélem segít majd.

Sissi!

Mit kap Márk karácsonyra?

nekem vannak ötleteim, de semmi konkrét. Pedig tuti, hogy a nagyszülők helyett is nekünk kell megvenni. Ráadásul Beninek január 3-án van a névnapja is...

Na jó, most már tényleg megyek, mert hamarosan kezdődik a Hause.
Vendég

sisi: mivel vasárnap volt pém leghamarabb is csak jövő vasárnap tesztelek :):):) addig semmi értelme :)

asiye: neked is igazad van abban hogy három gyereket nevelni meg egyáltalán gyereket nevelni nem kevés munka de ez a kellemes munka kategóriába kerül én ha mgyek dolgozni csakis azért mert néha felnőtt társaságra van szükségem :) bár apa el tudna minket tartani mert keres annyit és fog is de szerintem hat vagy akár 9 év gyes után jó lesz dolgozni bár ha három baba lesz amit nem bánnék lassan nyugdíjba is mehetnék :D:D:D:D:D:D

CAt neked is igazad van :D

a segéylért szülök népes táboráról meg meg tudnék tölteni vagy tíz oldalt itt van pár (sok) aki nyakra főre szüli a ygereket munka nincs az büdös neki de márkás autó stb mindenre van píz

nika70
Salgótarján

Jó reggelt lányok!

Látom este még téma volt, a dolgozó és otthon gyermeket nevelő nő.
Én egyiket sem ítélem el.
Mindenki más személyiség.Mást szeretne.
Van aki anya tipus, van aki nagyon nem.

És, ha nekem is több gyerekem lesz, tuti én sem megyek dolgozni, csak ha már elég nagyon lesznek hozzá. (apa már most nem akar engedni 3 hét múlva)

Mi is 3-an vagyunk tesók, igaz nagy korkülönbséggel, én 28 öcsém 20 húgom 14 éves.
És anyukám is otthon volt húgom születése után velünk, amiért mindeki bántotta.
De mi élveztük, hogy meleg házba, finom kajákra és szeretetre megyünk haza.
Sokat kirándultunk.
Mondjuk mellette volt földünk, dinnye, kukorica, és barackos, meggyes na meg a kert.
És szerintem ez így full sok volt anyukámnak. Hová ment volna még ezek mellett dolgozni.
Illetve még segített önkéntesként, az öregek otthonába, ebédet vitt és vásárolt öregeknek.
Apu, vállakozó volt. Fuvarozott. Építkezésekhez, útépítés, aratás, betakarítás,
Nagyon boldog gyerek korom volt.

Asyie!
Én nagyon is tisztellek azért amit csinálsz.
Jó ide jönni nap, mint nap, mert sok szeretet van mindenkiben.És ez megnyugtat.
Az én bartánőim, kolléganőim nagy része, nem ilyen.
Lusta, nem főz, nem akarnak gyereket, csak nyávognak egész nap.
Pedig attól nem kevesebb senki, hogy finomakat főz, vagy takarít és szeretne vagy 4 gyereket. :D

picimami

Cat!
Megértem párodat. megmondom neked őszintén, mi is szeretnénk saját céget.
Nem másnak dolgozni.
Apa nagyon megfontolt, és jó üzleti érzéke van.
Ezért vannak a tartalékok.
Ezért éveken át keményen küzdöttünk.
Ha úgy alakul majd, lesz saját cégünk, ahol én is dolgozhatom kötetlenül, és nem függ apa senkitől.
Ha meg mégsem sikerül, akkor is nagyon jó helye van.
És van mihez nyúlni.

Tudjátok mi elég fiatalom kezdtünk el dolgozni.
Én 19 voltam.
És igen éveken át csak trabantal jártam, de nem akartam az életemet kölcsönnel kezdeni.
És ahogy gyűlt a pénzem, lettek jobb autóim.
És amit tudtunk félre tettünk, persze nem azt jelenti hogy mindenről lemondtuk, de szépen megfontoltan.
És az öcsémet is erre ösztönzöm.
Ő is kis autót vett, készpénzben, és szépen teszi el a pénzét.
Ép egyik nap mondta, milyen jó hogy hallgatott rám, nem szórta el sok hülyeségre.
Így hamarosan tud lakást venni magának.
Vannak unokatesók, ők minden szombaton 20 -30 ezert hagynak discoba. Míg az én tesóm dolgozik ezererrel. Hogy majd biztonságban legyen a családja.

picimami

Sziasztok!
Csak gyors bekukk, hogy élek ám még! Elviszem Danit a bölcsibe, aztán jelentkezek!!!!
Pusszantás!

Kép
oriandy

Jó reggelt mindenkinek!!!!

Nemsokára én is leszek egy kicsit :wink: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Jó reggelt lányok!

Bár nekem ez a reggel nem kezdődőtt túl jól.Megjött :(
Ez van ezt kell szeretni.
Ma fel is hivom a barátnőmet hogy ma vagy holnap akkor bemegyek a fönőkéhez elbeszélgetésre. Még az van hátra mert az önéletrajzomat már bekérte mega biziket is. Szóvala személyes beszélgetés maradt még. Na ma megejtem ha lesz rá időm.

Kép
csucsu05

Illetve nekem van rá időm rosszul irtam.:) a pasinak lesz e rám ideje??
Szóval értitek.

Kép
csucsu05

Jó reggelt Andy!
Várunk vissza.
Siess majd.
És ne tessék így eltűnni.
Dani, jól van?

picimami

Csucsu!
Nagyon szorítok neked, biztos vagyok benne, hogy jól sikerül az interjú.
És hamarosan a kistesó baba is sikerül majd.

Szorítok neked és mindenkinek.
És Nagyon Szeretlek Titeket!!!

picimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?