Új privát üzeneted érkezett!

Kikocska!

Marcinak hosszabb a combcsontja, és egyértelműen a tudomásunkra hozta, hogy Ő bizony FIÚ. :D
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Sziszike - nagyon egyidőben járunk... én is 04.15-re vagyok kiírva :lol: és még nagyjából földi is vagyok, mert én Diósdon lakom :lol: :lol:
Nem érzem én sem a kis babókámat, bár nekem elős baba tehát lehet,h csak azt nem tudom mit kellen éreznem :roll: az ilyen megjegyzéseket pedig "valami baj van" engedd el a füled mellett. Bárki is mondta butaság és jobb lenne ha meggondolná mit mond egy pocakos kismamának aki amúgy is izgul :evil:

Zsu- jó, h túl vagy rajta, pihenjél sokat!!! :lol:

Én kölcsönkocsit fogok használni. Azt mondták pegperego, de a kerekein Graco felirat van :roll: már ha jól emlékszem... hozzáértők .. :?: ez akkor most pegperego vagy nem :?:
Nem mintha nagyon számítana, mert kipróbáltuk az előszobában rallyztunk apával és jónak tűnik :lol: :lol:

Kép
padri75
 
 


Padri!

A Peg Peregonak a vázán van a felirat.
De a kerekén sem lehet Graco felirat.
Ettől függetlenül biztosan jó.

Zsu!

Hogy vagy?
Vendég
 

 
 

Sziasztok Lányok! jó sokat termeltetek, idáig tartott visszaolvasni, sunyiban az irodában, közben állandóan ki kellett lépnem, mert jöttek mentek a japán főnökök (ma választják ki az utódomat...tuti hogy az lesz, akinek professzor a férje!!!...és jóval többet kér....na mindegy...nyugodt fogok maradni!, egyébként meg ha b.szogatnak, elmegyek táppénzre! :lol: )

Etti! nagyon jól nézel ki, nem csoda, hogy tényleg olyan fiatalnak néztek! A kicsik ha már nagyok lesznek, irtó büszkék lesznek a fiatal anyukájukra!

Nekem is szokott bekeményedni a hasam, főleg inkább késő délutánra/estére. tegnap is bevettem két magneB6-ot.

csináltam végre bolognai spagettit! isteni finom volt, hadseregnek elég lenne a szósz is, és már jó ideje kivánom, tegnap ahogy megettem egy tányérral, vissza is jött... :roll: :roll: :roll: valahogy úgy néz ki, mintha pont az a kaja amit már régóta megennék, és végre eszek, egyből kijön...de attól még ma is az lesz az ebéd (meg a vacsora is)

ma megyünk a mávba a szülésfelkészitőre, meg körülnézünk milyen is. holnap meg a szent imrébe találkozni a szülésznőkkel. bár még mindig gondolkozom, hogy maradok a dokimnál, és szülök a róbert károlyban, (igen, a dokim ott vezet le szüléseket) mert lehet ugyanott lennék, mintha elkezdenék járni egy új dokihoz és fizetek neki alkalmanként, utána meg a zsebébe dugom a pénzt...

tegnap olvastam szüléstörténetet a kismama magazinban...nem kellett volna...minek kell azt irni, hogy orditottak meg visitottak közben? :cry: :roll: igy beparáztatják azt, aki még előtte áll, és ő is természetesen akarna szülni... meg azt is irták, hogy aki EDA-t kér, az még kártyázhat is, és nem érez semmit, és órákkal előbb megvan a baba is... :roll: :roll: :roll:

szóval ma nagyon határozott vagyok...semmiben nem vagyok biztos!

és köszi az apukás megnyugtatásokat, igy már jobb, hogy nem hülye gondolataim vannak, és másban is megfordultak, de tényleg jó lesz majd azt látni, hogy hogy örülnek egymásnak!

OK, pierre cardin biztos nem lesz! (legalább ez biztos) :D

Kép
tünemény
 
 


Zsu! örülök, hogy végre túlvagy az egészen, vigyázz magadra nagyon, pihenj és remélem a jó eredmény mielőbb megérkezik!!!

Kép
tünemény
 
 


Tünemény!

Én EDÁval szültem. De csak akkor kaptam, amikor már kb 3 percenként jöttek a fájások. és azok nagyon intenzívek és erősek voltak.
Aztán egy idő után már csak az egyik oldalon hatott, mert van gy kis görbület a gerincemben. De akkor már nem volt értelme máshova szúrni.
Így nagyon tudom értékelni az EDA hatását. Igen érdekes volt, hogy az egyik oldalon éreztem a fájdalmat, a másikon nem.
És nekem igencsak fájt. Annyira, hogy hánytam is. Pedig a fájdalmat jól bírom, a vesegörcs meg sem kottyant.
de az is lehet, hogy ott valami összenövés volt a hasamban, és attól volt nehezebb.

Tehát az EDA sem jelenti azt feltétlenül, hogy kártyázni fogsz. És az is tőled függ, hogy mikor kéred.
Persze van aki EDA nélkül is elviseli a fájdalmat. Ez egyéntől függ.
Nekem így jobb volt.

És hidd el, örülni fogsz majd neki, ha agyerek az apukáját néha jobban szereti. nálunk most ilyen időszak van, és így legalább tudok pihenni amikor a férjem itthon van. :D
Nehéz lehet egy olyan gyerekkel, aki csak anyás. hiszen nem is jut ideje magára, a pihenésre.
Vendég
 


Mindenkinek köszönöm a keményedéssel és a magnéziummal kapcsolatos tanácsokat, így már nem aggódom annyira :)

Nem tudom, hogy végül ma eljutunk-e az orvoshoz, mert tegnap este volt egy nem fogadott hívásom a bejelentkező telefonról, aztán amikor meg visszahívtam volna, már ki volt kapcsolva. De gondolom azért kerestek, hogy valami miatt nem lesz ma rendelés. Pedig úgy vártam már :(

Tünemény: Én is olvastam azt a szüléstörténetet :shock: Ráadásul nekem nem is nagyon van választásom, az itteni kórházban nem divat az EDA...

Kép

Kép
sildi83
 
 


akartam erről a szülés dologról írni, de nagyon észosztó hangulatban vagyok, így inkább nem fogok bele, már az előző hozzászólásom is rosszul sikerült így utólag elolvasva :) sokat fog ez még szóba jönni :)

cat, azt nem mondtam, hogy nincsenek hosszú combú fiúk, nem lennének jókis futóbajnokok meg kosarasok :) meg az elméletem is elég újsütetű, és nem reprezentatív a mintám sem... De a rövid combcsontú lányok majd jelentkezzenek!!!
és én szörnyen túlképzett kismamának tartom magam, de te mindig tudsz valami jót írni, amit vagy elfelejtettem, vagy még soha nem is hallottam. örülök neki nagyon!

tünemény, hátha nem fogadja majd el, és az lesz, akit te szeretnél. a helyemre így vették fel azt, akit a kisfőnököm szeretett volna...

nándi lefeküdt aludni, nem merek csinálni semmit, hadd pihenjen, nagyon rossz kedve lett megint, egész délelőtt számítógépeztünk, meg autókat néztünk a youtube-on... talán kialussza magából...
mondjuk gáz lesz, mert nincs rajta pelus, reggel levetette velem, hogy ma ő bugyiban lesz...

kikocska
 
 


Kikocska!

Egyébként lehet, hogy az én fiam a kivétel. Hiszen nagy valószínűséggel az apukájára fog hasonlítani, aki 192 cm és elég kicsi feje van... Mármint a vállához és a méreteihez képest.

Szerintem nyugodtan írj a szülésről, hiszen ez mindenkinek más élmény, és jó olvasni a tapasztalatokat.

Örülök, hogy neked is tudok néha újat, vagy elfelejtett dolgot írni. hiszen ezért vagyunk.
És nekem is van egy csomó minden ami újdonságként hat...
Vendég
 


Ma egyébként Beni is fáradt. Reggel majdnem kilenc óra volt mikor felkelt. Mostanában fél hét körül szokott.
És azóta sem nagyon akar semmit csinálni. Most éppen a 101 kiskutyát nézi. Pedig nem szeretem, ha tévézik, de most nekem is jól esik a pihenés. Tegnap nagyon elfáradtam.

És úgy néz ki, van egy kis hasmenése is. Ilyet még nem tapasztaltam nála két és fél év alatt. És nem is nagyon akar enni, viszont már közel egy liter almalevet megivott. (1/3 rész 100% almalé + 2/3 rész víz arányban szoktam neki adni.)
Vendég
 


Kikocska
tényleg emlékszem,hogy írtál a rövid combcsontról. Végülis a párom is elég picinek született és most 184cm,úgy hogy akkor nem esek kétségbe,inkább biztosabbnak veszem,hogy fiacskám lesz.Persze láttam már a bizonyítékot is,de sose lehet tudni...
Gyedet, családi pótlékot, tgyást meg a többit is.Ezek mit takarnak,már mint nekem intézkedés ügyileg.A múlt héten küldtek egy kartont,amin az áll,hogy
Igazolvány társadalombiztosítás,kérdeztem a főnővért,azt mondta,ez majd nekem kell az uj munkahelyemre.De nem értem én nem mondtam fel,át vett ez az uj cég,mért én szívom meg,hogy babát várok?Erre vártam 6éve,erre ez a cégcserével kidobnak az utcára?Ha ezt tudom már rég ott hagyhattam volna az egész kócerájt,a munkanélküli többet fizetne...Bosszantó

Ettike tényleg szép KISLÁNY vagy!Mi ebből a tanulság...legközelebb menjen apa vásárolni,te meg pihizz otthon :D
Na megyek csinálok valami harapni valót a páromnak mire föl kel.

kocska
 
 


Kocska!

Ne aggódj, nem mondtak fel neked!
Nem is tehetnék meg, mert gondolom szóltál a terhességedről.
Illetve arról tudnál, mert felmondani csak írásban lehet.
Aláírtad az új szerződést?

ha a céged nem TB kifizetőhely, akkor valóban hosszadalmasabbek ezek a folyamatok.
Részleteket nem tudok, legalábbis nem tapasztalatból, mert én multinál dolgozom,a ki kifizetőhely.
De az inetrenten minden infót megtalálsz.

Pl. itt is:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi
Vendég
 


Na akkor most jövök én :lol: Egy könyvelőirodában dolgozom béresként :oops: :oops:

Szóval ha a cég nem kifizetőhely akkor az ellátások igénylése csak az első hónapban csúszhat pár hetet (persze megfelelő ügyintézés mellett) utánna az OEP már szépen havi rendszerességgel utal.
Van a terhességi gyermekágyi segély ami a szülést követő 168 napban jár, de meg lehet igényelni a szülést megelőző 4. héten már. (ezt a jövedelem ismeretében érdemes eldönteni mikor éri meg jobban)
Ehhez a munkáltatónak kell kitöltenie egy nyomtatványt illetve az újdonsült anyukának egy nyilatkozatot. Csatolni kell a születési anyakönyvi kivonatot, igazolvány másolatokat (anya,apa) és a kórházi elbocsájtót. Ezekkel a munkáltató kezdeményezi az OEP-nél az ellátást. Én még azt szoktam mondani a kismamáknak,hogy amikor a pici baba 4 hónap körül van akkor ismét jelentkezzenek nálam, hogy a Gyed ellátást is megigényeljük, mert az szintén munkáltatói kötelezettség!!! A gyed a 2 éves korukig jár.

Ezen kívül van a családi pótlék és az egyszeri anyasági támogatás. Ezeket már mindenki csak magának tudja intézni, mert visszavonták a kifizetőhelyektől a lehetőséget, hogy ezeket az ellátásokat is intézzék.
Ezt mindenki a saját területileg illetékes (állandó lakcím) Államkincstáránál tudja személyesen elintézni....

ha bárkinek ilyen jellegű kérdése van, csak nyugodtan bombázzatok :lol: :lol:

Kép
padri75
 
 


Padri: Nekem március 31-el (tehát várhatóan a Baba születése előtt) megszűnik a munkaviszonyom. Ilyenkor mi a teendő? Hová kell fordulni a TGYÁS-ért és a GYED-ért?

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kocska, Cat!

Ha átvette egy új munkáltató, akkor a régi munkaviszonya mégiscsak megszűnt, nem? Szerintem arról lehet szó, hogy az előző helyeden kiléptettek, a másik helyre meg beléptettek, és ez azzal jár, hogy kilépő papírokat készítenek.

Foglalkoztatott esetében táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj igényt minden esetben a foglalkoztatónál kell benyújtani. Tehát a munkavállaló részéről ennek menete független attól, hogy kifizetőhely-e a munkáltató, vagy nem az. Különbség a kifizetésnél van, mert a kifizetőhelynél a munkáltató utalja a pénzt, nem kifizetőhelynél pedig az OEP.

Az anyasági támogatás, gyes, családi pótlék igényt meg az Államháztartási Hivatalhoz kell benyújtani, ez is független a kifizetőhely / nem kifizetőhely tényétől, mert ebbe a munkáltató egyik módozatban sem folyik bele.

Kép
tici
 
 


Ha jogutódlással vette át a másik cég, akkor a munkaviszony folyamatosnak számít. Ebben az esetben csak akkor szűnik meg a munkaviszony, ha az új szerződést nem írta alá. De ilyenkor jár a végkielégítés, amennyibn megfelelő időt töltött már el a cégnél.
Lásd Egri kórház - Hosp Invest helyzete.

Legalábbis én így tudom, de lehet, hogy rosszul emlékszem, rég tanultam.
Vendég
 


Igen-igen, ez is lehetséges.
Kocska, szerintem járj utána, az a biztos.

Kép
tici
 
 


sildi - a thgys és a gyed ellátás munkaviszonyra alapszik, tehát anélkül nem is jár (csak a gyes ami szörnyen kevés)

A Te esetedben gondolom határozott idejű munkaszerződésről vagy megbízásról lehet szó ami 03.31-ig tart.

Két dolgot tehetsz,

a, a terhességi gyermekágyi segélyt meg lehet igényelni a szülést megelőző 4. héten és az még simán 03.31-e előtt lesz. Ebben az esetben a gyed is járni fog neked, mert hiába szűnik meg a munkaviszonyod az ellátások kezdetekor még munkaviszonyban álltál.

b, a törvény lehetőséget ad, hogy a munkaviszony megszűnését követő 42. napon belül szülsz akkor még jár a terhességi gyermekágyi segély, de mivel az ellátás a munkaviszony megszűnését követően indul ezért a gyed nem járna....

mindenképpen az a) megoldást javasolom a Te helyzetedben.

Annyi kérésem lenne még lányok, h a válságra és az év végi törvényváltoztatásokra való tekintettel az ilyen "szélsőséges2 esetekre kérdezzetek vissza, nehogy megváltoztassanak valamit a törvényben és máslegyen a "baba fekvése " :lol: :lol:

Kép
padri75
 
 


Szisztok!
akkor nekem is lenne kérdésem gyed-gyes témában,ha nem gond.
Nekünk jan 23-án tölti Pocok a kettöt,addig még eljutottam,hogy onnantól gyes jár.DE ugye áprilisban(vagy márciusban?)születik a hugi,mivel a munkahelyem tavaly nyáron megszünt,és a kicsi már a gyes ideje alatt fog napvilágot látni,gondolom,illetve ugy tudom hogy igy már neki is csak gyes jár.De a két gyerekre két gyest kapok,vagy csak egyet?Van aki ezt mond,van aki azt!Gondolom az esélytelen,hogy ismét tgyás,majd gyed :cry: Ha valaki tudna nekem ezzel kapcsolatban számomra is érthetö választ adni,nagyon megköszönném!!!!(vagy az ötöslottó nyeröszámait...sokat segitene most... :lol: )
gizu
 
 


Gizu!

Mennyi szabadságod van?

Lehet, az lenne a legjobb megoldás, hogy amikor lejár a GYED kiveszed a felgyűlt szabadságaidat, és ha ez a szülés várható időpontja előtt max négy héttel lejár, akkor onnantól igényeled a TGYÁS-t majd a GYED-et.

Javítsatok ki, ha profik szerint ezt így nem lehet!
Vendég
 


Gizu!

Most olvastam el figyelmesebben, hogy a munkahelyed már megszűnt. :oops: Így fogalmam sincs, hogy megteheted-e amit én írtam.

Egyébként az ötös lottó számai: 9, 18, 21, 43, 90 :D

Csak azért árulom el, mert én a mai Skandináv lottóra hajtok. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap voltam afp-n, meg terheléses cukorvizsgálaton. Hát borzalmas volt az a cukros lötyi amit meg kellett inni. Azt hittem egyből visszaköszön. Még 2 óra múlva is ki akart jönni. Remélem jó lesz az eredmény, mert én nem vagyok hajlandó még egyszer ezt meginni.
Ja és rekord gyorsasággal végeztem az első vérvétellel. Apával együtt mentünk, apa sorszámot húzott a vérvételen, addig én a földszintem bejelentkeztem meg a 6.-on beszereztem a vérvételes beutalókat. Mire leértem addigra már csak egy ember volt előttem sorszámilag. :) 8-kor már le is vették a vért, csak ugye a cukros lötyi után 2 órát kellett várnom. Na de így is 10-re végeztem mindennel :)

Ja és milyen hülye emberek vannak ám! Képzeljétek a párom a 9-es sorszámot húzta először. Aztán már a 8-ast hívták, de én még sehol nem voltam. Apa odament egy pasihoz és mondta neki, hogy a feleségem még nem ért ide, cseréljünk sorszámot. A pasinál a 10-es volt és felháborodottan kiosztotta a párom, hogy mit képzel más helyett hogy képes sorba állni. A párom otthagyta őt és egy csajjal cserélt a 13-as sorszámra és a pasi előtt bemehetett a csaj. He-he-he. A hülye pasija. :lol: Aztán a végén mégegyszer cserélt apa és a végül a 15-ös voltam én.

Délután meg barátnőztem. Tök jót pletyiztünk. Annyira kellett ez már nekem :)

Sziszi: üdv újra! Persze, hogy jöhetsz! Nagyon szép neve van a fiadnak!

Sildi: Én csak akkor veszem be a magne+b6-ot, ha nagyon szúr, görcsöl a hasam. Tegnap este kettőt is bevettem. A keményedés olyan érzés, mintha egy nagy kő lenne a hasadba. Az egész egy nagy beton, és nem csak egy helyen, hanem az egész.

Kikocska: doki mit mondott Nándi kiütéseire, mitől van?
Hát remélem én is hogy mi megúsztuk ezt a kruppos dolgot. Nekem mondom ez volt a rémálmom. Nekem a sógornőm a nyitott ablak, meg a párásítás mellett néha szokta azt csinálni, hogy kinyitja a fagyasztó ajtaját és ott állnak előtte a gyerekkel és azt a jéghideg párát szívja a gyerek. Ez is használ nekik. (de legjobb nekik is a nyitott ablak)
Hű ezt a gyurmás receptet kipróbálom. A liszt sima vagy rétesliszt legyen?
Nekem a hosszú combcsont=fütyi jött be. Kende mindig hosszúcombú volt. :)

Zsu: örülök, hogy túl vagy rajta! Pihizz sokat!!! És millió drukk, hogy jó legyen az eredmény.

Gizu: én még sose csináltam mézeskalácsot, de a fiam most ezt kérte, hogy csináljak neki. Úgyhogy köszi a receptet. És hogy díszíted fel a kalácskákat? Mi annak a receptje? És díszítéssel együtt kell sütni, vagy azt csak a végén kell rátenni? Nekem légyszi ezt is írd meg, mert még életemben nem csináltam semmi sütit. Még szaggatót is kell vennem hozzá :)

Kocska: szupi, hogy minden okés volt a genetikán. A csajok már leírták a tb-s infókat amit én is akartam. Nem ismétlem őket.

Tünemény: majd írd le mit láttál a mávba. Kíváncsi vagyok rá!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Lányok most voltam nődokimnál, (aki körzetis) és mondta hogy az afp eredménye jó lett, meg megint rákérdezett, hogy intéztem el az ingyenes kombinált tesztet, mert eddig még nem volt rá példa nála! mondtam, hogy a kismama újságban már javitották is a dolgot, mert irtak erről egy megjegyzést (gondolom annyian kérdezősködtek, hogy reagálniuk kellett). kukucskálni már nem lehetett, mert én voltam az utolsó, és már lekapcsoltak mindent...szóval majd jövö héten a genetikain.

egyébként a rossz hir az, hogy megszűnik ez a körzetis (ingyenes)rendelése, és már csak a magán rendelésén fogad. igy szerintem kiesik a róbert klinika, mert ha még fizetek a magánon is, plusz a szülési dijak, hát a csillagos ég...akkor maradok a másik megoldásnál, megyek magánba egy másik dokihoz és zsebbe dugdosom a pénzt valamelyik kórházban...

ma 6-ra megyünk apával a mávba, majd azt is megirom, milyen volt!

egyébként a főnök nagyon rosszkedvű lett miután kijöttek a második interjúról (a drága nő), kolleganőm azt mondta, biztos beintett nekik, vagy a pénzen lovagolt, mert majd egy óráig bent voltak, de a két japán lógó orral jött ki, a nő meg kicsit zavartan...azóta se szólt hozzám, hogy ki a nyerő... lehet hogy egyik se felelt meg a német főnöknek, és leb.szta a főnökömet, hogy ezért rángatta ide?? szóval olyan sz.r kedve volt, hogy még a hvg éves előfizetésünkre is mondta, hogy ez magyarul van, én nem olvasom, kell ez? nem kell, nem újitjuk meg!! KÖSZ...legalább a metro újság még olvasható lesz mert ingyen van... ő bezzeg kapja a japán képregényeit meg krikszkraksz újságait, jó pénzért...de hát ugye ez más tészta...(lehet hogy ha jókedve van, nem köt bele...)

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok!
Iszonyatosan görcsöl a derekam, mi a fenétől lehet? Másnak nincs ilyen problémája???

Ildi, én rendszeresen szedem a magnerotot, 3szor kettőt!!!
Jaj tudom miről beszélsz, te a babát érzed, nekem is annyira kitolja magát egy sávban, annyira édi! Főleg én is akkor érzem ha hanyatt fekszem!!!!A haskeményedés amikor az egész hasad összehúzódik! Két szem Mg-tól semmi bajod nem lesz, nekem 9et is lehet egy nap

Zsu, örülök hog yminden rendben ment, továbbra is szorítok!!

Mó, küldtem neked privit és köszi! Ikreket vársz???

Sziszi, nekem is második baba és pár nappal ezelőtt nagyon beparáztam, mert énsem éreztem mindennap! Aztán hétfőtől beindult! Sok a rosszindulatú vagy buta ember, aki nem tujda hogy egy kismamát nem szabad ijesztgetni!!

Gizu, csak nem te is errefelé laksz? Ki a dokibácsid?
Jan. 24től nem tudnál papíron munkahelyet szerezni? Amúgy a két gyerek után egy gyes jár csak!


Ettike, hát nem csodálom hogy nem adtal el sört neked!! :lol: iszonyat fiatal vagy!!!

Tünemény, piere cardinról én is lebeszélnélek, nekem volt sajnos! :(
Gyere a Róbertba!!!!!!!!!!!!Kitaposom majd neked az utat! Ja azt mondtam hgoy anyósom ott dolgozott 38 évig csecsemősként? Még most is megvannak a kapcsolatai! :oops:

Kikocska, Nándi bugyiba??? De hát még kettő sincs ha jól látom! Tényleg ő hogy áll a beszéddel?

Padri, lesz valami gyeddel kapcsolatos változás??? Vagy még semmi hír róla???
Amúgy az én esetem is elég speciális, de voltam tbszakértőnél, nagyon jó ötleteket mondott, remélem bevállik!

Kép

Kép
móci79
 
 


Virág!
Szerinten a diszités is egyszrü:lehet saját tésztáját rátenni,különbözö formákban,vagy magokkal is lehet-szotyi,tökmag,mazsola,stb,ilyenkor arra kell vigyázni,hogy ne legyen lisztes a tésztának az a része,amire "ragasztod" a diszt,esetleg kicsi vizzel,vagy tojással segithetsz,hogy ragadjon.Ezeket sütés elött kell rátenni,vagy amásik a klasszikus tojásfehérje:egy tojás fehérjébe annyi porcukrot kell belekeverni,hogy sürü krémet kapjál-és csak keverni kell,nem felverni!Én nejlonzacsinak a csücskét szoktam ici-picit levágni,bele egy -két kanál tojás és bármit lehet vele rajzolni,bár az elsönél érdemes kipróbálni,nem túl folyós e a cucc!
Örülök,ha tudtam segiteni(nekem nagy szerelmem a mézeskalácssütés-meg a szövés,meg a kosár meg a...de jó lenne,ha egy kicsit több idöm lenne...)
További szép napot minden kinek!
gizu
 
 


Tünemény, post most szünteti meg a dokid az sztk-s rendelését?? De kár!
Örülök hogy az afp-d jó lett! Azért az megnyugtató!
Milyen ingyenes kombi tesz? Erről nem hallottam!

Kép

Kép
móci79
 
 


Sziasztok Lányok, jó sokat írtatok, mióta utoljára itt jártam:D

Én is megkaptam az AFP eredményemet és negatív, holnap megyek megkukkantani a kis pocaklakót.

Kisvirág - a cukros lötyitől én is nagyon tartok, egyszer már ittam és akkor is nagyon rossz volt.

Tünemény - kiváncsi vagyok nagyon a MÁV-os tapasztalataidra :-)

Padri - lenne nekem is egy kérdésem: a feltételezett szülés időpontja előtt mikor lehet utoljára elmenni betegszabira és utána táppénzre? 4 héttel előtte már csak a TGYÁS-t lehet megkezdeni, 6-8 héttel előtte még el lehet menni? nagyon köszi a választ

Kép

Kép
leo50
 
 


na most hivott be a főnök és a drága nőt választották...viszont ő meg duplaannyit fog kapni mint én! kb két táblázattal több melóért...na meg megkaphatja a manager cimet...és annyit kap, mint az értékesitő fiúk, akik már majd 10éve itt vannak...szóval szép lesz, neki majd nem merik mondani hogy tölts már le egy statisztikát, vagy hogy hol van a hotel ahova mennem kell londonba, de gyorsan mert két perc múlva elrohanok az irodából...és még kávét is főzzön, ha vendég jön??? kiváncsi vagyok, de nem szimpi egyáltalán...ja és mondta h van másik interjúja is, igy holnapig fog választ adni, melyiket válassza...remélem lemondja és jöhet a másik csaj! neki is toppos fizut adnak, 650...hát nem semmi..de velem ne merjen egyik se kezdeni, mert egy: kiosztom mint Ettike a boltosnőt, kettő: eljövök táppénzre és csinálja maga! jobban is járnék, ha azt választanám!

Kép
tünemény
 
 


Emma anyuéknál aludt tegnap is és ma is, de napközben együtt vagyunk, úgyhogy tényleg komolyan veszem a pihenést! 8)
Tasin, rád is rádférne még, ha nem vagy teljesen jól!! Meg tudod oldani?
Tegnap este olyan furi volt Apával kettesben, csend volt, tv-ztünk…nagyon hiányzott Emma. Amúgy jól vagyok, nem is értem, h hogy lehet, h ennyire nincsen semmi bajom! Most az a parám, h túl simán ment ez az amnio….remélem nem jelent rosszat. :? :oops:
Állandóan arról álmodozok, h milyen lesz olvasni a jó híreket majd....csak nehogy pofára essek. :?

Hú, Ettike, szemtelenség volt fotót feltenni magadról!! Szemtelenül fiatal és csinos vagy!!!!!! :wink:

Tünemény: tulajdonképpen miért is izgatod majd az utódod miatt?? :roll: Te otthon fogsz babázni egy édes kis csöppséggel, ő meg bámulhatja majd a számítógépet, és főzheti a kávét! Na, melyik tetszik jobban?
Lassan azért döntsd el sztem, h melyik kórházat választod, megnyugodnál!

Móci: nem terhelted túl magad?
Én sem érzem még a bébit, bár még úgy is korai lenne nekem, h második. Sztem ne izguljon emiatt senki, majd eljön az ideje ennek is!

Virág: mikor mész UH-ra? Olyan kíváncsi vagyok a Te pocaklakód nemére is!!!!
Sajnálom, h rossz volt a cukros dolog, de legalább túl vagy már rajta! Tiszta lökött volt az a pasi a sorszámmal, hogy nem lehetett ezt megérteni?!?!? :shock:

Padri: most aztán nem hagyunk majd békén, jól meggondoltad, h bevallottad a munkádat???? :wink:

Kikocska, Nem lehet könnyű ez a krupp. Idővel kinövi, ugye?

Ildi: voltál végül dokinál, vagy beigazolódott a gyanú és elmaradt a rendelés?

Cat: Beni hogy van?

EDA: én anélkül szültem, de nem mártírságból, hanem mert nem éreztem szükségét! Sztem ezt nem lehet előre eldönteni, majd menet közben kiderül, h kéritek-e! Azt azért érdemes megkérdezni, h van-e rá egyátalán lehetőség. Pl. a Jánosban van ügyeletes anesztes, aki bármikor be tudja adni, de van olyan kórház, ahol a nődokik is adhatják. Olyan is van, ahol ügyeleti időben lehetetlen kérés. :?

Zsu
svs
 
 


Csajok ez nekem annyira bonyolult!
Persze hogy aláírtam az új szerződést,mivel közölte a polgármester,hogy aki nem írja alá annak jár a végkielégítés és aki él ezzel a lehetőséggel az ne számítson rá,hogy 3éven belül alkalmazni fogják Baján valahol ami a polg.hiv.hoz tartozik. Mivel ápolónő vagyok,ha elmentem volna az otthonból,csak a kórházba tudtam volna menni dolgozni,ami persze a polg.hiv.é. Tehát nem sok lehetőséget adtak a kis paraszt embernek.
Azt sem tusom, hogy mennyi pénzt kaphatok egyáltalán ezután,ha egyszer ideér valahonnan. Én is úgy gondolom, hogy ahogy ígérték,hogy minden alkalmazottat úgy vesznek át,ahogy van, és mivel tudták,hogy táppénzen vagyok a baba miatt, ezért nekik dolguk intézkedni és gondoltam,hogy felvilágosítani is. De leráztak,h. ők nem tb kifizetőhely,mintha tudtam volna mi az. Én abban voltam,hogy rendes munkahelyem van nem lopom a napot mióta az iskoláim befejeztem, gondoltam tartoznak egy kis emberséggel,de hát az új vezetőségen nem ismerek senkit.
Remélem a szülés utáni igénylésekben már a védőnő fog segíteni és irányítani (csak most ő beteg)
De szép mondatokat tudtok írni,nagy szavakkal.

kocska
 
 


Zsu de kis aranyos vagy! igazad van, most voltam a mosdóban és meg is beszéltem a babócával, hogy nem fogom ezen izgatni magam! csak valahol az bántott, hogy neki duplaannyit adnak kapásból...na mindegy, mi meg majd ráhajtunk hogy legyen még egy babó amig otthon vagyok, és akkor csinálja csak a sok munkát!

Nagyon vigyázz magadra, jól teszed, hogy pihensz, lehet, ezért nincs fájdalom meg probléma! és jó hogy pozitivan gondolkodsz!! ez kell!!! Furcsa lehet Emma nélkül, biztos üresnek tűnik a ház nélküle esténként! viszont kicsit kettesben lehettek apával!

Kép
tünemény
 
 


Zsu!

Eleinte én sem akartam EDÁ-t, és nem is értettem, hogy másoknak ez miért fáj. De aztán hirtelen, szinte egyik percről a másikra sűrűsödtek a fájdalmak és nagyon erősek lettek.
Illetve nálam még ott volt az is, hogy volt egy JJ katéter a vesevezetékemben, és nem lehetett tudni, hogy természetes úton kibújhat-e Beni, vagy császár lesz a vége. Ilyenkor pedig a legjobb az EDA, mert 5 perc alatt ki lehet venni a babát, ha gond lenne. De szerencsére elég volt csak fogóval rásegíteni.
Na mindegy, hosszú és bonyolult volt az egész terhességem és szülésem.
De úgy látszik nekem ez jutott. Meg kell küzdenem a gyerekekért. Ami nem tántorít egy harmadiktól sem. :D

Neked viszont biztosan jó eredményed lesz! Főleg, ha ezt is érzed.

Beninek hasmenése van. Nem éhes és nem is nagyon eszik, de iszik rengeteget. Most alszik. Egyébként nem úgy tűnik, mintha bármi baja lenne.

Tünemény!

Ne foglalkozz azzal, ki lesz utánad. Hiszen Te akkor nem leszel ott.
Vendég
 


Zsu: De jó, hogy jól vagy, nagyon örülök neki! Végül igazam lett, a mai rendelés elmarad, így áttettek minket szombatra. Holnap viszont mennem kell a védőnőhöz.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Gizu- sajna csak 1 gyes jár hiába lesz két babócád :evil: hát ennyit az állami segítségről, h vállaljunk sok gyermeket. Móci egyébként jól írta... szerintem januárban kérdezz rá megint,hogy mit tehetsz, mert a jogszabályok változhatnak és hátha egy új munkahellyel, ismerőssel ki tudunk valamit találni ami többet hoz a konyhára a gyesnél

Móci - igazából nem tudni lesz-e bármilyen változás...Mi úgy érzékeljük, hogy valószínűleg nem, mert a válság miatt befagyasztják a minimálbért és a gyed összege a minimálbértől függ. Ami esetleg változhat az az, h ki jogosult rá, ez pedig szigorítva lesz..

leo - egész a szülés napjáig lehetsz betegszabin vagy táppénzen. A 4 héttel előtti igénylés az csak egy lehetőség...

Tünemény - hát ez a "kiosztom mint Ettike a boltosnőt" ez óriási asszem beveszem az itteni szótármba :lol: :lol: :lol: . Amúgy sajnálom, h bosszankodnod kell, de ha nagyon megunod őket tényleg menj táppénzre pihizni....

Zsu- örömmel segítek tényleg. Főleg mivel sokszor látom,hogy hogyan próbálnak a cégek kitolni a kismamákkal és olyankor iszonyúan felmegy bennem a pumpa :twisted: :roll:

Cat- jobbulást Beninek :D

Kép
padri75
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy ilyen sokáig eltűntem, de a munkahelyemen le van tiltva ez az oldal, így csak munka után esténként tudok fórumozni.
Nagykovácsiban élek, ez Budapest budai oldalán egy falu.
Budaörsön dolgozom, egy multinál, immáron 10 éve.
Első babám lesz, nem kapkodtam el, hiszen már 34 éves vagyok.
Remélem, hogy hétfőn végre megtudom, hogy fiúnk vagy lányunk lesz. Addig nem is foglalkozunk névválasztással.
Nem tudom, hogy Ti éreztétek-e már, de nekem mostanában nagyon érzékeny a mellbimbóm. Nincs ehhez még túl korán?

Kép
gesztenye74
 
 


kocska, tök érthető, hogy ideges vagy... :( ezt velük kell sajnos elrendezned, mert elvileg ők tudják. Ugyanazt a pénzt kell kapnod elvileg, amit eddig, hacsak nem 100% táppénzen voltál eddig, szóval a fizud 70%-a jár. az új szerződésben benne volt biztosan a béred, azt nézd meg, hogy nem változott-e, de úgy tudom, ilyenkor az önkormányzat kiköti, hogy nem változhat x ideig...

gesztenye, nincs korán szerintem. sőt, remélhetőleg szoptatásig el is múlik majd :)

cat, szegény beni gyógyuljon, egy tasak smecta nem árt ilyenkor, de gondolom tudod. számomra csak a nándinál derült ki, hgoy ez nem csak hasfogó, hanem bélfertőtlenítő is, és így már a popsikiütésnél is használom.

kisvirág, a mézeskalács díszítéshez én felverem a tojásfehérjét, és irdatlansok porcukrot teszek bele, 20 dekát is egy tojáshoz, és ugyanúgy zacsit vágok ki én is. ezt mikor már ki is hűlt. És nagyon szép havas díszek lesznek, ha mikor megrajzoltad, frissen, puhán beleteszed kókuszreszelékbe. egészen különleges. Csokit is lehet rátenni, meg én szoktam a színes tortadarát is, meg cukorgyöngyöket, ezeket sütés előtt kicsit belenyomkodom, vagy a gyöngyöket lehet a cukormázba is. Egészen különlegesen szépek lesznek :) a cukorhab megszárad egy éjszaka alatt, addig viszont nem szabad egymásra tenni. a cukorhab festhető ételfestékkel is, így lehetnek zöld karácsonyfák és sárga harangocskák is :)
a liszt a gyurmához pedig sima liszt.
a kiütés pedig a vírustól, amivel szenvedünk most. szerintem még a jövő héten is. most úgy látom, hogy stagnál, semmit nem javul, kicsit félek, hogy megkapja majd élete első antibiotikumát. mondjuk jó, hogy ilyen sokáig megúsztuk...

móci hátad? hogy van? nekem majd később fog fájni, de fog :)
nándi bugyija meg ötletszerű, lehhetne szobatiszta, ha akar, nyáron az volt, ha pisilnie kellett vagy kakilnia, mindig vagy kiment a kertbe, vagy ráült a bilire, de ahogy gatya került rá, azonnal nem foglalkozott vele. néha mondja, akkor kap bugyit, másnap már pelust, mert ha nem ültetem rá a bilire, nem szól, így meg semmi értelme. beszéddel meg küszködik, ügyesen tanul minden nap új és új szavakat, de még nem hiszem, hogy rajtunk kívül bárki is érti, pedig szépen beszél, minden betűt kiejt, a szó végi mássalhangzókat is. max két szót összekapcsol, és a tárgyragot használja.

padri, éljen, hogy értesz hozzá!!! ezek az ügyek nekem mindig homályosak, mert sosem tudok naprakész lenni...

zsu, dejó, hogy minden rendben! maradjon is így! és nem törvényszerű, hogy kell legyen gebasz! a barátnőmnek sem volt, és nagyonis az idegeire meg már a kétéves fiacskája éppen :) neki még ciszta is volt az agyában, aztán az is felszívódott, és egy igazi kis zsenilegény! van olyan, amiben lekörözi a majdnem négy éves bátyusát!!! kruppot meg 4-5-6 éves korukra ki szokták nőni. addig viszont még elég sok betegség lesz, ami valszeg ezzel fog indulni :(

na, a zuram abbahagyta a dolgozást, úgyhogy csatlakozok hozzá az alsó szinten. eddig csak messengereztünk :) elég idióták vagyunk :)

kikocska
 
 


Gesztenye!

Örülj, hogy csak most érzed! Van akinek már a legelső tünetek egyike.

Akkor Te nem is laksz messze tőlünk. Persze légvonalban, mert autóval kb ötször annyi utat kell megtenni.

Padri!

Szerencsére nálunk normális volt a munkaügyis. Igaz, hogy én is tudtam, hogy mit kérdezzek. Így először elmentem táppénzre, majd szabadságra. Jelenleg is szabadságon vagyok hivatalosan. Utána újra táppénz, majd a szülés után TGYÁS, GYED...

A szigorítást érteném.
Hiszen nagyon sok pénzt költ az állam szociális juttatásokra, és ebben olyan is van, amit fölöslegesen. Mint ahogy Kóka is fogalmazott, nem vagyunk annyira gazdagok, hogy megengedhessük magunknak, hogy aki annyi pénzt keres, mint Ő, az is adómentesen kapja a családi pótlékot.
És ha Csányinak vagy Demjánnak lenne egy két éves gyereke, akkor kérhetné a GYES-t gond nélkül, függetlenül attól mennyi pénze van és mennyit keres.
Itt kellene szelektálni egy kicsit. Ezek a pénzek jók lennének azoknak, akik valóban rászorulnak.
Vendég
 


Sziasztok!
Jó sokat írtatok! :-) Nagyon sajnálom lányok, de még mindig nem tudok "névhez " sóloan írni. ..... így csak reagálgatok a témákra.

Én is eda-val szültem és egyáltalán nem bánom. Én is úgy mentem, hogy fájdalom csillapitó nélkül stb...., de egyrészt a sors se úgy hozta, mert kolinak 4x volt a nyakán a zsinorí gy úgy volt, hogy császár, de aztán mégse és a nagyon erős fájásoknál egyáltalán nem bántam egy kis enyhítést.... És nem multak el a fájások csak viselhetők voltak. és még eda mellett is önnálóan szültem meg a babát még azt is éreztem mikor kell nyomni :-) Szóval ne féljetek Tőle és ne szégyelje senki ha szüksége van rá. Én most is kérni fogom ha nem megy és nem hiszem, hogy ettöl rosszabb anya lennék.
A szüléstörténeteket Kolival olvastam, de nála nagyon megtanultam, hogy nem szabad így most már átugrom őket ezt tanácsolom nektek is.

Tb dolog! :-( Borzasztó szörnyű. Én nekem is gyed alatt volt (most) cég váltásom és mivel nem álltam munkába vagyis passzív állapotban vagyok így nem jött létre a jogviszony a régi cég viszont megszűntette a munkaviszonyt. Nagyon kiakadtam és felháborodtam, mert nem az én hibámból kerültem ebbe a helyzetbe. Mire eljutottam egy tündéri nőig aki elmondta, hogy egy megodás van de azzal gyedet fogok kapni nem a nyomorult gyest..... :-( Ja és még az is kiderült, hogy jobban fogok járni, mert a minimálbér kétszerese után számítják. legalábbis most ez az állás pont.

Nem tudom ki is írta a cici fájást. Nekem a 6 hét óta nagyon fáj. hol jobb hol rosszabb. Szóval ez teljesen normális most már :-) Ja és a fiammal a 20 hétől folyt az elő tejci :-)

Ma jobban vagyok lelkileg :-) És szerintem mozgot mert két olyan rugást éreztem ha ezt a beleim csinálják akkor szerintem ultra gáz :-) De nem merem biztosra mondani...

No megyek, mert nagyon elfáradtam.

Puszi nektek
sziszike22
 
 


Kikocska!

Köszi!

A Smecta eszembe sem jutott. Beninek még soha nem volt hasmenése. De szerencsére van itthon, mert amikor megyünk Horvátországba, mindig viszünk egy kis patikát, amit a gyerekorvos tanácsára állítunk össze. Soha nem volt rá szükség szerencsére.
Én egy kis darab étcsokit adtam neki. A kettő együtt tuti hatásos lesz.

A mézeskalácson nekem mindig a dió volt a kedvencem. Nagymamám szokott tenni rá egy negyedet, és ahogy összesül vele... :)
Vendég
 


Kikocska!

Timsót és ételfestéket hol szoktál venni a gyurmához?
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

megjöttünk a mávból, hát tudjátok eddig itt volt a legjobb a szülésfelkészitő! a főorvos tartotta, felkészültnek látszott, szimpatikus volt, elmagyarázott érthetően mindent, (épp hivta egy kismama hogy megindult a szülés, és mondta hogy akkor most induljon is be, és utána mondta, hogy második babája, és szóval az jött le, hogy tudja kiről van szó, bár lehet hogy minden szülész ilyen...) utána jött az anesztes doki az EDÁról, és valahol ez az info is megnyugtatott, tisztázott bennem néhány kérdőjelet mert nem sokat tudtam erről se. utána a sejtbanktól jött egy pasi, aki az őssejtlevétellel kapcsolatban beszélt, majd a szülésznő mondta el, hogy mik a szokások/szabályok, és hogy a csecsemősök igen leterheltek és maguktól nem fognak magyarázni semmit, de ha kérdezik őket akkor segitenek. és most születtek 4es!!! ikrek, 32.hétben, és mind rendben vannak! utána körbementünk a szülőszobákon, két szülésznő vitte a csoportot, annyian voltunk, de ez is tetszett, jobb volt a tapasztalatom mint vártam! a szülésznők is barátságosak voltak, mondták, hogy az hogy természetesen vagy EDÁval vagy császárral megy majd a szülés ez ott fog úgyis eldőlni, de valahol most meg is nyugodtam. a gyermekágyas rész 3 ágyas (ott nem voltunk, ezt csak elmondták), a látogatók inkább kint beszélgessenek az anyukákkal meg nézzék a babókat, de inkább az a kérésük, hogy a látogató rokonság ne a kórházba jöjjön, és tekintettel vannak az anyukákra, szóval a gyermekágyas termekbe nem nagyon szeretnének látogatókat (persze mint mondták, néhány apukának nem lehet beszélni, mert mindig visszamennek)

azt is mondták, hogy gátmetszésre kell számitani első szüléseknél, mert akkor még nem olyanok az izmok meg belső rész, és ha reped, akkor inkább arra amerre a doki vágja, mondta hogy második harmadik babánál már a gátvédelemre törekszenek.

szóval jobb volt a tapasztalatom mint ahogy én azt elsőre hittem volna! (még az imrénél is jobban tetszett, vagyis a pozitiv érzés belülről...értitek remélem)

és apának is szimpatikus volt az egész.

van két szülőszoba ahol kád is van egyébként. viszont ha valaki EDAt kér, akkor az alternativ poziciok ki vannak lőve, tehát vagy természetes/alternativ, vagy EDÁS...

Kép
tünemény
 
 


Tünemény!

Én mind a két gyerekem a MÁV-ba szültem... amikor most terhes lettem én kórházat választottam,azaz a MÁVOT-megint....
De mivel az akinél előszőr szültem már meghalt, a második dokim pedig valahogy nem volt szimpatikus, mert kicsit remegett a lóvéért...meg annyira a szülés közben sem voltam tőle kinyúlva, így nála nem akartam szülni, pedig ő is a mávban dolgozik...itt az egyik fórumon találtam egy olyan topicot, hogy ÁEK (a MÁV új neve)
és az ottani lányok adtak tippeket a dokikkal kapcsolatban....

Végül is nem tudom még eldönteni, hogy mennyire szimpi a doki, mert csak kétszer találkoztam vele, de igazából úgy vagyok vele, ha nem lesz baj, akkor úgyis inkább a szülésznő lesz az igazi szereplő..ez a két ( hál'Istennek) komplikáció mentes szülésem tapasztalata.
Ha meg valami gáz van, akkor legalább a MÁV-ban megvan minden felszerelés ami kellhet.
Szóval, a lényeg, hogy a kórház nagyon bejött eddig....nagyon aranyosak voltak a csecsemősök, mindig segítettek ha kellett valami.
Igaz, hogy ezek nem friss tapasztalatok, de szerintem a mostani egészségügyi és gazdasági helyzetben még jobban megbecsüli mindenki a munkáját és biztos igyekszik.
Ráadásul gondolom az összevonogatások is szelektáltak szerintem rendesen.....

A szobák tényleg három ágyasak, volt amikor csak ketten voltunk benne.
Minden szobában zuhanyzó és WC van, ami azért nagy előny...
Nem tudom, hogy mennyire amortizálódtak le mostanánban...

Az biztos, hogy a szobák előtt van egy üveges folyosó, amire ki lehettet a látogatókkal ülni, a babákat meg odatoltuk a teraszajtó elé és ott lehetett nézegetni..
Van sötétitő függöny ha valaki éppen szoptatott behúztuk...
A szülőszobák is nagyon kulturáltak voltak...
Nekem van a közelemben két kórház is ahol szülhetnék , jóval közelebb van, mint Pest, de az egyik olyan hogy a szülő nőket függönyök választják el egymástól :?: :?: :?:
És ha baj van, akor mentővel visznek Pestre :evil: :evil:
A másikról kevesebb tapasztalatom van, de ott is 5-6-ágyas szobák vannak, közös mosdó.... :evil:

Én meg úgy vagyok, hogy igaz, hogy az ember azt az 5 napot kibírja valahogy, de ha már úgyis fizetek a dokinak, akkor már kapjak is érte valamit...

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ennyi az idő..........megyek dolgozni.... :cry: :cry:
még jó, hogy bicajjal csak 5 perc...................

Ja, voltam dokinál tegnap a méhszájjam rendben nem nyílt ki......... :) :)
Az AFP egy kicsit alacsony 0,78 BHCG 0,81
szóval a 0,80 lenne a minimum érték....
De a doki nem foglalkozott vele, azt mondta ez az AFP egy nagy baromság, majd a 18 hetes genetikán úgyis jobban megnézik..
Ha a Hajdú Kriszta nem lát bajt, az pontosabb mint akármelyik AFP.... :lol:
De azért utánna nézte a netem....ha korán veszik le , akkor lehet alacsonyabb érték.....én meg 1 nappal a 16. hét előtt voltam....
Máskülönben a amnió úgyis kimutatja... (mármint hogy minden oké)

Na tényleg mennem kell :cry:

Kép


Kép
tasin
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, most már szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem haskeményedésem volt, hanem a Baba alakított :) Tegnap este épp a hasamon volt a kezem, amikor pörgött-forgott, majd egyszer csak kinyomta valamiét a bal oldalon. Szemmel látható kemény dudor lett ott :lol: :lol: Szóval gyanítom, hogy eddig is ott éreztem keménynek, ahol a baba megfeszítette vagy kinyomta magát. :D

Tünemény: jó Neked, hogy voltál már több helyen is szétnézni, irigylem azokat, akiknek van lehetősége választani. Én is szívesen szültem volna Pesten, csak nem tudtuk sem anyagilag, sem idő szempontjából vállalni, hogy oda járunk fel vizsgálatokra egy választott orvoshoz. Én itt már csak az orvosomban bízok, a kórház és az egész szülészet egy kalap sz....t nem ér :? :?

Kép

Kép
sildi83
 
 


sziasztok.

hát igen sokan nem néznek 20 évesnek :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
asszem ha így néznék ki most is,megkapom azt a sört:
Kép szülés előtt 20 nappal :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cickóm nekem is fáj,a jobb az nagyon.

zsu:

én is pont kérdezni akartam hogy van e segítséged.az jó ha tudsz pihenni.pár évre előre töltődj fel :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cukros löttytől én is parázok egy kicsit.sokkal jobban mint Patriknál,talán mert tudom hogy pocsék.talánn most a citromlétől jobb lessz.

gizu:

3 nap van a fiaink között :lol: :lol: :lol: :lol: én ehhez a gyed,tgyás dolgokhoz nem értek de szerintem a pici születésétől kapod őket újjra.csak a nagyobbik utánn nem kapsz semmit,csak a családit.

Kép
Kép
ettike
 
 


cat, timsót patikában, nem tömb, hanem por, vagy kristály állagút, és legtöbb helyen nincsen, de hoznak, ha rendel az ember. ételfestéket pedig nagyobb boltokban lehet kapni általában, mi auchanba járunk, ott van, de tescokban is.

én mindenfélét kipróbáltam már szülésileg, az edás vajúdást, edamentest, vajúdás nélküli spinált :) csak a sima, komplikációmentes szüléshez nem votl még szerencsém :)
igen, edával csak fekve lehet lenni, folyamatos ctg volt nekem- szerencsére, mert réka szíve leállít - és sokkal jobb volt azzal a császár, mint a spinállal!!! és tényleg ott dől el. Én sem akartam edát, az ötlettől is elzárkóztam, de mikor látszott, hogy hiába fáj, nem történik semmi, egyszerűen nem haladunk, egészen összeomlottam, és kértem. mostanában nagyon sokat gondolkozok rajta, hogy hogy lett volna jobb, lehetett volna-e máshogy, stb, stb, de az tuti, hogy 20 óra 5perces fájás után azt mondta a doki, hogy ó, hat-hét óra múlva baba lesz, és akkor kértem az edát, két óra múlva tolhattam volna.
szóval fel kell készülni arra, hogy fáj, nagyon fáj, de ez a fájdalom visz előre ahhoz, hogy átbillenjünk anyukává, SZÜLŐVÉ!!! és nekem nagyon hiányzott nándinál!!! (nem jöttek később az anyai ösztönök, csak hiányzott. meg a tej tök lassan indult, és nándi nagy volt ugye, kellett neki tápszert adni sajnos, mert nagyon kiborult) egye fene azt a császárt, de a vajúdás olyan sokat segít!

Na, talán kevésbé észosztós lettem, mint tegnap lettem volna, és talán sikerült sikerült minden ijesztőt kitörölnöm :)

tünemény, igen, a máv nagyon jó!!! és én kérdezgettem mostanában mávban közelmúltban szülőket, és dicsérik még minden, és ahogy olvastam, nem sokminden változott az elmúlt két évben a szülészeten, talán csak a dokik nagy része, akik viszont a patalogikus esetekre sokkal jobban fel vannak készülve, hiszen a szabolcs utcából jöttek többnyire, ahol régen sokkal magasabb volt a problémás terhességek aránya,mert ott értettek hozzá nagyon, és ha valakinek gondja volt, oda ment. történetek mellőzve :)

sziszike, munkajogi pert nem indíthatsz a tájékoztatás hiányáról???? vagy tájékoztattak, csak az új szerződést nem tudtad alálérni? vagy valami ilyesmi? lehet, hgoy egy jogász tud segíteni. Ha megírod priv a pontos helyzetet, a legjobb barátnőm ügyvéd, és munkajogban eléggé otthon van, meg tudom kérdezni tőle!

kitöröltem a politizálásomat a megszorításokról, semmi szükség rá :)

megyek háztartani, mielőtt nándi besokall megint. rékának ma mákos gubát ígértem :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kikocska 2008.11.13 08:57-kor.

kikocska
 
 


tasin, ma már császárral is kiraknak 3 nap után :D szóval sokkal kevesebb idő van pihenni a kórházban ;) akkora teltház van a mávban szinte mindig...

ettike a megfáradt magyar anya(najó, kismama, de nyugtass meg, hogy ez még 2 évvel ezelőtti kép, és nem ekkora pocakot cipelsz már most) :D

gondoltam rá, hogy teszek fel képet magamról, és akkor mindenki megnyugodhat, hogy jól néz ki, és csinos és fitt és kipihent, sé nem irigyli ettikét, vagy kevésbé :D de végül elvetettem az ötletet, szerintem nincs is kép rólam...

gizu, nekem vannak ismerőseim, akik semmit nem dolgoztak, csak ilyen kamu melóhelye volt, egy napot bejelentve, utána táppénz, vagymi, és volt tgyás, meg max gyedet kaptak meg ilyenek (ugye, az ügyeskedők? ;) )

megyek tényleg, nem fűlik a fogam a dologhoz ma... olyan nyomi idő van, és tegnap is rossz volt a pocakom, olyan nem stimmel valami érzés, meg húzott, meg minden. de biztos csak nagyon fáradt vagyok. kicsinál ez az éjszakázás tényleg.

kikocska
 
 


Kikocska!

Én az Auchanban nem találtam ételfestéket amikor kerestem. Melyik részen szokott lenni?

Szülésnél én is azért pártolom az EDÁ-t, mert komplikáció esetén sokkal gyorsabban lehet cselekedni. Illetve lerövidíti a vajúdást. Ha pedig úgy érzed, tudják úgy adagolni, hogy a kitolásnál már érezd a dolgokat.
Engem nem érdekelt, hogy csak fekve lehetett vajúdni, nekem nagyon jól esett úgy. És az is megnyugtatott, hogy az NST folyton figyelte Beni szívműködését. Kellet is...

Tünemény!

Örülök, hogy tetszettt a MÁV/ÁEK.
Én is azért maradok a Péterfyben, mert meg vagyok elégedve az orvosommal, illetve tudom, hogy ott bármilyen esetben tudnak segíteni, nem kell sehova küldeni sem engem, sem a babát. Persze erre nem lesz szükség, de jó a biztonság tudata.
A kórház maga nem néz ki jól, de vannak egyágyas szobák. Nekem bevált.

Ettike!

Ezen a képen sem nézel ki öregebbenek. Max megsajnál az eladó, hogy ilyen fiatal "megesett" lány vagy... :D

Sildi!

Örülök, hogy már a babát érzed és nem keményedés.

Tasin!

Én nem is értem, hogy miért csináltak Neked AFP-t, ha volt amnio. :shock: Szerintem se törődje vele, majd az UH számít.
Vendég
 


cat, ott, ahol a készsütik, meg aromák, meg ilyenek szoktak lenni. de nem mindig van egy csomóminden... én még tavaly vettem, jócskán karácsony előtt. az tart még mindig. ilyen picike műanyag tartálydobozvalamiben van, zöld. piros tetővel. még másmilyent nem láttam eddig...új szalagjaid vannak? vagy tévedek?

kikocska
 
 


Cat jók a téli vonalzók! és igazatok van az EDÁval kapcsolatban, ha igy kell lennie, hát legyen igy, és engem is ebben a kórházban az nyugtatott még meg, hogy bármi baj lenne a babával, itt fel vannak készülve és nem kell máshova vinniük (mondjuk ne legyen rá szükség!)

Kikocska, tudtok majd irni likőrös recepteket, mert rájöttem hogy most nagyon lenullázzuk magunkat decemberre, és talán a család is jobban értékelne egy házi készitésű finomságot! és milyen bonbonokat csináltok?? mondjuk nem nagyon sütöttem eddig, de ha nem nagy ördöngösség, megpróbálkozhatok vele én is!

Etti de jó nagy pocid volt, bár az arcod tényleg olyan kislányos! mutattam is apának, és nem akarta elhinni, hogy tényleg te vagy az egyik kismami, és ráadásul hogy Patrik már majd kétéves! :wink: hidd el, örülni fogsz neki pár év múlva, hogy nem néznek annyinak amennyi papiron vagy!!

tudom úgyis azt mondjátok, hagyjam a csudába, de most nagyon kiakasztott a főnök hülyesége, a nő visszamondta az állást, erre ő még rátett egy 50est, és igy igent mondott...750ért van az a pénz...és nem fog semmi többet csinálni mint én eddig, de mivel mindenki az irodában hallotta h mennyit ajánl a főnök a telefonban, hát a fiúk se örülnek neki...dec 1től kezd, úgyhogy onnantól kezdve lehet hogy nem is tudok jönni napközben, csak ha ő nem ül mellettem...

nem baj, egyébként azt is elintéztem, hogy folytathassam a mérlegképes könyvelői tanfolyamomat, amit már régen szüneteltettem, de szóltak hogy ha bemegyek, megnézik melyik csoporthoz csatlakozhatok...legalább ezzel is kibiztosithatom magam, hogy bármi lenne a baba után, egy képesitéssel előrébb járok!

MÁVOS lányok ti melyik dokihoz jártok? mert nem tudom, ki lenne az, aki alapos, megbizható, (nem tartja a markát előre...bár van ilyen egyáltalán??), és aranyos is...egyébként mindenkinél a magánrendelőjébe kell menni??? (gondolom ez az ő érdekük, igy egy kicsivel többet tudnak eltenni)

egyébként tényleg azt mondják, hogy 3nap a benttartózkodási idő szülés után, és hogy általában tele is vannak

Kép
tünemény
 
 


Sziasztok!

Voltam a védőnőnél, minden rendben, hallgattunk szívhangot, és híztam még egy kilót, tehát eddig 2-nél tartok. Ő is megnyugtatott, hogy a babát érzem, mert nem túl vastag a hasfalam. A ma reggeli szuri helye úgy bekeményedett, hogy csak na és nagyon fáj :? Olyan hülye érzés a hasamat szurkáltatni, azért mégiscsak ott lakik a kicsi Babó.

Tünemény: tényleg hagyd a csudába. Nem semmi az a fizetés, több mint 10szerese annak, amit én kerestem...Azt hiszem pályát tévesztettem... :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: