Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok: )

Ancsa: hazaszóltam a családnak, hogy ha odaér, azonnal hívjanak fel engem, de még nem jött meg:-/

Gwen: ez a kettő van:
http://veronix.uw.hu/altalanos_decoupage/imagepages/image47.html
http://veronix.uw.hu/altalanos_decoupage/imagepages/image70.html

zsuzsimano: 1-1 darab elég lesz?: ))) Macisak jöhetnek: )

Szandra!! Meg tudtad nézni a szalvétáimat?
veronix

Jaj Veronix nagyon szégyenlem magam, megjöttek a szalvéták és még meg sem köszöntem. Köszönöm szépen! Gyönyörűek. Választottál már az enyémek közül?
Remélem csütörtökön lejutok és hátha volt a szalvétás emberem....

Jucusmamus, nem felejtettelek ám el, de egyetlen árva szalvétát nem akarok küldeni, de félretettem.
Kata
kovkata

Hajni,
örülök, hogy idetaláltál! Asszem, most már Neked is véged van!! Kép

Jucus,
nekem sajna nincs Vliesofix-em és amíg haza nem jutok, szerintem nem is lesz. Csak a hagyományos, tégelyben kapható textíl ragasztóm van? Az nem annyira jó?

Csi,
itt a székKép.
Megnyitottam a II. számú fotóalbumomat is, legújabb tetteim ott megtekinthetök!
Ja, és a profilba is sikerült beírni a képek helyét! (de nagyon elfáradtam bele!)

Senki nem akar tölem szalvétát??? lassan bele fogok fulladni a szalvétába! Kép

Szörült
mian

bocsika, ezt elbaltáztam. Nem tudtam, hogy ez a nagy kép itt fog megjelenni.
Többet nem teszek ilyet! Mea culpa!!!
mian

Sziasztok!

Kicsi lánykám mától szokja a bölcsit. Jele pillangó. Légyszí, akinek van pillangós SZ-ja gondoljon rám. Elkezdtem visszanézni a képtárat, de sajnos nem találtam. Sőt Kép ha beszerző útra indultok, akkor is gondoljatok rám. Utánvéttel vagy cserével, kinek mi a jobb.

Ancsa!
Nálad láttam egy pillangós SZ-t, írhatok mail-t.
phaedraa

Kata: küldtem emilt Neked asszem... freemail-es a címed?
veronix

Ja és nagyon szívesen, örülök, hogy tetszenek: )
veronix

Sziasztok!

Phaedra!
Én tudok Neked pillangós szalvétát küldeni, add meg a címed.

Tímea!
Én is miskolci vagyok. Ha gondolod írok Neked néhány szalvétázós lelőhelyet, hacsak Kata nem előzött már meg.

Kata!
Már megint nem látom, hogy milyen katicás szalvétáid vannak. Történetesen az érdekel, hogy abból a sorozatból, amikor egy szíven van a katica, milyen színű hátterekkel van meg?? Holnap megyek szalvétákat beszerezni, tegnap kaptam apikától dekop. ragasztólakkot, és gipszkiöntőt (miután pár napja megjegyezte, hogy kicsit elég lesz már ezekből), alig várom, hogy kipróbljam...
Eddig csak cserépre, fára, üvegre, hungarocellre dekopácsoltam, gipszre még nem. Van valami ördöngőssége, vagy trükkje?

Gyöngyöske
gyöngyöske

Veronix!

Megnéztem a munkáidat, és nagyon tetszenek a spárgázott üvegeid. Nagyon macerás volt feltekerni? Mi a trükkje?
Írtam Neked mélt.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Kata: vegigneztem az albumod, mindent megcsodaltam, jegyzeteltemKép egy csomo otletet am!! Ja, a zsirpapir nelkulozhetetlen a vasalo alaKép.
A konyhadon a katicak laposak vagy kidomborodnak? Nagyon-nagyon szep minden!!!!
Muszaly lesz nekem is bebogarasadnom, ezek a kis szarnyasak nalad csodalatosak.
Vero: sajna nem tudom megnezni ezeken a cimeken nekem azt irja ki, hogy nem tudja a lapot bemutatniKép Neked tetszene valamelyik nalam? Szivesen kuldok, ird meg a cimed.
Timi: a borod hogyan oltozkodik? GyonyoruuuuKép

Lassan de biztosan en is keszitgetek, folyt.kov.
Gwen

tenyleg csak egy utolso kis kerdes: Lehet konyhacsempere kupalni, de ha nem, bocs a buta kerdesert?
gwendoline

Vero: azt a cimet se akarja megmutatni ami a profilodban vanKép, buta gep
Gwen
gwendoline

Szia Gwen!

Ha érdekel a borosüveg öltöztetése részletesen, szívesen leírom!

Lányok!

Sikerült végre felraknom néhány képet a fórum képtárába. Ha valakit érdekel, tekintse meg.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Timi: Nagyon tetszik az üveg, velem is megosztanád?Kép
És a többi is nagyon jó!! Szépek!

Ancsa, jaja..végem vanKép Most is itt ülök, Apa pedig fent vár;)Én meg itt festek-ragasztok.....

Áfonya
Ezeket a fesékeket is lehet repeszteni??

Kata007
Repesztettem ma is egyet, feltettem a képtárba.

Kérdésem lenne. A felragasztott szalvétát átlehet vagy meglehet festeni? vagy a széleit, hogy ne legyen éles kontúrja a szalvétának...ááá..remélem értetekKép) Kicsit késő van már nekemKép Mindjárt kér a kis anyatejesemKép De van még amit megakarok festeni még maKép

Hajni
hajnii

Koda!
A te spárgázott üvegeid is szuperek. Engem érdekelnek a részeletek.
JA, és a Hermann gimihez is közel lakok.

Gwen!
Itt is meg tudod nézni: Művek: http://kep.tar.hu/veronix/index.phtml?aid=27585950
szalvéták http://kep.tar.hu/veronix/index.phtml?aid=27584613

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szia Hajni!

Megnéztem a kaktuszosodat, nagyon jó. Lehet, hogy tényleg nem kéne már semmi.
Egyébként pont tegnap néztem meg a lányaid fotóit, apikának mutattam is azt amelyikkel az apjukkal van a három lány, édesek. ÁÁÁÁÁ nem vette célzásnak.Kép

Timi!
Mélt megkaptam, köszönöm, válasz megy.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Húúúúha, mostan fogok ajtót csapkodni, meg feszültséget levezetni!Kép
Ha fél szalvétát raktok fel, tehát nagy felületet, akkor hogy kell szépen simítani? Én ecsettel szoktam (12-es), de vhogy nem akar sikerülni. Nem szakad, de borzasztó ráncos...és különben is...
Komolyan mondom, cserepet egyszerűbb csinálni. Látod Jamika, nekem a képek nem mennek!

Gwen, igen, enyém volt az árvácska!

Csi, most egyelőre olyan pasztát kaptam a papámtól, amivel a karosszériások alapoznak...hogy honnan szedi az ilyeneket, ne kérdezd! Állítása szerint ez a műgyanta másnéven gitt! És hogy hogy működik? Majd ha jó idő lesz elmondom, csak lakásban kicsit büdös!

Hajnii, szerintem a virágtartót hagyd így! Nekem így is tetszik! Kép

Süti
süti

GyöngyöskeKép
Tetszik is Apájánknak ám a hölgykoszorűKépRemeg Értük!! És köszikeKép Én is megnéztem a lányaitokat. gyönyörűek;)

Süti, Csi
És sztem lehet venni faglettet is, és ugy tudom műfát is. Ezek is hasonlóak mint a kasznisoké. Legalább is emlékeimben így él. Mikor a régi fa ablakkeretbe tették be az üveget..ilyennel tömítettek.
Köszi Süti, így hagyom valszegKép

Hajni
hajnii

Veronix!
Jó lesz úgy, küldöm a szalvikat a pásztói címre!

Szóval Csín kívül senkinek sincs söralátéte?

Megnéztem a munkáitokat, ámulok-bámulok!!

Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Hajni!
Összeszedtem a helyettesíthető alapanyagokat nagyjából. Vastag betűvel kiemeltem azt, amit, ha nincs otthon, sztem érdemes beszerezni. Van olyan a listán, ami nem filléres dolog (pl Aqualakk), de "csak" egyszer kell megvenni. Ezek az anyagok egyébként jóval olcsóbbak, mint a hobbiboltokban beszerezhető megfelelőik, és még a végeredmény sem különbözik.
Most nem írom le, hogy oldószeres festéket nem használunk styroporra, meg azt sem, hogy üvegre-fémre nem a diszperziós festék a legjobb, ez csak egy általános alap.
Most inkább képeket sem keresek szemléltetésnek. Majd holnapKép
Minden felsorolt anyagról olvashatsz a topikban bővebben valaholKép

Itt a lista:
csii

<center>Helyettesíthető kellélek</center>
<center>(avagy: nézz körül a pincében)</center>

<center>ALAPOZÁS</center>
Mindenféle "festékboltos" maradék festék.
-Diszperziós falfesték (pl. HÉRA, MODAKRIL),
-alapozók (pl. TRINÁT AQUA),
-UNITOP, vagy
-fehér akrilfesték (ez is festékboltos).
Ha van otthon oldószeres festék(pl.Sandolin), az is jó, csak büdös, és macerás.

<center>RAGASZTÁS</center>
-Tapétaragasztó
-hígított faragasztó (pl. Palma)
-könyvkötők által használt átlátszó vizes-bázisú ragasztó
-SULI ragasztó (hígítva)
-Plextol (hígítva)
-Dextrin (kissé macerás)

<center>SZALVÉTARAGASZTÓ TEXTILRE</center>
-Plextol hígítva

<center>FESTÉKEK</center>
-Aquacolor színezőpaszta és festék (önállóan is használható, vizes festékekhez keverhető)
-folyékony univerzális pigment (önállóan nem használható, csak festékhez keverve, vizeshez, és oldószereshez is)
-por-pigment, ezt kötőanyaghoz kell keverni. Kötőanyag a Plextol, a Dextrin(nem vízálló), de a már kész festékbe is lehet keverni.
-Tempera. Ha festékbe keverjük, akkor a festék tulajdonságait veszi fel, így az eredmény vízálló lesz, (pl.akril)
-maradék tojásfesték-por

<center>LAKKOZÁS</center>
Mindenféle lakk, a saját oldószerével hígítva
-csónaklakk
-parkettalakk
-vízzel hígítható lakk (pl. Aqualakk)
-hígított Plextol

<center>SZÍNES, IRRIZÁLÓ, FÉMESEN CSILLOGÓ LAKKOK</center>
-A fedőfénybe(pl szalvétalakk) hígítás után nagyon kevés temperát, akrilt, vagy fémes hatású pigmentet(arany, bronz) szórunk, és ezzel lakkozunk. Száradás után a műnek fémes csillogása-fénye lesz.
-Csillámpor helyett jó a szemhéjfestékként árusított csillám is.

<center>3D LAKKOK</center>
-"majdnem beszáradt" átlátszó körömlakk
-átlátszó matricafesték

<center>FAPÁCOK A HOBBIBOLTOS PÁCOK HELYETT</center>
-vízzel elkevert tojásfesték
-egy csepp festék nagyon sok vízbe
-PERLA fapác. Ezt is festékboltok árusítják. Van szeszes(jobban fed), és vizes is. A szeszes után KIZÁRÓLAG oldószermentes lakk használható.
-krepp-papír vízben való áztatása után visszamaradt lötty. Ez a lé még a mosdót is befogjaKép
-természetes anyagok oldata, pl. hagymalé, tea.
Vizes pácolás után meg kell(ene) csiszolni a pácolt felületet finom csisz.vászonnal, mert a víz száradás után a fa szálkáit megkeményíti.
-beeresztő olajok, lenolajkence. Ez csak véd inkább, de enyhén színezi is a fát(sárgásra).

<center>PATINÁK</center>
-cipőpaszta (pl.Bagarol)
-akrilfesték (kevésbé árnyalható)
-a fémes patina kitűnően helyettesíthető arany, bronz, bronz-gyöngyház, ezüst-gyöngyház színű temperával, ill. porpigment+dextrin vizes oldatával.
-porpasztell, táblakréta

<center>FESTŐESZKÖZÖK</center>
-mosogató, ill.fürdőszivacs
-tengeri szivacs
-lakkhenger
-festékkeveréshez hűtőből kiszedett műanyag tojástartó
csii

Csi,
kukkants át a negszoptop-ba. Kép
Virág

Veronix,
ide figyelj, azonnal választ várok!!!! Milyen pásztói címed van Neked?! Hát ha Te onnan való vagy, akkor mi földik vagyunk!!!!!!!!

Na és akkor most szép jó reggelt mindenkinek!Kép

Kezdem letolással. Ejnye-bejnye Hajnii és Koda, nem linkeltétek ide a képtárból a munkáitokat és most fogalmam sincs, miért dícsérgetnek Titeket a többiekKép Tessék pótolni!

Gabomamo,
Jucus éppen tegnap írta le nekem a VF titkaitKép, olvasd vissza, már az archívban van.

Ancsa,
olyan NINCS, hogy belefulladsz a SZbaKép Mindegyik jó lesz valamireKép, de ne kínálgasd ennyire, mert ,,vérszagra gyűl az éji vad"; aztán mindened rámegy a postaköltségreKép

Jucus,
köszi, hogy visszakerested nekem a VF-t. Képzeld, azt hiszem, értem!Kép

Phaedra,
szólhattál volna 1 nappal hamarabbKép, nekem van egy lepkésem. Ja, nem szombaton, hanem pénteken megyek előadásra, nem érsz rá?

Gyöngyöske,
gipszre ragasznak nincs igazán trükkje, lévén az nagyon egyszerű, még alá sem kell alapozni. Kép helyére ragacs, megvárni, még nagyjából megszárad, rásimítani a képet, felülről újra átkenni és kész.
Gipszet önteni viszont személy szerint roppantul utálok -de ez már nem újdonság ittKép

Gwen,
lehet csempére kupálniKép, nekem is van a konyhában és a fürdőszobában is. Csak nem közvetlenül a csempére célszerű feltenni a SZt, hanem matricafestékre, majd úgy felragasztani. Ha van időd kutakodni az archívban, többször volt már róla szó.

Koda,
diszperzit=falfesték, tehát száradás után nem fog, nem fényes. Kitűnően színezhető beltéri színezőkkel (az én favoritom az Aquakolor), repeszthető is, tehát nálam kizárólagos helyettesítője az akrillnak.

Hajnii,
SZval MINDENT lehetKép, tehát nyugodtan összepacsmagolhatod, mattíthatod, repesztheted a kész képet magát is, nemcsak a keretet, nem fog ártani nekiKép

Süti,
mivel ragasztasz, tapraggal? Nekem akkor szokott brutál gyűrött lenni, ha túl vizes a taprag, akkor sűrűbbre kell keverni.
Hát trükkök vannak, pl. középről sugárirányban kifelé simítani vagy éppenséggel egyszerre csak egy csíkban haladva lekenni, kinek mi jön be. De tudod, én egyáltalán nem haragszom a képeimre, ha nem tükörsimák, nekem attól inkább festményszerűnek tűnnek és jobban szeretem őketKép. De igazad van, cserepek hálásabbak. Éppen tegnap csináltam 2 remek darabot, de legnagyobb sajnálatomra a digitkép elment műkorcsolya eb-re és elfelejtett idáig még hazajönniKép Majd rászólok sógornőmre, hogy nekem fotóznom KELL, hozza haza!

Csi,
lista szenzációs, el ne felejtsem megjegyezni, mikor tetted felKép Ja, vagy inkább mentsem el? Igazad vanKép

Hhúúúúú, de sok lett belőlem! PardonKép

Jamina
jamina

Jucusmamus,

ez a VF nem is 50 cm szeles, hanem a duplaja? Vagy duplan kell hsznalni?

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Veronix!
9-én küldtem egy mailt, nem kaptad meg?
A kagylósból minden képpen szeretnék, de én is küldtem csatolva valamit.

Szilvi, Kata, Kata007, Gabomamo, Gigóca, Gyöngyöske, Jucusmamus, Zsuzsi!
Tegnap indultak a szalvik. Bocs, hogy ilyen sokára:-)

Ildikó, Zsófi!
A címeteket várom, hogy tudjam küldeni.
krampuszmama

Megint én!

Nem sikerült felraknom az új cseréimet, ha valakit érdekel, írjon mailt és zip- file-ban küldöm.( Ha küld válaszborítékot:-))
35 db egész
4 fél és
12 negyed darab vár kedves szerető gazdira :-)

Szandra
krampuszmama

Sziasztok!

Csi!
Tegnap 10.44-től várom, hogy megidd a kv-t amit küldtem. Ennyire nem volt forró...Kép Vagy megsértettelek, hogy észre sem veszed mit küldtem???

Veronix!
Melyik Katára gondoltál a freemailos címmel?

Áfonya!
Ilyenem még nincs!Kép

Gyöngyöske!
Olyan szives már nem kell, de azért köszi!Kép Hová mégy maaaaa????? És a tanulás??KépKép
Gipszre tényleg furcsább lesz ragasztani, mert hamar beszívja a ragit. Ha nem boldogulsz írj mailt. Holnap felugornék Dodóval a katicásért ha otthon vagy (10 körül).

Gwen!
Köszi!Kép
Nem domborodnak ki, csak úgy látszik.Kép

Hajni!
Nagyon klassz a kaktuszosod!Kép Én nem "rontanám el" szalvétával. Szerintem így szép ahogy van.

Süti!
Én is ecsettel csinálom. Elkezdem a közepén és spirálisan jövök kifelé. Egy ismerősömnek sem sikerült, s kiderült, hogy ő is középen kezdte, de ő sugarasan jött kifelé. Próbáld ki az enyém szerint, de tuti kapsz még tanácsot mástól is.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Szia Kata!

Elment a mail, remélem nem lett túl nagy, ezért kérlek, szólj, ha nem kaptad meg.

Szandra
krampuszmama

Kata,
mivel a tegnapi hsz-od már az archívban van, így elfelejtettem mondani: a Dekupli copy right-os!
Mit fizetsz a névhasználatért?Kép
J.
jamina

Gyöngyöske!
Megírtam a címem, köszi.

Hajnii!
Én sokszor átfestem, lefestem a SZ-t. Kb. tavaly húsvét körül volt erről szó (archívban kb ebben az időben találhatsz róla). Tapasztalataim szerint arra vigyázz, hogy a ragasztás jól száradjon meg.

Áfonya!
Bocs, hogy így kérdezlek, de sztm eltüntek kimenő leveleim-> megkaptad az e-mail-jeimet???
phaedraa

Szia Mindenkinek!!!
Köszi az alapozó tippeket!

Veronix!
Írtam mailt is, de itt is jelzem, hogy postán a pénz. Remélem náhány napon belül odaér!

Gyöngyöske!
Hamarosan magy a borosüveg leírása, de most Marci fiam ad programot nekem!

Jamina!
Pótolom a hiánnyoságomat!Remélem erre gondoltál.

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63066.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63134.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63137.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63136.jpg
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63135.jpg

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Ja! A kacsás kép (63136.jpg) sajna megsemmisült. Képzeljétek. Egy pillanatra nem néztem oda, éa 9 hónapos Fiacskám lelopta az asztalról. Nagy boldogan 5-ször, 6-ször odavágta az asztal sarkához. Mire odaértem már késő volt. Még szerencse, hogy egy negyed szali megmaradt. Abból újra megcsinálom.

Nálatok is volt már ilyen baleset?

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Gabomamo!

90cm széles!

Jucus
20170114224602

Kata!
Megköszöntem ám tegnap, de aztán jött a rossz gombKép.

Koda!
Pont ezt a kacsás képet kezdtem legyártani, csak fa alapra.
Nálunk nincs baleset, a gyerekeket máshol tartom (vagy a képeket?Kép)

Hajni!
Nekem olyan képem nincs is, ahol ne festettem volna bele a szalvétába. Nem tudom megállniKép
Jó a kaktuszos tartó. Ha tennél rá valamit, akkor olyasmi kellene rá, mint ami Szilvi cserepén van:http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/54967.jpg

Jamina!
Kata védelmében: Te mennyit fizetsz a cserépgyárnakKép?

Süti!
Nagy szalvétánál lehet vasalni, akkor nem lesz ráncos. Lehet csak a szélét rögzíteni, akkor nem mozdul el.
Én úgy is szoktam, hogy szépen csíkokban lefele ragasztózom. Lehet csak fentről kenni, akkor kevésbé mocorog, de jól át kell áztatni.

Csi
csii

Koda!
Kár a kacsásért, nagyon tetszett! Kép
Egyébként, ha megírod a címed mélben, küldök szalvétát!

Kép
Kép
zsuzsimano

Gabomamo!

Jamina jól beszél!Csi is tett fel a képtárba egy használati útmutatót!

Ancsa!

Küldök neked ajándékba egy kicsit!Lökd a címedet!
Egyébként én is textil dekop ragasztóval készítettem az első pár pólót,de Timici világosított fel,hogy egyszerűbb a VL-el és igaza volt!

Szandra!

Várom a postást!

Csi!

Nekem még nincs is albumom,de csinálok!
Nagyon jó a helyettesíthető anyagok összefoglalója!

Jucus
20170114224602

Drága zsuzsimano!

Nagyon aranyos vagy, de egyenlőre elég a szali. Megtámogattak innen-onna, és a férjem azt mondta, hogy még 1 db 40 ft-os szalvéta, és kinyír. Tán csak nem tenne velem ilyet ( ki főzne akkor???), de most tényleg elég . Persze köszi a felajánlást!!!

A kicsi fiad nagyon tetszik!!! Még cumikázik?

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Szandra!
Nem kaptam mailt.Kép

Jamina!
Ok, mit kérsz érte? Kép
Bár most, hogy tovább olvastam a topicot van egy ötletem. Megkapod tőlem ua. amit te adsz a cserépgyárnak. Így megfelel?Kép

Koda!
Nekem is tört már össze a lányom gipszképet. Szerencsére szalvéta még nem volt rajta. Aztán tört már össze "magától" is gipszképem, szintén szalvi nélküli. Képzeld, csak úgy "magától" letört a sarka ahogy száradt a radiátoron. A két lány ott játszott a szobában és állítólag hozzá sem értek. Egyszer csak fogta magát a kép és leesett a radiátorról.Kép

Csi!
Jaaaaaaaaa! Akkor majd legközelebb csak csészét kapsz kv. nélkül én meg ráfogom a tecn. ördögére, hogy kiitta a kv-t.KépKépKépKép
De mivel felnyitottad a szemem a jogos vagy jogtalan névhasználat ügyében, mégis kapsz kv-t is.Kép

K.

Ui: most néztem ki az ablakon, mert hirtelen olyan sötét lett. Vízszintesen szakad a hó és mintha este lenne.KépKép

KépKép

KépKép
kata007

Lánykák, asszonykák!)Hajni, Gwen, Gyöngyöske...)

Akik kérdezték, hogy hogyan csináltam a borosüveget http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/63066.jpg leírom. Vettem egy bort. Itthon volt egy nagy gombolyag barna kötözőm. (kertész áruházból). Ragasztópisztollyal odaragasztottam a zsinór végét a bor oldalára alulra. Szorosan feltekertem, néha pisztollyal odaerősítettem. Fekér akrillal lefestettem. Aztán a kívánt szalvétát felragasztottam. Ennyi. Én így csináltam, lehet, hogy másnak vannak még tippjei.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Kata!

Tényleg brutál az idő. Lehet, hogy másoknál nem is esik. Észre sem vettem, csak ahogy írtad.

Jó ez a "magától tört le a sarka" hi-hi-hi

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Kata!

Elküldtem még egyszer, de jobban szétdarabolva, ha így sem megy át, nem menekültök, felrakom a galériába, és ezzel lesz tele.

Valaki!

Segítsetek, legyetek szívesek.
Hogy lehet olyat csinálni (hiperhivatkozás????), hogy azt írom, hogy ITT, és akkor arra a képre ugrik a galériában, amire szeretném.
Na, ennyi.
A pályázatokat, ide illetve az emil címemre várom.
A fődíj, egy szalvétagyár

Szandra
krampuszmama

Koda!

Nagyon jó a borosüveged!

Jucus
20170114224602

Hajni, Koda,
nagyon szépek a munkáitok!!!

Hajni,
A kaktuszos így is szép, de ha találsz igazán jó sz-t rá, akkor meg lehet kicsit bolondítani.

Jucus,
mi az a VL? És a VF? Bocsi, pedig mindennap sokszor olvaslak titeket, mégha nem is írok, de nem tudom. Kép

Koda,
sajnálom a kacsásat. Kép Hosszú másodpercekig gyönyörködtem benne. Nálunk még nem volt ilyen. Vagy egyedül kreativizek, vagy nagyon elővigyázatos vagyok. Mindent a szekrény tetejére teszek azonnal. Kép Eleinte idegbeteg voltam, ha kisebb gyerek is a közelemben volt, mára megedződtem. Csak a folyamatos figyelem maradt. Kép

Csi,
fantasztikus a helyettesítő lista!!! Kép Szuper vagy! (Nem reagáltál a negszoptopra. Kép Olyan rég topicolunk, szívesen találkoznék veled.)

Erről jut eszembe, annyira tetszene, ha ez a topic is talizna néha! Tudom, hogy nem mindenki pesti, de hátha olykor a távolabbiak is el tudnának jönni. (Én pl. ha csak 1 gyerkőc van itthon, akár levonatoznék messzebbre is. Vagy ha vki autóval menne, összedobhatnánk a loveszt.) Na? Mit szóltok?

Süti,
én általában akár egészes szalvétánál is teljesen aláragasztózom, és aztán bűvészkedek, hogy szép legyen. Kép Nem mindig tökéletes, de nem is bánom. Kép Sztem is az a legkönnyebb, ha felülről átitatod, akkor nem mosódik el, nem szakad, nem nyúlik, és kevésbé ráncosodik. (Engem sem zavar, ha ráncos, száradás után 2dim. lesz. Kép)

Veronix,
nagyon tetszenek a (szerény) műveid!!! KépKépKép

Ancsa,
nem tudom, milyen a lakásod. Egy 5let, ami meredek, de nekem tetszik: feketére fested a széket, majd lepréselt, ezüstre festett apróbb leveleket dekupálsz rá.

Na most befejezm, teregetnem kell. Ha lesz időm, én is lefényképezem a cseresz-at.

Virág
Virág

Szandra,
ezt kell beirnod:
\newurl{URL-cim,tetszoleges_szoveg}

Kata,
es meg van ures helyed?Kép

Csatlakozom Csihez, ugy az igazi a kep, ha utolag ossze van maszatolva festekkelKép

Phaedra,
elkuldom megint, de beirom a husvetisba is mindjart.

-Afonya
afonya

Drágaságaim (Csi és Kata)
kiskegyedék el vannak tévedve! Nem nekem kell fizetnem jogdíjat a cserépgyárnak, hanem éppenséggel ők örüljenek, hogy nem perelem be őket jogtalan névhasználatért!Kép Bár lehet, hogy a Fókusznak azért írokKép

Koda,
köszi a linkelést, most már én is látom a munkáidat, tetszenekKép

Jamina
jamina

Drága Jamina!
Én nem lennék büszke arra, ha öregebb lennék egy cserépgyárnálKép

Futok jelmezt varrni...
csii

Virág!

Nagyon jó ötlet a találkozó! Én is pont ma gondolkoztam rajta. Gondoljátok el, micsoda kavarodás lenne. Csak találgatnánk, ki kicsoda. Esetleg a névkitűző segítene. Akkor meg azokat bogarásznánk. De azért tök szupi lenne. Kiváncsi lennék az ügyes kis kezeitekre.

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Kicsike OFF...aki nem éhes,ugorjon!Kép

Hozzávalók:-csirkemell,tejföl,sajt,liszt-paprika-só-bors keverék(hasonlóan,mint a hekknél),hagyma,vaj/margarin
Elkészítés:csirkét lehet csontosan vagy filézve,besózod,hagymát felkarikázod,sajtot lereszeled,keveréket összeállítod(kevés só,bors, paprika,sok liszt).A pipit beleforgatod a keverékbe.Egy tűzálló tálat kivajazol jó alaposan(25 dkg vajjal,de én inkább rakok a husi mellé is vajdarabokat),a hagymakarikák felét belerakod,ráteszed a husit,hagyma másik fele, a maradék lisztkeverék ,majd sajt(kicsit hagyj a végére) és végül jó sok tejföllel befeded.Lefóliázod és másfél órára bedugod a sütőbe.Ha letelt, leveszed a fóliát és a maradék sajtot rászórod és visszadugod még 25-30 percre.
Összeállítani,előkészíteni kb negyed óra, a többi megy magátólKép!

remélem,elég rövid voltam és bocs az OFF-ért!

Jó étvágyat!

Ui:És isteni finom!!!!!!!

anyapoc

Nagyon termékenyek voltatok tegnap este óta! Alig gyöztem visszaolvasni!

Jucus,
tündér vagy, hogy küldenél nekem, de nem akarlak ekkora költségbe verni! Megpróbálom most ezzel a pasztával, aztán, ha haza jutok, majd beszerzem! De nagyra értékelem a gesztust! Kép

Csi,
mit összenyaggatál, hogy hol a szék! Most meg nem is reagálsz??? Kép

Phaedra, Gyöngyöske;
emileket megkaptam, söt, össze is készítettem, de várnék még a postázással, hátha sikít még valaki nekem szalvéta ügyben és akkor egyszerübb lenne a postázás.
Ja, igen! Hétfön nagy szalvéta leértékelés lesz itt nálunk, azt még várjuk ki, hátha lesznek érdekesek!

Virág,
köszi a tippet, még magam sem tudom, hogy mit fogok kezdeni a székkel. Most készül a körömstudióm és az világos lila lesz; talán oda??
Várok még tippeket!

Jamina!
tényleg rengeteg a szalvétám, kérj nyugodtan! Ne fogd magad vissza!!!

Most azon aggódom, hogy a csomag még mindíg nem ért oda!!!! Kép Lenyúlták a postán?
mian

Ancsa,
na oda nem lenne jó a fekete... Talán halványlila.
Virág

Kata!

Fú, most úgy néz ki, hogy nem jó a holnap délelőtt, mert mennénk a Corába, ha Hanga nem lesz fáradt. Tudod holnapután elutazunk és mennénk még előtte bevásárolni. Reggel még küldök egy emilt, ha mégis jó, vagy felhívlak.

Mai programom: tüdőszűrőn voltam, majd az OEP-ben mert nem küldtek igazolást, majd a nővéremékhez mentünk, végül szalvéta vásárlás. Délután itthon takarítás.

A Metropolban holnaptól a földszinten a fotósnál már nem lesz szalvéta, hobbis, hanem felköltöznek az emeletre, bővül a választék. Olyan gyönyörűeket vettem (a legtöbb IHR-es), többek között egy olyat, amin Monet egyik festménye látható. Most ez az egyik kedvens. Ha elég bátor lennék, akkor feszítenék ki vásznat és arra dekopácsolnám.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?