Új privát üzeneted érkezett!

Stike
Naná, hogy megérdemled!!! Szép szülinapi ajándék!!! Gratulálok és drukkolok Neked nagyon!!!
És várjuk majd a további híreket!!!

marek
 
 


Stike, gratulálok, persze, hogy emlékszünk!!! :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

3. nap, hogy Lottika az ágyában alussza végig az éjszakát :lol:
Persze kelni kellett vele 1-kor, majd 6-kor, de ez már egész jó, végialussza az éjszakát majdnem :lol:

Szájpenész - én ma megnézetem a dokinénivel, mert 2 hete mikor itt volt, azt mondta, hogy szájpenészünk van, de én nem láttam, hogy az lenne, mert pont előtte bukott és szerintem a tej volt, de azért jobb a biztonság. Nem gond, nagyon sok babánál előfordul, úgyhogy nem kell aggódni!

Fújás - tegnap húgom ráfújt az arcára és úgy nézett Lottika, egyem meg, nagyon aranyos volt :lol:

Szöszke - Gergelyke nagyon édes, a barátai jó fejek :wink:
Lottinak is van, egy felhúzhatós macibarát és a Leopárd bácsi (csak én hívom így :lol: ), amit anno az ügyfelemtől kaptunk. Persze ezek még nem igazán érdeklik, de később jók lesznek.

Marek - szuper, hogy újra beindult a büféd :lol: Nem semmi, hogy Bori mit megeszik! Nálunk a rekord 140 ml és akkor dugig van a gyerek, persze súlyban ti előbbre vagytok, szóval reális.
Én abbahagytam a Laktoherbet is már egy ideje, és kevésbé tekereg a gyerek. Egyelőre nem kezdek bele més semmibe, pedig nekem is van homóes bogyóm, de a két ciciből eszik simán 100-110-et, valamikor többet, az neki elég.

Napsugár - a horror fejést kézzel kell csinálni szerintem. Bár én nem próbáltam ki még, mert van elég tej, de majd jelezd, hogy megérte-e, bevált-e!

Stike - de jóóóóóóóóóó, GRATULÁLOK!!!! Persze hogy emlékszünk rád, minden jót és jelentkezz azért, halljunk rólad, minden rendben lesz!!!!

Többiek??? Sensi, Kata??? Eléggé eltüntetek, hahóóóó!!!!

Mi megvagyunk, ma jön a gyerekorvos, majd rákérdezek a sárgaságra is, mert foltokban még sárga, de csak az arca, remélem nem kell vérvételre menni!!!
Na majd jövök később!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Jó reggelt! (már akinek jó... :cry: )

Nekünk kivétlesen extra sz@r éjszakánk volt... :roll: Ennek következtében nem sikerült kialudnom magam, hulla vagyok, összevesztem Lacival, szétcsúszott az egész reggel, de tízre jönne a tanítványom, viszont Bori alig evett, úgyhogy gondolom tíz előtt pár perccel közli velem, hogy akkor ő most éhen akar halni... :roll: Nemtom mit csináljak, felébreszteni nincs értelme, mert csak bealszik a cicin.
Sajnos a tejgyár még mindig nem az igazi, az egyik cici haldoklik, el kéne vinni a szervízbe, mert egy cici nem tudja kitermelni azt a mennyiséget, amit Bori néha megeszik... :roll:

A horror fejést én nem kézzel csináltam (egyébként is csak egyszer volt rá időm... :oops: ). Főleg, mert gőzöm nincs, hogy kell kézzel fejni. Le a kalappal azok előtt, akiknek sikerült elsajátítani...

Tegnap éjszaka úgy döntöttem, hogy nem cserélek pelust, mert nem volt benne kaki. Ennek köszönhető, hogy tönkrement az éjszakánk.. :roll: Sajnos a Libero nem bír ki olyan sok időt, kifolyt a pisi, úgyhogy fel kellett ébresztenem Borit. Tök jól tűrte, hogy átöltöztettem, csak akkor fogyott el a türelme, amikor már majdnem végeztünk és kiderült, hogy kicsi rá a rugi, úgyhogy kezdeni kellett az egészet előről... :roll: Na akkor rázendített, mondjuk meg is értem (nem győztem tőle bocsánatot kérni, de egy ekkora gyereket egy bocsánatkéréssel nem lehet lekenyerezni.. vagy letejezni) ... utána próbáltam cicivel elaltatni, sikerült is, csak amint elindultam vele az ágy felé, rögtön felébredt... Szóval hajnali három óta altatom a gyereket, most persze elaludt, de úgy, hogy csak 50-et evett, ami nekünk 5 hete volt utoljára elég. És most így várom a tanítványt... ÁÁÁÁÁÁÁ... elegem van!!!

Panaszkórus befejezve, inkább belevetem magam a vasalás gyönyöreibe... :lol:

Ja, kaptunk anyáéktól egy járókát. CSak össze kéne szerelni... Asszem ez is rám vár, mert a férjem rohadtul nem segítőkész mostanában. Elegem van, hogy mindent egyedül kell csinálnom!!! Ő persze eljut hetente háromszor fallabdázni, meg focizni, meg el tud menni dumálni a haverokkal stb. stb. Én meg fogjam be, mert ugye én is szabad vagyok, oda megyek ahova akarok... :roll: Tegnap is elmentem a pékségbe... Meg bemehettem az egyházhoz megbeszélni a keresztelőt... Micsoda program... :wink: Erre a barom tiszteletes megkérdezte, hogy "és örültök a babának?" Én meg gondoltam, hogy "nem b@szki". A kérdés azért volt érthetetlen, mert tavaly ő temette Bálintot, tehát gondolhatja, hogy nem csak becsúszott a baba, hanem akartuk...nem kicsit... ÁÁÁÁÁ...annyira barmok az emberek!!! Vagy csak a hormonok szórakoznak velem?

Akkor most már tényleg befejezem a panaszkórust...
Legyen szebb napotok!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Hat lanyok, Balintunk "elromlott" :(
Nappal nem hajlando aludni, csak 1szer,mikor megyunk Akosert az oviba. (Bar most kivetelesen visszaaludt a reggeli szopi utan).Kizarolag cicin erzi jo magat es meg mindig utalja a cumit.Pedig nem akartam cumit adni neki,mert nagyon felek,hogy bezavar a szopiba, de mar teljesen KO vagyok...es inkabb oklendezik es hany!, csak ne legyen a szajaban cumi. Otlet?

Jojo tudom, en rontottam el :oops: , mert 2-3 hetig minden nyekkre kapott cicit, de mentsegemre legyen mondva, annyira orultem es orulok,hogy most megy a szopi, hogy ezert tettem :roll: .Most meg iszom a levet. Ejjel alszik 6-7 orat is.

Nusildi :)
1 hos adatok:58 cm (ez nem biztos,hogy pontos,mocorgott a Ded), es 3640gramm. (2860rol,meg 1 hetesen is annyi volt).
Kepet teszek fel kesobb.


Amulok es bamulok,hogy vannak babak,akik 1 kg-ot hiztak, soooooot,Mate 1700-et, csucsszuper! :)

Kerdes:
Az urtica urenc 5 ch-t hany napig szedjem? Es kozben ihatom a Fitolac-ot is?

Kerdes2:
Van meg vki rajtunk kivul,akinek a babaja heti 1szer kakil? Balintot kulonosebben ugy latom nem zavarja, de a vedono szerint teaztatnom kene, ha 3 napig nemkakil.

Becsulettel vegigolvastam a lemaradasomat, most megprobalok reagalni is par dologra, ha nem ebredunk.

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Hű csajok, vannak ám gondok rendesen.
Kriszta, szerintem a heti egy kaki nagyon kevés, biztos zavarja a kicsit nem hiába nem alszik, a fiamat kicsit túletettem és fájt picit a pocija, amíg ki nem ürült rendesen, kaki, puki, nagyon nyűgös volt, utána alszik mint a bunda.
Marek!
Hú nagyon sajnálom, az otthoni zűrzavart, tudom nem egyszerű látni hogy te mindent viszel a párod, meg nem akar többet bevállalni, de azért próbálj meg vele beszélni, kicsit nehéz lehet neki az átállás, az eddigi kényelmes "én osztom be az időmet " napirendről, talán neki több idő kellhozzászokni az új helyzethez, de majd belátja a dolgokat.
Lenne egy két tippem mit lehetne szorítani rajta , bár nem tudom beválik e?
Próbáld meg nem ellátni azokat a feladatokat, amit ő megtehetne, vagy amivel eddig őt szolgáltad ki, mondd meg hogy nem bírod, de szivesen megcsinálnád , mert ez neked is kicsit változatos lenne, ha ő kicsit többet vállalna otthon a feladatokból.
Gondolom a tanítványaidat nem tudod lemondani, említsd meg neki ezt is , hogy minden mellett te még dolgozol is, nem pihenni szeretnél többet, hanem kicsit nyugodtabban szeretnéd ellátni a feladataidat.
Tudom így könnyű belevau a más életébe, de engem nagyon szíven üt mindig ha egy kapcsolatban nem lehet valamit megbeszélni.
(nagyon szVr házasságom volt az első)
Rögtön kell kezelni a gondokat, ne aludjatok rá túl sokat.
Szóval ezt a horror fejést én már csináltam két hete talán géppel, aztán eléggé el kezdett fájni a cicim, és azt hittem hogy bajt okoztam,akkor úgy döntöttem befejezem a fejést és leteszek az anyatejcsizésről, egy egész napig hozzá nem nyúltam a cicihez, aztán szépen bedurrant az egész olyan volt reggelre mint a kő, persze azt hittem ez baj, én hülye, gyorsan el kezdtem hűteni, lefejtem belőle aztán rájöttem hogy több a tejcsi mint eddig.
Na most előlről kezdem az egész horror történetet.ááááááááááááá

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Kriszta - én úgy tudom, hogy a homeós bogyót és a tejserkentő teát nem szabad egyszerre szedni-inni, mert ellenkező hatást válthat ki. Ha elkezded a bogyót, hagyd abba addig a teát, biztos ami biztos!
Sajnálom, hogy cicifüggő Bálintka, amúgy Lottika sem alszik napközben már, max. egyszer, viszont éjszaka nagyon jól.
Most pl. 6-kor evett, 7 óra óta alszik, mint a bunda.
A homeós bogyót asszem úgy kell szedni, hogy napi 3X5 és ezt 5 napig, de nem vagyok biztos benne :?
Én a ricinus communis 5 ch-t szedtem és úgy kellett, hogy első nap 4X5 bogyó, 2. nap 3X5 bogyó, 3. nap 2X5 bogyó.

Marek - kezet foghatunk, nálunk is megint kifolyt a pisi a pelusból,aztán ráadtam egy rugit és rájöttem, hogy kicsi már rá :lol:
Sajnálom, hogy összezördültél pároddal, amúgy nincs igaza, hiszen ő elmehet akárhová (és ahogy olvasom, megy is), míg te max. a pékségbe :roll: De majd megnyugszanak a kedélyek, én is úgy vagyok ezzel, hogy ha nem alszom szinte semmit éjjel, akkor minden apróságra ugrom rögtön, lehet, hogy te is érzékenyebb vagy a fáradtság miatt. Próbálj pihenni napközben, persze tudom, könnyű mondani, Lotti mellett sem lehet már aludni nappal, mert fent van egyfolytában.

Na megyek, mert lassan kéne, hogy ébredjen, mert jön a gyerekorvos, fasza, mert csak annyit mondott, hogy valamikor délelőtt, köszi...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek

Sajnálom, hogy kivagy! Nem semmi, hogy még a baba mellett tanítasz is?!!! Nekem is van egy másodállásom, amit számítógépen csinálok, de szerencsére most nagyon kevés a munka, amit nem is bánok, valahogy nem hiányzik.
És amikor tanítás közben sír a babád, akkor mit csinálsz vele? Ott van veletek az órán?


Ildi

Nagyon ügyesek vagytok, hogy Lottika már 3 éjszakát a kiságyában töltött!!!! Csak így tovább, gondolom te is sokkal jobban vagy, hogy többet tudsz aludni.
Áron is sárga még, legalábbis én annak látom, majd ma jön a védőnő, kiváncsi vagyok ő is annak látja-e még.

Kriszta

Sajnálom, hogy Bálintka "elromlott", de majd visszaáll a rend nála is meglátod. A lényeg, hogy van elég tejed!
Áron is folyton a cicin lenne, már orrán- száján folyik a tej, de még így is óránként követeli a cicit, aminek meg is lett az eredménye, egy hét alatt fél kg-ot hízott.

Napsugár

Ne add fel!!! Biztosan lesz elég tejed!!!


Képzeljétek, úgy néz ki elég makacs szájpenésszel van dolgunk, már több, mint egy hete tart és úgy néz ki végig ment a baba belein és még a fenekén is kijött, tiszta piros pötty a feneke, most canestennel kell kennem neki, nem csoda, hogy napok óta ilyen nyűgös szegénykém!!!

Megyek is, mert megint sírdogál.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ildi

Bocsi , de lekoppintottam a képed!

Kép

Kép
éva75
 
 


Marek!

Huu, most nehéz neked, ismerősök ezek az összezördülések, mindenki fáradt és frusztrált.De nem tart örökké, kitartás.Magamat is ezzel győzködöm.

Pelenka dolog:

Én sosem cserélek, ha nem kakis.Nekem is átázott a pelus, de a pelenkázásra annyira felébredt emma, hogy utána nehezen aludt vissza.Ezért 2 számmal nagyobb pelenkát adok rá éjjelre.Most a 18 kilós babákra valót adom.Most egyáltalán nem ázik át, már 2 hete.Én tudom javasolni, hogy adj te is nagyopbb pelust rá.először egy számmal nagyobbat adtam de az is átázott.kisérletezd ki, hogy neked mi a jó.

mostanában kevesebbet tudok sajna jönni, de majd igyekszem lépést tartani veletek.
emmalena
 
 


Koszi a valaszokat Lanyok!

Napsugar :)
Tudom en,hogy keves a heti 1 kaki,de nem tudok vele mit csinalni. homerozes sem segit. Egyebkent a pukikkal es bufikkel nincs gond.

Marek :)
Parjaink kezet foghatnanak...
Tiszteletes meg :shock: :? :twisted: :roll:

Nusildi :)
Es bevalt a ricinus homeo? Ok,akkor leallok a teaval.

Eva :)
Huuuuuuuuha fel kg 1 het alatt :shock: :shock: gratula!!
Szejpenesz makacs tud lenni, Akosnak is volt anno, remelem, hamar elmulik Nektek!

Obegat :(

2 kep az 1 hosomrol:

Kép

Kép

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Ja!

NyugtonMalac :)
1 hos adatokat neked akartam cimezni :lol:

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Csaliho :)

Tegnap kissé elmaradtam... Annyi dolgom akadt... A fényképeket rendezgetem, meg keresgetem. Végre itt az idő, hogy megalkossam Lili és Bori albumát. Eddig minden csak digitálisan van meg, és szeretnék nekik igazi albumot is! :)

Találtam egy halom képet a pici Lilimről... Annyira édes kisbaba volt... És annyira más, mint Bori :)

Ugyhogy most teljesn a rabja lettem a melónak ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: szerintem a rotavírus elleni oltás nem ingyenes, hanem 2 oltásból álló darabonknt 17eFt-os oltások. Van egy másik, amelyik ingyenes... De lehet, hogy keverem akettőt.
Mi kérjük a rotavírus elleni oltást, mert mi átestünk rajta év elején (az egész család) és majdnem belehaltunk, olyan brutális hasmenéses fertőzésről van szó. Pici babáknál életveszélyes....

Megnéztem, ez ingyenes: pneumococcus elleni oltás.

Mi kapunk még ilyeneket (egyszerre):
Rotarix és NEIS VAC-C
ezeket nekünk kell megvenni :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva
A tanítást úgy intézem, hogy mire ideér a tanítvány Bori épp alszik. Persze hosszú távon ez nem fog működni, mert nem fog ennyit aludni, de most még működik, ha meg mégsem, akkor pihiszék és mehet be apukához, aki ugye itthon dolgozik. Ennyit ő is meg tud csinálni, főleg, hogy mindig egy jóllakott, jókedvű gyereket kap.

Lányok
Az előbb evett egy kicsit Bori, aztán leraktam az ágyba aludni, erre amikor bementem benne feküdt a cuccban amit kibukott...inkább kihányt, mert rengeteg volt... :roll: Nagyon megijedtem. Mondjuk őt nem zavarta, mert bár tiszta trutyi volt az arca, meg a ruhája, azért nagyon vidáman mosolygott.... :roll: Ugye nem gond, hogy kihányta a kaját??? Remélem nem ismétlődik, mert nagyon durva volt... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!
Gyönyörűek a babák!!!:D
Stike,GRATULÁLOK a két csíkhoz!!!Nagyon örültem mikor olvastam!!

Így hirtelen 1-2 téma:
Babakocsival közlekedés: hát itt szolnokon is siralmas!borzasztóak a járdák!akkora repedések,hibák vannak rajtuk,h szinte méterenként kell lassítani,h a gyerek ki ne repüljün a babakocsiból!
És szinte csak a nagy áruházakba tudok bemenni babakocsival,mert a többi helyen az akadálymentesítés nem nagyon jött össze!

Pelenka: nálunk a libero is megbukott az éjszakai pisiteszten!
És ami eddig bevált: bella,amit a corában vettem!ez bírta egész éjjel!

Ildi,tök jó,h Lotti szinte átalussza az éjszakát...és főleg,h az ágyában! :roll:

Marek,sajnálom az éjszakád!Meg az elromlott reggelt!...Nem semmi,h tanítasz a kicsi mellett!Én még a házimunkát is alig birom!

Nálunk tegnap volt a cumi premierje!Egész jól el volt vele!:D
na most megyek,mert éhség van...:D
Vendég
 


Egyébként meg van ilyen baba, keveset kakil sokat fölhasznál gyarapodásra, majd jobban fejlődik ,én glicerines kúpból vágtam le egy fogvájónyit, azt dugtam föl a popsiba, el sem olvadt, már kakilt is, de ha nektek nincs mit kakilni, nem tudsz mit tenni.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok,

volt a doki, na úgy néz ki, hogy nincs is szájpenészünk, a sárgaság nagyon szépen múlik, már csak az arcán és ott is foltokban, azt mondta, hogy továbbra is adjam neki a napi 1-1,5 dl vizet még egy hétig (persze azt nem mondtam neki, hogy egyáltalán nem adtam neki és mégis elmúlt :? ), viszont kell vizeletmintát vinnünk az Örsre :roll:
Állítólag venni kell egy un. csecsemő vizeletes zacskót, gyógyszertárban kapni, rá kell ragasztani a gyerekre :roll: Valaki csinált már ilyet??? Amúgy ha sikerül elkapni egy pillanatát, amikor sikeresen akkor pisil, amikor peluscsere van, akkor befőttesüvegbe kell beleügyeskedni, na köszi! :shock:
A csípő UH-ra meg bejelentkezünk a SOTE-ra, ott megcsináltatjuk a hasi és koponya UH-ot is, mert a jan. közepei időpont elég késő, amit adnának a Bethesdában. Hát ennyi, amúgy minden okés.

Jaaaaaaaa, és mondtam neki, hogy egy hét alatt 230 grammot híztunk és hogy megeszik egy szopi alkalmával 120-240 ml-t, azt mondta a dokinéni, hogy az sok! :roll:

Éva - örülök, hogy tetszett a képem, ügyin megcsináltad a tiéteket is, nagyon tetszik!
Sárgaságról majd írd meg, mit mondott a védőnő, kíváncsi vagyok!

Adri - azóta merem az ágyban hagyni éjszakára, mióta beüzemeltük a légzésfigyelőt, de tényleg! Amúgy nem alszom többet így, de lényegesen jobban, mert fekhetek oldalt is, eddig vele csak háton tudtam és én ált. oldalamon alszom jól.
Majd ti is beteszitek egy idő után az ágyba úgyis :lol:

Marek - nyugi, nálunk is néha akkora mennyiség jön ki,hogy fúúú, valamikor csúnya darabos, valamikor nyállal kevert, valamikor a sima tejci, szóval elég randa látvány, de szerintem csak soknak látszik, a nagyja biztos benne maradt, ne ijedj meg ettől! Lehet, hogy túlbuzgó volt evéskor és a felesleg kijött.

Emmalena - hozhatnál képet is, még csak kettő van fent a webünkön csodaszép babádról.

Kriszta - én a kezdetekkor szedtem a bogyót és van tejem, persze fene se tudja, hogy attól vagy ez csak pszichológia, egy szopis tanácsadó azt írta nekem erről és a teáról, hogy "A bogyók, teák önmagukban nem sokat érnek tejserkentésre,inkább a gyakori mellretétel.Annyiban jók, h az idegre hatnak, ellazul az ember,h oké, ezt is megtettem, és így a tejleadó reflex könnyebb.
Úgy tudom, h ha javul, amire szeded, akkor nem kell szedni tovább."
Szóval én azt mondom bevált, de szerintem a legfontosabb, hogy eleget igyon az ember, a napi min. 2 liter legyen meg, de ne legyen túl sok se, mert állítólag az is kiválthatja az ellenkezőjét és legyen pihenés napközben - ha megy.
Nekünk már nem megy, mert Lotti sokat van fent, sőt, nappal szinte végig fent van.
Bálintka tüneményes!!! Olyan aranyvirág tekintete van!

December 4-én megyünk az oltásra, a másodikra! Megkapjuk akkor rögtön a pneumococcus elleni oltást is, amit Nyugtonmalac írt, most már ingyenes.
A rotavírus ellenit a gyerek 6hónapos koráig lehet beadatni, de 5hónapos koráig el kell dönteni, mert a két beadás között 4 hétnek el kell telnie. Mi még gondolkozunk, van időnk végülis, csak most nincs 2X 17 e forintunk :roll:

Na megyek tovább, mert eddig vasaltam is, de már nyöszörög a gyerek, megyek megint "túletetni" 8)

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Napsugar :)

Ezt meg nem probaltuk,koszi az otletet!
Gyogyszertarban lehet ilyen glicerines kupot kapni?

K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Linh: nagyon jóképű a kisfiad, Marci! Gratulálok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Macianyu: látom Zengő is tud Macilány lenni :) Nagyon aranyos a képeken! :)

Fertőtlenítés: én pont a vízkő meg a macera miatt vettem most fertőtlenítő folyadékot. A chicco nem olyan drága, és nagyon sokáig jó... És nagyon könnyű használni. A Tommee tippee-hoz kapott ajándék mikrós sterilizálóban tartom a vizet, egy fél kupaknyi cuccot teszek bele, és 24 órán keresztül fertőtlenít :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocs, h így eltűntem, de egyelőre még mindig nem fért bele az írogatás az energiakereteim közé. Olvasgattalak benneteket, de írás helyett utána inkább lepihentem, vagy olvastam, na meg ettem, ha eszembe jutott, mert ezt képes vagyok elfelejteni. Most megpróbálok visszakapcsolódni ettől az oldaltól, bocsi, tovább nem merek visszamenni, mert fene tudja hányszáz oldalt kéne bepótolnom.

A képekhez azért visszamenőleg muszáj megemlítenem, h minden baby nagyon tündér!!!

Éva!
Remélem mostmár hamar kiheveritek a szájpenészt!

Ildi!
Köszi, h emlegettél! :)
Gratulálok az ágyban alváshoz! Jó érzés, ugye? :) Hozzánk is ma jön a midwife, és én is szeretném tudni, h mit mond a sárgaságra. Nekünk már szerintem elmúlt, vagy talán nagyon halványan van még. Tegnap amikor a másik védőnő volt itt, aki ezután veszi át Lillust, azt mondta, h ha nem mondom, akkor észre sem veszi, mert nem látszik. Remélem tényleg megússzuk az újabb szurkálást, mert szerencsétlen annyira sírt, nem akarom azt mégegyszer!

Marek!
Sajnálom, h ennyire összecsaptak most a dolgok, remélem nem tart ez sokáig! Mennyi idő alatt szippantja ki Bori ezt a hatalmas mennyiséget? Lillus kb 15-20percet szopizik mostanában, és ha a mérleg tényleg nem csal, akkor kb 50-et eszik, ma reggel pedig 60-at mértem már 20perc kajcsi után. Fogalmam sincs, h ez így elég-e, de bírja vele 3,5óráig kb.
Szerintem nem lehetett olyan sok az a cucc, azt mondják az okosok, h tök soknak látszik, de valójában elhanyagolható mennyiség.

Kriszta!
Remélem Bálint megjavul hamarosan!! Sajna a bukásra nem tudok mit mondani, én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor fordult elő. De sztem mindenképp kérdezd meg a dokit, mert komoly is lehet. Olyat is hallottam már, h a baby allergiás volt az anyatejre is, és mindig kibukta...remélem nálatok nem ez a helyzet!
Én úgy tudom, h anyatejes babánál max 10nap okés kaki nélkül.
Nagyon édes Bálint!

Ma reggel leesett Lillus köldökcsonkja. Hát mit mondjak, nem vm guszta. Kicsit parázok, mert mintha gennyes lenne a felső harmada, de igazából nem tudom, nagyon remélem, h nem lesz vele gond! Én eddig nem csináltam vele semmit, mert itt azt mondják, h ne, csak vizes vatta minden másnap, és kész. Állítólag a porozás, alkoholozás elavult...szerintetek csináljam mégis? Van minden cucc, mert anyukám küldött, és félek, h nehogy elfertőződjön, inkább mégis kezelgetném, ha az segít.
Egyébként Lilla jó kislány, nappal és éjszaka csak eszik, alszik, nappal néha nézelődik is kicsit, de éjjel mindig azonnal visszaalszik kajcsi után. Amikor ébred, akkor sem sír egyből, csak nyekereg kicsit, és ha nem csipkedem magam, akkor zendít csak rá, mondjuk 10 perc után. Este viszont van egy horror perdiódusunk, amikor fogalmam sincs, h mit csináljak, nem tudom kitalálni mi lehet a baja. Kb az 5-6órás kaja után kezdi, utána nem tud megnyugodni, ha leteszem, akkor csak felsír 3-4percenként, és nem tud aludni, pedig általában fáradtnak tűnik. Van, hogy a végére vigasztalhatatlanul sír, pedig már rég kivettük, gondolom ekkor a hasa fáj, mert semmit nem lehet vele kezdeni. Ez megy általában 10ig, de van, h néha éjfélig is. Ez után ha sikerül elaludnia, akkor megint jókislány, ébred 3 körül, 6-7körül, majd 10körül...ilyenkor én is alszom vele eddig. Van valami tippetek erre az esti időszakra, h mit csináljunk? Hagyjuk sírni, mert csak túlfáradt vagy babusgassuk, mert tényleg a hasa fáj? Vagy mit csináljak?
Most, h elmúlóban a sárgaság, jöttek helyette csúnya piros patik sárga középpel, hurrá! Csak hogy ne legyen sose szép a kis arca. :? Állítólag a tej miatt van, és 1-2héten belűl elmúlnak majd. Szegénynek csűnyább az arca, mint egy durván pattanásos kamasznak. :( A bőre is elég száraz, oliva olajjal kenegetem tegnap óta, mert a babaolajak állítólag csak felületi megoldást okoznak, az oliva pedig jól beledolgozza magát a bőrébe.Egyébként tényleg jó.
Mégegy kérdés. Szerintetek mikorra időzítsük a fürcsit? Kajcsi után fél-1 órával vagy előtte? Tegnap nagyon beletrafáltunk a legrosszabba, mert sztem fájt a hasa, és úgy ordított a vízben, h nem tudott levegőt venni pár másodpercig, már kékült is a feje. :( Utána meg totál telefosta a törölközőt. :P És kicsit megnyugodott... Ja, mert hasmenésünk is van, én hétvégén voltam nagyon kész, azóta rendben vagyok, de szegény még mindig fosizik. :?
Lillus kb 15-20percet szopizik mostanában, és ha nem csal a mérleg kb 50ml-t eszik, ma reggel mondjuk 60-at mértem 20perc után. Szerintetek ez elég? Utána általában csönd van 3-3,5 óráig. Úgy látom, h vékonyodott az arca, nagyon remélem, h nem fogyott túl sokat, nagyon örülnék, ha már mondjuk hízni is elkezdett volna. Ma kiderül, állítólag jön a midwife, bár hétfőre igérte magát, és tagnap telefonált a másik védőnő utána.

Dobok pár képet is, ezek kb egy hete készültek, és még sárgák voltunk, nem pöttyösek...újak pénteken lesznek, mert próbálok mindig a hétfordulókon fotózni.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


köszönöm a jókívánságokat! Még nagyon korai, de most rendben kell lennie mindennek. Nagyon várjuk ezt a kis babát!

Ha nem haragusztok, főleg nyugtonmalac, :lol: mert látom, hogy ő a honlapotok szerkesztője, felhívtam a mi formálódó csapatunk figyelmét is erre a hasznos és ötletes megoldásra és hogy milyen jó kis társaság alakult ki nálatok. Betettem a linket is. Remélem nem gond! :roll: Hátha megtanulja valaki közülünk a web használatát és csinál valami hasonlót! :)

szóval még egyszer köszönöm és majd jelentkezem néha-néha a fejleményekkel! :wink:
stike
 
 


Stike!
gratulálok, gondoltam pont rád, annak idején írtad, hogy fél év múlva próbálkoztok. Szuper hamar sikerült! :lol:
Szorítunk nagyon, vigyázz magadra, pihenj sokat!
és én ajánlom az Utrogestan hüvelykapszulát 3x2...én használtam 12 hétig, biztos ami biztos alapon írta fel az első dokim (akinél szültem mosolygott, h. csak egy szalmaszál, amibe lehet kapaszkodni, nem csodaszer)

BKriszta! kaki-ingert váltott csak ki a kúp, ha rögtön kijött. próbálj meg 2-3 centire feldugni bekrémezett lázméröt (nálunk szélcső van forgalomban, az segít a kakin is ha bedugom).ha ez nem segít, akkor kúpozd

Szájpenész: nálunk punikán voltak pöttyök, szájpenész nem, de emiatt a doki javasolta a heti 1 ecsetelést megelőzésként.

Marek! pasi miatt együttérzek. nálunk is van ilyen, azt hiszik a babázás pihentető.

hétfőn voltam 6 hetes kontrollon. minden szuper. beülhetek 1 kád vízbe! végre....azt hiszem ecettel megküdöm a hidromasszázst előbb, fél éve nem használtuk. és aztán hajrá!
szex is jöhet - ha Dorka hagyja, de eddig minden csóknál felébredt... :oops:

én nap 4 litert iszom min., és azóta van bőven tejem. ha kevesebbet, akkor nincs ennyi.

megyek, eszem valamit...

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Egy kis mai meztelenkedés (Nórika 4750 g)

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Éva: látom nem csak az én lányom szeret játszani a kistesóval ;) Csúcs az iskolás játék kép :)

Mindegyiken szép a fiad, de az a kedvencem :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sugi: én géppel horrorfejek... Este úgyis kell, mert a 9kor utolsó evés, ami nem is ürít ki rendesen, és a reggeli 7 órás első étek között így is brutál megtelik a cicim... :) Tehát este egy full ürítés van.

Elhelyezkedés: Bori evett, be az ágyába, TV bekapcs, párnák a hátamra, elhelyezkedés az ágyban...
Felszerelés kikészítve mellettem: egy textilpelus a csöpögés miatt, a gép, egy plusz üveg, mert nem fér el a lefejt mennyiség a fejő üvegében :) és a tejgyűjtőkagyló.
Módja: kifejem az egyik ciciből a maradék tejet, közben a másikon kagyló van, a csöpögés felfogására. A kagylót közben ellenőrizni kell, hogy ne follyon ki a sok tej. Ha szükséges a plusz übvegbe ürítem a tartalmát...
Ha nagyjából kiürült a cici, akkor kezdem a 7 percet számolni...
Ez után cicicsere, ugyan így.
Ha lement a 2x7 perc, akkor már csak simán az 5-5 perc, majd a 3-3 perc és végül a laza 1-1 perc. Ekkorra már nem nagyon jön semmi. :)
A 7, és az 5 percesekhez kell a kagyló, a többinél már nincs csöpögés nekem...

Ennyi.

Tegnap evés után 180 ml-t fejtem ki. Ebből kb 80 ml a horror rész alatt történt...

Amit lefejtél, tedd el, mert ha mégis a termelés előtt lenne éhes a csemete, akkor üvegből oda lehet adni.

Anyatejet lehet többször is melegíteni, és max 2 napig lehet gyűjtögetni hozzá fagyasztás előtt.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szöszke: ezt az arcra fújást én rendszeresen alkalmazom. Ez egy reakció náluk, arra lehet használni, hogy ha nagyon hisztizik a gyerek, és félsz, hogy menten begörcsöl tőle, vagy kiakad a légzése, stb, akkor ez visszavesz beőle egy kicsit, és enyhe sirássá redukálódik a dolog...

:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: elhiszem neked, hogy remek a kutyus módra ráncigálás :roll: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Stike: Ha még olvasod ezt... Gratulálok a két csíkhoz, és persze, hogy drukkolunk 2009 júliusára!!! :) Biztosan sikerülni fog, hiszen megérdemled!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: sajnálom az éjszakádat :( Most tényleg rossz kedved van :(

Elmászkálás: kapd fel Borit, aztán menjetek :) Én, ha bedurcázok a férjre, akkor felkapom a lurkókat, és iszkiri... persze az eredmény az, hogy mire elkészülök, addigra a férj is csatlakozik hozzánk :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi, igazad van, annyiszor akartam már új képeket feltenni.de most is ordítás van, gyorsan feldobom, aztán rohanok,majd jövök, remélem... Kép Kép Kép
emmalena
 
 


Kriszta: nem lehet fejlődési ugrás eredméyne a szopizás igény? Mert akkor a horror fejés segíthet. És a szopizás után pótlásnak a lefejt tejet még odaadhatnád. Én ezt csináltam, mikor Borim megkergült, és 2 óránként kért enni. (akkor evett 60-70g-t) A fejés után, kihúztuk 3-4 órára, és egyszerre eszik 110g-t...

Persze ez kb. adat, mert én csak néha mérem, ha eszembe jut... :)

Urtica urens: én Lilivel 9 hónapig megszakítás nélkül szedtem, és nem apadt el a tejem, hanem tejadó voltam. :) Szerintem nekem pozitívan hat.
Akkor apaszt, ha szeded, de csökken a kereslet.

Az normális az anyatejes babáknál, ha 6 napig nincs kaki, csak pisi a pelusban (de az tisztességes mennyiség)... Persze a napi sok kaki is normális. Én nem teáztatnám, az tuti...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


na, elhallgatott, akkor még belefér pár sor.
Egy hónap alatt 1300 grammot hízott Emma.Nekünk nem mondta a doki, hogy sok lenne, csak azt, hogy ez szép gyarapodás.
Anyukák, akik lassan mennek oltatni a babát!
Egy tanács, ha elfogadjátok.Én megjártam az Ábivval annak idején.Mondta a doki, hogy az oltás után nyűgös lesz a baba, adjak neki germicid c kúpot, ha hazaértünk, akkor nem lesz baj.Mert ezektől az oltásoktól rosszúl érzik magukat a babák.Mondtam magamban, ne mááááá teletömjem a 2 hónapos babámat gyógyszerrel, tuti nem lesz semmi baj.Na jól megjártam, mert nem volt itthon a kúp(olyan magabiztos voltam, hogy ki sem váltottam)és mire hazaértünk az oltásból, Ábi úgy orditott, hogy az valami hihetetlen volt.semmivel nem lehetett megvígasztalni.Hívtam a dokit, hogy te jó ég, mi van a gyerekkel, kérdezte, hogy beadtam-e a kúpot.Én meg elsüllyedtem szégyenemben.Úgy ordító gyerekkel gyorsan elmenni a ptikába, hazajönni(végig ordít), gyorsan bead a kúpot, és kb.5 perc múlva megnyugodott.Szerintem érdemes ezt megspórolni.A 3 havi szurinál már vittem a kúpot a rendelőbe, és ott helyben beadtam, akkor egy hangja sem volt.
emmalena
 
 


Kriszta: felvittem az 1 hós adatokat, köszi! Szépen gyarapodtatok!!!! Gratula!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: nem hiszem, hogy baj lenne a hányás, már nekünk is volt ilyen. És erre Bori nekilátott enni még... Az már benne maradt :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: én Lilivel csináltam ilyen vizeletgyűjtős tasakot. Vegyél többet, mert nem könnyű felhelyezni... Lábakat szétteni, apa segít, és konkrétan a puncija köré kell ragasztani, aztán rá a pelus, és várni, hogy megteljen. De gondolj bele, hogy egy örökmozgó láb, meg a popsikája, meg ezek a hajlatok, mennyire engedik a tökéletes illeszkedést :shock: Semennyire... Már nem is tudom, hogy másztunk ki ebből a slamasztikából. Talán mégsem kérték a mintát... (Azthiszem, ez volt, nekünk vért is vettek ugyanis...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: gratula a köldökcsonk elhagyáshoz! Az nagydolog. Nálunk alkohollal kell tisztítani, és hintőporozni, amig váladékozik...
Én tenném is. Az alkohol fertőtlenít, a hintőpor meg segít szárazan tartani.
A kórházban elmondta az ápoló, hogy nem baj, ha nem alkoholozod, hintőporozod a csonkot, de akkor nem leszárad, hanem le rohad, és az büdös, és gusztustalan, de nem lesz baja... :shock:

Hát, utáltam csinálni, de hős voltam, és kezeltem rendesen...

Pattanások: nekünk is vannak :( Nem tudom, mit kezdjek velük... Elmúlnak, újak jönnek... Majd kinövi, gondolom.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi!

!z a tasakozás nem egyszerű.Ábinál is kértek ilyet, mikor volt a mandulaműtéte.na most egy fütyire könnyebb felhelyezni, mégis mindig kifolyt belőle.Vegyél legalább 10 darabot szerintem.Mi a végén úgy oldottuk meg, hogy amig nem pisilt nem engedtük se leülni se lefeküdni, mert ugy kifolyt.lehet, hogy kézben kell tartanod majd Lottikát mig pisil.
emmalena
 
 


Nem fogjátok elhinni..
Megbeszéltem a barátnőmmel, hogy elmegyünk hozzájuk, mert nekem már az a bajom, hogy állandóan itthon ülök. Már épp elkezdtem készülődni, amikor telefonált, hogy ne menjünk, mert közbejött valami... Gondolhatjátok milyen jól érzem most magam.... :cry: A férjem vitt volna minket, úgy volt, hogy addig ő is találkozik egy haverjával. Erre most mondja, hogy azért ő átmegy, ha már megbeszélte... Hát erre már tényleg elsírtam magam.... :roll:

Megyek aludni, hátha utána jobb kedvem lesz. Csak az a baj, hogy percenként rohanok oda Borihoz, hogy megnézzem, hátha megint hányt/bukott... :? Persze azóta semmi, pedig már evett. Mondjuk ma nem eszik olyan durva mennyiségeket... ez is aggaszt egy kicsit... :roll:

marek
 
 


Nymalac!

A pattanások amiket írsz, nem tejpőttyök?Emmának is van, már a kórházban is volt, ahogy elkezdett enni.Hintőporral kenegették a csecsemősök, és pár nap alatt szépen elmúlt.
emmalena
 
 


Ja, és Lillus nagyon szép kiscsaj, nem is látszanak annyira a kamasz pöttyök! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Huuuuuuuuuuu Marek, ez durva.Együttérzésem.
Én megmondom őszintén, ilyenkor ha hasonló előfordul, nem csupán elsírom magam, hanem elkezdek ordítani, hogy apjuk igazán lehetne egy kicsit együttérzőm, és legalább szolidaritásból otthon maradhatna velünk.első pár alkalommal nem értette, aztán elmagyaráztam mit érez egy frissel szült nő az otthon csapdájában.Megértette, azóta nem csinál ilyet.szerencsére.
nagyon együttérzek most veled.:-(
emmalena
 
 


Sensi

Nekem a kórházban azt mondták, hogy általában egy időpontban fáj a babák hasa, pl. nektek este, (nekünk is) és ez a bélrendszer fejletlensége miatt van, pár hét alatt elmúlik, ilyenkor lehet nekik adni valami szirupot, ami egy kicsit segít, de ilyenkor azt mondták babusgassuk, nyugtatgassuk többet őket, ettől még nem lesznek elrontva, majd ha elmúlik a hasfájás ráérünk sírni hagyni őket, hát én eszerint cselekszem, ilyenkor, amikor még a kezemben is üvölt, tudom, hogy valamije fáj és ilyenkor nincs szívem sírni hagyni őt.

Honnan veszed, hogy hasmenése van a babádnak? Elvileg még minden anyatejes babának híg a kakija vagy nem?

Nagyon jók a képek, édes a babátok!!

Tercsimama

Nagyon helyes Nórika!!

Ildi

Jó, hogy már múlik a sárgaságotok, nekünk még nem ért ide a védőnő, de kiváncsi vagyok nagyon mit mond!!

Nymalac

Köszi, hát igen. , Lora ahogy hazajön a suliból egyből babázik és nem unja meg, egész délután elvan vele. , azt játsza, hogy ő az anyukája.

Kép

Kép
éva75
 
 


Stike: persze, hogy nem gond! Hajrá a honlap készítőnek!

És nagyon várjuk ám a híreket felőletek! :) Gyere, ha tudsz! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva: egy hős vagy, hogy túlestél a 6 hetesen! Persze a jutalom pancsi kecsegtető, de én már azon is túl vagyok. Meghaltam volna, ha nem fürödhettem volna…

Én nem tudok 4 l-t meginni, de nagyon igyekszem, mert tényleg kell inni a tejcsihez…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma nagyon szép! Feltettem a képeit, és szeretném beírni a hófordulós adatokat is ;) Elküldenéd Emmaanyuka? - Köszi! -

És köszi a kúp infót. Én már nem is emlékszem erre :D De azt hiszem, van itthon kúp is, panadol és nurofen szuszpenzió is, de a nurofen még nem adható, asszem... Majd megnézem ezeket ;)

(Úgy utálok kúpot beadni!!!!!)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: barátnőd- apa - kiruccanás :( :( :( Megértem, hogy kibuktál.

Bori nem eszik rengeteget, ne izgulj, az enyém Bori sem... Néha több kell nekik, néha meg nem. Ez jól van így, ezért nem szabad méricskélni. Mi sem eszünk mindíg egyforma mennyiségeket...

Kérdés: mi a helyzet a cukroddal? Magas még, kell még diétáznod?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Emma: én is tejpöttyre gondolok, de meleg kiütés is lehet... Hintőporoznám, de az arcot nem szivesen hintőporozom (és csak ott van), mert a tüdőbe jutva komoly gondokat okozhat ( a pötty meg nem)... Legalábbis ezt írja a hintőporos doboz (vagy hol olvastam...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Megyek készülődni, én is szeretnék menni Lilimért a bölcsibe :) Bori is szeretne jönni :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?