Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Látom a diéta is felvetődött témaként:
Ezt találtam az Atkins diétáról a www.holgyvilag.hu-n ill ugyanitt van egy csomó féle diéta,akit érdekel.
Én is az Atkinst próbáltam ki persze nem ilyen drasztikusan,ettem azért szénhidrátot is de kenyeret,rizst, tésztát kb 3 hétig nem. Sajtot húsokat zöldséget gyümölcsöt viszont sokat ettem és az volt a jó,hogy nem kellett számolgatni a kalóriákat,nem kellett koplalni mégis sikerült lefogyni. (2 kilót,de nekem már csak ennyi maradt és ezt sehogyse tudtam leadni,most végre sikerült és úgy örültem.)

Szóval itt a cikk:

Néhány szó az Atkins-diétáról

Mivel úgy vettük észre, hogy sokakat foglalkoztat az Atkins-diéta, szeretnénk felhívni a figyelmeteket ennek a kezdetben igen látványos, ám a táplálkozáskutatók által vitatott diétának a negatívumaira, veszélyeire.




A tavaly elhunyt Dr Robert C. Atkins által kialakított diéta lényege a magas protein bevitel és a szénhidrátok szinte teljes mértékû elhagyása. A szénhidrátok elhagyásával a szervezet úgy érzékeli, mintha nem jutna elegendõ táplálékhoz (gyakorlatilag mintha éheznénk), és elkezdi elégetni a lerakodott zsírokat. Mivel a diéta elsõ két hete elég szigorú a kezdeti fogyás gyors és látványos. Az Atkins-diéta arra az elméletre épül, hogy a hízás nem a bevitt étel mennyiségétõl függ, hanem attól, ahogy a szervezetünk lebontja a szénhidrátokat, különös tekintettel a kenyérre, burgonyára és a tésztára.
A több mint harminc éve létezõ (és ugyanennyi ideje heves vitákat kiváltó) Atkins-diéta, illetve az azonos elvekre épülõ, Arthur Agatston miami szívgyógyász által kidolgozott, úgy nevezett Dél-tengeri diéta lényege, hogy korlátlan mennyiségben engedélyezi fehérjék (hús, tojás, sajt) fogyasztását, ellenben a szénhidrátok (kenyérfélék, rizs és gyümölcsök) bevitelét radikálisan csökkenti. Atkins napi fél kg fogyást ígér fehérjében gazdag étrendjével, Agatston a három fázisból álló diétájának elsõ hetében körülbelül 4-6 kilogrammot. Atkins a kenyér, a burgonya, a rizs és tésztafélék fogyasztását tiltja, ellenben szalonnát, virslit, sajtot, halat, tejszínt és tojást korlátlan mennyiségben engedélyezi, sõt az alkoholt sem zárja ki teljes mértékben. Diétájának lényege, hogy az energia-bevitel nincs korlátozva, minden olyasmit lehet enni, amit a többi diéta tilt. A napi bevitt energia optimális megoszlása Atkins-diétája szerint: 15-20% szénhidrát, 44-45% zsír és 40% fehérje.

Az elsõ hetek után az Atkins-diéta és Dél-tengeri diéta egyfajta szinten tartó, visszaszoktató programot ír elõ. A szénhidrát bevitel még ebben a stádiumban is jóval kevesebb, mint amennyihez a legtöbb ember hozzá van szokva. Az elsõ hetek nagyon nehezek lehetnek, különösen azoknak, akik nagy mennyiségû szénhidrát bevitelhez vannak szokva, aminek számos mellékhatása lehet, így szédülés, fejfájás, ájulás. Egy másik tipikus, kellemetlen mellékhatása a rossz szájszag lehet.

Az utóbbi idõben Atkins diétáját újra rengeteg kritika érte, mondván, hogy hosszú távon káros az egészségre, és szívbetegségekhez vezet. A magas fehérjebevitel ugyanis megterheli a vesét, megemeli a vér húgysav- és koleszterinértékét, rost- és vitaminhiányos. A koleszterinben gazdag étrend miatt megemelkedik a vérnyomás, és nem csoda, ha megnõ a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélye. Vannak, akik szerint a szénhidrát-megvonás elve sok értékes anyagtól fosztja meg a szervezetet, a fehérjefogyasztás jelentõs növelése viszont hosszabb távon emeli a koleszterinszintet, bár ezt a szakemberek egy része nem látja bizonyítottnak. Természetesen, mint minden fogyókúrának, az Atkins-diétának is vannak elõnyei és hátrányai.

Elõnyei:
Gyors és látványos fogyás
Korlátlan mennyiségû, magas proteintartalmú étel bevitele
Bizonyítottan mûködik
Nem igényel annyi idõt és pénzt, mint más fogyókúrák

Hátrányai:
A diéta szigorúan korlátozza a fogyasztható ételeket
Magas zsírtartalmú ételek fogyasztását írja elõ
A diéta rossz közérzetet, fejfájást, szédülés és rossz leheletet idéz elõ
A fogyókúra számos alapfontosságú tápanyagot kizár
A leadott kilók nagyon könnyen visszaszedhetõk
A magas protein tartalmú ételek túlzott fogyasztása rombolja olyan létfontosságú szerveinket, mint a szív és a vese.

A Ki tud többet a Dr.Atkins féle diétáról? címû fórumon beszélgethettek olyanokkal, akik már kipróbálták.

www.atkins.com


Sziasztok,
Azur
azur
 
 


Bocsi,nem értem miért nem ismeri fel az Ő betűt?
Remélem azért így is olvasható

Azur
azur
 
 


Gasztronómiai hadviselést folytatok a férjem ellen...finomfőzeléket főztemKépKépKép
Szerintem eláll a szava is és akkor legalább béke lesz itthonKép

pusssz
Momo a kis gonoszKép


Momo
momo
 
 

 
 

Virág,
éljen az új lakásKép Aztán tessék hamar becsalogatni azt az ADSL-t a hajlékba és gyere gyakrabbanKép

üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Momo!
Rafinált vagyKépKépKépKépKép
Beu
beu
 
 


Momo,
Ilyet en is szoktam...ha sargaborso van, akkor tudja, hogy valami rossz fat tett a tuzre! Kép
Illetve dehogy tudja...meg csak nem is sejti! Kép
A masik mumus a grizesteszta, azt viszont a gyerekek imadjak! Sot, en is!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
finomfőzeléket én is csak azért merek főzni, mert én korlátlan befogadóképességű vagyok belőleKép
A férjem meg ehet nyugodtan kutyatápot, ha nem tetszikKép De ha szerencsém van, akár kajaelőfizetést is nyerhetek az ilyen konyharemekek utánKép

Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok,

Momo,

Gasztronómiai hadviselés Kép Hát ez nagyon jó. KépÉn nem vagyok válogatós,de a finomfőzelékkel ki lehetne kergetni a világból Kép
Azért ha van erőd,panaszkodd ki magad nyugodtan!

Virág,
Éljen éljen az új lakás!hajrá ADSL és gyere megint gyakran!

Toffi,
Szegény Zsombi Kép Dokinéni mit mondott?

Maci_2
Jó,hogy voltál dokinál,remélem jövőhéten jobb híreket kapsz. Viszont muszáj lenne enned valamit,mert a 47 kiló az nagyon kevés Kép Ha szénhidrátot nem lehet,akkor legalább húsokat,tejterméket ehetnél,vagy ezeket nem szereted?

Mariann,
Marcinak hatalmas gratula! meg nektek is,hogy annyit fáradtatok a sok tornával Kép

Nálunk járt ma a védőnő és havonta 1szer jönni is fog. Fiatal,úgy 25 körüli és szimpi,a hozzátápival kapcs adott tanácsokat. Nem is bánom,hogy jön,mert ide olyan ritkán jön a vendég Kép
Képzeljétek,Artúrt a kanapéra tettem hason és a védőnő felé nézett én meg a lábánál ültem és ő mivel zavarta,hogy nem látott, fogta magát és a kanapé háttámlájára támaszkodva,mint aki sziklát mászik,átmozogta magát hozzám,úgy,hogy már felém nézett miközben hason feküdt meg amikor a védőnő arréb vitte a játékát,akkor mintha kúszni kezdett volna érte. Már úgy várom,hogy beinduljon!

üdv,
Azur
azur
 
 


Zsuzsi
Ha olvasod...
Zsombi jó sz@rul van, most találtam egy könyvben: "csecsemőnátha ellen Sambucus D3, naponta 3x 5 globulus, folyékony náthában Alium cepa D4 naponta 3x 5 globulus."
Az Aliumot írtad vkinek mostanában, még arra is emlékszem, hogy hagyma, de amit kérdeznék, hogy melyik a jobb és mehet-e együtt az Echinacea-val? Köszi a választKép
Egyébként Zsombi csak náthás, de rendesen (doki néni látta megint)

Toffi + extranyügi_beteg Zsombi
toffifee
 
 


Ja, bocsi, ha más tud segíteni, azt is szívesen fogadom!

Toffi
toffifee
 
 


Sziasztok,

Az előbb kimaradt:

Gombóc,
Igen,ijesztő volt a tegnapi hóvihar,ma meg napsütés,ki érti ezt?

Manó,
Köszi szépen a pontosítást Siesta táblázat ügyben.Remélem nem vezettem félre senkit. Emmának tetszik az új ifjúsági szekrénysor? megszokta már?

Kangi,
Károgó Julcsihoz gratula Kép A múltkor megcsodáltam ám frissen nyírt Julcsit! Olyan kis nőci már! Te meg tök tehetséges fodrász vagy. Ha esetleg pályát módosítani lesz kedved egyszer,nyithatnál egy gyerekfodrászatot Kép

Beu,
Remélem sikerül végül a lakásvásárlás ha úgy döntötök. Fentebb bemásoltam egy cikket az Atkinsről (tudom,hogy itt leírják a negatívumokat is)nekem a lájtosabb formája jött be és az a jó,hogy nem kell koplalni,külön főzögetni,ez hátha neked is segít.

Klár,
Ne izgulj,Sajtkukac is nemsokára nagyokat dumál majd Kép És akkor majd visszasírod a viszonylag csendes időszakot Kép

Miszike,
Na kiderült karcsúságod titka Kép Hát aki csak ennyit vacsorázik az biztos nem fog elhízni Kép
Viccen kívül,nagyon aranyosak vagytok a képen Kép

Andi,
Puszizó Dani édes lehetett. Okoskodó após Kép Eszembe jutott,mikor írtad,hogy azt javasolta a múltkor,hogy a cipősszekrényből csináljatok könyvespolcot vagy valami hasonló Kép Az én apósjelöltem (nem vagyunk házasok a barátommal) is szereti osztani az észt Kép


Recus (ex Tündér)
Az anyukák fele örülne,ha csemetéjük ilyen mennyiséget enne,mint Ilang,úgyhogy szerintem ne aggódj.

Heppi,
Régen írtál,jól vagytok?

Képzeljétek, a héten rendeltem ebédet a foodexpressztől. Mondjuk nem valami nagy durranás,de azért megéri az árát,meg főleg,hogy nem nekem kell főzőcskézni.
Meg még azt is szerettem volna írni,hogy 2003 szept óta 2 év garancia jár a babakocsikhoz,tudtátok (eddig fél év volt,ha jól tudom)? csak azért írtam,hátha valaki inkább új babakocsit vesz emiatt.

sziasztok,
Azur
azur
 
 


Toffi,

Segíteni sajna nem tudok,de a helyedben felhívnék egy homeos patikát,hátha a gyógyszerész néni tud segíteni. a homeopatia.lap.hu-n azt hiszem rajta vannak a homeos patikák.
Zsombinak gyors jobbulást !
Azur
azur
 
 


manó2!

nem tudom olvasol e még, d eha igen: KÖPTETŐ! remélem adott nektek az orvos, mert nekünk annak idején nem.Kép A krupp gyanús helyzetekbena legfontosabb. Emma se köhögött, csak sírás közben volt kruppos hangja és a fluimuciltól 2-3 nap múlva nagyon sok váladékot köhögött fel. A másik ami jó ilyenkor aza hidegpárásítás, ha nincs készülék akkor egy nagy fürdőlepedőt vagy lepedőt vizezz be és azt terítsd a szobába az ágya fölé. Lehet még szedni kálciumot ilyenkor, vagy fenistil cseppeket. Ha ezeket használod akkor nem lesz rosszabba helyzet.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Látnotok kellett volna, Zsombi egész nap nyűgös, nem játszik, bágyadt, levert, jött a doki néni, gyerek kivirul, játszik, mászik, megpróbált csak úgy négykézlábból felállni, mosolyog!!! Doki néni el, Zsombi a "régi". Csak hebegtem, hogy nem úgy néz ki, de tényleg nagyon beteg szegény, de azt mondta, hogy ez máshol is így szokott lenniKép
A diagnózis: jó kis nátha. Csak vírus, semmi egyéb.

Andi
Végül is nem hűtőfürdettem, és azt mondta, hogy ha 39 fölé megy, akkor igen, alatta ne. A tegnap éjjelre gondolva azért Zsombinak sem lenne jó élmény hajnali kettőkor egy hűtőfürdőKép
Puszilgatós Dani édes lehetKép ŰZsombi is jól össze tud nyálazni, de ő a végén már harapKép

Momo
Ügyes ZsebiKép
Dumagépekre csak kicist legyél irigy, mert ha egyszer elkezdenek beszélni....KépKép
Gyerek-alva-otthonhagyás: Szandit néha én is, de olyan hülyeségeken járt olyankor az agyam, hogy nem szoktam rá.
A megoldás az osztódásra: klónozásKép

Beu
Dumás LőrincKép
Mármint a tesó bevállaláshoz vagy vén??? Ugyan már. Esetleg az otp szerint, de az nem számít. Gyógyszertárba ma megy egy ismerős anyuka férje (ő volt itt tegnap a kislányával)
Már nincs sok az ezerigKép

Tündér
jó, hogy megint jöttélKép
Lesz, amikor 50 g hízás sem lesz, egyébként meg majd fog hízni Ilang is, ha még több félét eszik. Zsombi azóta eszi a tejtől különbözőeket, amióta husi is mehet, addig csak kínszenvedés volt a hozzátápi.

Virág
De jó Nektek!!!
Akartam kérdezni, mi van az autoimmunoddal... Enyémről meg nem is írtam, de megint rosszabbodikKép

Azúr
Én is megtaláltam ezt a cikket, éppen tegnap esteKép
Gratu a kúszáshoz, mozgolódáshozKép Türelem, nemsokára profin fog menni mindenKép
Doki néni azt mondta, hogy "nátha", ha holnap is lázas, arra írt egy antibiót, akkor kiváltjuk, egyébként meg ha akarom, Echinacea-zhatunk.

FinomfőzelékKépKépKép Enyém Apát is ki lehetne üldözni a világból a grízestésztával, pedig én is szeretemKép Apát isKépKép

Megyek, összedobok egy zsíros kenyeretKép (éhes vagyok)
Toffi
toffifee
 
 


Maci2,
A hyperthyreosis egyik jellemzoje, hogy nagyon megemelkedik az alapanyagcsere, ezaltal no a vercukorszint, koleszterinszint. Ez az oka a ngy fogyasnak is, alt. ezek az emberek sokat esznek megis fogynak rengeteget. Ha csokken a pajzsmirigy hormonok szintje, az az alapanyagcseret is csokkenti, igy valoszinuleg csokkeni fog a vercukorszinted is, hogy mennyivel azt nem tudom megjosolni. Valoszinuleg par kilo is felmegy rad, de ez a dieta miatt nem lesz sok szerintem.

Beu,
Amerikaban elunk lassan 3 eve, ha minden igaz jovo tavasszal koltozunk haza. SzovegKép
A Fisher Pricenak itt van egy tunderi formadobaloja, egy csiga ami zenel, lanyom ezt kapott, de nagy ivben tojikal ra. Igaz o meg talan kicsi hozza, bar erdekes modon a fiam vonatai meg magneskent vonzakKép
Merre gondolkodtok ingatlant venni, lakas vagy csaladi haz?

Mariann,
Ezek nagyon jo hirek, ugyik vagytokKép

Momo,
HazKép Timit muszaj otthagyniKép
FinomfozelekKép Nalunk is tabu, csak sajna Nekunk Apanal az osszes fozelek tiltolistan van, es bar nem tud fozni ha ez van teriteken rogton konyhatunderre valtozikKép

Virag,
Uj lakasKép)

Kangi,
SzovegKép Karogas csucs lehet.

Klar,
Ne felj, fogsz te meg azert panaszkodni, hogy be nem all a lanyod szajaKép Tudod az a miert korszak elobb-utobb eljonKép
Ja en zongorasztam anno x eve.

Andi,
Puszilkozo Dani aranyos lehet.

Miszike,
Etetesi trukk joKép

Toffi,
Zsombi betegsegKép

Lanyok aruja mar el nekem valaki, hogy a kolykok mert fogekonyak a szlengre? A fiam olyan szavakat hoz haza nap, mint nap, hogy kette all a fulemKép
Bocsi aki kimaradt, de igy is lassan 2 oraja irom a regenyemet. Ja meg egy vedonoi halozat nalunk nincs igy ez egy gondal kevesebb.

Angi
angela2
 
 


PsAndi,
Megpróbálom úgy időzíteni a vizsgálatokat, hogy a párom ráérjen.
Puszit adó DaniKép

Momo,
De ügyes ZsebiKép Ronit nem érdekli a formadobálóKép
Szegénykém. Mit tett már megint ez a gaz(ember)?
FinomfőzelékKép

Beu,
Kb. egy hete kap tápit. (Szerencsére már iszik cumisüvegből.) Éjjel még cicizett, egyszerűbb és gyorsabb, mintha fejtem volna. Majd meglátjuk mi lesz ma éjjel. Egyébként elég jól viselte (jobban mint én). Csak vigasztalódni bújik hozzám.

(Ex)Tündér,
Milyen ügyes IlangKép

Kangi,
Hogy van a pocis barinőd?

Virga,
KöltözésKép
Gyere, várunk!

Azúr,
Dehogynem szeretem, eszem is. De hosszú távon nem egészséges és egy idő után már nem is kívánom csak a húst. Inkább ennék egy kis kenyeret, tésztát, édességet...
Ügyes Artúr. Kúszni fog, hamarabb mint gondolnádKép

Angi,
Mi is így tudjuk. Érdekes módon a dokinő pot az ellenkezőjét mondta.

Hiányolnak, leléptem.

Maci_2
maci_2
 
 


Maci2,
Mire mondta az ellenkezojet, hogy nem csokken a vercukorszinted?

Angi
angela2
 
 


Sehol senki????

Zsombi nem akar felébredni... pedig fürdetném már egy órája

Toffi
toffifee
 
 


SziasztokKép

Hát ez a mai nap sem az én napom voltKép Reggel voltam vérvételen, ami a terhelés miatt 1/2 8-tól 11-ig tartott (hát ez a cukros lötty továbbra sem tartozik a kedvenceim közé). Még szerncse, hogy itt a MÁV-ban ügyesek a laborosok, és megtalálják még az én vékonyka, ügyesen rejtőzködő vénámatKép Csütörtökön kell telefonálnom a dokinak az eredményért. Remélem nincsen semmi komoly gond. A két vérvétel közti szünetben átvettem az új bankkártyámat az IEB-nél. Mostanában rengeteg gondunk volt velük, miért ez a nap lett volna kivételKép Szóval mondták, hogy most már más rendszer van, és a bankkártyáknak csinálnak külön egy kártyafedezeti számlát. Semmi teendő nincs vele, blabla. Ja, és aktiválták a kártyát, amit este 6 után lehet használni. 7-kor le is mentem, az autómata meg kiköpte, hogy kerek 0 forint van a kártyán. Telefon IEB helpdesknek, ahol kiderítették, hogy elcsesztek valamit a fedezeti számla megnyitásakor, így nincs összekapcsolva a folyószámlával, tehát nem tudok levenni pénzt. De ezt persze nekik nincs jogosultságuk javítani, úgyhogy holnap reggel hívjam fel akinél átvettem a kártyát. A gáz csak az a dologban, hogy a hugomék pénze érkezett meg, és nekik kellett volna odaadnom, ráadásul napok óta ezt várják, mert tök le vannak égveKép Azóta itt dühöngök.

Bocs, hogy önző módon most senkinek nem írok, de baromi fáradt vagyok, és iszonytatóan dühösKép Sebaj, majd holnapKép

ToffiKép
Zsombi ha most felkel, mikor fog legközelebb elaludni?

Pusssssssz
Tüni
tüni
 
 


Tüni
Zsombi felkelt, mert betettem az ágyába KépKép Remélem, hamar visszaalszik, mert hétfő óta, amióta beteg, sokszor alszik. Az előző éjszakámnál pedig rosszabb szerintem nem lehet.
Bank miatt ne dühöngj, a többi is ilyen (tapasztalat)

Toffi
toffifee
 
 


MaciKép

MailtemKép

Heni
heni1979
 
 


Na lányok!

Kb. fél órája írtam egy iszonyat hosszú hozzászólást, azt hiszem életem leghosszabb és legrészletesebb hozzászólása volt! (azt nem hiszem, hogy a legértelmesebb is Kép )
De elszállt a fr*ba, úgyhogy bocsi de nem gépelek újra, mert már ehhez nincs eröm.

Holnap újra próbálkozom.

Mindenkinek köszi a válaszokat! Kép

Puszka,
jó éjt

Tündér
Recus
 


Tündér!
Nem ütött meg a guta? Szegény!Kép
Beu
beu
 
 


Beu
Már csak 3KépKépKép

Toffi
toffifee
 
 


Sziasztok!

Mariann: szuper, hogy már nem kell mennetek a Svábhegyre! Gratula!!!!

Momo:tetőKép, nem tudom, hogy élnék túl egy ilyet.

Beszédtéma: első gyerek hamar beszélt, mert egész nap foglalkozást igényelt és imádta(ja) a könyveket. Ikrek sokkal később, elvoltak maguknak, közülük a leányzó azért hamarabb. Most Ancsi egyelőre nagyon iparkodik, lányságot és könyvet és kötelező foglalkozást mind egybegyűjtötte.....

Zsuzsi:én anno egyszer Párizsban egy régiségboltban láttam egy olyan kisautót, magyar feliratokkal stb, ami anno gyerekkoromban volt sok helyen, fémből (vékony, pléh?), a vezetőjét kellett benyomni ahhoz, hogy menjen. Én is tökre elérzékenyültem, meghatódtam, meg elgondolkodtam rajta, hogy a magyar padlások tartalmával piszokul meg lehetne gazdagodni arrafele.

Evészet: Ancsi 2 napja azt találta ki, hogy a fogaival elkapja a kanalat, ha mázlim van, akkor már beért teljesen a szájába, ha nem, akkor a fele még kint, kaja folyik le róla, ő meg tartja, se ki se be, még néha vigyorog is hozzá. (eddig nyitott szájjal evett, a szája tetején kellett lehúzni a kanálról a kaját, csak utána csukta be). És végig, egész kaja alatt, légyen az 2 kanál, vagy decis mennyiség. Viszont iszik is végre, persze most a poharat is harapja....

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Hogy ti mennyit tudtok írni 3 nap alatt!!!Kép Végigolvastam.Kép

NorkaKép Isten éltesse Jázit!Kép Tündéri a sárga-bíbor ruhájában+bíbor harisnyábanKép

OrsolyKép AZTAAKép Ezek szerint már megvolt a pocilakó, amikor az újabb pocilakó előtt esedékes fogyásról beszéltünk?Kép GRATULAKép émelygés Kép, de már csak 4-5 hét.

ZsuzsiKép nagyon szépek a fényképek. És a rajtalevő személyekKép és még a férjed is férjednek néz ki, és nem Dani bátyjánakKép

ToffiKép Kép Zsombi betegség. A f..c a sógórnődbe. Akkor van nagy gáz, ha a gyerek még a dokinénire sem vidul felKép Julka Ferrum phosphoricumot és Calcium phosphoricumot kapott, de ezek alkatiak, bár lehet, hogy egyezik az alkatukKép Calcium fiolát szokott írni a dokinénid? A miénk-mármint a hivatalos-nagyon pártolja, még felnőttnek is. És sűrű orrváladékra is szokott köptetőt írni. Szandi hogy van? Te megelőzésképpen beszedhetnéd az Oscillo....t, nehogy lerobbanj, mint ápolószemélyzet.

MariannKép nagyon örvendek, hogy Marci ilyen ügyesKép és hogy csak 1x kell még mennetek a SvábhegyreKép

AzúrKép ügyes ArtúrKép

MaciKép örvendek, hogy Roni ilyen jól viseli a cicitlenséget. Szerencsére könnyebben felejt, mint te. De te is vigasztalódj, muszáj magadra vigyáznod.

KangiKép károgás szenzációs lehet. A görkoris kocsikázást kipróbáljuk, csak legyen megint szép idő! Én+a 2 nagyKép Febr.16 nálunk Zsuzsi febr. 19.-i névnapjához van közel, de az nem olyan baj. Csak nem tudtam, melyik a "nagy" névnap. Nálunk is Juliska jár, amikor kutyálkodikKép

Kedvet kaptam tőletek az Atkins diétáhozKép A szombati bálon kínosan vigyáznom kellett arra, hogy behúzzam a hájas hasam. De csak 12-ig, akkor ui telefonált anyukám, hogy Julka nagyon bömböl és nem tudja megnyugtatni. Átölelt, mint aki éppen megmenekült a gonosztól, kettőt hüppögött, hármat szopizott, és aludt is. Hiába, anya csak egy vanKép

Urszila+10 hónapos +1 napos Julka
urszila
 
 


Toffi! Tényleg!
De már csak kettő!Kép
Beu
beu
 
 


Sziasztok!

Virág
új lakás hurrá Kép

Tündér
üdv újra itt, most már gyere gyakrabban Kép

Momo
finomfőzelék KépKép lehet, hogy nekem is ilyeneket kéne főznöm és akkor tán nem igényelné a férjem naponta a meleg ételt Kép

grízes tésztát én is szeretem, férj persze utálja, csak úgy , mint a rántott patiszont és a karfiolt Kép

Tüni
bankkártya Kép már én is kivagyok a bankoktól, egyszerűen semmi sem úgy működik, ahogyan kellene, és folyton csak plusz utánajárással lehet elintézni vmit normálisan

Toffi
Zsombi jól átvágta a dokinénit Kép remélem azért most már hamar meggyógyul. Az Ech. immunerősítő, azzal biztosan nem árthatsz és lehet szedni rendes gyógyszerrel együtt. Azt nem tudom, hogy több homeos mehet-e egyszerre?

LÁnyok
Daninak folyton beszakad a körme. Szerintetek ez vitaminhiánytól lehet, vagy csak attól, hogy folyton "kapirgál"? De a nagylábujján is...
És tegnap fürdésnél felfedeztem egy picike anyajegyet is a hátán, a Ti babáitokon van?

Andi
psandi
 
 


Sziasztok,

Momo,
teto Kép Klonozando Momo. Kép
Ferjed. Mi tortent? Kép Bejott a gasztro hadviseles? Kép

Virag,
eljen az uj lakas! Kép Hova koltoztetek pontosabban? Drukk a mielobbi ADSL-ert. Kép

Azur,
gratula a kuszas-kezdemenyhez! Meglatod, hamar beindul majd! Kép

Toffi,
Szegeny Zsombid, jobban van mar? A parod legalabb jol kiosztotta a sogornodet? Ilyen tapintatlan noszemelyt. Kép
En ugy tudom, a szocpolhoz hazasnak kell lenni.

Maci_2
csak drukkolni tudok a minel gyorsabb pajzsmirigy- es cukorgyogyulashoz. Drukk: KépKépKépKépKépKépKépKép
Mivel en alulmukodok, nekem csak egy gyogyszert kell naponta szednem, iyg sajna semmi tobbet nem tudok a forditott helyzetrol. Kép

Mariann,
Marcinak hatalmas gratula! Ugy orulok, hogy mar nem kell a Svabhegyre jarnotok! Ugye, Teged is megnyugtattak a jo hirek? Kép

Kangi,
micsoda dumagep lanykad van! Kép ZSombi se dumal meg (ill. dumal, de en nem ertem Kép), es a formakat se dobalja be a megfelelo lukakon, vszont imadja a porszivo csovet huzigalni, fiokokat nyitogatni, kipakolni...akkor o most fiu vagy lanygenekkel rendelkezik? Kép

Miszike,
nagyon edes az az etetos foto! Kép

Tüni,
mai nap Kép Majd holnap jobb lesz, ennel rosszabb mar ugyse lehet...Kép

Klar,
en meg nezonek (vagy inkabb hallgatonak Kép ) jelentkeznek a keszulo zenekarhoz! Es nem kell aggodni, semmilyen fals hang miatt nem leszek kritikus, leven botfulem. Kép

Recus,
kaja miatt ne aggodj, az en fiam ennyit se eszik...pedig egy eves elmult..Kép

PsAndi,
Danod tok edi lehetett, ahogy puszilgatott! Ugy el tud az ember ennyi szeretet lattan erzekenyulni, nem? Enyimgyerek az orromat szokta bekapni, de mar dugta be az orrat az orrlukamba es kinyitotta a lezart szemhejamat is pusztan szeretetbol...Kép

Zulu,
merre jarsz? Jobban vagytok mar? Kép

Es aki kerdezte a Matrat. En valamikor hőlégballonoztam, amibol mara annyi maradt, hoyg idonkent (igen ritkan) elmegyek(-ünk) valami klubrendezvenyre. Ez a hetvege ballonos hetvege lett volna, de a szel miatt minden repules elmaradt, viszont megneztuk a PAradsasvaron az uvegfujo muhelyt, a siroki varat, volt porkoltfozes bogracsban, es jo kis sztorizgatasok (hja kerem, mi mar csak az emlekeinkbol elunk Kép)... Egyszoval jo volt, Zsombi is elvezte a nyuzsgest maga korul. KépKépKépKép

MA, miutan ZSombi az OTP-s szamlaertesitom csucsket ette meg, vegiggondoltam, milyen kaja hasonlithat leginkabb a papir izere. Aztan eloszedtem a spejz melyerol a regi fogyokuras emlekkent maradt Abonettemet, es megkinaltam vele kedvenc gyermekemet. Es lőn csoda, ZSombi raharapott. Kép Igy most a tápszer, turo rudi, papir, parizsi melle felvettuk az abonettet is az etlapra. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Éééééés már csak egy!
B.
beu
 
 


Gombóc
Abonett = papír? KépKép
régen volt a nagymamámnak papírkinézetű ostyája, amiben a gyógyszert kellett bevenni, az is bizti bejönne Zsombinak
orrbekapás nálunk is megy (meg szemkinyomás, hajkitépés... Kép)


Enyém gyerek ma szívószállal ivott! Olyan meglepett arcot vágott minden szívás után, én meg azt hittem, megzabálom Kép

Beu
most már ne fukarkodj azzal a kettővel, uccu neki Kép

Andi
psandi
 
 


Beu
csak nem éjfélre időzíted az 1000-iket?

A
psandi
 
 


Ééééés! az ezredikkel (éjfélre időzítve):

Mikifiú! Isten éltessen sokáig!!!!!KépKépKépKép

(nem enged gifet feltölteniKép)

Beu
beu
 
 


Mikinek boldog szülinapot! KépKépKépKép

Beu,
gratu az 1000.-hez! Es pont ejfelkor! Kép

Gombóc
gombóc
 
 


Mikinek mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk Kép

ebben a hóanpban jó sok szülinapos babánk van Kép

Beu
gratu az éjéli 1000-hez Kép

Andi
psandi
 
 


Na most csak egy gyors Kép
Kangi, nekem a Pannon Klezmer vezetője, a Zsákay Feri gyerekkori zenésztársam Kép Budapest Klezmeréket nem ismerem....
Mellesleg a Feri munkásságát sem innen ismerem... ez valahogy nem az én műfajom Kép

Tangóharmonikás MOMO itt a helyed a bandában. Mondom, ha nem stimmelnek össze a hangszerek, majd új műfajt alapítunk Kép Megjegyzem, igencsak ráfér erre a mostani magyar popzenének nevezett nívótlan, dallamtalan, koncepciót nélkülöző szemétdombra.

Beu, örülök a babakocsitoknak Kép Ja... egyébként zeneileg akkor te vagy a legrokonabb, ugyanis a bőgő kvázi elforgatott basszusgitár.. Kép Legalább nem lenne gondod egy bundozatlan példánnyal Kép

Waúúúú Momo, ha láttam volna napközben a mai menüt.. tuti én robogtam volna KépKépKép
Nekem viszont a finomfőzelék helyett holnaptól Urtica Urens... hozzá megvettem a fogkrémet is... elvetemült vagyok ugyan, de fogkrémben az epreset nem szeretem, ellenben a Vademecumnak találtam almás fogkrémjét Kép Lecsaptam rá... most fogat mosok vele egy darabig, a maradékot meg majd elfogyasztom szép lassan, mint gyerekkoromban. Hiába no, vannak dolgok, amiket nem lehet kinőni Kép

Miszike, édes a kajásfotótok, de életben sokkal szebb az a lyány Kép
Sajnálom, hogy nem olvastam végig a mai termést időben, mert tudtam volna neked néhány szabásmintát gyártani. Vagy legalább megrajzolni pár kis ruhavázlatot, amiről utána lehetett volna snittet csinálni.
Egyébként asszem, hogy a Noll Andrea oldalán (www.nandu.hu) is van fenn pár méretarányosan kicsinyített snitt. Ha majd van időd, nézd meg esetleg.
Bevallom, nagy amatőr varrós vagyok, talpas ruguit, meg bodyt nem csinálok viszont, de megmutathattam volna egy csomó kabátkát, kantáros nadrágot, sapit, sima kisnadrágot, polár cipőt és csizmát, amiket én gyártottam a kiscsibészemnek. Viszont ha tavasszal nekilátok a ruházatunk átalakításának, majd küldök rajzokat Kép

Toffi, lassan nagyon rátok férne a tavasz... Gyógypusszaim a kis betegnek... nyugipussz a mamájának Kép

Na most megyek, mert erősen holnap van.
Pussz :


Klár
clarissa
 
 


Beu, Gomboc, Andi, hat nem felejtettetek el! Tokre jol esik bevallom!

Tegnap delutan dokinal voltunk "csak ugy", a fiuk mar rendben, az en verkepem viszont, hummm, szoval eleg vacak lett, vashiany, meg "immunologiai" hianyossagok. Kaptam vasat, meg ferrum phosphoricumot alacsony potencialban (csak azert irom, hogy okuljanak a vashianyos kismamak Kép). Es persze sajatver-terapiat, amihez ugy vettek vert, hogy Miki az olemben feszitette magat, aztan meg megprobalta kitepni a tut. Aztan amit levettek mindjart vissza is kaptam a fenekembe. Doki megbeszelte Gyurival, ha az oviban bantjak, adjon egy jo nagy pofont az illetonek.
Idore mentunk, masfel orat vartunk, Gyuri vegig Mikit pufolte es a foldon fetrengett idiota hangokat adva ki magabol. Hazafele szokas szerint Miki szolgaltatta a kocsiban a zenei alafestest. Este 7-kor azt hittem nem tudom megvarni mig a kolykok vegre agyba kerulnek. Es reggel ugy ebredtem, hogy jaj de jo, vege a hulye alomnak!

Mikibabam csecsemokorat megsirattam, aztan ma meg tortat is krealok neki, az meg titok (szamomra is), hogy milyet!
Tavaly ilyenkor epp megbeszeltem Mikivel, hogy most mar igy egy het tulhordas utan itt lenne az ideje a talalkozasnak, es szoltam a ferjemnek, hogy ne menjen dolgozni, mert ma mar tortenni fog valami. Istenem, mintha tegnap lett volna!
Ma egesz nap nosztalgiazom!

Majd teszek fel kepet is "osszehasonlito elemzesre"! Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,

Nagyon boldog szulinapot Mikinek!
Kép

Azur
azur
 
 


Sziasztok!

Manó:Köszi az sms-t reggel olvastam 5-kor, az emilt meg most.Igen irtak fel neki fenistil cseppet, 3*2 4 napik, és egy ilyen sprayt is, amit 3*2 kell neki adni 3 napig.
Már most nem köhög éjszakánként olyan kutyául, hanem olyan náthás jellegűen.Köptetőt nem írtak fel neki, ezt lehet recept nélkül kapni?
Szerencsére még mindig nincs láza, bár a bölcsiben minden lehetséges.
Folyik az orracskája, de mást nem veszek észre rajta, eszik normálisan és kezd csibész lenni...

Fogyókúra: Nekem az a véleményem, hogy napi 1000-1200kalória és heti 3* torna 3-4 hónap alatt 4-5kg le lehet fogyni, 1* már megcsináltam, most fáradozok másodszorra, még annyi kiegészítésképpen, hogy nem eszek kenyeret, kalácsot, péksütit, azaz pékárút, helyette ezt a hamlettet, szolidálok a párommal, ő úgyse ehet és már 6 kg fogyott december eleje óta, így sporolok is, nem dobok ki kenyeret.

Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2
 
 


manó2!

Kruppnál a legfontosabbab köptető, és nekem sem mondta a gégészKép Fluimucil vagy Acc vagy mucopront. Mert kruppnál az kell hogy felszagssa a váladékot ami ott lent összegyűlt. Ha enélkül is múlik az ugatása, akkor szerintem az szerencsére nem kruppKép Emmának amikor ilyen hangja vlt egészen beesett amellkasa pl levegővételnél mikor sírt.
Képzeld hogy Mikor Emmaának kruppos légzés volt ő nem is köhögött, csak sírásnál olyan iszonyatosan vette a levegőt, és mégis itt a lányok taácsára kruppos topicbólKép elkezdtem adni neki a köptetőt (m,ert nem javult neki pár nap alatt sem) és annyi váladék jött fel nekipedig nem is gondoltam hogy van. 2 nap múlva már hurutosan köhögöttKép Mondjuk nekünk nagyon nehezen múlt el, kb 2 hétig vettek így a levegőt, de aköptető után már legalább nem esett be a melleksa.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zsuzsi,
nagyon boldog születésnapot kívánunk Mikinek!!!
Kép

Timici+Bence
timici
 
 


Szasztok Csajok!

Gasztro hadviselés meglepő eredményt hozott: párom zokszó nélkül belapátolta a kaját, sőt, még repetázott is némi dícsérő szó kíséretébenKép Szerintem tudta, hogy erősen orrolok ráKépKépKép
Timi náthája javulgat, egész nap elegánsan kidugott nyelvvel takarítja az orrát, hiába magyaráztam neki a papírzsepi jelentőségéről...brrr.

Beu,
gratula az 1000.-hezKép Nekem az még nagggyon messze van, főleg, ha ilyen tempóban termelekKép

Klár,
a Blendit én is belsőleg fogyasztottam, anyám fel is volt háborodva a gyors fogkrém fogyás miattKép

Zsuzsi,
bár én nem voltam fenn éjjel, hogy köszöntsem Mikirályfit, azért még szabad?Kép
NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT MIKINEKKép

Na megyek Timmancsot ébreszteni, különben délig fog szunyálniKép

pusssz
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok Lányok!

Ahogy így olvaslak benneteket, kezdek izgulni!
Konkrétan mi a krupp? Mik a tünetei?

Ilang kb. 4-5 napja be van rekedve. Amikor sír akkor nagyon furi, olyan rekedtes, nehezebben veszi a levegőt, de nem fuldoklik (hál' Istennek), viszont sírás után köhög egy pár percig.
Ez lehet akár krupp is, vagy csak belelovalja magát a sírásba?
A doktornő nem mondott semmi extrát, azt mondta a torka rendben van, de mikor meghallgatta a tüdejét, azt mondta, hogy az még nem teljesen tiszta. Kaptunk kalciumot, és C vitamint.
A rekedtségére valami gyógyhatású dolgot lehet szerintetek adni?

Láza nincs, csak höemelkedése volt pár napig, de akkor folyamatosan.

Bocs de most megyek, mert valami nem tetszik neki Kép

Tündér
Recus
 


Miszike,
egy 95ös Baby Burdám van, de féltve őrzöm, kezemből ki nem adom!Kép komolyan
Viszont, ha felvázolod milyen ruhát szeretnél varrni, megnézem van-e hozzá sz.minta és megbeszéljük(kirajzolom szívesen+küldök képet is) ha ez jó így Neked.Kép

Klár,
ne fogd vissza magad, jöhetnek a saját készítésű ruhafotók és ha beindulsz én is kérek szépen rajzokat!!!!! köszi előre isKép

Noll Andi oldalán tényleg egész jók vannak, csak az egyik kedvemcemnek még ma sincs sz.mintarajzaKép. Viszont a felsorolásban a leges legjobb az utolsó "munka"Kép

Nagy hirtelen ennyi, mert most, hogy sikerült a gyermeket végre elaltatni, kihasználom gyorsan, hogy 2 szabad kezem van.Kép
pusza
Timici
timici
 
 


Ilyen volt kb. 1 naposan:

Kép


Ilyen most:

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Na pussz csajok Kép

Zsuzsi, boldoxülinapot annak a komoly "felnőtt" uriembernek Kép

Gombócom, rendes zenekar lévén kellenének háttértáncosok is KépKépKép Sőt, a tapskísérethez sem feltétlenül szükséges a jó hang és fül, inkább a ritmusérzék Kép

Manóci_zwei, gyógyuljatok...
Ja : és aki kruppgyanus.. annak hűvös szobában kellene aludnia, úgy kb. 18-19 fokosban !

Recus, szia Kép

Tüni,
Nekem anno a Rókusban a terheléses cukrot nem cukros lötty itatásával csinálták, hanem szúrás, utána pont 2 deci tej, meg 1 zsömi, majd szúrás 1 óra múlva ismét... talán kicsit jobb Kép

PSandi,
Körömszakadás nálunk is van, de az is igaz, hogy a gyerek szerintem az én "kültakarómat" örökölte azt hiszem, mert erős körmei lesznek. Ha vágom, már érezni Kép

Angela, te az Államokon belül merre lax ? KépÉs legalább szeretsz kint lenni ? Úgy őszintén...Kép

azu, Angela,
Alig várom már, hogy dumáljon, Nálam jobban csak apája, asszem Kép

Na most menek, mert megyünk nagyihoz Kép

Este vagyok, addig mindenkinek kellemes napot, betegeinknek gyógyulást :

Klár
clarissa
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi boldog szulinapot Mikinek!

Varros lanyok, kozkincse tetetik 1db 92-es tavasz nyar Bebi burda! Nekem 2 van belole Kép Kinek kuldjem?

Ari
ari
 
 


Nagyon Boldog elso szulinapot Mikinek, akinek a szaja mitsem valtozott szuletese ota. Gyonyoru Kép
Kép

Norka s Jazi
norkini
 
 


(Azur, allati jo ez a gif. Mentettem Kép )
N
norkini
 
 


Zsuzsi,
Boldog szülinapot Mikinek!Kép
Kép-párKép
VashiányKép Jobbulást!

Angi,
Igen, azt mondta, hogy ha beáll a pajzsmirigy, akkor magasabb lesz a cukrom.

Tüni,
Én is a MÁV-ba járok (terhelésre is). Pajzsmirigyet is néznek neked?
Drukk, hogy minden okés legyen!
BankKép

Tündér,
Ezért szoktam (többnyire) előbb szövegszerkesztőbe írni a hozzászólásomat. Persze néha elfelejtem és akkor nincs kegyelemKép

Urszila,
Ölelő JulkaKép

PsAndi,
Ronin már 2 anyajegy van. Az egyik (a lágyékán) régóta, a másik (a lábfején) kb. 1 hete.
Roni körme is beszakad néha. Szerintem a kapirgálástólKép
SzívószálKép

Gombóc,
AbonettKép Tényelg hasonló ízűKép

Momo,
Az én párom imádja az ilyen kajákatKép

Heni,
KösziKép

Megyek ebédelni, amíg a lány alszik.

Maci_2
maci_2
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?