Új privát üzeneted érkezett!

ildi: hol lesz koncert???? engem is érdekelne!!!!
Vendég
 


Barnának jobbulást!
Kipróbálta vki a MULTI TABS immunerősítő vitamint? állítólag kevesebb a nátha-megfázás, vagy ez csak a reklámos beetető duma???
Vendég
 


na most olvasom, hogy ez csak 4 éves kortól van, akkor sztonró a kérdés...
Vendég
 

 
 

Lamme, utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok a lánykáknak! Nikike nagyon megváltozott! Gyönyörű kicsi lány! Várjuk a fotókat!

Babett, ha jól tudom, hatósági előírás, hogy MINDEN multivitaminra rá kell írni, hogy 4 éves kortól adható. Fogalmama sincs, miért van ez.

Eperke, szuper, hogy a lányok ilyen jól alszanak együtt is.

Tücsi, hol vagy???

Nálunk csak annyi, hogy Eszti 3-4 lépést már kapaszkodás nélkül megtesz, és kezd átszokni a napi 1 alvásra. (Ennek annyira nem örülök, mert így elég nyűgös már este 6 után, de már nem akar késő délután aludni. Ma is csak 3/4 órás vonyítás lett belőle! :? )

Kép
waterlilly
 
 


Anett!
Eszti után azt hiszem hamarosan szaladhatsz :lol: Lilla is ilyenkor indult el :wink:

Babett!
Itt a monori művelődési házban lesz a koncert. Akit tudok szinte mindenki jön innen az ismerősök közül. Lehet nektek kicsit messze vagyunk :roll: ha mégsem, szólj, mert már mi is csak a délután 2-es előadásra fértünk be, akkor elkérem a csaj számát (nem én intéztem) és foglalok nektek is helyet. Mi múltkor ugyanitt Levente Péter előadáson voltunk, Lillunak az is tetszett, pedig az inkább ovisoknak volt. :lol:

Mi csak cetebe cseppeket adunk Lillusnak.

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


ildi: köszi, de addig nem megyek el, nagyon messz van innen. Kár, pedig jó lett volna. Marad a MOM park nov30-án.

Én a Cebiont adom most is, hogy már nem beteg. Bár ez sem ér semmit, mert előtte is adtam, mégis 3 hétre lebetegedett. Legyen okos az ember.

Barnussal mi van? jobban van?

Boti is kezd ismerkedni a járással. Már nem mindig ül le egyből, ha letesszük, kezünket fogva lépegetni akar. És a taxiját is tolja egyedül.
Vendég
 


a cebiont szedjük mi is, csak rövid az agyam :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Kutyfül: Barnának jobbulást!
Igen Zsófi örült neki, hogy egy szobában alszanak. Reggel Eszti korábban kel, mint ő, így már nincs a szobában, mikor Zsófi felébred. Ilyenkor Zsófi mindig keresi, hiányolja. :D
Amúgy a mai éjszaka már nem volt annyira jó. Zsófi sírva megébredt éjfél körül, biztos az utolsó fogai jönnek, mert napközben is sokat van a keze a szájában. Még épp időben beértem megvigasztalni Zsófit, szerencsére Eszti nem ébredt fel, csak kicsit mocorgott a zajra, aztán aludt tovább. Aztán hajnalban 5 körül pedig Eszti ébredt fel, és ezúttal Zsófi is vele együtt. Mondjuk Zsófi gyorsan vissza is aludt, Esztit pedig átvittem hozzánk szopizni, aztán ő is aludt reggelig.

Babett, Lilly: Ügyesek a gyerkőcök a járással! Ahogy Ildi is írta, hamarosan lehet utánuk futni. :D

Program: Mi még a Kolompos együttest szeretjük nagyon. Gyereknapon hallottuk őket először a várba, Zsófi már akkor is nagyon élvezte. Nekik is lesz mostanában koncertjük a MOMban. http://www.kolompos.hu/

Tücsi tényleg régen járt erre.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


várba=Várban akart lenni, csak Esztivel az ölemben elég nehéz gépelni. :wink:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hoztam néhány újabb képet.

Kép Eszterke Kép "hajóka"=hajókázás

Kép "hápika dobó kenyé" Kép lányokkal

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Helyes kis család vagytok Eperke! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


eperke: szép nagy család lettetek :lol:
Vendég
 


Panndi, hiányollak, merre jársz?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nálatok mikortól van a reggeli gyümölcs helyett "rendes" étel? pl kifli, stb. Nálunk egyenlőre nincsen tízórai, hanem csak fél8-8kor reggeli és délben ebéd. Ja, persze előtte hajnalban egy nagy ivás, 250ml. És a vacsora főzelék vagy hideg kaja?

Kutyfül: Nálatok hogy van a délelőtt? Banra is felébred még hajnalban is? Én könnyen kiváltottam azt a szoptatást, 2-3 alkalom után már nem kereste a cicit. Így már csak az esti van...

Szerintetek egy éves korban is rá lehet szokni az ujjszopásra?? eddig Boti sosem csinálta, csak rágcsálta a kezeit, de nem cumizta az ujjait. Most meg 1-2 napja többször is láttam a hüvelykujját a szájában. :shock: Remélem csak a foga jön, és nem egy rossz szokás. Ha már eddig elvolt enélkül is... :?
Vendég
 


Bocsánat, itt vagyok, csak mindig van valami.

Eperke: szépek vagytok :)

Babett: Zsófi se nagyon tízóraizik, mert általában 11:30 fele ébred a délelőtti alvásából, és akkor már ebédet eszik. Ha nem alszik délelőtt, akkor van tízórai.

Ildi: köszi a hiányolást, megvagyok, csak állandóan intézünk valamit Zsófival, most ugye nem kell tanulnom, aztán behozzuk a lemaradásainkat.

Zsófi meg köhög, egyelőre homeozunk, de ha nem javul, még dokilátogatás is lesz belőle. Semmi más tünete nincs, csak a köhögés.

Jaa, és szuperek az éjszakáink, mióta levettük a kiságya oldaláról a rácsot. Már le sem esik éjjel, este leteszem, és reggelig meg se nyikkan :lol: Volt pár leesés, bár azokra sem ébredt fel általában, de már nagyon ügyesen alszik így. És olyan fura volt, egyik reggel öt körül mentem ki WC-re, Zsófi meg jött szembe a folyosón :lol:
Vendég
 


Babett,
mi annyi idősen kezdtük el a rendes reggelit, mint most Boti - ez általában kifli és junior ital.
Lilla kifejezett tízórait nem kap, mert akkor tuti nem ebédel. Ha éhes buláta, kölsegolyó, joghurt vagy gyümi közül általában ő maga választ... én mutatom neki, ő meg nyúl érte ha kell. :lol:

Nálunk vacsi hideg általában, de ha meleg is, a mi kajánk. Lilla babafőzeléket már nem kér egy éves kora óta :wink:

szerintem csak foga jön Botinak, ujjszopás szerintem nem ilyenkor alakul ki :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi, akkor jó, ha vagy. Zsófinak jobbulást kívánunk a köhögős korból :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi: jó volt ez a szembejövős sztori!!! :lol: :lol: jó korán nagylányosan alszik Zsófi! És nézem a kisvonalzód, lassan már kezd nőni a pocakod??? :shock:

ja, és köszi az infókat
Vendég
 


Háát, ekkora volt pénteken :oops:

Kép
Vendég
 


Panndi, növekvő Kistesónak :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


a szégyenkezős jelet nekem kellene raknom, aki baba nélkül is elfogadná ezeket a méreteket :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


te légy csak büszke :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panni: nekem egy jó kajálás után nagyobb :lol: , de a lényeg, ami alatta van :wink:
Vendég
 


Köszönjük a kedves szavakat!

Babett: Zsófi kb 11-12 hónapos kora óta reggelizik velünk fél8 körül. Bár mostanában későbbre csúszott, mert csak 8körül ébred. Ez általában lekváros kenyér/kifli/kalács teával, mostanában inkább kakaóval (csak kakaóként issza meg a tejet :? ) Utána 10körül eszik valami gyümit tízóraira. Délben ebéd, 3-4 körül uzsira joghurt/gyümölcs piskótával, keksszel (általában ő választ) este 6-7 között vacsi. Vacsira pedig általában hideget eszik, azt amit mi. 11hós kora óta, ő se kér a babakajákból, főzelékekből.

Panndi: Zsófi milyen önálló már, nem semmi! Mire megérkezik a kistesó, rá nem lesz sok gondod ha így folytatja. Megold mindent egyedül. :wink: Növekvő pocihoz pedig gratula!! :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Képzeljétek, négyes lett az utolsó vizsgám, már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra! :lol:
Vendég
 


gratula a vizsgához Panndi! :lol: Szakdolit miből írod?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi: gratula, akkor gyors tudd le a maradékot :wink: ...na tudom ám, hogy ez nem így megy :lol:

köszi eperke, akkor én még örülhetek, hogy Boti ilyen jól eszi a zöldség-husi kombinációkat. Már szívesen főznék magunknak együtt, de emiatt a tejelhagyás miatt elég nehéz lenne. Egyszerűbb vmit összepárolnom neki. Közben bepróbálkozom egy-egy tejes cuccal, de mindig nagy bukás a válasz rá. Így inkább hanyagolom még egyenlőre. Felvágottat sem tehetsz a kiflire? nem egyhangú mindig a lekvárt enni?? Boti nagy kifli és kalácsrajongó, ő is elélne sztem azon, persze ha hagynám... :lol:
Vendég
 


Az egészséges életmód hatása a vezetői hatákonyságra: stressz és a vezetés :)
Vendég
 


Panndi: Gratula a vizsgához! :D Hajrá diplomaírás! :wink:

Babett: Szerintem felvágottal próbálkozhatsz már. Zsófi is 1 éves kora körül kapott először. Reggelire még gabonapelyhet, kockasajtot ilyeneket szokott enni. De ez Botinál a tej miatt nem igazán jó, ezért nem is írtam. Zsófi még a füstlit szereti nagyon, abból akár 3at :shock: is megbír enni. Most épp azt főzöm vacsira :) onnan jutott eszembe.
Nem lehet könnyű Neked a diéta miatt, kitalálni, hogy mit készíts Botinak. Használ amúgy a diéta?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


eperke: végülis használ, de meg nem szűnt, csak a savmentes kajálás minimálisra csökkentette a bukást. Általában 0-1 bukás van naponta. Szóval lecsökkent a korábbihoz képest. Remélem lassan már kinövi, és ehet végre mindent.
Vendég
 


Én is itt. Barna jobban van, szerencsére csak az orra folyt, más baj nem lett.

Eperke: Nagyon szépek vagytok a képeken, remélem hétfőn élőben is látjuk egymást! Zsófi estére nem szokott tejet, vagy valamit inni? Csak a vacsi 6-7 körül és kész? Kolompost mi is nagyon szeretjük!

Babett: Nálunk most olyan 1/2 8 körül van a reggeli. Kb. 1 hete kezdtem el, hogy csinálok neki egy híg tejpépet, amit meg tud inni és kóstolgatja hozzá a kiflit, kalácsot. Hajnalban még ébred. Tegnap este nagyon későn jöttünk haza, így a vacsi és későn volt. Ezért úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk letteni cici nélkül. Nem is volt gond, simán elaludt. Ma volt egy pici sírás, de nem vészes. Szóval mi most az esti szopit hagyjuk el, aztán valahogy majd a hajanlit is megpróbáljuk. Nem így terveztem, de ez most így jött ki.

Andi: Gratula a vizsgádhoz!

KépKép
kutyfül
 
 


Panndi, ez érdekesen hangzik :lol:

Babett! nem lehet egyszerű ezt a diétát betartani, annyi finom tejes dolog van :cry:

Kutyfül! Mi is ilyen hirtelen elhatározásból hagytuk el az esti szopit éppen aznap, mondjuk mi azt hagytuk utoljára. Ügyes nagyfiú Barnabás :wink:

Mi nem vagyunk nagy felvágott rajongók, de a virsli, kenőmájas Lillunál is nyerő, na meg a sonka is elfogy :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok, én is itt.
Anyuéknál voltunk 1 hetet, Banduc nagyon élvezte, bár délelőtt nagyon kidőlt mindig, de már nem hajlandó 2-t aludni kb 10 hónapos kora óta, csak ha vmi extra dolog van, vagy autózunk.

Látom, kenőmájas másnál is csúszik :wink: B imádja, sajttal és sonkával kiegészitve meg főleg, ill pritamin vagy kaliforniai paprikát lehámozom, és felkockázom. Virsli - szintén kedvenc, de füstlit nem nagyon merem neki adni, nem baj, h füstölt? most vettem neki külön nem ffüstöltet. Azt hiszem a scooby-doos virsli ami tartósitószer és gluténmentes, a múltkor auchanban bevásárlás közben láttam, csak rövid volt a szav.idő rajta és végül mást vettem

Andi, gratula a vizsgádhoz!! Én nem is látok semmilyen pocit.. :roll:

Eperke, nagyon szép kis családod van!!! :lol: Én is egy szobában tervezem majd a 2 csemetét, remélem, összejön, és nem ébresztik fel egymást, bár Banduc végigalussza este 8.30 - reggel 6.15 közti időszakot, utána tápszert kap és még 1-1,5 órát hagy pihenni. Van amikor felsir éjfél körül, de vissza is alszik, nem kellek hozzá.. :wink:

Kutyfül, örülök, h Barna jobban van :)
nálunk megint 3 napos hasmenés, és úgy kimarta a fenekét, h tiszta sebes lett, naponta min 8x peluscsere, törlőkendő felejtő, még vizet is alig tűrte, fürdésnél is úgy ült a kádban, h a térdén, nehogy belelógjon a feneke :cry: de szerencsére jött és ment, és bepanthen plus meggyógyitotta pikk-pakk, magam sem hittem a szememnek :shock:

Vitamin - cebion megy nálunk is, azt hiszem, ebben van multi is, még nem vettem, majd ha ez elfogy

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Kutyfül:Köszi! Én is remélem, találkozunk hétfőn. Kb 15-16 hónapos koráig még kapott vacsi után egy híg tejpépet és azt nagyjából megiszogatta (1,5 dl-t). De aztán egyre kevesebb fogyott belőle,így az is elmaradt. Simán kihúzza a vacsival reggelig. Sőt reggel is egyre később kel. Eddig legkésőbb 7kor fenn volt, mostanában pedig már jó, ha 8ra megébred. :D

Ildi: Ja, sonka, kenőmájas is bejön nálunk is. :D Mostanában meg a téliszalámit és kolbászt enne éjjel-nappal, ha hagynánk. :shock:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Vicsok: Jó, hogy jöttél ismét! Legkisebb Vicsokkal is minden rendben? Nem vettem észre, hogy Zsófit zavarná, hogy füstölt a virsli, nem volt emiatt semmi problémánk. Elvileg ez a füstli is mesterséges színezék és tartósítószer mentes.
Zsófit egyáltalán nem zavarja, hogy 1 szobában alszanak Esztivel. De Eszti is alszik szerencsére egész éjszaka már, ezért is mertük őket egy szobába rakni ilyen korán. Később, még biztos lesznek problémás éjszakáink, de egyelőre, úgy tűnik bevált.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Sziasztok!

Ildi: Igen, ezt a montázst én csináltam, ez nem olyan nehéz :D Ha gondolod, akkor szívesen készítek neked Lilluról :wink: Nem csak ilyet lehet, hanem pl. ilyet is:


Ezt egy nlc topikos lány csinálta 2 éve :D

Panndi: Gratulálok a vizsgához! :D

Eperke: Nagyon szépek a gyerekek! :D

Vicsok: Igen, létezik Cebion Multi vitamin, mi ezt adjuk október óta Vivinek, hogy stramm legyen az oviban :D Most ugyan kicsit meg vagyunk fázva mi csajok, de észrevettem, hogy hamarabb túlesett rajta, és nem is volt olyan vészes. Hogy ez most a vitamin miatt alakult így vagy sem, azt nem tudom :D Nikinek csak Cebion C vitamint adok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2011.02.11 21:05-kor.
lamme
 
 


Lamme, nagyon tuti montázs, milyen programmal készülnek?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Arc Soft Photo Studio 5.5 Sajnos a rengeteg fotóvariálásból csak a montázsolást tudom. Bárcsak lenne több időm rá! :) Ja, nem, még egyszer sikerült egy képről kivágni Nikit, és rátenni egy másik képre :D , bár azt az Adobe Photo Shop-pal. De le van írva valahol a gépen, hogy hogyan csináltam :D

Kutyfül: Jaj, annyira észben akartam tartani, erre elfelejtettem :oops: , de azért a 8 napban benne vagyok még :D :
Boldog születésnapot kívánunk neked!! :D
lamme
 
 


Lamme: Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!! :lol:

Andi, Vicsok: A MÁV-ban fogtok szülni?

Már a 4. szopi nélküli este van. Ma egy hang nélkül elaludt Barna az esti puszi után :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: boldog születésnapot :oops:

Én igen, vagyis ugye most ÁEK a neve :)
Vendég
 


Én is a MÁV-ban (végre..) :roll: összevonás miatt kerültem Banduccal a Szabolcsba..

Kutyfül - én is boldog szülinapot kívánok így utólag is :)
Barna nagyon ügyes :)

Igen, legkisebb Vicsok is jól van, de most sokkal jobban "megszenvedem", eléggé émelygek, nem csak reggel, hanem egész nap, este a legrosszabb :? de majdcsak vége lesz ennek is.

Eperke, nagyon ügyes a pici, h már átalussza az éjszakát, Banduc erre csak 8,5 hós kora után szokott rá, addig szopizott :wink:
Ezért tartok egy kicsit az 1 szobában alvástól :?

Lamme, nagyon jó ez a montázs dolog :)

Anikó
Kép
Kép
vicsok
 
 


Lamme,
köszi a programot, utánanézek még én is, de nagyon csábító, hogy elfogadjam ezt a montázs felajánlásod, csak nem akarlak terhelni :wink: lehet karácsonyra kérek valami képszerkesztő progit, ami tud keretet, montázst stb. :wink:

Vicsok!
Nekd ki az orvosod? jaj eszembe jutott, hogy Lilluval én is mindig este voltam a leghányósabb, pedig elvileg hajnali émelygésről volt szó :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ááá, én még mindig hányok... :? Nem vészes már a gyakoriság, de a leghülyébb pillanatokban kap el :shock:
Vendég
 


hát igen, jó kis cikis helyzetek tudnak ezzel a hányással lenni :wink: utólag még viccesek is, akkor nem annyira :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Jaa, hát utólag minden viccesebb :lol:
Azért az ciki, hogy sokszor ha rohanok a WC-re, Zsófi hamarabb odaér, mint én :lol:
Vendég
 


Csak megosztanám a nyaralási montázsunk, karácsonyra majd tökéletesítem a tudományt:lol:

Kép

Lehet csak ZSófi a gyors Panndi :wink:

Én hülyét kapok ma, Lilla mindent levesz és mindenhova felmászik :shock: Mondtam neki, hogy nem lesz koncert, ha így viselkedik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


panndi: azt hittem, ez már elmúlt...sajnállak

kutyfül: én tegnap próbanapot tartottam, nem adtam cicit este sem. 2 hete ugye leszoktunk a reggeli (azaz hajnali) szoptatásról. Akkor 2-3 nap kellett, hogy ne keresse a cicit, de most este semmi gond nem volt. Mintha előtte is mindig így lett volna. Szóval jelentem, elválasztódtunk teljesen. Egyik szemem sír, a másik nevet. De hát Boti lassan 13 hónapos, végülis így is terveztem anno. Elég ennyi a szoptatásból mindkettőnknek. Az utóbbi napokban kész kínlódás volt az esti szoptatás, fészkedlődés, harapdálás, szóval nem nagyon ment. Így mondjuk könnyebb volt a váltás. Azt hittem nehezebben fog menni.
Az esti alvás nálunk kb 1,5 hónapja már nem "cicinbealvásról" szól, hanem leteszem, és elköszönök, puszi, kijövök. Eleinte néha vissza kellett menni, de már több hete nem. Szépen elalszik egyedül. Sőt szoptatás után már menni akar az ágyikóba, olyan édes, kis okos. Örülök, hogy szereti az ágyát, és az alvást jelenti neki. Szóval, Barna is okos, biztos hamar beáll nála is ez.
Vendég
 


ja, Ildi, Lilla cuki!
És én is hülyét kapok, Boti meg a virágokhoz megy folyton. Eddig nem fért hozzájuk, de most bútort cseréltünk, és változott a helyzet... :evil:
Vendég
 


Boti nagyon ügyes, hogy ilyen simán leszokott a szopiról :lol: virágot, jobban mondva a földet Lilla is eszik, pedig el van kerítve :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hoztam "pár" új fotót, bocs, ha kicsit sok :oops:


Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: