Új privát üzeneted érkezett!

Gégéé: Akkor majd várunk a tornára :)
Ma jobb kedvem van igen. Babócám 3 sőt most 4 órára evett de 70 ml-nél többet nem igazán kér vagy nincs annál több.

Bende: Ja! Ok. Most fejtem, mert azt hittem bőven hagyott benne erre 5 ml jött ki :( Pedig úgy érzem hogy van benne, bár lehet hogy a melltartó miatt.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Sziasztok!

Még vagyok 2in1!

Zsófi: Gratulálok a babócához, és sok boldogságot kívánok!

Tündi: Örülök, hogy jobb kedved van! Baba-mama tornára majd én is szeretnék járni! Hol van, és mikortól lehet?

Sarmon: Ti aztán jó nagy munkában vagytok! Azért pihenni is kell!

Szösz

KépKép
szosz

Gégéé: 4D-re a kórházba megyek, annyit tudok, hogy nemrég indították be. Viszont a saját dokim csinálja aminek nagyon örülök!!!
Lara: Azért örülnék ha hajasbaba lenne KisBé és az apja haját örökölné, jó sűrű és fekete :D:D:D
Trundike: Ha 4órára evett az nagyon jó!! Lehet, h a 70 miliben benne van most neki annyi amennyi most elég neki!

Szép napot!
Vica
wicca

Szosz: Hű ezt elkiabáltam, szegényke most nyüglődik. Cicit megint kiszítva totál úgyhogy nem tudom ... :( Maj dkiderül nemsokára fürdés és alvás. Már alig várom :)
Remélem jobb éjszakánk lesz.
Öreghegyen van a torna az XS fitnesben.

Jut eszembe!!! Képzeljétek sikerült tejet szereznem!!! Juhé, most már csak szoptanító kellene, mert ohárból adogatni neki kicsit macerás lenne.

Tündi
Kép
Kép
trundike

Szösz akkor tehát te jössz! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mindenkinek köszönöm, hogy szívesen fogadtok, kicsit tartottam tőle, hogy mi lesz, hiszen ez egy összeszokott csapat.
Köszi az infokat kakiügyben, azért ilyen fura nekem, mert a fiam naponta többször is produkált és nem erőlködött éjszakákon át. Mondjuk nem zavarja a kisasszonyt, mert alvás közben nyög nagyokat, csak én lesem, hogy mi baja lehet.
Gégéé, Sarmon nagyon csinos kismamák vagytok.
Bende: az én Dorkámnak egy kis bőrkinövés van az egyik cicijén, én is minél előbb le akarom szedetni, mert később biztosan zavarná. Azért Jó hogy mégsem kell hozzányúlni most a lányod szeméhez, biztos megkönnyebbültél, azért nem lehet egyszerű lelkileg, ha a gyermeked szemével babrálnak az orvosok.
Zsófi: GRATULÁLOK!!! :D
Vendég

icipici Zsófinak gratulálunk!!!
Vendég

mancsa! szerintem itt mindenkit szívesen fogadunk.
kakigondunk nekünk is van folyamatosan. először rendes volt, de akkor rendesen evett is a kisasszonyka. aztán háromnaponta jól telinyomta a pelust, aztán nemrégen volt valami gond és három hétig kb nagoyn hígra sikerült, aztán most meg úgy megfogta az alma, hogy csak lesek.

még nem adtam neki sütőtököt, mert ma nagybevásároltunk, úgyhogy holnapra tolódik. össze fogom keverni neki almával, hátha úgy jobban megeszi.

tündi...
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
nekem volt szoptanítom, de már túladtam rajta, mert nem vált be...
mire megvettem,(elég drága és mindenki lebeszélt róla), addigra már késő volt, bimbóvédővel sem szopizik a lányom, meg sehogy.
Vendég

lánykámnak megint nemevős napja van. én is hulla vagyok és egész nap rosszkedvű. Zsófi meg persze még mindig nem alszik.
át kell valahogy variálnom a napirendet, mert ez így nagyon nem jó.
Vendég

Sziasztok!
Bocsi, a zavargásért, tudnátok nekem segíteni?? Van esetleg Fehérváron valamilyen magánlaboratórium, ahol lehet béta-HCG-t meg progesteron-szintet nézetni??

Köszi előre is! :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Anyany!

Sajnálom, hogy megint rossz napotok van. Üzenjük a kicsi Zsófinak, hogyha nem eszik utoléri a Niki és akkor irgum-burgum. Az én lányom zabál, mint a gép. Persze csak anyatejet, ciciből.

Loislane- nem tudom, hogy ott csinálnak-e , de Fehérváron van a Gólyafészek Kismama Centrum, ahol mindenféle vizsgálatot elvégeznek. Pl. terhesgondozás, meddőségi vizsgálatok, genetikai szűrések...stb.

Itt vanak az elérhetőségek:

Tel: 20-512-2383

www.ddgroup.hu
Szfvar, Sziget u 4.

Mennem kell felébredt a banyám.
bende

Sziasztok Jó reggelt!

LOISLANE egyetértek az elöttem szólóval...én is a gólyafészekbe járok, szerintem csinálnak ilyen vizsgálatot....mindent csinálnak...

csajok...halljátok Emma egész éjszaka forgolódott...és ez nekem olyan érzés, mintha egy nagy és nehéz valamit rányomnának a hugyhólyagomra, aztán felengednék :) szegény bébikém, vagy így alszik, vagy nem aludt...keményedett a pocim is ezektől a forgolódásoktól, hiába a magnézium, meg a diaphillyn...sokat pisiltem...szerintem százat....és ráadásul eldugult már megint a klotyónk...

anyany kitartás; és ne legyél rosszkedvű...én sem eszem minden nap agyon magam, mégis tök dagi vagyok! és zsófi nem szereti, ha szép anyuja rosszkedvű...

trundike biztos jó ötlet ez a szoptanít....amúgy mennyit kellene enni Biusnak egy szopikor? és ezt honnan lehet tudni?

Kaptam a nővéreméktől és a férjemtől egy szopis fotelt....ilyen KiKás, hintázós...beleülök, és hintázok, és érzem ahogy Emma csúszkál a hasamban...(már amennyi helye erre van.)

na megyek. olvasok pihizek...szerintem alszok is.

Puszik!

u.i.: Sarmon pihizz!!!!!!!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

jah meg az jutott eszembe, hogy ha nem mondtam volna, hogy örülök ám én is az újaknak, wicca és mancsa, és gyertek gyakran!

Meg hogy Lara, Zsula, Winchi mizu veletek?

és képzeljétek már 3. éjszaka álmodtam olyat, hogy mensizek !?
amúgy meg össze-vissza álmodok, szülésről, babákról, az aktuális tv műsorrol...meg mindenről...és a férjem nagyon horkolt egész este :)

na ennyi majd később jövök.
cuppp...

u.i.: Sarmon nekem már csak 32 nap...neked meg 34...PIHENJ, NE FŐZZ!!!! ma legyen a kaja sajtos-tejfölös tészta...az megvan 5 perc alatt. puszi

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Trundike!

Itt van két telefonszám, néhányszor használt szoptanít készülékek.

20/ 463-8585 4.000,- Ft

20/ 336-2491 5.000,- Ft

Hívd fel gyorsan, remélem sikerrel jársz.
bende

Gégéé:
[quote]P írta:IHENJ, NE FŐZZ

Ma nem is kell mert maradt tegnapról!!! :lol:
Viszont be kell mennünk fehérvárra banki ügyeket intézni(hiteltörlesztő-részlet emelkedés),úgyhogy az egy kicsit lefáraszt majd mind testileg,mind lelkileg.Én az éjjel már majdnem jól is aludtam volna ha a szomszéd kutyája nem vonyitott volna egész éjféltől a teliholdra.És nagyon behallattszik mert pont a ház azon a szélén van a szoba ahol a szomszéd keritése van,és a kutya ott tanyázik a sarokban.Olyan mintha a mi ablakunk alatt ülne! :?

Mosni viszont sokat kell.De előbb viszem mindjárt gyerekeket oviba.

Én azt szoktam mostanában álmodni hogy nem is vagyok terhes,aztán felriadok meg kell hogy tapogassam a hasam,meg van e még.Valamikor vissza se tudok aludni amig meg nem mozdul a babám.Sőt egyik hajnalban még ki kellett mennem a fürdőbe is megnézni nagy e a hasam mert a sötétben úgy éreztem nincs ott. :roll: Tiszta lüke vagyok.Na képek a betöltött 35-dik hetemről:
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Jó reggelt mindenkinek!
Tündi: a teszveszen és a vaterán is van használt szoptanító, megnéztem, mindkettőt 6000-ért rakták fel.
Gégéé: összevissza álmodtam én is a végefelé. Én folyton szültem, de mindig volt valami gond közben.
Anyany: kiváncsi vagyok a tökre, levi csak gyümivel keverve ette meg, naturba soha, most sem szereti.
Vendég

Sziasztok!

Kismamik de szép pocitok van :lol: :lol: :lol: Egy hónapja még nekem is volt, de furcsa :lol: :lol: :lol:

Sarmon, hogy ti sem bírtok nyugton maradni! :D Klassz lett a falkivétel és biztos a kandalló is jó meleget ad majd, mi is beállítottunk egy kályhát és fenséges milyen meleget ad, meg persze azt is élvezzük, hogy nem kapcsolnak be a konvektorok :lol:

Kicsi Zsófi Isten hozott!!! Sok boldogságot nektek!!!

Lányok mi az a szoptanító? :shock:

Tündi örülök hogy sikerült tejcit szerezned!

Mi tegnap kirándultunk egyet, mert kezdtem itthon megzöldülni, délután lementünk a Balcsira sétálni egyet, annyira jó volt! :lol:

Manócskánk pocija fájdogál kicsit de tegnap este pl annyira telirakta a pelust szopizás közben , hogy bizonyos állatkák pitiztek a receptért a szagot illetően és a fürdést is előrébb kellett hozni a kimosakodás miatt :lol: :oops: :lol:

KépKép
winchi

Kép
Apával kendőztünk a Balcsin :D

Kép
Sportos testalkatú vagyok! :lol: :lol: :lol:

Kép
Anya nem bírt magával :wink:

KépKép
winchi

Sziasztok!

Bende: Köszi a számokat. Fel is hívtam, az egyik már leklet a másik megvan még csak hiáényzik hozzá egy cső, meg Pesten van, de még meglátjuk :)

Winchi: Micsoda szépség!!! :) Nagyon édes Matyi :) Majd mi is csinálunk már fürdetéses képet.
A lényeg hogy kijött :) Bius is sírt tegnap este, de miután kapott enni, szépen levolt. Éheztetetem a lányomat. Jujj... de ma már lesz neki mit enni ha minden igaz :)

Kérdés hogy hogy adjam neki a tejcsit. Szoptanítót ma még nem tudunk szerezni szerintem.

Tündi
Kép
Kép
trundike

hű sarmon, de durvulat a hasad :D szerintem te lejjebb hordod, mint én, bár lehet, hogy ez csak a magasságbeli különbség miatt látszik így. nem örülök, hogy mész ügyeket intézni...én is voltam szombaton a Tescoban, és tök jó volt, de nagyon elfáradtam...

winchi nagyon helyes Matyi baba:) nagyon sokat nőtt, nem?

Évi&Emma

KépKép
gégéé

gégéé:
[quote]h írta:ű sarmon, de durvulat a hasad

és milyen marha nehéz már cipelni!Pláne mikor menet közben bedugja a lábait a lengőbordám alá...
:lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vagyok!

Ameddig engedélyt ad rá a főnök.

Mancsa! így van, mindenkit szívesen fogadunk. Írj nekünk minél többet. Még nem vagyok túl ezen a szem dolgon, de próbálok átlendülni rajta. A gyerek jól van, vidám, lát vele, szépen fejlődik, tejci van, most nem hergelem magam ezzel.

Loislane remélem tudtunk segíteni.

Trundike- mi újság??? még egy megjegyzés a szopihoz, ha jól emlékszem egyszer anyany- nek is volt hasonló problémája és egyszer nekem is. Vettem egy gyönyörű csipkés szoptatós melltartót, merevítőset. Nem kényelmetlen...sőt. És mégis aznap, valahogy nem igazán lett rendesen tej, de attól a kevéstől is csomó lett az egyik mellemben. Mióta nem folyik belőle éjjel, azóta hanyagolom a melltartót éjszakára.

Sarmon! leütlek!!!!! pihenj végre, az ég áldjon meg!!!!! szép poci! én már nem emlékszem mekkora volt, csak arra, hogy 102 cm, volt a kerületem. Erre mondják, hogy egyszerűbb átugrani, mint megkerülni.

Szösz! te következel. Aztán Gégéé és Sarmon. Utóbbiak randizhatnak és kérhetnek közös kórtermet.

Többiek? hol vagytok?

Winchi! de jó Nektek. Nekünk valahogy az utóbbi néhány hétvége itthonülősre sikeredett. Hacsak nem számítjuk a hűtővadászatot Pesten.

Baba- mama torna van, az Ady Endre utcában is.
bende

Wicca, Anyany- felmérésem szerint mindhármunk lelkének ugyanaz a doki tett keresztbe :twisted:
bende

vicces lenne egy kétágyasban :) :twisted:

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé! miért lenne vicces????
bende

Ja, amúgy szép poci, tegnap elfelejtettem megdicsérni. alakul. Nem csodálom, ha nincs kedved kimozdulni.
bende

Sziasztok,

Sarmon: Szép nagy pocak!! Irigykedem, én is akarok!! Bár a lengőbordarugdosást annyira nem várom :D!!
Bende: Panaszoljuk be!!! Jajj nem is tudom ilyenkor mit lehetne csinálni, bár én azóta egyébként mindenkinek elpanaszoltam akinek csak köze van az egészségügyhöz!! Te mérted a pocak kerületed??? Ezt más is méri, csak én nem akarom tudni :shock: :lol: ?!?!
Winchi: Annyira, de annyira édes Matyibaba!!! :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

nem akarom elkiabálni, de nekem eddig csak egyszer rúgta meg a bordám...

nem tudom Bende, biztosan sokat nevetnénk Sarmonnal egy kétágyasban, de nincs olyan szerencsénk!

köszönöm a dicséretet!

wicca, én nem mérem :) neked is nemsokára ekkora lesz! vigyázz magatokra!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé: Bocsi, most olvastam. Nem tudom mennyit kellene ennie, de pl most 110-120-at simán benyakalt.

Bende: nekem csöpög este a tejem szopi közben aminek örülök :) A melltartókkal tényleg vgyázni kell.
Ki az a doki??? Mivel tett keresztbe? Valamiről lemaradtam?

Tündi
Kép
Kép
trundike

Gégéé: Én voltam 2 ágyasban, de Móron amikor többen voltunk az jobb volt. Ment a sok hülyeség :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Kép

sütőtököt ettünk

este még jövök és visszaolvasok mindent! most csak egy képre futotta, fürcsi jön!
Vendég

Köszönöm lányok a gyors reagálást, az érdemi segítségért meg örök hálám!! :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Sziasztok!

Anyany: Ez a csaj aztán tud enni :D Aranyos.

Nem tudom mi volt megint de elég sokat fenn volt a drágám, Sírdogált de éhesnek nem igazán volt éhes.
Nem tudom fáradt vagyok. 7-kor keltünk.
Most evett 60-at de többet nem is akart. Eég lesz ez neki 3 órán át? De egyszerűen többet nem akrat enni, szóval bizti elég neki.
Ki hogy van?

Tündi
Kép
Kép
trundike

Jó reggelt lányok!

a képek nagyon szépek!
jelentem ma nem álmodtam semmit!

Sarmon amúgy képzeld volt olyan reggel, amikor a férjemet kérdeztem meg, hogy nem ment-e össze a hasam, ő meg neveteve mondta, hogy nem úgy tűnik...néha éjszaka én sem érzem; aztán Emma rúg 3at , és megnyugszom, hogy ott van. Amúgy tegnap napközben alig mozgott. Most már csak így forgolódik, vagy nem is tudom mit csinál, de olyan furi :) néha az egész hasam bal oldalon van, jobb oldalon meg egy nagy hegyes púp...(popija?!)

hogy vagytok ma?

Írjatok sokat! Én ma nem biztos, hogy sokat itt ülök...fáj a popim (aranyér...)

Ja képzeljétek, a vérzés kimaradás alapján holnap leszek 36+0; meg ugye 12 is holnap lesz...

Pénteken megyek dokihoz. Sarmon te mikor mész? Ancsi te is menj már el :)

Lara te már voltál?

sok puszi nektek!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé hát remélem randizunk a kórházban...együtt is hálhatunk...de én decembernél előbb nem szeretnék még szülni!!!Addig akkor te is tarts ki légyszi! :lol:

Wicca nekem a védőnő méregeti mindig a hasamat,most jelenleg 113 cm. :shock:
Ma reggel már mínuszok röpködtek...ÚÚútálom a hideget! :cry:

Reggel nagy fejfájásra ébredtem,és éreztem hogy tele van az orrom...kifújtam és egy csomó alvadt vér jött ki az orromból,nem tudom mi lehetett...de amint jól kifújtam,elmúlt a fejfájásom is.Mik jöhetnek még! :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Én holnap megyek megint ultrahangra meg nst-re.Kimondottan nődokihoz már nem szeretnék menni(múlt csütörtökön voltam).Mire menni kéne én már inkább szülni szeretnék.+-4 hetente szoktam menni hozzá egyébként magánrendelésre,mert hát hetente járkálok úgyis ott a nődoki úgyis mindig átnézi a dolgaimat.
Gégéé van fogadott dokid?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Egyszer már nekem is vérzett az orrom, ugyanígy...ez semmi; csak úgy vérzik :)

miért akarod Decemberig húzni? :D

Trundike, biztos elég biusnak, hogyha nem kér többet! ne aggódj! pihenjetek! bújjatok össze :) ha meg nem elég neki, és éhes lesz, akkor majd úgyis szól! szóval csak lazán!!! puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

na azt akartam írni hogy 3-4 hetente szoktam nődokihoz járni privibe.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Gégéé:
[quote]m írta:iért akarod Decemberig húzni?

mert minnél tovább van bennt annál jobb neki.Annál fejletebb érettebb lesz a méhen kivüli életre! :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

értem :)
de ha megszületik, mert ő meg akar születni, akkor már fejlett :) Emmust 2580grammnak mérte a doki pénteken...a fejét 9 centisnek...

igen van; a Deák doktorúr, és Rumpelné Éva (remélem jól írtam a nevét) szülésznő. legalábbis azt ígérték ott lesznek :) neked?

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Wicca! én akár fel is jelenthetném. Miatta búcsúztam el az egyik petevezetékemtől. :(

Sarmon! nekem is gyakran vérzett az orrom, de a helyedben gyorsan megméretném a vérnyomásom!!!!!

Anyany! klassz! Zsófi gyomrába is jutott a tökből, vagy csak pakolásnak használtátok? :D

Gégéé! én kétágyasban voltam, de örültem neki, hogy nem voltunk többen. Mikor pihenni szeretnél épp elég ha csak két gyerek riadóztat éjszaka, nem pedig négy. Tuti, hogy mind máskor ébred és mind máskor jön rá, hogy Ő mégis inkább vissza menne a mama pocakjába.

Nekem a védőnő mérte a kerületem. De most megmérem a derekam: 75 cm. 68- ról indultam. :(

Trundike! mikor szoptatok nekem is mindig csöpög a másikból. Már unom is a melltartóbetéteket. De legalább már éjszaka nem csöpög, ha az elején nem vettem volna melltartót, fullra eláztatok mindent. Ne méregesd már állandóan Biust. Már többet fekszik a mérlegen, mint az ágyon. Egyszer ennyit eszik- másszor annyit. Ez így van rendjén. Te se eszel mindig ugyanannyit. Ha meg nem bírja ki a 3 órát, akkor 2 óra múlva adsz neki. Ne mérgesíts Te nő!!!!!
bende

Gégéé! ne akard még, hogy megszülessen. Higgyél Sarmonnak, a 36. hétre született gyerkőc a legtöbb kórházban még koraszülöttnek számít.
bende

Amúgy mostanában én is jobban vagyok...két hete eléggé nehéznek, lenntnek éreztem a pocim, tudod, írtam mindig, hogy olyan mintha elhagynám a babót...

csak neked már van két babácskád...nekem meg nincs még, és picikét türelmetlen vagyok :) de nyilván akkor születik, amikor érett rá ;)

Évi&Emma

KépKép
gégéé

ja...bende nem akarom, hogy a héten szülessen...két hét múlva mondjuk....de mondom, akkor születik, amikor akar ;)

azt szerettem volna még kérdezni, hogy milyen véleménnyel vagytok az ilyenekről, hogy málnalevél tea, vagy homeopátiás bogyók...használt valaki valamit? tapasztalat?

bende én úgy tudom, hogy a csontok tágulása miatt már sosem lesz annyira vékony az ember dereka, mint azelőtt, de szerintem a te méreteid így is csúcs szuperek!

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Én használtam, homeos bogyót, ittam a málnalevél teát ésmégis csigalalssúsággal tágultam és csak a párom számolta hány méhszájpuhító injekciót kaptam :)
Szerintem embere válogatja, hogy kinek használ, kinek nem. Ártani biztosan nem árt.
Nekem szülés utánra bevált, az arnica montana és gátsebre az aloe first.
bende

és fehérváron hol lehet homeopátiás cuccokat venni?

na csajopk, én most kicsit vízszintbe megyek, mert tényleg nagyon fáj a popóm...

írjatok sokat! puszik

Évi&Emma

KépKép
gégéé

Gégéé! a Liszt Ferenc utcai gyógyszertárben általában van minden...
bende

Gégéé: Nekem nagyon bevált a tea is meg a homeopátiás cucc is :)

Bende: Értettem! Igenis :)

Tündi
Kép
Kép
trundike

Jó reggelt!
Képzeljétek tegnap kifakadt a BCG, lánykám meg elkezdett mosolyogni rám. Eddig csak cicin mosolygott, meg álmában.
Ma megyek a 6 hetesre nőgyógyihoz, már nagyon várom ( meg apa is ).
Gégéé: nagyon sokan dícsérik a málnalavél teát, Levimnél nem ittam, Dorkánál igen (2 hétig), mégis ugyanannyi idő alatt tágultam ki, ugyanúgy megakadt 2 ujjnyinál, kaptam az injekciókat, mint bende, meg oxitocint. Pedig azt mondják a második fele annyi idő, mire megszületik. Barátnőm viszont 4 óra alatt megszülte az elsőt, ő szedte-itta a bogyókat, meg a teát. A harmadiknál ( ha lesz ) én is beszedek mindent amit lehet.
Vendég

Sziasztok!

wicca köszönjük a dicséretet! :lol: :lol: :lol: Bálint is biztos csodaszép lesz, nekem a 13 éves kisöcsém Bálint helyes volt kicsinek is most is imádnivaló a Bálintok ilyenek :wink: :wink: :wink:
Itt Matykót csodálja éppen
Kép

Tündi tényleg ne stresszeld már magad ennyire, hogy mikor mennyit eszik Bius. Igaza van Bendének ne mérd annyit, én bbiztos a másik véglet vagyok de Matyi a kórházba hazajövetel óta egyszer volt mérlegen, jövő héten mérlegelünk újból.

Gégéé akkor neked is bearanyozta az életedet ez a fantasztikus érzés? :oops: Van rá kenceficéd? Van egyfajta kenőcs amit pocakosként és szopiztatás alatt is lehet használni, nekem bevált.

Homeós bogyókat én is használtam, szülés után a tejecskére meg sebgyógyulásra.

Anyany és ízlett Zsófinak a sütőtök??? :D

KépKép
winchi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?