Új privát üzeneted érkezett!

Andi, ez a Te anyósod!!! Hallod... :shock: Elképesztő fazon... szóltál azért neki, hogy máskor ne kapkodja ki kénye-kedvére a gyereket, mert nem viccből alszik?

Még azzal hadd dicsekedjek el, hogy ma ismét babybjörnnel indultunk, de ma gyalog, apa nélkül. Elvoltunk egy órát, közben közért, séta, napsütés, és annyira élvezte, hogy a máskor 2 perc után elunt cumi is végig a szájában volt és kapaszkodott a dekoltémba a kiscsaj, lecsukott szemmel élvezte a kirándulást, olyan édes volt!
Remélem, még sokáig ilyen kellemes őszi időnk lesz és tudunk így levegőzni, mert ez nagyon jó volt.

Kép
anhel
 
 


Anhel, gratulálok a túrátokhoz! :wink:
bár mi babakocsizunk,de én is nagyon reménykedem abban,h marad ez a jó idő! :roll:

hoztam pár képet:

bebundázva,elájulva
Kép

csupa rózsaszín...
Kép

fürcsi után
Kép
Vendég
 


Anhel: ez a párnán alvás, nem éjszakai dolog, és hát rá is kell nézni, ha alkalmazzuk... Az éjszakai alvásnál, így elaltatod, és beteszed hasra az ágyába... :D

Én akkor hagyom így Borit, ha mellette vagyok az ágyban... Pl. TV-zek...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

 
 

Adri: kérdezz rá azUH-ra és a csípőszűrésre... Ezekre kell az elején elmenni. Lehet, hogy elfelejtette :roll: :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Julcsi de édes! :)

Nagyon szép kiscsajszi!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek, kedvet kaptam én is a hordozókendőhöz, nézd:
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

Nymalac,
ezt a hason fekvős dolgot mikortól lehet alkalmazni?

Kép
szöszke
 
 


Amikor szeretnéd :) A párna pont jó a pocaknak, mert bármekkora pocakja is van a babának, a párna felveszi az alakját, és finoman nyomja csak... Ezért segít nekik a puki, büfi és pocakfájós gondokban. Olyasmi, mint a tigris a fán póz, csak ez a nagy pocaknak is fincsi ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Feltettem a webre a kötözős oldalt :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Lányok, köszi az infókat, megnéztem a honlapot Anhel és tényleg ki kell tölteni azt a papírt. Valószínűleg túlreagáltuk, de hát most még az érzékeny időszakomat élem :roll:

Amúgy tegnaptól elkezdtem visszavenni a kajálásaimból! 19 után már nem eszek és amúgy is csak normálisan, nem úgy, mint aki nem evett napok óta. Annyira nem szeretem most a testemet, hogy rosszul érzem magam a bőrömbe. Jó, tudom, hogy ez most nem az az időszak, ami rólam szól kifejezetten, de valahogy szeretnék tetszeni magamnak.

Én ma nem mentem le sétálni :? Önző módon befeküdtem Lottival a nagyágyba és megpróbáltam aludni kicsit, mert már leragadt a szemem. Persze kb. fél órát bírtam :roll: Holnap még lesz ilyen jó idő, akkor megyünk, amúgy is minden nap mentünk eddig is.

Adri - Julcsika annyira aranyvirágszál!!! Csupa rózsaszínben is nagyon édes, a hálózsák jó nagy még rá :lol: A fürcsi után képen levett a lábamról, nagyon aranyos!
Dokidat mindenképp kérdezd meg ezekről a vizsgálatokról!
Anyós tényleg idegesítő lehetett, én sem szeretném, ha felkapnák, amúgy hála nálunk ez nincs, egyelőre nem merték még így felvenni, de ennek kifejezetten örülök.

Anhel - majd megkérdem páromat, hogy hogyan helyezte be a légzésfigyelőnél a lapokat. Tényleg elég idegesítő, hogy beriaszt így, az embernek megáll a szíve.
Köszi a honlapot, megnyugodtam, most már aláírom! :lol:

Marek - ez jóóóó :lol: Bár gondolom, neked nem volt túl szórakoztató, de azért vicces lehetett, látod, kellett neked keltegetni :lol:

Képzeljétek, ma kifolyt a pisi a Libero 1-ből :? Lehet, hogy kezd kicsi lenni??? Ma van a hivatalos mérése (mindig hétfőn), kíváncsi vagyok, hogy mennyit hízott egy hét alatt, mert ezen a héten iszonyat sokat evett.

Na megyek, kezdődik a Celeb vagyok. . . mindig nézem, tökre bejött ez a műsor nekem :lol:

Tényleg, írtam valahol anno vagyis kérdeztem, hogy ki mit csinál szoptatás alatt, nem nagyon kaptam választ, mert átugrottunk egy új oldalra, de kíváncsi vagyok még mindig :wink:
Én tévézek és olvasgatok :roll: Pedig olvastam róla, hogy az a legjobb, ha ilyenkor a bébire koncentrál az ember, nézegeti, énekelget, simizi... na de amikor 40 percig vagy tovább szoptat az ember, egy idő után az elég uncsi, nem???

Na mentem tényleg, majd jövök még ha tudok.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szoptatás közben: tv-zek, vagy Borihoz csacsogok, vagy Lilivel traccsolok, vagy alszom (éjszaka), vagy csak úgy bambulok ki a fejemből... Közben adminisztrálok is (babanaplót vezetem - evés ideje, mennyisége, időpont, peluscsere, vitaminok, stb...)
Néha netezek közben, de nem szeretek egy ujjal gépelni, így ez ritka... Sokszor eszem közben...

Más nem jut eszembe :) Ha tudnék kötni, akkor kötnék is ;) (vicc)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi, én szoptatás alatt nézegetem a pofikáját. Gergőke még csukott szemmel szopizik, úgyhogy nincs szemkontaktus. Simogatom a buksiját, de gyakran tévézek is. A lábait is szoktam tartani, de mostanában engedem, hogy megmarkolja az ujjamat. Annyira aranyos. Persze azt is mindig ellenőrzöm, hogy kap-e levegőt, gyakran beszívja a cicimet az orrával, és akkor olyan kis sípolójáték hangot hallat. :shock: Ezért fekve nem is nagyon szeretek szoptatni.

Kép
szöszke
 
 


Vannak új képeink, mert ma megkaptam Nóritól az első igazi mosolyt!!!! Nézzétek csak!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Nagyon szépek a babák!! Holnap már én is csinálok friss képet, de mostanában annyira nincs időm semmire... mondjuk az is igaz, hogy egyre többet tanítok...

Hordozókendőt én is ez alapján próbáltam megkötni, de nekem ehhez túl rövid volt, pedig XL-es én meg csak 156 cm vagyok... :roll: Akinek Nandu kendője van, az hogy csinálja???

Nekünk mostanában nem jelez az Angelcare (kopp-kopp). Azt mondta a barátnőm, hogy öt kilótól már megbízható... mi már majdnem elértük azt a súlyt, talán azért.... :roll:

Bori már alszik, úgyhogy én is megyek, mert szerintem ma éjszaka is kétszer kelünk... :roll:

Jóccaka!!!

marek
 
 


Anhel
Ez a Babybjörn hol kapható? Nem találok semmi magyar oldalt róla... :roll:

marek
 
 


[size=12]Sziasztok!

Jelentem élünk mi is, csak kész katasztrófa minden napom.

Gyorsan:

Marek!
Nekem is ilyen kendőm van és simán meg tudom kötni ezeket a módokat, pedig az enyém szerintem csak L-es. Amikor megkötöd viszonylag szoros az egész, aztán beleteszed a babut és majd a súlytól meglazul.

Babybjörn a kenguruban és a brendonban is kapható brutálisan drágán, én használtan vettem, semmi baja. Szerintem egyszerűen elnyűhetetlen, és olyan masszív és jó anyagból van, hogy míg egy kismama használja az alatt a pár hónap alatt semmi baja nem lesz.

Anhel!
Te mennyi idős kora óta teszed bele? Én még nem mertem csak kendőzni vele, de azt nagyon imádjuk.

Nekem még mindig nincs kész a szüléstörténetem. :cry:

Voltam orvosnál a magas pulzus miatt, de egyenlőre nem találtak semmit. :cry: :cry: :cry:

A szoptatás nálunk kész katasztrófa, már teljesen ki vagyok/voltam borulva, ugyanis Áron nem szopik rendesen, hanem harap, ez által az egész mellem be van gyulladva, de már olyan brutálisan, hogy ha hozzá ér bármi akár a hálóingem órdítani tudnék. Ezért aztán fejek és cumisüvegből kapta a kaját tegnapig. Ugyanis a doktornőnk javaslatára vettem bimbó védőt és most azzal próbálkozunk. Nem mondom, hogy egy leány álom, de nem harap olyan brutálisan és nem is fáj annyira. Gondolom addig minden képen ilyen szar lesz a helyzet amíg a gyulladás el nem múlik. Komolyan mondom minden etetés egy kín szenvedés és csillagokat látok, pedig olyan szívesen szoptatnám normálisan és jó kedvel hiszen elméletileg már többet nem fogok babát szoptatni. :cry: :cry: :cry:

Nyugtonmalac!

Elméletileg én is viszem a talira a Dórikát, így a lánykádnak minden kép lesz kivel játszani és remélem az enyémnek is.

Most megyek mert két-három adag vasalni való vár rám, majd még lehet benézek.

Jó éjt!!!!!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó hajnalt mindenkinek! :lol:

A lánykám napok óta a két boxkiállásos taktikát választja éjszaka.... :roll: Pedig annyira jó volt, amikor csak egyszer akart tankolni... :roll: Így mostanában nem tudom kialudni magam és hulla fáradt vagyok egész nap... :roll: A nappali alvás meg nem nagyon megy. Mindig úgy vagyok vele, hogy előbb felporszívózok, kiteregetek stb. stb. Mire végzek, addigra Bori is...az alvással.... :shock:
Most meg nem akar aludni. Otthagytam, ha nyekeregni akar, akkor egyedül tegye. Ez talán már az álomba nyekergem magam hang... Őt máshogy nerm lehet elaltatni, meg kell várni, hogy magától elaludjon.

Andi
Az anyósod nagyon durva!!!! Biztos durván beszóltam volna neki!!!

Tücsök
Köszi az infót a kendőről. Ezek szerint próbálkozzak, mert a kendő hosszával nincs baj??? Ha más nem, akkor a talin megmutatod hogy kell...

Megyek, mert mintha már nem nyekeregne olyan élénken. Szerintem már csak álmában nyekereg. A ti gyerekeitek is hangosan alszanak? Nem nagyon lehet Boritól aludni, mert mindenféle hülye hangot ad. Nyög, nyekerek, hörög, röfög, közben szerencsére már pukizik is (Mecsek tea), felsír és abbahagyja, sikít...meg ilyenek. Közben folyamatosan halad az ágyban felfelé, annak is jó hangja van ... olyan, mint amikor valaki nem tud aludni és forgolódik, dobálja magát az ágyban... :lol: Úgyhogy berakom a füldugót és megpróbálok aludni a következő tankolásig....

Jóccaka!

marek
 
 


Sziasztok!

Most már tuti, hogy növi ki a Libero 1-et, mert a hajnali etetésnél durván átázott, tiszta pisi volt mindene :?

Köszi a szopis infókat, akkor látom, nem csak én nézem a tévét és írogatok... :lol:

Nyugtonmalac - nekem is van az a Babafigyelő könyvem, szerintem te is abba írsz, éjszakaifigyelő-nappalifigyelő :lol:

Marek - Lotti is nyekereg, főleg amikor ébredezik vagy ha erölködik, mert kaki-puki van készülőben, de legdurvább hangok büfiztetés közben-után jönnek belőle, amikor még bukás előtt van és kaparja a torkát és köszörül :roll:
Amúgy én is így vagyok ezzel a nappali alvással... mindig valami van, vagy pakolok vagy takarítok vagy mosok-vasalok vagy netezek ... csak aludni nem megy.

Mtücsök
- ú, sajnálom, hogy így megy a szopi most :cry: Nagyon gáz, nekem is volt az elején, hogy durván sebes volt már a mellbimbóm, és egy-két napig a mellbimbóvédővel szoptattam, ami nem volt túl jó, de legalább nem fájt és aztán meggyógyult, kentem krémmel és pihentettem. Neked hogy gyulladt be? Nem sebes? Próbáltál más tartásban szoptatni, hátha akkor nem harap úgy rá a cicire? Kitartást!!!

Tercsimama - Nórika nagyon cuki, szépen mosolyog bizony!
Lottika is szokott most már néha elejteni egy-egy mosolyt, de még nem az igazi, de azért mosoly :lol:

Na megyek, mert ébredés van mindjárt, ráadásul ma megint jön a védőnő :roll: Nem tudom, meddig akar így feljárni lakásra... nálatok még jön?? Mármint lakásra??? Semmi értelmét nem látom, hogy jön.

BCG oltás - valakinél már kezd dudorodni esetleg kifakadt vagy piros??? Mert úgy tudom, hogy ha váladékozik vagy ilyesmi, az jó. . . "A jól "megeredő" BCG oltás akár többször is kifakadhat, belőle látszólag gennyes, néha véres váladék ürül. Ez nem valódi genny, hanem egy speciális szövettörmelék, amely nem fertőzi sem a környező bőrt, sem másokat. Ez teljesen normális állapot. Ilyenkor nem tanácsoljuk sebhintőporral, krémmel, sem egyéb sebkezelő szerekkel való kezelését. lefedését is csak akkor, ha a ruhát nagyon összekenné az ürülő váladék. A baba otthon fürödhet is"
Ezt olvastam róla, valakinél van már nyoma? Mert nálunk mintha kissé kidudorodna a vállán valami.

Na megyek, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ildi - A vaddisznó Mátéhoz képest tanonc, olyan hangokat ad ki büfinél, éjszaka stb., hogy hihetetlen. Komolyan mondom tetszik neki és csak azért is csinálja! :lol: Védőnő most már havonta 1-szer jön! Eddig minden héten! Szerintem lassan hozzátok is csak havonta megy majd.

Szoptatás közben én tv-zek, illetve őt nézem, mert a szemkontaktus meg van, ha nem csukott szemmel eszik. Mikor milyen kedve van!

Mosoly - mi már olyan szintre fejlesztettük, hogy őrület! De most már mindenkinek szól nem csak nekem, aki hozzászól, foglalkozik vele! A legújabb dolog, hogy nem veszi le rólam a szemét! 1 percre sem! Ha meg kimegyek a szobából, akkor addig nézi az ajtót, míg ismét meg nem jelenek! :lol: Tiszta anya mániásak lettünk!

BCG oltás - nálunk semmi jele! :cry: Lehet újra kell majd oltani! :roll: Holnap kapjuk a 2 hónapos oltást! (ááááá)

Alvás - nappal nekem sem megy! :? Pedig jókat lehetne akkor is!

Ma kipróbáltuk az ülcsit! Úgy elfáradt benne, hogy teljesen kész még a cumi sem kellett, jó messzire kiköpte! :lol: Nagyon élvezte! Az a legfurább, hogy most már egyre többet kell fárasztani, hogy aludjon, vagy egyáltalán elfáradjon! Nem győzöm készségfejleszteni!

Kép
bettike
Eger
 
 


Marek: én ezt használom (babyBjörn kenguru)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=babahordozo&category=kenguru&empty=1&productid=197831&pageno=2&whid=25

Nagyon jó a hátnak, kényelmes a babának. Nekem van hozzá zsákom is :) Ami eső és szélvédő egyben... ;) Nagyon szerettem Lilivel is, és már Borival is használtuk 2szer ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tücsök, akkor a két nagylány biztosan jó ellesz majd :D Örülök neki :D

Szupi buli lesz! ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek: Borid egy csúcs csaj lehet (mint az anyukája ;) ) Mit össze mutatványozik alvás közben ;)

Én lányaim csöndben alszanak. Lili cumija hajnalban földet ér, de mindenki alszik tovább ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nusildi - gratula Lottinak az ágyban alváshoz!! Hogy szopi alatt mit csinálok? Eleinte semmit nem csináltam, de miután nálunk is vannak/voltak 50 perces szopik is, tv-ztem közben. De észrevettem, mintha akkor nem úgy szopizna, mintha kevesebbet enne, vagy nem is tudom, így visszatértem arra, hogy nem csinálok közen semmit, csak nézem, simizem, beszélek hozzá. De azért néha-néha most is bekapcsolom a tv-t 8)
védőnő- eddig jött minden héten hozzánk lakásra, mindig hétfőn. Előtte való héten mindig telefonált, hogy jöhet-e pl hétfőn. Általában 9-fél 10kor jött. Na erre múlt héten nemtelefonált, hogy most hétfőn jönne-e, de szinte biztos voltam benne, hogy jönni fog, csak elfelejtett telefonálni. Tehát úgy készültem hogy jön. Erre negyed 10kor telefonál, hogy jöhet e aznap megnézni Balázst, mondtam persze, mikor, erre ő: 3/4 10 jó? ..........

BCG oltás- én még nem látok semmit, hogy pirosodna, az az igazság, hogy már nem is emlékszem, hogy melyik karjába kapta za oltást :oops:

Nusildi, utánanéztem ennek a fiz. nélküli szabadságos dolognak az én papírjaim között. Úgy van, hogy GYED alatt a cégnél, ahol dolgozol fizetés nélküli szabadásgot "kell kivenni". Nekem küldtek is erre egy kitöltendő formanyomtatványt.

Nyugtonmalac- édesek a lányaid, főleg az tetszik nagyon ahol Lili Bori szájába teszi a cumit :lol:

Marek- ezt a fosást nálam is eljátszotta Balázs. Épp pelusoztam, a popsiját töröltem éppen, amikor pukizott először, majd olyan nagyívben lőtte ki magából a kakit, hogy alig tudtam odébbugrani. A nadrágom is olyan lett, plusz a földről is törölhettem azt a jó nagy adag kakit. Ha ezt egy filmben látom, esküszöm azt mondom, hogy ilyen nincs, ez csak egy effekt lehetett, de hát nem :lol: :lol: , ill, ha ez az adag egy pelusba megy, egyből kifolyt volna tuti, ezt nem bírta volna egy pelus.
Balázs is ad ki hangokat alvás közben, mindig felugrok ilyenkor mert azt hiszem, hogy na akkor lassan ébred,hogy éhes, de nem. Meg szopi közben is képes olyan hangokat kiadnia :shock: ,párom éjszaka nem is arra ébred igazán, hogy felnyökörög Balázs, hogy éhes, hanem ezekre a hangokra amit szopi közben ad ki magából.
Ja meg éjszaka már elvándorol a helyéről a kiságyban. Hason alszik és gondolom ahogy izeg- mozog odébbkúszik ilyenkor. Egyik alkalommal már majdnem keresztben volt az ágyban.

Inez- Tercsimama - gyönyörűűűűűűek ezek a Leányzók!!!!!!!!

Mtücsök- próbáltad már a garmastan nevezetű bimbóvédőkrémet? Bár nekem eddig még nem sebesedett be a bimbó, de az egyik nagyon érzékeny lett, én is csillagokat láttam szopi közben és úgy éreztem, hogy ez a krém megnyugatta a bimbót.

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Ildi: igen, nekem is az a könyvem van. Nagyon szeretem, sok nap fér bele. Lilinél nem tudtam, hogy van ilyen, de a csomagban lévő kis könyvet annyira megszerettem, hogy nyomtattam magamnak még lapokat. Én nem emlékszem vissza, hogy mikor mennyit evet, és ez megkönnyiti kitalálni, hogy vajon miért sírhat a gyerek. Pl. éhes, de ha nem régsokat evett, akkor nem az a baja...

Lilivel felfedeztem a következő könyvet, amit a bölcsibe adtam le, hogy írják bele, mikor mi történt a gyerekemmel. Evés, mit, mennyit... Kaki, pisi - mikor mennyi... Figyelni kellett a gasztro miatt. És azt is, hogy mikor mennyi táplálék kiegészítőt adtak neki. Így biztos lehettem benne, hogy odafigyelnek a lányomra :D

Borival is lesz ilyenem. Azt hiszem, mert őt jobb bölcsibe adom majd (már van tapasztalatom)...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Bettike: és ez még csak a kezdet... Mi lesz ha nem két hónapos, hanem két éves lesz?! Gatya felkötés ;) - gyerekfárasztás, fejlesztés -

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi: nagyon aranyos a mosolya a kislányodnak!!!!!! Feltettem a webre!

Bori még mindíg fukarkodik a mosollyal, de ha mégis megfeledkezik magáról, és kiszökik egy mosoly, akkor az csudaszép :) Meg tudom zabálni. :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Marek, én a Teszveszen kerestem rá és végül ott is rendeltem meg. Elvileg 0 éves kortól lehet használni, csak kilóban van limit, az is a felsőhatár, a 9 kiló.
Semmi nincs róla a neten? :shock:
Van egy kendőm nekem is, de bevallom, annyira gőzöm sincs a megkötéséről, hogy még ki sem próbáltam...
:oops:
Mtücsök, végre Téged is látni! :)
A múlt hétvégén tettem bele először, nagyon tetszett neki. A fejét is tartja, vagyis nem tud hátranyaklani.
Szopiról jut eszembe, én gyakorlatilag az első perctől kezdve csak bimbóvédővel tudok szoptatni... Éjjel elég melós is, mindig keresgélni, ráillesztgetni, de meg lehet szokni és a babák sincsenek feltétlen ellene. Néha Dóri jól leveri addig hadonászik. de ez többnyire nem szándékos vandalizmus csak nagyon izgatott lesz a kajálástól. :D

Kép
anhel
 
 


Tegnap figyelmetlen voltam, de ma pótlom:

Nagyon boldog 1. hófordulót tegnapra

Kriszta Bálint babájának,

és

Emma Emma babájának!!!!

és mára

Clau Balázs babájának!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szándékos vandalizmus - lol -
:lol: :lol: :lol:

Hát ez olyan muris... 3 hetes kis vandál... Vadista szandál ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hát az! Egy kis vadista szandál! :D :D Ha nem éjjel lenne amikor alig látok ki a fejemből, plusz nem feszülne úgy a mellem, mint a mikulás puttonya, még röhögnék is rajta, olyan édes ahogyan 'kardozik' a karjaival, közben meg tátog és cuppog.

Kép
anhel
 
 


Sziasztok.
Nekünk a BCG helye kiemelkedett, mintha hólyag lenne rajta, de még nem fakadt ki. Olyan mint egy vízhólyag, a bal vállán van amúgy. Akkor ez jót jelent? Én meg tökre beijedtem...

Kép

Kép
tercsimama
 
 


inez: szerintem kérdezz rá a beutalókra. Irtó idegesitö anyósod van :evil: :evil:

az összes baba gyönyörü :lol: :lol:

nusildi: én a tévé elött szoptatok, ott van kialakitva a helyünk. de ha nézem közbe a tv-t, akkor is megsimizem, vagy szólok hozzá. /föleg ha bealszik a cicin és ébreszgetnem kell/ :lol:

marek: néha nálunk is vannak iyen fura hangok alvás közben

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


és végre elkészült a
Szülés történetem:

24.-én pénteken férjemmel bementünk az orvosom rendelöjébe reggel 8-ra. 9,30-kor hivott be a rendelöbe. Megvizsgált, mondta, hogy már 1 ujjnyira nyitva vagyok, Törpe feje beilleszkedve, tehát vasárnapig biztos megszülök. Ha nem lett volna magas a vérnyomásom, haza jöhettem volna, de mivel 145-volt, befektetett. Férjemmel átballagtunk az osztályra, elintéztük a papirokat és elkisértek a szobámba.
5 perc várakozás után jött egy növér, hogy tegyek magamhoz szappant, törölközöt, betétet és menjek vele. Ekkor még nem tudtam, hogy hova visznek Egy szobába kisértek be, ahol 2 lány feküdt bent. Ök mondták, hogy ez a vajúdó szoba. Rákötöttek a CTG-re, figyelték Törpe szivverését és a fájásokat. Szerintem erös fájásokat mutatott, mert a növér nagyokat pislogott és állandóan kérdezte, hogy éreztem-e.
11-kor megvizsgáltak, 2 ujjnyira voltam nyitva. Kaptam hüvely tablettát, és vártunk.
Kb. 12-töl rendszertelenül jöttek a jósló fájások.
14,00 kicsit felerösödtek, kezdtek rendszeressek lenni. Kezdtem nyügös lenni, éreztem, hogy nemsokára már szülni fogok. A 2 lányt vissza kisérték szobára, mert náluk nem történt semmi, igy egyedül maradtam.
15,00 beindultak a nagyon erös /kibirhatatlan/ fájások. Álltam, guggoltam, hol az ágyon, hol a földön. Kaptam fitt labdát, de az nem jött be. Jöttek a toló fájások is, tudtam, hogy most még nem szabad nyomnom és nehezen, de vissza tartottam. Egy kevés magzatviz is elment. Megvizsgáltak, kaptam puhitó kúpokat, vissza mentem a vajúdóba.
16,00 doki megint megvizsgál, mondta, hogy teljessen nyitva vagyok, sétáljak átt a szülö szobába.
16,10-kor kezdhettem nyomni és 16,20-ra meglett a fiam. És pár percel utána a lepény is kijött.
Amikor megláttam a fiam, majdnem elsirtam magam, annyira boldog voltam.Ö is csak nézett rám a nagy szemeivel, olyan aranyos volt. Pár percet voltunk csak igy együtt, mert öt elvitték a csecsemösökhöz, engem meg vartak.
Gátmetszést csináltak és kb. 15-20perig tartott még, amig bevartak és rendbe raktak. Sajnos a gátmetszés nagyon fájt. Rosszul idözitett az orvos és éreztem, ahogy vág. Varráskor kaptam valami injekciót, de annak ellenére is mindent éreztem.

Hát, röviden ennyi.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok anyukák!

Adri, Tercsimama...nagyon szépek a kislányok! :lol:

Már én is úgy várom hogy Norbika mosolyogjon!
Mikor lehet számítani az első tudatos mosolyra???

Oltás... Nekünk sincs semmi jele a BCG oltásnak! Majd a 6. héten azt mondják!
6 hetes korban lehet adni a Rotavírus oltását. Tényleg ingyenes az??? Ti kéritek? :roll: Ugye ennek nincs mellékhatása?
2 hónapos korban meg Pneumococcus, Meningococcus oltást lehet kérni.
Szerintetek jó ez? Úgy értem néha ezek többet ártanak mind használnak, nem?

Éjszakák...Mostanában ez a hajnali 4 a gyengénk, kaja után nem tudom visszaaltatni. :roll: Lehet hogy már addigra kialussza magát???? :? ...Csak az a gond hogy mi nem! És elég gáz, hogy mostnában nekem 4 órakor kezdődik a nap!
Pedig próbálom nem elkényeztetni, sokszor nem veszem ki az ágyból, csak odamegyek és megsimizem, beszélek hozzá mondanom sem kell, nem mindíg hat. :( :(

Bukás.... nektek nem bukik sokat a baba??? Norbika 3 napja minden evés után visszabukik egy -két evőkanálnyit. :shock:
Tök mindegy mennnyit böfizik,vagy mennyire gyorsan eszik. Nagyon mohó! :roll:

Közlekedés babakocsival.....Külömben ki vagyok akadva, olyan szar járdák vannak, hogy szegény gyerek agyrázkódást kap a kocsiban! :twisted: Ja, és felénk sok helyen nincs feljáró a babakocsisok számára, még a patika elött sem. :roll:
Tiszta frászban voltam mikor a multkor a kicsit kinnt a kocsiban kellett hagynom(pont aludt) mert beszaladtam neki az Espumisanért. Szerencsére jól kilátni az ablakon a patika elé, és kevesen is voltak.
A boltba sem tudok vele bemenni. :( Max ha hordozóban van! De hordozóval a hónom alatt meg nem sétálgatok! :twisted:

Na, megyek mosni, szép napot, puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Adok egy kis életjelet magunkról, meg próbálok képet feltölteni, de nem biztos hogy sikerülni fog...

Ez a kép a szülőszobán készült:
Kép

Ez meg már otthon:
Kép

Én némileg ki vagyok készülve az éjszakai műszaktól, de Márton jól bírja gyűrődést :) Ebbe az állandó fejésbe meg lassanként beleőrülök...

Remélem ti jobban bírjátok mint én.
Na, visszaolvasok kicsit, remélem addig nem ébred fel

8)

linhbaba
 
 


Anyóstémáról annyit, hogy ha jön látogatni és a gyermek épp alszik, akkor addig birizgálja, míg fel nem ébreszti... merthogy ő hetente csak egyszer láthatja és akkor legyen ébren... én meg nem szólhatok, mert akkor hiszti van, férjem meg általában akkor nincs itthon.

Szoptatás - sajnos csak bimbóvédőben tudok szoptatni, mert már első nap véresre kisebesedett mind a 2 és azóta nem bírunk leszokni róla. Pedig próbálkozom, de hiába. Szerintetek káros ez?

Babakocsi - a mienk akkora mint egy tank... eddig még csak 3x voltunk sétálni csak itt a környéken, de férjem szerint pl. buszozni esélyünk nincs vele, mert nem fér be az ajtón, ha nem alacsonypadlós a busz... :shock: süütiiii

A vonalzómat is majd megváltoztatom egyszer ha rájövök hogy kell...

Remélem mindenki jól van!!!

További szép napot!

linhbaba
 
 


sziasztok.

oltás: rota 3x16ezer -nyelni kell, nem szúrják
jó drága, mi még filózunk rajta. mi sem kaptunk....
pneumococcus ingyenes - azt kérjük. egyszerre adják nekünk a 2 hónapossal - külön szuri

lányom a vállamon, nem tudok mindenre reagálni, sry

Marek- kendőt szívesen megmutatom a talin, ha nem megy addig. nekem LL van, így a keresztezettet elöl is meg tudom végül kötni. ha rövidnek tűnik, kösd hátul - szívesen segítek dec. 10-én. tudok még háton hordozós kötést is (csak nagyobb gyerekekhez), meg elöl zsebeset - de az k.va meleg...

no megyek, próbálom letenni +enni

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


szoptatás közben nappal tv-t nézek.
éjjel a gyerekszobában vagyunk, csendben...de az csak 10-15 perc

babakocsiban - nálunk föld út van. imádja a zötyit. ha megállunk ébred és üvölt :) szóval nem lesz baj a rossz járdán :lol:

tényleg megyek, zsibbadok (4,73 kiló lett Dorka, a múlt héten 29 dekát szedett magára- ezért kellett 2 cici napokig, eddig 15-20 dekákat nőtt hetente).

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

Linh

Jó hogy előkerültél!!! Ne aggódj, majd belejössz és megszokod az éjszakázást!!
Nagyon édes a kisfiad!!!
Te meg voltál elégedve a kórházzal? Utólag olvastam, hogy felismertél a kórházban, kár , hogy nem jöttél oda hozzám.

LKata

Pár napja az én fiam is sokkal többet bukik, mint eddig, reggelre az egész fejvédőjét lehányta, sugárban jön belőle a tejcsi és mégis állandóan szopni akar.

Oltás: én a rota ellenit nem adatom be, csak a kötelezőket és a pneumococcus ingyenest., szerintem az sem tesz jót nekik, ha minden ellen be lesznek oltva., de ez csak az én véleményem.

Timi

Jó volt olvasni a történetedet!

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!
Próbálok lépést tartani veletek, de írni nem tudok olyan sűrűn.
Először is azzal kezdem, hogy szuperek a gyerkőcök, szerencsére mindegyik gyönyörű, második gyereknek mindegyiket bevállalnám. :D Képet én is megpróbálok feltenni, mi naponta készítünk róla sokat (most már 250 felett járunk). :shock:
BCG oltás: az a jó, ha puklisodni kezd majd.
Hangok: nekünk is vannak alvás közben ilyen szörtyögő, sípoló, stb. hangok, - nekünk a védőnő látogatásakor is produkálta a gyerkőc, aki erre azt mondta, hogy ez teljesen normális. Egy szobában alszunk vele, az Apjának már fel sem tűnik.
Etetés: ha van mit nézni a TV-ben (példul Celeb... :D ), akkor nem zavartatjuk magunktat. Igazság szerint nekünk este mindig megy a TV, és a gyerkőc tök jól alszik/szopizik, stb.mellette. Éjszaka persze csöndes szopi van, de akkor sem abajgatom különösebben. Mi a beszélgetést/gügyögést az azt követő böfiztetésre, pelenkázásra korlátozzuk. Egyébként nálunk az a technika, hogy mindig fejek le tejet előre, és ha a cicizésen túl van, akkor a pelusozás utáni kedélynyugtatáskor már csak a cumisüvegett kapja meg- az nem olyan macerás, mint a cickó (nem kell annyira szívnia), így könnyebben és gyorsabban szívhat még, ha akar. De nagyon sokszor már nem is kell neki onnan.
Nekünk most esett le a köldökcsonk (3 hetesen), és az én vérzésem is most kezd teljesen abbamaradgatni.
Egyetlen dolog van még, ami nem igazán rendeződött: a kis pöttyök Zengő arcán. Már próbáltam egészségesebben enni (gyakorlatilag főtt krumpli almalével), de nem jött be, így most már inkább csak a tej kordában tartott ivásával próbálok ezen javítani.
Esti evés: Nekem muszáj este is ennem, mert én kelek éjszaka is a gyerkőchöz. Az esti 22-23-24 órai etetés-pelusozás-büfiztetés ( mikor melyik órára esik) Apáé, a többi az enyém. Ez azt jelenti, hogy 3 és 6 körül mindig van egy teljes óra készenlét, de olyan fáradt vagyok, hogy visszafekszem, és csak a 10 órás etetéskor kelek fel végleg. És enni vagy délig nem tudok a szopi/pelusozás, stb miatt. Viszont meghálálja a kis királylány, mert rendszeresen van pisi, kaki, és nem kell neki semmilyen gyógyszert, szélcsövet, stb.adni. Persze lehet, hogy csak mázlisták vagyunk. Mindenesetre mi éjszaka is mindig cseréljük a pelust, mert mindig jelzi, hogy pisi/kaki van benne. Remélem, ez nem fog elmúlni nála.
Pelus: mi Tesco-sat, Pampers-t, és HUggies-t használunk (utóbbit ajándékba kaptuk). Mindből a kettes méretet, és eddig nem volt gond. Mindig váltogatjuk a márkát, hogy ne nyomja el a kis lábacskáit. Persze mondanom sem kell, a HUggies a legjobb (jó kialakítás, kis méret), de nem biztos, hogy (az ára miatt) vettem volna a gyerkőcnek.
Törlőkendő: nekünk a DM-es fehér Babylove márka jött be, 800 valamennyi forint 2csomag egyben (egy csomag 80 kendő). Eddig ez volt a legjobb.
Találka: már én is nagyon várom, jó lesz arcról is ismerni majd a hozzászólókat, és élőben látni a kis királylányokat és királyfikat. :lol:
Szép napot mindenkinek,
M.


Kép
Kép

macianyu
 
 


És még valami annak, aki esetleg rajtam kívül szintén forró vízben sterilizál: ha egy kávéskanálnyi citromsavat tesztek a vízbe (kb 5-6literes), nem lesz vízköves a kiforralt edényke, cumi, stb.
És még egy grátisz kép is:
Kép

macianyu
 
 


Macianyu

Nagyon helyes Zengő a képeken!!!! Mi is hasonló pofákat vágunk,az "ó" nekem is a kedvencem!!

Nevetés:
Áron is sokat nevet már, de még nem tudatosan:

Egy bizonyíték Apával:

Kép

Mi is állandóan fényképezünk, a mai termésből egy pár:

Kép

Kép

Kép

Lora ma iskolásat játszott a babával:

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Macianyu - Zengő csodaszép!!!
Én is szoktam éjjel-hajnalban pelust cserélni, ha érzem, hogy betrottyantott! Nem gyakran, de előfordul, hogy hajnali evés közben is trotyog és akkor tudom, hogy durván tele a pelus, úgy nem teszem vissza, mert reggelre úgy rászárad, hogy aztán nem tudom smirglivel se leszedni :lol:

Rota elleni oltás - én eldöntöttem, hogy nem adatom be, mert 2X 17 e forint és nincs rá mani :? pneumococcust adjuk majd, az ingyen van, és jön a 2 hónapos korban adandó oltás is lassan.

Linhbaba - én szólnék anyósomnak akkor is, ha hiszti lesz belőle! Ha a gyerek alszik, ne keltse már fel :evil: Ettől a falnak megyek, és az alvó gyerek már nem is gyerek???? :x Szerintem legyél bátor és szólj mindenért, ami zavar, mert később már nehezebben fog menni ez!!!
A mellbimbóvédő egy ideig jó, de nehogy rákapjon a baba, szerintem minden szempontból jobb, ha a baba és a mell között nincs semmi. Nekem is muszáj volt használnom, de 2 nap alatt begyógyult akkor a seb és elhagytam a bimbóvédőt. Szerintem rászokhat a baba és akkor már nehéz lesz szoptatni, ha rendben lesz a cicid, akkor is.
Márton pedig tündéri!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

LKata - nálunk is sok bukás van, majdnem minden evés után :shock: A textilpelusokat állandóan mosom :roll: Én soknak látom, de anyukám azt mondta, hogy ne izguljak, soknak néz ki, de nem sok és ha hízik rendesen a baba, akkor nem gond, úgyhogy túltettem magam rajta, ne izgulj miatta!
Tudatos mosoly nekünk kb. 1 hete jött először, ma is volt, ált. naponta kb. 2-3 ilyen van, tehát még nem sok, de szerintem lassan várhatod, hogy Norbika mosolyogjon! Amúgy amikor alszik, akkor tündérien mosolyog mindig.

Timi - köszi a szüléstörténetet, sajnálom, hogy fájt a gátmetszés, de a lényeg, hogy túlvagy rajta és van egy gyönyörű Sanyikád :lol:

Tercsimama - az teljesen jó, ha olyan, mintha hólyag lenne, nekem azt mondta a védőnő ma amikor itt volt és rákérdeztem, hogy kifakadhat, többször is akár és az a jó, ha piros, ha kidudorodik, ha olyan, mint egy pattanás, úgyhogy szerintem az rendben van, ami Nórikán van!

Na, megnyugodtam, hogy a többség simán néz tévét is szoptatás közben :wink:

Sikerült bejelentkeznem jövő hét keddre a nőgyógyászhoz a 6hetes kontrollra, bár az nem 6hetes lesz, kicsit eltoltam, de már nem ódázhatok, muszáj, de nagyon nem szeretném, hogy megturkáljanak :?
Pénteken megyek fodrászhoz is, juhéééééééééé!

Na megyek, mert elhúzunk a CORA-ba, visszük Lottit is, ha már a Tesco-t kibírta :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


csajok, köszi a horrorinfót, valaki megmondaná hogy a horror fejést géppel vagy kézzel csináljátok, és esetleg hogyan?

Kép

Kép
napsugár035
 
 


S.O.S. tudnátok segíteni? Szájpenész parám van: tudom,hogy már esett róla szó, de nem tudom,milyen ez a fehér lepedék. Tomi nyelvén van valami,de nem összefüggő, de ott van mindig,nem múlik el egyik etetésről a másikra + a szájpadlása halvány fehér színű. Én is ,párom is nézegettük,nem lepedéknek tűnik,egyszerűen csak olyan színűnek, de gondolom halványrózsaszínnek kéne lennie - és ha ez utóbbi igaz,akkor szájpenész lehet. Milyen színű gyermekeitek szájpadlása? :)
A másik pedig,hogy ha szerintetek az,akkor a rózsamézet csak receptre lehet kapni vagy recept nélkül is,mert a dokinénink csak holnap du. rendel.
Tök rossz most, azt sem értem,hogy mitől alakult ki neki, ha tényleg az - mindig kezet mosunk,claerasept-el, a szájába meg nem nyúlunk amúgy sem. :(


tegnap délután óta Tomi percre pontosan 2 óránként eszik - annyira betartja,hogy minden második óra 8. vagy 9. percében rikkantja az evésre hívó kiáltását. :D
remélem nem órás lesz :D

szoptatás:
én nem TV előtt szoptatok,de csak amiatt,hogy nem akarom,hogy tv-zős legyen. (Ez az én parám) Igyekszem elkerülni a TV nézést,ha velünk van a nappaliban vagy ha eszünk,nehogy ilyen korai kellemes élmények kössék hozzá, amúgy is nehéz lesz szerintem kiküszöbölni a TV-t az életünkből. Úgyhogy marad a simizés, néha olvasás,apával beszélgetés, Tomival beszélgetés vagy alvás (ez utóbbi az elmúlt két napban dominált)

Babakocsi:
a mienk is egy tankhoz hasonlít inkább és Tomi szerencsére kifejezetten szereti a zötykölődős járdákat - először én is nagyon megijedtem, hogy szétrázkódik szegény gyerek, de láthatóan kedveli. ha nem sikerül elaludnia és egy zötykölődösebb útra megyek,tuti 2 perc alatt bevágja a szunyát :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Borkaby, recept nélkül is lehet kapni:
http://www.babazo.hu/bebi/20080130-ujsz ... enesz.html

Linhbaba, végülis nem lett külföldi neve a gyermeknek?

Lányok! Egy bömbölés közben a férjem a kicsi arcába fújt levegőt (mint amikor gyertyalángot fújunk el), amitől a gyerkőc úgy meghökkent, hogy felhúzta a szemöldökét, csücsörített, kidugta a kis nyelvét, és abbahagyta a sírást. Azóta kipróbáltuk többször, és gyakorlatilag mindig ez a reakció. Ez valami ösztönös dolog lehet? Tapasztalta ezt valaki közületek?

Kép
szöszke
 
 


Borkaby
Szájpenészről semmit nem tudok... Majd talán valaki más.

Babakocsi... Bori imádja. Amíg benne van, addig nem éhes, de amint hazaérünk éhen akar halni... :lol: Ma szinte egész nap kocsiban volt, elmentünk, elintéztük a keresztelőt, meg sétáltunk, társasági életet éltünk, aztán hazamentünk enni, vissza a kocsiba és elmentünk anyáékhoz ebédelni. Utána még az udvaron aludt egy órát, majd szólt, hogy éhes. Megint hagyott tanítani...rendes gyerek... :lol:
Egyébként én szinte sehova nem tudok bemenni a kocsival, mert nálunk minden boltba lépcső vezet... Egyedül a gyógyszertár megközelíthető. Én meg nem hagyom kinn, úgyhogy nem vásárolunk, vagyis erre van a kendő, de még nem sikerült használni... :roll:

Vettem homeos bogyót, hogy legyen elég tej, tegnap este el is kezdtem szedni, ennek örömére Bori az előbb bevágott 200 :shock: milit... :roll: Szóval most elég...be is aludt, csak lassan fürdetés lenne.. :roll: Az egyik cici viszont eléggé a halálán van. Maximum 100-at tudunk belőle megenni, pedig eddig sokkal több volt benne... Sokszor csak 40-50-et sikerül belőle enni. Amikor már nem jön belőle, akkor Bori elkezd morogni, mint egy kutya, és rángatja a bimbót de el nem engedné... Jó érzés!!!

A Mecsek teától tök jókat pukizunk... hurrááááá!!! :lol:

marek
 
 


Gergelykénk barátai: :D:D:D

Kép
Kép

Kép
szöszke
 
 


Köszönöm a szájpenészes infót, ciket!!!, akkor amint felkel,kipróbálom a kamillateás gézlapot. csak tudnám,hogy fog a kezem a kicsi szájába beleférni :shock:

Szöszke!
A fújást még nem próbáltuk,de kísérletet fogunk tenni :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok lányok!

Fantasztikus olvasni Benneteket! A honlapotok is irigylésre méltó, jó látni összefoglalva kivel mi történt...

Talán emlékeztek rám a topik elejéről :? Meg kell hogy mondjam, csodálos baráti kötelék alakult ki köztetek, sajnálom, hogy nem tartozhatom közétek... bízom benne, hogy a 2009 júliusi babát várok kozött is ilyen kapcsolat teljesedhet ki! Mert most oda tartozom... :roll: :roll: :lol: születésnapi ajándékként csíkos tesztet kaptam a sorstól... (meg a páromtól) :lol:

Drukkoljatok, hogy ezúttal nekem is sikerüljön! Mert megérdemlem... :lol:

További sok boldogságot és kitartást kívánok Nektek!
stike
 
 


Borkaby

Nekünk szájpenészünk van, már látta is a gyerekorvosunk, ecsetelni kell borax glycerin nevű ecsetelővel és állítólag pár nap alatt elmúlik tőle, igaz nekünk már egy hete tart és még szerintem semmi javulás, holnap meg is mutatom a védőnőnek, mert ő fedezte fel a baba szájában. Azt mondta ez bármitől lehet, pl. egy puszitól is akár, nekem az ikreknél is volt, de hamar el is múlt. Ne aggódj nem lesz baja a babádnak tőle. Állítólag nem is fáj nekik.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?