Új privát üzeneted érkezett!

Csibe: irtó szép Szofi!
igaz nem látszik annyira,de nekem tincs nélkül jobban tetszik.

dorka a felsorolt mennyiség felét eszi. az esti táp stimmel 8-kor.reggel eszik uannyit szintén. Átalussza a délelöttöt????? muhahha dorka tegnap 2x 15 percet aludt.(ez azért van,hogy februártól a magánbölcsi költséghatékony legyen és ne alvással töltse a drága időt..)-ki fognak nyírni hahahaha

nap közben először délben eszik kb 2 virslinyit aztán kb 1 virslinyit délután.(nem mindíg virslit eszik :) csak virsliegységben adom meg az adagot)
ennyi.

Kép
ndombi

Olvastam Vörösbegy blogjában hogy meghalt Botond.
Ezt én el se tudom képzelni. Be se fogadja az agyam.Főleg,hogy az anyukája reggeli bejegyzésében az van,hogy 7 hónapos lett,mennyi játékot vett neki,az estiben meg,hogy leukémiás és kórházban fekszik.
Nem értem,mikor 2 hétig vizsgálgatták elötte az orvosok,hogy nem vették észre.én agyonverném azt az orvost.
Én az egészet komolyan ...egyszerűen nem fogadja be az agyam.
Nagyon őszinte részvétem!!!

Kép
ndombi

Konkrika: köszi!!! :lol:
Nálunk:
ébredés 7, 8-kor tápi 200 ml körül (HIPP+)
alvás olyan 10-11-ig, ebéd délben vagy előbb valamivel üveges bébikaja (bármi lehet, tésztás, halas, marhahúsis, pulyka, csirke rizzsel, zöldséggel), aztán alvás.
3-kor gyümölcs és/vagy túrórudi
6-kor vacsi ami üveges vagy tejpép
9-kor tápi olyan 140-160

Ezek mellett, ha nem eszik jól reggelit, mert csak 100-at evett, akkor 2 óra múlva babajoghurt, ezek mellett etetések között bármit amire rámozdul, pl: fornettis süti, rántott hús, túrós tészta, krumplis tészta, húsleves.

Dombi: ki volt ez a szegény kis Botondka??? De megnézem a blogot.
Vendég

Hát kösz Csajok a leírásokat! ja és Csibe el is feledtem méltatni Szofikát! Nem is olyan pufi, szép! Továbbra is ő a hercegnő a fiúk után :)

Hát leírom én is:
ébredés: 7-8, ágyból kimászás 8-9 :oops:
tízórai neki, nekem reggeli, az én reggelimből
utána alvás cicivel
13-14 ebéd kb 2 kanál utána alvás cicivel
16-20ig apró csipegetések... pl 3-ad banán, pár kanál tejpép
21-től - reggelig cici... :?

most tényleg próbálom nappal jobban "tömni" és éjjel kevesebbet ciciztetni, kezdetnek visszateszem az ágyába szopi után...

rég evett üveges kajót is, lehet veszek párat a rossmanba holnap.

ja és próbálom letiltani a túrórudiró és társairól... de hát mindenki azzal özönlik ide. már sutyiban én eszem :oops: hogy fogyjon :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nálunk:
8-9 kor kel, reggelire 150 ml táp (beba 3+ vagy nem tudom hány plusz de banános) és fél szelet kenyérbél benne tejbepapiként
vagy egy doboz gyümi fél kenyérbéllel
vagy egy danone joghurt fél kenyérbéllel
vagy 150 ml táp egy dörmi macival
néha meg kölesgolyós sokaságát morzsolom bele kenyér helyett
11-12-tűl alvás 13-14-ig
ebéd a mi kajánkból, előtte meg minden nap más-más zöldségből zöldségpüré leves 100-120 ml
ha olyanom van , adok egy túrórudit (de csak ha olyanom van, általában ez hófordulónál van)
játék
alvás 16-18-ig
uzsi fél kenyérbél, párizsi, sonka, vaj, sajt,saját rebarbara vagy őszi lekvár ezeket variálom
játék
20,30 fürcsi fél órán át
21 alvás
22 álometetés, 250-300 ml tápszer (ez tejpép nem olyan sűrűre csinálva, hogy cumizni tudjon, hogy mennyit eszik, attól függ mennyire lett sűrűbb vagy folyékonyabb)
reggel 8-9ig fel sem kel :lol:
Vendég

Sziasztok!

Panniról meggyőződésem, hogy tudatosan használja az 'ana-ana' kifejezést rám.
Dumál már vki babája? Nekem ez nagyon korainak tűnik, pedig harmadiknál tartok...

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Blongyi!

Chamomilláról:
- fogzásra én is úgy tudom, hogy ha fáj, akkor csak a 15-ös hat.
fordított hatás?? elképzelhető. A homeopátia alapelve, hogy hasonlót a hasonlóval. Tehát csak akkor szabad adni, ha tényleg baja van. Ha nincs baja, akkor lehet tőle, de az nem ilyen rövid idő alatt. !!!!

A homeopátiában azt szeretem, hogy ha hat, akkor azonnal hat, (ha nem, akkor rosszul lett a szer megválasztva).

homeopátiát első körben biztosan nem használnám szkértői segítség nélkül! Teljesen más a használata, mint a megszokott vegyszeres gyógyászatnak.

lásd ezt:
A homeopátiás szer a beteg számára nagyon speciális úton kerül kiválasztásra.
Első lépés a homeopátiás anamnézis felvétele, ami egyenlő a tünetek felmérésével. meg kell figyelni: a beteg viselkedését, megjelenését, kedélyállapotát, szellemi beállítódását, szorongását, aggodalmát, személyes körülményeit, érzelmi reakcióit. a cél: megérteni a betegség természetét, és a beteget, aki kifejlesztette magában a betegséget. Ez azért fontos, hogy a beteg individuális kezelésben részesüljön, az anamnézis során nyert adatok feldolgozásából és értékeléséből. A betegségképnek és a kiválasztott szer gyógyszerképének a lehető legnagyobb fedésben kell lennie - ebben a megfelelő szer megtalálásában a homeopátiás szerek tünetjegyzékei a REPERTÓRIUM-ok (könyv, vagy CD formában) nyújtanak nagy segítséget. Akut betegségek (döntőek a helyi és testi tünetek) gyógyítása során figyelembe kell venni a beteg pszichés és mentális állapotában bekövetkező változásokat is. Jó eredmény érhető el tüneti szerekkel, amelyeket alacsony, vagy közepes potenciában, napi többszöri dózisban alkalmazzuk. Megfelelő, jó szer bevételét követően az akut betegség gyorsan, könnyen gyógyul, maradvány tünetek nélkül, és nem követi hosszú lábadozási időszak.
forrás: http://www.vitaminbank.hu/egeszsegesen/ ... opatia.php

Zsu

tothzsu

SZiasztok. Köszi a bókokat Szofi nevében.
Konkri, nekem ő a hercegnőm valóban.
Tótzsu, nekem Szofi azt mondja egy ideje, hogy nyanya. SZerintem minél több nagyobb tesója van, annál hamarabb beszélnek, több inger éri őket. Bence is hamar elkezdett beszélni(amit persze azóta sem hagy abba :) ), másfél évesen folyékonyan beszélt, mondatokban.

Azért ahogy elnézem, nem csak Szofinak van jó étvágya.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Dorka 1 hete folyamatosan "beszél" nem gagyog,hogy bebe,dada stb.mint eddig,hanem mondja esküszöm olyan érzésem van,hogy csak nem értem,de már konkrétan mondani akar valmit. +azt vettem észre,hogy ha szeretné,hogy menjek és mindjárt sírni kezd,mondja,hogy gyeje vagy vagy valami ilyesmi,de lehet,hogy nem tudatos,de mindíg ezt mondja.a nem is bekerült a repertoárba a nenene mellett és a mamama. de z,hogy egész nap mond valamit az új.mondja ,még hangsúlyoz is.Olyan mintha beszélne csak másik nyelvet használna.esküszöm azon gondolkodtam,hogy létezik babanyelv,csak nem tudjuk... :oops:

a beszéd hogy alakul ki? másfélévesen egész mondatokban az nem semmi!

Kép
ndombi

oh.írtam újat és dorka az egészet kitörölte.
Röviden: dorka 8kor fexik,álometetés nincs.ha 6-kor felkel reggel enni az jobb,mert akkor visszaalszik8-9-ig,ha 7-kor kel először akkor nem alszik vissza. éjjel szigorúan alszik.
+mivel 8-kor lefexik én 2x 3x elmegyek felnőtt dumcsizgatásokra.Ágyő Dudli aludj a mama lumpol. :lol: .
mert megérdemlem....

Kép
ndombi

Blo, Milunak sok boldogságot!Már csak egy hónap :shock:
Vendég

oh and tu hjunor tú!!!

Kép
ndombi

Haligali!

Nagyon durva Botond története! :( Én is nemrég olvastam, döbbenet! Őszinte részvétem a hozzátartozók felé! Nem is szeretnék belegondolni a dologba, mert az én agyam sem fogja ezt fel...

Leírom én is a napunkat, mert már úgy tűnik van benne némi rendszer :) :

felkelünk 7-fél nyolc között, reggeli, kb. 220 ml tápi
játék fél 10-10-ig, majd evés
1 meggyes v. barackos joghurt vagy
2-3 Danonino vagy
velünk reggelizve kenyérkatonák (kenyér, felvágott, stb.) vagy
legutóbb rántotta volt :oops: vagy :)
gyümi

utána alvás kb. fél 12-ig, majd játék
ebéd 13-14 óra üveges babakaja vagy amit én főztem
séta, egyebek és újra alvás 15 óra-fél négy körül, alvás kb. 1-1,5 óra
uzsonna 17 óra körül hasonlóan variálva, mint a 10órai étkezés.
majd játék este 8-ig, amikor fürcsi, majd evés, szintén kb. 220 ml tápi és alvás.

Napközben tőlünk persze állandóan "koldul" és kap ropit is, stb.

Csajos anyukák, irgyigykedem!!!! Nagyon!!!! :twisted:
Még hogy így dumálna a csajaitok!!! Az én fiam, totál sokat beszél, de abszolút teljesen babanyelven, babásan, semmi hangsúlyozás, semmi anya- v. apaszerű. :(

Isten éltesse a két "nagyfiút"! Boldog hófordulót Hunor és Milu!

Ja, majd elfeledtem! Szofi baba szépséges!!! Egyre és egyre szebb, nem is csodálom, hogy Csibe nem tud betelni vele!
Mondtam már, hogy én is szeretnék majd egy kislányt, akinek szintén ezt a nevet (Szófia) tervezzük?? Remélem ő is ilyen szép lesz!

KépKép
Kép
sagi1

Köszi csajok.
Sagi, ha ate Szofid Marcira fog hasonlítani, akkor szép lesz bizony. :wink:

Kép
Kép
Kép
csibe76

jajaja ilyeneket én is tudok!!!
Ha nekem lesz még egy akkor itt bármelyik gyerekre hasonlíthat akkor leszek a legboldogabb,de akkor a legjobban, ha a leendő főnököm gyerekére hasonlít, bár még nem ismerem,de a gyereke tuti a legszebb a világon!!!

Kép
ndombi

Ndombi te már megint dinka vagy :lol: :lol: :lol:

Na akkor Sgiék napja hasonlít ránk a legjobban.

Tegnap kibírtuk az egész napközben szopi nélkül, amúgy 1-2 szokott lenni, na éjjel tucsogott is a pólóm rendesen. Úgy látszik, hogy a napközben szopikat sikerül hamarosan elhagyni, de az éjjeli... sebaj ez is egy lépés lesz. Persze úgy tűnik, hogy én is a legjobb időt választottam, mert azt hiszem, hogy jön a 8-aska... éjjel óránként fent volt, hánykolódott, magunkhoz kellett vennem és egész éjjel tekergett. hajnalban fel is ült az apja lábához bújva, majd hanyatt feküdt rajta :) így este 9től reggelig szopizott 4szer... de ez is haladás. majd ha kibújt a fogi talán jobban viseli. és ilyenkor jó nekem is, hogy velünk van, mert ha ezt az éjszakát úgy kellett volna végig csinálnom, hogyki kell szállnom az ágyból, hát most egy felmosórongy lennék.
amúgy ti hogy vagytok, nekünk a páros fogik olyan nyögve nyelősen jönnek az a legszarabb.

Úr Isten, Huni és Milu lassan egy évesek... bár a mieink is lassan... ez felfoghatatlan. na ilyenkor érzem még jobban, hogy kell egy tesó. én legszívesebben annyi gyereket szeretnék, hogy időm se legyen agyalni, meregni.
olyan fura, mert mikor még pci volt Marcus még azért vágytam bulizni, meg csavarogni, meg ez meg az, de szépen átalakult minden, már nem vágyom rá annyira. pedig minden napunk egy sablon. és sokszor inkább magamtól vonok dolgot, hogy neki vehessek - na jó nem kaját, hanem pl. ruhát... de hát ez természetes.

Kép
Kép
Kép
konkri

Ndombi te már megint dinka vagy :lol: :lol: :lol:

Na akkor Sgiék napja hasonlít ránk a legjobban.

Tegnap kibírtuk az egész napközben szopi nélkül, amúgy 1-2 szokott lenni, na éjjel tucsogott is a pólóm rendesen. Úgy látszik, hogy a napközben szopikat sikerül hamarosan elhagyni, de az éjjeli... sebaj ez is egy lépés lesz. Persze úgy tűnik, hogy én is a legjobb időt választottam, mert azt hiszem, hogy jön a 8-aska... éjjel óránként fent volt, hánykolódott, magunkhoz kellett vennem és egész éjjel tekergett. hajnalban fel is ült az apja lábához bújva, majd hanyatt feküdt rajta :) így este 9től reggelig szopizott 4szer... de ez is haladás. majd ha kibújt a fogi talán jobban viseli. és ilyenkor jó nekem is, hogy velünk van, mert ha ezt az éjszakát úgy kellett volna végig csinálnom, hogyki kell szállnom az ágyból, hát most egy felmosórongy lennék.
amúgy ti hogy vagytok, nekünk a páros fogik olyan nyögve nyelősen jönnek az a legszarabb.

Úr Isten, Huni és Milu lassan egy évesek... bár a mieink is lassan... ez felfoghatatlan. na ilyenkor érzem még jobban, hogy kell egy tesó. én legszívesebben annyi gyereket szeretnék, hogy időm se legyen agyalni, meregni.
olyan fura, mert mikor még pci volt Marcus még azért vágytam bulizni, meg csavarogni, meg ez meg az, de szépen átalakult minden, már nem vágyom rá annyira. pedig minden napunk egy sablon. és sokszor inkább magamtól vonok dolgot, hogy neki vehessek - na jó nem kaját, hanem pl. ruhát... de hát ez természetes.

Kép
Kép
Kép
konkri

hát nekem nem alakult át semmi :lol: ,de ezért rohadt fáradt vagyok most mert mindent csinálok+dorka....

Kép
ndombi

Hát nekem a bulizhatnék ugyanúgy megmaradt, igaz, viszem magammal, szórakozik egyet majd bele az utazóágyban és jóéjt,majd éjjel indulunk haza.
(persze kocsmázni nem viszem, csak házibulikba vagy ahova az utazóágyat lerakhatom)
(ha meg valaki feljön hozzánk látogatóba a családból, akkor meg tényleg bulizunk, mert vigyáznak rá, bár ez ritka, keveset jön fel a rokonság, se a mamák, se senki :cry: )

én eddig sem költöttem sokat magamra, szóval többet nem vonok meg magamtól, amit lehetett,megtanultam, manikür, pedikűr, műköröm, gyanta, szemöldökfestés stb vannak rájuk felszeréleseim, de az alap dolgokat, amiket nem tudok megspórolni vagy egyedül megoldani ugyanúgy megveszem.

Lehet hülyeség, meg milyen vagyok már-típusú dolog, de a buli haverok szórakozás, az jár, mert még fiatal vagyok.próbálom összeegyeztetni az anyaságot, feleséget,a fiatalságot, tanulást, diplomákat és a karriert.Nekem mind fontos, egyikről sem mondanék le.
Vendég

hát a buli irtó fontos volt nekem, de most meg... pont kérdezte is a hugom, hogy nem vágyom e a nap végén "értelmesen" kommunikáló ember társaságára... és nem... én halál jól elvagyok Marcussal.mondjuk én amúgy is el voltam egyedül is.
karrier: őszintén, engem ez csak a pénz miatt vonz, de ahhoz nincs kedvem, hogy egy fentről rángatott középvezető belém rugdosson. a sikert én egyébként is másként értelmezem, én egy ajtódísztől is boldog tudok lenni. én a magam céljait szeretem megvalósítani, ja és a magam kitalációit. mint pl. mikor kitaláltam, hogy Marcus mellett átfestem a nappalit... :) mióta gyeden vagyok, azóta a lakás már rohadtul nem úgy néz ki, mint előtte. egy csomót festettem, költöztettem szobákat, rendeztem, barkácsoltam, még az udvart is kétszer rendeztem át :) én meg ez a típus vagyok :)
spórolás: rájöttem, hogy régen sok hülyeséget vettünk... most már óvatosabb lettem és kiderült hogy így is lehet élni :) jók a tavalyi csizmák, hisz két pár tavaly se volt rajtam :)
azért nem tudom milyen lenne ha ismét elmehetnénk apával egy buliba... igazából neki sincs kedve... de egyszer megpróbálom rávenni. nagy "diszkópatkányok" voltunk... aztán sétáltunk haza együtt illumináltan :oops: ejj de sok szép emlék... de ebből sokat nem tehetek meg már, nem illik egy anyához... elég furán néznének majd az oviba a szülőin :)
ez a vágyak alakulásanálam összefügg a kezdeti depimmel is - mondjuk a depim meg azzal, hogy utáltam a nyakamra járó rokonokat... nélkülük talán nem is lettem volna depis. s most nem érzem azt hogy le lennék kötve, és még se akarok menni. tulkép már most is alig várom, hogy Marcus mellé bújhassak az ágyba. (de most visszaszoktatás van)

ja és jelentem már két napja nincs napközben szopi. Igaz estétől reggelig 4 :) de ez is lépés. ráadásul azt hiszem, hogy jön a foga.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ezért más minden ember.Én is örülök apró dolgoknak, sőt, de azért igénylek dolgokat.
Na azt én is utálom,hogy fentről okoskodik egy hülye, ezért is tanulok, ezért vizsgázok állandóan,hogy saját irodát nyithassak és a magam ura legyek.
Én világ életemben spórolós voltam, ma is,ez nem változott, holott megdolgoztam érte,de nem költök,ami van, annyi elég.
És azért is akarok dolgozni, mert meghülyülök, hogy a férjem tart el, a gyed ugye katasztrófa, nem ehhez a pénzhez voltam szokva és utálom, hogy a férjem most klassziskkal többet keres mint én, holott kb egy kategóriában voltunk, tudom, hogy nem tart el, hisz én ezért a gyedért megdolgoztam, de akkor is ez az érzésem.

én a gyereknek sem veszek éjtnappallát játékot-ruhát-cipőt, amennyi van, elég.Ha meg akarok játékot , megveszem a vaterán, jó dolgokat ki lehet fogni alig használtan,kb 10 játéka van összesen és annyira tud örülni, ha van egy új.Meg elveszem a játékait és midnen nap két-három van kint, cserélgetem és tök boldog hogy nem ugyanazzal játszik és mégis.
Én ezt megtanultam a bátyámtól, ő úgy nevelte a fiát, hogy állandóan újabb és újabb játékokat, ruhát, dolgokat vett a gyerekének, most 4 éves, és nem tud örülni semminek sem, mert mindent megun 10 perc alatt és követeli az újabbat,totál óvoda van náluk, bár jó, mert vadiúj (érdemben több éves, de nem használt) ruhákat és játékokat örökölt Hunor, bár nem hoztam el őket még, mert azok a játékok nagyobb babáknak valók.

Buli:mi azért járunk el haverokhoz, mert igényeljük, ennyi.Nem akarom, hogy x év múlva az legyen, hogy ide sem mentünk oda sem mentünk, holott megtehettük volna, hisz a gyerek is jól elvan :lol: Persze ha hisztis, üvöltős meg nem alvós gyerek lenne, nem vinném.

konkri, az hogy nincs napközben szopi, az jó?mármint te most leszoktatni akarod?mert nem úgy van (nem tudom csak érdeklődök) hogy éjjel ne szopizzon és nappal inkább?
Vendég

Basszus mind a 200 oldal amit írtam elszállt!!!!

Kép
ndombi

Röviden:

Konkri:
- olyan nincs,hogy nem anyához illő viselkedés!!-ejnye ejnye!!

- Én el fogok menni bulizni 2-3 hetente,igénylem,dorkát meg nem érdekli,ha 3-4 órát nem lát délelőtt szerencsére,mikor elmegyek meg már alszik.
- 2-3szor barátaimmal talizom este dorkát szintén nem érdekli,mivel alszik.(apja meg molyol a kutyáival stb)

edzeni is járok....
és megjegyzem sose nyivákol csak ha beteg,én is sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. én 2 dolgot utálok és az a KLISÉK(mit szabad és mit nem) valamint az az előítéleteket.

mindeki csinálja amit akar és ami még a gyerekének is jó és szjon rá mit gondol más,úgyis sokszor irigyek.
Sőt aki elítél annak nem is érdekel a véleménye.

Konkri: ha befejezted a ti lakásotokat gyere és csináldd a miénket...kapsz ebédet....nagyon jó lesz....tudom...várlak! :lol:

(dorka nem is álmos,nem is sír..egész nap nem aludt.. 7 45-kor kelt) érdekes gyerek....szerintem már csak egyszer fog aludni/nap

gondolom az is 1 óra MAX

én sose voltam spórolós,nincs sok pénzünk,közepes,de és senkitől se vonok meg semmit(észszerű keretek között)úgyhogy utolsó héten....ja igen akkor magamtól mindent,Dorkától semmit....
:lol:

én azon gondolkodtam,hogy most vagyok maradéktalanul elégedett...
van egy gyerekem és mellette már majdnem mindent ugyanúgy csinálok csak az alvásból vonom el.

Az a szar,ha valakinek nincs erre lehetősége de igyénye lenne...na az szar..a legszarabb....(de olyan is van,hogy csak azt mondja,hogy nincs lehetősége pedig csak szervezni kéne...)

Kép
ndombi

Na igen Ndombi, az utsó soraid nagyon bölcsek :) !

Nem anyához illő viselkedés: hááááááááááát ha láttál volna.... tulkép. őszintén bevallva, azon a napon mikor Marcus fogant... hát volt ott jó pár pohár mézes pálesz... de az volt az utolsó... és hát én előtte is majd minden hétvégén buliztam. a védőnő lesett is, mikor töltötte ki a kiskönyvem:
- fogyasztassz alkoholt?
- igen.
- na jó, de gondolom nem részegségig?
- háááát... de... :lol: :oops: :lol: :oops:
(hozzá tartozik, hogy sose voltam másnapos, sose másztam négykézláb, mindenre emlékszem... csak hát nagyon mulatós brigád vagyunk/voltunk/voltam...
Apa most is elment. én nem értem, ha ők itthon nekilátnak, akkor mindig menniük kell... de hívtak, hogy jövő hétre lefoglaltak egy boxot a bulihoz... viszont most picit elkenődtem, mert na most így karácsony előtt egy gyorshajtásos büntivel nem biztos hogy belefér egy ilyen mulatós hétvége, mert az kb. megint egy 20-as.
+ kedvem a bulihoz: hát én nem 3-4 órát lennék távol... nekem egy buli hosszabb... és akkor még ott a másnap is, amikor a porontyra vigyázni kell alvás helyett.

Hunci, éjjeli szopi: hát azt nehéz lesz csökkenteni... most a nappalit sikerült. de örülnék ha sikerülne reggelire és vacsira csökkenteni. ma már a 3. nap telt el napközbeni szopi nélkül és picit se volt gond. Ezek szerint ez valóban valami szertartás féle lehetett már csak, mert simán elalszik napközben cici nélkül is. Az éjjelre még gyúrunk, akkor majd valószínű, hogy apa nélkül leszünk pár éjjelt... hátha sírós lesz. de tuti, hogy az éjjeli is komfort szopi, ahogy Csibe írta. No de kis porontyom még egy hete napi 6-7szer szopizott, holott egy rendes nap is 5 étkezés a norma.

Hát én se voltam spórolós... sajnos... most tudom, hogy egy csomó szart vettem, amit nem is használtam, nem volt rajtam, nem is tetszett... és volt egy idő, mikor sokat költöttem étteremre... sajnos. most viszont megnézem mit veszek és sokkal jobb. de az igaz, hogy egy picit több pénz jobban esne, csak annyi, hogy tudjak félre tenni. a megvonás alatt azt értettem, amit már írtam is, hogy pl idén nem veszek csizmát... mert tavaly is vettem kettőt és még se használtam... amúgy se tolom magassarkúban a babakocsit.

na megjött apa...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!

:cry: Miért akarod leszoktatni Marcust bármelyik szopizásról is? Kellemetlen neked valami miatt? Érdekes számomra, hogy az étkezést a "normá"-hoz szeretnéd igazítani....... Marcus szertartásai miért nem fontosak legalább annyira számodra, mint az ismeretlen eredetű normák?
Komfortszopi? - a komfort az jó dolog, nem?

Számomra Panni komfortszopijai ezt jelentik:

Anya, szeretgess meg egy kicsit! vagy:
Anya, vmi nem sikerült, vmi kellemetlen ért, vígasztalj meg! vagy:
Bújjunk kicsit össze!

Ilyeneket. Nagyon örülnék annak, ha nem huncutságnak, vagy önzésnek nézné bárki is ezeket a kicsi összebújásokat a babával nappal, vagy éjszaka. Hiszen még BABÁK!!!! Szerintem ezzel csak a szeretetüket, ragaszkodásukat fejezik ki. Mint a szerelmespárok, akik napközben oda-odarebbennek a kedvesükhöz csókot váltani.

Napi 6-7 szopi számomra teljesen helyen van. ENNYIRE szeret Téged!!!!

Annyira fantasztikus, hogy tudsz még szoptatni!

Még egyet: nem tudom, Ti Többiek hogy vagytok vele, de számomra Konkri pont az a nőci, aki nem az a "norma" szerinti típus. Éppen ezért szórakoztató amiket ír, megnevettet, vidámít. Pont ezt szeretem benne. Szóval akkor mi is a helyzet a normákkal?
Bakker!!! még tamponból is van a normálon kívül mini, maxi, extra, meg még környezetbarát, meg moshatóműanyag, meg mittoménmilyen! Mi nők sem vagyunk egyformák 20-30 évnyi egyformásító ovik-iskolák-közösségek megjárása után.... hát még a picinyeink!

Zsu

tothzsu

Tothzsu: Én pont arról írtam,hogy utálom,ha valaki a normákhoz igazodik. De szerintem az is egy norma ,ha valaki ahhoz igazít mi illik és mi nem.

A komfortszopiról igazad van,bár ,szerintem a babának hosszútávon jobb,ha alszik éjjel nem megszokásból szopizgat,az éjjel alvásra van kitalálva.+ anyuka nappal sokkal frissebb és kipihentebb,hogy a babával foglalkozzon +ha alszik akkor mi hiányozna neki..reggel felkel és kipihenten duplán szeretgethetik egymást.

Ez az én véleményem,én ebben nem vagyok túl "babánus"(a humánus babásított kiadása :lol: )

De ha mindd a ketten igénylik akkor hajrá,bár szerintem a babának egy szokás aminél VÉLEMÉNYEM SZERINT nem okoz törést,ha megváltoztatják,de nem hiszem hogy nagyon sok anyának ez örömet okozna éjjel.(bár Konkriról el tudom képzelni... :lol: )

Ivás:Anyás-nem anyás Konkri én múlt héten szombaton pont úgy néztem ki,mint az általad fentebb leírtak :lol: :lol:

Kép
ndombi

Sziasztok!
Szopi: nekem Szofi már nem akar szopizni, kb egy hete. Mondjuk egy ideje már így is csak reggel igényelte, de már azt sem. Így aztán már tejem sincs. Nem is volt sok, Szofi is inkább csak összebújásnak használta. Nem erőltetem, ha nem akarja. Bencém 17 hónapig szopizitt, sokat lógott rajtam éjjel is, aztán egyik-napról a másikra abbahagyta. Nekem meg 3 nap múlva úgy bedurrant a cicim, hogy borogatnom kellet. Most nem volt semmi ilyesmi, alig volt már tejem
Spórolás: én aránykag spórolós vagyok, egy valami van, amin nem vagyok hajlandó, az a kaja. GYerekkoromban anyukám mindíg a kaján spórolt, és rohadtul utáltam, amikor egy hétig csak vajas kenyeret ettünk, meg főzeléket, húst meg jhetente csak egyszer, de a lakásunk az bizony gyönyörű volt, alőrrébb való volt egy szép éjjeli lámpa, mint hogy mondjuk gyümölcsöt együnk. Na nálam ilyen nincs, a gyerekeim elől nem veszek el kaját, inkább legyen a lakásunk csóróbb. 5 éve lakunk itt, de a konyhánkba még nem vettünk lámpát, pl. De így is elvagyunk, otthonosan érezzük magunkat, és ez fontosabb.
Szórakozás: nekem már vagy 10 éve nem hiányzik. Komolyan én annyit szórakozta, 16-20 évesen, hogy elég is volt belőle. Néha feljönnek a barátnőim hozzám, és dumcsizunk, ez elég is. Van két barátnőm, velük évente 3x megyünk el pizzázni, amikor szülinapunk van, olyankor egy jó pizza, és utána egy bár, mindjuk en nem iszom, de így is jól érzem magam, és 11-éjfél körül otthon vagyok. 2 éve voltunk lakosalomban, Bence, mivel még pici volt, (Szofi meg sehol), anyunál aludt, csak Danit vittük magunkkal. Hazaértünk úgy reggel 5 körül, anyu meg 8-kor hazahozta Bencét. Jól kialudtam magam...

Kép
Kép
Kép
csibe76

De jó a helyesírásom.... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Majd reagálok, de addig is, TóthZsu, figyi, leírod a tapasztalataidat a mosható pelusról, ugye te használod????Leginkább, hányszor kell cserélni, mi van ha egy bébi úgy kakil mint a fiam és naykig szaros???Azoknak is jó???TEgnap pl ruhástól dobtam bele a kádba... :lol: tiszta kaki volt.
Vendég

Mostanában Dorkának is jó az emésztése....nem kell könyörögni....
1x kakil reggel , én is mostam reggel a gyereket a csapban...

Kép
ndombi

Hali!

TothZsu: köszi, újra elolvasom. Most ott tartunk, h semmit nem kap a gyerkőc, és minden gond nélkül, nevetősen élünk.

Norma vagy nem norma, ez itt a kérdés. Szerintem Konkri nem akarja normák közé szorítani Marcust, ha jól "vettem le" a dolgokat. Ez neki sztem csak egy támpont, h más babáknál mi hogyan mükszik, ehhez megfigyeli a saját babusát, és meglátja, h van-e valami nagyon szokatlan vagy eltérő. De első babástól sztem ez rendben is van. Én már 2 :lol: gyerekes vagyok és bizony vannak kételyek néha (?). Amúgy meg nagyon jónak és szépnek tartom, ha valaki még szotat, mondom én, akinek ez 2 hét után sem ment. A kis ismerősöm már a 4-5 hónaptól nagyon kivolt tőle, éjjel többször etetett, de azt mondta, h amíg van teje addig hadd menjen a dolog.

Szórakozás: má' nekem sem hiányzik... :roll: 1 ami viszont igen, az esti kikapcs, pl. muszáj a TV-t néznem, mert akkor nem gondolkodom :oops:
Vendég

Hunci!
Mosható pelust használok, igen. A kaki azóta (kb. 1 hós kora óta) kb. 2x ment ki, hátmosósan még egyszer sem. Ha nem kakil egyáltalán, akkor nappalra elég 3 db, éjszakát pedig kibírja egyetlen pelussal, amibe 1 db pluszbetétet teszek. =monapel praktika+a hozzávaló belső+monawrap, azaz tépőzáras külső.

Konkri: igazából csak bátorítani szeretném őt, hogy miközben szétnéz a babaminták közt, egyidejűleg nagyon figyeljen a belső cincogójára - ami sztem nála nagyon jól működik - és nyugodtan adjon neki elsőbbséget a végső döntésnél. Mint Blo én is dettó így gondolkodtam, gondolkodom, nálam is máig vannak kételyek. Egyet tanultam meg: amikor a szívemben volt valami, akár halványka ellenérzés is, olyankor bizony tényleg rossz úton jártam. Hamarosan, vagy évekkel később kiderült, hogy zsákutca volt. Ilyen volt pl. Petike száműzetése az ágyamból. 8 hós koráig együtt aludtunk. Akkor le akartam már állni az éjszakai etetésről, és ha már éjjeli cirkusznál tartunk, akkor egyúttal tanuljon már meg egyedül elaludni.... lényegében akkor sikerült megoldani egy-két hét alatt a dolgokat. Azonban amint kisebb terhelés érte Petust, rögtön kijött, hogy nem elég kiegyensúlyozott. Ez eleinte nem is volt feltűnő (elalvásoknál lehetett érzékelni), de amikor jött Panka!!!! húúúúúúúúúúúúúúúúú....... azóta milliószor és ezerszer megbántam már az azóta drasztikusnak látott lépéseimet. ja, és Zsuzska is elalvási nehézségekkel küzdött nagyon sokáig. Most is csak úgy oldódott meg az altatás, hogy nappal nem alszanak,pedig kéne nekik, mert még kicsik. Igy este csumára elfáradnak, persze, hogy könnyen elaludnak. De Zsuzsónak még ehhez is az kellett, hogy sokáig átjárt hozzánk aludni Peti meg még többet. Most úgy tűnik, hogy kb. fél év alatt annyira feltöltődtek velünk, hogy az éjszakáikat kevés kivétellel a saját ágyaikban töltik.
A Suttogós könyvemet azóta árulom, de lasssanként érzem, hogy ha nem veszi meg senki, akkor rituálisan indiáncsíkokat festek a szemeim alá és egy riasztó szertartás közben elégetem....

A konklúziót Panni után simán levonhatom majd, mert nála ilyet biztosan nem fogok csinálni!!!

Szórakozás:
szomszédasszonyommal barátnők lettünk, aztán egy felújítás alkalmával nálunk főztünk, éltünk nappal együtt. Ez annyira bejött, hogy azóta hétköznapokon felváltva egymásnál csináljuk az ebédet, közben dumálunk, vki elhúz a gyerekekért , másik altat, vagy etet, szóval jól elszórakozunk. Ezen felül nálam most indult el a dolog. heti egy jóga, havi egy táncház. Egyelőre ennyi. No meg az ünnepeken barátokkal is összejövünk.
Na mentem, mert Panni felébredt.

Zsu

tothzsu

Norma: én a normát tulkép az ivászatra értettem... jó persze lehet mulatozni, de ittasan nem szeretnék gyerekezni...

Marcus evés: a napközbeni szopi rohadtul nem hiányzik neki. és valamivel többet eszik így nappal, de a hozzátápink továbbra is egy katasztrófa. Éjjel megy a 4 szopi, ami engem nem zavar, mert együtt alszunk és így minden zsír :) sosem vagyok fáradt. TóthZsu: ami miatt ezt a két nappali szopit elhagytuk, annak az is az oka, hogy Marcus nem igazán akar pl. főzit és gyümit enni. ezért kérdeztem másokat, hogy ki hogy smint eszik, mit mer adni. ezért most úgy határoztam, hogy Prücsök mindent ehet, ami nem csípős és nem bab :) de nagyon rossz evő. De szerintem azért is írogatunk ide, hogy segítsünk, tanácskozzunk. Egyéb iránt pedig leginkább a saját fejemre hallgatok, és úgy gondolom, hogy a nappali szopi mentesség nem volt rossz döntés, de ettől függetlenül együtt szunyálunk nappal is. + most már apával összebújva is elalszik. Nem tudom mennyit követtél minket, de pl Marcus 7-8 hósan még a cumisüvegből folyó tejet se fogadta el, cak ciciből. Persze van még tejem, de az egy iszonyatos nyomás volt, hogy nélkülem nem táplálkozott.
(és zárójelben jegyzem meg, hogy január-februártól szeretnék ismét próbálkozni, ehhez pedig kevesebb szopi kell)
ja és ami még- komfortszopi nálunk egyenlő a szipácskával, pár cseppet szivogat, ami úgy vettem észre hogy nem tesz jót a tejtermelésnek (nem üríti ki)

Jaj képzeljétek! Marcus mostanság akkora hisztiket csap le, ha az apja elmegy itthonról... szombaton később jár dolgozni és már fent volt és üvöltött, nem akarta elengedni... bezzeg én??? Engem kihasznál a kis "dög", csak a testem kell neki :)

ja ha már normánál tartunk Normáról tud vki vmit?

Kép
Kép
Kép
konkri

én szoktam rá gondolni,hogy milyen lehet az új melle.... :lol: nem vicc!!
Majd én is akarok!!!! :lol: :lol: :lol:
Norma,ha olvasol...mesélj!!!

Konkri: Marcus igazi férfi.....hozzátáplálás:
SöR,hamburger...próbáltad?

Kép
ndombi

Ndombi: köszi! a sörös doboz érdekli... hambi: hát a mekibe kaphatott egy kis sültkrumplit - s most el is gondolkodtam, lehet h hétvégén elnézünk oda, most jó a happy meal menü is, mert nagy figurák vannak benne... + keresek vmi játszóházas mekit :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hmmm, az az igazság, h Milu is inkább a férfias kajákat részesítené előnyben :lol: , csak hát ez a fránya kor, ugye... :D
Vendég

[quote="ndombi"]j írta:ndombiajaja ilyeneket én is tudok!!!
Ha nekem lesz még egy akkor itt bármelyik gyerekre hasonlíthat akkor leszek a legboldogabb,de akkor a legjobban, ha a leendő főnököm gyerekére hasonlít, bár még nem ismerem,de a gyereke tuti a legszebb a világon!!!
:P De dinnye vagy :P

Buli: nekem is hiányzik néha, de mázlis vagyok,mert van egy rendkívül toleráns párom és sok szingli barátnőm, akik még mindig állandóan buliznak. Nálunk a társaságból még csak nagyon kevesen babázódtak be :), annak ellenére, hogy kb. már mind elértük a 30 éves kort (én majd csak áprilisban). Így ha kedvem támad bulizni, akkor mehetek... Egyébként én is lesz@rom, hogy ki-mit gondol, ha buli, akkor buli ezerrel, nincs ez lefektetve sehol, hogy nekünk tilos!!!

Spórolás: mi sem élünk nagylábon, de nem is vagyok túl költekezős típus. Ami kell, azt megveszem, de többet nem. Na jó, ha belegondolok,akkor talán spórolós vagyok :) A kaján viszont én sem spórolok SOHA, ezt én, pont ellenkezőleg, mint Csibe, otthonról hoztam, anyám sem spórolt soha ezzel. Na nem is lettek túl módosak :lol:

Norma: tényleg mi van vele? Én is sokat gondoltam rá mostanában, a kolléganőm csináltatni szeretné a melleit, kivi lennék a véleményére...

KépKép
Kép
sagi1

Fura, Marcinak is minden bejön, ami "felnőttes" kaja!
Most apával játszik, és éppen leesett a kanapéról...
Jó, mi? Én előbb vettem észre, innen a gép elől, hogy a gyerek felmászott a párnán keresztül az ágyra és éppen készül leesni...
Volt is üvöltés...

KépKép
Kép
sagi1

Sagi! no par! le fog esni még sok helyről...

Spórolás:ma voltunk vásárolni... hát vettem ezt azt, ami persze naaaaaaagyon fontos volt, és mert csak 250ft :) de sokszor 250 :)

Ma van az első házassági évfordulónk... még jó, hogy nem "olyan" romantikus estét terveztem, mert anyósék jönni akartak. szerencsére férjem rendi volt és megdumálta, hogy majd holnap... de hát tényleg eszem megáll, miért izélnak ők, hogy évfordulónk van? ez a mi ünnepünk. és nem is vagyunk olyan romantikusak... még virágot is vett nekem állítólag az anyós... nem értem... JAJ! örül, hogy megszabadítottam a fiától :)
hál istennek azért meggondolta magát, mikor megtudta, hogy lepasszoltam a gyereket is... kérdeztem is az uram, hogy és ha szexes estét tervetünk volna? vagy ha nem is, akkor az milyen, hogy mi romantikusan gyertyafényezünk, ők meg itt rohangásznak a Marcussal? mert azt tudták, hogy tervezek ünnepi vacsit... áhhhh... kész vagyok, de ezt viccesnek vettem azért :)

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri: meleg piték az anyósodék...

Kép
ndombi

Sziasztok!
Konkri, ez f@sza. :lol:
Szofika nem akar elindulni. Áll egy helyben nyújtom felé a kezem, hívom magamhoz, de csak rugózik a lábával, meg vigyorog, látszik, hogy lépne, csak bizonytalan még.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri: hogy sikerült a romantikus este végül? :)
Nem parázok ilyenek miatt, de azért kihagynám ezeket a "kötelező" eséseket!
Ja, egyébként most látom, hogy Marcell ma 10 hós, gratula!!
Nálunk meg ma van a nagyfiam :) névnapja! Isten éltessen kicsikém!

Csibe: Marci sem megy még, néha, pár mp-re megáll a saját lábán, egyedül, támasz nélkül, de aztán megijed és inkább leül. Menni meg csak úgy megy, hogy ha a lábunkba kapaszkodik, vagy ha az autóját, széket tologat maga előtt. Nem akar még menni, ez van, ne sietessük!!!
Engem viszont már napok óta kicsit idegesít, hogy az én fiam még mindig elég "ügyetlen" a kezével, még mindig szinte csak marokkal vesz fel dolgokat, nem csippenti a kezével, tegnap már gyakortam vele. Normális ez? Asszem ez a finommotorikus vagy milyen mozgás náluk. Nálunk ez eléggé el van maradva.Van ötlet, hogy miként fejlesszem??

Ja, már akartam kérdezni! Van még olyan gyerkőc, Marcin kívül, akinek még 0 foga van??? :) Van akinek már a 6. jön, nekünk meg még semmi :)

KépKép
Kép
sagi1

Marcell, boldog 10 hót!

Marci, boldog névnapot!

Dorka, boldog 9 hós 2 hetes és 5 napos napfordulót! :lol:

Sági, zizit meg apró kajcsikat vetess föl vele, kölesgolyót pl, de van fini zizi is, és mutogasd neki!Fog miatt, egy decemberi születésű kislánynak sincs még, addig sem harap :lol:

Konkri, és milyen volt tegnap?

Csibe,majd elindul.

Enyém gyerek még sak nem is áll fel egyedül fogódzkodás nélkül, nemhogy elindulna.Sebaj.Majd megteszi.Mászni imád helyette.Meg fogat növeszteni, jön a 9.

Na akkor a normához:
A norma szó jelentését leginkább sztem a politika szó jelentéséhez lehetne hasonlítani.Mert minden attól függ, honnan nézzük.
Ha pl egyik oldal kritizálja a másik oldalt, mert pl. pár éve óriási politikai hirdetéssel hirdette magát, majd rá néhány évre teszi a másik oldal pont ugyanezt és ehhez a másik (amelyik korábban hirdetett) most kritizálja a hirdetőt.És nem egy ilyen példa van.
nos a norma is ilyen sztem.

egyszer az a norma, hogy adj főzeléket 2 hetesen, mert minek mást alapon, akkor ez volt a norma és aki nem adott vagy szoptatott kívülálló volt.
ma az a norma, hogy szoptass, ha tudsz ha nem tudsz és ameddig csak lehet, és ne adj korán főzeléket.aki nem így tesz, kívülállló.
és még leehtne csomó mindennel példálózni, de a kaja a legjobb példa.
10 év múlva mi lesz?lehet az lesz a norma, hogy ne adj semmit csak ezt meg ezt a kaját, mert minden szennyezett, anyatejet se adj, mert te is szennyezett vagy és aki meg mégis ad az kívülálló lesz, holott a jelenben meg pont ő jár el norma szerint.

szóval a norma dolog az adott társadalmi-szociológiai elvárásoktól fögg és nem is kicsit.ráadásul minden anyuka eldönti majd, mit akar, és kész, igazodni kell a gyerekhez igazodni magához és legkevésbé sem normák szerint kell nevelni ha csak nem épp azzal értünk egyet.

én van amiben norma szerint nevelek, de van amiben nem.
Van aki ezer játékkal kényezteti a gyerekét, van aki meg ha megtehetné sem vesz ezer játékot, van aki engedi tvzni, van aki nem, van aki vesz számítógépet és mobilt idelyekorán, van aki meg eleve tiltja.Szülő válogatja.És szülő dönti el,norma szerint nevel vagy sem.
Vendég

szerintem 20 év múlva az lesz a norma,hogy ne adj enni,mert elhízik és nem fogadja be a társadalom. :lol:
Vagy ha így haladunk akkor ha tudod hízlald el,mert az jelzi,hogy neki még van mit ennie. :lol:

Szerényen megjegyezném,hogy irtó(irtó-irtó) jól haladok a fogyókúrámmal.

Ha ismeritek...Klaudiasiffert vagy mond nektek valamit a szindikróford....na szóval..olyan mééég nem de 2-3 hét és....haj...megyek is és nézegetem magam a tükörben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
ndombi

Szofinak 8 foga van már egy jó ideje. Egyenlőre több nem jön.
Ndombi, ezek szerint tornázol. Valami diétát is tartasz mellette? Vagy nálad ne mannyira gáz a helyzet? Nekem van + 30 kilóm, sajna. :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Dorkának 2 :shock: foga van....
ma megkapta a kókusz oltását...asszem meningo kókusz :lol:

Hát én 178 cm vagyok és 69 voltam terhesség elött.az szupi volt.nem volt háj,izom,heti 4-5 edzés.(kondi)
aztán terhesség + 24 kg :lol:
Szüléssel lement 12, maradt 12, amiből még 2 van.

Diétám: minimál evés (néha vétkezem, csoki stb,de egy héten 5 nap tuti betartom az 1000 kalóriát ami lehet bármi.) 2 nap valszeg nem,de ha nem akkor sem adom fel azzal a mottóval,hogy úgyis mindegy...

mellette edzem (tesóm vigyáz Dorkára addig 3x/ha nem ér rá,,akkor ingyenes gyerekfelügyelet van. 1 órát elvolt a múltkor.
Ha senki se ér rá akkor mikor leteszem akkor is el tudok menni este 8-kor.10-ig nyitva.

ezt ledolgozni gyerek mellet szívás,mert pl hasamon sose volt zsír,most meg az alsó hasfalam nem olyan mint volt.Szerencsére csíkom nincs,de kva nehéz leszedni, főleg az alsó hasfalról,mert ott sose volt.
Na de mostmár látom a fényt az alagút végén!!!

Kép
ndombi

Én fogytam nem tom mennyit, mert nem mértem... de mindenki dícsért és még én is így gondoltam... ezt úgy értem el, hogy nem ettem, mármint nem jutott eszembe, nem voltam éhes, éhesen feküdtem le... viszont ha én meghallom a fogyókúra szót beparázok és evési láz tör rám, ezért most hogy mindenki dícsért zabálok mint állat... mondjuk a hál isten a ruhákon úgy látom, hogy stagnál. a hasam nekem is gáz, plötyi, de ez előtte is ilyen volt. hiába voltam 50 kiló a középiskolában, mégis nekem volt a legmagasabb a koleszterin szintem. én 172 de néha 174-nek mérnek... és 60 kilócska. januárban 74 voltam. elmentem párszor futni a hugommal, de abbamaradt, de nálam a nem evés jött be. de ahogy mondom. ha éhes voltam ettem, és azt amit kívántam, csak az a baj, hogy néha tudom hobbyból is tömni magam, úgy hogy ki-be szűlül a gyomrom. én a munkahelyemen zabáltam sokat, az ideg miatt.
amúgy az évforduló jó volt, semmi küli, a torta felét megettem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Nekem nagyon sokat kell leadnom, és úgy gondolom, lassan, de biztosan menjen le. 1 hónapja kezdtem el tulajdonképpen, eddig olyan 3-4 kiló ment le, d e1 hete áll a súlyom. Nem eszek sokat, és semmi cukros, lisztes, zsíros. Minden este futok a futógépen(eljárni nincs időm, bébiszitter hiányában). Az első alkalommal 3,5 perc után leálltam, mert nem bírtam szusszal. Fokozatosan emeltem az adagot, most 32 percnél tartok. Ez tőlen nagy szó, mert nem szoktam, mozogni gyakorlatilag az érettségi óta max a buszra fitottam.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: 1 hónap alatt 3-4 kg az tök jó.
Normális ,hgy leállt 1-2 hét és beindul.

Konkri: 172 és 60 kg olyan mintha én 178 és 66 amikor már bazi vékony voltam. Az szuper!!! Én fogyókúra nélkül egy dekát se fogyok.ez azért is van,mert ha az ember egész életében fogyózott a szervezet hozzászokik és rögtön leáll és raktározni kezd,ha kevesebb a bevitt kalóriamennyiség.nekem 69 a cél akkor szupi vagyok.még 2 kg...
Nehéz lesz,mert nem kardiózok főleg ami levinné,ha hanem hasizmozok stb,amitől nő a súly az izom miatt de....nem adom fel!!!

Tök jó fej volt az edzőteremben egy homi csávó(asszem divattervező vagy ilyesmi,szoktam látni,de hol?).

Szadizta az edzője erre megállt: " Már egy hete csak a mamádra gondolok, mindíg meg meg állva..." :lol:

Kép
ndombi

én is havi 2 kg-t fogyok nagyjából, elég is az, meg az az egészséges.

kép:

Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?