Új privát üzeneted érkezett!

Kata
Ez nekem olyan furcsa: a gyerekeink szinte egyidősek, én már semmit nem főzök külön Eszternek. Nekem biztos "szerencsém volt", mert hamar elkezdett darabosat is enni. Vettem jópár 12 hós bébikaját, fölöslegesen. Nem bírom belediktálni. Eszi a miénket. Kóbászos, sajtos melegszendvics, csemege uborka magában, reggeli margarinos kifliről csak a husika (párizsi). Amilyen jól evett régebben, most már válogat a kisasszony. :lol:


Téli csizma
Én ezt vettem:
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offe ... 0-27-18-12

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya, mi a furcsa? Az, hogy nem kakil? :lol: Az nekem is furcsa. :lol: Keveset iszik, és ha nem adok levest meg főzeléket, akkor van, hogy 3 napig nem kakil, aztán meg ordít, hogy fáj. Így meg a főzelékéhez megeszik plusz egy natur joghurtot is. Megmondom őszintén magunknak nem tudok mindig főzeléket főzni (mert nem ennénk meg, nekem a nagyobbat is etetni kell.) Egyébként mindent megeszik a miénkből, vagyis megenné, ha adnám. A kolbász az egyetlen, amit kitúr főve (de nyersen vékonyra vágva, kilopkodta Ádám szendvicséből :lol: , és pl. a rántott májat, húst simán megeszi.) Kenyerezés nálunk úgy megy, hogy először megkapja a kenyeret (kencével) a zöldséggel (pari, paprika, hagyma...) és amikor abból sztem eleget evett, kap hozzá külön felvágottat és szeletelt sajtot. Különben csak azt enné. (Mennyiségre egyébként reggel pl. annyit eszik, mint én. :shock: Egy nagy szelet kenyér vagy 1 kifli, 1 paradicsom meg 1 virsli pl. :lol: ) De ha csak a mi tápunkat eszi, szorulása lesz. :cry: Kicsi kora óta ilyen. (Most épp tegnapelőtt bogyók, tegnap semmi, ma semmi. :shock: ) Pedig nem adok almát, banánt... Inni meg nem kér, pedig tud egyedül pohárból is, szereti is, de 1-2 korty és kész. Ötlet?

Egyébként Eszti hogy van?

dkata
 
 


Téli csizma: na vettem egy marha randát. Volt 3 gyönyörű Elefanten 21W amit félretettek nekem, erre mindegyik olyan, hogy a nyelve össze van varrva az oldalával, alig lehet kinyitni... Ha w széles lábú gyerekekre tervezik, arra nem gondolnak, hogy bele is kell bújni? Végül a 4. elefanten lett jó, mert az nem levarrott, és nemcsak elöl, hanem oldalán cipzárral is nyitható, sötétkék, de az elvetemültek csillogó pillangócskát tettek az oldalára :x De mivel ez volt kb. a 10. csizma 2 hét alatt, amit felpróbáltunk (ill. az első, amit fel tudtunk próbálni) hát megvettem. Sose vettem még semmit neki ami nem tetszett, de mindegy... a nadrág takarja majd a csúnya részt....

Zsuzsi
bocs', semmi ötletem. Szakemberek mit mondanak?

Kata
bármit adsz neki, ilyen keveset iszik? Mert Z is kevés vizet iszik, viszont, ha van benne 1 ujjnyi 100% gyümölcslé, akkor másfél dl egyben lecsúszik.... Így adom fel az elveimet (hogy persze csak vizet kap a gyerek)

Kép
Kép
emma1976
 
 

 
 

Kata

miért nem adsz neki akkor is inni, amikor nem kér? vagy visszautasítja?
Olivér bármennyit adok, mindig inna. A napi 1 liter minden nap meg van simán, teából+vízből. És ha olyan rostokat adnál neki, amitől jobban tudna kakálni?
Azt már alig merem megírni, hogy nekem a 8 hónapos bébiételt át kell passzíroznom, tehát azokat a darabokat se eszi meg (bár előfordult már, hogy úgy is elfogadta).

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma

nálunk is így volt, hogy csak vizet kap Olivér, elég hamar feladtam, mint a cumit is, meg már sok minden mást is.

Hajni

megrendeltem én is azt a csizmát Dinától, 4-est végül, remélem nem lesz kicsi :D :D :D :D :D

Petyaanya

jól néz ki ez az aldis csizma.
Szerencsés vagy, hogy Eszter mindent megeszi, amit ti, nekem is vannak olyan ismerőseim, ahol a gyerek Olivérrel egy idős és már hónapok óta eszi a darabosat.

Kép
zsuzsi73
 
 


Régebben írta azt hiszem Orsi, hogy sok gyerek kanállal csak a teljesen pépeset fogadja el, és csak olyan darabosat eszik, amit ő maga tesz a szájába. De sok olyan kaja van, amit nem tudok a kezébe adni, nekem kell a villával a szájába rakni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Még dicsekszek gyorsan, aztán eldugulok.
Reggel fél 10-kor ébredt Olivér (este 8 óta), most pedig dél óta alszik :D :D :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Kata :)
Balázs itatóbol szokott sokat inni. Evés közben iszik a poharából, de játék közben, meg odalenn itatóból iszik. Most vettem neki egy szívószálasat, abból különösen szeret inni. Meg ha nagyon nem iszik (pl beteg), akkor adok neki cukormentes gyümölcslevet higítva, egyébként vizet kap.

Zsuzsi :)
Azt hiszem részben úgy kezdte el Balázs enni a darabosat, hogy nem én etettem, hanem ő ette. Pl tészta mártással, mazsola, kockára vágottt gyümölcs sajtdarabok, reggelire katonák. Ő mondjuk soha nem öklendezett, ha darabos volt a pép, csak méltatlankodott, vagy kitolta a szájából. De szerintem próbáld azt, hogy ő vegye el a tányérról és ő egye meg, hátha úgy megy.
Tényleg, én sokáig engedtem, hogy kézzel egyen. Minden dzsuva volt utánna, de legalább evett. Mostmár többnyire szépen eszik kanállal.
A kerekszemű rizs az pl. az arborio (Tesco, Cora). Rizottónak, vagy tejberizsnek isteni :)

Petyaanya :)
Csemege uborka nálunk is jól csúszik :)
Tegyél fel képet Eszterről, légyszi :)

Az a fenyőfatalp, amit mot árulnak az Aldiban szuper jó, nekünk 3 éve olyan van és imádom. Nagyon stabilan tart és nem kell megfaragni hozzá a fát, mindenkinek ajánlom.
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/2867_8713.htm


Pár kép.
Feminin vonások erősítése, gyurmázás és kirándulás.
Kép Kép Kép

wish
 
 


Wish! Annyira édes Balázs!!!
Petyaanya, igen, kéééépet!!!

Csajok, adok neki reggel Pro Gastro Kid-et (barátságos baktériumok), meg lekvárt (a rostok, Zsuzsi). Napközben gyümölcsből a nem fogósakat. A gyümölcsleveket nem nagyon issza, legjobban a vizet szereti. Próbáltam pohárból, csőrösből, sportkupakos palackból. Teát egyáltalán nem issza meg. Eltolja a kezem és nem kér inni. Ma eddig bement kb. 4 korty víz és 2dl gyümilé (kb. 3x próbáltam és végre sikerült :lol: ) + 2x szopott, amit nem tudok mennyi. De 1 liter víz nálunk legalább 2 napig tart, ami gáz sztem.

Aldi nálunk nincs sajnos...

dkata
 
 


Kata :)
Köszi :)
Nálunk a sportkupakos az aduász. Ha egy olyat meglát, addig issza, amíg van benne. Szerintem ha nincs kiszáradva, jókedvű stb, akkor nem baj, ha nem iszik többet. Nem vagyunk egy formák, mindenkinek más a vízigénye. Ismertem egy csajszit, aki 3 kávét és 1 pohár vizet ivott egész nap :shock: A beduinok meg csak fél liter vizet isznak naponta, pedig ők a sivatagban laknak.

wish
 
 


Wish, Bálintnak semmi baja azon kívül, hogy szorulása van, de sztem ez összefügg a kevés ivással. :cry:
Nagyon cuki a gyurmázós-szakértős kép! :lol:

Emma! Bölcsi ügyben mi lett a döntés? És hogy van a pocaklakó?

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:nincs előrelépés, mit tehetnék szerintetek?

semmit.
vannak ilyen gyerekek.
de hidd el, idővel fog darabosat is enni. Heti 1szer próbáld meg, majd enni fogja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


petyaanya írta:Kata
Ez nekem olyan furcsa: a gyerekeink szinte egyidősek, én már semmit nem főzök külön Eszternek.

he he he :lol: :lol:
én sem Lilinek sosem főztem külön :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


emma1976 írta:Téli csizma: na vettem egy marha randát. Volt 3 gyönyörű Elefanten 21W amit félretettek nekem, erre mindegyik olyan, hogy a nyelve össze van varrva az oldalával, alig lehet kinyitni... H

azért van összevarrva, hogy ne menjen a nyelvnél be a víz. Minden nyelves vízálló cipő ilyen.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta: De sok olyan kaja van, amit nem tudok a kezébe adni, nekem kell a villával a szájába rakni.

szerintem meg majdnem nincs olyan kaja, amit ne tudna kézzel enni.
(Lili miatt tudom, mert ő sokáig csak kézzel volt hajlandó enni)
tényleg bármit lehet adni, tészták, krumplik, levesből minden megfőtt darabos rész

egy próbát megér

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


icsilya írta:
petyaanya írta:Kata
Ez nekem olyan furcsa: a gyerekeink szinte egyidősek, én már semmit nem főzök külön Eszternek.

he he he :lol: :lol:
én sem Lilinek sosem főztem külön :)


De főztél, Orsi, csak Lili nem ette meg. :lol: Merthogy nem evett kanállal, hanem szopott, és utána már darabosat evett, jóval később. No de én nem kezdhettem azért 6 hósan Bálintnak csülökkel meg pacalpörkölttel... (mert mi ilyeneket is eszünk :oops: ). Úgyhogy én tartom magam ahhoz, hogy amíg lehet, neki próbálok egészséges kajákat adni, még akkor is, ha ez külön munka, mert mi nem mindig eszünk egészségesen. Ádámba már nem tudok belediktálni saláta-gyümölcs-zöldség-sovány hús dolgokat, csak amit szeret. Az meg jórészt a tészták, és sajtok.
Most is főztem Bálintnak cukkinit, és bepuszilta az egészet. Ha egyszer szereti a főzeléket, szerintem nem baj, arról meg nem tehetek, hogy pl. a palacsintát nem szereti (ez nekem is furcsa, de még fejlődhet az ízlése :lol: ) Majd most Orsi aszongya, sarkosan veszem a táplálkozást, pedig nem, csak próbálok figyelni rá, ameddig van rá módom.

Egyébként meg szerintem egyidős gyerekek között is óriási a különbség, nem beszélve arról, hogy táplálkozás terén meg egyébként is igen különbözőek vagyunk. (Szerintem még mindig jobb, mintha csokit enne kristálycukorral, de tudom, itt velünk egyidős gyerekek már "keményen" csokiznak, úgyhogy ez apróbetűs.)

dkata
 
 


Ja, és pl. a héten rendelt ebéd van, mert tanulnom kell, keveset főzök. A rendelt ebédet meg én adom neki oda, mert csak kényszermegoldásnak tartom (nem jók az alapanyagok, jórész disznóhús, stb.)

dkata
 
 


dkata írta: Majd most Orsi aszongya, sarkosan veszem a táplálkozást, pedig nem, csak próbálok figyelni rá, ameddig van rá módom.

nem fogom :wink:
de én pl. családnak sem főzök pacalpörköltet meg csülköt :)

OK, van 1 bűnöm a túrórudi, de ezen kívül alapvetően egészségesen táplálkozik a család, ezért nem érzem én fontosnak, hogy külön kapjon Lili, mert sok zöldséget és gyümölcsöt esznek a fiúk is.
(semmi félkész v. zacskós kaja nincs nálunk, zsírszegényen főzök, sovány húsokat eszünk, nem sütök semmit bő olajban... stb)

(főztem volna, tényleg... de nem volt rá szükség, de ennyi idősen a fiúkra sem főztem már külön)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta: arról meg nem tehetek, hogy pl. a palacsintát nem szereti (ez nekem is furcsa, de még fejlődhet az ízlése :lol: )

no, azt a fiúk sem ették meg ca. 3 éves korukig.
azóta meg sláger :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, nálunk se én főzöm a pacalt meg a csülköt, henem anyukám+apukám :lol: :lol: :lol: , és olllyan finomakat főznek, hogy nem lehet nem megenni. És akkor még pakolnak is, amit el kell hozni (és ha már ott van, nyilván meg kell enni, nem dobhatom ki). No ilyenkor muszáj főznöm külön Bálintnak (soxor Ádámnak is), meg akkor, amikor napokig a sima kajánkat ette és nem kakil. Erre senkinek nincs ötlete? Tudom, már ezerszer kérdeztem, de ma is már 3. nap van és semmi. Nem tudok nem agyalni rajta.

Egyébként én jórész csirkét főzök, néha pulyka, vagy marhahúsból leves/pörkölt, és sok a párolt zöldség, vagy főzelék, csak Ádámnak ezt max. 2x tudom beadni 1 héten. Pl. a brokkolis tésztából kiszedi a brokkolit :twisted: :twisted: :twisted: . (Bálint benyomja. :lol: )

dkata
 
 


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(sajnos kaki témában továbbra sincs semmi tippem :( )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi,
Hát még mindig csak sonka megy a felvágottak közül, semmi más. Egyébként azt is félrekotorják, nincsenek oda a husiért, pont mint én.
Nálunk már szépen eszik a darabosat, viszont amin csodálkozom, hogy ha gyümölcsjoghurtban találkoznak egy gyümidarabbal, na azt biztos, hogy kiköpik! Nekünk a kölesgolyónál kezdődött a siker. Azt adsz neki?
Villával evés: nyugi, csak adj neki egy gyerekvillát, és ha éhes, és nem megy villával, megoldja majd kézzel, meglátod. Az más kérdés, hogy hogy néznek ki utána, de ők is szeretik, én meg örülök, h milyen önállóak…

Hajni,
Állítólag már leállt (vagy csökkent) a népfogyás.
ER-t már én sem nézem. A terhességem alatt viszont végignéztem az egész sorozatot DVD-ről. A 9. évadot még megvettem, de itt áll bontatlanul (akkor már megvoltak a manók, azóta meg ugye egy filmet sem láttam).

Emma,
Fütyikrém az ablakban, ez jó! (bocsánat, de jót derültem ezen a tárolási hőm.-en, én meg sem szoktam nézni)

Wish,
Mennyi vót a Decathlonos csizma?
Édesek a képek, nekem a középső tecc nagyon. Imádom, mikor ilyen elmélyültek. Látom, Katának ugyanazt írtuk ivásilag (nem olvastalak előtte)!

Kata,
Ari vagy, sajna viszont csak ilyen későn jutok géphez, néha viszont már nincs erőm ilyenkor…
Más kérdés: Te mióta adsz párizsit, virslit? Azt szívesen adnék, de „A Táblázatban” 2 éves kortól írják.
Ivás: én annyi szupi poharat vettem nekik (ilyen színű, olyan csőrös, ilyen szívószálas…stb), szerintem azé’ is szeretnek inni. Instant és filteres teát, ásvány- és csapvizet, gyümölcslét (azt naponta egyszer fél üveggel, vagyis ugye kettőjüknek fél üveggel, azaz negyed üveg / fő + higítva adok)

Na, én csülköt, pacalpörköltöt még életemben nem kóstoltam, lehet, h ki is maradnak.
Az én gyerekeim már nagy palacsinta-imádók. Ráadásul ételfutárosat kapnak. Ojjjan jó náluk a palacsintatészta, h pl. a héten majdnem minden nap rendeltem valami palit.

Orsi,
Hogy állsz a „ még 5 kg-val”?
Nekem felkúszott 2! (Persze aki vedeli a kakaót, az ne csodálkozzon! )

KépKép
pompomlány
 
 


Kata :)
Az anyatejes szorulásra annak idején nagyon bevált az, hogy reggel éhgyomorra ivott Balázs kb 1 deci langyos kamillateát. De mivel Bálint nem iszik, ez anniyra nem segít rajtatok.
Esetleg próbáltad cumisüvegből is itatni?

Zsuzsi :)
Balázs az üveges bébiételt is ette kézzel :lol: beledugta az ujjait, aztán leszopogatta róla. Sokszor át kellett öltöztetenem ebéd után 8)

Pompi :)
Dectahlonban kétféle csizma van. Van egy 3200 Ft-os, és egy 7000 Ft-os. Tippelj, Balázsnak melyik tetszett. Amúgy nem láttam nagy különbséget a kettő között.
Ilyen a miénk: http://www.novadry.com/EN/blue-grey-gre ... -46696728/
Na, közben megtaláltam, mi van a decathlonban. http://www.decathlon.co.hu/HU/baby-snow-shoes-12827424/
Tavaly még az olcsóbb csizmája volt és teljesen jó volt. Mondjuk hó az nem sok volt hozzá.

wish
 
 


Téli csizma
ok, hogy vízhatlan, csak nem megy bele a gyerek lába, akkor kösz:)
Egyébként kiakaszt, hogy nincs olyan bakancs ami nem szőrös, ebben kb mínuszban tudom elképzelni a gyereket, az meg gondolom idén sem lesz sok.... Viszont apa leoperálta a randa pillangókat :)

Kata
Köszi a kérdésed! Egyenlőre nem lesz bölcsi. Viszont találtam bébiszittert! 6 gyerekes család legidősebb lánya, 20 éves, szimpatikus, és kapaszkodjatok meg: 300 Ft/óráért vállalta! Nem is értem! Annyi a gond, hogy suliba jár, akármikor nem fogható, de heti 3x 2-3 órát simán tud jönni. November végén el is kezdjük az ismerkedést.
Pocaklakót nov. 22.én nézzük meg tüzetesen a Praxisban. Remélem ott kiderül majd a neme. Bár azt álmodtam, hogy kisfiú :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


icsilya írta:de hidd el, idővel fog darabosat is enni. Heti 1szer próbáld meg, majd enni fogja.


Van egy ismerősöm, a 3 éves gyereke csak pépeset eszik, emiatt az oviban is problémák vannak az evéssel.
Remélem Olivér ennél hamarabb fog darabosat enni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma

micsoda bébiszittert találtál!

Pompi

én virslivel már simán próbálkozok, meg gyerek párizsival, néha megeszi, legtöbbször kiköpi (nem az íze miatt, hanem mert darabos)
Írhatnál sűrűbben, Te mindig olyan jó sokat írsz :D :D :D
Kölesgolyót adom régóta, azt eszi is szépen.
Olivér is kidúrja a gyümölcsös joghurtból a gyümölcsöt.

Kép
zsuzsi73
 
 


pompomlány írta:Más kérdés: Te mióta adsz párizsit, virslit? Azt szívesen adnék, de „A Táblázatban” 2 éves kortól írják.

Orsi,
Hogy állsz a „ még 5 kg-val”?
Nekem felkúszott 2! (Persze aki vedeli a kakaót, az ne csodálkozzon! )

ha megtúrod az összetevőket van olyan parizer, amiben csak pácsó van, szerintem az már egész emberi, mi olyat szoktunk venni, ha praizerre van szükség.
(semmi füstaroma, ízfokozó és tsai, csak a Na-nitrit mint pácsó, de az minden ilyen jellegűbe kell)

5 kgval sehogy sem, még nem volt érkezésem nekiállni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:
icsilya írta:de hidd el, idővel fog darabosat is enni. Heti 1szer próbáld meg, majd enni fogja.


Van egy ismerősöm, a 3 éves gyereke csak pépeset eszik, emiatt az oviban is problémák vannak az evéssel.
Remélem Olivér ennél hamarabb fog darabosat enni.

igen, nekem is van ismerősöm, akinek 5 éves a gyereke és nem beszél, meg olyan, akinek 3 éves és nem jár, pedig diagnosztikailag mindkét gyerek mind testileg mind szellemileg ép.
de ezek extrém példák, ritka, és nem ebből kell kiindulni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát érdekes ez a darabos kaja dolog, nálunk a 8 hós bébikaja és a hasonló állagúak amit én csinálok az simán megy, na de pl. a kölesgolyó... :roll: Pedig mindenki azt mondja, hogy az az első amit lehet nekik adni darabosat és simán eszik. Hát nálunk ez nem működik, min. 3-4 harapás egy golyó és csak úgy hogy én adom neki és közben hatalmasakat nyel. Amúgy csak banán, alma és körte amit a kezemből harapdál. El nem tudom képzelni, hogy villát adjak a kezébe és úgy egyen meg valamit, szerintem meg is fulladna. :shock:
Asszem mi mindenben le vagyunk maradva egy kicsit, bár a mozgás már kezd jól menni, persze saját magához mérve.

Kép
jud71
 
 


Nálunk meg az van, hogy7-8 hónaposan csak darabost volt hajéandó enni, tehát nem volt annyira leturmixolva, aztán rá egy hónapra csak folyósan, de nagyon folyósan, most meg megint csak darabosan.Viszont "egyedül", hogy odaadom a kanalat vagy odaadok egy darab kaját, nem eszi meg, játszik vele, a kajával is, és eldobja, de nagyra nyitja a száját, hogy mééééég kaja a szájba... :lol:

Mozgás:járássegítővel lépeget marha gyorsan, a mászás meg turbóteknős egyre turbóbbteknős :lol:

Beszéd:semmi, csak babababa, mamamama, jajjaj
Vendég
 


Kata
Azt furcsállottam, hogy még külön főzöl Bálintnak, de a kaki miatt érthető.

Mi sem eszünk mindennap főzeléket, Eszter sem kakil mindennap. Sőt, már a gyümölcsöt sem hajlandó megenni mindennap. :x Egyszer csak a husikát hajlandó megenni, aztán csak a kenyeret, aztán csak a tésztaféléket. Ebből én már nem csinálok ügyet. Egye ami jólesik neki, beleerőszakolni nem fogok, nem lehet semmit. :lol: Amire szüksége van, úgyis belapátolja. Ja, és már mondja: anya tedd le, egyedül.. Márminthogy ne segítsek, majd ő egyedül eszik. :lol: Az etetőszéket régen elraktam, velünk eszik az asztalnál, vagy a kis asztalánál.




[img][img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1225891057.1168.jpg[/img]

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya! Eszter nagyon aranyos! Jók ezek az "egyedül" törekvések, Wish írta a minap... no, Bálint is egyedül akar mindent: levinni a lépcsőn a motort :shock: , liftbe szállni, kezet mosni (=a konyhában a mosatlan edények közt kezet áztatni)...
Asztalnál hogy eszik veletek? Van magasítója, vagy? Bálintnak a székét fordítom az asztalhoz (mert nagyon kicsi a konyhánk, nincs normális asztalunk, székeink, már ezer éve nézelődök, hogy találjak egy olyan asztalt, ami hétköznap kicsi, de rendes együtt-ebédre kinyitható. Eddig még csak olyat láttam, ami a kisebb formájában is nagy :shock: .)
Tudod engem meg idegesít, amiket leírsz... Bálint se ette meg tgnap se a gyümölcsöt. Most épp húsleves fő neki, azt imádja, legalább folyadék, mindenféle zöldséggel. De nem különbözik a miénktől, csak mini adag. :lol: Jövő héttől úgyis megint főzök mindenkinek. (Ádám már kérdezte, meddig rendeljük még a kaját, mert nagyon klassz, hogy választhat, "de Te azért anya sokkal jobbakat főzöl!" Hízott is a májam. :lol: )
Írjál már gyakrabban, miket szeret Eszter csinálni? Bálintál a fűzés a sztár, minden formában, pálcára, cipőfűzőre. Ne meg az autók és az építés (dupló), de régi diafilmekből meg mindenből képes építeni.

Pompi! Parizer gyerekparizer, amit Orsi írt, virslit kb. 3x evett, imádja, de nem merem túlzásba vinni. Egyébként a párizsi nálunk az "Isten" :oops: , mikor odaadom, felemeli a magasba, meglengeti, vigyorog ezerrel, bólogat és mondja, hogy húúúúúú.... Nagyon cuki. :lol: Te is írjá' még!
Meg mindenki, aki most épp topik-szünetre ment!

Emma! Jó, hogy a pocaklakó jól viseli magát, semmi panaszod? Képet rakhatnál, kisebbről, nagyobbról is! Bébiszitter meg szuper! :lol: Majd írdd meg azt is, hogy vált be.

dkata
 
 


Pompi

még az jutott eszembe a parizerrel kapcsolatban, hogy én már az összes márkát végig próbáltam, a "szole meat" márkájú a legjobb.

Kata

én itt vagyok mindig :D
tényleg, Hajni hol van? ezer éve nem írt.
Mi voltunk ma a Ringatóban, aztán felnéztünk a játszóházba (ugyanott van). Hát, öröm volt nézni, ahogy szaladt be Olivér,és elkezdett a gyerekekkel játszani. Alig tudtam elhozni. Szerinted mikor merjem ott hagyni kb. egy fél órára? Észre se vette, hogy ott vagyok, de először max. fél órára hagynám ott, amíg a dolgaimat elintézem, nélküle, gyorsabban. Most 2 gondozónő volt 5 gyerekre.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi! Hajni "nyaral", az anyukájánál vannak. :lol:
Mi mindig akkor járunk a játszóba, mikor senki nincs, így Bálint ott is csak velem van. :lol: Nem tudom, mikor hagyhatod ott. De ha elmész, mindig mondd meg neki előtte, akkor is, ha úgy már nem olyan könnyű otthagyni. Lehet, nem is figyel rád, de előbb utóbb érteni és tudni fogja, hogy most elmész és majd visszajössz. Eltűnni nem szabad. Szerintem. (Látod, én is itt írosgatok, tanulás helyett :twisted: .)

dkata
 
 


Kata

persze, mondom majd neki, hogy elmegyek és visszajövök, de pl. a Ringatóban sem foglalkozik velem végig, csak szaladgál, játszik a gyerekekkel. Én most úgy gondolom, hogy akár fél órát is el lenne nélkülem.
Én már minden dolgommal kész vagyok mára, Olivér dél óta alszik, még most fordult a másik oldalára, hallottam, ahogy a cumi kiesett :D
pedig reggel 9-ig aludt :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, Te gyereked is jól alszik! Enyém is jól aludna, ha a szomszédban a másik kettő nem ordítana folyamatosan :twisted: . Betegek oszt itthon vannak, én meg becsavarodok. Csoda, hogy egyáltalán Bálint alszik. :twisted:

dkata
 
 


Kata

ha nálunk ennyire gáz lenne a helyzet, mint nálad, én biztosan megcsináltatnám akár saját költségemre is a szigetelést, ha másképp nem megy.
Ki üvölt? Az Olivér?

Kép
zsuzsi73
 
 


Igen, Olivér, de mindenhol és mindig. Kint az udvaron, bent, alvás közben... Hááát, nem kis ktg a hangszigetelés, és igazából ez garanciális dolog. Ha nem csinálja meg hamarosan aki építette, akkor megmondom neki, hogy megcsináltatom és fizesse ki. A másik, hogy a szobák kisebbek lesznek, és ez pl. a legkisebb szobánál, amit pont a szomszéd felől akarok megcsináltatni, nagyon gáz lenne. Ez lesz a mi hálónk majd, most pont befér még így az ágyunk, de jelenleg még az Bálint szobája. A szomszéd meg nem fogja pénzért megcsináltatni, hogy nekem jó legyen, örülnék, ha ebbe is belemenne. Az összes többi fal az én oldalamról lesz megcsinálva, ha egyszer meglesz. :twisted: (De igen, nagyon gáz, mert pl. ha én le akarok feküdni aludni, nem tudok az ordítástól. És tényleg nem én vagyok finnyás, mert az előző lakásban nem volt ilyen és már a párom is szokta mondani, hogy nem jól alszik, pedig mellette ágyút lehet sütögetni.)

dkata
 
 


Kata
nagyon gáz ez a szomszéd. Vmi nem stimmel a gyermekkel vagy csak ilyen vérmérsékletű?

Zsuzsi
fél órára lassan biztos ott tudod hagyni, az nem sok
fantasztikus nagy alvó a fiad!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, szerintem érzelmi válságban van... Egyébként is ordítós volt kiskorában is, de egy ideje már nem ordított éjszaka. Mióta bölcsis, még többet sír. Egyébként se láttam soha az anyukát a gyerekekkel foglalkozni, mert főz+takarít... Tudom, azt is kell, de azért a gyereknevelés nem annyi, hogy kiviszem motorozni, én meg elszívok addig egy cigit, meg gyomlálok. Úgy utálom magam, hogy kibeszélem őket, de már az embernek se merem mondani, milyen síkideg vagyok tőlük... Mentalitás kérdése is, de az én gyerekem tényleg töredékét produkálja ordításban. Szerencsére.

dkata
 
 


Kata

füldugóval próbáltál már aludni? Biztosan sokat segítene.

Kép
zsuzsi73
 
 


És akkor hogyan hallom meg, ha Bálint sír és be kell menni hozzá (erre mondjuk eddig 2x volt példa)? Vagy hogy ébredek fel reggel az ébresztőórára? Mert nálunk mindenkit én keltek, ha elalszok, akkor mindenki késik. :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Wish,
Köszi a honlapokat! Hát igen, nekem is a 7000,-Ft-os tecc! (a barna-bézs)

Zsuzsi,
Jó sok írás: összegyűlik, mikor nemtok jönni… (De most nekem se fog menni!)
Köszi a párizsi-márkát, ez így már sokat segít!

Kata,
Párizsi-story: :lol: :lol:

Mit meséljek? Az a legújabb, h Norinám esténként azzal koronázza meg a fürdést, hogy belekakál a kádba. Hiába van kikészítve neki a bili és mondjuk, hogy szóljon, nem akar a bilibe... Mit csináljak?
Egy jót is mesélek róla: édes kis simogatógép, ha álmos, addig simizi a karunkat, míg el nem alszik. Ha én akarom simogatni, leállít, ő akar engem. Édi, nem? Néhány rokonunk már elolvadt ettől a szokásától...

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok lányok!

Anyuéknál nagy a nyüzsi, nem nagyon van időm írni, estére meg kidőlök - tőlem szokatlan módon... :oops: :lol:
Igen, teszteltem, és nagy nehezen megjelent a második csík is! :D :D :D Alig látszik, de szerintem lakhat bent Valaki, mert már van néhány tünetem. Főleg az állandó hasfájás, néha cici is, a hajnali ébrenlétek, meg aminek a legjobban örültem, az némi baran. Ez csak Olivérnél volt, az előző rosszul végződött terhességnél sem volt ilyen. Megjönni meg csak kb. 1 hét múlva kellene, és nekem még sose jött meg hamarabb, csak később. Meg ma vagyok ET+8, úgyhogy remélem, még erősödik a csík! Hétfőn így bemegyünk egy hcg-t nézetni.
Alig hiszem el, hogy akár elsőre is összejöhet, bár talán a 10. hét után leszek picit nyugodtabb.

Végignéztem a fotókat, nagyon bírom, ha tesztek fel, olyan szép az összes! :D Wish, nekem a fülbevalós tetszik! :lol:

Emma, szerintem megőrülsz, ha meglátod a csizmát, hogy mennyire brutál módon ki lehet tágítani!:lol: Majd küldök képet priviben!

A többi kicsimma is nagyon vagány! :D

Zsuzsi, most nézem, hogy Olivérnek is 4-es az egyik cipője, és még belemegy a lába, úgyhogy tutira jó lesz Olivérre! Enyém Olivér is főleg pépest eszik, de uténa elérakom a rendes nekünk való kaját, abból is eszik. Neki az állaga mindegy.

Kata, tegyél fel linket a fűzősekről! Meg tanulj! :lol: Ez lesz az utolsó, tudod! :D

Palacsinta: Olivér imádja, persze félig teljes kiőrlésű és csak magában hajlandó enni! :lol:
20140901102739
 
 


HAJNI
juhhhéj, nagyon örülök nektek!!! nem bírtad ki sokáig teszt nélkül :D tesztelsz még hétfőig? nagyon szorítok!!!!

Kép
Kép
emma1976
 
 



Emma,
igen, tesztelek! :lol: Van még pár, azokat elhasználom... :roll: :lol:

Kata,
köszi! :D De most csak óvatosan... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni :lol:
Vendég
 


Hajni, fűzők itt vannak, nálunk van ilyen bolt nem messze (fajáték és gyöngy alatt keresd, van egy csomó, de pl. ezt könnyű fűzni mert pálcikás):
http://www.regiojatek.hu/image.php?product=14241_0
http://www.regiojatek.hu/
(Ja, és én kb. ugyanezt a Brendonban 2000 Ft felett vettem! És nem is pálcikás. :shock: )
Másik, ez műanyag:
http://www.fairplaytrade.hu
Nem tudom belinkelni, arra keress hogy gyöngy, nekem a safari meg a tengeri állatos tetszik.
Ezen az oldalon sok szuper játék van, meg gyöngy is ezer féle, én ezeket néztem ki, ez ez állatos tetszik (meg műanyag, és nem akad bele a cipőfűző).

dkata
 
 


hurrá hurrá :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: