Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok! :)

Pumukli, tényleg az volt! :) Kicsi Majád jobban van? A gép 13+5 naposnak számolta a méretek alapján. Mivel a doki hétfőn 14.-nek látta, mivel a mensi utolsó napját nem tudom, ezt vélem a pontos dátumnak, át is írtam a vonalzót, Annus, te is írd majd át kérlek a táblázatba! Köszi! :)

Szofi, tényleg így van! Néha nagyon nehéz és fárasztó ennyi emberkét elnavigálni, de összességében csodálatos, különösen az ilyen pillanatokban! :)

Vanni, gratula a szép kisbabádhoz!!! :)

Anita, szerintem jónak tüniek ez a 4D! Menj el, szerintem csodás élmény! :)

Farkas, tényleg az volt, köszi! :)

Tinu, örülök, hogy jelentkeztél! :) Sajnálom, hogy fáradt vagy, próbálj kicsit kikapcsolódni! Én ma jelentkeztem egy jó kis romantikus teaházba apával, már nagyon várom, és nagyon ránk fér, mert egymásra alig jut mostanság energiánk!

Anika, 5. baba! :) Én sem veszem készpénznek, mert a kislányomat is fiúnak nézték először, de tény, hogy valami lőgott a lábai között! :oops: :lol: Büszke is vagyok rájuk, nagyon!! :)

Bema, szép a kisbabád, még így hátulról is! :wink:

A lázmérőhöz írnék még. A homloklázmérő nem mutat pontos értéket, az csak arra jó, hogy meglásd valóban lázas a gyerek (de szerintem ezt egy idő után magdtól is érzed!)
Nálunk a digitális lázmérő mért össze-vissza (35-38 ig ugyanazon alkalommal, egymás után mérve :twisted: ) Nekünk a fülhőmérő vált be, de arra kell vigyázni, hogy jó minőségü, jól feltöltött elem legyen benne, mert amikor kezd merülni, akkor szokott téves értéket mutatni.

Végül felrakom a képet (nem túl jó a minősége, de úgy fotóztam le a fényképet), épp a kis szemét dörzsöli ébredés után :):

Mindenkinek szép napot! :)

Puszi: Évi Kép

Kép
Kép
evemama
 
 


evemama: tök jó a kép :) Itt mennyi a CRL?
Vendég
 


Vagy a 7,2 cm az az?
Vendég
 

 
 

Évi!
Nagyon jó ez a kép!!Amúgy hol is voltál 4Dn?Jól kinyújtotta a lábait a baba!Bezzeg az enyém törökülésben ült.... :lol:

annus11
 
 


Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Anika
Én 2007 márc 31-ig dolgoztam, utána szabi+táppénz, majd ápr 24-én szültem. Utána TGYÁS, GYED, most pedig táppénz.
EZ azért éri meg, mert a GYed maximálva van, míg a táppénz nincs. A táppénzt meg a TGYÁS-t ugyanúgy számolják. Igy, ha a tgyásod múltkor több volt, mint most a gyed, akkor megéri a táppénz.
Arra kell még figyelni, hogy 2007-ben ne legyen 180 napi kereseted, de neked nem volt, mert májusig dolgoztál. Nekem nagyon megéri, és majd a többieknél is érdekes lesz a 2. gyereknél.

Császár nem császár témához én el se tudom képzelni, hogy hogy épült fel lassabban a természetes úton szülő. Jó, extrém esetben elképzelhető, de szerintem 100-ból 1 az ilyen. Én már aznap vidáman mászkáltam, ültem stb. Másnaptól kicsit húzódott az a pár öltés, de szerintem egy hasi műtéttel ez össze se hasonlíható.
Meg manapság egyre nagyobbak a gyerekek, a 4kg már nem olyan extrém nagy. Ismerőseim közül olyan vékony lányok szültek simán 4 kg-os gyereket.... :-) Ezért császárt kérni, hát nem tudom.

Köszönjük a jókivánságokat. Maja tegnap 3-kor kapott utoljára lázcsillapítót, azóta nincs láza. Kicsit nyűgös, most alszik, pedig már csak ebád után szokott. A fülbedugós lázmérő tetszik, persze Majának nem, le kellett fogni arra a 2 másodpercre. Hihetetlen a csaj.
pumuklii
 
 


Helyesbítek (ezt írtam):
"Arra kell még figyelni, hogy 2007-ben ne legyen 180 napi kereseted, de neked nem volt, mert májusig dolgoztál. "

Mindenféleképpen kapsz táppénzt, csak ha 2007-ben nincs 180 napi kereset, akkor 2006-ot veszik alapul, ha van akkor 2007-et.
Anika, Nálad is a 2006-os kereset a mérvadó.
pumuklii
 
 


sziasztok!

Jó régen nem voltam. Azóta annyi történt , hogy most már reggelente kidudorodik a kis drága ha a hátamon fekszem és érzem ahogy mocorog. :)

Ma bejelentkeztem 4D-re dec 10-re akkor 19. hetesek leszünk. Előtte meg megyek a saját dokimhoz a 18. héten Uh-ra :)

Tegnap szemészeten voltam és látták rajtam, hogy kismama vagyok, lányommal a 20. hét körül néztem így ki :), ja és szülhetek spontán, mondjuk ezt eddig is tudtam, hiszen 1,25-ös a bal szemem a másik meg 0,75-ös :))

Akik elvesztették a babáikat nagyon pozitív gondolkodást kívánok és sikerülni fog nekik is egészséges kisbabát kihordaniuk :)

Én a vitaminjaimat ugyanúgy szedem elevit és magne B6. Ja és iszom az aloe gélt :)

A sok gyönyörű babához gratulálok :)

Annus de jó neked, hogy ilyen sokszor mész Uh-ra

Én még mindig dolgozok. péntek óta járogat a kiscsaj, aki helyettem lesz, pályakezdő és mindig le kell ellenőrizni amit kiadok neki, mert kicsit laza :

Jövőhetem jó lesz, hétfőn labor, kedden védőnő, remélem hallom majd a doplerrel a kicsi szívhangját :)

MIndenkinek minden jót!

Üdv

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi
direkt a szülés miatt voltál szemésznél?
Nekem 3.25-ösek a szemeim, meg se kérdezte senki (se doki se védőnő) a terhesség alatt...
Azt se mondták, hogy csukott szemmel kell nyomni a végén, nem is olvastam erről, csak utólag mondták, mert az egyik szemem bevérzett miatta.
Barátnőmnek 5-ösek, neki császár vol emiatt.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Gratula a sok szép babafotóhoz!
Tinu, Panndi, kitartást nektek a tanuláshoz!
Pumukli, nekem 0,5 ill.1-esek a szemeim, és rákérdezett a doki is meg a védőnő is, mondjuk szemüvegben voltam mindkétszer.
Képzeljétek, egy picit nőtt a pocakom, de még csak én látom, meg max. az uram! :D
Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!
Elég régen nem írtam Nektek, de igyekszem majd visszaolvasni a dolgokat. Gratulálok a szép babákhoz, és a gyönyörű képekhez.

Most viszont lenne egy kérdésem, hátha tudtok nekem segíteni...

Tegnap voltam orvosnál, tegnap voltunk pont 10 hetesek. Azt mondta az orvos, hogy a genetikai Uh-ra ráérek menni 28-án, de addigra már 13+2 leszek. Egy kicsit aggódom, mert mindenhol azt látom, hogy ennek meg kellene történnie a 12. héten ahhoz, hogy pontos adatokkal tudjanak szolgálni akár a Down-kórral kapcsolatban is. Volt köztetek valaki, aki olyan idős várandósan ment el erre a vizsgálatra, mint én fogok? ( A 14. héten) Arra gondoltam, hogy bejelentkezem egy fizetősre valahová korábbra, de azzal meg nem tudom, nem ártok-e a babának, ha túl sokszor macerálják mindenféle vizsgálattal. Persze az is lehet, hogy túlaggódom az egészet...

Heni

Kép
szheni
 
 


Szép napot mindenkinek!

Tényleg császároznak, ha beteg a szem? Nekem is van barátnőm, akinek elég rossza a szeme, és babát vár. De szeretne természetes úton szülni. Dönthet róla, vagy előírás?

Örülök, hogy Maja gyógyulgat. :)

A fiúk pedig tényleg nagyon kedvesek, Évi.

Én Samunál sem szedtem semmi vitamint, most sem szedek, ha kell a vérkép alapján, akkor fogok. Dokim tanácsa, vlsz. elég sok a tartalék mindenből... :) Ja, és nekem direkt nem volt szabad spenótot ennem, nehogy túl sok legyen a vasam... :)

Én Samuval okt. 12-ig dolgoztam (a szülinapom, jó szülinapi ajándék volt 4 nap múlva kisfiunk :) ) 2007-ben, azóta TGYÁS és GYED. Szerintetek így is kijöhet jobbra a táppénz? Úgy tűnik, Anika, te ehhez nagyon értesz... :)

Látom, mi hiányzik még a táblázatból nálam, csak nem tudtam, miket "kell" megadni: 27 éves múltam, Budapest, III. kerületben lakunk. Picurnak hívtuk pocakban Samut, tesóját most Pindurnak.

Nem tudtuk Samuról sem végig, hogy kisfiú-e vagy kislány. Egy darabig nem voltunk egy véleményen, hogy szeretnénk-e tudni (én voltam a meglepi-párti), de valahogy a 20. hétig nem akarta mutatni, onnantól meg férjem is azt mondta, akkor maradjon titok. Most meg már úgy kezdtük, hogy szeretnénk, ha nem tudnánk. Nagyon izgi. :) Orvosunkkal személyes barátok vagyunk, ő a szülés után mondta, hogy neki annyira fontos volt tudni, hogy kukacos gyerekünk van-e, hogy azért ő megleste, csak nem árulta el, mikor már nem akartuk tudni. :)

Nem nagyon tudtam végigolvasni mindent még itt, mert elég sok az éppen aktuális levelezés is. De hogy lett téma a császár vs. természetes szülés, az abortusz, ilyenek? Leírtatok tapasztalatokat?

Mi nem fogunk 4D-re sem menni. Leginkább anyagiak miatt... De annyira nagy öröm 2D-ben is látni, hogy azért nem szomorkodom. :)

Na jó, mostanra ennyi... :)
Vendég
 


Heni!

Ha bármi alapja lett volna az aggodalomnak, biztosan nem mondta volna az orvosod, hogy ráér 28-án. Elvileg a genetikai szűrés a 10-12. hét között van, szóval ő valószínűleg látta, mi a helyzet, csak vlsz nem tudta bemérni. De biztos nincs baj. És szerintem, ha bízol az orvosodban, akkor nyugodtan bízz benne.

Én is 10. héten voltam UH-n, és a nyaki redőt csak fura szögből tudta megnézni, mert Pindur nem akarta mutatni. És legközelebb én is csak 27-én megyek, de nem félek, ha baj lenne, tudnám. :)

Szóval, szerintem, ne aggódj. De lehet, hogy másoknak más a véleménye... :)
Vendég
 


Dóri, köszönöm a megnyugtató szavakat! :)
Puszi érte!

Heni

Kép
szheni
 
 


Lányok, köszönöm a babaképdicséreteket! :)

Nekem a placenta a mellső falon tapad, rémlik, hogy írtátok, hogy van jelentősége, hogy hol tapad. ez mit jelent a szülésnél?

Évi, tényleg nagyon jó a kép! Sztárfotó! :)

GYED-GYES:Lányok, nem úgy van, hogy arra kell figyelni, hogy 2008-ban ne legyen meg a 180 napi bérezett nap? merthogy 2009-ben szülünk, és az előző naptári évet nézik, nem? Nekem azt mondták. És ha nincs meg a 180 nap, akkor nézik az aktuális bejelentettet, még ha az pár hónapja is van. Jó, aki GYED-en van, vagy GYES-en az más gondolom, de a 2006-os év az már a 3. év visszaszámolva, nem az utsó 2 évet nézik? Bárcsak a 2006-ot néznék.... akkor nagyon jól járnék....


Szheni, én úgy hallottam, lehet menni még a 14. héten is, de igaz, hogy én elmentem fizetős UH-ra, amikor én gondoltam, hogy 12. hétben vagyok, hogy megnyugodjak a méretek miatt, és tudjam, hogy mekkora volt a nyaki redő a 12 hétben, legalább viszonyításképpen.

Edua, komolyan már érzed, ahogy mocorog? Nem korai az egy kicsit? :) De komolyan... :) Állítólag akkor is jókat lehet hallgatózni, ha füréskor alámerülsz, és a füled a víz alá teszed.... :)
vanni
 
 


Lányok, köszönöm a babaképdicséreteket! :)

Nekem a placenta a mellső falon tapad, rémlik, hogy írtátok, hogy van jelentősége, hogy hol tapad. ez mit jelent a szülésnél?

Évi, tényleg nagyon jó a kép! Sztárfotó! :)

GYED-GYES:Lányok, nem úgy van, hogy arra kell figyelni, hogy 2008-ban ne legyen meg a 180 napi bérezett nap? merthogy 2009-ben szülünk, és az előző naptári évet nézik, nem? Nekem azt mondták. És ha nincs meg a 180 nap, akkor nézik az aktuális bejelentettet, még ha az pár hónapja is van. Jó, aki GYED-en van, vagy GYES-en az más gondolom, de a 2006-os év az már a 3. év visszaszámolva, nem az utsó 2 évet nézik? Bárcsak a 2006-ot néznék.... akkor nagyon jól járnék....


Szheni, én úgy hallottam, lehet menni még a 14. héten is, de igaz, hogy én elmentem fizetős UH-ra, amikor én gondoltam, hogy 12. hétben vagyok, hogy megnyugodjak a méretek miatt, és tudjam, hogy mekkora volt a nyaki redő a 12 hétben, legalább viszonyításképpen.

Edua, komolyan már érzed, ahogy mocorog? Nem korai az egy kicsit? :) De komolyan... :) Állítólag akkor is jókat lehet hallgatózni, ha füréskor alámerülsz, és a füled a víz alá teszed.... :)
vanni
 
 


Tényleg, hány fokos is az a víz, amiben úszni is lehet? Már elszáradtak az uszonyaim... annyira vágyom a vízre... Párommal van egy két kedvenc uszi, ahova szoktunk menni... ott 28 a hidegebb és 32 fokos a melegebb víz...
vanni
 
 


Sziasztok!

Vanni, Eve, Bema!
Nagyon cukik a fotók! :) Kis sajtkukacok, az egyik háttal, a másik a szemét dörzsöli. :)

Bema!
Nem kell éhgyomor a kombinálra, integráltra, afp-re sem!

Edua!
Érzed ahogy mocorog? Már? A fundusban van a méhlepényed, v. mellső fali? De jó lehet, alig várom már, jó érzés lehet.

Tényleg, azt nem tudjátok, hogy hány hetes kortól hallja a magzat az anyuci szívverését, hangját? Elhatároztam, hogy fogok a pocakomhoz beszélni. :)

Panndi!
Nekem azt mondta a doki, hogy 17-20 hetesen érdemes 4d-re menni, ha csak 1szer akarsz, mert akkor még szépen 'egészben' belefér a képbe.

Pocakotok hogy van? Nekem még mindig fájdogál, és napról napra nagyobb és valahogy egyre feljebb van. :shock:
Mostanra totál szorít az összes régi gatyám/szoknyám. Viszont a kenguruban találtam 34-es Esprit kismamigatyót! Végre kényelem! :)
Én 18-án megyek 4d-re, akkor már betöltöm a 17 hetet, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit mutat majd meg magából a picurkám.

Kép
mozza
 
 


Vanni, 38 fok alatt bármilyen vízben úszhatsz! Állítólag jobb a minél hidegebb, mert abban kevesebb a baktérium, de úgy tudom, hogy zárt méhszájnál védve vagyunk. Én nem tudok úszni, engem nem érint, marad a fürdőkád! :-)
Nem a Gyes, gyed-et ecseteltük fentebb, hanem a táppénzt, mert többen is vagyunk, akinek megéri a GYED-et feladni és táppénzre menni, mert többet fizet.

Engem a körzeti írna ki, a nőgyógyász ad egy igazolást, hogy írjon ki, de a körzeti ír ki. Nektek a körzeti nem okoskodott, hogy minek kiírnia táppénzre, ha amúgy sem dogoztok?? Az enyém elég hülye nőszemély, tartok tőle, hogy okoskodni fog.

Annus, a táblázatod nekem most nagy kincs volt, mert elfelejtettem, hogy 12-én vgy 14-én kell mennem és itt megnézhettem!!! :-) Köszi!! Ti nem vagytok feledékenyek?
Vendég
 


Böbe, ln nem tudom , hogy feledékeny vagyok e:) :) Tegnap pl vártam a diákot, és nem értettem miért nem jön... erre azt mondja mát beszéltünk meg...
vanni
 
 


Sziasztok!

Az én szemem nagyon rossz: -7,5-es mindkettő és természetes úton szültem Patrikot. De Én is elmentem emiatt szemészhez, modjuk én rendszeresen járok ellenőrzésre, mert kontaktlencsét hordok.
Azt mondta a szemész, hogy számtalan konferencia volt ezzel kapcsolatban szemészekkel és szülészekkel közösen, és arra jutottak, hogy nem indokolt emiatt a császármetszés. De szerintem egyedi esetek előfordulhatnak.

Vanni: Nekem is mellső falon tapad a méhlepény, erről én csak annyit tudok, hogy tompíthatja a baba mozgásait, esetleg későn érzed meg. Illetve császárnál okozhat gondot.

Most Én is egy kicsit furán érzem magam, gondolkoztam, hogy leírjam-e egyáltalán. Én is érzem néha, hogy mocorog a baba, ami tudom, hogy nagyon korai, de annyira nem hasonlítható máshoz az érzés, hogy nem tudok mire gondolni. Valóban akkor lehet érezni, ha háton fekszem, vagy ha hátradőlök ülés közben. Ha nem a baba az, akkor nem tudom hogy mi :shock:
Lehet, hogy csak beképzelem (bár nem hiszem), de azért jó érzés. :)

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok! :D

csajok, nagyon jók a képek! 8)

Evamama!
fiú???????és ennek örülünk?hogy van nálatok az "ivararány"? 8)

én tegnap ettem rántott camembertet, mert uhu után apácska elvitt vacsorázni :lol: és azt kívántam meg, nem hinném h bármi bajom lehetne tőle :D
csak az a fura, h 4.napja olyan hányingerem van, mint az elején...sőt... :roll: :?
tőlem is kérdezte a dokim , h ezeket a rúgkapálásokat már érzem, ugye? :shock: de én nem éreztem semmit....most majd jobban fogom magam figyelni, vagyis őt :D

Annus!
a táblihoz:nov.21.AFP

ja, és tegnap előtt voltam fogdokinál is és védőnőnél is!1 kilót híztam csak 6 hét alatt! :D (mondjuk nem is 40 kilóról indultam :oops: ), és 2 hét múlva kell mennem vissza a védőnőhöz pisivel, megnézi tesztcsíkkal mi van benne, meg vércukrot fog nézni:előtte 1 órával meg kell ennem otthon 1 zsömlét meg 2 dl tejet. :D

ja, a képeket el ne felejtsem:sajnos(vagy nem sajnos?)még nem mutatta meg fiú vagy lány :P :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég
 


Patrik először félt a hónaljban lázméréstől, de most már szépen végigüli, persze mesenézés közben.
Én, ha 39 körüli láza van mindig kúpot adok, mert a Nurofen már volt, hogy nem vitte le. Persze nem szereti, de nagyon hasznos, főleg éjszakára.

Kép

Kép
sissy29
 
 


Annus

Ha van időd a táblázatot frissíteni, mindegy mikor, akkor engem is beírhatnál. Vagy várjuk meg az orvost? :lol:
Mindenesetre Dunaújváros, Szt. Panthaleon Kórház, Kolos János. Május 25., név nincsen még.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!!
Csak egy gyors bekukk,itt vagyok anyuék,a fényképezőért jöttem.
Hát tegnap szép kis éjszakám volt,férjem fél 11-ért haza.Aztán meg már csak veszekedtünk.Ez a mai napak löketnek elég jó volt. :cry:
Mindjárt megyünk haza, kajálunk és indulok dokihoz.
Gratula mindenkinek a babákhoz,szépek a képek.
Az én szemem is rossz,de természetes úton szültem .Viszont sokat romlott is tőle.
Írnék még,de sajna nincs időm.Majd jövök A HÍREKKEL!!!
Legalább ti vagytok itt nekem!!!
Szép napot!!!!
Puszi:Anita

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita, ezt nem jó "hallani", hogy veszekedtetek!! A neveken vagy ez most komolyabb? Remélem azért minden rendben van!!

Vicuska, édes a baba!! Szerintem Éva mamánál a 2 nagyfiú mindenképpen örül, hogy öcsikéjük lesz! :-)
Vendég
 


4D: mi Zsófival is a 20. hét környékén voltunk, ezért most is így szeretnénk :)

Táppénz/GYED, stb: ha első baba, és most dolgoztok, akkor szinte biztos, hogy megvan a 180 ledolgozott nap, hisz augusztus végén derülhetett ki legkorábban a baba, így a GYED alapja majd jövőre a 2008-as jövedelmetek lesz. Ha most elmentek táppénzre, annak alapja, ha volt tavaly 180 napotok, akkor a 2007-es jövedelem lesz.

Nálunk más a helyzet, akik GYED-en vagyunk/voltunk, mert nekem pl nincs 2007-ben 180 napom, mert március végéig dolgoztam csak, utána táppénzen majd TGYÁS-on voltam, így a kedvezményszabály figyelembe vételével nekem (nekünk) a 2006-os jövedelmünk a mostani táppénz, és jövőre a TGYÁS és a GYED alapja.
Vendég
 


Anita!

Kitartás! Az én férjem átlag havi másfél-2 hetet van az USA-ban, vagy Kanadában. (amerikai cég kk eu vezetője) Most is már egy jó ideje egyedül vagyok. ( szombaton jön haza! juhú!) Terhesen + meló mellett elég ritkán tudok vele tartani.
Szar érzés, ha nem vagytok együtt, de biztos azért dolgozik ennyit a férjed, hogy mindent megadhasson nektek!
Ilyenkor a pasik megőrülnek....biztosítani akarnak mindent a picinek, ez vm. fészekrakó ösztön lehet. :)
Szóval legyél vele türelmes, ez neki is nagy változás, csak másképp éli meg! :)

Kép
mozza
 
 


Végigolvastam, amit írtatok, igyekeztem semmit nem kihagyni.
Hát, lányok,én csak irigykedek, hogy itt már mekkora és milyen gyönyörű babák vannak!:):):) Olyan jó olvasni, hogy nagyjából mindenkivel minden rendben.
Anita, sajnálom a balhét a férjeddel... és látom, Te is 13+1-en mész tarkóredő mérésre. Ez azért felettébb megnyugtató. Remélem, minél hamarabb rendbe jön a helyzet a férjeddel... nem nagyon hiányzik Neked a balhé mostanság... gyönyörű a kislányod, tényleg nagyon szép a neve is, mint ő, és én biztos vagyok benne, hogy a szépségét Tőled örökölte. :)

Annus, a táblához: a kórház a Szent István Kórház, a doki neve: dr. Horváth Tamás, és a köv. vizsgálat november 28. 10h genetikai uh.
Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni
 
 


A beígért fotók!!!
Nem nevetni!!
Puszi,majd jövök a hírekkel!!!!Kéretik drukkolni :D Kép Kép Kép Kép

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Lányok mivel 2. babát várom, ezért nem korai. Lányomat a 18. héten éreztem és akkor 10 kg-mal több voltam, de most mindig jobb oldalt a köldököm mellett érzem. talán azért is mert nekem a fundusban a méh felső falán tapad a lepény, semmi nem zavarja :)

Szemészetre a védőnő küldött, mert szemüveges vagyok, és a doki nem csak olvastatott, hanem bele is világított a szemembe meg még valami géppel meg is nézett, gondolom az idegeket vagy ereket is nézte :)

mozza evés után is szoktam érezni ahogyan belülről finoman simogat a picike :)

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Anita, nagyon szépek vagytok! Bárcsak én is ilyen "banya" lennék... :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok!
Már nagyon hiányoztok, most a barátnőmnél sikerült net közelbe kerülnöm végre. Még legalább két hét, amíg az új lakásban lesz. A lakás szép és jó, de sok a nem várt probléma és még nagy a felfordulás, ráadásul a kislányomat nagyon megviseli a változás.

Sajnos nem sikerült mindent végigolvasnom, így reagálni sem tudok csak néhán dologra.

Heni! Ne aggódj, én is 13+1-nél voltam 12. heti Uh-n.

Császár/ nem császár téma: Valaki írta, hogy császár után előbb épülnek az anyukák. Hát én sajna az elsőt császárral szültem, de most nagyon szeretném megúszni, de kicsi rá az esély. Álmomban sem gondoltam, hogy a hasi seb ennyire és ilyen sokáig fog fájni. nekem nagy sokk volt, hetekig szinte csak feküdni tudtam, alig tudtam ellátni a babát.

Nagyon szépek a babafotók és pocakfotók. Irigykedem, mert nekem még egy képem sincs a babáról és lehet, hogy nem is lesz. (Tinu, Te talán tudod, nem fogunk kapni soha?) A pocakom rohamos tempóban nő, már mindenki észreveszi rajtam, sőt általában min. félidősnek néznek. ha lesz saját netem, teszek fel talán képet.

Egyébként, még a költözéssel egyidőben, okt 27-én voltam 12. UH-n. A baba rendben, nyaki redő 1,8 mm, de nálam találtak egy miómát vagy cisztát, egyelőre nem látja a doki biztosan. Ettől elég ideges vagyok. Nekem azt mondta a doki, hogy meglepődne, ha lány lenne. Én semmit nem láttam a képen, de azok után, hogy a lányomat többször biztosan fiunak látták, a 25-26. hétig én nem foglalkozom a nemével.

Elvileg a köv. vizsgálat genetikai UH dec. 1., de szerintem addigra még nem lesz meg az AFP eredménye, de lehet hogy a mióma miatt kell akkor mennem. Szóval nem teljesen értem.

Tinu!Ja, bocs kicsit szétszórt vagyok. nagyon örülök, hogy a múltkor találkoztunk. Nagyon helyes kis család vagytok!

Nem tudom mikor jövök újra, mindenkinek boldog babavárást!

Kép

Kép
hean
 
 


bocs, megint én, de valami fontosat elfelejtettem. nagyon érdekel ez a táppénz téma.

Én 2006. márciusig dolgoztam, utána veszélyeztetett terhesség miatt táppénz szeptemberig. A szülés után tgyás, GyED, most meg már elvileg csak GYES, ami iszonyat kevés, ráadásul még nem is kapom a hivatalok lassúsága miatt. Szerintetek elmehetek én is táppénzre? Mi alapján számolnák? A házidoki kiírna, de ebbe a munkaadónak is bele kell menni nem? Hiszen elvileg úgyis itthon vagyok. Ha a táppéz nem megy, kiveszem a szabadságaimat. Bár pedagógusként nem volt magas jövedelmem, de a Gyesnél minden több. És májusban az új Tgyást, GYED-et mi alapján fogják megállapítani?

Előre is köszönöm, ha tudtok tanácsot adni!

Kép

Kép
hean
 
 


Vanni
az a lényeg, hogy ne alul tapadjon, mert az akadályozza a szülés. A mellső fal is ok, lehet később érzed majd emiatt a rúgásokat. A legideálisabb a hátsó fal.

Nálam azért 2006 a mérvadó, mert én 2007-ben szültem. És azért nézik még mindig a 2006-ot nálam a táppénz alapjául, mert 2007-ben tgyást és gyedet kaptam, és ezeknek az alapja 2006.
A 180 nappal kapcs. igaz amit írtál. Ha nincs meg az adott évben, akkor azt nézik. De szülést megelőző 2 éven belül kell hogy legyen 180 nap biztosítási időd (kivéve h pl nappali tagozatos hallgató vagy). De látom már Panndi leírta...

Nekem nem romlott semmit a szemem a szülés miatt.

Anita, szép formás pocid van :-) Nekem még mindig semmi látványos változás. Felső gombot azért már nem mindig gombolom
be.

Amúgy egyáltalán nem volt kellemetlen a táppénzt kérni. A nőgyógyásznak mondtam, hogy szeretnék táppénzre menni, nem is kérdezte, hogy miért, megírta a papírt. Mérges is lettem volna, ha akadékoskodik, mert én se kérdezem tőle, hogy a magánrendelőben fizettett pénz,t meg a hálapénzek tömkelegét hogy adózza le... A körzeti orvosnak meg végképp semmi köze hozzá, mert a szakorvos azt írja, hogy kell, akkor kell. (én amúgy hivatalosan, ha kérdezné az előző vetélésre fognám) Meg honnan tudná, hogy nem mentem vissza dolgozni?
Ha meg a törvény nyitva hagyja a választás lehetőségét, akkor jóhogy azt választom, amiből több pénzem lesz.
Nekem egyedül amiatt volt lelkiismeretfurdalásom, hogy ugye a cég fizeti a táppénz valahány százalékát, ha beteg az ember. De mint megtudtam, ha terhességgel kapcsolatos, akkor az állam fizet mindent. Szóval már emiatt sem aggódok. :-)
pumuklii
 
 


Hean

szerintem intézd mihamarabb a táppénzt. Pont így volt egy barátnőmnek, ő 2006 ápr-ban szült, és most 2008 szept a 2. babát, neki is volt pár hónap gyes a táppénz előtt.
2005-ös fizetésed 70%-át fogod kapni.
Munkáltató utalta neked a gyed-et? Akkor a táppénz is ő fogja. Nekik csak annyi közük van hozzá, hogy el kell juttatni a táppénzes papírt. Ha meg az első babánál úgyis veszélyeztetett terhes voltál, akkor csak elhiszik , hogy most is az vagy. És még szép, hogy a táppénzt választod, mert az jóval több a gyed-nél.

Új gyed-et majd a 2009-es minimálbér alapján számolják, max minimlábér x 2 x 0,7 (persze ez brutto). Nekünk már nem lesz megint tgyás, szülés után a gyed-et kapjuk.
pumuklii
 
 


Nem akarom elhinni, hogy már rúgást érezhettem. Döglök a kanapén és internetezek, és éreztem valamit, odaraktam a kezemet, aztán megint. 12 hetesen? Létezik ez? Azt hittem, hogy a másodiknál majd 16 hetesen már érezhetem...
pumuklii
 
 


Anita: csinos pocak :D

Munkáltatónak semmi köze a táppénzhez, nem kell hozzájárulnia! Én mondtam a nődokimnak, hogy szeretnék táppénzre menni, mert vette is elő a papírját, azt vittem a háziorvoshoz, és kész is. Utána szóltam a munkahelyemen.
Amúgy ha a munkahelyemen húzták volna a szájukat, akkor azt csináltam volna, hogy megmondom, visszajövök dolgozni, majd első nap beteget jelentek :wink:
Vendég
 


Én a baba hátát éreztem egyszer amikor forgolódott a hasamban :lol: Zsófit a 18. hét táján éreztem, de akkor én is kb 8-10 kilóval több voltam. Jó ez a második terhesség :lol:
Vendég
 


Juj, én olyan irigy vagyok, hogy ti már érzitek is a babát! :lol:

Én nagyon várom már, hogy milyen is lesz, de első babával azt mondják ez még egy ideig azért eltart majd.

Köszönöm az infot a kombinált tesztes vérvétellel kapcsolatban, akkor mégicsak reggelizem majd.

Kép
bema
 
 


Sziasztok Lányok :D

Nagyon nagy GRATULA a babákhoz..nagyon szépek a képek-sárgulok is az irigységtől,remélem nem haragudtok meg érte?!
Most kezdek jobban lenni,tegnap már tudtam sírni....végre mindenki leszállt rólam(mármint a család)és kisírhattam magam egyedül....
Nagyon izgulok Kinek mije lessz???
Évi-hatalmas a baba?!milyen szép formás!!!-most már ne parázz!! :lol:

Megyek kicsit melozni....később jövök

sok puszi Mindenkinek......Moncsi
mónika36
 
 


Annus, ha kérhetem bekerülhetnék én is a tábliba?

Az adataim:
Név: bema
Kor: 27
Lakhely: Velence
Testvér: nincs
Kórház, doki: Székesfehérvár, dr. Bata Barnabás
Szülés várható ideje: 2009. 05. 23.
Pici neve: Kis Pocaklakó

Köszönöm, köszönöm :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!

Kép
bema
 
 


Helló!

Pumukli! Tényleg nem lesz TGYÁS nekönk??? De miért? A gazdasági helyzet miatt? Honnan tudod? Ez egy picit megijesztett...
Vendég
 


Ja, és szépek a fotók! :)
Vendég
 


Hú, annyit írtatok, hogy mire elolvastam Marci nemsokára ébredezik, remélem azért még lesz időm gyorsan reagálni.

Én Marcival Ferrocomp Forte-t szedtem vas gyanánt.

4D-n 26 hetesen voltunk, mert akkor már szép formás mindene, ugyan nem fér bele a képben egészben, de a pofija már teljesen kialakult.

Állítólag 15 hetesen már hallanak a babák minket :lol:

A mellső fali lepénytapadás csak császárnál lényeges, mert akkor lehet át kell vágni azt is, ha épp ott van, hogy a babát ki tudják venni. Nekem az egyik a mellső falon tapad, a másik a hátsón :roll: Persze még vándorolhat arrébb, szóval remélem ha császár lesz, a dokim ügyesen megoldja. Azt mondta: Hú, az jó kis horror, a plafonig csap a vér, és annyi ideje van kivenni a babát, amíg ő is bírja levegő nélkül. Nekem egy fiatal, laza dokim van, szóval ezért ez a stílus :lol:

Ez a táppénz dolog engem is érdekel akkor. Én ugye 2007. márc 22-én szültem, tehát 2006 volt az alap. Akkor most is az? Előtte 3 napot voltam szabin, mivel Marci 3 héttel előbb jött. Mert akkor tuti magasabb lenne a táppénz, mint a GYED, bár én a maximumot kapom. Ki kellene valahogy számolni. Mert Gyes-re tuti nem megyek, ha Marci betölti a 2 évet, mondjuk 1 hónap se lenne, de akkor már inkább táppénz. De ha már most több lenne, mint a GYed akkor lehet jó lenne nekem is intézni. Na és persze ha nem a munkáltató fizeti, mert nem akarok kiszúrni velük sem :roll:

Én is teszek képet a babócákról, nem a legjobb minőség, de én kreáltam őket egy képre, mert amúgy nem férnek már bele együtt :roll: Az egyikőjük jobban látszik, de azért a másikat is látni:

Kép

Kép
Kép
nikole
 
 


Ja, és három napja én is olyan fura dolgokat érzek a pocimban, mintha mociznának :lol: Marcival én is 18 hetesen kezdtem érezni, de most nyílván kevesebb a helyük, így lehet tényleg érezhetem őket :lol:

Kép
Kép
nikole
 
 


Pumukli

Akkor nekem is így van? :) A 2006-t veszik alapul? Menjek táppénzre? :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


anika, attól függ, hány ledolgozott napod volt tavaly.
Vendég
 


Ez a mocorgás nekem nagyon izgatja a fantáziám, amikor már én érzem a mocorgást, az azt jelenti, hogy ha a párom a hasamra teszi a kezét akár már ő is érezheti, vagy attól hogy én érzem, azért még el kell teljen egy kis idő amíg ő is megérzi?

Huh ezt lehet kicsit bonyolultan írtam, de azért remélem értitek mire gondolok :lol:

Kép
bema
 
 


Wouw, fantasztikus lehet, hogy már érzitek mocorogni... :):):)

Hean, köszönöm a válaszod, így már megnyugodtam. Ha nem én vagyok az egyetlen... :wink:

Nikole, nagyon szépek a babák... gratulálok hozzájuk! :oops:

Heni

Kép
szheni
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: