Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

vagyok, csak mással voltam elfoglalva, meg valaki jól fel is húzött, felháborító viselkedése miatt (Vatera-nem részletezem)

Egyébként megint jó volt az éjjelünk 1órakor kelt csak fel, aztán 6-kor. Úgy látszik kezd ez állandósulni, csak el ne kiabáljam, le is kopogom gyorsan. kop-kop-kop.

Tényleg látszik mennyire élvezi Dávid a hintázást. Lili is újra felfedezte a hintáját, mármint hogy szívesen ül bele és nem ő hintáztatja kívülről. Hallgatja közben a zenét ami szól.

Anna ügyes hogy így tud aludni már rendes ágyon.

Lilinek is nagy kiságya van 140x70 és átalakítható később ifjúsági ággyá. Lili már szépen mászik le egyébként a franciaágyról, valamelyik nap hasra fordult és letolatott. De volt olyan is hogy leesett róla, mert a szélére sikerült ülnie és lebillent. Na erre még nem tud odafigyelni.

Lilinél is működik, az add oda, tessék, kérem értelmezése, meg azt is tudja, ha kérem hogy tegyen bele valamit egy pohárba pl. Viszont nála értelmes szavakat még nem fedeztem fel, amit valamire mondana. Megy a bababa, mamamam, nemnem, gyö, meg ilyen hasonlók.

A fogakkal mi is megrekedtünk, még mindig 6 van, alul kellene jönni, de nem veszem észre hogy ki akarna bújni.

KépKép
domidina
 
 


alizzal valo terhessegemkor olvastam, s most ujra kezdtem a mérgező szülők c. (Susan Forward)könyvet. mindig dobbenek, s van min valtoztatnom:-)
ajanlom!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Köszi a tippeket csajok!
Attól tartok az élet egyenlőre megmondja mi legyen: kiderült vizesedik a gyerekszobában a fal pont a kiságy felett. Az a fal szomszédos a fürdővel, szóval úgy néz ki szivárog a zuhany. :roll: :roll: :x . rádásul a gyerekszoba egyik sarka bepenészedett! :evil: Hihetetlen, hogy mindig kell lenni vminek, nehogy jól érezze magát az ember. Így utólag nem csodálom, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem volt hajlandó az ágyában maradni! Mondjuk érdekes, mert játszani meg minden nap bemegy.
Egyébként időközben azt találtuk ki, hogy megszüntetjük a kiságyat. Kivesszük az alját meg a matracot, csinálunk neki egy kis alvós sarkot. Akkor egy picit mellé is tudnék feküdni amíg el nem alszik. A heverőre azért nem merem rakni, mert ő is nagyon forgolódva alszik, biztos leesne.

Dávid nagyon jól néz ki! Igazi öröm az arcán, tényleg imádhat hintázni! :)

Momoska nektek is nagyon jók a képek! Borisz milyen ügyesen tologál, Levi ilyet nem csinál, ő inkább szétszed és csapkod és csiszol a kőhöz. :roll: Igazi rombológép. Jól néztek ki az avaros képen! Nagyon tetszett a szolgálós levezetés is! :)

Nagyon ügyesek a gyerkőcök nálatok, Levinek még mindig nagyon nagyon nehéz lekötni a figyelmét. Amikor azt hiszem, na most haladtunk egy kicsit, akkor a következő héten már azt sem akarja csinálni amit addig igen. Csak a pakolás és rombolás. Ez a gyerek egy buldózer!! :roll:

Köszi a receptet Orsi! :)

KépKép
kora
 
 

 
 

Gratulálok Dávid 3. fogához! :)

Momoska miről szól a könyv? Mit tud csinálni a szülő amivel sérülhet a gyerek?

KépKép
kora
 
 


igen, olyasmirol, bar sulyosabb eseteket elemez, de sokmindenben ismerhet az ember a sajat szulei hulyesegeire, amiket aztan o maga is tovabb hordoz pl. szulokent, meg en is, pedig nekem voltak a vilagon a legdemokratikusabb szuleim. hat meg a kedvesem....! anyosnak mar parszor kolcson akartam adni, de a kedvesem nem engedte....latszik meg a tekintelyelvu neveles: az igazsaggal se szeretne anyuci lelkebe maszni:-) de nagyon izgalmas!!! bar neha fajdalmas szembenezni azzal, h. amit jonak gondolok, az nem biztos, hogy az (a szuleimrol, vagy magamrol!)

kora,
oly regen lattam mar leviri-bulldozerrol kepet!!!! nem tennel fel?!

6.-8. fognal 1 eves kor elott leragadni tok normalis dolog. en se nyafognek, ha csak 6 fogunk lenne (annyi is van!), de ne legyen akkor mar fogzasos tunet se (bar 2 napja mintha kevesbe lenne. koppkoppkopp)

Kép
Kép
momoska
 
 


momoska, érdekes lehet a könyv... de mikor jut időm nekem olvasni?? kolos eléggé igényli a társaságom, ha épp nem az enyémet, akkor az apjáét. de ő is olyan mint Dávid (asszem Tina írta), hogy tök jól elvan magában ha nem lát, játszik a szőnyegen, de ha bemegyek megnézni miért van kussban, meglát, és egyből jön sírva, hogy anya vegyél fel, unatkozom.
Vendég
 


[quote]k írta:ora,
oly regen lattam mar leviri-bulldozerrol kepet!!!! nem tennel fel?!


Sajnos nem véletlen. :( Gép nuku. szóval keríteni kellene 1 tényleg jót, de előbb a faház (nem valami olcsó sajna) mostmeg ez a szivárgás... nem tudom mikor lesz. Egyenlőre hagyományos géppel nyomjuk, de előbb utóbb megoldjuk! :wink:

KépKép
kora
 
 


sziasztok!

Nem ment a net eddig..... f7-kor kelttünk, ehhez mondjuk az kellett, hogy 4-kor felkeljen, na meg fent volt 11-kor is. Meg 9-kor, de akkor még nem aludtam. Viszont olyan sírással kelt, mintha rosszat álmodott volna és alig nyugodott meg.

Képzeljétek ma reggel Lili nekiindult innen a szobából az ő szobájába, a gardróbon keresztül, ez kb 3,5 m és egyedül átment járva!!!! Igaz mentem utána közvetlenül hátha el kell kapni, de nem. Mostanában egyre gyakrabban fogja magát és elindul.
Nálatok hogy megy a járás? Lili magasba teszi mindkét kezét és úgy megy, egyensúlyozik.

Olvasni? Nekem is lenne mit, még Ranschburgot sem olvastam el, de én sem tudok, mert ahogy leülnék máris jön és kiveszi a kezemből a könyvet.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

Nagyon ügyes Lili. Kolos is ment egyszer a nappaliból az előszobába, mennyi is lehet, talán 2-2,5m. én is mentem előtte, mert ő inkább előre felé esik. Kolos maga előtt tartja a kezét , de talán többre menne, ha ő is felemelné. :)
ő is egyre gyakrabban megy egyedül. De pl. ha hívom, hogy gyere ide anyához, először csak néz, gondokozik, hogy menni fog-e, aztán lemegy négykézlábra és úgy jön ide. :) lusta egy gyerek, avgy csak még fél, mert elég sokat esett már.

megyek altatom, mert eléggé nyűgös.
Vendég
 


olvasni? nekem sincs, bar borisz most is elmaszkalgat magaban, mikor ezeket irom, igy ehelyett is olvasgathatnek kicsit, de inkabb akkor csinalom, mikor alszik, s eppen feltettem a kajat foni, vagy mikor az apjukkal elmennek vhova, vagy vasalas helyett, s majd az apjuk kivasal hetvegen, vagy este, ha leteszem oket, szoval aprankent, de nagyon-nagyon hianyzik a betu, viszont egyelore meg semmi mas nem kot le, csak ami gyerekkel es annak nevelesevel kapcsolatos, ezert szedem elo ilyenkor az ilyen konyveket. rohognek is a barataim, mikor feljonnek, s az agyam mellett sorakozik, a szulok konyve, a mergezo szulok, az eleg jo szulo (azt is birom, csak az eleje uncsi), pedig evekkel ezelott meg egeszen masok sorakoztak:-)))

hat nalunk ugy megy a jaras, hogy a keze nem felfele van, nem elore, hanem lefele, a foldon:-), vagy ha felfele, akkor valami butoron, s igy mar szep tavokat megtesz:-) viccen kivul, en kb. 2 honap mulvara saccolom borisznal, amit llilikolos most tesz jarasilag:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. b. alvoskutyafuggo lett. mar szopcsizni is csak ugy hajlando, ha kezeben van az alvoskutya, s mikozben atrakom egyik mellrol a masikra, a kutyajat szopcsizza. de napkozben is jartaban-kelteben kiszedi az agybol, s azzal maszkal, vagy huzza maga utan a foldon, vagy mint kutyamama a kolyket, a szajaban viszi....sulyos mereteket oltott! olyan koszos es budos nyalszagu mar az a dog, de eddig ki tudtam mosni, mot mar megzakkan, ha nem latja, plane alvaskor. ugyhogy szoltam a keresztanyjanak, hozzon masikat, s ma irt, h. szerzett meg harmat, egy ideig eleg lesz.
mindig azt hittem, h. ezeket a "helyettesito targyakat" a szulok diktaljak a gyerekre, mert aliznak nem volt ilyen (najo, volt, az ujja), de ilyen merteku fuggosegre nem szamitottam. kicsit bant is, h. nem a hálópólomra kattant igy ra, pedig az is ott van az agyaban alvashoz. :cry: :roll: :wink:
egyebkent, ha valaki feljelentene, elvinne boriszt a gyamugy, mert tegnap lefejelte aliz legovarat, mikor szetszedni akarta, s korben kek-lila-zold-sarga a bal szeme.

Kép
Kép
momoska
 
 


kerünk szépen képet boriszról ahogy hurcolássza a kutyust. kolosnak az az ujja van, játék közben is szokta szopizni, meg evés közben, így mindig ki kell vennem a szájából, hogy egy újabb kanál kaját beletegyek. :)

ja, cipő: ti milyet fogtok venni a gyerekeknek? az elefantenről hallottam hogy jó. amúgy meg nem tök mind1 milyen cipőt hord?? kérdezem, mert fogalmam sincs. majd télre szeretnék vlmi vastag, magas szárút, ami tartja a bokáját.
Vendég
 


Sziasztok
Kora, szerintem megoldódnak a Levi-gondok ezzel a kuckóval. Geri legalábbis nagyon szerette. Én elé tettem egy matracot és éjjel arra feküdtem, ha igényelte.
Ancsi egyáltalán nem forgolódós. Többnyire oldalra fordulva alszik el, aztán esetleg hátra fordul, karjait széttárja vagy még hasra, de ennyi, így ébred. Ha ő is forgolódna, biztosan valami más megoldást kerestem volna.

Ancsi semmifüggő, ill. énfüggő. Bármit adok neki, ideig-óráig elvan vele, de nem ragaszkodik semmihez, ujját nem szopja, alváshoz semmihez nem ragaszkodik, hiába próbálkozom :(
Geri is ilyen volt, jó pár éves volt, amikor elkezdett plüssökkel aludni és ahhoz ragaszkodni.

Nekem sincs időm sajnos olvasni, pedig nagyon hiányzik. Erről a könyvről, amit írtál Momoska, még nem is hallottam.

Orsi, még nem tudom, milyen cipőt veszek, még nem aktuális, mert nem jár, de hamarosan biztosan fog. Az elefanten valóban jó.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


gyorsssan írok, mert hol van net, hol nincs, na meg Lili is állandóan ide könyörgi magát, nem játszik semmivel sem.

Lilinek magas szráú cipője van, márka nélküli de jó stabil, olyan veluros anyagú. Hogy milyet veszek nem tudom, de már kellene egy számmal nagyobb, mert a vastag zoknival már - nem kicsi még - de szorosabb a lábán. Az a lényeg hogy legyen tartása szerintem, meg érdemes jó cipőt venni, hiszen most alakulnak a lábacskáik.

lili egyre jobban megy, kint az utcán nem is engedi sokszor hogy fogjam a kezét, ezért hátul a ruháját fogom és úgy megy. Mondjuk ezt ma csináltuk először. És elég sokáig bírja.

Lili sem függő semmire, neki sincs alvós akármilye, de még az újja sem. most inkább azt veszem észre, hogy altatáskor többet kell vele járkálnom.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Ezzel a cipővel én is dillemázok, hogy egyáltalán mikor vegyek neki, mert még nem jár. Nem szeretném, hogy mire elkezdünk menni az utcán is, akkora meg kinőjje. Val.szeg majd ha járni kezd, akkor veszek neki vastagabb, magas szárú. Én a Siestáról, hallottam, hogy elég jó, meg a Maus-ról.

Nálunk altatásban a Charlie: Könnyű álmot hozzon az éj című dal megy (anya előadásába :lol: ). A szopis pelust szoktam berakni az ágyába, van hogy abba fúrja az arcát. Napközben fentlét alatt nem igazán ragaszkodik semmihez.

Edina!
Lili nagyon ügyes, hogy így megy már! :)
Ja múltkor egyébként még tesz-veszeltem, azért a késői fentlét.

Kép
Kép
tina82
 
 


Jóreggelt!

Ma nagyon korán keltünk, f6-kor! Brrrr!!! Éjjel csak 1x kelt éjfékor, de akkor f2 volt mire végleg visszatettem a kiságyba. Egyszerűen nem tudott elaludni, nem sírt, nem volt semmi baja, csak nem tudott aludni. Ringattam az ölemben csukta is a szemét, de mocorgott egyfolytában. Aztán 1,5 óra után már meguntam és mondtam, lesz ami lesz..... Akkor sem aludt még, de hasra fordult én meg otthagytam. Aztán csak elaludt. De hallottam hogy azért még forgolódott egy kis ideig.

Hát igen, én is csak csodálkozom nap, mint nap, hogy mennyire gyorsan fejlődik a járása, mindig meglep valamivel.

Tina:
Hát én nem tudnék föntmaradni gépezni, éjjel engem aztán semmivel nem lehetne rávenni, hogy ne az ágyat válasszam... Mondjuk valamivel igen.... :oops: Én Vaterázni szoktam, de csak nappal. Ja és képzeljétek addig-addig szemétkedett az az illető akiről már írtam, hogy kizártak a vateráról minket a negatí értékelések miatt amik tiszta hazugságokra alapulnak. De nem lehetett tenni semmit ellene. Hogy milyen rohadt bosszúálló emberek vannak!!!!! Na mindegy!

befejezem, kihasználom, hogy most elvan magában.....

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

hát a f6 az tényleg nagyon korán van. kolos szerencsére 7:40kor, de szerintem ez annak köszönhető hogy tegnap este 21:20kor sikerült odáig eljutnunk, hogy ha beraktam az ágyába nem ordított, hanem szépen szopizta az ujját és próbált aludni. nem tudom mi ütött belé, ha a kezünkben volt ordított, a tenyerét a mellkasomhoz nyomta és taszította el magát. ha meg leraktam a földre, hogy tessék akkor játszál, csöndben volt, és csak ült. :roll:

Edina, ez durva! ezért titeket zártak ki, pedig a pasi volt a szemét. :twisted: ez szemétség. és nem lehet reklamálni??

Tina,én is néztem a siesta cipőket, de azok árban egy szinttel feljebb vannak mint az elefanten a maus-ról még nem hallottam.
Vendég
 


ez eleg gaz, edina. en nem vaterazom, csak a batyamek szenvedelyesen, de nem lehet szolni valami admin-nak vagy moderatornak vagy minek, s atertekeltetni a dolgot??? teljesen kiborulok az ilyeneken. :twisted: :twisted:

en mar komoly konkurrenciat latok az alvoskutyaban, ha az esti szopcsinal nem adom a kezebe, akkor nem is szopcsizik, hanem teper be erte az agyba, ha a kezebe adom, akkor ugy kell kicsempeszni a szajabol, hogy beletegyem a mellemet. eleggaz!! aliz is ujjfuggo volt, sot egyre inkabb az lett, ahhoz kepest volt nagy csoda, h. 4 es fel evesen egyik naprol a masikra allt le rola, s teljesen onszantabol, pedig riogattak vele, h. majd iskolas koraban mar szegyelli, s csak itthon, meg ejjel fogja szopcsizni!

tegnap probaltam lencsevegre kapni boriszt kutyacipeles kozben. sokat cipelte, de a kutyakolyyok a szajban modszert nem sikerult lekapnom, azert dobok egy sorozatfotot.
bocs, ha sok lesz!

ez egy regebbi, itt meg csak alszik vele: Kép
itt megpihent ket szoba kozott: Kép
itt eppen megy, h. lerombolja alizek (baratnojevel volt) tarsasjatekat), s talan jol latszik a tegnapelotti serulese is az arcan!!(pszt! gyamugynek ne szoljatok!) Kép
ez a kedvenc kepem, itt azert akar sirni, mert nem talalja az alvoskutyajat:-) (aki megtalalja, megkapja:-)) Kép
s ha hozzam bujik, akkor is csak alvoskutyaval egyutt vagyok nyugtato. hm. Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Orsi!
Na igen a Siesta cipő nem olcsó kategória. Ezt az Elefantent megnézem, hol lehet kapni? Lehet, hogy a Maus cipők csak nálunk vannak egy boltban? :roll: Látam már tesz-veszen is hirdetni. Mondjuk én elsőre ledöbbentem, hogy milyen árban vannak ezek a pici cipők, aztán jó ha pl. egy télen át hordja, mert aztán úgyis kinövi.

Edina!
Tényleg, nem lehet írni valamilyen adminisztrátornak?

Momoska!
Sikerült pluszba kutyusokat szerezni? Ilyet még nem láttam, hogy ennyire ragaszkodjon valaki valamihez. Lehet Ő is elfogja hagyni egyik napról a másikra. :roll:

Kép
Kép
tina82
 
 


nagyon aranyos borisz ahogy ölelgeti a kutyust. :)
kolos utálja a plüss állatokat, ha véletlenül hozzájuk ér, akkor gyorsan el is kapja a kezét, és elkezd fintorogni. szerintem utálja a szőrös dolgokat, mert anyáéknál a kutyákhoz, meg a cicusokhoz sem ér hozzá.

a deichmann-ban lehet kapni. én is néztem vetarán, meg teszveszen is cipőket, de azt olvastam ne vegyünk használtat, mert azt már előtte vlki kitaposta, akinek teljesen más volt a lába..stb, stb. van ebben vlmi szerintem. de tényleg elképesztő, hogy tizen akárhány ezer egy kiscipő és tök hamar kinövi.
momoska, borisz tud örökölni alíztól? vagy alíz már akkor nagyon lányos dolgokat szeretett?
Vendég
 


Reklamáltunk mi, írtunk levelet, amiben leírtuk a folyamatot, hogy sikerült összehozni nekünk annyi negatív értékelést (persze nem egy személy, már úgy értem több felhasználónév alá bújt emberke az elsőt kizárták, aztán bejelenetkezett más néven, meg mégegy néven stb. ) hogy automatikusan kizártak.

Azt írták vegyük fel velük a kapcsolatot, beszéljük meg és vonassuk vissza. Csak nevettünk ezen, gondolják ez kivitelezhető?????

Borisz nagyon aranyos ezzel a kutyával, és hihetetlen hogy ragaszkodik hozzá. Ez is miből fakad????

A cipők mint álalában minden gyerek cucc nagyon drága. Én is azon a véleményen vagyok hogy használt cipőt ne vegyünk még ha drága is. Az újaknál is lehet különböző árfekvésben keresgélni. Hogy hogy alakul ki a lába szerintem fontos!

KépKép
domidina
 
 


tina,
hetvegen hoz a keresztanyja 3 db-ot:-) igaz, az egyik nyul, azt aliz majd lenyul(!)ja, mert a nyul a kedvenc allata.
orsi,
nem pluss, valami szovetanyag. borisz nem irtozika plusstol, de azokat nem ragj, viszont a tectilpelusokat es egyeb ruhaanyagokat igen.
edina,
sztem onnan a nagy ragaszkodas, h. boriszt nem altatom, hanem ezzel alszik el, igy egyfajta "szoranya" lett:-)

cipo,
hat olyan teli bundas hotaposot orokol borisz aliztol, amit aliz szinte csak kocsiciponek hordott, mert meg nemigazan jart benne, foleg hoba nem raktuk ki. mi a vateran lottunk egy uj 18-as siestat 4E-ert, az jutanyos volt, de mar kinotte, a mamam meg szerzett egy szinten jutanyos naturinot (20-as), azt most hordja. naturino is jo marka, de nem kell a legdragabbat megvenni. csomo jo kiscipofajta van. egy-ket fontos dolog tan, hogy a sarokreszen a kereg meg legyen emelve hatul, azaz kemeny legyen, termeszetes anyaga legyen a ciponek. azon meg vitatkoznak, hogy a talp legyen-e betetes, en nem vagyok a partjan, de mindenkeppen olyan pouhabb anyag, ami ingerli a gyerek talpat es alakulnak egymashoz. a siestak, elefantenek, naturinok ilyenek, de mas jot is ki lehet fogni. talan salus is van, valamivel az olcsobb stb.
amiben szaladgalni fog eleinte, ahhoz tenyleg jobb, ha uj, hogy ne a cipo alakitsa a gyerek labat. de kesobb mar siman lehet orokolt vagy hasznalt!

Kép
Kép
momoska
 
 


Azért érdemes a neten Teszvesz, Vatera, megnézni, mert vannak új cipők is és olcsóbb mint a boltban, pl. találtam új siesta cipőt kék, 6300,-Ft-ért 20-as

KépKép
domidina
 
 


ismeritek ezt a sutit?
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=8242

anyukam csinalta meg nagyon regen, s imadtam akkoriban, el is felejtettem aztan. s most leltem meg a receptjet!!! megvan a programom holnapra alizzal:-)))

Kép
Kép
momoska
 
 


én nem ismertem eddig ezt a sütit. az albert kekszet nagyon szeretjük, mindig van itthon. én inkább a sima kekszeket szeretem, amiben vlmi töltelék van az nem nagyon. kivéve pilóta keksz, de még abból is képes avgyok kivenni a kakaót. :)
Vendég
 


de ez nem keksznek hat, hanem sima csokis sutinek, miutan megpuhul, csak nem kell sutni. ez nagy elony:-)
nekem meg inkabba toltelek megy a kekszekben:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


majd kipróbálom, szabi úgyis szereti a csokis sütiket. meg ahogy látom elég egyszerű megcsinálni.

borisnak már 20as cípő kell? kolosnak a 18asok jók, lemértem 11cm a lába. dédi vett neki egy 19es elephantent de az még picit nagy, 12 a belső talphossz. ibőr átmeneti cipő, nem hosszú szárú, de nagyon édes benne. tud benne menni, meg nem is zavarja, csak ugye 1cm nagyobb. szerintetek ez nem gond?
télre úgyis kell vennem egy bundisat. főleg ha akkor már utcán is jól jár.
Vendég
 


Levinek is 19-20 a lába. 19es kocsicipőt vettünk neki, de a nagyon vastag harisnyájára már alig bírom ráhúzni. Van még neki 2db 20as is, az egyik sportcipő, anyukám szerzeménye, a másikat mi vettük a deichmannban, rendes talpú. Illetve a barátnőm adott egy nagyon komoly bőrcipőt, mert az ő fiára nem lett jó, de az még nem lett felpróbálva. Én is az új cipők híve vagyok!

Borisz hihetetlen ahogy így cipeli mindenhova a kuyust! :) Nagyon édes lehet! ( levinek is volt már kék foltja :oops: ) Egyforma tutyijuk van a fiainknak! :P Azért én néha nem bánnám, ha Levi is elaludna az egeréval amit direkt ezért vettem! :roll:

Én bírom az ilyen puhulós-kekszes cuccokat! :P

Edina sajnálom ami veletek történt, undorító emberek vannak! Vajon mi motiválhatja őket? El sem tudom képzelni ez miért jó nekik! Lili meg nem semmi ahogy teper az utcán is! :shock: :)

Orsi szerintem örülj neki, hogy most pihen Kolos a fogakkal, azt mondják a rágók meg a szemfog jobban fáj. Bár ha jól emlékszem Kolimann nem akadt fenn holmi fognövésen! :) Igaza van Momoskának, ha már nem bújik az a fog akkor ne is legyen fogzási tünet, mert ez így felháborító! :wink: Alig várom hogy kibújjon végre ez a nyamvadt 8., utánna szerintem nálunk is fog-pihi lenne.

Dáviddal meg Nüncsivel mi újság van?

KépKép
kora
 
 


davidrol tudunk, kora, norirol nem!:-)

nemtom, hanyas a laba borisznak, de a 18-an nem megy fel ra:-)
1-1.5 cm-nek KELL lenni szabad helynek a cipoben, az ugy jo! nem szabad, hogy pont vegig erjen!

Kép
Kép
momoska
 
 


de jó, hogy írod momoska, én majdnem azt mondta neki mármint a dédinek, hogy 18ast vegyen...de akkor megnyugodtam, hogy nem baj, ha nagy.

Nüncsiről tényleg én sem tudom semmit...
Vendég
 


Momosak, nagyon jók a képek!
Főleg az, amelyiken sír Borisz a kutyus után :-)

Ismertem ezt a receptet, de már legalább 8 éve nem készítettem. Legutóbb még Pesten laktunk, akkor, de teljesen elfelejtettem. Nekem a Butterkeks a kedvencem, vagy a Sparos vagy a Pennys.

Edina, ez nagyon gáz. Persze, azért pontozódtatok ki, mert kevés volt a pontotok és a mínuszok miatt. De csak meg lehet írni az adminoknak, hogy ez ugyanaz a személy, csak másod-, meg harmadreggel, ezt ők azért ki tudják deríteni és akkor csak megszűntetik a felfüggesztést.
Én a teszveszt ismerem jobban, akkor kezdtem el, amikor a lábam miatt 1 hónapig feküdtem. Vettem is pár dolgot, és meg is szabadultunk néhány mázsa rézverettől, meg korondi cserepektől, ami már nem kellett.


Teszek néhány képet, mai termés. Kép
Kép
Kép
Kép

Ancsi is úgy közlekedik, hogy a szájába veszi, ami épp kedvére való, azzal üget és közben mormog, beszél stb. Nagyon vicces.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Jóreggelt!

Momoska,
ezt nem tudtam, hogy ennyi szabad helynek kell lenni a cipőben. Persze az tudom, hogy a pont jó az nem jó, hiszen még egy kicsit előre is csúszik a lábuk. Na meg télen vastag zokni stb.
Lilinek egyébként most 19-es van, de már kell vennem nagyobban. 20-asat akartam, de akkor lehet a 21-es lenne jó?????

Évi,
Annácska nagyon édes ezeken a képeken. És milyen csinin van felöltözve! Na meg milyen szép a haja, jó sok van neki. Olyan ezeken a képeken, mintha idősebb lenne már.
Lilinek is ilyen színű a haja, csak egy kicsit rövidebb. Hátul meg elől nő neki és göndörödik, de a füle fölötti részen még nagyon rövid.

Vatera: azért reklamáltunk, mert a szabályzatban pont van egy ilyen rész, amikor valaki szándékosan a kizárás miatt ad negatív értékelést, megvizsgálják és mérlegelve döntenek. Csakhogy ők a könnyebbik végét fogták meg a dolgoknak azzal hogy mi egyezkedjünk. Ilyennel????? Uh. hagytuk a fenébe a dolgot. Azóta már újra regisztráltattuk magunkat.
Ja és ha már lett volna több tíz tranzakciónk nem viselt volna meg a 3 negatív értékelés, de így, pár tranzakciónál igen.
És az a durva hogy azóta is vannak szám nélküli hívásaim, előtte a férjemnek, aztán nem szól bele senki.

Nüncsi nekem is eszembe jutott valamelyik nap, Orsi meg is akartam kérdezni hogy vannak, de olvasom hogy most nem tudsz róluk semmit. Nagyon eltüntek Rékával. Sok ideje persze gondolom nincs.

Lili egyébként 2x kelt és reggel f7-kor uh. addigra már megreggeliztem, tovább nem is tudok aludni. És gondolom kialudta magát mert elvan most magában.

Kora, ti hogy vagytok? Javultatok? Remélem, rátok férne már!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

Kolost mostanában alig lehet ágyba dugni esténként. először az apja próbálkozik, aztán az a vége, hogy tökre felpörgeti magát és alig tudom megnyugtatni. tegnap is n10 volt mire hajlandó volt az ágyában maradni. viszont mindig fél 8 után kel legalább is idáig. ami azért barátibb mint a 6.

Anna tényleg nagyon csini a ruhájában. én is szeretnék egy kislányt. :lol:
a butter kekszet én is szeretem!

tegnap írtam sms-t rékának, de nem válaszolt. lehet, hogy hazautaztak horváto-ba, onnan meg nem akar válaszolni. mondtam neki, hogy írjon nekünk ide ha van ideje.
Vendég
 


Edina, köszi javulgatunk, javulgatunk. Még nem teljes a gyógyulás, így nem is mentunk a baba-mamákhoz tegnap. Egyébként a bach-virágterápiáról tartottak előadást.

Tegnap amíg kapírgáltam odakinn a leveleket, addig Levi elmászkált a földön (jól beöltöztettem). Nagy élvezet volt számára, én meg nem győztem kihalászni a szájából a kavicsokat. Képes volt elmászni érte a kerítésig! Tiszta föld lett! Jó sok koszt megevett . :roll: :wink: Rádásul tegnap elkezdett matricább lenni mint eddig, nem tudom mi van vele!?

Anna csuda csini!! :) Mi van a szájában az első képen? Aranyos! Tényleg idősebbnek néz ki. Na és mekkora haja van! Levinek egy tizedmilimétert sem nőtt még!

Én a mostani éjszakára egyáltalán nem is emlékszem! Az biztos, hogy korábban kelt mint szokott!

KépKép
kora
 
 


milyen a jó gyerekcipő? rákerestem erre és csatolok ide linket, persze máshol is lehet olvasni erről
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2029
http://www.babavilag.com/index.php?cikk=180
lehet találni márkákról véleményt, összehasonlítást, leírás is... stb.

KépKép
domidina
 
 


nagyon cukipofa annababa!! honnan vannak ezek a macskas ferdevagasu szemei??(asszem, gerinek is hasonlo.)

1-1.5 cm-el nagyobb cipo a szabad mozgas miatt van, de amiatt sem art, hogy nagyon gyorsan novekszik a labuk. aliznak a mai napig egy evszak=egy cipo (min.). nem tudja soha a tavaszi cipojet osszel is hordani, vagy nagy ritkan.

haaat borizs is megorult az esti lefekvesnel, miota irtam. o belealszik a szopcsiba, le is lehet tenni, de ha kijovok, uvoltozesbe kezd, ott kell lenni, vagy neha bemenni min. 10-15 percig.
ma ugyan reggel 9kor kelt, de nemtom, mit muvelt az ejjel, mert altalaban o is ugy alszik, mint anna, azaz kvazi mozdulatlanul, de most orankent-fel orankent ebredtem arra, hogy beverte valamilyet, s ezert felsirt, neha fel is ult...megsimiztem, visszafektettem, s aludt ugyan, de 3kor mar nem birtam tovabb, magunk melle vettem, h. ott nem veri majd be semmilyet, de zokon vette, h. kivettem a kisagyabol, csak szopcsival vigasztalodott meg, mellettunk ugyan elaludt f7ig, de akkor megint tekergozni kezdett, gyorsan kapott meg egy keves szopcsit, s visszatettem a kisagyaba, majd kelt aliz, bevittem oviba, visszajottem, s ezek a fiuk meg mindig aludtak. most meg el kene aludnia, de csak dumal a franya!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


na rajottem, miert dumalt. kidobta azt a ronda budos dogot az agyabol, s gondolom, azt kiabalta, hogy "anya, gyere mar, mert kiesett a kutyam!", visszakapta, mar be is vagta a szunyat!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


http://www.bebicipo.hu/
ezek nem olyan dragak.

Kép
Kép
momoska
 
 


Edina, jók a cikkek, volt benne pár hasznos infó. ezek szerint jól gondoltam, hogy nem szabad cipőt adni rájuk benntre. egyik ismerősünk kislánya eléggé lúdtalpas és a dokijuk szerint azért mert sosem hordott cipőt a lakásban. én ezt hülyeségnek tarottam, dehát ő az orvos. bár biztos ez is olyan dolog mint minden más, ahány orvos annyi vélemény.

beadattuk kolosnak a prevenart. kicsit sírt szegénykém, de egy játékkal hamar megnyugodott. le is mérte a doki, így végre van hivatalos adat a súlyáról. :) 10,27kg én itthon olyan 76 centinek mértem.

szép hétvégét nektek!
Vendég
 


jóreggelt!

Hát ma nem volt olyan jó az esténk, 11-ig vagy 4x voltam bent nála, állandóan felsírt, forgolódott, de nem kelt fel, simiztem egy kicsit, aztán otthagytam, de 11 kor aztán végképp kivettem, gondoltam rendesen elaltatom. Aludt is 6-ig.

Orsi,
Ez az orvos gondolom nem ortopéd orvos lehetett. Én azt hittem hogy ez annyira egyértelmű már, hiszen én mindenkitől és még a régi időkből is mindig azt lehetett hallani, hogy az a legegészségesebb, ha cipő nélkül, nyárom mezítláb mászkálunk a különböző típúsú talajon. Gyerekeknek nagyon jó a homokban mászkálás. Egyrészt ingert kap a talp és ugye nem véletlen masszírozzák a talpat, ha valami gond van. Másrészt meg, amik a cikben is le vannak írva miért fontos.....

Csak azt nem értem ha ez mondjuk egy háziorvos is, ennyit nem tudnak mondjuk az ortopédia területéről? Mert én azt hiszem ez talán nem olyan kérdés, amiben annyira megoszlanának a vélemények. Az már más hogy a cipő harántemelős legyen-e vagy sem. Na ott aztán tényleg orvosa válogatja kinek mi a véleménye és döntsd el te.
Én olyat vennék ami nem harántemelős! És abban is igazat adok, hogy nem igazán kell olyan cipő sem ebben a korban ami a bokát annyira tartja, mert az izmoknak fejlődniük kell maguktól.

Nekem fogalmam sincs hány kg - kb. 9,5 lehet, és hány centi, azt hiszem majd ma megmérem.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

Edina, jól gondoltad ez "csak" háziorvos volt. én sem vagyok híve a minden körülmények között cipő a gyerek lábára elvnek. főleg ők még nem is igazán járnak. megtesznek pár lépést aztán annyi.
mi az hogy harántemelős egy cipő? :oops:

holnap megyünk gyöngyösre, már nagyon rég nem voltunk. legutoljára szept-ben. azóta meg jó sokat fejlődött kolos.

ma meg apának megint koncertje - a héten már a 2. :( nem szeretek egyedül lenni este.
Vendég
 


Orsi,
megértelek, én sem szeretem ha este programja van és nincs itthon.
Egyébkén én úgy tudom, az a harántemelős cipő, amiben van betét, olyan párnázott, mintha lúdtalpbetét lenne. És szerintem az fölösleges.

Ma voltunk a városba hármasban, vettünk Lilinek bundás cipőt, elefanten, 20-asat. egy hónap múlva már jó lesz főleg vastag zokniban. Igaz megint fiúsítva lett, nem volt nagy választék.

FÖlébredt, uh. megyek....

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

vannak hírek Rékáékról: jól vannak, most itt van velük Dani. Nüncsi már fel tud állni minden segítség nélkül, járássegítővel már tud menni, ő is tologatja a bútorokat. Réka mindenkit puszil.
Vendég
 


jóreggelt!

Jó hallani Rékáékról. Tudom most aztán idő van neki a legkevesebb, de szívesen látnék - gondolom Ti is - Nüncsiről képet.

Megint többször kelt éjjel, szombaton is..... Még mindig nem javult a pelenkakiütése, nem használnak ezek a kutyulékok, uh. megyek vissza a dokihoz. És ami a legrosszabb, hogy viszket neki, és éjjel is szerintem többször ez bántja. Amikor sétálok vele az altatásnál, akkor is izeg, mozog, kinyújtja a lábát, fölhúzza, fészkalodik, látszik rajta hogy viszked neki....

Ma jön a dédi vasalni!

Ti már gondolkoztok a karácsonyi ajándékozáson? Kinek mit? Én mindig olyan bajban vagyok főleg Tibivel hogy mit vegyek neki..... Én már ezen agyalok egy hete, böngészem a netet, hátha találok valamit, eddig sikertelenül....

megyek mert itt nyüszörög a lábamnál hogy vegyem fel.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

én is kíváncsi vagyok nüncsire, de eléggé be van fogva réka. 3nap suli-2 nap gyakorlat.

ajándékozás: én is mindig bajban vagyok... nálunk elég nagy a család... fogalmam nincs mi lesz. én is gondolkozom már egy ideje rajta, kinek mit... anyának még névnapja is lesz előtte, most csüt-ön, nagyinak szülinap dec 2-án, még arra sem tudom mit veszek. :(
kolosnak a legegyszerűbb, asszem bébitaxit kap, meg vlmi készségfejlesztőket. mondjuk amit momoska mondott, a golyódobáló. ő is imád rombolni. :)

én is léptem, mert álmos, 6kor kelt.
Vendég
 


tegnap kolos megdöntötte az ébrenléti rekordját, délelőtt 11től este 8ig volt fönn. próbáltam 3kor altatni de sikertelenül, amikor meg más álmos lett volna olyn 6körül már nem hagytam, mert akkor az itennek se aludt volna este. de megmutatta a repertoárját a nagyszülőknek, olyan édes volt, fel is vettük. nagyon jó kedve volt tegnap. :)
Vendég
 


Sziasztok, jó reggelt!

Köszönjük a kedves szavakat, nagyon aranyosak vagytok. Az az igazság, hogy nekünk is nagyon tetszik Ancsi, eléggé odavagyunk érte, már így családilag (gondolom azért ezzel mindenki így van :) :D )
És imádom öltöztetni. Barátnőm is küldött néhány ruhácskát, a teszen is vettem és a nyáron otthon turkáltam még neki néhányat, így aztán van neki elég és én itthon is adok rá gyakran ruhát. Szeretem, ha csinos.

Én egy ideje nem görcsölök az ajándékokon, egyrészt a gyerekeknek könnyű/könnyebb kitalálni, a felnőttek esetében pedig figyelek, évközben, valami mindig kiderül. Ha nincs résen az ember, lassan már erről szólnak az ünnepek: vásárlás...

Cipő: én is hallottam már, hogy szobában jobb ha cipő van a lábán, mert az egyenes felület, kint jó a mezítláb járás. Bent a kemény, sík felület nem tesz jót. De úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Szerintem, ha valaki lúdtalpra hajlamos, úgyis az lesz neki. És nem cipővel meg betéttel, hanem tornával javítható. A betét már csak akkor kell, ha fáj anélkül.

Kora, egy műanyag vacak van Ancsi szájában, olyan, amivel pl. a kenyeres zacskó száját bekötik.

Éjjeleink megint változtak egy kicsit, 3 napja csak 1x ébred, viszont így korábban kel, f7 körül, és 9-kor már alszik.
De így azért sokkal jobb.

Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Ja, majdnem elfelejtettem, macskaszemek. Hát családilag volt honnan örökölnie, hiszen mindkét részről van benne székely vér. Én háromszéki vagyok, páromnak anyai ágon vannak székely ősei, habár az ő révén már több náció vére csörgedez a gyerekek ereiben, de úgy látszik ez a vérvonal volt a legerősebb.
Nekem apai és anyai ágon is vannak rokonaim, akiknek hasonló vágású szemei vannak, nem utolsó sorban nekem. Csak az Ancsié kerekebb és ez nekem jobban tetszik.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Kép Helló!

Gyerekek a szombat éjjel katasztrófális volt! Apával ketten küzdöttünk a gyerekkel sikertelenül, a fél éjszakát átszipogta (nem tudom mi volt a probléma :? ), a másik felében csak szimplán nem aludt. Szóval kikészültünk rendesen, csúnya dolog vagy sem, de neagyon haragudtam rá. Szerencsére az egyik mama eljött vasárnap + elvitte sétálni is, volt egy kis fellélegzés. Igaz már látszik végre a 8. fog sarka, mégsem hiszem, hogy ez volt a gond. A védőnő szereint minden este ittassak vele egy kis chamomillat, és úgy tűnik nem akar tőlem elszakadni a gyerkőc. Ez utóbbira én is rájöttem, de minden este chamomilla...nem tudom.

Rádásul nem nagyon akar enni és neki ugyebár nem igazán vannak tartalékai. A gyümölcs szerencsére még mindig mey, de az eddig kedvelt zöldség + a husi nem. Hiába próbálkoztam, szájzárat kapott. :roll: :? megint nem hízik semmit, jövőhéten megyünk mérésre.
Már tényleg nem tudom mit kezdjek ezzel a gazfickóval! Ezt a 2 dolgot meg kellene oldani (evés, éjjelek).

Cipő: a következő baba-mama klubban lesz állítólag előadás erről, kijön vmelyik cipő gyártója. kiváncsi vagyok mit fog mondani. Gondolom az ő termékeik lesznek a menők.

Legalább annyit tudunk Nüncsiék jól vannak!

Éva én nem is tudtam, ez a mandulavágású szem székely jellemző? Milyen érdekes! Pedig 1x voltunk székelyföldön is. (Ami gyönyörű!)

KépKép
kora
 
 


en itthona ket gyerkoccel, mert aliz szombat reggelre belazasodott, s hanyt, majd delutan es ejjel is lazas volt, vasarnap reggel is hanyt (fura hanyas volt, mert mindket reggel hanyt, s csak ehgyomorra (csak nem terhes?), s utana evett (bar konnyedebb kajakat), s az nem zavarta, attol semmi baja nem lett. fene erti ezeket a franya korokozokat. mindensetre tegnap ota jol van, de meg itthon tartom ket nap megfigyelesen.
borisz meg most a delelotti alvast bojkottalja ma, pedig inkabba delutanit szokta, s ettol egesz horror lett a delelottunk, mert nem sikerult az eves-alvast ciklust harmonizalni, de inkabb le se irom a kaoszt!
kora,
borisz uszkve 2 honapja nem hizik, vagy csak minimalisat, azaz semmit! nem is igazan eszik. 2 hoanpja azt csinalja, h. 10 napig alig eszik, mar a kanal latvanyatol elfordul, aztan belenyugszik, s lehet vmennyit lapatolni a szajaba (mindegy, mit adok neki, gyumi, fozi, tejpep, darabos), de kozben el kell foglalni massal, van hogy viszont tok ideges lesz, s akkor nem is lehet semmit adni neki. majd 2-3 napig - ha kozonyosen is - de eszik, s most 4-5 napja megint nem. darabosat az erdekesseg miatt el-el fogadja, de abbol is csak egy-ket falatot. volt olyan, hogy mar sirt az ehsegtol (direkt kivartam. gonosz anya!), de akkor is ezt muvelte,, viszont most nem nyalzik, nem nyulkal a szajaban, nem fajlalja...s foga azota sincs, nem is latok semmi jelet a szajaban!!! jol ellenne, ha ez a franya kotelezo eves nem lenne a vilagon.

par napja ez nalunk a meno: (szerencsere aliz is elvezi, mert norisz nem hagyna abba, tegnap haromszor korbetolta a szoban!) Kép

Kép
Kép
momoska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?