Sziasztok!
Na megpróbálok én is visszacsatlakozni, valahonnan az előző oldaltól. Először is köszi mindenkinek a tippeket, bezsebeltem őket! Megijedtem, mert tnap elég durvák voltak a cicik, azt hittem gond lesz, h rengeteget kell fejni majd, mert mindig bedurran...de szerencsére nem, tele vannak, de nem kemény...így addig nem is fejek. Nem fájnak, de kicsit érzékenyek...ez normális? Vagy fejnem kéne ha ezt érzem?
Tercsi!
Nekem azt mondta a zöld kakira a midwife, h azt jelenti, h nem eszik eleget...mert nekünk is volt egy asszem tegnap előtt, amikor még nem volt tejcsim.
A mini medela az az elemes verzió ugye? Ezek szerint akkor annak is lehet szabályozni a szívás erősségét és ritmusát? Vagy a ritmust csak a swing-nél lehet? Egyébként mégsem vettem tegnap, hanem kölcsönkértem a főnökömét, pénteken jönnek meglátogatni, és elhozzák. És nem tudom melyik fajta az övé, de gondolom a swing, mivel az a drágább, és ő mindig a legjobbat veszi meg mindenből (mármint a legdrágábbat, ami nem feltétlen jelenti a legjobbat). Na szal azt kipróbálom, ami neki van, itt marad egy jóideig, és ha szüségem lesz rá tényleg, akkor veszek egyet.
Ildi!
Ne aggódj, hipp-hopp eltűnik ez a csípő dolog, mindig gyorsan lehet rajta segíteni! Ti még terpesz pelust sem kaptatok, úh tuti nem súlyos a dolog! Bár megjegyzem azzal is általában 1v2 hét alatt rendbejön a dolog.
Nem tudom elképzelni, hogy hogy tudtál kézzel fejni, le a kalappal! Én próbáltam, de nem megy, egy-egy csöppet tudok kicsikarni nagy nehezen. De a tomee tippe bejött végülis, csak fárasztó és sokáig tart.
Előfordul, h kicsit kevéske lesz a tej, mert vannak növekedési ugrások, ilyenkor gyakrabban kell szopiztatni Lottit, így ezzel majd termel magának többet, és megint elég lesz. Remélem ez segít kicsit.
Hasleszorító öv? Nekem van 2 is, de még ki sem bontottam őket.
Marek!
Hát azért nem mindig fúj a szél, sőt, nem is igazán sokat...a borult idő már nagyobb gáz, tényleg alig süt a nap...na meg az eső, bár az sem annyira katasztrófa, mint ahogy a legendák szólnak, de vannak ilyen időszakok, és akkor nagyon elegünk van. Egyébként a babakocsink elég jó, mert mózeses, amit fordítva kell beletenni, így a babkocsi és a mózes napvédőjét össze lehet fordítani, mint egy kupolát.
Basszus, ez kész, h képesek elveszteni az anyakönyvi kivonatotokat!
Szöszke!
Köszi, én is gratulálok neked!
Elolvastam én is a szüléstöridet, szép szülésed volt!
Gergő nagyon édes, az a fintor hihetetlen, Lillus is csinál néha hasonlókat.
Inez!
Nagyon édes Julcsi, és marhára tetszik a babakocsitok!!!
Vagány a szerkója is!
Clau!
Köszi a tippet, de nekünk sehogy sem megy ez a hónaljas dolog. Viszont mostmár asszem kezdünk sínen lenni.
Na nálunk is ugyanez a helyzet, sárgaság, ki van ütve totál, ébresztgetni kell, és szopi közben is piszkáli egyfolytában, h ne aludjon be.
Timi!
Én úgy csinálom, h ha nagyon kemény, akkor lefejek kicsit, de nem ürítem le teljesen, nem akarom, h túlkínálat legyen, mert még nagyon aluszékony Lilla, és nem eszik túl sokat. Aztán majd ha feléledt, akkor lehet fejni fogom rendesen, h legyen több. Szal ha úgy gondolod, h elég a tejcsi, akkor csak egy kicsit fejj le, h ne legyen kemény, ha szaporítani szeretnéd, akkor ürítsd ki, ha marad benne.
Borkaby!
Igen, elég gyakori a szívzörej a babyknél. Nekem is volt, tizenévesen elmúlt, és soha nem volt vele bajom.
LKata!
Sajnálom a tejcsit, remélem hízni fog mostmár NOrbika!
Akkor most egy kicsit rólunk.
Tegnap borzalmas éjszakánk volt. Este 8kor befejezte a szopit, aztán nem tudott megnyugodni, sírt és sírt, végül nem tudtunk vele mit csinálni, feltettük a pelenkázóra, megnéztük mi van odabent, és a mozgatás hatására kakilt egy jó nagyot, utána minden ok volt. Következő etetés éfjélkor, na ekkor elkezdődött a műsor, ordított 3óra hosszát, semmit nem tudtunk vele kezdeni, daddy órákig cipelte a fenekét, néha néha elhallgatott, de amint próbáltuk letenni, újra kezdte. Éreztük, h zuborog a poci, úh tuti hasfájás volt. Végül 4kor aludt el, és 8.30 körül keltünk. Ma már felszerelkeztünk infacol-al, és adom is neki a következő szopinál.
Egyébként nagyon jó kiscsaj, rengeteget alszik, ez mondjuk tuti a sárgaságnak köszönhető, aztán majd később megkapjuk. Ha fent van nézelődik, elvan.. És mostmár hála az égnek a szopi is egész jól megy, már a bal oldal is kezd alakulni, éjjel, meg reggel már szopizott belőle kb 10 percet. Eddig 1 percig sem volt képes rajta maradni. Sajnos nagyon noszogatni kell, h egyen, mert állandóan ráalszik, szintén a sárgaság miatt, de csak reménykedem, h elég neki. Mert ugye most ki van ütve, valszín nem nagyon ébred fel arra, h éhes. Vagy nem tudom.
Én egész jól vagyok, de még nagyon nem a régi. Nem fáj különösen semmim, szerencsére nem repedtem, és nem is vágtak, úh ezt megúsztam. De úgy érzem, h kicsit szétmentek a csontjaim, izületeim, izmaim, mert alig bírom magam tartani, nagyon hamar megfájdul a hátam. Na de majdcsak jobb lesz ez idővel. Igazából ma volt először, h pihentem kicsit, reggel aludtam tovább Lillussal, eddig csak pörögtem, mindig "kellett" vmt csinálnom, és nem pihentem. És tökjó, h nekem ez egy kicsit lassan alakult, valószínűleg a sokkoló szülés élmény miatt, de már teljesen beleszerettem a lányunkba!
Daddy is nagyon jól nyomja, hihetetlenül gondoskodó, tegnap is órákig cipelte a leányzó popóját, már mindent bevetett, iszonyat türelme van hozzá. Pelusozik, öltöztet, ha kell, bár még fejlődnie kell, de aranyosan csinálja.
Meg pl hajnalban, mikor először sikerült jól elkapnia Lillusnak a cicit, ő segített rárakni.
Úh boldog vagyok most!
Igérem, jövök valamikor szüléstörivel is, bár vannak ködös foltok, megpróbálom minél élethűbben megírni...