Sziasztok!
Bocsi, de most csak SOS segítségre lenne szükségem, ha tudnátok segíteni! Később majd jövök bővebben is.
Ma reggelre belövellt a tejcsi, tök fura, nehezek és kemények. Kérdés, hogy mennyire hagyhatom őket keményedni? Úgy értem, h mikor lehet baj abból, h túl sokáig hagyom termelődni, és Lillus még nem eszik, és nem is fejek. Kb 15perc múlva akarom ébreszteni enni, úh mostmár nem akarom lefejni, de kemények kicsit, nem kőkemény, de sűrű. Ha evett, utána kifejhetem teljesen vagy csak annyit fejjek, h ne maradjon kemény? Sajnos most is nagyon aluszékony, és gyorsan ráalszik a cicire, na meg a technika sem az igazi, úh nem eszik belőle túl sokat, marad sok. Valahogy a jobb oldalival százszor jobban boldogul, azon elcuppog akár fél órát is, persze ebből kb 15percet szopik csak, mert a felét átalussza. Így mindig a bal oldalival kezdem, amiből úgy tűnik, h vagy semmit vagy csak nagyon kicsit tud enni. Csak görcsöl rajta, h bekapja, ha sikerül, utána elrántja a fejét, és megint görcsöl, nem tudom miért, mert tuti van benne, már folyt, mikor a másikból evett. Általában 5-10 perc után görcsölés után átteszem a másikra, és abból általában megy még 20-25percig, de néha azon is szenved kicsit. Így kb 30-40percet szopizunk. És ebből sokat átalszik. Szerintetek ez a görcsölés miért van? És jól csinálom így, h mindig a jobbal kezdem, ami nehezebb falat, és utána teszem át a balra, amiből sokkal jobban megy?
Másik nehéz kérdés....ti lemossátok a cicit szopi előtt? Most olvastam, h kéne, de én még nem is hallottam erről, meg őszintén nem is szívesen mosogatnám.
Harmadik. Tegnap mikor itt volt a midwife, mondta, h vigyük sétálni, az is segít a sárgaság eltűnésében. Na most fogalmam sincs, h mennyi időre vihetjük. Olvastam ilyeneket, h téli babákat 4 hét után lehet csak, 5-10-15 perces növekvő szoktatással. Na ezt tutira nem tartom be. Szerintetek az oké, ha ma elviszük 1-1,5órára? Vagy ilyen sokat még ne? Igazából el kéne mennünk boltba, én is kellenék hozzá, és ha besétálunk a központba, tuti lesz belőle 1-1,5óra mire megjárjuk....buszra meg semmiképp nem akarunk szállni még vele.
Tegnap egyébként nem tartottak bent minket, vettek vért Lillus sarkából, jaj, az borzalmas volt, annyira ordított szegény. Főleg, hogy mindkét sarkából meg kellett csinálni, mert olyan hideg volt a lába, h nehezen jött belőle a vér.
A lényeg, h megcsinálták a tesztet, és nem volt olyan magas a billirubin, h fényterápia kelljen, így hazajöttünk. De szegénykém elég sárga.
Most csak próbálok nem parázni, remélem nem lesz baj. Ha már bementünk, és rákészültem, h ez van, jobb lett volna, ha szolizik kicsit, nyugodtabb lennék sokkal. Na mind1, mostmár van tejcsi, egyel jobb, már csak az a para, h nem megy neki még rendesen...na meg kába, mint az őszilégy.
Ezért adok neki tápit is, nagyon nem akartam, de inkább egyen tutira, minthogy ne. Szopi után benyom még 10-20ml-t. Szopi közben akármit csinálok, alig lehet ébresztgetni, döcögősen megy, de ha felültetem, és nyomom az üveget, akkor szívja ezerrel, aztán abbahagyja 10-20ml-nél. Hát ez van...most, hogy van tejcsi, majd megpróbálok fejni, és legalább azt adni neki, de még nem próbáltam a fejést, a mellszívó ott vár a pulton. Majd a mostani szopi után...megyek is, mert ébreszteni kell.
Bocsi mégegyszer, h csak kérdésáradattal jöttem, igérem jövök majd rendesen is, ha tudok. És köszi előre is, ha tudtok segíteni!