Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk Fruzsi éjszaka kevesebbet alszik (4 óránként eszik),de most már húzza a lóbőrt 2,5 órája.
Mielőtt kijön a fog azt lehet tudni? Lehet,hogy bár nyűgös idén még sem lesz foga?
Ja hozzátáplálásról nekem az a véleményem,h mindenki maga tudja mi jó a gyerekének.Nekem mondta védőnő ne adjak csak tejet 6 hónapig,de nem tudott kakálni amit egy kis baracklé megoldott. Reszelt almát is próbáltam attól fuldoklott.
Olvastam van olyan ország ahol a körtével kezdenek nem az almával.


Krumplit ill. répa adható,ha nem bio?


Marcianya ari lehet Marci !


atizka nekem folyamatosan fáj a térdem el volt törve,a lúdtalpam és néha a derekam is.

Betegeknek jobbulást kívánok!

[b]celesztina múltkor engem harapott meg egy kutya váratlanul azt hittem(csak megkarmolt hátulról),de nagyon megijedtem pedig Fruzsi kocsiban volt
rngeteg kutyát engednek ki a felelőtlen emberek

Nono kitartás a takarításhoz örülök, h jobban van Szonja

Ági aranyos a kisfiad![/b]
:D

Kép
kritta
 
 


hát jobb ha biztos helyről van, de a krumplit én is a zöldségestől veszem :oops:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Mindenki eltűnt? :shock:

KépKép
kisfruzsi
 
 

 
 

Kisfruzsi!

akkor nen keresem tovább a tel.számot...

majd ird meg mi volt a szemészeten.
mi is Tatabányára megyünk holnap...csak mi könyvelőhöz. délelőtt. ott megyünk el a kórház mellett.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Bolygó!

köszönjük a szavazatot.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!

Ollem, utólag is nagyon boldog névnapot, tegnap még akartam jönni, de aztán úgy elment az este hogy észre sem vettem....

Köszi a kérdést jól vagyunk. Mazsi szépen növöget, tegnap 7,5 kiló volt. A hozzátáplálással haladgatunk, de sajnos továbbra is jön vissza szinte minden a nóziján... (szerintem én leszek az első aki fél év alatt elhasznál egy porszívós orrszívót...) Amit nem értek az az, hogy kb 40-50 gramm után behisztizik és nem hajlnadó kanállal enni tovább. Függetlenül attól hogy az orrába ment a kajci vagy nem. Aztán van hogy nem hajlandó nyelni. Szóval minden napra kitalál nekem valami megoldandó problémát. :D

Ő még nem ül-áll-megy-fut, de hihetetlen sebességgel kúszik és sokáig áll négykézláb. Ha belekapaszkodik a kezünkbe, akkor felhúzza magát ülésbe, de ettől függetlenül nem szoktuk ültetni, majd csinálja ő ha már tudja.

Emi, szerintem minden babának a távirányító, telefon, pillepalack és egyebek a legérdekesebb játékok, Mazsi is azokért kúszik a leggyorsabban. :lol: Bár én a távirányítóval és a telefonnal nem hagyom játszani.

Atizka, én szeretem a Fisher Price játékokat, nem azért mert majd jól megtanít neki bármit is, hanem mert aranyos, jópofa és a gyerek is imád velük játszani. Az meg hogy a zene nekünk idegesítő, hát ez van... Szerintem a babák nagy része kimondottan szereti a zenélő játékokat. Ilyen pici korban hiába olvasok neki mesét, pont nem érdekli, csak a könyvet kapargatja amitől meg az összes szál hajam égnek áll :lol: Egyébként milyen érdekes babajátékokat találtál? Tényleg érdekelne, mert szerintem 1 év alatti babáknak kb ugyanolyan szinte minden játék, hátha okosabb leszek. :wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Ollem, azon a képen amit beneveztél, Bogi egy az egyben te vagy! Eddig is láttalak benne, de így hogy közös képen látlak benneteket, hihetetlenül hasonlít rád! :)

Kép Kép
szõlõ
 
 


Szőlő!

Köszönöm neked is a névnapi köszöntést!
Mazsinak is szép súlya van! Meg olvasom, hogy ügyesen kúszik.
Bogi nem kúszik előre, hanem tolat hátra, de azért néha előre is.
ez azóta van mióta rájött a négykézlábra állásra. Azóta egyfolytában ezt gyakorolja, hintázik!

Sikerült róla videot is csinálnom, csak fel kellene töltenem. este páromra rábizom ezt...

Evés nálunk is néha nehézkes.
Bogi is ki szokta találni, hogy egy idő után hisztizik. Van amikor böfiznie kell, azért. Nem próbáltad?
A nóziba menést sajnálom. nemsokára vége ennek az időszaknak és nem kell félni a nóziba menő kajától!

Távirányitó nálunk is nagyon megy, apa odaadja neki, én nem...úgyhogy ebből van is egymásra csúnyán nézés, de nem komolyan ám...
Rájöttem a babáknak mindig az kell, amivel nem szabad játszani. az kell nekik ami a felnőtteknél van.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


[quote="szőlő"]O írta:szőlőllem, azon a képen amit beneveztél, Bogi egy az egyben te vagy! Eddig is láttalak benne, de így hogy közös képen látlak benneteket, hihetetlenül hasonlít rád! :)


Már mindenki azt mondja, aki eddig nem már az is, hogy Bogi kis másolatom....
Mondjuk múltkor apát beugrasztottam. Mutattam neki magamról képet és azt hitte, hogy Bogi van rajta...hát én jót nevettem... :lol:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Bogi amikor még kicsi volt :lol: Kép Még alig egy hónaposan Kép Kép Már 1 hónapos elmúlt Kép Kép első fürcsi Kép Kép első nap otthon

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Kép 6 hónappal későbbi fürdés.... Kép Kép Kép


Most már eldugultam.
Csak párom megcsinálta a gépet, amin Bogi születéskori és pár hós képei voltak és elcsodálkoztam hogy milyen pici volt...
főleg a pancsis képen látszik... :shock:

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 14:19-kor.
Vendég
 


Szőlő,
távírányítóvel és telefonnal meg újsággal én sem engedem játszani Lilit. Szerintem pont ezért annyira érdekesek ezek, mert nem foghatja és nyalogathatja meg :lol: :lol:

Örülök, hogy azért haladtok a hozzátáplálással. Ügyesek vagytok!!

Nono,
ne is mondd! Mi is egyre többet fizetünk és semmilyen támogatást nem kapunk. Pénteken megkaptam az első Gyedet és azt hittem elsírom magam, amikor megláttam az összeget. 10.000 Ft-val kevesebb, mint amire számítottam ugyanis nekem nem jár adójóváírás sem :( :( A gázszámlánk harminc, a villany húsz, a víz húsz és még ott a hitel is.... Szóval egyre nehezebb az élet :cry:

Kép
emi29
 
 


Ne is mondjátok a kiadásokat!!!!
Amióta zuhanóban van (volt) a forint, mi a fizetésünk 10%-át vesztettük el minden hónapban a pénzváltással.....így is próbálunk mindent Magyaro-on megvenni, hogy ne kelljen váltani, na meg Szlovákia már drágább, mint otthon.

Nono,
remélem Márknak tényleg csak a foga miatt van láza. Mikor jön haza?

Apropó pi Kép Kép lle palack :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Sziasztok, most csak egy kérdés miatt jöttem..

rendelt már valaki a www.poppet.hu -ról?


köszi a válaszokat előre is :)
mennem kell, mnert nem egyszerű a mai nap :)

Kép
Kép
mango.
 
 


Ja és még 2 kép a kis édes királylányunkról aki fél 1 óta alszik egy elég rossz éjszaka után Kép A kis rosszcsont Kép Alma álma :lol:

KépKép
kisfruzsi
 
 


Nono, gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!! :D

Sajnálom hogy Márk is belázasodott, remélem valóban "csak" a foga miatt. Jobbulást Szonjának továbbra is!!!!

Adom neki cumisüvegből is. Úgy kapja hogy tízóraira gyümölcsöt, először kanállal, amenyit hajlandó megenni hisztiig, általában 40-50 gramm, aztán utána üvegből, tejjel higítva (változó, van hogy csak 50 millit eszik belőle, de vanhogy 150-et). Ebédre zöldséget kap kanállal, utána meg sima tejet (úgy értem, nem zöldséges tejet :D ) üvegből. Egyelőre ennyi nálunk a HT, nem siettetem. Csinálhatnám hogy nem erőltetem a kanalazást, de nagyon szeretném ha megtanulná. A műtét valószínűleg kb tavasszal lesz, akor lesz ő 1 éves. Ha akkor kezdeném el a kanalazást kb vért izzadnánk mindketten az tuti. Ráadásul mostanában egyre kevésbé megy fel a nóziba, másrészt nem fuldokol tőle, kitüsszenti (ami csak nekem rossz :lol: ), és egyre többet eszik így, a kezdeti 10-20 grammhoz képest ma ebédre 60 gramm répát evett meg, és most semmi nem jött vissza. (Azért utána a 200 milli tej is lecsúszott :shock: :lol: ) Szóval rengeteg türelem kell hozzá, de látom hogy egyre ügyesebb úgyhogy nem adom fel. :) Sokmindent egyébként nem eszik még, gyümiből alma, barack, ma kapott másodszor körtét (almával), zöldségből meg krumpli, répa és sütőtök (bár ezt még csak egyszer evett). Egyébként sok múlik az állagon is, úgy vettem észre hogy a sütőtöknek és a répának van pépesítve pont jó állaga neki, a körte magában nagyon folyós, az effektív kifolyik az orrán, némelyik alma is túl híg. A krumplit meg túl sűrű, azt tejjel hígítom.

A Heim Pálban Csákányi Zsuzsa fogja műteni. Hogy pontosan mikor azt nem tudom, de valószínűleg tavasszal. Az ideális műtéti időpont lágyszájpad hasadékra 8-9 hós korban van, de azt már sokszor elmondtam hogy 9 kilót el kell érnie. Szerintem talán januárra eléri, de nem biztos.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Emi, megkérdezhetem hogy így mennyi gyedet kaptál? (Lehet priviben is, de nem baj ha nem akarsz válaszolni) Csak mert én sem kértem adójóváírást, mert nem tudom jár-e (korrektül bejelentett fizetésem volt), és ha kérem és mégsem járt, nem akarok fizetni... Inkább visszaigényelem év elején, ha van mit.

Kép Kép
szõlõ
 
 


[quote="szőlő"]E írta:szőlőmi, megkérdezhetem hogy így mennyi gyedet kaptál? (Lehet priviben is, de nem baj ha nem akarsz válaszolni) Csak mert én sem kértem adójóváírást, mert nem tudom jár-e (korrektül bejelentett fizetésem volt), és ha kérem és mégsem járt, nem akarok fizetni... Inkább visszaigényelem év elején, ha van mit.


Leírom ide, mert mást is érinthet. Szóval adójóváírás nélkül a maximum gyed 70.035 Ft. :( :( Tudom, hogy másnak még ennyi sem jár, de azért ezen kicsit meglepődtem. Azt hittem, hogy 3-4 ezerrel lesz kevesebb, mint adójóváírással... Mindegy. Jövőre már jár nekünk is adójóváírás :roll:

Nem is tudtam, hogy ilyen szépen haladtok a ht-val. Lili is kb annyiféle zöldséget és gyümölcsöt eszik, mint Mazsi. :)

Kép
emi29
 
 


Jajj, azt el is felejtettem írni, hogy Alma baba és Bogi baba is gyönyörű!!!

Kép
emi29
 
 


Köszi, na akkor én is kb ennyit fogok kapni, legalábbis azt hiszem, hogy a bruttóm után jár a max gyed.

Igen, elég szépen haladunk, de csak ami a változatosságot illeti, a mennyiség sokkal lassabban megy, már 2 hónapja kap pépeket. Nem baj, már belenyugodtam hogy nekünk ez nehézkes. :) Annak azért örülök hogy tejem még mindig van, sőt így hogy a tízórait többé-kevésbé kiváltottuk, csak 2-3 naponta kell pótolnom neki tápszerrel.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Emi - Most kaptad meg? Mikor igényelted?
Mert én is várom .. szerintem nekem is kb. ennyi lesz .. én örülök neki, mert csak 1 hónap bejelentett melóm volt, de megértem, hogy egy rendes fizut ez nem pótol ... :(
Én is ezért dolgozom már most .. mondjuk itthon, és így szuper :)

Marcianya - Itt van 1 friss kép Alízról :)

Kép

Szerintem amúgy 1-2 éves kor alatt bármit veszünk nekik, úgysem érdekli őket, max. egy ideig...
Én ezért nem veszek drága cuccot.
A sütifaló zenéje nem zavar .. szerintem aranyos :)
Alíznak most a két kedvence a gumi földgömb (nyugigolyó) meg az én tolltartóm, ami ugye tele van tollakkal, így csörög .. rózsaszín, és jó a fogása :D ... Távirányító, telefon és dohányzó asztal alsó újságtartójának lepakolása a sláger :D

Ő sem közlekedik négykézláb .. nem is áll.
Ülni szeret, és már fekvő helyzetből is megoldja ha van kapaszkodó.
Négykézláb sokat van, de nem halad .. ha el akar indulni, akkor visszafekszik hasra, és úgy próbálkozik.
Én nem aggódom :) egyre eősebb :) okosabb .. pikk-pakk itt fognak rohangászni, ha tetszik, ha nem :D

Kép
szösszenet
 
 


Szőlő - Te sem kaptál még GYED.et? Te azt hiszem 1 héttel adtad be korábban az igénylést ..
Nekem ebben a hónapban már nagyon kellene .. :shock:

Kép
szösszenet
 
 


sziasztok

nagyon helyes manócskákat láttam :lol: :lol:

játékok:
Levinek nagyon sok játékot meg vettünk anno,de nem játszot szinte semmivel.csak a pille palackkal,tescos zacskóval(csak szülői felügyelet mellett) és persze ő is a távirányitóé volt oda.mivel volt egy rossz táv.kapcsunk,elmostuk és oda adtuk neki.neki mégis mindig az kellett ami nálunk volt :lol: :lol:

világválság:
hát nekünk most nagyon össze kellett húzni a gatyamadzagot.remélem javul a helyzet valamennyit mert még a végén el kell adni valamelyik gyereket :lol: :lol:
de komolyan nagyonnehéz most :( :(

Nono
nem semmi a cipős dolog,sajnálom és remélem szerencsével jársz.mi Levinek Nike-t vettünk eddig csak.most Kikónak is bár még nőni kell a lábának pár centit :lol: :lol:

rólunk pár szó:
a szombat esténk nagyon jó volt.végre kicsit kiöltözhetem amitől egyből jobb lett a kedvem is.azért mindig csak itthon a szabadidő ruha már unalmas.olyan lepukkantnak érzem néha magam.fodrászhoz kéne eljutni.
az éjszakáink:hát nemsokat változtak mert enni még mindig kel és reggel 5-6között kezdődik a napunk :( :(
Kristóf nagyon komunikativ lett pár napja.be se áll a szája.ha már nem pörög-forog akkor legalább beszéljen :lol: :lol:

ja és a mai nap fénypontja:Levente a déli alvásból száraz tiszta pelussal kelt fel.azért kelt fel mert pisilnie kellett. :lol: :lol: :lol:

pár képet teszek énis:
Kép kezdet :lol:
Kép kismalac :lol: :lol: Kép :lol: :lol: Kép idénymunkások :lol: :lol:
Vendég
 


Szössz, én elvileg ebben a hónapban még GYÁS-t kapok, legalábbis azt mondta a nőci az OEP-ben. Október 23-ig járt GYÁS, csak én azt nem tudom hogy azt utólag fizetik-e vagy előre, de ezek szerint utólag. Ebben a hónapban még nem kaptam pénzt, de az gyanús hgy előző hónapban pár ezer forinttal kevesebb GYÁS-t kaptam...

Kép Kép
szõlõ
 
 


a gyed maximált. a mindenkori minimálbér duplájának 70%-a. a min. bér most 69000 ft. x2=138000. ennek a 70%-a: 96600. ebből még adózol. plusz a csp. ami 12200ft 1 gyerekre (adómentes, egyenlőre)

én igy tudom
Vendég
 


Szöszke,
Nekem mindent a munkahelyem intézett és mivel TB kifizetőhely, így a gyedet is ő utalja, akkor amikor a fizetéseket szokta.
Az igénylőt a gyedhez és a születési anyakönyvi kivonatot még augusztusban küldtem be.
Tényleg nincs lekésve Alíz semmiről :) Gyönyörűen ül.
Úgy tűnik, Lili is megtanul mostmár ülni. Egyszer-kétszer már leült egyedül, de még csak kapaszkodva :)

Szőlő,
Le a kalappal előtted, hogy nem adtad fel és ennek köszönhetően még mindig tudod anyatejjel táplálni Mazsit. Sokan már rég feladták volna. A mennyiségek miatt pedig tényleg ne aggódj, hiszen egyre ügyesebben eszik kanállal és az tök jó.

Kép
emi29
 
 


Szőlő - Az érdekes .. mert az ok, hogy utólag fizetik, de én augusztus 24-ig kaptam GYÁS-t, azt kaptam meg szeptember elején. Ha Mazsi 1 hónappal fiatalabb, akkor te szeptemberig kaptad, és azért jött kevesebb októberben ...
A szeptemberi anno nekem is kevesebb volt pár ezerrel. Az a 6-7 nap miatt :)
Ez tuti .. mi kiszámoltuk a munkáltatóval.
Szóval most már neked is a GYED jön majd, azért nem jött még semmi .. persze csak szerintem :D

Kép
szösszenet
 
 


Szössz, akkor amit írsz, elvileg még most én gyás-t kapok, mert nekem október 23-ig járt. Azt nem egészen értem hogy ha Alíz egy hónappal idősebb, miért 2 hónap különbség van a dátumaink között. :roll: Te is születésétől kapod?

Kép Kép
szõlõ
 
 


Én is itt vagyok végre, de csak rövid ideig, mert a Petra dajkálja Biust. Hivatalosan meggyógyultunk, szerdán mehetünk oviba. De holnap lesz fényképezés, úgyhogy holnap arra beviszem.

Először is
Boldog névnapot Mary!
Boldog félévet Bambika Gergőjének, Lolka Mártonjának, Mamacka Andorjának!
Boldog 7. hónapot Magika Katicájának, Téjé Rinijének, Bambi Danijának, Szösszenet Alízának, Kiscsillagocska Szófiájának, Kiscica Barnabásának!


Emi! Nézz körül pl. a tesz-veszen is hintaló stb. ügyben. Én jóval olcsóbban láttam máshol ugyanezeket és ugyanúgy vadiúj.

Bius bevezetett egy számomra nagyon rossz szokást: 3 óránként kér enni éjjel. :( De eszünk kanállal, a maradékot kiisszuk üvegből, és ma már 150ml gyümilét is megivott. Már ettünk krumplit, répát, sütőtököt, paradicsomot és borsót is. Gyümiből barackot, almát. Pépből is mindegy milyet adok. Egyszóval úgy néz ki nem válogat most már. De a befejezés mindig a tejcsi. Sőt sokszor van úgy, hogy elkészítem a tápszert, nem kéri, erre fordul oda hozzám, és nekiáll inkább szopizni. Csak utána hajlandó inni üvegből, ha már tapasztalta, hogy nincs elég tejcsi most.

Mára befejezem, holnap jövök.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97
 
 


Zsuzsa,
néztem én ott is, meg vaterán is, de egyik helyen sem találtam olyan kukacosat, vagy elefántosat :( Lehet, hogy rosszul kerestem?
Örülök, hogy Bius ilyen jó evő :) :)

Kép
emi29
 
 


Emi - Én csak pikk-pakk beírtam a keresőbe, hogy hintaló ..
http://www.teszvesz.hu/item470111429_ma ... ml#gallery

Mélyebben nem merültem el benne .. tuti van ezerféle. Féláron .. mert a huszonezer nagyon meredek .. (nekünk)

Kép
szösszenet
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.14 14:21-kor.
Vendég
 


Nem csak nektek meredek Szössz... Én eddig csak katicásat láttam, de az annyira nem tetszik. Ezt nem olyan rég rakhatták fel... én október közepén kerestem utoljára. Na most kicsit jobban belemerülök hátha találok újat is olcsóbban.

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!

Drága Nono!

Nagyon-nagyon köszi a hiányolást, (bevallom nagyon jól esik :oops: ) de a múlt heti 52 órás migrénrohamomat szinte azonnal követte egy mellgyulladás :cry: ...péntek este kezdődött... fájdalmas csomók, láz...ma már picit jobb, mert nincs lázam, de a csomók még megvannak :( Remélem megúszom dokilátogatás nélkül...

Nagyon örülök, hogy Szonjád már jól van...remélem Márknak is csak a foga miatt magasabb picit a hője +++

Emi!

Októberre már én is teljes egészében Gyed-et kaptam, de nekem 78150 lett a nettóm /én is a max. Gyed-et kapom: 96600 :? /...pedig én sem kapom az adójóváírást. Adóelőleget és nyugdíjjárulékot kell vonniuk "csak" belőle.

Szőlő!

Húúúúúúúúúú, de rég írtál már! Jó, hogy újra jöttél :P ! Szerintem Te azért kaptál október 23-ig Tgyást, mert Mazsi születésének napjától igényelted /én is így kaptam szeptember 20-ig/

Ma beleolvastam a blogodba picit...hol megnevettettél, hol megrikkattál /így kell ezt egyáltalán írni :roll: ?/

Lekri!

Bocsi a kérdésért, meg lehet, hogy hülyén is hangzik, de: hogy-hogy már most ennyire érint benneteket a válság? Vagy csak én vagyok bamba, és nem veszem észre, hogy mekkora carban vagyunk/leszünk majd... :roll: :oops: :oops: :oops: ?

Nagyon édesen eszik a picikéd (mi is hasonlóan nézünk ki evés után :D ) :P A nagyfiad meg már mekkora segítség Apának :shock: :lol:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


[quote="benettke"]
írta:
benettke
Emi!

Októberre már én is teljes egészében Gyed-et kaptam, de nekem 78150 lett a nettóm /én is a max. Gyed-et kapom: 96600 :? /...pedig én sem kapom az adójóváírást. Adóelőleget és nyugdíjjárulékot kell vonniuk "csak" belőle.


Nahát, tényleg? Nekem a 96600,- Ft-ból 17388,- Ft SZJA-t, 7728 Ft rendszeres MNYP tagdíjat (8%) és 1449,- Ft nyugdíjjárulékot vontak le. Így jött ki a 70035 Ft... Te megkaptad már a bérpapírodat? Megnéznéd, hogy tőled mire és mennyit vontak le?

Örülök, hogy most már jobban vagy!!

Kép
emi29
 
 


Benettke
a kocsi és a lakáshitelünk is megugrot.eddig se volt alacsony.
de azért vettük ennyire észre mert apa kevesebbet dolgozik,hogy többet lehessen itthon velünk és igy kevesebbet is keres.még kemény 2,5évünk van hátra.utána könnyebb lesz mert a hitelünk fix lesz és kevesebb is.már csak annyit kell kibirni.


közületek volt valaki jósnőnél?

anyukám volt kérdezet rólunk is.el is mondta miket mondot.hát kiváncsi vagyok nagyon
Vendég
 


Lekri - Megértelek .. :( mi is küszködünk. Ezért is vagyok eltűnve .. mert próbálok én is hozzátenni a havi bevételekhez ..
Nekünk is van lakáshitel, kocsi-hitel ..
De nem panaszkodom, mert van egy gyönyörű kislányunk :) ő minden munkát megér :)
Majd túlleszünk ezen is ;)

Kép
szösszenet
 
 


Én a "jósnő" dologgal úgy vagyok, hogy akár hiszek benne, akár nem .. bármit is mondd, hatással lenne rám ..
Ez olyan, hogyha az utcán valaki odavág valamit, vagy egy rosszindulatú ismerős .. bárki .. akkor is megvisel.
Én félnék elmenni, mert ha rosszat kellene hallanom, inkább ne halljam. Ha negatív dolgokon kattogok, akkor azokat be is vonzom az életembe .. így én igyekszem mindig pozitívan, rózsaszínben látni a jövőt :) Túl is éltünk eddig minden bajt :)

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok lanyok!

A gyed miatt irok.

A gyed osszege az aodtol is valtozhat. Attol fugg, hogy milyen adosavba esik valaki.

Nyilvan aki sok fizut es gyast kapott, annak magasabb lesz az adoja.
Aki kevesebb gyast es fizut kapott iden, az tobb gyedet kap az ado miatt, mert nekik evesebb adot kell fizetni.

A gyed csak jovore lesz egyforma. Iden meg meghatarozza a fizu es a gyas osszege.

Amugy milyen adokedvezmenyrol vagy jovairasrol beszeltek?

Magi
Vendég
 


Magi, az SZJA-ból visszaigényelhető adójóváírásról beszélünk.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Sziasztok!

Atizka!
Én egyáltalán nem tartanak különcnek a tanulókutyusos véleményeddel. Én az interspárban próbáltam i egyet és engem sem győzött meg. Én nagyon műnek találtam a hangját.

Emi!
A színes bigyókkal Trudi is hasonlóan van, bár nekünk nem sok van belőle. Ellenben a távirányító, a zacskók, az asztalterítő, a pelenkázóeszközök, cd-k,könyvek, újságok, toll és ceruza, a számítógép billentyűzete, a konyhában az edények, a mosógép sokkal jobban érdeklik - vagyis minden, amit mi csinálunk :lol:
Most olvasom, hogy Szőlőnek is ez a tapasztalata :) Szőlő, szerintem is nagyon jók vagytok a hozzátáplálásal, jó sok mindent eszik már Mazsi. Az meg külön jó, hogy még mindig kap anyatejet is, szerintem. Az állag nálunk is sokat számít, én is pont erre jutottam, hogy a répa és sütőtök a legjobb. A krumplira nekem azt mondta a védőnő, hogy önmagában ne adjam, mert hígítva is fojtós lehet.

Marcianya!
Mi is sok vízben fürdetünk és élvezi. Nálunk is teli a kiskád (mi nagyban ugyan még nem fürdettük). Miért kellene kevesebben? Nekem az szimpatikus, amit Nono írt erről: figyelni kell a babát, és amit ő szeret, azt lehet - ha sok víz, akkor az, ha kevés, akkor meg az.

Anyagiak, hát igen. Minket most az érint a legrosszabbul, hogy semmi tandíjkedvezmény (vagy mentesség :cry: ) nincs, minden ilyen jellegű kedvezményt eltöröltek a kismamáknak, szóval fizethetünk rendesen. Ráadásul nem tudok annyi kurzust elvégezni, mint baba nélkül, szóval még tovább is fog tartani a dolog, és így még többe is kerül.
Vendég
 


Sziasztok!

Nono - örülök, hogy Szonja jobban van, kívánom, hogy a pici fiú "csak" a fogát viselje nehezen, ne betegségtől legyen lázas!

Atizka és Borsika - nekem is nagyon fáj a talpam/lábfejem szülés óta. Pontosabban szülés után talán 2-3 hónappal kezdődött, de én a nyári melegre fogtam (olyankor szokott dagadni egy kicsit a lábam), de nem múlik, sőt, nagyon rossz. Akkor szokott fájni, amikor pihen a lábam, tehát fekvés vagy ülés után lábra állok és kell kb 15-20 lépés, hogy bejáródjon. Kiváncsi vagyok, ha elmentek dokihoz, hogy mit mondanak, légyszi írjátok meg!

Marcianya - mi is viszonylag sok vízben fürdetjük Lizát, hagy úszkáljon, bár már annyira pacsál, hogy a kiskádat berakom a nagykádba és oda térdelek mellé. Ha viszont a nagykádba fürdik, akkor pedig kevés víz benne, mint pl Lekriéknek. Sólisztből én anyáknapjára csináltam a nagyiknak (plusz magamnak :lol: ) talplenyomatot és szerintem nagyon jól sikerült. Szoktam odamérni a lábához, hogy nézzem mennyit nőtt :wink: Ja, meg még a felültetés pihentetésére szerettem volna annyit mondani, hogy nekem a gyógytornász szigorúan megtiltotta, hogy ültessem a Lizát, mert mint ahogy te is írtad, követelni fogja és akkor kimarad esetleg a négykézlábas mászás, ami viszont nem jó az agy fejlődése miatt. (na de nem okoskodni akartam, csak nekem ezt mondták)

Kép Kép

Gumimaci - nem lesz semmi gond Nimróddal, Liza itthon is sírdogál, ha próbálom tornáztatni, úgyhogy nekünk tuti le van tapadva az izma.

Banán - Liza nagyon szereti és én szoktam neki adni legalább egyszer egy héten. Amiben banán van, az nagyon csúszik befelé :wink:

Játék - Lizának is van nagyon sok szép játéka, amikkel játszik is, de viszonlag hamar ráún és akkor jön a felnőttek dolgainak felkutatása. Mint ahogy Ti is írtátok: távirányító, telefon, az asztalon a tányéralátét, palack, ja és persze az én hajam, az nagyon nagy sláger, bár én nem hogyom neki, hogy húzza, mégis mindig azon kapom, hogy csillagokat látok, de ő fülig érő szájjal rángatja :shock: :lol:

És végül két kép csak úgy :lol:

Főnökasszony
Kép

Szabadítsátok ki Lizát
Kép

Bocsi, hogy sok(k) lett belőlem :oops:
Jó éjt minden babának és mamának, na persze papának is :wink: !

Eve

KépKép
eve@liza
 
 


[quote="benettke"]
írta:
benettke
Ma beleolvastam a blogodba picit...hol megnevettettél, hol megrikkattál /így kell ezt egyáltalán írni :roll: ?/



:wink:

Kép Kép
szõlõ
 
 


Na en ezt nem ertem. Milyen adojovairas az?
Ki kap olyat vagy mirol is van szo?
Lemaradtam valamirol.

Magi
Vendég
 


Jó reggelt csak bekukkantottam...

az ültetéshez hozzászólnék:

Barátnőm fia tiz hónapos elmúlt már és nem kúszik, nem mászik. Nincs semmi baja, csak annyi, hogy az anyja állandóan ülteti vagy kompba teszi.
Igy nem fejlődik a gyerek. Pedig már régen mászna szerintem...
Itt voltak nálunk és nézte ahogy Bogi négykézláb van, hát az ő fia ilyet még nem is csinált.... :shock:
Letette hasra és úgy festett, mint a szétcsúszott lábú újszülött csikó...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Jó regget!

Képzeljétek, olyan jó éjszakánk volt, hogy mind a ketten (a Marci és én) teljesen kipihentek vagyunk. A kis drágám fél 8-tól aludt reggel fél 6-ig. De most úgy, hogy egyszer sem ébredt meg, még a cumiért sem! Sőt, most én sem. Most iszom is a levét, mer képne egy picit szundiznia, de esze ágában sincs.

Az adójóváírást én úgy tudom, hogy megszüntették! Egész pontosan úgy tudom mi már nem kapunk. (ez volt az, amit a gyerek után vissza igényelhetnénk).
Viszont izgulok egy kicsit, mert én csak okt 13-og kaptam tgyást, és kíváncsi vagyok, mikor fogom megkapni a gyedet. Már beadtam okt 9.-én az igénylést, de az nem jelent semmit. Elég nagy sz@rban leszünk, ha nem kapok még ebbe a hónapba. Így is van itthon már 3 csekk is, ami 31.-én járt le, de nem tudtam befizetni.
(tudom, ez ellentmondásos egy kicsit a tanulókutyussal, de ezt olyan rég szerettem volna, és most olyan jó ára volt)

Köszönöm a fűrdéshez a hozzászólásokat! :D

Eve, én is úgyhiszem, hogy megzavarja Marcit, ha fölhúzom, úgyhogy ebben teljesen igazat adok. Csak az a baj, hogy már hozzászoktattam, és állandóan nyulkál a kezemért, hogy föl akar ülni. Neked milyen torna gyakorlatokat mondtak még? Mert szerintem a Marcinak sem ártana. A multkor is így tanult meg másfél hét alatt forogni. De aztán ennyi. Legalább is nem tudom hogy lehetne még tornáztatni, ami nem árt neki, hanem inkább segít.Megköszönném, ha leírnád, még ha püben is.

Nem tudom még mit akartam írni. Megyek lefoglalom a Prücsköt, mert elég nyügi, majd még jövök.

Még dobok egy-két képet, ha nem baj :lol:

Na jól teleszórtam az oldalt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára marcianya 2008.11.17 10:26-kor.

Kép
marcianya
 
 


Ne is mondjátok a kiadásokat!!!
Eddig soha nem írtam fel, milyen kiadásaink vannak, de novembertől írom, nem mintha változtatna valamin...
Akkora szemétség, amit ebben az országban művelnek, és itt mindent meg lehet tenni, sajnos következmények nélkül. És még mindig vannak emberek, akik elhiszik a rengeteg hazugságot!

Eve,
köszi a pü-t, tényleg az oviba fogunk menni. Lizáról nagyon jópofák a képek, és tényleg örülök, hogy már szépen halad a mozgásfejlődésben!

Nono! Nagyon szorítok, hogy Márk ne legyen beteg! Én már régen kibuktam volna ennyi minden után.
Jól tetted, hogy továbbküldted a cipőt, mi az, hogy nincs rá garancia ilyen rövid idő után?

Mango
, poppetről nem rendeltünk, csak néztük. A férjemnek nagyon teteszik a Kiddy gyerekülés, a tesztek szerint nagyon jó, és ahhoz képest nem annyira drága. Mi kaptunk egy Römer ülést, ami ugye elég jó, csak sajnos nagyon le van amortizálva a huzata, kellene rá új. Aminek viszont elég borsos ára van, ahhoz képest, hog csak egy huzat (20.000 ft).

Szösszke, jó hogy minden rendben veletek, már régen írtál. A férjedre hagyod Alizt, amíg tanítasz? (Egyre többször gondolkozom én is, hogy jó lenne néhány tanítvány, de Emmát nem nagyon tudom kire bízni addig.) Aliz nagyon szépen tartja magát!

Bogi, Alma, Kristóf nagyon édesek! Levi milyen nagy fiú, már segít is apának! :)

Gyed és adózás ügyben csak lesek, nekem fogalmam sincs ezekről. :oops:

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Hú, bébikomp! A gyógytornászok nagyon ellenzik!!!

Szőlő! Tényleg igaz, amit írtál, és mások is, hogy ebben a korban igazán még nem kötik le a babákat a hiper-szuper játékok. De ugye jön a karácsony, amikor úgyis vesz mindenki valamit! (Már előre látom, a legtutibb dolog úgyis a csomagoló papír lesz :D )
Amik nekem tetszenek (bár "élőben" nem láttam ezeket):

http://www.ezeregyjatek.hu/?tr=2&rec=801
http://www.ezeregyjatek.hu/index.php?tr=2&rec=721


Közben Marciról is "befutottak" a fotók, nagyon aranyos. Egyébként Emma is sok vízben füdrik, már amikor apa fürdeti (legtöbbször ő). Nagyon szereti, de valamit ki kell találni, mert két napja annyira ráérzett a vízcsapkodás-rugdalás ízére, hogy utána úszott a fürdőszoba.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Jaj! Tudom még mit akartram!

Nono örülök, hogy Szonja jobban van, és drukkolok, hogy Márkna tényleg "csak" a fogától legyen a hőemelkedés!

És az is elfelektettem, hogy nagyon jók a képek!!!
És SAzösszenet örülök, hogy írtál! Nagyom szép kislány Alíz!

Ollem nagyon tetszenek a képek! fogadjunk, hogy mostmár nem fér el így keresztbe a rekamén! :lol: Így látszik milyen sokat vátozott!
Na, most már bizti, hogy nem fogom ültetni!

Most már eldugultam tényleg!

Kép
marcianya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?